Četvrtak, 13.09.2018.

07:52

Šta to Amerikancima "bode oči" u Srbiji?

Istraživački tim američkog Kongresa zaključio je da je zainteresovanost Srbije da kupi ruski vazdušni odbrambeni sistem ravna otvaranju ruske vojne baze.

Izvor: Tanjug

Šta to Amerikancima "bode oèi" u Srbiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 5 godina

Da smo imali ruski pvo 1999 , ne bi nas napali. Ako ga nabavimo onda vise nece smeti da im padne tako nesto na pamet...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tihomir, 13. septembar 2018 08:53)

Dokle god u Srbiji postoje ljudi koji ovako razmisljaju, ovde bolje biti NECE!
Covece, tvoj rezon ima smisla jedino pod uslovom da su nam Rusi mogli doturati tokom bombardovanja NEOGRANICENE KOLICINE PVO (znaci ne postoji problem prelaska granica i NATO teritorija, davali nam taj PVO besplatno, mi imali neogranicen broj obucenih vojnika i oficira za upotrebu tok PVO-a i tako jos stosta ...).
A u realnosti, da smo posedovali ruski PVO, NATO bi nas lupao 50 puta jace, umesto sto su na odredjene vojne lokacije padale po 3-4 rakete ili bombe, padalo bi po 50-100, razaranja bi bila MNOGO VECA, POGINULO BI MNOGO VISE CIVILA (i vojnika).
A njima (NATO) ne bi bio nikakav problem da dovuku, pa skoro neogranicene kolicine municije, vojnika, oficira, ..., sta god treba i da bombarduju, ako treba i par godina (a ko bi ih inace u tome sprecio).
E sad, da li bi to pojedine usijane glave u Srbiji mogle da shvate, to je vec nesto sasvim drugo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 5 godina

Za Ameriku je recept prijateljstva sa Srbijom veoma jednostavan.
Da Amerika prihvati i podrži Srbiju u obnavljanju Republike Srpske Krajine, fedralizaciju Hrvatke ili njemo pripajanje sa Srbijom, odcepljenje RS od BiH i
njeno priključenje Srbiji i vraćanje KiM kao AP u Srbiju.
Ako, i kad to Amerika uradi, imaće u Srbiji najvećeg prijatelja.

Dmitar Zvonimir

pre 5 godina

Balkan je interesno podijeljen. Ne samo da su strane sile zauzele pozicije već su i narodi Balkana napravili svoj izbor, a neki gaje i istorijske veze.
Slovenija = EU i NATO
Hrvatska = Njemačka i prijateljstvo sa Amerikom i NATO
Bosna Hrvati = Hrvatska i EU i NATO
Bosna Bošnjaci = muslimani Balkana i Turska, sa željom članstva u EU, podupiru useljenje muslimana u EU
Bosna Srbi = Srbija i Rusija, protiv NATO
Albanci = Amerika sa željom članstva u EU (da li i integracija to je pitanje), NATO
Crnogorci = EU i NATO
Srbijanci = p o d i j e lj e n i, dio želi u EU, manji dio želi i NATO, dio želi Rusiju, velik dio ne želi NATO
Makedonci = žele EU i NATO, imaju problema sa Grcima, Albancima, SPC, pomažu im Bugari.

Bilo bi bolje da su narodi na Balkanu više ujednačeni u svojim željama i odabirima, ali nisu i to je to. Sve te razlike su zbog straha i istorijskog iskustva koje su imali. Zato svako ide tamo gdje ima vise povjerenja u zaštitu svojih interesa.

el o el

pre 5 godina

(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. septembar 2018 11:40)

Ovo mi izgleda kao sasvim realna ponuda i siguran sam da će Amerika bez problema rasturit Hrvatsku (članicu UN,EU i NATO, saveznika Njemačke i Vatikana) i da će joj teritoriju prisvojit Srbiji.
Također je i realno da rasture BiH, RS pripoje Srbiji i stvore skoro pa čistu muslimansku zemlju u srcu Europe.
I za kraj će bez problema 2miliona Albanaca silom ugurat natrag u Srbiju.
A svi ti narodi gore će to mirno prihvatiti pjevajući Kumbaya my lord oko logorske vatre uz gitaru i bocu vina.

Sasvim legitimni zahtjevi i ne sumnjam uopće da će Amerika sve to napraviti isključivo zbog prijateljstva jedne velike i moćne Srbije, svjetske sile pune nafte i ruda. Možda da vam pripoje još Makedoniju i Crnu Goru, kad je bal nek je maskembal :)

Kipper

pre 5 godina

Заиста чудна лупетања се чују од оних који на територији Србије имају највећу војну базу ван своје земље и то без сагласности домаћина!

Ortakov

pre 5 godina

Ako je kongres to razmatrao i zaključio da je problem ako Srbija kupuje oružje iz Rusije, onda tu nema šta mnogo da se priča, zna se ko je "tata" ovde i ko mora da se sluša.
Sa druge strane, ako postoji zainteresovana strana da proda oružje ovde, onda neka ponudi dobre uslove, ali ne samo za vlastodršce, u smislu, ako počne da se puškara da oni imaju gde da se sklone, već, ozbiljne projekte, ozbiljnu zaštitu, onda, zašto da ne.
Poznajući rusku politiku, bojim se da oni mogu samo da korumpiraju vlast, a za narod, baš ih briga, oni ni za svoj ne brinu nešto posebno, što bi se brinuli za neke tamo domorodce, koji se lože na rusiju !?

Ekipa

pre 5 godina

800 милиона помоћи, а материјална штета од бимбардовања преко 100 милијарди долара?

Кога Американци покушавају да праве лудим?

dragan

pre 5 godina

logihcno.. zamislite ja imam pekaru.. i kinjim okolo sve pekare koje se otvore uspem da ih oslabljujem inspekcijama, pretnjama, popustima u mojoj velikoj jakoj pekari, koje mogu da lakse podnesem, i oni grcaju... svaki njihov pokusaj napredovanja je pretnja po moj biznis i sad odjednom cujem da komsija pekar kupuje pistolj...

Lobotomy is the name of the game™

pre 5 godina

@Sloba
Poštovani Slobo, o kom polaganju kog prava na šta to vi pričate?
Sva prava i zakoni su pogaženi 24.03.1999. napadom na suverenu državu, na način na koji je to učinjeno.
Da me lokalni dušebrižnici ne razumeju pogrešno, ne pričam o tome da li je bilo povoda, to je za neku drugu raspravu.

Od tog trenutka je Kosovo otrgnuto od matice, od tog trenutka to više nije naša teritorija i bilo kakvo vraćanje dugova je potpuno suludo, ako ne i kriminalno.

Zamislite da vas neko na prevaru i na silu izbaci iz stana i pritom natera da nastavite da mu plaćate infostan i struju!

Miroljub

pre 5 godina

Sta im bode oci!?... Pa to i vrapci na grani znaju.
Amerikanci na kosovu imaju potencijanu tacku odakle mogu da lansiraju rakete srednjeg dometa sa nuklearnim glavama na Rusiju. U slucaju da Srbija nabavi Ruski PVO njihov polozaj na Kosovu se menja iz osnova. Evo zbog cega. Ako dodje do toga da Amerikanci lansiraju te rakete srednjeg dometa, onda u momentu dok se raketa dize ona je najranjivija za sisteme PVO. Znaci mogu da se skine pre nego da dostignu "bezbednu" visinu. Znaci nabavko Ruskih sistema PVO Kosovo kao potencijalna america tacka na napad je neutralisana.
I zaista to je isto kao da su Rusi u Srbiji pored kosova instalirali svoju bazu. To je to.

sto dalje od ruskog uticaja

pre 5 godina

Nadam se da će Ameri pritisnuti dobrano ovu našu crno crvenu koaliciju i da nećemo ni kupovati ni dobijati rusko naoruzanje. Jednostavno uterati Srbiju u NATO.

neutralnost

pre 5 godina

Obzirom da je juce visoki funkcioner Stejt Departmenta rekao da Srbiju ne vidi u NATO, pretpostavljam da se od Srbije ocekuje vojna neutralnost. To se moze postici na dva nacina: 1) razoruzanjem, sto na Balkanu nije realno 2) naoruzavanjem/saradnjom sa obe strane. U ovom kontekstu, treba nabaviti protiv-vazdusne sisteme i od jednih i od drugih i to je to. Jos bolje neka i jedni i drugi poklone, kao sto su radili 50-tih i 60-tih godina.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

Miroljub, 13. septembar 2018 09:21)
razlog više da nabavimo jer onda Kosovo nije zanimljivo Americi i možda zatvore bazu!

Maka@

pre 5 godina

Srbija i ovako drljava je i dalje osovina ovog dela Evrope ,a stvar je i političkog prestiža NATO alijanse da Rusiju skrajnu sa Balkana.Evropa tj Nemci su odabrali Hrvate, Ameri Albance ,Turci Bošnjake teško da će nekih od tih centara sad odabrati nas , dakle ostaje Moskva . Znam da su mnogu zamajani pričama i histerično rusofilni i antiruski raspoloženi treba biti realan i shvatiti da su nam Albanci strateški neprijatelji , prihvatiti to i u skladu sa time kreirati politiku .Ali mi nemamo elitu ni političku ni kulturnu koja bi povela ovaj narod u preporod kao sto smo imali u 19 . i početkom ovog veka tako da zaista ne gajim nade da neko ozbiljno razmišlja o budućnosti ove države.

Sale x

pre 5 godina

Koji cinizam ''zbog američkih intervencija u sukobima u BiH i na KiM i priznanja nezavisnoti Kosova'' Bombardovanje... To je bilo bombardovanje!

Saša

pre 5 godina

Može li neko već jednom da objasni amerikancima da naši odnosi nisu srdačni i da ih mi i dalje smatramo za neprijatelje i najveće zlo čovečanstva i planete?

Sloba

pre 5 godina

OK što vraćamo taj dug. Tako možemo da polažemo pravo na svojinu firmi za koje su potrošeni krediti: Trepča i te Gazivode, pretpostavljam.

Tihomir

pre 5 godina

Da smo imali ruski pvo 1999 , ne bi nas napali. Ako ga nabavimo onda vise nece smeti da im padne tako nesto na pamet.A ameri to ne volu, oni hoce da ratuju i uvode demokratiju bez gubitaka u ljudstvu i tehnici . nervira svako ko moze da im se suprotstavi . Zato patoloski mrze Ruse i Kineze jbg.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Šta to Amerikancima "bode oči" u Srbiji?

Bolje bi vam bilo da me pitate "Šta to Srbima "bode oči" u Srbiji ?
Kada je Srbija u pitanju, samo "slepce kod očiju" ne "bodu oči" !

Ibermenš

pre 5 godina

Ma to su gluposti, ne boje se Ameri srpsko-ruske kombinacije i nekakve ruske baze u Srbiji.
Kako Rusi mogu imati bazu u Srbiji, kako ste zamislili logistiku za tu bazu, udaljeni su 2000km a po putu sve "neprijateljska" teritorija, i Srbija sa svih strana opkoljena s NATO-m!
Njima smeta da kupujete naoružanje od Rusa a ne od njih.

apolo

pre 5 godina

To je vase rezonovanje koje i nije bitno, uzeći u obzir da rusi imaju najbolji takav sistem na svetu, da čak i vaša Nato članica od njih kupuje, i osnovno da Srbija kao neutralna moze kupovati od koga hoće.

Rob sinji

pre 5 godina

Brine ih mogućnost trke u naoružavanju u regionu?
A oni sve tako zabrinuti prodaju dve trećine oružija zemljama koje ga kupuju sa jedinom namerom da pripucaju po Srbima čim im se ukaže prilika. Moraće to malo bolje rodjaci ako zaista mislite da se mirimo.

humanista

pre 5 godina

,,Omladinsko Patriotski kamp za decu,, na Zlatiboru.Naravno koji je g.Stefanovic uspsno zatvorio uz jake snage policije, apsurdno ali posle 9 dana rada kampa.Po naredjenju jednog briznog gospodina.

do sledeće prilike

pre 5 godina

Izudaraš nekog, izudaraš mu rodbinu, otmeš deo dvorišta i posle imaš srdačne odnose. Kakvi smo mi bolidi vidi se iz tuđih komentara o nama.

do sledeće prilike

pre 5 godina

Izudaraš nekog, izudaraš mu rodbinu, otmeš deo dvorišta i posle imaš srdačne odnose. Kakvi smo mi bolidi vidi se iz tuđih komentara o nama.

Saša

pre 5 godina

Može li neko već jednom da objasni amerikancima da naši odnosi nisu srdačni i da ih mi i dalje smatramo za neprijatelje i najveće zlo čovečanstva i planete?

Miroljub

pre 5 godina

Sta im bode oci!?... Pa to i vrapci na grani znaju.
Amerikanci na kosovu imaju potencijanu tacku odakle mogu da lansiraju rakete srednjeg dometa sa nuklearnim glavama na Rusiju. U slucaju da Srbija nabavi Ruski PVO njihov polozaj na Kosovu se menja iz osnova. Evo zbog cega. Ako dodje do toga da Amerikanci lansiraju te rakete srednjeg dometa, onda u momentu dok se raketa dize ona je najranjivija za sisteme PVO. Znaci mogu da se skine pre nego da dostignu "bezbednu" visinu. Znaci nabavko Ruskih sistema PVO Kosovo kao potencijalna america tacka na napad je neutralisana.
I zaista to je isto kao da su Rusi u Srbiji pored kosova instalirali svoju bazu. To je to.

Sale x

pre 5 godina

Koji cinizam ''zbog američkih intervencija u sukobima u BiH i na KiM i priznanja nezavisnoti Kosova'' Bombardovanje... To je bilo bombardovanje!

dragan

pre 5 godina

logihcno.. zamislite ja imam pekaru.. i kinjim okolo sve pekare koje se otvore uspem da ih oslabljujem inspekcijama, pretnjama, popustima u mojoj velikoj jakoj pekari, koje mogu da lakse podnesem, i oni grcaju... svaki njihov pokusaj napredovanja je pretnja po moj biznis i sad odjednom cujem da komsija pekar kupuje pistolj...

Tihomir

pre 5 godina

Da smo imali ruski pvo 1999 , ne bi nas napali. Ako ga nabavimo onda vise nece smeti da im padne tako nesto na pamet.A ameri to ne volu, oni hoce da ratuju i uvode demokratiju bez gubitaka u ljudstvu i tehnici . nervira svako ko moze da im se suprotstavi . Zato patoloski mrze Ruse i Kineze jbg.

Ibermenš

pre 5 godina

Ma to su gluposti, ne boje se Ameri srpsko-ruske kombinacije i nekakve ruske baze u Srbiji.
Kako Rusi mogu imati bazu u Srbiji, kako ste zamislili logistiku za tu bazu, udaljeni su 2000km a po putu sve "neprijateljska" teritorija, i Srbija sa svih strana opkoljena s NATO-m!
Njima smeta da kupujete naoružanje od Rusa a ne od njih.

Rob sinji

pre 5 godina

Brine ih mogućnost trke u naoružavanju u regionu?
A oni sve tako zabrinuti prodaju dve trećine oružija zemljama koje ga kupuju sa jedinom namerom da pripucaju po Srbima čim im se ukaže prilika. Moraće to malo bolje rodjaci ako zaista mislite da se mirimo.

Ekipa

pre 5 godina

800 милиона помоћи, а материјална штета од бимбардовања преко 100 милијарди долара?

Кога Американци покушавају да праве лудим?

Kipper

pre 5 godina

Заиста чудна лупетања се чују од оних који на територији Србије имају највећу војну базу ван своје земље и то без сагласности домаћина!

apolo

pre 5 godina

To je vase rezonovanje koje i nije bitno, uzeći u obzir da rusi imaju najbolji takav sistem na svetu, da čak i vaša Nato članica od njih kupuje, i osnovno da Srbija kao neutralna moze kupovati od koga hoće.

Sloba

pre 5 godina

OK što vraćamo taj dug. Tako možemo da polažemo pravo na svojinu firmi za koje su potrošeni krediti: Trepča i te Gazivode, pretpostavljam.

neutralnost

pre 5 godina

Obzirom da je juce visoki funkcioner Stejt Departmenta rekao da Srbiju ne vidi u NATO, pretpostavljam da se od Srbije ocekuje vojna neutralnost. To se moze postici na dva nacina: 1) razoruzanjem, sto na Balkanu nije realno 2) naoruzavanjem/saradnjom sa obe strane. U ovom kontekstu, treba nabaviti protiv-vazdusne sisteme i od jednih i od drugih i to je to. Jos bolje neka i jedni i drugi poklone, kao sto su radili 50-tih i 60-tih godina.

Maka@

pre 5 godina

Srbija i ovako drljava je i dalje osovina ovog dela Evrope ,a stvar je i političkog prestiža NATO alijanse da Rusiju skrajnu sa Balkana.Evropa tj Nemci su odabrali Hrvate, Ameri Albance ,Turci Bošnjake teško da će nekih od tih centara sad odabrati nas , dakle ostaje Moskva . Znam da su mnogu zamajani pričama i histerično rusofilni i antiruski raspoloženi treba biti realan i shvatiti da su nam Albanci strateški neprijatelji , prihvatiti to i u skladu sa time kreirati politiku .Ali mi nemamo elitu ni političku ni kulturnu koja bi povela ovaj narod u preporod kao sto smo imali u 19 . i početkom ovog veka tako da zaista ne gajim nade da neko ozbiljno razmišlja o budućnosti ove države.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Šta to Amerikancima "bode oči" u Srbiji?

Bolje bi vam bilo da me pitate "Šta to Srbima "bode oči" u Srbiji ?
Kada je Srbija u pitanju, samo "slepce kod očiju" ne "bodu oči" !

sto dalje od ruskog uticaja

pre 5 godina

Nadam se da će Ameri pritisnuti dobrano ovu našu crno crvenu koaliciju i da nećemo ni kupovati ni dobijati rusko naoruzanje. Jednostavno uterati Srbiju u NATO.

Lobotomy is the name of the game™

pre 5 godina

@Sloba
Poštovani Slobo, o kom polaganju kog prava na šta to vi pričate?
Sva prava i zakoni su pogaženi 24.03.1999. napadom na suverenu državu, na način na koji je to učinjeno.
Da me lokalni dušebrižnici ne razumeju pogrešno, ne pričam o tome da li je bilo povoda, to je za neku drugu raspravu.

Od tog trenutka je Kosovo otrgnuto od matice, od tog trenutka to više nije naša teritorija i bilo kakvo vraćanje dugova je potpuno suludo, ako ne i kriminalno.

Zamislite da vas neko na prevaru i na silu izbaci iz stana i pritom natera da nastavite da mu plaćate infostan i struju!

humanista

pre 5 godina

,,Omladinsko Patriotski kamp za decu,, na Zlatiboru.Naravno koji je g.Stefanovic uspsno zatvorio uz jake snage policije, apsurdno ali posle 9 dana rada kampa.Po naredjenju jednog briznog gospodina.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

Miroljub, 13. septembar 2018 09:21)
razlog više da nabavimo jer onda Kosovo nije zanimljivo Americi i možda zatvore bazu!

Ortakov

pre 5 godina

Ako je kongres to razmatrao i zaključio da je problem ako Srbija kupuje oružje iz Rusije, onda tu nema šta mnogo da se priča, zna se ko je "tata" ovde i ko mora da se sluša.
Sa druge strane, ako postoji zainteresovana strana da proda oružje ovde, onda neka ponudi dobre uslove, ali ne samo za vlastodršce, u smislu, ako počne da se puškara da oni imaju gde da se sklone, već, ozbiljne projekte, ozbiljnu zaštitu, onda, zašto da ne.
Poznajući rusku politiku, bojim se da oni mogu samo da korumpiraju vlast, a za narod, baš ih briga, oni ni za svoj ne brinu nešto posebno, što bi se brinuli za neke tamo domorodce, koji se lože na rusiju !?

Nenad

pre 5 godina

Da smo imali ruski pvo 1999 , ne bi nas napali. Ako ga nabavimo onda vise nece smeti da im padne tako nesto na pamet...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tihomir, 13. septembar 2018 08:53)

Dokle god u Srbiji postoje ljudi koji ovako razmisljaju, ovde bolje biti NECE!
Covece, tvoj rezon ima smisla jedino pod uslovom da su nam Rusi mogli doturati tokom bombardovanja NEOGRANICENE KOLICINE PVO (znaci ne postoji problem prelaska granica i NATO teritorija, davali nam taj PVO besplatno, mi imali neogranicen broj obucenih vojnika i oficira za upotrebu tok PVO-a i tako jos stosta ...).
A u realnosti, da smo posedovali ruski PVO, NATO bi nas lupao 50 puta jace, umesto sto su na odredjene vojne lokacije padale po 3-4 rakete ili bombe, padalo bi po 50-100, razaranja bi bila MNOGO VECA, POGINULO BI MNOGO VISE CIVILA (i vojnika).
A njima (NATO) ne bi bio nikakav problem da dovuku, pa skoro neogranicene kolicine municije, vojnika, oficira, ..., sta god treba i da bombarduju, ako treba i par godina (a ko bi ih inace u tome sprecio).
E sad, da li bi to pojedine usijane glave u Srbiji mogle da shvate, to je vec nesto sasvim drugo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 5 godina

Za Ameriku je recept prijateljstva sa Srbijom veoma jednostavan.
Da Amerika prihvati i podrži Srbiju u obnavljanju Republike Srpske Krajine, fedralizaciju Hrvatke ili njemo pripajanje sa Srbijom, odcepljenje RS od BiH i
njeno priključenje Srbiji i vraćanje KiM kao AP u Srbiju.
Ako, i kad to Amerika uradi, imaće u Srbiji najvećeg prijatelja.

el o el

pre 5 godina

(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. septembar 2018 11:40)

Ovo mi izgleda kao sasvim realna ponuda i siguran sam da će Amerika bez problema rasturit Hrvatsku (članicu UN,EU i NATO, saveznika Njemačke i Vatikana) i da će joj teritoriju prisvojit Srbiji.
Također je i realno da rasture BiH, RS pripoje Srbiji i stvore skoro pa čistu muslimansku zemlju u srcu Europe.
I za kraj će bez problema 2miliona Albanaca silom ugurat natrag u Srbiju.
A svi ti narodi gore će to mirno prihvatiti pjevajući Kumbaya my lord oko logorske vatre uz gitaru i bocu vina.

Sasvim legitimni zahtjevi i ne sumnjam uopće da će Amerika sve to napraviti isključivo zbog prijateljstva jedne velike i moćne Srbije, svjetske sile pune nafte i ruda. Možda da vam pripoje još Makedoniju i Crnu Goru, kad je bal nek je maskembal :)

Dmitar Zvonimir

pre 5 godina

Balkan je interesno podijeljen. Ne samo da su strane sile zauzele pozicije već su i narodi Balkana napravili svoj izbor, a neki gaje i istorijske veze.
Slovenija = EU i NATO
Hrvatska = Njemačka i prijateljstvo sa Amerikom i NATO
Bosna Hrvati = Hrvatska i EU i NATO
Bosna Bošnjaci = muslimani Balkana i Turska, sa željom članstva u EU, podupiru useljenje muslimana u EU
Bosna Srbi = Srbija i Rusija, protiv NATO
Albanci = Amerika sa željom članstva u EU (da li i integracija to je pitanje), NATO
Crnogorci = EU i NATO
Srbijanci = p o d i j e lj e n i, dio želi u EU, manji dio želi i NATO, dio želi Rusiju, velik dio ne želi NATO
Makedonci = žele EU i NATO, imaju problema sa Grcima, Albancima, SPC, pomažu im Bugari.

Bilo bi bolje da su narodi na Balkanu više ujednačeni u svojim željama i odabirima, ali nisu i to je to. Sve te razlike su zbog straha i istorijskog iskustva koje su imali. Zato svako ide tamo gdje ima vise povjerenja u zaštitu svojih interesa.

sto dalje od ruskog uticaja

pre 5 godina

Nadam se da će Ameri pritisnuti dobrano ovu našu crno crvenu koaliciju i da nećemo ni kupovati ni dobijati rusko naoruzanje. Jednostavno uterati Srbiju u NATO.

Saša

pre 5 godina

Može li neko već jednom da objasni amerikancima da naši odnosi nisu srdačni i da ih mi i dalje smatramo za neprijatelje i najveće zlo čovečanstva i planete?

Tihomir

pre 5 godina

Da smo imali ruski pvo 1999 , ne bi nas napali. Ako ga nabavimo onda vise nece smeti da im padne tako nesto na pamet.A ameri to ne volu, oni hoce da ratuju i uvode demokratiju bez gubitaka u ljudstvu i tehnici . nervira svako ko moze da im se suprotstavi . Zato patoloski mrze Ruse i Kineze jbg.

Ortakov

pre 5 godina

Ako je kongres to razmatrao i zaključio da je problem ako Srbija kupuje oružje iz Rusije, onda tu nema šta mnogo da se priča, zna se ko je "tata" ovde i ko mora da se sluša.
Sa druge strane, ako postoji zainteresovana strana da proda oružje ovde, onda neka ponudi dobre uslove, ali ne samo za vlastodršce, u smislu, ako počne da se puškara da oni imaju gde da se sklone, već, ozbiljne projekte, ozbiljnu zaštitu, onda, zašto da ne.
Poznajući rusku politiku, bojim se da oni mogu samo da korumpiraju vlast, a za narod, baš ih briga, oni ni za svoj ne brinu nešto posebno, što bi se brinuli za neke tamo domorodce, koji se lože na rusiju !?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 5 godina

Za Ameriku je recept prijateljstva sa Srbijom veoma jednostavan.
Da Amerika prihvati i podrži Srbiju u obnavljanju Republike Srpske Krajine, fedralizaciju Hrvatke ili njemo pripajanje sa Srbijom, odcepljenje RS od BiH i
njeno priključenje Srbiji i vraćanje KiM kao AP u Srbiju.
Ako, i kad to Amerika uradi, imaće u Srbiji najvećeg prijatelja.

do sledeće prilike

pre 5 godina

Izudaraš nekog, izudaraš mu rodbinu, otmeš deo dvorišta i posle imaš srdačne odnose. Kakvi smo mi bolidi vidi se iz tuđih komentara o nama.

Nenad

pre 5 godina

Da smo imali ruski pvo 1999 , ne bi nas napali. Ako ga nabavimo onda vise nece smeti da im padne tako nesto na pamet...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tihomir, 13. septembar 2018 08:53)

Dokle god u Srbiji postoje ljudi koji ovako razmisljaju, ovde bolje biti NECE!
Covece, tvoj rezon ima smisla jedino pod uslovom da su nam Rusi mogli doturati tokom bombardovanja NEOGRANICENE KOLICINE PVO (znaci ne postoji problem prelaska granica i NATO teritorija, davali nam taj PVO besplatno, mi imali neogranicen broj obucenih vojnika i oficira za upotrebu tok PVO-a i tako jos stosta ...).
A u realnosti, da smo posedovali ruski PVO, NATO bi nas lupao 50 puta jace, umesto sto su na odredjene vojne lokacije padale po 3-4 rakete ili bombe, padalo bi po 50-100, razaranja bi bila MNOGO VECA, POGINULO BI MNOGO VISE CIVILA (i vojnika).
A njima (NATO) ne bi bio nikakav problem da dovuku, pa skoro neogranicene kolicine municije, vojnika, oficira, ..., sta god treba i da bombarduju, ako treba i par godina (a ko bi ih inace u tome sprecio).
E sad, da li bi to pojedine usijane glave u Srbiji mogle da shvate, to je vec nesto sasvim drugo.

Ekipa

pre 5 godina

800 милиона помоћи, а материјална штета од бимбардовања преко 100 милијарди долара?

Кога Американци покушавају да праве лудим?

Miroljub

pre 5 godina

Sta im bode oci!?... Pa to i vrapci na grani znaju.
Amerikanci na kosovu imaju potencijanu tacku odakle mogu da lansiraju rakete srednjeg dometa sa nuklearnim glavama na Rusiju. U slucaju da Srbija nabavi Ruski PVO njihov polozaj na Kosovu se menja iz osnova. Evo zbog cega. Ako dodje do toga da Amerikanci lansiraju te rakete srednjeg dometa, onda u momentu dok se raketa dize ona je najranjivija za sisteme PVO. Znaci mogu da se skine pre nego da dostignu "bezbednu" visinu. Znaci nabavko Ruskih sistema PVO Kosovo kao potencijalna america tacka na napad je neutralisana.
I zaista to je isto kao da su Rusi u Srbiji pored kosova instalirali svoju bazu. To je to.

Sale x

pre 5 godina

Koji cinizam ''zbog američkih intervencija u sukobima u BiH i na KiM i priznanja nezavisnoti Kosova'' Bombardovanje... To je bilo bombardovanje!

Lobotomy is the name of the game™

pre 5 godina

@Sloba
Poštovani Slobo, o kom polaganju kog prava na šta to vi pričate?
Sva prava i zakoni su pogaženi 24.03.1999. napadom na suverenu državu, na način na koji je to učinjeno.
Da me lokalni dušebrižnici ne razumeju pogrešno, ne pričam o tome da li je bilo povoda, to je za neku drugu raspravu.

Od tog trenutka je Kosovo otrgnuto od matice, od tog trenutka to više nije naša teritorija i bilo kakvo vraćanje dugova je potpuno suludo, ako ne i kriminalno.

Zamislite da vas neko na prevaru i na silu izbaci iz stana i pritom natera da nastavite da mu plaćate infostan i struju!

Kipper

pre 5 godina

Заиста чудна лупетања се чују од оних који на територији Србије имају највећу војну базу ван своје земље и то без сагласности домаћина!

apolo

pre 5 godina

To je vase rezonovanje koje i nije bitno, uzeći u obzir da rusi imaju najbolji takav sistem na svetu, da čak i vaša Nato članica od njih kupuje, i osnovno da Srbija kao neutralna moze kupovati od koga hoće.

dragan

pre 5 godina

logihcno.. zamislite ja imam pekaru.. i kinjim okolo sve pekare koje se otvore uspem da ih oslabljujem inspekcijama, pretnjama, popustima u mojoj velikoj jakoj pekari, koje mogu da lakse podnesem, i oni grcaju... svaki njihov pokusaj napredovanja je pretnja po moj biznis i sad odjednom cujem da komsija pekar kupuje pistolj...

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

Miroljub, 13. septembar 2018 09:21)
razlog više da nabavimo jer onda Kosovo nije zanimljivo Americi i možda zatvore bazu!

el o el

pre 5 godina

(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. septembar 2018 11:40)

Ovo mi izgleda kao sasvim realna ponuda i siguran sam da će Amerika bez problema rasturit Hrvatsku (članicu UN,EU i NATO, saveznika Njemačke i Vatikana) i da će joj teritoriju prisvojit Srbiji.
Također je i realno da rasture BiH, RS pripoje Srbiji i stvore skoro pa čistu muslimansku zemlju u srcu Europe.
I za kraj će bez problema 2miliona Albanaca silom ugurat natrag u Srbiju.
A svi ti narodi gore će to mirno prihvatiti pjevajući Kumbaya my lord oko logorske vatre uz gitaru i bocu vina.

Sasvim legitimni zahtjevi i ne sumnjam uopće da će Amerika sve to napraviti isključivo zbog prijateljstva jedne velike i moćne Srbije, svjetske sile pune nafte i ruda. Možda da vam pripoje još Makedoniju i Crnu Goru, kad je bal nek je maskembal :)

Ibermenš

pre 5 godina

Ma to su gluposti, ne boje se Ameri srpsko-ruske kombinacije i nekakve ruske baze u Srbiji.
Kako Rusi mogu imati bazu u Srbiji, kako ste zamislili logistiku za tu bazu, udaljeni su 2000km a po putu sve "neprijateljska" teritorija, i Srbija sa svih strana opkoljena s NATO-m!
Njima smeta da kupujete naoružanje od Rusa a ne od njih.

Sloba

pre 5 godina

OK što vraćamo taj dug. Tako možemo da polažemo pravo na svojinu firmi za koje su potrošeni krediti: Trepča i te Gazivode, pretpostavljam.

humanista

pre 5 godina

,,Omladinsko Patriotski kamp za decu,, na Zlatiboru.Naravno koji je g.Stefanovic uspsno zatvorio uz jake snage policije, apsurdno ali posle 9 dana rada kampa.Po naredjenju jednog briznog gospodina.

neutralnost

pre 5 godina

Obzirom da je juce visoki funkcioner Stejt Departmenta rekao da Srbiju ne vidi u NATO, pretpostavljam da se od Srbije ocekuje vojna neutralnost. To se moze postici na dva nacina: 1) razoruzanjem, sto na Balkanu nije realno 2) naoruzavanjem/saradnjom sa obe strane. U ovom kontekstu, treba nabaviti protiv-vazdusne sisteme i od jednih i od drugih i to je to. Jos bolje neka i jedni i drugi poklone, kao sto su radili 50-tih i 60-tih godina.

Dmitar Zvonimir

pre 5 godina

Balkan je interesno podijeljen. Ne samo da su strane sile zauzele pozicije već su i narodi Balkana napravili svoj izbor, a neki gaje i istorijske veze.
Slovenija = EU i NATO
Hrvatska = Njemačka i prijateljstvo sa Amerikom i NATO
Bosna Hrvati = Hrvatska i EU i NATO
Bosna Bošnjaci = muslimani Balkana i Turska, sa željom članstva u EU, podupiru useljenje muslimana u EU
Bosna Srbi = Srbija i Rusija, protiv NATO
Albanci = Amerika sa željom članstva u EU (da li i integracija to je pitanje), NATO
Crnogorci = EU i NATO
Srbijanci = p o d i j e lj e n i, dio želi u EU, manji dio želi i NATO, dio želi Rusiju, velik dio ne želi NATO
Makedonci = žele EU i NATO, imaju problema sa Grcima, Albancima, SPC, pomažu im Bugari.

Bilo bi bolje da su narodi na Balkanu više ujednačeni u svojim željama i odabirima, ali nisu i to je to. Sve te razlike su zbog straha i istorijskog iskustva koje su imali. Zato svako ide tamo gdje ima vise povjerenja u zaštitu svojih interesa.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Šta to Amerikancima "bode oči" u Srbiji?

Bolje bi vam bilo da me pitate "Šta to Srbima "bode oči" u Srbiji ?
Kada je Srbija u pitanju, samo "slepce kod očiju" ne "bodu oči" !

Maka@

pre 5 godina

Srbija i ovako drljava je i dalje osovina ovog dela Evrope ,a stvar je i političkog prestiža NATO alijanse da Rusiju skrajnu sa Balkana.Evropa tj Nemci su odabrali Hrvate, Ameri Albance ,Turci Bošnjake teško da će nekih od tih centara sad odabrati nas , dakle ostaje Moskva . Znam da su mnogu zamajani pričama i histerično rusofilni i antiruski raspoloženi treba biti realan i shvatiti da su nam Albanci strateški neprijatelji , prihvatiti to i u skladu sa time kreirati politiku .Ali mi nemamo elitu ni političku ni kulturnu koja bi povela ovaj narod u preporod kao sto smo imali u 19 . i početkom ovog veka tako da zaista ne gajim nade da neko ozbiljno razmišlja o budućnosti ove države.

Rob sinji

pre 5 godina

Brine ih mogućnost trke u naoružavanju u regionu?
A oni sve tako zabrinuti prodaju dve trećine oružija zemljama koje ga kupuju sa jedinom namerom da pripucaju po Srbima čim im se ukaže prilika. Moraće to malo bolje rodjaci ako zaista mislite da se mirimo.