Testovi

Nedelja, 19.08.2018.

09:15

Test terenca: VW Amarok V6 3.0 TDI 4MOTION Highline

Izvor: B92

Test terenca: VW Amarok V6 3.0 TDI 4MOTION Highline IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

dragisat

pre 5 godina

Ovi sto velicaju Hiluxa a pojma nemaju da takav tip terenca je samo da se viozi po suvim zemljanim putevima...imam ih ih u firmi kao i Navare?Pokojni Uaz i Lada Samara su izmisljeni terenci za njih pogotovo kad je blato u pitanju!?

kocijas

pre 5 godina

@milos
milose tako su i 1927-e pricali da nafte ima za jos 20 godina ....
(toma, 19. avgust 2018 23:31)

Ajde prosvetli nas cinjenicom ko je izjavio 1927-e godine.

Dejan

pre 5 godina

Ono što je kod predhodne generacije htelo da se uradi (smanjenje kubikaže u odnosu na konkurenciju)je dalo za rezultat isuviše komplikovan motor za održavanje. Do 2012 su to bili slabašni motori sa relativno skromnom snagom i obrtnim momentom a od 2012 je bio BiTDI motor koji je bio komplikovan za održavanje. Univerzalnost ovakvog vozila se ogleda u njegovoj jednostavnosti pre svega održavanja votila. Nije isto kada vam u sred neke nedođije stane vozilo i za popravku vam treba eventualno set gedora i ključeva ili vam treba dijagnostički centar. Praksa je pokazala da u ova vozila samo atmo motori velike snage daju traženi rezultat. Otuda verovatno i ova promena kod VW. Imam iskustva sa time 15 godina živim u Africi i pick up mi je osnovno vozilo za posao. Ovde vladaju pretežno japanski pick up ovi najviše hilux koji se i proizvodi u Južnoj Africi u verzijama 2,7l i 2,8l te pogonima 2wd ili 4wd. Amaroka sam viđao i vozio ovde (i TDI i BiTDI) ali on je trenutno na nivou statističke greške u poređenju sa japancima.

@(Вера, 20. avgust 2018 03:47)
Za početak informiši se o svim verzijama hilux-a 4x4 i ne zaboravi da je to jedini auto (dva hilux-a uz pratnju jednog Land Cruisera) koji je bio na geografskoj tački severnog pola do koje je došao sopstvenim pogonom.

DC

pre 5 godina

@Vladimir: Nesto ovako se cesto koristi za vucu tezih prikolica. Kao sto autor clanka rece, ovaj V6 je ne oseca. Imam kolegu koji se bavi konjickim sportom i ima 2 rasna konja. Koristi za vucu Audi Q7 sa manje vise istim motorom koji se pokazao izuzetno.

Вера

pre 5 godina

prica se o hiluxu kao super autu koji kao tetetno vozilo ima zadnju vucu...pa kad je prazan i laksi i tako naidjes na sneg i led on se ljudima okrece na putu pravi piruete...neverovatno...

Милош

pre 5 godina

Истина је заправо веома једноставна. Амарок је несумњиво изванредан ауто. Ако знамо ко га прави, онда је лако предпоставити да је у питању врхунски ауто у сваком смислу. Тојота и њен легендарни Хајлакс су прича за себе. Они су створили легенду тако што су деценијама потврђивали квалитет широм земљине кугле. Ко је бољи, тешко је са сигурношћу рећи. Амарок је бољи у многим возним особинама, али тек пошто буде експлоатисан деценијама тек онда може да стане раме уз раме са Хајлаксом код упоређивања.

boris

pre 5 godina

Vladimire, u terence se stavljaju jaki motori da mogu da izvezu uzbrducu koju neki ne mogu ni pešice. Slažem se da je 0 - 100 podatak koji ne treba da ima prioritet.

Veliki brat

pre 5 godina

Ne znam zašto se prva generacija Amaroka potpuno loše provela u odnosu na konkurenciju (posebno japance) u Južnoafričkoj Republici i u Australiji. Žalili su se na svašta kupci, pa jedino može da se zaključi da ili nije prilagođen njihovim uslovima korišćenja ili su tamo isporučivali modele sa lošijom kontrolom kvaliteta.

Милош

pre 5 godina

За свега 3 до 5 година, ауто ове кубикаже и као дизел, нећетемоћи да возите у 80% земаља у Европи, због загађења. Што би значило, да ће имати великих проблема да га продате. Време дизела неповратно пролази.

Molder

pre 5 godina

@white power
A ti nadji na youtub-u,kako je tvoj Hilux prosao los test,tj koliko je nebezbedan i opasan i vidi Amarok i Ranger kako se ponasaju...O brukici od motora necu ni da pricam,taj hilux samo za dostavu bostana moze da sluzi..

tja

pre 5 godina

Retardi od amera su zinuli kad su ga videli na delu.
------------------

Naravno, u Americi se ne prodaje niti Amarok, niti Hilux (Toyota ima Tundru, ali to je druga platforma), ali samo nastavi… uvek je lepo slusati izmisljene price.

321

pre 5 godina

Gospodo, ja ga imamo od decembra prošle godine. Prošao sam do sad 30000 km. Auto je savršenstvo za Evropu. Imam agrarnu firmu koristim ga u poslu kao terentno vozilo. U gradu sin kada izadje glavni je dasa. 
U Grčkoj imam plac i svaki trenutak koristim da se sa njim spustim auto putem 550 km do Pantejlemona. Troši 8.5 litra na autoputu do GR ili od Uzica do Kadinjace ili od Novog Pazara do Sjenice ili kad obilazim njive po Pomoravlju.
(Jadran, 19. avgust 2018 16:13)

Alal vera Jadrane u zdravlju te služio.

Jadran

pre 5 godina

Ne računajući Američke kamionete, koji su savršenstvo ali nisu prilagodjeni Evropskim standardima. Svi ostali ostali su upoređujući svaki ima neku prednost. VW AMAROK je viša klasa od svih njih i njegovo mesto je između Amerikanaca i ostalih.

Nebojsa

pre 5 godina

Ono sto je u SAD Ford F150 , to je u ostatku sveta Toyota Hilux. Ili ako hocete isto sto je Golf u C segmentu. Hilux je najdugotrajniji i najpouzdaniji pickup. Jedina mana ove generacije je slab motor, tj. u Evropi se nudi samo sa 2.4d. 2.8d iz Land Cruisera 150 bi bio taman za Hiluxa. Npr.u Rusiji se prodaje sa 2.8d, taman dovoljno za radne i terenske namene.
Sa druge strane Amarok je po ponasanju na putu verovatno najcivilizovaniji od pikapova koji se nude u Evropi.

Jadran

pre 5 godina

Gospodo, ja ga imamo od decembra prošle godine. Prošao sam do sad 30000 km. Auto je savršenstvo za Evropu. Imam agrarnu firmu koristim ga u poslu kao terentno vozilo. U gradu sin kada izadje glavni je dasa.
U Grčkoj imam plac i svaki trenutak koristim da se sa njim spustim auto putem 550 km do Pantejlemona. Troši 8.5 litra na autoputu do GR ili od Uzica do Kadinjace ili od Novog Pazara do Sjenice ili kad obilazim njive po Pomoravlju.

White Power

pre 5 godina

@molder
Nadji neku skali i treniraj. Mani se automobila i komentarisanja.
Svaka cast Bole za komentar!
Nedostatku inventivnosti u wagenu zaista nema kraja.
Hilux dokazano pouzdan i kvalitetan.
Nepoderiv!

M. Radisavljevic

pre 5 godina

Srbima je bitno jedino, da pljuju VW, a ne istina. A ona je ta, da je u svim najrazvijenijim zemljama,,Amarok pobedio konkurenciju. Dakle to sto mi mislimo,,uopste nije ni bitno ni tacno.

Vladimir

pre 5 godina

Zašto stavljaju u terence toliko moćne motore? Čemu to? Pogotovo ovakva vozila koja se prevashodno uzimaju za prevoz robe, alata... I onda još koliko mu sekundi treba od 0-100. Nebitna stvar zaista. I nećeš sa njim ići 200 km/h po njivama ili prevoziti robu. Kakva glupost.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Zbog posla sam proputovao veci deo Bliskog istoka i jedan deo Afrike. Hiluxa ima svuda, od prve do zadnje generacije, u svakojakim verzijama i stanjima. Ne secam se da sam video jednog Amroka.

Dragojlo

pre 5 godina

@Iskander, ja sam isto primetio da se u praksi, a ne po recenzijama sa youtuba, iskljucivo i samo vozi hilux. Od pustinje gobi i sahare, po bespucima ruskih tajgi i australiskih pustinja, raznih svetskih ratista, mocvara, prasuma i ostalih nepristupacnim terenima. Cak stavljaju na njega i malokalibarske topove i razna pvo oruzija, a njemu nista. Stvarno mi nije jasno da vw sekta moze i da pomisli da neko moze da ugrozi toyotu na ovom polju. Dzabe vam yt i ostali mediji kada je praksa totalno suprotna. Pogledajte na top gear njihovu emisiju sa hilux-om, sve ce vam posle biti jasno.

mairondrake

pre 5 godina

Vidim da komentarisu ljudi koji nisu vozili ni jedan terenac...Daju ocenu na osvovu unutrasnjosti. Zna se cemu sluze ovakvi automobili, to nije za nabedjene hipstere koji puste bradu I misle da ce izgledati muzevno.ako izadju iz terenca... Ja sam preneo iskustva iz prve ruke, u nemilosrdnim uslovima, naravno da cu dobiti gomilu minusa, jer ovo je Srbija...

krambambuli pabč

pre 5 godina

Imam drugara u Amerikama koji radi u avio održavanju. Kleli su se u Hilux, Ranger i Ram. Hilux im je povukao neku aviončinu, ne sećam se koji, bez da se zatresao. Kaže čovek da im je neko doterao Amaroka iz čiste zaj******je, da probaju šta može. Retardi od amera su zinuli kad su ga videli na delu. Ne pričam o verzijama 2l za evropsko tržište, već o 3l tdi. Uzgred, postao je popularan u Australiji iz nekog, samo nima znanog, razloga.

Bane

pre 5 godina

Radio sam u Polarnom krugu, na jednom projektu vezanom za gas...Kao inzenjer sam dobio j Amaroka...Pitao sam se zasto nisu uzeli neki drugi, kvalitetniji terenac, jer su uslovi bili nemilosrdni. Temperatura I do -50...Amarok se pokazao najboljim, posle 10 000km,Tojota se raspadala, skripala, izgledala kao da je presla 200 000. Amarok zategnut, sve pod konac. Strasan auto, strasan.
(mairondrake, 19. avgust 2018 10:36)

A koji motor ste imali u Amaroku, jer ne verujem da su birali dizele za rad u Polarnom krugu na -50°C a ja ne znam koji se to benzinac ugradjuje u Amarok.

Razlog zbog kojih se u saharskim i polarnim predelima uglavnom biraju Japanski terenci poput Patrola, Land Crusera, Hiluxa, Navare je sto oni i dalje razvijaju i nude za ta pojedina trzista i namene ogromne atmosferske benzince kojima ne smeta pesak i niske temperature.

Tu je tajna, u njihovoj jednostavnosti...da, oni se rasklimataju, skripuckaju ali za peri deri svaki dan ostaju mobilni jako dugo.

Voleo bih ovaj bi-tdi da vidim u Sahari....ili na -50°C. Uopste bilo koji turbo motor bi voleo da vidim u Sahari.

Amarok je top auto....za po Evropi.

Bole

pre 5 godina

A obicne sijalice u farovima. Nisu mogli bar sociva staviti a kamoli xenon ili led. Bas su dosadni. Sjednes u vw ne znas jesi li u pasatu, kediju, golfu ili polu. Sve isto.

Baxuz

pre 5 godina

Inače, unutra je dosadniji nego prošli, znajući da VW dizajn nije baš na najvišem nivou.
(japanac, 19. avgust 2018 10:10)

Iskreno, kako starim sve mi je privlacniji ovaj folksvagenovski "dizajn". Izgleda da je tu kvaka njihovog uspeha. :(

Ненад

pre 5 godina

Комшија га има, ништа посебно. Шта му ради по атарским путевима чуди ме да се није распао.

mairondrake

pre 5 godina

Radio sam u Polarnom krugu, na jednom projektu vezanom za gas...Kao inzenjer sam dobio j Amaroka...Pitao sam se zasto nisu uzeli neki drugi, kvalitetniji terenac, jer su uslovi bili nemilosrdni. Temperatura I do -50...Amarok se pokazao najboljim, posle 10 000km,Tojota se raspadala, skripala, izgledala kao da je presla 200 000. Amarok zategnut, sve pod konac. Strasan auto, strasan.

japanac

pre 5 godina

Sudeći prema registraciji test-vozila, možemo ga videti na našim putevima. Inače, unutra je dosadniji nego prošli, znajući da VW dizajn nije baš na najvišem nivou. Mislim da će pomenuti V6 motor biti izdržljiviji i dugotrajniji od 2.0, zanemarujući prosečnu potrošnju koja je slična...

Iskander

pre 5 godina

@dragojlo
am

Ne razumem se bas nesto u pick up automobile, ali sam gledao u Australiji review, ocenjen je kao drugi najbolji pick up posle Ford Rangera, a ispred Toyote Hilux. Zapazio sam da i ima najvise KS i najvecu vucnu znagu od svih u svojoj klasi.

Djuro

pre 5 godina

Savršenstvo i nadmoć nemačke tehnike uživo! Tačno se vidi koliko je bolji i izdržljiviji u odnosu na konkurenciju. Ipak je to VW - pojam za kvalitet i pomeranje granica u induatriji.

Sinisa

pre 5 godina

Imao prilike da vozim predhodni model amroka i nisan navaru,navara je za polja koplja bolji auto. Doplata za blokadu dif. za nesto sto se marketinski prestavlja kao off-road vozilo je gramzivost WV grupe.

Sinisa

pre 5 godina

Imao prilike da vozim predhodni model amroka i nisan navaru,navara je za polja koplja bolji auto. Doplata za blokadu dif. za nesto sto se marketinski prestavlja kao off-road vozilo je gramzivost WV grupe.

Bole

pre 5 godina

A obicne sijalice u farovima. Nisu mogli bar sociva staviti a kamoli xenon ili led. Bas su dosadni. Sjednes u vw ne znas jesi li u pasatu, kediju, golfu ili polu. Sve isto.

Baxuz

pre 5 godina

Inače, unutra je dosadniji nego prošli, znajući da VW dizajn nije baš na najvišem nivou.
(japanac, 19. avgust 2018 10:10)

Iskreno, kako starim sve mi je privlacniji ovaj folksvagenovski "dizajn". Izgleda da je tu kvaka njihovog uspeha. :(

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Zbog posla sam proputovao veci deo Bliskog istoka i jedan deo Afrike. Hiluxa ima svuda, od prve do zadnje generacije, u svakojakim verzijama i stanjima. Ne secam se da sam video jednog Amroka.

mairondrake

pre 5 godina

Radio sam u Polarnom krugu, na jednom projektu vezanom za gas...Kao inzenjer sam dobio j Amaroka...Pitao sam se zasto nisu uzeli neki drugi, kvalitetniji terenac, jer su uslovi bili nemilosrdni. Temperatura I do -50...Amarok se pokazao najboljim, posle 10 000km,Tojota se raspadala, skripala, izgledala kao da je presla 200 000. Amarok zategnut, sve pod konac. Strasan auto, strasan.

japanac

pre 5 godina

Sudeći prema registraciji test-vozila, možemo ga videti na našim putevima. Inače, unutra je dosadniji nego prošli, znajući da VW dizajn nije baš na najvišem nivou. Mislim da će pomenuti V6 motor biti izdržljiviji i dugotrajniji od 2.0, zanemarujući prosečnu potrošnju koja je slična...

Ненад

pre 5 godina

Комшија га има, ништа посебно. Шта му ради по атарским путевима чуди ме да се није распао.

Bane

pre 5 godina

Radio sam u Polarnom krugu, na jednom projektu vezanom za gas...Kao inzenjer sam dobio j Amaroka...Pitao sam se zasto nisu uzeli neki drugi, kvalitetniji terenac, jer su uslovi bili nemilosrdni. Temperatura I do -50...Amarok se pokazao najboljim, posle 10 000km,Tojota se raspadala, skripala, izgledala kao da je presla 200 000. Amarok zategnut, sve pod konac. Strasan auto, strasan.
(mairondrake, 19. avgust 2018 10:36)

A koji motor ste imali u Amaroku, jer ne verujem da su birali dizele za rad u Polarnom krugu na -50°C a ja ne znam koji se to benzinac ugradjuje u Amarok.

Razlog zbog kojih se u saharskim i polarnim predelima uglavnom biraju Japanski terenci poput Patrola, Land Crusera, Hiluxa, Navare je sto oni i dalje razvijaju i nude za ta pojedina trzista i namene ogromne atmosferske benzince kojima ne smeta pesak i niske temperature.

Tu je tajna, u njihovoj jednostavnosti...da, oni se rasklimataju, skripuckaju ali za peri deri svaki dan ostaju mobilni jako dugo.

Voleo bih ovaj bi-tdi da vidim u Sahari....ili na -50°C. Uopste bilo koji turbo motor bi voleo da vidim u Sahari.

Amarok je top auto....za po Evropi.

321

pre 5 godina

Gospodo, ja ga imamo od decembra prošle godine. Prošao sam do sad 30000 km. Auto je savršenstvo za Evropu. Imam agrarnu firmu koristim ga u poslu kao terentno vozilo. U gradu sin kada izadje glavni je dasa. 
U Grčkoj imam plac i svaki trenutak koristim da se sa njim spustim auto putem 550 km do Pantejlemona. Troši 8.5 litra na autoputu do GR ili od Uzica do Kadinjace ili od Novog Pazara do Sjenice ili kad obilazim njive po Pomoravlju.
(Jadran, 19. avgust 2018 16:13)

Alal vera Jadrane u zdravlju te služio.

Iskander

pre 5 godina

@dragojlo
am

Ne razumem se bas nesto u pick up automobile, ali sam gledao u Australiji review, ocenjen je kao drugi najbolji pick up posle Ford Rangera, a ispred Toyote Hilux. Zapazio sam da i ima najvise KS i najvecu vucnu znagu od svih u svojoj klasi.

Dragojlo

pre 5 godina

@Iskander, ja sam isto primetio da se u praksi, a ne po recenzijama sa youtuba, iskljucivo i samo vozi hilux. Od pustinje gobi i sahare, po bespucima ruskih tajgi i australiskih pustinja, raznih svetskih ratista, mocvara, prasuma i ostalih nepristupacnim terenima. Cak stavljaju na njega i malokalibarske topove i razna pvo oruzija, a njemu nista. Stvarno mi nije jasno da vw sekta moze i da pomisli da neko moze da ugrozi toyotu na ovom polju. Dzabe vam yt i ostali mediji kada je praksa totalno suprotna. Pogledajte na top gear njihovu emisiju sa hilux-om, sve ce vam posle biti jasno.

Милош

pre 5 godina

Истина је заправо веома једноставна. Амарок је несумњиво изванредан ауто. Ако знамо ко га прави, онда је лако предпоставити да је у питању врхунски ауто у сваком смислу. Тојота и њен легендарни Хајлакс су прича за себе. Они су створили легенду тако што су деценијама потврђивали квалитет широм земљине кугле. Ко је бољи, тешко је са сигурношћу рећи. Амарок је бољи у многим возним особинама, али тек пошто буде експлоатисан деценијама тек онда може да стане раме уз раме са Хајлаксом код упоређивања.

Jadran

pre 5 godina

Gospodo, ja ga imamo od decembra prošle godine. Prošao sam do sad 30000 km. Auto je savršenstvo za Evropu. Imam agrarnu firmu koristim ga u poslu kao terentno vozilo. U gradu sin kada izadje glavni je dasa.
U Grčkoj imam plac i svaki trenutak koristim da se sa njim spustim auto putem 550 km do Pantejlemona. Troši 8.5 litra na autoputu do GR ili od Uzica do Kadinjace ili od Novog Pazara do Sjenice ili kad obilazim njive po Pomoravlju.

Nebojsa

pre 5 godina

Ono sto je u SAD Ford F150 , to je u ostatku sveta Toyota Hilux. Ili ako hocete isto sto je Golf u C segmentu. Hilux je najdugotrajniji i najpouzdaniji pickup. Jedina mana ove generacije je slab motor, tj. u Evropi se nudi samo sa 2.4d. 2.8d iz Land Cruisera 150 bi bio taman za Hiluxa. Npr.u Rusiji se prodaje sa 2.8d, taman dovoljno za radne i terenske namene.
Sa druge strane Amarok je po ponasanju na putu verovatno najcivilizovaniji od pikapova koji se nude u Evropi.

tja

pre 5 godina

Retardi od amera su zinuli kad su ga videli na delu.
------------------

Naravno, u Americi se ne prodaje niti Amarok, niti Hilux (Toyota ima Tundru, ali to je druga platforma), ali samo nastavi… uvek je lepo slusati izmisljene price.

boris

pre 5 godina

Vladimire, u terence se stavljaju jaki motori da mogu da izvezu uzbrducu koju neki ne mogu ni pešice. Slažem se da je 0 - 100 podatak koji ne treba da ima prioritet.

mairondrake

pre 5 godina

Vidim da komentarisu ljudi koji nisu vozili ni jedan terenac...Daju ocenu na osvovu unutrasnjosti. Zna se cemu sluze ovakvi automobili, to nije za nabedjene hipstere koji puste bradu I misle da ce izgledati muzevno.ako izadju iz terenca... Ja sam preneo iskustva iz prve ruke, u nemilosrdnim uslovima, naravno da cu dobiti gomilu minusa, jer ovo je Srbija...

Djuro

pre 5 godina

Savršenstvo i nadmoć nemačke tehnike uživo! Tačno se vidi koliko je bolji i izdržljiviji u odnosu na konkurenciju. Ipak je to VW - pojam za kvalitet i pomeranje granica u induatriji.

Vladimir

pre 5 godina

Zašto stavljaju u terence toliko moćne motore? Čemu to? Pogotovo ovakva vozila koja se prevashodno uzimaju za prevoz robe, alata... I onda još koliko mu sekundi treba od 0-100. Nebitna stvar zaista. I nećeš sa njim ići 200 km/h po njivama ili prevoziti robu. Kakva glupost.

White Power

pre 5 godina

@molder
Nadji neku skali i treniraj. Mani se automobila i komentarisanja.
Svaka cast Bole za komentar!
Nedostatku inventivnosti u wagenu zaista nema kraja.
Hilux dokazano pouzdan i kvalitetan.
Nepoderiv!

krambambuli pabč

pre 5 godina

Imam drugara u Amerikama koji radi u avio održavanju. Kleli su se u Hilux, Ranger i Ram. Hilux im je povukao neku aviončinu, ne sećam se koji, bez da se zatresao. Kaže čovek da im je neko doterao Amaroka iz čiste zaj******je, da probaju šta može. Retardi od amera su zinuli kad su ga videli na delu. Ne pričam o verzijama 2l za evropsko tržište, već o 3l tdi. Uzgred, postao je popularan u Australiji iz nekog, samo nima znanog, razloga.

Veliki brat

pre 5 godina

Ne znam zašto se prva generacija Amaroka potpuno loše provela u odnosu na konkurenciju (posebno japance) u Južnoafričkoj Republici i u Australiji. Žalili su se na svašta kupci, pa jedino može da se zaključi da ili nije prilagođen njihovim uslovima korišćenja ili su tamo isporučivali modele sa lošijom kontrolom kvaliteta.

Jadran

pre 5 godina

Ne računajući Američke kamionete, koji su savršenstvo ali nisu prilagodjeni Evropskim standardima. Svi ostali ostali su upoređujući svaki ima neku prednost. VW AMAROK je viša klasa od svih njih i njegovo mesto je između Amerikanaca i ostalih.

M. Radisavljevic

pre 5 godina

Srbima je bitno jedino, da pljuju VW, a ne istina. A ona je ta, da je u svim najrazvijenijim zemljama,,Amarok pobedio konkurenciju. Dakle to sto mi mislimo,,uopste nije ni bitno ni tacno.

Molder

pre 5 godina

@white power
A ti nadji na youtub-u,kako je tvoj Hilux prosao los test,tj koliko je nebezbedan i opasan i vidi Amarok i Ranger kako se ponasaju...O brukici od motora necu ni da pricam,taj hilux samo za dostavu bostana moze da sluzi..

Милош

pre 5 godina

За свега 3 до 5 година, ауто ове кубикаже и као дизел, нећетемоћи да возите у 80% земаља у Европи, због загађења. Што би значило, да ће имати великих проблема да га продате. Време дизела неповратно пролази.

Вера

pre 5 godina

prica se o hiluxu kao super autu koji kao tetetno vozilo ima zadnju vucu...pa kad je prazan i laksi i tako naidjes na sneg i led on se ljudima okrece na putu pravi piruete...neverovatno...

DC

pre 5 godina

@Vladimir: Nesto ovako se cesto koristi za vucu tezih prikolica. Kao sto autor clanka rece, ovaj V6 je ne oseca. Imam kolegu koji se bavi konjickim sportom i ima 2 rasna konja. Koristi za vucu Audi Q7 sa manje vise istim motorom koji se pokazao izuzetno.

Dejan

pre 5 godina

Ono što je kod predhodne generacije htelo da se uradi (smanjenje kubikaže u odnosu na konkurenciju)je dalo za rezultat isuviše komplikovan motor za održavanje. Do 2012 su to bili slabašni motori sa relativno skromnom snagom i obrtnim momentom a od 2012 je bio BiTDI motor koji je bio komplikovan za održavanje. Univerzalnost ovakvog vozila se ogleda u njegovoj jednostavnosti pre svega održavanja votila. Nije isto kada vam u sred neke nedođije stane vozilo i za popravku vam treba eventualno set gedora i ključeva ili vam treba dijagnostički centar. Praksa je pokazala da u ova vozila samo atmo motori velike snage daju traženi rezultat. Otuda verovatno i ova promena kod VW. Imam iskustva sa time 15 godina živim u Africi i pick up mi je osnovno vozilo za posao. Ovde vladaju pretežno japanski pick up ovi najviše hilux koji se i proizvodi u Južnoj Africi u verzijama 2,7l i 2,8l te pogonima 2wd ili 4wd. Amaroka sam viđao i vozio ovde (i TDI i BiTDI) ali on je trenutno na nivou statističke greške u poređenju sa japancima.

@(Вера, 20. avgust 2018 03:47)
Za početak informiši se o svim verzijama hilux-a 4x4 i ne zaboravi da je to jedini auto (dva hilux-a uz pratnju jednog Land Cruisera) koji je bio na geografskoj tački severnog pola do koje je došao sopstvenim pogonom.

kocijas

pre 5 godina

@milos
milose tako su i 1927-e pricali da nafte ima za jos 20 godina ....
(toma, 19. avgust 2018 23:31)

Ajde prosvetli nas cinjenicom ko je izjavio 1927-e godine.

dragisat

pre 5 godina

Ovi sto velicaju Hiluxa a pojma nemaju da takav tip terenca je samo da se viozi po suvim zemljanim putevima...imam ih ih u firmi kao i Navare?Pokojni Uaz i Lada Samara su izmisljeni terenci za njih pogotovo kad je blato u pitanju!?

mairondrake

pre 5 godina

Radio sam u Polarnom krugu, na jednom projektu vezanom za gas...Kao inzenjer sam dobio j Amaroka...Pitao sam se zasto nisu uzeli neki drugi, kvalitetniji terenac, jer su uslovi bili nemilosrdni. Temperatura I do -50...Amarok se pokazao najboljim, posle 10 000km,Tojota se raspadala, skripala, izgledala kao da je presla 200 000. Amarok zategnut, sve pod konac. Strasan auto, strasan.

Djuro

pre 5 godina

Savršenstvo i nadmoć nemačke tehnike uživo! Tačno se vidi koliko je bolji i izdržljiviji u odnosu na konkurenciju. Ipak je to VW - pojam za kvalitet i pomeranje granica u induatriji.

M. Radisavljevic

pre 5 godina

Srbima je bitno jedino, da pljuju VW, a ne istina. A ona je ta, da je u svim najrazvijenijim zemljama,,Amarok pobedio konkurenciju. Dakle to sto mi mislimo,,uopste nije ni bitno ni tacno.

Милош

pre 5 godina

За свега 3 до 5 година, ауто ове кубикаже и као дизел, нећетемоћи да возите у 80% земаља у Европи, због загађења. Што би значило, да ће имати великих проблема да га продате. Време дизела неповратно пролази.

krambambuli pabč

pre 5 godina

Imam drugara u Amerikama koji radi u avio održavanju. Kleli su se u Hilux, Ranger i Ram. Hilux im je povukao neku aviončinu, ne sećam se koji, bez da se zatresao. Kaže čovek da im je neko doterao Amaroka iz čiste zaj******je, da probaju šta može. Retardi od amera su zinuli kad su ga videli na delu. Ne pričam o verzijama 2l za evropsko tržište, već o 3l tdi. Uzgred, postao je popularan u Australiji iz nekog, samo nima znanog, razloga.

Jadran

pre 5 godina

Ne računajući Američke kamionete, koji su savršenstvo ali nisu prilagodjeni Evropskim standardima. Svi ostali ostali su upoređujući svaki ima neku prednost. VW AMAROK je viša klasa od svih njih i njegovo mesto je između Amerikanaca i ostalih.

Bole

pre 5 godina

A obicne sijalice u farovima. Nisu mogli bar sociva staviti a kamoli xenon ili led. Bas su dosadni. Sjednes u vw ne znas jesi li u pasatu, kediju, golfu ili polu. Sve isto.

Molder

pre 5 godina

@white power
A ti nadji na youtub-u,kako je tvoj Hilux prosao los test,tj koliko je nebezbedan i opasan i vidi Amarok i Ranger kako se ponasaju...O brukici od motora necu ni da pricam,taj hilux samo za dostavu bostana moze da sluzi..

Baxuz

pre 5 godina

Inače, unutra je dosadniji nego prošli, znajući da VW dizajn nije baš na najvišem nivou.
(japanac, 19. avgust 2018 10:10)

Iskreno, kako starim sve mi je privlacniji ovaj folksvagenovski "dizajn". Izgleda da je tu kvaka njihovog uspeha. :(

Vladimir

pre 5 godina

Zašto stavljaju u terence toliko moćne motore? Čemu to? Pogotovo ovakva vozila koja se prevashodno uzimaju za prevoz robe, alata... I onda još koliko mu sekundi treba od 0-100. Nebitna stvar zaista. I nećeš sa njim ići 200 km/h po njivama ili prevoziti robu. Kakva glupost.

Sinisa

pre 5 godina

Imao prilike da vozim predhodni model amroka i nisan navaru,navara je za polja koplja bolji auto. Doplata za blokadu dif. za nesto sto se marketinski prestavlja kao off-road vozilo je gramzivost WV grupe.

japanac

pre 5 godina

Sudeći prema registraciji test-vozila, možemo ga videti na našim putevima. Inače, unutra je dosadniji nego prošli, znajući da VW dizajn nije baš na najvišem nivou. Mislim da će pomenuti V6 motor biti izdržljiviji i dugotrajniji od 2.0, zanemarujući prosečnu potrošnju koja je slična...

Jadran

pre 5 godina

Gospodo, ja ga imamo od decembra prošle godine. Prošao sam do sad 30000 km. Auto je savršenstvo za Evropu. Imam agrarnu firmu koristim ga u poslu kao terentno vozilo. U gradu sin kada izadje glavni je dasa.
U Grčkoj imam plac i svaki trenutak koristim da se sa njim spustim auto putem 550 km do Pantejlemona. Troši 8.5 litra na autoputu do GR ili od Uzica do Kadinjace ili od Novog Pazara do Sjenice ili kad obilazim njive po Pomoravlju.

Ненад

pre 5 godina

Комшија га има, ништа посебно. Шта му ради по атарским путевима чуди ме да се није распао.

Iskander

pre 5 godina

@dragojlo
am

Ne razumem se bas nesto u pick up automobile, ali sam gledao u Australiji review, ocenjen je kao drugi najbolji pick up posle Ford Rangera, a ispred Toyote Hilux. Zapazio sam da i ima najvise KS i najvecu vucnu znagu od svih u svojoj klasi.

Dragojlo

pre 5 godina

@Iskander, ja sam isto primetio da se u praksi, a ne po recenzijama sa youtuba, iskljucivo i samo vozi hilux. Od pustinje gobi i sahare, po bespucima ruskih tajgi i australiskih pustinja, raznih svetskih ratista, mocvara, prasuma i ostalih nepristupacnim terenima. Cak stavljaju na njega i malokalibarske topove i razna pvo oruzija, a njemu nista. Stvarno mi nije jasno da vw sekta moze i da pomisli da neko moze da ugrozi toyotu na ovom polju. Dzabe vam yt i ostali mediji kada je praksa totalno suprotna. Pogledajte na top gear njihovu emisiju sa hilux-om, sve ce vam posle biti jasno.

White Power

pre 5 godina

@molder
Nadji neku skali i treniraj. Mani se automobila i komentarisanja.
Svaka cast Bole za komentar!
Nedostatku inventivnosti u wagenu zaista nema kraja.
Hilux dokazano pouzdan i kvalitetan.
Nepoderiv!

Bane

pre 5 godina

Radio sam u Polarnom krugu, na jednom projektu vezanom za gas...Kao inzenjer sam dobio j Amaroka...Pitao sam se zasto nisu uzeli neki drugi, kvalitetniji terenac, jer su uslovi bili nemilosrdni. Temperatura I do -50...Amarok se pokazao najboljim, posle 10 000km,Tojota se raspadala, skripala, izgledala kao da je presla 200 000. Amarok zategnut, sve pod konac. Strasan auto, strasan.
(mairondrake, 19. avgust 2018 10:36)

A koji motor ste imali u Amaroku, jer ne verujem da su birali dizele za rad u Polarnom krugu na -50°C a ja ne znam koji se to benzinac ugradjuje u Amarok.

Razlog zbog kojih se u saharskim i polarnim predelima uglavnom biraju Japanski terenci poput Patrola, Land Crusera, Hiluxa, Navare je sto oni i dalje razvijaju i nude za ta pojedina trzista i namene ogromne atmosferske benzince kojima ne smeta pesak i niske temperature.

Tu je tajna, u njihovoj jednostavnosti...da, oni se rasklimataju, skripuckaju ali za peri deri svaki dan ostaju mobilni jako dugo.

Voleo bih ovaj bi-tdi da vidim u Sahari....ili na -50°C. Uopste bilo koji turbo motor bi voleo da vidim u Sahari.

Amarok je top auto....za po Evropi.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Zbog posla sam proputovao veci deo Bliskog istoka i jedan deo Afrike. Hiluxa ima svuda, od prve do zadnje generacije, u svakojakim verzijama i stanjima. Ne secam se da sam video jednog Amroka.

mairondrake

pre 5 godina

Vidim da komentarisu ljudi koji nisu vozili ni jedan terenac...Daju ocenu na osvovu unutrasnjosti. Zna se cemu sluze ovakvi automobili, to nije za nabedjene hipstere koji puste bradu I misle da ce izgledati muzevno.ako izadju iz terenca... Ja sam preneo iskustva iz prve ruke, u nemilosrdnim uslovima, naravno da cu dobiti gomilu minusa, jer ovo je Srbija...

Вера

pre 5 godina

prica se o hiluxu kao super autu koji kao tetetno vozilo ima zadnju vucu...pa kad je prazan i laksi i tako naidjes na sneg i led on se ljudima okrece na putu pravi piruete...neverovatno...

Veliki brat

pre 5 godina

Ne znam zašto se prva generacija Amaroka potpuno loše provela u odnosu na konkurenciju (posebno japance) u Južnoafričkoj Republici i u Australiji. Žalili su se na svašta kupci, pa jedino može da se zaključi da ili nije prilagođen njihovim uslovima korišćenja ili su tamo isporučivali modele sa lošijom kontrolom kvaliteta.

Dejan

pre 5 godina

Ono što je kod predhodne generacije htelo da se uradi (smanjenje kubikaže u odnosu na konkurenciju)je dalo za rezultat isuviše komplikovan motor za održavanje. Do 2012 su to bili slabašni motori sa relativno skromnom snagom i obrtnim momentom a od 2012 je bio BiTDI motor koji je bio komplikovan za održavanje. Univerzalnost ovakvog vozila se ogleda u njegovoj jednostavnosti pre svega održavanja votila. Nije isto kada vam u sred neke nedođije stane vozilo i za popravku vam treba eventualno set gedora i ključeva ili vam treba dijagnostički centar. Praksa je pokazala da u ova vozila samo atmo motori velike snage daju traženi rezultat. Otuda verovatno i ova promena kod VW. Imam iskustva sa time 15 godina živim u Africi i pick up mi je osnovno vozilo za posao. Ovde vladaju pretežno japanski pick up ovi najviše hilux koji se i proizvodi u Južnoj Africi u verzijama 2,7l i 2,8l te pogonima 2wd ili 4wd. Amaroka sam viđao i vozio ovde (i TDI i BiTDI) ali on je trenutno na nivou statističke greške u poređenju sa japancima.

@(Вера, 20. avgust 2018 03:47)
Za početak informiši se o svim verzijama hilux-a 4x4 i ne zaboravi da je to jedini auto (dva hilux-a uz pratnju jednog Land Cruisera) koji je bio na geografskoj tački severnog pola do koje je došao sopstvenim pogonom.

Nebojsa

pre 5 godina

Ono sto je u SAD Ford F150 , to je u ostatku sveta Toyota Hilux. Ili ako hocete isto sto je Golf u C segmentu. Hilux je najdugotrajniji i najpouzdaniji pickup. Jedina mana ove generacije je slab motor, tj. u Evropi se nudi samo sa 2.4d. 2.8d iz Land Cruisera 150 bi bio taman za Hiluxa. Npr.u Rusiji se prodaje sa 2.8d, taman dovoljno za radne i terenske namene.
Sa druge strane Amarok je po ponasanju na putu verovatno najcivilizovaniji od pikapova koji se nude u Evropi.

321

pre 5 godina

Gospodo, ja ga imamo od decembra prošle godine. Prošao sam do sad 30000 km. Auto je savršenstvo za Evropu. Imam agrarnu firmu koristim ga u poslu kao terentno vozilo. U gradu sin kada izadje glavni je dasa. 
U Grčkoj imam plac i svaki trenutak koristim da se sa njim spustim auto putem 550 km do Pantejlemona. Troši 8.5 litra na autoputu do GR ili od Uzica do Kadinjace ili od Novog Pazara do Sjenice ili kad obilazim njive po Pomoravlju.
(Jadran, 19. avgust 2018 16:13)

Alal vera Jadrane u zdravlju te služio.

tja

pre 5 godina

Retardi od amera su zinuli kad su ga videli na delu.
------------------

Naravno, u Americi se ne prodaje niti Amarok, niti Hilux (Toyota ima Tundru, ali to je druga platforma), ali samo nastavi… uvek je lepo slusati izmisljene price.

Милош

pre 5 godina

Истина је заправо веома једноставна. Амарок је несумњиво изванредан ауто. Ако знамо ко га прави, онда је лако предпоставити да је у питању врхунски ауто у сваком смислу. Тојота и њен легендарни Хајлакс су прича за себе. Они су створили легенду тако што су деценијама потврђивали квалитет широм земљине кугле. Ко је бољи, тешко је са сигурношћу рећи. Амарок је бољи у многим возним особинама, али тек пошто буде експлоатисан деценијама тек онда може да стане раме уз раме са Хајлаксом код упоређивања.

dragisat

pre 5 godina

Ovi sto velicaju Hiluxa a pojma nemaju da takav tip terenca je samo da se viozi po suvim zemljanim putevima...imam ih ih u firmi kao i Navare?Pokojni Uaz i Lada Samara su izmisljeni terenci za njih pogotovo kad je blato u pitanju!?

kocijas

pre 5 godina

@milos
milose tako su i 1927-e pricali da nafte ima za jos 20 godina ....
(toma, 19. avgust 2018 23:31)

Ajde prosvetli nas cinjenicom ko je izjavio 1927-e godine.

DC

pre 5 godina

@Vladimir: Nesto ovako se cesto koristi za vucu tezih prikolica. Kao sto autor clanka rece, ovaj V6 je ne oseca. Imam kolegu koji se bavi konjickim sportom i ima 2 rasna konja. Koristi za vucu Audi Q7 sa manje vise istim motorom koji se pokazao izuzetno.

boris

pre 5 godina

Vladimire, u terence se stavljaju jaki motori da mogu da izvezu uzbrducu koju neki ne mogu ni pešice. Slažem se da je 0 - 100 podatak koji ne treba da ima prioritet.