Četvrtak, 13.09.2018.

14:00

Kefalonija – parče raja koje je svima potrebno / FOTO

Izvor: Radmila Ceniæ

Kefalonija – parèe raja koje je svima potrebno / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Mina

pre 5 godina

Da li je neko letovao na Kefaloniji kraj maja/početak juni?
Neke agencije imaju takvu ponudu pa me zanima kakvo je more i da li je sezona već počela u tom periodu?

ja

pre 5 godina

stvarno ne mogu da razumem šta se to coveku desi u glavi da toliko putuje I mucise ustvari ti turisti I jesu namucene duše placaju debelo a sve živa muka za te pare u našoj lepoj srbiji 20 dana ima da me gledaju kao cara
(srbija, 13. septembar 2018 17:29)

Tako je brate, a ko se baš zaželi mora ima bre Sutomore i Budva. Tvoj komentar je taman toliko pametan koliko je i gramatički ispravan

andrak

pre 5 godina

... čisto more, čist vazduh... i ništa više... to je osnovna ideja Grčkog turizma... malo daš, mnogo naplatiš...
Srećom, Turci imaju bolju ponudu... za isto ili manje para... a Srbi kolima ne idu u Tursku... raj božiji...

Staka Zulu

pre 5 godina

Kada ti Grci prodaju maglu turistima.
Pećina Melisana za koju se nije ni znalo do 1951. godine (tada je otkrivena), dobila je ime po legendi jer se tamo utopila neka starogrčka nimfa zbog neuzvraćene ljubavi!!!
Pa kako su znali da se tu utopila, ako do 1951. nisu znali da pećina postoji?

pera

pre 5 godina

idem na more da se suncam i kupam a ne da obilazim mesta vise cu da se umorim nego sto bih odmorio.Pa nemamo mi mesec dana odmor pa da obidjemo sve sto treba da se vidi

dvojnik

pre 5 godina

bio letos.fantasticno.apsolutno obici ko god moze.za obilazak svega sto se "mora" videti spremiti lovu za 12+ nocenja. preporuka:trajekt iz astakosa a ne sa lefkade osim ako neko vec ne ide na lefkadu pre ili posle na nekoliko dana.za smestaj je kad se sve sabere mozda argostoli i najbolji.nekako je u centru svega sto treba da se obidje a opet ima lepih plaza na 15 min kolima.ako zelite da upoznate ostrvo i da vidite sto vise a da to ne bude patnja izbeci deo od skale do porosa.ciljati smestaj na potezu izmedju lurdate i zole.
odvojite 34 min i pogledajte klip na yt "88 beaches of kefalonia",bice vam sve jasno.pozdrav i srecan put!

Vladimir Vignjevic

pre 5 godina

Sve receno je tacno ! Mogao bih sledecim da dopunim odlican tekst: Da dodam jos i toplo more i vreme bez kise 10 dana krajem avgusta, kao na Rodosu, ili nekada na Hvaru. Nas izbor je bio malo selo dva sa dva-plaza sa restoranima i ulicom iza, dugacka 100m, paralelna ulica i dve kratke poprecne ulice, skrajnuto i nepogodno za one bez auta. Englezi i nesto Italijana i mi. Drugi auto iz Serbie ne videsmo u Kateliosu, 9km od Skale. Iz te mirne oaze sve opisano smo obisli. I jos neke plaze, recimo Pesadu, Petani...Ko voli reli voznju, na ovom ostrvu ima priliku 60% putovanja. A putevi su dobri, samo cesto ima serpentina. Za nekoliko minuta sa plaze smo se vinuli na 660m. Najvisi od mnogo vrhova je preko 1600m. Dosli smo iz Nidrija sa Lefkade u Fiskardo, vratili se iz Samija preko Astakosa. Napomena: Cak ni vozaci nasih agencija ne znaju da je deo puta od Astakosa do Jonske magistrale odlican i po novoj ruti, vec su autobuse motali po starom brdskom putu. I nasa auto navigacija je tu ludela po livadama (Iphone6+Here). Tu se asvalt tek o'ladio, a gradjevinske masine su jos bile okolo. Inace smestaj na obali u selu odlican, domacini vredni i ljubazni. Svako jutro su cistili plazu i prali ulicu! Svi strpljivi u saobracaju kad je guzva, jednom recju opusteno. Na plazi Mirtos bili smo po velikim talasima, uzivali ali je tada plivanje tj ulaz i izlaz iz vode na granici opasnog. Mi smo malko starija generacija, ali smo se osecali na Kefaloniji super i podmladjeno. Preporuka.

Barba

pre 5 godina

Za razliku od Lefkade, te 2014., divlje ostrvo sa beskrajnim maslinjacima, kozama i ovcama, bez masovne migracije Srba... raj gde svakog dana otkrijes novu uvalu, restorancic....

Vasa

pre 5 godina

Bili ovde godine. Raj na zemlji. Samo je potrebno iznajmiti ili ići automobilom ako čovek želi sve da vidi. Ostrvo je zahtevno za vožnju zbog puno uspona i krivina, ali vredi svaki decilitar goriva. Plaže za svačiji ukus, i na svakoj ima mesta za metnuti suncobran.

Puno je stranaca, najviše Italijana i Engleza. Ovi drugi se vrlo fino ponašaju, ali to je zbog toga što nije reč o balavurdiji (koja je verovatno niže na Zakintosu). Naših nema previše.

Ako razmišljate da idete, ne oklevajte. Idite.

Ahtung

pre 5 godina

Išao autobusom iz Beograda 2009., preko Lefkade, trajektom iz Vasilise do Fiskarda, pa busom do Argostolija (Lasi). Ludo bilo! Sve je O.K. ali su putevi naporni za vožnju. Mada, vredi se pomučiti i potrošiti koji evro na rent a car! Ako bih išao ponovo, to bi bilo sopstvenim kolima, sa usputnim spavanjima, jedno dva dana Ohrid, pa onda redom, sa usputnim razgledanjima Grčke...

Vladan

pre 5 godina

Bio, video,uzivao,trazim priliku da odem ponovo. U toku boravka cuo sam "govor" kog bisvaki zaposleni u turizmu trebao da se drzi. Jurila su se dva psa i nismo spavali. Kazem to gazdi a on odgovara: "Jeli, jel ti imas posao? Ja kazem da. Lepo,kaze covek, ti si tu da se odmoris, moj posao je da se staram o tome a kako ces da se odmoris ako ne spavas?"

mhm

pre 5 godina

Argostoli je meni jedan od lepsih gradova u kojima sam bila. Nekako je mnogo skladan i odaje utisak da ima sve - kulturne ustanove, prodavnice, butike, odlicne restorane, savrsena mesta za setnje i odmor. Divan!

монако

pre 5 godina

У Аргостолију обавезнл прошетајте уз море видећете и корњаче-карета карета-које уопште нису мале.Исте су и на Закинтосу-Лаганас-.

Aleksandar

pre 5 godina

Fantasticno ostrvo. Osim svega pomenutog u tekstu i u prva dva komentara dopunio bih da su te plaze na severu, severoistoku, Chorgota, Foki, Emblisy... Od mesta koja nisu pomenuta svakako Asos, sa malom setnjom do tvrdjave sa koje se pruza fenomenalan pogled. Pomenute pescane plaze u tekstu se nalaze u Lasiju, predgradju Argostolija, i po meni su jedne od najboljih gradskih plaza na kojima sam bio, kod lokalaca poznatije kao Costa Costa, po baru na plazi. Jedna od najboljih plaza a takodje nije pomenuta je Vouthi. I za Kefu je malo 10 dana, a auto je, kao na svakom ostrvu obavezan.
I vratite se sa takve destinacije, a neko vas pita koliko vam je smestaj bio udaljen od plaze.

4k4.Dex

pre 5 godina

Ko hoce da ide i da iole ozbiljnije vidi Kefaloniju trebalo bi da ide kolima ili da ih iznajmi. Meni se najvise svidja sto ima mnogo razlicitih plaza... bistrih mutnih mlecnih mora, belih zutih crnih crvenih peskova, stena, peska, sljunka, nemq cega nema istrvi nije nimalo dosadno. Jedino sto ima mngo engleza koji su preruzni i dosta italijana. Za bazu najbilji su Lasi, Argostoli ili Sami jer su u centralnom delu ostrva. Lasi ima i odlucnu plazu za razliku od ostala dva ali i sami jednu ulicu. Fiskardo je previse na severu a Skala previse na jugu za baze. Sve u svemu lepo ostrvo mada meni Egej ima mnogo vise duse od Jonskih ostrva uopsteno osim mozda krfa.

kile46

pre 5 godina

Sve pohvale za ostrvo, nikad lepse nam nije bilo na letovanju, na skoro svim plazama parking, tusevi, bar, svi jako ljubazni, kad god budem u prilici uvek cu mu se vracati.

achitwn

pre 5 godina

rent a car je skoro pa nezaobilazan (manje zbog slabije autobuske organizacije vise zbog razudjenosti obale ostrva pa samim tim I neprijatnijeg prevoza)ali znacajno je skuplji od ostalih ostrva ,narocito ako se putuje tokom avgusta (pre svega zbog italijana I feragoste) pa ko zeli da maksimalno uziva u ostrvu treba da razmisli o odlasku sopstvenim kolima.
(anti-reklamozder, 13. septembar 2018 15:13)
Oa i nije nesto skup. Evo sad gledam sa enterprise car rental corsa 142$ za pet dana.

p

pre 5 godina

definitivno best of greece.najlepsa priroda miris cetinara voda kao na nekim razglednicama plaze febomenalne . argostoli nije kao i laganas za nocni ludi provod. prporuka avion i iznajmiti auto na ostrvu .

mala

pre 5 godina

bila na svim većim jonskim ostrvima, sva su čarobna, i Kefalonija i Lefkada i Paxos i Zakontos. Krf mozda nema takve plaze, ali zato ima plaze na kojima moze da se uziva u prirodnom hladu, bez lezaljki i milion turista. Osim toga, grad Krf je jedini pravi grad u poredjenju sa svim ostrvima,

Nemanja

pre 5 godina

Preporučio bih i plazu Petani na krajnjem zapadu ostrva koja je možda u lepša od plaze Mirtos i grad Asos gde ima mala ali prelepa plaža iznad koje se uzdižu kuće na stenama.

Igor D

pre 5 godina

Svaka čast za ovo pripovedanje! Baš kao što je opisano. Bio i uvek bih išao ponovo. Savršeno i nezaboravno i, kao što rekoste, rečima se ne može opisati.
Bravo!

Shone

pre 5 godina

Upravo sam sada na Kefaloniji, plaza Petani na zapadnoj strani. Trenutno je sesti dan odmora, i mogu reci da je ovo zaista parce raja. Mnogo manastira, prelepih plaza, svaka razlicita na svoj nacin (pesak, beli kamen, crveni pesak...), zatim gradovi Argostoli, Lasi, Poros, Skala, Fiskardo, Agia Efimia, poluostrvo Lixuri, i jedan od najlepsih mesta gradic Asos, na severozapadnoj strani sa borovom sumom i tvrdjavom. Svakako, ovde je neophodan auto bar 5 dana, kako bi se ostrvo obislo u potpunosti. Svaka preporuka.

srbija

pre 5 godina

stvarno ne mogu da razumem šta se to coveku desi u glavi da toliko putuje I mucise ustvari ti turisti I jesu namucene duše placaju debelo a sve živa muka za te pare u našoj lepoj srbiji 20 dana ima da me gledaju kao cara

marko

pre 5 godina

kefalonija je prelepa, bio sam dva puta i stvarno sam imao pravi odmor, prelepe plaze, ljudi usluzni, smestaj je vrhunski, a i preporucujem njihovo belo vino.

slucaj x

pre 5 godina

Vratili se pre dva dana sa Kefalonije kolima, savrsenstvo je malo reci!!!
Plaze, priroda, arhitektura, hrana, boje, mirisi.....raj!

Suvi genije

pre 5 godina

@anti reklamozder
Postedeo si me pisanja komentara, sve potpisujem sto si napisao.Da dodam da kad smo otisli na Mirtos nikad prljavije more nisam video u Grckoj.Valjda naislo taj dan.Na Antisamosu bile besplatne lezaljke i to bez konzumacije. Komsija Englez platio rent a car 40e po danu a cudi se sto sam ja dosao kolima.Trajekt kostao 60 e u jednom pravcu za nas cetvoro i auto.Argostoli bas lep gradic kao i Poros.Izleti preskupi, do Zakintosa za cetvoro 130e brodicem i to od 8-15.Preporucujem potez desetak km od Argostolija prema Skali za bazu ako obilazite ostrvo.Mi imalu srece sa cenom apt, bas dzabe prosli, isli na nevidjeno kraj juna pocetak jula prosle godine.Verujem da je u sezoni haos od guzve i cena.Put je bas nezgodan od Fiskarda ka jugu, ako pocne jaca kisa bolje ni ne idite tim putem zbog odrona.Eto par nabacanih informacija i sve u svemu bas vredi otici.

Vesna

pre 5 godina

Najlepse grcko ostrvo. Vazduh mirise, cvrčci pevaju kao ludi, sve je čiisto, more je nestvarno, hrana je fenomenalna....ko ode jednom....morace stalno

bubica

pre 5 godina

Najlepse mesto na kom smo bili (dva puta)... a mogli bi opet! Preporuka za sve kojima nije tesko da se voze svaki dan do nove plaze i uzivaju u netaknutoj prirodi.

Goran

pre 5 godina

Obala ostrva ima celine koje se dosta razlikuju, pa je utisak kao da ste bili na nekoliko ostrva. Na jugu su peščane plaže sitonijskog tipa ali sa zanimljivijim zaledjem. Poluostrvo Paliki, tu su peščane plaže sa peskom boje kafe sa glinenim svetlo sivim stenama, zanimljiv kontrast. Zapadne plaže su kao na zapadnoj obali Lefkade, dakle stene i svetlo plava boja mora. Ima tu i slabo otkrivenih bisera kao sto je npr plaza Fteri. Istok je jadranskog tipa. Meni se to ne sviđa i ko nije ljubitelj toga moze da je i preskoci sve sa izvikanom plažom Antisamos. Sever je sličan ali nekako prefinjeniji, vredi. Pećina Melisani je poseban doživljaj, gl grad Argostoli lep, pa Kareta kornjače... Treba dosta voziti da bi se videlo dovoljno toga, zato su priprema i plan vazni. Uglavnom, za dve nedelje dinamičnog odmora puno puno toga.

Gangula

pre 5 godina

Nisam obišao mnogo, tek 8 ostrva, ali Kefalonija je apsolutno bez premca. Da biste videli Kefaloniju u pravom izdanju moraćete da se dobro pomučite to ostrvo ima bar 50 odličnih plaža, nacionalni park, fantastičnu prirodu. Ono što me brine jeste pojava masovnog turizma.

Torrente

pre 5 godina

Prelepo ostrvo, ali obavezno ići kolima.

Odlazak autobusom nudi izlete do većine navedenih mesta, ali ipak ćete biti uskraćeni za mnogo toga i biti ograničeni vremenom.

Na čuvenu plažu Mirtos ko dođe do nekih 11h došao je; u suprotnom će moći da se parkira samo na vrhu brda.

Oni koji letuju na istočnoj strani ostrva (Poros, Skala, Sami) obavezno na jednodnevno krstarenje do Itake.

anti-reklamozder

pre 5 godina

fiskardo I okolne plaze su nezaobilazni deo ostrva. Mirtos jeste plaza "za razglednicu" ali dusa ostrva je na severu... dobra opcija je I argostoli obzirom da se na zapadu ostrva sigurno najlepse plaze za oko pa je kombinacija gradica I blizina istih odlicna za najveci deo odmora medjutim smestaj na severu / severoistoku (fiskardo ili sami) su po mom skromnom misljenju najbolje ulozen novac za kvalitet koji se dobija. jos jedna bitna stvar,ako se avionom putuje rent a car je skoro pa nezaobilazan (manje zbog slabije autobuske organizacije vise zbog razudjenosti obale ostrva pa samim tim I neprijatnijeg prevoza)ali znacajno je skuplji od ostalih ostrva ,narocito ako se putuje tokom avgusta (pre svega zbog italijana I feragoste) pa ko zeli da maksimalno uziva u ostrvu treba da razmisli o odlasku sopstvenim kolima.

anti-reklamozder

pre 5 godina

fiskardo I okolne plaze su nezaobilazni deo ostrva. Mirtos jeste plaza "za razglednicu" ali dusa ostrva je na severu... dobra opcija je I argostoli obzirom da se na zapadu ostrva sigurno najlepse plaze za oko pa je kombinacija gradica I blizina istih odlicna za najveci deo odmora medjutim smestaj na severu / severoistoku (fiskardo ili sami) su po mom skromnom misljenju najbolje ulozen novac za kvalitet koji se dobija. jos jedna bitna stvar,ako se avionom putuje rent a car je skoro pa nezaobilazan (manje zbog slabije autobuske organizacije vise zbog razudjenosti obale ostrva pa samim tim I neprijatnijeg prevoza)ali znacajno je skuplji od ostalih ostrva ,narocito ako se putuje tokom avgusta (pre svega zbog italijana I feragoste) pa ko zeli da maksimalno uziva u ostrvu treba da razmisli o odlasku sopstvenim kolima.

Barba

pre 5 godina

Za razliku od Lefkade, te 2014., divlje ostrvo sa beskrajnim maslinjacima, kozama i ovcama, bez masovne migracije Srba... raj gde svakog dana otkrijes novu uvalu, restorancic....

Vladimir Vignjevic

pre 5 godina

Sve receno je tacno ! Mogao bih sledecim da dopunim odlican tekst: Da dodam jos i toplo more i vreme bez kise 10 dana krajem avgusta, kao na Rodosu, ili nekada na Hvaru. Nas izbor je bio malo selo dva sa dva-plaza sa restoranima i ulicom iza, dugacka 100m, paralelna ulica i dve kratke poprecne ulice, skrajnuto i nepogodno za one bez auta. Englezi i nesto Italijana i mi. Drugi auto iz Serbie ne videsmo u Kateliosu, 9km od Skale. Iz te mirne oaze sve opisano smo obisli. I jos neke plaze, recimo Pesadu, Petani...Ko voli reli voznju, na ovom ostrvu ima priliku 60% putovanja. A putevi su dobri, samo cesto ima serpentina. Za nekoliko minuta sa plaze smo se vinuli na 660m. Najvisi od mnogo vrhova je preko 1600m. Dosli smo iz Nidrija sa Lefkade u Fiskardo, vratili se iz Samija preko Astakosa. Napomena: Cak ni vozaci nasih agencija ne znaju da je deo puta od Astakosa do Jonske magistrale odlican i po novoj ruti, vec su autobuse motali po starom brdskom putu. I nasa auto navigacija je tu ludela po livadama (Iphone6+Here). Tu se asvalt tek o'ladio, a gradjevinske masine su jos bile okolo. Inace smestaj na obali u selu odlican, domacini vredni i ljubazni. Svako jutro su cistili plazu i prali ulicu! Svi strpljivi u saobracaju kad je guzva, jednom recju opusteno. Na plazi Mirtos bili smo po velikim talasima, uzivali ali je tada plivanje tj ulaz i izlaz iz vode na granici opasnog. Mi smo malko starija generacija, ali smo se osecali na Kefaloniji super i podmladjeno. Preporuka.

Vasa

pre 5 godina

Bili ovde godine. Raj na zemlji. Samo je potrebno iznajmiti ili ići automobilom ako čovek želi sve da vidi. Ostrvo je zahtevno za vožnju zbog puno uspona i krivina, ali vredi svaki decilitar goriva. Plaže za svačiji ukus, i na svakoj ima mesta za metnuti suncobran.

Puno je stranaca, najviše Italijana i Engleza. Ovi drugi se vrlo fino ponašaju, ali to je zbog toga što nije reč o balavurdiji (koja je verovatno niže na Zakintosu). Naših nema previše.

Ako razmišljate da idete, ne oklevajte. Idite.

Aleksandar

pre 5 godina

Fantasticno ostrvo. Osim svega pomenutog u tekstu i u prva dva komentara dopunio bih da su te plaze na severu, severoistoku, Chorgota, Foki, Emblisy... Od mesta koja nisu pomenuta svakako Asos, sa malom setnjom do tvrdjave sa koje se pruza fenomenalan pogled. Pomenute pescane plaze u tekstu se nalaze u Lasiju, predgradju Argostolija, i po meni su jedne od najboljih gradskih plaza na kojima sam bio, kod lokalaca poznatije kao Costa Costa, po baru na plazi. Jedna od najboljih plaza a takodje nije pomenuta je Vouthi. I za Kefu je malo 10 dana, a auto je, kao na svakom ostrvu obavezan.
I vratite se sa takve destinacije, a neko vas pita koliko vam je smestaj bio udaljen od plaze.

marko

pre 5 godina

kefalonija je prelepa, bio sam dva puta i stvarno sam imao pravi odmor, prelepe plaze, ljudi usluzni, smestaj je vrhunski, a i preporucujem njihovo belo vino.

Vesna

pre 5 godina

Najlepse grcko ostrvo. Vazduh mirise, cvrčci pevaju kao ludi, sve je čiisto, more je nestvarno, hrana je fenomenalna....ko ode jednom....morace stalno

Gangula

pre 5 godina

Nisam obišao mnogo, tek 8 ostrva, ali Kefalonija je apsolutno bez premca. Da biste videli Kefaloniju u pravom izdanju moraćete da se dobro pomučite to ostrvo ima bar 50 odličnih plaža, nacionalni park, fantastičnu prirodu. Ono što me brine jeste pojava masovnog turizma.

Shone

pre 5 godina

Upravo sam sada na Kefaloniji, plaza Petani na zapadnoj strani. Trenutno je sesti dan odmora, i mogu reci da je ovo zaista parce raja. Mnogo manastira, prelepih plaza, svaka razlicita na svoj nacin (pesak, beli kamen, crveni pesak...), zatim gradovi Argostoli, Lasi, Poros, Skala, Fiskardo, Agia Efimia, poluostrvo Lixuri, i jedan od najlepsih mesta gradic Asos, na severozapadnoj strani sa borovom sumom i tvrdjavom. Svakako, ovde je neophodan auto bar 5 dana, kako bi se ostrvo obislo u potpunosti. Svaka preporuka.

slucaj x

pre 5 godina

Vratili se pre dva dana sa Kefalonije kolima, savrsenstvo je malo reci!!!
Plaze, priroda, arhitektura, hrana, boje, mirisi.....raj!

ja

pre 5 godina

stvarno ne mogu da razumem šta se to coveku desi u glavi da toliko putuje I mucise ustvari ti turisti I jesu namucene duše placaju debelo a sve živa muka za te pare u našoj lepoj srbiji 20 dana ima da me gledaju kao cara
(srbija, 13. septembar 2018 17:29)

Tako je brate, a ko se baš zaželi mora ima bre Sutomore i Budva. Tvoj komentar je taman toliko pametan koliko je i gramatički ispravan

mhm

pre 5 godina

Argostoli je meni jedan od lepsih gradova u kojima sam bila. Nekako je mnogo skladan i odaje utisak da ima sve - kulturne ustanove, prodavnice, butike, odlicne restorane, savrsena mesta za setnje i odmor. Divan!

kile46

pre 5 godina

Sve pohvale za ostrvo, nikad lepse nam nije bilo na letovanju, na skoro svim plazama parking, tusevi, bar, svi jako ljubazni, kad god budem u prilici uvek cu mu se vracati.

Ahtung

pre 5 godina

Išao autobusom iz Beograda 2009., preko Lefkade, trajektom iz Vasilise do Fiskarda, pa busom do Argostolija (Lasi). Ludo bilo! Sve je O.K. ali su putevi naporni za vožnju. Mada, vredi se pomučiti i potrošiti koji evro na rent a car! Ako bih išao ponovo, to bi bilo sopstvenim kolima, sa usputnim spavanjima, jedno dva dana Ohrid, pa onda redom, sa usputnim razgledanjima Grčke...

p

pre 5 godina

definitivno best of greece.najlepsa priroda miris cetinara voda kao na nekim razglednicama plaze febomenalne . argostoli nije kao i laganas za nocni ludi provod. prporuka avion i iznajmiti auto na ostrvu .

bubica

pre 5 godina

Najlepse mesto na kom smo bili (dva puta)... a mogli bi opet! Preporuka za sve kojima nije tesko da se voze svaki dan do nove plaze i uzivaju u netaknutoj prirodi.

Nemanja

pre 5 godina

Preporučio bih i plazu Petani na krajnjem zapadu ostrva koja je možda u lepša od plaze Mirtos i grad Asos gde ima mala ali prelepa plaža iznad koje se uzdižu kuće na stenama.

Vladan

pre 5 godina

Bio, video,uzivao,trazim priliku da odem ponovo. U toku boravka cuo sam "govor" kog bisvaki zaposleni u turizmu trebao da se drzi. Jurila su se dva psa i nismo spavali. Kazem to gazdi a on odgovara: "Jeli, jel ti imas posao? Ja kazem da. Lepo,kaze covek, ti si tu da se odmoris, moj posao je da se staram o tome a kako ces da se odmoris ako ne spavas?"

Igor D

pre 5 godina

Svaka čast za ovo pripovedanje! Baš kao što je opisano. Bio i uvek bih išao ponovo. Savršeno i nezaboravno i, kao što rekoste, rečima se ne može opisati.
Bravo!

mala

pre 5 godina

bila na svim većim jonskim ostrvima, sva su čarobna, i Kefalonija i Lefkada i Paxos i Zakontos. Krf mozda nema takve plaze, ali zato ima plaze na kojima moze da se uziva u prirodnom hladu, bez lezaljki i milion turista. Osim toga, grad Krf je jedini pravi grad u poredjenju sa svim ostrvima,

Goran

pre 5 godina

Obala ostrva ima celine koje se dosta razlikuju, pa je utisak kao da ste bili na nekoliko ostrva. Na jugu su peščane plaže sitonijskog tipa ali sa zanimljivijim zaledjem. Poluostrvo Paliki, tu su peščane plaže sa peskom boje kafe sa glinenim svetlo sivim stenama, zanimljiv kontrast. Zapadne plaže su kao na zapadnoj obali Lefkade, dakle stene i svetlo plava boja mora. Ima tu i slabo otkrivenih bisera kao sto je npr plaza Fteri. Istok je jadranskog tipa. Meni se to ne sviđa i ko nije ljubitelj toga moze da je i preskoci sve sa izvikanom plažom Antisamos. Sever je sličan ali nekako prefinjeniji, vredi. Pećina Melisani je poseban doživljaj, gl grad Argostoli lep, pa Kareta kornjače... Treba dosta voziti da bi se videlo dovoljno toga, zato su priprema i plan vazni. Uglavnom, za dve nedelje dinamičnog odmora puno puno toga.

монако

pre 5 godina

У Аргостолију обавезнл прошетајте уз море видећете и корњаче-карета карета-које уопште нису мале.Исте су и на Закинтосу-Лаганас-.

Torrente

pre 5 godina

Prelepo ostrvo, ali obavezno ići kolima.

Odlazak autobusom nudi izlete do većine navedenih mesta, ali ipak ćete biti uskraćeni za mnogo toga i biti ograničeni vremenom.

Na čuvenu plažu Mirtos ko dođe do nekih 11h došao je; u suprotnom će moći da se parkira samo na vrhu brda.

Oni koji letuju na istočnoj strani ostrva (Poros, Skala, Sami) obavezno na jednodnevno krstarenje do Itake.

dvojnik

pre 5 godina

bio letos.fantasticno.apsolutno obici ko god moze.za obilazak svega sto se "mora" videti spremiti lovu za 12+ nocenja. preporuka:trajekt iz astakosa a ne sa lefkade osim ako neko vec ne ide na lefkadu pre ili posle na nekoliko dana.za smestaj je kad se sve sabere mozda argostoli i najbolji.nekako je u centru svega sto treba da se obidje a opet ima lepih plaza na 15 min kolima.ako zelite da upoznate ostrvo i da vidite sto vise a da to ne bude patnja izbeci deo od skale do porosa.ciljati smestaj na potezu izmedju lurdate i zole.
odvojite 34 min i pogledajte klip na yt "88 beaches of kefalonia",bice vam sve jasno.pozdrav i srecan put!

Staka Zulu

pre 5 godina

Kada ti Grci prodaju maglu turistima.
Pećina Melisana za koju se nije ni znalo do 1951. godine (tada je otkrivena), dobila je ime po legendi jer se tamo utopila neka starogrčka nimfa zbog neuzvraćene ljubavi!!!
Pa kako su znali da se tu utopila, ako do 1951. nisu znali da pećina postoji?

andrak

pre 5 godina

... čisto more, čist vazduh... i ništa više... to je osnovna ideja Grčkog turizma... malo daš, mnogo naplatiš...
Srećom, Turci imaju bolju ponudu... za isto ili manje para... a Srbi kolima ne idu u Tursku... raj božiji...

srbija

pre 5 godina

stvarno ne mogu da razumem šta se to coveku desi u glavi da toliko putuje I mucise ustvari ti turisti I jesu namucene duše placaju debelo a sve živa muka za te pare u našoj lepoj srbiji 20 dana ima da me gledaju kao cara

Suvi genije

pre 5 godina

@anti reklamozder
Postedeo si me pisanja komentara, sve potpisujem sto si napisao.Da dodam da kad smo otisli na Mirtos nikad prljavije more nisam video u Grckoj.Valjda naislo taj dan.Na Antisamosu bile besplatne lezaljke i to bez konzumacije. Komsija Englez platio rent a car 40e po danu a cudi se sto sam ja dosao kolima.Trajekt kostao 60 e u jednom pravcu za nas cetvoro i auto.Argostoli bas lep gradic kao i Poros.Izleti preskupi, do Zakintosa za cetvoro 130e brodicem i to od 8-15.Preporucujem potez desetak km od Argostolija prema Skali za bazu ako obilazite ostrvo.Mi imalu srece sa cenom apt, bas dzabe prosli, isli na nevidjeno kraj juna pocetak jula prosle godine.Verujem da je u sezoni haos od guzve i cena.Put je bas nezgodan od Fiskarda ka jugu, ako pocne jaca kisa bolje ni ne idite tim putem zbog odrona.Eto par nabacanih informacija i sve u svemu bas vredi otici.

4k4.Dex

pre 5 godina

Ko hoce da ide i da iole ozbiljnije vidi Kefaloniju trebalo bi da ide kolima ili da ih iznajmi. Meni se najvise svidja sto ima mnogo razlicitih plaza... bistrih mutnih mlecnih mora, belih zutih crnih crvenih peskova, stena, peska, sljunka, nemq cega nema istrvi nije nimalo dosadno. Jedino sto ima mngo engleza koji su preruzni i dosta italijana. Za bazu najbilji su Lasi, Argostoli ili Sami jer su u centralnom delu ostrva. Lasi ima i odlucnu plazu za razliku od ostala dva ali i sami jednu ulicu. Fiskardo je previse na severu a Skala previse na jugu za baze. Sve u svemu lepo ostrvo mada meni Egej ima mnogo vise duse od Jonskih ostrva uopsteno osim mozda krfa.

pera

pre 5 godina

idem na more da se suncam i kupam a ne da obilazim mesta vise cu da se umorim nego sto bih odmorio.Pa nemamo mi mesec dana odmor pa da obidjemo sve sto treba da se vidi

achitwn

pre 5 godina

rent a car je skoro pa nezaobilazan (manje zbog slabije autobuske organizacije vise zbog razudjenosti obale ostrva pa samim tim I neprijatnijeg prevoza)ali znacajno je skuplji od ostalih ostrva ,narocito ako se putuje tokom avgusta (pre svega zbog italijana I feragoste) pa ko zeli da maksimalno uziva u ostrvu treba da razmisli o odlasku sopstvenim kolima.
(anti-reklamozder, 13. septembar 2018 15:13)
Oa i nije nesto skup. Evo sad gledam sa enterprise car rental corsa 142$ za pet dana.

Mina

pre 5 godina

Da li je neko letovao na Kefaloniji kraj maja/početak juni?
Neke agencije imaju takvu ponudu pa me zanima kakvo je more i da li je sezona već počela u tom periodu?

srbija

pre 5 godina

stvarno ne mogu da razumem šta se to coveku desi u glavi da toliko putuje I mucise ustvari ti turisti I jesu namucene duše placaju debelo a sve živa muka za te pare u našoj lepoj srbiji 20 dana ima da me gledaju kao cara

pera

pre 5 godina

idem na more da se suncam i kupam a ne da obilazim mesta vise cu da se umorim nego sto bih odmorio.Pa nemamo mi mesec dana odmor pa da obidjemo sve sto treba da se vidi

andrak

pre 5 godina

... čisto more, čist vazduh... i ništa više... to je osnovna ideja Grčkog turizma... malo daš, mnogo naplatiš...
Srećom, Turci imaju bolju ponudu... za isto ili manje para... a Srbi kolima ne idu u Tursku... raj božiji...

Staka Zulu

pre 5 godina

Kada ti Grci prodaju maglu turistima.
Pećina Melisana za koju se nije ni znalo do 1951. godine (tada je otkrivena), dobila je ime po legendi jer se tamo utopila neka starogrčka nimfa zbog neuzvraćene ljubavi!!!
Pa kako su znali da se tu utopila, ako do 1951. nisu znali da pećina postoji?

anti-reklamozder

pre 5 godina

fiskardo I okolne plaze su nezaobilazni deo ostrva. Mirtos jeste plaza "za razglednicu" ali dusa ostrva je na severu... dobra opcija je I argostoli obzirom da se na zapadu ostrva sigurno najlepse plaze za oko pa je kombinacija gradica I blizina istih odlicna za najveci deo odmora medjutim smestaj na severu / severoistoku (fiskardo ili sami) su po mom skromnom misljenju najbolje ulozen novac za kvalitet koji se dobija. jos jedna bitna stvar,ako se avionom putuje rent a car je skoro pa nezaobilazan (manje zbog slabije autobuske organizacije vise zbog razudjenosti obale ostrva pa samim tim I neprijatnijeg prevoza)ali znacajno je skuplji od ostalih ostrva ,narocito ako se putuje tokom avgusta (pre svega zbog italijana I feragoste) pa ko zeli da maksimalno uziva u ostrvu treba da razmisli o odlasku sopstvenim kolima.

4k4.Dex

pre 5 godina

Ko hoce da ide i da iole ozbiljnije vidi Kefaloniju trebalo bi da ide kolima ili da ih iznajmi. Meni se najvise svidja sto ima mnogo razlicitih plaza... bistrih mutnih mlecnih mora, belih zutih crnih crvenih peskova, stena, peska, sljunka, nemq cega nema istrvi nije nimalo dosadno. Jedino sto ima mngo engleza koji su preruzni i dosta italijana. Za bazu najbilji su Lasi, Argostoli ili Sami jer su u centralnom delu ostrva. Lasi ima i odlucnu plazu za razliku od ostala dva ali i sami jednu ulicu. Fiskardo je previse na severu a Skala previse na jugu za baze. Sve u svemu lepo ostrvo mada meni Egej ima mnogo vise duse od Jonskih ostrva uopsteno osim mozda krfa.

Vladan

pre 5 godina

Bio, video,uzivao,trazim priliku da odem ponovo. U toku boravka cuo sam "govor" kog bisvaki zaposleni u turizmu trebao da se drzi. Jurila su se dva psa i nismo spavali. Kazem to gazdi a on odgovara: "Jeli, jel ti imas posao? Ja kazem da. Lepo,kaze covek, ti si tu da se odmoris, moj posao je da se staram o tome a kako ces da se odmoris ako ne spavas?"

mala

pre 5 godina

bila na svim većim jonskim ostrvima, sva su čarobna, i Kefalonija i Lefkada i Paxos i Zakontos. Krf mozda nema takve plaze, ali zato ima plaze na kojima moze da se uziva u prirodnom hladu, bez lezaljki i milion turista. Osim toga, grad Krf je jedini pravi grad u poredjenju sa svim ostrvima,

Barba

pre 5 godina

Za razliku od Lefkade, te 2014., divlje ostrvo sa beskrajnim maslinjacima, kozama i ovcama, bez masovne migracije Srba... raj gde svakog dana otkrijes novu uvalu, restorancic....

Vasa

pre 5 godina

Bili ovde godine. Raj na zemlji. Samo je potrebno iznajmiti ili ići automobilom ako čovek želi sve da vidi. Ostrvo je zahtevno za vožnju zbog puno uspona i krivina, ali vredi svaki decilitar goriva. Plaže za svačiji ukus, i na svakoj ima mesta za metnuti suncobran.

Puno je stranaca, najviše Italijana i Engleza. Ovi drugi se vrlo fino ponašaju, ali to je zbog toga što nije reč o balavurdiji (koja je verovatno niže na Zakintosu). Naših nema previše.

Ako razmišljate da idete, ne oklevajte. Idite.

Vladimir Vignjevic

pre 5 godina

Sve receno je tacno ! Mogao bih sledecim da dopunim odlican tekst: Da dodam jos i toplo more i vreme bez kise 10 dana krajem avgusta, kao na Rodosu, ili nekada na Hvaru. Nas izbor je bio malo selo dva sa dva-plaza sa restoranima i ulicom iza, dugacka 100m, paralelna ulica i dve kratke poprecne ulice, skrajnuto i nepogodno za one bez auta. Englezi i nesto Italijana i mi. Drugi auto iz Serbie ne videsmo u Kateliosu, 9km od Skale. Iz te mirne oaze sve opisano smo obisli. I jos neke plaze, recimo Pesadu, Petani...Ko voli reli voznju, na ovom ostrvu ima priliku 60% putovanja. A putevi su dobri, samo cesto ima serpentina. Za nekoliko minuta sa plaze smo se vinuli na 660m. Najvisi od mnogo vrhova je preko 1600m. Dosli smo iz Nidrija sa Lefkade u Fiskardo, vratili se iz Samija preko Astakosa. Napomena: Cak ni vozaci nasih agencija ne znaju da je deo puta od Astakosa do Jonske magistrale odlican i po novoj ruti, vec su autobuse motali po starom brdskom putu. I nasa auto navigacija je tu ludela po livadama (Iphone6+Here). Tu se asvalt tek o'ladio, a gradjevinske masine su jos bile okolo. Inace smestaj na obali u selu odlican, domacini vredni i ljubazni. Svako jutro su cistili plazu i prali ulicu! Svi strpljivi u saobracaju kad je guzva, jednom recju opusteno. Na plazi Mirtos bili smo po velikim talasima, uzivali ali je tada plivanje tj ulaz i izlaz iz vode na granici opasnog. Mi smo malko starija generacija, ali smo se osecali na Kefaloniji super i podmladjeno. Preporuka.

ja

pre 5 godina

stvarno ne mogu da razumem šta se to coveku desi u glavi da toliko putuje I mucise ustvari ti turisti I jesu namucene duše placaju debelo a sve živa muka za te pare u našoj lepoj srbiji 20 dana ima da me gledaju kao cara
(srbija, 13. septembar 2018 17:29)

Tako je brate, a ko se baš zaželi mora ima bre Sutomore i Budva. Tvoj komentar je taman toliko pametan koliko je i gramatički ispravan

Gangula

pre 5 godina

Nisam obišao mnogo, tek 8 ostrva, ali Kefalonija je apsolutno bez premca. Da biste videli Kefaloniju u pravom izdanju moraćete da se dobro pomučite to ostrvo ima bar 50 odličnih plaža, nacionalni park, fantastičnu prirodu. Ono što me brine jeste pojava masovnog turizma.

Ahtung

pre 5 godina

Išao autobusom iz Beograda 2009., preko Lefkade, trajektom iz Vasilise do Fiskarda, pa busom do Argostolija (Lasi). Ludo bilo! Sve je O.K. ali su putevi naporni za vožnju. Mada, vredi se pomučiti i potrošiti koji evro na rent a car! Ako bih išao ponovo, to bi bilo sopstvenim kolima, sa usputnim spavanjima, jedno dva dana Ohrid, pa onda redom, sa usputnim razgledanjima Grčke...

Torrente

pre 5 godina

Prelepo ostrvo, ali obavezno ići kolima.

Odlazak autobusom nudi izlete do većine navedenih mesta, ali ipak ćete biti uskraćeni za mnogo toga i biti ograničeni vremenom.

Na čuvenu plažu Mirtos ko dođe do nekih 11h došao je; u suprotnom će moći da se parkira samo na vrhu brda.

Oni koji letuju na istočnoj strani ostrva (Poros, Skala, Sami) obavezno na jednodnevno krstarenje do Itake.

Vesna

pre 5 godina

Najlepse grcko ostrvo. Vazduh mirise, cvrčci pevaju kao ludi, sve je čiisto, more je nestvarno, hrana je fenomenalna....ko ode jednom....morace stalno

Goran

pre 5 godina

Obala ostrva ima celine koje se dosta razlikuju, pa je utisak kao da ste bili na nekoliko ostrva. Na jugu su peščane plaže sitonijskog tipa ali sa zanimljivijim zaledjem. Poluostrvo Paliki, tu su peščane plaže sa peskom boje kafe sa glinenim svetlo sivim stenama, zanimljiv kontrast. Zapadne plaže su kao na zapadnoj obali Lefkade, dakle stene i svetlo plava boja mora. Ima tu i slabo otkrivenih bisera kao sto je npr plaza Fteri. Istok je jadranskog tipa. Meni se to ne sviđa i ko nije ljubitelj toga moze da je i preskoci sve sa izvikanom plažom Antisamos. Sever je sličan ali nekako prefinjeniji, vredi. Pećina Melisani je poseban doživljaj, gl grad Argostoli lep, pa Kareta kornjače... Treba dosta voziti da bi se videlo dovoljno toga, zato su priprema i plan vazni. Uglavnom, za dve nedelje dinamičnog odmora puno puno toga.

Shone

pre 5 godina

Upravo sam sada na Kefaloniji, plaza Petani na zapadnoj strani. Trenutno je sesti dan odmora, i mogu reci da je ovo zaista parce raja. Mnogo manastira, prelepih plaza, svaka razlicita na svoj nacin (pesak, beli kamen, crveni pesak...), zatim gradovi Argostoli, Lasi, Poros, Skala, Fiskardo, Agia Efimia, poluostrvo Lixuri, i jedan od najlepsih mesta gradic Asos, na severozapadnoj strani sa borovom sumom i tvrdjavom. Svakako, ovde je neophodan auto bar 5 dana, kako bi se ostrvo obislo u potpunosti. Svaka preporuka.

achitwn

pre 5 godina

rent a car je skoro pa nezaobilazan (manje zbog slabije autobuske organizacije vise zbog razudjenosti obale ostrva pa samim tim I neprijatnijeg prevoza)ali znacajno je skuplji od ostalih ostrva ,narocito ako se putuje tokom avgusta (pre svega zbog italijana I feragoste) pa ko zeli da maksimalno uziva u ostrvu treba da razmisli o odlasku sopstvenim kolima.
(anti-reklamozder, 13. septembar 2018 15:13)
Oa i nije nesto skup. Evo sad gledam sa enterprise car rental corsa 142$ za pet dana.

bubica

pre 5 godina

Najlepse mesto na kom smo bili (dva puta)... a mogli bi opet! Preporuka za sve kojima nije tesko da se voze svaki dan do nove plaze i uzivaju u netaknutoj prirodi.

Suvi genije

pre 5 godina

@anti reklamozder
Postedeo si me pisanja komentara, sve potpisujem sto si napisao.Da dodam da kad smo otisli na Mirtos nikad prljavije more nisam video u Grckoj.Valjda naislo taj dan.Na Antisamosu bile besplatne lezaljke i to bez konzumacije. Komsija Englez platio rent a car 40e po danu a cudi se sto sam ja dosao kolima.Trajekt kostao 60 e u jednom pravcu za nas cetvoro i auto.Argostoli bas lep gradic kao i Poros.Izleti preskupi, do Zakintosa za cetvoro 130e brodicem i to od 8-15.Preporucujem potez desetak km od Argostolija prema Skali za bazu ako obilazite ostrvo.Mi imalu srece sa cenom apt, bas dzabe prosli, isli na nevidjeno kraj juna pocetak jula prosle godine.Verujem da je u sezoni haos od guzve i cena.Put je bas nezgodan od Fiskarda ka jugu, ako pocne jaca kisa bolje ni ne idite tim putem zbog odrona.Eto par nabacanih informacija i sve u svemu bas vredi otici.

marko

pre 5 godina

kefalonija je prelepa, bio sam dva puta i stvarno sam imao pravi odmor, prelepe plaze, ljudi usluzni, smestaj je vrhunski, a i preporucujem njihovo belo vino.

slucaj x

pre 5 godina

Vratili se pre dva dana sa Kefalonije kolima, savrsenstvo je malo reci!!!
Plaze, priroda, arhitektura, hrana, boje, mirisi.....raj!

p

pre 5 godina

definitivno best of greece.najlepsa priroda miris cetinara voda kao na nekim razglednicama plaze febomenalne . argostoli nije kao i laganas za nocni ludi provod. prporuka avion i iznajmiti auto na ostrvu .

Aleksandar

pre 5 godina

Fantasticno ostrvo. Osim svega pomenutog u tekstu i u prva dva komentara dopunio bih da su te plaze na severu, severoistoku, Chorgota, Foki, Emblisy... Od mesta koja nisu pomenuta svakako Asos, sa malom setnjom do tvrdjave sa koje se pruza fenomenalan pogled. Pomenute pescane plaze u tekstu se nalaze u Lasiju, predgradju Argostolija, i po meni su jedne od najboljih gradskih plaza na kojima sam bio, kod lokalaca poznatije kao Costa Costa, po baru na plazi. Jedna od najboljih plaza a takodje nije pomenuta je Vouthi. I za Kefu je malo 10 dana, a auto je, kao na svakom ostrvu obavezan.
I vratite se sa takve destinacije, a neko vas pita koliko vam je smestaj bio udaljen od plaze.

монако

pre 5 godina

У Аргостолију обавезнл прошетајте уз море видећете и корњаче-карета карета-које уопште нису мале.Исте су и на Закинтосу-Лаганас-.

dvojnik

pre 5 godina

bio letos.fantasticno.apsolutno obici ko god moze.za obilazak svega sto se "mora" videti spremiti lovu za 12+ nocenja. preporuka:trajekt iz astakosa a ne sa lefkade osim ako neko vec ne ide na lefkadu pre ili posle na nekoliko dana.za smestaj je kad se sve sabere mozda argostoli i najbolji.nekako je u centru svega sto treba da se obidje a opet ima lepih plaza na 15 min kolima.ako zelite da upoznate ostrvo i da vidite sto vise a da to ne bude patnja izbeci deo od skale do porosa.ciljati smestaj na potezu izmedju lurdate i zole.
odvojite 34 min i pogledajte klip na yt "88 beaches of kefalonia",bice vam sve jasno.pozdrav i srecan put!

Mina

pre 5 godina

Da li je neko letovao na Kefaloniji kraj maja/početak juni?
Neke agencije imaju takvu ponudu pa me zanima kakvo je more i da li je sezona već počela u tom periodu?

Igor D

pre 5 godina

Svaka čast za ovo pripovedanje! Baš kao što je opisano. Bio i uvek bih išao ponovo. Savršeno i nezaboravno i, kao što rekoste, rečima se ne može opisati.
Bravo!

Nemanja

pre 5 godina

Preporučio bih i plazu Petani na krajnjem zapadu ostrva koja je možda u lepša od plaze Mirtos i grad Asos gde ima mala ali prelepa plaža iznad koje se uzdižu kuće na stenama.

kile46

pre 5 godina

Sve pohvale za ostrvo, nikad lepse nam nije bilo na letovanju, na skoro svim plazama parking, tusevi, bar, svi jako ljubazni, kad god budem u prilici uvek cu mu se vracati.

mhm

pre 5 godina

Argostoli je meni jedan od lepsih gradova u kojima sam bila. Nekako je mnogo skladan i odaje utisak da ima sve - kulturne ustanove, prodavnice, butike, odlicne restorane, savrsena mesta za setnje i odmor. Divan!