Ponedeljak, 10.09.2018.

16:26

Jelena Janković posle 17 godina ispala sa WTA liste

Srpska teniserka Jelena Janković više nije na zvaničnoj WTA rang listi, posle više od 17 godina.

Izvor: LN

Jelena Jankoviæ posle 17 godina ispala sa WTA liste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Milica carica

pre 5 godina

Jeco SRECNO gde god bila, mada bih volela da vidim jos koji mec i kako se NIKADA NISI PREDAVALA.
SECAM SE NA PRIJENU KOD NJKV Elizabete II kada su bili i No1E, po 4 prva igraca i igracice.

Kaze kraljica Elizabeta II: ja sam kraljica
JJ: ja sam CARICA :-)
dAJ BOŽE DA JOŠ NEKADA IMAMO TAKVE IGRAČICE KAO ŠTO SU ONA I ANA a No1E, No1e, JE JEDAN JEDINI NEPONOVLJIVI!
SREĆNO SVIM NAŠIMA!

Бата Стојковић

pre 5 godina

Srećno JJ, bez nje je wta smor.
(nIkol dž. femija, 11. septembar 2018 19:26)
Још нешто да додам твојој листи Јелениних успеха Никол. Јелена је једна од ретких тенисерки, ако не и једина, која је победила сестре Вилијамс једну за другом на истом турниру.

nIkol dž. femija

pre 5 godina

veder, 11. septembar 2018 13:46)

LEPO STE NAPISALI SVE, samo još dodajte sebi samokritičnost.
Jelena je bila prva na svetu na kraju godine, a to je najvažnije od najvažnijeg, a teniserima i svim sportistima je najvažnije (pitajte kog god sportistu, ili nadjite u intervjuima) da budu prvi na svetu a onda još važnije je ZAVRŠITI GODINU NA MESTU JEDAN. JJ JE TO USPELO. DIVNO. HVALA JOJ JER JE IME SRBIJE OGLASILA NA NAVIŠOJ MOGUĆOJ TENISKOJ TAČKI. BROJ JEDAN NA KRAJU GODINE I TOKOM GODINE. A Jelena Jankoivić je bila I JUNIORSKI BROJ JEDAN TOKOM GODINE, NE I NA KRAJU.

JELENA JANKOVIĆ JE UZELA gren slem titulu u singlu na Australiji, kao juniorka, ZA SADA JEDINA SRPKINJA, u muškoj i ženskoj konkurenciji, KOJA JE UZELA SLEM U SINGLU !!

JELENA JANKOVIĆ JE UZELA GREN SLEM VIMBLDON U MEŠOVITOM DUBLU SA Džejmijem Marejem, A TA TITULA JE BILA PRVI SLME ZA BRITANIJU UOPŠTE, POSLE XY GODINA, posle je tek Endi uzeo singl titulu.

JELENA JANKOVIĆ JE ODIGRALA PREKO 100O MEČEVA, što je retkost, mali broj tenisera i teniserki je to uradio, IMATI PEKO 1000 MEČEVA, kako je i sama rekla "mnogo je i da se broji akamoli da igra" !!
JELENA JAKOVIĆ je igračica koja je igrala lep i ženstven tenis, VRHUNSKA TEHNIKA I VEROVATNO JE TU NAJBOLJA, RETKO KO IMA TAKO DOBRU TEHNIKU UDARACA, KRETANJA KAO JJ, to je za udžbenik.

SAMO ONA JE IMALA PETLJE DA ODGOVORI BEZOBRAZLUKU SERENE. SAMO ONA SE NIJE DALA. ONA JE BILA SVOJA, LIČNOST, PERSONA.

Srećno JJ, bez nje je wta smor.

CHE

pre 5 godina

Jelena bi osvojila onaj US open protiv Serene u finalu.Ali Serena je toliko odugovlacila sa igrom posto nije bila u kondiciji ali sudija nije smeo da joj daje opomene zbog toga i kaznjava je.Tada joj sudije nisu smetale i zato mi je drago sto se nasao jedan sudija koji ce da je kazni za njeno ponasanje kada gubi.Jeleni zelim puno srece u daljem zivotu.

labrc

pre 5 godina

Najlepše none WTA
(Hunter, 11. septembar 2018 12:29)

Nisu! Nisi ni gledao druge teniserke. Samo si Srbe gledao. A ona je sebe, poput Barbare Schett, samoreklamirala kao neku zgodaciju.

CARICA

pre 5 godina

@Tuzno je ovo sve, tuzan kraj jedne karijere.
(9494, 10. septembar 2018 20:44)
Ne mogu da verujem sta napisa covek.
Pa Jelena Jankovic je zaradila samo od turnira oko 20.000.000 $ + od sponzora.
Sta bi ti čoveče dao za samo taj jedan milion i mnogi od nas.
Povukle su se mnoge i teniserke i teniseri a da to nisu objavljivali na pres koferencijama.
Jelena je bila NEUSTRAŠIVA. da je mogla više SIGURNO. Da igra danas bila bi PRVA, jer današnje igračice su mnogo lošije nego tada.
Jedna od retkih koja je na istom turniru pobeđivala obe sestre Wilijams.
Bila je prezgodna telo kao izvajano.
da je imala Aninu glavu bila bi NAJLEPŠA SPORTISKINJA IKADA.
JECO, ŠTA GOD RADILA, ČIME GOD SE BAVILA ŽELIM TI SAMO SREĆU U ŽIVOTU!

sizif 8706

pre 5 godina

Ovo je sramota, idite bre gledajte domaći fudbal, za bolje niste, patološki gubitnici, zalutali ste u sport, tenis. Jelena Janković, veliki borac, nažalost pomalo i tragičar domaćeg sporta, nije imala sreće, kao i Novak Đoković, rođena je u vreme Serene i ostalih velikih majstora ženskog tenisa. Žao mi je što bar jedan GS nije uzela, ali biti na prvom mestu, u ovakvoj konkurenciji.... Ana Ivanović takođe, neverovatna sportiskinja, šampion, as... Novak Đoković, ne postoji uspeh, dostignuće, statistika, koja bi vas zadovoljila, vas,koji nemate pojma o tenisu nego lečite svoje nacionalistčke komplekse unižavajući bolje od vas i vaših. Kažem, seoski fudbal, vređanje protivnika, to ste vi.

veder

pre 5 godina

majstore, Jelena je bila zvanicno najbolja teniserka 2008. godine, zavrsila godinu na prvom mestu.
posle monike seles, nasa najbolja teniserka svih vremena!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ponjava, 10. septembar 2018 23:01)

Možda kod tebe, kod svih drugih i na WTA listi šampionki može biti jedino iza Ane Ivanović. Šampion je uvek šampion, Jelena to nije i ne može biti najbolja ssrpska teniserka svih vremena.
Ana je najbolja svih vremena jer je prva Srpkinja broj jedan i GS šampionka.
Malo manje pristrasnosti i navijčke ostrašćenosti, a više objektivnost.

NekoKo

pre 5 godina

Svaka čast i njoj i Ani, treba im odati priznanje ali jedan je jedini neponovljivi i nenadjebivi car na carevima, naš vanzemaljac Novak Đoković. Greh je pominjati Anu i Jelenu u istom kontekstu sa Noletom, a isto to važi i za sve naše ostale tenisere, aktivni i penzionisane.

asaakira

pre 5 godina

Hvala ti sto si povredjena igrala za svoju zemlju, hvala ti za svaku bekhend paralelu, hvala ti sto si na jednom turniru izbacila obe sestre vilijams, sto jos niko nije uradio....

Kosica

pre 5 godina

@THE FINAL CUT

Jelena je bila nedelju dana na prvom mestu u avgustu 2008., a u oktobru iste godine se vratila na tu poziciju i na prvom mestu je i završila sezonu.
Šteta što nije osvojila GS, a isto važi i za Safinu i Dementijevu. Čini se da danas može da osvoji GS bilo ko.

ponjava

pre 5 godina

@the final cut
majstore, Jelena je bila zvanicno najbolja teniserka 2008. godine, zavrsila godinu na prvom mestu.
posle monike seles, nasa najbolja teniserka svih vremena!

noleisthebest

pre 5 godina

Kakva je to igracica bila...elegantna, mekih pokreta, prelepa tehnika.

Ziva greota sto ne isvoji slem bar jedan...ali dirga su to vremena bila, mnogo jaka konkurencija: braca Vilijams, Klajsters, Henin, Morezmo, Sarapova, Ivanovic,..cak i Dementieva nije mogla da osvoji slem.

Pregazilomje vreme nasu divnu Jecu, uvek nasmejana!

podaci od 06.09.2018.

pre 5 godina

Била прва на свету - мало је њих које су то успеле, тачније, од оснивања ВТА листе - 25 жена је било број 1. Бити једна од тих 25 је ОГРОМАН УСПЕХ, иако је била само једну недељу прва. Браво за све Јецо.
(THE FINAL CUT, 10. septembar 2018 22:12)

Na prvom mestu je bila 18 nedelja. Uzgred, ovde ima dosta o JJ.

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

dulle

pre 5 godina

Ivane, nije još zvanično saopštila ali prema nekim informacijama i to je u planu, na žalost. Mada ni Monika koju ovde pominju nikad se nije zvanično povukla.

sanja

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/usopen2018/komentari.php?nav_id=1442066#k28181627

Jednu nedelju bila prva! Pa hit! Jelena Janković je sezonu 2008. godine završila na prvom mestu.

Stevan

pre 5 godina

Neko se ovde propisno izblamirao i napisao da je Jelena bila nedelju dana na prvom mestu. Jelena je 2008. godinu završila na prvom mestu. Imala bi nekoliko slemova i mnogo više trofeja da nije bilo Enan. Jelena na svom vrhuncu nije imala problem sa sestrama Vilijams, Enan je bila enigma, a njihovi mečevi bili su bolji od mnogih ATP meceva. Bila je sila u ženskom tenisu u mnogo jačoj konkurenciji od današnje. Svaka čast Jeleni i Ani na svemu što su uradile u tenisu.

dulle

pre 5 godina

Ne bih se složio sa tim "tužan kraj karijere".. Niti je suspendovana niti je prokockala reputaciju, jednostavno povrede u poslednjih par godina su je sprečile da igra kako zna. Istina, imala je manje sreće od nekih da osvoji više ali šta je tu je. 99 odsto mladih bi u startu prihvatilo da ima karijeru kao njenu... Međutim, šta je tu je.. godine i povrede su verovatno presudile da se samo čeka zvanično saopštenje o završetku karijere. Možda je bolje jer ko zna da li bi uspela da igra na njenom nivou a znajući je, to bi je frustriralo. U svakom slučaju, hvala za lepe trenutke koje je pružila Jelena Janković svima nama kao i Ana... Srećno u penziji a mi da se nadamo da će biti novih talenata. Ima još vremena za Bojanu, Aleks, Olgu tek.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Била прва на свету - мало је њих које су то успеле, тачније, од оснивања ВТА листе - 25 жена је било број 1. Бити једна од тих 25 је ОГРОМАН УСПЕХ, иако је била само једну недељу прва. Браво за све Јецо.

analiza

pre 5 godina

Meni je i dalje zao sto joj je uvek vise bilo stalo do izgleda nego do rezultata-ne mogu da zaboravim finale USA kada igra sa Serenom i lomi je i umesto da se skoncentrise na primanje servisa -a ima sansu za brejk!-ona gleda u veliki ekran da vidi kako izgleda!Da je uzela taj GS,bila bi mnogo veca sampionka no sto jeste(psihicki bi joj bilo lakse na GS).Bila je po malo drama-kvin tj volela je da bez razloga sebi zakomplikuje zivot na terenu-ali je i bila neverovatan borac-za nju nije bilo iuzgubljene lopte.Njene neverovatne spage-inteligencija u igri,jer nije bila jaka.Najveca greska je bila nabacivanje misicne mase-zbog cega je postala sporija.

....

pre 5 godina

Ona je razlog sto sam i krenuo da pratim tenis. Finale Sidneja protiv Klajsters 2007. godine. Ona bas nije imala srece tokom karijere, zasluzila je mnogo vise. Ali ostavila je trag, i otvorila vrata tenisu kod nas. Ja se stvarno nadam da nije zavrsila karijeru, pomera se granica sto se tice godina, imala je dve operacije, nadam se da se vraca sledece godine, ima jos 2-3 godine u sebi sigurno...

Milan

pre 5 godina

Zao mi je zaista. Veliki sam Jelenin navijac i cesto pomislim na nju.Znam da ima veliki problem sa ledjima,a plus je na to ovog proleca dosla operacija oka.
Ko zna,mozda ona zeli da se vrati tenisu?
Bilo bi lepo da je neko intervjuise i prenese nam da li ova sjajna teniserka ima dalje profesionalne planove.

hilsman

pre 5 godina

@stoka
a sta fali Krunic i Jovanovski,peta i sesta srpska teniserka svih vremena,svaka cast svima njima sve su imale i imaju fina karijere samo ovde se sve gleda kroz Djokovica pa zato ni Anu ne cenimo a kamoli ostale

Nema šale

pre 5 godina

Nole, Ana, JECA, Anrić, Tesla, Njegoš, Hilandar, kajmak, Drina, Sava, Dali, Rim, Šekspir, rakija - to su srpski i evropski brendovi! Svaka čast za Jelenu Janković i njenu dosadašnju karijeru!

Ostali samo dugmići

pre 5 godina

Jeco,želim ti sve najbolje u daljem životu,mnogo si dala Srbiji,ali to su neki zaboravili.Živi svoj život punim plućima I ne obaziri se na zlurade komentare.

Ostali samo dugmići

pre 5 godina

Jeco,želim ti sve najbolje u daljem životu,mnogo si dala Srbiji,ali to su neki zaboravili.Živi svoj život punim plućima I ne obaziri se na zlurade komentare.

....

pre 5 godina

Ona je razlog sto sam i krenuo da pratim tenis. Finale Sidneja protiv Klajsters 2007. godine. Ona bas nije imala srece tokom karijere, zasluzila je mnogo vise. Ali ostavila je trag, i otvorila vrata tenisu kod nas. Ja se stvarno nadam da nije zavrsila karijeru, pomera se granica sto se tice godina, imala je dve operacije, nadam se da se vraca sledece godine, ima jos 2-3 godine u sebi sigurno...

asaakira

pre 5 godina

Hvala ti sto si povredjena igrala za svoju zemlju, hvala ti za svaku bekhend paralelu, hvala ti sto si na jednom turniru izbacila obe sestre vilijams, sto jos niko nije uradio....

Stevan

pre 5 godina

Neko se ovde propisno izblamirao i napisao da je Jelena bila nedelju dana na prvom mestu. Jelena je 2008. godinu završila na prvom mestu. Imala bi nekoliko slemova i mnogo više trofeja da nije bilo Enan. Jelena na svom vrhuncu nije imala problem sa sestrama Vilijams, Enan je bila enigma, a njihovi mečevi bili su bolji od mnogih ATP meceva. Bila je sila u ženskom tenisu u mnogo jačoj konkurenciji od današnje. Svaka čast Jeleni i Ani na svemu što su uradile u tenisu.

Milan

pre 5 godina

Zao mi je zaista. Veliki sam Jelenin navijac i cesto pomislim na nju.Znam da ima veliki problem sa ledjima,a plus je na to ovog proleca dosla operacija oka.
Ko zna,mozda ona zeli da se vrati tenisu?
Bilo bi lepo da je neko intervjuise i prenese nam da li ova sjajna teniserka ima dalje profesionalne planove.

analiza

pre 5 godina

Meni je i dalje zao sto joj je uvek vise bilo stalo do izgleda nego do rezultata-ne mogu da zaboravim finale USA kada igra sa Serenom i lomi je i umesto da se skoncentrise na primanje servisa -a ima sansu za brejk!-ona gleda u veliki ekran da vidi kako izgleda!Da je uzela taj GS,bila bi mnogo veca sampionka no sto jeste(psihicki bi joj bilo lakse na GS).Bila je po malo drama-kvin tj volela je da bez razloga sebi zakomplikuje zivot na terenu-ali je i bila neverovatan borac-za nju nije bilo iuzgubljene lopte.Njene neverovatne spage-inteligencija u igri,jer nije bila jaka.Najveca greska je bila nabacivanje misicne mase-zbog cega je postala sporija.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Била прва на свету - мало је њих које су то успеле, тачније, од оснивања ВТА листе - 25 жена је било број 1. Бити једна од тих 25 је ОГРОМАН УСПЕХ, иако је била само једну недељу прва. Браво за све Јецо.

noleisthebest

pre 5 godina

Kakva je to igracica bila...elegantna, mekih pokreta, prelepa tehnika.

Ziva greota sto ne isvoji slem bar jedan...ali dirga su to vremena bila, mnogo jaka konkurencija: braca Vilijams, Klajsters, Henin, Morezmo, Sarapova, Ivanovic,..cak i Dementieva nije mogla da osvoji slem.

Pregazilomje vreme nasu divnu Jecu, uvek nasmejana!

dulle

pre 5 godina

Ne bih se složio sa tim "tužan kraj karijere".. Niti je suspendovana niti je prokockala reputaciju, jednostavno povrede u poslednjih par godina su je sprečile da igra kako zna. Istina, imala je manje sreće od nekih da osvoji više ali šta je tu je. 99 odsto mladih bi u startu prihvatilo da ima karijeru kao njenu... Međutim, šta je tu je.. godine i povrede su verovatno presudile da se samo čeka zvanično saopštenje o završetku karijere. Možda je bolje jer ko zna da li bi uspela da igra na njenom nivou a znajući je, to bi je frustriralo. U svakom slučaju, hvala za lepe trenutke koje je pružila Jelena Janković svima nama kao i Ana... Srećno u penziji a mi da se nadamo da će biti novih talenata. Ima još vremena za Bojanu, Aleks, Olgu tek.

Kosica

pre 5 godina

@THE FINAL CUT

Jelena je bila nedelju dana na prvom mestu u avgustu 2008., a u oktobru iste godine se vratila na tu poziciju i na prvom mestu je i završila sezonu.
Šteta što nije osvojila GS, a isto važi i za Safinu i Dementijevu. Čini se da danas može da osvoji GS bilo ko.

hilsman

pre 5 godina

@stoka
a sta fali Krunic i Jovanovski,peta i sesta srpska teniserka svih vremena,svaka cast svima njima sve su imale i imaju fina karijere samo ovde se sve gleda kroz Djokovica pa zato ni Anu ne cenimo a kamoli ostale

ponjava

pre 5 godina

@the final cut
majstore, Jelena je bila zvanicno najbolja teniserka 2008. godine, zavrsila godinu na prvom mestu.
posle monike seles, nasa najbolja teniserka svih vremena!

dulle

pre 5 godina

Ivane, nije još zvanično saopštila ali prema nekim informacijama i to je u planu, na žalost. Mada ni Monika koju ovde pominju nikad se nije zvanično povukla.

podaci od 06.09.2018.

pre 5 godina

Била прва на свету - мало је њих које су то успеле, тачније, од оснивања ВТА листе - 25 жена је било број 1. Бити једна од тих 25 је ОГРОМАН УСПЕХ, иако је била само једну недељу прва. Браво за све Јецо.
(THE FINAL CUT, 10. septembar 2018 22:12)

Na prvom mestu je bila 18 nedelja. Uzgred, ovde ima dosta o JJ.

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

sanja

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/usopen2018/komentari.php?nav_id=1442066#k28181627

Jednu nedelju bila prva! Pa hit! Jelena Janković je sezonu 2008. godine završila na prvom mestu.

sizif 8706

pre 5 godina

Ovo je sramota, idite bre gledajte domaći fudbal, za bolje niste, patološki gubitnici, zalutali ste u sport, tenis. Jelena Janković, veliki borac, nažalost pomalo i tragičar domaćeg sporta, nije imala sreće, kao i Novak Đoković, rođena je u vreme Serene i ostalih velikih majstora ženskog tenisa. Žao mi je što bar jedan GS nije uzela, ali biti na prvom mestu, u ovakvoj konkurenciji.... Ana Ivanović takođe, neverovatna sportiskinja, šampion, as... Novak Đoković, ne postoji uspeh, dostignuće, statistika, koja bi vas zadovoljila, vas,koji nemate pojma o tenisu nego lečite svoje nacionalistčke komplekse unižavajući bolje od vas i vaših. Kažem, seoski fudbal, vređanje protivnika, to ste vi.

Nema šale

pre 5 godina

Nole, Ana, JECA, Anrić, Tesla, Njegoš, Hilandar, kajmak, Drina, Sava, Dali, Rim, Šekspir, rakija - to su srpski i evropski brendovi! Svaka čast za Jelenu Janković i njenu dosadašnju karijeru!

CARICA

pre 5 godina

@Tuzno je ovo sve, tuzan kraj jedne karijere.
(9494, 10. septembar 2018 20:44)
Ne mogu da verujem sta napisa covek.
Pa Jelena Jankovic je zaradila samo od turnira oko 20.000.000 $ + od sponzora.
Sta bi ti čoveče dao za samo taj jedan milion i mnogi od nas.
Povukle su se mnoge i teniserke i teniseri a da to nisu objavljivali na pres koferencijama.
Jelena je bila NEUSTRAŠIVA. da je mogla više SIGURNO. Da igra danas bila bi PRVA, jer današnje igračice su mnogo lošije nego tada.
Jedna od retkih koja je na istom turniru pobeđivala obe sestre Wilijams.
Bila je prezgodna telo kao izvajano.
da je imala Aninu glavu bila bi NAJLEPŠA SPORTISKINJA IKADA.
JECO, ŠTA GOD RADILA, ČIME GOD SE BAVILA ŽELIM TI SAMO SREĆU U ŽIVOTU!

CHE

pre 5 godina

Jelena bi osvojila onaj US open protiv Serene u finalu.Ali Serena je toliko odugovlacila sa igrom posto nije bila u kondiciji ali sudija nije smeo da joj daje opomene zbog toga i kaznjava je.Tada joj sudije nisu smetale i zato mi je drago sto se nasao jedan sudija koji ce da je kazni za njeno ponasanje kada gubi.Jeleni zelim puno srece u daljem zivotu.

nIkol dž. femija

pre 5 godina

veder, 11. septembar 2018 13:46)

LEPO STE NAPISALI SVE, samo još dodajte sebi samokritičnost.
Jelena je bila prva na svetu na kraju godine, a to je najvažnije od najvažnijeg, a teniserima i svim sportistima je najvažnije (pitajte kog god sportistu, ili nadjite u intervjuima) da budu prvi na svetu a onda još važnije je ZAVRŠITI GODINU NA MESTU JEDAN. JJ JE TO USPELO. DIVNO. HVALA JOJ JER JE IME SRBIJE OGLASILA NA NAVIŠOJ MOGUĆOJ TENISKOJ TAČKI. BROJ JEDAN NA KRAJU GODINE I TOKOM GODINE. A Jelena Jankoivić je bila I JUNIORSKI BROJ JEDAN TOKOM GODINE, NE I NA KRAJU.

JELENA JANKOVIĆ JE UZELA gren slem titulu u singlu na Australiji, kao juniorka, ZA SADA JEDINA SRPKINJA, u muškoj i ženskoj konkurenciji, KOJA JE UZELA SLEM U SINGLU !!

JELENA JANKOVIĆ JE UZELA GREN SLEM VIMBLDON U MEŠOVITOM DUBLU SA Džejmijem Marejem, A TA TITULA JE BILA PRVI SLME ZA BRITANIJU UOPŠTE, POSLE XY GODINA, posle je tek Endi uzeo singl titulu.

JELENA JANKOVIĆ JE ODIGRALA PREKO 100O MEČEVA, što je retkost, mali broj tenisera i teniserki je to uradio, IMATI PEKO 1000 MEČEVA, kako je i sama rekla "mnogo je i da se broji akamoli da igra" !!
JELENA JAKOVIĆ je igračica koja je igrala lep i ženstven tenis, VRHUNSKA TEHNIKA I VEROVATNO JE TU NAJBOLJA, RETKO KO IMA TAKO DOBRU TEHNIKU UDARACA, KRETANJA KAO JJ, to je za udžbenik.

SAMO ONA JE IMALA PETLJE DA ODGOVORI BEZOBRAZLUKU SERENE. SAMO ONA SE NIJE DALA. ONA JE BILA SVOJA, LIČNOST, PERSONA.

Srećno JJ, bez nje je wta smor.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Srećno JJ, bez nje je wta smor.
(nIkol dž. femija, 11. septembar 2018 19:26)
Још нешто да додам твојој листи Јелениних успеха Никол. Јелена је једна од ретких тенисерки, ако не и једина, која је победила сестре Вилијамс једну за другом на истом турниру.

NekoKo

pre 5 godina

Svaka čast i njoj i Ani, treba im odati priznanje ali jedan je jedini neponovljivi i nenadjebivi car na carevima, naš vanzemaljac Novak Đoković. Greh je pominjati Anu i Jelenu u istom kontekstu sa Noletom, a isto to važi i za sve naše ostale tenisere, aktivni i penzionisane.

veder

pre 5 godina

majstore, Jelena je bila zvanicno najbolja teniserka 2008. godine, zavrsila godinu na prvom mestu.
posle monike seles, nasa najbolja teniserka svih vremena!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ponjava, 10. septembar 2018 23:01)

Možda kod tebe, kod svih drugih i na WTA listi šampionki može biti jedino iza Ane Ivanović. Šampion je uvek šampion, Jelena to nije i ne može biti najbolja ssrpska teniserka svih vremena.
Ana je najbolja svih vremena jer je prva Srpkinja broj jedan i GS šampionka.
Malo manje pristrasnosti i navijčke ostrašćenosti, a više objektivnost.

labrc

pre 5 godina

Najlepše none WTA
(Hunter, 11. septembar 2018 12:29)

Nisu! Nisi ni gledao druge teniserke. Samo si Srbe gledao. A ona je sebe, poput Barbare Schett, samoreklamirala kao neku zgodaciju.

Milica carica

pre 5 godina

Jeco SRECNO gde god bila, mada bih volela da vidim jos koji mec i kako se NIKADA NISI PREDAVALA.
SECAM SE NA PRIJENU KOD NJKV Elizabete II kada su bili i No1E, po 4 prva igraca i igracice.

Kaze kraljica Elizabeta II: ja sam kraljica
JJ: ja sam CARICA :-)
dAJ BOŽE DA JOŠ NEKADA IMAMO TAKVE IGRAČICE KAO ŠTO SU ONA I ANA a No1E, No1e, JE JEDAN JEDINI NEPONOVLJIVI!
SREĆNO SVIM NAŠIMA!

Nema šale

pre 5 godina

Nole, Ana, JECA, Anrić, Tesla, Njegoš, Hilandar, kajmak, Drina, Sava, Dali, Rim, Šekspir, rakija - to su srpski i evropski brendovi! Svaka čast za Jelenu Janković i njenu dosadašnju karijeru!

veder

pre 5 godina

majstore, Jelena je bila zvanicno najbolja teniserka 2008. godine, zavrsila godinu na prvom mestu.
posle monike seles, nasa najbolja teniserka svih vremena!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ponjava, 10. septembar 2018 23:01)

Možda kod tebe, kod svih drugih i na WTA listi šampionki može biti jedino iza Ane Ivanović. Šampion je uvek šampion, Jelena to nije i ne može biti najbolja ssrpska teniserka svih vremena.
Ana je najbolja svih vremena jer je prva Srpkinja broj jedan i GS šampionka.
Malo manje pristrasnosti i navijčke ostrašćenosti, a više objektivnost.

labrc

pre 5 godina

Najlepše none WTA
(Hunter, 11. septembar 2018 12:29)

Nisu! Nisi ni gledao druge teniserke. Samo si Srbe gledao. A ona je sebe, poput Barbare Schett, samoreklamirala kao neku zgodaciju.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Била прва на свету - мало је њих које су то успеле, тачније, од оснивања ВТА листе - 25 жена је било број 1. Бити једна од тих 25 је ОГРОМАН УСПЕХ, иако је била само једну недељу прва. Браво за све Јецо.

NekoKo

pre 5 godina

Svaka čast i njoj i Ani, treba im odati priznanje ali jedan je jedini neponovljivi i nenadjebivi car na carevima, naš vanzemaljac Novak Đoković. Greh je pominjati Anu i Jelenu u istom kontekstu sa Noletom, a isto to važi i za sve naše ostale tenisere, aktivni i penzionisane.

ponjava

pre 5 godina

@the final cut
majstore, Jelena je bila zvanicno najbolja teniserka 2008. godine, zavrsila godinu na prvom mestu.
posle monike seles, nasa najbolja teniserka svih vremena!

noleisthebest

pre 5 godina

Kakva je to igracica bila...elegantna, mekih pokreta, prelepa tehnika.

Ziva greota sto ne isvoji slem bar jedan...ali dirga su to vremena bila, mnogo jaka konkurencija: braca Vilijams, Klajsters, Henin, Morezmo, Sarapova, Ivanovic,..cak i Dementieva nije mogla da osvoji slem.

Pregazilomje vreme nasu divnu Jecu, uvek nasmejana!

hilsman

pre 5 godina

@stoka
a sta fali Krunic i Jovanovski,peta i sesta srpska teniserka svih vremena,svaka cast svima njima sve su imale i imaju fina karijere samo ovde se sve gleda kroz Djokovica pa zato ni Anu ne cenimo a kamoli ostale

Ostali samo dugmići

pre 5 godina

Jeco,želim ti sve najbolje u daljem životu,mnogo si dala Srbiji,ali to su neki zaboravili.Živi svoj život punim plućima I ne obaziri se na zlurade komentare.

....

pre 5 godina

Ona je razlog sto sam i krenuo da pratim tenis. Finale Sidneja protiv Klajsters 2007. godine. Ona bas nije imala srece tokom karijere, zasluzila je mnogo vise. Ali ostavila je trag, i otvorila vrata tenisu kod nas. Ja se stvarno nadam da nije zavrsila karijeru, pomera se granica sto se tice godina, imala je dve operacije, nadam se da se vraca sledece godine, ima jos 2-3 godine u sebi sigurno...

sanja

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/usopen2018/komentari.php?nav_id=1442066#k28181627

Jednu nedelju bila prva! Pa hit! Jelena Janković je sezonu 2008. godine završila na prvom mestu.

Kosica

pre 5 godina

@THE FINAL CUT

Jelena je bila nedelju dana na prvom mestu u avgustu 2008., a u oktobru iste godine se vratila na tu poziciju i na prvom mestu je i završila sezonu.
Šteta što nije osvojila GS, a isto važi i za Safinu i Dementijevu. Čini se da danas može da osvoji GS bilo ko.

analiza

pre 5 godina

Meni je i dalje zao sto joj je uvek vise bilo stalo do izgleda nego do rezultata-ne mogu da zaboravim finale USA kada igra sa Serenom i lomi je i umesto da se skoncentrise na primanje servisa -a ima sansu za brejk!-ona gleda u veliki ekran da vidi kako izgleda!Da je uzela taj GS,bila bi mnogo veca sampionka no sto jeste(psihicki bi joj bilo lakse na GS).Bila je po malo drama-kvin tj volela je da bez razloga sebi zakomplikuje zivot na terenu-ali je i bila neverovatan borac-za nju nije bilo iuzgubljene lopte.Njene neverovatne spage-inteligencija u igri,jer nije bila jaka.Najveca greska je bila nabacivanje misicne mase-zbog cega je postala sporija.

asaakira

pre 5 godina

Hvala ti sto si povredjena igrala za svoju zemlju, hvala ti za svaku bekhend paralelu, hvala ti sto si na jednom turniru izbacila obe sestre vilijams, sto jos niko nije uradio....

CARICA

pre 5 godina

@Tuzno je ovo sve, tuzan kraj jedne karijere.
(9494, 10. septembar 2018 20:44)
Ne mogu da verujem sta napisa covek.
Pa Jelena Jankovic je zaradila samo od turnira oko 20.000.000 $ + od sponzora.
Sta bi ti čoveče dao za samo taj jedan milion i mnogi od nas.
Povukle su se mnoge i teniserke i teniseri a da to nisu objavljivali na pres koferencijama.
Jelena je bila NEUSTRAŠIVA. da je mogla više SIGURNO. Da igra danas bila bi PRVA, jer današnje igračice su mnogo lošije nego tada.
Jedna od retkih koja je na istom turniru pobeđivala obe sestre Wilijams.
Bila je prezgodna telo kao izvajano.
da je imala Aninu glavu bila bi NAJLEPŠA SPORTISKINJA IKADA.
JECO, ŠTA GOD RADILA, ČIME GOD SE BAVILA ŽELIM TI SAMO SREĆU U ŽIVOTU!

nIkol dž. femija

pre 5 godina

veder, 11. septembar 2018 13:46)

LEPO STE NAPISALI SVE, samo još dodajte sebi samokritičnost.
Jelena je bila prva na svetu na kraju godine, a to je najvažnije od najvažnijeg, a teniserima i svim sportistima je najvažnije (pitajte kog god sportistu, ili nadjite u intervjuima) da budu prvi na svetu a onda još važnije je ZAVRŠITI GODINU NA MESTU JEDAN. JJ JE TO USPELO. DIVNO. HVALA JOJ JER JE IME SRBIJE OGLASILA NA NAVIŠOJ MOGUĆOJ TENISKOJ TAČKI. BROJ JEDAN NA KRAJU GODINE I TOKOM GODINE. A Jelena Jankoivić je bila I JUNIORSKI BROJ JEDAN TOKOM GODINE, NE I NA KRAJU.

JELENA JANKOVIĆ JE UZELA gren slem titulu u singlu na Australiji, kao juniorka, ZA SADA JEDINA SRPKINJA, u muškoj i ženskoj konkurenciji, KOJA JE UZELA SLEM U SINGLU !!

JELENA JANKOVIĆ JE UZELA GREN SLEM VIMBLDON U MEŠOVITOM DUBLU SA Džejmijem Marejem, A TA TITULA JE BILA PRVI SLME ZA BRITANIJU UOPŠTE, POSLE XY GODINA, posle je tek Endi uzeo singl titulu.

JELENA JANKOVIĆ JE ODIGRALA PREKO 100O MEČEVA, što je retkost, mali broj tenisera i teniserki je to uradio, IMATI PEKO 1000 MEČEVA, kako je i sama rekla "mnogo je i da se broji akamoli da igra" !!
JELENA JAKOVIĆ je igračica koja je igrala lep i ženstven tenis, VRHUNSKA TEHNIKA I VEROVATNO JE TU NAJBOLJA, RETKO KO IMA TAKO DOBRU TEHNIKU UDARACA, KRETANJA KAO JJ, to je za udžbenik.

SAMO ONA JE IMALA PETLJE DA ODGOVORI BEZOBRAZLUKU SERENE. SAMO ONA SE NIJE DALA. ONA JE BILA SVOJA, LIČNOST, PERSONA.

Srećno JJ, bez nje je wta smor.

Milan

pre 5 godina

Zao mi je zaista. Veliki sam Jelenin navijac i cesto pomislim na nju.Znam da ima veliki problem sa ledjima,a plus je na to ovog proleca dosla operacija oka.
Ko zna,mozda ona zeli da se vrati tenisu?
Bilo bi lepo da je neko intervjuise i prenese nam da li ova sjajna teniserka ima dalje profesionalne planove.

Stevan

pre 5 godina

Neko se ovde propisno izblamirao i napisao da je Jelena bila nedelju dana na prvom mestu. Jelena je 2008. godinu završila na prvom mestu. Imala bi nekoliko slemova i mnogo više trofeja da nije bilo Enan. Jelena na svom vrhuncu nije imala problem sa sestrama Vilijams, Enan je bila enigma, a njihovi mečevi bili su bolji od mnogih ATP meceva. Bila je sila u ženskom tenisu u mnogo jačoj konkurenciji od današnje. Svaka čast Jeleni i Ani na svemu što su uradile u tenisu.

sizif 8706

pre 5 godina

Ovo je sramota, idite bre gledajte domaći fudbal, za bolje niste, patološki gubitnici, zalutali ste u sport, tenis. Jelena Janković, veliki borac, nažalost pomalo i tragičar domaćeg sporta, nije imala sreće, kao i Novak Đoković, rođena je u vreme Serene i ostalih velikih majstora ženskog tenisa. Žao mi je što bar jedan GS nije uzela, ali biti na prvom mestu, u ovakvoj konkurenciji.... Ana Ivanović takođe, neverovatna sportiskinja, šampion, as... Novak Đoković, ne postoji uspeh, dostignuće, statistika, koja bi vas zadovoljila, vas,koji nemate pojma o tenisu nego lečite svoje nacionalistčke komplekse unižavajući bolje od vas i vaših. Kažem, seoski fudbal, vređanje protivnika, to ste vi.

dulle

pre 5 godina

Ivane, nije još zvanično saopštila ali prema nekim informacijama i to je u planu, na žalost. Mada ni Monika koju ovde pominju nikad se nije zvanično povukla.

CHE

pre 5 godina

Jelena bi osvojila onaj US open protiv Serene u finalu.Ali Serena je toliko odugovlacila sa igrom posto nije bila u kondiciji ali sudija nije smeo da joj daje opomene zbog toga i kaznjava je.Tada joj sudije nisu smetale i zato mi je drago sto se nasao jedan sudija koji ce da je kazni za njeno ponasanje kada gubi.Jeleni zelim puno srece u daljem zivotu.

Milica carica

pre 5 godina

Jeco SRECNO gde god bila, mada bih volela da vidim jos koji mec i kako se NIKADA NISI PREDAVALA.
SECAM SE NA PRIJENU KOD NJKV Elizabete II kada su bili i No1E, po 4 prva igraca i igracice.

Kaze kraljica Elizabeta II: ja sam kraljica
JJ: ja sam CARICA :-)
dAJ BOŽE DA JOŠ NEKADA IMAMO TAKVE IGRAČICE KAO ŠTO SU ONA I ANA a No1E, No1e, JE JEDAN JEDINI NEPONOVLJIVI!
SREĆNO SVIM NAŠIMA!

dulle

pre 5 godina

Ne bih se složio sa tim "tužan kraj karijere".. Niti je suspendovana niti je prokockala reputaciju, jednostavno povrede u poslednjih par godina su je sprečile da igra kako zna. Istina, imala je manje sreće od nekih da osvoji više ali šta je tu je. 99 odsto mladih bi u startu prihvatilo da ima karijeru kao njenu... Međutim, šta je tu je.. godine i povrede su verovatno presudile da se samo čeka zvanično saopštenje o završetku karijere. Možda je bolje jer ko zna da li bi uspela da igra na njenom nivou a znajući je, to bi je frustriralo. U svakom slučaju, hvala za lepe trenutke koje je pružila Jelena Janković svima nama kao i Ana... Srećno u penziji a mi da se nadamo da će biti novih talenata. Ima još vremena za Bojanu, Aleks, Olgu tek.

podaci od 06.09.2018.

pre 5 godina

Била прва на свету - мало је њих које су то успеле, тачније, од оснивања ВТА листе - 25 жена је било број 1. Бити једна од тих 25 је ОГРОМАН УСПЕХ, иако је била само једну недељу прва. Браво за све Јецо.
(THE FINAL CUT, 10. septembar 2018 22:12)

Na prvom mestu je bila 18 nedelja. Uzgred, ovde ima dosta o JJ.

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Бата Стојковић

pre 5 godina

Srećno JJ, bez nje je wta smor.
(nIkol dž. femija, 11. septembar 2018 19:26)
Још нешто да додам твојој листи Јелениних успеха Никол. Јелена је једна од ретких тенисерки, ако не и једина, која је победила сестре Вилијамс једну за другом на истом турниру.