Četvrtak, 23.08.2018.

18:29

Kreće obračun u BG: Oduzimaće se kola VIDEO

Zbog nelegalnih taksista država godišnje gubi između 25 i 35 miliona evra.

Izvor: B92

Kreæe obraèun u BG: Oduzimaæe se kola VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 5 godina

Juče su se dvojica divljih taksista naljutila i zamalo da se posvađamo zato što ja i jedan Kinez nismo hteli da uđemo u njihova vozila već smo čekali kombi na liniji A1 do aerodroma. Sramota je kakav je prvi i poslednji kontakt sa Srbijom svakog ko sleće i poleće sa aerodroma ili dođe na autobusku stanicu. Sve se to dešava u centru glavnog grada a policije nigde.

donja_crta

pre 5 godina

Jedini nacin da se sredi stanje je da se otvori trziste taksi prevoza, da se ukinu licence, da se svakom ko ispunjava uslove (i vozac i vozilo) dozvoli da se bavi taksiranjem i, eventualno, da se plafonira cena po km. Podseticu vas da su trenutna zakonska resenja u suprotnosti sa Ustavom (clanovi 82 i 84).

Takodje, ljudi trebaju da znaju da sem regularnih i divljih taksista, postoji jos jedna kategorija. To su samostalci, imaju TX tablice i krovnu oznaku, ali nisu clanovi nijednog udruzenja, pa posto nemas kome da ih prijavis za visoku cenu, onda oni deru putnike. Mene su dva puta opljackali (najvise ih ima kod autobuske i zeleznicke st), od tad idem samo sa vozilom iz nekog udruzenja (najcesce Pink i Naxis). I ona aplikacija Yandex je odlicna.

fcrslj

pre 5 godina

Divljaka ima i i Sloveniji...japanac biznismen, koji je bio poslovno u Ljubljani i koji je leteo na relaciji Ljubljan-London, platijo je jednom divljem taxisti od Lj-do aerodroma(Brnik 20 km) 200€. Pozalijo se gradonacrlniku Ljubljane(Jankovic), da je vise platijo Taxi od Lj do Brnika nego avionsku kartu LJ-London. Ovaj mu vratijo trosak koji je imo i naravno pokrenula se hajka protiv divljaka. I javnost i svi su hapsili taxiste, da su posle 10 dana totalno nestali sa ulica. Naravno divlji taxista koji se hvalijo kolegama, kako je odero japanca, za par dana je zazalijo tu voznju.

Šaomi

pre 5 godina

Ja znam jednog koji je sada ozbiljan građevinski investitor deceniju je vozio na divlje pa vi braćo Srbi radite pošteno i plaćate porez i kupujte stanove bez obzira na na poreklo novca i divlje gradnje.... Itd

marko

pre 5 godina

Neko predlaže licence. Pomenuto je 5000 eur. Problem je što bi vrednost licence rasla na slobodnom tržištu do neslućenih visina. Kao piramidalna štednja To bi se u jednom trenutku raspalo i taksisti bi ostali bez svoje "investicije". Već viđen scenario, licence nisu dobro rešenje.

milorad

pre 5 godina

"rani"
Poslovan i komunikativan covek sa zapada ne razmislja da li postoji divlji taksista. Takodje, masa njih ima neke TX tablice a divljaci au.

Mikan

pre 5 godina

Mislim da bi trebalo uvesti dozvole (za koju bi se čak polagalo) i koja bi trebalo da se oduzima u slučaju kršenja propisa o taksiranju.
Treba uvesti u zakon (uredbu, naredbu, šta već) najmanju veličinu kola za posao taksiranja.
Rigorozna i vrlo česta kontrola (koja bi prerasla samo u čestu) bez mogućnosti da je nekome "Bog ujak".
Naravno, ova bi se lista dala proširiti za neke druge razumne zahteve. Ovo je samo moje viđenje najznačajnih promena koje treba obuhvatiti.

Lone

pre 5 godina

Da li je moguce da organi vlasti ne mogu da izadu na kraj sa sakom divljih taksista.
Sta ce mo raditi da nam nedaj boze upadne sto naoruzanih terorista.

Muzičar

pre 5 godina

5x dnevno se vozim taksijem, takav mi je posao - samo legalni na poziv i u životu mi nisu dali račun!!! Kakva razlika između "legalnih" i "nelegalnih" - kompletna taxi usluga u Srbiji je u ilegali!!

Anci

pre 5 godina

Posle sam, od legalnog taksiste, saznao kolika je cena ovakve kooperativnosti: 10 evra dnevno po policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto toliko vredi nasa drzava. 10 evra.
(Marko (Dorcol), 23. avgust 2018 19:29)

Rekoh jos pre mnogo godina da je uvodjenje komunalaca, izvrsitelja,naplate parkinga, notara i ostalog represivnog sistema put u pakao i moralno civilizacijsku propast. Bejah u pravu,ali mi je malo vajde od te satisfakcije sada. Jos kad bi se setili ko ih je sve imzilsio i zaposlio prvi.

Pex

pre 5 godina

Divljih taksita nema jer se kontrolise ko ulazi u taj prostor, s obzirom da divlji taksista ne moze da pridje, ne dolazi nikad u kontakt sa putnicima.
(Zitomir, 23. avgust 2018 21:35)

Kako je moguce da neko poredi Kinu i Balkan? Znamo (valjda) svi kako u Kini prolaze korumpirani sluzbenici ili politicari. Pun internet tih vesti. Postoji razlog zasto ce kina uskoro biti prva na planeti a zasto smo mi poslednji u evropi. Ovde vecina populacije ne razume pogubnost nepotizma, veza, korupcije i ne shvata njihov uticaj na kvalitet zivotai koje dugorocne posledice ostavlja svaka precica i muljaza u kojoj ucestvuju. Plemenski mentalitet i logika " ja i samo ja" se vide svuda, od ponasanja u saobracaju do besramnosti na TV. Taxi je samo jos jedna od kriminalizovanih kategorija drustva. Doduse, tako je vecina zelela i glasala, te ne vidim zasto bi mi malo prevare, nasilja, ponizenja predstavljalo problem. Koliko shvatam to je nesto normalno i pozeljno ovde, zar ne?

nenakis

pre 5 godina

Jedne godine sletio u Bg . Na izlazu iz aerodroma me spopao lažni taksista . Posle dugog leta nije mi bilo nodocga. Kuda ? Rekoh Mirijevo. Vozimo se , pričamo sve ok , prilazimo Mirijevu ne zna kuda da ide , zove na tel neke ljude , agonija traje 20 min , konačno stižemo. Koliko sam ti dužan ? On hladno 45 eura , izvadim 10 ,hvala na vožnji ili uzmi ili se gubi. Juli 2006

miki

pre 5 godina

Bavim se TAXI delatnošču 27.god.Nikad gore stanje nije bilo... Uvodjenjem LICENCE. koja je npr. 5000.€ svi TAXI vozači su u obavezi da se pridržavaju propisa u ovoj oblast.
Svaki prekršaj i povreda obaveza kako prema državi i povreda poslovnika oduzima se LICENCA.(gubi se 5000.€)
VOZILA EURO 5....UREDBE GRADA I U TAXI delatnosti su prioritet i rešavaju gomilu problema.
Nakon prestanka bavljenja ovim poslom taksista prodaje LICENCU. Gradovi u Srbiji da limitiraju br. TAXI vozila.
Penzionerima zabraniti bavljenje TAXI PREVOZOM.

klip23

pre 5 godina

Evo gospodo ako iskreno zelite da resite problem posaljite inspektore undercover na aerodrom mesec dana i oduzimajte vozila.
Toliko su agresivni i bezobrazni divljj bukvalno do legalnog ne mozes da dodjes da te laznjak ne presretne.
To je tako jadno i gadi mi se to nigde nisam video, cimaju svuda da se razumemo ali svuda su legalni.
Jos su i skuplji od legalnih.
Ako zelite za mesec dana cete ocistiti sve te divljake, ali mislim da vi ne zelite to...

Zakon pre svega

pre 5 godina

Umesto velikog kukumavčenja na državu (koja je dno dna, to ne moramo stalno da ponavljamo, svako iole poslovno sposoban to može da vidi), svako može da da i svoj doprinos borbi protiv pošasti. Mene su jednom od aerodroma opelješili jer mi se baš žurilo i nikad više.

Kad sletim u Beograd, popnem se gore, izađem napolje, na miru zapalim jednu i pozovem taksi telefonom. Bratiju, koja dole pokušava da me čupa za rukav oteram uz prigodan vukov rečnik i niko još nije pokušao da me bije iako sam divljake častio raznoraznim nazivima iz životinjskog carstva (pominjući ipak najčešće naše daleke pretke i današnje najbliže "srodnike").

Ima svoju manu, moraš da se malo prošetaš i odmakneš od monopolisanog ulaza i traje koji minut duže, ali znaš da ne moraš da se raspravljaš sa nekim dokazom Darvinove teorije o tarifama taksi vožnje.

Mogu na taj način i divljaci i njihovi makroi u plavim uniformama, koji im štite glavni ulaz i dole izlaz na dolaznom sletanju, da ti pljunu pod prozor. Nešto mi govori da je ovde više problem u upravi aerodroma i makroima u plavom, nego u samim divljacima. Da postoji volje bagra bi se oterala.

Taxsista

pre 5 godina

Uvesti jedinstvenu boju vozila po svim gradovima u Srbiji. Jedinstveni taxi broj na vozilu ( upisan u registar taxi prevoznika )povezani sa aplikacijom da se svakog trenutka može utvrditi prevoznik .

Zainteresirani Tvrtko

pre 5 godina

Evo sam ideja iz Hrvatske. Svi, i obicni taksiji i Uber, smiju koristiti internet aplikacije za naplatu. Sve mora biti fiskalizirano s poreznom upravom i svi na automobilima moraju imati oznaku Taxi i ime firme. Svi prihvatili. Posla ima koliko zelis, pogotovo za Uber koji je poskupio, ali je i dalje najjeftiniji. Odlicna pracenje trendova u RH, nadam se da ce tako i kod vas postupiti.

Dr

pre 5 godina

Kada je vec tako jel se neko bavio racunicom koliko Srbija godisnje gubi zbog prostitucije odn to sto je nelegalna ne znaci da je nema,naprotiv a taj prihod nije mala stavka u budzetu jedne nemacke...

Hipokrizija

pre 5 godina

Ocevidac. Slecem na aerodrom divlji taksista vuce za rukav mamu sa detetom. Kaze da ne idu sa njim. Divlji taksista zeli da se obracuna sa mnom. Juri me po pokretnim stepenicama. Ulazim u sobu obezbedjenja aerodroma trazim zastitu. Kazu nismo nadlezni vec komunalna policija. Na ulaznim vratima komunalac kaze zovite policiju surcin, nismo nadlezni. Ulazim u regularan taksi. Taksista kaze da je doticni divljak samarao komunanog policajca u zgradi aerodroma i u dosluhu je sa mup surcinom. Novi zakon ne pomoze. Vec novi MUP.

Aca

pre 5 godina

Prvo, policija ima bazu svih vozila za TX tablicama. U saradnji sa sudom proveriti protiv kojih vozaca se vode prekrsajne prijave i po hitnom postupku ih resiti. Drugo uvedite im fiskalne kase pa neka placaju porez. Trece, dozvoliti svakome da taksira ko god zeli uz uslov za nove taksiste vozilo euro 5. Cetvrto, cene usluga mogu se formirati po sopstvenoj zelji, ali moraju biti iste na nivou udruzenja. Peto, taksista je u obavezi da prima kartice, pa nece moci vise da naplacuje od cenovnika.

Zitomir

pre 5 godina

Preskupa cena za nesto sto se vrlo lako resava, primer iz Kine, totalno standardizovana usluga taksiranja sto se tice zeleznickih stanica i aerodroma.

Pratite putokaze, dodjete na red za taksi (sam red je ogradjen i nema preskakanja), na kraju reda, a bogami i na pocetku, stoji obezbedjenje. Taksisti dolaze redom jedan po jedan, obezbedjenje vas pusta do vaseg vozila i tako u krug.

Divljih taksita nema jer se kontrolise ko ulazi u taj prostor, s obzirom da divlji taksista ne moze da pridje, ne dolazi nikad u kontakt sa putnicima.

Za ove pare koje su potrosili mogli su da plate 5 ljudi da rade na obezbedjenju, za ostatak napraviti taksi stanicu u okviru aerodroma sa kontrolisanim pristupom.

rani

pre 5 godina

Meni nikako nije jasna jedna stvar! Kako jedan stranac, poslovan čovek, moderan, sa svim mogućim komunikacionim i informacionim uredjajima koje ima kod sebe, može sebi da dozvoli da ga neki bilmez iz Jakova, uhvati za ruku, odvede na parking, stavi u vozilo koje nema nikakve taksi oznake i odveze u grad za 50 evra i to unapred naplaćenih? Zar ne može da na netu, vidi koliko košta ta usluga regularno, i sa kim može tu radnju da obavi? 18 godina sam taksista i isto toliko godina se vraćam prazan sa aerodroma, jer ne želim da se borim sa tim ološem, korumpiranim saobraćajcima, komunalcima i ko zna kim još! Isto je i u gradu. Posle 17h, na ulicama je više taksija sa SO, ČK, UI, KL tablicama, nego onih kojima se završava sa TX! I ljudi kod njih ulaze, najnormlnije, niko, ali niko ne obraća pažnju na to! A onda kada prodje kako prodje u takvom vozilu, taksisti ološ, bagra, šljam, a ustvari, taksijem se nije ni vozio!

Pera

pre 5 godina

Ajd i to da vidim, mada po komunalnom haosu po gradu ne deluje kao da mozete da se izborite sa bilo cim..

Sad kad su stavili ove kamere na trg po cen dan mozete da vidite taksiste parkirane na autobuskom stajalistu ili pesackom prelazu, niko ne reaguje, kao da nema komunalaca, a saobracajne policije tek..

Bruka koliko sistem kod nas ne funkcionise.

Ivca

pre 5 godina

Taksisti ne izdaju fiskalne račune tako da su za mene svi oni u sivoj zoni. Ko garantuje da od svake voznje legalnih taksista deo ide drzavi?

018

pre 5 godina

nemoj da vas plase sa glupostima. auto niko ne moze da vam oduzme. nije ustavno osim u slucaju prinudne naplate. tako da su ovo gluposti koje se plasiraju a sve u cilju zaplasivanja naroda.

tara

pre 5 godina

Ja sam učitala ovu najnoviju uber-sličnu aplikaciju i računam, nadam se, da je nedostupna divljacima.
Pre nedelju dana u avionu za Minhen, sedela sam pored devojke, strankinja, Iranka. Živi u Francuskoj, u Beogradu je provela produženi vikend. Srela se sa roditeljima koji su, zahvaljujući ukinutim vizama, odlučili da posete Beograd. Devojka kaže, Beograd je prelep, hrana božanstvena, vreme ih dobro poslužilo, ljudi susretljivi i gostoljubivi, jedina crna mrlja jedan taksista. Za vožnju koja je prema hotelskoj informaciji trebala da košta 300 dinara (njen otac dijabetičar i ne može da hoda, inače bi se prošetali) taksista tražio 750, njen otac, uz ne baš srećnu grimasu, taksisti da 600 dinara, a mazgov baci prezrivo pare i izleti iz kola da bije bolesnog čoveka. Niko od prolaznika da se nađe da im pomogne.
Eto, nisu samo milioni izgubljeni direktno krađom mušterija od legalnih taksista, nego bi trebalo da se uračunaju i znatno mnogobrojniji milioni posredno izgubljenih prihoda od turista koji su se pokajali zbog svoje naivne radoznalosti i manjka predrasuda i došli u Beograd. Neće ti da se vrate, i zašto bi?

EMIL

pre 5 godina

A koliko nas koštaju političari?
Sve su nam uzeli, da bi se bahatili još više. Stalno oni nešto kao uređuju, zakonski regulišu. Zašto ne uvedu javni registar političara (mogao bi apr da radi to ) i koje funkcije drže, naravno niko nije bez 2-4 funkcije, uzavisnosti kolika je šlihtara.
Kao bore se da napune budžet, to je KAO jako pozitivno, a ustvari sami će da ga ispazne(mislim budžet) uvek govore koliko država gubi (čitaj političari gube) a mogli su još da se ovajde od budžeta.
Živeo pošten narod !!!

acomurija

pre 5 godina

25 do 35 miliona evra! Ovo nije preterivanje, ovo je obmanjivanje!
Ovo je u skladu sa sto hiljada milijardi investicija, s 4,5 do 5 milijardi dolara vrednost BhdH2O, jelka od 80+ hiljada evra, sestomesecna novogodisnja rasveta, 55 fontana, 400 km autoputeva a izgradjeno 50 i sl...
S druge strane, polovina za odrzavanje vladarske porodice Nikolic i ko zna koliko za porodicu Vucic, Mali, Mihajlovic, i td...

sumadinac

pre 5 godina

Treba da se uredi poslovanje taxi prevoznika i svih koji se bave slicnim delatnostima.

ALI

Kazu drazava gubi? Valjda drustvo i narod pa tek drzava.

Elem, a mi kao celo drustvo zbog svih politicara (na i van vlasti) gubimo zivote, prespektivu i volju za zivotom? To nisu u stanju da vide? Razumeju?

Da li su oni svesni da je u SR sve vece siromastvo?

Rad na 'crno' se resava tako sto bi drzava tj. sistem omogucio prikaldno i realno i primereno situaciji poslovanje svih koji zele da se bave ne samo taxi prevozom vec i bilo kojim drugim poslom.

Smatram da ce na ovaj nacin samo napraviti jos veci problem ALI celom drustvu.

Vecina naroda u SR prezivljava i krpi kraj s' krajem i jednostavno zivi na tkz. MAXI AKCIJI.

Poreska opterecenja i logika poreske je brutalna i velika cak i za razvijene zemlje u EU.

Ima i ona, drustvo koje nije svesno sebe propada i nestaje (g a s i s e).

Posle su nam krivi svi ostali i albanci i crnogorci i hrvati i amerikanci ... a sebi smo najveci neprijatelji.

NoName

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali ne zna se ko je gori. Ovi ili divlji taksisti. Pride, neki od ovih rade kao divlji. Cena taksija koji koristi isti benzim, amortizacija i sve ostalo u jednom Nisu ili NS je dosta jeftinije nego i BG. Da ne pricam o ostalim gradovima. Plus, jeftiniji im je benzin, nego narodu.
Jos uz to koriste svoje vozilo, a ne vozilo taksi servisa. Jedan Berlin ima unificirana vozila prema nameni. Znaci, regularan auto, karavan, mini kombi. Sve isti proizvodjac (Mercedes) i sve ista boja.

dmz

pre 5 godina

Iskreno se nadam da ovo nije upereno protiv CAR:GO. Od kad su mi prijatelji sugerisali da koristim CAR:GO kad dođem u BG, više ne koristim obični taxi. Do tada mi se dešavalo da mi traže i duplo više nego što košta vožnja do aerodroma. Posebno jedna situacija kad sam žurio na aerodrom i kad nisam mogao da dobijem slobodan taxi na telefon, a pošto sam bio u Ušću, uzmem taxi ispred. Računam nije mnogo skuplji nego na poziv. Tokom vožnje, taksista, pošto je shvatio da ne živim u BG-u, svo vreme se žali na vlast, kako sve pokradoše, kako upropastiše Srbiju, kako ovo, kako ono, da bi na kraju kad smo stigli, tražio za vožnju od Ušća do aerodroma preko 40 evra...

mile

pre 5 godina

interesatno je da mnogim putnicima nije jasno sta znaci sjesti u vozilo gdje nisi osiguran a izgleda da ni doticni u politici nisu u stanju da to gradjanima objasne.

Dambo

pre 5 godina

Jedino sa taksistima na aerodromu niko ne zeli ili ne sme da se obracuna...
Kad sleti avion komunalci misteriozno nestanu i samo se u masi cuje zujanje "taksi, taksi, taksi"

veselnik

pre 5 godina

Nije mi jasna svrha postojanja zakona koji se ne primenjuju. "Nelegalni" taksisti su PREKRSIOCI vise zakona (porez je samo jedna od steta), a ministarka planira akciju za SMANJENJE broja istih za cak 80%! Znaci 20% je na nekim zasticenim listama, ili vlast nije u stanju da sprovodi zakone. U oba slucaja - OSTAVKE nadleznih ministara policije, finansija, saobracaja i svih u lancu korupcije i nepostovanja zakona!

Bgd

pre 5 godina

Nema Divljih taksista samo na Aerodromu.Pun ih je Beograd,Terazije,Trg Republike,Sada,Splavovi,Pristanište,Autobuska Stanica,Jat na Slaviji.

grunf

pre 5 godina

30 miliona evra nek je to pdv znaci divlji taksisti godisnje imaju promet 150000000e nek je divljih taksista 1000(a nije) svaki pojedinacno znaci ima promet 150000e na godisnjem nivou neka rade 300 dana u godini (lakse izracunati a i ne mogu svaki dan raditi godisnji slave obaveze) ispadne da na dnevnom nivou svaki divlji taksista ima promet 500e u BG
pa kako se lupaju cifre da nije moguce al to prolazi kod seljaka kod jadnog napacenog naroda milioni kamioni nisam taksista i ne vozim se u taksiju al mi malo glupavo zvuci toliki milioni pa onda narod procita pa komentar i treba oni nama zemlju upropastise pa vest prodje pa vreme prodje al mi samo dobijemo mozda ali mozda par vozila oduzeto al bitno da neko iz vlade kaze kako Beograd propade zbog ovih taksista i njima slicnih i ne mogu penzije povecati zbog tih istih taksista

Prc Milojko

pre 5 godina

Šta je Država do sada čekala?
Taksisti i advokati su Država za sebe.Uvesti fiskalne kase i za njih i ignorisati njihova nesuvisla opravdanja!

svasta

pre 5 godina

Pre par meseci mi je pricao taksista (necu da imenujem udruzenje) kako mu se kolega hvalio da je Litvancima koji su dosli na Euroleague F4 uzeo 6 hiljada od aerodroma do arene. Sto se mene tice svi sto rade aerodrom su lopovi.

misli

pre 5 godina

Znaci samo je bitno koliko se slije love u budzet? A to sto npr na pola Novog Beograda taksisti voze po trotoaru da bi dosli do ulice sa "taxi stajalista" to je ok?

vanja

pre 5 godina

370 000 evra je kostalo asfaltiranje livade sa 67 parking mesta, to je ~5500 evra po parking mestu, ili ~450 evra po kvadratnom metru...ljudi, pa to je gradjevinska cena kvadrata stana !!!

mozda nekad

pre 5 godina

zanima me samo kako misle da ljudima koji nemaju taksi tablu, taksi dozvolu, apsolutno nista od papira oduzmu vozila? osim da gospoda sednu sa njima u vozilo, a to ni malo ne bi bilo prijatno. govorim zato sto se o ovome prica a niko da sedne i resi problem. svi bi iz kancelarije da resavaju

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

He he. I opet, he he. U svako doba dana na aerodromu imate desetak divljih taksista. Kada sam video da se pozdravljaju sa komunalnom policijom, prisao sam policajcu i pitao sam ga zasto ne reaguje kada na njegove oci odvode naivne strance sa dolaznog terminala. Odgovorio mi je da su njihove ingerencije izvan, a ne unutar aerodroma. Posle sam, od legalnog taksiste, saznao kolika je cena ovakve kooperativnosti: 10 evra dnevno po policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto toliko vredi nasa drzava. 10 evra.

ITD.

pre 5 godina

Svakog dana se najavljuje povlačenje tako reći sudbpnosnih poteza da bi se posle nekog vremena ispostavilo da je i to prazna priča. I tako stalno, iz dana u dan red hladno red ništa.

bb

pre 5 godina

Pa i krivicna dela imaju rokove zastarelosti, a kamoli privredni prestupi. A sada hajka na divlje taksiste (koji su mogli da budu sklonjeni sa ulica i bez novih zakona, da su vlasti htele da rese stvarno taj problem). Nego sta cemo sa gomilom agencija za selidbu od kojih mnoge rade na crno, ne izdaju fiskalne racune....a i tu se obrcu silni novci.

beograđanin

pre 5 godina

'ajde baš da vidim. Godinama se ništa ne preuzima povodom ovoga, a tačno se zna gde i kada oni 'operišu'.
Pa sigurno da neće sredom ujutru oko nekog vrtića, nego subotom uveče u centru i oko popularnih mesta za izlaske i sl.
Pritom, malo sam više obratio pažnju: dosta taksista te sorte imaju "IX" table i onda malo debljim okvirom za tablice ispadne "TX". slučajnost?
Sigurno je neko u policiji dobio parice za ovakvo nameštanje tablica.

zonepobegulja

pre 5 godina

radi li se o iskrenoj borbi protiv rada ,,divljih taksista,, ili je to birba za monopolski polozaj ,,legalnih taksista,, pa ce onda biti opal po džepu gradjana... nisam baš siguran

taxi t

pre 5 godina

Pa legalni taxi prevoznici treba prvi da reaguju. cim spaze divljeg taxistu mobilni u ruke, slikaju ga i posalju policiji
nista jednostavnije od toga

Abolirani

pre 5 godina

Nema državne snage da se izbori sa taksistima to je skoro viđeno, jedno vozilo jedan vozač. Udruženja (firme) 4 vozača po vozilu i prijave, fiskalne kase u vozilu.

Vladan

pre 5 godina

Nelegalni taksisti su ozbiljan problem. To kazem iz ugla bavim se u ugostiteljstvom i imam firmu za dostavu. Znam previse losih slucajeva iz prve ruke. Na mene je licno u toku saobracaja jedan cak i pistolj vadio. Pravi drumski razbojnici. Do sada je drzava na razne apele gradjana i organizacija ostajala nemocna, pitanje je zbog cega??? Bas me zanima kako ce drzava zaustaviti “divlje” taksiranje i taksiste koji su spremni da biju, pucaju i ko zna sta vec!!!

А krivi Rusi

pre 5 godina

6 godina pričate o tome. Na aerodromu pored komunalnog policajca nelegalni taksista vrbuje putnika, a ovaj uniformisani se pravi lud kao da ne čuje o čemu se radi. Na železničkoj stanici saobraćajni policaac prolazi pored nelegalnog taksiste kao da ga ne vidi. Na Zelenom vencu neko vece 4 od 5 taksija nema tablice TX ali svi imaju taksi table. Komunalci prolaze pored njih kao da ne postoje. O kakvom vi obračunu govorite? Jedina dva obračuna koji vi vršite su obračun sa običnim građanima Beograda i obrwčun provizije na posliće koje dodeljujete svojim pajtosima. Bar da Vas je sramota pa ajde. Ali ni to nije.

Gong

pre 5 godina

Ministarka građevine o saobraćaju, Vujović "saobraćajac" o mostovima, BIA o klizištima, Vučić o vojnicima na služenju kao da će biti piloti i tenkisti... Ludilo! Mi smo isto kao Obeliks, izgleda, kao mali upali u neki čarobni napitak (doduše mazohizma), pa trpimo svašta i svakoga!

vanja

pre 5 godina

370 000 evra je kostalo asfaltiranje livade sa 67 parking mesta, to je ~5500 evra po parking mestu, ili ~450 evra po kvadratnom metru...ljudi, pa to je gradjevinska cena kvadrata stana !!!

А krivi Rusi

pre 5 godina

6 godina pričate o tome. Na aerodromu pored komunalnog policajca nelegalni taksista vrbuje putnika, a ovaj uniformisani se pravi lud kao da ne čuje o čemu se radi. Na železničkoj stanici saobraćajni policaac prolazi pored nelegalnog taksiste kao da ga ne vidi. Na Zelenom vencu neko vece 4 od 5 taksija nema tablice TX ali svi imaju taksi table. Komunalci prolaze pored njih kao da ne postoje. O kakvom vi obračunu govorite? Jedina dva obračuna koji vi vršite su obračun sa običnim građanima Beograda i obrwčun provizije na posliće koje dodeljujete svojim pajtosima. Bar da Vas je sramota pa ajde. Ali ni to nije.

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

He he. I opet, he he. U svako doba dana na aerodromu imate desetak divljih taksista. Kada sam video da se pozdravljaju sa komunalnom policijom, prisao sam policajcu i pitao sam ga zasto ne reaguje kada na njegove oci odvode naivne strance sa dolaznog terminala. Odgovorio mi je da su njihove ingerencije izvan, a ne unutar aerodroma. Posle sam, od legalnog taksiste, saznao kolika je cena ovakve kooperativnosti: 10 evra dnevno po policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto toliko vredi nasa drzava. 10 evra.

Hipokrizija

pre 5 godina

Ocevidac. Slecem na aerodrom divlji taksista vuce za rukav mamu sa detetom. Kaze da ne idu sa njim. Divlji taksista zeli da se obracuna sa mnom. Juri me po pokretnim stepenicama. Ulazim u sobu obezbedjenja aerodroma trazim zastitu. Kazu nismo nadlezni vec komunalna policija. Na ulaznim vratima komunalac kaze zovite policiju surcin, nismo nadlezni. Ulazim u regularan taksi. Taksista kaze da je doticni divljak samarao komunanog policajca u zgradi aerodroma i u dosluhu je sa mup surcinom. Novi zakon ne pomoze. Vec novi MUP.

Gong

pre 5 godina

Ministarka građevine o saobraćaju, Vujović "saobraćajac" o mostovima, BIA o klizištima, Vučić o vojnicima na služenju kao da će biti piloti i tenkisti... Ludilo! Mi smo isto kao Obeliks, izgleda, kao mali upali u neki čarobni napitak (doduše mazohizma), pa trpimo svašta i svakoga!

svasta

pre 5 godina

Pre par meseci mi je pricao taksista (necu da imenujem udruzenje) kako mu se kolega hvalio da je Litvancima koji su dosli na Euroleague F4 uzeo 6 hiljada od aerodroma do arene. Sto se mene tice svi sto rade aerodrom su lopovi.

Zakon pre svega

pre 5 godina

Umesto velikog kukumavčenja na državu (koja je dno dna, to ne moramo stalno da ponavljamo, svako iole poslovno sposoban to može da vidi), svako može da da i svoj doprinos borbi protiv pošasti. Mene su jednom od aerodroma opelješili jer mi se baš žurilo i nikad više.

Kad sletim u Beograd, popnem se gore, izađem napolje, na miru zapalim jednu i pozovem taksi telefonom. Bratiju, koja dole pokušava da me čupa za rukav oteram uz prigodan vukov rečnik i niko još nije pokušao da me bije iako sam divljake častio raznoraznim nazivima iz životinjskog carstva (pominjući ipak najčešće naše daleke pretke i današnje najbliže "srodnike").

Ima svoju manu, moraš da se malo prošetaš i odmakneš od monopolisanog ulaza i traje koji minut duže, ali znaš da ne moraš da se raspravljaš sa nekim dokazom Darvinove teorije o tarifama taksi vožnje.

Mogu na taj način i divljaci i njihovi makroi u plavim uniformama, koji im štite glavni ulaz i dole izlaz na dolaznom sletanju, da ti pljunu pod prozor. Nešto mi govori da je ovde više problem u upravi aerodroma i makroima u plavom, nego u samim divljacima. Da postoji volje bagra bi se oterala.

beograđanin

pre 5 godina

'ajde baš da vidim. Godinama se ništa ne preuzima povodom ovoga, a tačno se zna gde i kada oni 'operišu'.
Pa sigurno da neće sredom ujutru oko nekog vrtića, nego subotom uveče u centru i oko popularnih mesta za izlaske i sl.
Pritom, malo sam više obratio pažnju: dosta taksista te sorte imaju "IX" table i onda malo debljim okvirom za tablice ispadne "TX". slučajnost?
Sigurno je neko u policiji dobio parice za ovakvo nameštanje tablica.

Vladan

pre 5 godina

Nelegalni taksisti su ozbiljan problem. To kazem iz ugla bavim se u ugostiteljstvom i imam firmu za dostavu. Znam previse losih slucajeva iz prve ruke. Na mene je licno u toku saobracaja jedan cak i pistolj vadio. Pravi drumski razbojnici. Do sada je drzava na razne apele gradjana i organizacija ostajala nemocna, pitanje je zbog cega??? Bas me zanima kako ce drzava zaustaviti “divlje” taksiranje i taksiste koji su spremni da biju, pucaju i ko zna sta vec!!!

dmz

pre 5 godina

Iskreno se nadam da ovo nije upereno protiv CAR:GO. Od kad su mi prijatelji sugerisali da koristim CAR:GO kad dođem u BG, više ne koristim obični taxi. Do tada mi se dešavalo da mi traže i duplo više nego što košta vožnja do aerodroma. Posebno jedna situacija kad sam žurio na aerodrom i kad nisam mogao da dobijem slobodan taxi na telefon, a pošto sam bio u Ušću, uzmem taxi ispred. Računam nije mnogo skuplji nego na poziv. Tokom vožnje, taksista, pošto je shvatio da ne živim u BG-u, svo vreme se žali na vlast, kako sve pokradoše, kako upropastiše Srbiju, kako ovo, kako ono, da bi na kraju kad smo stigli, tražio za vožnju od Ušća do aerodroma preko 40 evra...

rani

pre 5 godina

Meni nikako nije jasna jedna stvar! Kako jedan stranac, poslovan čovek, moderan, sa svim mogućim komunikacionim i informacionim uredjajima koje ima kod sebe, može sebi da dozvoli da ga neki bilmez iz Jakova, uhvati za ruku, odvede na parking, stavi u vozilo koje nema nikakve taksi oznake i odveze u grad za 50 evra i to unapred naplaćenih? Zar ne može da na netu, vidi koliko košta ta usluga regularno, i sa kim može tu radnju da obavi? 18 godina sam taksista i isto toliko godina se vraćam prazan sa aerodroma, jer ne želim da se borim sa tim ološem, korumpiranim saobraćajcima, komunalcima i ko zna kim još! Isto je i u gradu. Posle 17h, na ulicama je više taksija sa SO, ČK, UI, KL tablicama, nego onih kojima se završava sa TX! I ljudi kod njih ulaze, najnormlnije, niko, ali niko ne obraća pažnju na to! A onda kada prodje kako prodje u takvom vozilu, taksisti ološ, bagra, šljam, a ustvari, taksijem se nije ni vozio!

klip23

pre 5 godina

Evo gospodo ako iskreno zelite da resite problem posaljite inspektore undercover na aerodrom mesec dana i oduzimajte vozila.
Toliko su agresivni i bezobrazni divljj bukvalno do legalnog ne mozes da dodjes da te laznjak ne presretne.
To je tako jadno i gadi mi se to nigde nisam video, cimaju svuda da se razumemo ali svuda su legalni.
Jos su i skuplji od legalnih.
Ako zelite za mesec dana cete ocistiti sve te divljake, ali mislim da vi ne zelite to...

tara

pre 5 godina

Ja sam učitala ovu najnoviju uber-sličnu aplikaciju i računam, nadam se, da je nedostupna divljacima.
Pre nedelju dana u avionu za Minhen, sedela sam pored devojke, strankinja, Iranka. Živi u Francuskoj, u Beogradu je provela produženi vikend. Srela se sa roditeljima koji su, zahvaljujući ukinutim vizama, odlučili da posete Beograd. Devojka kaže, Beograd je prelep, hrana božanstvena, vreme ih dobro poslužilo, ljudi susretljivi i gostoljubivi, jedina crna mrlja jedan taksista. Za vožnju koja je prema hotelskoj informaciji trebala da košta 300 dinara (njen otac dijabetičar i ne može da hoda, inače bi se prošetali) taksista tražio 750, njen otac, uz ne baš srećnu grimasu, taksisti da 600 dinara, a mazgov baci prezrivo pare i izleti iz kola da bije bolesnog čoveka. Niko od prolaznika da se nađe da im pomogne.
Eto, nisu samo milioni izgubljeni direktno krađom mušterija od legalnih taksista, nego bi trebalo da se uračunaju i znatno mnogobrojniji milioni posredno izgubljenih prihoda od turista koji su se pokajali zbog svoje naivne radoznalosti i manjka predrasuda i došli u Beograd. Neće ti da se vrate, i zašto bi?

misli

pre 5 godina

Znaci samo je bitno koliko se slije love u budzet? A to sto npr na pola Novog Beograda taksisti voze po trotoaru da bi dosli do ulice sa "taxi stajalista" to je ok?

Zainteresirani Tvrtko

pre 5 godina

Evo sam ideja iz Hrvatske. Svi, i obicni taksiji i Uber, smiju koristiti internet aplikacije za naplatu. Sve mora biti fiskalizirano s poreznom upravom i svi na automobilima moraju imati oznaku Taxi i ime firme. Svi prihvatili. Posla ima koliko zelis, pogotovo za Uber koji je poskupio, ali je i dalje najjeftiniji. Odlicna pracenje trendova u RH, nadam se da ce tako i kod vas postupiti.

veselnik

pre 5 godina

Nije mi jasna svrha postojanja zakona koji se ne primenjuju. "Nelegalni" taksisti su PREKRSIOCI vise zakona (porez je samo jedna od steta), a ministarka planira akciju za SMANJENJE broja istih za cak 80%! Znaci 20% je na nekim zasticenim listama, ili vlast nije u stanju da sprovodi zakone. U oba slucaja - OSTAVKE nadleznih ministara policije, finansija, saobracaja i svih u lancu korupcije i nepostovanja zakona!

mozda nekad

pre 5 godina

zanima me samo kako misle da ljudima koji nemaju taksi tablu, taksi dozvolu, apsolutno nista od papira oduzmu vozila? osim da gospoda sednu sa njima u vozilo, a to ni malo ne bi bilo prijatno. govorim zato sto se o ovome prica a niko da sedne i resi problem. svi bi iz kancelarije da resavaju

Dambo

pre 5 godina

Jedino sa taksistima na aerodromu niko ne zeli ili ne sme da se obracuna...
Kad sleti avion komunalci misteriozno nestanu i samo se u masi cuje zujanje "taksi, taksi, taksi"

miki

pre 5 godina

Bavim se TAXI delatnošču 27.god.Nikad gore stanje nije bilo... Uvodjenjem LICENCE. koja je npr. 5000.€ svi TAXI vozači su u obavezi da se pridržavaju propisa u ovoj oblast.
Svaki prekršaj i povreda obaveza kako prema državi i povreda poslovnika oduzima se LICENCA.(gubi se 5000.€)
VOZILA EURO 5....UREDBE GRADA I U TAXI delatnosti su prioritet i rešavaju gomilu problema.
Nakon prestanka bavljenja ovim poslom taksista prodaje LICENCU. Gradovi u Srbiji da limitiraju br. TAXI vozila.
Penzionerima zabraniti bavljenje TAXI PREVOZOM.

Taxsista

pre 5 godina

Uvesti jedinstvenu boju vozila po svim gradovima u Srbiji. Jedinstveni taxi broj na vozilu ( upisan u registar taxi prevoznika )povezani sa aplikacijom da se svakog trenutka može utvrditi prevoznik .

Ivca

pre 5 godina

Taksisti ne izdaju fiskalne račune tako da su za mene svi oni u sivoj zoni. Ko garantuje da od svake voznje legalnih taksista deo ide drzavi?

acomurija

pre 5 godina

25 do 35 miliona evra! Ovo nije preterivanje, ovo je obmanjivanje!
Ovo je u skladu sa sto hiljada milijardi investicija, s 4,5 do 5 milijardi dolara vrednost BhdH2O, jelka od 80+ hiljada evra, sestomesecna novogodisnja rasveta, 55 fontana, 400 km autoputeva a izgradjeno 50 i sl...
S druge strane, polovina za odrzavanje vladarske porodice Nikolic i ko zna koliko za porodicu Vucic, Mali, Mihajlovic, i td...

sumadinac

pre 5 godina

Treba da se uredi poslovanje taxi prevoznika i svih koji se bave slicnim delatnostima.

ALI

Kazu drazava gubi? Valjda drustvo i narod pa tek drzava.

Elem, a mi kao celo drustvo zbog svih politicara (na i van vlasti) gubimo zivote, prespektivu i volju za zivotom? To nisu u stanju da vide? Razumeju?

Da li su oni svesni da je u SR sve vece siromastvo?

Rad na 'crno' se resava tako sto bi drzava tj. sistem omogucio prikaldno i realno i primereno situaciji poslovanje svih koji zele da se bave ne samo taxi prevozom vec i bilo kojim drugim poslom.

Smatram da ce na ovaj nacin samo napraviti jos veci problem ALI celom drustvu.

Vecina naroda u SR prezivljava i krpi kraj s' krajem i jednostavno zivi na tkz. MAXI AKCIJI.

Poreska opterecenja i logika poreske je brutalna i velika cak i za razvijene zemlje u EU.

Ima i ona, drustvo koje nije svesno sebe propada i nestaje (g a s i s e).

Posle su nam krivi svi ostali i albanci i crnogorci i hrvati i amerikanci ... a sebi smo najveci neprijatelji.

Zitomir

pre 5 godina

Preskupa cena za nesto sto se vrlo lako resava, primer iz Kine, totalno standardizovana usluga taksiranja sto se tice zeleznickih stanica i aerodroma.

Pratite putokaze, dodjete na red za taksi (sam red je ogradjen i nema preskakanja), na kraju reda, a bogami i na pocetku, stoji obezbedjenje. Taksisti dolaze redom jedan po jedan, obezbedjenje vas pusta do vaseg vozila i tako u krug.

Divljih taksita nema jer se kontrolise ko ulazi u taj prostor, s obzirom da divlji taksista ne moze da pridje, ne dolazi nikad u kontakt sa putnicima.

Za ove pare koje su potrosili mogli su da plate 5 ljudi da rade na obezbedjenju, za ostatak napraviti taksi stanicu u okviru aerodroma sa kontrolisanim pristupom.

Dr

pre 5 godina

Kada je vec tako jel se neko bavio racunicom koliko Srbija godisnje gubi zbog prostitucije odn to sto je nelegalna ne znaci da je nema,naprotiv a taj prihod nije mala stavka u budzetu jedne nemacke...

Pera

pre 5 godina

Ajd i to da vidim, mada po komunalnom haosu po gradu ne deluje kao da mozete da se izborite sa bilo cim..

Sad kad su stavili ove kamere na trg po cen dan mozete da vidite taksiste parkirane na autobuskom stajalistu ili pesackom prelazu, niko ne reaguje, kao da nema komunalaca, a saobracajne policije tek..

Bruka koliko sistem kod nas ne funkcionise.

Abolirani

pre 5 godina

Nema državne snage da se izbori sa taksistima to je skoro viđeno, jedno vozilo jedan vozač. Udruženja (firme) 4 vozača po vozilu i prijave, fiskalne kase u vozilu.

Bgd

pre 5 godina

Nema Divljih taksista samo na Aerodromu.Pun ih je Beograd,Terazije,Trg Republike,Sada,Splavovi,Pristanište,Autobuska Stanica,Jat na Slaviji.

NoName

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali ne zna se ko je gori. Ovi ili divlji taksisti. Pride, neki od ovih rade kao divlji. Cena taksija koji koristi isti benzim, amortizacija i sve ostalo u jednom Nisu ili NS je dosta jeftinije nego i BG. Da ne pricam o ostalim gradovima. Plus, jeftiniji im je benzin, nego narodu.
Jos uz to koriste svoje vozilo, a ne vozilo taksi servisa. Jedan Berlin ima unificirana vozila prema nameni. Znaci, regularan auto, karavan, mini kombi. Sve isti proizvodjac (Mercedes) i sve ista boja.

fcrslj

pre 5 godina

Divljaka ima i i Sloveniji...japanac biznismen, koji je bio poslovno u Ljubljani i koji je leteo na relaciji Ljubljan-London, platijo je jednom divljem taxisti od Lj-do aerodroma(Brnik 20 km) 200€. Pozalijo se gradonacrlniku Ljubljane(Jankovic), da je vise platijo Taxi od Lj do Brnika nego avionsku kartu LJ-London. Ovaj mu vratijo trosak koji je imo i naravno pokrenula se hajka protiv divljaka. I javnost i svi su hapsili taxiste, da su posle 10 dana totalno nestali sa ulica. Naravno divlji taxista koji se hvalijo kolegama, kako je odero japanca, za par dana je zazalijo tu voznju.

zonepobegulja

pre 5 godina

radi li se o iskrenoj borbi protiv rada ,,divljih taksista,, ili je to birba za monopolski polozaj ,,legalnih taksista,, pa ce onda biti opal po džepu gradjana... nisam baš siguran

Aca

pre 5 godina

Prvo, policija ima bazu svih vozila za TX tablicama. U saradnji sa sudom proveriti protiv kojih vozaca se vode prekrsajne prijave i po hitnom postupku ih resiti. Drugo uvedite im fiskalne kase pa neka placaju porez. Trece, dozvoliti svakome da taksira ko god zeli uz uslov za nove taksiste vozilo euro 5. Cetvrto, cene usluga mogu se formirati po sopstvenoj zelji, ali moraju biti iste na nivou udruzenja. Peto, taksista je u obavezi da prima kartice, pa nece moci vise da naplacuje od cenovnika.

Muzičar

pre 5 godina

5x dnevno se vozim taksijem, takav mi je posao - samo legalni na poziv i u životu mi nisu dali račun!!! Kakva razlika između "legalnih" i "nelegalnih" - kompletna taxi usluga u Srbiji je u ilegali!!

taxi t

pre 5 godina

Pa legalni taxi prevoznici treba prvi da reaguju. cim spaze divljeg taxistu mobilni u ruke, slikaju ga i posalju policiji
nista jednostavnije od toga

Prc Milojko

pre 5 godina

Šta je Država do sada čekala?
Taksisti i advokati su Država za sebe.Uvesti fiskalne kase i za njih i ignorisati njihova nesuvisla opravdanja!

bb

pre 5 godina

Pa i krivicna dela imaju rokove zastarelosti, a kamoli privredni prestupi. A sada hajka na divlje taksiste (koji su mogli da budu sklonjeni sa ulica i bez novih zakona, da su vlasti htele da rese stvarno taj problem). Nego sta cemo sa gomilom agencija za selidbu od kojih mnoge rade na crno, ne izdaju fiskalne racune....a i tu se obrcu silni novci.

grunf

pre 5 godina

30 miliona evra nek je to pdv znaci divlji taksisti godisnje imaju promet 150000000e nek je divljih taksista 1000(a nije) svaki pojedinacno znaci ima promet 150000e na godisnjem nivou neka rade 300 dana u godini (lakse izracunati a i ne mogu svaki dan raditi godisnji slave obaveze) ispadne da na dnevnom nivou svaki divlji taksista ima promet 500e u BG
pa kako se lupaju cifre da nije moguce al to prolazi kod seljaka kod jadnog napacenog naroda milioni kamioni nisam taksista i ne vozim se u taksiju al mi malo glupavo zvuci toliki milioni pa onda narod procita pa komentar i treba oni nama zemlju upropastise pa vest prodje pa vreme prodje al mi samo dobijemo mozda ali mozda par vozila oduzeto al bitno da neko iz vlade kaze kako Beograd propade zbog ovih taksista i njima slicnih i ne mogu penzije povecati zbog tih istih taksista

ITD.

pre 5 godina

Svakog dana se najavljuje povlačenje tako reći sudbpnosnih poteza da bi se posle nekog vremena ispostavilo da je i to prazna priča. I tako stalno, iz dana u dan red hladno red ništa.

mile

pre 5 godina

interesatno je da mnogim putnicima nije jasno sta znaci sjesti u vozilo gdje nisi osiguran a izgleda da ni doticni u politici nisu u stanju da to gradjanima objasne.

EMIL

pre 5 godina

A koliko nas koštaju političari?
Sve su nam uzeli, da bi se bahatili još više. Stalno oni nešto kao uređuju, zakonski regulišu. Zašto ne uvedu javni registar političara (mogao bi apr da radi to ) i koje funkcije drže, naravno niko nije bez 2-4 funkcije, uzavisnosti kolika je šlihtara.
Kao bore se da napune budžet, to je KAO jako pozitivno, a ustvari sami će da ga ispazne(mislim budžet) uvek govore koliko država gubi (čitaj političari gube) a mogli su još da se ovajde od budžeta.
Živeo pošten narod !!!

Lone

pre 5 godina

Da li je moguce da organi vlasti ne mogu da izadu na kraj sa sakom divljih taksista.
Sta ce mo raditi da nam nedaj boze upadne sto naoruzanih terorista.

018

pre 5 godina

nemoj da vas plase sa glupostima. auto niko ne moze da vam oduzme. nije ustavno osim u slucaju prinudne naplate. tako da su ovo gluposti koje se plasiraju a sve u cilju zaplasivanja naroda.

Anci

pre 5 godina

Posle sam, od legalnog taksiste, saznao kolika je cena ovakve kooperativnosti: 10 evra dnevno po policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto toliko vredi nasa drzava. 10 evra.
(Marko (Dorcol), 23. avgust 2018 19:29)

Rekoh jos pre mnogo godina da je uvodjenje komunalaca, izvrsitelja,naplate parkinga, notara i ostalog represivnog sistema put u pakao i moralno civilizacijsku propast. Bejah u pravu,ali mi je malo vajde od te satisfakcije sada. Jos kad bi se setili ko ih je sve imzilsio i zaposlio prvi.

Mile

pre 5 godina

Juče su se dvojica divljih taksista naljutila i zamalo da se posvađamo zato što ja i jedan Kinez nismo hteli da uđemo u njihova vozila već smo čekali kombi na liniji A1 do aerodroma. Sramota je kakav je prvi i poslednji kontakt sa Srbijom svakog ko sleće i poleće sa aerodroma ili dođe na autobusku stanicu. Sve se to dešava u centru glavnog grada a policije nigde.

Šaomi

pre 5 godina

Ja znam jednog koji je sada ozbiljan građevinski investitor deceniju je vozio na divlje pa vi braćo Srbi radite pošteno i plaćate porez i kupujte stanove bez obzira na na poreklo novca i divlje gradnje.... Itd

nenakis

pre 5 godina

Jedne godine sletio u Bg . Na izlazu iz aerodroma me spopao lažni taksista . Posle dugog leta nije mi bilo nodocga. Kuda ? Rekoh Mirijevo. Vozimo se , pričamo sve ok , prilazimo Mirijevu ne zna kuda da ide , zove na tel neke ljude , agonija traje 20 min , konačno stižemo. Koliko sam ti dužan ? On hladno 45 eura , izvadim 10 ,hvala na vožnji ili uzmi ili se gubi. Juli 2006

milorad

pre 5 godina

"rani"
Poslovan i komunikativan covek sa zapada ne razmislja da li postoji divlji taksista. Takodje, masa njih ima neke TX tablice a divljaci au.

Pex

pre 5 godina

Divljih taksita nema jer se kontrolise ko ulazi u taj prostor, s obzirom da divlji taksista ne moze da pridje, ne dolazi nikad u kontakt sa putnicima.
(Zitomir, 23. avgust 2018 21:35)

Kako je moguce da neko poredi Kinu i Balkan? Znamo (valjda) svi kako u Kini prolaze korumpirani sluzbenici ili politicari. Pun internet tih vesti. Postoji razlog zasto ce kina uskoro biti prva na planeti a zasto smo mi poslednji u evropi. Ovde vecina populacije ne razume pogubnost nepotizma, veza, korupcije i ne shvata njihov uticaj na kvalitet zivotai koje dugorocne posledice ostavlja svaka precica i muljaza u kojoj ucestvuju. Plemenski mentalitet i logika " ja i samo ja" se vide svuda, od ponasanja u saobracaju do besramnosti na TV. Taxi je samo jos jedna od kriminalizovanih kategorija drustva. Doduse, tako je vecina zelela i glasala, te ne vidim zasto bi mi malo prevare, nasilja, ponizenja predstavljalo problem. Koliko shvatam to je nesto normalno i pozeljno ovde, zar ne?

donja_crta

pre 5 godina

Jedini nacin da se sredi stanje je da se otvori trziste taksi prevoza, da se ukinu licence, da se svakom ko ispunjava uslove (i vozac i vozilo) dozvoli da se bavi taksiranjem i, eventualno, da se plafonira cena po km. Podseticu vas da su trenutna zakonska resenja u suprotnosti sa Ustavom (clanovi 82 i 84).

Takodje, ljudi trebaju da znaju da sem regularnih i divljih taksista, postoji jos jedna kategorija. To su samostalci, imaju TX tablice i krovnu oznaku, ali nisu clanovi nijednog udruzenja, pa posto nemas kome da ih prijavis za visoku cenu, onda oni deru putnike. Mene su dva puta opljackali (najvise ih ima kod autobuske i zeleznicke st), od tad idem samo sa vozilom iz nekog udruzenja (najcesce Pink i Naxis). I ona aplikacija Yandex je odlicna.

marko

pre 5 godina

Neko predlaže licence. Pomenuto je 5000 eur. Problem je što bi vrednost licence rasla na slobodnom tržištu do neslućenih visina. Kao piramidalna štednja To bi se u jednom trenutku raspalo i taksisti bi ostali bez svoje "investicije". Već viđen scenario, licence nisu dobro rešenje.

Mikan

pre 5 godina

Mislim da bi trebalo uvesti dozvole (za koju bi se čak polagalo) i koja bi trebalo da se oduzima u slučaju kršenja propisa o taksiranju.
Treba uvesti u zakon (uredbu, naredbu, šta već) najmanju veličinu kola za posao taksiranja.
Rigorozna i vrlo česta kontrola (koja bi prerasla samo u čestu) bez mogućnosti da je nekome "Bog ujak".
Naravno, ova bi se lista dala proširiti za neke druge razumne zahteve. Ovo je samo moje viđenje najznačajnih promena koje treba obuhvatiti.

018

pre 5 godina

nemoj da vas plase sa glupostima. auto niko ne moze da vam oduzme. nije ustavno osim u slucaju prinudne naplate. tako da su ovo gluposti koje se plasiraju a sve u cilju zaplasivanja naroda.

miki

pre 5 godina

Bavim se TAXI delatnošču 27.god.Nikad gore stanje nije bilo... Uvodjenjem LICENCE. koja je npr. 5000.€ svi TAXI vozači su u obavezi da se pridržavaju propisa u ovoj oblast.
Svaki prekršaj i povreda obaveza kako prema državi i povreda poslovnika oduzima se LICENCA.(gubi se 5000.€)
VOZILA EURO 5....UREDBE GRADA I U TAXI delatnosti su prioritet i rešavaju gomilu problema.
Nakon prestanka bavljenja ovim poslom taksista prodaje LICENCU. Gradovi u Srbiji da limitiraju br. TAXI vozila.
Penzionerima zabraniti bavljenje TAXI PREVOZOM.

zonepobegulja

pre 5 godina

radi li se o iskrenoj borbi protiv rada ,,divljih taksista,, ili je to birba za monopolski polozaj ,,legalnih taksista,, pa ce onda biti opal po džepu gradjana... nisam baš siguran

Ivca

pre 5 godina

Taksisti ne izdaju fiskalne račune tako da su za mene svi oni u sivoj zoni. Ko garantuje da od svake voznje legalnih taksista deo ide drzavi?

marko

pre 5 godina

Neko predlaže licence. Pomenuto je 5000 eur. Problem je što bi vrednost licence rasla na slobodnom tržištu do neslućenih visina. Kao piramidalna štednja To bi se u jednom trenutku raspalo i taksisti bi ostali bez svoje "investicije". Već viđen scenario, licence nisu dobro rešenje.

mile

pre 5 godina

interesatno je da mnogim putnicima nije jasno sta znaci sjesti u vozilo gdje nisi osiguran a izgleda da ni doticni u politici nisu u stanju da to gradjanima objasne.

Dr

pre 5 godina

Kada je vec tako jel se neko bavio racunicom koliko Srbija godisnje gubi zbog prostitucije odn to sto je nelegalna ne znaci da je nema,naprotiv a taj prihod nije mala stavka u budzetu jedne nemacke...

Aca

pre 5 godina

Prvo, policija ima bazu svih vozila za TX tablicama. U saradnji sa sudom proveriti protiv kojih vozaca se vode prekrsajne prijave i po hitnom postupku ih resiti. Drugo uvedite im fiskalne kase pa neka placaju porez. Trece, dozvoliti svakome da taksira ko god zeli uz uslov za nove taksiste vozilo euro 5. Cetvrto, cene usluga mogu se formirati po sopstvenoj zelji, ali moraju biti iste na nivou udruzenja. Peto, taksista je u obavezi da prima kartice, pa nece moci vise da naplacuje od cenovnika.

Gong

pre 5 godina

Ministarka građevine o saobraćaju, Vujović "saobraćajac" o mostovima, BIA o klizištima, Vučić o vojnicima na služenju kao da će biti piloti i tenkisti... Ludilo! Mi smo isto kao Obeliks, izgleda, kao mali upali u neki čarobni napitak (doduše mazohizma), pa trpimo svašta i svakoga!

NoName

pre 5 godina

Cast izuzecima, ali ne zna se ko je gori. Ovi ili divlji taksisti. Pride, neki od ovih rade kao divlji. Cena taksija koji koristi isti benzim, amortizacija i sve ostalo u jednom Nisu ili NS je dosta jeftinije nego i BG. Da ne pricam o ostalim gradovima. Plus, jeftiniji im je benzin, nego narodu.
Jos uz to koriste svoje vozilo, a ne vozilo taksi servisa. Jedan Berlin ima unificirana vozila prema nameni. Znaci, regularan auto, karavan, mini kombi. Sve isti proizvodjac (Mercedes) i sve ista boja.

bb

pre 5 godina

Pa i krivicna dela imaju rokove zastarelosti, a kamoli privredni prestupi. A sada hajka na divlje taksiste (koji su mogli da budu sklonjeni sa ulica i bez novih zakona, da su vlasti htele da rese stvarno taj problem). Nego sta cemo sa gomilom agencija za selidbu od kojih mnoge rade na crno, ne izdaju fiskalne racune....a i tu se obrcu silni novci.

rani

pre 5 godina

Meni nikako nije jasna jedna stvar! Kako jedan stranac, poslovan čovek, moderan, sa svim mogućim komunikacionim i informacionim uredjajima koje ima kod sebe, može sebi da dozvoli da ga neki bilmez iz Jakova, uhvati za ruku, odvede na parking, stavi u vozilo koje nema nikakve taksi oznake i odveze u grad za 50 evra i to unapred naplaćenih? Zar ne može da na netu, vidi koliko košta ta usluga regularno, i sa kim može tu radnju da obavi? 18 godina sam taksista i isto toliko godina se vraćam prazan sa aerodroma, jer ne želim da se borim sa tim ološem, korumpiranim saobraćajcima, komunalcima i ko zna kim još! Isto je i u gradu. Posle 17h, na ulicama je više taksija sa SO, ČK, UI, KL tablicama, nego onih kojima se završava sa TX! I ljudi kod njih ulaze, najnormlnije, niko, ali niko ne obraća pažnju na to! A onda kada prodje kako prodje u takvom vozilu, taksisti ološ, bagra, šljam, a ustvari, taksijem se nije ni vozio!

Zainteresirani Tvrtko

pre 5 godina

Evo sam ideja iz Hrvatske. Svi, i obicni taksiji i Uber, smiju koristiti internet aplikacije za naplatu. Sve mora biti fiskalizirano s poreznom upravom i svi na automobilima moraju imati oznaku Taxi i ime firme. Svi prihvatili. Posla ima koliko zelis, pogotovo za Uber koji je poskupio, ali je i dalje najjeftiniji. Odlicna pracenje trendova u RH, nadam se da ce tako i kod vas postupiti.

misli

pre 5 godina

Znaci samo je bitno koliko se slije love u budzet? A to sto npr na pola Novog Beograda taksisti voze po trotoaru da bi dosli do ulice sa "taxi stajalista" to je ok?

taxi t

pre 5 godina

Pa legalni taxi prevoznici treba prvi da reaguju. cim spaze divljeg taxistu mobilni u ruke, slikaju ga i posalju policiji
nista jednostavnije od toga

EMIL

pre 5 godina

A koliko nas koštaju političari?
Sve su nam uzeli, da bi se bahatili još više. Stalno oni nešto kao uređuju, zakonski regulišu. Zašto ne uvedu javni registar političara (mogao bi apr da radi to ) i koje funkcije drže, naravno niko nije bez 2-4 funkcije, uzavisnosti kolika je šlihtara.
Kao bore se da napune budžet, to je KAO jako pozitivno, a ustvari sami će da ga ispazne(mislim budžet) uvek govore koliko država gubi (čitaj političari gube) a mogli su još da se ovajde od budžeta.
Živeo pošten narod !!!

Muzičar

pre 5 godina

5x dnevno se vozim taksijem, takav mi je posao - samo legalni na poziv i u životu mi nisu dali račun!!! Kakva razlika između "legalnih" i "nelegalnih" - kompletna taxi usluga u Srbiji je u ilegali!!

acomurija

pre 5 godina

25 do 35 miliona evra! Ovo nije preterivanje, ovo je obmanjivanje!
Ovo je u skladu sa sto hiljada milijardi investicija, s 4,5 do 5 milijardi dolara vrednost BhdH2O, jelka od 80+ hiljada evra, sestomesecna novogodisnja rasveta, 55 fontana, 400 km autoputeva a izgradjeno 50 i sl...
S druge strane, polovina za odrzavanje vladarske porodice Nikolic i ko zna koliko za porodicu Vucic, Mali, Mihajlovic, i td...

vanja

pre 5 godina

370 000 evra je kostalo asfaltiranje livade sa 67 parking mesta, to je ~5500 evra po parking mestu, ili ~450 evra po kvadratnom metru...ljudi, pa to je gradjevinska cena kvadrata stana !!!

Prc Milojko

pre 5 godina

Šta je Država do sada čekala?
Taksisti i advokati su Država za sebe.Uvesti fiskalne kase i za njih i ignorisati njihova nesuvisla opravdanja!

grunf

pre 5 godina

30 miliona evra nek je to pdv znaci divlji taksisti godisnje imaju promet 150000000e nek je divljih taksista 1000(a nije) svaki pojedinacno znaci ima promet 150000e na godisnjem nivou neka rade 300 dana u godini (lakse izracunati a i ne mogu svaki dan raditi godisnji slave obaveze) ispadne da na dnevnom nivou svaki divlji taksista ima promet 500e u BG
pa kako se lupaju cifre da nije moguce al to prolazi kod seljaka kod jadnog napacenog naroda milioni kamioni nisam taksista i ne vozim se u taksiju al mi malo glupavo zvuci toliki milioni pa onda narod procita pa komentar i treba oni nama zemlju upropastise pa vest prodje pa vreme prodje al mi samo dobijemo mozda ali mozda par vozila oduzeto al bitno da neko iz vlade kaze kako Beograd propade zbog ovih taksista i njima slicnih i ne mogu penzije povecati zbog tih istih taksista

fcrslj

pre 5 godina

Divljaka ima i i Sloveniji...japanac biznismen, koji je bio poslovno u Ljubljani i koji je leteo na relaciji Ljubljan-London, platijo je jednom divljem taxisti od Lj-do aerodroma(Brnik 20 km) 200€. Pozalijo se gradonacrlniku Ljubljane(Jankovic), da je vise platijo Taxi od Lj do Brnika nego avionsku kartu LJ-London. Ovaj mu vratijo trosak koji je imo i naravno pokrenula se hajka protiv divljaka. I javnost i svi su hapsili taxiste, da su posle 10 dana totalno nestali sa ulica. Naravno divlji taxista koji se hvalijo kolegama, kako je odero japanca, za par dana je zazalijo tu voznju.

tara

pre 5 godina

Ja sam učitala ovu najnoviju uber-sličnu aplikaciju i računam, nadam se, da je nedostupna divljacima.
Pre nedelju dana u avionu za Minhen, sedela sam pored devojke, strankinja, Iranka. Živi u Francuskoj, u Beogradu je provela produženi vikend. Srela se sa roditeljima koji su, zahvaljujući ukinutim vizama, odlučili da posete Beograd. Devojka kaže, Beograd je prelep, hrana božanstvena, vreme ih dobro poslužilo, ljudi susretljivi i gostoljubivi, jedina crna mrlja jedan taksista. Za vožnju koja je prema hotelskoj informaciji trebala da košta 300 dinara (njen otac dijabetičar i ne može da hoda, inače bi se prošetali) taksista tražio 750, njen otac, uz ne baš srećnu grimasu, taksisti da 600 dinara, a mazgov baci prezrivo pare i izleti iz kola da bije bolesnog čoveka. Niko od prolaznika da se nađe da im pomogne.
Eto, nisu samo milioni izgubljeni direktno krađom mušterija od legalnih taksista, nego bi trebalo da se uračunaju i znatno mnogobrojniji milioni posredno izgubljenih prihoda od turista koji su se pokajali zbog svoje naivne radoznalosti i manjka predrasuda i došli u Beograd. Neće ti da se vrate, i zašto bi?

Zakon pre svega

pre 5 godina

Umesto velikog kukumavčenja na državu (koja je dno dna, to ne moramo stalno da ponavljamo, svako iole poslovno sposoban to može da vidi), svako može da da i svoj doprinos borbi protiv pošasti. Mene su jednom od aerodroma opelješili jer mi se baš žurilo i nikad više.

Kad sletim u Beograd, popnem se gore, izađem napolje, na miru zapalim jednu i pozovem taksi telefonom. Bratiju, koja dole pokušava da me čupa za rukav oteram uz prigodan vukov rečnik i niko još nije pokušao da me bije iako sam divljake častio raznoraznim nazivima iz životinjskog carstva (pominjući ipak najčešće naše daleke pretke i današnje najbliže "srodnike").

Ima svoju manu, moraš da se malo prošetaš i odmakneš od monopolisanog ulaza i traje koji minut duže, ali znaš da ne moraš da se raspravljaš sa nekim dokazom Darvinove teorije o tarifama taksi vožnje.

Mogu na taj način i divljaci i njihovi makroi u plavim uniformama, koji im štite glavni ulaz i dole izlaz na dolaznom sletanju, da ti pljunu pod prozor. Nešto mi govori da je ovde više problem u upravi aerodroma i makroima u plavom, nego u samim divljacima. Da postoji volje bagra bi se oterala.

beograđanin

pre 5 godina

'ajde baš da vidim. Godinama se ništa ne preuzima povodom ovoga, a tačno se zna gde i kada oni 'operišu'.
Pa sigurno da neće sredom ujutru oko nekog vrtića, nego subotom uveče u centru i oko popularnih mesta za izlaske i sl.
Pritom, malo sam više obratio pažnju: dosta taksista te sorte imaju "IX" table i onda malo debljim okvirom za tablice ispadne "TX". slučajnost?
Sigurno je neko u policiji dobio parice za ovakvo nameštanje tablica.

dmz

pre 5 godina

Iskreno se nadam da ovo nije upereno protiv CAR:GO. Od kad su mi prijatelji sugerisali da koristim CAR:GO kad dođem u BG, više ne koristim obični taxi. Do tada mi se dešavalo da mi traže i duplo više nego što košta vožnja do aerodroma. Posebno jedna situacija kad sam žurio na aerodrom i kad nisam mogao da dobijem slobodan taxi na telefon, a pošto sam bio u Ušću, uzmem taxi ispred. Računam nije mnogo skuplji nego na poziv. Tokom vožnje, taksista, pošto je shvatio da ne živim u BG-u, svo vreme se žali na vlast, kako sve pokradoše, kako upropastiše Srbiju, kako ovo, kako ono, da bi na kraju kad smo stigli, tražio za vožnju od Ušća do aerodroma preko 40 evra...

sumadinac

pre 5 godina

Treba da se uredi poslovanje taxi prevoznika i svih koji se bave slicnim delatnostima.

ALI

Kazu drazava gubi? Valjda drustvo i narod pa tek drzava.

Elem, a mi kao celo drustvo zbog svih politicara (na i van vlasti) gubimo zivote, prespektivu i volju za zivotom? To nisu u stanju da vide? Razumeju?

Da li su oni svesni da je u SR sve vece siromastvo?

Rad na 'crno' se resava tako sto bi drzava tj. sistem omogucio prikaldno i realno i primereno situaciji poslovanje svih koji zele da se bave ne samo taxi prevozom vec i bilo kojim drugim poslom.

Smatram da ce na ovaj nacin samo napraviti jos veci problem ALI celom drustvu.

Vecina naroda u SR prezivljava i krpi kraj s' krajem i jednostavno zivi na tkz. MAXI AKCIJI.

Poreska opterecenja i logika poreske je brutalna i velika cak i za razvijene zemlje u EU.

Ima i ona, drustvo koje nije svesno sebe propada i nestaje (g a s i s e).

Posle su nam krivi svi ostali i albanci i crnogorci i hrvati i amerikanci ... a sebi smo najveci neprijatelji.

svasta

pre 5 godina

Pre par meseci mi je pricao taksista (necu da imenujem udruzenje) kako mu se kolega hvalio da je Litvancima koji su dosli na Euroleague F4 uzeo 6 hiljada od aerodroma do arene. Sto se mene tice svi sto rade aerodrom su lopovi.

Hipokrizija

pre 5 godina

Ocevidac. Slecem na aerodrom divlji taksista vuce za rukav mamu sa detetom. Kaze da ne idu sa njim. Divlji taksista zeli da se obracuna sa mnom. Juri me po pokretnim stepenicama. Ulazim u sobu obezbedjenja aerodroma trazim zastitu. Kazu nismo nadlezni vec komunalna policija. Na ulaznim vratima komunalac kaze zovite policiju surcin, nismo nadlezni. Ulazim u regularan taksi. Taksista kaze da je doticni divljak samarao komunanog policajca u zgradi aerodroma i u dosluhu je sa mup surcinom. Novi zakon ne pomoze. Vec novi MUP.

Taxsista

pre 5 godina

Uvesti jedinstvenu boju vozila po svim gradovima u Srbiji. Jedinstveni taxi broj na vozilu ( upisan u registar taxi prevoznika )povezani sa aplikacijom da se svakog trenutka može utvrditi prevoznik .

Anci

pre 5 godina

Posle sam, od legalnog taksiste, saznao kolika je cena ovakve kooperativnosti: 10 evra dnevno po policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto toliko vredi nasa drzava. 10 evra.
(Marko (Dorcol), 23. avgust 2018 19:29)

Rekoh jos pre mnogo godina da je uvodjenje komunalaca, izvrsitelja,naplate parkinga, notara i ostalog represivnog sistema put u pakao i moralno civilizacijsku propast. Bejah u pravu,ali mi je malo vajde od te satisfakcije sada. Jos kad bi se setili ko ih je sve imzilsio i zaposlio prvi.

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

He he. I opet, he he. U svako doba dana na aerodromu imate desetak divljih taksista. Kada sam video da se pozdravljaju sa komunalnom policijom, prisao sam policajcu i pitao sam ga zasto ne reaguje kada na njegove oci odvode naivne strance sa dolaznog terminala. Odgovorio mi je da su njihove ingerencije izvan, a ne unutar aerodroma. Posle sam, od legalnog taksiste, saznao kolika je cena ovakve kooperativnosti: 10 evra dnevno po policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto toliko vredi nasa drzava. 10 evra.

А krivi Rusi

pre 5 godina

6 godina pričate o tome. Na aerodromu pored komunalnog policajca nelegalni taksista vrbuje putnika, a ovaj uniformisani se pravi lud kao da ne čuje o čemu se radi. Na železničkoj stanici saobraćajni policaac prolazi pored nelegalnog taksiste kao da ga ne vidi. Na Zelenom vencu neko vece 4 od 5 taksija nema tablice TX ali svi imaju taksi table. Komunalci prolaze pored njih kao da ne postoje. O kakvom vi obračunu govorite? Jedina dva obračuna koji vi vršite su obračun sa običnim građanima Beograda i obrwčun provizije na posliće koje dodeljujete svojim pajtosima. Bar da Vas je sramota pa ajde. Ali ni to nije.

Vladan

pre 5 godina

Nelegalni taksisti su ozbiljan problem. To kazem iz ugla bavim se u ugostiteljstvom i imam firmu za dostavu. Znam previse losih slucajeva iz prve ruke. Na mene je licno u toku saobracaja jedan cak i pistolj vadio. Pravi drumski razbojnici. Do sada je drzava na razne apele gradjana i organizacija ostajala nemocna, pitanje je zbog cega??? Bas me zanima kako ce drzava zaustaviti “divlje” taksiranje i taksiste koji su spremni da biju, pucaju i ko zna sta vec!!!

mozda nekad

pre 5 godina

zanima me samo kako misle da ljudima koji nemaju taksi tablu, taksi dozvolu, apsolutno nista od papira oduzmu vozila? osim da gospoda sednu sa njima u vozilo, a to ni malo ne bi bilo prijatno. govorim zato sto se o ovome prica a niko da sedne i resi problem. svi bi iz kancelarije da resavaju

Abolirani

pre 5 godina

Nema državne snage da se izbori sa taksistima to je skoro viđeno, jedno vozilo jedan vozač. Udruženja (firme) 4 vozača po vozilu i prijave, fiskalne kase u vozilu.

veselnik

pre 5 godina

Nije mi jasna svrha postojanja zakona koji se ne primenjuju. "Nelegalni" taksisti su PREKRSIOCI vise zakona (porez je samo jedna od steta), a ministarka planira akciju za SMANJENJE broja istih za cak 80%! Znaci 20% je na nekim zasticenim listama, ili vlast nije u stanju da sprovodi zakone. U oba slucaja - OSTAVKE nadleznih ministara policije, finansija, saobracaja i svih u lancu korupcije i nepostovanja zakona!

Pex

pre 5 godina

Divljih taksita nema jer se kontrolise ko ulazi u taj prostor, s obzirom da divlji taksista ne moze da pridje, ne dolazi nikad u kontakt sa putnicima.
(Zitomir, 23. avgust 2018 21:35)

Kako je moguce da neko poredi Kinu i Balkan? Znamo (valjda) svi kako u Kini prolaze korumpirani sluzbenici ili politicari. Pun internet tih vesti. Postoji razlog zasto ce kina uskoro biti prva na planeti a zasto smo mi poslednji u evropi. Ovde vecina populacije ne razume pogubnost nepotizma, veza, korupcije i ne shvata njihov uticaj na kvalitet zivotai koje dugorocne posledice ostavlja svaka precica i muljaza u kojoj ucestvuju. Plemenski mentalitet i logika " ja i samo ja" se vide svuda, od ponasanja u saobracaju do besramnosti na TV. Taxi je samo jos jedna od kriminalizovanih kategorija drustva. Doduse, tako je vecina zelela i glasala, te ne vidim zasto bi mi malo prevare, nasilja, ponizenja predstavljalo problem. Koliko shvatam to je nesto normalno i pozeljno ovde, zar ne?

Lone

pre 5 godina

Da li je moguce da organi vlasti ne mogu da izadu na kraj sa sakom divljih taksista.
Sta ce mo raditi da nam nedaj boze upadne sto naoruzanih terorista.

Mikan

pre 5 godina

Mislim da bi trebalo uvesti dozvole (za koju bi se čak polagalo) i koja bi trebalo da se oduzima u slučaju kršenja propisa o taksiranju.
Treba uvesti u zakon (uredbu, naredbu, šta već) najmanju veličinu kola za posao taksiranja.
Rigorozna i vrlo česta kontrola (koja bi prerasla samo u čestu) bez mogućnosti da je nekome "Bog ujak".
Naravno, ova bi se lista dala proširiti za neke druge razumne zahteve. Ovo je samo moje viđenje najznačajnih promena koje treba obuhvatiti.

Šaomi

pre 5 godina

Ja znam jednog koji je sada ozbiljan građevinski investitor deceniju je vozio na divlje pa vi braćo Srbi radite pošteno i plaćate porez i kupujte stanove bez obzira na na poreklo novca i divlje gradnje.... Itd

Bgd

pre 5 godina

Nema Divljih taksista samo na Aerodromu.Pun ih je Beograd,Terazije,Trg Republike,Sada,Splavovi,Pristanište,Autobuska Stanica,Jat na Slaviji.

Zitomir

pre 5 godina

Preskupa cena za nesto sto se vrlo lako resava, primer iz Kine, totalno standardizovana usluga taksiranja sto se tice zeleznickih stanica i aerodroma.

Pratite putokaze, dodjete na red za taksi (sam red je ogradjen i nema preskakanja), na kraju reda, a bogami i na pocetku, stoji obezbedjenje. Taksisti dolaze redom jedan po jedan, obezbedjenje vas pusta do vaseg vozila i tako u krug.

Divljih taksita nema jer se kontrolise ko ulazi u taj prostor, s obzirom da divlji taksista ne moze da pridje, ne dolazi nikad u kontakt sa putnicima.

Za ove pare koje su potrosili mogli su da plate 5 ljudi da rade na obezbedjenju, za ostatak napraviti taksi stanicu u okviru aerodroma sa kontrolisanim pristupom.

klip23

pre 5 godina

Evo gospodo ako iskreno zelite da resite problem posaljite inspektore undercover na aerodrom mesec dana i oduzimajte vozila.
Toliko su agresivni i bezobrazni divljj bukvalno do legalnog ne mozes da dodjes da te laznjak ne presretne.
To je tako jadno i gadi mi se to nigde nisam video, cimaju svuda da se razumemo ali svuda su legalni.
Jos su i skuplji od legalnih.
Ako zelite za mesec dana cete ocistiti sve te divljake, ali mislim da vi ne zelite to...

donja_crta

pre 5 godina

Jedini nacin da se sredi stanje je da se otvori trziste taksi prevoza, da se ukinu licence, da se svakom ko ispunjava uslove (i vozac i vozilo) dozvoli da se bavi taksiranjem i, eventualno, da se plafonira cena po km. Podseticu vas da su trenutna zakonska resenja u suprotnosti sa Ustavom (clanovi 82 i 84).

Takodje, ljudi trebaju da znaju da sem regularnih i divljih taksista, postoji jos jedna kategorija. To su samostalci, imaju TX tablice i krovnu oznaku, ali nisu clanovi nijednog udruzenja, pa posto nemas kome da ih prijavis za visoku cenu, onda oni deru putnike. Mene su dva puta opljackali (najvise ih ima kod autobuske i zeleznicke st), od tad idem samo sa vozilom iz nekog udruzenja (najcesce Pink i Naxis). I ona aplikacija Yandex je odlicna.

ITD.

pre 5 godina

Svakog dana se najavljuje povlačenje tako reći sudbpnosnih poteza da bi se posle nekog vremena ispostavilo da je i to prazna priča. I tako stalno, iz dana u dan red hladno red ništa.

Dambo

pre 5 godina

Jedino sa taksistima na aerodromu niko ne zeli ili ne sme da se obracuna...
Kad sleti avion komunalci misteriozno nestanu i samo se u masi cuje zujanje "taksi, taksi, taksi"

Pera

pre 5 godina

Ajd i to da vidim, mada po komunalnom haosu po gradu ne deluje kao da mozete da se izborite sa bilo cim..

Sad kad su stavili ove kamere na trg po cen dan mozete da vidite taksiste parkirane na autobuskom stajalistu ili pesackom prelazu, niko ne reaguje, kao da nema komunalaca, a saobracajne policije tek..

Bruka koliko sistem kod nas ne funkcionise.

nenakis

pre 5 godina

Jedne godine sletio u Bg . Na izlazu iz aerodroma me spopao lažni taksista . Posle dugog leta nije mi bilo nodocga. Kuda ? Rekoh Mirijevo. Vozimo se , pričamo sve ok , prilazimo Mirijevu ne zna kuda da ide , zove na tel neke ljude , agonija traje 20 min , konačno stižemo. Koliko sam ti dužan ? On hladno 45 eura , izvadim 10 ,hvala na vožnji ili uzmi ili se gubi. Juli 2006

milorad

pre 5 godina

"rani"
Poslovan i komunikativan covek sa zapada ne razmislja da li postoji divlji taksista. Takodje, masa njih ima neke TX tablice a divljaci au.

Mile

pre 5 godina

Juče su se dvojica divljih taksista naljutila i zamalo da se posvađamo zato što ja i jedan Kinez nismo hteli da uđemo u njihova vozila već smo čekali kombi na liniji A1 do aerodroma. Sramota je kakav je prvi i poslednji kontakt sa Srbijom svakog ko sleće i poleće sa aerodroma ili dođe na autobusku stanicu. Sve se to dešava u centru glavnog grada a policije nigde.