Utorak, 28.08.2018.

08:54

"Niko ne nudi da celo Kosovo ostane u granicama Srbije"

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da se Srbiji pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Beta

"Niko ne nudi da celo Kosovo ostane u granicama Srbije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Madhva (Hare Krišna)

pre 5 godina

"U istoriji sveta niko nikada nije bio bolji u izdaji nacionalnih interesa od crvenih...
(munze konza, "
Nisam pametan šta raditi, ali me zanima šta su nacionalni interesi. Nažalost smo sa Kosovom u ćorsokaku, nažalost smo povukli mnogo loših i pogubnih poteza u poslednjih nekoliko decenija, a gotovo uvek smo to radili zbog nacionalnih interesa. Hajde malo mudro da vidimo šta je zaista u intetesu naše nacije.

ja sam lud

pre 5 godina

Molim Vas, preklinjem Vas, nemojte Vi da resavate pitanje Kosova. 30 godina ste Vi resavali i doveli nas dovde. Pustite druge, nove, mlade ljude, PAMETNIJE i NEKORUMPIRANE da resavaju. Upropastili ste svaku priku za resenje i ne cementirajte nista. Molim Vas, ostavite to nekim drugim PRAVIM I CESTIRIM SRBIMA da rese.

Žika Vračaruralac

pre 5 godina

Nema ni milion Albanaca na Kosovu. Imaju ogroman pad prirodnog priraštaja i još veći odliv stanovništva.
Jedini period kada je na Kosmetu bila uređena država, ravnopravnih građana je otkada je vraćeno 1912. matici.
Najveći prirodni priraštaj je, gle čuda, u kosovskom pomoravlju, dakle srpskom delu Kosova i Metohije.

Kao otac troje dece, sutra bih ako bi bilo potrebno krenuo da branim zemlju u kojoj sam rođen (u beogradu) i koju volim.

10908 - ni metar manje!

objektivno

pre 5 godina

Vreme je za nove ljude, vi ste pokazali koliko ste sposobni, imalo ste 30-tak godina za to, dosta je bilo, ne treba više da pregovarate ni o čemu

Doktor direktor

pre 5 godina

A šta bi sa onim afrikancima što su povukli priznanje i još neka ostrva na koja si putovao zadnjih 7-8 godina i trošio narodne pare ?

Nacionalna sizofrenija

pre 5 godina

Zašto bi nam nudili ono što je naše?
(Zoran, 28. avgust 2018 09:25)

Ako je nase, onda lepo otidji na Kosovo bez pasosa. Malo morgen.

C i n i k

pre 5 godina

Citam ovde raznorazne komentare "patriota"pominje se cak i slucaj Kine...valjda "patriote" misle da su Kina i Srbija isto?
Nisu isto...
Srbija nikad nije povlacila svoje granice samostalno,to je prvo sto treba da znate,1912 kad smo usli vojskom na Kosovo to je bilo jer su nam to velike sile odobrile jer tada smo bili popularni i na strani zapada, u 2.sv.ratu,granice su crtali komunisti,a mnogi od njih na zalost srpski komunisti.
A onda sta reci o Versaju? Mi kao pobednici u ratu dobijamo od Vudro Vilsona predlog da slobodno iscrtamo granice a mi umesto da zaokruzimo Srbiju mi stvaramo neku YU tj.savez sa hrvatima i slovencima?
I ko nam je sada kriv kad vise nismo na strani zapada nego smo gubernija? Sta da ocekujemo?!
Guslanje o Kosovu 20 g nista donelo nije samo probleme jer narod sada odavde bezi upravo na zapad. Nikog zivog ne zanima Kosovo pa cak ni albance koji takodje beze.
Prema tome,resite to da bi se bavili normalnim stvarima a ne propalom pricom o Kosovu!

Бата Стојковић

pre 5 godina

Не Дачићу заиста не треба да се правите невешти и већ једном треба отворено рећи ко су ти и са којим правом нам узимају све једно део Косова или цело Косово. Ви то наравно не смете јер би се видело да ви упорно покушавате да нам продаје те маглу како причом са евро интеграцијама тако и причом да нас неки други снажно подржавају у очувању територијалног интегритета. По овој твојој реченици испада да никоме заправо није стало до тога а то је онда показатељ катастрофалне политике коју водиш.

Пеђица

pre 5 godina

"Niko ne nudi da celo Kosovo ostane u granicama Srbije"

Осим Устава Србије, Израела, Ватикана, Кине, Русије, Индије, Шпаније, Бразила, Аргентине, Јужне Африке, Ирана, Грчке...

Pingvin sa Madagaskara

pre 5 godina

Kinezi su 100 godina čekali da vrate Hong Kong, ovi naši ne mogu da čekaju ni 10 godina da ga se zvanično odreknu.
(Mile, 28. avgust 2018 10:36)

Nisu Kinezi cekali da vrate HK vec su cekali da istekne ugovor od 99 godina na koliko su ga "poklonili". Mi smo Kumanovskim sporazumom, koji su aminovali i Vucic i Dacic i Vulin, poklonili KM bez vremenskog ogranicenja. Sad nam ista trojka kao cini da nesto povratimo, a za uzvrat da do Grcke putujemo kroz drzavu vise. Kako su krenuli necemo se graniciti ni sa Hrvatskom ni sa Madjarskom. Ostace nam Tarabiceva sljiva.

Acko

pre 5 godina

Samo za "zdravorazumne" osobe, o paroli Kosovo je Srbija.
Srbija 6.7 mil glasača - ukuno izađu 3mil glasača, vodeća partija dobija oko 40% od broja izašlih, tj 1.2mil. glasača.
Kosovo - 1.7 miliona albanaca - glasača okupljenih oko jedne stranke.
Možete li da zamislite da u republičkoj skupšini sede 140 poslanika,albanaca?

Marko

pre 5 godina

Komentari pokazuju da su braca srbi, osim retkih izuzetaka, potpuno odvojeni od realnosti. CUVANJE USTAVA, PRIZNAVANJE KOSOVA itd.. su potpune cinjenicne besmislice s obzirom da jos od Titove smrti Srpska drzava tamo uglavnom nije funkcionisala a vise od decenije je to potpuno odvojena drzava. I to s pravom, posto tamo jedva da ima svojih stanovnika, iseljavanje je masovno pocelo jo neke 1730-te. Medjutim to srbi u skoli ili nisu ucili, ili misle da su cinjenice nebitne. Tako se i doslo ispod africkog proseka gde smo danas. Srbija odlucuje da li ce i dalje ostati jedna od najsiromasnijih zemalja na svetu ili ce poceti da shvata realnost svoje situacije a to je da nema ni para a ni stanovnistva i da kao takva nece dugo trajati

3210

pre 5 godina

Samo za "zdravorazumne" osobe, o paroli Kosovo je Srbija. 
Srbija 6.7 mil glasača - ukuno izađu 3mil glasača, vodeća partija dobija oko 40% od broja izašlih, tj 1.2mil. glasača. 
Kosovo - 1.7 miliona albanaca - glasača okupljenih oko jedne stranke. 
Možete li da zamislite da u republičkoj skupšini sede 140 poslanika,albanaca?
(Acko, 28. avgust 2018 13:23)

Nije tačno !!!

Ne širi laži i paniku.
Albanaca ni u ludili nema 1.7 miliona.
Na Kosovu nikada nije sproveden popis stanovništva.
Kosovo nema ukupno 1 milion stanovnika o čega albanaca nema više od 800 000.
Na poslednjim izborima na Kosovu izlaznost je bilo oko 50% izašlo je
400 000 glasača a srbi su učestvovali na tim izborima.
Albanci se masovno sele i za 20-30 godina neće ih ostani ni 300-400 000.

Kale*

pre 5 godina

Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnostisvih građana i etničkih zajednica u Srbiji,

polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima.

Teritorija i granica

Član 8

Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.

Granica Republike Srbije je nepovrediva, a menja se po postupku predviđenom za promenu Ustava.

Podsetnik za predsednika i za vladu Srbije!

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

Пре неки дан су промењене неке пореске стопе према Косову што је знак да га овај безусловно предаје.

Bucko

pre 5 godina

Šta si dobio ako menjaš svoje za svoje? Da li je teritorija za “razmenu” veća koju daje Kosovo ili koju daje Srbija? A šta sa statusom Sandžaka ili Vojvodine, šta sa destabilizovanjem regiona? Šta ako ta “razmena” uspori evro integracije celog regiona ili još gore ako region gurne u nove ratove i nova prekrajanja granica? Šta to znači za Srbiju? Ako dođe do rata u Makedoniji kako će Kinezi da grade prugu i kako će Srbija da bude neki faktor u regionu? Koliko će Srbijanaca da iseli zbog toga što ne vidi kraja ratovima i što ne vidi perspektivu u Srbiji? Koliko će Srba da ostane na Kosovu nakon razmene, koliko će da narste pritisak na njih da se isele? Da li će Srbija smeti da pomaže RS da se odcepi? Da li će oni sami imati snage to da urade? Ili će Rusija da se umeša? Koje su posledice za Srbiju? I nakon izgubljenog vremena i života ko garantuje uspeh?

Nenad

pre 5 godina

Ljudi pa na Kosovo se ne moze uci bez pasosa! I sta vise reci... Kome to odgovara? Kosovo je odvojeno i ako dobiju nesto bice dobro! A sto se tice onih jakih na recima nek probaju otici na Kosovo bez pasosa! A da druga stvar imam 2 sina mali su jos ali i kad porastu ne pada mi na pamet da ratuju i ginu!

M

pre 5 godina

"Ustav je najviši pravni akt Republike Srbije! Tu se priča završava."

Slažem se!

Ali SNS -ovci će promeniti ustav!
Idu na to!
Siguran sam i znam da hoće!!

Zato će odbrana ustava Srbije u
bliskoj budućnosti biti
vrhunski patriotski čin!!

Morski lav

pre 5 godina

Posao ti je da se boriš da sačuvaš ono što ti je povereno. Ako nisi u stanju onda se skloniš sa tog mesta i prepustiš ga nekom drugom ko hoće da nastavi bitku... Nije tvoje pa da možeš da ga deliš...

look

pre 5 godina

Pazi, neko treba da ti NUDI sopstvenu, međunarodno priznatu teritoriju!? Ovo je van svake pameti. Zamisi da Kipranima neko “nudi” da priznaju Severni Kipar, a neće da ga priznaju evo 60 godina. Palestincima i ostlaim Arapima kji ne prizaju Izrael od osnivanja 1948. Kini Tajvan od 1945. Da ne nabrajam dalje. Ostavi zamrznut konflikt, ako nisi u stanju da povratiš teritoriju, povratiće je ona generacija i oni lideri koji to jesu u stanju. Ostavke su vam još dobar izlaz.

Suverenitet

pre 5 godina

@ Kinezi su 100 godina čekali da vrate Hong Kong, ovi naši ne mogu da čekaju ni 10 godina da ga se zvanično odreknu.
(Mile, 28. avgust 2018 10:36)

U Hongkokgu zive Kinezi i tamo se daleko vecinsko i najbrojnije stanovnistvo. Zasto jos uvek cekaju na Tajvan? Zato sto njegov suverenitet priznaje USA, uostalum isto kao i Kosovski suverenitet.

Henry Chinasky

pre 5 godina

To govori čovek, ministar, koji je tolike zemlje i državnike ubedio da povuku priznanje nezavisnosti Kosova i čovek koji se 90-ih borio za Kosovo do poslednje kapi tuđe krvi. Zato je Vučiću, Dačiću i Vulinu tako teško da se pomire sa gubitkom teritorije države koju predstavljaju.

Младен

pre 5 godina

То што ви не знате да се изборите за Косово и Метохију не значи да нико други не зна. Какве везе има ко шта нуди и ко шта мисли са стране ако то нису наши интереси? Признајте то себи и нама и склоните се се одговорних позиција.

dragaN

pre 5 godina

Ja sam prvi bio za podelu Kosova jos pre 15 godina kad to niko nije smeo da pomene. Ali...Ovde se izgleda ne radi o podeli Kosova, nego da im damo tri opstine za 4 opstine na Kosovu i priznanje Kosova. U prevodu, ta trampa bi bila samo maska iza koje bi se vlast pravdala za priznavanje Kosova. Ako bi smo dobili 4 opstine (bez trampe za Presevo) i ostale garancije za nase manastire, ja bih prvi glasao za.

BBrdo

pre 5 godina

I da nam neko nudi celo Kosovo bude u sastavu Srbije, zar stvarno mislite da bi nam bilo bolje da dva miliona Albanaca (koji ne zele da zive u Srbiji) udje u sastav Srbije?

Iddy Beggai

pre 5 godina

Jao, jao, jao, kako nas vi lepo pripremate, svakim danom po malo, mašinerija radi i ne staje 24 časa...svaka čast. A mi naivni, nastavićemo žedni preko vode. Takvi smo. Neka nas.

Јабучило

pre 5 godina

@ Србољуб

Донекле си у праву. Ипак, Косово* и даље нема столицу у УН. Нема ни признање више од пола држава света. Времена се мењају, нама је у интересу да чекамо. Сва ова фртутма око хитног "решавања проблема" је у туђу корист, а наши властодршци је представљају као да је у нашу. Сада заиста треба чекати, па и запретити раскидом Бриселског споразума јер га друга страна не испуњава. Чак се и демографска слика Косова полако мења у нашу корист. Можда привремено, али је тако. А ако се из било ког разлога (не видим тај разлог, додуше) мора сада преговарати, обавезно инсистирати и на уједињењу са Српском.

Aleks

pre 5 godina

hajka je pocela , zapad im je dao jos malo vremena inace ih menjaju
(zicer, 28. avgust 2018 09:44)

Nije samo zapad u pitanju. Da imaju podršku od Ruja i Kineza drugu priču bi pričali. Shvatite da Srbija nema nijednog prijatelja zbog pogrešne politike od pre 30 godina. Sada se sve svodi na čistu računicu.

T

pre 5 godina

Sloba i ekipa su napravili ovaj problem jos 1989. Sve posle toga je samo logična posledica toga. Istorijska je pravda da upravo Dačić iz SPS-a bude taj koji će da potpiše da Kosovo više nije naše. Istorijska je nepravda što će on to da predstavi kao uspeh.

Nikola

pre 5 godina

Ja nekako mislim ako bi stvarno želeli da rešimo ovako važno pitanje morali bi svi da rade otvoreno i transparentno. Trebalo bi organizovati javne debate ne samo u zemlji već i šireg karaktera, debate u kojoj bi učestvovali naši i albanski predstavnici pa čak i predstavnici velikih sila. Na tim debatama bi svako javno rekao svoje argumente, svoje stavove i običan narod bi mnogo lakše prihvatio neka rešenja, mnogo realnije sagledavao stvarnost. Ovako se sve radi između četiri zida, političari javno iznose samo ono što njima odgovara ne bi li dobili koji glas jer njima je samo to i bitno. Javne debate u kojim bi pored predstavnika vlasti obe strane bili uključeni i istoričari i pravnici i predstavnici naroda gde bi svako bio spreman da sasluša i da kaže šta ima. Ovako svaka strana ima utisak da je izvisila.

Merlin

pre 5 godina

kako glasi tekst Merlinove pesme "na vrhu uvek ima mesta ako se krena sa dna" tako da se sada postavlja pitanje - ima li na severu dovoljno mesta za sve srbe koji krenu sa dna, to jest sa juga !!!

X

pre 5 godina

Niko ne nudi ni Ukrajni Krim ni Gruziji Abhaziju, ni Kipru pa one ni u ludilu ne krse svoj ustav. Covece sklanjaj se, nemas prava da delis i uvecavas druge susedne drzave.

M

pre 5 godina

Kakva je ovo država,
u kojoj političari ubeđuju sopstveni narod,
da je dobro rešenje,
da dobijemo deo sopstvene teritorije,
a ostatak poklonimo albancima(čitaj šiptarima)??!
Neverovatno??!
Samo nastavite tako i
ostaćete bez države u
narednih 30 godina!!
Ispade,
da su Srbi jedini narod na ovoj planeti
koji hoće da se otarasi sopstvene države??!

Srboljub

pre 5 godina

Ono što smo svi znali krajem leta 99. pa je onda Koštunica preambulom zamaskirao stvar: KiM je ratom izgubljeno, osim sumašejših nikom se ne ratuje, 1244, kojom se patriJote kunu, nije sporazum, nego eufemizam za kapitulaciju. Na žalost, umesto da se, koliko god bila gorka i mučna, istina favorizuje, sve vlasti, odreda, forsirale su kroz svoje tabloidizirane medije lažnu sliku. Utiliko je sad buđenje teže. Naravno, biće onih koji će tražiti ustanak: ništa novo, mi ionako, zatečeni u samoizgrađenoj lažnoj slici, bijemo unapred izgubljene bitke: to što, vi junačine, osećate su fantomski bolovi, ništa više.

Gile neupućeni

pre 5 godina

nema trgovine nacionalnim interesima.. kosovo će kad tad opet biti pod Srbijom.. ovako priznanjem više nikada.. sem ratom koji niko ne želi.. dakle nema otkupnine, za nešto što je ukradeno... to prkosi zdravom razumu...

yuslaven

pre 5 godina

Ako dobitak znači ceo sever nema, a ostatak Kosova pod Ahtisari plus planom , a bez davanja ičega u preševskoj dolini onda sam za. Ako je nama dobitak još 300 m od Pančićevog vrha onda neka ostane i ovako.

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Priča o nečemu, da treba da se iskoristi šansa,a te šanse nema,niti je bilo ko nudi.Prosto se pitam ,da li pregovaraju na staromandarinskom jeziku.

3210

pre 5 godina

Vreme radi za nas.

Na Kosovu nema više od ukupno 1 Milion stanovnika to se lako može utvrditi kada se izračuna broj rođenih,broj umrlih ili broj penzionera i albanski analitičari to dobro znaju.
Albanaca nema više od 800 000.Masovno se sele,cela područja ostaju pusta,nenaseljena.
Albanke više neće da rađaju,nekada su rađaje u proseku sa 22 godine a danas rađaju sa prosečno 28 godina.
Evropski prosek broja dece po porodici je 1.6 a na Kosovu tek nešto već 1.66 a nekada je bio duplo veći.
I taj prosek vade srpkinje sa Kosova koje danas rađeju mnogo više od albanki.Srpske enklave su pune dece.

Ne žurite sa potpisivanjem ako boga znate.Vreme radi za nas.
Neće albanci stići do Niša jer će niš za 20-30 godina imati više stanovnika nego što će ostati albanaca na Kosovu,ne plašite narod jer vreme radi za nas.
Na kraju i da dodam:
2/3 srba živi južno od Ibra
80% rudnog bogatstva je južno od Ibra
80% naših kulturnih spomenika,crkava i manastira su južno od Ibra.
Nije vam krava stala na nogu da se toliko žurite.
Ljudi vreme radi za nas.

Žvaka za narod

pre 5 godina

Mesecima već pričaju o granicama da bi na kraju mogli reći "mi smo se borili i izborili da ne ode i Preševska dolina ,Medveđa..... Sve je to naša zasluga"

бт

pre 5 godina

Како су вешто створили атмосферу да се сада нешто "одлучује", "преговара", "нуди"... Па зар нам је пре три године неко као нудио да цело "Косово" (више није ни КиМ) остане у саставу Србије? Наравно да није, и ништа нам није фалило. Откуд баш сада да нам нешто фали и откуд баш сада да нешто морамо да одлучујемо? Мајстори пропаганде и демагогије, мора им се признати.

jednostavno je

pre 5 godina

Sad hocemo nista, da bi za 50 godina imali sve.

Jer ako sad dobijemo nesto, za 50 godina necemo imati nista.

A sve je nase. Pravno (hocemo i tapije da im damo?) i istorijski.

Polazi za KOD95 i beži što dalje

pre 5 godina

"Ovde je reč hoćemo li nešto da dobijemo ili ćemo sve da izgubimo", rekao je Dačić za RTS i dodao da ta prilika može i da se odbije, ali da "ne treba da se pravimo nevešti jer niko ne nudi da Kosovo celo ostane u granicama Srbije".

U ovom trenutku treba nam neki trgovac da pregovara. Pa makar i Karić, Kostić, Mišković... A ne ovi sto su navikli da im se donese kofer pun para. Proći ćemo kao sa izvozom mercedesa. Kao bosi po trnju.

novak

pre 5 godina

Kosovo kao kaolevka srpske državnosti jeste vruć kromoir kao izuzetak zbog svega što se na njemu događalo kroz vekove ali i u bliskoj prošlosti.
Polazna tačka je njegov ustavni položaj kao deo Srbije. Drgo: Kada bi najstariji član albanske populacije poveo svoju familiju na dedovinu( a to je vreme pre komunizma) poprilično bi se ispraznilo od albanskog življa.
Tu treba tražiti pravično rešenje uvažavajući obe strane. Princip mora biti 50% : 50% teritorije.
Modusi u svetu postoje. Za to mora da postoji EMANCIPACIJA sa obe strane.
Toliko je teritorija jedne zemlje u drugoj. Osnova mora da bude Srbija.
Nešto treba naučiti od Engleza. Njihova kraljica formalno potvrđuje vladu pojedinih dominiona.
Srbi moraju to da imaju u potvrdi da neko ima vlast na ustupljenoj teritoriji. Može se ako se hoće da se ne bi čekao sledeći rat. A biće ga jednog dana. Bez naše volje. U zabludi su svi koji misle da je nastao večni mir. Zato ako hoćemo a i oni, shvatajući da su Srbi najveći gubitnici, da se pomirimo sa tim da je ponekada manje veće od onog nakon razaranja...

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da se Srbiji pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji.

Srbiji se pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji i to vise nije nikakva tajna !
Naime radi se o tome da se Srbiji po prvi put pruža istorijska prilika da se izbori da svoj narod i građani na Kosovu i Metohiji od Kosova dobiju po jednu "vikendicu na Marsu" u "zamenu" za "Presevsku Dolinu" i stolicu Kosovu u UN i svim ostalim svetskim organizacijama !
Da li ce se Srbija izboriti da svoj narod i građani na Kosovu i Metohiji od Kosova uz "vikendicu na Marsu" dobiju jos i po "tri ara okucnice" o tome se jos mora pregovarati tako da je danas jos uvek tesko reci da li ce se doci do "konacnog resenja" i razgranicenja sa Kosovom !
SAD i EU polagano "uvidjaju sansu" koja se CIVILIZOVANOM delu Sveta nudi ovim dogovorom tj. SAD i EU se nadaju da ce Srbi "masovno pohrliti" da obidju svoje "vikendice na Marsu" i da se vise "NECE VRATITI" !
Ozbiljno vam kazem !

Paul Kersey

pre 5 godina

Dačiću, kako je išla ona mantra 1999. godine posle Kumanova? Pobedila je politika mira Slobodana Miloševića... da li dobro pamtim? Pa, ako ste pobedili tada, šta sada radite? Gubite?

Orijentalni bazar

pre 5 godina

Kratko pre zatvaranja pijace, prodavci robe ono sto nisu uspeli prodati, raskrcme po principu daj sta das. Iskusni kupci to znaju i samo cekaju svoj trenutak. Toliko o pijaci. A diplomatija, e to je nesto sasvim drugo.

kategoricki

pre 5 godina

Izvrsiti podelu u granicama kako se vec spekulise i zavrsiti vise sa tim Kosovom...Ko misli drugacije neka uzme pusku i nek ide tamo,ja necu !

trange-frange

pre 5 godina

To Vaše "nešto da dobijemo" podrazumeva da još nešto i damo od juga Srbije. Nije mi jasno ako date preševsku dolinu, šta će biti sa autoputem, kome će on pripasti? Ja ne bih pristao na priznanje Kosova, osim ako se i Srbima na severu Kosova i u Republici Srbiji ne dozvoli pravo na samoopredeljenje.

3210

pre 5 godina

Vreme radi za nas.

Na Kosovu nema više od ukupno 1 Milion stanovnika to se lako može utvrditi kada se izračuna broj rođenih,broj umrlih ili broj penzionera i albanski analitičari to dobro znaju.
Albanaca nema više od 800 000.Masovno se sele,cela područja ostaju pusta,nenaseljena.
Albanke više neće da rađaju,nekada su rađaje u proseku sa 22 godine a danas rađaju sa prosečno 28 godina.
Evropski prosek broja dece po porodici je 1.6 a na Kosovu tek nešto već 1.66 a nekada je bio duplo veći.
I taj prosek vade srpkinje sa Kosova koje danas rađeju mnogo više od albanki.Srpske enklave su pune dece.

Ne žurite sa potpisivanjem ako boga znate.Vreme radi za nas.
Neće albanci stići do Niša jer će niš za 20-30 godina imati više stanovnika nego što će ostati albanaca na Kosovu,ne plašite narod jer vreme radi za nas.
Na kraju i da dodam:
2/3 srba živi južno od Ibra
80% rudnog bogatstva je južno od Ibra
80% naših kulturnih spomenika,crkava i manastira su južno od Ibra.
Nije vam krava stala na nogu da se toliko žurite.
Ljudi vreme radi za nas.

Polazi za KOD95 i beži što dalje

pre 5 godina

"Ovde je reč hoćemo li nešto da dobijemo ili ćemo sve da izgubimo", rekao je Dačić za RTS i dodao da ta prilika može i da se odbije, ali da "ne treba da se pravimo nevešti jer niko ne nudi da Kosovo celo ostane u granicama Srbije".

U ovom trenutku treba nam neki trgovac da pregovara. Pa makar i Karić, Kostić, Mišković... A ne ovi sto su navikli da im se donese kofer pun para. Proći ćemo kao sa izvozom mercedesa. Kao bosi po trnju.

kategoricki

pre 5 godina

Izvrsiti podelu u granicama kako se vec spekulise i zavrsiti vise sa tim Kosovom...Ko misli drugacije neka uzme pusku i nek ide tamo,ja necu !

бт

pre 5 godina

Како су вешто створили атмосферу да се сада нешто "одлучује", "преговара", "нуди"... Па зар нам је пре три године неко као нудио да цело "Косово" (више није ни КиМ) остане у саставу Србије? Наравно да није, и ништа нам није фалило. Откуд баш сада да нам нешто фали и откуд баш сада да нешто морамо да одлучујемо? Мајстори пропаганде и демагогије, мора им се признати.

Paul Kersey

pre 5 godina

Dačiću, kako je išla ona mantra 1999. godine posle Kumanova? Pobedila je politika mira Slobodana Miloševića... da li dobro pamtim? Pa, ako ste pobedili tada, šta sada radite? Gubite?

X

pre 5 godina

Niko ne nudi ni Ukrajni Krim ni Gruziji Abhaziju, ni Kipru pa one ni u ludilu ne krse svoj ustav. Covece sklanjaj se, nemas prava da delis i uvecavas druge susedne drzave.

M

pre 5 godina

Kakva je ovo država,
u kojoj političari ubeđuju sopstveni narod,
da je dobro rešenje,
da dobijemo deo sopstvene teritorije,
a ostatak poklonimo albancima(čitaj šiptarima)??!
Neverovatno??!
Samo nastavite tako i
ostaćete bez države u
narednih 30 godina!!
Ispade,
da su Srbi jedini narod na ovoj planeti
koji hoće da se otarasi sopstvene države??!

Gile neupućeni

pre 5 godina

nema trgovine nacionalnim interesima.. kosovo će kad tad opet biti pod Srbijom.. ovako priznanjem više nikada.. sem ratom koji niko ne želi.. dakle nema otkupnine, za nešto što je ukradeno... to prkosi zdravom razumu...

novak

pre 5 godina

Kosovo kao kaolevka srpske državnosti jeste vruć kromoir kao izuzetak zbog svega što se na njemu događalo kroz vekove ali i u bliskoj prošlosti.
Polazna tačka je njegov ustavni položaj kao deo Srbije. Drgo: Kada bi najstariji član albanske populacije poveo svoju familiju na dedovinu( a to je vreme pre komunizma) poprilično bi se ispraznilo od albanskog življa.
Tu treba tražiti pravično rešenje uvažavajući obe strane. Princip mora biti 50% : 50% teritorije.
Modusi u svetu postoje. Za to mora da postoji EMANCIPACIJA sa obe strane.
Toliko je teritorija jedne zemlje u drugoj. Osnova mora da bude Srbija.
Nešto treba naučiti od Engleza. Njihova kraljica formalno potvrđuje vladu pojedinih dominiona.
Srbi moraju to da imaju u potvrdi da neko ima vlast na ustupljenoj teritoriji. Može se ako se hoće da se ne bi čekao sledeći rat. A biće ga jednog dana. Bez naše volje. U zabludi su svi koji misle da je nastao večni mir. Zato ako hoćemo a i oni, shvatajući da su Srbi najveći gubitnici, da se pomirimo sa tim da je ponekada manje veće od onog nakon razaranja...

Srboljub

pre 5 godina

Ono što smo svi znali krajem leta 99. pa je onda Koštunica preambulom zamaskirao stvar: KiM je ratom izgubljeno, osim sumašejših nikom se ne ratuje, 1244, kojom se patriJote kunu, nije sporazum, nego eufemizam za kapitulaciju. Na žalost, umesto da se, koliko god bila gorka i mučna, istina favorizuje, sve vlasti, odreda, forsirale su kroz svoje tabloidizirane medije lažnu sliku. Utiliko je sad buđenje teže. Naravno, biće onih koji će tražiti ustanak: ništa novo, mi ionako, zatečeni u samoizgrađenoj lažnoj slici, bijemo unapred izgubljene bitke: to što, vi junačine, osećate su fantomski bolovi, ništa više.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da se Srbiji pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji.

Srbiji se pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji i to vise nije nikakva tajna !
Naime radi se o tome da se Srbiji po prvi put pruža istorijska prilika da se izbori da svoj narod i građani na Kosovu i Metohiji od Kosova dobiju po jednu "vikendicu na Marsu" u "zamenu" za "Presevsku Dolinu" i stolicu Kosovu u UN i svim ostalim svetskim organizacijama !
Da li ce se Srbija izboriti da svoj narod i građani na Kosovu i Metohiji od Kosova uz "vikendicu na Marsu" dobiju jos i po "tri ara okucnice" o tome se jos mora pregovarati tako da je danas jos uvek tesko reci da li ce se doci do "konacnog resenja" i razgranicenja sa Kosovom !
SAD i EU polagano "uvidjaju sansu" koja se CIVILIZOVANOM delu Sveta nudi ovim dogovorom tj. SAD i EU se nadaju da ce Srbi "masovno pohrliti" da obidju svoje "vikendice na Marsu" i da se vise "NECE VRATITI" !
Ozbiljno vam kazem !

Žvaka za narod

pre 5 godina

Mesecima već pričaju o granicama da bi na kraju mogli reći "mi smo se borili i izborili da ne ode i Preševska dolina ,Medveđa..... Sve je to naša zasluga"

look

pre 5 godina

Pazi, neko treba da ti NUDI sopstvenu, međunarodno priznatu teritoriju!? Ovo je van svake pameti. Zamisi da Kipranima neko “nudi” da priznaju Severni Kipar, a neće da ga priznaju evo 60 godina. Palestincima i ostlaim Arapima kji ne prizaju Izrael od osnivanja 1948. Kini Tajvan od 1945. Da ne nabrajam dalje. Ostavi zamrznut konflikt, ako nisi u stanju da povratiš teritoriju, povratiće je ona generacija i oni lideri koji to jesu u stanju. Ostavke su vam još dobar izlaz.

BBrdo

pre 5 godina

I da nam neko nudi celo Kosovo bude u sastavu Srbije, zar stvarno mislite da bi nam bilo bolje da dva miliona Albanaca (koji ne zele da zive u Srbiji) udje u sastav Srbije?

Orijentalni bazar

pre 5 godina

Kratko pre zatvaranja pijace, prodavci robe ono sto nisu uspeli prodati, raskrcme po principu daj sta das. Iskusni kupci to znaju i samo cekaju svoj trenutak. Toliko o pijaci. A diplomatija, e to je nesto sasvim drugo.

jednostavno je

pre 5 godina

Sad hocemo nista, da bi za 50 godina imali sve.

Jer ako sad dobijemo nesto, za 50 godina necemo imati nista.

A sve je nase. Pravno (hocemo i tapije da im damo?) i istorijski.

Пеђица

pre 5 godina

"Niko ne nudi da celo Kosovo ostane u granicama Srbije"

Осим Устава Србије, Израела, Ватикана, Кине, Русије, Индије, Шпаније, Бразила, Аргентине, Јужне Африке, Ирана, Грчке...

Јабучило

pre 5 godina

@ Србољуб

Донекле си у праву. Ипак, Косово* и даље нема столицу у УН. Нема ни признање више од пола држава света. Времена се мењају, нама је у интересу да чекамо. Сва ова фртутма око хитног "решавања проблема" је у туђу корист, а наши властодршци је представљају као да је у нашу. Сада заиста треба чекати, па и запретити раскидом Бриселског споразума јер га друга страна не испуњава. Чак се и демографска слика Косова полако мења у нашу корист. Можда привремено, али је тако. А ако се из било ког разлога (не видим тај разлог, додуше) мора сада преговарати, обавезно инсистирати и на уједињењу са Српском.

3210

pre 5 godina

Samo za "zdravorazumne" osobe, o paroli Kosovo je Srbija. 
Srbija 6.7 mil glasača - ukuno izađu 3mil glasača, vodeća partija dobija oko 40% od broja izašlih, tj 1.2mil. glasača. 
Kosovo - 1.7 miliona albanaca - glasača okupljenih oko jedne stranke. 
Možete li da zamislite da u republičkoj skupšini sede 140 poslanika,albanaca?
(Acko, 28. avgust 2018 13:23)

Nije tačno !!!

Ne širi laži i paniku.
Albanaca ni u ludili nema 1.7 miliona.
Na Kosovu nikada nije sproveden popis stanovništva.
Kosovo nema ukupno 1 milion stanovnika o čega albanaca nema više od 800 000.
Na poslednjim izborima na Kosovu izlaznost je bilo oko 50% izašlo je
400 000 glasača a srbi su učestvovali na tim izborima.
Albanci se masovno sele i za 20-30 godina neće ih ostani ni 300-400 000.

Morski lav

pre 5 godina

Posao ti je da se boriš da sačuvaš ono što ti je povereno. Ako nisi u stanju onda se skloniš sa tog mesta i prepustiš ga nekom drugom ko hoće da nastavi bitku... Nije tvoje pa da možeš da ga deliš...

Doktor direktor

pre 5 godina

A šta bi sa onim afrikancima što su povukli priznanje i još neka ostrva na koja si putovao zadnjih 7-8 godina i trošio narodne pare ?

Iddy Beggai

pre 5 godina

Jao, jao, jao, kako nas vi lepo pripremate, svakim danom po malo, mašinerija radi i ne staje 24 časa...svaka čast. A mi naivni, nastavićemo žedni preko vode. Takvi smo. Neka nas.

yuslaven

pre 5 godina

Ako dobitak znači ceo sever nema, a ostatak Kosova pod Ahtisari plus planom , a bez davanja ičega u preševskoj dolini onda sam za. Ako je nama dobitak još 300 m od Pančićevog vrha onda neka ostane i ovako.

Žika Vračaruralac

pre 5 godina

Nema ni milion Albanaca na Kosovu. Imaju ogroman pad prirodnog priraštaja i još veći odliv stanovništva.
Jedini period kada je na Kosmetu bila uređena država, ravnopravnih građana je otkada je vraćeno 1912. matici.
Najveći prirodni priraštaj je, gle čuda, u kosovskom pomoravlju, dakle srpskom delu Kosova i Metohije.

Kao otac troje dece, sutra bih ako bi bilo potrebno krenuo da branim zemlju u kojoj sam rođen (u beogradu) i koju volim.

10908 - ni metar manje!

Младен

pre 5 godina

То што ви не знате да се изборите за Косово и Метохију не значи да нико други не зна. Какве везе има ко шта нуди и ко шта мисли са стране ако то нису наши интереси? Признајте то себи и нама и склоните се се одговорних позиција.

Pingvin sa Madagaskara

pre 5 godina

Kinezi su 100 godina čekali da vrate Hong Kong, ovi naši ne mogu da čekaju ni 10 godina da ga se zvanično odreknu.
(Mile, 28. avgust 2018 10:36)

Nisu Kinezi cekali da vrate HK vec su cekali da istekne ugovor od 99 godina na koliko su ga "poklonili". Mi smo Kumanovskim sporazumom, koji su aminovali i Vucic i Dacic i Vulin, poklonili KM bez vremenskog ogranicenja. Sad nam ista trojka kao cini da nesto povratimo, a za uzvrat da do Grcke putujemo kroz drzavu vise. Kako su krenuli necemo se graniciti ni sa Hrvatskom ni sa Madjarskom. Ostace nam Tarabiceva sljiva.

M

pre 5 godina

"Ustav je najviši pravni akt Republike Srbije! Tu se priča završava."

Slažem se!

Ali SNS -ovci će promeniti ustav!
Idu na to!
Siguran sam i znam da hoće!!

Zato će odbrana ustava Srbije u
bliskoj budućnosti biti
vrhunski patriotski čin!!

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Priča o nečemu, da treba da se iskoristi šansa,a te šanse nema,niti je bilo ko nudi.Prosto se pitam ,da li pregovaraju na staromandarinskom jeziku.

T

pre 5 godina

Sloba i ekipa su napravili ovaj problem jos 1989. Sve posle toga je samo logična posledica toga. Istorijska je pravda da upravo Dačić iz SPS-a bude taj koji će da potpiše da Kosovo više nije naše. Istorijska je nepravda što će on to da predstavi kao uspeh.

ja sam lud

pre 5 godina

Molim Vas, preklinjem Vas, nemojte Vi da resavate pitanje Kosova. 30 godina ste Vi resavali i doveli nas dovde. Pustite druge, nove, mlade ljude, PAMETNIJE i NEKORUMPIRANE da resavaju. Upropastili ste svaku priku za resenje i ne cementirajte nista. Molim Vas, ostavite to nekim drugim PRAVIM I CESTIRIM SRBIMA da rese.

objektivno

pre 5 godina

Vreme je za nove ljude, vi ste pokazali koliko ste sposobni, imalo ste 30-tak godina za to, dosta je bilo, ne treba više da pregovarate ni o čemu

Henry Chinasky

pre 5 godina

To govori čovek, ministar, koji je tolike zemlje i državnike ubedio da povuku priznanje nezavisnosti Kosova i čovek koji se 90-ih borio za Kosovo do poslednje kapi tuđe krvi. Zato je Vučiću, Dačiću i Vulinu tako teško da se pomire sa gubitkom teritorije države koju predstavljaju.

Aleks

pre 5 godina

hajka je pocela , zapad im je dao jos malo vremena inace ih menjaju
(zicer, 28. avgust 2018 09:44)

Nije samo zapad u pitanju. Da imaju podršku od Ruja i Kineza drugu priču bi pričali. Shvatite da Srbija nema nijednog prijatelja zbog pogrešne politike od pre 30 godina. Sada se sve svodi na čistu računicu.

trange-frange

pre 5 godina

To Vaše "nešto da dobijemo" podrazumeva da još nešto i damo od juga Srbije. Nije mi jasno ako date preševsku dolinu, šta će biti sa autoputem, kome će on pripasti? Ja ne bih pristao na priznanje Kosova, osim ako se i Srbima na severu Kosova i u Republici Srbiji ne dozvoli pravo na samoopredeljenje.

Bucko

pre 5 godina

Šta si dobio ako menjaš svoje za svoje? Da li je teritorija za “razmenu” veća koju daje Kosovo ili koju daje Srbija? A šta sa statusom Sandžaka ili Vojvodine, šta sa destabilizovanjem regiona? Šta ako ta “razmena” uspori evro integracije celog regiona ili još gore ako region gurne u nove ratove i nova prekrajanja granica? Šta to znači za Srbiju? Ako dođe do rata u Makedoniji kako će Kinezi da grade prugu i kako će Srbija da bude neki faktor u regionu? Koliko će Srbijanaca da iseli zbog toga što ne vidi kraja ratovima i što ne vidi perspektivu u Srbiji? Koliko će Srba da ostane na Kosovu nakon razmene, koliko će da narste pritisak na njih da se isele? Da li će Srbija smeti da pomaže RS da se odcepi? Da li će oni sami imati snage to da urade? Ili će Rusija da se umeša? Koje su posledice za Srbiju? I nakon izgubljenog vremena i života ko garantuje uspeh?

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

Пре неки дан су промењене неке пореске стопе према Косову што је знак да га овај безусловно предаје.

Kale*

pre 5 godina

Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnostisvih građana i etničkih zajednica u Srbiji,

polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima.

Teritorija i granica

Član 8

Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.

Granica Republike Srbije je nepovrediva, a menja se po postupku predviđenom za promenu Ustava.

Podsetnik za predsednika i za vladu Srbije!

Merlin

pre 5 godina

kako glasi tekst Merlinove pesme "na vrhu uvek ima mesta ako se krena sa dna" tako da se sada postavlja pitanje - ima li na severu dovoljno mesta za sve srbe koji krenu sa dna, to jest sa juga !!!

Nenad

pre 5 godina

Ljudi pa na Kosovo se ne moze uci bez pasosa! I sta vise reci... Kome to odgovara? Kosovo je odvojeno i ako dobiju nesto bice dobro! A sto se tice onih jakih na recima nek probaju otici na Kosovo bez pasosa! A da druga stvar imam 2 sina mali su jos ali i kad porastu ne pada mi na pamet da ratuju i ginu!

C i n i k

pre 5 godina

Citam ovde raznorazne komentare "patriota"pominje se cak i slucaj Kine...valjda "patriote" misle da su Kina i Srbija isto?
Nisu isto...
Srbija nikad nije povlacila svoje granice samostalno,to je prvo sto treba da znate,1912 kad smo usli vojskom na Kosovo to je bilo jer su nam to velike sile odobrile jer tada smo bili popularni i na strani zapada, u 2.sv.ratu,granice su crtali komunisti,a mnogi od njih na zalost srpski komunisti.
A onda sta reci o Versaju? Mi kao pobednici u ratu dobijamo od Vudro Vilsona predlog da slobodno iscrtamo granice a mi umesto da zaokruzimo Srbiju mi stvaramo neku YU tj.savez sa hrvatima i slovencima?
I ko nam je sada kriv kad vise nismo na strani zapada nego smo gubernija? Sta da ocekujemo?!
Guslanje o Kosovu 20 g nista donelo nije samo probleme jer narod sada odavde bezi upravo na zapad. Nikog zivog ne zanima Kosovo pa cak ni albance koji takodje beze.
Prema tome,resite to da bi se bavili normalnim stvarima a ne propalom pricom o Kosovu!

Marko

pre 5 godina

Komentari pokazuju da su braca srbi, osim retkih izuzetaka, potpuno odvojeni od realnosti. CUVANJE USTAVA, PRIZNAVANJE KOSOVA itd.. su potpune cinjenicne besmislice s obzirom da jos od Titove smrti Srpska drzava tamo uglavnom nije funkcionisala a vise od decenije je to potpuno odvojena drzava. I to s pravom, posto tamo jedva da ima svojih stanovnika, iseljavanje je masovno pocelo jo neke 1730-te. Medjutim to srbi u skoli ili nisu ucili, ili misle da su cinjenice nebitne. Tako se i doslo ispod africkog proseka gde smo danas. Srbija odlucuje da li ce i dalje ostati jedna od najsiromasnijih zemalja na svetu ili ce poceti da shvata realnost svoje situacije a to je da nema ni para a ni stanovnistva i da kao takva nece dugo trajati

Acko

pre 5 godina

Samo za "zdravorazumne" osobe, o paroli Kosovo je Srbija.
Srbija 6.7 mil glasača - ukuno izađu 3mil glasača, vodeća partija dobija oko 40% od broja izašlih, tj 1.2mil. glasača.
Kosovo - 1.7 miliona albanaca - glasača okupljenih oko jedne stranke.
Možete li da zamislite da u republičkoj skupšini sede 140 poslanika,albanaca?

Nacionalna sizofrenija

pre 5 godina

Zašto bi nam nudili ono što je naše?
(Zoran, 28. avgust 2018 09:25)

Ako je nase, onda lepo otidji na Kosovo bez pasosa. Malo morgen.

dragaN

pre 5 godina

Ja sam prvi bio za podelu Kosova jos pre 15 godina kad to niko nije smeo da pomene. Ali...Ovde se izgleda ne radi o podeli Kosova, nego da im damo tri opstine za 4 opstine na Kosovu i priznanje Kosova. U prevodu, ta trampa bi bila samo maska iza koje bi se vlast pravdala za priznavanje Kosova. Ako bi smo dobili 4 opstine (bez trampe za Presevo) i ostale garancije za nase manastire, ja bih prvi glasao za.

Nikola

pre 5 godina

Ja nekako mislim ako bi stvarno želeli da rešimo ovako važno pitanje morali bi svi da rade otvoreno i transparentno. Trebalo bi organizovati javne debate ne samo u zemlji već i šireg karaktera, debate u kojoj bi učestvovali naši i albanski predstavnici pa čak i predstavnici velikih sila. Na tim debatama bi svako javno rekao svoje argumente, svoje stavove i običan narod bi mnogo lakše prihvatio neka rešenja, mnogo realnije sagledavao stvarnost. Ovako se sve radi između četiri zida, političari javno iznose samo ono što njima odgovara ne bi li dobili koji glas jer njima je samo to i bitno. Javne debate u kojim bi pored predstavnika vlasti obe strane bili uključeni i istoričari i pravnici i predstavnici naroda gde bi svako bio spreman da sasluša i da kaže šta ima. Ovako svaka strana ima utisak da je izvisila.

Suverenitet

pre 5 godina

@ Kinezi su 100 godina čekali da vrate Hong Kong, ovi naši ne mogu da čekaju ni 10 godina da ga se zvanično odreknu.
(Mile, 28. avgust 2018 10:36)

U Hongkokgu zive Kinezi i tamo se daleko vecinsko i najbrojnije stanovnistvo. Zasto jos uvek cekaju na Tajvan? Zato sto njegov suverenitet priznaje USA, uostalum isto kao i Kosovski suverenitet.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Не Дачићу заиста не треба да се правите невешти и већ једном треба отворено рећи ко су ти и са којим правом нам узимају све једно део Косова или цело Косово. Ви то наравно не смете јер би се видело да ви упорно покушавате да нам продаје те маглу како причом са евро интеграцијама тако и причом да нас неки други снажно подржавају у очувању територијалног интегритета. По овој твојој реченици испада да никоме заправо није стало до тога а то је онда показатељ катастрофалне политике коју водиш.

Madhva (Hare Krišna)

pre 5 godina

"U istoriji sveta niko nikada nije bio bolji u izdaji nacionalnih interesa od crvenih...
(munze konza, "
Nisam pametan šta raditi, ali me zanima šta su nacionalni interesi. Nažalost smo sa Kosovom u ćorsokaku, nažalost smo povukli mnogo loših i pogubnih poteza u poslednjih nekoliko decenija, a gotovo uvek smo to radili zbog nacionalnih interesa. Hajde malo mudro da vidimo šta je zaista u intetesu naše nacije.

3210

pre 5 godina

Vreme radi za nas.

Na Kosovu nema više od ukupno 1 Milion stanovnika to se lako može utvrditi kada se izračuna broj rođenih,broj umrlih ili broj penzionera i albanski analitičari to dobro znaju.
Albanaca nema više od 800 000.Masovno se sele,cela područja ostaju pusta,nenaseljena.
Albanke više neće da rađaju,nekada su rađaje u proseku sa 22 godine a danas rađaju sa prosečno 28 godina.
Evropski prosek broja dece po porodici je 1.6 a na Kosovu tek nešto već 1.66 a nekada je bio duplo veći.
I taj prosek vade srpkinje sa Kosova koje danas rađeju mnogo više od albanki.Srpske enklave su pune dece.

Ne žurite sa potpisivanjem ako boga znate.Vreme radi za nas.
Neće albanci stići do Niša jer će niš za 20-30 godina imati više stanovnika nego što će ostati albanaca na Kosovu,ne plašite narod jer vreme radi za nas.
Na kraju i da dodam:
2/3 srba živi južno od Ibra
80% rudnog bogatstva je južno od Ibra
80% naših kulturnih spomenika,crkava i manastira su južno od Ibra.
Nije vam krava stala na nogu da se toliko žurite.
Ljudi vreme radi za nas.

Polazi za KOD95 i beži što dalje

pre 5 godina

"Ovde je reč hoćemo li nešto da dobijemo ili ćemo sve da izgubimo", rekao je Dačić za RTS i dodao da ta prilika može i da se odbije, ali da "ne treba da se pravimo nevešti jer niko ne nudi da Kosovo celo ostane u granicama Srbije".

U ovom trenutku treba nam neki trgovac da pregovara. Pa makar i Karić, Kostić, Mišković... A ne ovi sto su navikli da im se donese kofer pun para. Proći ćemo kao sa izvozom mercedesa. Kao bosi po trnju.

Paul Kersey

pre 5 godina

Dačiću, kako je išla ona mantra 1999. godine posle Kumanova? Pobedila je politika mira Slobodana Miloševića... da li dobro pamtim? Pa, ako ste pobedili tada, šta sada radite? Gubite?

M

pre 5 godina

Kakva je ovo država,
u kojoj političari ubeđuju sopstveni narod,
da je dobro rešenje,
da dobijemo deo sopstvene teritorije,
a ostatak poklonimo albancima(čitaj šiptarima)??!
Neverovatno??!
Samo nastavite tako i
ostaćete bez države u
narednih 30 godina!!
Ispade,
da su Srbi jedini narod na ovoj planeti
koji hoće da se otarasi sopstvene države??!

бт

pre 5 godina

Како су вешто створили атмосферу да се сада нешто "одлучује", "преговара", "нуди"... Па зар нам је пре три године неко као нудио да цело "Косово" (више није ни КиМ) остане у саставу Србије? Наравно да није, и ништа нам није фалило. Откуд баш сада да нам нешто фали и откуд баш сада да нешто морамо да одлучујемо? Мајстори пропаганде и демагогије, мора им се признати.

Žvaka za narod

pre 5 godina

Mesecima već pričaju o granicama da bi na kraju mogli reći "mi smo se borili i izborili da ne ode i Preševska dolina ,Medveđa..... Sve je to naša zasluga"

Srboljub

pre 5 godina

Ono što smo svi znali krajem leta 99. pa je onda Koštunica preambulom zamaskirao stvar: KiM je ratom izgubljeno, osim sumašejših nikom se ne ratuje, 1244, kojom se patriJote kunu, nije sporazum, nego eufemizam za kapitulaciju. Na žalost, umesto da se, koliko god bila gorka i mučna, istina favorizuje, sve vlasti, odreda, forsirale su kroz svoje tabloidizirane medije lažnu sliku. Utiliko je sad buđenje teže. Naravno, biće onih koji će tražiti ustanak: ništa novo, mi ionako, zatečeni u samoizgrađenoj lažnoj slici, bijemo unapred izgubljene bitke: to što, vi junačine, osećate su fantomski bolovi, ništa više.

X

pre 5 godina

Niko ne nudi ni Ukrajni Krim ni Gruziji Abhaziju, ni Kipru pa one ni u ludilu ne krse svoj ustav. Covece sklanjaj se, nemas prava da delis i uvecavas druge susedne drzave.

jednostavno je

pre 5 godina

Sad hocemo nista, da bi za 50 godina imali sve.

Jer ako sad dobijemo nesto, za 50 godina necemo imati nista.

A sve je nase. Pravno (hocemo i tapije da im damo?) i istorijski.

Jarić T Živadin

pre 5 godina

Priča o nečemu, da treba da se iskoristi šansa,a te šanse nema,niti je bilo ko nudi.Prosto se pitam ,da li pregovaraju na staromandarinskom jeziku.

Bucko razmišljam

pre 5 godina

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da se Srbiji pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji.

Srbiji se pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji i to vise nije nikakva tajna !
Naime radi se o tome da se Srbiji po prvi put pruža istorijska prilika da se izbori da svoj narod i građani na Kosovu i Metohiji od Kosova dobiju po jednu "vikendicu na Marsu" u "zamenu" za "Presevsku Dolinu" i stolicu Kosovu u UN i svim ostalim svetskim organizacijama !
Da li ce se Srbija izboriti da svoj narod i građani na Kosovu i Metohiji od Kosova uz "vikendicu na Marsu" dobiju jos i po "tri ara okucnice" o tome se jos mora pregovarati tako da je danas jos uvek tesko reci da li ce se doci do "konacnog resenja" i razgranicenja sa Kosovom !
SAD i EU polagano "uvidjaju sansu" koja se CIVILIZOVANOM delu Sveta nudi ovim dogovorom tj. SAD i EU se nadaju da ce Srbi "masovno pohrliti" da obidju svoje "vikendice na Marsu" i da se vise "NECE VRATITI" !
Ozbiljno vam kazem !

look

pre 5 godina

Pazi, neko treba da ti NUDI sopstvenu, međunarodno priznatu teritoriju!? Ovo je van svake pameti. Zamisi da Kipranima neko “nudi” da priznaju Severni Kipar, a neće da ga priznaju evo 60 godina. Palestincima i ostlaim Arapima kji ne prizaju Izrael od osnivanja 1948. Kini Tajvan od 1945. Da ne nabrajam dalje. Ostavi zamrznut konflikt, ako nisi u stanju da povratiš teritoriju, povratiće je ona generacija i oni lideri koji to jesu u stanju. Ostavke su vam još dobar izlaz.

Orijentalni bazar

pre 5 godina

Kratko pre zatvaranja pijace, prodavci robe ono sto nisu uspeli prodati, raskrcme po principu daj sta das. Iskusni kupci to znaju i samo cekaju svoj trenutak. Toliko o pijaci. A diplomatija, e to je nesto sasvim drugo.

Iddy Beggai

pre 5 godina

Jao, jao, jao, kako nas vi lepo pripremate, svakim danom po malo, mašinerija radi i ne staje 24 časa...svaka čast. A mi naivni, nastavićemo žedni preko vode. Takvi smo. Neka nas.

trange-frange

pre 5 godina

To Vaše "nešto da dobijemo" podrazumeva da još nešto i damo od juga Srbije. Nije mi jasno ako date preševsku dolinu, šta će biti sa autoputem, kome će on pripasti? Ja ne bih pristao na priznanje Kosova, osim ako se i Srbima na severu Kosova i u Republici Srbiji ne dozvoli pravo na samoopredeljenje.

Nikola

pre 5 godina

Ja nekako mislim ako bi stvarno želeli da rešimo ovako važno pitanje morali bi svi da rade otvoreno i transparentno. Trebalo bi organizovati javne debate ne samo u zemlji već i šireg karaktera, debate u kojoj bi učestvovali naši i albanski predstavnici pa čak i predstavnici velikih sila. Na tim debatama bi svako javno rekao svoje argumente, svoje stavove i običan narod bi mnogo lakše prihvatio neka rešenja, mnogo realnije sagledavao stvarnost. Ovako se sve radi između četiri zida, političari javno iznose samo ono što njima odgovara ne bi li dobili koji glas jer njima je samo to i bitno. Javne debate u kojim bi pored predstavnika vlasti obe strane bili uključeni i istoričari i pravnici i predstavnici naroda gde bi svako bio spreman da sasluša i da kaže šta ima. Ovako svaka strana ima utisak da je izvisila.

Pingvin sa Madagaskara

pre 5 godina

Kinezi su 100 godina čekali da vrate Hong Kong, ovi naši ne mogu da čekaju ni 10 godina da ga se zvanično odreknu.
(Mile, 28. avgust 2018 10:36)

Nisu Kinezi cekali da vrate HK vec su cekali da istekne ugovor od 99 godina na koliko su ga "poklonili". Mi smo Kumanovskim sporazumom, koji su aminovali i Vucic i Dacic i Vulin, poklonili KM bez vremenskog ogranicenja. Sad nam ista trojka kao cini da nesto povratimo, a za uzvrat da do Grcke putujemo kroz drzavu vise. Kako su krenuli necemo se graniciti ni sa Hrvatskom ni sa Madjarskom. Ostace nam Tarabiceva sljiva.

Morski lav

pre 5 godina

Posao ti je da se boriš da sačuvaš ono što ti je povereno. Ako nisi u stanju onda se skloniš sa tog mesta i prepustiš ga nekom drugom ko hoće da nastavi bitku... Nije tvoje pa da možeš da ga deliš...

M

pre 5 godina

"Ustav je najviši pravni akt Republike Srbije! Tu se priča završava."

Slažem se!

Ali SNS -ovci će promeniti ustav!
Idu na to!
Siguran sam i znam da hoće!!

Zato će odbrana ustava Srbije u
bliskoj budućnosti biti
vrhunski patriotski čin!!

T

pre 5 godina

Sloba i ekipa su napravili ovaj problem jos 1989. Sve posle toga je samo logična posledica toga. Istorijska je pravda da upravo Dačić iz SPS-a bude taj koji će da potpiše da Kosovo više nije naše. Istorijska je nepravda što će on to da predstavi kao uspeh.

ja sam lud

pre 5 godina

Molim Vas, preklinjem Vas, nemojte Vi da resavate pitanje Kosova. 30 godina ste Vi resavali i doveli nas dovde. Pustite druge, nove, mlade ljude, PAMETNIJE i NEKORUMPIRANE da resavaju. Upropastili ste svaku priku za resenje i ne cementirajte nista. Molim Vas, ostavite to nekim drugim PRAVIM I CESTIRIM SRBIMA da rese.

Младен

pre 5 godina

То што ви не знате да се изборите за Косово и Метохију не значи да нико други не зна. Какве везе има ко шта нуди и ко шта мисли са стране ако то нису наши интереси? Признајте то себи и нама и склоните се се одговорних позиција.

Henry Chinasky

pre 5 godina

To govori čovek, ministar, koji je tolike zemlje i državnike ubedio da povuku priznanje nezavisnosti Kosova i čovek koji se 90-ih borio za Kosovo do poslednje kapi tuđe krvi. Zato je Vučiću, Dačiću i Vulinu tako teško da se pomire sa gubitkom teritorije države koju predstavljaju.

Aleks

pre 5 godina

hajka je pocela , zapad im je dao jos malo vremena inace ih menjaju
(zicer, 28. avgust 2018 09:44)

Nije samo zapad u pitanju. Da imaju podršku od Ruja i Kineza drugu priču bi pričali. Shvatite da Srbija nema nijednog prijatelja zbog pogrešne politike od pre 30 godina. Sada se sve svodi na čistu računicu.

objektivno

pre 5 godina

Vreme je za nove ljude, vi ste pokazali koliko ste sposobni, imalo ste 30-tak godina za to, dosta je bilo, ne treba više da pregovarate ni o čemu

Kale*

pre 5 godina

Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnostisvih građana i etničkih zajednica u Srbiji,

polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima.

Teritorija i granica

Član 8

Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.

Granica Republike Srbije je nepovrediva, a menja se po postupku predviđenom za promenu Ustava.

Podsetnik za predsednika i za vladu Srbije!

kategoricki

pre 5 godina

Izvrsiti podelu u granicama kako se vec spekulise i zavrsiti vise sa tim Kosovom...Ko misli drugacije neka uzme pusku i nek ide tamo,ja necu !

Bucko

pre 5 godina

Šta si dobio ako menjaš svoje za svoje? Da li je teritorija za “razmenu” veća koju daje Kosovo ili koju daje Srbija? A šta sa statusom Sandžaka ili Vojvodine, šta sa destabilizovanjem regiona? Šta ako ta “razmena” uspori evro integracije celog regiona ili još gore ako region gurne u nove ratove i nova prekrajanja granica? Šta to znači za Srbiju? Ako dođe do rata u Makedoniji kako će Kinezi da grade prugu i kako će Srbija da bude neki faktor u regionu? Koliko će Srbijanaca da iseli zbog toga što ne vidi kraja ratovima i što ne vidi perspektivu u Srbiji? Koliko će Srba da ostane na Kosovu nakon razmene, koliko će da narste pritisak na njih da se isele? Da li će Srbija smeti da pomaže RS da se odcepi? Da li će oni sami imati snage to da urade? Ili će Rusija da se umeša? Koje su posledice za Srbiju? I nakon izgubljenog vremena i života ko garantuje uspeh?

Nacionalna sizofrenija

pre 5 godina

Zašto bi nam nudili ono što je naše?
(Zoran, 28. avgust 2018 09:25)

Ako je nase, onda lepo otidji na Kosovo bez pasosa. Malo morgen.

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

Пре неки дан су промењене неке пореске стопе према Косову што је знак да га овај безусловно предаје.

Merlin

pre 5 godina

kako glasi tekst Merlinove pesme "na vrhu uvek ima mesta ako se krena sa dna" tako da se sada postavlja pitanje - ima li na severu dovoljno mesta za sve srbe koji krenu sa dna, to jest sa juga !!!

Nenad

pre 5 godina

Ljudi pa na Kosovo se ne moze uci bez pasosa! I sta vise reci... Kome to odgovara? Kosovo je odvojeno i ako dobiju nesto bice dobro! A sto se tice onih jakih na recima nek probaju otici na Kosovo bez pasosa! A da druga stvar imam 2 sina mali su jos ali i kad porastu ne pada mi na pamet da ratuju i ginu!

C i n i k

pre 5 godina

Citam ovde raznorazne komentare "patriota"pominje se cak i slucaj Kine...valjda "patriote" misle da su Kina i Srbija isto?
Nisu isto...
Srbija nikad nije povlacila svoje granice samostalno,to je prvo sto treba da znate,1912 kad smo usli vojskom na Kosovo to je bilo jer su nam to velike sile odobrile jer tada smo bili popularni i na strani zapada, u 2.sv.ratu,granice su crtali komunisti,a mnogi od njih na zalost srpski komunisti.
A onda sta reci o Versaju? Mi kao pobednici u ratu dobijamo od Vudro Vilsona predlog da slobodno iscrtamo granice a mi umesto da zaokruzimo Srbiju mi stvaramo neku YU tj.savez sa hrvatima i slovencima?
I ko nam je sada kriv kad vise nismo na strani zapada nego smo gubernija? Sta da ocekujemo?!
Guslanje o Kosovu 20 g nista donelo nije samo probleme jer narod sada odavde bezi upravo na zapad. Nikog zivog ne zanima Kosovo pa cak ni albance koji takodje beze.
Prema tome,resite to da bi se bavili normalnim stvarima a ne propalom pricom o Kosovu!

Marko

pre 5 godina

Komentari pokazuju da su braca srbi, osim retkih izuzetaka, potpuno odvojeni od realnosti. CUVANJE USTAVA, PRIZNAVANJE KOSOVA itd.. su potpune cinjenicne besmislice s obzirom da jos od Titove smrti Srpska drzava tamo uglavnom nije funkcionisala a vise od decenije je to potpuno odvojena drzava. I to s pravom, posto tamo jedva da ima svojih stanovnika, iseljavanje je masovno pocelo jo neke 1730-te. Medjutim to srbi u skoli ili nisu ucili, ili misle da su cinjenice nebitne. Tako se i doslo ispod africkog proseka gde smo danas. Srbija odlucuje da li ce i dalje ostati jedna od najsiromasnijih zemalja na svetu ili ce poceti da shvata realnost svoje situacije a to je da nema ni para a ni stanovnistva i da kao takva nece dugo trajati

Suverenitet

pre 5 godina

@ Kinezi su 100 godina čekali da vrate Hong Kong, ovi naši ne mogu da čekaju ni 10 godina da ga se zvanično odreknu.
(Mile, 28. avgust 2018 10:36)

U Hongkokgu zive Kinezi i tamo se daleko vecinsko i najbrojnije stanovnistvo. Zasto jos uvek cekaju na Tajvan? Zato sto njegov suverenitet priznaje USA, uostalum isto kao i Kosovski suverenitet.

dragaN

pre 5 godina

Ja sam prvi bio za podelu Kosova jos pre 15 godina kad to niko nije smeo da pomene. Ali...Ovde se izgleda ne radi o podeli Kosova, nego da im damo tri opstine za 4 opstine na Kosovu i priznanje Kosova. U prevodu, ta trampa bi bila samo maska iza koje bi se vlast pravdala za priznavanje Kosova. Ako bi smo dobili 4 opstine (bez trampe za Presevo) i ostale garancije za nase manastire, ja bih prvi glasao za.

Acko

pre 5 godina

Samo za "zdravorazumne" osobe, o paroli Kosovo je Srbija.
Srbija 6.7 mil glasača - ukuno izađu 3mil glasača, vodeća partija dobija oko 40% od broja izašlih, tj 1.2mil. glasača.
Kosovo - 1.7 miliona albanaca - glasača okupljenih oko jedne stranke.
Možete li da zamislite da u republičkoj skupšini sede 140 poslanika,albanaca?

Doktor direktor

pre 5 godina

A šta bi sa onim afrikancima što su povukli priznanje i još neka ostrva na koja si putovao zadnjih 7-8 godina i trošio narodne pare ?

Бата Стојковић

pre 5 godina

Не Дачићу заиста не треба да се правите невешти и већ једном треба отворено рећи ко су ти и са којим правом нам узимају све једно део Косова или цело Косово. Ви то наравно не смете јер би се видело да ви упорно покушавате да нам продаје те маглу како причом са евро интеграцијама тако и причом да нас неки други снажно подржавају у очувању територијалног интегритета. По овој твојој реченици испада да никоме заправо није стало до тога а то је онда показатељ катастрофалне политике коју водиш.

Madhva (Hare Krišna)

pre 5 godina

"U istoriji sveta niko nikada nije bio bolji u izdaji nacionalnih interesa od crvenih...
(munze konza, "
Nisam pametan šta raditi, ali me zanima šta su nacionalni interesi. Nažalost smo sa Kosovom u ćorsokaku, nažalost smo povukli mnogo loših i pogubnih poteza u poslednjih nekoliko decenija, a gotovo uvek smo to radili zbog nacionalnih interesa. Hajde malo mudro da vidimo šta je zaista u intetesu naše nacije.

BBrdo

pre 5 godina

I da nam neko nudi celo Kosovo bude u sastavu Srbije, zar stvarno mislite da bi nam bilo bolje da dva miliona Albanaca (koji ne zele da zive u Srbiji) udje u sastav Srbije?

Gile neupućeni

pre 5 godina

nema trgovine nacionalnim interesima.. kosovo će kad tad opet biti pod Srbijom.. ovako priznanjem više nikada.. sem ratom koji niko ne želi.. dakle nema otkupnine, za nešto što je ukradeno... to prkosi zdravom razumu...

yuslaven

pre 5 godina

Ako dobitak znači ceo sever nema, a ostatak Kosova pod Ahtisari plus planom , a bez davanja ičega u preševskoj dolini onda sam za. Ako je nama dobitak još 300 m od Pančićevog vrha onda neka ostane i ovako.

novak

pre 5 godina

Kosovo kao kaolevka srpske državnosti jeste vruć kromoir kao izuzetak zbog svega što se na njemu događalo kroz vekove ali i u bliskoj prošlosti.
Polazna tačka je njegov ustavni položaj kao deo Srbije. Drgo: Kada bi najstariji član albanske populacije poveo svoju familiju na dedovinu( a to je vreme pre komunizma) poprilično bi se ispraznilo od albanskog življa.
Tu treba tražiti pravično rešenje uvažavajući obe strane. Princip mora biti 50% : 50% teritorije.
Modusi u svetu postoje. Za to mora da postoji EMANCIPACIJA sa obe strane.
Toliko je teritorija jedne zemlje u drugoj. Osnova mora da bude Srbija.
Nešto treba naučiti od Engleza. Njihova kraljica formalno potvrđuje vladu pojedinih dominiona.
Srbi moraju to da imaju u potvrdi da neko ima vlast na ustupljenoj teritoriji. Može se ako se hoće da se ne bi čekao sledeći rat. A biće ga jednog dana. Bez naše volje. U zabludi su svi koji misle da je nastao večni mir. Zato ako hoćemo a i oni, shvatajući da su Srbi najveći gubitnici, da se pomirimo sa tim da je ponekada manje veće od onog nakon razaranja...

3210

pre 5 godina

Samo za "zdravorazumne" osobe, o paroli Kosovo je Srbija. 
Srbija 6.7 mil glasača - ukuno izađu 3mil glasača, vodeća partija dobija oko 40% od broja izašlih, tj 1.2mil. glasača. 
Kosovo - 1.7 miliona albanaca - glasača okupljenih oko jedne stranke. 
Možete li da zamislite da u republičkoj skupšini sede 140 poslanika,albanaca?
(Acko, 28. avgust 2018 13:23)

Nije tačno !!!

Ne širi laži i paniku.
Albanaca ni u ludili nema 1.7 miliona.
Na Kosovu nikada nije sproveden popis stanovništva.
Kosovo nema ukupno 1 milion stanovnika o čega albanaca nema više od 800 000.
Na poslednjim izborima na Kosovu izlaznost je bilo oko 50% izašlo je
400 000 glasača a srbi su učestvovali na tim izborima.
Albanci se masovno sele i za 20-30 godina neće ih ostani ni 300-400 000.

Пеђица

pre 5 godina

"Niko ne nudi da celo Kosovo ostane u granicama Srbije"

Осим Устава Србије, Израела, Ватикана, Кине, Русије, Индије, Шпаније, Бразила, Аргентине, Јужне Африке, Ирана, Грчке...

Јабучило

pre 5 godina

@ Србољуб

Донекле си у праву. Ипак, Косово* и даље нема столицу у УН. Нема ни признање више од пола држава света. Времена се мењају, нама је у интересу да чекамо. Сва ова фртутма око хитног "решавања проблема" је у туђу корист, а наши властодршци је представљају као да је у нашу. Сада заиста треба чекати, па и запретити раскидом Бриселског споразума јер га друга страна не испуњава. Чак се и демографска слика Косова полако мења у нашу корист. Можда привремено, али је тако. А ако се из било ког разлога (не видим тај разлог, додуше) мора сада преговарати, обавезно инсистирати и на уједињењу са Српском.

Žika Vračaruralac

pre 5 godina

Nema ni milion Albanaca na Kosovu. Imaju ogroman pad prirodnog priraštaja i još veći odliv stanovništva.
Jedini period kada je na Kosmetu bila uređena država, ravnopravnih građana je otkada je vraćeno 1912. matici.
Najveći prirodni priraštaj je, gle čuda, u kosovskom pomoravlju, dakle srpskom delu Kosova i Metohije.

Kao otac troje dece, sutra bih ako bi bilo potrebno krenuo da branim zemlju u kojoj sam rođen (u beogradu) i koju volim.

10908 - ni metar manje!