Subota, 10.11.2018.

18:50

Kraj sage: Džimi Batler u Filadelfiji, Šarić se seli u Minesotu

Američki košarkaš Džimi Batler zameniće ekipu Minesote sa Filadelfija Seventisksersima, javljaju američki mediji.

Izvor: LN

Kraj sage: Džimi Batler u Filadelfiji, Šariæ se seli u Minesotu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 5 godina

Po meni ovde je Minesota bolje prosla. Dzimi je precenjen igrac, on je prosle godine bio na vrhuncu i od sada ucinak pocinje da mu pada, a i stalno kuburi sa povredama. Ako mu daju supermax, pored Embida koji vec ima max, i Simonsa koji ocekuje max, ostali igraci ce moci samo da skupljaju mrvice. Sa druge strane Minesota je dobila dva odlicna igraca i jaci su bez Batlera nego sa njim je sada imaju nekoliko sjajnih sutera.

Tri palme za dve bitange i ribicu

pre 5 godina

Šarić već duže vreme ne pravi napredak u svojoj igri i ovo je logično sto je Filadelfija uradila.Dobili vrhunskog igraca, ako se Batler uklopi kako treba mogu da napadnu i probaju da osvoje slabasni istok.Minesotu naravno ne treba komentarisati.
(goblin, 10. novembar 2018 19:17)

Slabašni istok? Slabašni Toronto,Milvoki sa onim čudovištem,i Boston(samo da se uigraju malo)...

ukratko

pre 5 godina

Dobar posao za oba tima. Šarić, zapravo, ne može više da napreduje. On bi trebalo da bude više evropski tip igrača, da šutira sa poludistance, da prodire, da umiri igru kad je to potrebno i da gine u odbrani. Umesto toga, on je postao trojkaš, nešto što nikad nije bio. Zato mu je i igra opala. Nema dobru mehaniku šuta i nikad neće biti vrhunski šuter.

Marko

pre 5 godina

Saricu na leto 2020 istice ugovor tako da ce moci tada najranije da pobegne. Nije strasno. NBA je biznis niko te ne pita dal hoces/neces tako da ne kapiram komentare "gde ces tamo Saricu"

cz

pre 5 godina

steta za sarica,dobar igrac,malo slabije krenuo u ovoj sezoni ali extra igrac!u minesoti nista od njega,naravno ne do njega..ovo je mnogo lose za njega,minesota je krs ekipa,posebno za njega,pored divljaka..vratice se u evropu..

Mladen

pre 5 godina

Ko ce u Sixersima da igra startnog krilnog centra sada? I ako je Dzimi top 25 igrac kad se pogleda situacija i da su Vukovi bili ocajni da ga trejduju dali su previse za njega-2 startera. Ovo bi imalo smisla da je Bjelica potpisao za Sixerse jer su on i Saric maltene identican igrac s tim da je Beli u ovom trenutku bolji ali i 6g stariji. Los trejd za obe ekipe, Tibido ima Sarica da zakuca za klupu a Batler ne resava problem nedostatka suta (kao ni JJ treba im jos recimo Korver). Najgore u ovom trejdu je ipak prosao Hjuston koji ce da nastavi da se raspada s Karmelom, nema spasioca Dzimija.

jд123

pre 5 godina

Шарић с коња на магарца. Тачно је да му је статистика ове сезоне лошија, јер је Ембид прошле био повређен, па је Шарић био опција у нападу. Али баш има пех да иде код још већих набијача статистике Таунса и поготово Вигинса. Сада се тек види како је Бјелица добро прошао преласком у Сакраменто уместо у Филаделфију.

Brofasa

pre 5 godina

@SZV Samo Redik nije dovoljan u timu gde plejevi (Simons, Fulz, MekKonel) ne mogu da šutiraju ozbiljno. Kao što je neko rekao, uspeh File od prošle sezone se zasnivao da su imali par odličnih šutera koje je protivnička odbrana morala da poštuje. Zato su Embid i Simons mogli mnogo lakše da ulaze u reket. Sad umesto takvih ljudi od zadatka (Iljasova, Belineli, pa i Šarić/Kovington) imaš Muskalu (lošiji od Iljasove), Zaira (ruki, povredjen, nije šuter), Šameta (ok šuter ali ruki), Čendlera (lošiji od Šarića plus se bori sa povredom) i Batlera (vrh igrač, ali nije baš floor-spacer, niti će pristati da stoji u ćošku da bi Simons zakucavao). Jedino ako počnu ozbiljno da se oslanjaju na Korkmaza. U suprotnom- mora da se nadje neki baš dobar šuter, a takvih u opticaju nema puno.

Pseudoharms

pre 5 godina

Bojim se da u ovom trejdu nema pobednika. Covington je puno znacio Filadelfiji, svestran igrac, Saric na momente izvanredan. U Minesoti, ne vidim prostora za Sarica, Covington, sa svojim stilom igre, koji oko statistike cesto propusta validirati, takodje nece naci srecu na severu. S druge strane, mislim da je Phila, ovim potezom, pokazala da nije prelezala stare boljke. Ucinili su nesto sjajno, sa onim mucnim podmladjivanjem ekipe, dobili jednog Simonsa, Embiida, Sarica, pa i Fultza (ja i dalje verujem u tog momka), sjajnu hemiju u ekipi, tim koji, s obzirom na neiskustvo, igra fenomenalno. Sta dobijaju sa Batlerom? Sjajnog poentera, tacno, ali i guzvu na trojci. Sto znaci da Simons mora na keca, a prosle sezone, koliko god on bio svestran, najbolje partije je pruzao na prirodnoj poziciji - trojci. I sta imamo? Fultz koga vredi odnegovati, ili vani, ili, ne daj boze na neku dvojku. Embiid sinoc uvalio 42 poena, cik neka to proba sa Batlerom u ekipu. Na prvoj utakmici, Dzimi uzima 30 suteva, minimum. Nek im je bog upomoc.

Goran

pre 5 godina

Saric je ove godine igrao veoma lose. On sam kaze da je iscrpljen igranjem za reprezentaciju svake godine iako se on sa zadovoljstvom odaziva pozivu selektora. Sada je od sigurng startera (ove godine su navijaci Filadelfije ocekivali da igra na All star nivou) i buduceg potpisnika izuzetno visokog ugovora dosao u poziciju da li ce uopste dobiti priliku da igra(svima je poznat slucaj Bjelica). Steta. PS: Kada smo kritikvali Marjanovica o posbno Jokica zbog njihovog otkazivanja reprezentativnih nastupa sada vidimo zasto.

Powerslave

pre 5 godina

Minesota je u stvari dala Lavina, Dana i Markanena za Kovingtona i Šarića, pikovi i Batler su samo bili posrednici.
Suštinski, ne vidim neku drastičnu promenu u ukupnom kvalitetu, ako je ima uopšte.
Kovington će se snaći jer takvi igrači mogu svuda, njemu lopta nije toliko potrebna za igru, ali Šarić ima da prođe kao Bjelica što je bio.

Sa druge strane, u Filadelfiji sem Redika niko ne šutira trojke. Moraće da prave neke manje trejdove i/ili potpisuju igrače tamo posle all star pauze. Prošle godine su, pored Redika, imali i Belinelija i Iljasovu koji su pucali trojke, trenutno su prilično osakaćeni po tom pitanju.
Opet, jasno im je bilo da nešto moraju da menjaju jer bi ih ove godine pregazio ne samo Boston nego i Toronto. Navodno su Embid i Simons konsultovani pre ovog trejda, a i imaju neki preliminarni dogovor sa Batlerom oko novog ugovora.

Ipak mislim da su se malo preigrali jer su da su uz Kovingtona i Šarića dodali i Fulca (koji je u teškom kanalu, a i vrlo je upitno koliko se uklapa u ekipu i način igre u Fili) mogli su da dobiju Kavaja... koji je ipak bolji igrač od Batlera + taj isti Lenard sad ne bi bio u konkurentskom timu na istoku. To što je San Antonio navodno tražio Simonsa ili Embida... mogu da okače mačku o rep, to nikad ne bi dobili.

kejt winslet

pre 5 godina

Nemoguce da su trejdovali Sarica. Komsije vec dve sezone ovde pisu o nezamenljivom srafu File, kad ono cvrc bajo, prvi je dobio sut kartu (zasluzeno, posto nema napredka nikakvog a vec je u trecoj sezoni)

petarczv

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to
(nBa, 10. novembar 2018 20:06)

Aj udahni duboko i razmisli kako je saric doso u minesotu...

očigledno

pre 5 godina

Sota postaje ozbiljan tim,sad nekako Viginsa uvaliti za Lilarda ili nekog slicnog..
(Bol Bol, 10. novembar 2018 20:30)

Za Viginsa ne bi mogli da dobiju ni kesicu kikirikija. Ko je lud da preuzme ogroman ugovor i vrlo promenljivog (uglavnom loseg) igraca?

uros

pre 5 godina

Fantastican potez Filadelfije. Dobili su vrh igraca i sad mogu da pucaju na finale u perspektivi.
Saric se nije usrecio, koristice ga Tibs kao Bjelicu, da coskari i sutira trojke.

Imay

pre 5 godina

Ja mislim da se i Šarić smorio pored ona dva nabijača statistike u liku Embida i Simonsa. Generalno bi ga ugušili do kraja, i taman da pobegne na vreme. (Milan, 10. novembar 2018 20:30)

Uh... Minesota je baš pravo mesto za beg od nabijača statistike?! Vigins i ekipa... pitajte Belog.

Ufo

pre 5 godina

SOTA?!? A sta ti je to, objasni mi moolim te?!? Klinci kada komentarisu NBA, pogledali par hajlajtsa ove i prosle sezone i jos prosipaju ocajne skracenice. REPKA, SOTA. Uzas

JPR24

pre 5 godina

Gde ces Saricu u Minesotu,pa oni upropastise Wiginsa ,Bjelica im nije valjao,ovaj Batler pobegao .losa atmosfera u timu.
(zemunski kej, 10. novembar 2018 19:49)
Nista se on tu ne pita. Nazalost za njega, bacise ga u cirkus ekipu...

očigledno

pre 5 godina

Filadelfija je odlicno prosla.
(zakonodavac, 10. novembar 2018 19:08)

Ne bih bas rekao, za igraca koji je u zadnjoj godini ugovora, iako je all nba kalibra, su dali jednog od najboljih mladih PF (cetvorki) i jednog od najboljih defanzivaca u ligi koji je i sasvim dobar suter za 3. Naravno, kao i kod svakog trejda, jedino vreme ce pokazati ko je bolje prosao, ali Fila bi vrlo lako posle ove sezone mogla da ostane samo sa Embidom i Simonsom, a Vulvsi su morali da se otarase Batlera, da im ne bi dodatno narusio bilo kakav timski duh, a izgubili bi ga sigurno na kraju sezone. Meni za sada deluje da su Vulvsi bolje prosli u ovom trejdu, ali kao sto rekoh, samo ce vreme pokazati...

Stomps

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to
(nBa, 10. novembar 2018 20:06)

Je l' taj tvoj Batler brat blizanac ovog što je prešao u Filadelfiju? ?

Sir Djavo

pre 5 godina

Ako nista drugo necemo vise slusati kuknjavu Dzimija kako zeli da ode, kako mu je pun kofer svega itd. Fila me iskreno razocarala prosle godine kada ih je Boston bez dva odlicna igraca pregazio u PO. Nadam se da ce ovaj put napraviti iskorak a Dario zavrsi u bermudskog trouglu. Covjek ni kriv ni duzan ode medju ludake...

nBa

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to

Milan

pre 5 godina

Ja mislim da se i Šarić smorio pored ona dva nabijača statistike u liku Embida i Simonsa. Generalno bi ga ugušili do kraja, i taman da pobegne na vreme.

SZV

pre 5 godina

Minesota morala da pusti Batlera, umesto njega Šarić (dobra prošla sezona) i Kovington (elitni defanzivac na lopti, promenljiv trojkaš, sa mozda prevelikim ugovorom). Najbolje što su mogli dobiti u ovom momentu. Sa strane Filadelfije? Ne mogu da verujem da su se tako lagano rešili dva ključna igrača iz prošle sezone. Ali verovatno su shvatili da su Boston,Toronto pa i Indijana suviše dobri. Batler osvedočeno dobar igrač, i Fili je očigledno dosta čekanja i kreću u napad na titulu odmah. Ako ne dodju do makar finala konferencije, Fulc je sledeći na tapetu- toliko o “Procesu”... Ali sada im fali neko da širi teren, možda Korver?
(Brofasa, 10. novembar 2018 19:18)
Ne treba im Korver, imaju JJ Redika.

Brofasa

pre 5 godina

Minesota morala da pusti Batlera, umesto njega Šarić (dobra prošla sezona) i Kovington (elitni defanzivac na lopti, promenljiv trojkaš, sa mozda prevelikim ugovorom). Najbolje što su mogli dobiti u ovom momentu. Sa strane Filadelfije? Ne mogu da verujem da su se tako lagano rešili dva ključna igrača iz prošle sezone. Ali verovatno su shvatili da su Boston,Toronto pa i Indijana suviše dobri. Batler osvedočeno dobar igrač, i Fili je očigledno dosta čekanja i kreću u napad na titulu odmah. Ako ne dodju do makar finala konferencije, Fulc je sledeći na tapetu- toliko o “Procesu”... Ali sada im fali neko da širi teren, možda Korver?

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...nerealno Batler u Filadelfiji ??? ...zamenjen za Šarića ??? ...pa ovaj GM Filadelfije je legenda, kakav trejd...Simons, Embid, Batler, ali onaj "pravi" iz Čikaga, mada lik je sam priznao da je "seljak u duši" i da mu život u velikim gradovima neodgovara, mislim jeste lik rođen u Hjustonu, ali je valjda iz nekog sela u Teksasu koje nema porodilište, pa mu se "desio Hjuston"...ali on je veliki igrač, pa Fulc (???)...nameće se pitanje, imamo li novi GSW ili promašaj veka ???

Чендлер Бинг

pre 5 godina

Екстра, тек сада је Шарић зицер за мање поена у свакој утакмици... :)

CarloNS

pre 5 godina

U Minesoti se još niko nije usrećio pa neće ni Šarić. Kad je jedan Batler morao da beži onda je jasno koliko je sati. Kod Tibidoa 3-4 igrača igraju 40 minuta, dok ne crknu, a ostali mašu peškirima.

goblin

pre 5 godina

Šarić već duže vreme ne pravi napredak u svojoj igri i ovo je logično sto je Filadelfija uradila.Dobili vrhunskog igraca, ako se Batler uklopi kako treba mogu da napadnu i probaju da osvoje slabasni istok.Minesotu naravno ne treba komentarisati.

fednole

pre 5 godina

Šta će sad Phila sa tri igrača u rosteru s obzirom da drugi jedva mogu igrati ABA ligu a i to je upitno.Zamislite duel sa Bostonom gdje ovi imaju 10 dobrih igrača ko god da igra a ovima moraju ova trojica igrati po 48 minuta da bi imali ikakvu šansu.Ako ne dovedu još nekoga,prije svega šutere ovo je debakl za ambicije sixersa iako nisu ni prije njega bili predobri

strucanjak

pre 5 godina

Da li vi ljudi poznajete kosarku. u ovoj fili samo Redick moze trojku zabit. plus batler problem kome ce smetati sto jojo tweeta vec u ponedeljak. Minestoa s druge strane dobila dva ozbiljna igraca plus vise prostora za Ruzu. Dakle pobjednik trejda Minesota

Чендлер Бинг

pre 5 godina

Екстра, тек сада је Шарић зицер за мање поена у свакој утакмици... :)

CarloNS

pre 5 godina

U Minesoti se još niko nije usrećio pa neće ni Šarić. Kad je jedan Batler morao da beži onda je jasno koliko je sati. Kod Tibidoa 3-4 igrača igraju 40 minuta, dok ne crknu, a ostali mašu peškirima.

Imay

pre 5 godina

Ja mislim da se i Šarić smorio pored ona dva nabijača statistike u liku Embida i Simonsa. Generalno bi ga ugušili do kraja, i taman da pobegne na vreme. (Milan, 10. novembar 2018 20:30)

Uh... Minesota je baš pravo mesto za beg od nabijača statistike?! Vigins i ekipa... pitajte Belog.

JPR24

pre 5 godina

Gde ces Saricu u Minesotu,pa oni upropastise Wiginsa ,Bjelica im nije valjao,ovaj Batler pobegao .losa atmosfera u timu.
(zemunski kej, 10. novembar 2018 19:49)
Nista se on tu ne pita. Nazalost za njega, bacise ga u cirkus ekipu...

goblin

pre 5 godina

Šarić već duže vreme ne pravi napredak u svojoj igri i ovo je logično sto je Filadelfija uradila.Dobili vrhunskog igraca, ako se Batler uklopi kako treba mogu da napadnu i probaju da osvoje slabasni istok.Minesotu naravno ne treba komentarisati.

Brofasa

pre 5 godina

Minesota morala da pusti Batlera, umesto njega Šarić (dobra prošla sezona) i Kovington (elitni defanzivac na lopti, promenljiv trojkaš, sa mozda prevelikim ugovorom). Najbolje što su mogli dobiti u ovom momentu. Sa strane Filadelfije? Ne mogu da verujem da su se tako lagano rešili dva ključna igrača iz prošle sezone. Ali verovatno su shvatili da su Boston,Toronto pa i Indijana suviše dobri. Batler osvedočeno dobar igrač, i Fili je očigledno dosta čekanja i kreću u napad na titulu odmah. Ako ne dodju do makar finala konferencije, Fulc je sledeći na tapetu- toliko o “Procesu”... Ali sada im fali neko da širi teren, možda Korver?

Stomps

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to
(nBa, 10. novembar 2018 20:06)

Je l' taj tvoj Batler brat blizanac ovog što je prešao u Filadelfiju? ?

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...nerealno Batler u Filadelfiji ??? ...zamenjen za Šarića ??? ...pa ovaj GM Filadelfije je legenda, kakav trejd...Simons, Embid, Batler, ali onaj "pravi" iz Čikaga, mada lik je sam priznao da je "seljak u duši" i da mu život u velikim gradovima neodgovara, mislim jeste lik rođen u Hjustonu, ali je valjda iz nekog sela u Teksasu koje nema porodilište, pa mu se "desio Hjuston"...ali on je veliki igrač, pa Fulc (???)...nameće se pitanje, imamo li novi GSW ili promašaj veka ???

Sir Djavo

pre 5 godina

Ako nista drugo necemo vise slusati kuknjavu Dzimija kako zeli da ode, kako mu je pun kofer svega itd. Fila me iskreno razocarala prosle godine kada ih je Boston bez dva odlicna igraca pregazio u PO. Nadam se da ce ovaj put napraviti iskorak a Dario zavrsi u bermudskog trouglu. Covjek ni kriv ni duzan ode medju ludake...

petarczv

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to
(nBa, 10. novembar 2018 20:06)

Aj udahni duboko i razmisli kako je saric doso u minesotu...

jд123

pre 5 godina

Шарић с коња на магарца. Тачно је да му је статистика ове сезоне лошија, јер је Ембид прошле био повређен, па је Шарић био опција у нападу. Али баш има пех да иде код још већих набијача статистике Таунса и поготово Вигинса. Сада се тек види како је Бјелица добро прошао преласком у Сакраменто уместо у Филаделфију.

očigledno

pre 5 godina

Sota postaje ozbiljan tim,sad nekako Viginsa uvaliti za Lilarda ili nekog slicnog..
(Bol Bol, 10. novembar 2018 20:30)

Za Viginsa ne bi mogli da dobiju ni kesicu kikirikija. Ko je lud da preuzme ogroman ugovor i vrlo promenljivog (uglavnom loseg) igraca?

SZV

pre 5 godina

Minesota morala da pusti Batlera, umesto njega Šarić (dobra prošla sezona) i Kovington (elitni defanzivac na lopti, promenljiv trojkaš, sa mozda prevelikim ugovorom). Najbolje što su mogli dobiti u ovom momentu. Sa strane Filadelfije? Ne mogu da verujem da su se tako lagano rešili dva ključna igrača iz prošle sezone. Ali verovatno su shvatili da su Boston,Toronto pa i Indijana suviše dobri. Batler osvedočeno dobar igrač, i Fili je očigledno dosta čekanja i kreću u napad na titulu odmah. Ako ne dodju do makar finala konferencije, Fulc je sledeći na tapetu- toliko o “Procesu”... Ali sada im fali neko da širi teren, možda Korver?
(Brofasa, 10. novembar 2018 19:18)
Ne treba im Korver, imaju JJ Redika.

Ufo

pre 5 godina

SOTA?!? A sta ti je to, objasni mi moolim te?!? Klinci kada komentarisu NBA, pogledali par hajlajtsa ove i prosle sezone i jos prosipaju ocajne skracenice. REPKA, SOTA. Uzas

Goran

pre 5 godina

Saric je ove godine igrao veoma lose. On sam kaze da je iscrpljen igranjem za reprezentaciju svake godine iako se on sa zadovoljstvom odaziva pozivu selektora. Sada je od sigurng startera (ove godine su navijaci Filadelfije ocekivali da igra na All star nivou) i buduceg potpisnika izuzetno visokog ugovora dosao u poziciju da li ce uopste dobiti priliku da igra(svima je poznat slucaj Bjelica). Steta. PS: Kada smo kritikvali Marjanovica o posbno Jokica zbog njihovog otkazivanja reprezentativnih nastupa sada vidimo zasto.

Mladen

pre 5 godina

Ko ce u Sixersima da igra startnog krilnog centra sada? I ako je Dzimi top 25 igrac kad se pogleda situacija i da su Vukovi bili ocajni da ga trejduju dali su previse za njega-2 startera. Ovo bi imalo smisla da je Bjelica potpisao za Sixerse jer su on i Saric maltene identican igrac s tim da je Beli u ovom trenutku bolji ali i 6g stariji. Los trejd za obe ekipe, Tibido ima Sarica da zakuca za klupu a Batler ne resava problem nedostatka suta (kao ni JJ treba im jos recimo Korver). Najgore u ovom trejdu je ipak prosao Hjuston koji ce da nastavi da se raspada s Karmelom, nema spasioca Dzimija.

očigledno

pre 5 godina

Filadelfija je odlicno prosla.
(zakonodavac, 10. novembar 2018 19:08)

Ne bih bas rekao, za igraca koji je u zadnjoj godini ugovora, iako je all nba kalibra, su dali jednog od najboljih mladih PF (cetvorki) i jednog od najboljih defanzivaca u ligi koji je i sasvim dobar suter za 3. Naravno, kao i kod svakog trejda, jedino vreme ce pokazati ko je bolje prosao, ali Fila bi vrlo lako posle ove sezone mogla da ostane samo sa Embidom i Simonsom, a Vulvsi su morali da se otarase Batlera, da im ne bi dodatno narusio bilo kakav timski duh, a izgubili bi ga sigurno na kraju sezone. Meni za sada deluje da su Vulvsi bolje prosli u ovom trejdu, ali kao sto rekoh, samo ce vreme pokazati...

kejt winslet

pre 5 godina

Nemoguce da su trejdovali Sarica. Komsije vec dve sezone ovde pisu o nezamenljivom srafu File, kad ono cvrc bajo, prvi je dobio sut kartu (zasluzeno, posto nema napredka nikakvog a vec je u trecoj sezoni)

uros

pre 5 godina

Fantastican potez Filadelfije. Dobili su vrh igraca i sad mogu da pucaju na finale u perspektivi.
Saric se nije usrecio, koristice ga Tibs kao Bjelicu, da coskari i sutira trojke.

cz

pre 5 godina

steta za sarica,dobar igrac,malo slabije krenuo u ovoj sezoni ali extra igrac!u minesoti nista od njega,naravno ne do njega..ovo je mnogo lose za njega,minesota je krs ekipa,posebno za njega,pored divljaka..vratice se u evropu..

Pseudoharms

pre 5 godina

Bojim se da u ovom trejdu nema pobednika. Covington je puno znacio Filadelfiji, svestran igrac, Saric na momente izvanredan. U Minesoti, ne vidim prostora za Sarica, Covington, sa svojim stilom igre, koji oko statistike cesto propusta validirati, takodje nece naci srecu na severu. S druge strane, mislim da je Phila, ovim potezom, pokazala da nije prelezala stare boljke. Ucinili su nesto sjajno, sa onim mucnim podmladjivanjem ekipe, dobili jednog Simonsa, Embiida, Sarica, pa i Fultza (ja i dalje verujem u tog momka), sjajnu hemiju u ekipi, tim koji, s obzirom na neiskustvo, igra fenomenalno. Sta dobijaju sa Batlerom? Sjajnog poentera, tacno, ali i guzvu na trojci. Sto znaci da Simons mora na keca, a prosle sezone, koliko god on bio svestran, najbolje partije je pruzao na prirodnoj poziciji - trojci. I sta imamo? Fultz koga vredi odnegovati, ili vani, ili, ne daj boze na neku dvojku. Embiid sinoc uvalio 42 poena, cik neka to proba sa Batlerom u ekipu. Na prvoj utakmici, Dzimi uzima 30 suteva, minimum. Nek im je bog upomoc.

Brofasa

pre 5 godina

@SZV Samo Redik nije dovoljan u timu gde plejevi (Simons, Fulz, MekKonel) ne mogu da šutiraju ozbiljno. Kao što je neko rekao, uspeh File od prošle sezone se zasnivao da su imali par odličnih šutera koje je protivnička odbrana morala da poštuje. Zato su Embid i Simons mogli mnogo lakše da ulaze u reket. Sad umesto takvih ljudi od zadatka (Iljasova, Belineli, pa i Šarić/Kovington) imaš Muskalu (lošiji od Iljasove), Zaira (ruki, povredjen, nije šuter), Šameta (ok šuter ali ruki), Čendlera (lošiji od Šarića plus se bori sa povredom) i Batlera (vrh igrač, ali nije baš floor-spacer, niti će pristati da stoji u ćošku da bi Simons zakucavao). Jedino ako počnu ozbiljno da se oslanjaju na Korkmaza. U suprotnom- mora da se nadje neki baš dobar šuter, a takvih u opticaju nema puno.

Powerslave

pre 5 godina

Minesota je u stvari dala Lavina, Dana i Markanena za Kovingtona i Šarića, pikovi i Batler su samo bili posrednici.
Suštinski, ne vidim neku drastičnu promenu u ukupnom kvalitetu, ako je ima uopšte.
Kovington će se snaći jer takvi igrači mogu svuda, njemu lopta nije toliko potrebna za igru, ali Šarić ima da prođe kao Bjelica što je bio.

Sa druge strane, u Filadelfiji sem Redika niko ne šutira trojke. Moraće da prave neke manje trejdove i/ili potpisuju igrače tamo posle all star pauze. Prošle godine su, pored Redika, imali i Belinelija i Iljasovu koji su pucali trojke, trenutno su prilično osakaćeni po tom pitanju.
Opet, jasno im je bilo da nešto moraju da menjaju jer bi ih ove godine pregazio ne samo Boston nego i Toronto. Navodno su Embid i Simons konsultovani pre ovog trejda, a i imaju neki preliminarni dogovor sa Batlerom oko novog ugovora.

Ipak mislim da su se malo preigrali jer su da su uz Kovingtona i Šarića dodali i Fulca (koji je u teškom kanalu, a i vrlo je upitno koliko se uklapa u ekipu i način igre u Fili) mogli su da dobiju Kavaja... koji je ipak bolji igrač od Batlera + taj isti Lenard sad ne bi bio u konkurentskom timu na istoku. To što je San Antonio navodno tražio Simonsa ili Embida... mogu da okače mačku o rep, to nikad ne bi dobili.

strucanjak

pre 5 godina

Da li vi ljudi poznajete kosarku. u ovoj fili samo Redick moze trojku zabit. plus batler problem kome ce smetati sto jojo tweeta vec u ponedeljak. Minestoa s druge strane dobila dva ozbiljna igraca plus vise prostora za Ruzu. Dakle pobjednik trejda Minesota

fednole

pre 5 godina

Šta će sad Phila sa tri igrača u rosteru s obzirom da drugi jedva mogu igrati ABA ligu a i to je upitno.Zamislite duel sa Bostonom gdje ovi imaju 10 dobrih igrača ko god da igra a ovima moraju ova trojica igrati po 48 minuta da bi imali ikakvu šansu.Ako ne dovedu još nekoga,prije svega šutere ovo je debakl za ambicije sixersa iako nisu ni prije njega bili predobri

Milan

pre 5 godina

Ja mislim da se i Šarić smorio pored ona dva nabijača statistike u liku Embida i Simonsa. Generalno bi ga ugušili do kraja, i taman da pobegne na vreme.

Marko

pre 5 godina

Saricu na leto 2020 istice ugovor tako da ce moci tada najranije da pobegne. Nije strasno. NBA je biznis niko te ne pita dal hoces/neces tako da ne kapiram komentare "gde ces tamo Saricu"

Tri palme za dve bitange i ribicu

pre 5 godina

Šarić već duže vreme ne pravi napredak u svojoj igri i ovo je logično sto je Filadelfija uradila.Dobili vrhunskog igraca, ako se Batler uklopi kako treba mogu da napadnu i probaju da osvoje slabasni istok.Minesotu naravno ne treba komentarisati.
(goblin, 10. novembar 2018 19:17)

Slabašni istok? Slabašni Toronto,Milvoki sa onim čudovištem,i Boston(samo da se uigraju malo)...

ukratko

pre 5 godina

Dobar posao za oba tima. Šarić, zapravo, ne može više da napreduje. On bi trebalo da bude više evropski tip igrača, da šutira sa poludistance, da prodire, da umiri igru kad je to potrebno i da gine u odbrani. Umesto toga, on je postao trojkaš, nešto što nikad nije bio. Zato mu je i igra opala. Nema dobru mehaniku šuta i nikad neće biti vrhunski šuter.

nBa

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to

bskfan

pre 5 godina

Po meni ovde je Minesota bolje prosla. Dzimi je precenjen igrac, on je prosle godine bio na vrhuncu i od sada ucinak pocinje da mu pada, a i stalno kuburi sa povredama. Ako mu daju supermax, pored Embida koji vec ima max, i Simonsa koji ocekuje max, ostali igraci ce moci samo da skupljaju mrvice. Sa druge strane Minesota je dobila dva odlicna igraca i jaci su bez Batlera nego sa njim je sada imaju nekoliko sjajnih sutera.

nBa

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to

strucanjak

pre 5 godina

Da li vi ljudi poznajete kosarku. u ovoj fili samo Redick moze trojku zabit. plus batler problem kome ce smetati sto jojo tweeta vec u ponedeljak. Minestoa s druge strane dobila dva ozbiljna igraca plus vise prostora za Ruzu. Dakle pobjednik trejda Minesota

Milan

pre 5 godina

Ja mislim da se i Šarić smorio pored ona dva nabijača statistike u liku Embida i Simonsa. Generalno bi ga ugušili do kraja, i taman da pobegne na vreme.

kejt winslet

pre 5 godina

Nemoguce da su trejdovali Sarica. Komsije vec dve sezone ovde pisu o nezamenljivom srafu File, kad ono cvrc bajo, prvi je dobio sut kartu (zasluzeno, posto nema napredka nikakvog a vec je u trecoj sezoni)

fednole

pre 5 godina

Šta će sad Phila sa tri igrača u rosteru s obzirom da drugi jedva mogu igrati ABA ligu a i to je upitno.Zamislite duel sa Bostonom gdje ovi imaju 10 dobrih igrača ko god da igra a ovima moraju ova trojica igrati po 48 minuta da bi imali ikakvu šansu.Ako ne dovedu još nekoga,prije svega šutere ovo je debakl za ambicije sixersa iako nisu ni prije njega bili predobri

Ufo

pre 5 godina

SOTA?!? A sta ti je to, objasni mi moolim te?!? Klinci kada komentarisu NBA, pogledali par hajlajtsa ove i prosle sezone i jos prosipaju ocajne skracenice. REPKA, SOTA. Uzas

Pseudoharms

pre 5 godina

Bojim se da u ovom trejdu nema pobednika. Covington je puno znacio Filadelfiji, svestran igrac, Saric na momente izvanredan. U Minesoti, ne vidim prostora za Sarica, Covington, sa svojim stilom igre, koji oko statistike cesto propusta validirati, takodje nece naci srecu na severu. S druge strane, mislim da je Phila, ovim potezom, pokazala da nije prelezala stare boljke. Ucinili su nesto sjajno, sa onim mucnim podmladjivanjem ekipe, dobili jednog Simonsa, Embiida, Sarica, pa i Fultza (ja i dalje verujem u tog momka), sjajnu hemiju u ekipi, tim koji, s obzirom na neiskustvo, igra fenomenalno. Sta dobijaju sa Batlerom? Sjajnog poentera, tacno, ali i guzvu na trojci. Sto znaci da Simons mora na keca, a prosle sezone, koliko god on bio svestran, najbolje partije je pruzao na prirodnoj poziciji - trojci. I sta imamo? Fultz koga vredi odnegovati, ili vani, ili, ne daj boze na neku dvojku. Embiid sinoc uvalio 42 poena, cik neka to proba sa Batlerom u ekipu. Na prvoj utakmici, Dzimi uzima 30 suteva, minimum. Nek im je bog upomoc.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...nerealno Batler u Filadelfiji ??? ...zamenjen za Šarića ??? ...pa ovaj GM Filadelfije je legenda, kakav trejd...Simons, Embid, Batler, ali onaj "pravi" iz Čikaga, mada lik je sam priznao da je "seljak u duši" i da mu život u velikim gradovima neodgovara, mislim jeste lik rođen u Hjustonu, ali je valjda iz nekog sela u Teksasu koje nema porodilište, pa mu se "desio Hjuston"...ali on je veliki igrač, pa Fulc (???)...nameće se pitanje, imamo li novi GSW ili promašaj veka ???

Brofasa

pre 5 godina

Minesota morala da pusti Batlera, umesto njega Šarić (dobra prošla sezona) i Kovington (elitni defanzivac na lopti, promenljiv trojkaš, sa mozda prevelikim ugovorom). Najbolje što su mogli dobiti u ovom momentu. Sa strane Filadelfije? Ne mogu da verujem da su se tako lagano rešili dva ključna igrača iz prošle sezone. Ali verovatno su shvatili da su Boston,Toronto pa i Indijana suviše dobri. Batler osvedočeno dobar igrač, i Fili je očigledno dosta čekanja i kreću u napad na titulu odmah. Ako ne dodju do makar finala konferencije, Fulc je sledeći na tapetu- toliko o “Procesu”... Ali sada im fali neko da širi teren, možda Korver?

Mladen

pre 5 godina

Ko ce u Sixersima da igra startnog krilnog centra sada? I ako je Dzimi top 25 igrac kad se pogleda situacija i da su Vukovi bili ocajni da ga trejduju dali su previse za njega-2 startera. Ovo bi imalo smisla da je Bjelica potpisao za Sixerse jer su on i Saric maltene identican igrac s tim da je Beli u ovom trenutku bolji ali i 6g stariji. Los trejd za obe ekipe, Tibido ima Sarica da zakuca za klupu a Batler ne resava problem nedostatka suta (kao ni JJ treba im jos recimo Korver). Najgore u ovom trejdu je ipak prosao Hjuston koji ce da nastavi da se raspada s Karmelom, nema spasioca Dzimija.

Goran

pre 5 godina

Saric je ove godine igrao veoma lose. On sam kaze da je iscrpljen igranjem za reprezentaciju svake godine iako se on sa zadovoljstvom odaziva pozivu selektora. Sada je od sigurng startera (ove godine su navijaci Filadelfije ocekivali da igra na All star nivou) i buduceg potpisnika izuzetno visokog ugovora dosao u poziciju da li ce uopste dobiti priliku da igra(svima je poznat slucaj Bjelica). Steta. PS: Kada smo kritikvali Marjanovica o posbno Jokica zbog njihovog otkazivanja reprezentativnih nastupa sada vidimo zasto.

očigledno

pre 5 godina

Filadelfija je odlicno prosla.
(zakonodavac, 10. novembar 2018 19:08)

Ne bih bas rekao, za igraca koji je u zadnjoj godini ugovora, iako je all nba kalibra, su dali jednog od najboljih mladih PF (cetvorki) i jednog od najboljih defanzivaca u ligi koji je i sasvim dobar suter za 3. Naravno, kao i kod svakog trejda, jedino vreme ce pokazati ko je bolje prosao, ali Fila bi vrlo lako posle ove sezone mogla da ostane samo sa Embidom i Simonsom, a Vulvsi su morali da se otarase Batlera, da im ne bi dodatno narusio bilo kakav timski duh, a izgubili bi ga sigurno na kraju sezone. Meni za sada deluje da su Vulvsi bolje prosli u ovom trejdu, ali kao sto rekoh, samo ce vreme pokazati...

petarczv

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to
(nBa, 10. novembar 2018 20:06)

Aj udahni duboko i razmisli kako je saric doso u minesotu...

Чендлер Бинг

pre 5 godina

Екстра, тек сада је Шарић зицер за мање поена у свакој утакмици... :)

jд123

pre 5 godina

Шарић с коња на магарца. Тачно је да му је статистика ове сезоне лошија, јер је Ембид прошле био повређен, па је Шарић био опција у нападу. Али баш има пех да иде код још већих набијача статистике Таунса и поготово Вигинса. Сада се тек види како је Бјелица добро прошао преласком у Сакраменто уместо у Филаделфију.

goblin

pre 5 godina

Šarić već duže vreme ne pravi napredak u svojoj igri i ovo je logično sto je Filadelfija uradila.Dobili vrhunskog igraca, ako se Batler uklopi kako treba mogu da napadnu i probaju da osvoje slabasni istok.Minesotu naravno ne treba komentarisati.

CarloNS

pre 5 godina

U Minesoti se još niko nije usrećio pa neće ni Šarić. Kad je jedan Batler morao da beži onda je jasno koliko je sati. Kod Tibidoa 3-4 igrača igraju 40 minuta, dok ne crknu, a ostali mašu peškirima.

bskfan

pre 5 godina

Po meni ovde je Minesota bolje prosla. Dzimi je precenjen igrac, on je prosle godine bio na vrhuncu i od sada ucinak pocinje da mu pada, a i stalno kuburi sa povredama. Ako mu daju supermax, pored Embida koji vec ima max, i Simonsa koji ocekuje max, ostali igraci ce moci samo da skupljaju mrvice. Sa druge strane Minesota je dobila dva odlicna igraca i jaci su bez Batlera nego sa njim je sada imaju nekoliko sjajnih sutera.

uros

pre 5 godina

Fantastican potez Filadelfije. Dobili su vrh igraca i sad mogu da pucaju na finale u perspektivi.
Saric se nije usrecio, koristice ga Tibs kao Bjelicu, da coskari i sutira trojke.

JPR24

pre 5 godina

Gde ces Saricu u Minesotu,pa oni upropastise Wiginsa ,Bjelica im nije valjao,ovaj Batler pobegao .losa atmosfera u timu.
(zemunski kej, 10. novembar 2018 19:49)
Nista se on tu ne pita. Nazalost za njega, bacise ga u cirkus ekipu...

SZV

pre 5 godina

Minesota morala da pusti Batlera, umesto njega Šarić (dobra prošla sezona) i Kovington (elitni defanzivac na lopti, promenljiv trojkaš, sa mozda prevelikim ugovorom). Najbolje što su mogli dobiti u ovom momentu. Sa strane Filadelfije? Ne mogu da verujem da su se tako lagano rešili dva ključna igrača iz prošle sezone. Ali verovatno su shvatili da su Boston,Toronto pa i Indijana suviše dobri. Batler osvedočeno dobar igrač, i Fili je očigledno dosta čekanja i kreću u napad na titulu odmah. Ako ne dodju do makar finala konferencije, Fulc je sledeći na tapetu- toliko o “Procesu”... Ali sada im fali neko da širi teren, možda Korver?
(Brofasa, 10. novembar 2018 19:18)
Ne treba im Korver, imaju JJ Redika.

Powerslave

pre 5 godina

Minesota je u stvari dala Lavina, Dana i Markanena za Kovingtona i Šarića, pikovi i Batler su samo bili posrednici.
Suštinski, ne vidim neku drastičnu promenu u ukupnom kvalitetu, ako je ima uopšte.
Kovington će se snaći jer takvi igrači mogu svuda, njemu lopta nije toliko potrebna za igru, ali Šarić ima da prođe kao Bjelica što je bio.

Sa druge strane, u Filadelfiji sem Redika niko ne šutira trojke. Moraće da prave neke manje trejdove i/ili potpisuju igrače tamo posle all star pauze. Prošle godine su, pored Redika, imali i Belinelija i Iljasovu koji su pucali trojke, trenutno su prilično osakaćeni po tom pitanju.
Opet, jasno im je bilo da nešto moraju da menjaju jer bi ih ove godine pregazio ne samo Boston nego i Toronto. Navodno su Embid i Simons konsultovani pre ovog trejda, a i imaju neki preliminarni dogovor sa Batlerom oko novog ugovora.

Ipak mislim da su se malo preigrali jer su da su uz Kovingtona i Šarića dodali i Fulca (koji je u teškom kanalu, a i vrlo je upitno koliko se uklapa u ekipu i način igre u Fili) mogli su da dobiju Kavaja... koji je ipak bolji igrač od Batlera + taj isti Lenard sad ne bi bio u konkurentskom timu na istoku. To što je San Antonio navodno tražio Simonsa ili Embida... mogu da okače mačku o rep, to nikad ne bi dobili.

Brofasa

pre 5 godina

@SZV Samo Redik nije dovoljan u timu gde plejevi (Simons, Fulz, MekKonel) ne mogu da šutiraju ozbiljno. Kao što je neko rekao, uspeh File od prošle sezone se zasnivao da su imali par odličnih šutera koje je protivnička odbrana morala da poštuje. Zato su Embid i Simons mogli mnogo lakše da ulaze u reket. Sad umesto takvih ljudi od zadatka (Iljasova, Belineli, pa i Šarić/Kovington) imaš Muskalu (lošiji od Iljasove), Zaira (ruki, povredjen, nije šuter), Šameta (ok šuter ali ruki), Čendlera (lošiji od Šarića plus se bori sa povredom) i Batlera (vrh igrač, ali nije baš floor-spacer, niti će pristati da stoji u ćošku da bi Simons zakucavao). Jedino ako počnu ozbiljno da se oslanjaju na Korkmaza. U suprotnom- mora da se nadje neki baš dobar šuter, a takvih u opticaju nema puno.

ukratko

pre 5 godina

Dobar posao za oba tima. Šarić, zapravo, ne može više da napreduje. On bi trebalo da bude više evropski tip igrača, da šutira sa poludistance, da prodire, da umiri igru kad je to potrebno i da gine u odbrani. Umesto toga, on je postao trojkaš, nešto što nikad nije bio. Zato mu je i igra opala. Nema dobru mehaniku šuta i nikad neće biti vrhunski šuter.

Tri palme za dve bitange i ribicu

pre 5 godina

Šarić već duže vreme ne pravi napredak u svojoj igri i ovo je logično sto je Filadelfija uradila.Dobili vrhunskog igraca, ako se Batler uklopi kako treba mogu da napadnu i probaju da osvoje slabasni istok.Minesotu naravno ne treba komentarisati.
(goblin, 10. novembar 2018 19:17)

Slabašni istok? Slabašni Toronto,Milvoki sa onim čudovištem,i Boston(samo da se uigraju malo)...

očigledno

pre 5 godina

Sota postaje ozbiljan tim,sad nekako Viginsa uvaliti za Lilarda ili nekog slicnog..
(Bol Bol, 10. novembar 2018 20:30)

Za Viginsa ne bi mogli da dobiju ni kesicu kikirikija. Ko je lud da preuzme ogroman ugovor i vrlo promenljivog (uglavnom loseg) igraca?

cz

pre 5 godina

steta za sarica,dobar igrac,malo slabije krenuo u ovoj sezoni ali extra igrac!u minesoti nista od njega,naravno ne do njega..ovo je mnogo lose za njega,minesota je krs ekipa,posebno za njega,pored divljaka..vratice se u evropu..

Stomps

pre 5 godina

Šarić je ovde loše prošao, u Fili je bio starter u par sezona a sad pored Batlera, Taunsa, Rouza i Viginsa neće mnogo igrati. Ima da ćoškari i to je to
(nBa, 10. novembar 2018 20:06)

Je l' taj tvoj Batler brat blizanac ovog što je prešao u Filadelfiju? ?

Sir Djavo

pre 5 godina

Ako nista drugo necemo vise slusati kuknjavu Dzimija kako zeli da ode, kako mu je pun kofer svega itd. Fila me iskreno razocarala prosle godine kada ih je Boston bez dva odlicna igraca pregazio u PO. Nadam se da ce ovaj put napraviti iskorak a Dario zavrsi u bermudskog trouglu. Covjek ni kriv ni duzan ode medju ludake...

Imay

pre 5 godina

Ja mislim da se i Šarić smorio pored ona dva nabijača statistike u liku Embida i Simonsa. Generalno bi ga ugušili do kraja, i taman da pobegne na vreme. (Milan, 10. novembar 2018 20:30)

Uh... Minesota je baš pravo mesto za beg od nabijača statistike?! Vigins i ekipa... pitajte Belog.

Marko

pre 5 godina

Saricu na leto 2020 istice ugovor tako da ce moci tada najranije da pobegne. Nije strasno. NBA je biznis niko te ne pita dal hoces/neces tako da ne kapiram komentare "gde ces tamo Saricu"