Petak, 16.11.2018.

15:41

Da li će se dogoditi 10. decembar?

Nakon što je Evropska komisija predstavila interni dokument o Srbiji, dovedeno je u pitanje i otvaranje novih poglavlja ove godine, saznaje <a href="https://www.slobodnaevropa.org/a/29604311.html" class="text-link" target= "_blank">RSE</a>.

Izvor: RSE

Da li æe se dogoditi 10. decembar? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

tamni vilajet

pre 5 godina

Postoji samo jedna istina: nasa trenutna vlast, nikada nije ni nameravala da radi na ulasku u EU, jer je taj sistem dijametralno suprotan od njihovog nacina vladanja, ali prevaranti, kakvi su, teorijski jesu za ulazak (pogotovo sto to podrazumeva pristupne fondove), a u praksi rade sve suprotno, jer im odgovara da tog momenta nikad ne dodje!

Sad, koliko ste vi njima poverovali, a koliko ste bili licemerni pa se pravili da im verujete, je druga prica! Mogu samo da vam "zahvalim", sto ste iz gluposti ili licemerja, doveli srpski narod u najgoru mogucu situaciju, od devedesetih naovamo!

Armus

pre 5 godina

Pravosudje, pravo pojedinca, vladavina prava. To u Srbiji nikad nece postojati.
Reforma pravosudja je vrlo jednostavna, kao i svih drzavnih institucija. Uvesti ODGOVORNOST.
Svako ko pogresi, napolje. Ko ukrade, u zatvor. Ko prevari da mu se oduzme.
Ovako sudija sa 80% preinacenih i oborenih presuda sedi u Visem sudu i gazduje.

Kontras

pre 5 godina

Ljudi, mi uredjen sistem ne mozemo da napravimo sami, nismo sposobni za to. Stvarno nas treba staviti pod neku vrstu nadzora Brisela dok se ne dovedemo u red. Zbog nas samih, nevezano za ulazak u Eu.

Dalje, smatram da postoje tri razloga zbog cega tapkamo u mestu na putu ka EU:

1. Kosovo. Uslov svih uslova. Nekoliko zemalja Eu (ne sve) gura taj uslov. Po njima je "konstruktivan pristup" priznanje Kosova u nekoj formi. Davanje Kosova. To je ucenjivanje i treba traziti pravi kompromis.

2. Nase tapkanje u mestu po pitanju izgradnje normalnog sistema vrednosti i sistema uopste.

3. Problemi unutar same Eu.

3210

pre 5 godina

Pa šta onda ako ni ne otvorimo ni jedno svejedno će režimski mediji stvoriti sliku da je to veliki uspeh.

Ne otvorili ni jedno ili otvorili jedno,dva ili tri svejedno je za ovaj nepismeni narod

Goca

pre 5 godina

Sa ovakvom vladavinom prava, gusenjem slobode medija i korupcijom pocev od vrha vlasti, mi smo ispod africkih zemalja po standardima koji vaze u Evropi.

A da mi objavite komentar?

pre 5 godina

Žurka i divljanje završeni, došli konačno računi na naplatu (da ispotpisuje zbog čega su ga tu i doveli, pa da se rastajemo. Neće na kraju biti ni EU, ni Kosovo, sa nikad nesposobnijom i korumpiranijom vladom.) Ako, ako.

C i n i k

pre 5 godina

Mi smo gubernija,samo fingiramo da hocemo toboze u Eu,zapravo ko je hteo vec je pobegao ili se sprema da pobegne u Eu..
Daklem, putuj Evropo...

mc tavish

pre 5 godina

Nikada nece biti nezavisnog sudstva u Srbiji jer bi tad polovina vladajuce garniture zavrsilo iza resetaka Prema tome nece ni Srbija uci u EU

dr janko

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.
(Tina, 16. novembar 2018 15:51)

Bez EU Srbija može samo da se okreće oko sebe kao muva bez glave. Problem je u narodu koji to ne shvata. Onog momenta kad se vrati vizni režim, ukinu predpristupni fondovi i povuče se i ovo malo firmi koje daju kakvu takvu socijalnu sigurnost dobrom delu zaposlenih zaista ćemo početi da se okrećemo ali tada neće biti izbora, samo crnilo i definitivna propast. I dok postoji ijedan Srbin za to će mu biti kriv neko drugi.

Mitar

pre 5 godina

Da li će se "dogoditi" 10. decembar?

Bolje bi bilo da se dogodi 5. Oktobar.
(ZX, 16. novembar 2018 15:52)

Nije nam potreban još jedan 5.oktobar. Nama treba 6.oktobar...

mcmujo

pre 5 godina

Могу они сва поглавља да отворе.Питање је ко ће а нарчито кад та поглавља да буду затворена?!

Stevan

pre 5 godina

Mani takodje nista nije jasno, oni otvore poglavlje mi prepisemo zakone i usvojimo i opet ne valja. Sta jos treba da radimo, da se pridrzavamo tih zakona, e pa sto je mnogo mnogo je. Ma sta ce nama takva EU, mi hocemo u Jevropu al po naski. I svako ko ne misli tako je narodni neprijatelj i strani placenik.

snicla

pre 5 godina

Kako sad ovo kad nas predsednik kaze da napredujemo na svakom polju? Ili ta ista Evropa kojoj tezimo laze? Zlatno doba nema sta...Mi ne mozemo poglavlja da otvorimo a najavljujemo ulazak u EU za 5 godina?

np

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.
(Tina, 16. novembar 2018 15:51)

Ja jednostavno moram da odgovorim na ovu poruku. Bio bih bezobrazan, ali necu nikoga vredjati.

Da li EU zeli ili ne zeli nas u tom drustvu nije ni bitno! Ono sto nama treba je da nas neko vuce za nos da se reformisemo i to je ono zbog cega ja podrzavam i podrzavacu put u EU! Bez njih mi padamo duboko u kriminal i vlast jednog coveka, jedne partije! Ja EU vidim kao izlaz iz svega ovoga, i oni treba maksimalno da nas pritiskaju i ucenjuju dok ne postanemo uredjena drzava! Srbija me podseca na loseg djaka u zadnjoj klupi, kome nema spasa, a ja se nadam da je EU ta koja ce nas osvestiti jer drugu realnu soluciju ne vidim. Ako Srbija digne ruke od EU, ja dizem ruke od Srbije. To je to.

Situacija sa izvestajem o nenapredovanju Srbije je ocigledna, politicari ne zele da urede segmente gde oni profitiraju i od koje imaju koristi. Bez EU oni to sigurno nece ni pomisliti da odrade, ovako imaju pritisak.

Ajde pozdrav.

Dex

pre 5 godina

Koliko smo poglavlja zatvorili? Odgovor je nula, jos jednom - nula. Za vise godina vodjenja pregovora. Slovaci su otvorili pregovore, nakon cetiri godine zatvorili sva poglavlja. Mi za slican period nismo odradili ama bas nista. A kako i zatvoriti ista? EU bi izgubila i taj klimavi kredibilitet. Sloboda medija? Sloboda trzista? Sloboda rada? Ekologija? Pravni sistem? Infrastruktura? Ima li jedno polje po kojem zasluzujemo clanstvo? Jedino sto mozemo uraditi s clanstvom, a da je drzava u ovakvom stanju, je da iskoristimo priliku da kolektivno odemo odavde. Drugacije ne bi ni osetili clanstvo u EU. I nemojte mi o Hrvatskoj ili Rumuniji i sl. Te drzave su daleko, daleko ispred nas.

Alehandro

pre 5 godina

“Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU...” Inače je u Srbiji stanje ustvari super, ali nas EU nabedjuje da nije, jer ne želi da se proširuje? Radi se o kombinaciji dve stvari - u EU je trenutak nikad gori za priču o proširenju jer su se i untuar EU pojavili prioritetniji problemi. A druga stvar, u Srbiji je situacija nikad gora po svakom pitanju. Tako da se oba faktora moraju uzeti u obzir.

Aleksandar

pre 5 godina

Nijedna zemlja koja je postala članica EU nije ovako sistematično ceđena i uslovljavana ka Srbija.
Jasno je da žele da promene svest i istoriju naših ljudi.
To nam je kazna zato što smo u oba svetska rata ,proporcionalno broju stanovnika, imali najveće žrtve.
Oni koji su počinili najveće zločine vladaju Evropom.
Ne odlaze Englezi džabe iz EU a mnogi će za njima.

dimandi

pre 5 godina

Владавина права и независно судство је степеник који Србија никада неће прескочити на путу ка ЕУ. И ако сам класичан евроскептик мислим да нам усклађивање многих вредности које се поштују и примењују у ЕУ никако не би шкодило.

obi van

pre 5 godina

Što se tiče reforme pravosuđa to se slažem, skoro ništa nije urađeno.
Ali kad Hrvatska prigovara zbog prava manjina i ratnih zločina, malo mi je iritantno.

djeram

pre 5 godina

Da li će se "dogoditi" 10. decembar?

Bolje bi bilo da se dogodi 5. Oktobar.
(ZX, 16. novembar 2018 15:52)

Naravno peti, ali ovaj put i sesti, jer je on na duge staze, vazniji od petog!

Nemanja

pre 5 godina

Naravno da nismo napredovali u oblasti pravosudja kad nam je sistem kriminalan. Procesi traju po 10, 15 godina, pola k. dela zastareva, ako neko ima veze ne mozes protiv njega itd. Vrhunac je sto, recimo, Ministarstvo saobracaja podogine prijavu protiv odgovornih na deonici Ub - Lajkovac a tuzilastvo godinu dana ne pokrene istragu! Ej, godinu dana a podnela drzava za pljacku milione evra.
"Navijaci" imaju po 20 ak krivcnih prijava i niko im nista ne sme. Naravno jer su stranacka vojska. Primera je mnogo. A sve ce to biti zamaskirano Kosovom. I onda se pitaju sto mnogi beze iz zemlje.

Istvud

pre 5 godina

Neka nam Brnabić sada objašnjava kako je Srbija na Evropskom putu. Ja to vidim neprekidno kao korak napred, dva koraka nazad...i tako stalno mi napredujemo. Pođimo od nečeg jednostavnog. Možda žena jednostavno ne razume reč NAPREDOVANJE...

frank_castle

pre 5 godina

Ma kakav napredak. Mi nazadujemo. I jako nam dobro ide. Mozda ako ima neka evropska zajednica najnerazvijenijih zemalja, tu nema potreba dase otvaraju nikakva poglavlja.

Cestitam

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto, redovno gledam televiziju, i predsednika i premijerku, sve smo uradili kako treba, napredujemo, a oni tako...
Mozda da odustanemo od EU?
Ili da probamo sa nekim novim politicarima; koji nisu lagali, krali, ubijali poslednjih tridesetak godina...

Pogled X

pre 5 godina

Cilj nije da se otvori sto vise poglavlja, nego da se sto vise njih zatvori. To neko treba da objasni vodji i njegovim nazadnjacima. Obzirom da skoro nista nije uradjeno po pitanju otvorenih poglavlja, ne treba uzalud otvarati nova.

Tina

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.

tamnavac

pre 5 godina

Dok nereformisu pravosudje i policiju srbiju treba staviti pod nadzor Brusela,neku vrstu prinudne uprave jer sami nemaju znanja da to urade.Mozda bi vlada trebala da donese uredbu po kojoj tuzioci i sidije budu upuceni odmah u zatvor u trajanju duplo vecem od onog u kojem su ucestvovali u namestenom procesu zasta su uzeli pare od advokata.Kad se reformise pravosudje onda treba ukinuti karnevalsku funkciju ministra policije i staviti policiju pod kapu pravosudja koje ce da bira i smenjuje direktora policije i tamo zavedu red.

Istvud

pre 5 godina

Neka nam Brnabić sada objašnjava kako je Srbija na Evropskom putu. Ja to vidim neprekidno kao korak napred, dva koraka nazad...i tako stalno mi napredujemo. Pođimo od nečeg jednostavnog. Možda žena jednostavno ne razume reč NAPREDOVANJE...

Cestitam

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto, redovno gledam televiziju, i predsednika i premijerku, sve smo uradili kako treba, napredujemo, a oni tako...
Mozda da odustanemo od EU?
Ili da probamo sa nekim novim politicarima; koji nisu lagali, krali, ubijali poslednjih tridesetak godina...

Mitar

pre 5 godina

Da li će se "dogoditi" 10. decembar?

Bolje bi bilo da se dogodi 5. Oktobar.
(ZX, 16. novembar 2018 15:52)

Nije nam potreban još jedan 5.oktobar. Nama treba 6.oktobar...

Pogled X

pre 5 godina

Cilj nije da se otvori sto vise poglavlja, nego da se sto vise njih zatvori. To neko treba da objasni vodji i njegovim nazadnjacima. Obzirom da skoro nista nije uradjeno po pitanju otvorenih poglavlja, ne treba uzalud otvarati nova.

tamnavac

pre 5 godina

Dok nereformisu pravosudje i policiju srbiju treba staviti pod nadzor Brusela,neku vrstu prinudne uprave jer sami nemaju znanja da to urade.Mozda bi vlada trebala da donese uredbu po kojoj tuzioci i sidije budu upuceni odmah u zatvor u trajanju duplo vecem od onog u kojem su ucestvovali u namestenom procesu zasta su uzeli pare od advokata.Kad se reformise pravosudje onda treba ukinuti karnevalsku funkciju ministra policije i staviti policiju pod kapu pravosudja koje ce da bira i smenjuje direktora policije i tamo zavedu red.

djeram

pre 5 godina

Da li će se "dogoditi" 10. decembar?

Bolje bi bilo da se dogodi 5. Oktobar.
(ZX, 16. novembar 2018 15:52)

Naravno peti, ali ovaj put i sesti, jer je on na duge staze, vazniji od petog!

obi van

pre 5 godina

Što se tiče reforme pravosuđa to se slažem, skoro ništa nije urađeno.
Ali kad Hrvatska prigovara zbog prava manjina i ratnih zločina, malo mi je iritantno.

mcmujo

pre 5 godina

Могу они сва поглавља да отворе.Питање је ко ће а нарчито кад та поглавља да буду затворена?!

Aleksandar

pre 5 godina

Nijedna zemlja koja je postala članica EU nije ovako sistematično ceđena i uslovljavana ka Srbija.
Jasno je da žele da promene svest i istoriju naših ljudi.
To nam je kazna zato što smo u oba svetska rata ,proporcionalno broju stanovnika, imali najveće žrtve.
Oni koji su počinili najveće zločine vladaju Evropom.
Ne odlaze Englezi džabe iz EU a mnogi će za njima.

frank_castle

pre 5 godina

Ma kakav napredak. Mi nazadujemo. I jako nam dobro ide. Mozda ako ima neka evropska zajednica najnerazvijenijih zemalja, tu nema potreba dase otvaraju nikakva poglavlja.

Goca

pre 5 godina

Sa ovakvom vladavinom prava, gusenjem slobode medija i korupcijom pocev od vrha vlasti, mi smo ispod africkih zemalja po standardima koji vaze u Evropi.

Armus

pre 5 godina

Pravosudje, pravo pojedinca, vladavina prava. To u Srbiji nikad nece postojati.
Reforma pravosudja je vrlo jednostavna, kao i svih drzavnih institucija. Uvesti ODGOVORNOST.
Svako ko pogresi, napolje. Ko ukrade, u zatvor. Ko prevari da mu se oduzme.
Ovako sudija sa 80% preinacenih i oborenih presuda sedi u Visem sudu i gazduje.

mc tavish

pre 5 godina

Nikada nece biti nezavisnog sudstva u Srbiji jer bi tad polovina vladajuce garniture zavrsilo iza resetaka Prema tome nece ni Srbija uci u EU

Alehandro

pre 5 godina

“Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU...” Inače je u Srbiji stanje ustvari super, ali nas EU nabedjuje da nije, jer ne želi da se proširuje? Radi se o kombinaciji dve stvari - u EU je trenutak nikad gori za priču o proširenju jer su se i untuar EU pojavili prioritetniji problemi. A druga stvar, u Srbiji je situacija nikad gora po svakom pitanju. Tako da se oba faktora moraju uzeti u obzir.

snicla

pre 5 godina

Kako sad ovo kad nas predsednik kaze da napredujemo na svakom polju? Ili ta ista Evropa kojoj tezimo laze? Zlatno doba nema sta...Mi ne mozemo poglavlja da otvorimo a najavljujemo ulazak u EU za 5 godina?

dimandi

pre 5 godina

Владавина права и независно судство је степеник који Србија никада неће прескочити на путу ка ЕУ. И ако сам класичан евроскептик мислим да нам усклађивање многих вредности које се поштују и примењују у ЕУ никако не би шкодило.

3210

pre 5 godina

Pa šta onda ako ni ne otvorimo ni jedno svejedno će režimski mediji stvoriti sliku da je to veliki uspeh.

Ne otvorili ni jedno ili otvorili jedno,dva ili tri svejedno je za ovaj nepismeni narod

Dex

pre 5 godina

Koliko smo poglavlja zatvorili? Odgovor je nula, jos jednom - nula. Za vise godina vodjenja pregovora. Slovaci su otvorili pregovore, nakon cetiri godine zatvorili sva poglavlja. Mi za slican period nismo odradili ama bas nista. A kako i zatvoriti ista? EU bi izgubila i taj klimavi kredibilitet. Sloboda medija? Sloboda trzista? Sloboda rada? Ekologija? Pravni sistem? Infrastruktura? Ima li jedno polje po kojem zasluzujemo clanstvo? Jedino sto mozemo uraditi s clanstvom, a da je drzava u ovakvom stanju, je da iskoristimo priliku da kolektivno odemo odavde. Drugacije ne bi ni osetili clanstvo u EU. I nemojte mi o Hrvatskoj ili Rumuniji i sl. Te drzave su daleko, daleko ispred nas.

tamni vilajet

pre 5 godina

Postoji samo jedna istina: nasa trenutna vlast, nikada nije ni nameravala da radi na ulasku u EU, jer je taj sistem dijametralno suprotan od njihovog nacina vladanja, ali prevaranti, kakvi su, teorijski jesu za ulazak (pogotovo sto to podrazumeva pristupne fondove), a u praksi rade sve suprotno, jer im odgovara da tog momenta nikad ne dodje!

Sad, koliko ste vi njima poverovali, a koliko ste bili licemerni pa se pravili da im verujete, je druga prica! Mogu samo da vam "zahvalim", sto ste iz gluposti ili licemerja, doveli srpski narod u najgoru mogucu situaciju, od devedesetih naovamo!

np

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.
(Tina, 16. novembar 2018 15:51)

Ja jednostavno moram da odgovorim na ovu poruku. Bio bih bezobrazan, ali necu nikoga vredjati.

Da li EU zeli ili ne zeli nas u tom drustvu nije ni bitno! Ono sto nama treba je da nas neko vuce za nos da se reformisemo i to je ono zbog cega ja podrzavam i podrzavacu put u EU! Bez njih mi padamo duboko u kriminal i vlast jednog coveka, jedne partije! Ja EU vidim kao izlaz iz svega ovoga, i oni treba maksimalno da nas pritiskaju i ucenjuju dok ne postanemo uredjena drzava! Srbija me podseca na loseg djaka u zadnjoj klupi, kome nema spasa, a ja se nadam da je EU ta koja ce nas osvestiti jer drugu realnu soluciju ne vidim. Ako Srbija digne ruke od EU, ja dizem ruke od Srbije. To je to.

Situacija sa izvestajem o nenapredovanju Srbije je ocigledna, politicari ne zele da urede segmente gde oni profitiraju i od koje imaju koristi. Bez EU oni to sigurno nece ni pomisliti da odrade, ovako imaju pritisak.

Ajde pozdrav.

C i n i k

pre 5 godina

Mi smo gubernija,samo fingiramo da hocemo toboze u Eu,zapravo ko je hteo vec je pobegao ili se sprema da pobegne u Eu..
Daklem, putuj Evropo...

Nemanja

pre 5 godina

Naravno da nismo napredovali u oblasti pravosudja kad nam je sistem kriminalan. Procesi traju po 10, 15 godina, pola k. dela zastareva, ako neko ima veze ne mozes protiv njega itd. Vrhunac je sto, recimo, Ministarstvo saobracaja podogine prijavu protiv odgovornih na deonici Ub - Lajkovac a tuzilastvo godinu dana ne pokrene istragu! Ej, godinu dana a podnela drzava za pljacku milione evra.
"Navijaci" imaju po 20 ak krivcnih prijava i niko im nista ne sme. Naravno jer su stranacka vojska. Primera je mnogo. A sve ce to biti zamaskirano Kosovom. I onda se pitaju sto mnogi beze iz zemlje.

Kontras

pre 5 godina

Ljudi, mi uredjen sistem ne mozemo da napravimo sami, nismo sposobni za to. Stvarno nas treba staviti pod neku vrstu nadzora Brisela dok se ne dovedemo u red. Zbog nas samih, nevezano za ulazak u Eu.

Dalje, smatram da postoje tri razloga zbog cega tapkamo u mestu na putu ka EU:

1. Kosovo. Uslov svih uslova. Nekoliko zemalja Eu (ne sve) gura taj uslov. Po njima je "konstruktivan pristup" priznanje Kosova u nekoj formi. Davanje Kosova. To je ucenjivanje i treba traziti pravi kompromis.

2. Nase tapkanje u mestu po pitanju izgradnje normalnog sistema vrednosti i sistema uopste.

3. Problemi unutar same Eu.

A da mi objavite komentar?

pre 5 godina

Žurka i divljanje završeni, došli konačno računi na naplatu (da ispotpisuje zbog čega su ga tu i doveli, pa da se rastajemo. Neće na kraju biti ni EU, ni Kosovo, sa nikad nesposobnijom i korumpiranijom vladom.) Ako, ako.

Tina

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.

dr janko

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.
(Tina, 16. novembar 2018 15:51)

Bez EU Srbija može samo da se okreće oko sebe kao muva bez glave. Problem je u narodu koji to ne shvata. Onog momenta kad se vrati vizni režim, ukinu predpristupni fondovi i povuče se i ovo malo firmi koje daju kakvu takvu socijalnu sigurnost dobrom delu zaposlenih zaista ćemo početi da se okrećemo ali tada neće biti izbora, samo crnilo i definitivna propast. I dok postoji ijedan Srbin za to će mu biti kriv neko drugi.

Stevan

pre 5 godina

Mani takodje nista nije jasno, oni otvore poglavlje mi prepisemo zakone i usvojimo i opet ne valja. Sta jos treba da radimo, da se pridrzavamo tih zakona, e pa sto je mnogo mnogo je. Ma sta ce nama takva EU, mi hocemo u Jevropu al po naski. I svako ko ne misli tako je narodni neprijatelj i strani placenik.

Istvud

pre 5 godina

Neka nam Brnabić sada objašnjava kako je Srbija na Evropskom putu. Ja to vidim neprekidno kao korak napred, dva koraka nazad...i tako stalno mi napredujemo. Pođimo od nečeg jednostavnog. Možda žena jednostavno ne razume reč NAPREDOVANJE...

Cestitam

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto, redovno gledam televiziju, i predsednika i premijerku, sve smo uradili kako treba, napredujemo, a oni tako...
Mozda da odustanemo od EU?
Ili da probamo sa nekim novim politicarima; koji nisu lagali, krali, ubijali poslednjih tridesetak godina...

A da mi objavite komentar?

pre 5 godina

Žurka i divljanje završeni, došli konačno računi na naplatu (da ispotpisuje zbog čega su ga tu i doveli, pa da se rastajemo. Neće na kraju biti ni EU, ni Kosovo, sa nikad nesposobnijom i korumpiranijom vladom.) Ako, ako.

Mitar

pre 5 godina

Da li će se "dogoditi" 10. decembar?

Bolje bi bilo da se dogodi 5. Oktobar.
(ZX, 16. novembar 2018 15:52)

Nije nam potreban još jedan 5.oktobar. Nama treba 6.oktobar...

3210

pre 5 godina

Pa šta onda ako ni ne otvorimo ni jedno svejedno će režimski mediji stvoriti sliku da je to veliki uspeh.

Ne otvorili ni jedno ili otvorili jedno,dva ili tri svejedno je za ovaj nepismeni narod

tamni vilajet

pre 5 godina

Postoji samo jedna istina: nasa trenutna vlast, nikada nije ni nameravala da radi na ulasku u EU, jer je taj sistem dijametralno suprotan od njihovog nacina vladanja, ali prevaranti, kakvi su, teorijski jesu za ulazak (pogotovo sto to podrazumeva pristupne fondove), a u praksi rade sve suprotno, jer im odgovara da tog momenta nikad ne dodje!

Sad, koliko ste vi njima poverovali, a koliko ste bili licemerni pa se pravili da im verujete, je druga prica! Mogu samo da vam "zahvalim", sto ste iz gluposti ili licemerja, doveli srpski narod u najgoru mogucu situaciju, od devedesetih naovamo!

C i n i k

pre 5 godina

Mi smo gubernija,samo fingiramo da hocemo toboze u Eu,zapravo ko je hteo vec je pobegao ili se sprema da pobegne u Eu..
Daklem, putuj Evropo...

djeram

pre 5 godina

Da li će se "dogoditi" 10. decembar?

Bolje bi bilo da se dogodi 5. Oktobar.
(ZX, 16. novembar 2018 15:52)

Naravno peti, ali ovaj put i sesti, jer je on na duge staze, vazniji od petog!

Pogled X

pre 5 godina

Cilj nije da se otvori sto vise poglavlja, nego da se sto vise njih zatvori. To neko treba da objasni vodji i njegovim nazadnjacima. Obzirom da skoro nista nije uradjeno po pitanju otvorenih poglavlja, ne treba uzalud otvarati nova.

obi van

pre 5 godina

Što se tiče reforme pravosuđa to se slažem, skoro ništa nije urađeno.
Ali kad Hrvatska prigovara zbog prava manjina i ratnih zločina, malo mi je iritantno.

tamnavac

pre 5 godina

Dok nereformisu pravosudje i policiju srbiju treba staviti pod nadzor Brusela,neku vrstu prinudne uprave jer sami nemaju znanja da to urade.Mozda bi vlada trebala da donese uredbu po kojoj tuzioci i sidije budu upuceni odmah u zatvor u trajanju duplo vecem od onog u kojem su ucestvovali u namestenom procesu zasta su uzeli pare od advokata.Kad se reformise pravosudje onda treba ukinuti karnevalsku funkciju ministra policije i staviti policiju pod kapu pravosudja koje ce da bira i smenjuje direktora policije i tamo zavedu red.

Nemanja

pre 5 godina

Naravno da nismo napredovali u oblasti pravosudja kad nam je sistem kriminalan. Procesi traju po 10, 15 godina, pola k. dela zastareva, ako neko ima veze ne mozes protiv njega itd. Vrhunac je sto, recimo, Ministarstvo saobracaja podogine prijavu protiv odgovornih na deonici Ub - Lajkovac a tuzilastvo godinu dana ne pokrene istragu! Ej, godinu dana a podnela drzava za pljacku milione evra.
"Navijaci" imaju po 20 ak krivcnih prijava i niko im nista ne sme. Naravno jer su stranacka vojska. Primera je mnogo. A sve ce to biti zamaskirano Kosovom. I onda se pitaju sto mnogi beze iz zemlje.

mcmujo

pre 5 godina

Могу они сва поглавља да отворе.Питање је ко ће а нарчито кад та поглавља да буду затворена?!

frank_castle

pre 5 godina

Ma kakav napredak. Mi nazadujemo. I jako nam dobro ide. Mozda ako ima neka evropska zajednica najnerazvijenijih zemalja, tu nema potreba dase otvaraju nikakva poglavlja.

Alehandro

pre 5 godina

“Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU...” Inače je u Srbiji stanje ustvari super, ali nas EU nabedjuje da nije, jer ne želi da se proširuje? Radi se o kombinaciji dve stvari - u EU je trenutak nikad gori za priču o proširenju jer su se i untuar EU pojavili prioritetniji problemi. A druga stvar, u Srbiji je situacija nikad gora po svakom pitanju. Tako da se oba faktora moraju uzeti u obzir.

mc tavish

pre 5 godina

Nikada nece biti nezavisnog sudstva u Srbiji jer bi tad polovina vladajuce garniture zavrsilo iza resetaka Prema tome nece ni Srbija uci u EU

snicla

pre 5 godina

Kako sad ovo kad nas predsednik kaze da napredujemo na svakom polju? Ili ta ista Evropa kojoj tezimo laze? Zlatno doba nema sta...Mi ne mozemo poglavlja da otvorimo a najavljujemo ulazak u EU za 5 godina?

Goca

pre 5 godina

Sa ovakvom vladavinom prava, gusenjem slobode medija i korupcijom pocev od vrha vlasti, mi smo ispod africkih zemalja po standardima koji vaze u Evropi.

Armus

pre 5 godina

Pravosudje, pravo pojedinca, vladavina prava. To u Srbiji nikad nece postojati.
Reforma pravosudja je vrlo jednostavna, kao i svih drzavnih institucija. Uvesti ODGOVORNOST.
Svako ko pogresi, napolje. Ko ukrade, u zatvor. Ko prevari da mu se oduzme.
Ovako sudija sa 80% preinacenih i oborenih presuda sedi u Visem sudu i gazduje.

dimandi

pre 5 godina

Владавина права и независно судство је степеник који Србија никада неће прескочити на путу ка ЕУ. И ако сам класичан евроскептик мислим да нам усклађивање многих вредности које се поштују и примењују у ЕУ никако не би шкодило.

Dex

pre 5 godina

Koliko smo poglavlja zatvorili? Odgovor je nula, jos jednom - nula. Za vise godina vodjenja pregovora. Slovaci su otvorili pregovore, nakon cetiri godine zatvorili sva poglavlja. Mi za slican period nismo odradili ama bas nista. A kako i zatvoriti ista? EU bi izgubila i taj klimavi kredibilitet. Sloboda medija? Sloboda trzista? Sloboda rada? Ekologija? Pravni sistem? Infrastruktura? Ima li jedno polje po kojem zasluzujemo clanstvo? Jedino sto mozemo uraditi s clanstvom, a da je drzava u ovakvom stanju, je da iskoristimo priliku da kolektivno odemo odavde. Drugacije ne bi ni osetili clanstvo u EU. I nemojte mi o Hrvatskoj ili Rumuniji i sl. Te drzave su daleko, daleko ispred nas.

np

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.
(Tina, 16. novembar 2018 15:51)

Ja jednostavno moram da odgovorim na ovu poruku. Bio bih bezobrazan, ali necu nikoga vredjati.

Da li EU zeli ili ne zeli nas u tom drustvu nije ni bitno! Ono sto nama treba je da nas neko vuce za nos da se reformisemo i to je ono zbog cega ja podrzavam i podrzavacu put u EU! Bez njih mi padamo duboko u kriminal i vlast jednog coveka, jedne partije! Ja EU vidim kao izlaz iz svega ovoga, i oni treba maksimalno da nas pritiskaju i ucenjuju dok ne postanemo uredjena drzava! Srbija me podseca na loseg djaka u zadnjoj klupi, kome nema spasa, a ja se nadam da je EU ta koja ce nas osvestiti jer drugu realnu soluciju ne vidim. Ako Srbija digne ruke od EU, ja dizem ruke od Srbije. To je to.

Situacija sa izvestajem o nenapredovanju Srbije je ocigledna, politicari ne zele da urede segmente gde oni profitiraju i od koje imaju koristi. Bez EU oni to sigurno nece ni pomisliti da odrade, ovako imaju pritisak.

Ajde pozdrav.

Tina

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.

Kontras

pre 5 godina

Ljudi, mi uredjen sistem ne mozemo da napravimo sami, nismo sposobni za to. Stvarno nas treba staviti pod neku vrstu nadzora Brisela dok se ne dovedemo u red. Zbog nas samih, nevezano za ulazak u Eu.

Dalje, smatram da postoje tri razloga zbog cega tapkamo u mestu na putu ka EU:

1. Kosovo. Uslov svih uslova. Nekoliko zemalja Eu (ne sve) gura taj uslov. Po njima je "konstruktivan pristup" priznanje Kosova u nekoj formi. Davanje Kosova. To je ucenjivanje i treba traziti pravi kompromis.

2. Nase tapkanje u mestu po pitanju izgradnje normalnog sistema vrednosti i sistema uopste.

3. Problemi unutar same Eu.

Stevan

pre 5 godina

Mani takodje nista nije jasno, oni otvore poglavlje mi prepisemo zakone i usvojimo i opet ne valja. Sta jos treba da radimo, da se pridrzavamo tih zakona, e pa sto je mnogo mnogo je. Ma sta ce nama takva EU, mi hocemo u Jevropu al po naski. I svako ko ne misli tako je narodni neprijatelj i strani placenik.

dr janko

pre 5 godina

Sto pre shvatimo i prihvatimo da se radi o cinjenici da EU ne zeli da se prosiruje ne zbog ‘rezultata’ Srbije vec zbog same situacije u EU, to cemo pre da se okrenemo pitanjima koje imaju smisla. A bez obzira na ‘zahteve’ EU o napretku na navedenim poljima, Srbija sa i bez zahteva EU mora time da se pozabavi.
Prica o ‘sargarepi i magarcu’ je vec izlizana.
Okrenimo se drugim stvarima koje su vazne a posvetimo se poljima koje zaista mogu da nam donesu dobrobit ne zbog drugih vec zbog nas samih.
(Tina, 16. novembar 2018 15:51)

Bez EU Srbija može samo da se okreće oko sebe kao muva bez glave. Problem je u narodu koji to ne shvata. Onog momenta kad se vrati vizni režim, ukinu predpristupni fondovi i povuče se i ovo malo firmi koje daju kakvu takvu socijalnu sigurnost dobrom delu zaposlenih zaista ćemo početi da se okrećemo ali tada neće biti izbora, samo crnilo i definitivna propast. I dok postoji ijedan Srbin za to će mu biti kriv neko drugi.

Aleksandar

pre 5 godina

Nijedna zemlja koja je postala članica EU nije ovako sistematično ceđena i uslovljavana ka Srbija.
Jasno je da žele da promene svest i istoriju naših ljudi.
To nam je kazna zato što smo u oba svetska rata ,proporcionalno broju stanovnika, imali najveće žrtve.
Oni koji su počinili najveće zločine vladaju Evropom.
Ne odlaze Englezi džabe iz EU a mnogi će za njima.