Četvrtak, 11.10.2018.

16:26

Odbojkašice sa Italijom i Japanom u trećoj fazi Svetskog prvenstva

Odbojkašice Srbije igraće u G grupi u Japanu sa Italijom i Japanom, dok će u H grupi igrati Holandija, Kina i SAD, odlučeno je žrebom u Nagoji.

Izvor: B92

Odbojkašice sa Italijom i Japanom u treæoj fazi Svetskog prvenstva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

White Power

pre 5 godina

@my way
Ne znam na osnovu čega tvrdiš da su i SAD i Kina bolji od Italije?!
Obe ekipe Italijanke su prilično glatko dobile i to u mečevima gde nije bilo mesta kalkulacijama i opuštanju.
Amerikanke su u krizi i ne liče na sebe. Ako se nešto epohalno ne promeni u njihovoj igri, teško mogu do finala. Kineskinje osim korektora i frenetične obdrane, što i vrapci znaju, nisu pokazale ništa spektakularno.
Italijanke igraju najlepšu odbojku na ovom SP i šteta je što većina ovde igru Egonu komentariše na osnovu nekih prošlih takmičenja ili statistike. Devojka je u fenomenalnoj formi, ne greši ni blizu koliko je to nekada činila, dodatno je pojačala ionako odličan servis, fenomenalno blokira, a dobila je i sjajnu alternativu u napadu u vidu Sile. U ovom trenutku nema joj ravne na toj poziciji.
Uz Kirikelu, Danesi i sasvim solidnog tehničara, napad Italijanki deluje najefikasnije.
Igra Srbije u napadu, realno, u najvećem delu leži na Boškovićevoj I sve će zavisiti od nje. Ponovi li se njena slabija partija, kao u finalu OI protiv Kine, šanse Srbije su minimalnle.
Ubedljiva pobeda protiv Japana ne sme biti dovedena u pitanje, jer jedino to garantuje borbu za medalju. Eventualno "vađenje" u poslednjem meču protiv Italijanki, sasvim sigurno bi značilo kraj takmičenja za ekipu Srbije.

tamo daleko

pre 5 godina

Idealan raspored utakmica u grupi.
Prvi dan Srbija-Japan.
Drugi dan Italija-Japan.
Treci dan Srbija-Italija.

Znaci imamo priliku za, ne daj Boze, popravni treceg dana. Ako bude sve po planu mogli bi sa Italijom igrati jos jedan revijalni mec bez ikakvog znacaja. Sve je na nama. Da nam je netko prije prvenstva ponudio ovaj rasplet ...

Ja

pre 5 godina

Smatram da je nasa reprezentacija igracki najbolja na svijetu, ali to ne mora da znaci da cemo medalju osvojiti, jer i ostale reprezentacije imaju veliki kvalitet. Koliko smo kvalitetni pokazali smo na proslom evrposkom prvenstvu, gdje smo i bez Maje bili bas dominatni. Malo cu pojedinacno da analiziram nas sastav.
Tehnicar: Maja je medju tri najbolje ba svijetu, po vecini strucnhaka mozda i najbolja. Zivkovic, vrlo dobra zamjena, u vecini reprezentacija bi bila prvi tehnicar, kao i Anntonijevic nas treci tehnicar.
Korektor: Tijana je najbolji korektor na svijetu, uz Kineskinju i najbolja igracica svijeta. Bjelica sasvim solidna zamjena, plus cu navesti i Jovanu Brakocevic koja i dalje moze da igra na vusokom nivou.
Srednjaci:Milena je broj jedan u svijetu, Stefana sam vrh, ni Jovana ne zaostaje, sigurno najbolja tri srednjaka na svijetu.
Primaci: Brankica ofanzivno u top tri na svijetu, malo slabija na prijemu. Tijana Malesevic je mozda jedina nasa igracica koja ne spada u sam vrh svjetske odbojke, ali sasvim solidna igracica. Busa moze bolje. Milenkovic, steta zbog povrede, mogla je mnogo na ovom prvenstvu.
Libero: Silvija je odlican libero, ne sam vrh, ali medju boljim.
Realno Italija ima dobru ekipu, ali je kvalitet na nasoj strani. Egonu, Sila, Kirikela i to je to.
SAD uz Srbiju nabolja reprezentavija, Adams, Larson, Lojd, Akinradevo, Hil... Kina po meni treci favorit. Holandija ipak slabija u odnosu na ove tri, a Japanu realno ovdje i nije mjesto.

nikson

pre 5 godina

Ovdje sam neki dan proglašen susjedom jer sam napisao Talijanke a mi u RS većinom tako govorimo i pišemo ali nebitno. Bitnije je da sam napisao da su Italijanke trenutno najspremnija ekipa a što se pokazuje na turniru pa sam ismijan a samo iz razloga jer mi potcijenjujemo sve i svakoga kao što to radimo sada sa našim odbojkašicama koje su ova dva meča odigrale ispod svake kritike ali to je očekivano kada nema Bošković. Od ovih 6 ekipa mi smo zbog povreda tu negdje po kvaliteti 4-5 ekipa ali ako se otvori možemo do kraja i to samo ako Tića bude igrala. Cura je fenomen!

brankop

pre 5 godina

Италија је овде оставила бољи утисак али оне нису квалитетнији састав од нашег. То ће бити нормална утакмица, без непознатих елемената и jа мислим да су наше шансе нешто веће, а сложио бих се и са изнесеном примедбом да је реално очекивати да и оне упадну у кризу. Проблем је Јапан. Ако мисле да добију, наше морају усвојити две ствари: прво, против Јапанки се поени тешко освајају првим нападом и мора се играти стрпљиво и без форсирања онолико колико је потребно. Друго, против Јапанки класични блок не фунционише јер оне не гађају наше поље, што је логично јер су ниске. Оне иду скоро искључиво на изнуђивање блок аута. Ја нисам стручњак али би требало да Терзић и армија стручњака око њега знају како се треба супротставити таквој игри. У сваком случају, мислим да је у меч са Јапанкама погрешно ући са филозофијом ''ми ћемо играти како знамо, а оне нека раде шта хоће''. Оне ће свакако покушати да спрече оно што наше најбоље раде, али тако треба да се и ми понашамо. Ако буде тако, наше шансе су велике.

znanje-imanje

pre 5 godina

Davore - u silnoj neurozi si upisao umesto svog imena... svoj e-mail, gde ti je gle ime isto... Dakle nisi dobro kalkulisao; za razliku od naših devojaka. A Egonu jeste odlična i dohvat neverovatan - ali i maši podosta...
Nama su se poklopila 3 momenta. Jedan su povrede. Drugi je pad, psihološki, jer je sve ovo predugo a plasirali smo se. Treći je pad čini mi se bioritma (veorovatno uz poznati fenomen grupne biološke sinhronizacije...)
Grupa tj. Japan je očito povoljna. Takođe i što će prekoputa biti 3 teška meča. Takođe i to što smo mi svoju krizu (nadam se) odradili a nekome npr. Italiji ta kriza tek predstoji.
Postoji očiti problem da kad npr. Maji treba zamena Terzič to ne čini. Bez obzira na čak i Terzića, povrede i pad naše su šanse jako dobre.

S

pre 5 godina

Egonu ima bolji servis od Tijane ali Tijana ima bolju igru i raznovrsniji napad jer je inteligentnija. Egonu samo lupa iz sve snage tamo u osmi, deveti metar i sta bude. Iz tog razloga, kao sto je neko vec rekao, zna dosta i da promasuje. Dok su kod Tijane greske minimalne, izuzev servisa kad joj ne krene.
Mislim da smo izjednaceni sa Italijankama. Mozda smo od njih jaci samo na poziciji tehnicara. Imaju dobre srednjake kao i mi, doduse mi ih imamo 3 vrhunska a one samo Kirikelu koja moze bas u potpunosti nasima da parira. Imaju Silu koja je poput nase Brankice. Veliku ulogu ce da igra motivacija i taktika.

Sto se Japana tice, ne bi trebalo da bude problema ali nikad se ne zna. Sa Bjelicom u timu, koja nije prosla skoro nijedan napad, od njih smo izgubili 3 seta na razliku, mogli smo lako i da ih dobijemo. Plus nisu bile ni motivisane. Sa Tijanom je to vec druga prica.

Hercegovac

pre 5 godina

Da se nije povredila Bojana Milenkovic,mogu da se kladim da bi osvojili zlato,ovako bice cupavo a bukvalno sve zavisi od toga u kakvom su stanju brankica i tijana,i sa losijim prijemom mozemo da prodjemo ako su ove dve igracice fit.

my way

pre 5 godina

Odlicna grupa. Italija uprkos ucinku do sada na prvenstvu nije ekipa jaca ni od Kine ni od SAD-a. Svi su kalkulisali i zato ovaj sistem mora da se menja. Neka nakon prve faze 3, a ne 4 ekipe idu dalje i neka prvo mesto u drugoj fazi donosi direktno polufinale, a 2. i 3. neka razigravaju u 2 "cetvrtfinalne" utakmice. Ono sto je najbesmislenije su kritike nakon ove 2 utakmice i komentari kako je Tijana Boskovic tipa 90% tima, kako su ostale igracice prosek i ispod... trunke istine u tome nema, jer su sve devojke vrhunske odbojkasice i to su dokazale.

Vlada

pre 5 godina

@ Sloboda govora, molicu
Bahatost je u pitanju. Misle da smo najbolji u svemu i kada neko od naših izgubi, nije bitno ko i u kom sportu, odmah sledi pljuvanje i nipodoštavanje. I to su verovatno oni koji se, ili bi se tukli zbog jeftinih pilića a žive od mamine i tatine plate, penzije.

kris

pre 5 godina

Kao da citam komentare nakon grupe u muskoj konkurenciji.Vecina je tvrdila da nas Poljska ne moze dva puta za redom dobiti. Tako sad tvrde za Japan,a i Italija nam je, malte ne sigurica.Prije utakmice protivnik nema sansi, a ako se pokaze da je bolji, onda udri sa vredjanjem nasih.

VS

pre 5 godina

Dakle, sve po starom, i srpskom: dok ide - ide, pa stane. Posle preglasnih pohvala zbog pobednicke serije 3:0 u prvom krugu mundijala odbojkasica, dve gorke pilule za treznjenje (porazi od Japana i Holandije). Sta je po sredi one najbolje znaju, ali ostaje utisak da su koliko dobre u igri sa slabijima toliko mentalno slabe protiv jakih. Bice dobro ako ne pogube sve do kraja, od Italije i Japana.

Bojdo

pre 5 godina

Paola Egonu je 1998 god, sad će napuniti 20god. Naša Tijana Boskovic ima 21, a sa 20 je već proglasena najboljim evroposkom igračicom. crnkinje mnogo brže sazrijevaju, tako da je ona bliže svom zenitu nego Tijana, tako da miran.

pacimirovic

pre 5 godina

Samo da odogovrim ovom sto pokusava da Italiju predstavi kao Bauk.
Zadnih 5 meceva sa Italjom a to je zadnjih 5 godina, skor je 3-2 za Srbiju.
poslednji mec ove godine je dobila Italija sa 3-2 u setovima.

sacekajmo kraj, prerano pljujete

pre 5 godina

@davor , vrlo tesko bi nas Italijanke dobile u 4 od 5 meceva ,posebno kada smo u punom sastavu bez povreda, tada smo i favoriti, ako selektor nije pogresio u tempiranju forme i igracice su namjerno odigrale lose (ako) - imace Italijanke velikih problema s nama

Никола

pre 5 godina

Поново смо имали среће треба да искористимо то и реалне су шансе за полуфинале Јапан можемо и морамо добити а са Италијом смо ту егал!Само да буду све на окупу и спремне!Друга група је "група смрти" можемо да рачунамо да ће бити потрошене екипе из друге групе максимално...Е сад ко буде кренуо узлазном путањом у финалу је треба се тренер дозвати памети и подићи форму репрезентације јер је то његово задужење!

sah 88

pre 5 godina

Ljudi najbolji smo, ove dve utakmice su odmarali najbolje. Tijana Bošković je isto što kod muškaraca Miljković, suvo zlato. Ona nije igrala malo zbog boliva, malo zbog odmaranja ali kada se vrati ima da bijemo sve redom!

davormilicevic9999@gmail.com

pre 5 godina

Sa Italijom smo ravnopravni?! Pa ne znam da li su do sada izgubile set ili dva...Imaju Egonu, verovatno najveci talenat u istoriji odbojke, zabila je 33 poena Amerikankama. Devojka je vec sada najbolji korektor sveta, a nema ni 19 godina. Imaju talentovan tim i sjajnog trenera, Srbiju dobijaju u 4 od 5 meceva tradicionalno. Otkud nekome ideja da smo mi fovoriti?! Srpska posla. Sa Japankama mozemo igrati, ali ako ce srednjaci i Mihajlovic nastaviti da igraju kao potiv Holandije i u prvom mecu sa Japankama - izgubicemo ladno. Moja prognoza: poraz od Italije 3:1 i pobeda protiv Japanski na misice 3:1 ili 3:2. E sad, ako Japanke i Italijanke budu igrale treci dan mozemo ocekivati svasta (mogu i da nam vrate milo za drago zbog muskaraca). Polufinale bi bilo veliki rezltat. A finale Italija i Kina - spektakl.

srle

pre 5 godina

Realno, da smo bili u grupi sa Holandijom i Kinom izgubili bi obe. Ovako imamo neku sansu za polufinale protiv Japana, a Italijanke su daleko bolje od nas i dobice lagano. Kakvu igru su pokazale i povreda Milenkoviceve, dobro da su uopste prosle medju 6, bice iznenadjenje da dobijemo borbene Japanke.

Sloboda govora, molicu.

pre 5 godina

Selektor nije oborio formu, vec odmorio odbojkasice.
Poljska je osvojila SP a imala par poraza.
Veze nemate, bitno je samo da pljujete.
I ko vam je rekao da mi moramo da osvojimo SP, i druge vrhunske reprezentacije zele zlato.
Medalju treba da uzmemo, koju, vidicemo.

ko igra za raju, i zanemaruje taktiku

pre 5 godina

Ispale su pametne što su kalkulisale zadnja dva meča, jer su time izbacile jak Brazil i uvalile Holanđankama da kao prvoplasirane iz naše grupe igraju u F6 sa Kinom i USA, koje su dve prvoplasirane sa svetske liste - a što je možda još i važnije, odmorili smo glavnu zvezdu Bošković. Da su Kineskinje bile pametnije, i odmarale prvu postavu protiv Ruskinja danas, ratosiljale bi se USA i umesto njih imale u svojoj F6 grupi Rusiju koja posle korektora igra ovde bez dve najbolje odbojkašice (a i sa njima su slabije od USA). Ali to je već kineski problem, kad već nisu pametnice kao ove naše.

Sloboda govora, molicu.

pre 5 godina

Selektor nije oborio formu, vec odmorio odbojkasice.
Poljska je osvojila SP a imala par poraza.
Veze nemate, bitno je samo da pljujete.
I ko vam je rekao da mi moramo da osvojimo SP, i druge vrhunske reprezentacije zele zlato.
Medalju treba da uzmemo, koju, vidicemo.

ko igra za raju, i zanemaruje taktiku

pre 5 godina

Ispale su pametne što su kalkulisale zadnja dva meča, jer su time izbacile jak Brazil i uvalile Holanđankama da kao prvoplasirane iz naše grupe igraju u F6 sa Kinom i USA, koje su dve prvoplasirane sa svetske liste - a što je možda još i važnije, odmorili smo glavnu zvezdu Bošković. Da su Kineskinje bile pametnije, i odmarale prvu postavu protiv Ruskinja danas, ratosiljale bi se USA i umesto njih imale u svojoj F6 grupi Rusiju koja posle korektora igra ovde bez dve najbolje odbojkašice (a i sa njima su slabije od USA). Ali to je već kineski problem, kad već nisu pametnice kao ove naše.

Никола

pre 5 godina

Поново смо имали среће треба да искористимо то и реалне су шансе за полуфинале Јапан можемо и морамо добити а са Италијом смо ту егал!Само да буду све на окупу и спремне!Друга група је "група смрти" можемо да рачунамо да ће бити потрошене екипе из друге групе максимално...Е сад ко буде кренуо узлазном путањом у финалу је треба се тренер дозвати памети и подићи форму репрезентације јер је то његово задужење!

sah 88

pre 5 godina

Ljudi najbolji smo, ove dve utakmice su odmarali najbolje. Tijana Bošković je isto što kod muškaraca Miljković, suvo zlato. Ona nije igrala malo zbog boliva, malo zbog odmaranja ali kada se vrati ima da bijemo sve redom!

my way

pre 5 godina

Odlicna grupa. Italija uprkos ucinku do sada na prvenstvu nije ekipa jaca ni od Kine ni od SAD-a. Svi su kalkulisali i zato ovaj sistem mora da se menja. Neka nakon prve faze 3, a ne 4 ekipe idu dalje i neka prvo mesto u drugoj fazi donosi direktno polufinale, a 2. i 3. neka razigravaju u 2 "cetvrtfinalne" utakmice. Ono sto je najbesmislenije su kritike nakon ove 2 utakmice i komentari kako je Tijana Boskovic tipa 90% tima, kako su ostale igracice prosek i ispod... trunke istine u tome nema, jer su sve devojke vrhunske odbojkasice i to su dokazale.

Bojdo

pre 5 godina

Paola Egonu je 1998 god, sad će napuniti 20god. Naša Tijana Boskovic ima 21, a sa 20 je već proglasena najboljim evroposkom igračicom. crnkinje mnogo brže sazrijevaju, tako da je ona bliže svom zenitu nego Tijana, tako da miran.

Hercegovac

pre 5 godina

Da se nije povredila Bojana Milenkovic,mogu da se kladim da bi osvojili zlato,ovako bice cupavo a bukvalno sve zavisi od toga u kakvom su stanju brankica i tijana,i sa losijim prijemom mozemo da prodjemo ako su ove dve igracice fit.

Vlada

pre 5 godina

@ Sloboda govora, molicu
Bahatost je u pitanju. Misle da smo najbolji u svemu i kada neko od naših izgubi, nije bitno ko i u kom sportu, odmah sledi pljuvanje i nipodoštavanje. I to su verovatno oni koji se, ili bi se tukli zbog jeftinih pilića a žive od mamine i tatine plate, penzije.

sacekajmo kraj, prerano pljujete

pre 5 godina

@davor , vrlo tesko bi nas Italijanke dobile u 4 od 5 meceva ,posebno kada smo u punom sastavu bez povreda, tada smo i favoriti, ako selektor nije pogresio u tempiranju forme i igracice su namjerno odigrale lose (ako) - imace Italijanke velikih problema s nama

pacimirovic

pre 5 godina

Samo da odogovrim ovom sto pokusava da Italiju predstavi kao Bauk.
Zadnih 5 meceva sa Italjom a to je zadnjih 5 godina, skor je 3-2 za Srbiju.
poslednji mec ove godine je dobila Italija sa 3-2 u setovima.

S

pre 5 godina

Egonu ima bolji servis od Tijane ali Tijana ima bolju igru i raznovrsniji napad jer je inteligentnija. Egonu samo lupa iz sve snage tamo u osmi, deveti metar i sta bude. Iz tog razloga, kao sto je neko vec rekao, zna dosta i da promasuje. Dok su kod Tijane greske minimalne, izuzev servisa kad joj ne krene.
Mislim da smo izjednaceni sa Italijankama. Mozda smo od njih jaci samo na poziciji tehnicara. Imaju dobre srednjake kao i mi, doduse mi ih imamo 3 vrhunska a one samo Kirikelu koja moze bas u potpunosti nasima da parira. Imaju Silu koja je poput nase Brankice. Veliku ulogu ce da igra motivacija i taktika.

Sto se Japana tice, ne bi trebalo da bude problema ali nikad se ne zna. Sa Bjelicom u timu, koja nije prosla skoro nijedan napad, od njih smo izgubili 3 seta na razliku, mogli smo lako i da ih dobijemo. Plus nisu bile ni motivisane. Sa Tijanom je to vec druga prica.

kris

pre 5 godina

Kao da citam komentare nakon grupe u muskoj konkurenciji.Vecina je tvrdila da nas Poljska ne moze dva puta za redom dobiti. Tako sad tvrde za Japan,a i Italija nam je, malte ne sigurica.Prije utakmice protivnik nema sansi, a ako se pokaze da je bolji, onda udri sa vredjanjem nasih.

brankop

pre 5 godina

Италија је овде оставила бољи утисак али оне нису квалитетнији састав од нашег. То ће бити нормална утакмица, без непознатих елемената и jа мислим да су наше шансе нешто веће, а сложио бих се и са изнесеном примедбом да је реално очекивати да и оне упадну у кризу. Проблем је Јапан. Ако мисле да добију, наше морају усвојити две ствари: прво, против Јапанки се поени тешко освајају првим нападом и мора се играти стрпљиво и без форсирања онолико колико је потребно. Друго, против Јапанки класични блок не фунционише јер оне не гађају наше поље, што је логично јер су ниске. Оне иду скоро искључиво на изнуђивање блок аута. Ја нисам стручњак али би требало да Терзић и армија стручњака око њега знају како се треба супротставити таквој игри. У сваком случају, мислим да је у меч са Јапанкама погрешно ући са филозофијом ''ми ћемо играти како знамо, а оне нека раде шта хоће''. Оне ће свакако покушати да спрече оно што наше најбоље раде, али тако треба да се и ми понашамо. Ако буде тако, наше шансе су велике.

znanje-imanje

pre 5 godina

Davore - u silnoj neurozi si upisao umesto svog imena... svoj e-mail, gde ti je gle ime isto... Dakle nisi dobro kalkulisao; za razliku od naših devojaka. A Egonu jeste odlična i dohvat neverovatan - ali i maši podosta...
Nama su se poklopila 3 momenta. Jedan su povrede. Drugi je pad, psihološki, jer je sve ovo predugo a plasirali smo se. Treći je pad čini mi se bioritma (veorovatno uz poznati fenomen grupne biološke sinhronizacije...)
Grupa tj. Japan je očito povoljna. Takođe i što će prekoputa biti 3 teška meča. Takođe i to što smo mi svoju krizu (nadam se) odradili a nekome npr. Italiji ta kriza tek predstoji.
Postoji očiti problem da kad npr. Maji treba zamena Terzič to ne čini. Bez obzira na čak i Terzića, povrede i pad naše su šanse jako dobre.

nikson

pre 5 godina

Ovdje sam neki dan proglašen susjedom jer sam napisao Talijanke a mi u RS većinom tako govorimo i pišemo ali nebitno. Bitnije je da sam napisao da su Italijanke trenutno najspremnija ekipa a što se pokazuje na turniru pa sam ismijan a samo iz razloga jer mi potcijenjujemo sve i svakoga kao što to radimo sada sa našim odbojkašicama koje su ova dva meča odigrale ispod svake kritike ali to je očekivano kada nema Bošković. Od ovih 6 ekipa mi smo zbog povreda tu negdje po kvaliteti 4-5 ekipa ali ako se otvori možemo do kraja i to samo ako Tića bude igrala. Cura je fenomen!

Ja

pre 5 godina

Smatram da je nasa reprezentacija igracki najbolja na svijetu, ali to ne mora da znaci da cemo medalju osvojiti, jer i ostale reprezentacije imaju veliki kvalitet. Koliko smo kvalitetni pokazali smo na proslom evrposkom prvenstvu, gdje smo i bez Maje bili bas dominatni. Malo cu pojedinacno da analiziram nas sastav.
Tehnicar: Maja je medju tri najbolje ba svijetu, po vecini strucnhaka mozda i najbolja. Zivkovic, vrlo dobra zamjena, u vecini reprezentacija bi bila prvi tehnicar, kao i Anntonijevic nas treci tehnicar.
Korektor: Tijana je najbolji korektor na svijetu, uz Kineskinju i najbolja igracica svijeta. Bjelica sasvim solidna zamjena, plus cu navesti i Jovanu Brakocevic koja i dalje moze da igra na vusokom nivou.
Srednjaci:Milena je broj jedan u svijetu, Stefana sam vrh, ni Jovana ne zaostaje, sigurno najbolja tri srednjaka na svijetu.
Primaci: Brankica ofanzivno u top tri na svijetu, malo slabija na prijemu. Tijana Malesevic je mozda jedina nasa igracica koja ne spada u sam vrh svjetske odbojke, ali sasvim solidna igracica. Busa moze bolje. Milenkovic, steta zbog povrede, mogla je mnogo na ovom prvenstvu.
Libero: Silvija je odlican libero, ne sam vrh, ali medju boljim.
Realno Italija ima dobru ekipu, ali je kvalitet na nasoj strani. Egonu, Sila, Kirikela i to je to.
SAD uz Srbiju nabolja reprezentavija, Adams, Larson, Lojd, Akinradevo, Hil... Kina po meni treci favorit. Holandija ipak slabija u odnosu na ove tri, a Japanu realno ovdje i nije mjesto.

tamo daleko

pre 5 godina

Idealan raspored utakmica u grupi.
Prvi dan Srbija-Japan.
Drugi dan Italija-Japan.
Treci dan Srbija-Italija.

Znaci imamo priliku za, ne daj Boze, popravni treceg dana. Ako bude sve po planu mogli bi sa Italijom igrati jos jedan revijalni mec bez ikakvog znacaja. Sve je na nama. Da nam je netko prije prvenstva ponudio ovaj rasplet ...

srle

pre 5 godina

Realno, da smo bili u grupi sa Holandijom i Kinom izgubili bi obe. Ovako imamo neku sansu za polufinale protiv Japana, a Italijanke su daleko bolje od nas i dobice lagano. Kakvu igru su pokazale i povreda Milenkoviceve, dobro da su uopste prosle medju 6, bice iznenadjenje da dobijemo borbene Japanke.

White Power

pre 5 godina

@my way
Ne znam na osnovu čega tvrdiš da su i SAD i Kina bolji od Italije?!
Obe ekipe Italijanke su prilično glatko dobile i to u mečevima gde nije bilo mesta kalkulacijama i opuštanju.
Amerikanke su u krizi i ne liče na sebe. Ako se nešto epohalno ne promeni u njihovoj igri, teško mogu do finala. Kineskinje osim korektora i frenetične obdrane, što i vrapci znaju, nisu pokazale ništa spektakularno.
Italijanke igraju najlepšu odbojku na ovom SP i šteta je što većina ovde igru Egonu komentariše na osnovu nekih prošlih takmičenja ili statistike. Devojka je u fenomenalnoj formi, ne greši ni blizu koliko je to nekada činila, dodatno je pojačala ionako odličan servis, fenomenalno blokira, a dobila je i sjajnu alternativu u napadu u vidu Sile. U ovom trenutku nema joj ravne na toj poziciji.
Uz Kirikelu, Danesi i sasvim solidnog tehničara, napad Italijanki deluje najefikasnije.
Igra Srbije u napadu, realno, u najvećem delu leži na Boškovićevoj I sve će zavisiti od nje. Ponovi li se njena slabija partija, kao u finalu OI protiv Kine, šanse Srbije su minimalnle.
Ubedljiva pobeda protiv Japana ne sme biti dovedena u pitanje, jer jedino to garantuje borbu za medalju. Eventualno "vađenje" u poslednjem meču protiv Italijanki, sasvim sigurno bi značilo kraj takmičenja za ekipu Srbije.

VS

pre 5 godina

Dakle, sve po starom, i srpskom: dok ide - ide, pa stane. Posle preglasnih pohvala zbog pobednicke serije 3:0 u prvom krugu mundijala odbojkasica, dve gorke pilule za treznjenje (porazi od Japana i Holandije). Sta je po sredi one najbolje znaju, ali ostaje utisak da su koliko dobre u igri sa slabijima toliko mentalno slabe protiv jakih. Bice dobro ako ne pogube sve do kraja, od Italije i Japana.

davormilicevic9999@gmail.com

pre 5 godina

Sa Italijom smo ravnopravni?! Pa ne znam da li su do sada izgubile set ili dva...Imaju Egonu, verovatno najveci talenat u istoriji odbojke, zabila je 33 poena Amerikankama. Devojka je vec sada najbolji korektor sveta, a nema ni 19 godina. Imaju talentovan tim i sjajnog trenera, Srbiju dobijaju u 4 od 5 meceva tradicionalno. Otkud nekome ideja da smo mi fovoriti?! Srpska posla. Sa Japankama mozemo igrati, ali ako ce srednjaci i Mihajlovic nastaviti da igraju kao potiv Holandije i u prvom mecu sa Japankama - izgubicemo ladno. Moja prognoza: poraz od Italije 3:1 i pobeda protiv Japanski na misice 3:1 ili 3:2. E sad, ako Japanke i Italijanke budu igrale treci dan mozemo ocekivati svasta (mogu i da nam vrate milo za drago zbog muskaraca). Polufinale bi bilo veliki rezltat. A finale Italija i Kina - spektakl.

davormilicevic9999@gmail.com

pre 5 godina

Sa Italijom smo ravnopravni?! Pa ne znam da li su do sada izgubile set ili dva...Imaju Egonu, verovatno najveci talenat u istoriji odbojke, zabila je 33 poena Amerikankama. Devojka je vec sada najbolji korektor sveta, a nema ni 19 godina. Imaju talentovan tim i sjajnog trenera, Srbiju dobijaju u 4 od 5 meceva tradicionalno. Otkud nekome ideja da smo mi fovoriti?! Srpska posla. Sa Japankama mozemo igrati, ali ako ce srednjaci i Mihajlovic nastaviti da igraju kao potiv Holandije i u prvom mecu sa Japankama - izgubicemo ladno. Moja prognoza: poraz od Italije 3:1 i pobeda protiv Japanski na misice 3:1 ili 3:2. E sad, ako Japanke i Italijanke budu igrale treci dan mozemo ocekivati svasta (mogu i da nam vrate milo za drago zbog muskaraca). Polufinale bi bilo veliki rezltat. A finale Italija i Kina - spektakl.

srle

pre 5 godina

Realno, da smo bili u grupi sa Holandijom i Kinom izgubili bi obe. Ovako imamo neku sansu za polufinale protiv Japana, a Italijanke su daleko bolje od nas i dobice lagano. Kakvu igru su pokazale i povreda Milenkoviceve, dobro da su uopste prosle medju 6, bice iznenadjenje da dobijemo borbene Japanke.

VS

pre 5 godina

Dakle, sve po starom, i srpskom: dok ide - ide, pa stane. Posle preglasnih pohvala zbog pobednicke serije 3:0 u prvom krugu mundijala odbojkasica, dve gorke pilule za treznjenje (porazi od Japana i Holandije). Sta je po sredi one najbolje znaju, ali ostaje utisak da su koliko dobre u igri sa slabijima toliko mentalno slabe protiv jakih. Bice dobro ako ne pogube sve do kraja, od Italije i Japana.

ko igra za raju, i zanemaruje taktiku

pre 5 godina

Ispale su pametne što su kalkulisale zadnja dva meča, jer su time izbacile jak Brazil i uvalile Holanđankama da kao prvoplasirane iz naše grupe igraju u F6 sa Kinom i USA, koje su dve prvoplasirane sa svetske liste - a što je možda još i važnije, odmorili smo glavnu zvezdu Bošković. Da su Kineskinje bile pametnije, i odmarale prvu postavu protiv Ruskinja danas, ratosiljale bi se USA i umesto njih imale u svojoj F6 grupi Rusiju koja posle korektora igra ovde bez dve najbolje odbojkašice (a i sa njima su slabije od USA). Ali to je već kineski problem, kad već nisu pametnice kao ove naše.

Sloboda govora, molicu.

pre 5 godina

Selektor nije oborio formu, vec odmorio odbojkasice.
Poljska je osvojila SP a imala par poraza.
Veze nemate, bitno je samo da pljujete.
I ko vam je rekao da mi moramo da osvojimo SP, i druge vrhunske reprezentacije zele zlato.
Medalju treba da uzmemo, koju, vidicemo.

Bojdo

pre 5 godina

Paola Egonu je 1998 god, sad će napuniti 20god. Naša Tijana Boskovic ima 21, a sa 20 je već proglasena najboljim evroposkom igračicom. crnkinje mnogo brže sazrijevaju, tako da je ona bliže svom zenitu nego Tijana, tako da miran.

sah 88

pre 5 godina

Ljudi najbolji smo, ove dve utakmice su odmarali najbolje. Tijana Bošković je isto što kod muškaraca Miljković, suvo zlato. Ona nije igrala malo zbog boliva, malo zbog odmaranja ali kada se vrati ima da bijemo sve redom!

my way

pre 5 godina

Odlicna grupa. Italija uprkos ucinku do sada na prvenstvu nije ekipa jaca ni od Kine ni od SAD-a. Svi su kalkulisali i zato ovaj sistem mora da se menja. Neka nakon prve faze 3, a ne 4 ekipe idu dalje i neka prvo mesto u drugoj fazi donosi direktno polufinale, a 2. i 3. neka razigravaju u 2 "cetvrtfinalne" utakmice. Ono sto je najbesmislenije su kritike nakon ove 2 utakmice i komentari kako je Tijana Boskovic tipa 90% tima, kako su ostale igracice prosek i ispod... trunke istine u tome nema, jer su sve devojke vrhunske odbojkasice i to su dokazale.

Vlada

pre 5 godina

@ Sloboda govora, molicu
Bahatost je u pitanju. Misle da smo najbolji u svemu i kada neko od naših izgubi, nije bitno ko i u kom sportu, odmah sledi pljuvanje i nipodoštavanje. I to su verovatno oni koji se, ili bi se tukli zbog jeftinih pilića a žive od mamine i tatine plate, penzije.

nikson

pre 5 godina

Ovdje sam neki dan proglašen susjedom jer sam napisao Talijanke a mi u RS većinom tako govorimo i pišemo ali nebitno. Bitnije je da sam napisao da su Italijanke trenutno najspremnija ekipa a što se pokazuje na turniru pa sam ismijan a samo iz razloga jer mi potcijenjujemo sve i svakoga kao što to radimo sada sa našim odbojkašicama koje su ova dva meča odigrale ispod svake kritike ali to je očekivano kada nema Bošković. Od ovih 6 ekipa mi smo zbog povreda tu negdje po kvaliteti 4-5 ekipa ali ako se otvori možemo do kraja i to samo ako Tića bude igrala. Cura je fenomen!

Ja

pre 5 godina

Smatram da je nasa reprezentacija igracki najbolja na svijetu, ali to ne mora da znaci da cemo medalju osvojiti, jer i ostale reprezentacije imaju veliki kvalitet. Koliko smo kvalitetni pokazali smo na proslom evrposkom prvenstvu, gdje smo i bez Maje bili bas dominatni. Malo cu pojedinacno da analiziram nas sastav.
Tehnicar: Maja je medju tri najbolje ba svijetu, po vecini strucnhaka mozda i najbolja. Zivkovic, vrlo dobra zamjena, u vecini reprezentacija bi bila prvi tehnicar, kao i Anntonijevic nas treci tehnicar.
Korektor: Tijana je najbolji korektor na svijetu, uz Kineskinju i najbolja igracica svijeta. Bjelica sasvim solidna zamjena, plus cu navesti i Jovanu Brakocevic koja i dalje moze da igra na vusokom nivou.
Srednjaci:Milena je broj jedan u svijetu, Stefana sam vrh, ni Jovana ne zaostaje, sigurno najbolja tri srednjaka na svijetu.
Primaci: Brankica ofanzivno u top tri na svijetu, malo slabija na prijemu. Tijana Malesevic je mozda jedina nasa igracica koja ne spada u sam vrh svjetske odbojke, ali sasvim solidna igracica. Busa moze bolje. Milenkovic, steta zbog povrede, mogla je mnogo na ovom prvenstvu.
Libero: Silvija je odlican libero, ne sam vrh, ali medju boljim.
Realno Italija ima dobru ekipu, ali je kvalitet na nasoj strani. Egonu, Sila, Kirikela i to je to.
SAD uz Srbiju nabolja reprezentavija, Adams, Larson, Lojd, Akinradevo, Hil... Kina po meni treci favorit. Holandija ipak slabija u odnosu na ove tri, a Japanu realno ovdje i nije mjesto.

kris

pre 5 godina

Kao da citam komentare nakon grupe u muskoj konkurenciji.Vecina je tvrdila da nas Poljska ne moze dva puta za redom dobiti. Tako sad tvrde za Japan,a i Italija nam je, malte ne sigurica.Prije utakmice protivnik nema sansi, a ako se pokaze da je bolji, onda udri sa vredjanjem nasih.

sacekajmo kraj, prerano pljujete

pre 5 godina

@davor , vrlo tesko bi nas Italijanke dobile u 4 od 5 meceva ,posebno kada smo u punom sastavu bez povreda, tada smo i favoriti, ako selektor nije pogresio u tempiranju forme i igracice su namjerno odigrale lose (ako) - imace Italijanke velikih problema s nama

znanje-imanje

pre 5 godina

Davore - u silnoj neurozi si upisao umesto svog imena... svoj e-mail, gde ti je gle ime isto... Dakle nisi dobro kalkulisao; za razliku od naših devojaka. A Egonu jeste odlična i dohvat neverovatan - ali i maši podosta...
Nama su se poklopila 3 momenta. Jedan su povrede. Drugi je pad, psihološki, jer je sve ovo predugo a plasirali smo se. Treći je pad čini mi se bioritma (veorovatno uz poznati fenomen grupne biološke sinhronizacije...)
Grupa tj. Japan je očito povoljna. Takođe i što će prekoputa biti 3 teška meča. Takođe i to što smo mi svoju krizu (nadam se) odradili a nekome npr. Italiji ta kriza tek predstoji.
Postoji očiti problem da kad npr. Maji treba zamena Terzič to ne čini. Bez obzira na čak i Terzića, povrede i pad naše su šanse jako dobre.

Никола

pre 5 godina

Поново смо имали среће треба да искористимо то и реалне су шансе за полуфинале Јапан можемо и морамо добити а са Италијом смо ту егал!Само да буду све на окупу и спремне!Друга група је "група смрти" можемо да рачунамо да ће бити потрошене екипе из друге групе максимално...Е сад ко буде кренуо узлазном путањом у финалу је треба се тренер дозвати памети и подићи форму репрезентације јер је то његово задужење!

White Power

pre 5 godina

@my way
Ne znam na osnovu čega tvrdiš da su i SAD i Kina bolji od Italije?!
Obe ekipe Italijanke su prilično glatko dobile i to u mečevima gde nije bilo mesta kalkulacijama i opuštanju.
Amerikanke su u krizi i ne liče na sebe. Ako se nešto epohalno ne promeni u njihovoj igri, teško mogu do finala. Kineskinje osim korektora i frenetične obdrane, što i vrapci znaju, nisu pokazale ništa spektakularno.
Italijanke igraju najlepšu odbojku na ovom SP i šteta je što većina ovde igru Egonu komentariše na osnovu nekih prošlih takmičenja ili statistike. Devojka je u fenomenalnoj formi, ne greši ni blizu koliko je to nekada činila, dodatno je pojačala ionako odličan servis, fenomenalno blokira, a dobila je i sjajnu alternativu u napadu u vidu Sile. U ovom trenutku nema joj ravne na toj poziciji.
Uz Kirikelu, Danesi i sasvim solidnog tehničara, napad Italijanki deluje najefikasnije.
Igra Srbije u napadu, realno, u najvećem delu leži na Boškovićevoj I sve će zavisiti od nje. Ponovi li se njena slabija partija, kao u finalu OI protiv Kine, šanse Srbije su minimalnle.
Ubedljiva pobeda protiv Japana ne sme biti dovedena u pitanje, jer jedino to garantuje borbu za medalju. Eventualno "vađenje" u poslednjem meču protiv Italijanki, sasvim sigurno bi značilo kraj takmičenja za ekipu Srbije.

Hercegovac

pre 5 godina

Da se nije povredila Bojana Milenkovic,mogu da se kladim da bi osvojili zlato,ovako bice cupavo a bukvalno sve zavisi od toga u kakvom su stanju brankica i tijana,i sa losijim prijemom mozemo da prodjemo ako su ove dve igracice fit.

S

pre 5 godina

Egonu ima bolji servis od Tijane ali Tijana ima bolju igru i raznovrsniji napad jer je inteligentnija. Egonu samo lupa iz sve snage tamo u osmi, deveti metar i sta bude. Iz tog razloga, kao sto je neko vec rekao, zna dosta i da promasuje. Dok su kod Tijane greske minimalne, izuzev servisa kad joj ne krene.
Mislim da smo izjednaceni sa Italijankama. Mozda smo od njih jaci samo na poziciji tehnicara. Imaju dobre srednjake kao i mi, doduse mi ih imamo 3 vrhunska a one samo Kirikelu koja moze bas u potpunosti nasima da parira. Imaju Silu koja je poput nase Brankice. Veliku ulogu ce da igra motivacija i taktika.

Sto se Japana tice, ne bi trebalo da bude problema ali nikad se ne zna. Sa Bjelicom u timu, koja nije prosla skoro nijedan napad, od njih smo izgubili 3 seta na razliku, mogli smo lako i da ih dobijemo. Plus nisu bile ni motivisane. Sa Tijanom je to vec druga prica.

tamo daleko

pre 5 godina

Idealan raspored utakmica u grupi.
Prvi dan Srbija-Japan.
Drugi dan Italija-Japan.
Treci dan Srbija-Italija.

Znaci imamo priliku za, ne daj Boze, popravni treceg dana. Ako bude sve po planu mogli bi sa Italijom igrati jos jedan revijalni mec bez ikakvog znacaja. Sve je na nama. Da nam je netko prije prvenstva ponudio ovaj rasplet ...

pacimirovic

pre 5 godina

Samo da odogovrim ovom sto pokusava da Italiju predstavi kao Bauk.
Zadnih 5 meceva sa Italjom a to je zadnjih 5 godina, skor je 3-2 za Srbiju.
poslednji mec ove godine je dobila Italija sa 3-2 u setovima.

brankop

pre 5 godina

Италија је овде оставила бољи утисак али оне нису квалитетнији састав од нашег. То ће бити нормална утакмица, без непознатих елемената и jа мислим да су наше шансе нешто веће, а сложио бих се и са изнесеном примедбом да је реално очекивати да и оне упадну у кризу. Проблем је Јапан. Ако мисле да добију, наше морају усвојити две ствари: прво, против Јапанки се поени тешко освајају првим нападом и мора се играти стрпљиво и без форсирања онолико колико је потребно. Друго, против Јапанки класични блок не фунционише јер оне не гађају наше поље, што је логично јер су ниске. Оне иду скоро искључиво на изнуђивање блок аута. Ја нисам стручњак али би требало да Терзић и армија стручњака око њега знају како се треба супротставити таквој игри. У сваком случају, мислим да је у меч са Јапанкама погрешно ући са филозофијом ''ми ћемо играти како знамо, а оне нека раде шта хоће''. Оне ће свакако покушати да спрече оно што наше најбоље раде, али тако треба да се и ми понашамо. Ако буде тако, наше шансе су велике.