Ponedeljak, 01.10.2018.

19:20

Vučić: Putinu stalo do Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na njegovoj povećanoj pažnji za ono što se zbiva u Srbiji i oko nje.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Putinu stalo do Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

мики

pre 5 godina

Rusija, a ranije SSSR, sponzor je i podrzavaoc najvecih svetskih diktatura i tiranija!!! Koliko je to "tesko" skapirati...Zato i jesmo tu gde jesmo...
(Rusofilija i SNSfilija bolest najmilija, 01. oktobar 2018 22:40)

ко теби даје плусеве? западна цивилизација је богатство стекла на муци и мртвим телима поробљених народа широм света. Немци су део те цивилизације, такође и Енглези. теби су очигледно продали своју причу, али ко хоће да зна, може. није тешко. свуда су сејали смрт, а после изигравали неку финоћу и продавали муда за бубреге. тешка си ти незналица.

Wladimir

pre 5 godina

Posmatrajte trenutne predsednike...Putin na jednoj strani i Vučić na drugoj strani...Uporedite to sa kombinacijom Jeljcin-Milošević. Možemo biti prezadovoljni sadašnjom kombinacijom, zar ne?!

VV

pre 5 godina

Živeo naš predsednik koji na ravnoj nozi čeka da ga Putin sutra primi. Mogli bi ako se sete da nam donesu malo boršča, da začinimo malo ove sendviče... paradajz je postao preskup za naš standard.

Milica

pre 5 godina

Колико Путин поштује Србију показује и то што је други пут ове године примио Вучића у званичну посету.

Rezident

pre 5 godina

Rusija ce podrzati Srbiju isto toliko koliko Vucic podrzava Rusiju da Krim bude u sastavu Rusije (gde je bio vekovima - dok ga u pijanstvu Hruscov nije velikodusno poklonio Ukrajini)
(Stevan Nedeljkovic, 1. oktobar 2018 19:50)

Najgore je kad botovi koji ostavljaju komentare ocigledno nisu isli u skolu. Narociteo kad provale laz ove vrste.

Da ponovimo gradivo: Krim NIJE bio vekovima ruski.
Prvi put je usao u okvire Rusije 1783 posle Rusko-Turskih ratova.
Znaci, tek malo vise od 200 godina.

Veliki brat

pre 5 godina

Jadan Putin, ne može da spava noću zbog sekiracije za Srbiju.

A teta Angela se sve sekira za nas, mora da pije lekove od brige i nervoze šta će biti sa nama.


Ljudi, u ovoj državi ni lokalni političari ne misle o građanima, a sad će neki tamo Putin da razmišlja o nama i da se sekira za nas.

Rusija Srbija samo zanima sa strateške tačke gledišta. Zadnjih 150 godina se lome koplja oko Balkana, San Stefanski mir je poništen da Bugarska ne bi imala previše teritorije i da preko nje Rusija ne bi imala preveliki uticaj na Balkanu. Potom je posle Prvog svetskog rata napravljena Albanija da Srbija ne bi imala previše teritorije i izlazak na more, jer bi preko nje Rusija opet imala uticaj na Balkanu.


Moramo shvatiti igru i da, ako hoćemo da napredujemo, moramo jasno da se distanciramo od Rusije. Nama je veći izvoz u Italiju nego u Rusiju, a da ne pričam koliko izvozimo u Nemačku i druge države Zapada.


A Rusija nam je uvek kroz istoriju zarila nož u leđa ili nas ostavila na cedilu kad je imala takav interes. Najbolje to pokazuje uvođenje sankcija Jugoslaviji 90-ih, kao i bombardovanje 1999.
Nema tu opravdanaj da li je na vlasti bio Jeljcin ili neko drugi, politika države ne sme da zavisi od jedne ličnosti na vlasti, a na državu u kojoj je tako nikad se ne možemo osloniti.


Da smo se još 1990. okrenuli Zapadu, davno bi bili u EU, nego smo zauzeli raskrsnicu (puteva) i mislimo da ucenjujemo druge i živimo od "putarine" kao pre 800 godina.

Rusofilija i SNSfilija bolest najmilija

pre 5 godina

Sve razumem, i politicku borbu opozicije i vlasti, ali zasto nekima smeta ova poseta? Sta je nama ikad Rusija lose ucinila kroz istoriju. Ako nam nekad nije pomagala, nije nam ni odmagala sigurno.
(Pavle Brankovic, 01. oktobar 2018 20:33)
Rusija kroz istoriju podrzava retrogradne, nacionalisticke ili komunisticke rezime, potpaljuje nas na sukobe sa civilizovanim Svetom i mnogo jacim i bogatijim drzavama. Ta ista Rusija, a ranije SSSR, sponzor je i podrzavaoc najvecih svetskih diktatura i tiranija!!! Koliko je to "tesko" skapirati...Zato i jesmo tu gde jesmo...

zlatko

pre 5 godina

Vucicu brate,
Korupcija i nepotizam su me odveli da trazim bolji zivot daleko od Srbije. Moja deca ne znaju srpski i nemam nameru da ih ikada ucim Srpskom niti ce ici u srpsku vojsku. Sta bi mogli da brane u Srbiji- korumpiranu drzavu. Neka deca onih koji su ostali u Srbiji uce u skoli na casovima jezika stihove Cece, a mogu i sa Zadruge da se uce kulturi ophodjenja, jezickoj kulturi, etici... Moja deca nece.

Moma8

pre 5 godina

Ahahha, kao nije otisao u Brisel, nije otisao u UN(pustio Djurica da objasni kako im 'udara ceznju'), a dogovorio sastanak s Putinom. Pa junace, ne lozi ovaj crni narod da imas hrabrosti za takav zaokret. Znas ti dobro da je Gruevski napravio takav zaokret, i kako je zavrsio posle toga. Eno ga sad maje se po sudovima, a ti si u mnogo zesci kriminal od njega odavno upao. Sta mislis dokle ce da traje ovaj tvoj trik? Nisi ti tako vest iluzionista kao sto mislis, steze se obruc, stisli i ovi tvoji, sve teze ih kontrolises. Ali mislis da si nikad jaci, tu si fatalnu iluziju napravio i sam sebi. Blizi ti se kraj, bolje pitaj Putka da te skloni negde pored Mire.

mihail

pre 5 godina

Kada je teško i kada smo u problemu najviše poverenja naše rukovodstvo ipak ima u Rusiju. Oni ako nekada i nisu mogli da nam pomognu bar nam nisu stajali na muku.

Бата Стојковић

pre 5 godina

"Što nismo puki izvršioci nečijih zamisli, već je Srbija nezavisna isuverena zemlja, koja samostalno donosi odluke", rekao je Vučić.
Независна и суверена земља има власт на целој својој територији драги наш председниче а њен председник не трчи свако мало да се захваљује овима и онима што обраћају повремено на нас. У осталом од повећане пажње се не живи већ од сопственог рада и борбе за бољи живот.

Sloba

pre 5 godina

Botovi
Evo nivoa vaših komentara: Odlično je sto su odnosi naših predsednika odlični.
Verovatno možemo zakčjučiti da bi bilo vrlo dobro da su odnosi takvi i tako dalje. Kako da mam bude bolje sa poltronima, ulizicama i ljudima bez kritičkog razmišljanja? Svaki misleći čovek će biti skeptičan prema bilo kojoj vlasti i hteti da je popravi kritikom. Šta je vaš cilj?

Gordana

pre 5 godina

Tebe da je Putin pozvao u Rusiju kao sto je pozvao Dodika, isti dan danas bi te primio ali ti sam ides i molis. Ti svog sebe dajes da bi se dokazao Jeremicu, Tadicu, Djilasu, kako tebe, Boze moj, zeli Putin da vidi i sa tobom razgovara. Sam si pre mesec dana rekao da si kumio i molio Makrona da dodje u Srbiju, kao i predsednika Kine.

Pavle Brankovic

pre 5 godina

Sve razumem, i politicku borbu opozicije i vlasti, ali zasto nekima smeta ova poseta? Sta je nama ikad Rusija lose ucinila kroz istoriju. Ako nam nekad nije pomagala, nije nam ni odmagala sigurno.

Nikola

pre 5 godina

Mnogo nam znaci podrska i zalaganje jedne tako velike zemlje. Ovakvo zalaganje je stvar koja dosta govori o tome da nas jedna tako velika sila uvazava, postuje i pomaze.

lignjasti kokosar

pre 5 godina

Jel si se obuk'o toplo, posto tako na ulici sigurno nije prijatno, mi, tvoj narod, brinemo za tebe, da ne ozebes dok cekas da te bacuska primi!??

zato nam i ide tako dobro da nas je sramota

pre 5 godina

da ti sef objasni u cetiri oka i recnikom koji razumes ono "prerano je da rusija pomogne srbiji", od pre neki dan...
ali dzabe srbima pricati sta je bilo pre dva dana, ko to ovde pamti?

Miodrag Kadic

pre 5 godina

Predsednik Vucic najbolje zna zasto je bas sad odredio tajming ove vazne posete. Svaki dogovor koji ce osnaziti poziciju Srbije po pitanju Kosmeta, treba da bude podrzan od strane domace javnosti.

Jana

pre 5 godina

Putin se zalaze za resavanje nasih problema jer vidi koliko mi napora i truda ulazemo. A Srbija nije vise tako nemocna i da mogu svi kako hoce sa njom.I on to ceni.

marko

pre 5 godina

Podrska predsednika Putina je i te kako bitna,. To nam govori koliko nas uvazava, ceni i govori o tome da je Rusija ogroman prijatelj i oslonac nasoj zemlji.

Milan Savić

pre 5 godina

Veoma važan susret sa predsednikom Putinom u trenutku kada smo imali narušenu bezbednost za naš narod na KiM. Naravno razgovaraće oni i o drugim temama.

Mirko Dorćol

pre 5 godina

Nije mi jasno čemu Srbija zateže i pogoršava odnose u regiji? Zna se veoma dobro da je Kosovo priznato od vise od 100 zemalja. Zar Vučić misli vratiti vreme od pre 1999? Čemu ove igre i sluđivanje naroda? Kako on u opšte da pomisli da vojno krene kad bi to značio sukob sa NATO savezom? Čemu onda podizanje tenzija, nova ujudurma i destabilisanje od nas samih do susednih zemalja! Mi smo kao najgore drže u školi koje nikako da se smiri i pusti svoje kolege u miru. Previše se pravi drama a malo se radi! Zaostajemo za svetom u svemu a da o platama ni ne govorim!

Zdravko

pre 5 godina

Kod svih normalnih građana Srbije, ti sad možeš biti samo predsednik sam za sebe, koju si sramotu i bruku doživeo. Evo ti jedan primer: dolazi ti Putin u Srbiju i mora da čeka sutrašnji dan da ga primiš. Putin stoji u Knez Mihailovoj i ima intervju sa Ruskim novinarom. Bruka! Posle današnjeg scenarija, od tebe bi časno bilo da podneseš ostavku.

gari

pre 5 godina

Jel ćete školu Srpskog jezika i kulture otvoriti u "Erimtažu", jer kako vodiš politiku i ovu napaćenu zemlju ima da nestanemo kao narod. Onda šta drugo preostaje nego neka postavka po muzejima... Bio jednom jedan narod, a onda dodjoše SNS & Co. ...

Miklos

pre 5 godina

Americka (EU) kolonija ili ruska gubernija? Ne pravim razliku jer rob je samo rob. Gledati sebe i sopstvene interese i biti dobar sa svima. To je jedina formula za normalnu drzavu.

Pavle

pre 5 godina

Meni zapada u oči izjava novinara kad kaže: sutra se sastaju dva lidera. Koja crna dva lidera? Ma o tom je glupo i polemisati. Slika sa ulice u Moskvi govori sve. Gledam prolaznike, niko Vođu ne zarezuje ni dva posto. Niko ga ni ne gleda, niti na njega obraća pažnju.

pogled sa strane

pre 5 godina

Vučiću, Predesednik Srbije, stvarno si postao bljutav!:( Koliko tvojeg naroda ti uopšte još veruje,da o Vašem Ustavu i ne govorim! Koliko godina još?:(

SAŠA

pre 5 godina

Koji god da je razlog susret sa najmoćnijim čovekom na svetu je velika čast. Nadam se da ćemo od Rusije dobiti odgovarajuću pomoć u poliičkoj borbi za Kosovo.

Milos

pre 5 godina

Очекује се конкретан разговор о неким пројектима јер они су од значаја за бољи живот наших грађана, животни стандард наших људи, богатије српско друштво.

Teodora

pre 5 godina

Incidenti i provokacije koje su se dogodile pre nekoliko dana na KiM samo su ubrzale susret dva predsednika.Činjenica je da je Rusija uvek podržavala naše stavove vezano za KiM.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Gospodine predsednice, sta mislite dokle ce moci funkcionisati politika " dve stolice"? Od zapada tehnologija, investicicije, otvaranje fabrika, fondovi za razvoj, donacije....a kod Rusa na konsultacije. Ne ide to tako. Sta mislite da su oni bas toliko slepi, da ne vide sve to? A onda se na vasim medijima zalite, kako nas zapad ne razume i ne daje politicku podrsku. Pa, rekoh Vam, ne ide to bas tako gos. predsednice.

Milanko

pre 5 godina

Srbija napokon ide napred i to svi sa strane vide. Ko su prijatelji kao Rusija oni nas podrzavaju a neprijatelji pokusavaju da nas slome jer se plase da cemo ih nadmasiti.

duci0167

pre 5 godina

Od ovih Rusa imamo samo podrsku koju cak sta vise nikad direktno od njih ni nismo culi vec nam prepricavaju ovi nasi lozaci. Nadam se nekoj vlasti koja ce prekinuti ovo "bratstvo" sa Rusima. Kakva braca bakraci. Kakva je to drzava koja se inati sa ostatkom planete? Nikakva.

Stevan Nedeljkovic

pre 5 godina

Rusija ce podrzati Srbiju isto toliko koliko Vucic podrzava Rusiju da Krim bude u sastavu Rusije (gde je bio vekovima - dok ga u pijanstvu Hruscov nije velikodusno poklonio Ukrajini)

fenomen

pre 5 godina

Biće ono čuveno da su zabrinuti, da iskreno žale, da budemo suzdržani i slične floskule.
Dajte bre na poklon nekoliko S-400 ili S-500 sistema i nekoliko ljudskih vojnih aviona bombardera i Bog vas veselio. Da vidiš kako bi tad prestale provokacije komsiluka u okruzenju.

Stevan Nedeljkovic

pre 5 godina

Rusija ce podrzati Srbiju isto toliko koliko Vucic podrzava Rusiju da Krim bude u sastavu Rusije (gde je bio vekovima - dok ga u pijanstvu Hruscov nije velikodusno poklonio Ukrajini)

Pavle Brankovic

pre 5 godina

Sve razumem, i politicku borbu opozicije i vlasti, ali zasto nekima smeta ova poseta? Sta je nama ikad Rusija lose ucinila kroz istoriju. Ako nam nekad nije pomagala, nije nam ni odmagala sigurno.

Milanko

pre 5 godina

Srbija napokon ide napred i to svi sa strane vide. Ko su prijatelji kao Rusija oni nas podrzavaju a neprijatelji pokusavaju da nas slome jer se plase da cemo ih nadmasiti.

SAŠA

pre 5 godina

Koji god da je razlog susret sa najmoćnijim čovekom na svetu je velika čast. Nadam se da ćemo od Rusije dobiti odgovarajuću pomoć u poliičkoj borbi za Kosovo.

Miodrag Kadic

pre 5 godina

Predsednik Vucic najbolje zna zasto je bas sad odredio tajming ove vazne posete. Svaki dogovor koji ce osnaziti poziciju Srbije po pitanju Kosmeta, treba da bude podrzan od strane domace javnosti.

Milos

pre 5 godina

Очекује се конкретан разговор о неким пројектима јер они су од значаја за бољи живот наших грађана, животни стандард наших људи, богатије српско друштво.

Nikola

pre 5 godina

Mnogo nam znaci podrska i zalaganje jedne tako velike zemlje. Ovakvo zalaganje je stvar koja dosta govori o tome da nas jedna tako velika sila uvazava, postuje i pomaze.

marko

pre 5 godina

Podrska predsednika Putina je i te kako bitna,. To nam govori koliko nas uvazava, ceni i govori o tome da je Rusija ogroman prijatelj i oslonac nasoj zemlji.

mihail

pre 5 godina

Kada je teško i kada smo u problemu najviše poverenja naše rukovodstvo ipak ima u Rusiju. Oni ako nekada i nisu mogli da nam pomognu bar nam nisu stajali na muku.

Teodora

pre 5 godina

Incidenti i provokacije koje su se dogodile pre nekoliko dana na KiM samo su ubrzale susret dva predsednika.Činjenica je da je Rusija uvek podržavala naše stavove vezano za KiM.

Milan Savić

pre 5 godina

Veoma važan susret sa predsednikom Putinom u trenutku kada smo imali narušenu bezbednost za naš narod na KiM. Naravno razgovaraće oni i o drugim temama.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Gospodine predsednice, sta mislite dokle ce moci funkcionisati politika " dve stolice"? Od zapada tehnologija, investicicije, otvaranje fabrika, fondovi za razvoj, donacije....a kod Rusa na konsultacije. Ne ide to tako. Sta mislite da su oni bas toliko slepi, da ne vide sve to? A onda se na vasim medijima zalite, kako nas zapad ne razume i ne daje politicku podrsku. Pa, rekoh Vam, ne ide to bas tako gos. predsednice.

Jana

pre 5 godina

Putin se zalaze za resavanje nasih problema jer vidi koliko mi napora i truda ulazemo. A Srbija nije vise tako nemocna i da mogu svi kako hoce sa njom.I on to ceni.

pogled sa strane

pre 5 godina

Vučiću, Predesednik Srbije, stvarno si postao bljutav!:( Koliko tvojeg naroda ti uopšte još veruje,da o Vašem Ustavu i ne govorim! Koliko godina još?:(

lignjasti kokosar

pre 5 godina

Jel si se obuk'o toplo, posto tako na ulici sigurno nije prijatno, mi, tvoj narod, brinemo za tebe, da ne ozebes dok cekas da te bacuska primi!??

zlatko

pre 5 godina

Vucicu brate,
Korupcija i nepotizam su me odveli da trazim bolji zivot daleko od Srbije. Moja deca ne znaju srpski i nemam nameru da ih ikada ucim Srpskom niti ce ici u srpsku vojsku. Sta bi mogli da brane u Srbiji- korumpiranu drzavu. Neka deca onih koji su ostali u Srbiji uce u skoli na casovima jezika stihove Cece, a mogu i sa Zadruge da se uce kulturi ophodjenja, jezickoj kulturi, etici... Moja deca nece.

Milica

pre 5 godina

Колико Путин поштује Србију показује и то што је други пут ове године примио Вучића у званичну посету.

Rusofilija i SNSfilija bolest najmilija

pre 5 godina

Sve razumem, i politicku borbu opozicije i vlasti, ali zasto nekima smeta ova poseta? Sta je nama ikad Rusija lose ucinila kroz istoriju. Ako nam nekad nije pomagala, nije nam ni odmagala sigurno.
(Pavle Brankovic, 01. oktobar 2018 20:33)
Rusija kroz istoriju podrzava retrogradne, nacionalisticke ili komunisticke rezime, potpaljuje nas na sukobe sa civilizovanim Svetom i mnogo jacim i bogatijim drzavama. Ta ista Rusija, a ranije SSSR, sponzor je i podrzavaoc najvecih svetskih diktatura i tiranija!!! Koliko je to "tesko" skapirati...Zato i jesmo tu gde jesmo...

Gordana

pre 5 godina

Tebe da je Putin pozvao u Rusiju kao sto je pozvao Dodika, isti dan danas bi te primio ali ti sam ides i molis. Ti svog sebe dajes da bi se dokazao Jeremicu, Tadicu, Djilasu, kako tebe, Boze moj, zeli Putin da vidi i sa tobom razgovara. Sam si pre mesec dana rekao da si kumio i molio Makrona da dodje u Srbiju, kao i predsednika Kine.

Moma8

pre 5 godina

Ahahha, kao nije otisao u Brisel, nije otisao u UN(pustio Djurica da objasni kako im 'udara ceznju'), a dogovorio sastanak s Putinom. Pa junace, ne lozi ovaj crni narod da imas hrabrosti za takav zaokret. Znas ti dobro da je Gruevski napravio takav zaokret, i kako je zavrsio posle toga. Eno ga sad maje se po sudovima, a ti si u mnogo zesci kriminal od njega odavno upao. Sta mislis dokle ce da traje ovaj tvoj trik? Nisi ti tako vest iluzionista kao sto mislis, steze se obruc, stisli i ovi tvoji, sve teze ih kontrolises. Ali mislis da si nikad jaci, tu si fatalnu iluziju napravio i sam sebi. Blizi ti se kraj, bolje pitaj Putka da te skloni negde pored Mire.

duci0167

pre 5 godina

Od ovih Rusa imamo samo podrsku koju cak sta vise nikad direktno od njih ni nismo culi vec nam prepricavaju ovi nasi lozaci. Nadam se nekoj vlasti koja ce prekinuti ovo "bratstvo" sa Rusima. Kakva braca bakraci. Kakva je to drzava koja se inati sa ostatkom planete? Nikakva.

Mirko Dorćol

pre 5 godina

Nije mi jasno čemu Srbija zateže i pogoršava odnose u regiji? Zna se veoma dobro da je Kosovo priznato od vise od 100 zemalja. Zar Vučić misli vratiti vreme od pre 1999? Čemu ove igre i sluđivanje naroda? Kako on u opšte da pomisli da vojno krene kad bi to značio sukob sa NATO savezom? Čemu onda podizanje tenzija, nova ujudurma i destabilisanje od nas samih do susednih zemalja! Mi smo kao najgore drže u školi koje nikako da se smiri i pusti svoje kolege u miru. Previše se pravi drama a malo se radi! Zaostajemo za svetom u svemu a da o platama ni ne govorim!

Sloba

pre 5 godina

Botovi
Evo nivoa vaših komentara: Odlično je sto su odnosi naših predsednika odlični.
Verovatno možemo zakčjučiti da bi bilo vrlo dobro da su odnosi takvi i tako dalje. Kako da mam bude bolje sa poltronima, ulizicama i ljudima bez kritičkog razmišljanja? Svaki misleći čovek će biti skeptičan prema bilo kojoj vlasti i hteti da je popravi kritikom. Šta je vaš cilj?

Pavle

pre 5 godina

Meni zapada u oči izjava novinara kad kaže: sutra se sastaju dva lidera. Koja crna dva lidera? Ma o tom je glupo i polemisati. Slika sa ulice u Moskvi govori sve. Gledam prolaznike, niko Vođu ne zarezuje ni dva posto. Niko ga ni ne gleda, niti na njega obraća pažnju.

zato nam i ide tako dobro da nas je sramota

pre 5 godina

da ti sef objasni u cetiri oka i recnikom koji razumes ono "prerano je da rusija pomogne srbiji", od pre neki dan...
ali dzabe srbima pricati sta je bilo pre dva dana, ko to ovde pamti?

Zdravko

pre 5 godina

Kod svih normalnih građana Srbije, ti sad možeš biti samo predsednik sam za sebe, koju si sramotu i bruku doživeo. Evo ti jedan primer: dolazi ti Putin u Srbiju i mora da čeka sutrašnji dan da ga primiš. Putin stoji u Knez Mihailovoj i ima intervju sa Ruskim novinarom. Bruka! Posle današnjeg scenarija, od tebe bi časno bilo da podneseš ostavku.

Veliki brat

pre 5 godina

Jadan Putin, ne može da spava noću zbog sekiracije za Srbiju.

A teta Angela se sve sekira za nas, mora da pije lekove od brige i nervoze šta će biti sa nama.


Ljudi, u ovoj državi ni lokalni političari ne misle o građanima, a sad će neki tamo Putin da razmišlja o nama i da se sekira za nas.

Rusija Srbija samo zanima sa strateške tačke gledišta. Zadnjih 150 godina se lome koplja oko Balkana, San Stefanski mir je poništen da Bugarska ne bi imala previše teritorije i da preko nje Rusija ne bi imala preveliki uticaj na Balkanu. Potom je posle Prvog svetskog rata napravljena Albanija da Srbija ne bi imala previše teritorije i izlazak na more, jer bi preko nje Rusija opet imala uticaj na Balkanu.


Moramo shvatiti igru i da, ako hoćemo da napredujemo, moramo jasno da se distanciramo od Rusije. Nama je veći izvoz u Italiju nego u Rusiju, a da ne pričam koliko izvozimo u Nemačku i druge države Zapada.


A Rusija nam je uvek kroz istoriju zarila nož u leđa ili nas ostavila na cedilu kad je imala takav interes. Najbolje to pokazuje uvođenje sankcija Jugoslaviji 90-ih, kao i bombardovanje 1999.
Nema tu opravdanaj da li je na vlasti bio Jeljcin ili neko drugi, politika države ne sme da zavisi od jedne ličnosti na vlasti, a na državu u kojoj je tako nikad se ne možemo osloniti.


Da smo se još 1990. okrenuli Zapadu, davno bi bili u EU, nego smo zauzeli raskrsnicu (puteva) i mislimo da ucenjujemo druge i živimo od "putarine" kao pre 800 godina.

Бата Стојковић

pre 5 godina

"Što nismo puki izvršioci nečijih zamisli, već je Srbija nezavisna isuverena zemlja, koja samostalno donosi odluke", rekao je Vučić.
Независна и суверена земља има власт на целој својој територији драги наш председниче а њен председник не трчи свако мало да се захваљује овима и онима што обраћају повремено на нас. У осталом од повећане пажње се не живи већ од сопственог рада и борбе за бољи живот.

gari

pre 5 godina

Jel ćete školu Srpskog jezika i kulture otvoriti u "Erimtažu", jer kako vodiš politiku i ovu napaćenu zemlju ima da nestanemo kao narod. Onda šta drugo preostaje nego neka postavka po muzejima... Bio jednom jedan narod, a onda dodjoše SNS & Co. ...

Rezident

pre 5 godina

Rusija ce podrzati Srbiju isto toliko koliko Vucic podrzava Rusiju da Krim bude u sastavu Rusije (gde je bio vekovima - dok ga u pijanstvu Hruscov nije velikodusno poklonio Ukrajini)
(Stevan Nedeljkovic, 1. oktobar 2018 19:50)

Najgore je kad botovi koji ostavljaju komentare ocigledno nisu isli u skolu. Narociteo kad provale laz ove vrste.

Da ponovimo gradivo: Krim NIJE bio vekovima ruski.
Prvi put je usao u okvire Rusije 1783 posle Rusko-Turskih ratova.
Znaci, tek malo vise od 200 godina.

fenomen

pre 5 godina

Biće ono čuveno da su zabrinuti, da iskreno žale, da budemo suzdržani i slične floskule.
Dajte bre na poklon nekoliko S-400 ili S-500 sistema i nekoliko ljudskih vojnih aviona bombardera i Bog vas veselio. Da vidiš kako bi tad prestale provokacije komsiluka u okruzenju.

Miklos

pre 5 godina

Americka (EU) kolonija ili ruska gubernija? Ne pravim razliku jer rob je samo rob. Gledati sebe i sopstvene interese i biti dobar sa svima. To je jedina formula za normalnu drzavu.

VV

pre 5 godina

Živeo naš predsednik koji na ravnoj nozi čeka da ga Putin sutra primi. Mogli bi ako se sete da nam donesu malo boršča, da začinimo malo ove sendviče... paradajz je postao preskup za naš standard.

Wladimir

pre 5 godina

Posmatrajte trenutne predsednike...Putin na jednoj strani i Vučić na drugoj strani...Uporedite to sa kombinacijom Jeljcin-Milošević. Možemo biti prezadovoljni sadašnjom kombinacijom, zar ne?!

мики

pre 5 godina

Rusija, a ranije SSSR, sponzor je i podrzavaoc najvecih svetskih diktatura i tiranija!!! Koliko je to "tesko" skapirati...Zato i jesmo tu gde jesmo...
(Rusofilija i SNSfilija bolest najmilija, 01. oktobar 2018 22:40)

ко теби даје плусеве? западна цивилизација је богатство стекла на муци и мртвим телима поробљених народа широм света. Немци су део те цивилизације, такође и Енглези. теби су очигледно продали своју причу, али ко хоће да зна, може. није тешко. свуда су сејали смрт, а после изигравали неку финоћу и продавали муда за бубреге. тешка си ти незналица.

Mirko Dorćol

pre 5 godina

Nije mi jasno čemu Srbija zateže i pogoršava odnose u regiji? Zna se veoma dobro da je Kosovo priznato od vise od 100 zemalja. Zar Vučić misli vratiti vreme od pre 1999? Čemu ove igre i sluđivanje naroda? Kako on u opšte da pomisli da vojno krene kad bi to značio sukob sa NATO savezom? Čemu onda podizanje tenzija, nova ujudurma i destabilisanje od nas samih do susednih zemalja! Mi smo kao najgore drže u školi koje nikako da se smiri i pusti svoje kolege u miru. Previše se pravi drama a malo se radi! Zaostajemo za svetom u svemu a da o platama ni ne govorim!

Gordana

pre 5 godina

Tebe da je Putin pozvao u Rusiju kao sto je pozvao Dodika, isti dan danas bi te primio ali ti sam ides i molis. Ti svog sebe dajes da bi se dokazao Jeremicu, Tadicu, Djilasu, kako tebe, Boze moj, zeli Putin da vidi i sa tobom razgovara. Sam si pre mesec dana rekao da si kumio i molio Makrona da dodje u Srbiju, kao i predsednika Kine.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Gospodine predsednice, sta mislite dokle ce moci funkcionisati politika " dve stolice"? Od zapada tehnologija, investicicije, otvaranje fabrika, fondovi za razvoj, donacije....a kod Rusa na konsultacije. Ne ide to tako. Sta mislite da su oni bas toliko slepi, da ne vide sve to? A onda se na vasim medijima zalite, kako nas zapad ne razume i ne daje politicku podrsku. Pa, rekoh Vam, ne ide to bas tako gos. predsednice.

Pavle

pre 5 godina

Meni zapada u oči izjava novinara kad kaže: sutra se sastaju dva lidera. Koja crna dva lidera? Ma o tom je glupo i polemisati. Slika sa ulice u Moskvi govori sve. Gledam prolaznike, niko Vođu ne zarezuje ni dva posto. Niko ga ni ne gleda, niti na njega obraća pažnju.

pogled sa strane

pre 5 godina

Vučiću, Predesednik Srbije, stvarno si postao bljutav!:( Koliko tvojeg naroda ti uopšte još veruje,da o Vašem Ustavu i ne govorim! Koliko godina još?:(

duci0167

pre 5 godina

Od ovih Rusa imamo samo podrsku koju cak sta vise nikad direktno od njih ni nismo culi vec nam prepricavaju ovi nasi lozaci. Nadam se nekoj vlasti koja ce prekinuti ovo "bratstvo" sa Rusima. Kakva braca bakraci. Kakva je to drzava koja se inati sa ostatkom planete? Nikakva.

lignjasti kokosar

pre 5 godina

Jel si se obuk'o toplo, posto tako na ulici sigurno nije prijatno, mi, tvoj narod, brinemo za tebe, da ne ozebes dok cekas da te bacuska primi!??

zato nam i ide tako dobro da nas je sramota

pre 5 godina

da ti sef objasni u cetiri oka i recnikom koji razumes ono "prerano je da rusija pomogne srbiji", od pre neki dan...
ali dzabe srbima pricati sta je bilo pre dva dana, ko to ovde pamti?

Бата Стојковић

pre 5 godina

"Što nismo puki izvršioci nečijih zamisli, već je Srbija nezavisna isuverena zemlja, koja samostalno donosi odluke", rekao je Vučić.
Независна и суверена земља има власт на целој својој територији драги наш председниче а њен председник не трчи свако мало да се захваљује овима и онима што обраћају повремено на нас. У осталом од повећане пажње се не живи већ од сопственог рада и борбе за бољи живот.

Moma8

pre 5 godina

Ahahha, kao nije otisao u Brisel, nije otisao u UN(pustio Djurica da objasni kako im 'udara ceznju'), a dogovorio sastanak s Putinom. Pa junace, ne lozi ovaj crni narod da imas hrabrosti za takav zaokret. Znas ti dobro da je Gruevski napravio takav zaokret, i kako je zavrsio posle toga. Eno ga sad maje se po sudovima, a ti si u mnogo zesci kriminal od njega odavno upao. Sta mislis dokle ce da traje ovaj tvoj trik? Nisi ti tako vest iluzionista kao sto mislis, steze se obruc, stisli i ovi tvoji, sve teze ih kontrolises. Ali mislis da si nikad jaci, tu si fatalnu iluziju napravio i sam sebi. Blizi ti se kraj, bolje pitaj Putka da te skloni negde pored Mire.

zlatko

pre 5 godina

Vucicu brate,
Korupcija i nepotizam su me odveli da trazim bolji zivot daleko od Srbije. Moja deca ne znaju srpski i nemam nameru da ih ikada ucim Srpskom niti ce ici u srpsku vojsku. Sta bi mogli da brane u Srbiji- korumpiranu drzavu. Neka deca onih koji su ostali u Srbiji uce u skoli na casovima jezika stihove Cece, a mogu i sa Zadruge da se uce kulturi ophodjenja, jezickoj kulturi, etici... Moja deca nece.

Sloba

pre 5 godina

Botovi
Evo nivoa vaših komentara: Odlično je sto su odnosi naših predsednika odlični.
Verovatno možemo zakčjučiti da bi bilo vrlo dobro da su odnosi takvi i tako dalje. Kako da mam bude bolje sa poltronima, ulizicama i ljudima bez kritičkog razmišljanja? Svaki misleći čovek će biti skeptičan prema bilo kojoj vlasti i hteti da je popravi kritikom. Šta je vaš cilj?

fenomen

pre 5 godina

Biće ono čuveno da su zabrinuti, da iskreno žale, da budemo suzdržani i slične floskule.
Dajte bre na poklon nekoliko S-400 ili S-500 sistema i nekoliko ljudskih vojnih aviona bombardera i Bog vas veselio. Da vidiš kako bi tad prestale provokacije komsiluka u okruzenju.

Zdravko

pre 5 godina

Kod svih normalnih građana Srbije, ti sad možeš biti samo predsednik sam za sebe, koju si sramotu i bruku doživeo. Evo ti jedan primer: dolazi ti Putin u Srbiju i mora da čeka sutrašnji dan da ga primiš. Putin stoji u Knez Mihailovoj i ima intervju sa Ruskim novinarom. Bruka! Posle današnjeg scenarija, od tebe bi časno bilo da podneseš ostavku.

Rezident

pre 5 godina

Rusija ce podrzati Srbiju isto toliko koliko Vucic podrzava Rusiju da Krim bude u sastavu Rusije (gde je bio vekovima - dok ga u pijanstvu Hruscov nije velikodusno poklonio Ukrajini)
(Stevan Nedeljkovic, 1. oktobar 2018 19:50)

Najgore je kad botovi koji ostavljaju komentare ocigledno nisu isli u skolu. Narociteo kad provale laz ove vrste.

Da ponovimo gradivo: Krim NIJE bio vekovima ruski.
Prvi put je usao u okvire Rusije 1783 posle Rusko-Turskih ratova.
Znaci, tek malo vise od 200 godina.

gari

pre 5 godina

Jel ćete školu Srpskog jezika i kulture otvoriti u "Erimtažu", jer kako vodiš politiku i ovu napaćenu zemlju ima da nestanemo kao narod. Onda šta drugo preostaje nego neka postavka po muzejima... Bio jednom jedan narod, a onda dodjoše SNS & Co. ...

Veliki brat

pre 5 godina

Jadan Putin, ne može da spava noću zbog sekiracije za Srbiju.

A teta Angela se sve sekira za nas, mora da pije lekove od brige i nervoze šta će biti sa nama.


Ljudi, u ovoj državi ni lokalni političari ne misle o građanima, a sad će neki tamo Putin da razmišlja o nama i da se sekira za nas.

Rusija Srbija samo zanima sa strateške tačke gledišta. Zadnjih 150 godina se lome koplja oko Balkana, San Stefanski mir je poništen da Bugarska ne bi imala previše teritorije i da preko nje Rusija ne bi imala preveliki uticaj na Balkanu. Potom je posle Prvog svetskog rata napravljena Albanija da Srbija ne bi imala previše teritorije i izlazak na more, jer bi preko nje Rusija opet imala uticaj na Balkanu.


Moramo shvatiti igru i da, ako hoćemo da napredujemo, moramo jasno da se distanciramo od Rusije. Nama je veći izvoz u Italiju nego u Rusiju, a da ne pričam koliko izvozimo u Nemačku i druge države Zapada.


A Rusija nam je uvek kroz istoriju zarila nož u leđa ili nas ostavila na cedilu kad je imala takav interes. Najbolje to pokazuje uvođenje sankcija Jugoslaviji 90-ih, kao i bombardovanje 1999.
Nema tu opravdanaj da li je na vlasti bio Jeljcin ili neko drugi, politika države ne sme da zavisi od jedne ličnosti na vlasti, a na državu u kojoj je tako nikad se ne možemo osloniti.


Da smo se još 1990. okrenuli Zapadu, davno bi bili u EU, nego smo zauzeli raskrsnicu (puteva) i mislimo da ucenjujemo druge i živimo od "putarine" kao pre 800 godina.

Miklos

pre 5 godina

Americka (EU) kolonija ili ruska gubernija? Ne pravim razliku jer rob je samo rob. Gledati sebe i sopstvene interese i biti dobar sa svima. To je jedina formula za normalnu drzavu.

Teodora

pre 5 godina

Incidenti i provokacije koje su se dogodile pre nekoliko dana na KiM samo su ubrzale susret dva predsednika.Činjenica je da je Rusija uvek podržavala naše stavove vezano za KiM.

SAŠA

pre 5 godina

Koji god da je razlog susret sa najmoćnijim čovekom na svetu je velika čast. Nadam se da ćemo od Rusije dobiti odgovarajuću pomoć u poliičkoj borbi za Kosovo.

Wladimir

pre 5 godina

Posmatrajte trenutne predsednike...Putin na jednoj strani i Vučić na drugoj strani...Uporedite to sa kombinacijom Jeljcin-Milošević. Možemo biti prezadovoljni sadašnjom kombinacijom, zar ne?!

Nikola

pre 5 godina

Mnogo nam znaci podrska i zalaganje jedne tako velike zemlje. Ovakvo zalaganje je stvar koja dosta govori o tome da nas jedna tako velika sila uvazava, postuje i pomaze.

Milanko

pre 5 godina

Srbija napokon ide napred i to svi sa strane vide. Ko su prijatelji kao Rusija oni nas podrzavaju a neprijatelji pokusavaju da nas slome jer se plase da cemo ih nadmasiti.

Pavle Brankovic

pre 5 godina

Sve razumem, i politicku borbu opozicije i vlasti, ali zasto nekima smeta ova poseta? Sta je nama ikad Rusija lose ucinila kroz istoriju. Ako nam nekad nije pomagala, nije nam ni odmagala sigurno.

Miodrag Kadic

pre 5 godina

Predsednik Vucic najbolje zna zasto je bas sad odredio tajming ove vazne posete. Svaki dogovor koji ce osnaziti poziciju Srbije po pitanju Kosmeta, treba da bude podrzan od strane domace javnosti.

Milos

pre 5 godina

Очекује се конкретан разговор о неким пројектима јер они су од значаја за бољи живот наших грађана, животни стандард наших људи, богатије српско друштво.

Milica

pre 5 godina

Колико Путин поштује Србију показује и то што је други пут ове године примио Вучића у званичну посету.

Jana

pre 5 godina

Putin se zalaze za resavanje nasih problema jer vidi koliko mi napora i truda ulazemo. A Srbija nije vise tako nemocna i da mogu svi kako hoce sa njom.I on to ceni.

Stevan Nedeljkovic

pre 5 godina

Rusija ce podrzati Srbiju isto toliko koliko Vucic podrzava Rusiju da Krim bude u sastavu Rusije (gde je bio vekovima - dok ga u pijanstvu Hruscov nije velikodusno poklonio Ukrajini)

Milan Savić

pre 5 godina

Veoma važan susret sa predsednikom Putinom u trenutku kada smo imali narušenu bezbednost za naš narod na KiM. Naravno razgovaraće oni i o drugim temama.

mihail

pre 5 godina

Kada je teško i kada smo u problemu najviše poverenja naše rukovodstvo ipak ima u Rusiju. Oni ako nekada i nisu mogli da nam pomognu bar nam nisu stajali na muku.

мики

pre 5 godina

Rusija, a ranije SSSR, sponzor je i podrzavaoc najvecih svetskih diktatura i tiranija!!! Koliko je to "tesko" skapirati...Zato i jesmo tu gde jesmo...
(Rusofilija i SNSfilija bolest najmilija, 01. oktobar 2018 22:40)

ко теби даје плусеве? западна цивилизација је богатство стекла на муци и мртвим телима поробљених народа широм света. Немци су део те цивилизације, такође и Енглези. теби су очигледно продали своју причу, али ко хоће да зна, може. није тешко. свуда су сејали смрт, а после изигравали неку финоћу и продавали муда за бубреге. тешка си ти незналица.

marko

pre 5 godina

Podrska predsednika Putina je i te kako bitna,. To nam govori koliko nas uvazava, ceni i govori o tome da je Rusija ogroman prijatelj i oslonac nasoj zemlji.

Rusofilija i SNSfilija bolest najmilija

pre 5 godina

Sve razumem, i politicku borbu opozicije i vlasti, ali zasto nekima smeta ova poseta? Sta je nama ikad Rusija lose ucinila kroz istoriju. Ako nam nekad nije pomagala, nije nam ni odmagala sigurno.
(Pavle Brankovic, 01. oktobar 2018 20:33)
Rusija kroz istoriju podrzava retrogradne, nacionalisticke ili komunisticke rezime, potpaljuje nas na sukobe sa civilizovanim Svetom i mnogo jacim i bogatijim drzavama. Ta ista Rusija, a ranije SSSR, sponzor je i podrzavaoc najvecih svetskih diktatura i tiranija!!! Koliko je to "tesko" skapirati...Zato i jesmo tu gde jesmo...

VV

pre 5 godina

Živeo naš predsednik koji na ravnoj nozi čeka da ga Putin sutra primi. Mogli bi ako se sete da nam donesu malo boršča, da začinimo malo ove sendviče... paradajz je postao preskup za naš standard.