Aktuelno

Subota, 03.11.2018.

09:00

Jugo se "vratio" kao GT 5000 sa 5,0l V8 i 600 KS FOTO

Izvor: B92

Jugo se "vratio" kao GT 5000 sa 5,0l V8 i 600 KS FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Bog

pre 5 godina

Zar je bitno dal je dizajner englez ... itd...itd...
Hvala na paznji
(milan, 5. novembar 2018 05:33)

Moj Milane, jabuko sa grane,
Ne, uopste nije bitno odakle je dizajner, ali ako ti tvrdis da je dizajner Englez, a on je (sa malo zapadnjackim umetnickim imenom) iz Gostivara, a uz to probas da nesto naucis druge i pravis se pametan (i pomalo arogantan), onda treba neko i da ti malo skrene paznju i lupi po prstima.
Covek se uci dok je ziv. Vidim ti po stulu pisanje da ces morati jos dosta toga da naucis.

ha ha

pre 5 godina

@Mihajlo

Pa sto nisi kupio Mercedes umesto Juga? Takvi kao ti koji danas pljuju po Jugu ne bi znali sta je automobil da nije bilo Zastave, jos biste vozili konjsku ili volovsku zapregu.

milan

pre 5 godina

(Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda., 4. novembar 2018 09:17)

A dizajni Merkler MIRA GT i Merkler Scorpio su mu fenomenalni.

milan

pre 5 godina

(Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda., 4. novembar 2018 09:17)

(Eustahije Brzić, 4. novembar 2018 14:08)



Zar je bitno dal je dizajner englez. Bitno je da je sam dizajner napisao da je to citiram "Redesign of Yugo 311" a to je Zastava 101 za englesko trziste sa 1.1 motorom i troje vrata prodavana od strane Zastava (GB) LTD u Velikoj Britaniji. A na slikama od pozadi sa strane na njegovoj stranici kao i na ovoj vesti je pljunuti stojadin.

Hvala na paznji

Eustahije Brzić

pre 5 godina

(milan, 04. novembar 2018 04:37)

...sad Milane ti reci meni ko nije procitao text od nas dvojice... pominješ te modele Juga za "Englesko" tržište a u textu na koji me upuciješ piše model za "Americko" tržište... i ako si od svega sa slike prepoznao tebi jedino poznata zadnja svetka... onda pogledaj prednji deo automobila sa slike i pogled sa strane sliku automobula pa uporedi sa modelom ( Lancia Delta Integrale 1978-1999) koji sam ja u mom textu naveo i ako i dalje ne vidiš slicnost (u procentu koji sam takodje naveo u mom komentaru) onda nemam šta više da ti kažem ... zahvaljujem se na pažnji ( još jednom svima koji sa pažnjom i razumevanjem citaju i pišu textove)...

Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda.

pre 5 godina

@milan
U pravu si za oznaku 311 za zapadno trziste. Mi stariji se secamo tih izvoznih modela i oznaka.
Ipak, moram da te razocaram.
Dizajner ovog modela nije Englez.
Nije ni sa zapada.
Covek je iz Gostivara u Makedoniji.
Sve lepo pise na sajtu ciji je link u tekstu ove vesti. Za to link i sluzi. Pogotovo kad neko hoce da se napravi pametan i ostavi neki didakticki komentar.
Uzdravlje.

P.S. Pogledajte kakav redizajn je napravio za 128-icu. Jos bolje izgleda od ovog Yuga 311. Covek ima talenat.

Mihajlo

pre 5 godina

Za 40 godina vozackog staza, promenio sam 8 automobila, uvek novi, I to u vreme kad nam nije bilo "tako dobro"....kao sada! Bio je tu i Jugo-65, za izvoz. Nije otisao, ukopcao sam za mesec dana,-zasto? Gornji nosac motora nije bio montiran te je zbog oscilacije motora-"cepao" auspuh-donja krivina-nastavak "Y". Kad sam to ugradio-poklopac motora- hauba se nije mogla zatvoriti. Uz to-bezobrazluk, ni navoj nije bio urezan (2 I 3)na motoru. Resili smo to sa pneumatskim cilindrom, ucvrcenim za drzac rez. tocka. 100% resen propust Zastave! Zar se cudite propasti, propasti Zastave. Ja ne, kao I mnogi drugi!

milan

pre 5 godina

@ (Eustahije Brzić, 4. novembar 2018 01:46)

Zahvali se na paznji svojim roditeljima. Prvo procitaj tekst. Pa razmisli malo. Covek je englez. Lepo pise. Yugo 311. To je Yugo zastava 101 za englesko trziste sa 3 vrata i motorom 1.1. Imao si i 313 sa motorom 1.3 i takodje 511 i 513, isto 1.1 i 1.3 ali sa 5 vrata. Pogleda liniju gepeka, liniju stop svetala.

Hvala na paznji

Eustahije Brzić

pre 5 godina

za one koji znaju šta je... Lanci Delta Integrale 1979-1999. (95%)... ... na juga ne lici ni u tragovima... hvala na pažnji...

Dragan

pre 5 godina

Odlično dizajnersko rešenje. Imajući u vidu postojeće trendove, čini mi se da bi upravo ovako izgledala (jugo)nostalgična varijanta starog-novog Juga, naravno pod uslovom da je Jugoslavija opstala i beležila neki privredni rast... Prednji kraj sasvim dovoljno podseća na dobro poznati auto, dok je zadnji pun pogodak. Čestitke.

Mmm

pre 5 godina

Sarkazam off: prijatelju dubina jugonostaligicarskog mentalnog ponora je glavni razlog trenutnog srpskog pomora. Ovaj narod je sam izabrao da nestane i imas opciju da bezis od njih ili da delis njihovu sudbinu. Dzabe pricas.
(Baxuz, 03. novembar 2018 21:24)


Sarkazam ili ne... pogledaj se u ogledalo.
Mesto da ideš svuda po svetu i da razgledaš i da uživaš, ti si ovde na komentarima....baxuze.

Baxuz

pre 5 godina

Moze neko od ovij jugonostalgicara da mi kaze koji smo to proizvod sam razvili? Da nije mozda Plazma, Jafa, Jugo, Tenk M84, Maljutka, Orao, Frizider, Bager Radoja Dakic, Gazela, Smoki...Sve nabrojano su uglavnom zastarele licence...
(realno, 03. novembar 2018 13:23)

Tad nisi bijo nirodjen pa neznas kako se zivilo islo u trs sa crvenim pasosom, na poso iso da jedes i pijes ne radis nista a plata dodje navreme sve je to nama nas tito dao

Sarkazam off: prijatelju dubina jugonostaligicarskog mentalnog ponora je glavni razlog trenutnog srpskog pomora. Ovaj narod je sam izabrao da nestane i imas opciju da bezis od njih ili da delis njihovu sudbinu. Dzabe pricas.

Aman zaman

pre 5 godina

Kamo sreće da i danas radimo licencirane proizvode u onom broju kao tada Zarada manja nego od originala ali priliv novca konstantan.

bakija

pre 5 godina

A čudno je da niko ne spominje Tamića ? i ne pozabavi se njegovim „tuningom“,ne bih da poredim ali bio je takodzer jako zastupljen u YU....

Trovach

pre 5 godina

Voleo bih da neki konstruktor dizajner nacrta sve moguce verzije pravog Yuga u fazonu "sta bi bilo kad' bi bilo". Takodje se na bazi Yugo Floride moglo nesto uciniti, ali tada su poceli ratovi, sankcije, pljacke, prevare i totalno unistenje drustva.

komšija

pre 5 godina

Interesantna linija. Jednostavna. Izgleda kao da bi smo mogli tako nešto napraviti. Međutim, nismo mogli jedan isti model napraviti nimalo boljim za tridesetak godina. Ne možeš vrata zatvoriti kako treba... Naravno sve to u poređenju sa konkurencijom koja svake 3-4 godine izbaci novi model...

risus sardonicus

pre 5 godina

Ovo jeste Yugo 311, problem je u tome sto je to oznaka za Zastavu 101 sa troja troja vrata i motorom od 1100 kubika koja se koristila na engleskom trzistu. 511 je bio klasican 101 kao kod nas, 313 je bio sa troja vrata 1.3, a 513 je bio sa 5 vrata i 1.3 motorom.

Deyan X

pre 5 godina

Nevidim nista lose u tome da vam neko drugi "sastavi" proizvod a vi ga proizvodite i zaradjujete. Zar Zapad neradi isto to. Kupuje ideje i onda ih razvija i debelo nam naplacuje....
I prethodni modeli Zastave i mozda neki buduci,pa sta ako su ideja i konstrukcija uradjeni van Srbije, na nama je da ga proizvedemo i prodamo i naravno zaradimo.

Nenad

pre 5 godina

@sale
"LOL Samo onaj koji u svom životu nije vozio ništa drugo može da piše ovakve gluposti. Najgore vozilo ikada, a prodatih 800.000 primerka je smjurija. Da nije bilo SFRJ ne bi prodali ni u jedan."

Da bije bilo SFRJ ne bi ga ni pravili. Isto tako ni tebe ne bi bilo bez SFRJ.
Vidim svi ste jaki da nesto pljunete. Recite mu sta ste to vi napravili svojim rukama pa da kazete da je nesto s..nje?
Kojim epitetima bi castili svoje roditelje posto nisu Bred Pit i A.Dzoli?

Gile

pre 5 godina

Šteta što ne pravimo naša moderna vozila , naše televizore ... Nego hoćemo da zavisimo od drugih. Raspad Jugoslavije je ujedno i raspad standarda ...
(Aki Lion, 3. novembar 2018 09:46)

Da se ne lazemo. Ni u doba SFRJ nismo proizvodili nase automobile. Fica je radjen po licenci FIATa, dok su Yugo i Kec samo odbaceni koncepti te iste firme, koje je Zastava otkupila. Sto se tice tehnike, jesmo svasta proizvodili ali danas, ni u kojoj varijanti, ne bi proizvodili televizore i slicno. Mnoge poznatije marke iz bogatih, evropskih drzava su ili nestale ili kompletno preselile prozvodnju u Aziju. poslednji bum tehnike u Evropi su bili mobilni telefoni sa pocetka ovog veka. A tadasnje, dve najjace marke na svetu - Erikson i Nokia, vise ne postoje. Tako da je tesko ocekivati da bi neka nasa proizvodnja tehnike opstala do danas, ma koliko dobra bila.
Jugoslavija je do 80’ uglavnom sve proizvodila po licenci sa manjim modifikacijama. Tek onda je pocela sa samostalnim konceptima u tehnologiji, informatici i vojnoj industriji. Ali tada je vec krenula kriza, a onda i totalni slom.

realno

pre 5 godina

Moze neko od ovij jugonostalgicara da mi kaze koji smo to proizvod sam razvili? Da nije mozda Plazma, Jafa, Jugo, Tenk M84, Maljutka, Orao, Frizider, Bager Radoja Dakic, Gazela, Smoki...Sve nabrojano su uglavnom zastarele licence...

bla bla

pre 5 godina

da je ostala yu i da smo nastavili da razvijamo naše proizvode...sad nijedna republika ništa ne proizvodi i rob je zapadnim konglomeratima.
(avanti popolo, 03. novembar 2018 11:40)

većina tih proizvoda nisu bili naši već su radjeni po stranim licencama.

Papageno

pre 5 godina

Eeeeeee, ...

Da je "vo vremja ono" bilo pameti kao što je nije bilo, danas bi ovakvo nešto možda bilo domaći srpski proizvod. Ali, imali smo preča posla...

očigledno

pre 5 godina

"Jedan od onih koji su ga dobro zapamtili je dizajner Mihael Merkler, toliko dobro da mu je Jugo poslužio kao inspitacija za njegove digitalne dizajnerske radove."

Ne bih bas rekao da ga je dobro zapamtio, da jeste licio bi vise na Yuga...

XXL

pre 5 godina

Ej bre, još će YUGO i da vaskrsne na proizvodnim trakama. Nego gledano kroz istoriju filmske industrije to je jedini automobil koji je bio zastupljen u jednom američkom filmu koga su svi akteri vozili. Naravno ni mnogo poznatiji brendovi se ne mogu time pohvaliti ili grešim?

avanti popolo

pre 5 godina

da je ostala yu i da smo nastavili da razvijamo naše proizvode...sad nijedna republika ništa ne proizvodi i rob je zapadnim konglomeratima.

sale

pre 5 godina

LOL Samo onaj koji u svom životu nije vozio ništa drugo može da piše ovakve gluposti. Najgore vozilo ikada, a prodatih 800.000 primerka je smjurija. Da nije bilo SFRJ ne bi prodali ni u jedan.

Lider u regionu

pre 5 godina

Vise je "kec" nego Yugo, ali ok. Odnosno, morfing uznedju keza i hf integrale, na steroidima. E to, bas to.
Mnogo sam pametan

Max Veber Karburator

pre 5 godina

Pa ovo je kao stvoreno za stazu i trackday, v8 5.0 sa 20" felnama i pogonom na prednjim točkovima.
Pa ovaj Jugo ne bi ni u arkadnoj igrici prošao, a kamoli u nekoj ozbiljnijoj simulaciji.

Aki Lion

pre 5 godina

Šteta što ne pravimo naša moderna vozila , naše televizore ... Nego hoćemo da zavisimo od drugih. Raspad Jugoslavije je ujedno i raspad standarda ...

milosnish

pre 5 godina

Da su ovakve dizajnere i talente plaćali debelo ne bi zastava propala, na žalost svud se ceni veza, partija, ne i talenat i znanje

Promocija brenda kao trenda

pre 5 godina

Dobro, zadrzao je dizajnerski pravac zvani sekira i satara.. to je sad ultra moderno.. samo me interesuje koje je gume ukalkulisao za manje od 3 do 100, trajal ili tigar?

Mihailo

pre 5 godina

Deluje moćno, tih godina tranzicije, više se razmišljalo šta će se ukrasti iz preduzeća a ne šta će se napraviti i od čega će se živeti u budućnosti. Poštenih je bilo malo a i oni koji su se bunili loše su prolazili.

Šaomi

pre 5 godina

Savršeno!!! Iskrena nostalgija za jugićem. Dokaz koliko smo propali kad osim rakije i ajvara ništa nismo sposobni sami da proizvedemo!

realno

pre 5 godina

Moze neko od ovij jugonostalgicara da mi kaze koji smo to proizvod sam razvili? Da nije mozda Plazma, Jafa, Jugo, Tenk M84, Maljutka, Orao, Frizider, Bager Radoja Dakic, Gazela, Smoki...Sve nabrojano su uglavnom zastarele licence...

bla bla

pre 5 godina

da je ostala yu i da smo nastavili da razvijamo naše proizvode...sad nijedna republika ništa ne proizvodi i rob je zapadnim konglomeratima.
(avanti popolo, 03. novembar 2018 11:40)

većina tih proizvoda nisu bili naši već su radjeni po stranim licencama.

Papageno

pre 5 godina

Eeeeeee, ...

Da je "vo vremja ono" bilo pameti kao što je nije bilo, danas bi ovakvo nešto možda bilo domaći srpski proizvod. Ali, imali smo preča posla...

Gile

pre 5 godina

Šteta što ne pravimo naša moderna vozila , naše televizore ... Nego hoćemo da zavisimo od drugih. Raspad Jugoslavije je ujedno i raspad standarda ...
(Aki Lion, 3. novembar 2018 09:46)

Da se ne lazemo. Ni u doba SFRJ nismo proizvodili nase automobile. Fica je radjen po licenci FIATa, dok su Yugo i Kec samo odbaceni koncepti te iste firme, koje je Zastava otkupila. Sto se tice tehnike, jesmo svasta proizvodili ali danas, ni u kojoj varijanti, ne bi proizvodili televizore i slicno. Mnoge poznatije marke iz bogatih, evropskih drzava su ili nestale ili kompletno preselile prozvodnju u Aziju. poslednji bum tehnike u Evropi su bili mobilni telefoni sa pocetka ovog veka. A tadasnje, dve najjace marke na svetu - Erikson i Nokia, vise ne postoje. Tako da je tesko ocekivati da bi neka nasa proizvodnja tehnike opstala do danas, ma koliko dobra bila.
Jugoslavija je do 80’ uglavnom sve proizvodila po licenci sa manjim modifikacijama. Tek onda je pocela sa samostalnim konceptima u tehnologiji, informatici i vojnoj industriji. Ali tada je vec krenula kriza, a onda i totalni slom.

Šaomi

pre 5 godina

Savršeno!!! Iskrena nostalgija za jugićem. Dokaz koliko smo propali kad osim rakije i ajvara ništa nismo sposobni sami da proizvedemo!

očigledno

pre 5 godina

"Jedan od onih koji su ga dobro zapamtili je dizajner Mihael Merkler, toliko dobro da mu je Jugo poslužio kao inspitacija za njegove digitalne dizajnerske radove."

Ne bih bas rekao da ga je dobro zapamtio, da jeste licio bi vise na Yuga...

avanti popolo

pre 5 godina

da je ostala yu i da smo nastavili da razvijamo naše proizvode...sad nijedna republika ništa ne proizvodi i rob je zapadnim konglomeratima.

sale

pre 5 godina

LOL Samo onaj koji u svom životu nije vozio ništa drugo može da piše ovakve gluposti. Najgore vozilo ikada, a prodatih 800.000 primerka je smjurija. Da nije bilo SFRJ ne bi prodali ni u jedan.

Nenad

pre 5 godina

@sale
"LOL Samo onaj koji u svom životu nije vozio ništa drugo može da piše ovakve gluposti. Najgore vozilo ikada, a prodatih 800.000 primerka je smjurija. Da nije bilo SFRJ ne bi prodali ni u jedan."

Da bije bilo SFRJ ne bi ga ni pravili. Isto tako ni tebe ne bi bilo bez SFRJ.
Vidim svi ste jaki da nesto pljunete. Recite mu sta ste to vi napravili svojim rukama pa da kazete da je nesto s..nje?
Kojim epitetima bi castili svoje roditelje posto nisu Bred Pit i A.Dzoli?

Mihajlo

pre 5 godina

Za 40 godina vozackog staza, promenio sam 8 automobila, uvek novi, I to u vreme kad nam nije bilo "tako dobro"....kao sada! Bio je tu i Jugo-65, za izvoz. Nije otisao, ukopcao sam za mesec dana,-zasto? Gornji nosac motora nije bio montiran te je zbog oscilacije motora-"cepao" auspuh-donja krivina-nastavak "Y". Kad sam to ugradio-poklopac motora- hauba se nije mogla zatvoriti. Uz to-bezobrazluk, ni navoj nije bio urezan (2 I 3)na motoru. Resili smo to sa pneumatskim cilindrom, ucvrcenim za drzac rez. tocka. 100% resen propust Zastave! Zar se cudite propasti, propasti Zastave. Ja ne, kao I mnogi drugi!

XXL

pre 5 godina

Ej bre, još će YUGO i da vaskrsne na proizvodnim trakama. Nego gledano kroz istoriju filmske industrije to je jedini automobil koji je bio zastupljen u jednom američkom filmu koga su svi akteri vozili. Naravno ni mnogo poznatiji brendovi se ne mogu time pohvaliti ili grešim?

milosnish

pre 5 godina

Da su ovakve dizajnere i talente plaćali debelo ne bi zastava propala, na žalost svud se ceni veza, partija, ne i talenat i znanje

Mihailo

pre 5 godina

Deluje moćno, tih godina tranzicije, više se razmišljalo šta će se ukrasti iz preduzeća a ne šta će se napraviti i od čega će se živeti u budućnosti. Poštenih je bilo malo a i oni koji su se bunili loše su prolazili.

Eustahije Brzić

pre 5 godina

za one koji znaju šta je... Lanci Delta Integrale 1979-1999. (95%)... ... na juga ne lici ni u tragovima... hvala na pažnji...

risus sardonicus

pre 5 godina

Ovo jeste Yugo 311, problem je u tome sto je to oznaka za Zastavu 101 sa troja troja vrata i motorom od 1100 kubika koja se koristila na engleskom trzistu. 511 je bio klasican 101 kao kod nas, 313 je bio sa troja vrata 1.3, a 513 je bio sa 5 vrata i 1.3 motorom.

Aki Lion

pre 5 godina

Šteta što ne pravimo naša moderna vozila , naše televizore ... Nego hoćemo da zavisimo od drugih. Raspad Jugoslavije je ujedno i raspad standarda ...

Mmm

pre 5 godina

Sarkazam off: prijatelju dubina jugonostaligicarskog mentalnog ponora je glavni razlog trenutnog srpskog pomora. Ovaj narod je sam izabrao da nestane i imas opciju da bezis od njih ili da delis njihovu sudbinu. Dzabe pricas.
(Baxuz, 03. novembar 2018 21:24)


Sarkazam ili ne... pogledaj se u ogledalo.
Mesto da ideš svuda po svetu i da razgledaš i da uživaš, ti si ovde na komentarima....baxuze.

komšija

pre 5 godina

Interesantna linija. Jednostavna. Izgleda kao da bi smo mogli tako nešto napraviti. Međutim, nismo mogli jedan isti model napraviti nimalo boljim za tridesetak godina. Ne možeš vrata zatvoriti kako treba... Naravno sve to u poređenju sa konkurencijom koja svake 3-4 godine izbaci novi model...

Baxuz

pre 5 godina

Moze neko od ovij jugonostalgicara da mi kaze koji smo to proizvod sam razvili? Da nije mozda Plazma, Jafa, Jugo, Tenk M84, Maljutka, Orao, Frizider, Bager Radoja Dakic, Gazela, Smoki...Sve nabrojano su uglavnom zastarele licence...
(realno, 03. novembar 2018 13:23)

Tad nisi bijo nirodjen pa neznas kako se zivilo islo u trs sa crvenim pasosom, na poso iso da jedes i pijes ne radis nista a plata dodje navreme sve je to nama nas tito dao

Sarkazam off: prijatelju dubina jugonostaligicarskog mentalnog ponora je glavni razlog trenutnog srpskog pomora. Ovaj narod je sam izabrao da nestane i imas opciju da bezis od njih ili da delis njihovu sudbinu. Dzabe pricas.

milan

pre 5 godina

@ (Eustahije Brzić, 4. novembar 2018 01:46)

Zahvali se na paznji svojim roditeljima. Prvo procitaj tekst. Pa razmisli malo. Covek je englez. Lepo pise. Yugo 311. To je Yugo zastava 101 za englesko trziste sa 3 vrata i motorom 1.1. Imao si i 313 sa motorom 1.3 i takodje 511 i 513, isto 1.1 i 1.3 ali sa 5 vrata. Pogleda liniju gepeka, liniju stop svetala.

Hvala na paznji

Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda.

pre 5 godina

@milan
U pravu si za oznaku 311 za zapadno trziste. Mi stariji se secamo tih izvoznih modela i oznaka.
Ipak, moram da te razocaram.
Dizajner ovog modela nije Englez.
Nije ni sa zapada.
Covek je iz Gostivara u Makedoniji.
Sve lepo pise na sajtu ciji je link u tekstu ove vesti. Za to link i sluzi. Pogotovo kad neko hoce da se napravi pametan i ostavi neki didakticki komentar.
Uzdravlje.

P.S. Pogledajte kakav redizajn je napravio za 128-icu. Jos bolje izgleda od ovog Yuga 311. Covek ima talenat.

Promocija brenda kao trenda

pre 5 godina

Dobro, zadrzao je dizajnerski pravac zvani sekira i satara.. to je sad ultra moderno.. samo me interesuje koje je gume ukalkulisao za manje od 3 do 100, trajal ili tigar?

Lider u regionu

pre 5 godina

Vise je "kec" nego Yugo, ali ok. Odnosno, morfing uznedju keza i hf integrale, na steroidima. E to, bas to.
Mnogo sam pametan

Max Veber Karburator

pre 5 godina

Pa ovo je kao stvoreno za stazu i trackday, v8 5.0 sa 20" felnama i pogonom na prednjim točkovima.
Pa ovaj Jugo ne bi ni u arkadnoj igrici prošao, a kamoli u nekoj ozbiljnijoj simulaciji.

Trovach

pre 5 godina

Voleo bih da neki konstruktor dizajner nacrta sve moguce verzije pravog Yuga u fazonu "sta bi bilo kad' bi bilo". Takodje se na bazi Yugo Floride moglo nesto uciniti, ali tada su poceli ratovi, sankcije, pljacke, prevare i totalno unistenje drustva.

Dragan

pre 5 godina

Odlično dizajnersko rešenje. Imajući u vidu postojeće trendove, čini mi se da bi upravo ovako izgledala (jugo)nostalgična varijanta starog-novog Juga, naravno pod uslovom da je Jugoslavija opstala i beležila neki privredni rast... Prednji kraj sasvim dovoljno podseća na dobro poznati auto, dok je zadnji pun pogodak. Čestitke.

Deyan X

pre 5 godina

Nevidim nista lose u tome da vam neko drugi "sastavi" proizvod a vi ga proizvodite i zaradjujete. Zar Zapad neradi isto to. Kupuje ideje i onda ih razvija i debelo nam naplacuje....
I prethodni modeli Zastave i mozda neki buduci,pa sta ako su ideja i konstrukcija uradjeni van Srbije, na nama je da ga proizvedemo i prodamo i naravno zaradimo.

bakija

pre 5 godina

A čudno je da niko ne spominje Tamića ? i ne pozabavi se njegovim „tuningom“,ne bih da poredim ali bio je takodzer jako zastupljen u YU....

Aman zaman

pre 5 godina

Kamo sreće da i danas radimo licencirane proizvode u onom broju kao tada Zarada manja nego od originala ali priliv novca konstantan.

Eustahije Brzić

pre 5 godina

(milan, 04. novembar 2018 04:37)

...sad Milane ti reci meni ko nije procitao text od nas dvojice... pominješ te modele Juga za "Englesko" tržište a u textu na koji me upuciješ piše model za "Americko" tržište... i ako si od svega sa slike prepoznao tebi jedino poznata zadnja svetka... onda pogledaj prednji deo automobila sa slike i pogled sa strane sliku automobula pa uporedi sa modelom ( Lancia Delta Integrale 1978-1999) koji sam ja u mom textu naveo i ako i dalje ne vidiš slicnost (u procentu koji sam takodje naveo u mom komentaru) onda nemam šta više da ti kažem ... zahvaljujem se na pažnji ( još jednom svima koji sa pažnjom i razumevanjem citaju i pišu textove)...

ha ha

pre 5 godina

@Mihajlo

Pa sto nisi kupio Mercedes umesto Juga? Takvi kao ti koji danas pljuju po Jugu ne bi znali sta je automobil da nije bilo Zastave, jos biste vozili konjsku ili volovsku zapregu.

Bog

pre 5 godina

Zar je bitno dal je dizajner englez ... itd...itd...
Hvala na paznji
(milan, 5. novembar 2018 05:33)

Moj Milane, jabuko sa grane,
Ne, uopste nije bitno odakle je dizajner, ali ako ti tvrdis da je dizajner Englez, a on je (sa malo zapadnjackim umetnickim imenom) iz Gostivara, a uz to probas da nesto naucis druge i pravis se pametan (i pomalo arogantan), onda treba neko i da ti malo skrene paznju i lupi po prstima.
Covek se uci dok je ziv. Vidim ti po stulu pisanje da ces morati jos dosta toga da naucis.

milan

pre 5 godina

(Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda., 4. novembar 2018 09:17)

(Eustahije Brzić, 4. novembar 2018 14:08)



Zar je bitno dal je dizajner englez. Bitno je da je sam dizajner napisao da je to citiram "Redesign of Yugo 311" a to je Zastava 101 za englesko trziste sa 1.1 motorom i troje vrata prodavana od strane Zastava (GB) LTD u Velikoj Britaniji. A na slikama od pozadi sa strane na njegovoj stranici kao i na ovoj vesti je pljunuti stojadin.

Hvala na paznji

milan

pre 5 godina

(Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda., 4. novembar 2018 09:17)

A dizajni Merkler MIRA GT i Merkler Scorpio su mu fenomenalni.

realno

pre 5 godina

Moze neko od ovij jugonostalgicara da mi kaze koji smo to proizvod sam razvili? Da nije mozda Plazma, Jafa, Jugo, Tenk M84, Maljutka, Orao, Frizider, Bager Radoja Dakic, Gazela, Smoki...Sve nabrojano su uglavnom zastarele licence...

avanti popolo

pre 5 godina

da je ostala yu i da smo nastavili da razvijamo naše proizvode...sad nijedna republika ništa ne proizvodi i rob je zapadnim konglomeratima.

bla bla

pre 5 godina

da je ostala yu i da smo nastavili da razvijamo naše proizvode...sad nijedna republika ništa ne proizvodi i rob je zapadnim konglomeratima.
(avanti popolo, 03. novembar 2018 11:40)

većina tih proizvoda nisu bili naši već su radjeni po stranim licencama.

sale

pre 5 godina

LOL Samo onaj koji u svom životu nije vozio ništa drugo može da piše ovakve gluposti. Najgore vozilo ikada, a prodatih 800.000 primerka je smjurija. Da nije bilo SFRJ ne bi prodali ni u jedan.

Nenad

pre 5 godina

@sale
"LOL Samo onaj koji u svom životu nije vozio ništa drugo može da piše ovakve gluposti. Najgore vozilo ikada, a prodatih 800.000 primerka je smjurija. Da nije bilo SFRJ ne bi prodali ni u jedan."

Da bije bilo SFRJ ne bi ga ni pravili. Isto tako ni tebe ne bi bilo bez SFRJ.
Vidim svi ste jaki da nesto pljunete. Recite mu sta ste to vi napravili svojim rukama pa da kazete da je nesto s..nje?
Kojim epitetima bi castili svoje roditelje posto nisu Bred Pit i A.Dzoli?

Papageno

pre 5 godina

Eeeeeee, ...

Da je "vo vremja ono" bilo pameti kao što je nije bilo, danas bi ovakvo nešto možda bilo domaći srpski proizvod. Ali, imali smo preča posla...

Baxuz

pre 5 godina

Moze neko od ovij jugonostalgicara da mi kaze koji smo to proizvod sam razvili? Da nije mozda Plazma, Jafa, Jugo, Tenk M84, Maljutka, Orao, Frizider, Bager Radoja Dakic, Gazela, Smoki...Sve nabrojano su uglavnom zastarele licence...
(realno, 03. novembar 2018 13:23)

Tad nisi bijo nirodjen pa neznas kako se zivilo islo u trs sa crvenim pasosom, na poso iso da jedes i pijes ne radis nista a plata dodje navreme sve je to nama nas tito dao

Sarkazam off: prijatelju dubina jugonostaligicarskog mentalnog ponora je glavni razlog trenutnog srpskog pomora. Ovaj narod je sam izabrao da nestane i imas opciju da bezis od njih ili da delis njihovu sudbinu. Dzabe pricas.

Max Veber Karburator

pre 5 godina

Pa ovo je kao stvoreno za stazu i trackday, v8 5.0 sa 20" felnama i pogonom na prednjim točkovima.
Pa ovaj Jugo ne bi ni u arkadnoj igrici prošao, a kamoli u nekoj ozbiljnijoj simulaciji.

Šaomi

pre 5 godina

Savršeno!!! Iskrena nostalgija za jugićem. Dokaz koliko smo propali kad osim rakije i ajvara ništa nismo sposobni sami da proizvedemo!

Deyan X

pre 5 godina

Nevidim nista lose u tome da vam neko drugi "sastavi" proizvod a vi ga proizvodite i zaradjujete. Zar Zapad neradi isto to. Kupuje ideje i onda ih razvija i debelo nam naplacuje....
I prethodni modeli Zastave i mozda neki buduci,pa sta ako su ideja i konstrukcija uradjeni van Srbije, na nama je da ga proizvedemo i prodamo i naravno zaradimo.

Eustahije Brzić

pre 5 godina

za one koji znaju šta je... Lanci Delta Integrale 1979-1999. (95%)... ... na juga ne lici ni u tragovima... hvala na pažnji...

Aki Lion

pre 5 godina

Šteta što ne pravimo naša moderna vozila , naše televizore ... Nego hoćemo da zavisimo od drugih. Raspad Jugoslavije je ujedno i raspad standarda ...

XXL

pre 5 godina

Ej bre, još će YUGO i da vaskrsne na proizvodnim trakama. Nego gledano kroz istoriju filmske industrije to je jedini automobil koji je bio zastupljen u jednom američkom filmu koga su svi akteri vozili. Naravno ni mnogo poznatiji brendovi se ne mogu time pohvaliti ili grešim?

očigledno

pre 5 godina

"Jedan od onih koji su ga dobro zapamtili je dizajner Mihael Merkler, toliko dobro da mu je Jugo poslužio kao inspitacija za njegove digitalne dizajnerske radove."

Ne bih bas rekao da ga je dobro zapamtio, da jeste licio bi vise na Yuga...

Gile

pre 5 godina

Šteta što ne pravimo naša moderna vozila , naše televizore ... Nego hoćemo da zavisimo od drugih. Raspad Jugoslavije je ujedno i raspad standarda ...
(Aki Lion, 3. novembar 2018 09:46)

Da se ne lazemo. Ni u doba SFRJ nismo proizvodili nase automobile. Fica je radjen po licenci FIATa, dok su Yugo i Kec samo odbaceni koncepti te iste firme, koje je Zastava otkupila. Sto se tice tehnike, jesmo svasta proizvodili ali danas, ni u kojoj varijanti, ne bi proizvodili televizore i slicno. Mnoge poznatije marke iz bogatih, evropskih drzava su ili nestale ili kompletno preselile prozvodnju u Aziju. poslednji bum tehnike u Evropi su bili mobilni telefoni sa pocetka ovog veka. A tadasnje, dve najjace marke na svetu - Erikson i Nokia, vise ne postoje. Tako da je tesko ocekivati da bi neka nasa proizvodnja tehnike opstala do danas, ma koliko dobra bila.
Jugoslavija je do 80’ uglavnom sve proizvodila po licenci sa manjim modifikacijama. Tek onda je pocela sa samostalnim konceptima u tehnologiji, informatici i vojnoj industriji. Ali tada je vec krenula kriza, a onda i totalni slom.

Trovach

pre 5 godina

Voleo bih da neki konstruktor dizajner nacrta sve moguce verzije pravog Yuga u fazonu "sta bi bilo kad' bi bilo". Takodje se na bazi Yugo Floride moglo nesto uciniti, ali tada su poceli ratovi, sankcije, pljacke, prevare i totalno unistenje drustva.

milan

pre 5 godina

@ (Eustahije Brzić, 4. novembar 2018 01:46)

Zahvali se na paznji svojim roditeljima. Prvo procitaj tekst. Pa razmisli malo. Covek je englez. Lepo pise. Yugo 311. To je Yugo zastava 101 za englesko trziste sa 3 vrata i motorom 1.1. Imao si i 313 sa motorom 1.3 i takodje 511 i 513, isto 1.1 i 1.3 ali sa 5 vrata. Pogleda liniju gepeka, liniju stop svetala.

Hvala na paznji

Mihailo

pre 5 godina

Deluje moćno, tih godina tranzicije, više se razmišljalo šta će se ukrasti iz preduzeća a ne šta će se napraviti i od čega će se živeti u budućnosti. Poštenih je bilo malo a i oni koji su se bunili loše su prolazili.

Promocija brenda kao trenda

pre 5 godina

Dobro, zadrzao je dizajnerski pravac zvani sekira i satara.. to je sad ultra moderno.. samo me interesuje koje je gume ukalkulisao za manje od 3 do 100, trajal ili tigar?

komšija

pre 5 godina

Interesantna linija. Jednostavna. Izgleda kao da bi smo mogli tako nešto napraviti. Međutim, nismo mogli jedan isti model napraviti nimalo boljim za tridesetak godina. Ne možeš vrata zatvoriti kako treba... Naravno sve to u poređenju sa konkurencijom koja svake 3-4 godine izbaci novi model...

bakija

pre 5 godina

A čudno je da niko ne spominje Tamića ? i ne pozabavi se njegovim „tuningom“,ne bih da poredim ali bio je takodzer jako zastupljen u YU....

Mmm

pre 5 godina

Sarkazam off: prijatelju dubina jugonostaligicarskog mentalnog ponora je glavni razlog trenutnog srpskog pomora. Ovaj narod je sam izabrao da nestane i imas opciju da bezis od njih ili da delis njihovu sudbinu. Dzabe pricas.
(Baxuz, 03. novembar 2018 21:24)


Sarkazam ili ne... pogledaj se u ogledalo.
Mesto da ideš svuda po svetu i da razgledaš i da uživaš, ti si ovde na komentarima....baxuze.

Dragan

pre 5 godina

Odlično dizajnersko rešenje. Imajući u vidu postojeće trendove, čini mi se da bi upravo ovako izgledala (jugo)nostalgična varijanta starog-novog Juga, naravno pod uslovom da je Jugoslavija opstala i beležila neki privredni rast... Prednji kraj sasvim dovoljno podseća na dobro poznati auto, dok je zadnji pun pogodak. Čestitke.

Mihajlo

pre 5 godina

Za 40 godina vozackog staza, promenio sam 8 automobila, uvek novi, I to u vreme kad nam nije bilo "tako dobro"....kao sada! Bio je tu i Jugo-65, za izvoz. Nije otisao, ukopcao sam za mesec dana,-zasto? Gornji nosac motora nije bio montiran te je zbog oscilacije motora-"cepao" auspuh-donja krivina-nastavak "Y". Kad sam to ugradio-poklopac motora- hauba se nije mogla zatvoriti. Uz to-bezobrazluk, ni navoj nije bio urezan (2 I 3)na motoru. Resili smo to sa pneumatskim cilindrom, ucvrcenim za drzac rez. tocka. 100% resen propust Zastave! Zar se cudite propasti, propasti Zastave. Ja ne, kao I mnogi drugi!

Eustahije Brzić

pre 5 godina

(milan, 04. novembar 2018 04:37)

...sad Milane ti reci meni ko nije procitao text od nas dvojice... pominješ te modele Juga za "Englesko" tržište a u textu na koji me upuciješ piše model za "Americko" tržište... i ako si od svega sa slike prepoznao tebi jedino poznata zadnja svetka... onda pogledaj prednji deo automobila sa slike i pogled sa strane sliku automobula pa uporedi sa modelom ( Lancia Delta Integrale 1978-1999) koji sam ja u mom textu naveo i ako i dalje ne vidiš slicnost (u procentu koji sam takodje naveo u mom komentaru) onda nemam šta više da ti kažem ... zahvaljujem se na pažnji ( još jednom svima koji sa pažnjom i razumevanjem citaju i pišu textove)...

milosnish

pre 5 godina

Da su ovakve dizajnere i talente plaćali debelo ne bi zastava propala, na žalost svud se ceni veza, partija, ne i talenat i znanje

risus sardonicus

pre 5 godina

Ovo jeste Yugo 311, problem je u tome sto je to oznaka za Zastavu 101 sa troja troja vrata i motorom od 1100 kubika koja se koristila na engleskom trzistu. 511 je bio klasican 101 kao kod nas, 313 je bio sa troja vrata 1.3, a 513 je bio sa 5 vrata i 1.3 motorom.

Aman zaman

pre 5 godina

Kamo sreće da i danas radimo licencirane proizvode u onom broju kao tada Zarada manja nego od originala ali priliv novca konstantan.

milan

pre 5 godina

(Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda., 4. novembar 2018 09:17)

(Eustahije Brzić, 4. novembar 2018 14:08)



Zar je bitno dal je dizajner englez. Bitno je da je sam dizajner napisao da je to citiram "Redesign of Yugo 311" a to je Zastava 101 za englesko trziste sa 1.1 motorom i troje vrata prodavana od strane Zastava (GB) LTD u Velikoj Britaniji. A na slikama od pozadi sa strane na njegovoj stranici kao i na ovoj vesti je pljunuti stojadin.

Hvala na paznji

Lider u regionu

pre 5 godina

Vise je "kec" nego Yugo, ali ok. Odnosno, morfing uznedju keza i hf integrale, na steroidima. E to, bas to.
Mnogo sam pametan

Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda.

pre 5 godina

@milan
U pravu si za oznaku 311 za zapadno trziste. Mi stariji se secamo tih izvoznih modela i oznaka.
Ipak, moram da te razocaram.
Dizajner ovog modela nije Englez.
Nije ni sa zapada.
Covek je iz Gostivara u Makedoniji.
Sve lepo pise na sajtu ciji je link u tekstu ove vesti. Za to link i sluzi. Pogotovo kad neko hoce da se napravi pametan i ostavi neki didakticki komentar.
Uzdravlje.

P.S. Pogledajte kakav redizajn je napravio za 128-icu. Jos bolje izgleda od ovog Yuga 311. Covek ima talenat.

ha ha

pre 5 godina

@Mihajlo

Pa sto nisi kupio Mercedes umesto Juga? Takvi kao ti koji danas pljuju po Jugu ne bi znali sta je automobil da nije bilo Zastave, jos biste vozili konjsku ili volovsku zapregu.

milan

pre 5 godina

(Klikni na link....lako je. Lakse neko sto izgleda., 4. novembar 2018 09:17)

A dizajni Merkler MIRA GT i Merkler Scorpio su mu fenomenalni.

Bog

pre 5 godina

Zar je bitno dal je dizajner englez ... itd...itd...
Hvala na paznji
(milan, 5. novembar 2018 05:33)

Moj Milane, jabuko sa grane,
Ne, uopste nije bitno odakle je dizajner, ali ako ti tvrdis da je dizajner Englez, a on je (sa malo zapadnjackim umetnickim imenom) iz Gostivara, a uz to probas da nesto naucis druge i pravis se pametan (i pomalo arogantan), onda treba neko i da ti malo skrene paznju i lupi po prstima.
Covek se uci dok je ziv. Vidim ti po stulu pisanje da ces morati jos dosta toga da naucis.