Ponedeljak, 22.10.2018.

07:06

"Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo. Nije."

Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU, poručio evropski komesar za proširenje Johanes Han za "Novosti".

Izvor: Tanjug

"Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo. Nije." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Nika

pre 5 godina

Nije jedini uslov, i svesni smo toga i radimo na poboljšanju svega što se traži i očekuje od nas, ali očekujemo i da nas međunarodna zajednica razume i podrži u tome.

Milan

pre 5 godina

Sto rece Milan St. Protic, ako hocete bilaterlano resenje problema Kosova, mi hocemo momentalno puno clanstvo u EU i pravno obavezujuci sporazum da su nam granice nepovredive. Naravno posto resenje obuhvata i stolicu u UN i to cemo naplatiti
. Ako necete tako, onda ni Kosovo nece moci u EU jer nema bilateralni sporazum sa Srbijom. Eto
(kida, 22. oktobar 2018 08:48)

Kakvo pogrešno sagledavanje pozicije. Prestrašno. Ako hoćete da rešimo SVOJE probleme onda nas primite u VAŠU kuću? Ma nemoj. Ko kaže da tO oni žele? Nije ni da ne žele već im je svejedno. Ostavili su tu mogučnost kao i svima drugima. Srbija je podnela zahtev za ulazak u EU. Oni nisu nikog molili pa neće ni Srbiju, a ni Kosovo. Njima je bitno da se ne puca i ne ratuje, a u ovom vakumu iscpljujućem više za Srbiju nego Kosovo možete što se njih tiče ostati za večnost!

Tear

pre 5 godina

SAMO U SRBIJI "Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo" u CG, BiH, Makedoniji,.. ama bas NIKO ne misli tako !
(Bucko razmišljam, 22. oktobar 2018 09:58)
Nimo u Srbiji ne misli tako. ja ne znam jednog politicara niti osobu na pijaci na kojoj kuoujem koja misli tako. Vi mozete nazad na svoje portale da trolujete. Svima je ovde jasno da postoji gomilu drugih uslova, ali zasto bih ja sebu pucao u nogu i prestao trgovinu sa Rusijom kada ce mi EU na kraju doci uslov oko Kosovoa gde verovatno nece proci? Kada Han zahteva da budemo pragmaticni i razmiljsamo logicnije neka i on proba to da uradi i shvati nasu poziciju.

nemanja

pre 5 godina

Johanes Han - njegova zvanična titula je "European Commissioner for European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations"...znači nije "komesar za proširenje", nego za "pregovore o proširenju" i taj deo koji opisuje njegov posao je na kraju titule što govori u prioritetima u njegovom poslu. Prva stvar u tituli je "susedstvo". To što neki mediji pokušavaju da mu krvitotvore titulu i stavljaju da je "komesar za proširenje" nas neće približiti EU.

Tarabicka

pre 5 godina

Da ste insistirali na tim drugim uslovima, Srbija bi danas bila daleko bolje drustvo, pa bi i samo pitanje Kosova verovatno bilo reseno.
(Goran, 22. oktobar 2018 07:55)

Najbolji komentar! Suva istina!

ing

pre 5 godina

Srbija za pedeset godina,kada ce je primiti u EU,imace 2.000.000. stanovnika a EU,nece postojati,cemu onda toliko prica i zaludjivanje naroda.Srbija nije katolicka zemlja i nece biti primljena nikad i nikad.

PoslednjiSrbijanac

pre 5 godina

Odlično ! Najzad je neko priznao na čemu smo. Sve dok pitanje Kosova ne postane poslednji uslov za ulazak nema nikakve potrebe da se bavimo i tim kriminalcima, dovoljni su nam naši.

andrak

pre 5 godina

... postaviti uslove da u EU ulazimo po istim kriterijumima kao sto ušle Italija i Grčka... a minimani naš ustupak može biti podizanje kriterijuma za ulazak na nivo isti kao za Rumuniju i Bugarsku... u svakom drugom slučaju, ne možemo se osećati ravnopravnim članovima te zajednice, jer bismo u tom slučaju ušli u istu sa ispunjenjem dalekoooo većih kriterijuma od svih gore pomenutih zemalja. Bolje ne u EU...

Diktatura na fini nacin

pre 5 godina

Da ste insistirali na tim drugim uslovima, Srbija bi danas bila daleko bolje drustvo, pa bi i samo pitanje Kosova verovatno bilo reseno.

Pa oni i inzistiraju !!!
Ali nase to ne interesuje !!!niti jedno od 32 poglavlja nije zatvorrno!!!
Zato nasi i lupaju samo mantru o Kosovu da zamagle situaciju.....

Sale

pre 5 godina

E.U. ili ne Vučić rasprodaje Srbiju tako da bi Srbija bez imovine, bez resursa bila ništa, kolonija trećeg reda. Prvo popis celokupne imovine da se niko ne docepa imovine gradjana Srbije pa tek onda razgovori.

ATG

pre 5 godina

Od kada je sveta i veka oni uvek imaju neki uslov i kada se to uradi onda novi i not vi i novi. Jednom ce biti da utorkom od 10 do 10:15 moramo svi da skacemo na levoj nozi, a sredom na desnoj. Koga bre oni z...bavaju.

neobavezno

pre 5 godina

Ucice Srbija u EU ali virtuelno. Zar nas ne obavestavaju putem slobodnih medija da: Imamo standard koji naj u regionu, nezaposlenost takodje, povecanje penzija i plata, metro, jeftine stanove, smanjena stopa kriminaliteta, uskoro hapsenje ubica pevacice, O. Ivanovica, auto strade i ostale dzade? Pa tako ce Srbija uci i u EU!

Milos V

pre 5 godina

Treba Sandzak , pa unistiti RS, za Makedoniju ce uslov biti federalizacija, pa stvaranje zelene transferzale da bi se ugodilo muslimanima da prepuste celu Palestinu. Kad bi smeli misljenje da objave. Sreca pa se EU sigurno blizi kraju, iako od planova nece odustati tako lako. Kakva sloboda sudstva , medija, mi ni komentare ne smemo da pisemo i objavljujemo

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 5 godina

Izgleda da mnogi, uključujući i političare, imaju utisak da je rešenje u vezi s Kosovom jedini preduslov na putu Srbije ka EU. To nije slučaj. Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja", rekao je Han.

Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja

gnev naroda

pre 5 godina

Sve je kazao i sve je jasno. Jasno je to i Vučiću ali Vučić ignoriše “vladavinu prava” i baš zato on samo o Kosovu. Bez transformacije društva nema članstva. Prijem Rumunije i Bugarske je greška koju više ne žele da ponove. Trebalo bi da uvedu mogućnost izbacivanja zemlje iz EU ako u toj zemlji nema vladavine prava., pa bi se možda neke države i trgle i trudile da reše probleme.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

"Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo. Nije."

Beograd -- Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU, poručio evropski komesar za proširenje Johanes Han za "Novosti".

SAMO U SRBIJI "Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo" u CG, BiH, Makedoniji,.. ama bas NIKO ne misli tako !

Viktor Dimitrijev

pre 5 godina

Necemo mi uci nikada. A to je jedina dobra vest u vezi cele ove price. Ako bude referenduma za ulazak u EU i NATO.. budite sigurni da necemo ucji. To znamo mi a i oni. Verovatno ce preskociti referendum kao sto su preskocili UN kad su nas bombardovali. A ne memam komentar na ovaj tekst koji nam kaze da nije jednini uslov sporazum sa Kosovom nego treba da se sporazumemo i sa Pristinom.

jojo

pre 5 godina

Idite u Bugarsku ili Hrvatsku da vidite kako su rešili korupciju, pa su ipak ušli i to sada već davno. Tako da... mislim da Kosovo jeste njima glavni uslov, ali drugo nešto je problem, oni ne žele nove članice sad, bilo koje, tako da bi svakako izmišljali nove probleme. EU kao tvorevina je vrlo diskutabilna i pokazuje se iznova da je samo u potpuno stabilnim okolnostima svetske politike i ona stabilna, drugim rečima ona sama nije izvor stabilnosti i ona sama je jako osetljiva na spoljašnje nestabilnosti.

EU...

pre 5 godina

Sto prije narod u Srbiji ovo shvati, sto prije ce sve biti lakse da se stvori jedna pravednija drzava.

Kosovo je rak rana, ali za zivot svakog gradjana Srbije malo bitno ili opipljivo za razliku od sredjenw drzave, gdje sudstvo radi kako treba, gdje se zakoni postuju. Pa sada biraj te tko to moze sprovesti i tko ne.

sanela

pre 5 godina

Kao da bi bilo neke razlike, i sada 90% ljudi ide da radi najgore poslove, za koje treba neka smesna kvalifikacija ili ne treba uopste. Isto bi bilo i nakon uclanjenja, samo sto bi umesto sto cekate 3 meseca da idete da brisete nekom ##pe, sada otisli za 2 meseca.
A za one visokokvalifikovane sto se nadaju da ce lakse da nadju posao, samo da opisem sustinu. Pisem iz svog i iz iskustva jos troje ljudi, sve dok kod sebe na birou (primeri iz Francuske, Nemacke i Ceske) oni imaju makar 1 (JEDNOG) (visoko) kvalifikovanog za taj posao, zakonski ne smeju da zaposle coveka van grada, okruga, drzave, dok njega ne kontaktiraju i ponude mu isti posao. I da, apsolutno nigde ne fali visokokvalifikovana radna snaga, niti jedan. Zna se sta fali i zna se ko to radi i kako od tog rada tamo moze da zivi. Slicno kao pripadnici jedne manjiske zajednice kod nas.
Bio, video, vratio se kao i svi ostali koji ne ostaju silom zbog ponosa, sujete, ega, inata il cega vec.
Pamet u glavu.

kida

pre 5 godina

Sto rece Milan St. Protic, ako hocete bilaterlano resenje problema Kosova, mi hocemo momentalno puno clanstvo u EU i pravno obavezujuci sporazum da su nam granice nepovredive. Naravno posto resenje obuhvata i stolicu u UN i to cemo naplatiti
. Ako necete tako, onda ni Kosovo nece moci u EU jer nema bilateralni sporazum sa Srbijom. Eto

Slovenac 1952

pre 5 godina

Pa najgori uslov vam je, da se sredite! To, sa ovima, se nečete! Da parafraziram izjavu Dačića: Išli bi mi u EU, a Boga molimo da nas ne prime!
Posle 14. godina EU kažem, moglo je biti mnogo gore - da se koprcamo kao vi! Posle 86. godina Beograda je Brisel banja!:)

Nemanja

pre 5 godina

Da li se u bilo kojoj drzavi EU predsednik te drzave pojavljuje 13 puta dnevno u svim medijima na svakih 60 minuta i na svim naslovnim stranama svih dnevnih novina i gledanijih tv kanala i da li predsednik bilo koje EU drzave otvara privatnu prodavnicu ili privatnu zgradu u centru glavnog grada bilo koje drzave EU?

roby

pre 5 godina

Ima jos jedna kvaka oko ulaska u EU.Svaka drzava od 2000.-e koja je usla u EU ,prvo je morala da udje u NATO.Mi sada vodimo politiku neutralnosti.

Zoran

pre 5 godina

e sad kada kazu ovo oko vladavine prava to za one koji ne razumeju je, pohapsiti i zatvoriti sve sa spiska koji nam EU servira i regulisanje porekla imovine. ako nas je Kosovo i usporilo na putu ka EU ovo ce nas trajno zaustaviti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ledenjak, 22. oktobar 2018 07:54

Onda bi svaki drugi Srbin morao u zatvor.

Borka

pre 5 godina

Srbija kada je donela Odluku da se prikljuci odnosno postane clan EU je potpuno svesna, da taj put nije ni malo lak, za sada sve ide po planu sem dogovora sa Pristinom, ali EU mora daleko vise da ucini napora da ubedi Pristinu na konstruktivan dijalog.

facepalm

pre 5 godina

ko je hteo da udje u EU, vec je otisao tamo ili preko bare... u Srbiji su nazalost vecinom oni koji niti razumeju sta je vladavina prava, niti hoce u EU.

skeptic

pre 5 godina

Kome nije jasno neka procita dva puta...necemo zadugo jer smo daleko od onoga onoga sto se ocekuje. Ne ulazeci u pitanje da li ili ne uopste nesto znaci ulazak u EU i sta ce biti EU u buducnosti ali sve sto je nabrojao ne zivi u Srbiji i ovom politikom koja me potseca kao ono "kokoska bez glave" ili "i corava koka ubode koje zrno" a narod na Domanovicevu pripovetku "Vodja"

Petarp

pre 5 godina

Gde vi ljudi zivite. Jedini pravi i realan uslov je nesto bolji standard. Gotovo sve jake drzave imaju problema sa migrantima, samo im jos fali da mi udjemo u eu, pa da minimum dva miliona ljudi iskoristi pasos i ode u Evropu. Vec imaju takva iskustva sa Hrvatima, nece sigurno dozvoliti jos jedan i to 3 puta veci talas.

Nn

pre 5 godina

Naravno da nije. Kao sto nisu bili ni Karadzic ni Mladic, ni svi oni koje smo prodali Hagu. Tako ni Kosmet nije poslednji uslov. Kad budemo pucali sebi u nogu, trazice jos. Nece se smiriti dok ne dodjemo do glave.

Botinjo

pre 5 godina

Prvi uslov treba da bude volja obe strane. Nas niko nije pitao da li hocemo u EU. Izbori i pobeda proeu stranaka nije nikakav izraz volje za pristup uniji. Evo ja sam glasao za koaliciju oko SNS zato sto mi je Vulin lep.

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Znaju i oni, a i naši političari da nema mesta za nas u EU. Ali ništa ne fali da se odreknemo Kosova (sa stanovišta te iste EU).

Sava II

pre 5 godina

Hane,
Ima još jedan uslov. Da EU počne da poštuje Srbiju. Dok to ne shvatite od EU nema ništa. UK je to ukapirao i ostavio vas. Francuska i Engleska igraju poslednju igru leptira a ti nas ovde zamajavaš sa nekim praznim pričama.

+MAKSIM

pre 5 godina

Svima je - sem narodu - jasno, da za vladavine ovog režima neće biti vladavine prava i slobode izražavanja, dakle, niti pristupa EU. A NEulazak i EU je jedini cilj Aleksandra Vučića.

Samo to ...

pre 5 godina

A, znači i Kosovo, i reforme, i otkriće inteligentnog života u svemiru s kojim će Srbija prva uspostaviti kontakt i nagovoriti ih da budu deo EU.

ledenjak

pre 5 godina

e sad kada kazu ovo oko vladavine prava to za one koji ne razumeju je, pohapsiti i zatvoriti sve sa spiska koji nam EU servira i regulisanje porekla imovine. ako nas je Kosovo i usporilo na putu ka EU ovo ce nas trajno zaustaviti.

In vino veritas

pre 5 godina

Aj' da ne cenzurišete, ili je istina stvarno strogo zabranjena?!

Pa gde da prime u EU korumpiranu banana diktaturu gde ne postoji vladavina prava nego straha, nula sloboda govora i medija, i još k tome zemlja koja je jedina u Evropi na crnoj listi zbog institucionalnog pranja prljavog novca i finansiranja terorizma!
Koje crno Kosovo, to samo Vučići i Dačić predstavljaju da je to (glavni) uslov, nije uopšte!

Nikola

pre 5 godina

,,Resenje u vezi sa Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU,, ili ti - priznajte okupiranu teritoriju kao nezavisnu drzavu. Ne zna EU sta je srpski inat ....

+MAKSIM

pre 5 godina

Svima je - sem narodu - jasno, da za vladavine ovog režima neće biti vladavine prava i slobode izražavanja, dakle, niti pristupa EU. A NEulazak i EU je jedini cilj Aleksandra Vučića.

Sava II

pre 5 godina

Hane,
Ima još jedan uslov. Da EU počne da poštuje Srbiju. Dok to ne shvatite od EU nema ništa. UK je to ukapirao i ostavio vas. Francuska i Engleska igraju poslednju igru leptira a ti nas ovde zamajavaš sa nekim praznim pričama.

Nikola

pre 5 godina

,,Resenje u vezi sa Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU,, ili ti - priznajte okupiranu teritoriju kao nezavisnu drzavu. Ne zna EU sta je srpski inat ....

Borka

pre 5 godina

Srbija kada je donela Odluku da se prikljuci odnosno postane clan EU je potpuno svesna, da taj put nije ni malo lak, za sada sve ide po planu sem dogovora sa Pristinom, ali EU mora daleko vise da ucini napora da ubedi Pristinu na konstruktivan dijalog.

ATG

pre 5 godina

Od kada je sveta i veka oni uvek imaju neki uslov i kada se to uradi onda novi i not vi i novi. Jednom ce biti da utorkom od 10 do 10:15 moramo svi da skacemo na levoj nozi, a sredom na desnoj. Koga bre oni z...bavaju.

In vino veritas

pre 5 godina

Aj' da ne cenzurišete, ili je istina stvarno strogo zabranjena?!

Pa gde da prime u EU korumpiranu banana diktaturu gde ne postoji vladavina prava nego straha, nula sloboda govora i medija, i još k tome zemlja koja je jedina u Evropi na crnoj listi zbog institucionalnog pranja prljavog novca i finansiranja terorizma!
Koje crno Kosovo, to samo Vučići i Dačić predstavljaju da je to (glavni) uslov, nije uopšte!

Nn

pre 5 godina

Naravno da nije. Kao sto nisu bili ni Karadzic ni Mladic, ni svi oni koje smo prodali Hagu. Tako ni Kosmet nije poslednji uslov. Kad budemo pucali sebi u nogu, trazice jos. Nece se smiriti dok ne dodjemo do glave.

Samo to ...

pre 5 godina

A, znači i Kosovo, i reforme, i otkriće inteligentnog života u svemiru s kojim će Srbija prva uspostaviti kontakt i nagovoriti ih da budu deo EU.

Petarp

pre 5 godina

Gde vi ljudi zivite. Jedini pravi i realan uslov je nesto bolji standard. Gotovo sve jake drzave imaju problema sa migrantima, samo im jos fali da mi udjemo u eu, pa da minimum dva miliona ljudi iskoristi pasos i ode u Evropu. Vec imaju takva iskustva sa Hrvatima, nece sigurno dozvoliti jos jedan i to 3 puta veci talas.

Viktor Dimitrijev

pre 5 godina

Necemo mi uci nikada. A to je jedina dobra vest u vezi cele ove price. Ako bude referenduma za ulazak u EU i NATO.. budite sigurni da necemo ucji. To znamo mi a i oni. Verovatno ce preskociti referendum kao sto su preskocili UN kad su nas bombardovali. A ne memam komentar na ovaj tekst koji nam kaze da nije jednini uslov sporazum sa Kosovom nego treba da se sporazumemo i sa Pristinom.

ledenjak

pre 5 godina

e sad kada kazu ovo oko vladavine prava to za one koji ne razumeju je, pohapsiti i zatvoriti sve sa spiska koji nam EU servira i regulisanje porekla imovine. ako nas je Kosovo i usporilo na putu ka EU ovo ce nas trajno zaustaviti.

Nika

pre 5 godina

Nije jedini uslov, i svesni smo toga i radimo na poboljšanju svega što se traži i očekuje od nas, ali očekujemo i da nas međunarodna zajednica razume i podrži u tome.

kida

pre 5 godina

Sto rece Milan St. Protic, ako hocete bilaterlano resenje problema Kosova, mi hocemo momentalno puno clanstvo u EU i pravno obavezujuci sporazum da su nam granice nepovredive. Naravno posto resenje obuhvata i stolicu u UN i to cemo naplatiti
. Ako necete tako, onda ni Kosovo nece moci u EU jer nema bilateralni sporazum sa Srbijom. Eto

jojo

pre 5 godina

Idite u Bugarsku ili Hrvatsku da vidite kako su rešili korupciju, pa su ipak ušli i to sada već davno. Tako da... mislim da Kosovo jeste njima glavni uslov, ali drugo nešto je problem, oni ne žele nove članice sad, bilo koje, tako da bi svakako izmišljali nove probleme. EU kao tvorevina je vrlo diskutabilna i pokazuje se iznova da je samo u potpuno stabilnim okolnostima svetske politike i ona stabilna, drugim rečima ona sama nije izvor stabilnosti i ona sama je jako osetljiva na spoljašnje nestabilnosti.

skeptic

pre 5 godina

Kome nije jasno neka procita dva puta...necemo zadugo jer smo daleko od onoga onoga sto se ocekuje. Ne ulazeci u pitanje da li ili ne uopste nesto znaci ulazak u EU i sta ce biti EU u buducnosti ali sve sto je nabrojao ne zivi u Srbiji i ovom politikom koja me potseca kao ono "kokoska bez glave" ili "i corava koka ubode koje zrno" a narod na Domanovicevu pripovetku "Vodja"

Botinjo

pre 5 godina

Prvi uslov treba da bude volja obe strane. Nas niko nije pitao da li hocemo u EU. Izbori i pobeda proeu stranaka nije nikakav izraz volje za pristup uniji. Evo ja sam glasao za koaliciju oko SNS zato sto mi je Vulin lep.

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Znaju i oni, a i naši političari da nema mesta za nas u EU. Ali ništa ne fali da se odreknemo Kosova (sa stanovišta te iste EU).

Nemanja

pre 5 godina

Da li se u bilo kojoj drzavi EU predsednik te drzave pojavljuje 13 puta dnevno u svim medijima na svakih 60 minuta i na svim naslovnim stranama svih dnevnih novina i gledanijih tv kanala i da li predsednik bilo koje EU drzave otvara privatnu prodavnicu ili privatnu zgradu u centru glavnog grada bilo koje drzave EU?

Milan

pre 5 godina

Sto rece Milan St. Protic, ako hocete bilaterlano resenje problema Kosova, mi hocemo momentalno puno clanstvo u EU i pravno obavezujuci sporazum da su nam granice nepovredive. Naravno posto resenje obuhvata i stolicu u UN i to cemo naplatiti
. Ako necete tako, onda ni Kosovo nece moci u EU jer nema bilateralni sporazum sa Srbijom. Eto
(kida, 22. oktobar 2018 08:48)

Kakvo pogrešno sagledavanje pozicije. Prestrašno. Ako hoćete da rešimo SVOJE probleme onda nas primite u VAŠU kuću? Ma nemoj. Ko kaže da tO oni žele? Nije ni da ne žele već im je svejedno. Ostavili su tu mogučnost kao i svima drugima. Srbija je podnela zahtev za ulazak u EU. Oni nisu nikog molili pa neće ni Srbiju, a ni Kosovo. Njima je bitno da se ne puca i ne ratuje, a u ovom vakumu iscpljujućem više za Srbiju nego Kosovo možete što se njih tiče ostati za večnost!

facepalm

pre 5 godina

ko je hteo da udje u EU, vec je otisao tamo ili preko bare... u Srbiji su nazalost vecinom oni koji niti razumeju sta je vladavina prava, niti hoce u EU.

gnev naroda

pre 5 godina

Sve je kazao i sve je jasno. Jasno je to i Vučiću ali Vučić ignoriše “vladavinu prava” i baš zato on samo o Kosovu. Bez transformacije društva nema članstva. Prijem Rumunije i Bugarske je greška koju više ne žele da ponove. Trebalo bi da uvedu mogućnost izbacivanja zemlje iz EU ako u toj zemlji nema vladavine prava., pa bi se možda neke države i trgle i trudile da reše probleme.

nemanja

pre 5 godina

Johanes Han - njegova zvanična titula je "European Commissioner for European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations"...znači nije "komesar za proširenje", nego za "pregovore o proširenju" i taj deo koji opisuje njegov posao je na kraju titule što govori u prioritetima u njegovom poslu. Prva stvar u tituli je "susedstvo". To što neki mediji pokušavaju da mu krvitotvore titulu i stavljaju da je "komesar za proširenje" nas neće približiti EU.

Diktatura na fini nacin

pre 5 godina

Da ste insistirali na tim drugim uslovima, Srbija bi danas bila daleko bolje drustvo, pa bi i samo pitanje Kosova verovatno bilo reseno.

Pa oni i inzistiraju !!!
Ali nase to ne interesuje !!!niti jedno od 32 poglavlja nije zatvorrno!!!
Zato nasi i lupaju samo mantru o Kosovu da zamagle situaciju.....

roby

pre 5 godina

Ima jos jedna kvaka oko ulaska u EU.Svaka drzava od 2000.-e koja je usla u EU ,prvo je morala da udje u NATO.Mi sada vodimo politiku neutralnosti.

Tarabicka

pre 5 godina

Da ste insistirali na tim drugim uslovima, Srbija bi danas bila daleko bolje drustvo, pa bi i samo pitanje Kosova verovatno bilo reseno.
(Goran, 22. oktobar 2018 07:55)

Najbolji komentar! Suva istina!

neobavezno

pre 5 godina

Ucice Srbija u EU ali virtuelno. Zar nas ne obavestavaju putem slobodnih medija da: Imamo standard koji naj u regionu, nezaposlenost takodje, povecanje penzija i plata, metro, jeftine stanove, smanjena stopa kriminaliteta, uskoro hapsenje ubica pevacice, O. Ivanovica, auto strade i ostale dzade? Pa tako ce Srbija uci i u EU!

Slovenac 1952

pre 5 godina

Pa najgori uslov vam je, da se sredite! To, sa ovima, se nečete! Da parafraziram izjavu Dačića: Išli bi mi u EU, a Boga molimo da nas ne prime!
Posle 14. godina EU kažem, moglo je biti mnogo gore - da se koprcamo kao vi! Posle 86. godina Beograda je Brisel banja!:)

Sale

pre 5 godina

E.U. ili ne Vučić rasprodaje Srbiju tako da bi Srbija bez imovine, bez resursa bila ništa, kolonija trećeg reda. Prvo popis celokupne imovine da se niko ne docepa imovine gradjana Srbije pa tek onda razgovori.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

"Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo. Nije."

Beograd -- Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU, poručio evropski komesar za proširenje Johanes Han za "Novosti".

SAMO U SRBIJI "Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo" u CG, BiH, Makedoniji,.. ama bas NIKO ne misli tako !

EU...

pre 5 godina

Sto prije narod u Srbiji ovo shvati, sto prije ce sve biti lakse da se stvori jedna pravednija drzava.

Kosovo je rak rana, ali za zivot svakog gradjana Srbije malo bitno ili opipljivo za razliku od sredjenw drzave, gdje sudstvo radi kako treba, gdje se zakoni postuju. Pa sada biraj te tko to moze sprovesti i tko ne.

andrak

pre 5 godina

... postaviti uslove da u EU ulazimo po istim kriterijumima kao sto ušle Italija i Grčka... a minimani naš ustupak može biti podizanje kriterijuma za ulazak na nivo isti kao za Rumuniju i Bugarsku... u svakom drugom slučaju, ne možemo se osećati ravnopravnim članovima te zajednice, jer bismo u tom slučaju ušli u istu sa ispunjenjem dalekoooo većih kriterijuma od svih gore pomenutih zemalja. Bolje ne u EU...

PoslednjiSrbijanac

pre 5 godina

Odlično ! Najzad je neko priznao na čemu smo. Sve dok pitanje Kosova ne postane poslednji uslov za ulazak nema nikakve potrebe da se bavimo i tim kriminalcima, dovoljni su nam naši.

Milos V

pre 5 godina

Treba Sandzak , pa unistiti RS, za Makedoniju ce uslov biti federalizacija, pa stvaranje zelene transferzale da bi se ugodilo muslimanima da prepuste celu Palestinu. Kad bi smeli misljenje da objave. Sreca pa se EU sigurno blizi kraju, iako od planova nece odustati tako lako. Kakva sloboda sudstva , medija, mi ni komentare ne smemo da pisemo i objavljujemo

sanela

pre 5 godina

Kao da bi bilo neke razlike, i sada 90% ljudi ide da radi najgore poslove, za koje treba neka smesna kvalifikacija ili ne treba uopste. Isto bi bilo i nakon uclanjenja, samo sto bi umesto sto cekate 3 meseca da idete da brisete nekom ##pe, sada otisli za 2 meseca.
A za one visokokvalifikovane sto se nadaju da ce lakse da nadju posao, samo da opisem sustinu. Pisem iz svog i iz iskustva jos troje ljudi, sve dok kod sebe na birou (primeri iz Francuske, Nemacke i Ceske) oni imaju makar 1 (JEDNOG) (visoko) kvalifikovanog za taj posao, zakonski ne smeju da zaposle coveka van grada, okruga, drzave, dok njega ne kontaktiraju i ponude mu isti posao. I da, apsolutno nigde ne fali visokokvalifikovana radna snaga, niti jedan. Zna se sta fali i zna se ko to radi i kako od tog rada tamo moze da zivi. Slicno kao pripadnici jedne manjiske zajednice kod nas.
Bio, video, vratio se kao i svi ostali koji ne ostaju silom zbog ponosa, sujete, ega, inata il cega vec.
Pamet u glavu.

ing

pre 5 godina

Srbija za pedeset godina,kada ce je primiti u EU,imace 2.000.000. stanovnika a EU,nece postojati,cemu onda toliko prica i zaludjivanje naroda.Srbija nije katolicka zemlja i nece biti primljena nikad i nikad.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 5 godina

Izgleda da mnogi, uključujući i političare, imaju utisak da je rešenje u vezi s Kosovom jedini preduslov na putu Srbije ka EU. To nije slučaj. Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja", rekao je Han.

Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja

Zoran

pre 5 godina

e sad kada kazu ovo oko vladavine prava to za one koji ne razumeju je, pohapsiti i zatvoriti sve sa spiska koji nam EU servira i regulisanje porekla imovine. ako nas je Kosovo i usporilo na putu ka EU ovo ce nas trajno zaustaviti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ledenjak, 22. oktobar 2018 07:54

Onda bi svaki drugi Srbin morao u zatvor.

Tear

pre 5 godina

SAMO U SRBIJI "Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo" u CG, BiH, Makedoniji,.. ama bas NIKO ne misli tako !
(Bucko razmišljam, 22. oktobar 2018 09:58)
Nimo u Srbiji ne misli tako. ja ne znam jednog politicara niti osobu na pijaci na kojoj kuoujem koja misli tako. Vi mozete nazad na svoje portale da trolujete. Svima je ovde jasno da postoji gomilu drugih uslova, ali zasto bih ja sebu pucao u nogu i prestao trgovinu sa Rusijom kada ce mi EU na kraju doci uslov oko Kosovoa gde verovatno nece proci? Kada Han zahteva da budemo pragmaticni i razmiljsamo logicnije neka i on proba to da uradi i shvati nasu poziciju.

+MAKSIM

pre 5 godina

Svima je - sem narodu - jasno, da za vladavine ovog režima neće biti vladavine prava i slobode izražavanja, dakle, niti pristupa EU. A NEulazak i EU je jedini cilj Aleksandra Vučića.

Nn

pre 5 godina

Naravno da nije. Kao sto nisu bili ni Karadzic ni Mladic, ni svi oni koje smo prodali Hagu. Tako ni Kosmet nije poslednji uslov. Kad budemo pucali sebi u nogu, trazice jos. Nece se smiriti dok ne dodjemo do glave.

In vino veritas

pre 5 godina

Aj' da ne cenzurišete, ili je istina stvarno strogo zabranjena?!

Pa gde da prime u EU korumpiranu banana diktaturu gde ne postoji vladavina prava nego straha, nula sloboda govora i medija, i još k tome zemlja koja je jedina u Evropi na crnoj listi zbog institucionalnog pranja prljavog novca i finansiranja terorizma!
Koje crno Kosovo, to samo Vučići i Dačić predstavljaju da je to (glavni) uslov, nije uopšte!

EU...

pre 5 godina

Sto prije narod u Srbiji ovo shvati, sto prije ce sve biti lakse da se stvori jedna pravednija drzava.

Kosovo je rak rana, ali za zivot svakog gradjana Srbije malo bitno ili opipljivo za razliku od sredjenw drzave, gdje sudstvo radi kako treba, gdje se zakoni postuju. Pa sada biraj te tko to moze sprovesti i tko ne.

Petarp

pre 5 godina

Gde vi ljudi zivite. Jedini pravi i realan uslov je nesto bolji standard. Gotovo sve jake drzave imaju problema sa migrantima, samo im jos fali da mi udjemo u eu, pa da minimum dva miliona ljudi iskoristi pasos i ode u Evropu. Vec imaju takva iskustva sa Hrvatima, nece sigurno dozvoliti jos jedan i to 3 puta veci talas.

ledenjak

pre 5 godina

e sad kada kazu ovo oko vladavine prava to za one koji ne razumeju je, pohapsiti i zatvoriti sve sa spiska koji nam EU servira i regulisanje porekla imovine. ako nas je Kosovo i usporilo na putu ka EU ovo ce nas trajno zaustaviti.

facepalm

pre 5 godina

ko je hteo da udje u EU, vec je otisao tamo ili preko bare... u Srbiji su nazalost vecinom oni koji niti razumeju sta je vladavina prava, niti hoce u EU.

Slovenac 1952

pre 5 godina

Pa najgori uslov vam je, da se sredite! To, sa ovima, se nečete! Da parafraziram izjavu Dačića: Išli bi mi u EU, a Boga molimo da nas ne prime!
Posle 14. godina EU kažem, moglo je biti mnogo gore - da se koprcamo kao vi! Posle 86. godina Beograda je Brisel banja!:)

Sale

pre 5 godina

E.U. ili ne Vučić rasprodaje Srbiju tako da bi Srbija bez imovine, bez resursa bila ništa, kolonija trećeg reda. Prvo popis celokupne imovine da se niko ne docepa imovine gradjana Srbije pa tek onda razgovori.

andrak

pre 5 godina

... postaviti uslove da u EU ulazimo po istim kriterijumima kao sto ušle Italija i Grčka... a minimani naš ustupak može biti podizanje kriterijuma za ulazak na nivo isti kao za Rumuniju i Bugarsku... u svakom drugom slučaju, ne možemo se osećati ravnopravnim članovima te zajednice, jer bismo u tom slučaju ušli u istu sa ispunjenjem dalekoooo većih kriterijuma od svih gore pomenutih zemalja. Bolje ne u EU...

sanela

pre 5 godina

Kao da bi bilo neke razlike, i sada 90% ljudi ide da radi najgore poslove, za koje treba neka smesna kvalifikacija ili ne treba uopste. Isto bi bilo i nakon uclanjenja, samo sto bi umesto sto cekate 3 meseca da idete da brisete nekom ##pe, sada otisli za 2 meseca.
A za one visokokvalifikovane sto se nadaju da ce lakse da nadju posao, samo da opisem sustinu. Pisem iz svog i iz iskustva jos troje ljudi, sve dok kod sebe na birou (primeri iz Francuske, Nemacke i Ceske) oni imaju makar 1 (JEDNOG) (visoko) kvalifikovanog za taj posao, zakonski ne smeju da zaposle coveka van grada, okruga, drzave, dok njega ne kontaktiraju i ponude mu isti posao. I da, apsolutno nigde ne fali visokokvalifikovana radna snaga, niti jedan. Zna se sta fali i zna se ko to radi i kako od tog rada tamo moze da zivi. Slicno kao pripadnici jedne manjiske zajednice kod nas.
Bio, video, vratio se kao i svi ostali koji ne ostaju silom zbog ponosa, sujete, ega, inata il cega vec.
Pamet u glavu.

skeptic

pre 5 godina

Kome nije jasno neka procita dva puta...necemo zadugo jer smo daleko od onoga onoga sto se ocekuje. Ne ulazeci u pitanje da li ili ne uopste nesto znaci ulazak u EU i sta ce biti EU u buducnosti ali sve sto je nabrojao ne zivi u Srbiji i ovom politikom koja me potseca kao ono "kokoska bez glave" ili "i corava koka ubode koje zrno" a narod na Domanovicevu pripovetku "Vodja"

gnev naroda

pre 5 godina

Sve je kazao i sve je jasno. Jasno je to i Vučiću ali Vučić ignoriše “vladavinu prava” i baš zato on samo o Kosovu. Bez transformacije društva nema članstva. Prijem Rumunije i Bugarske je greška koju više ne žele da ponove. Trebalo bi da uvedu mogućnost izbacivanja zemlje iz EU ako u toj zemlji nema vladavine prava., pa bi se možda neke države i trgle i trudile da reše probleme.

neobavezno

pre 5 godina

Ucice Srbija u EU ali virtuelno. Zar nas ne obavestavaju putem slobodnih medija da: Imamo standard koji naj u regionu, nezaposlenost takodje, povecanje penzija i plata, metro, jeftine stanove, smanjena stopa kriminaliteta, uskoro hapsenje ubica pevacice, O. Ivanovica, auto strade i ostale dzade? Pa tako ce Srbija uci i u EU!

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Znaju i oni, a i naši političari da nema mesta za nas u EU. Ali ništa ne fali da se odreknemo Kosova (sa stanovišta te iste EU).

Tarabicka

pre 5 godina

Da ste insistirali na tim drugim uslovima, Srbija bi danas bila daleko bolje drustvo, pa bi i samo pitanje Kosova verovatno bilo reseno.
(Goran, 22. oktobar 2018 07:55)

Najbolji komentar! Suva istina!

Diktatura na fini nacin

pre 5 godina

Da ste insistirali na tim drugim uslovima, Srbija bi danas bila daleko bolje drustvo, pa bi i samo pitanje Kosova verovatno bilo reseno.

Pa oni i inzistiraju !!!
Ali nase to ne interesuje !!!niti jedno od 32 poglavlja nije zatvorrno!!!
Zato nasi i lupaju samo mantru o Kosovu da zamagle situaciju.....

Nemanja

pre 5 godina

Da li se u bilo kojoj drzavi EU predsednik te drzave pojavljuje 13 puta dnevno u svim medijima na svakih 60 minuta i na svim naslovnim stranama svih dnevnih novina i gledanijih tv kanala i da li predsednik bilo koje EU drzave otvara privatnu prodavnicu ili privatnu zgradu u centru glavnog grada bilo koje drzave EU?

Milan

pre 5 godina

Sto rece Milan St. Protic, ako hocete bilaterlano resenje problema Kosova, mi hocemo momentalno puno clanstvo u EU i pravno obavezujuci sporazum da su nam granice nepovredive. Naravno posto resenje obuhvata i stolicu u UN i to cemo naplatiti
. Ako necete tako, onda ni Kosovo nece moci u EU jer nema bilateralni sporazum sa Srbijom. Eto
(kida, 22. oktobar 2018 08:48)

Kakvo pogrešno sagledavanje pozicije. Prestrašno. Ako hoćete da rešimo SVOJE probleme onda nas primite u VAŠU kuću? Ma nemoj. Ko kaže da tO oni žele? Nije ni da ne žele već im je svejedno. Ostavili su tu mogučnost kao i svima drugima. Srbija je podnela zahtev za ulazak u EU. Oni nisu nikog molili pa neće ni Srbiju, a ni Kosovo. Njima je bitno da se ne puca i ne ratuje, a u ovom vakumu iscpljujućem više za Srbiju nego Kosovo možete što se njih tiče ostati za večnost!

roby

pre 5 godina

Ima jos jedna kvaka oko ulaska u EU.Svaka drzava od 2000.-e koja je usla u EU ,prvo je morala da udje u NATO.Mi sada vodimo politiku neutralnosti.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 5 godina

Izgleda da mnogi, uključujući i političare, imaju utisak da je rešenje u vezi s Kosovom jedini preduslov na putu Srbije ka EU. To nije slučaj. Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja", rekao je Han.

Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja

Sava II

pre 5 godina

Hane,
Ima još jedan uslov. Da EU počne da poštuje Srbiju. Dok to ne shvatite od EU nema ništa. UK je to ukapirao i ostavio vas. Francuska i Engleska igraju poslednju igru leptira a ti nas ovde zamajavaš sa nekim praznim pričama.

PoslednjiSrbijanac

pre 5 godina

Odlično ! Najzad je neko priznao na čemu smo. Sve dok pitanje Kosova ne postane poslednji uslov za ulazak nema nikakve potrebe da se bavimo i tim kriminalcima, dovoljni su nam naši.

nemanja

pre 5 godina

Johanes Han - njegova zvanična titula je "European Commissioner for European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations"...znači nije "komesar za proširenje", nego za "pregovore o proširenju" i taj deo koji opisuje njegov posao je na kraju titule što govori u prioritetima u njegovom poslu. Prva stvar u tituli je "susedstvo". To što neki mediji pokušavaju da mu krvitotvore titulu i stavljaju da je "komesar za proširenje" nas neće približiti EU.

ing

pre 5 godina

Srbija za pedeset godina,kada ce je primiti u EU,imace 2.000.000. stanovnika a EU,nece postojati,cemu onda toliko prica i zaludjivanje naroda.Srbija nije katolicka zemlja i nece biti primljena nikad i nikad.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

"Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo. Nije."

Beograd -- Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU, poručio evropski komesar za proširenje Johanes Han za "Novosti".

SAMO U SRBIJI "Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo" u CG, BiH, Makedoniji,.. ama bas NIKO ne misli tako !

Zoran

pre 5 godina

e sad kada kazu ovo oko vladavine prava to za one koji ne razumeju je, pohapsiti i zatvoriti sve sa spiska koji nam EU servira i regulisanje porekla imovine. ako nas je Kosovo i usporilo na putu ka EU ovo ce nas trajno zaustaviti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ledenjak, 22. oktobar 2018 07:54

Onda bi svaki drugi Srbin morao u zatvor.

Viktor Dimitrijev

pre 5 godina

Necemo mi uci nikada. A to je jedina dobra vest u vezi cele ove price. Ako bude referenduma za ulazak u EU i NATO.. budite sigurni da necemo ucji. To znamo mi a i oni. Verovatno ce preskociti referendum kao sto su preskocili UN kad su nas bombardovali. A ne memam komentar na ovaj tekst koji nam kaze da nije jednini uslov sporazum sa Kosovom nego treba da se sporazumemo i sa Pristinom.

Nikola

pre 5 godina

,,Resenje u vezi sa Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU,, ili ti - priznajte okupiranu teritoriju kao nezavisnu drzavu. Ne zna EU sta je srpski inat ....

Samo to ...

pre 5 godina

A, znači i Kosovo, i reforme, i otkriće inteligentnog života u svemiru s kojim će Srbija prva uspostaviti kontakt i nagovoriti ih da budu deo EU.

Borka

pre 5 godina

Srbija kada je donela Odluku da se prikljuci odnosno postane clan EU je potpuno svesna, da taj put nije ni malo lak, za sada sve ide po planu sem dogovora sa Pristinom, ali EU mora daleko vise da ucini napora da ubedi Pristinu na konstruktivan dijalog.

Botinjo

pre 5 godina

Prvi uslov treba da bude volja obe strane. Nas niko nije pitao da li hocemo u EU. Izbori i pobeda proeu stranaka nije nikakav izraz volje za pristup uniji. Evo ja sam glasao za koaliciju oko SNS zato sto mi je Vulin lep.

ATG

pre 5 godina

Od kada je sveta i veka oni uvek imaju neki uslov i kada se to uradi onda novi i not vi i novi. Jednom ce biti da utorkom od 10 do 10:15 moramo svi da skacemo na levoj nozi, a sredom na desnoj. Koga bre oni z...bavaju.

kida

pre 5 godina

Sto rece Milan St. Protic, ako hocete bilaterlano resenje problema Kosova, mi hocemo momentalno puno clanstvo u EU i pravno obavezujuci sporazum da su nam granice nepovredive. Naravno posto resenje obuhvata i stolicu u UN i to cemo naplatiti
. Ako necete tako, onda ni Kosovo nece moci u EU jer nema bilateralni sporazum sa Srbijom. Eto

Milos V

pre 5 godina

Treba Sandzak , pa unistiti RS, za Makedoniju ce uslov biti federalizacija, pa stvaranje zelene transferzale da bi se ugodilo muslimanima da prepuste celu Palestinu. Kad bi smeli misljenje da objave. Sreca pa se EU sigurno blizi kraju, iako od planova nece odustati tako lako. Kakva sloboda sudstva , medija, mi ni komentare ne smemo da pisemo i objavljujemo

jojo

pre 5 godina

Idite u Bugarsku ili Hrvatsku da vidite kako su rešili korupciju, pa su ipak ušli i to sada već davno. Tako da... mislim da Kosovo jeste njima glavni uslov, ali drugo nešto je problem, oni ne žele nove članice sad, bilo koje, tako da bi svakako izmišljali nove probleme. EU kao tvorevina je vrlo diskutabilna i pokazuje se iznova da je samo u potpuno stabilnim okolnostima svetske politike i ona stabilna, drugim rečima ona sama nije izvor stabilnosti i ona sama je jako osetljiva na spoljašnje nestabilnosti.

Tear

pre 5 godina

SAMO U SRBIJI "Mnogi misle da je jedini uslov za EU Kosovo" u CG, BiH, Makedoniji,.. ama bas NIKO ne misli tako !
(Bucko razmišljam, 22. oktobar 2018 09:58)
Nimo u Srbiji ne misli tako. ja ne znam jednog politicara niti osobu na pijaci na kojoj kuoujem koja misli tako. Vi mozete nazad na svoje portale da trolujete. Svima je ovde jasno da postoji gomilu drugih uslova, ali zasto bih ja sebu pucao u nogu i prestao trgovinu sa Rusijom kada ce mi EU na kraju doci uslov oko Kosovoa gde verovatno nece proci? Kada Han zahteva da budemo pragmaticni i razmiljsamo logicnije neka i on proba to da uradi i shvati nasu poziciju.

Nika

pre 5 godina

Nije jedini uslov, i svesni smo toga i radimo na poboljšanju svega što se traži i očekuje od nas, ali očekujemo i da nas međunarodna zajednica razume i podrži u tome.