Subota, 03.07.2004.

17:44

Pretnje generala Pavkovića

Izvor: B92

Pretnje generala Pavkoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Jagoda

pre 19 godina

Za "munju nebesku" poruka :
-mazohizam naroda je sto je dozvolio da ga takvi tipovi poput Pavkovica (slugeranje zlocinackog rezima )dovedu u ovakvu sitaciju u kojoj je sada.
A posto pitate gde smo bili ona tri meseca za vreme bombardovanja,reci cu vam za sebe. Bila sam u Beogradu, na Vracaru, i tresla se sve vreme od straha kao i vecina ostalih gradjana. A za to vreme Pavkovicu se zavrsavao stan na istom tom Vracaru ,a i u Bambilendu se intenzivno radilo.

zorica

pre 19 godina

Ukoliko je Pavkovich bio general u ratu, a jeste, pozivam ga da bude general i u miru. Konaccno ima priliku da kao pravi patriota spase naciju. Predaj se, Pavkovichu, sa svim svojim generalima. Jer, vi ste to trazzili.

Nebojsa bez kule

pre 19 godina

Pavkovic se poziva na krvnu osvetu koja je skoro iskorenjena u normalnim (obrazovanim) sredinama. A sta je on uradio zajedno sa svojim generalima? Zasto ni jedan od njih nije uhapsio Zlobu kao nenormalnog Vrhovnog komandanta? Zloba i njegove ideje da mozemo da pobedimo NATO. Pa ljudi ja kada sam bio u Vojsci Uzbuna je trajala onoliko koliko je treblo jednom ratnom avionu da preleti zemlju. A za vreme rata '99 NATO nas je bombardovao sa brodova koji su bili negde oko Italije, Grcke... Gadjali su nas sa lakocom kao ovo kucanje na racunaru. Gde je Vam je tada bila generalska pamet pa da kazete STOP, STANI BRE SILA BOGA NE MOLI!
I zato mislim da bi mi sada trebali hitno da pomognemo Pavkovicu&co da spakuju svoje cetkice za zube i da idu u lepu ...

zivkovic

pre 19 godina

Problem je u svetskoj bedi pravne regulative i prakse. "Pobednik", a to je uvek SAD, i to nad zemljama koje nemaju atomsku bombu, sudi onima koji se brane od nametanja njihove "demokratije". Verujem da je pobedila Austro-ugarska da ne bi sudila Misicu, Stepi, Bojovicu, niti Putniku. Ali ni zemlje pobednice nisu tada trazile da se sudi njihovim generalima za zverstva koja su cinili po Macvi i celoj Srbiji. Rat je rat a vojska je vojska. Oni koji izgube nestaju sa scene cesto za uvek ili za duze vreme. Suditi Pavkovicu i Lazarevicu za njihov doprinos herojskom otporu agresoru - to je osveta NATO i SAD sto ih je svo vreme uspesno zavaravao i postigao stotine malih pobeda u spasavanju ljudstva i borbene tehnike. To je sramota jer smo svi bili ponosni kada je zapanjeni NATO gledao kako sa Kosova izlazi niotkud na stotine tenkova...
Ali to nema veze i nikako ne treba mesati sa Pavkovicevim poimanjem odnosa vojske prema vlasti. Tu je moguce da ima moralnih nedoslednosti (sluzenje Slobi pa izdaja, sluzenje DOS-u pa sada pretnje, stanovi, kandidovanje i fijasko na izborima, cetiri braka...) ali to nije za HAG nego za nase organe, nasu javnost i tabloide.
Nazalost, on ce ici u Hag jer je i Karadjordjeva glava napunjena slamom otisla u Istab-mul. Kao sto je izlidjivao NATO SADA IZLUDJUJE i Vuka pretnjama, jer zna kolika je ovaj kukavica. Oni moraju da idu ali nemojte se tome bar radovati.

illyria

pre 19 godina

Generale, da li se sećaš osmog januara 1999 godine i sela Slapužane kod Suve Reke?!
Tada su generale tvoji tenkovi granatirali to selo bez ikakvog razloga i ubili devojčicu od šest godina i njenog brata od devet godina iz familije Eljšani.
Bila su samo nevina deca, lepi ko anđeli. Oni su voleli život ali ste vi odlučili o njihovoj sudbini i o tragičnim sudbinama hiljada drugih nevinih ljudi.
Posle ovih pretnji, srpske vlasti bi trebalo da te zatvore u roku od 12 sati, jer ovime si dokazao čak i tvojim ljubiteljima kakav si monstrum od "čoveka"!

Baki

pre 19 godina

Dragi moji mediji, vi ste krivi sto su ovi nasi heroji a najvise ovaj sto preti toliko glasni, vi ste ih vodali iz emisije u emisiju toliko ste ih popularizovali da sada oni misle da mogu i otvoreno da prete. Ja bih jednostavno rekao da je moguce da su takvi i njihovo bratstvo ubili Djindjica. General je kukavica kao i njegov gazda, u gomili su bili jaki i nisu imali milosti. Niko ih nikada vise nece skupiti zajedno, drzava mora da bude nemilosrdna prema onima koji prete. Samo da ne ispadne da na kraju Vuk mora da opet da plati za izgovorenu istinu.

Pametni

pre 19 godina

Srbi koji su ratovali protiv Turaka i fasista i osatlih neprijatelja u proslosti, nekako su uvek imali dovoljno pameti da budu na strani pobednika. A kao sto znamo istoriju pisu pobednici a sudi se uvek pobedjenima. Ovi Srbi sto se sad dice da su heroji i da ne treba da idu u HAg nisu se pravilno preracunali ko ce da pobedi i ko ce kome da sudi pa ce sad morati da odgovaraju pred jacim tj. pred onima koji pisu istoriju. Nijedan saveznicki general nije sudjen za prekomerno bombardovanje Hamburga i drugih nemackih gradova za vrema IISR ili je neko od komunistickih pobednika nad fasizmom sudjen za zlocin nad prokraljvski orjentisanim stanovnistvom u Srbiji. Jednostavno pobednici IISR su zlocin zamazali pobedom a ova gospoda zlocin pokusavaju da zamazu galamom.

drd

pre 19 godina

Kad se izgubi rat, onda mora da se slusa. Kad se vrse zlocini, mora da se odgovara. Naravno da generali treba da idu u Hag, nije na raji da sad odlucuje da li da izruci generale. Veliki vodja je vec tamo, pa nek se cela druzina sad okupi. Osim ako nema jos nekih jos vecih vodja, koji su uspeli najozloglasenijeg prvo da izruce.

Mirko

pre 19 godina

Na manjem prostoru, a vise nesimpatizera srpskog naroda ne vidjeh. Pa sta je trebao docekati NATO sa karanfilima ili pustiti albancima da ubiju i one Srbe koje nisu stigli da ubiju. Sram Vas bilo, tako misliti o svom narodu je za svaku osudu. Jadna Srbija sa takvom buducnoscu.

Dejan- Beograd

pre 19 godina

Sve i da je kriv, zar se drzava tako lako odrice svojih gradjana? Pa pogledajte samo Ameriku, na koju se toliko pozivamo. Vec tri godine ne dozvoljavaju da se njihovim vojnicima, koji ucestvuju u raznim misijama U. N.-a sudi u stalnom sudu za ratne zlocine. A mi se odricemo generala, i ni jednog trenutka nismo pokazali volju da ih kao drzava zastitimo. Ne daj boze da dodje do novih ratova na ovim prostorima. Je l' generali treba da se plase da donesu vazne odluke u ratu, kako im sutra ne bi sudili sto su braneci svoju drzavu ugrozili interes neke druge. Ne kazem da Pavkovic nije cinio zlocine, ali drzava bi morala da pokaze da stoji iza svojih gradjana. Ni roditelj se ne odrice deteta koje je pocinilo ubistvo, pa tako ni drzava nebi trebalo da okrene ledja svojim generalima.

Harun Al Rashid

pre 19 godina

Seka persa bio, seka persa ostao. Ne cudi me sto ovoliko kmeci nad samim sobom. Davno je proslo vreme kada su generali drzali do svog ponosa.

Zoran_Ashkabulak

pre 19 godina

U pravu su vecina komentatora, generale. Morash ici u Hag. Morash, jer demokratska javnost Srbije to zeli. Izgubio si rat. Moras ici. Jeste, pokusao si braniti drzavu, nisi uspeo. A zlocini? Bilo ih je. Mi Srbi smo pravili zlocine kroz istoriju. Zato treba da odgovaramo. I da sve posaljemo u Hag. Kako se drznuo car Lazar da se suprostavi velikom Otomanskom carstvu (NATO-pre 600 godina). Taj ratni zlocinac Milosh, umesto da lepo uhvati i veze Murata sa sudskim pozivom, on divljacki raspori tog demokratski nastrojenog Murata. Karadjordje podize srpski narod u Rat ponovo protiv demokratske turske vlasti. I izgubi ga. A mi ga josh i slavimo. To isto uradi i Milosh. I izgubi rat, a to sto posle plati glavom srpski narod, nishta. Ma sve bre u Hag, pokupiti njihove kosti i sve poslati u Hag. Pokupiti kosti i vojvode Misica, vojvode Stepe, vojvode Putnika, Kralja Petra i svih onih zlocinaca koji su komandovali srpskim vojnicima i poslati njihove kosti u Hag. Da jednom zavrsimo sa nasom prepotentnom istorijom. Takvo je sada vreme. Hocemo u svet, u Evropu, a ne mozemo sa ovim nabrojanim zlocincima. Zato generale, dzabe ti tvoje hvale, ima da idesh i tacka. I ne zaboravi da ponesesh odelo, jer necesh ziv izaci, Zasluzili ste svi vi kroz nasu istoriju, da se nadjete u nas lepi Hag. I zivi i mrtvi. Dosta je bilo zlocina u ime nase istorije. Nema vishe istorije. Kraj je. Pise se nova. Pisemo je mi, najdemokratskije demokrate na svetu. Srbija tek nastaje.

nenad

pre 19 godina

Pavkovicu, kako te nije sramota? Ako nisi kriv idi tamo i dokazi. A delujes kriv. Da li bi nevin pretio da ce stici osveta onoga ko ga uhapsi.
Hrabrost je kada te neko pita: "Je l' znas ti ko sam ja?", a ti ne znas. Pavkovicu, vidimo se u Hagu.
PS Preti babi svojoj.

munja nebeska

pre 19 godina

...Sramota!!! Pa da li je moguce da je srpsko drustvo toliko mentalno degenerisano i unakazeno da ovako pljuje po svojim braniocima? Pa dobro bre "pljuvaci" gde ste vi bili ta tri meseca 1999.godine? Postoji psihicki poremecaj pod nazivom mazohizam..i ako ste svi vi toliko uzivali pod onim nezampacenim izivljavanjem "civilizovanog" sveta onda ste verujem i psihicki bolesni.. nije mi cilj da branim Pavkovica kao individuu koja se u datom momentu nasla datom mestu, pa je radio ono za sta mu i "zapadni" generali skidaju kapu...branio je svoju (a valjda i vasu) zemlju od agresora kako je najbolje znao i umeo! Znam, sada ce da dodju komentari o civilima...zanima me samo jedna stvar - da li se secate kako su nazivane stotine srpskih civila spaljenih i raskomadanih bombama (i onim bombama koje su zabranjene zenevskom konvencijom-pa valjda se i to ubraja u ratne zlocine)? Siguran sam da se secate da su ih nazivali "usputnom" (koleteralnom )stetom!? Jos jednom ponavljam da mi nije cilj da branim Pavkovica kao individuu, ali me je sramota kao Srbina i kao ljudsko bice da vidim koliko se ljudski razum i neki minimum dostojanstva i ponosa moze spustiti na bolesne granice... placi majko Srbijo...

DJORDJE

pre 19 godina

Zalosno je to viditi, kako Srbi izmedju sebe stvaraju mrznju ! Iako im posaljemo te ljude koji su Osumnjiceni za Ratni Zlocin, mislite stvarno Srbiju ce neko ostaviti na Miru? Nemojte molim vas da sanjate. Nakon izrucenja tih optuzenih, tako i tako slede ponove Ucene. Posle Dosije "Izrucite Ratne Zlocince" otvara se Dosija "Priznajte Nezavisno Kosovo, ili ponovo Bombe". Pozdrav

b o r n1971.rodjaci!

pre 19 godina

Pavkovicu, otadzbina te zove! Spremi se za put. Ponesi cetkicu za zube, pribor za brijanje i onaj poziv. Pare za kartu do Haga dacu ti ja...
Kome ja da se svetim? 1990 - vojska , 1991-1995 ratiste + bezanje od mobilizacije, 1999 opet ratiste - Kosovo. A ti bi da se svetis? Shvaticu to vrlo licno. Jesi li ti mene nesto pitao Pavkovicu kada si me pakovao?
Nego, da ides ti lepo tamo i da kazes da sam te ja poslao. I fin da budes, nemoj da se svadjas sa drugarima!

Milos Bogdanovic

pre 19 godina

Kako je moguce da one ljude koji su najodgovorniji za nacionalnu krizu u zadnjih deceniju i po' mnogi kod nas jos uvek svrstavaju u nacionalne junake? Zato sto kod tog dela nase populacije pitanje dobra i zla nije pitanje kakav si covek, vec za koga si. Kao kod primitivnih africkih plemena, kada psiholozi postave pitanje poglavici plemena - Sta je za vas zlo? - on odgovara - Zlo je kada nas susedno pleme napadne, opljacka i poubija! A na pitanje - Sta je za vas dobro? - on odgovara: - Kada mi to isto uradimo njima! Ta plemenska svest je odlika mnogih nasih ljudi. Dok razuman covek razmislja "Kakve veze ima za cije interese se neko borio? Ubica je ubica! Sutra ce i tebe da ubije ako mu stanes na put!", dotle nosilac primitivne plemenske svesti ne gleda KAKAV SI, vec ZA KOGA SI. Onaj ko ne podrazava kultni odnos prema zajednici, ko nije spreman da zrtvuje nacela postenja i pravde zarad interesa zajednice, proglasava se izdajnikom i neprijateljem, a onaj ko se bori za kult zajednice, proglasice se i herojem pa makar bio i ubica. Iza tog kulta krije se kao osnovni pokretacki motiv - sujeta, spremna da zrtvuje i egzistenciju samog naroda radi sopstvenog zadovoljenja.

Žolt

pre 19 godina

Ma, bre! Dokle ćemo da slušamo ovig Pavkovića i ostale beskičmenjake (pra)starog režima. Nažalost da je Goli Otok ukinut i je na drugoj strani grane. Njih ne bi poslao u Hag, ionako suviše lepo žive tamo, nego na Otok da kopaju kamenje.

Goran

pre 19 godina

Pazite, jos ta ekipa moze biti opasna! Njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, ko zna koliko taj jos ima ljudi koji su spremni na razlicite opasne poduhvate.
Nek dokazu herojstvo svojom licnom zrtvom, a ne sedeci u Generalstabu zasticeni kao pande dok im vojnici ginu.

Ivo.Stamenkovic@ePost.de

pre 19 godina

Da, završićeš ti kao:
- Šljivančanin, ili kao
- Šešelj, ili kao
- Stojiljković, ili kao
- Mladić, ili kao
- Pinoče.
Imaš pet mogućnosti. Biraj!
Prva mogućnost te čini kriminalcem.
Druga Mogućnost te čini gubitnikom.
Treća mogućnost te čini humusnim.
Četvrta mogućnost te čini robom.
Peta mogućnost te čini ludakom.
Ako postoji neko drugo rešenje, korekture su uvek moguće ;-)

Mr Bata

pre 19 godina

Treba ga pod hitno oterati u Hag dok ne nacini jos vecu stetu. Milsim da je ovo jedan jako podmukao potez Pavkovica jer ovo zvuci kao javan poziv na linc/odmazdu prema onome ko se usudi da postupi prema zakonu. Ako ga ne uhapse pod hitno, taj ce i dalje da truje, huska i poziva na osvetu. Sasvim dovoljno da se nadje neki kriminalac/nitkov da mu uslisi zahtev. Nijedna pravna drzava ne sme da dopusti ovako nesto (povinuje se ovakvim ucenama), jer to dovodi u pitanje i sam kredibilitet vlade, odnosno postavlje se pitanje ko upravlja drzavom!

Sinisa Toronto

pre 19 godina

Vidis Pavkovicu kako si neproduktivan. Umesto da kazes evo ja idem u Hag da branim zemlju jos jednom jer zemlja i narod to traze od mene i mojih generala, idemo zajedno i tamo odes i branis se, a ako se ne odbranis odlezis malo za drzavu koja ti je sve u zivotu dala, svakako ce ukinuti Tribunal za koju godinu, pogotovo ako im se svi pocnu dobrovoljno predavati. To Pavkovicu treba da ti bude strategija u novoj odbrani zemlje, dobrovoljno da odes u Hag, pomozi i narodu i drzavi,a ne tu zavijas, kukas, proklinjes i pretis. Ocigledno nisi dorastao cina generala, slabo su te iskolovali kad neces da se zrtvujes za drzavu a ja znam da se u zakletvi spominje i ono "necu zaliti da u toj borbi dam i svoj zivot". E Pavkovicu, ja te moram podsecati na reci iz zakletve, koje sam morao da naucim jos pre dvadeset i nesto godina dok sam sluzio armiju.

Jagoœ

pre 19 godina

Sve ove komentare na temu generala Pavkovića trebalo bi da mu se uruće i da se sam uveri koliko on jest cenjen i œta misle o njemu njegovi sunarodnici i gradjani. U sud den HAAGA!

Djole

pre 19 godina

Dokle ce da nas smaraju ovim pricama "ja sam najaci". Svi smo mi bili uz vojsku kada je trebalo, ali ti budi vojnik i kada se tone! Medjutim, ako ti je srce poput klikera, upasce ti momci i ako treba odvuci u taj prokleti HAG!

Miki

pre 19 godina

Hrvatski general Praljak je otisao u Hag kao gospodin covek. Moguce je da licno nije odgovoran za neke zlocine ali nije hteo da nacije bude njegov taoc. Pa sve i da Drzava nije u pravu on se morao dobrovoljno prijaviti.

Sasa Cuprija

pre 19 godina

Nece da drugi (vlast) odlucuje o njegovoj glavi sto se tice internacionalnih zakona.. Tako svi znaci trebaju, ubice tezi kriminalci.. i preti posledicama (znaci naoruzan i opasan). Nije niko van zakona, ova poslednja serija ubistava, napad na vladu i demokratiju, majoritete i sigurnost gradjana to pokazuje. Pavkovicu necete kao internacionalni begunac destabilizirati vlast i sigurnost Srbije, u to budite ubedjenji. Niste se pitali onda, ne pitate se ni sada, vase ponasanje podseca na taktike internacionalnog terorizma, naprotiv vlasti, ako se uhapse taj i taj.. mi ce mo.. Nemojte molim vas! Takvim ponasanjem otvarate vrata svakoraznim nepravdama, a imamo ih dovoljno. Niste iznad Srpskog naroda i vlasti, isto kao sto ispod vas nikoo nije bio ni postedjen ni iznad vlasti (osim teskih kriminalaca). Nemoj da nam pretis, bi ce posledica!

Dovla

pre 19 godina

To što ovaj osioni nikogović, zahvaljujući sluganstvu na brzinu i preko reda unapređen u generala u jednoj lošoj vojsci koja je prekršila i ono malo zakletvi i ukaljala i ono malo časti koje je imala, misli da može da preti sudovima i ostalim instancama demokratske države, pošto već koju godinu mizeran poraz u zločinačkom ratu prodaje za pobedu i herojstvo, dokaz je da je u zemlji Srbiji mnogo toga ne pomereno već totalno postavljeno na glavu. Jedini normalan postupak u ovom slučaju bio bi da ga, ako ga u Hagu oslobode (što je, srećom, vrlo malo verovatno, previše je bilo hladnjača i jama u crno doba njega i njegovog šefa) kod kuće sačeka sudski poziv zbog ovakvih izjava. Šteta što u Hagu ne pregledaju zube po dolasku, g. Pavkoviću bi definitivno stajao "Sadam look".

sasa

pre 19 godina

Ljudi, stvar je veoma jednostavna: General Sunce ima da leti za Hag pa ce sve da peva! Tamo nek objasnjava da je zeml;ju branio, jer on, sta god mi o tome iz 1999 mislili, zemlju jeste branio, al sto je nekako uzput pocinjen niz zlocina za koje terete njegovog gazdu, i njega kao izvrsioca, to nek objasnjava u Hagu! E, al on nece da se preda iz razloga lojalnosti Milosevicu, jer u Hagu ce morati da peva, nece moci kao Ulemek da zamajava sud! Plis sto zaista mislim da mu se NE TREBA suditi ovde, jer on je zemlju branio u ratu koji je njegov Gazda izazvao. I sta bi sad, da mu sudimo sto je izvrsavao naredjenja! NE biva! Nek mu sude u Hagu, jer je povredio medjunarodne zakone o ratnim pravilima!

JelenaT.

pre 19 godina

Gospodin Pavkovic kaze: "Ne mogu drugi da odlučuju o mojoj glavi... Stići će zaslužena kazna sve one koji budu doneli odluku o našem izručenju." Zasto ovako nije mislio kada je ON odlucivao o tudjim zivotima: zivotima vojnika koje je slao na bojno polje i zivotima ostalih gradjana Srbije na koje su njegove odluke uticale? Ako on stoji iza svojih postupaka, ne treba da se plasi nikakvog suda, domaceg ili medjunarodnog. Osveta i kazna? Gospodine Pavkovicu, da li Vi mislite da nekakva osveta ili kazna ceka na Vas?

mandara

pre 19 godina

Koliko se secam,a toga se garantujem secaju i svi vasi "komentatori" srbi koji su se borili protiv turske pa zatim fasisticke okupacije od svih istoricara sveta kao i od srpskog naroda proglasavani su HEROJIMA.U ovom "demokratski" deformisanom srpskom "intelektu" branioci sopstvenog ognjista proglasavaju se zlocincima.Sram da vas bude.Za zapad i saku dolara dali bi ste sve ali na zalost ostalo je jos vrlo malo toga sto mozete jos da date.

Goran

pre 19 godina

Pazi, ovi iz 63. padobranske znaju da koriste racunar! Sto se tice odbrane zemlje - pa, nisam prometio da ju je odbranio. Zar jos ima ljudi koji veruju u Slobine reci da smo pobedili NATO?
Inace, sasvim je normalno da se posle rata sudi ratnim zlocincima, a obicno ih najvise ima sa gubitnicke strane, jer pobednik pise istoriju i formira sudove za ratne zlocine. Da je bilo vise onih koji su "bezali od vojne policije pod maminu suknju", bar ne bismo vodili i gubili ratove i blamirali se. Jedno vreme smo bili smatrani najgorom stokom na svetu i za to treba da zahvalimo, izmedju ostalih, placljivom generalu i njegovim drugovima. Zbog njihovih poteza nam sad predstoji dugacak put do ukljucenja u ostatak normalnog sveta i moramo da uradimo mnogo vise nego sto bismo bez njih morali, jer ne krecemo od nule, nego od debelog minusa.

Branko

pre 19 godina

Tuzno je koliko je komunisticka indoktrinacija dovela do promene svesti u, izgleda najvise, srpskom narodu. Zbog toga generali i ostali moraju biti izruceni, ta svest je duboko usadjena u drustvo pa i u sudije i sudove. Nismo mi jos sposobni sami da im sudimo.

petar

pre 19 godina

nalapo se para i stanova dok su tudja deca ginula ceo zivot je na grbaci ovog naroda i on i ostali generali skolovali ga oblacili letovanja zimovanja

Veljko

pre 19 godina

Hoce li vec jednom policija da isamara tu budalu i spakuje ga za Hag? To njegovo pateticno kmecanje po medijima i prozivka celog naroda kroz obracanje "demokratama-izdajnicima", je vec prevrsilo svaku meru. Vreme je da ga stavimo ad-acta i zaboravimo njegove budalastine ozlojedjenog bivseg mocnika. Ne secam se da je tako kmecao kad je mobilisao mlade ljude i trpao ih u rezervu da bi ginuli za suludu i promasenu politiku njegovog gazde?

Srecan Put

pre 19 godina

Kako neko, ko je bio Milosevicev nacelnik generalstaba, misli da izbegne da ne podeli sudbinu svog gazde. Da se ponasao po narodnoj "kad jedes ?, jedi do kraja" ne bi ga ovo snaslo. Vise bi ga cenio da je otvoreno pokusao da brani svog gazdu 5. oktobra. Ovako, ispada jako patetican. Njegovo ponasanje stvarno ne sluzi na cast bivsem nacelniku generalstaba. Nazalost, samo takvi su i mogli biti na tom mestu u ovakvoj vojsci. Ne verujem da se danas nesto promenilo.

Zamenik...

pre 19 godina

Mislim da bi Vladan Vlajkovic trebalo da dopuni knjigu "Vojna tajna" sa podacima koji su smisljeno izostavljeni i koji mogu objasniti sva desavanja oko Mladica, Pavkovica, nadleznosti, pretnji, razocarenja...

76. Odred Posebne jedinice policije (PJP)

pre 19 godina

Pa on je sa Milosevicem doneo katastrofalnu procenu da mi mozemo da ratujemo protiv NATO-a?!
Koliko je samo golobradih vojnika i policajaca poginulo jer su se oni igrali rata... A da ne spominjem ogromne civilne zrtve koje smo imali...
Inace, ja sam odmah nakon polozenog pripravnickog ispita (6. meseci sluzbe) odmah rasporedjen u PJP i rasporedjen na Kosovu (Urosevac, Komorane, Stimlje). Kakvih sam se samo strahota nagledao, bolje da ne pisem: samo cu da spomenem mesto Kisna reka, Opstina Glogovac, gde su ziveli lojalni Albanci. Iako je bio i rat poceo, nikoga nisu dirali i imali su korektan odnos sa nama policajcima. Onda su dosla vojska, rezervisti iz Kraljeva i Raske: kada su otisli ja sam licno izbrojao preko 20 mrtvih albanaca, streljanih po dvoristima. Mi se nismo mesali, ali mislim da je Pavkovic sigurno odgovoran za ponasanje jedne svoje vojne jednice, jer to nisu uradili pojedinci, vec jedna cela ceta.

Vlada

pre 19 godina

Danas sam u svom komentaru na tekst "Mladic se mozda sam preda" rekao da do nekle razumem nase generale, ali ova izjava generala Pavkovica me je iznenadila. Mislim zar to treba da budu reci nekadasnjeg nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije? Nisko ste pali gospodine generale ili ste mozda uvek tako nisko i bili ali to u svakom slucaju nebi smeo da bude jezik kojime se sluze generali. Vi morate da budete ponos ove zemlje ali ovako sigurno to niste!
Sram treba da vas je gospodo generali! Ali to je ta komunisticka skola, a vi ste svi njihovi ucenici. Mogli bi bar malo da se ugledate na Djenerala Dragoljuba Mihailovica on je bio junacina i nije se sluzio pretnjama i ako je nepravda prema njemu bila ogromna, ali on nije pretio jer je znao da narod pamti i da ce kad-tad istina izaci na videlo!!!

Vlatko

pre 19 godina

Nisam znao da neko kao pojedinac ima pravo da preti državi da će neko glavom ili već na koji način platiti, ako ga ista prosledi na sud zbog eventualnih radnji koje je ili nije učinio.

Bob Marley

pre 19 godina

Ko je Pavkovic da preti bilo kome? Treba da ga bude sramota! Nadam se da ce u sto kracem roku biti spakovan za Hag. A sto se tice poruke 63 padobranske imam da kazem samo ovo: uvek cu se i u svakoj situaciji kriti od vojne policije. I ponosan sam na to!

CTOKA

pre 19 godina

Nema sta, pravi napad akutnog patriotizma. Em otvoreno prkosi zakonu, em sad jos i preti onima koji se usude da taj zakon primene na njegovom generalskom gospodstvu. Ne mogu da verujem! I ima li jos nekog ko ce da kaze kako je rec o casnom vojniku koji je samo branio svoj narod? Pa sta mislite, sta je tek ovaj bio u stanju da uradi Albancima, kad sad preti sopstvenoj drzavi?
Treba biti svestan da je ovo njegovo junacenje rezultat javnog palamudjenja na temu "da li postovati zakon ili ne", tj. "da li saradnjivati sa Hagom skroz, dvosmerno, samo malo ili nikako".
Pre puta u Hag ovu junacinu treba dati malo njegovim uniformisanim "kolegama" iz 29. novembra (onima koji nose rukave do pola, posto ne mogu da nadju dovoljno veliku uniformu) sa naznakom "pretio drzavi". Razumece se dobro medjusobno, ne sumnjam.

Željko

pre 19 godina

Šta je sa tim Pavkovićem, em je kriminalac, em preti. Kakva je ovo zemlja? Njega i još tu trojicu kriminalaca pod hitno treba izručiti u Den Haag. Na šta to liči zbog tri čoveka (ako su oni uopšte ljudi) pati oko 10 miliona ljudi, pa što je mnogo mnogo je. Da imaju trunke savesti ili da su zaista nevini, oni bi se dobrovoljno predali zbog budućih naraštaja kako se to radi kod nekih naroda koji imaju razvijenu nacionalnu svest.
A taj Pavković bi valjda trebalo da odgovara i pred domaćim sudovima zbog tog pokušaja atentata na Vuka, a možda i neke malverzacije sa nekretninama ne bi bile daleko od njega (spominjani su neki stanovi basnoslovnih kvadratura muvanih preko JUL- a tokom bivšeg zločinačkog režima).
Pavkoviću, sretan put! Požuri kažu da je u Holandiji najlepše u JULu.

Deus

pre 19 godina

Ma, Pavkovich che u Hag hteo-nehteo. Uopsste ne mislim da che bass za njega neko da vrssi osvetu bilo kakvu, kad vech nisu za mnogo bitnije od njega. On je jedan nebitan lik koji gleda da nadje naccin da se kako god izvucce iz njemu neprijatne situacije. Ne bi mu ni dao mesta u medijima, pogotovu ne ako che da izjavljuje ovakve gluposti i dizze tenziju u iovako vech prenapetoj nam Srbiji.
SSto se ticce Drasskovicha, on vech nessto visse od mesec dana pokussava da se ogradi od losseg stanja sadassnje vlasti i da se odrzzi kako tako u milom mu parlamentu. Vuk samo, ali vrlo lukavo, prebacuje vruch kamen u tudje ruke.

Jelena

pre 19 godina

Sram ga bilo! Ko je on da preti vise nekome? Neka se sada javi Kostunica i neka objasni kako u ovoj zemlji i dalje postoje ljudi koji prete!

Milos Bogdanovic

pre 19 godina

Ako general govori o pravdi kroz osvetu, kako ne vidi pravednu osvetu u onome sto je njega i njegove saucesnike sada snaslo?! Onaj ko je odgovoran za zlocine koji su navukli bombardovanje i nevolje na sve nas koji zivimo u Srbiji i Kosovu, svakako treba zato debelo da odgovara. Postoji pravda i ona kaze: "Ko se maca lati, od maca ce i stradati."

balkan boy

pre 19 godina

mislim da je ovom izjavom pavkovic indirektno ukazao kljucni razlog zasto je zoran djindjic ubijen...neko je isto tako izjavio da ce svi koji izrucuju da plate i nazalost covek koji je pokusao da nas izvuce iz pakla je platio...znam da je taj haski tribunal dosta nepravedan jer vecinom trazi samo srbe,ali posle ovakvih izjava srpskih"heroja"mislim da ima jos dosta njih koji zasluzuju apartman u hagu...srecno u hag slobini generali...

Sram me bilo

pre 19 godina

Mislim da bi buduca pokoljenja trebala imati lekciju iz istorije koja bi bila posvecena Pavkovicu: "Kako jedan nakaradan i pogresan sistem moze da izrodi i do vrha izgura jednu prepodobnu bitangu, hohstaplera i ljigavca."
Sto se Pavkovic duze bude povlacio po Srbiji i 'kakio' po novinama kao koka po dvoristu, to veca sramota za ionako vec osramocenu Srbiju....

Nenad

pre 19 godina

Nije on branio zemlju. Da nije takvih ne bi nas ni bombardovali!
Pavkovic preti! Sta ce da uradi? Haubice pa raspali po Beogradu?
Hoce li neko pametan i hrabar da hapsi ove da im se sudi, pa ako nisu krivi, onda su stvarno heroji vredni pomena.

Marinkovic Dusan London

pre 19 godina

nije cudno da osoba kao Pavkovic preti,pa pretio je on i pred 5-i oktobar 2000,pretio je i tokom 99.Od coveka koji je komandovao eskadronima smrti bio saucesnik atentata u Budvi,pokrovitelj i zastitnik generala Grujuce Davidovica glavnog svercera cigareta i sefa mafijasa (pokojni Sljukic bio mu je sef obezbedjenja),zastitnik kriminalaca koji su tokom 99 regrutovani za 7 -i bataljon itd.
O njegovoj glavi ne moze da odlucuje vlada ali je zato ON ODLUCIVAO o glavama stotina regruta izginulih na Kosovu dok je prkosio NATO-u ,odlucivao o gubljenju glava politickih protivnika njegovog gazde Milosevica koje su ubijali kriminalci koje je regrutovao u VJ i tako kompromitovao tu instituciju.
Vazno je bilo samo da se otima ,krade zidaju kuce i stanovi i ulaguje npovim gazdama.
Izdao je Milosevica i nije ni trepnuo tako i Kostunicu tako bi i svakoga drugog.

Misa Pavlovic

pre 19 godina

Svaka cast djeneralu Pavkovicu, nema sta covek je dosledan svojoj dosadasnjoj karijeri i dostignucima:
1. Izvojevao je velicanstvenu pobedu nad OVK, prosto sam bio zadivljen time kakvu hrabrost je pokazao kada je proterivao siptare sa Kosova i kada se inace casna srpska vojska brukala pucajuci u zene i decu.
2. Prima naradjenja i dalje iskljucivo od njegovog vrhovnog komandanta pa makar taj vec bio u svetu poznatoj banji Severingenu.
3. Uzdignute glave sa ponosom u ocima (ovo su narvno samo moje interpretacije trenutka) hrabro preti svima koji stavljaju interes naroda ispred njegovog licnog interesa.

A sada neka mi neko kaze kako neki razuman gradjanin Srbije mozi iole da pomisli na to da izruci ovakvog coveka???

Plikuscht

pre 19 godina

Ovaj Pavkovic je skroz prolupao! Izgleda da to dolazi s godinama, koju prati impotencija, a posledice vidimo!

@ 63. padobranska:
I opet bih radije 'od vojne policije bezao pod maminu suknju' nego da uzimam oruzje i idem da herojski napadam i ubijam sto gerilu sto civile kad nema ovih prvonavedenih. Da li zaista mislis da si ti ikoga ista zaduzio!? Jadno!

Mika, Pancevo

pre 19 godina

Pazi ovo sad "ne mogu drugi odlucivati o Pavkovicevoj glavi"... kakav ogavan sarkazam! On je odluciavo o zivotima toliko ljudi, zasluzan je za nekoliko stotina hiljada smrti neduznih civila i sve one smicalice i politicki motivisana ubistva i naravno da mora platiti za to! Cak i ako izbegne sud u den Haag-u ili domace sudstvo (ako, nedaj Boze, umre prirodnom ili nasilnom smrcu), nek zna da onom gore sudu nikada ne moze izmaci - tamo svako dobije upravo ono sta je zasluzio. Nek zna da se od tog suda NEMA GDE sakriti. Njegove pretnje su poslednji trzaj zveri koja zna da joj se priblizava kraj pa ujeda sve oko sebe u panicnom strahu, svesna da je kraj blizu i da se vise nema kud :-) . Posebno bi trebalo da se Pavkovic kazni za izrecene pretnje onima koji ga eventualno budu uhapsili i isporucili den Haag-u - to se ne sme olako uzimati vec shvatiti ozbiljno i upotrebiti protiv njega. Takodjer, najstrozije pokaznjavati sve njegove jatake i simpatizere koji nas sve drze taocima, koji na svima prete i ucenjuju nas. Pavkovic je ratni zlocinac - a ne narodni heroj! - i kao takav se treba i tretirati.

Hipofiza

pre 19 godina

A Drašković kao tu, eto trudi se za dobrobit svih. E kad bi samo on znao ko će još da završi u Hagu. Mislim da se i njegovo ime spominjalo u jednom vrlo negativnom kontekstu prilikom sudjenja Miloševiću. A na to e Drašković lapidarno odgovorio da on nema pojma. Pa i Milošević je svojevremeno zvršio prvu prvcatu isporuku Hagu ;-) Da li se toga neko uopšte seća u ovoj zemlji ljudi pilećeg pamćenja.
A Pavkoviću poručujem da mu je potrebna samo dobra četkica za zube da mu ne zaudara mnogo iz ustiju dok se bude vozio hilihopterom. U Hagu će odmah dobiti novu - čektu za ribanje spavaone i hodnika ;-)

boba

pre 19 godina

Mi ne mozemo da odlucujemo o njegovih par glava, a oni mogu o nasih par miliona?
Sta se i ocekivalo od ovih gmizavaca? Tacno idu putem Slobe. Drze nas kao taoce, a nazivaju se patriotima. Lepo neka se tajno skupi veca grupa ljudi iz vlade. Daju naredjenje onima sa maskama i onda nema koga da krivis ponaosob. Dok oni provale ko je sedeo iza odluke o hapsenju ovi ce uveliko biti u Hagu. Onda ce i saka tih malih pristalica ratovanja podleci kontroli i utopiti se u realnost situacije.

63 Padobranska

pre 19 godina

I treba da je sramota svakog ko isporucuje nase generale stranom sudu. General Pavkovic je branio svoju zemlju kada je trebalo, a sada mu o glavi rade oni koji su od vojne policije bezali pod maminu suknju.
Vojnici koji su sluzili pod Pavkovicem i Lazarevicem osecaju samo postovanje i zahvalnost prema dvojici generala.

Jagoda

pre 19 godina

Ako nekog treba da stigne zaslužena kazna ,to su pre svega Pavković & Co.,verne sluge zlotvorskog i monstruoznog režima koji upropastio i unesrećio zemlju i sopstveni narod .

Kosta

pre 19 godina

Ma kome ces ti da pretis? Kako te samo nije sramota? Imas posle svega (a ne mislim an Kosovo vec na politicki "angazman" ) pravo bilo sta da kazes?

Ja da sam na mestu Kostunice licno bi te na ledjima odneo u Sheveningen pa se makljaj sa sudijama i tuziocima i ostavi ovu zemlju da ide tamo gde joj je mesto.

Kada si trebao da budes sluga starom rezimu bio si to, kada si trebao da budes sluga delu novog rezima bio si to, kada si trebao da budes sluga drugom delu novog rezima bio si to, i sada trazis milost da ne ides u hag i jos pretis da ce se nesto desiti onima koji te izruce.

Ja samo mogu da porucim sadasnjim politicarima da onaj koji ga sibne u Hag ima moj glas na sledecim izborima. Daleko od toga da sam za taj sud, da se lozim na tu pricu kao razno razni NGO ali takve ljude kao sto su Pavkovic i njemu slicni ne mogu da smislim.

srecni dezerter

pre 19 godina

Iskoristio bi ovu priliku da Pavkovicu i Lazarevicu porucim kako nisam mogao da se odazovem '99 na njihov poziv jer sam zano da im je herojski poduhvat promasen a i kraj sam znao. I ponosan sam zbog toga! Inace poziv na osvetu je malo ispod civilizacijskog nivoa, drugo u ovom slucaju otvara mogucnost da se preispitaju njihove aktivnosti u ranijem periodu koje su oni sprovodili u 'zakonskim okvirima'. A rec osveta za ljude od zakona nije primerena. Vec mogu da zamislim situaciju kako stotina izbezumljenih baba i kvazi-patriota demonstriraju otpor organima janog reda i mira. Sa takvima se treba po propisu. Ici ce placljivi u Hag nije problem, samo malo da ga prodje histerija i primarni kukavicluk. Ovde se nazire kraj zlocinacke JNA i JA koja je posejala mrznju i zlo u toku 90-tih. Dovidjenja 'macho heroji'!

Pak

pre 19 godina

Pavkovicev profesionalizam je tesko osporiti sto se videlo posle povlacenja vojske sa Kosova.Ali ovakve izjave mogu da izazovu samo gadjenje.Da li je moguce da su moralno hendikepirani ljudi bili na celu nase vojske?
Hajde da se pitamo onda,da li je bilo zlocina?

Padej

pre 19 godina

Stvarno je strasno kada neko u takvoj situaciji treba da pokaze svoje pravo lice. I jos treba otvoreno da optuzi svoj narod za svoju nesrecu koja traje mnogo krace nego nesreca ovog naroda.
Jeste strasno i jeste ruzno, ali covek je svesno bice, ima sposobnost razmisljanja i predvidjanja. Ili je i za to odgovoran narod?
Krajnje je vreme da se nase drame zavrse, zbog buducnosti onih koji treba da je imaju. Bez obzira na cenu i na nivoe do kojih placanje moze da dodje.

Crni

pre 19 godina

Nebojsha dobro kaze da ce biti zrtvovan, ali ako on ne bude, onda ce ostali u Srbiji da budu zrtvovani, stoga je jasno sta je ciniti...

Ivan M

pre 19 godina

U zemlji u kojoj je Premijer ubijen mozda i zato sto je dozvolio Zlobino izrucenje, ovo je vrlo konkretna pretnja. Zanima me samo ko ce da izvede tu osvetu...

Sveti sud

pre 19 godina

Krajnje je vreme da se ovo drustvo oslobodi svojih janicara, da se oslobodi nevidljivih i ostrascenih gospodara zivota i smrti na ovim prostorima.
Bilo bi krajnje vreme da na svetlo dana izadju tajni dosijei, da progovore vlasnici tudjih sudbina, da nam se posle mnogih drama desi i drama koja ce biti kraj svih nasih drama, koja ce iz nasih zivota zauvek izbaciti cudne likove koji iz njima znanih razloga zele da ovo drustvo zadrze u mraku i izolaciji.
Pre ili kasnije pocece da se rusi i ta organizacija, mnogo je karika u lancu koje su pred pucanjem.

ekser

pre 19 godina

I Slobodan Miloœević pretio je otvoreno da se ¿iv neće predati!! i gde je on sada? ali o ovakvim pretnjama optu¿enoga generala trebalo bi da se pozabavi i tuzilaœtvo po hitnom postupku!! jer svi znamo da je pokojni premijer srbije Zoran Djindjić ubijen u sred Beograda!! mo¿da ????!!

Petar

pre 19 godina

Pa mislim ,sta taj Kostunica ceka?Gde mu je sada legalizam?Ta bitanga od generala jos preti!Mup mora hitno da reaguje,i da uhapsi tu slobinu bitangu,kako zao duh iz te bitange ne bi jos i sproveo neku svoju suludu misao.Ma uhapsite te slobine bitange!

Pitalica

pre 19 godina

Mogu li nesto da pitam? Ako mogu evo ja cu pitati. Zar nije general Pavkovic cak izlazio i na izbore sa svojom partijom a kako bi zaradio jos vise i ujedno spasao i svoju straznjicu? Ako moze dodacu jos jedno pitanje. Ko to jos nije ukapirao?

Pitalica

pre 19 godina

Mogu li nesto da pitam? Ako mogu evo ja cu pitati. Zar nije general Pavkovic cak izlazio i na izbore sa svojom partijom a kako bi zaradio jos vise i ujedno spasao i svoju straznjicu? Ako moze dodacu jos jedno pitanje. Ko to jos nije ukapirao?

srecni dezerter

pre 19 godina

Iskoristio bi ovu priliku da Pavkovicu i Lazarevicu porucim kako nisam mogao da se odazovem '99 na njihov poziv jer sam zano da im je herojski poduhvat promasen a i kraj sam znao. I ponosan sam zbog toga! Inace poziv na osvetu je malo ispod civilizacijskog nivoa, drugo u ovom slucaju otvara mogucnost da se preispitaju njihove aktivnosti u ranijem periodu koje su oni sprovodili u 'zakonskim okvirima'. A rec osveta za ljude od zakona nije primerena. Vec mogu da zamislim situaciju kako stotina izbezumljenih baba i kvazi-patriota demonstriraju otpor organima janog reda i mira. Sa takvima se treba po propisu. Ici ce placljivi u Hag nije problem, samo malo da ga prodje histerija i primarni kukavicluk. Ovde se nazire kraj zlocinacke JNA i JA koja je posejala mrznju i zlo u toku 90-tih. Dovidjenja 'macho heroji'!

Jagoda

pre 19 godina

Ako nekog treba da stigne zaslužena kazna ,to su pre svega Pavković & Co.,verne sluge zlotvorskog i monstruoznog režima koji upropastio i unesrećio zemlju i sopstveni narod .

boba

pre 19 godina

Mi ne mozemo da odlucujemo o njegovih par glava, a oni mogu o nasih par miliona?
Sta se i ocekivalo od ovih gmizavaca? Tacno idu putem Slobe. Drze nas kao taoce, a nazivaju se patriotima. Lepo neka se tajno skupi veca grupa ljudi iz vlade. Daju naredjenje onima sa maskama i onda nema koga da krivis ponaosob. Dok oni provale ko je sedeo iza odluke o hapsenju ovi ce uveliko biti u Hagu. Onda ce i saka tih malih pristalica ratovanja podleci kontroli i utopiti se u realnost situacije.

Petar

pre 19 godina

Pa mislim ,sta taj Kostunica ceka?Gde mu je sada legalizam?Ta bitanga od generala jos preti!Mup mora hitno da reaguje,i da uhapsi tu slobinu bitangu,kako zao duh iz te bitange ne bi jos i sproveo neku svoju suludu misao.Ma uhapsite te slobine bitange!

Padej

pre 19 godina

Stvarno je strasno kada neko u takvoj situaciji treba da pokaze svoje pravo lice. I jos treba otvoreno da optuzi svoj narod za svoju nesrecu koja traje mnogo krace nego nesreca ovog naroda.
Jeste strasno i jeste ruzno, ali covek je svesno bice, ima sposobnost razmisljanja i predvidjanja. Ili je i za to odgovoran narod?
Krajnje je vreme da se nase drame zavrse, zbog buducnosti onih koji treba da je imaju. Bez obzira na cenu i na nivoe do kojih placanje moze da dodje.

Ivan M

pre 19 godina

U zemlji u kojoj je Premijer ubijen mozda i zato sto je dozvolio Zlobino izrucenje, ovo je vrlo konkretna pretnja. Zanima me samo ko ce da izvede tu osvetu...

Kosta

pre 19 godina

Ma kome ces ti da pretis? Kako te samo nije sramota? Imas posle svega (a ne mislim an Kosovo vec na politicki "angazman" ) pravo bilo sta da kazes?

Ja da sam na mestu Kostunice licno bi te na ledjima odneo u Sheveningen pa se makljaj sa sudijama i tuziocima i ostavi ovu zemlju da ide tamo gde joj je mesto.

Kada si trebao da budes sluga starom rezimu bio si to, kada si trebao da budes sluga delu novog rezima bio si to, kada si trebao da budes sluga drugom delu novog rezima bio si to, i sada trazis milost da ne ides u hag i jos pretis da ce se nesto desiti onima koji te izruce.

Ja samo mogu da porucim sadasnjim politicarima da onaj koji ga sibne u Hag ima moj glas na sledecim izborima. Daleko od toga da sam za taj sud, da se lozim na tu pricu kao razno razni NGO ali takve ljude kao sto su Pavkovic i njemu slicni ne mogu da smislim.

Hipofiza

pre 19 godina

A Drašković kao tu, eto trudi se za dobrobit svih. E kad bi samo on znao ko će još da završi u Hagu. Mislim da se i njegovo ime spominjalo u jednom vrlo negativnom kontekstu prilikom sudjenja Miloševiću. A na to e Drašković lapidarno odgovorio da on nema pojma. Pa i Milošević je svojevremeno zvršio prvu prvcatu isporuku Hagu ;-) Da li se toga neko uopšte seća u ovoj zemlji ljudi pilećeg pamćenja.
A Pavkoviću poručujem da mu je potrebna samo dobra četkica za zube da mu ne zaudara mnogo iz ustiju dok se bude vozio hilihopterom. U Hagu će odmah dobiti novu - čektu za ribanje spavaone i hodnika ;-)

Crni

pre 19 godina

Nebojsha dobro kaze da ce biti zrtvovan, ali ako on ne bude, onda ce ostali u Srbiji da budu zrtvovani, stoga je jasno sta je ciniti...

Mika, Pancevo

pre 19 godina

Pazi ovo sad "ne mogu drugi odlucivati o Pavkovicevoj glavi"... kakav ogavan sarkazam! On je odluciavo o zivotima toliko ljudi, zasluzan je za nekoliko stotina hiljada smrti neduznih civila i sve one smicalice i politicki motivisana ubistva i naravno da mora platiti za to! Cak i ako izbegne sud u den Haag-u ili domace sudstvo (ako, nedaj Boze, umre prirodnom ili nasilnom smrcu), nek zna da onom gore sudu nikada ne moze izmaci - tamo svako dobije upravo ono sta je zasluzio. Nek zna da se od tog suda NEMA GDE sakriti. Njegove pretnje su poslednji trzaj zveri koja zna da joj se priblizava kraj pa ujeda sve oko sebe u panicnom strahu, svesna da je kraj blizu i da se vise nema kud :-) . Posebno bi trebalo da se Pavkovic kazni za izrecene pretnje onima koji ga eventualno budu uhapsili i isporucili den Haag-u - to se ne sme olako uzimati vec shvatiti ozbiljno i upotrebiti protiv njega. Takodjer, najstrozije pokaznjavati sve njegove jatake i simpatizere koji nas sve drze taocima, koji na svima prete i ucenjuju nas. Pavkovic je ratni zlocinac - a ne narodni heroj! - i kao takav se treba i tretirati.

63 Padobranska

pre 19 godina

I treba da je sramota svakog ko isporucuje nase generale stranom sudu. General Pavkovic je branio svoju zemlju kada je trebalo, a sada mu o glavi rade oni koji su od vojne policije bezali pod maminu suknju.
Vojnici koji su sluzili pod Pavkovicem i Lazarevicem osecaju samo postovanje i zahvalnost prema dvojici generala.

Sveti sud

pre 19 godina

Krajnje je vreme da se ovo drustvo oslobodi svojih janicara, da se oslobodi nevidljivih i ostrascenih gospodara zivota i smrti na ovim prostorima.
Bilo bi krajnje vreme da na svetlo dana izadju tajni dosijei, da progovore vlasnici tudjih sudbina, da nam se posle mnogih drama desi i drama koja ce biti kraj svih nasih drama, koja ce iz nasih zivota zauvek izbaciti cudne likove koji iz njima znanih razloga zele da ovo drustvo zadrze u mraku i izolaciji.
Pre ili kasnije pocece da se rusi i ta organizacija, mnogo je karika u lancu koje su pred pucanjem.

Pak

pre 19 godina

Pavkovicev profesionalizam je tesko osporiti sto se videlo posle povlacenja vojske sa Kosova.Ali ovakve izjave mogu da izazovu samo gadjenje.Da li je moguce da su moralno hendikepirani ljudi bili na celu nase vojske?
Hajde da se pitamo onda,da li je bilo zlocina?

ekser

pre 19 godina

I Slobodan Miloœević pretio je otvoreno da se ¿iv neće predati!! i gde je on sada? ali o ovakvim pretnjama optu¿enoga generala trebalo bi da se pozabavi i tuzilaœtvo po hitnom postupku!! jer svi znamo da je pokojni premijer srbije Zoran Djindjić ubijen u sred Beograda!! mo¿da ????!!

Deus

pre 19 godina

Ma, Pavkovich che u Hag hteo-nehteo. Uopsste ne mislim da che bass za njega neko da vrssi osvetu bilo kakvu, kad vech nisu za mnogo bitnije od njega. On je jedan nebitan lik koji gleda da nadje naccin da se kako god izvucce iz njemu neprijatne situacije. Ne bi mu ni dao mesta u medijima, pogotovu ne ako che da izjavljuje ovakve gluposti i dizze tenziju u iovako vech prenapetoj nam Srbiji.
SSto se ticce Drasskovicha, on vech nessto visse od mesec dana pokussava da se ogradi od losseg stanja sadassnje vlasti i da se odrzzi kako tako u milom mu parlamentu. Vuk samo, ali vrlo lukavo, prebacuje vruch kamen u tudje ruke.

Marinkovic Dusan London

pre 19 godina

nije cudno da osoba kao Pavkovic preti,pa pretio je on i pred 5-i oktobar 2000,pretio je i tokom 99.Od coveka koji je komandovao eskadronima smrti bio saucesnik atentata u Budvi,pokrovitelj i zastitnik generala Grujuce Davidovica glavnog svercera cigareta i sefa mafijasa (pokojni Sljukic bio mu je sef obezbedjenja),zastitnik kriminalaca koji su tokom 99 regrutovani za 7 -i bataljon itd.
O njegovoj glavi ne moze da odlucuje vlada ali je zato ON ODLUCIVAO o glavama stotina regruta izginulih na Kosovu dok je prkosio NATO-u ,odlucivao o gubljenju glava politickih protivnika njegovog gazde Milosevica koje su ubijali kriminalci koje je regrutovao u VJ i tako kompromitovao tu instituciju.
Vazno je bilo samo da se otima ,krade zidaju kuce i stanovi i ulaguje npovim gazdama.
Izdao je Milosevica i nije ni trepnuo tako i Kostunicu tako bi i svakoga drugog.

Milos Bogdanovic

pre 19 godina

Ako general govori o pravdi kroz osvetu, kako ne vidi pravednu osvetu u onome sto je njega i njegove saucesnike sada snaslo?! Onaj ko je odgovoran za zlocine koji su navukli bombardovanje i nevolje na sve nas koji zivimo u Srbiji i Kosovu, svakako treba zato debelo da odgovara. Postoji pravda i ona kaze: "Ko se maca lati, od maca ce i stradati."

Nenad

pre 19 godina

Nije on branio zemlju. Da nije takvih ne bi nas ni bombardovali!
Pavkovic preti! Sta ce da uradi? Haubice pa raspali po Beogradu?
Hoce li neko pametan i hrabar da hapsi ove da im se sudi, pa ako nisu krivi, onda su stvarno heroji vredni pomena.

Misa Pavlovic

pre 19 godina

Svaka cast djeneralu Pavkovicu, nema sta covek je dosledan svojoj dosadasnjoj karijeri i dostignucima:
1. Izvojevao je velicanstvenu pobedu nad OVK, prosto sam bio zadivljen time kakvu hrabrost je pokazao kada je proterivao siptare sa Kosova i kada se inace casna srpska vojska brukala pucajuci u zene i decu.
2. Prima naradjenja i dalje iskljucivo od njegovog vrhovnog komandanta pa makar taj vec bio u svetu poznatoj banji Severingenu.
3. Uzdignute glave sa ponosom u ocima (ovo su narvno samo moje interpretacije trenutka) hrabro preti svima koji stavljaju interes naroda ispred njegovog licnog interesa.

A sada neka mi neko kaze kako neki razuman gradjanin Srbije mozi iole da pomisli na to da izruci ovakvog coveka???

Sram me bilo

pre 19 godina

Mislim da bi buduca pokoljenja trebala imati lekciju iz istorije koja bi bila posvecena Pavkovicu: "Kako jedan nakaradan i pogresan sistem moze da izrodi i do vrha izgura jednu prepodobnu bitangu, hohstaplera i ljigavca."
Sto se Pavkovic duze bude povlacio po Srbiji i 'kakio' po novinama kao koka po dvoristu, to veca sramota za ionako vec osramocenu Srbiju....

Plikuscht

pre 19 godina

Ovaj Pavkovic je skroz prolupao! Izgleda da to dolazi s godinama, koju prati impotencija, a posledice vidimo!

@ 63. padobranska:
I opet bih radije 'od vojne policije bezao pod maminu suknju' nego da uzimam oruzje i idem da herojski napadam i ubijam sto gerilu sto civile kad nema ovih prvonavedenih. Da li zaista mislis da si ti ikoga ista zaduzio!? Jadno!

balkan boy

pre 19 godina

mislim da je ovom izjavom pavkovic indirektno ukazao kljucni razlog zasto je zoran djindjic ubijen...neko je isto tako izjavio da ce svi koji izrucuju da plate i nazalost covek koji je pokusao da nas izvuce iz pakla je platio...znam da je taj haski tribunal dosta nepravedan jer vecinom trazi samo srbe,ali posle ovakvih izjava srpskih"heroja"mislim da ima jos dosta njih koji zasluzuju apartman u hagu...srecno u hag slobini generali...

Jelena

pre 19 godina

Sram ga bilo! Ko je on da preti vise nekome? Neka se sada javi Kostunica i neka objasni kako u ovoj zemlji i dalje postoje ljudi koji prete!

Srecan Put

pre 19 godina

Kako neko, ko je bio Milosevicev nacelnik generalstaba, misli da izbegne da ne podeli sudbinu svog gazde. Da se ponasao po narodnoj "kad jedes ?, jedi do kraja" ne bi ga ovo snaslo. Vise bi ga cenio da je otvoreno pokusao da brani svog gazdu 5. oktobra. Ovako, ispada jako patetican. Njegovo ponasanje stvarno ne sluzi na cast bivsem nacelniku generalstaba. Nazalost, samo takvi su i mogli biti na tom mestu u ovakvoj vojsci. Ne verujem da se danas nesto promenilo.

CTOKA

pre 19 godina

Nema sta, pravi napad akutnog patriotizma. Em otvoreno prkosi zakonu, em sad jos i preti onima koji se usude da taj zakon primene na njegovom generalskom gospodstvu. Ne mogu da verujem! I ima li jos nekog ko ce da kaze kako je rec o casnom vojniku koji je samo branio svoj narod? Pa sta mislite, sta je tek ovaj bio u stanju da uradi Albancima, kad sad preti sopstvenoj drzavi?
Treba biti svestan da je ovo njegovo junacenje rezultat javnog palamudjenja na temu "da li postovati zakon ili ne", tj. "da li saradnjivati sa Hagom skroz, dvosmerno, samo malo ili nikako".
Pre puta u Hag ovu junacinu treba dati malo njegovim uniformisanim "kolegama" iz 29. novembra (onima koji nose rukave do pola, posto ne mogu da nadju dovoljno veliku uniformu) sa naznakom "pretio drzavi". Razumece se dobro medjusobno, ne sumnjam.

76. Odred Posebne jedinice policije (PJP)

pre 19 godina

Pa on je sa Milosevicem doneo katastrofalnu procenu da mi mozemo da ratujemo protiv NATO-a?!
Koliko je samo golobradih vojnika i policajaca poginulo jer su se oni igrali rata... A da ne spominjem ogromne civilne zrtve koje smo imali...
Inace, ja sam odmah nakon polozenog pripravnickog ispita (6. meseci sluzbe) odmah rasporedjen u PJP i rasporedjen na Kosovu (Urosevac, Komorane, Stimlje). Kakvih sam se samo strahota nagledao, bolje da ne pisem: samo cu da spomenem mesto Kisna reka, Opstina Glogovac, gde su ziveli lojalni Albanci. Iako je bio i rat poceo, nikoga nisu dirali i imali su korektan odnos sa nama policajcima. Onda su dosla vojska, rezervisti iz Kraljeva i Raske: kada su otisli ja sam licno izbrojao preko 20 mrtvih albanaca, streljanih po dvoristima. Mi se nismo mesali, ali mislim da je Pavkovic sigurno odgovoran za ponasanje jedne svoje vojne jednice, jer to nisu uradili pojedinci, vec jedna cela ceta.

Vlada

pre 19 godina

Danas sam u svom komentaru na tekst "Mladic se mozda sam preda" rekao da do nekle razumem nase generale, ali ova izjava generala Pavkovica me je iznenadila. Mislim zar to treba da budu reci nekadasnjeg nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije? Nisko ste pali gospodine generale ili ste mozda uvek tako nisko i bili ali to u svakom slucaju nebi smeo da bude jezik kojime se sluze generali. Vi morate da budete ponos ove zemlje ali ovako sigurno to niste!
Sram treba da vas je gospodo generali! Ali to je ta komunisticka skola, a vi ste svi njihovi ucenici. Mogli bi bar malo da se ugledate na Djenerala Dragoljuba Mihailovica on je bio junacina i nije se sluzio pretnjama i ako je nepravda prema njemu bila ogromna, ali on nije pretio jer je znao da narod pamti i da ce kad-tad istina izaci na videlo!!!

Bob Marley

pre 19 godina

Ko je Pavkovic da preti bilo kome? Treba da ga bude sramota! Nadam se da ce u sto kracem roku biti spakovan za Hag. A sto se tice poruke 63 padobranske imam da kazem samo ovo: uvek cu se i u svakoj situaciji kriti od vojne policije. I ponosan sam na to!

Vlatko

pre 19 godina

Nisam znao da neko kao pojedinac ima pravo da preti državi da će neko glavom ili već na koji način platiti, ako ga ista prosledi na sud zbog eventualnih radnji koje je ili nije učinio.

Zamenik...

pre 19 godina

Mislim da bi Vladan Vlajkovic trebalo da dopuni knjigu "Vojna tajna" sa podacima koji su smisljeno izostavljeni i koji mogu objasniti sva desavanja oko Mladica, Pavkovica, nadleznosti, pretnji, razocarenja...

Veljko

pre 19 godina

Hoce li vec jednom policija da isamara tu budalu i spakuje ga za Hag? To njegovo pateticno kmecanje po medijima i prozivka celog naroda kroz obracanje "demokratama-izdajnicima", je vec prevrsilo svaku meru. Vreme je da ga stavimo ad-acta i zaboravimo njegove budalastine ozlojedjenog bivseg mocnika. Ne secam se da je tako kmecao kad je mobilisao mlade ljude i trpao ih u rezervu da bi ginuli za suludu i promasenu politiku njegovog gazde?

petar

pre 19 godina

nalapo se para i stanova dok su tudja deca ginula ceo zivot je na grbaci ovog naroda i on i ostali generali skolovali ga oblacili letovanja zimovanja

Željko

pre 19 godina

Šta je sa tim Pavkovićem, em je kriminalac, em preti. Kakva je ovo zemlja? Njega i još tu trojicu kriminalaca pod hitno treba izručiti u Den Haag. Na šta to liči zbog tri čoveka (ako su oni uopšte ljudi) pati oko 10 miliona ljudi, pa što je mnogo mnogo je. Da imaju trunke savesti ili da su zaista nevini, oni bi se dobrovoljno predali zbog budućih naraštaja kako se to radi kod nekih naroda koji imaju razvijenu nacionalnu svest.
A taj Pavković bi valjda trebalo da odgovara i pred domaćim sudovima zbog tog pokušaja atentata na Vuka, a možda i neke malverzacije sa nekretninama ne bi bile daleko od njega (spominjani su neki stanovi basnoslovnih kvadratura muvanih preko JUL- a tokom bivšeg zločinačkog režima).
Pavkoviću, sretan put! Požuri kažu da je u Holandiji najlepše u JULu.

Goran

pre 19 godina

Pazi, ovi iz 63. padobranske znaju da koriste racunar! Sto se tice odbrane zemlje - pa, nisam prometio da ju je odbranio. Zar jos ima ljudi koji veruju u Slobine reci da smo pobedili NATO?
Inace, sasvim je normalno da se posle rata sudi ratnim zlocincima, a obicno ih najvise ima sa gubitnicke strane, jer pobednik pise istoriju i formira sudove za ratne zlocine. Da je bilo vise onih koji su "bezali od vojne policije pod maminu suknju", bar ne bismo vodili i gubili ratove i blamirali se. Jedno vreme smo bili smatrani najgorom stokom na svetu i za to treba da zahvalimo, izmedju ostalih, placljivom generalu i njegovim drugovima. Zbog njihovih poteza nam sad predstoji dugacak put do ukljucenja u ostatak normalnog sveta i moramo da uradimo mnogo vise nego sto bismo bez njih morali, jer ne krecemo od nule, nego od debelog minusa.

JelenaT.

pre 19 godina

Gospodin Pavkovic kaze: "Ne mogu drugi da odlučuju o mojoj glavi... Stići će zaslužena kazna sve one koji budu doneli odluku o našem izručenju." Zasto ovako nije mislio kada je ON odlucivao o tudjim zivotima: zivotima vojnika koje je slao na bojno polje i zivotima ostalih gradjana Srbije na koje su njegove odluke uticale? Ako on stoji iza svojih postupaka, ne treba da se plasi nikakvog suda, domaceg ili medjunarodnog. Osveta i kazna? Gospodine Pavkovicu, da li Vi mislite da nekakva osveta ili kazna ceka na Vas?

mandara

pre 19 godina

Koliko se secam,a toga se garantujem secaju i svi vasi "komentatori" srbi koji su se borili protiv turske pa zatim fasisticke okupacije od svih istoricara sveta kao i od srpskog naroda proglasavani su HEROJIMA.U ovom "demokratski" deformisanom srpskom "intelektu" branioci sopstvenog ognjista proglasavaju se zlocincima.Sram da vas bude.Za zapad i saku dolara dali bi ste sve ali na zalost ostalo je jos vrlo malo toga sto mozete jos da date.

sasa

pre 19 godina

Ljudi, stvar je veoma jednostavna: General Sunce ima da leti za Hag pa ce sve da peva! Tamo nek objasnjava da je zeml;ju branio, jer on, sta god mi o tome iz 1999 mislili, zemlju jeste branio, al sto je nekako uzput pocinjen niz zlocina za koje terete njegovog gazdu, i njega kao izvrsioca, to nek objasnjava u Hagu! E, al on nece da se preda iz razloga lojalnosti Milosevicu, jer u Hagu ce morati da peva, nece moci kao Ulemek da zamajava sud! Plis sto zaista mislim da mu se NE TREBA suditi ovde, jer on je zemlju branio u ratu koji je njegov Gazda izazvao. I sta bi sad, da mu sudimo sto je izvrsavao naredjenja! NE biva! Nek mu sude u Hagu, jer je povredio medjunarodne zakone o ratnim pravilima!

Branko

pre 19 godina

Tuzno je koliko je komunisticka indoktrinacija dovela do promene svesti u, izgleda najvise, srpskom narodu. Zbog toga generali i ostali moraju biti izruceni, ta svest je duboko usadjena u drustvo pa i u sudije i sudove. Nismo mi jos sposobni sami da im sudimo.

Sasa Cuprija

pre 19 godina

Nece da drugi (vlast) odlucuje o njegovoj glavi sto se tice internacionalnih zakona.. Tako svi znaci trebaju, ubice tezi kriminalci.. i preti posledicama (znaci naoruzan i opasan). Nije niko van zakona, ova poslednja serija ubistava, napad na vladu i demokratiju, majoritete i sigurnost gradjana to pokazuje. Pavkovicu necete kao internacionalni begunac destabilizirati vlast i sigurnost Srbije, u to budite ubedjenji. Niste se pitali onda, ne pitate se ni sada, vase ponasanje podseca na taktike internacionalnog terorizma, naprotiv vlasti, ako se uhapse taj i taj.. mi ce mo.. Nemojte molim vas! Takvim ponasanjem otvarate vrata svakoraznim nepravdama, a imamo ih dovoljno. Niste iznad Srpskog naroda i vlasti, isto kao sto ispod vas nikoo nije bio ni postedjen ni iznad vlasti (osim teskih kriminalaca). Nemoj da nam pretis, bi ce posledica!

Dovla

pre 19 godina

To što ovaj osioni nikogović, zahvaljujući sluganstvu na brzinu i preko reda unapređen u generala u jednoj lošoj vojsci koja je prekršila i ono malo zakletvi i ukaljala i ono malo časti koje je imala, misli da može da preti sudovima i ostalim instancama demokratske države, pošto već koju godinu mizeran poraz u zločinačkom ratu prodaje za pobedu i herojstvo, dokaz je da je u zemlji Srbiji mnogo toga ne pomereno već totalno postavljeno na glavu. Jedini normalan postupak u ovom slučaju bio bi da ga, ako ga u Hagu oslobode (što je, srećom, vrlo malo verovatno, previše je bilo hladnjača i jama u crno doba njega i njegovog šefa) kod kuće sačeka sudski poziv zbog ovakvih izjava. Šteta što u Hagu ne pregledaju zube po dolasku, g. Pavkoviću bi definitivno stajao "Sadam look".

Miki

pre 19 godina

Hrvatski general Praljak je otisao u Hag kao gospodin covek. Moguce je da licno nije odgovoran za neke zlocine ali nije hteo da nacije bude njegov taoc. Pa sve i da Drzava nije u pravu on se morao dobrovoljno prijaviti.

Sinisa Toronto

pre 19 godina

Vidis Pavkovicu kako si neproduktivan. Umesto da kazes evo ja idem u Hag da branim zemlju jos jednom jer zemlja i narod to traze od mene i mojih generala, idemo zajedno i tamo odes i branis se, a ako se ne odbranis odlezis malo za drzavu koja ti je sve u zivotu dala, svakako ce ukinuti Tribunal za koju godinu, pogotovo ako im se svi pocnu dobrovoljno predavati. To Pavkovicu treba da ti bude strategija u novoj odbrani zemlje, dobrovoljno da odes u Hag, pomozi i narodu i drzavi,a ne tu zavijas, kukas, proklinjes i pretis. Ocigledno nisi dorastao cina generala, slabo su te iskolovali kad neces da se zrtvujes za drzavu a ja znam da se u zakletvi spominje i ono "necu zaliti da u toj borbi dam i svoj zivot". E Pavkovicu, ja te moram podsecati na reci iz zakletve, koje sam morao da naucim jos pre dvadeset i nesto godina dok sam sluzio armiju.

Djole

pre 19 godina

Dokle ce da nas smaraju ovim pricama "ja sam najaci". Svi smo mi bili uz vojsku kada je trebalo, ali ti budi vojnik i kada se tone! Medjutim, ako ti je srce poput klikera, upasce ti momci i ako treba odvuci u taj prokleti HAG!

Mr Bata

pre 19 godina

Treba ga pod hitno oterati u Hag dok ne nacini jos vecu stetu. Milsim da je ovo jedan jako podmukao potez Pavkovica jer ovo zvuci kao javan poziv na linc/odmazdu prema onome ko se usudi da postupi prema zakonu. Ako ga ne uhapse pod hitno, taj ce i dalje da truje, huska i poziva na osvetu. Sasvim dovoljno da se nadje neki kriminalac/nitkov da mu uslisi zahtev. Nijedna pravna drzava ne sme da dopusti ovako nesto (povinuje se ovakvim ucenama), jer to dovodi u pitanje i sam kredibilitet vlade, odnosno postavlje se pitanje ko upravlja drzavom!

Jagoœ

pre 19 godina

Sve ove komentare na temu generala Pavkovića trebalo bi da mu se uruće i da se sam uveri koliko on jest cenjen i œta misle o njemu njegovi sunarodnici i gradjani. U sud den HAAGA!

Goran

pre 19 godina

Pazite, jos ta ekipa moze biti opasna! Njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, ko zna koliko taj jos ima ljudi koji su spremni na razlicite opasne poduhvate.
Nek dokazu herojstvo svojom licnom zrtvom, a ne sedeci u Generalstabu zasticeni kao pande dok im vojnici ginu.

Milos Bogdanovic

pre 19 godina

Kako je moguce da one ljude koji su najodgovorniji za nacionalnu krizu u zadnjih deceniju i po' mnogi kod nas jos uvek svrstavaju u nacionalne junake? Zato sto kod tog dela nase populacije pitanje dobra i zla nije pitanje kakav si covek, vec za koga si. Kao kod primitivnih africkih plemena, kada psiholozi postave pitanje poglavici plemena - Sta je za vas zlo? - on odgovara - Zlo je kada nas susedno pleme napadne, opljacka i poubija! A na pitanje - Sta je za vas dobro? - on odgovara: - Kada mi to isto uradimo njima! Ta plemenska svest je odlika mnogih nasih ljudi. Dok razuman covek razmislja "Kakve veze ima za cije interese se neko borio? Ubica je ubica! Sutra ce i tebe da ubije ako mu stanes na put!", dotle nosilac primitivne plemenske svesti ne gleda KAKAV SI, vec ZA KOGA SI. Onaj ko ne podrazava kultni odnos prema zajednici, ko nije spreman da zrtvuje nacela postenja i pravde zarad interesa zajednice, proglasava se izdajnikom i neprijateljem, a onaj ko se bori za kult zajednice, proglasice se i herojem pa makar bio i ubica. Iza tog kulta krije se kao osnovni pokretacki motiv - sujeta, spremna da zrtvuje i egzistenciju samog naroda radi sopstvenog zadovoljenja.

Žolt

pre 19 godina

Ma, bre! Dokle ćemo da slušamo ovig Pavkovića i ostale beskičmenjake (pra)starog režima. Nažalost da je Goli Otok ukinut i je na drugoj strani grane. Njih ne bi poslao u Hag, ionako suviše lepo žive tamo, nego na Otok da kopaju kamenje.

Ivo.Stamenkovic@ePost.de

pre 19 godina

Da, završićeš ti kao:
- Šljivančanin, ili kao
- Šešelj, ili kao
- Stojiljković, ili kao
- Mladić, ili kao
- Pinoče.
Imaš pet mogućnosti. Biraj!
Prva mogućnost te čini kriminalcem.
Druga Mogućnost te čini gubitnikom.
Treća mogućnost te čini humusnim.
Četvrta mogućnost te čini robom.
Peta mogućnost te čini ludakom.
Ako postoji neko drugo rešenje, korekture su uvek moguće ;-)

b o r n1971.rodjaci!

pre 19 godina

Pavkovicu, otadzbina te zove! Spremi se za put. Ponesi cetkicu za zube, pribor za brijanje i onaj poziv. Pare za kartu do Haga dacu ti ja...
Kome ja da se svetim? 1990 - vojska , 1991-1995 ratiste + bezanje od mobilizacije, 1999 opet ratiste - Kosovo. A ti bi da se svetis? Shvaticu to vrlo licno. Jesi li ti mene nesto pitao Pavkovicu kada si me pakovao?
Nego, da ides ti lepo tamo i da kazes da sam te ja poslao. I fin da budes, nemoj da se svadjas sa drugarima!

DJORDJE

pre 19 godina

Zalosno je to viditi, kako Srbi izmedju sebe stvaraju mrznju ! Iako im posaljemo te ljude koji su Osumnjiceni za Ratni Zlocin, mislite stvarno Srbiju ce neko ostaviti na Miru? Nemojte molim vas da sanjate. Nakon izrucenja tih optuzenih, tako i tako slede ponove Ucene. Posle Dosije "Izrucite Ratne Zlocince" otvara se Dosija "Priznajte Nezavisno Kosovo, ili ponovo Bombe". Pozdrav

munja nebeska

pre 19 godina

...Sramota!!! Pa da li je moguce da je srpsko drustvo toliko mentalno degenerisano i unakazeno da ovako pljuje po svojim braniocima? Pa dobro bre "pljuvaci" gde ste vi bili ta tri meseca 1999.godine? Postoji psihicki poremecaj pod nazivom mazohizam..i ako ste svi vi toliko uzivali pod onim nezampacenim izivljavanjem "civilizovanog" sveta onda ste verujem i psihicki bolesni.. nije mi cilj da branim Pavkovica kao individuu koja se u datom momentu nasla datom mestu, pa je radio ono za sta mu i "zapadni" generali skidaju kapu...branio je svoju (a valjda i vasu) zemlju od agresora kako je najbolje znao i umeo! Znam, sada ce da dodju komentari o civilima...zanima me samo jedna stvar - da li se secate kako su nazivane stotine srpskih civila spaljenih i raskomadanih bombama (i onim bombama koje su zabranjene zenevskom konvencijom-pa valjda se i to ubraja u ratne zlocine)? Siguran sam da se secate da su ih nazivali "usputnom" (koleteralnom )stetom!? Jos jednom ponavljam da mi nije cilj da branim Pavkovica kao individuu, ali me je sramota kao Srbina i kao ljudsko bice da vidim koliko se ljudski razum i neki minimum dostojanstva i ponosa moze spustiti na bolesne granice... placi majko Srbijo...

nenad

pre 19 godina

Pavkovicu, kako te nije sramota? Ako nisi kriv idi tamo i dokazi. A delujes kriv. Da li bi nevin pretio da ce stici osveta onoga ko ga uhapsi.
Hrabrost je kada te neko pita: "Je l' znas ti ko sam ja?", a ti ne znas. Pavkovicu, vidimo se u Hagu.
PS Preti babi svojoj.

Zoran_Ashkabulak

pre 19 godina

U pravu su vecina komentatora, generale. Morash ici u Hag. Morash, jer demokratska javnost Srbije to zeli. Izgubio si rat. Moras ici. Jeste, pokusao si braniti drzavu, nisi uspeo. A zlocini? Bilo ih je. Mi Srbi smo pravili zlocine kroz istoriju. Zato treba da odgovaramo. I da sve posaljemo u Hag. Kako se drznuo car Lazar da se suprostavi velikom Otomanskom carstvu (NATO-pre 600 godina). Taj ratni zlocinac Milosh, umesto da lepo uhvati i veze Murata sa sudskim pozivom, on divljacki raspori tog demokratski nastrojenog Murata. Karadjordje podize srpski narod u Rat ponovo protiv demokratske turske vlasti. I izgubi ga. A mi ga josh i slavimo. To isto uradi i Milosh. I izgubi rat, a to sto posle plati glavom srpski narod, nishta. Ma sve bre u Hag, pokupiti njihove kosti i sve poslati u Hag. Pokupiti kosti i vojvode Misica, vojvode Stepe, vojvode Putnika, Kralja Petra i svih onih zlocinaca koji su komandovali srpskim vojnicima i poslati njihove kosti u Hag. Da jednom zavrsimo sa nasom prepotentnom istorijom. Takvo je sada vreme. Hocemo u svet, u Evropu, a ne mozemo sa ovim nabrojanim zlocincima. Zato generale, dzabe ti tvoje hvale, ima da idesh i tacka. I ne zaboravi da ponesesh odelo, jer necesh ziv izaci, Zasluzili ste svi vi kroz nasu istoriju, da se nadjete u nas lepi Hag. I zivi i mrtvi. Dosta je bilo zlocina u ime nase istorije. Nema vishe istorije. Kraj je. Pise se nova. Pisemo je mi, najdemokratskije demokrate na svetu. Srbija tek nastaje.

Harun Al Rashid

pre 19 godina

Seka persa bio, seka persa ostao. Ne cudi me sto ovoliko kmeci nad samim sobom. Davno je proslo vreme kada su generali drzali do svog ponosa.

Dejan- Beograd

pre 19 godina

Sve i da je kriv, zar se drzava tako lako odrice svojih gradjana? Pa pogledajte samo Ameriku, na koju se toliko pozivamo. Vec tri godine ne dozvoljavaju da se njihovim vojnicima, koji ucestvuju u raznim misijama U. N.-a sudi u stalnom sudu za ratne zlocine. A mi se odricemo generala, i ni jednog trenutka nismo pokazali volju da ih kao drzava zastitimo. Ne daj boze da dodje do novih ratova na ovim prostorima. Je l' generali treba da se plase da donesu vazne odluke u ratu, kako im sutra ne bi sudili sto su braneci svoju drzavu ugrozili interes neke druge. Ne kazem da Pavkovic nije cinio zlocine, ali drzava bi morala da pokaze da stoji iza svojih gradjana. Ni roditelj se ne odrice deteta koje je pocinilo ubistvo, pa tako ni drzava nebi trebalo da okrene ledja svojim generalima.

Mirko

pre 19 godina

Na manjem prostoru, a vise nesimpatizera srpskog naroda ne vidjeh. Pa sta je trebao docekati NATO sa karanfilima ili pustiti albancima da ubiju i one Srbe koje nisu stigli da ubiju. Sram Vas bilo, tako misliti o svom narodu je za svaku osudu. Jadna Srbija sa takvom buducnoscu.

drd

pre 19 godina

Kad se izgubi rat, onda mora da se slusa. Kad se vrse zlocini, mora da se odgovara. Naravno da generali treba da idu u Hag, nije na raji da sad odlucuje da li da izruci generale. Veliki vodja je vec tamo, pa nek se cela druzina sad okupi. Osim ako nema jos nekih jos vecih vodja, koji su uspeli najozloglasenijeg prvo da izruce.

Pametni

pre 19 godina

Srbi koji su ratovali protiv Turaka i fasista i osatlih neprijatelja u proslosti, nekako su uvek imali dovoljno pameti da budu na strani pobednika. A kao sto znamo istoriju pisu pobednici a sudi se uvek pobedjenima. Ovi Srbi sto se sad dice da su heroji i da ne treba da idu u HAg nisu se pravilno preracunali ko ce da pobedi i ko ce kome da sudi pa ce sad morati da odgovaraju pred jacim tj. pred onima koji pisu istoriju. Nijedan saveznicki general nije sudjen za prekomerno bombardovanje Hamburga i drugih nemackih gradova za vrema IISR ili je neko od komunistickih pobednika nad fasizmom sudjen za zlocin nad prokraljvski orjentisanim stanovnistvom u Srbiji. Jednostavno pobednici IISR su zlocin zamazali pobedom a ova gospoda zlocin pokusavaju da zamazu galamom.

illyria

pre 19 godina

Generale, da li se sećaš osmog januara 1999 godine i sela Slapužane kod Suve Reke?!
Tada su generale tvoji tenkovi granatirali to selo bez ikakvog razloga i ubili devojčicu od šest godina i njenog brata od devet godina iz familije Eljšani.
Bila su samo nevina deca, lepi ko anđeli. Oni su voleli život ali ste vi odlučili o njihovoj sudbini i o tragičnim sudbinama hiljada drugih nevinih ljudi.
Posle ovih pretnji, srpske vlasti bi trebalo da te zatvore u roku od 12 sati, jer ovime si dokazao čak i tvojim ljubiteljima kakav si monstrum od "čoveka"!

Baki

pre 19 godina

Dragi moji mediji, vi ste krivi sto su ovi nasi heroji a najvise ovaj sto preti toliko glasni, vi ste ih vodali iz emisije u emisiju toliko ste ih popularizovali da sada oni misle da mogu i otvoreno da prete. Ja bih jednostavno rekao da je moguce da su takvi i njihovo bratstvo ubili Djindjica. General je kukavica kao i njegov gazda, u gomili su bili jaki i nisu imali milosti. Niko ih nikada vise nece skupiti zajedno, drzava mora da bude nemilosrdna prema onima koji prete. Samo da ne ispadne da na kraju Vuk mora da opet da plati za izgovorenu istinu.

Nebojsa bez kule

pre 19 godina

Pavkovic se poziva na krvnu osvetu koja je skoro iskorenjena u normalnim (obrazovanim) sredinama. A sta je on uradio zajedno sa svojim generalima? Zasto ni jedan od njih nije uhapsio Zlobu kao nenormalnog Vrhovnog komandanta? Zloba i njegove ideje da mozemo da pobedimo NATO. Pa ljudi ja kada sam bio u Vojsci Uzbuna je trajala onoliko koliko je treblo jednom ratnom avionu da preleti zemlju. A za vreme rata '99 NATO nas je bombardovao sa brodova koji su bili negde oko Italije, Grcke... Gadjali su nas sa lakocom kao ovo kucanje na racunaru. Gde je Vam je tada bila generalska pamet pa da kazete STOP, STANI BRE SILA BOGA NE MOLI!
I zato mislim da bi mi sada trebali hitno da pomognemo Pavkovicu&co da spakuju svoje cetkice za zube i da idu u lepu ...

zorica

pre 19 godina

Ukoliko je Pavkovich bio general u ratu, a jeste, pozivam ga da bude general i u miru. Konaccno ima priliku da kao pravi patriota spase naciju. Predaj se, Pavkovichu, sa svim svojim generalima. Jer, vi ste to trazzili.

zivkovic

pre 19 godina

Problem je u svetskoj bedi pravne regulative i prakse. "Pobednik", a to je uvek SAD, i to nad zemljama koje nemaju atomsku bombu, sudi onima koji se brane od nametanja njihove "demokratije". Verujem da je pobedila Austro-ugarska da ne bi sudila Misicu, Stepi, Bojovicu, niti Putniku. Ali ni zemlje pobednice nisu tada trazile da se sudi njihovim generalima za zverstva koja su cinili po Macvi i celoj Srbiji. Rat je rat a vojska je vojska. Oni koji izgube nestaju sa scene cesto za uvek ili za duze vreme. Suditi Pavkovicu i Lazarevicu za njihov doprinos herojskom otporu agresoru - to je osveta NATO i SAD sto ih je svo vreme uspesno zavaravao i postigao stotine malih pobeda u spasavanju ljudstva i borbene tehnike. To je sramota jer smo svi bili ponosni kada je zapanjeni NATO gledao kako sa Kosova izlazi niotkud na stotine tenkova...
Ali to nema veze i nikako ne treba mesati sa Pavkovicevim poimanjem odnosa vojske prema vlasti. Tu je moguce da ima moralnih nedoslednosti (sluzenje Slobi pa izdaja, sluzenje DOS-u pa sada pretnje, stanovi, kandidovanje i fijasko na izborima, cetiri braka...) ali to nije za HAG nego za nase organe, nasu javnost i tabloide.
Nazalost, on ce ici u Hag jer je i Karadjordjeva glava napunjena slamom otisla u Istab-mul. Kao sto je izlidjivao NATO SADA IZLUDJUJE i Vuka pretnjama, jer zna kolika je ovaj kukavica. Oni moraju da idu ali nemojte se tome bar radovati.

Jagoda

pre 19 godina

Za "munju nebesku" poruka :
-mazohizam naroda je sto je dozvolio da ga takvi tipovi poput Pavkovica (slugeranje zlocinackog rezima )dovedu u ovakvu sitaciju u kojoj je sada.
A posto pitate gde smo bili ona tri meseca za vreme bombardovanja,reci cu vam za sebe. Bila sam u Beogradu, na Vracaru, i tresla se sve vreme od straha kao i vecina ostalih gradjana. A za to vreme Pavkovicu se zavrsavao stan na istom tom Vracaru ,a i u Bambilendu se intenzivno radilo.

Pitalica

pre 19 godina

Mogu li nesto da pitam? Ako mogu evo ja cu pitati. Zar nije general Pavkovic cak izlazio i na izbore sa svojom partijom a kako bi zaradio jos vise i ujedno spasao i svoju straznjicu? Ako moze dodacu jos jedno pitanje. Ko to jos nije ukapirao?

srecni dezerter

pre 19 godina

Iskoristio bi ovu priliku da Pavkovicu i Lazarevicu porucim kako nisam mogao da se odazovem '99 na njihov poziv jer sam zano da im je herojski poduhvat promasen a i kraj sam znao. I ponosan sam zbog toga! Inace poziv na osvetu je malo ispod civilizacijskog nivoa, drugo u ovom slucaju otvara mogucnost da se preispitaju njihove aktivnosti u ranijem periodu koje su oni sprovodili u 'zakonskim okvirima'. A rec osveta za ljude od zakona nije primerena. Vec mogu da zamislim situaciju kako stotina izbezumljenih baba i kvazi-patriota demonstriraju otpor organima janog reda i mira. Sa takvima se treba po propisu. Ici ce placljivi u Hag nije problem, samo malo da ga prodje histerija i primarni kukavicluk. Ovde se nazire kraj zlocinacke JNA i JA koja je posejala mrznju i zlo u toku 90-tih. Dovidjenja 'macho heroji'!

Jagoda

pre 19 godina

Ako nekog treba da stigne zaslužena kazna ,to su pre svega Pavković & Co.,verne sluge zlotvorskog i monstruoznog režima koji upropastio i unesrećio zemlju i sopstveni narod .

boba

pre 19 godina

Mi ne mozemo da odlucujemo o njegovih par glava, a oni mogu o nasih par miliona?
Sta se i ocekivalo od ovih gmizavaca? Tacno idu putem Slobe. Drze nas kao taoce, a nazivaju se patriotima. Lepo neka se tajno skupi veca grupa ljudi iz vlade. Daju naredjenje onima sa maskama i onda nema koga da krivis ponaosob. Dok oni provale ko je sedeo iza odluke o hapsenju ovi ce uveliko biti u Hagu. Onda ce i saka tih malih pristalica ratovanja podleci kontroli i utopiti se u realnost situacije.

Petar

pre 19 godina

Pa mislim ,sta taj Kostunica ceka?Gde mu je sada legalizam?Ta bitanga od generala jos preti!Mup mora hitno da reaguje,i da uhapsi tu slobinu bitangu,kako zao duh iz te bitange ne bi jos i sproveo neku svoju suludu misao.Ma uhapsite te slobine bitange!

Padej

pre 19 godina

Stvarno je strasno kada neko u takvoj situaciji treba da pokaze svoje pravo lice. I jos treba otvoreno da optuzi svoj narod za svoju nesrecu koja traje mnogo krace nego nesreca ovog naroda.
Jeste strasno i jeste ruzno, ali covek je svesno bice, ima sposobnost razmisljanja i predvidjanja. Ili je i za to odgovoran narod?
Krajnje je vreme da se nase drame zavrse, zbog buducnosti onih koji treba da je imaju. Bez obzira na cenu i na nivoe do kojih placanje moze da dodje.

Ivan M

pre 19 godina

U zemlji u kojoj je Premijer ubijen mozda i zato sto je dozvolio Zlobino izrucenje, ovo je vrlo konkretna pretnja. Zanima me samo ko ce da izvede tu osvetu...

Kosta

pre 19 godina

Ma kome ces ti da pretis? Kako te samo nije sramota? Imas posle svega (a ne mislim an Kosovo vec na politicki "angazman" ) pravo bilo sta da kazes?

Ja da sam na mestu Kostunice licno bi te na ledjima odneo u Sheveningen pa se makljaj sa sudijama i tuziocima i ostavi ovu zemlju da ide tamo gde joj je mesto.

Kada si trebao da budes sluga starom rezimu bio si to, kada si trebao da budes sluga delu novog rezima bio si to, kada si trebao da budes sluga drugom delu novog rezima bio si to, i sada trazis milost da ne ides u hag i jos pretis da ce se nesto desiti onima koji te izruce.

Ja samo mogu da porucim sadasnjim politicarima da onaj koji ga sibne u Hag ima moj glas na sledecim izborima. Daleko od toga da sam za taj sud, da se lozim na tu pricu kao razno razni NGO ali takve ljude kao sto su Pavkovic i njemu slicni ne mogu da smislim.

Hipofiza

pre 19 godina

A Drašković kao tu, eto trudi se za dobrobit svih. E kad bi samo on znao ko će još da završi u Hagu. Mislim da se i njegovo ime spominjalo u jednom vrlo negativnom kontekstu prilikom sudjenja Miloševiću. A na to e Drašković lapidarno odgovorio da on nema pojma. Pa i Milošević je svojevremeno zvršio prvu prvcatu isporuku Hagu ;-) Da li se toga neko uopšte seća u ovoj zemlji ljudi pilećeg pamćenja.
A Pavkoviću poručujem da mu je potrebna samo dobra četkica za zube da mu ne zaudara mnogo iz ustiju dok se bude vozio hilihopterom. U Hagu će odmah dobiti novu - čektu za ribanje spavaone i hodnika ;-)

Crni

pre 19 godina

Nebojsha dobro kaze da ce biti zrtvovan, ali ako on ne bude, onda ce ostali u Srbiji da budu zrtvovani, stoga je jasno sta je ciniti...

Mika, Pancevo

pre 19 godina

Pazi ovo sad "ne mogu drugi odlucivati o Pavkovicevoj glavi"... kakav ogavan sarkazam! On je odluciavo o zivotima toliko ljudi, zasluzan je za nekoliko stotina hiljada smrti neduznih civila i sve one smicalice i politicki motivisana ubistva i naravno da mora platiti za to! Cak i ako izbegne sud u den Haag-u ili domace sudstvo (ako, nedaj Boze, umre prirodnom ili nasilnom smrcu), nek zna da onom gore sudu nikada ne moze izmaci - tamo svako dobije upravo ono sta je zasluzio. Nek zna da se od tog suda NEMA GDE sakriti. Njegove pretnje su poslednji trzaj zveri koja zna da joj se priblizava kraj pa ujeda sve oko sebe u panicnom strahu, svesna da je kraj blizu i da se vise nema kud :-) . Posebno bi trebalo da se Pavkovic kazni za izrecene pretnje onima koji ga eventualno budu uhapsili i isporucili den Haag-u - to se ne sme olako uzimati vec shvatiti ozbiljno i upotrebiti protiv njega. Takodjer, najstrozije pokaznjavati sve njegove jatake i simpatizere koji nas sve drze taocima, koji na svima prete i ucenjuju nas. Pavkovic je ratni zlocinac - a ne narodni heroj! - i kao takav se treba i tretirati.

63 Padobranska

pre 19 godina

I treba da je sramota svakog ko isporucuje nase generale stranom sudu. General Pavkovic je branio svoju zemlju kada je trebalo, a sada mu o glavi rade oni koji su od vojne policije bezali pod maminu suknju.
Vojnici koji su sluzili pod Pavkovicem i Lazarevicem osecaju samo postovanje i zahvalnost prema dvojici generala.

Sveti sud

pre 19 godina

Krajnje je vreme da se ovo drustvo oslobodi svojih janicara, da se oslobodi nevidljivih i ostrascenih gospodara zivota i smrti na ovim prostorima.
Bilo bi krajnje vreme da na svetlo dana izadju tajni dosijei, da progovore vlasnici tudjih sudbina, da nam se posle mnogih drama desi i drama koja ce biti kraj svih nasih drama, koja ce iz nasih zivota zauvek izbaciti cudne likove koji iz njima znanih razloga zele da ovo drustvo zadrze u mraku i izolaciji.
Pre ili kasnije pocece da se rusi i ta organizacija, mnogo je karika u lancu koje su pred pucanjem.

Pak

pre 19 godina

Pavkovicev profesionalizam je tesko osporiti sto se videlo posle povlacenja vojske sa Kosova.Ali ovakve izjave mogu da izazovu samo gadjenje.Da li je moguce da su moralno hendikepirani ljudi bili na celu nase vojske?
Hajde da se pitamo onda,da li je bilo zlocina?

ekser

pre 19 godina

I Slobodan Miloœević pretio je otvoreno da se ¿iv neće predati!! i gde je on sada? ali o ovakvim pretnjama optu¿enoga generala trebalo bi da se pozabavi i tuzilaœtvo po hitnom postupku!! jer svi znamo da je pokojni premijer srbije Zoran Djindjić ubijen u sred Beograda!! mo¿da ????!!

Deus

pre 19 godina

Ma, Pavkovich che u Hag hteo-nehteo. Uopsste ne mislim da che bass za njega neko da vrssi osvetu bilo kakvu, kad vech nisu za mnogo bitnije od njega. On je jedan nebitan lik koji gleda da nadje naccin da se kako god izvucce iz njemu neprijatne situacije. Ne bi mu ni dao mesta u medijima, pogotovu ne ako che da izjavljuje ovakve gluposti i dizze tenziju u iovako vech prenapetoj nam Srbiji.
SSto se ticce Drasskovicha, on vech nessto visse od mesec dana pokussava da se ogradi od losseg stanja sadassnje vlasti i da se odrzzi kako tako u milom mu parlamentu. Vuk samo, ali vrlo lukavo, prebacuje vruch kamen u tudje ruke.

Marinkovic Dusan London

pre 19 godina

nije cudno da osoba kao Pavkovic preti,pa pretio je on i pred 5-i oktobar 2000,pretio je i tokom 99.Od coveka koji je komandovao eskadronima smrti bio saucesnik atentata u Budvi,pokrovitelj i zastitnik generala Grujuce Davidovica glavnog svercera cigareta i sefa mafijasa (pokojni Sljukic bio mu je sef obezbedjenja),zastitnik kriminalaca koji su tokom 99 regrutovani za 7 -i bataljon itd.
O njegovoj glavi ne moze da odlucuje vlada ali je zato ON ODLUCIVAO o glavama stotina regruta izginulih na Kosovu dok je prkosio NATO-u ,odlucivao o gubljenju glava politickih protivnika njegovog gazde Milosevica koje su ubijali kriminalci koje je regrutovao u VJ i tako kompromitovao tu instituciju.
Vazno je bilo samo da se otima ,krade zidaju kuce i stanovi i ulaguje npovim gazdama.
Izdao je Milosevica i nije ni trepnuo tako i Kostunicu tako bi i svakoga drugog.

Milos Bogdanovic

pre 19 godina

Ako general govori o pravdi kroz osvetu, kako ne vidi pravednu osvetu u onome sto je njega i njegove saucesnike sada snaslo?! Onaj ko je odgovoran za zlocine koji su navukli bombardovanje i nevolje na sve nas koji zivimo u Srbiji i Kosovu, svakako treba zato debelo da odgovara. Postoji pravda i ona kaze: "Ko se maca lati, od maca ce i stradati."

Nenad

pre 19 godina

Nije on branio zemlju. Da nije takvih ne bi nas ni bombardovali!
Pavkovic preti! Sta ce da uradi? Haubice pa raspali po Beogradu?
Hoce li neko pametan i hrabar da hapsi ove da im se sudi, pa ako nisu krivi, onda su stvarno heroji vredni pomena.

Misa Pavlovic

pre 19 godina

Svaka cast djeneralu Pavkovicu, nema sta covek je dosledan svojoj dosadasnjoj karijeri i dostignucima:
1. Izvojevao je velicanstvenu pobedu nad OVK, prosto sam bio zadivljen time kakvu hrabrost je pokazao kada je proterivao siptare sa Kosova i kada se inace casna srpska vojska brukala pucajuci u zene i decu.
2. Prima naradjenja i dalje iskljucivo od njegovog vrhovnog komandanta pa makar taj vec bio u svetu poznatoj banji Severingenu.
3. Uzdignute glave sa ponosom u ocima (ovo su narvno samo moje interpretacije trenutka) hrabro preti svima koji stavljaju interes naroda ispred njegovog licnog interesa.

A sada neka mi neko kaze kako neki razuman gradjanin Srbije mozi iole da pomisli na to da izruci ovakvog coveka???

Sram me bilo

pre 19 godina

Mislim da bi buduca pokoljenja trebala imati lekciju iz istorije koja bi bila posvecena Pavkovicu: "Kako jedan nakaradan i pogresan sistem moze da izrodi i do vrha izgura jednu prepodobnu bitangu, hohstaplera i ljigavca."
Sto se Pavkovic duze bude povlacio po Srbiji i 'kakio' po novinama kao koka po dvoristu, to veca sramota za ionako vec osramocenu Srbiju....

Plikuscht

pre 19 godina

Ovaj Pavkovic je skroz prolupao! Izgleda da to dolazi s godinama, koju prati impotencija, a posledice vidimo!

@ 63. padobranska:
I opet bih radije 'od vojne policije bezao pod maminu suknju' nego da uzimam oruzje i idem da herojski napadam i ubijam sto gerilu sto civile kad nema ovih prvonavedenih. Da li zaista mislis da si ti ikoga ista zaduzio!? Jadno!

balkan boy

pre 19 godina

mislim da je ovom izjavom pavkovic indirektno ukazao kljucni razlog zasto je zoran djindjic ubijen...neko je isto tako izjavio da ce svi koji izrucuju da plate i nazalost covek koji je pokusao da nas izvuce iz pakla je platio...znam da je taj haski tribunal dosta nepravedan jer vecinom trazi samo srbe,ali posle ovakvih izjava srpskih"heroja"mislim da ima jos dosta njih koji zasluzuju apartman u hagu...srecno u hag slobini generali...

Jelena

pre 19 godina

Sram ga bilo! Ko je on da preti vise nekome? Neka se sada javi Kostunica i neka objasni kako u ovoj zemlji i dalje postoje ljudi koji prete!

Srecan Put

pre 19 godina

Kako neko, ko je bio Milosevicev nacelnik generalstaba, misli da izbegne da ne podeli sudbinu svog gazde. Da se ponasao po narodnoj "kad jedes ?, jedi do kraja" ne bi ga ovo snaslo. Vise bi ga cenio da je otvoreno pokusao da brani svog gazdu 5. oktobra. Ovako, ispada jako patetican. Njegovo ponasanje stvarno ne sluzi na cast bivsem nacelniku generalstaba. Nazalost, samo takvi su i mogli biti na tom mestu u ovakvoj vojsci. Ne verujem da se danas nesto promenilo.

CTOKA

pre 19 godina

Nema sta, pravi napad akutnog patriotizma. Em otvoreno prkosi zakonu, em sad jos i preti onima koji se usude da taj zakon primene na njegovom generalskom gospodstvu. Ne mogu da verujem! I ima li jos nekog ko ce da kaze kako je rec o casnom vojniku koji je samo branio svoj narod? Pa sta mislite, sta je tek ovaj bio u stanju da uradi Albancima, kad sad preti sopstvenoj drzavi?
Treba biti svestan da je ovo njegovo junacenje rezultat javnog palamudjenja na temu "da li postovati zakon ili ne", tj. "da li saradnjivati sa Hagom skroz, dvosmerno, samo malo ili nikako".
Pre puta u Hag ovu junacinu treba dati malo njegovim uniformisanim "kolegama" iz 29. novembra (onima koji nose rukave do pola, posto ne mogu da nadju dovoljno veliku uniformu) sa naznakom "pretio drzavi". Razumece se dobro medjusobno, ne sumnjam.

76. Odred Posebne jedinice policije (PJP)

pre 19 godina

Pa on je sa Milosevicem doneo katastrofalnu procenu da mi mozemo da ratujemo protiv NATO-a?!
Koliko je samo golobradih vojnika i policajaca poginulo jer su se oni igrali rata... A da ne spominjem ogromne civilne zrtve koje smo imali...
Inace, ja sam odmah nakon polozenog pripravnickog ispita (6. meseci sluzbe) odmah rasporedjen u PJP i rasporedjen na Kosovu (Urosevac, Komorane, Stimlje). Kakvih sam se samo strahota nagledao, bolje da ne pisem: samo cu da spomenem mesto Kisna reka, Opstina Glogovac, gde su ziveli lojalni Albanci. Iako je bio i rat poceo, nikoga nisu dirali i imali su korektan odnos sa nama policajcima. Onda su dosla vojska, rezervisti iz Kraljeva i Raske: kada su otisli ja sam licno izbrojao preko 20 mrtvih albanaca, streljanih po dvoristima. Mi se nismo mesali, ali mislim da je Pavkovic sigurno odgovoran za ponasanje jedne svoje vojne jednice, jer to nisu uradili pojedinci, vec jedna cela ceta.

Vlada

pre 19 godina

Danas sam u svom komentaru na tekst "Mladic se mozda sam preda" rekao da do nekle razumem nase generale, ali ova izjava generala Pavkovica me je iznenadila. Mislim zar to treba da budu reci nekadasnjeg nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije? Nisko ste pali gospodine generale ili ste mozda uvek tako nisko i bili ali to u svakom slucaju nebi smeo da bude jezik kojime se sluze generali. Vi morate da budete ponos ove zemlje ali ovako sigurno to niste!
Sram treba da vas je gospodo generali! Ali to je ta komunisticka skola, a vi ste svi njihovi ucenici. Mogli bi bar malo da se ugledate na Djenerala Dragoljuba Mihailovica on je bio junacina i nije se sluzio pretnjama i ako je nepravda prema njemu bila ogromna, ali on nije pretio jer je znao da narod pamti i da ce kad-tad istina izaci na videlo!!!

Bob Marley

pre 19 godina

Ko je Pavkovic da preti bilo kome? Treba da ga bude sramota! Nadam se da ce u sto kracem roku biti spakovan za Hag. A sto se tice poruke 63 padobranske imam da kazem samo ovo: uvek cu se i u svakoj situaciji kriti od vojne policije. I ponosan sam na to!

Vlatko

pre 19 godina

Nisam znao da neko kao pojedinac ima pravo da preti državi da će neko glavom ili već na koji način platiti, ako ga ista prosledi na sud zbog eventualnih radnji koje je ili nije učinio.

Zamenik...

pre 19 godina

Mislim da bi Vladan Vlajkovic trebalo da dopuni knjigu "Vojna tajna" sa podacima koji su smisljeno izostavljeni i koji mogu objasniti sva desavanja oko Mladica, Pavkovica, nadleznosti, pretnji, razocarenja...

Veljko

pre 19 godina

Hoce li vec jednom policija da isamara tu budalu i spakuje ga za Hag? To njegovo pateticno kmecanje po medijima i prozivka celog naroda kroz obracanje "demokratama-izdajnicima", je vec prevrsilo svaku meru. Vreme je da ga stavimo ad-acta i zaboravimo njegove budalastine ozlojedjenog bivseg mocnika. Ne secam se da je tako kmecao kad je mobilisao mlade ljude i trpao ih u rezervu da bi ginuli za suludu i promasenu politiku njegovog gazde?

petar

pre 19 godina

nalapo se para i stanova dok su tudja deca ginula ceo zivot je na grbaci ovog naroda i on i ostali generali skolovali ga oblacili letovanja zimovanja

Željko

pre 19 godina

Šta je sa tim Pavkovićem, em je kriminalac, em preti. Kakva je ovo zemlja? Njega i još tu trojicu kriminalaca pod hitno treba izručiti u Den Haag. Na šta to liči zbog tri čoveka (ako su oni uopšte ljudi) pati oko 10 miliona ljudi, pa što je mnogo mnogo je. Da imaju trunke savesti ili da su zaista nevini, oni bi se dobrovoljno predali zbog budućih naraštaja kako se to radi kod nekih naroda koji imaju razvijenu nacionalnu svest.
A taj Pavković bi valjda trebalo da odgovara i pred domaćim sudovima zbog tog pokušaja atentata na Vuka, a možda i neke malverzacije sa nekretninama ne bi bile daleko od njega (spominjani su neki stanovi basnoslovnih kvadratura muvanih preko JUL- a tokom bivšeg zločinačkog režima).
Pavkoviću, sretan put! Požuri kažu da je u Holandiji najlepše u JULu.

Goran

pre 19 godina

Pazi, ovi iz 63. padobranske znaju da koriste racunar! Sto se tice odbrane zemlje - pa, nisam prometio da ju je odbranio. Zar jos ima ljudi koji veruju u Slobine reci da smo pobedili NATO?
Inace, sasvim je normalno da se posle rata sudi ratnim zlocincima, a obicno ih najvise ima sa gubitnicke strane, jer pobednik pise istoriju i formira sudove za ratne zlocine. Da je bilo vise onih koji su "bezali od vojne policije pod maminu suknju", bar ne bismo vodili i gubili ratove i blamirali se. Jedno vreme smo bili smatrani najgorom stokom na svetu i za to treba da zahvalimo, izmedju ostalih, placljivom generalu i njegovim drugovima. Zbog njihovih poteza nam sad predstoji dugacak put do ukljucenja u ostatak normalnog sveta i moramo da uradimo mnogo vise nego sto bismo bez njih morali, jer ne krecemo od nule, nego od debelog minusa.

JelenaT.

pre 19 godina

Gospodin Pavkovic kaze: "Ne mogu drugi da odlučuju o mojoj glavi... Stići će zaslužena kazna sve one koji budu doneli odluku o našem izručenju." Zasto ovako nije mislio kada je ON odlucivao o tudjim zivotima: zivotima vojnika koje je slao na bojno polje i zivotima ostalih gradjana Srbije na koje su njegove odluke uticale? Ako on stoji iza svojih postupaka, ne treba da se plasi nikakvog suda, domaceg ili medjunarodnog. Osveta i kazna? Gospodine Pavkovicu, da li Vi mislite da nekakva osveta ili kazna ceka na Vas?

mandara

pre 19 godina

Koliko se secam,a toga se garantujem secaju i svi vasi "komentatori" srbi koji su se borili protiv turske pa zatim fasisticke okupacije od svih istoricara sveta kao i od srpskog naroda proglasavani su HEROJIMA.U ovom "demokratski" deformisanom srpskom "intelektu" branioci sopstvenog ognjista proglasavaju se zlocincima.Sram da vas bude.Za zapad i saku dolara dali bi ste sve ali na zalost ostalo je jos vrlo malo toga sto mozete jos da date.

sasa

pre 19 godina

Ljudi, stvar je veoma jednostavna: General Sunce ima da leti za Hag pa ce sve da peva! Tamo nek objasnjava da je zeml;ju branio, jer on, sta god mi o tome iz 1999 mislili, zemlju jeste branio, al sto je nekako uzput pocinjen niz zlocina za koje terete njegovog gazdu, i njega kao izvrsioca, to nek objasnjava u Hagu! E, al on nece da se preda iz razloga lojalnosti Milosevicu, jer u Hagu ce morati da peva, nece moci kao Ulemek da zamajava sud! Plis sto zaista mislim da mu se NE TREBA suditi ovde, jer on je zemlju branio u ratu koji je njegov Gazda izazvao. I sta bi sad, da mu sudimo sto je izvrsavao naredjenja! NE biva! Nek mu sude u Hagu, jer je povredio medjunarodne zakone o ratnim pravilima!

Branko

pre 19 godina

Tuzno je koliko je komunisticka indoktrinacija dovela do promene svesti u, izgleda najvise, srpskom narodu. Zbog toga generali i ostali moraju biti izruceni, ta svest je duboko usadjena u drustvo pa i u sudije i sudove. Nismo mi jos sposobni sami da im sudimo.

Sasa Cuprija

pre 19 godina

Nece da drugi (vlast) odlucuje o njegovoj glavi sto se tice internacionalnih zakona.. Tako svi znaci trebaju, ubice tezi kriminalci.. i preti posledicama (znaci naoruzan i opasan). Nije niko van zakona, ova poslednja serija ubistava, napad na vladu i demokratiju, majoritete i sigurnost gradjana to pokazuje. Pavkovicu necete kao internacionalni begunac destabilizirati vlast i sigurnost Srbije, u to budite ubedjenji. Niste se pitali onda, ne pitate se ni sada, vase ponasanje podseca na taktike internacionalnog terorizma, naprotiv vlasti, ako se uhapse taj i taj.. mi ce mo.. Nemojte molim vas! Takvim ponasanjem otvarate vrata svakoraznim nepravdama, a imamo ih dovoljno. Niste iznad Srpskog naroda i vlasti, isto kao sto ispod vas nikoo nije bio ni postedjen ni iznad vlasti (osim teskih kriminalaca). Nemoj da nam pretis, bi ce posledica!

Dovla

pre 19 godina

To što ovaj osioni nikogović, zahvaljujući sluganstvu na brzinu i preko reda unapređen u generala u jednoj lošoj vojsci koja je prekršila i ono malo zakletvi i ukaljala i ono malo časti koje je imala, misli da može da preti sudovima i ostalim instancama demokratske države, pošto već koju godinu mizeran poraz u zločinačkom ratu prodaje za pobedu i herojstvo, dokaz je da je u zemlji Srbiji mnogo toga ne pomereno već totalno postavljeno na glavu. Jedini normalan postupak u ovom slučaju bio bi da ga, ako ga u Hagu oslobode (što je, srećom, vrlo malo verovatno, previše je bilo hladnjača i jama u crno doba njega i njegovog šefa) kod kuće sačeka sudski poziv zbog ovakvih izjava. Šteta što u Hagu ne pregledaju zube po dolasku, g. Pavkoviću bi definitivno stajao "Sadam look".

Miki

pre 19 godina

Hrvatski general Praljak je otisao u Hag kao gospodin covek. Moguce je da licno nije odgovoran za neke zlocine ali nije hteo da nacije bude njegov taoc. Pa sve i da Drzava nije u pravu on se morao dobrovoljno prijaviti.

Sinisa Toronto

pre 19 godina

Vidis Pavkovicu kako si neproduktivan. Umesto da kazes evo ja idem u Hag da branim zemlju jos jednom jer zemlja i narod to traze od mene i mojih generala, idemo zajedno i tamo odes i branis se, a ako se ne odbranis odlezis malo za drzavu koja ti je sve u zivotu dala, svakako ce ukinuti Tribunal za koju godinu, pogotovo ako im se svi pocnu dobrovoljno predavati. To Pavkovicu treba da ti bude strategija u novoj odbrani zemlje, dobrovoljno da odes u Hag, pomozi i narodu i drzavi,a ne tu zavijas, kukas, proklinjes i pretis. Ocigledno nisi dorastao cina generala, slabo su te iskolovali kad neces da se zrtvujes za drzavu a ja znam da se u zakletvi spominje i ono "necu zaliti da u toj borbi dam i svoj zivot". E Pavkovicu, ja te moram podsecati na reci iz zakletve, koje sam morao da naucim jos pre dvadeset i nesto godina dok sam sluzio armiju.

Djole

pre 19 godina

Dokle ce da nas smaraju ovim pricama "ja sam najaci". Svi smo mi bili uz vojsku kada je trebalo, ali ti budi vojnik i kada se tone! Medjutim, ako ti je srce poput klikera, upasce ti momci i ako treba odvuci u taj prokleti HAG!

Mr Bata

pre 19 godina

Treba ga pod hitno oterati u Hag dok ne nacini jos vecu stetu. Milsim da je ovo jedan jako podmukao potez Pavkovica jer ovo zvuci kao javan poziv na linc/odmazdu prema onome ko se usudi da postupi prema zakonu. Ako ga ne uhapse pod hitno, taj ce i dalje da truje, huska i poziva na osvetu. Sasvim dovoljno da se nadje neki kriminalac/nitkov da mu uslisi zahtev. Nijedna pravna drzava ne sme da dopusti ovako nesto (povinuje se ovakvim ucenama), jer to dovodi u pitanje i sam kredibilitet vlade, odnosno postavlje se pitanje ko upravlja drzavom!

Jagoœ

pre 19 godina

Sve ove komentare na temu generala Pavkovića trebalo bi da mu se uruće i da se sam uveri koliko on jest cenjen i œta misle o njemu njegovi sunarodnici i gradjani. U sud den HAAGA!

Goran

pre 19 godina

Pazite, jos ta ekipa moze biti opasna! Njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, ko zna koliko taj jos ima ljudi koji su spremni na razlicite opasne poduhvate.
Nek dokazu herojstvo svojom licnom zrtvom, a ne sedeci u Generalstabu zasticeni kao pande dok im vojnici ginu.

Milos Bogdanovic

pre 19 godina

Kako je moguce da one ljude koji su najodgovorniji za nacionalnu krizu u zadnjih deceniju i po' mnogi kod nas jos uvek svrstavaju u nacionalne junake? Zato sto kod tog dela nase populacije pitanje dobra i zla nije pitanje kakav si covek, vec za koga si. Kao kod primitivnih africkih plemena, kada psiholozi postave pitanje poglavici plemena - Sta je za vas zlo? - on odgovara - Zlo je kada nas susedno pleme napadne, opljacka i poubija! A na pitanje - Sta je za vas dobro? - on odgovara: - Kada mi to isto uradimo njima! Ta plemenska svest je odlika mnogih nasih ljudi. Dok razuman covek razmislja "Kakve veze ima za cije interese se neko borio? Ubica je ubica! Sutra ce i tebe da ubije ako mu stanes na put!", dotle nosilac primitivne plemenske svesti ne gleda KAKAV SI, vec ZA KOGA SI. Onaj ko ne podrazava kultni odnos prema zajednici, ko nije spreman da zrtvuje nacela postenja i pravde zarad interesa zajednice, proglasava se izdajnikom i neprijateljem, a onaj ko se bori za kult zajednice, proglasice se i herojem pa makar bio i ubica. Iza tog kulta krije se kao osnovni pokretacki motiv - sujeta, spremna da zrtvuje i egzistenciju samog naroda radi sopstvenog zadovoljenja.

Žolt

pre 19 godina

Ma, bre! Dokle ćemo da slušamo ovig Pavkovića i ostale beskičmenjake (pra)starog režima. Nažalost da je Goli Otok ukinut i je na drugoj strani grane. Njih ne bi poslao u Hag, ionako suviše lepo žive tamo, nego na Otok da kopaju kamenje.

Ivo.Stamenkovic@ePost.de

pre 19 godina

Da, završićeš ti kao:
- Šljivančanin, ili kao
- Šešelj, ili kao
- Stojiljković, ili kao
- Mladić, ili kao
- Pinoče.
Imaš pet mogućnosti. Biraj!
Prva mogućnost te čini kriminalcem.
Druga Mogućnost te čini gubitnikom.
Treća mogućnost te čini humusnim.
Četvrta mogućnost te čini robom.
Peta mogućnost te čini ludakom.
Ako postoji neko drugo rešenje, korekture su uvek moguće ;-)

b o r n1971.rodjaci!

pre 19 godina

Pavkovicu, otadzbina te zove! Spremi se za put. Ponesi cetkicu za zube, pribor za brijanje i onaj poziv. Pare za kartu do Haga dacu ti ja...
Kome ja da se svetim? 1990 - vojska , 1991-1995 ratiste + bezanje od mobilizacije, 1999 opet ratiste - Kosovo. A ti bi da se svetis? Shvaticu to vrlo licno. Jesi li ti mene nesto pitao Pavkovicu kada si me pakovao?
Nego, da ides ti lepo tamo i da kazes da sam te ja poslao. I fin da budes, nemoj da se svadjas sa drugarima!

DJORDJE

pre 19 godina

Zalosno je to viditi, kako Srbi izmedju sebe stvaraju mrznju ! Iako im posaljemo te ljude koji su Osumnjiceni za Ratni Zlocin, mislite stvarno Srbiju ce neko ostaviti na Miru? Nemojte molim vas da sanjate. Nakon izrucenja tih optuzenih, tako i tako slede ponove Ucene. Posle Dosije "Izrucite Ratne Zlocince" otvara se Dosija "Priznajte Nezavisno Kosovo, ili ponovo Bombe". Pozdrav

munja nebeska

pre 19 godina

...Sramota!!! Pa da li je moguce da je srpsko drustvo toliko mentalno degenerisano i unakazeno da ovako pljuje po svojim braniocima? Pa dobro bre "pljuvaci" gde ste vi bili ta tri meseca 1999.godine? Postoji psihicki poremecaj pod nazivom mazohizam..i ako ste svi vi toliko uzivali pod onim nezampacenim izivljavanjem "civilizovanog" sveta onda ste verujem i psihicki bolesni.. nije mi cilj da branim Pavkovica kao individuu koja se u datom momentu nasla datom mestu, pa je radio ono za sta mu i "zapadni" generali skidaju kapu...branio je svoju (a valjda i vasu) zemlju od agresora kako je najbolje znao i umeo! Znam, sada ce da dodju komentari o civilima...zanima me samo jedna stvar - da li se secate kako su nazivane stotine srpskih civila spaljenih i raskomadanih bombama (i onim bombama koje su zabranjene zenevskom konvencijom-pa valjda se i to ubraja u ratne zlocine)? Siguran sam da se secate da su ih nazivali "usputnom" (koleteralnom )stetom!? Jos jednom ponavljam da mi nije cilj da branim Pavkovica kao individuu, ali me je sramota kao Srbina i kao ljudsko bice da vidim koliko se ljudski razum i neki minimum dostojanstva i ponosa moze spustiti na bolesne granice... placi majko Srbijo...

nenad

pre 19 godina

Pavkovicu, kako te nije sramota? Ako nisi kriv idi tamo i dokazi. A delujes kriv. Da li bi nevin pretio da ce stici osveta onoga ko ga uhapsi.
Hrabrost je kada te neko pita: "Je l' znas ti ko sam ja?", a ti ne znas. Pavkovicu, vidimo se u Hagu.
PS Preti babi svojoj.

Zoran_Ashkabulak

pre 19 godina

U pravu su vecina komentatora, generale. Morash ici u Hag. Morash, jer demokratska javnost Srbije to zeli. Izgubio si rat. Moras ici. Jeste, pokusao si braniti drzavu, nisi uspeo. A zlocini? Bilo ih je. Mi Srbi smo pravili zlocine kroz istoriju. Zato treba da odgovaramo. I da sve posaljemo u Hag. Kako se drznuo car Lazar da se suprostavi velikom Otomanskom carstvu (NATO-pre 600 godina). Taj ratni zlocinac Milosh, umesto da lepo uhvati i veze Murata sa sudskim pozivom, on divljacki raspori tog demokratski nastrojenog Murata. Karadjordje podize srpski narod u Rat ponovo protiv demokratske turske vlasti. I izgubi ga. A mi ga josh i slavimo. To isto uradi i Milosh. I izgubi rat, a to sto posle plati glavom srpski narod, nishta. Ma sve bre u Hag, pokupiti njihove kosti i sve poslati u Hag. Pokupiti kosti i vojvode Misica, vojvode Stepe, vojvode Putnika, Kralja Petra i svih onih zlocinaca koji su komandovali srpskim vojnicima i poslati njihove kosti u Hag. Da jednom zavrsimo sa nasom prepotentnom istorijom. Takvo je sada vreme. Hocemo u svet, u Evropu, a ne mozemo sa ovim nabrojanim zlocincima. Zato generale, dzabe ti tvoje hvale, ima da idesh i tacka. I ne zaboravi da ponesesh odelo, jer necesh ziv izaci, Zasluzili ste svi vi kroz nasu istoriju, da se nadjete u nas lepi Hag. I zivi i mrtvi. Dosta je bilo zlocina u ime nase istorije. Nema vishe istorije. Kraj je. Pise se nova. Pisemo je mi, najdemokratskije demokrate na svetu. Srbija tek nastaje.

Harun Al Rashid

pre 19 godina

Seka persa bio, seka persa ostao. Ne cudi me sto ovoliko kmeci nad samim sobom. Davno je proslo vreme kada su generali drzali do svog ponosa.

Dejan- Beograd

pre 19 godina

Sve i da je kriv, zar se drzava tako lako odrice svojih gradjana? Pa pogledajte samo Ameriku, na koju se toliko pozivamo. Vec tri godine ne dozvoljavaju da se njihovim vojnicima, koji ucestvuju u raznim misijama U. N.-a sudi u stalnom sudu za ratne zlocine. A mi se odricemo generala, i ni jednog trenutka nismo pokazali volju da ih kao drzava zastitimo. Ne daj boze da dodje do novih ratova na ovim prostorima. Je l' generali treba da se plase da donesu vazne odluke u ratu, kako im sutra ne bi sudili sto su braneci svoju drzavu ugrozili interes neke druge. Ne kazem da Pavkovic nije cinio zlocine, ali drzava bi morala da pokaze da stoji iza svojih gradjana. Ni roditelj se ne odrice deteta koje je pocinilo ubistvo, pa tako ni drzava nebi trebalo da okrene ledja svojim generalima.

Mirko

pre 19 godina

Na manjem prostoru, a vise nesimpatizera srpskog naroda ne vidjeh. Pa sta je trebao docekati NATO sa karanfilima ili pustiti albancima da ubiju i one Srbe koje nisu stigli da ubiju. Sram Vas bilo, tako misliti o svom narodu je za svaku osudu. Jadna Srbija sa takvom buducnoscu.

drd

pre 19 godina

Kad se izgubi rat, onda mora da se slusa. Kad se vrse zlocini, mora da se odgovara. Naravno da generali treba da idu u Hag, nije na raji da sad odlucuje da li da izruci generale. Veliki vodja je vec tamo, pa nek se cela druzina sad okupi. Osim ako nema jos nekih jos vecih vodja, koji su uspeli najozloglasenijeg prvo da izruce.

Pametni

pre 19 godina

Srbi koji su ratovali protiv Turaka i fasista i osatlih neprijatelja u proslosti, nekako su uvek imali dovoljno pameti da budu na strani pobednika. A kao sto znamo istoriju pisu pobednici a sudi se uvek pobedjenima. Ovi Srbi sto se sad dice da su heroji i da ne treba da idu u HAg nisu se pravilno preracunali ko ce da pobedi i ko ce kome da sudi pa ce sad morati da odgovaraju pred jacim tj. pred onima koji pisu istoriju. Nijedan saveznicki general nije sudjen za prekomerno bombardovanje Hamburga i drugih nemackih gradova za vrema IISR ili je neko od komunistickih pobednika nad fasizmom sudjen za zlocin nad prokraljvski orjentisanim stanovnistvom u Srbiji. Jednostavno pobednici IISR su zlocin zamazali pobedom a ova gospoda zlocin pokusavaju da zamazu galamom.

illyria

pre 19 godina

Generale, da li se sećaš osmog januara 1999 godine i sela Slapužane kod Suve Reke?!
Tada su generale tvoji tenkovi granatirali to selo bez ikakvog razloga i ubili devojčicu od šest godina i njenog brata od devet godina iz familije Eljšani.
Bila su samo nevina deca, lepi ko anđeli. Oni su voleli život ali ste vi odlučili o njihovoj sudbini i o tragičnim sudbinama hiljada drugih nevinih ljudi.
Posle ovih pretnji, srpske vlasti bi trebalo da te zatvore u roku od 12 sati, jer ovime si dokazao čak i tvojim ljubiteljima kakav si monstrum od "čoveka"!

Baki

pre 19 godina

Dragi moji mediji, vi ste krivi sto su ovi nasi heroji a najvise ovaj sto preti toliko glasni, vi ste ih vodali iz emisije u emisiju toliko ste ih popularizovali da sada oni misle da mogu i otvoreno da prete. Ja bih jednostavno rekao da je moguce da su takvi i njihovo bratstvo ubili Djindjica. General je kukavica kao i njegov gazda, u gomili su bili jaki i nisu imali milosti. Niko ih nikada vise nece skupiti zajedno, drzava mora da bude nemilosrdna prema onima koji prete. Samo da ne ispadne da na kraju Vuk mora da opet da plati za izgovorenu istinu.

Nebojsa bez kule

pre 19 godina

Pavkovic se poziva na krvnu osvetu koja je skoro iskorenjena u normalnim (obrazovanim) sredinama. A sta je on uradio zajedno sa svojim generalima? Zasto ni jedan od njih nije uhapsio Zlobu kao nenormalnog Vrhovnog komandanta? Zloba i njegove ideje da mozemo da pobedimo NATO. Pa ljudi ja kada sam bio u Vojsci Uzbuna je trajala onoliko koliko je treblo jednom ratnom avionu da preleti zemlju. A za vreme rata '99 NATO nas je bombardovao sa brodova koji su bili negde oko Italije, Grcke... Gadjali su nas sa lakocom kao ovo kucanje na racunaru. Gde je Vam je tada bila generalska pamet pa da kazete STOP, STANI BRE SILA BOGA NE MOLI!
I zato mislim da bi mi sada trebali hitno da pomognemo Pavkovicu&co da spakuju svoje cetkice za zube i da idu u lepu ...

zorica

pre 19 godina

Ukoliko je Pavkovich bio general u ratu, a jeste, pozivam ga da bude general i u miru. Konaccno ima priliku da kao pravi patriota spase naciju. Predaj se, Pavkovichu, sa svim svojim generalima. Jer, vi ste to trazzili.

zivkovic

pre 19 godina

Problem je u svetskoj bedi pravne regulative i prakse. "Pobednik", a to je uvek SAD, i to nad zemljama koje nemaju atomsku bombu, sudi onima koji se brane od nametanja njihove "demokratije". Verujem da je pobedila Austro-ugarska da ne bi sudila Misicu, Stepi, Bojovicu, niti Putniku. Ali ni zemlje pobednice nisu tada trazile da se sudi njihovim generalima za zverstva koja su cinili po Macvi i celoj Srbiji. Rat je rat a vojska je vojska. Oni koji izgube nestaju sa scene cesto za uvek ili za duze vreme. Suditi Pavkovicu i Lazarevicu za njihov doprinos herojskom otporu agresoru - to je osveta NATO i SAD sto ih je svo vreme uspesno zavaravao i postigao stotine malih pobeda u spasavanju ljudstva i borbene tehnike. To je sramota jer smo svi bili ponosni kada je zapanjeni NATO gledao kako sa Kosova izlazi niotkud na stotine tenkova...
Ali to nema veze i nikako ne treba mesati sa Pavkovicevim poimanjem odnosa vojske prema vlasti. Tu je moguce da ima moralnih nedoslednosti (sluzenje Slobi pa izdaja, sluzenje DOS-u pa sada pretnje, stanovi, kandidovanje i fijasko na izborima, cetiri braka...) ali to nije za HAG nego za nase organe, nasu javnost i tabloide.
Nazalost, on ce ici u Hag jer je i Karadjordjeva glava napunjena slamom otisla u Istab-mul. Kao sto je izlidjivao NATO SADA IZLUDJUJE i Vuka pretnjama, jer zna kolika je ovaj kukavica. Oni moraju da idu ali nemojte se tome bar radovati.

Jagoda

pre 19 godina

Za "munju nebesku" poruka :
-mazohizam naroda je sto je dozvolio da ga takvi tipovi poput Pavkovica (slugeranje zlocinackog rezima )dovedu u ovakvu sitaciju u kojoj je sada.
A posto pitate gde smo bili ona tri meseca za vreme bombardovanja,reci cu vam za sebe. Bila sam u Beogradu, na Vracaru, i tresla se sve vreme od straha kao i vecina ostalih gradjana. A za to vreme Pavkovicu se zavrsavao stan na istom tom Vracaru ,a i u Bambilendu se intenzivno radilo.