Sreda, 10.10.2018.

09:00

Novak krenuo nervozno pa se furioznom igrom osvetio Čekinatu!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u četvrtfinala Mastersa u Šangaju, pošto je u dva seta (6:4, 6:0) pobedio Marka Čekinata.

Izvor: PT

Novak krenuo nervozno pa se furioznom igrom osvetio Èekinatu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

dominus

pre 5 godina

@Dott @banjica

Novak je državljanin Srbije, a zvanično prebivalište ima u Monte Karlu, dok u Srbiji povremeno boravi. Kod sponzorskih ugovora uglavnom je reč o novčanim obligacijama. One bi trebalo da se isplaćuju u mestu ugovorne strane koja dobija taj novac, u ovom slučaju Novaka. Novak nije lud da bilo gde potpiše te ugovore, tj. sigurno ima dobar advokatski tim koji ga savetuje. Nije tu samo običan potpis već i mnogo drugih bitnih stvari, pa i u slučaju spora. Jedine tačke vezivanja za njega su Srbija i Monte Karlo, pa možemo pretpostaviti gde potpisuje te ugovore. Samim tim i gde porez plaća na te ugovore. Sumnjam da neki ugovor sa nekim sponzorom iz Srbije sklapa u Monte Karlu, ako uopšte ima neki ugovor te vrste.

antiDebil

pre 5 godina

Рафаел Надал 2013. године. Излазио је из паузе од 8 месеци (колено) и нико није знао какав ће бити. Изгубио је мечеве у Риу, Монте Карлу и Вимблдону, а освојио је Акапулко, Рим, Мадрид, РГ, Индијан Велс, Синсинати, Монтреал и УС опен и није изгубио ниједан меч на бетону до септембра или октобра. Наравно свако може да има своје мишљење, али није тачно да нико није имао овакав повратак. Исто тако може неко да каже и Роџер 2017. и не би погрешио, па из тог разлога овај Новаков повратак није најспектакуларнији, већ један од најспектакуларнијих.
(објавите ми коментар, 11. oktobar 2018 14:38)

Nadal nije bio povredjen, makar ne ozbiljnije tako da on ne upada u ovu pricu !
Te godine je otkazao ucesce na Australijan openu zbog stomacnog virusa, 21 dan pre pocetka turnira...

nevski

pre 5 godina

manite se poreza,hajde malo o tenisu da pričamo...Karton je uvek govorio:uostalom,smatram da Kartaginu treba uništiti! Tako ću i ja da počnem s onim,od Novaka sve zavisi,ponavljam se ali je bukvalno tako. Nego,ne znam da li smo svi mi svesni,ali on je otprilike na 79 posto onoga što može,i,sad sam siguran da do kraja karijere neće uspeti da razvije potencijal do kraja,toliko prostora još ima. Da ne pričam gluposti dokaz je servis,koji nije jak,nije ni nešto brz,ali je precizan,oštar i dobro miksovan,po potrebi i po protivniku. Sledeća stavka je volej,ko prati forum,verovatno se seća koliko sam bio popljuvan 2015 kada sam rekao da će do kraja karijere biti jedan od najboljih volej igrača ikada,a,ponovio bih opet tu tvrdnju. Ovo su bila dva aspekta igre gde je dosta škripalo,a,tu će tek biti popravki i podešavanja.Elem,jedini igrač koga vidim kao ikakvu pretnju Novaku je Vavrinka,jer,kad on zvekne odrezak od pet,šest funti pre meča,nema šanse bilo ko da ga dobije:)...živeli svi,a,Novaku želim da se vrati tamo gde mu je mesto...na prvo naravno.

Dott

pre 5 godina

Uh, koliko se ne zna i samo naklapa bezveze...
Porez na sponzorske ugovore placa sponzor i to prilikom sudske overe sudskom overitelju, koji im razreze procenat shodno zakonu zemlje u kojoj se ugovor overava. Ugovor mogu overiti u sudu kojem god oni hoce na planeti. Sponzor uvek zeli da overi ugovor u zemlji u kojoj je klauzula najmanja, a druga strana u ovom slucaju Novak, zeli u zemlji koja se pokazala kao najpuzdanija, da bi sponzor ispostovao ugovor do kraja naravno.
Na velike iznose, sudski overitelj ima pravo da umanji poresku stopu, ali naravno u zakonskim okvirima, ali mislim da je na milionske iznose, najniza stopa 2%. Naravno, Novak ima godisnji porez u svakoj zemlji u kojoj je imao bilo kakavu nepokretnost, kupoprodaju, usluge gradjanima, ili trgovinski promet na malo i veliko. I taj porez ima odstupanja od zemlje do zemlje. Naravno Monte Karlo spada u mesta sa najnizom poreskom stopom, ali Novak tamo placa porez na nepokretnost i porez na restoran, na promet u njemu koji prijavljuje, U Srbiji takodje placa godisnji porez na ono sta ima u Srbiji i sta ostvaruje u prometu, bankarske transakcije itd.
Novak svakako ima ustedu time sto je boravak prijavio u Monte Karlu, ali on nije tako velik, tu razliku kolika je, on najmanje 10x vise od nje ulaze u Srbiju aktivnostima koje je imao, ima i koje ce imati.
Zato je greota sto mu se to prebacuje, ali Novaka to ne pogadja i ne zamera mnogo, jer zna da to cine oni koji malo znaju o svemu tome.

bozza

pre 5 godina

Nije Cekinato u dobroj formi inace bi on pobedio.
(BODIBOND, 11. oktobar 2018 10:40)

i ja se slazem sa tobom, to sto je Novak osvojio 14 GSova i 5 masters finala, i sto je od poslednja 4 velika turnira osvojio 3, nema veze sa time, samo je imao neverovatnu srecu. Cekinato je bolji igrac i danas jednostavno nije imao srece... daj jos jedan dim

?

pre 5 godina

"Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro." 
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50) 

Ja se secam da je tada Federer povredio koleno u parkicu... ovaj, u kupatilu, i pauzirao pola godine.

објавите ми коментар

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Рафаел Надал 2013. године. Излазио је из паузе од 8 месеци (колено) и нико није знао какав ће бити. Изгубио је мечеве у Риу, Монте Карлу и Вимблдону, а освојио је Акапулко, Рим, Мадрид, РГ, Индијан Велс, Синсинати, Монтреал и УС опен и није изгубио ниједан меч на бетону до септембра или октобра. Наравно свако може да има своје мишљење, али није тачно да нико није имао овакав повратак. Исто тако може неко да каже и Роџер 2017. и не би погрешио, па из тог разлога овај Новаков повратак није најспектакуларнији, већ један од најспектакуларнијих.

?

pre 5 godina

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.
(Citaj kao sto pise!, 11. oktobar 2018 10:34)

A ko je uopste osim Novaka imao 16.000 poena?

max

pre 5 godina

Dosadiše ovi što ne rade ništa i hoće tuđi novac. A da probaju oni da zarade malo novca preko. Sa druge strane plaćaš porez da bi ti se vratilo kroz npr zdravstvo, školstvo, puteve, platu, penziju... Đoković nije korisnik toga. Sa treće strane on želi svaki dinar da da kako treba u Srbiju a ne da Vulin kupi stan. Toliko. Kamo sreće da imamo na hiljade takvih koji svoj novac daju gde treba. Mom naselju više vredi put koji je finansirao jedan naš bogati bivši komšija sada u Americi nego fontana na Slaviji.

Marko

pre 5 godina

Marko 

Kakav je to gej frendli program. 

Da li je tebi jasno da je Elen i njen sou jedan od najpopularnijih " talk souw" u Americi Da li ti je jasno da to nema nikakve veze sa njenom seksualnom orjentacijom ,
(jaooo, 11. oktobar 2018 13:55)

Pa čovek nije bio kod Džimi Kimela i Džimi Falona, oni su jako popularni ali je bio kod Konan O Brajana, i kod Elen. Ne znam beše za Letermana.

Ali nije morao kod Elen da dođe.., ali to što je bio kod nje nešto govori.

Ako je bio kod nekoga i kad u lice kaže da voli tu osobu i jako poštuje ( ima i na YouTube da se pogleda) to nešto govori o tome... i da li onda podržava i nju i gej populaciju..

I ona je isto vegan kao i Jelena i Nole, i Nole ima veganski restoran u Monte Karlo, i rekli su da su se tu upoznali.

I ona kaže da ga poštuje i navija za njega, i to je meni baš kul.

Da ponovim, Nole svetski čovek, a naš.

banjica

pre 5 godina

(Dott, 11. oktobar 2018 12:40)

Slušaj ti pametnjakoviću, porez od sponzorskih ugovora se plaća u mestu prebivališta a to je u njegovom slučaju Monte Karlo. Stalno se ta činjenica preskače, ali srećom ima nas koji to znaju da vama pametnjakovićima zapušimo usta malo.

nolefan

pre 5 godina

Andi je spao sa nekih 12000 na otprilike 0 poena, sa 1.na 900 i neko mesto... Druga stvar, niko nije dohvatio tu visinu kao Djokovic tako da teoretski niko u istoriji nije ni mogao da izgubi toliki broj poena. Treba i proveriti da li se ikada dogodilo da neko ko je u maju bio na 20. poziciji zavrsi sezonu kao broj 1...
(antiDebil, 11. oktobar 2018 11:25)

Andy Murray je 262 na ATP listi

jaooo

pre 5 godina

Marko

Kakav je to gej frendli program.

Da li je tebi jasno da je Elen i njen sou jedan od najpopularnijih " talk souw" u Americi Da li ti je jasno da to nema nikakve veze sa njenom seksualnom orjentacijom ,

мрки

pre 5 godina

како смарате са порезом,човеку већ одбијају озбиљне цифре земље где осваја турнире што значи да тамо већ плати порез,није овде ни освојио да би га овде платио, замислите човек који ради у Бечу и прими плату и дође овде да додатно плати... а реално дао је доста новца вртићима,школама итд.и више од п....вог пореза а на крају зашто би уопште некоме нешто дао,нарочито држави где би корумпирани лопови себи купили виле,лукс аутомобиле итд. од његових пара

ekonomista

pre 5 godina

@дотт, неби плаћао исти годишњи порез. То је онај што у Шпанији туже фудбалере. Они тек имају тај закон специфичан, па ти наплаћују и ако си пола године живео другде и тамо платио порез. У сваком случају то што Новак ради радили би сви који га прозивају. И ја би вероватно на његовом месту. Овима је проблем Новак, а то што нам естрада дивља и не пријављује своје приходе а кажу певао сам за 30000е то није проблем. Па неплаћају струју. Па се осиле па и у својим кафанама неплаћају. Е то није проблем. Гомиле одличних фирми регистроване се ван Србије, пребациле седиште тамо, и овде не плаћају добит. А те фирме често увезене са влашћу. А онда један политичар који прави иконе у цркви са својим ликом прозива Новака, и тако се настави ова прича са позивањем.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Гиле, 11. oktobar 2018 13:12

Novak je rezident Monte Carala jer je tamo najmanji porez. Novak ne placa porez na turnirske nagrade jer seon placa u zemlji gde je osvojio tu turnirsku nagradu.Nema dvostrukog oporezivanja..Placa na sponzorski ugovor.I jos nesto.U MC ili bilo kojoj Off shore destinaciji nema negativne kamate.Rodzer Federere ima mesto prebivalista u jednom od kantona Svajcarske. Svajcarska je zwemlja sa gomilom poreza ili poreskih olaksica.Nije u svakom kantonu isto

Dott

pre 5 godina

(Dott, 11. oktobar 2018 12:40)

Slušaj ti pametnjakoviću, porez od sponzorskih ugovora se plaća u mestu prebivališta a to je u njegovom slučaju Monte Karlo. Stalno se ta činjenica preskače, ali srećom ima nas koji to znaju da vama pametnjakovićima zapušimo usta malo.

(banjica, 11. oktobar 2018 13:04)

Sta je!? Ispao si iz lezista, e vidis samo pokazujes koliko ne znas, porez na ugovore placa se tamo gde se overi, a mesto gde ce ga sklopiti stvar je dogovora dve strane, a ne mesta prebivalista uzivaoca ugovora.

Гиле

pre 5 godina

@дотт, неби плаћао исти годишњи порез. То је онај што у Шпанији туже фудбалере. Они тек имају тај закон специфичан, па ти наплаћују и ако си пола године живео другде и тамо платио порез. У сваком случају то што Новак ради радили би сви који га прозивају. И ја би вероватно на његовом месту. Овима је проблем Новак, а то што нам естрада дивља и не пријављује своје приходе а кажу певао сам за 30000е то није проблем. Па неплаћају струју. Па се осиле па и у својим кафанама неплаћају. Е то није проблем. Гомиле одличних фирми регистроване се ван Србије, пребациле седиште тамо, и овде не плаћају добит. А те фирме често увезене са влашћу. А онда један политичар који прави иконе у цркви са својим ликом прозива Новака, и тако се настави ова прича са позивањем.

Paralelni svetovi

pre 5 godina

Opasan Cekinjavko. Sila u svetu tenisa
(NbgDeki, 11. oktobar 2018 09:31)

Kakav god da je, više znači u svetu tenisa, nego ti u svetu komentara. Ma, nego ti u bilo kom svetu!

nezahvalan

pre 5 godina

antiDebil ko je Djordan?
(Neinformisan, 11. oktobar 2018 11:16)

Nemoj ga prozivati. Vidiš da nepismeni vladaju. On samo prati trendove.

Posmatrač

pre 5 godina

Opasno je ložiti se. Kao što kažu a tačno je da ko leti previsoko taj niskooo pada. Gledao sam meč Novak je kvalitet odnosno majstor za tvrdu podlogu a Italijan je realno za beton ništa. Šljaka mu je prirodnija leži. Dakle pobeda nije dolazila u pitanju.

BODIBOND

pre 5 godina

Neverovatno kako ovaj Nolou dobija lagane protivnike, Sardi, Cekinato, sledeci je Kevin Anderson, posle njega verovatno se sastaje sa Delbonisom. Tenis je prop'o nacisto, treba menjati pravila zrebanja. Ovako Djokica od 6-7 meceva na celom turniru igra protiv cetvorice van Top 50.

strucnjak opste prakse

pre 5 godina

Rrrrrr
Kao pametan covek i zaludjeni sledbenik drugog pametnog coveka, valjda znas da se u MK porez ne placa. Verovatno znas da je Novak sagradio i opremio 0 vrtica, ali je njegova fondacija pomogla delimicnu renovaciju i opremanje nekih, valjda znas koliko? Verovatno znas i da ni njegova PR sluzba, niti on licno, nisu reagovali na lazne price da je on platio lecenje bolesnom klincu? Verovatno znas da su mu najbrojniji (18) donori na veceri bili njegovi prijatelji Karici, o cijim razlozima ne treba trositi reci? Valjda znas da od njega niko ne ocekuje placanje onoga sto ne duguje, bas suprotno, da izmiri dugove za uzurpirani kompleks na 25.maju i vrati ga gradu, da pocne da prijavljuje i normalno placa ovdasnje radnike.Valjda znas da fondacija prvo pokrije svoje troskove ( prostor, ljude, plate i putovanja zaposlenih, ukljucujci g-dju Djokovic) pa onda ostatak prikupljenog deli? I da ne razvlacimo pricu, postuj i voli sportistu, izuzetne rezultate je postigao, ali ne pridaji mu magijske moci i sve plemenite osobine kojih mozes da se setis.

Marko

pre 5 godina

Kakav povratak! Stiće će Nadala po GS, a verovatno i Federera. I najviše mi je drago što mu ovako dobro ide i to kad se odrekao običaja Srbendi - javno priča da navija za Hrvate i to ni manje ni više nego protiv Rusa, ne jede ćevape i prasiće, gostuje po gej frendli emisijama i najpopularnije gej osobe u Americi Elen koje je u braku sa drugom ženom. Meditira po budističkim hramivima...Čovek je genije u svakom pogledu. Svetski, a naš!

Bogoje Panajotovic

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno? 
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04) 

Tek da se zna, to je jedna te ista osoba i to frustrirana žena, provaljena odavno.
(Lik, 11. oktobar 2018 11:26)

Sto ti je izraz, "provaljena".
Pa jos "odavno" ;)
Pravda za provaljene. :-D

zašto nemaš mozak

pre 5 godina

Sramota sto rts ne prenosi. Za sta ja placam pretplatu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zivko, 11. oktobar 2018 10:35)

Što da prenosi ?!
PRAVDA ZA RST !!!

Dott

pre 5 godina

Novak i da ima mesto prebivalista u Beogradu, porez bi placao isti kao i sad sto placa, doduse da, bio bi jedan clan vise za potrosnju vode u zgradi. Ono sta se vodi na njega u Srbiji, na to placa porez. Zarade od turnira oporezuju se u zemljama u kojima igra, ja ne znam sta hoce te zavidne neznalice koje mu to stalno prebacuju?

JPR24

pre 5 godina

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole. To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)
Da, samo sto si malo zaboravio da je u Junu 2016 Nole imao 16950 poena, i nomalno da niko ne moze imati toliki pad kad nikad nije dostigao tu "visinu"...

Ivan

pre 5 godina

Nije Cekinato u dobroj formi inace bi on pobedio.
(BODIBOND, 11. oktobar 2018 10:40)

Ma stvarno? Mnogo mi se ti razumeš ko je u kolikoj formi haha! Knjigu u ruke bre, školska godina je u punom jeku, ne maštaj o tenisu, ređaš kečeve, isključiće ti roditelji net ako nastaviš tako haha! :-)

Lik

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno?
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04)

Tek da se zna, to je jedna te ista osoba i to frustrirana žena, provaljena odavno.

IL

pre 5 godina

"Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro."
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50)

Samo nikako i Sarapovoj da krene!:-(

antiDebil

pre 5 godina

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej
(bozza, 11. oktobar 2018 10:22)

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.
(Citaj kao sto pise!, 11. oktobar 2018 10:34

Andi je spao sa nekih 12000 na otprilike 0 poena, sa 1.na 900 i neko mesto... Druga stvar, niko nije dohvatio tu visinu kao Djokovic tako da teoretski niko u istoriji nije ni mogao da izgubi toliki broj poena. Treba i proveriti da li se ikada dogodilo da neko ko je u maju bio na 20. poziciji zavrsi sezonu kao broj 1...

Marsovac

pre 5 godina

"Koja bre furiozna igra. Čekinato se raspao i bukvalno sam sebe dobio.
... (banjica, 11. oktobar 2018 10:46) "
Pa to je to... sta si ocekivao, da Cekinato pruzi otpor kao Nadal?

s a k o , p a n t a l o n e

pre 5 godina

Druze, na te visine se samo novak popeo pa je mogao tako da padne u poenima. Pratis tenis od juce pa ti nisu sva pravila poznata. Neki teniser koji je 50 na atp u ima oko 1000 poena(bodova) pa i kad ispadne iz atp a ima pad od 1000 bodova a novak je na vrhuncu imao oko 16000 pa kad padne oko 20 mjesta na atp u je veca razlika od nekoga koji je 50 na atp-u pa ispadne sa rang liste

Zvezdas

pre 5 godina

Hvala vam braco Kinezi,ovoliko srpskih rekvizita nemaju ni nasi navijaci u Srbiji. 
(bubi 90, 11. oktobar 2018 10:08) 

Ti misliš da oni navijaju iz ljubavi? E moj ti...pa više navijača u Šangaju ima Kralj Federer! Evo gotov meč 2:0. Ako se susretne sa Kraljem Federerom, Kralj ga dobija i ponovo uzima Šangaj!
(O.T.A.N., 11. oktobar 2018 10:23

BODIBOND zauzeo si busiju na tastaturi od ranog jutra.

Rrrr

pre 5 godina

Bravo Nole! Ala ovde mnoge boli to što Nole plaća porez u Monte Karlu!Crknite dušmani od muke!Šta mu je TSS i uopšte Srbija pomogla? Da bi stigao tu gde jeste u tenisu? Pametan čovek,tamo su najmanji porezi na zarade pa neka plaća gde hoće! Svakako, godišnje se sagradi puno vrtića u Srbiji njegovim parama (u glavnom) mada ima i novca od donatora ali preko Noleta daju novac,tj preko njegove fondacije.To niko ne računa,da li znate koliko košta da se napravi i opremi jedan vrtić??? A šta ste to vi uradili za dobrobit Srbije??? Kažite slobodno ???

Stari čačanin

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno? :D
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04)

Od čega da se umore kada im je to posao.

beli real

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Ukratko - nije. I svaki covjek koji se bavio sportom ga cijeni. Bio srbin, hrvat ili ko god. Pljuvaci obicno pljuju jer im je glavna zivotna rekreacija tipkanje i zvakanje hrane.

kraja

pre 5 godina

"To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!"

...pa sam broj bodova je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena...
...sta ocekivati od tenisera koji u jednoj godini osvoji skoro sve sto je moglo da se osvoji...
...ja zato i mislim, odavno, da je bodovanje u tenisu jako lose, jer je do skoro na trecem mestu atp-ja bio teniser ciji su rezultati u odnosu na djokoviceve, blago receno, smesni...
...mislim na zvereva, da ne bude zabune...

miodrag

pre 5 godina

Novak- Anderson.....serve Andersona su ubitacne….naravno Tsitsipas nije merilo za ritern, ali Novak mora da koristi maksimalno drugu servu Andersona, kada do nje dodje I da drzi svoj servis, to je jedini recept za pobedu

O.T.A.N.

pre 5 godina

Hvala vam braco Kinezi,ovoliko srpskih rekvizita nemaju ni nasi navijaci u Srbiji.
(bubi 90, 11. oktobar 2018 10:08)

Ti misliš da oni navijaju iz ljubavi? E moj ti...pa više navijača u Šangaju ima Kralj Federer! Evo gotov meč 2:0. Ako se susretne sa Kraljem Federerom, Kralj ga dobija i ponovo uzima Šangaj!

King Roger

pre 5 godina

Pa Chekinato nije ni pola odigrao kao na RG ako je neko gledao mec zato ga ovaj i pobedio inace ne bi imao sanse.Federer ce ga vratiti tamo gde mu je mesto a to je br 3.

undertaker

pre 5 godina

@it’s my life Dobro je da si uspeo da stigneš do početka da gledaš, vidim sad da je bio haos na otvaranju Lidla. Jesi pazario nešto, kakve su cene? Podeli i s nama iskustva malo. :-)

kraja

pre 5 godina

...mozemo reci da je drugim setom namirio i cekinata i cunga...
...znam, znam, ovo je cekinatov najgori mec u karijeri...
...on spada u onu grupu koja bljesne jednom u par godina...
...na mecevima u kojima je protivnik potpuno indisponiran...
...nazvao bih to sindromom "tomija hasa"...

zašto nemaš mozak

pre 5 godina

Opasan Cekinjavko. Sila u svetu tenisa
(NbgDeki, 11. oktobar 2018 09:31)

Ti nista ne radis u zivotu ? Sedis i cekas kevinu penziju da uplatis internet i ako ostane za kladzu odlicno ?! A, onda mrzis ceo svet pogotovo uspesne jer kapiras koliki si luzer ?! AHA, pa ok...

bozza

pre 5 godina

.Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....  
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)  

Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro.
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50)

ja ipak mislim da je zbog Lidla

Dobros-AV

pre 5 godina

Dobro juce neko pametan rece: Nece uzeti Cekinato vise od 4 gema.
I nije.
Svaka cast tom prognozeru. Ja se ne bih usudio to da napisem, iskreno receno.

Zvezdas

pre 5 godina

BODIBOND je celu proslu nedelju okupirao portal o Zvezdi i PSG.Onda je sinoc promenio ime u Grobar kada je u pitanju bila kosarka.Sada kada je Novak u pitanju ime Jumko nij u upotrebi jer je Novak pobedio.Ostalo je jos ono ime Batko pamcenje mu kratko

Citaj kao sto pise!

pre 5 godina

..Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej
(bozza, 11. oktobar 2018 10:22)

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.

Kovalski

pre 5 godina

Kao sto juce napisah maksimalno 6-7 gemova uzima Cekinato,ali me Novak demantovao na moju radost i ne dade mu vise od 4...Teniska poezija,tako to ide kad "diras lava dok spava"...

antiDebil

pre 5 godina

Џордан се враћао и из пензије а и после лома ноге и имао невероватне бројке, што наравно не умањује Нолетов успех.
(Чава, 11. oktobar 2018 09:57)

Nije bio ni blizu titule kada se vratio nakon povrede ali to opet ne umanjuje Djordanov uspeh !

Milorad

pre 5 godina

Srbin ti je to, kad je pobedio Nola bio je sila, sad kad ga je Nolo razvalio, sada nije sila, grdan teniser italijan. Ko će srbinu da ugodi.

Stefan

pre 5 godina

Bravo Nole!Pobeda i izjednacenje u medjusobnim duelima.Sledi Anderson ili Cicipas.
P.S.ono kad pocenes gledati mec od drugog seta i pogledas ovo.

bozza

pre 5 godina

...Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?.... 
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16) 

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole. 
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena. 
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej

Djodo mova da ti zhemka shtone

pre 5 godina

Što volim ove jutarnje mečeve kad ova balafurdija antinovakovska mora u školu, pa ih nema na komentarima. Lepo se odmorim od njih.
(Djido, 11. oktobar 2018 09:56)

Kaze se: balaVurdija. Od reci 'balaVac'.
Steta sto nisi zavrsio bar neku skolu, prijatelju.

Milan

pre 5 godina

it’s my life, 11. oktobar

Uvek maksimalno prihvatljivi komentari za široke mase, želja da se dopadne ogromnoj većini. Na svakoj vesti uvek u prvih nekoliko, jer ako se zakasni sa komentarom smisao istog ne postoji ako nije najviše lajkovan :)

milutin

pre 5 godina

Pa moralo je za ono na RG.
Ali Ćećinato nije, kao što se obično ima utisak, neko iz prosjeka...
Posebno mi je drago zbog onog bajka na jednom točku.
Sa srećom Nole!

Advokat pametnih Srba

pre 5 godina

...Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!

Han Solo

pre 5 godina

Srbijoooo!!!
Sta se desilo, gde si pogresila!
Jesu li svi otisli, neki u ratu neki za boljim zivotom!!!
Srbijoooo!!!
Ko ti ovo ostade?
Novace sine ne u Monako nego u svemir!!!
Daleko , sto dalje odavde!!!
Ti ne valjas!!!???
E moja Srbijo...

Robert

pre 5 godina

Ali kad god gubi obavezno imamo u naslovu "nervozni, umorni, anemični, iscrpljeni"...
(jao bre, 11. oktobar 2018 09:32)

Sa druge strane, kada protivnik igra netipicno lose i nervozno, to se ne spominje, vec samo da Nole "razbija", "dominira", "ocitava lekciju" i sl.

Чава

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Џордан се враћао и из пензије а и после лома ноге и имао невероватне бројке, што наравно не умањује Нолетов успех.

it’s my life

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...

cudna jada

pre 5 godina

.Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?.... 
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16) 

Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro.

jao bre

pre 5 godina

(it's my life, 11.oktobar 2018 09:16)

Ali je pre toga pola godine gubio od raznih Čekinatija, Cipiripija, i ostalih kojima ni ime ne pamtimo...to spada u taj povratak ili si zaboravio???

it’s my life

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...

Kovalski

pre 5 godina

Kao sto juce napisah maksimalno 6-7 gemova uzima Cekinato,ali me Novak demantovao na moju radost i ne dade mu vise od 4...Teniska poezija,tako to ide kad "diras lava dok spava"...

bozza

pre 5 godina

...Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?.... 
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16) 

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole. 
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena. 
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej

JPR24

pre 5 godina

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole. To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)
Da, samo sto si malo zaboravio da je u Junu 2016 Nole imao 16950 poena, i nomalno da niko ne moze imati toliki pad kad nikad nije dostigao tu "visinu"...

Han Solo

pre 5 godina

Srbijoooo!!!
Sta se desilo, gde si pogresila!
Jesu li svi otisli, neki u ratu neki za boljim zivotom!!!
Srbijoooo!!!
Ko ti ovo ostade?
Novace sine ne u Monako nego u svemir!!!
Daleko , sto dalje odavde!!!
Ti ne valjas!!!???
E moja Srbijo...

kraja

pre 5 godina

"To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!"

...pa sam broj bodova je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena...
...sta ocekivati od tenisera koji u jednoj godini osvoji skoro sve sto je moglo da se osvoji...
...ja zato i mislim, odavno, da je bodovanje u tenisu jako lose, jer je do skoro na trecem mestu atp-ja bio teniser ciji su rezultati u odnosu na djokoviceve, blago receno, smesni...
...mislim na zvereva, da ne bude zabune...

antiDebil

pre 5 godina

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej
(bozza, 11. oktobar 2018 10:22)

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.
(Citaj kao sto pise!, 11. oktobar 2018 10:34

Andi je spao sa nekih 12000 na otprilike 0 poena, sa 1.na 900 i neko mesto... Druga stvar, niko nije dohvatio tu visinu kao Djokovic tako da teoretski niko u istoriji nije ni mogao da izgubi toliki broj poena. Treba i proveriti da li se ikada dogodilo da neko ko je u maju bio na 20. poziciji zavrsi sezonu kao broj 1...

Lik

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno?
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04)

Tek da se zna, to je jedna te ista osoba i to frustrirana žena, provaljena odavno.

Marsovac

pre 5 godina

"Koja bre furiozna igra. Čekinato se raspao i bukvalno sam sebe dobio.
... (banjica, 11. oktobar 2018 10:46) "
Pa to je to... sta si ocekivao, da Cekinato pruzi otpor kao Nadal?

Rrrr

pre 5 godina

Bravo Nole! Ala ovde mnoge boli to što Nole plaća porez u Monte Karlu!Crknite dušmani od muke!Šta mu je TSS i uopšte Srbija pomogla? Da bi stigao tu gde jeste u tenisu? Pametan čovek,tamo su najmanji porezi na zarade pa neka plaća gde hoće! Svakako, godišnje se sagradi puno vrtića u Srbiji njegovim parama (u glavnom) mada ima i novca od donatora ali preko Noleta daju novac,tj preko njegove fondacije.To niko ne računa,da li znate koliko košta da se napravi i opremi jedan vrtić??? A šta ste to vi uradili za dobrobit Srbije??? Kažite slobodno ???

Zvezdas

pre 5 godina

Hvala vam braco Kinezi,ovoliko srpskih rekvizita nemaju ni nasi navijaci u Srbiji. 
(bubi 90, 11. oktobar 2018 10:08) 

Ti misliš da oni navijaju iz ljubavi? E moj ti...pa više navijača u Šangaju ima Kralj Federer! Evo gotov meč 2:0. Ako se susretne sa Kraljem Federerom, Kralj ga dobija i ponovo uzima Šangaj!
(O.T.A.N., 11. oktobar 2018 10:23

BODIBOND zauzeo si busiju na tastaturi od ranog jutra.

bozza

pre 5 godina

Nije Cekinato u dobroj formi inace bi on pobedio.
(BODIBOND, 11. oktobar 2018 10:40)

i ja se slazem sa tobom, to sto je Novak osvojio 14 GSova i 5 masters finala, i sto je od poslednja 4 velika turnira osvojio 3, nema veze sa time, samo je imao neverovatnu srecu. Cekinato je bolji igrac i danas jednostavno nije imao srece... daj jos jedan dim

Ivan

pre 5 godina

Nije Cekinato u dobroj formi inace bi on pobedio.
(BODIBOND, 11. oktobar 2018 10:40)

Ma stvarno? Mnogo mi se ti razumeš ko je u kolikoj formi haha! Knjigu u ruke bre, školska godina je u punom jeku, ne maštaj o tenisu, ređaš kečeve, isključiće ti roditelji net ako nastaviš tako haha! :-)

Marko

pre 5 godina

Kakav povratak! Stiće će Nadala po GS, a verovatno i Federera. I najviše mi je drago što mu ovako dobro ide i to kad se odrekao običaja Srbendi - javno priča da navija za Hrvate i to ni manje ni više nego protiv Rusa, ne jede ćevape i prasiće, gostuje po gej frendli emisijama i najpopularnije gej osobe u Americi Elen koje je u braku sa drugom ženom. Meditira po budističkim hramivima...Čovek je genije u svakom pogledu. Svetski, a naš!

Dott

pre 5 godina

Novak i da ima mesto prebivalista u Beogradu, porez bi placao isti kao i sad sto placa, doduse da, bio bi jedan clan vise za potrosnju vode u zgradi. Ono sta se vodi na njega u Srbiji, na to placa porez. Zarade od turnira oporezuju se u zemljama u kojima igra, ja ne znam sta hoce te zavidne neznalice koje mu to stalno prebacuju?

Stari čačanin

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno? :D
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04)

Od čega da se umore kada im je to posao.

miodrag

pre 5 godina

Novak- Anderson.....serve Andersona su ubitacne….naravno Tsitsipas nije merilo za ritern, ali Novak mora da koristi maksimalno drugu servu Andersona, kada do nje dodje I da drzi svoj servis, to je jedini recept za pobedu

Paralelni svetovi

pre 5 godina

Opasan Cekinjavko. Sila u svetu tenisa
(NbgDeki, 11. oktobar 2018 09:31)

Kakav god da je, više znači u svetu tenisa, nego ti u svetu komentara. Ma, nego ti u bilo kom svetu!

IL

pre 5 godina

"Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro."
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50)

Samo nikako i Sarapovoj da krene!:-(

s a k o , p a n t a l o n e

pre 5 godina

Druze, na te visine se samo novak popeo pa je mogao tako da padne u poenima. Pratis tenis od juce pa ti nisu sva pravila poznata. Neki teniser koji je 50 na atp u ima oko 1000 poena(bodova) pa i kad ispadne iz atp a ima pad od 1000 bodova a novak je na vrhuncu imao oko 16000 pa kad padne oko 20 mjesta na atp u je veca razlika od nekoga koji je 50 na atp-u pa ispadne sa rang liste

Zvezdas

pre 5 godina

BODIBOND je celu proslu nedelju okupirao portal o Zvezdi i PSG.Onda je sinoc promenio ime u Grobar kada je u pitanju bila kosarka.Sada kada je Novak u pitanju ime Jumko nij u upotrebi jer je Novak pobedio.Ostalo je jos ono ime Batko pamcenje mu kratko

undertaker

pre 5 godina

@it’s my life Dobro je da si uspeo da stigneš do početka da gledaš, vidim sad da je bio haos na otvaranju Lidla. Jesi pazario nešto, kakve su cene? Podeli i s nama iskustva malo. :-)

beli real

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Ukratko - nije. I svaki covjek koji se bavio sportom ga cijeni. Bio srbin, hrvat ili ko god. Pljuvaci obicno pljuju jer im je glavna zivotna rekreacija tipkanje i zvakanje hrane.

Dobros-AV

pre 5 godina

Dobro juce neko pametan rece: Nece uzeti Cekinato vise od 4 gema.
I nije.
Svaka cast tom prognozeru. Ja se ne bih usudio to da napisem, iskreno receno.

Чава

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Џордан се враћао и из пензије а и после лома ноге и имао невероватне бројке, што наравно не умањује Нолетов успех.

Milorad

pre 5 godina

Srbin ti je to, kad je pobedio Nola bio je sila, sad kad ga je Nolo razvalio, sada nije sila, grdan teniser italijan. Ko će srbinu da ugodi.

?

pre 5 godina

"Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro." 
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50) 

Ja se secam da je tada Federer povredio koleno u parkicu... ovaj, u kupatilu, i pauzirao pola godine.

Advokat pametnih Srba

pre 5 godina

...Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!

?

pre 5 godina

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.
(Citaj kao sto pise!, 11. oktobar 2018 10:34)

A ko je uopste osim Novaka imao 16.000 poena?

max

pre 5 godina

Dosadiše ovi što ne rade ništa i hoće tuđi novac. A da probaju oni da zarade malo novca preko. Sa druge strane plaćaš porez da bi ti se vratilo kroz npr zdravstvo, školstvo, puteve, platu, penziju... Đoković nije korisnik toga. Sa treće strane on želi svaki dinar da da kako treba u Srbiju a ne da Vulin kupi stan. Toliko. Kamo sreće da imamo na hiljade takvih koji svoj novac daju gde treba. Mom naselju više vredi put koji je finansirao jedan naš bogati bivši komšija sada u Americi nego fontana na Slaviji.

zašto nemaš mozak

pre 5 godina

Opasan Cekinjavko. Sila u svetu tenisa
(NbgDeki, 11. oktobar 2018 09:31)

Ti nista ne radis u zivotu ? Sedis i cekas kevinu penziju da uplatis internet i ako ostane za kladzu odlicno ?! A, onda mrzis ceo svet pogotovo uspesne jer kapiras koliki si luzer ?! AHA, pa ok...

bozza

pre 5 godina

.Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....  
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)  

Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro.
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50)

ja ipak mislim da je zbog Lidla

мрки

pre 5 godina

како смарате са порезом,човеку већ одбијају озбиљне цифре земље где осваја турнире што значи да тамо већ плати порез,није овде ни освојио да би га овде платио, замислите човек који ради у Бечу и прими плату и дође овде да додатно плати... а реално дао је доста новца вртићима,школама итд.и више од п....вог пореза а на крају зашто би уопште некоме нешто дао,нарочито држави где би корумпирани лопови себи купили виле,лукс аутомобиле итд. од његових пара

Robert

pre 5 godina

Ali kad god gubi obavezno imamo u naslovu "nervozni, umorni, anemični, iscrpljeni"...
(jao bre, 11. oktobar 2018 09:32)

Sa druge strane, kada protivnik igra netipicno lose i nervozno, to se ne spominje, vec samo da Nole "razbija", "dominira", "ocitava lekciju" i sl.

Stefan

pre 5 godina

Bravo Nole!Pobeda i izjednacenje u medjusobnim duelima.Sledi Anderson ili Cicipas.
P.S.ono kad pocenes gledati mec od drugog seta i pogledas ovo.

kraja

pre 5 godina

...mozemo reci da je drugim setom namirio i cekinata i cunga...
...znam, znam, ovo je cekinatov najgori mec u karijeri...
...on spada u onu grupu koja bljesne jednom u par godina...
...na mecevima u kojima je protivnik potpuno indisponiran...
...nazvao bih to sindromom "tomija hasa"...

nezahvalan

pre 5 godina

antiDebil ko je Djordan?
(Neinformisan, 11. oktobar 2018 11:16)

Nemoj ga prozivati. Vidiš da nepismeni vladaju. On samo prati trendove.

antiDebil

pre 5 godina

Џордан се враћао и из пензије а и после лома ноге и имао невероватне бројке, што наравно не умањује Нолетов успех.
(Чава, 11. oktobar 2018 09:57)

Nije bio ni blizu titule kada se vratio nakon povrede ali to opet ne umanjuje Djordanov uspeh !

Dott

pre 5 godina

(Dott, 11. oktobar 2018 12:40)

Slušaj ti pametnjakoviću, porez od sponzorskih ugovora se plaća u mestu prebivališta a to je u njegovom slučaju Monte Karlo. Stalno se ta činjenica preskače, ali srećom ima nas koji to znaju da vama pametnjakovićima zapušimo usta malo.

(banjica, 11. oktobar 2018 13:04)

Sta je!? Ispao si iz lezista, e vidis samo pokazujes koliko ne znas, porez na ugovore placa se tamo gde se overi, a mesto gde ce ga sklopiti stvar je dogovora dve strane, a ne mesta prebivalista uzivaoca ugovora.

milutin

pre 5 godina

Pa moralo je za ono na RG.
Ali Ćećinato nije, kao što se obično ima utisak, neko iz prosjeka...
Posebno mi je drago zbog onog bajka na jednom točku.
Sa srećom Nole!

објавите ми коментар

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Рафаел Надал 2013. године. Излазио је из паузе од 8 месеци (колено) и нико није знао какав ће бити. Изгубио је мечеве у Риу, Монте Карлу и Вимблдону, а освојио је Акапулко, Рим, Мадрид, РГ, Индијан Велс, Синсинати, Монтреал и УС опен и није изгубио ниједан меч на бетону до септембра или октобра. Наравно свако може да има своје мишљење, али није тачно да нико није имао овакав повратак. Исто тако може неко да каже и Роџер 2017. и не би погрешио, па из тог разлога овај Новаков повратак није најспектакуларнији, већ један од најспектакуларнијих.

Dott

pre 5 godina

Uh, koliko se ne zna i samo naklapa bezveze...
Porez na sponzorske ugovore placa sponzor i to prilikom sudske overe sudskom overitelju, koji im razreze procenat shodno zakonu zemlje u kojoj se ugovor overava. Ugovor mogu overiti u sudu kojem god oni hoce na planeti. Sponzor uvek zeli da overi ugovor u zemlji u kojoj je klauzula najmanja, a druga strana u ovom slucaju Novak, zeli u zemlji koja se pokazala kao najpuzdanija, da bi sponzor ispostovao ugovor do kraja naravno.
Na velike iznose, sudski overitelj ima pravo da umanji poresku stopu, ali naravno u zakonskim okvirima, ali mislim da je na milionske iznose, najniza stopa 2%. Naravno, Novak ima godisnji porez u svakoj zemlji u kojoj je imao bilo kakavu nepokretnost, kupoprodaju, usluge gradjanima, ili trgovinski promet na malo i veliko. I taj porez ima odstupanja od zemlje do zemlje. Naravno Monte Karlo spada u mesta sa najnizom poreskom stopom, ali Novak tamo placa porez na nepokretnost i porez na restoran, na promet u njemu koji prijavljuje, U Srbiji takodje placa godisnji porez na ono sta ima u Srbiji i sta ostvaruje u prometu, bankarske transakcije itd.
Novak svakako ima ustedu time sto je boravak prijavio u Monte Karlu, ali on nije tako velik, tu razliku kolika je, on najmanje 10x vise od nje ulaze u Srbiju aktivnostima koje je imao, ima i koje ce imati.
Zato je greota sto mu se to prebacuje, ali Novaka to ne pogadja i ne zamera mnogo, jer zna da to cine oni koji malo znaju o svemu tome.

nevski

pre 5 godina

manite se poreza,hajde malo o tenisu da pričamo...Karton je uvek govorio:uostalom,smatram da Kartaginu treba uništiti! Tako ću i ja da počnem s onim,od Novaka sve zavisi,ponavljam se ali je bukvalno tako. Nego,ne znam da li smo svi mi svesni,ali on je otprilike na 79 posto onoga što može,i,sad sam siguran da do kraja karijere neće uspeti da razvije potencijal do kraja,toliko prostora još ima. Da ne pričam gluposti dokaz je servis,koji nije jak,nije ni nešto brz,ali je precizan,oštar i dobro miksovan,po potrebi i po protivniku. Sledeća stavka je volej,ko prati forum,verovatno se seća koliko sam bio popljuvan 2015 kada sam rekao da će do kraja karijere biti jedan od najboljih volej igrača ikada,a,ponovio bih opet tu tvrdnju. Ovo su bila dva aspekta igre gde je dosta škripalo,a,tu će tek biti popravki i podešavanja.Elem,jedini igrač koga vidim kao ikakvu pretnju Novaku je Vavrinka,jer,kad on zvekne odrezak od pet,šest funti pre meča,nema šanse bilo ko da ga dobije:)...živeli svi,a,Novaku želim da se vrati tamo gde mu je mesto...na prvo naravno.

Bogoje Panajotovic

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno? 
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04) 

Tek da se zna, to je jedna te ista osoba i to frustrirana žena, provaljena odavno.
(Lik, 11. oktobar 2018 11:26)

Sto ti je izraz, "provaljena".
Pa jos "odavno" ;)
Pravda za provaljene. :-D

Гиле

pre 5 godina

@дотт, неби плаћао исти годишњи порез. То је онај што у Шпанији туже фудбалере. Они тек имају тај закон специфичан, па ти наплаћују и ако си пола године живео другде и тамо платио порез. У сваком случају то што Новак ради радили би сви који га прозивају. И ја би вероватно на његовом месту. Овима је проблем Новак, а то што нам естрада дивља и не пријављује своје приходе а кажу певао сам за 30000е то није проблем. Па неплаћају струју. Па се осиле па и у својим кафанама неплаћају. Е то није проблем. Гомиле одличних фирми регистроване се ван Србије, пребациле седиште тамо, и овде не плаћају добит. А те фирме често увезене са влашћу. А онда један политичар који прави иконе у цркви са својим ликом прозива Новака, и тако се настави ова прича са позивањем.

banjica

pre 5 godina

(Dott, 11. oktobar 2018 12:40)

Slušaj ti pametnjakoviću, porez od sponzorskih ugovora se plaća u mestu prebivališta a to je u njegovom slučaju Monte Karlo. Stalno se ta činjenica preskače, ali srećom ima nas koji to znaju da vama pametnjakovićima zapušimo usta malo.

Marko

pre 5 godina

Marko 

Kakav je to gej frendli program. 

Da li je tebi jasno da je Elen i njen sou jedan od najpopularnijih " talk souw" u Americi Da li ti je jasno da to nema nikakve veze sa njenom seksualnom orjentacijom ,
(jaooo, 11. oktobar 2018 13:55)

Pa čovek nije bio kod Džimi Kimela i Džimi Falona, oni su jako popularni ali je bio kod Konan O Brajana, i kod Elen. Ne znam beše za Letermana.

Ali nije morao kod Elen da dođe.., ali to što je bio kod nje nešto govori.

Ako je bio kod nekoga i kad u lice kaže da voli tu osobu i jako poštuje ( ima i na YouTube da se pogleda) to nešto govori o tome... i da li onda podržava i nju i gej populaciju..

I ona je isto vegan kao i Jelena i Nole, i Nole ima veganski restoran u Monte Karlo, i rekli su da su se tu upoznali.

I ona kaže da ga poštuje i navija za njega, i to je meni baš kul.

Da ponovim, Nole svetski čovek, a naš.

ekonomista

pre 5 godina

@дотт, неби плаћао исти годишњи порез. То је онај што у Шпанији туже фудбалере. Они тек имају тај закон специфичан, па ти наплаћују и ако си пола године живео другде и тамо платио порез. У сваком случају то што Новак ради радили би сви који га прозивају. И ја би вероватно на његовом месту. Овима је проблем Новак, а то што нам естрада дивља и не пријављује своје приходе а кажу певао сам за 30000е то није проблем. Па неплаћају струју. Па се осиле па и у својим кафанама неплаћају. Е то није проблем. Гомиле одличних фирми регистроване се ван Србије, пребациле седиште тамо, и овде не плаћају добит. А те фирме често увезене са влашћу. А онда један политичар који прави иконе у цркви са својим ликом прозива Новака, и тако се настави ова прича са позивањем.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Гиле, 11. oktobar 2018 13:12

Novak je rezident Monte Carala jer je tamo najmanji porez. Novak ne placa porez na turnirske nagrade jer seon placa u zemlji gde je osvojio tu turnirsku nagradu.Nema dvostrukog oporezivanja..Placa na sponzorski ugovor.I jos nesto.U MC ili bilo kojoj Off shore destinaciji nema negativne kamate.Rodzer Federere ima mesto prebivalista u jednom od kantona Svajcarske. Svajcarska je zwemlja sa gomilom poreza ili poreskih olaksica.Nije u svakom kantonu isto

jao bre

pre 5 godina

(it's my life, 11.oktobar 2018 09:16)

Ali je pre toga pola godine gubio od raznih Čekinatija, Cipiripija, i ostalih kojima ni ime ne pamtimo...to spada u taj povratak ili si zaboravio???

Djodo mova da ti zhemka shtone

pre 5 godina

Što volim ove jutarnje mečeve kad ova balafurdija antinovakovska mora u školu, pa ih nema na komentarima. Lepo se odmorim od njih.
(Djido, 11. oktobar 2018 09:56)

Kaze se: balaVurdija. Od reci 'balaVac'.
Steta sto nisi zavrsio bar neku skolu, prijatelju.

zašto nemaš mozak

pre 5 godina

Sramota sto rts ne prenosi. Za sta ja placam pretplatu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zivko, 11. oktobar 2018 10:35)

Što da prenosi ?!
PRAVDA ZA RST !!!

Citaj kao sto pise!

pre 5 godina

..Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej
(bozza, 11. oktobar 2018 10:22)

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.

nolefan

pre 5 godina

Andi je spao sa nekih 12000 na otprilike 0 poena, sa 1.na 900 i neko mesto... Druga stvar, niko nije dohvatio tu visinu kao Djokovic tako da teoretski niko u istoriji nije ni mogao da izgubi toliki broj poena. Treba i proveriti da li se ikada dogodilo da neko ko je u maju bio na 20. poziciji zavrsi sezonu kao broj 1...
(antiDebil, 11. oktobar 2018 11:25)

Andy Murray je 262 na ATP listi

jaooo

pre 5 godina

Marko

Kakav je to gej frendli program.

Da li je tebi jasno da je Elen i njen sou jedan od najpopularnijih " talk souw" u Americi Da li ti je jasno da to nema nikakve veze sa njenom seksualnom orjentacijom ,

cudna jada

pre 5 godina

.Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?.... 
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16) 

Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro.

strucnjak opste prakse

pre 5 godina

Rrrrrr
Kao pametan covek i zaludjeni sledbenik drugog pametnog coveka, valjda znas da se u MK porez ne placa. Verovatno znas da je Novak sagradio i opremio 0 vrtica, ali je njegova fondacija pomogla delimicnu renovaciju i opremanje nekih, valjda znas koliko? Verovatno znas i da ni njegova PR sluzba, niti on licno, nisu reagovali na lazne price da je on platio lecenje bolesnom klincu? Verovatno znas da su mu najbrojniji (18) donori na veceri bili njegovi prijatelji Karici, o cijim razlozima ne treba trositi reci? Valjda znas da od njega niko ne ocekuje placanje onoga sto ne duguje, bas suprotno, da izmiri dugove za uzurpirani kompleks na 25.maju i vrati ga gradu, da pocne da prijavljuje i normalno placa ovdasnje radnike.Valjda znas da fondacija prvo pokrije svoje troskove ( prostor, ljude, plate i putovanja zaposlenih, ukljucujci g-dju Djokovic) pa onda ostatak prikupljenog deli? I da ne razvlacimo pricu, postuj i voli sportistu, izuzetne rezultate je postigao, ali ne pridaji mu magijske moci i sve plemenite osobine kojih mozes da se setis.

Milan

pre 5 godina

it’s my life, 11. oktobar

Uvek maksimalno prihvatljivi komentari za široke mase, želja da se dopadne ogromnoj većini. Na svakoj vesti uvek u prvih nekoliko, jer ako se zakasni sa komentarom smisao istog ne postoji ako nije najviše lajkovan :)

Posmatrač

pre 5 godina

Opasno je ložiti se. Kao što kažu a tačno je da ko leti previsoko taj niskooo pada. Gledao sam meč Novak je kvalitet odnosno majstor za tvrdu podlogu a Italijan je realno za beton ništa. Šljaka mu je prirodnija leži. Dakle pobeda nije dolazila u pitanju.

dominus

pre 5 godina

@Dott @banjica

Novak je državljanin Srbije, a zvanično prebivalište ima u Monte Karlu, dok u Srbiji povremeno boravi. Kod sponzorskih ugovora uglavnom je reč o novčanim obligacijama. One bi trebalo da se isplaćuju u mestu ugovorne strane koja dobija taj novac, u ovom slučaju Novaka. Novak nije lud da bilo gde potpiše te ugovore, tj. sigurno ima dobar advokatski tim koji ga savetuje. Nije tu samo običan potpis već i mnogo drugih bitnih stvari, pa i u slučaju spora. Jedine tačke vezivanja za njega su Srbija i Monte Karlo, pa možemo pretpostaviti gde potpisuje te ugovore. Samim tim i gde porez plaća na te ugovore. Sumnjam da neki ugovor sa nekim sponzorom iz Srbije sklapa u Monte Karlu, ako uopšte ima neki ugovor te vrste.

antiDebil

pre 5 godina

Рафаел Надал 2013. године. Излазио је из паузе од 8 месеци (колено) и нико није знао какав ће бити. Изгубио је мечеве у Риу, Монте Карлу и Вимблдону, а освојио је Акапулко, Рим, Мадрид, РГ, Индијан Велс, Синсинати, Монтреал и УС опен и није изгубио ниједан меч на бетону до септембра или октобра. Наравно свако може да има своје мишљење, али није тачно да нико није имао овакав повратак. Исто тако може неко да каже и Роџер 2017. и не би погрешио, па из тог разлога овај Новаков повратак није најспектакуларнији, већ један од најспектакуларнијих.
(објавите ми коментар, 11. oktobar 2018 14:38)

Nadal nije bio povredjen, makar ne ozbiljnije tako da on ne upada u ovu pricu !
Te godine je otkazao ucesce na Australijan openu zbog stomacnog virusa, 21 dan pre pocetka turnira...

BODIBOND

pre 5 godina

Neverovatno kako ovaj Nolou dobija lagane protivnike, Sardi, Cekinato, sledeci je Kevin Anderson, posle njega verovatno se sastaje sa Delbonisom. Tenis je prop'o nacisto, treba menjati pravila zrebanja. Ovako Djokica od 6-7 meceva na celom turniru igra protiv cetvorice van Top 50.

King Roger

pre 5 godina

Pa Chekinato nije ni pola odigrao kao na RG ako je neko gledao mec zato ga ovaj i pobedio inace ne bi imao sanse.Federer ce ga vratiti tamo gde mu je mesto a to je br 3.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Hvala vam braco Kinezi,ovoliko srpskih rekvizita nemaju ni nasi navijaci u Srbiji.
(bubi 90, 11. oktobar 2018 10:08)

Ti misliš da oni navijaju iz ljubavi? E moj ti...pa više navijača u Šangaju ima Kralj Federer! Evo gotov meč 2:0. Ako se susretne sa Kraljem Federerom, Kralj ga dobija i ponovo uzima Šangaj!

Robert

pre 5 godina

Ali kad god gubi obavezno imamo u naslovu "nervozni, umorni, anemični, iscrpljeni"...
(jao bre, 11. oktobar 2018 09:32)

Sa druge strane, kada protivnik igra netipicno lose i nervozno, to se ne spominje, vec samo da Nole "razbija", "dominira", "ocitava lekciju" i sl.

Advokat pametnih Srba

pre 5 godina

...Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!

jao bre

pre 5 godina

(it's my life, 11.oktobar 2018 09:16)

Ali je pre toga pola godine gubio od raznih Čekinatija, Cipiripija, i ostalih kojima ni ime ne pamtimo...to spada u taj povratak ili si zaboravio???

cudna jada

pre 5 godina

.Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?.... 
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16) 

Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro.

King Roger

pre 5 godina

Pa Chekinato nije ni pola odigrao kao na RG ako je neko gledao mec zato ga ovaj i pobedio inace ne bi imao sanse.Federer ce ga vratiti tamo gde mu je mesto a to je br 3.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Hvala vam braco Kinezi,ovoliko srpskih rekvizita nemaju ni nasi navijaci u Srbiji.
(bubi 90, 11. oktobar 2018 10:08)

Ti misliš da oni navijaju iz ljubavi? E moj ti...pa više navijača u Šangaju ima Kralj Federer! Evo gotov meč 2:0. Ako se susretne sa Kraljem Federerom, Kralj ga dobija i ponovo uzima Šangaj!

BODIBOND

pre 5 godina

Neverovatno kako ovaj Nolou dobija lagane protivnike, Sardi, Cekinato, sledeci je Kevin Anderson, posle njega verovatno se sastaje sa Delbonisom. Tenis je prop'o nacisto, treba menjati pravila zrebanja. Ovako Djokica od 6-7 meceva na celom turniru igra protiv cetvorice van Top 50.

undertaker

pre 5 godina

@it’s my life Dobro je da si uspeo da stigneš do početka da gledaš, vidim sad da je bio haos na otvaranju Lidla. Jesi pazario nešto, kakve su cene? Podeli i s nama iskustva malo. :-)

strucnjak opste prakse

pre 5 godina

Rrrrrr
Kao pametan covek i zaludjeni sledbenik drugog pametnog coveka, valjda znas da se u MK porez ne placa. Verovatno znas da je Novak sagradio i opremio 0 vrtica, ali je njegova fondacija pomogla delimicnu renovaciju i opremanje nekih, valjda znas koliko? Verovatno znas i da ni njegova PR sluzba, niti on licno, nisu reagovali na lazne price da je on platio lecenje bolesnom klincu? Verovatno znas da su mu najbrojniji (18) donori na veceri bili njegovi prijatelji Karici, o cijim razlozima ne treba trositi reci? Valjda znas da od njega niko ne ocekuje placanje onoga sto ne duguje, bas suprotno, da izmiri dugove za uzurpirani kompleks na 25.maju i vrati ga gradu, da pocne da prijavljuje i normalno placa ovdasnje radnike.Valjda znas da fondacija prvo pokrije svoje troskove ( prostor, ljude, plate i putovanja zaposlenih, ukljucujci g-dju Djokovic) pa onda ostatak prikupljenog deli? I da ne razvlacimo pricu, postuj i voli sportistu, izuzetne rezultate je postigao, ali ne pridaji mu magijske moci i sve plemenite osobine kojih mozes da se setis.

zašto nemaš mozak

pre 5 godina

Sramota sto rts ne prenosi. Za sta ja placam pretplatu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zivko, 11. oktobar 2018 10:35)

Što da prenosi ?!
PRAVDA ZA RST !!!

it’s my life

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...

Citaj kao sto pise!

pre 5 godina

..Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej
(bozza, 11. oktobar 2018 10:22)

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.

Djodo mova da ti zhemka shtone

pre 5 godina

Što volim ove jutarnje mečeve kad ova balafurdija antinovakovska mora u školu, pa ih nema na komentarima. Lepo se odmorim od njih.
(Djido, 11. oktobar 2018 09:56)

Kaze se: balaVurdija. Od reci 'balaVac'.
Steta sto nisi zavrsio bar neku skolu, prijatelju.

Milan

pre 5 godina

it’s my life, 11. oktobar

Uvek maksimalno prihvatljivi komentari za široke mase, želja da se dopadne ogromnoj većini. Na svakoj vesti uvek u prvih nekoliko, jer ako se zakasni sa komentarom smisao istog ne postoji ako nije najviše lajkovan :)

Marko

pre 5 godina

Kakav povratak! Stiće će Nadala po GS, a verovatno i Federera. I najviše mi je drago što mu ovako dobro ide i to kad se odrekao običaja Srbendi - javno priča da navija za Hrvate i to ni manje ni više nego protiv Rusa, ne jede ćevape i prasiće, gostuje po gej frendli emisijama i najpopularnije gej osobe u Americi Elen koje je u braku sa drugom ženom. Meditira po budističkim hramivima...Čovek je genije u svakom pogledu. Svetski, a naš!

Han Solo

pre 5 godina

Srbijoooo!!!
Sta se desilo, gde si pogresila!
Jesu li svi otisli, neki u ratu neki za boljim zivotom!!!
Srbijoooo!!!
Ko ti ovo ostade?
Novace sine ne u Monako nego u svemir!!!
Daleko , sto dalje odavde!!!
Ti ne valjas!!!???
E moja Srbijo...

Posmatrač

pre 5 godina

Opasno je ložiti se. Kao što kažu a tačno je da ko leti previsoko taj niskooo pada. Gledao sam meč Novak je kvalitet odnosno majstor za tvrdu podlogu a Italijan je realno za beton ništa. Šljaka mu je prirodnija leži. Dakle pobeda nije dolazila u pitanju.

bozza

pre 5 godina

...Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?.... 
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16) 

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole. 
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena. 
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej

banjica

pre 5 godina

(Dott, 11. oktobar 2018 12:40)

Slušaj ti pametnjakoviću, porez od sponzorskih ugovora se plaća u mestu prebivališta a to je u njegovom slučaju Monte Karlo. Stalno se ta činjenica preskače, ali srećom ima nas koji to znaju da vama pametnjakovićima zapušimo usta malo.

Lik

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno?
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04)

Tek da se zna, to je jedna te ista osoba i to frustrirana žena, provaljena odavno.

Kovalski

pre 5 godina

Kao sto juce napisah maksimalno 6-7 gemova uzima Cekinato,ali me Novak demantovao na moju radost i ne dade mu vise od 4...Teniska poezija,tako to ide kad "diras lava dok spava"...

jaooo

pre 5 godina

Marko

Kakav je to gej frendli program.

Da li je tebi jasno da je Elen i njen sou jedan od najpopularnijih " talk souw" u Americi Da li ti je jasno da to nema nikakve veze sa njenom seksualnom orjentacijom ,

kraja

pre 5 godina

"To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!"

...pa sam broj bodova je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena...
...sta ocekivati od tenisera koji u jednoj godini osvoji skoro sve sto je moglo da se osvoji...
...ja zato i mislim, odavno, da je bodovanje u tenisu jako lose, jer je do skoro na trecem mestu atp-ja bio teniser ciji su rezultati u odnosu na djokoviceve, blago receno, smesni...
...mislim na zvereva, da ne bude zabune...

IL

pre 5 godina

"Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro."
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50)

Samo nikako i Sarapovoj da krene!:-(

Чава

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Џордан се враћао и из пензије а и после лома ноге и имао невероватне бројке, што наравно не умањује Нолетов успех.

antiDebil

pre 5 godina

Џордан се враћао и из пензије а и после лома ноге и имао невероватне бројке, што наравно не умањује Нолетов успех.
(Чава, 11. oktobar 2018 09:57)

Nije bio ni blizu titule kada se vratio nakon povrede ali to opet ne umanjuje Djordanov uspeh !

Ivan

pre 5 godina

Nije Cekinato u dobroj formi inace bi on pobedio.
(BODIBOND, 11. oktobar 2018 10:40)

Ma stvarno? Mnogo mi se ti razumeš ko je u kolikoj formi haha! Knjigu u ruke bre, školska godina je u punom jeku, ne maštaj o tenisu, ređaš kečeve, isključiće ti roditelji net ako nastaviš tako haha! :-)

Rrrr

pre 5 godina

Bravo Nole! Ala ovde mnoge boli to što Nole plaća porez u Monte Karlu!Crknite dušmani od muke!Šta mu je TSS i uopšte Srbija pomogla? Da bi stigao tu gde jeste u tenisu? Pametan čovek,tamo su najmanji porezi na zarade pa neka plaća gde hoće! Svakako, godišnje se sagradi puno vrtića u Srbiji njegovim parama (u glavnom) mada ima i novca od donatora ali preko Noleta daju novac,tj preko njegove fondacije.To niko ne računa,da li znate koliko košta da se napravi i opremi jedan vrtić??? A šta ste to vi uradili za dobrobit Srbije??? Kažite slobodno ???

zašto nemaš mozak

pre 5 godina

Opasan Cekinjavko. Sila u svetu tenisa
(NbgDeki, 11. oktobar 2018 09:31)

Ti nista ne radis u zivotu ? Sedis i cekas kevinu penziju da uplatis internet i ako ostane za kladzu odlicno ?! A, onda mrzis ceo svet pogotovo uspesne jer kapiras koliki si luzer ?! AHA, pa ok...

?

pre 5 godina

"Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro." 
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50) 

Ja se secam da je tada Federer povredio koleno u parkicu... ovaj, u kupatilu, i pauzirao pola godine.

antiDebil

pre 5 godina

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole.
To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.
Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)

Endi Marej
(bozza, 11. oktobar 2018 10:22)

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.
(Citaj kao sto pise!, 11. oktobar 2018 10:34

Andi je spao sa nekih 12000 na otprilike 0 poena, sa 1.na 900 i neko mesto... Druga stvar, niko nije dohvatio tu visinu kao Djokovic tako da teoretski niko u istoriji nije ni mogao da izgubi toliki broj poena. Treba i proveriti da li se ikada dogodilo da neko ko je u maju bio na 20. poziciji zavrsi sezonu kao broj 1...

Гиле

pre 5 godina

@дотт, неби плаћао исти годишњи порез. То је онај што у Шпанији туже фудбалере. Они тек имају тај закон специфичан, па ти наплаћују и ако си пола године живео другде и тамо платио порез. У сваком случају то што Новак ради радили би сви који га прозивају. И ја би вероватно на његовом месту. Овима је проблем Новак, а то што нам естрада дивља и не пријављује своје приходе а кажу певао сам за 30000е то није проблем. Па неплаћају струју. Па се осиле па и у својим кафанама неплаћају. Е то није проблем. Гомиле одличних фирми регистроване се ван Србије, пребациле седиште тамо, и овде не плаћају добит. А те фирме често увезене са влашћу. А онда један политичар који прави иконе у цркви са својим ликом прозива Новака, и тако се настави ова прича са позивањем.

Stari čačanin

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno? :D
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04)

Od čega da se umore kada im je to posao.

ekonomista

pre 5 godina

@дотт, неби плаћао исти годишњи порез. То је онај што у Шпанији туже фудбалере. Они тек имају тај закон специфичан, па ти наплаћују и ако си пола године живео другде и тамо платио порез. У сваком случају то што Новак ради радили би сви који га прозивају. И ја би вероватно на његовом месту. Овима је проблем Новак, а то што нам естрада дивља и не пријављује своје приходе а кажу певао сам за 30000е то није проблем. Па неплаћају струју. Па се осиле па и у својим кафанама неплаћају. Е то није проблем. Гомиле одличних фирми регистроване се ван Србије, пребациле седиште тамо, и овде не плаћају добит. А те фирме често увезене са влашћу. А онда један политичар који прави иконе у цркви са својим ликом прозива Новака, и тако се настави ова прича са позивањем.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Гиле, 11. oktobar 2018 13:12

Novak je rezident Monte Carala jer je tamo najmanji porez. Novak ne placa porez na turnirske nagrade jer seon placa u zemlji gde je osvojio tu turnirsku nagradu.Nema dvostrukog oporezivanja..Placa na sponzorski ugovor.I jos nesto.U MC ili bilo kojoj Off shore destinaciji nema negativne kamate.Rodzer Federere ima mesto prebivalista u jednom od kantona Svajcarske. Svajcarska je zwemlja sa gomilom poreza ili poreskih olaksica.Nije u svakom kantonu isto

Milorad

pre 5 godina

Srbin ti je to, kad je pobedio Nola bio je sila, sad kad ga je Nolo razvalio, sada nije sila, grdan teniser italijan. Ko će srbinu da ugodi.

miodrag

pre 5 godina

Novak- Anderson.....serve Andersona su ubitacne….naravno Tsitsipas nije merilo za ritern, ali Novak mora da koristi maksimalno drugu servu Andersona, kada do nje dodje I da drzi svoj servis, to je jedini recept za pobedu

beli real

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Ukratko - nije. I svaki covjek koji se bavio sportom ga cijeni. Bio srbin, hrvat ili ko god. Pljuvaci obicno pljuju jer im je glavna zivotna rekreacija tipkanje i zvakanje hrane.

Marsovac

pre 5 godina

"Koja bre furiozna igra. Čekinato se raspao i bukvalno sam sebe dobio.
... (banjica, 11. oktobar 2018 10:46) "
Pa to je to... sta si ocekivao, da Cekinato pruzi otpor kao Nadal?

Dott

pre 5 godina

Novak i da ima mesto prebivalista u Beogradu, porez bi placao isti kao i sad sto placa, doduse da, bio bi jedan clan vise za potrosnju vode u zgradi. Ono sta se vodi na njega u Srbiji, na to placa porez. Zarade od turnira oporezuju se u zemljama u kojima igra, ja ne znam sta hoce te zavidne neznalice koje mu to stalno prebacuju?

Dott

pre 5 godina

(Dott, 11. oktobar 2018 12:40)

Slušaj ti pametnjakoviću, porez od sponzorskih ugovora se plaća u mestu prebivališta a to je u njegovom slučaju Monte Karlo. Stalno se ta činjenica preskače, ali srećom ima nas koji to znaju da vama pametnjakovićima zapušimo usta malo.

(banjica, 11. oktobar 2018 13:04)

Sta je!? Ispao si iz lezista, e vidis samo pokazujes koliko ne znas, porez na ugovore placa se tamo gde se overi, a mesto gde ce ga sklopiti stvar je dogovora dve strane, a ne mesta prebivalista uzivaoca ugovora.

Marko

pre 5 godina

Marko 

Kakav je to gej frendli program. 

Da li je tebi jasno da je Elen i njen sou jedan od najpopularnijih " talk souw" u Americi Da li ti je jasno da to nema nikakve veze sa njenom seksualnom orjentacijom ,
(jaooo, 11. oktobar 2018 13:55)

Pa čovek nije bio kod Džimi Kimela i Džimi Falona, oni su jako popularni ali je bio kod Konan O Brajana, i kod Elen. Ne znam beše za Letermana.

Ali nije morao kod Elen da dođe.., ali to što je bio kod nje nešto govori.

Ako je bio kod nekoga i kad u lice kaže da voli tu osobu i jako poštuje ( ima i na YouTube da se pogleda) to nešto govori o tome... i da li onda podržava i nju i gej populaciju..

I ona je isto vegan kao i Jelena i Nole, i Nole ima veganski restoran u Monte Karlo, i rekli su da su se tu upoznali.

I ona kaže da ga poštuje i navija za njega, i to je meni baš kul.

Da ponovim, Nole svetski čovek, a naš.

dominus

pre 5 godina

@Dott @banjica

Novak je državljanin Srbije, a zvanično prebivalište ima u Monte Karlu, dok u Srbiji povremeno boravi. Kod sponzorskih ugovora uglavnom je reč o novčanim obligacijama. One bi trebalo da se isplaćuju u mestu ugovorne strane koja dobija taj novac, u ovom slučaju Novaka. Novak nije lud da bilo gde potpiše te ugovore, tj. sigurno ima dobar advokatski tim koji ga savetuje. Nije tu samo običan potpis već i mnogo drugih bitnih stvari, pa i u slučaju spora. Jedine tačke vezivanja za njega su Srbija i Monte Karlo, pa možemo pretpostaviti gde potpisuje te ugovore. Samim tim i gde porez plaća na te ugovore. Sumnjam da neki ugovor sa nekim sponzorom iz Srbije sklapa u Monte Karlu, ako uopšte ima neki ugovor te vrste.

bozza

pre 5 godina

.Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?....  
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)  

Secate se kad su poceli da hapse Ruske sportiste, tada je poceo Novakov pad. Evo sada Ruse ne diraju i Novak se razigro.
(cudna jada, 11. oktobar 2018 09:50)

ja ipak mislim da je zbog Lidla

Dobros-AV

pre 5 godina

Dobro juce neko pametan rece: Nece uzeti Cekinato vise od 4 gema.
I nije.
Svaka cast tom prognozeru. Ja se ne bih usudio to da napisem, iskreno receno.

milutin

pre 5 godina

Pa moralo je za ono na RG.
Ali Ćećinato nije, kao što se obično ima utisak, neko iz prosjeka...
Posebno mi je drago zbog onog bajka na jednom točku.
Sa srećom Nole!

Stefan

pre 5 godina

Bravo Nole!Pobeda i izjednacenje u medjusobnim duelima.Sledi Anderson ili Cicipas.
P.S.ono kad pocenes gledati mec od drugog seta i pogledas ovo.

Zvezdas

pre 5 godina

Hvala vam braco Kinezi,ovoliko srpskih rekvizita nemaju ni nasi navijaci u Srbiji. 
(bubi 90, 11. oktobar 2018 10:08) 

Ti misliš da oni navijaju iz ljubavi? E moj ti...pa više navijača u Šangaju ima Kralj Federer! Evo gotov meč 2:0. Ako se susretne sa Kraljem Federerom, Kralj ga dobija i ponovo uzima Šangaj!
(O.T.A.N., 11. oktobar 2018 10:23

BODIBOND zauzeo si busiju na tastaturi od ranog jutra.

s a k o , p a n t a l o n e

pre 5 godina

Druze, na te visine se samo novak popeo pa je mogao tako da padne u poenima. Pratis tenis od juce pa ti nisu sva pravila poznata. Neki teniser koji je 50 na atp u ima oko 1000 poena(bodova) pa i kad ispadne iz atp a ima pad od 1000 bodova a novak je na vrhuncu imao oko 16000 pa kad padne oko 20 mjesta na atp u je veca razlika od nekoga koji je 50 na atp-u pa ispadne sa rang liste

JPR24

pre 5 godina

Nisam siguran, ali sam 100% siguran da niko nije napravio VECI PAD u osvojenim poenima na rang listi u tako kratko roku kao nas Nole. To je bio svetski rekord svih vremena i za sva vremena.Sad mu ide bolje, da kucnem u drvo!
(Advokat pametnih Srba, 11. oktobar 2018 09:34)
Da, samo sto si malo zaboravio da je u Junu 2016 Nole imao 16950 poena, i nomalno da niko ne moze imati toliki pad kad nikad nije dostigao tu "visinu"...

Bogoje Panajotovic

pre 5 godina

OTAN I BODIBOND kako se ne umorite botovi to mi samo nije jasno? 
(Milos, 11. oktobar 2018 11:04) 

Tek da se zna, to je jedna te ista osoba i to frustrirana žena, provaljena odavno.
(Lik, 11. oktobar 2018 11:26)

Sto ti je izraz, "provaljena".
Pa jos "odavno" ;)
Pravda za provaljene. :-D

Paralelni svetovi

pre 5 godina

Opasan Cekinjavko. Sila u svetu tenisa
(NbgDeki, 11. oktobar 2018 09:31)

Kakav god da je, više znači u svetu tenisa, nego ti u svetu komentara. Ma, nego ti u bilo kom svetu!

мрки

pre 5 godina

како смарате са порезом,човеку већ одбијају озбиљне цифре земље где осваја турнире што значи да тамо већ плати порез,није овде ни освојио да би га овде платио, замислите човек који ради у Бечу и прими плату и дође овде да додатно плати... а реално дао је доста новца вртићима,школама итд.и више од п....вог пореза а на крају зашто би уопште некоме нешто дао,нарочито држави где би корумпирани лопови себи купили виле,лукс аутомобиле итд. од његових пара

nolefan

pre 5 godina

Andi je spao sa nekih 12000 na otprilike 0 poena, sa 1.na 900 i neko mesto... Druga stvar, niko nije dohvatio tu visinu kao Djokovic tako da teoretski niko u istoriji nije ni mogao da izgubi toliki broj poena. Treba i proveriti da li se ikada dogodilo da neko ko je u maju bio na 20. poziciji zavrsi sezonu kao broj 1...
(antiDebil, 11. oktobar 2018 11:25)

Andy Murray je 262 na ATP listi

?

pre 5 godina

Netacno. Radi se o poenima, ne o renkingu. Endi nije spao sa 16585 poena na par hiljada. Novak jeste.
(Citaj kao sto pise!, 11. oktobar 2018 10:34)

A ko je uopste osim Novaka imao 16.000 poena?

објавите ми коментар

pre 5 godina

Ne znam da li je iko u istoriji sporta imao ovakav spektakularan povratak iz povrede ili bilo kojeg odsustva sa najveće scene kao nas Novak Djokovic?Ljudi moji covek je osvojio Wimbledon,Sinsinati,US open i napada 1 mesto na AT,..Znam da je Dzordan u drugoj sezonu od povratka imao spektakularne brojke.Ali u 2 sezoni,...
(it’s my life, 11. oktobar 2018 09:16)

Рафаел Надал 2013. године. Излазио је из паузе од 8 месеци (колено) и нико није знао какав ће бити. Изгубио је мечеве у Риу, Монте Карлу и Вимблдону, а освојио је Акапулко, Рим, Мадрид, РГ, Индијан Велс, Синсинати, Монтреал и УС опен и није изгубио ниједан меч на бетону до септембра или октобра. Наравно свако може да има своје мишљење, али није тачно да нико није имао овакав повратак. Исто тако може неко да каже и Роџер 2017. и не би погрешио, па из тог разлога овај Новаков повратак није најспектакуларнији, већ један од најспектакуларнијих.

max

pre 5 godina

Dosadiše ovi što ne rade ništa i hoće tuđi novac. A da probaju oni da zarade malo novca preko. Sa druge strane plaćaš porez da bi ti se vratilo kroz npr zdravstvo, školstvo, puteve, platu, penziju... Đoković nije korisnik toga. Sa treće strane on želi svaki dinar da da kako treba u Srbiju a ne da Vulin kupi stan. Toliko. Kamo sreće da imamo na hiljade takvih koji svoj novac daju gde treba. Mom naselju više vredi put koji je finansirao jedan naš bogati bivši komšija sada u Americi nego fontana na Slaviji.

bozza

pre 5 godina

Nije Cekinato u dobroj formi inace bi on pobedio.
(BODIBOND, 11. oktobar 2018 10:40)

i ja se slazem sa tobom, to sto je Novak osvojio 14 GSova i 5 masters finala, i sto je od poslednja 4 velika turnira osvojio 3, nema veze sa time, samo je imao neverovatnu srecu. Cekinato je bolji igrac i danas jednostavno nije imao srece... daj jos jedan dim

Dott

pre 5 godina

Uh, koliko se ne zna i samo naklapa bezveze...
Porez na sponzorske ugovore placa sponzor i to prilikom sudske overe sudskom overitelju, koji im razreze procenat shodno zakonu zemlje u kojoj se ugovor overava. Ugovor mogu overiti u sudu kojem god oni hoce na planeti. Sponzor uvek zeli da overi ugovor u zemlji u kojoj je klauzula najmanja, a druga strana u ovom slucaju Novak, zeli u zemlji koja se pokazala kao najpuzdanija, da bi sponzor ispostovao ugovor do kraja naravno.
Na velike iznose, sudski overitelj ima pravo da umanji poresku stopu, ali naravno u zakonskim okvirima, ali mislim da je na milionske iznose, najniza stopa 2%. Naravno, Novak ima godisnji porez u svakoj zemlji u kojoj je imao bilo kakavu nepokretnost, kupoprodaju, usluge gradjanima, ili trgovinski promet na malo i veliko. I taj porez ima odstupanja od zemlje do zemlje. Naravno Monte Karlo spada u mesta sa najnizom poreskom stopom, ali Novak tamo placa porez na nepokretnost i porez na restoran, na promet u njemu koji prijavljuje, U Srbiji takodje placa godisnji porez na ono sta ima u Srbiji i sta ostvaruje u prometu, bankarske transakcije itd.
Novak svakako ima ustedu time sto je boravak prijavio u Monte Karlu, ali on nije tako velik, tu razliku kolika je, on najmanje 10x vise od nje ulaze u Srbiju aktivnostima koje je imao, ima i koje ce imati.
Zato je greota sto mu se to prebacuje, ali Novaka to ne pogadja i ne zamera mnogo, jer zna da to cine oni koji malo znaju o svemu tome.

nevski

pre 5 godina

manite se poreza,hajde malo o tenisu da pričamo...Karton je uvek govorio:uostalom,smatram da Kartaginu treba uništiti! Tako ću i ja da počnem s onim,od Novaka sve zavisi,ponavljam se ali je bukvalno tako. Nego,ne znam da li smo svi mi svesni,ali on je otprilike na 79 posto onoga što može,i,sad sam siguran da do kraja karijere neće uspeti da razvije potencijal do kraja,toliko prostora još ima. Da ne pričam gluposti dokaz je servis,koji nije jak,nije ni nešto brz,ali je precizan,oštar i dobro miksovan,po potrebi i po protivniku. Sledeća stavka je volej,ko prati forum,verovatno se seća koliko sam bio popljuvan 2015 kada sam rekao da će do kraja karijere biti jedan od najboljih volej igrača ikada,a,ponovio bih opet tu tvrdnju. Ovo su bila dva aspekta igre gde je dosta škripalo,a,tu će tek biti popravki i podešavanja.Elem,jedini igrač koga vidim kao ikakvu pretnju Novaku je Vavrinka,jer,kad on zvekne odrezak od pet,šest funti pre meča,nema šanse bilo ko da ga dobije:)...živeli svi,a,Novaku želim da se vrati tamo gde mu je mesto...na prvo naravno.

antiDebil

pre 5 godina

Рафаел Надал 2013. године. Излазио је из паузе од 8 месеци (колено) и нико није знао какав ће бити. Изгубио је мечеве у Риу, Монте Карлу и Вимблдону, а освојио је Акапулко, Рим, Мадрид, РГ, Индијан Велс, Синсинати, Монтреал и УС опен и није изгубио ниједан меч на бетону до септембра или октобра. Наравно свако може да има своје мишљење, али није тачно да нико није имао овакав повратак. Исто тако може неко да каже и Роџер 2017. и не би погрешио, па из тог разлога овај Новаков повратак није најспектакуларнији, већ један од најспектакуларнијих.
(објавите ми коментар, 11. oktobar 2018 14:38)

Nadal nije bio povredjen, makar ne ozbiljnije tako da on ne upada u ovu pricu !
Te godine je otkazao ucesce na Australijan openu zbog stomacnog virusa, 21 dan pre pocetka turnira...

kraja

pre 5 godina

...mozemo reci da je drugim setom namirio i cekinata i cunga...
...znam, znam, ovo je cekinatov najgori mec u karijeri...
...on spada u onu grupu koja bljesne jednom u par godina...
...na mecevima u kojima je protivnik potpuno indisponiran...
...nazvao bih to sindromom "tomija hasa"...

Zvezdas

pre 5 godina

BODIBOND je celu proslu nedelju okupirao portal o Zvezdi i PSG.Onda je sinoc promenio ime u Grobar kada je u pitanju bila kosarka.Sada kada je Novak u pitanju ime Jumko nij u upotrebi jer je Novak pobedio.Ostalo je jos ono ime Batko pamcenje mu kratko

nezahvalan

pre 5 godina

antiDebil ko je Djordan?
(Neinformisan, 11. oktobar 2018 11:16)

Nemoj ga prozivati. Vidiš da nepismeni vladaju. On samo prati trendove.