Četvrtak, 09.08.2018.

18:31

O "BG na vodi" sanjaju i Amerikanci: Dve kule rasprodate

Za tržište nekretnina u Srbiji i mogućnosti investiranja i kupovine stanova u "Beogradu na vodi" interesuju se i agenti za nekretnine s druge strane Atlantika.

Izvor: Tanjug

O "BG na vodi" sanjaju i Amerikanci: Dve kule rasprodate IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

haralampije

pre 5 godina

@Marko.J.Rakrtić

Jeste vec je guzva ko ce da im placa 2000e mesecno....
koma....
Pa cak ni strancima nece firme da placaju toliko, imaju za 500e sa garaznim mestom u A bloku.
1500e vila na dedinju ili senjaku sa dvoristem i dve garaze...
ako izdaju za 800e mesecno da pevaju....

Fidelio

pre 5 godina

@Kostuc, Cikago

Ti mora si iz Beograda i/ili Srbije otišao u 80-im godinama, u ono vreme euforije kad plate od 1500 maraka nije bila nikakva retkost i nije bio nikakav problem iznajmiti stan grčkim studentima za 2500-3000 maraka.

Ali veruj mi, odonda su se i Beograd i Srbija mnogo promenili. Drastično i na mnogo gore! To više nije "ono" i neće mu više nikad biti ni blizu!

Ko danas u Srbiji može da plati 1500-2000 evra mesečnu kiriju za stan? Samo neki diplomata ili visoki rukovodilac inostrane firme koja posluje u Srbiji i kome matična država/firma plaća stan.

Danas u Srbiji ima i takvih, nije da nema. Ali koliko? Vrlo malo. Znači, tvoja ciljna klijentela je vrlo, vrlo mali broj ljudi.

Ne zaboravi i da ta vrsta klientele traži kompletno opremljen stan, a kad plaća 1500-2000 evra mesečno, sigurno neće neki jeftin krš od nameštaja. Dakle, moraćeš da ozbiljno investiraš u nameštaj i opremanje stana, a za taj nivo, u Beogradu ne možeš proći ispod 10.000-12.000 evra. Možda je to samo polugodišnja kirija, ali to nije kraj, nego ćeš redovno morati da menjaš delove (skupe) opreme.

Znam mnoge koji su nakupovali stanove i lokale na "neka se nađe" i računali da će iznajmljivanjem pod visokim kirijama brzo otplatiti investiciju. Ali danas mnogi izdaju (naročito lokale) čak i BESPLATNO, samo da zakupac plaća tekuće troškove, da oni ne bi morali, a o nekom profitu ni ne razmišljaju!

s.

pre 5 godina

Svako malo pišete kako su svi stanovi prodati, "kule rasprodate".
Pa koliko puta do sada, ili je prodaja po principu loših filmova sa pucačinom, nikada se ne potroše meci i ne puni oružje.
Izgleda da ima stanova koliko je potrebno da se rasprodaju.
Svaka dva meseca.

Marko.J.Rakrtić

pre 5 godina

@captain_uki
Moj drug izdaje stan u Lominoj od 90 kvadrata za 1000 evra dakle u tim zgradama dole stanovi ce mesecno moci da se izdaju za minimum 1500 do 2000 evra.Za sve ostalo se slazem sa tobom ali da je "losa" investicija ne.Da imam novac kupio bi stan tamo ali nemam.

Kostuc, Cikago

pre 5 godina

Ja sam kupio 2 stana u BW, jedan za sina, iako svi zivimo u Cikagu. Narednih par godina ce biti izdavana za 1500-2000 €, kasnije videcemo.

Roki cetri

pre 5 godina

Ko ima potpisuje kupoprodajne ugovore,ko nema potpisuje komentare po internetu i moli Boga da se uruse obe kule.To je tako na brdovitom Balkanu.

Mile Dodik

pre 5 godina

Stanovi u BG na vodi ce biti svi prodati I dve kule I nadalje.A svaka vlast obozava ovakav narod kao sto su Srbi,pola ih se proda za sendvic,a druga polovina kritikuje.Te govore makete,te propada u vodu,zatim mnogo je skupo,...Niko da priupita ko tu pere novac.

captain_uki

pre 5 godina

Skadarlya je restoran ( bolje reci kafana ) koji drzi vlasnik poreklom iz nasih krajeva ( Makedonac je ako ne gresim ). Zasto bi iko iole normalan kupovao iz Amerike stan u Beogradu ako stan iste te velicine, po istoj ceni moze ovde da izda za minimalno 2000$ mesecno? Jedino ako se ne vode onom da selo vidi sa ja imam stan u BG na vodi :)))

Ana Arhitekta

pre 5 godina

Los kvalitet gradnje , C kategorija energetske efikasnosni , izolacija minimalno dozvoljena po zakonu... Ove ostale zgrade koje se prave mnogo losiji kvalitet od ovih provih. Losa zvucna izolacija , sve osljarski uradjeno.... Skupo mesecno odrzavanje kao da ste podstanari u svom stanu

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Ko se seća za stanove u Bellvillu je bilo 4 interesenta za jedan stan. Situacija je da i danas ima stanova koji nisu prodati. Sta se dogodilo. Prvobitna cena je bila 900€ u prvoj fazi izgradnje do 1300€ u završnoj (naš prijatelj je tresnuo sve pare po 900€ medju prvima). Kad su videli koliko je interesenata cena je skocila do 2200€. Kad su potencijalni kupci videli kvalitet izgradnje tj ne kvalitet i tu novu cenu 70% ih je odustalo. Tako će da bude i sa ovim.

Nesa

pre 5 godina

Mi arbajteri ne kupujemo stanove po Beogradu.
Obicno bi kupili zemlju i zidali novu kucu oko 350 evra do 400 po kvadratu kljuc u ruke .
Ako cu da ulozim pola miliona dolara -onda kupujem u Americi i za 10 godina imamo duplo.
Sebija gubi godisnje 30,000 stanovnika-bice tu puno praznih stanova i kuca....

Arena sport

pre 5 godina

Tako su nekad i Zuti napravili u Pancevu stanove u takozvanoj Tamis kapiji pa ih i dan danas oglasavaju i prodaju a nece niko da ih kupi - nesto malo su kupili neki funkcioneri Zutih da se dodvore Tadicu a ostalo i danas zvrji neprodato a tako ce biti i sa ovim stanovima koje ce na silu kupovati Vodjini poltroni......pa ko je lud da za tolike pare kupi lose stanove u mnogo ruznoj zgradi po cenama kao u New Yorku ??

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Daju se mogucnost srbima u americi da kupimo te stanove da se financira I koji imamo samo americki pasos. Super ideja ove UCC americke companije,nude kamatu na 30 gidina i 6% interest ,super ideja
(ventura, 09. avgust 2018 19:56)

Za cenu jednog stana u BW mozes da kupiš bar 3-4 u u pešačkoj zoni, samom centru grada.

zile

pre 5 godina

Kakav spin, cak mi se cini da svakog dana po jedan bude plasiran u medijima, sto znaci da su u velikom problemu da prodaju ove stanove.

Na kraju ce morati ovi iz SNS da kupuju stanove.

Abrakapokus

pre 5 godina

Ma evo Tramp lično izjavio da hoće da ima stan baš u Beogradu na vodi...kaže dosta mu je Amerike, razočaran čovek...a Srbija je zemlja u kojoj se svi snovi ostvaruju, svaki dan u vestima najavljuju se novi autoputevi (recimo Beograd-Sarajevo preko Buenos Airesa i Kuala Lumpura), gondole, metroi, brze pruge 900 na sat...ma biće svega, samo za 2-3 godine.

Shamu

pre 5 godina

Stvarno ne mogu da zamislim da ce neko iz USA dijaspore da uskoci u ovu pricu. Zivim u USA vec dugo i lako bih si mogao priustiti ovakvu nekretninu cak i bez kredita; ali kada na uvek-sumnjiv biznis nekretnina u SRB dodate agente iz Cikaga, pa agente iz Beogrsda/Nisa, kao i nekoga ko se preziva Tran (Azijati su nam jako bliski po lovu u mutnom) - mislim, ne znam kakav znak vam jos treba? Tolika populacija lesinara po kvadratnom metru ne postoji ni u Serengetiju kad crkne gnu ...

Бата Стојковић

pre 5 godina

Лакше мало са тим насловима помислиће човек да су и други а не само наши исељеници заинтересовани.

Milosav

pre 5 godina

Srbi iz Cikaga sanjaju da pokupuju sve u BG H2O po 7000 evra po kvadratu!
Jos malo pa nestalo navali narode. Ko ne bi pozeleo da plati takve pare za stan u zgradama retro-socijalistickog izgleda pored prljave i smrdljive reke koja vise lici na ustajalu baru, zgradama koje u 21. veku nemaju centralnu klimu.
Pogledajte sta se prodaje u Cikagu pored jezera takozvani "waterfront" ispod $500 USD imate interent pa potrazite "chicago waterfront codos for sale".

Sirotinjo i Bogu si teska

pre 5 godina

Bilo bi dobro da se ljudi koji imaju samo jedan stan u jednom gradu ne javljaju. Ima puno ljud koji vise stanova u imaju stanove u razlicitim gradovima. Pa zasto ne i Beogradu?

Srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Priličan broj agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu i okolini okupio se na prezentaciji o investiranju u nekretnine u Srbiji i saradnji između agenata za nekretnine iz Srbije i Sjedinjenih Država, koja je krajem jula održana u čikaškom restoranu "Skadarliya", prenela je Srpska televizija u SAD.

Jaaaaooojjj koliko ste jadni.
Prvo ste, pre par godina, za jedan vikend rasprodali sve stanove.
Pa ste onda jos par puta rasproda(va)li te iste stanove.
Pa ste pre par dana slavili useljenje srecnih kupaca.
Pa vam se sad otvara prodaja u Cikagu, u tipicnom americkom restoranu pod imenom - gle cuda - Skadarlija, gde neki nas nadobudni agent nekretninama razmislja: pa mozda postoji neka malo veca gastarbajterska budala koja zivi ovde ali bi za mnogo vece pare kupila neki stan u bgh2o.
Hhahahaha, xexexexe. Koje ludilo. Vucicu care, lazes li ovako oca i majku...ili prema njima imas bar malo postovanja?

Autolakirer

pre 5 godina

Smejurija, 99,9999999% Amerikanaca ne zna gde je Beograd.Ima cetiri Beograda u USA. Onaj ko hoce egzoticni grad i drzavu izabere Burkina Faso

Toma

pre 5 godina

Pa takvi su pojurili i davali čuveni zajam za Srbiju. Kao prvo, imaju višak para koje nebi imali da su u Srbiji, drugo, ko zna kakvu oni sliku o Srbiji imaju...

Nikola

pre 5 godina

pa oni za naivne gastose i prave ovo... samo su nam oni trebali da dižu cenu nekretnina, kao da već nisu nerealno visoke... ako ovako krene postaćemo zemlja beskućnika sa praznim stanovima

pametnix

pre 5 godina

I koji je tačno cilj ovakvih izmišljenih vesti? Da shvatimo koliko smo jadni jer ne možemo da kupimo pola kvadrata u ovim čardacima ni na nebu ni na zemlji, ili da pomislimo kako je naš vladar najveći i najmudriji a mi to nikako da shvatimo... Izgleda da nikad i nećemo...

marija

pre 5 godina

nisu im rekli da ima stanova za €800 po m2 (€70 po sqft) tj. 5 do 10 puta jeftinijih od ovih u BG na vodi na samo 4km od centra grada tj. 5min vožnje kolima pošto saobraćaj u Beogradu nije ni približno gust kao u Americi))

Sotir

pre 5 godina

Prvo, Skadarlija nije u Cikagu, nego u Brukfildu, a i "prilican broj" moze da bude i troje-cetvoro. Klijentela restorana su vozaci kamiona i stolari, tako da ce tesko neko od njih da kupuje te stanove.

Autolakirer

pre 5 godina

Na prvoj strani Wall street Journal veliki poziv za kupovinu i javili se milijarderi.Ko pre devojci njemu devojka.Spremni da plate i 10 hiljada dolara kvadrat

ventura

pre 5 godina

Daju se mogucnost srbima u americi da kupimo te stanove da se financira I koji imamo samo americki pasos. Super ideja ove UCC americke companije,nude kamatu na 30 gidina i 6% interest ,super ideja

anagarika

pre 5 godina

Meni ništa nije sporno da se rasproda ceo potez Beograda na vodi, sobzirom da je ova klika iznedrila jedno 3.000 porodica novokomponovanih bogataša. Na Senjaku nema mesta, Dedinje isto zauzeto pa mogu da vrate i pokažu odanost. Japiji idu u naselje pored Airport sitija a likovi ala palma eto ih između dva mosta, uz reku, iznad šetališta i naravno na gradilištu narednih 20 godina. Muka naterala al standard.

USA dijaspora

pre 5 godina

Ja zivim u USA skoro 30 godina. Ni na kraj pameti mi je da kupujem bilo kakvu nekretninu od Vucica i njegove burazerske ekipe. Pogotovo pravljenu na grbaci naseg naroda za licne interese njegove druzine. Ova vest je vise spin da bi se navukli naivni Srbi iz USA, ako ima onih koji bi se primili na "ponudu".

Sizofrenija nije zakonom zabranjena, ali je ipak bolest

pre 5 godina

Vec vidim familiju O`Brajan iz Ilinoisa koja izmedju Kariba i Havaja bira Beograd na vodi i svojim sunarodnicima objasnjava kako je Srbija pravo mesto za investicije zahvaljujuci Predsedniku i njegovim arapskim prijateljima. A srpska dijaspora u obliku mladih i obrazovanih ljudi koji su pobegli na vreme iz Otadzbine stoji u redovima ispred Konzulata i kupujuci mesto u redu stice pravo da investira kod najpostenijih neimara u istoriji.

Sizofrenija nije zakonom zabranjena, ali je ipak bolest

pre 5 godina

Vec vidim familiju O`Brajan iz Ilinoisa koja izmedju Kariba i Havaja bira Beograd na vodi i svojim sunarodnicima objasnjava kako je Srbija pravo mesto za investicije zahvaljujuci Predsedniku i njegovim arapskim prijateljima. A srpska dijaspora u obliku mladih i obrazovanih ljudi koji su pobegli na vreme iz Otadzbine stoji u redovima ispred Konzulata i kupujuci mesto u redu stice pravo da investira kod najpostenijih neimara u istoriji.

USA dijaspora

pre 5 godina

Ja zivim u USA skoro 30 godina. Ni na kraj pameti mi je da kupujem bilo kakvu nekretninu od Vucica i njegove burazerske ekipe. Pogotovo pravljenu na grbaci naseg naroda za licne interese njegove druzine. Ova vest je vise spin da bi se navukli naivni Srbi iz USA, ako ima onih koji bi se primili na "ponudu".

Srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Priličan broj agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu i okolini okupio se na prezentaciji o investiranju u nekretnine u Srbiji i saradnji između agenata za nekretnine iz Srbije i Sjedinjenih Država, koja je krajem jula održana u čikaškom restoranu "Skadarliya", prenela je Srpska televizija u SAD.

Jaaaaooojjj koliko ste jadni.
Prvo ste, pre par godina, za jedan vikend rasprodali sve stanove.
Pa ste onda jos par puta rasproda(va)li te iste stanove.
Pa ste pre par dana slavili useljenje srecnih kupaca.
Pa vam se sad otvara prodaja u Cikagu, u tipicnom americkom restoranu pod imenom - gle cuda - Skadarlija, gde neki nas nadobudni agent nekretninama razmislja: pa mozda postoji neka malo veca gastarbajterska budala koja zivi ovde ali bi za mnogo vece pare kupila neki stan u bgh2o.
Hhahahaha, xexexexe. Koje ludilo. Vucicu care, lazes li ovako oca i majku...ili prema njima imas bar malo postovanja?

Shamu

pre 5 godina

Stvarno ne mogu da zamislim da ce neko iz USA dijaspore da uskoci u ovu pricu. Zivim u USA vec dugo i lako bih si mogao priustiti ovakvu nekretninu cak i bez kredita; ali kada na uvek-sumnjiv biznis nekretnina u SRB dodate agente iz Cikaga, pa agente iz Beogrsda/Nisa, kao i nekoga ko se preziva Tran (Azijati su nam jako bliski po lovu u mutnom) - mislim, ne znam kakav znak vam jos treba? Tolika populacija lesinara po kvadratnom metru ne postoji ni u Serengetiju kad crkne gnu ...

zile

pre 5 godina

Kakav spin, cak mi se cini da svakog dana po jedan bude plasiran u medijima, sto znaci da su u velikom problemu da prodaju ove stanove.

Na kraju ce morati ovi iz SNS da kupuju stanove.

Nesa

pre 5 godina

Mi arbajteri ne kupujemo stanove po Beogradu.
Obicno bi kupili zemlju i zidali novu kucu oko 350 evra do 400 po kvadratu kljuc u ruke .
Ako cu da ulozim pola miliona dolara -onda kupujem u Americi i za 10 godina imamo duplo.
Sebija gubi godisnje 30,000 stanovnika-bice tu puno praznih stanova i kuca....

anagarika

pre 5 godina

Meni ništa nije sporno da se rasproda ceo potez Beograda na vodi, sobzirom da je ova klika iznedrila jedno 3.000 porodica novokomponovanih bogataša. Na Senjaku nema mesta, Dedinje isto zauzeto pa mogu da vrate i pokažu odanost. Japiji idu u naselje pored Airport sitija a likovi ala palma eto ih između dva mosta, uz reku, iznad šetališta i naravno na gradilištu narednih 20 godina. Muka naterala al standard.

Abrakapokus

pre 5 godina

Ma evo Tramp lično izjavio da hoće da ima stan baš u Beogradu na vodi...kaže dosta mu je Amerike, razočaran čovek...a Srbija je zemlja u kojoj se svi snovi ostvaruju, svaki dan u vestima najavljuju se novi autoputevi (recimo Beograd-Sarajevo preko Buenos Airesa i Kuala Lumpura), gondole, metroi, brze pruge 900 na sat...ma biće svega, samo za 2-3 godine.

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Ko se seća za stanove u Bellvillu je bilo 4 interesenta za jedan stan. Situacija je da i danas ima stanova koji nisu prodati. Sta se dogodilo. Prvobitna cena je bila 900€ u prvoj fazi izgradnje do 1300€ u završnoj (naš prijatelj je tresnuo sve pare po 900€ medju prvima). Kad su videli koliko je interesenata cena je skocila do 2200€. Kad su potencijalni kupci videli kvalitet izgradnje tj ne kvalitet i tu novu cenu 70% ih je odustalo. Tako će da bude i sa ovim.

Sotir

pre 5 godina

Prvo, Skadarlija nije u Cikagu, nego u Brukfildu, a i "prilican broj" moze da bude i troje-cetvoro. Klijentela restorana su vozaci kamiona i stolari, tako da ce tesko neko od njih da kupuje te stanove.

Autolakirer

pre 5 godina

Na prvoj strani Wall street Journal veliki poziv za kupovinu i javili se milijarderi.Ko pre devojci njemu devojka.Spremni da plate i 10 hiljada dolara kvadrat

pametnix

pre 5 godina

I koji je tačno cilj ovakvih izmišljenih vesti? Da shvatimo koliko smo jadni jer ne možemo da kupimo pola kvadrata u ovim čardacima ni na nebu ni na zemlji, ili da pomislimo kako je naš vladar najveći i najmudriji a mi to nikako da shvatimo... Izgleda da nikad i nećemo...

Arena sport

pre 5 godina

Tako su nekad i Zuti napravili u Pancevu stanove u takozvanoj Tamis kapiji pa ih i dan danas oglasavaju i prodaju a nece niko da ih kupi - nesto malo su kupili neki funkcioneri Zutih da se dodvore Tadicu a ostalo i danas zvrji neprodato a tako ce biti i sa ovim stanovima koje ce na silu kupovati Vodjini poltroni......pa ko je lud da za tolike pare kupi lose stanove u mnogo ruznoj zgradi po cenama kao u New Yorku ??

Milosav

pre 5 godina

Srbi iz Cikaga sanjaju da pokupuju sve u BG H2O po 7000 evra po kvadratu!
Jos malo pa nestalo navali narode. Ko ne bi pozeleo da plati takve pare za stan u zgradama retro-socijalistickog izgleda pored prljave i smrdljive reke koja vise lici na ustajalu baru, zgradama koje u 21. veku nemaju centralnu klimu.
Pogledajte sta se prodaje u Cikagu pored jezera takozvani "waterfront" ispod $500 USD imate interent pa potrazite "chicago waterfront codos for sale".

Ana Arhitekta

pre 5 godina

Los kvalitet gradnje , C kategorija energetske efikasnosni , izolacija minimalno dozvoljena po zakonu... Ove ostale zgrade koje se prave mnogo losiji kvalitet od ovih provih. Losa zvucna izolacija , sve osljarski uradjeno.... Skupo mesecno odrzavanje kao da ste podstanari u svom stanu

Nikola

pre 5 godina

pa oni za naivne gastose i prave ovo... samo su nam oni trebali da dižu cenu nekretnina, kao da već nisu nerealno visoke... ako ovako krene postaćemo zemlja beskućnika sa praznim stanovima

Autolakirer

pre 5 godina

Smejurija, 99,9999999% Amerikanaca ne zna gde je Beograd.Ima cetiri Beograda u USA. Onaj ko hoce egzoticni grad i drzavu izabere Burkina Faso

Бата Стојковић

pre 5 godina

Лакше мало са тим насловима помислиће човек да су и други а не само наши исељеници заинтересовани.

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Daju se mogucnost srbima u americi da kupimo te stanove da se financira I koji imamo samo americki pasos. Super ideja ove UCC americke companije,nude kamatu na 30 gidina i 6% interest ,super ideja
(ventura, 09. avgust 2018 19:56)

Za cenu jednog stana u BW mozes da kupiš bar 3-4 u u pešačkoj zoni, samom centru grada.

Toma

pre 5 godina

Pa takvi su pojurili i davali čuveni zajam za Srbiju. Kao prvo, imaju višak para koje nebi imali da su u Srbiji, drugo, ko zna kakvu oni sliku o Srbiji imaju...

captain_uki

pre 5 godina

Skadarlya je restoran ( bolje reci kafana ) koji drzi vlasnik poreklom iz nasih krajeva ( Makedonac je ako ne gresim ). Zasto bi iko iole normalan kupovao iz Amerike stan u Beogradu ako stan iste te velicine, po istoj ceni moze ovde da izda za minimalno 2000$ mesecno? Jedino ako se ne vode onom da selo vidi sa ja imam stan u BG na vodi :)))

ventura

pre 5 godina

Daju se mogucnost srbima u americi da kupimo te stanove da se financira I koji imamo samo americki pasos. Super ideja ove UCC americke companije,nude kamatu na 30 gidina i 6% interest ,super ideja

marija

pre 5 godina

nisu im rekli da ima stanova za €800 po m2 (€70 po sqft) tj. 5 do 10 puta jeftinijih od ovih u BG na vodi na samo 4km od centra grada tj. 5min vožnje kolima pošto saobraćaj u Beogradu nije ni približno gust kao u Americi))

Marko.J.Rakrtić

pre 5 godina

@captain_uki
Moj drug izdaje stan u Lominoj od 90 kvadrata za 1000 evra dakle u tim zgradama dole stanovi ce mesecno moci da se izdaju za minimum 1500 do 2000 evra.Za sve ostalo se slazem sa tobom ali da je "losa" investicija ne.Da imam novac kupio bi stan tamo ali nemam.

Kostuc, Cikago

pre 5 godina

Ja sam kupio 2 stana u BW, jedan za sina, iako svi zivimo u Cikagu. Narednih par godina ce biti izdavana za 1500-2000 €, kasnije videcemo.

Mile Dodik

pre 5 godina

Stanovi u BG na vodi ce biti svi prodati I dve kule I nadalje.A svaka vlast obozava ovakav narod kao sto su Srbi,pola ih se proda za sendvic,a druga polovina kritikuje.Te govore makete,te propada u vodu,zatim mnogo je skupo,...Niko da priupita ko tu pere novac.

Roki cetri

pre 5 godina

Ko ima potpisuje kupoprodajne ugovore,ko nema potpisuje komentare po internetu i moli Boga da se uruse obe kule.To je tako na brdovitom Balkanu.

Sirotinjo i Bogu si teska

pre 5 godina

Bilo bi dobro da se ljudi koji imaju samo jedan stan u jednom gradu ne javljaju. Ima puno ljud koji vise stanova u imaju stanove u razlicitim gradovima. Pa zasto ne i Beogradu?

s.

pre 5 godina

Svako malo pišete kako su svi stanovi prodati, "kule rasprodate".
Pa koliko puta do sada, ili je prodaja po principu loših filmova sa pucačinom, nikada se ne potroše meci i ne puni oružje.
Izgleda da ima stanova koliko je potrebno da se rasprodaju.
Svaka dva meseca.

haralampije

pre 5 godina

@Marko.J.Rakrtić

Jeste vec je guzva ko ce da im placa 2000e mesecno....
koma....
Pa cak ni strancima nece firme da placaju toliko, imaju za 500e sa garaznim mestom u A bloku.
1500e vila na dedinju ili senjaku sa dvoristem i dve garaze...
ako izdaju za 800e mesecno da pevaju....

Fidelio

pre 5 godina

@Kostuc, Cikago

Ti mora si iz Beograda i/ili Srbije otišao u 80-im godinama, u ono vreme euforije kad plate od 1500 maraka nije bila nikakva retkost i nije bio nikakav problem iznajmiti stan grčkim studentima za 2500-3000 maraka.

Ali veruj mi, odonda su se i Beograd i Srbija mnogo promenili. Drastično i na mnogo gore! To više nije "ono" i neće mu više nikad biti ni blizu!

Ko danas u Srbiji može da plati 1500-2000 evra mesečnu kiriju za stan? Samo neki diplomata ili visoki rukovodilac inostrane firme koja posluje u Srbiji i kome matična država/firma plaća stan.

Danas u Srbiji ima i takvih, nije da nema. Ali koliko? Vrlo malo. Znači, tvoja ciljna klijentela je vrlo, vrlo mali broj ljudi.

Ne zaboravi i da ta vrsta klientele traži kompletno opremljen stan, a kad plaća 1500-2000 evra mesečno, sigurno neće neki jeftin krš od nameštaja. Dakle, moraćeš da ozbiljno investiraš u nameštaj i opremanje stana, a za taj nivo, u Beogradu ne možeš proći ispod 10.000-12.000 evra. Možda je to samo polugodišnja kirija, ali to nije kraj, nego ćeš redovno morati da menjaš delove (skupe) opreme.

Znam mnoge koji su nakupovali stanove i lokale na "neka se nađe" i računali da će iznajmljivanjem pod visokim kirijama brzo otplatiti investiciju. Ali danas mnogi izdaju (naročito lokale) čak i BESPLATNO, samo da zakupac plaća tekuće troškove, da oni ne bi morali, a o nekom profitu ni ne razmišljaju!

Sizofrenija nije zakonom zabranjena, ali je ipak bolest

pre 5 godina

Vec vidim familiju O`Brajan iz Ilinoisa koja izmedju Kariba i Havaja bira Beograd na vodi i svojim sunarodnicima objasnjava kako je Srbija pravo mesto za investicije zahvaljujuci Predsedniku i njegovim arapskim prijateljima. A srpska dijaspora u obliku mladih i obrazovanih ljudi koji su pobegli na vreme iz Otadzbine stoji u redovima ispred Konzulata i kupujuci mesto u redu stice pravo da investira kod najpostenijih neimara u istoriji.

USA dijaspora

pre 5 godina

Ja zivim u USA skoro 30 godina. Ni na kraj pameti mi je da kupujem bilo kakvu nekretninu od Vucica i njegove burazerske ekipe. Pogotovo pravljenu na grbaci naseg naroda za licne interese njegove druzine. Ova vest je vise spin da bi se navukli naivni Srbi iz USA, ako ima onih koji bi se primili na "ponudu".

Srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Priličan broj agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu i okolini okupio se na prezentaciji o investiranju u nekretnine u Srbiji i saradnji između agenata za nekretnine iz Srbije i Sjedinjenih Država, koja je krajem jula održana u čikaškom restoranu "Skadarliya", prenela je Srpska televizija u SAD.

Jaaaaooojjj koliko ste jadni.
Prvo ste, pre par godina, za jedan vikend rasprodali sve stanove.
Pa ste onda jos par puta rasproda(va)li te iste stanove.
Pa ste pre par dana slavili useljenje srecnih kupaca.
Pa vam se sad otvara prodaja u Cikagu, u tipicnom americkom restoranu pod imenom - gle cuda - Skadarlija, gde neki nas nadobudni agent nekretninama razmislja: pa mozda postoji neka malo veca gastarbajterska budala koja zivi ovde ali bi za mnogo vece pare kupila neki stan u bgh2o.
Hhahahaha, xexexexe. Koje ludilo. Vucicu care, lazes li ovako oca i majku...ili prema njima imas bar malo postovanja?

Ana Arhitekta

pre 5 godina

Los kvalitet gradnje , C kategorija energetske efikasnosni , izolacija minimalno dozvoljena po zakonu... Ove ostale zgrade koje se prave mnogo losiji kvalitet od ovih provih. Losa zvucna izolacija , sve osljarski uradjeno.... Skupo mesecno odrzavanje kao da ste podstanari u svom stanu

anagarika

pre 5 godina

Meni ništa nije sporno da se rasproda ceo potez Beograda na vodi, sobzirom da je ova klika iznedrila jedno 3.000 porodica novokomponovanih bogataša. Na Senjaku nema mesta, Dedinje isto zauzeto pa mogu da vrate i pokažu odanost. Japiji idu u naselje pored Airport sitija a likovi ala palma eto ih između dva mosta, uz reku, iznad šetališta i naravno na gradilištu narednih 20 godina. Muka naterala al standard.

Nesa

pre 5 godina

Mi arbajteri ne kupujemo stanove po Beogradu.
Obicno bi kupili zemlju i zidali novu kucu oko 350 evra do 400 po kvadratu kljuc u ruke .
Ako cu da ulozim pola miliona dolara -onda kupujem u Americi i za 10 godina imamo duplo.
Sebija gubi godisnje 30,000 stanovnika-bice tu puno praznih stanova i kuca....

zile

pre 5 godina

Kakav spin, cak mi se cini da svakog dana po jedan bude plasiran u medijima, sto znaci da su u velikom problemu da prodaju ove stanove.

Na kraju ce morati ovi iz SNS da kupuju stanove.

Shamu

pre 5 godina

Stvarno ne mogu da zamislim da ce neko iz USA dijaspore da uskoci u ovu pricu. Zivim u USA vec dugo i lako bih si mogao priustiti ovakvu nekretninu cak i bez kredita; ali kada na uvek-sumnjiv biznis nekretnina u SRB dodate agente iz Cikaga, pa agente iz Beogrsda/Nisa, kao i nekoga ko se preziva Tran (Azijati su nam jako bliski po lovu u mutnom) - mislim, ne znam kakav znak vam jos treba? Tolika populacija lesinara po kvadratnom metru ne postoji ni u Serengetiju kad crkne gnu ...

Nikola

pre 5 godina

pa oni za naivne gastose i prave ovo... samo su nam oni trebali da dižu cenu nekretnina, kao da već nisu nerealno visoke... ako ovako krene postaćemo zemlja beskućnika sa praznim stanovima

Autolakirer

pre 5 godina

Na prvoj strani Wall street Journal veliki poziv za kupovinu i javili se milijarderi.Ko pre devojci njemu devojka.Spremni da plate i 10 hiljada dolara kvadrat

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Ko se seća za stanove u Bellvillu je bilo 4 interesenta za jedan stan. Situacija je da i danas ima stanova koji nisu prodati. Sta se dogodilo. Prvobitna cena je bila 900€ u prvoj fazi izgradnje do 1300€ u završnoj (naš prijatelj je tresnuo sve pare po 900€ medju prvima). Kad su videli koliko je interesenata cena je skocila do 2200€. Kad su potencijalni kupci videli kvalitet izgradnje tj ne kvalitet i tu novu cenu 70% ih je odustalo. Tako će da bude i sa ovim.

Abrakapokus

pre 5 godina

Ma evo Tramp lično izjavio da hoće da ima stan baš u Beogradu na vodi...kaže dosta mu je Amerike, razočaran čovek...a Srbija je zemlja u kojoj se svi snovi ostvaruju, svaki dan u vestima najavljuju se novi autoputevi (recimo Beograd-Sarajevo preko Buenos Airesa i Kuala Lumpura), gondole, metroi, brze pruge 900 na sat...ma biće svega, samo za 2-3 godine.

Arena sport

pre 5 godina

Tako su nekad i Zuti napravili u Pancevu stanove u takozvanoj Tamis kapiji pa ih i dan danas oglasavaju i prodaju a nece niko da ih kupi - nesto malo su kupili neki funkcioneri Zutih da se dodvore Tadicu a ostalo i danas zvrji neprodato a tako ce biti i sa ovim stanovima koje ce na silu kupovati Vodjini poltroni......pa ko je lud da za tolike pare kupi lose stanove u mnogo ruznoj zgradi po cenama kao u New Yorku ??

Sotir

pre 5 godina

Prvo, Skadarlija nije u Cikagu, nego u Brukfildu, a i "prilican broj" moze da bude i troje-cetvoro. Klijentela restorana su vozaci kamiona i stolari, tako da ce tesko neko od njih da kupuje te stanove.

s.

pre 5 godina

Svako malo pišete kako su svi stanovi prodati, "kule rasprodate".
Pa koliko puta do sada, ili je prodaja po principu loših filmova sa pucačinom, nikada se ne potroše meci i ne puni oružje.
Izgleda da ima stanova koliko je potrebno da se rasprodaju.
Svaka dva meseca.

Toma

pre 5 godina

Pa takvi su pojurili i davali čuveni zajam za Srbiju. Kao prvo, imaju višak para koje nebi imali da su u Srbiji, drugo, ko zna kakvu oni sliku o Srbiji imaju...

captain_uki

pre 5 godina

Skadarlya je restoran ( bolje reci kafana ) koji drzi vlasnik poreklom iz nasih krajeva ( Makedonac je ako ne gresim ). Zasto bi iko iole normalan kupovao iz Amerike stan u Beogradu ako stan iste te velicine, po istoj ceni moze ovde da izda za minimalno 2000$ mesecno? Jedino ako se ne vode onom da selo vidi sa ja imam stan u BG na vodi :)))

Milosav

pre 5 godina

Srbi iz Cikaga sanjaju da pokupuju sve u BG H2O po 7000 evra po kvadratu!
Jos malo pa nestalo navali narode. Ko ne bi pozeleo da plati takve pare za stan u zgradama retro-socijalistickog izgleda pored prljave i smrdljive reke koja vise lici na ustajalu baru, zgradama koje u 21. veku nemaju centralnu klimu.
Pogledajte sta se prodaje u Cikagu pored jezera takozvani "waterfront" ispod $500 USD imate interent pa potrazite "chicago waterfront codos for sale".

pametnix

pre 5 godina

I koji je tačno cilj ovakvih izmišljenih vesti? Da shvatimo koliko smo jadni jer ne možemo da kupimo pola kvadrata u ovim čardacima ni na nebu ni na zemlji, ili da pomislimo kako je naš vladar najveći i najmudriji a mi to nikako da shvatimo... Izgleda da nikad i nećemo...

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Daju se mogucnost srbima u americi da kupimo te stanove da se financira I koji imamo samo americki pasos. Super ideja ove UCC americke companije,nude kamatu na 30 gidina i 6% interest ,super ideja
(ventura, 09. avgust 2018 19:56)

Za cenu jednog stana u BW mozes da kupiš bar 3-4 u u pešačkoj zoni, samom centru grada.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Лакше мало са тим насловима помислиће човек да су и други а не само наши исељеници заинтересовани.

Autolakirer

pre 5 godina

Smejurija, 99,9999999% Amerikanaca ne zna gde je Beograd.Ima cetiri Beograda u USA. Onaj ko hoce egzoticni grad i drzavu izabere Burkina Faso

marija

pre 5 godina

nisu im rekli da ima stanova za €800 po m2 (€70 po sqft) tj. 5 do 10 puta jeftinijih od ovih u BG na vodi na samo 4km od centra grada tj. 5min vožnje kolima pošto saobraćaj u Beogradu nije ni približno gust kao u Americi))

Mile Dodik

pre 5 godina

Stanovi u BG na vodi ce biti svi prodati I dve kule I nadalje.A svaka vlast obozava ovakav narod kao sto su Srbi,pola ih se proda za sendvic,a druga polovina kritikuje.Te govore makete,te propada u vodu,zatim mnogo je skupo,...Niko da priupita ko tu pere novac.

Sirotinjo i Bogu si teska

pre 5 godina

Bilo bi dobro da se ljudi koji imaju samo jedan stan u jednom gradu ne javljaju. Ima puno ljud koji vise stanova u imaju stanove u razlicitim gradovima. Pa zasto ne i Beogradu?

haralampije

pre 5 godina

@Marko.J.Rakrtić

Jeste vec je guzva ko ce da im placa 2000e mesecno....
koma....
Pa cak ni strancima nece firme da placaju toliko, imaju za 500e sa garaznim mestom u A bloku.
1500e vila na dedinju ili senjaku sa dvoristem i dve garaze...
ako izdaju za 800e mesecno da pevaju....

Fidelio

pre 5 godina

@Kostuc, Cikago

Ti mora si iz Beograda i/ili Srbije otišao u 80-im godinama, u ono vreme euforije kad plate od 1500 maraka nije bila nikakva retkost i nije bio nikakav problem iznajmiti stan grčkim studentima za 2500-3000 maraka.

Ali veruj mi, odonda su se i Beograd i Srbija mnogo promenili. Drastično i na mnogo gore! To više nije "ono" i neće mu više nikad biti ni blizu!

Ko danas u Srbiji može da plati 1500-2000 evra mesečnu kiriju za stan? Samo neki diplomata ili visoki rukovodilac inostrane firme koja posluje u Srbiji i kome matična država/firma plaća stan.

Danas u Srbiji ima i takvih, nije da nema. Ali koliko? Vrlo malo. Znači, tvoja ciljna klijentela je vrlo, vrlo mali broj ljudi.

Ne zaboravi i da ta vrsta klientele traži kompletno opremljen stan, a kad plaća 1500-2000 evra mesečno, sigurno neće neki jeftin krš od nameštaja. Dakle, moraćeš da ozbiljno investiraš u nameštaj i opremanje stana, a za taj nivo, u Beogradu ne možeš proći ispod 10.000-12.000 evra. Možda je to samo polugodišnja kirija, ali to nije kraj, nego ćeš redovno morati da menjaš delove (skupe) opreme.

Znam mnoge koji su nakupovali stanove i lokale na "neka se nađe" i računali da će iznajmljivanjem pod visokim kirijama brzo otplatiti investiciju. Ali danas mnogi izdaju (naročito lokale) čak i BESPLATNO, samo da zakupac plaća tekuće troškove, da oni ne bi morali, a o nekom profitu ni ne razmišljaju!

ventura

pre 5 godina

Daju se mogucnost srbima u americi da kupimo te stanove da se financira I koji imamo samo americki pasos. Super ideja ove UCC americke companije,nude kamatu na 30 gidina i 6% interest ,super ideja

Kostuc, Cikago

pre 5 godina

Ja sam kupio 2 stana u BW, jedan za sina, iako svi zivimo u Cikagu. Narednih par godina ce biti izdavana za 1500-2000 €, kasnije videcemo.

Roki cetri

pre 5 godina

Ko ima potpisuje kupoprodajne ugovore,ko nema potpisuje komentare po internetu i moli Boga da se uruse obe kule.To je tako na brdovitom Balkanu.

Marko.J.Rakrtić

pre 5 godina

@captain_uki
Moj drug izdaje stan u Lominoj od 90 kvadrata za 1000 evra dakle u tim zgradama dole stanovi ce mesecno moci da se izdaju za minimum 1500 do 2000 evra.Za sve ostalo se slazem sa tobom ali da je "losa" investicija ne.Da imam novac kupio bi stan tamo ali nemam.