Nedelja, 30.09.2018.

13:15

Digitalni kokpit krasiće novu Seriju 3, ali i druge buduće BMW modele

Izvor: B92

Digitalni kokpit krasiæe novu Seriju 3, ali i druge buduæe BMW modele IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

henk.mudi

pre 5 godina

@achitwn
Dobro je, polako, znamo mi da ste vi po amerikama najpametniji. Jedino ti maternji jezik slabije ide. Podseti me covek momentalno na onu pesmu America, f..k yeah!

Ivan

pre 5 godina

Kako da lupim rukom o digitalni kokpit kad mu zabaguje skazaljka za gorivo kad posle 6 meseci naspem vise od rezerve to me brine. Bojim se da ga ne razbijem.

stevan

pre 5 godina

Nema bolje table od stare narandžaste BMW ove.Prepoznatljiv po tome,iskreno ko kupuje BMW zbog table.Nekako ta stara tabla nije nesto lepa ali ima neku dušu sa onom sto pokazuje potrošnju goriva.Neprevazidjeno

achitwn

pre 5 godina

Koji satovi lepse izgledaju - analogni ili digitalni? O ukusima ne vredi raspravljati, ali nema ekrana koji ima bolju rezoluciju od fizicke kazaljke, a kasnjenje u odzivu i da ne spominjem.
(Miki, 30. septembar 2018 21:46)
Najlepsw izgleda apple watch series 4. Wink wink

achitwn

pre 5 godina

Ovo nece imati ko da popravi kod nas....Ko ga uzme dobija mob broj od nemca koji je zaduzen za to vozilo...Nasi majstori sa gumenim cekicima nema vise u sta da udaraju.... lazem, ima samo jos hauna u gume....sto se motora tice i elektronike..samo zapisavanje posle piva!!!
(sklek, 30. septembar 2018 20:47)
Na zapadu se nista ne popravlja. Samo menja.

achitwn

pre 5 godina

Glasovno komandovanje više nervira nego što radi kako treba - ako su ga usavršili onda možda i može da se koristi.
(TNT, 30. septembar 2018 21:34)
Glasovne komande rade savrseno osim ako imas thick serbian accent. Prepoznajmo se na kilometar po akcentu, velikim i odozada pljosnatim glavama i ponekad debelim vratovima a bogami i namegodjenim facama. Srbende drugim recima.

achitwn

pre 5 godina

Hoooocu kazaljku da bi seta po obodu brzinomera i KRAJ.
(Milan, 30. septembar 2018 22:16)
Porsche jento super resio pet krugova 4 analogna sa najvecim u sresini koji je obrtomer a jedan od pet je digitalni okrugli ekran koji moze da se podesi sto da prikazuje.

achitwn

pre 5 godina

Jos ta 'futuristicka' grafika umesto nacrtanih kazaljki, mogu misliti koliko ce jeftino izgledati za 5 godina.
(r53, 30. septembar 2018 15:24)
Nas talo. Zato porache i dalje ima svojih pet krugova u dash.

achitwn

pre 5 godina

I jos uvek nemaju Android Auto, nego samo Apple Car Play.
(Marko, 30. septembar 2018 14:51)
Android baguje i moze negativno da utice namperformanse i ponasanie ovoga naprednog vozila

achitwn

pre 5 godina

što prvo mislimo koliko bi to koštalo da se popravi u servisu, a ne koliko noviteta to donosi...
(Šomi, 30. septembar 2018 15:11)
Ne bi kostalo nista da se popravi jer se moze samo zamenuti.

Papageno

pre 5 godina

Ajd' i ta digitalna komandna tabla, još kako tako. Iako je ja nemam i još nisam imao prilike da vozim tako opremljen auto, pretpostavljam da ima svojih prednosti. (Mada, na onoj prvoj slici, u pozadini obrtomera ona slika i natpis, nije valjda nekakva reklama?!! E, još samo to fali, da nam uvaljuju reklame za vreme vožnje!!!)

Ali stvarno ne razumem svrhu glasovnih komandi i komandu gestovima. U autu gde je sve i bukvalno na dohvat ruke?!! Šta se time dobija?

Mada, možda će to i na dobro izaći kod srpskih vozača. Na primer, oni kojima je sada težak smor da mrdnu prstom i uključe žmigavac, možda će najzad blagoizvoleti da kažu autu "žmigavac, levi!". A sigurno će biti presrećni kad pred suvozačem ležerno nabace "pali grejanje na 22"! Ili pucnu prstima, a ono krene muzika!

Mare

pre 5 godina

Sve je ovo super, ali ne napominju nigde da će enterijer ovako izgledati samo u najskupljem paketu opreme. Novi BMW serije 3 u full paketu opreme (kao ovaj sa slika, jer taj reklamirate) će koštati kao serija 5 u osnovnom paketu opreme (koja je prilično bogata).

Nikola

pre 5 godina

Najbolje bi bilo kada bi BMW ali i Mercedes i ostali proizvođači uveli mogućnost da im se ugrađuje ili stara tabla sa analognim instrumentima ili nova digitalna, dakle po želji kupaca...da bi se pomirile razlike i podeljenost kupaca oko toga, a obzirom na cenu premium modela to bi svakako bilo moguće

Argentto

pre 5 godina

Imam digitalni kokpit u kolima vec nekih 7 meseci pa da napisem par stvari... potreban je period prilagodjavanja svakako, ali posle par dana sve legne na svoje. Preglednost je po meni na strani digitale jer ti je sve pred ocima, svi potrebni podaci, ukljucujuci muziku, navigaciju i ne skrece se pogled na ekran multimedije u toku voznje. Odziv.. ja ne primecujem da kasni, i ako kasni rec je o milisekundama.. e sad za ove Sumahere iz komentara kojima je to bitno, to je ok.. u sluzbenim kolima imam analognu tablu, i ne bih ta dva poredio.. stvar je ukusa. Ja sam se navikao i sad mi mnogo vise odgovara digitalna.

aroma

pre 5 godina

sve su digitalizovali osim difuzora za vazduh. ko zna, možda jednog dana budemo birali digitalni vazduh sa Aljaske, iz Sibira, sa Anda, iz kontejnera..

Gross

pre 5 godina

@Miki slazem se za izlgled, klasične table su i meni lepse, ali digitalna ima brzi i tacniji odziv. Leksus LFA je uveo digitalnu tablu jer klasičan obrtomer nije mogao dovoljno brzo da prati rast broja obrtaja. True storie.

Milojko

pre 5 godina

@F-owner
Covece Sportline i Efficient Dynamics pa to ne ide nikako. Idi lepo u Deltu i trazi da ti skinu ED. ED je bukvalno firmware opcija u DDE, dobices 20 konja za dz. Trebaju im kodovi iz Minhena, ali se samo flesovanje zavrsi za sat-dva.
Na zapadu imas ljude koji to mogu da urade da ne moras da ides kod dilera, a i nece dileri da rade zbog osiguranja, nove registracije i ostalog, al kod nas je druga prica, sve moze, i plus kosta svega 50-ak evra (i jos ti usput update-uju kompletan firmware u kolima na najnoviji i-level za dz).
E da, ako ti 320d ED ide ko zmaj, treba da probas cipovani 335d (4.4s do stotke i preko 700Nm obrtni moment) pa da vidis sta je zver (medju-ubrzenje za klasu bolje od M3 ;)).

Gross

pre 5 godina

@F-owner 320ed 163ks ide kao zver? Kako to? Evo ja vozim verziju 190ks/400Nm i ne ide kao zver. Dobar, pokretljiv motor od 1500 obrtaja navise, ali to je sve sto mogu da kazem. Ne ide kao zver, narocito preko 170kmh. Generalno, auto je fenomenalan izuzev osećaja na volanu, veliki korak unazad u odnosu na E36 i E39 koje sam vozio ranije.

A5 3.0 V6

pre 5 godina

Pozdrav.Kao vlasnik aktuelnog BMW-a serije 3,f.30 Sportline i mogu vam reći da je auto prava zver u svakom segmentu.Motor je 320ed,163 ks i kada stisne gas do kraja jednostavno podivlja i pretvara se iz jedne limuzine u sportsko auto.Uvek su odskakali svojim sportskim izgledom i performansama.BMW uvek prati trendove u dizajnu kako spolja tako i u unutrašnjosti.Tako je sad i sa ovim digitalnim kokpitom,izgleda predobro i uklapa se u BMW prepoznatljivi dizajn.
(F-owner, 30. septembar 2018 22:54)

Ma šta mi napriča... Sa cirka 163ks se pretvara u zver? :D Ti mora da si iz Yuga seo u taj BMW. :D

Ko žrtvuje slobodu za “sigurnost“ ne zaslužuje ni jedno ni drugo

pre 5 godina

Jednog dana će kao spas od gledanja u silne ekrane, fabrike ponuditi kola koja voze sama. I to će biti kraj prevoza kakav danas poznajemo.

F-owner

pre 5 godina

Pozdrav.Kao vlasnik aktuelnog BMW-a serije 3,f.30 Sportline i mogu vam reći da je auto prava zver u svakom segmentu.Motor je 320ed,163 ks i kada stisne gas do kraja jednostavno podivlja i pretvara se iz jedne limuzine u sportsko auto.Uvek su odskakali svojim sportskim izgledom i performansama.BMW uvek prati trendove u dizajnu kako spolja tako i u unutrašnjosti.Tako je sad i sa ovim digitalnim kokpitom,izgleda predobro i uklapa se u BMW prepoznatljivi dizajn.

Miki

pre 5 godina

Koji satovi lepse izgledaju - analogni ili digitalni?
O ukusima ne vredi raspravljati, ali nema ekrana koji ima bolju rezoluciju od fizicke kazaljke, a kasnjenje u odzivu i da ne spominjem.

Miljan

pre 5 godina

Jedino sto meni tu smeta (sve ostalo je ekstra) je ta kamerica u vrhu komandne table. Stvarno ne zelim da me automobil snima dok vozim, pa makar i zbog detekcija gestova.

hm

pre 5 godina

Samo neke izmisljotine koje se kvare. Sta je falilo kurbli? Lepo se malo zagrejes pre voznje i lepota... ovi alnaseri se samo kvare. Sve rade samo da uzmu pare na servisu!

TNT

pre 5 godina

Koliko mogu da primetim po slikama, nije samo nova instrument tabla - na prvi pogled sve je identični kao u novom X5 - volan, centralna konzola...Samo da vidimo šta će tačno raditi u Srbiji - za početak, da ubace srpski u idrive i ubace ograničenja brzine u mape za Srbiju. Connected drive ne može ni da se naruči kod nas - kako će onda da radi live update, nemam pojma. Kontrola gestovima je nebuloza za impresioniranje suvozača - to ne treba nadograđivati već izbaciti. Glasovno komandovanje više nervira nego što radi kako treba - ako su ga usavršili onda možda i može da se koristi.

rog

pre 5 godina

Extra je. 
Bas me zanima ta nova 3 -ka jer i ova aktuelna je meni licno vrh u segmentu limuzina. 
Nzn kako drugi misle ali realno meni je BMW bas extra auto.
(C i n i k, 30. septembar 2018 17:25)

Meni je takodje odlican automobil ali ne mogu sebi da opravdam kupovinu. Manje zvog cene vise zbog okruzenja u kom zivim, tj. u Beogradu. Prvi problem je sto je kasko dosta skuplji a sve zbog toga sto se dosta i krade. Cinjenica da ne mogu mirne duse da ostavim auto na skoro svakom parkingu u Beogradu mi bas smeta, a razni zederi i igle su drndanje na kvadrat. Zamisli imas beskontaktni ulazak u auto a onda ide procedura pre kretanja ravna poletanju. Drugi problem je kradja sitnih delova tipa znakovi, brisaci i slicno sto moze samo da mi jos dodatno podigne pritisak pa bih morao kod kardiologa da menjam terapiju. A treci je sto ne zelim da me komsije nesto posebno primecuju niti da odudaram od okoline. Inace mi je BMW 3 GT pri vrhu liste sledece kupovine kad su ostale stvari u pitanju.

sklek

pre 5 godina

Ovo nece imati ko da popravi kod nas....
Ko ga uzme dobija mob broj od nemca koji je zaduzen za to vozilo...
Nasi majstori sa gumenim cekicima nema vise u sta da udaraju.... lazem, ima samo jos hauna u gume....sto se motora tice i elektronike..samo zapisavanje posle piva!!!

Replay

pre 5 godina

Ovo je smesno za virtuelni digitalni kokpit kod Audija koji cak ima drugu generaciju a ovi futnici tek ovo napravili. Ova tabla kao umanjena kod X5. :)

je-bote

pre 5 godina

Welcome Florian, šta želite danas da radite? - Botije ja terma!
Vremenska prognoza je danas loša, sačekajte sutrašnji dan. Želite još nešto?

C i n i k

pre 5 godina

Extra je.
Bas me zanima ta nova 3 -ka jer i ova aktuelna je meni licno vrh u segmentu limuzina.
Nzn kako drugi misle ali realno meni je BMW bas extra auto.

Мирабо

pre 5 godina

Безвезе,још и ови таблети,почео и мерцедес да их убацује,на сву срећу немам паре а и да имм купио бих ауто без таблета.Бедне уштеде а кола све скупља

r53

pre 5 godina

Mozda rezonujem kao neki deda ali meni ekran umesto kazaljki izgleda jeftino, narocito u danasnje vreme kad su ekrani na sve strane oko nas i nemaju nikakvu vrednost. Jos ta 'futuristicka' grafika umesto nacrtanih kazaljki, mogu misliti koliko ce jeftino izgledati za 5 godina.

Gross

pre 5 godina

Nisam ljubitelj digitalnih instrument tabli, ali ova grafika mi mnogo bolje izgleda od bezdusne Audijeve table. Nadam se da ce ostaviti mogućnost izbora i klasičnih instrumenata.

Šomi

pre 5 godina

Sad će Srbende da pišu BMWu kako se usudjuju da ubacuju ekrane umesto analogne table... Samo mi mislimo unazad, ali nažalost razlog toga je što prvo mislimo koliko bi to koštalo da se popravi u servisu, a ne koliko noviteta to donosi...

r53

pre 5 godina

Mozda rezonujem kao neki deda ali meni ekran umesto kazaljki izgleda jeftino, narocito u danasnje vreme kad su ekrani na sve strane oko nas i nemaju nikakvu vrednost. Jos ta 'futuristicka' grafika umesto nacrtanih kazaljki, mogu misliti koliko ce jeftino izgledati za 5 godina.

C i n i k

pre 5 godina

Extra je.
Bas me zanima ta nova 3 -ka jer i ova aktuelna je meni licno vrh u segmentu limuzina.
Nzn kako drugi misle ali realno meni je BMW bas extra auto.

Šomi

pre 5 godina

Sad će Srbende da pišu BMWu kako se usudjuju da ubacuju ekrane umesto analogne table... Samo mi mislimo unazad, ali nažalost razlog toga je što prvo mislimo koliko bi to koštalo da se popravi u servisu, a ne koliko noviteta to donosi...

Gross

pre 5 godina

Nisam ljubitelj digitalnih instrument tabli, ali ova grafika mi mnogo bolje izgleda od bezdusne Audijeve table. Nadam se da ce ostaviti mogućnost izbora i klasičnih instrumenata.

Мирабо

pre 5 godina

Безвезе,још и ови таблети,почео и мерцедес да их убацује,на сву срећу немам паре а и да имм купио бих ауто без таблета.Бедне уштеде а кола све скупља

A5 3.0 V6

pre 5 godina

Pozdrav.Kao vlasnik aktuelnog BMW-a serije 3,f.30 Sportline i mogu vam reći da je auto prava zver u svakom segmentu.Motor je 320ed,163 ks i kada stisne gas do kraja jednostavno podivlja i pretvara se iz jedne limuzine u sportsko auto.Uvek su odskakali svojim sportskim izgledom i performansama.BMW uvek prati trendove u dizajnu kako spolja tako i u unutrašnjosti.Tako je sad i sa ovim digitalnim kokpitom,izgleda predobro i uklapa se u BMW prepoznatljivi dizajn.
(F-owner, 30. septembar 2018 22:54)

Ma šta mi napriča... Sa cirka 163ks se pretvara u zver? :D Ti mora da si iz Yuga seo u taj BMW. :D

hm

pre 5 godina

Samo neke izmisljotine koje se kvare. Sta je falilo kurbli? Lepo se malo zagrejes pre voznje i lepota... ovi alnaseri se samo kvare. Sve rade samo da uzmu pare na servisu!

rog

pre 5 godina

Extra je. 
Bas me zanima ta nova 3 -ka jer i ova aktuelna je meni licno vrh u segmentu limuzina. 
Nzn kako drugi misle ali realno meni je BMW bas extra auto.
(C i n i k, 30. septembar 2018 17:25)

Meni je takodje odlican automobil ali ne mogu sebi da opravdam kupovinu. Manje zvog cene vise zbog okruzenja u kom zivim, tj. u Beogradu. Prvi problem je sto je kasko dosta skuplji a sve zbog toga sto se dosta i krade. Cinjenica da ne mogu mirne duse da ostavim auto na skoro svakom parkingu u Beogradu mi bas smeta, a razni zederi i igle su drndanje na kvadrat. Zamisli imas beskontaktni ulazak u auto a onda ide procedura pre kretanja ravna poletanju. Drugi problem je kradja sitnih delova tipa znakovi, brisaci i slicno sto moze samo da mi jos dodatno podigne pritisak pa bih morao kod kardiologa da menjam terapiju. A treci je sto ne zelim da me komsije nesto posebno primecuju niti da odudaram od okoline. Inace mi je BMW 3 GT pri vrhu liste sledece kupovine kad su ostale stvari u pitanju.

Miki

pre 5 godina

Koji satovi lepse izgledaju - analogni ili digitalni?
O ukusima ne vredi raspravljati, ali nema ekrana koji ima bolju rezoluciju od fizicke kazaljke, a kasnjenje u odzivu i da ne spominjem.

Miljan

pre 5 godina

Jedino sto meni tu smeta (sve ostalo je ekstra) je ta kamerica u vrhu komandne table. Stvarno ne zelim da me automobil snima dok vozim, pa makar i zbog detekcija gestova.

TNT

pre 5 godina

Koliko mogu da primetim po slikama, nije samo nova instrument tabla - na prvi pogled sve je identični kao u novom X5 - volan, centralna konzola...Samo da vidimo šta će tačno raditi u Srbiji - za početak, da ubace srpski u idrive i ubace ograničenja brzine u mape za Srbiju. Connected drive ne može ni da se naruči kod nas - kako će onda da radi live update, nemam pojma. Kontrola gestovima je nebuloza za impresioniranje suvozača - to ne treba nadograđivati već izbaciti. Glasovno komandovanje više nervira nego što radi kako treba - ako su ga usavršili onda možda i može da se koristi.

Ko žrtvuje slobodu za “sigurnost“ ne zaslužuje ni jedno ni drugo

pre 5 godina

Jednog dana će kao spas od gledanja u silne ekrane, fabrike ponuditi kola koja voze sama. I to će biti kraj prevoza kakav danas poznajemo.

Gross

pre 5 godina

@Miki slazem se za izlgled, klasične table su i meni lepse, ali digitalna ima brzi i tacniji odziv. Leksus LFA je uveo digitalnu tablu jer klasičan obrtomer nije mogao dovoljno brzo da prati rast broja obrtaja. True storie.

Argentto

pre 5 godina

Imam digitalni kokpit u kolima vec nekih 7 meseci pa da napisem par stvari... potreban je period prilagodjavanja svakako, ali posle par dana sve legne na svoje. Preglednost je po meni na strani digitale jer ti je sve pred ocima, svi potrebni podaci, ukljucujuci muziku, navigaciju i ne skrece se pogled na ekran multimedije u toku voznje. Odziv.. ja ne primecujem da kasni, i ako kasni rec je o milisekundama.. e sad za ove Sumahere iz komentara kojima je to bitno, to je ok.. u sluzbenim kolima imam analognu tablu, i ne bih ta dva poredio.. stvar je ukusa. Ja sam se navikao i sad mi mnogo vise odgovara digitalna.

Gross

pre 5 godina

@F-owner 320ed 163ks ide kao zver? Kako to? Evo ja vozim verziju 190ks/400Nm i ne ide kao zver. Dobar, pokretljiv motor od 1500 obrtaja navise, ali to je sve sto mogu da kazem. Ne ide kao zver, narocito preko 170kmh. Generalno, auto je fenomenalan izuzev osećaja na volanu, veliki korak unazad u odnosu na E36 i E39 koje sam vozio ranije.

Milojko

pre 5 godina

@F-owner
Covece Sportline i Efficient Dynamics pa to ne ide nikako. Idi lepo u Deltu i trazi da ti skinu ED. ED je bukvalno firmware opcija u DDE, dobices 20 konja za dz. Trebaju im kodovi iz Minhena, ali se samo flesovanje zavrsi za sat-dva.
Na zapadu imas ljude koji to mogu da urade da ne moras da ides kod dilera, a i nece dileri da rade zbog osiguranja, nove registracije i ostalog, al kod nas je druga prica, sve moze, i plus kosta svega 50-ak evra (i jos ti usput update-uju kompletan firmware u kolima na najnoviji i-level za dz).
E da, ako ti 320d ED ide ko zmaj, treba da probas cipovani 335d (4.4s do stotke i preko 700Nm obrtni moment) pa da vidis sta je zver (medju-ubrzenje za klasu bolje od M3 ;)).

F-owner

pre 5 godina

Pozdrav.Kao vlasnik aktuelnog BMW-a serije 3,f.30 Sportline i mogu vam reći da je auto prava zver u svakom segmentu.Motor je 320ed,163 ks i kada stisne gas do kraja jednostavno podivlja i pretvara se iz jedne limuzine u sportsko auto.Uvek su odskakali svojim sportskim izgledom i performansama.BMW uvek prati trendove u dizajnu kako spolja tako i u unutrašnjosti.Tako je sad i sa ovim digitalnim kokpitom,izgleda predobro i uklapa se u BMW prepoznatljivi dizajn.

sklek

pre 5 godina

Ovo nece imati ko da popravi kod nas....
Ko ga uzme dobija mob broj od nemca koji je zaduzen za to vozilo...
Nasi majstori sa gumenim cekicima nema vise u sta da udaraju.... lazem, ima samo jos hauna u gume....sto se motora tice i elektronike..samo zapisavanje posle piva!!!

aroma

pre 5 godina

sve su digitalizovali osim difuzora za vazduh. ko zna, možda jednog dana budemo birali digitalni vazduh sa Aljaske, iz Sibira, sa Anda, iz kontejnera..

je-bote

pre 5 godina

Welcome Florian, šta želite danas da radite? - Botije ja terma!
Vremenska prognoza je danas loša, sačekajte sutrašnji dan. Želite još nešto?

Replay

pre 5 godina

Ovo je smesno za virtuelni digitalni kokpit kod Audija koji cak ima drugu generaciju a ovi futnici tek ovo napravili. Ova tabla kao umanjena kod X5. :)

achitwn

pre 5 godina

Hoooocu kazaljku da bi seta po obodu brzinomera i KRAJ.
(Milan, 30. septembar 2018 22:16)
Porsche jento super resio pet krugova 4 analogna sa najvecim u sresini koji je obrtomer a jedan od pet je digitalni okrugli ekran koji moze da se podesi sto da prikazuje.

Papageno

pre 5 godina

Ajd' i ta digitalna komandna tabla, još kako tako. Iako je ja nemam i još nisam imao prilike da vozim tako opremljen auto, pretpostavljam da ima svojih prednosti. (Mada, na onoj prvoj slici, u pozadini obrtomera ona slika i natpis, nije valjda nekakva reklama?!! E, još samo to fali, da nam uvaljuju reklame za vreme vožnje!!!)

Ali stvarno ne razumem svrhu glasovnih komandi i komandu gestovima. U autu gde je sve i bukvalno na dohvat ruke?!! Šta se time dobija?

Mada, možda će to i na dobro izaći kod srpskih vozača. Na primer, oni kojima je sada težak smor da mrdnu prstom i uključe žmigavac, možda će najzad blagoizvoleti da kažu autu "žmigavac, levi!". A sigurno će biti presrećni kad pred suvozačem ležerno nabace "pali grejanje na 22"! Ili pucnu prstima, a ono krene muzika!

Mare

pre 5 godina

Sve je ovo super, ali ne napominju nigde da će enterijer ovako izgledati samo u najskupljem paketu opreme. Novi BMW serije 3 u full paketu opreme (kao ovaj sa slika, jer taj reklamirate) će koštati kao serija 5 u osnovnom paketu opreme (koja je prilično bogata).

achitwn

pre 5 godina

Ovo nece imati ko da popravi kod nas....Ko ga uzme dobija mob broj od nemca koji je zaduzen za to vozilo...Nasi majstori sa gumenim cekicima nema vise u sta da udaraju.... lazem, ima samo jos hauna u gume....sto se motora tice i elektronike..samo zapisavanje posle piva!!!
(sklek, 30. septembar 2018 20:47)
Na zapadu se nista ne popravlja. Samo menja.

Nikola

pre 5 godina

Najbolje bi bilo kada bi BMW ali i Mercedes i ostali proizvođači uveli mogućnost da im se ugrađuje ili stara tabla sa analognim instrumentima ili nova digitalna, dakle po želji kupaca...da bi se pomirile razlike i podeljenost kupaca oko toga, a obzirom na cenu premium modela to bi svakako bilo moguće

achitwn

pre 5 godina

što prvo mislimo koliko bi to koštalo da se popravi u servisu, a ne koliko noviteta to donosi...
(Šomi, 30. septembar 2018 15:11)
Ne bi kostalo nista da se popravi jer se moze samo zamenuti.

achitwn

pre 5 godina

Glasovno komandovanje više nervira nego što radi kako treba - ako su ga usavršili onda možda i može da se koristi.
(TNT, 30. septembar 2018 21:34)
Glasovne komande rade savrseno osim ako imas thick serbian accent. Prepoznajmo se na kilometar po akcentu, velikim i odozada pljosnatim glavama i ponekad debelim vratovima a bogami i namegodjenim facama. Srbende drugim recima.

achitwn

pre 5 godina

I jos uvek nemaju Android Auto, nego samo Apple Car Play.
(Marko, 30. septembar 2018 14:51)
Android baguje i moze negativno da utice namperformanse i ponasanie ovoga naprednog vozila

achitwn

pre 5 godina

Koji satovi lepse izgledaju - analogni ili digitalni? O ukusima ne vredi raspravljati, ali nema ekrana koji ima bolju rezoluciju od fizicke kazaljke, a kasnjenje u odzivu i da ne spominjem.
(Miki, 30. septembar 2018 21:46)
Najlepsw izgleda apple watch series 4. Wink wink

stevan

pre 5 godina

Nema bolje table od stare narandžaste BMW ove.Prepoznatljiv po tome,iskreno ko kupuje BMW zbog table.Nekako ta stara tabla nije nesto lepa ali ima neku dušu sa onom sto pokazuje potrošnju goriva.Neprevazidjeno

Ivan

pre 5 godina

Kako da lupim rukom o digitalni kokpit kad mu zabaguje skazaljka za gorivo kad posle 6 meseci naspem vise od rezerve to me brine. Bojim se da ga ne razbijem.

achitwn

pre 5 godina

Jos ta 'futuristicka' grafika umesto nacrtanih kazaljki, mogu misliti koliko ce jeftino izgledati za 5 godina.
(r53, 30. septembar 2018 15:24)
Nas talo. Zato porache i dalje ima svojih pet krugova u dash.

henk.mudi

pre 5 godina

@achitwn
Dobro je, polako, znamo mi da ste vi po amerikama najpametniji. Jedino ti maternji jezik slabije ide. Podseti me covek momentalno na onu pesmu America, f..k yeah!

F-owner

pre 5 godina

Pozdrav.Kao vlasnik aktuelnog BMW-a serije 3,f.30 Sportline i mogu vam reći da je auto prava zver u svakom segmentu.Motor je 320ed,163 ks i kada stisne gas do kraja jednostavno podivlja i pretvara se iz jedne limuzine u sportsko auto.Uvek su odskakali svojim sportskim izgledom i performansama.BMW uvek prati trendove u dizajnu kako spolja tako i u unutrašnjosti.Tako je sad i sa ovim digitalnim kokpitom,izgleda predobro i uklapa se u BMW prepoznatljivi dizajn.

Gross

pre 5 godina

Nisam ljubitelj digitalnih instrument tabli, ali ova grafika mi mnogo bolje izgleda od bezdusne Audijeve table. Nadam se da ce ostaviti mogućnost izbora i klasičnih instrumenata.

Мирабо

pre 5 godina

Безвезе,још и ови таблети,почео и мерцедес да их убацује,на сву срећу немам паре а и да имм купио бих ауто без таблета.Бедне уштеде а кола све скупља

Šomi

pre 5 godina

Sad će Srbende da pišu BMWu kako se usudjuju da ubacuju ekrane umesto analogne table... Samo mi mislimo unazad, ali nažalost razlog toga je što prvo mislimo koliko bi to koštalo da se popravi u servisu, a ne koliko noviteta to donosi...

r53

pre 5 godina

Mozda rezonujem kao neki deda ali meni ekran umesto kazaljki izgleda jeftino, narocito u danasnje vreme kad su ekrani na sve strane oko nas i nemaju nikakvu vrednost. Jos ta 'futuristicka' grafika umesto nacrtanih kazaljki, mogu misliti koliko ce jeftino izgledati za 5 godina.

C i n i k

pre 5 godina

Extra je.
Bas me zanima ta nova 3 -ka jer i ova aktuelna je meni licno vrh u segmentu limuzina.
Nzn kako drugi misle ali realno meni je BMW bas extra auto.

Replay

pre 5 godina

Ovo je smesno za virtuelni digitalni kokpit kod Audija koji cak ima drugu generaciju a ovi futnici tek ovo napravili. Ova tabla kao umanjena kod X5. :)

A5 3.0 V6

pre 5 godina

Pozdrav.Kao vlasnik aktuelnog BMW-a serije 3,f.30 Sportline i mogu vam reći da je auto prava zver u svakom segmentu.Motor je 320ed,163 ks i kada stisne gas do kraja jednostavno podivlja i pretvara se iz jedne limuzine u sportsko auto.Uvek su odskakali svojim sportskim izgledom i performansama.BMW uvek prati trendove u dizajnu kako spolja tako i u unutrašnjosti.Tako je sad i sa ovim digitalnim kokpitom,izgleda predobro i uklapa se u BMW prepoznatljivi dizajn.
(F-owner, 30. septembar 2018 22:54)

Ma šta mi napriča... Sa cirka 163ks se pretvara u zver? :D Ti mora da si iz Yuga seo u taj BMW. :D

hm

pre 5 godina

Samo neke izmisljotine koje se kvare. Sta je falilo kurbli? Lepo se malo zagrejes pre voznje i lepota... ovi alnaseri se samo kvare. Sve rade samo da uzmu pare na servisu!

achitwn

pre 5 godina

Glasovno komandovanje više nervira nego što radi kako treba - ako su ga usavršili onda možda i može da se koristi.
(TNT, 30. septembar 2018 21:34)
Glasovne komande rade savrseno osim ako imas thick serbian accent. Prepoznajmo se na kilometar po akcentu, velikim i odozada pljosnatim glavama i ponekad debelim vratovima a bogami i namegodjenim facama. Srbende drugim recima.

Gross

pre 5 godina

@F-owner 320ed 163ks ide kao zver? Kako to? Evo ja vozim verziju 190ks/400Nm i ne ide kao zver. Dobar, pokretljiv motor od 1500 obrtaja navise, ali to je sve sto mogu da kazem. Ne ide kao zver, narocito preko 170kmh. Generalno, auto je fenomenalan izuzev osećaja na volanu, veliki korak unazad u odnosu na E36 i E39 koje sam vozio ranije.

achitwn

pre 5 godina

Koji satovi lepse izgledaju - analogni ili digitalni? O ukusima ne vredi raspravljati, ali nema ekrana koji ima bolju rezoluciju od fizicke kazaljke, a kasnjenje u odzivu i da ne spominjem.
(Miki, 30. septembar 2018 21:46)
Najlepsw izgleda apple watch series 4. Wink wink

achitwn

pre 5 godina

I jos uvek nemaju Android Auto, nego samo Apple Car Play.
(Marko, 30. septembar 2018 14:51)
Android baguje i moze negativno da utice namperformanse i ponasanie ovoga naprednog vozila

sklek

pre 5 godina

Ovo nece imati ko da popravi kod nas....
Ko ga uzme dobija mob broj od nemca koji je zaduzen za to vozilo...
Nasi majstori sa gumenim cekicima nema vise u sta da udaraju.... lazem, ima samo jos hauna u gume....sto se motora tice i elektronike..samo zapisavanje posle piva!!!

Miki

pre 5 godina

Koji satovi lepse izgledaju - analogni ili digitalni?
O ukusima ne vredi raspravljati, ali nema ekrana koji ima bolju rezoluciju od fizicke kazaljke, a kasnjenje u odzivu i da ne spominjem.

Milojko

pre 5 godina

@F-owner
Covece Sportline i Efficient Dynamics pa to ne ide nikako. Idi lepo u Deltu i trazi da ti skinu ED. ED je bukvalno firmware opcija u DDE, dobices 20 konja za dz. Trebaju im kodovi iz Minhena, ali se samo flesovanje zavrsi za sat-dva.
Na zapadu imas ljude koji to mogu da urade da ne moras da ides kod dilera, a i nece dileri da rade zbog osiguranja, nove registracije i ostalog, al kod nas je druga prica, sve moze, i plus kosta svega 50-ak evra (i jos ti usput update-uju kompletan firmware u kolima na najnoviji i-level za dz).
E da, ako ti 320d ED ide ko zmaj, treba da probas cipovani 335d (4.4s do stotke i preko 700Nm obrtni moment) pa da vidis sta je zver (medju-ubrzenje za klasu bolje od M3 ;)).

Miljan

pre 5 godina

Jedino sto meni tu smeta (sve ostalo je ekstra) je ta kamerica u vrhu komandne table. Stvarno ne zelim da me automobil snima dok vozim, pa makar i zbog detekcija gestova.

TNT

pre 5 godina

Koliko mogu da primetim po slikama, nije samo nova instrument tabla - na prvi pogled sve je identični kao u novom X5 - volan, centralna konzola...Samo da vidimo šta će tačno raditi u Srbiji - za početak, da ubace srpski u idrive i ubace ograničenja brzine u mape za Srbiju. Connected drive ne može ni da se naruči kod nas - kako će onda da radi live update, nemam pojma. Kontrola gestovima je nebuloza za impresioniranje suvozača - to ne treba nadograđivati već izbaciti. Glasovno komandovanje više nervira nego što radi kako treba - ako su ga usavršili onda možda i može da se koristi.

Gross

pre 5 godina

@Miki slazem se za izlgled, klasične table su i meni lepse, ali digitalna ima brzi i tacniji odziv. Leksus LFA je uveo digitalnu tablu jer klasičan obrtomer nije mogao dovoljno brzo da prati rast broja obrtaja. True storie.

je-bote

pre 5 godina

Welcome Florian, šta želite danas da radite? - Botije ja terma!
Vremenska prognoza je danas loša, sačekajte sutrašnji dan. Želite još nešto?

rog

pre 5 godina

Extra je. 
Bas me zanima ta nova 3 -ka jer i ova aktuelna je meni licno vrh u segmentu limuzina. 
Nzn kako drugi misle ali realno meni je BMW bas extra auto.
(C i n i k, 30. septembar 2018 17:25)

Meni je takodje odlican automobil ali ne mogu sebi da opravdam kupovinu. Manje zvog cene vise zbog okruzenja u kom zivim, tj. u Beogradu. Prvi problem je sto je kasko dosta skuplji a sve zbog toga sto se dosta i krade. Cinjenica da ne mogu mirne duse da ostavim auto na skoro svakom parkingu u Beogradu mi bas smeta, a razni zederi i igle su drndanje na kvadrat. Zamisli imas beskontaktni ulazak u auto a onda ide procedura pre kretanja ravna poletanju. Drugi problem je kradja sitnih delova tipa znakovi, brisaci i slicno sto moze samo da mi jos dodatno podigne pritisak pa bih morao kod kardiologa da menjam terapiju. A treci je sto ne zelim da me komsije nesto posebno primecuju niti da odudaram od okoline. Inace mi je BMW 3 GT pri vrhu liste sledece kupovine kad su ostale stvari u pitanju.

achitwn

pre 5 godina

Jos ta 'futuristicka' grafika umesto nacrtanih kazaljki, mogu misliti koliko ce jeftino izgledati za 5 godina.
(r53, 30. septembar 2018 15:24)
Nas talo. Zato porache i dalje ima svojih pet krugova u dash.

achitwn

pre 5 godina

Ovo nece imati ko da popravi kod nas....Ko ga uzme dobija mob broj od nemca koji je zaduzen za to vozilo...Nasi majstori sa gumenim cekicima nema vise u sta da udaraju.... lazem, ima samo jos hauna u gume....sto se motora tice i elektronike..samo zapisavanje posle piva!!!
(sklek, 30. septembar 2018 20:47)
Na zapadu se nista ne popravlja. Samo menja.

Ko žrtvuje slobodu za “sigurnost“ ne zaslužuje ni jedno ni drugo

pre 5 godina

Jednog dana će kao spas od gledanja u silne ekrane, fabrike ponuditi kola koja voze sama. I to će biti kraj prevoza kakav danas poznajemo.

achitwn

pre 5 godina

što prvo mislimo koliko bi to koštalo da se popravi u servisu, a ne koliko noviteta to donosi...
(Šomi, 30. septembar 2018 15:11)
Ne bi kostalo nista da se popravi jer se moze samo zamenuti.

aroma

pre 5 godina

sve su digitalizovali osim difuzora za vazduh. ko zna, možda jednog dana budemo birali digitalni vazduh sa Aljaske, iz Sibira, sa Anda, iz kontejnera..

Papageno

pre 5 godina

Ajd' i ta digitalna komandna tabla, još kako tako. Iako je ja nemam i još nisam imao prilike da vozim tako opremljen auto, pretpostavljam da ima svojih prednosti. (Mada, na onoj prvoj slici, u pozadini obrtomera ona slika i natpis, nije valjda nekakva reklama?!! E, još samo to fali, da nam uvaljuju reklame za vreme vožnje!!!)

Ali stvarno ne razumem svrhu glasovnih komandi i komandu gestovima. U autu gde je sve i bukvalno na dohvat ruke?!! Šta se time dobija?

Mada, možda će to i na dobro izaći kod srpskih vozača. Na primer, oni kojima je sada težak smor da mrdnu prstom i uključe žmigavac, možda će najzad blagoizvoleti da kažu autu "žmigavac, levi!". A sigurno će biti presrećni kad pred suvozačem ležerno nabace "pali grejanje na 22"! Ili pucnu prstima, a ono krene muzika!

achitwn

pre 5 godina

Hoooocu kazaljku da bi seta po obodu brzinomera i KRAJ.
(Milan, 30. septembar 2018 22:16)
Porsche jento super resio pet krugova 4 analogna sa najvecim u sresini koji je obrtomer a jedan od pet je digitalni okrugli ekran koji moze da se podesi sto da prikazuje.

stevan

pre 5 godina

Nema bolje table od stare narandžaste BMW ove.Prepoznatljiv po tome,iskreno ko kupuje BMW zbog table.Nekako ta stara tabla nije nesto lepa ali ima neku dušu sa onom sto pokazuje potrošnju goriva.Neprevazidjeno

Argentto

pre 5 godina

Imam digitalni kokpit u kolima vec nekih 7 meseci pa da napisem par stvari... potreban je period prilagodjavanja svakako, ali posle par dana sve legne na svoje. Preglednost je po meni na strani digitale jer ti je sve pred ocima, svi potrebni podaci, ukljucujuci muziku, navigaciju i ne skrece se pogled na ekran multimedije u toku voznje. Odziv.. ja ne primecujem da kasni, i ako kasni rec je o milisekundama.. e sad za ove Sumahere iz komentara kojima je to bitno, to je ok.. u sluzbenim kolima imam analognu tablu, i ne bih ta dva poredio.. stvar je ukusa. Ja sam se navikao i sad mi mnogo vise odgovara digitalna.

Mare

pre 5 godina

Sve je ovo super, ali ne napominju nigde da će enterijer ovako izgledati samo u najskupljem paketu opreme. Novi BMW serije 3 u full paketu opreme (kao ovaj sa slika, jer taj reklamirate) će koštati kao serija 5 u osnovnom paketu opreme (koja je prilično bogata).

Nikola

pre 5 godina

Najbolje bi bilo kada bi BMW ali i Mercedes i ostali proizvođači uveli mogućnost da im se ugrađuje ili stara tabla sa analognim instrumentima ili nova digitalna, dakle po želji kupaca...da bi se pomirile razlike i podeljenost kupaca oko toga, a obzirom na cenu premium modela to bi svakako bilo moguće

Ivan

pre 5 godina

Kako da lupim rukom o digitalni kokpit kad mu zabaguje skazaljka za gorivo kad posle 6 meseci naspem vise od rezerve to me brine. Bojim se da ga ne razbijem.

henk.mudi

pre 5 godina

@achitwn
Dobro je, polako, znamo mi da ste vi po amerikama najpametniji. Jedino ti maternji jezik slabije ide. Podseti me covek momentalno na onu pesmu America, f..k yeah!