Četvrtak, 16.08.2018.

20:22

"Spustite loptu, ionako će se narod izjasniti"

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su osnovni ciljevi da se na KiM očuvaju mir i stabilnost. Pozvao je i na "spuštanje lopte"

Izvor: Beta

"Spustite loptu, ionako æe se narod izjasniti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 5 godina

To što je rekao Dodik, ja sam rekao pre 15 godina i dobio otkaz. A to jeste tačno, zapad ako hoće da uništi Srbiju to može veoma lako, samo Kažu: Kosovo je u Srbiji. Za 4 godine Srbije nebi bilo....

neko iz mase

pre 5 godina

"narod ce o tome odluciti...." znaci bi
ce namesten referendum kao i za crnogorce,bice gusto- 51% za otcepljenje,49% nije za to,ode Kosovo njima svakako a oni lepo oprali sebe, a mi cemo posle da se hvatamo za glavu i gusu...eeeee sere mi se od ove zemlje...

Krkobrk

pre 5 godina

Alo, šefe, postoji termin koji se zove "okupacija", a to je trenutni status na Kosovu i Metohiji, zbog toga nemamo tamo svoju vojsku, policiju, ni vlast. U skladu sa Ustavom Republike Srbije, tretiraj KiM kao neodvojivi deo koji je pod trenutnom okupacijom. I rešen problem. Ako si zapeo da priznaješ Kosovo*, onda skupi kohones pa sam to uradi, to je tvoj posao, nemoj odgovornost da prebacuješ na nas. Ti bi da klepaš kintu i uživaš u luksuzu, a narod da robija, je l'? E, pa, neće moći.

:):)

pre 5 godina

Granicu na Jarinju i Brnjaku je postavio Aleksandar Vucic.Kada dodje na sever Kosova to pitanje ce mu biti postavljeno da se uzalud ne napada opozicija koja veze sa tim nema.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Ово је страшно. Позивати на спуштање лопте а онда изрећи све ово може само особа која је или тотално изгубила контакт са реалношћу или је до сржи покварена. Људи па он користи аргументацију НВО активиста и албанских сецесиониста а не једног српског родољуба. Он чини све да нас убеди да смо заправо у безизлазној ситуацији и да нам остаје да прихватимо вазални положај а за утеху ћемо добити њега на власти као гаранта испуњења тих вазалних обавеза. Питам се како неко може самог себе да негира неколико пута у току истог излагања. Каже за САД и Немачку да су моћне државе и да су још 2008 признањем Косова прихватиле нове границе те да је немогуће њима се супротставити а онда нападне Ђиласа и Јеремића да су они требали да им се супротставе и спрече то. Што не кажеш како о ти храбри човече. Или критикује измештање Косова из УН у ЕУ а заборавља да он данас не би разговарао о било чему са Меркеловом, нити би и једно поглавље било отворено да се то није десило. О томе да не би ни био на власти да не причам. Има ту још толико нелогичности да просто не могу да схватим да уместо да опозиција то обилато користи да покаже његову недоследност и неодлучност они губе време на тотално погрешним темама. И да не заборавим Вучић данас звучи као Чедомир Јовановић па питам оне који су гласали за Вучића ако је то политика коју подржавате што нисте гласали за оригинал него сте изабрали бледу копију Чеде Јовановића?

simens

pre 5 godina

Srbija na Kosovu nema ništa, a neće imati ni posle potpisivanja sporazuma, ako ga bude. Radi se o tome da niko nema pravo da prizna nezavisnost Kosova, pa čak ni Vučić sa ili bez refeeenduma.

BgHQ

pre 5 godina

Meni ovo deluje da je igranka bez prestanka.Vucko ce kao dogovoriti nesto sa Tacijem da bi pred mmedjunaodnom zajednicom imao alibi a onda ce narod na referendumu da bude kao protiv.Posle toga AV ponistava dogovor jer satro narod je tako odlucio a narod na referendumu uvek odluci ono sto vlast zeli jer medijska masinerija radi svoje.Tako bi se Alek oprao i pred svetom i narodom ali nisam siguran da su ovi iz medjunarodne zajednice bas veverice pa da ce mu poverovati i progutati njegov plan.U svakom slucaju narode spremite se za dugotrajno mrcvarenje u vezi Kosova jer nasoj vlasti a mislim i kosovskoj to odgovara.U suprotnom bi morali da daju odgovore zasto se ovako bedno zivi.Cim zagusti oni potegnu temu Kosova i pljacka moze da se nastavi.Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Đorđe

pre 5 godina

Šest godina ti građanima pričaš o Kosovu a u stvari ništa ispričao nisi niti te čovek razume šta pričaš jer sam sebi postavljaš pitanja i sam odgovaraš.

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Jedva cekam taj referendum da padnu sve maske.
Glasacu protiv nezavisnog Kosova.
Ja jednostavno ne mogu da pljunem na MILIONE PREDAKA.
I nazalost ne mozemo da glasamo javno imenom i prezimenom da znamo konacno ko je zasta. Isto smatram da treba da se okrenemo zapadu a ne Rusiji sto je naravno totalni paradoks u ovoj situaciji. Kosovo smo izgubili zato sto smo okrenuli ledja Amerima i kraj. Ali principski bi bili jedina zemlja koja se odrekla svoje teritorije.

Maksa

pre 5 godina

Ma kakav referendum?! Odavno je taj referendum odrzan i zato u Ustavu pise da je KiM neodvojivi deo Srbije. To sto si ti svasta izobecavao svojim nalogodavcima - to je iskljucivo tvoj licni problem.

Kvante

pre 5 godina

Šta zna narod, ionako će da glasa kako mu bude naloženo putem Pinka i Informera. Drugo, samo referendumsko pitanje će biti protivustavno jer se dovodi u pitanje teritorijalni integritet Srbije.

Toxic_Pr

pre 5 godina

Ne-mir i ne-stabilnost su samo u Severu Kosova, evo pre par sati u Gracanici kupio 2kg Sjenickog Sira od momka koji prodaje dnevni svezi sir iz gepeka svog Mercedes 190D sa SJ tablicama. Sve mirno i lepo.

Onaj

pre 5 godina

Ljudi, Ovaj se svakom izjavom obraca iskljucivo, ali iskljucivo, svojim clanovima i glasacima SNS-a. Nijedna mu izjava nije drzavnicka ni predsednicka. Stalno ima neke virtualne neprijatelje koji ga napadaju "ONI" pa vi zamisljajte koji su. I naravno kriva mu je opozicija zato sto on mora da radi nesto sto su "ONI" pokvarili iako "ONI" nisu bili NIKADA u vrhu drzavne vlasti.

Milos

pre 5 godina

I Putin je onda razgranicio Ukrajnu Gruziju pa sta hoce Amerikanci, Nemci Nato od njega? Sto ne priznaju ako je to u redu ? Granice Srbije su odredjene odavno i po medjunarodnom pravu i po UN i po ustavu Srbije a ti ni Merkel ne mozete da ih menjate. Divljanjem moze ali batina ima dva kraja kako je Putin pokazao.

Luka

pre 5 godina

Misliš, ako si nasankao Dačića da ti potpisuje ovo, da ćeš nasankati Anu Brnabić, da ćeš tako nasankati i građane Srbije a da se Tomislav Nikolić i ti operete od svega što ste obećavali da biste se dokopali vlasti. E, građani na to pristati neće.

Petar

pre 5 godina

Mole te građani da zakažeš na RTS-u televizijski duel, da pozoveš Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Sašu Jankovića, Borka Stefanovića. Na čelu političkih lidera da sednete ti, Marko Đurić i oni tvoji plaćenici sa Srpske liste, da pred TV kamerama kažete jedan drugom ko je šta potpisao i predao. Zašto se plašiš TV duela? Ako si ti toliko čist, ako toliko vrediš za 7 miliona stanovnika, daj bre, izađi čoveče na TV debatu.

Zoran Milosavljević

pre 5 godina

Još uvek ne znamo šta je plan G Vučića. Naziremo samo želju. Ko će mu je ispuniti. Dobro, zar mora da se stvara tolika halabuka oko nečega što se ne može desiti. Da bih dobili neke teritorije na severu Kosova moramo dati neke ustupke. Koje su to? Priznanje? Neke naše teritorije?
Ako priznamo Kosovo npr južno od Ibra te Srbe dole ostavljamo u Albaniji. Razmena Srba (43 ooo) za 3o ooo Albanaca. Možda i može.Ali
razmena teritorija 1ooo km kvadratnih za neku siću u Srbiji?

Goksile

pre 5 godina

Nista ne potpisuj...nece nam biti ni bolje ni gore ako predas Kosovo.Otici ce svi siptari u Nemacku...doci ce stvari na svoje..kad je nasa vojska otisla na Krf sve je izgledalo bez nade..ipak...zato nista ne predaj...nista ne potpisuj..resice to neko sledeci...mozemo mi da zivimo sa tim ..a stvari ce se konacno okrenuti u nasu korist...moraju.

dosta bre

pre 5 godina

ovaj je u svom spinovanju potpuno izgubio konce, nema pojma čovek šta priča. doduše već duže vreme priča neke nebuloze a od početka prazne priče.

marija

pre 5 godina

"Ako bude sporazuma, imacemo više nego danas, poručio je predsednik.
On je zapitao može li iko danas da kaze da je sve nase kada je reč o KiM, a znamo da ne govorimo istinu.
Naveo je da definicija države sastoji tri elementa, teritoriju, stanovništvo i vojsku i policiju. Od ta tri elementa, rekao je, samo u pojedinim delovima na KOsmetu imamo stanovništvo i ništa više.

Ti, znači, Vučiću, ne priznaješ R1244UN na koju se pozivaju i Rusija i Kina i sve države koje nisu priznale tzv.kosovo??????????????????!
Ponižavaš te države samo tako.

(Tamo piše da je KiM sastavni deo SRJ (Srbija je naslednica SRJ), tj. Srbije, dok se ne reši status.
Ti si im već poklonio institucije, ukinuo srpske, stavio granične prelaze od tvrdog materijala i mogućnost ulaska u medjunarodne organizacije, a nisi dobio ništa, ni ZSO.
Sad ćeš i "razgraničenje", zamenu teritorije, što onda znači priznanje države kosovo i kosovo u UN!
I neku novu Oluju i nesreću Srba sa juga KiM.
Kao Tudjman i Milošević.)

Zastrašujuće!

Admiral

pre 5 godina

Svih ovih godina Vucic,Vulin,Djuric i ostali,govore da ne ppstojibgranica izmedju Srbije i Kosova,da je to administrativna linija i nista vise a evo sada taj isti Vucic kaze da postoji granica jos od 2011 god! Pa ima li kraja njihovim lazima i obmanama?? Dokle ces naivni narode da cutis,zmuris i jedes sendvice dok nas oni unostavaju?! Jel imate vi decu,unuke,ili mislite da se svet zavrsava s vama i vasom mizernom koristi koju imate da zauzvrat botujete i aminujete sve sto ova bulumenta kaze?!

Професор Атлагић

pre 5 godina

Да ли ћемо дочекати да Вучић каже нешто истинито и нешто у корист српског народа. Када га слушам, имам утисак да говори неки функционер Харадинајеве странке.

Asomacum

pre 5 godina

Ne zelimo referendum, bojkotovacemo ga! Nema pregovora o razgranicenju, podeli, ustupcima itd. Kosovo je privremeno okupirana teritorija, kad se promeni vreme pocisticemo tu bagru i to je to... Mozes pokloniti svoj stan, a Kosovo nije za poklanjanje!

Mirkoslav

pre 5 godina

Kakav bre narod?!! Nemoj sada svoju nesposobnost da svaljuješ na narod. Nisi ga dostojan. Ako bude tog referenduma, ja glasam protiv. Ne dam ti legitimitet za tvoju nesposobnost i tvoje trgovanje. Sloba je uništio moju generaciju ti unistavaš generaciju mog deteta. Sram Vas bilo!!!!

stix

pre 5 godina

Ti si Briselskim sporazumom rasformirao elemente Vlasti sa teritorije severnog Kosova(SUDSTVO I POLICIJA NAJVAZNIJE)i prepustio sve Albancima. Ova vlast je direktno kriva za to sto se desilo a ne prethodna. Ko vas je terao da potpisujete Briselski sporazum? Sta ste pricali dok je Tadic bio predsednik?! Kako cete da cepate sve sto su potpisali! Ne da se to nije desilo nego ste otisli i korak dalje i sada bi da vase greske prebacite na gradjane putem referenduma! MNOGO PODCENJUJETE NAROD!

DT Zlatibor

pre 5 godina

Političari vodili politiku o Kosovu iz Beograda...i vidimo rezultate. Sada kada su ledjima uza zid, hoće da vruć krompir daju narodu da jer ga vrelog ne mogu pojesti. Pa dosta više ! Pustite to još malo naroda na Kosovu da živi, bando!

Nele

pre 5 godina

Koliko se secam, ti si ukinuo duple institucije na kosovu i postavio carinski prelaz, ti si im napravio drzavu, usao u koaliciju sa Haradinajem.
Sve stavke Briselskog sporazuma koje idu u korist njma si ispunio, a nijednu oko formiranja ZS.A posle izlazis sa pricom kako im nista ne verujes.
Priznaj da si u pregovorima svesno radio protiv Srbije i povuci se sa funkcije diktatora.

Mile idiot 83%

pre 5 godina

"Neki stavili granicu 2011"?! Šta si ti radio 90-ih lažovčino?! Da "neki" nisu ratovali sa skoro svim bivšim republikama SFRJ i da "neki" nisu možda odgovorni za rat protiv NATO-a?

da kazem

pre 5 godina

Vučić pozvao je na “spuštanje lopte” i toleranciju, jer će kako je istakao, ionako, ako budemo u poziciji da o nečemu odlučujemo, u vezi sa Kosovom i Metohijom, odlučivati narod svojom voljom.

Nasa pozicija nema nikakve veze sa raspisivanjem referenduma koji kasni vec godinama. Veshti populista, kako neki nazivaju vodju, ponovo pokusava da nas zedne prevede preko vode. To nije talenat nego bezobrazluk.

Dr.

pre 5 godina

Moj predsednik. On je 30 godina pricao jednu pricu a sada par meseci totalno suprotnu. Znam da su vam bitne pare i moc ali cele dve generacije ste unistili.

Miskec

pre 5 godina

Aman vise mirom i ratom, samo on o tome prica! Naviklo to od devedesetih! Ne znam ko hoce, ja necu da se izjasnjavam, sam si se umesao u stvari koje nisu u tvom ustavnom domenu, sam se i vadi!

Henry Chinasky

pre 5 godina

Može Predsednik da priča priče, napada, laže, ostaće zapisano da je za vreme njegovog vladanja Srbija priznala nezavisnost Kosova, a on lično je bio najglasniji da se to ostvari.

ja

pre 5 godina

Ubedljivom pobedom na svim izborima od republike do mesne zajednice ,jer je uvek i svuda tvoje ime bilo nosilac liste dobio si podrsku naroda i sa tim donosi odluke i ne zaklanjaj se iza naroda !

Douglas Bader

pre 5 godina

Nepojmljivo je da ovo uzima za argument...po istom argumentu, R.Srpska bi se prisajedinila Srbiji. Ali kukavica to i ne sme spomenuti...Ovome coveku je nesto obecano sto mi mozemo samo naslutiti, a sve sto radi, radi sa Tacijem i ostalima. Te, kao ti zategni oko Preseva, pa ce narod biti sretan ka dodustanes i reci ce: "dobro smo prosli, ode samo KiM"....zbog ovoga se stidim sti srpska krv tece u meni. Fuj on, a fuj i ja.

St.Srematz

pre 5 godina

Ceo tekst pretrazujem poznata imena Djilas, Jankovic, Jeremic. Pomislim u jednom momentu vidi vidi napredak, nije ih spomenuo nijednom. Stizem do kraja teksta i eneeee sto bi rekli nasi cacani :-)

Petar

pre 5 godina

Mole te građani da zakažeš na RTS-u televizijski duel, da pozoveš Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Sašu Jankovića, Borka Stefanovića. Na čelu političkih lidera da sednete ti, Marko Đurić i oni tvoji plaćenici sa Srpske liste, da pred TV kamerama kažete jedan drugom ko je šta potpisao i predao. Zašto se plašiš TV duela? Ako si ti toliko čist, ako toliko vrediš za 7 miliona stanovnika, daj bre, izađi čoveče na TV debatu.

Admiral

pre 5 godina

Svih ovih godina Vucic,Vulin,Djuric i ostali,govore da ne ppstojibgranica izmedju Srbije i Kosova,da je to administrativna linija i nista vise a evo sada taj isti Vucic kaze da postoji granica jos od 2011 god! Pa ima li kraja njihovim lazima i obmanama?? Dokle ces naivni narode da cutis,zmuris i jedes sendvice dok nas oni unostavaju?! Jel imate vi decu,unuke,ili mislite da se svet zavrsava s vama i vasom mizernom koristi koju imate da zauzvrat botujete i aminujete sve sto ova bulumenta kaze?!

:):)

pre 5 godina

Granicu na Jarinju i Brnjaku je postavio Aleksandar Vucic.Kada dodje na sever Kosova to pitanje ce mu biti postavljeno da se uzalud ne napada opozicija koja veze sa tim nema.

Maksa

pre 5 godina

Ma kakav referendum?! Odavno je taj referendum odrzan i zato u Ustavu pise da je KiM neodvojivi deo Srbije. To sto si ti svasta izobecavao svojim nalogodavcima - to je iskljucivo tvoj licni problem.

St.Srematz

pre 5 godina

Ceo tekst pretrazujem poznata imena Djilas, Jankovic, Jeremic. Pomislim u jednom momentu vidi vidi napredak, nije ih spomenuo nijednom. Stizem do kraja teksta i eneeee sto bi rekli nasi cacani :-)

Dr.

pre 5 godina

Moj predsednik. On je 30 godina pricao jednu pricu a sada par meseci totalno suprotnu. Znam da su vam bitne pare i moc ali cele dve generacije ste unistili.

simens

pre 5 godina

Srbija na Kosovu nema ništa, a neće imati ni posle potpisivanja sporazuma, ako ga bude. Radi se o tome da niko nema pravo da prizna nezavisnost Kosova, pa čak ni Vučić sa ili bez refeeenduma.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Može Predsednik da priča priče, napada, laže, ostaće zapisano da je za vreme njegovog vladanja Srbija priznala nezavisnost Kosova, a on lično je bio najglasniji da se to ostvari.

stix

pre 5 godina

Ti si Briselskim sporazumom rasformirao elemente Vlasti sa teritorije severnog Kosova(SUDSTVO I POLICIJA NAJVAZNIJE)i prepustio sve Albancima. Ova vlast je direktno kriva za to sto se desilo a ne prethodna. Ko vas je terao da potpisujete Briselski sporazum? Sta ste pricali dok je Tadic bio predsednik?! Kako cete da cepate sve sto su potpisali! Ne da se to nije desilo nego ste otisli i korak dalje i sada bi da vase greske prebacite na gradjane putem referenduma! MNOGO PODCENJUJETE NAROD!

ja

pre 5 godina

Ubedljivom pobedom na svim izborima od republike do mesne zajednice ,jer je uvek i svuda tvoje ime bilo nosilac liste dobio si podrsku naroda i sa tim donosi odluke i ne zaklanjaj se iza naroda !

Đorđe

pre 5 godina

Šest godina ti građanima pričaš o Kosovu a u stvari ništa ispričao nisi niti te čovek razume šta pričaš jer sam sebi postavljaš pitanja i sam odgovaraš.

Onaj

pre 5 godina

Ljudi, Ovaj se svakom izjavom obraca iskljucivo, ali iskljucivo, svojim clanovima i glasacima SNS-a. Nijedna mu izjava nije drzavnicka ni predsednicka. Stalno ima neke virtualne neprijatelje koji ga napadaju "ONI" pa vi zamisljajte koji su. I naravno kriva mu je opozicija zato sto on mora da radi nesto sto su "ONI" pokvarili iako "ONI" nisu bili NIKADA u vrhu drzavne vlasti.

DT Zlatibor

pre 5 godina

Političari vodili politiku o Kosovu iz Beograda...i vidimo rezultate. Sada kada su ledjima uza zid, hoće da vruć krompir daju narodu da jer ga vrelog ne mogu pojesti. Pa dosta više ! Pustite to još malo naroda na Kosovu da živi, bando!

Бата Стојковић

pre 5 godina

Ово је страшно. Позивати на спуштање лопте а онда изрећи све ово може само особа која је или тотално изгубила контакт са реалношћу или је до сржи покварена. Људи па он користи аргументацију НВО активиста и албанских сецесиониста а не једног српског родољуба. Он чини све да нас убеди да смо заправо у безизлазној ситуацији и да нам остаје да прихватимо вазални положај а за утеху ћемо добити њега на власти као гаранта испуњења тих вазалних обавеза. Питам се како неко може самог себе да негира неколико пута у току истог излагања. Каже за САД и Немачку да су моћне државе и да су још 2008 признањем Косова прихватиле нове границе те да је немогуће њима се супротставити а онда нападне Ђиласа и Јеремића да су они требали да им се супротставе и спрече то. Што не кажеш како о ти храбри човече. Или критикује измештање Косова из УН у ЕУ а заборавља да он данас не би разговарао о било чему са Меркеловом, нити би и једно поглавље било отворено да се то није десило. О томе да не би ни био на власти да не причам. Има ту још толико нелогичности да просто не могу да схватим да уместо да опозиција то обилато користи да покаже његову недоследност и неодлучност они губе време на тотално погрешним темама. И да не заборавим Вучић данас звучи као Чедомир Јовановић па питам оне који су гласали за Вучића ако је то политика коју подржавате што нисте гласали за оригинал него сте изабрали бледу копију Чеде Јовановића?

neko iz mase

pre 5 godina

"narod ce o tome odluciti...." znaci bi
ce namesten referendum kao i za crnogorce,bice gusto- 51% za otcepljenje,49% nije za to,ode Kosovo njima svakako a oni lepo oprali sebe, a mi cemo posle da se hvatamo za glavu i gusu...eeeee sere mi se od ove zemlje...

marija

pre 5 godina

"Ako bude sporazuma, imacemo više nego danas, poručio je predsednik.
On je zapitao može li iko danas da kaze da je sve nase kada je reč o KiM, a znamo da ne govorimo istinu.
Naveo je da definicija države sastoji tri elementa, teritoriju, stanovništvo i vojsku i policiju. Od ta tri elementa, rekao je, samo u pojedinim delovima na KOsmetu imamo stanovništvo i ništa više.

Ti, znači, Vučiću, ne priznaješ R1244UN na koju se pozivaju i Rusija i Kina i sve države koje nisu priznale tzv.kosovo??????????????????!
Ponižavaš te države samo tako.

(Tamo piše da je KiM sastavni deo SRJ (Srbija je naslednica SRJ), tj. Srbije, dok se ne reši status.
Ti si im već poklonio institucije, ukinuo srpske, stavio granične prelaze od tvrdog materijala i mogućnost ulaska u medjunarodne organizacije, a nisi dobio ništa, ni ZSO.
Sad ćeš i "razgraničenje", zamenu teritorije, što onda znači priznanje države kosovo i kosovo u UN!
I neku novu Oluju i nesreću Srba sa juga KiM.
Kao Tudjman i Milošević.)

Zastrašujuće!

Nele

pre 5 godina

Koliko se secam, ti si ukinuo duple institucije na kosovu i postavio carinski prelaz, ti si im napravio drzavu, usao u koaliciju sa Haradinajem.
Sve stavke Briselskog sporazuma koje idu u korist njma si ispunio, a nijednu oko formiranja ZS.A posle izlazis sa pricom kako im nista ne verujes.
Priznaj da si u pregovorima svesno radio protiv Srbije i povuci se sa funkcije diktatora.

Mirkoslav

pre 5 godina

Kakav bre narod?!! Nemoj sada svoju nesposobnost da svaljuješ na narod. Nisi ga dostojan. Ako bude tog referenduma, ja glasam protiv. Ne dam ti legitimitet za tvoju nesposobnost i tvoje trgovanje. Sloba je uništio moju generaciju ti unistavaš generaciju mog deteta. Sram Vas bilo!!!!

Luka

pre 5 godina

Misliš, ako si nasankao Dačića da ti potpisuje ovo, da ćeš nasankati Anu Brnabić, da ćeš tako nasankati i građane Srbije a da se Tomislav Nikolić i ti operete od svega što ste obećavali da biste se dokopali vlasti. E, građani na to pristati neće.

Професор Атлагић

pre 5 godina

Да ли ћемо дочекати да Вучић каже нешто истинито и нешто у корист српског народа. Када га слушам, имам утисак да говори неки функционер Харадинајеве странке.

Mile idiot 83%

pre 5 godina

"Neki stavili granicu 2011"?! Šta si ti radio 90-ih lažovčino?! Da "neki" nisu ratovali sa skoro svim bivšim republikama SFRJ i da "neki" nisu možda odgovorni za rat protiv NATO-a?

dosta bre

pre 5 godina

ovaj je u svom spinovanju potpuno izgubio konce, nema pojma čovek šta priča. doduše već duže vreme priča neke nebuloze a od početka prazne priče.

Krkobrk

pre 5 godina

Alo, šefe, postoji termin koji se zove "okupacija", a to je trenutni status na Kosovu i Metohiji, zbog toga nemamo tamo svoju vojsku, policiju, ni vlast. U skladu sa Ustavom Republike Srbije, tretiraj KiM kao neodvojivi deo koji je pod trenutnom okupacijom. I rešen problem. Ako si zapeo da priznaješ Kosovo*, onda skupi kohones pa sam to uradi, to je tvoj posao, nemoj odgovornost da prebacuješ na nas. Ti bi da klepaš kintu i uživaš u luksuzu, a narod da robija, je l'? E, pa, neće moći.

Douglas Bader

pre 5 godina

Nepojmljivo je da ovo uzima za argument...po istom argumentu, R.Srpska bi se prisajedinila Srbiji. Ali kukavica to i ne sme spomenuti...Ovome coveku je nesto obecano sto mi mozemo samo naslutiti, a sve sto radi, radi sa Tacijem i ostalima. Te, kao ti zategni oko Preseva, pa ce narod biti sretan ka dodustanes i reci ce: "dobro smo prosli, ode samo KiM"....zbog ovoga se stidim sti srpska krv tece u meni. Fuj on, a fuj i ja.

Asomacum

pre 5 godina

Ne zelimo referendum, bojkotovacemo ga! Nema pregovora o razgranicenju, podeli, ustupcima itd. Kosovo je privremeno okupirana teritorija, kad se promeni vreme pocisticemo tu bagru i to je to... Mozes pokloniti svoj stan, a Kosovo nije za poklanjanje!

Kvante

pre 5 godina

Šta zna narod, ionako će da glasa kako mu bude naloženo putem Pinka i Informera. Drugo, samo referendumsko pitanje će biti protivustavno jer se dovodi u pitanje teritorijalni integritet Srbije.

BgHQ

pre 5 godina

Meni ovo deluje da je igranka bez prestanka.Vucko ce kao dogovoriti nesto sa Tacijem da bi pred mmedjunaodnom zajednicom imao alibi a onda ce narod na referendumu da bude kao protiv.Posle toga AV ponistava dogovor jer satro narod je tako odlucio a narod na referendumu uvek odluci ono sto vlast zeli jer medijska masinerija radi svoje.Tako bi se Alek oprao i pred svetom i narodom ali nisam siguran da su ovi iz medjunarodne zajednice bas veverice pa da ce mu poverovati i progutati njegov plan.U svakom slucaju narode spremite se za dugotrajno mrcvarenje u vezi Kosova jer nasoj vlasti a mislim i kosovskoj to odgovara.U suprotnom bi morali da daju odgovore zasto se ovako bedno zivi.Cim zagusti oni potegnu temu Kosova i pljacka moze da se nastavi.Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Miskec

pre 5 godina

Aman vise mirom i ratom, samo on o tome prica! Naviklo to od devedesetih! Ne znam ko hoce, ja necu da se izjasnjavam, sam si se umesao u stvari koje nisu u tvom ustavnom domenu, sam se i vadi!

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Jedva cekam taj referendum da padnu sve maske.
Glasacu protiv nezavisnog Kosova.
Ja jednostavno ne mogu da pljunem na MILIONE PREDAKA.
I nazalost ne mozemo da glasamo javno imenom i prezimenom da znamo konacno ko je zasta. Isto smatram da treba da se okrenemo zapadu a ne Rusiji sto je naravno totalni paradoks u ovoj situaciji. Kosovo smo izgubili zato sto smo okrenuli ledja Amerima i kraj. Ali principski bi bili jedina zemlja koja se odrekla svoje teritorije.

Milos

pre 5 godina

I Putin je onda razgranicio Ukrajnu Gruziju pa sta hoce Amerikanci, Nemci Nato od njega? Sto ne priznaju ako je to u redu ? Granice Srbije su odredjene odavno i po medjunarodnom pravu i po UN i po ustavu Srbije a ti ni Merkel ne mozete da ih menjate. Divljanjem moze ali batina ima dva kraja kako je Putin pokazao.

da kazem

pre 5 godina

Vučić pozvao je na “spuštanje lopte” i toleranciju, jer će kako je istakao, ionako, ako budemo u poziciji da o nečemu odlučujemo, u vezi sa Kosovom i Metohijom, odlučivati narod svojom voljom.

Nasa pozicija nema nikakve veze sa raspisivanjem referenduma koji kasni vec godinama. Veshti populista, kako neki nazivaju vodju, ponovo pokusava da nas zedne prevede preko vode. To nije talenat nego bezobrazluk.

Goksile

pre 5 godina

Nista ne potpisuj...nece nam biti ni bolje ni gore ako predas Kosovo.Otici ce svi siptari u Nemacku...doci ce stvari na svoje..kad je nasa vojska otisla na Krf sve je izgledalo bez nade..ipak...zato nista ne predaj...nista ne potpisuj..resice to neko sledeci...mozemo mi da zivimo sa tim ..a stvari ce se konacno okrenuti u nasu korist...moraju.

Toxic_Pr

pre 5 godina

Ne-mir i ne-stabilnost su samo u Severu Kosova, evo pre par sati u Gracanici kupio 2kg Sjenickog Sira od momka koji prodaje dnevni svezi sir iz gepeka svog Mercedes 190D sa SJ tablicama. Sve mirno i lepo.

Zoran Milosavljević

pre 5 godina

Još uvek ne znamo šta je plan G Vučića. Naziremo samo želju. Ko će mu je ispuniti. Dobro, zar mora da se stvara tolika halabuka oko nečega što se ne može desiti. Da bih dobili neke teritorije na severu Kosova moramo dati neke ustupke. Koje su to? Priznanje? Neke naše teritorije?
Ako priznamo Kosovo npr južno od Ibra te Srbe dole ostavljamo u Albaniji. Razmena Srba (43 ooo) za 3o ooo Albanaca. Možda i može.Ali
razmena teritorija 1ooo km kvadratnih za neku siću u Srbiji?

Vlada

pre 5 godina

To što je rekao Dodik, ja sam rekao pre 15 godina i dobio otkaz. A to jeste tačno, zapad ako hoće da uništi Srbiju to može veoma lako, samo Kažu: Kosovo je u Srbiji. Za 4 godine Srbije nebi bilo....

Petar

pre 5 godina

Mole te građani da zakažeš na RTS-u televizijski duel, da pozoveš Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Sašu Jankovića, Borka Stefanovića. Na čelu političkih lidera da sednete ti, Marko Đurić i oni tvoji plaćenici sa Srpske liste, da pred TV kamerama kažete jedan drugom ko je šta potpisao i predao. Zašto se plašiš TV duela? Ako si ti toliko čist, ako toliko vrediš za 7 miliona stanovnika, daj bre, izađi čoveče na TV debatu.

Admiral

pre 5 godina

Svih ovih godina Vucic,Vulin,Djuric i ostali,govore da ne ppstojibgranica izmedju Srbije i Kosova,da je to administrativna linija i nista vise a evo sada taj isti Vucic kaze da postoji granica jos od 2011 god! Pa ima li kraja njihovim lazima i obmanama?? Dokle ces naivni narode da cutis,zmuris i jedes sendvice dok nas oni unostavaju?! Jel imate vi decu,unuke,ili mislite da se svet zavrsava s vama i vasom mizernom koristi koju imate da zauzvrat botujete i aminujete sve sto ova bulumenta kaze?!

Maksa

pre 5 godina

Ma kakav referendum?! Odavno je taj referendum odrzan i zato u Ustavu pise da je KiM neodvojivi deo Srbije. To sto si ti svasta izobecavao svojim nalogodavcima - to je iskljucivo tvoj licni problem.

St.Srematz

pre 5 godina

Ceo tekst pretrazujem poznata imena Djilas, Jankovic, Jeremic. Pomislim u jednom momentu vidi vidi napredak, nije ih spomenuo nijednom. Stizem do kraja teksta i eneeee sto bi rekli nasi cacani :-)

:):)

pre 5 godina

Granicu na Jarinju i Brnjaku je postavio Aleksandar Vucic.Kada dodje na sever Kosova to pitanje ce mu biti postavljeno da se uzalud ne napada opozicija koja veze sa tim nema.

Henry Chinasky

pre 5 godina

Može Predsednik da priča priče, napada, laže, ostaće zapisano da je za vreme njegovog vladanja Srbija priznala nezavisnost Kosova, a on lično je bio najglasniji da se to ostvari.

simens

pre 5 godina

Srbija na Kosovu nema ništa, a neće imati ni posle potpisivanja sporazuma, ako ga bude. Radi se o tome da niko nema pravo da prizna nezavisnost Kosova, pa čak ni Vučić sa ili bez refeeenduma.

Onaj

pre 5 godina

Ljudi, Ovaj se svakom izjavom obraca iskljucivo, ali iskljucivo, svojim clanovima i glasacima SNS-a. Nijedna mu izjava nije drzavnicka ni predsednicka. Stalno ima neke virtualne neprijatelje koji ga napadaju "ONI" pa vi zamisljajte koji su. I naravno kriva mu je opozicija zato sto on mora da radi nesto sto su "ONI" pokvarili iako "ONI" nisu bili NIKADA u vrhu drzavne vlasti.

Dr.

pre 5 godina

Moj predsednik. On je 30 godina pricao jednu pricu a sada par meseci totalno suprotnu. Znam da su vam bitne pare i moc ali cele dve generacije ste unistili.

DT Zlatibor

pre 5 godina

Političari vodili politiku o Kosovu iz Beograda...i vidimo rezultate. Sada kada su ledjima uza zid, hoće da vruć krompir daju narodu da jer ga vrelog ne mogu pojesti. Pa dosta više ! Pustite to još malo naroda na Kosovu da živi, bando!

Đorđe

pre 5 godina

Šest godina ti građanima pričaš o Kosovu a u stvari ništa ispričao nisi niti te čovek razume šta pričaš jer sam sebi postavljaš pitanja i sam odgovaraš.

neko iz mase

pre 5 godina

"narod ce o tome odluciti...." znaci bi
ce namesten referendum kao i za crnogorce,bice gusto- 51% za otcepljenje,49% nije za to,ode Kosovo njima svakako a oni lepo oprali sebe, a mi cemo posle da se hvatamo za glavu i gusu...eeeee sere mi se od ove zemlje...

marija

pre 5 godina

"Ako bude sporazuma, imacemo više nego danas, poručio je predsednik.
On je zapitao može li iko danas da kaze da je sve nase kada je reč o KiM, a znamo da ne govorimo istinu.
Naveo je da definicija države sastoji tri elementa, teritoriju, stanovništvo i vojsku i policiju. Od ta tri elementa, rekao je, samo u pojedinim delovima na KOsmetu imamo stanovništvo i ništa više.

Ti, znači, Vučiću, ne priznaješ R1244UN na koju se pozivaju i Rusija i Kina i sve države koje nisu priznale tzv.kosovo??????????????????!
Ponižavaš te države samo tako.

(Tamo piše da je KiM sastavni deo SRJ (Srbija je naslednica SRJ), tj. Srbije, dok se ne reši status.
Ti si im već poklonio institucije, ukinuo srpske, stavio granične prelaze od tvrdog materijala i mogućnost ulaska u medjunarodne organizacije, a nisi dobio ništa, ni ZSO.
Sad ćeš i "razgraničenje", zamenu teritorije, što onda znači priznanje države kosovo i kosovo u UN!
I neku novu Oluju i nesreću Srba sa juga KiM.
Kao Tudjman i Milošević.)

Zastrašujuće!

ja

pre 5 godina

Ubedljivom pobedom na svim izborima od republike do mesne zajednice ,jer je uvek i svuda tvoje ime bilo nosilac liste dobio si podrsku naroda i sa tim donosi odluke i ne zaklanjaj se iza naroda !

Kvante

pre 5 godina

Šta zna narod, ionako će da glasa kako mu bude naloženo putem Pinka i Informera. Drugo, samo referendumsko pitanje će biti protivustavno jer se dovodi u pitanje teritorijalni integritet Srbije.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Ово је страшно. Позивати на спуштање лопте а онда изрећи све ово може само особа која је или тотално изгубила контакт са реалношћу или је до сржи покварена. Људи па он користи аргументацију НВО активиста и албанских сецесиониста а не једног српског родољуба. Он чини све да нас убеди да смо заправо у безизлазној ситуацији и да нам остаје да прихватимо вазални положај а за утеху ћемо добити њега на власти као гаранта испуњења тих вазалних обавеза. Питам се како неко може самог себе да негира неколико пута у току истог излагања. Каже за САД и Немачку да су моћне државе и да су још 2008 признањем Косова прихватиле нове границе те да је немогуће њима се супротставити а онда нападне Ђиласа и Јеремића да су они требали да им се супротставе и спрече то. Што не кажеш како о ти храбри човече. Или критикује измештање Косова из УН у ЕУ а заборавља да он данас не би разговарао о било чему са Меркеловом, нити би и једно поглавље било отворено да се то није десило. О томе да не би ни био на власти да не причам. Има ту још толико нелогичности да просто не могу да схватим да уместо да опозиција то обилато користи да покаже његову недоследност и неодлучност они губе време на тотално погрешним темама. И да не заборавим Вучић данас звучи као Чедомир Јовановић па питам оне који су гласали за Вучића ако је то политика коју подржавате што нисте гласали за оригинал него сте изабрали бледу копију Чеде Јовановића?

Професор Атлагић

pre 5 godina

Да ли ћемо дочекати да Вучић каже нешто истинито и нешто у корист српског народа. Када га слушам, имам утисак да говори неки функционер Харадинајеве странке.

Nele

pre 5 godina

Koliko se secam, ti si ukinuo duple institucije na kosovu i postavio carinski prelaz, ti si im napravio drzavu, usao u koaliciju sa Haradinajem.
Sve stavke Briselskog sporazuma koje idu u korist njma si ispunio, a nijednu oko formiranja ZS.A posle izlazis sa pricom kako im nista ne verujes.
Priznaj da si u pregovorima svesno radio protiv Srbije i povuci se sa funkcije diktatora.

Mirkoslav

pre 5 godina

Kakav bre narod?!! Nemoj sada svoju nesposobnost da svaljuješ na narod. Nisi ga dostojan. Ako bude tog referenduma, ja glasam protiv. Ne dam ti legitimitet za tvoju nesposobnost i tvoje trgovanje. Sloba je uništio moju generaciju ti unistavaš generaciju mog deteta. Sram Vas bilo!!!!

stix

pre 5 godina

Ti si Briselskim sporazumom rasformirao elemente Vlasti sa teritorije severnog Kosova(SUDSTVO I POLICIJA NAJVAZNIJE)i prepustio sve Albancima. Ova vlast je direktno kriva za to sto se desilo a ne prethodna. Ko vas je terao da potpisujete Briselski sporazum? Sta ste pricali dok je Tadic bio predsednik?! Kako cete da cepate sve sto su potpisali! Ne da se to nije desilo nego ste otisli i korak dalje i sada bi da vase greske prebacite na gradjane putem referenduma! MNOGO PODCENJUJETE NAROD!

Krkobrk

pre 5 godina

Alo, šefe, postoji termin koji se zove "okupacija", a to je trenutni status na Kosovu i Metohiji, zbog toga nemamo tamo svoju vojsku, policiju, ni vlast. U skladu sa Ustavom Republike Srbije, tretiraj KiM kao neodvojivi deo koji je pod trenutnom okupacijom. I rešen problem. Ako si zapeo da priznaješ Kosovo*, onda skupi kohones pa sam to uradi, to je tvoj posao, nemoj odgovornost da prebacuješ na nas. Ti bi da klepaš kintu i uživaš u luksuzu, a narod da robija, je l'? E, pa, neće moći.

Luka

pre 5 godina

Misliš, ako si nasankao Dačića da ti potpisuje ovo, da ćeš nasankati Anu Brnabić, da ćeš tako nasankati i građane Srbije a da se Tomislav Nikolić i ti operete od svega što ste obećavali da biste se dokopali vlasti. E, građani na to pristati neće.

Mile idiot 83%

pre 5 godina

"Neki stavili granicu 2011"?! Šta si ti radio 90-ih lažovčino?! Da "neki" nisu ratovali sa skoro svim bivšim republikama SFRJ i da "neki" nisu možda odgovorni za rat protiv NATO-a?

BgHQ

pre 5 godina

Meni ovo deluje da je igranka bez prestanka.Vucko ce kao dogovoriti nesto sa Tacijem da bi pred mmedjunaodnom zajednicom imao alibi a onda ce narod na referendumu da bude kao protiv.Posle toga AV ponistava dogovor jer satro narod je tako odlucio a narod na referendumu uvek odluci ono sto vlast zeli jer medijska masinerija radi svoje.Tako bi se Alek oprao i pred svetom i narodom ali nisam siguran da su ovi iz medjunarodne zajednice bas veverice pa da ce mu poverovati i progutati njegov plan.U svakom slucaju narode spremite se za dugotrajno mrcvarenje u vezi Kosova jer nasoj vlasti a mislim i kosovskoj to odgovara.U suprotnom bi morali da daju odgovore zasto se ovako bedno zivi.Cim zagusti oni potegnu temu Kosova i pljacka moze da se nastavi.Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Douglas Bader

pre 5 godina

Nepojmljivo je da ovo uzima za argument...po istom argumentu, R.Srpska bi se prisajedinila Srbiji. Ali kukavica to i ne sme spomenuti...Ovome coveku je nesto obecano sto mi mozemo samo naslutiti, a sve sto radi, radi sa Tacijem i ostalima. Te, kao ti zategni oko Preseva, pa ce narod biti sretan ka dodustanes i reci ce: "dobro smo prosli, ode samo KiM"....zbog ovoga se stidim sti srpska krv tece u meni. Fuj on, a fuj i ja.

Miskec

pre 5 godina

Aman vise mirom i ratom, samo on o tome prica! Naviklo to od devedesetih! Ne znam ko hoce, ja necu da se izjasnjavam, sam si se umesao u stvari koje nisu u tvom ustavnom domenu, sam se i vadi!

dosta bre

pre 5 godina

ovaj je u svom spinovanju potpuno izgubio konce, nema pojma čovek šta priča. doduše već duže vreme priča neke nebuloze a od početka prazne priče.

Asomacum

pre 5 godina

Ne zelimo referendum, bojkotovacemo ga! Nema pregovora o razgranicenju, podeli, ustupcima itd. Kosovo je privremeno okupirana teritorija, kad se promeni vreme pocisticemo tu bagru i to je to... Mozes pokloniti svoj stan, a Kosovo nije za poklanjanje!

Milos

pre 5 godina

I Putin je onda razgranicio Ukrajnu Gruziju pa sta hoce Amerikanci, Nemci Nato od njega? Sto ne priznaju ako je to u redu ? Granice Srbije su odredjene odavno i po medjunarodnom pravu i po UN i po ustavu Srbije a ti ni Merkel ne mozete da ih menjate. Divljanjem moze ali batina ima dva kraja kako je Putin pokazao.

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Jedva cekam taj referendum da padnu sve maske.
Glasacu protiv nezavisnog Kosova.
Ja jednostavno ne mogu da pljunem na MILIONE PREDAKA.
I nazalost ne mozemo da glasamo javno imenom i prezimenom da znamo konacno ko je zasta. Isto smatram da treba da se okrenemo zapadu a ne Rusiji sto je naravno totalni paradoks u ovoj situaciji. Kosovo smo izgubili zato sto smo okrenuli ledja Amerima i kraj. Ali principski bi bili jedina zemlja koja se odrekla svoje teritorije.

da kazem

pre 5 godina

Vučić pozvao je na “spuštanje lopte” i toleranciju, jer će kako je istakao, ionako, ako budemo u poziciji da o nečemu odlučujemo, u vezi sa Kosovom i Metohijom, odlučivati narod svojom voljom.

Nasa pozicija nema nikakve veze sa raspisivanjem referenduma koji kasni vec godinama. Veshti populista, kako neki nazivaju vodju, ponovo pokusava da nas zedne prevede preko vode. To nije talenat nego bezobrazluk.

Toxic_Pr

pre 5 godina

Ne-mir i ne-stabilnost su samo u Severu Kosova, evo pre par sati u Gracanici kupio 2kg Sjenickog Sira od momka koji prodaje dnevni svezi sir iz gepeka svog Mercedes 190D sa SJ tablicama. Sve mirno i lepo.

Zoran Milosavljević

pre 5 godina

Još uvek ne znamo šta je plan G Vučića. Naziremo samo želju. Ko će mu je ispuniti. Dobro, zar mora da se stvara tolika halabuka oko nečega što se ne može desiti. Da bih dobili neke teritorije na severu Kosova moramo dati neke ustupke. Koje su to? Priznanje? Neke naše teritorije?
Ako priznamo Kosovo npr južno od Ibra te Srbe dole ostavljamo u Albaniji. Razmena Srba (43 ooo) za 3o ooo Albanaca. Možda i može.Ali
razmena teritorija 1ooo km kvadratnih za neku siću u Srbiji?

Vlada

pre 5 godina

To što je rekao Dodik, ja sam rekao pre 15 godina i dobio otkaz. A to jeste tačno, zapad ako hoće da uništi Srbiju to može veoma lako, samo Kažu: Kosovo je u Srbiji. Za 4 godine Srbije nebi bilo....

Goksile

pre 5 godina

Nista ne potpisuj...nece nam biti ni bolje ni gore ako predas Kosovo.Otici ce svi siptari u Nemacku...doci ce stvari na svoje..kad je nasa vojska otisla na Krf sve je izgledalo bez nade..ipak...zato nista ne predaj...nista ne potpisuj..resice to neko sledeci...mozemo mi da zivimo sa tim ..a stvari ce se konacno okrenuti u nasu korist...moraju.