Sreda, 08.08.2018.

14:21

"Ne - podeli KiM, ne - autonomiji za Srbe, a granice..."

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da neće biti podele Kosova, niti autonomije za Srbe.

Izvor: Beta

"Ne - podeli KiM, ne - autonomiji za Srbe, a granice..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Бата Стојковић

pre 5 godina

(Marko, 08. avgust 2018 14:24)
Боже који кретен. Србија је за разлику од свих других република бивше Југославије имала покрајине, и то две, и онда се нађе неки шупњоглавац да каже како Србија никоме не даје аутономију? Како ти човече не смета толика промаја у глави?

Milan

pre 5 godina

Taci mnogo masta u svojoj glavi ali ce morati na kraju da prihvati kako mu njegovi mentori iz amerike kazu. Kakva Presevska dolina.

uff

pre 5 godina

@Marlone
Vidi rusofile, Srbija je na Kosovo poslala tenkove, Arkana, Legiju i slicne da ubijaju, siluju, pale i proteruju. I to ih je poslao veliki rusofil Milosevic, uz podrsku “bratske” Rusije.
Zbog toga smo izgubili Kosovo, a da Rusija prstom nije mrdnula, jer ne moze! Ni tada, ni danas, ni sutra. E, zahvaljujuci rusofilima smo tu gde smo. A izgleda da je i ovo dobro u poredjenju s onim kako ce nam biti.
Ne salju se tenkovi tek tako, trebao je to Slobica da nauci na primerima iz Hrvatske i BiH. Ali jok, njemu je bacuska obecao pomoc.
Zar ti nije cudno kako Spanija nije poslala tenkove da ruse kuce po Kataloniji prosle godine? Nekako se nisu ugledali na prepametne rusofile made in Serbia?

Vanja Petrović

pre 5 godina

Не видим ни један једини логични разлог зашто би Америка или ЕУ била уз Косово и Албанце, а мрзела Србе. Косово је крајње сиромашна, јадна земља са великим бројем необразованих и неписмених људи.

У бајке типа, силна рудна богаства, не верујем, јер да је тако, за ових десет година косовске "независности", експлоатацијом исте већ би јели златним есцајгом. Значи, на Косову вредност имају наши манастири и цркве, и све то што се Косовски бој одиграо баш тамо, а не неких сто километара северно или западно...А, и тај Косовски бој нема никакве додирне тачке са данашњим Србима и оквирима Србије, јер једноставно држава Србија није ни постојала...после смо се измешали крвно са скоро свим народима из окружења, и никако не можемо да се позивамо на чистокрвни педигре.
И на крају, само да споменем да смо и ми Срби однекуда дошли, и да смо ратовима освајали територије које су некоме припадале, на којима и дан данас живимо.

Лично, не бих желела да живим у држави која има у својој јужној Покрајини толико не-српског живља, али не из разлога што сам расиста, већ напротив, знам да нам сузижвљења нема у оквиру исте државе. Једноставно се не подносимо деценијама, и сваки покушај мешања може само довести до ратова, смрти, црних марама, још геноцида, итд.
Овако, најбоље би било да се поздравимо (без љубљења), и да се посвете наши политичари нама Србима и српским држављанима који су нам још преостали.

А Тачи, као и сваки други политичар само млати.

dj max

pre 5 godina

Srbi su suveren i konstitutivan narod u BiH, to su bili i u bivsoj SFRJ...po Ustavu SFRJ i BiH..i kao takvi imali su pravo, ne samo na autonomiju, nego i na samoopredeljenje...tako da je Republika Srpska neko kompromisno resenje, kojim ne trebaju biti preterano ni zadovoljni ali ni nezadovoljni, ni Srbi ni bosanski muslimani (Bosnjaci) ...Srbi u Hrvatskoj su takodje za vreme bivse Jugoslavije, po ustavu Hrvatske bili suveren i konstituivan narod, cak su i za vreme AU kroz Vojnu Krajinu imali odredjenu autonomiju...to je politickim nasiljem, odnosno nasilnom promenom ustava Hrvatske 1990.godine, kada je ultranacionalisticka HDZ, Srbe svela na nivo nacionalne manjine u Hrvatskoj....Muslimani iz Raske oblasti cine neznatan deo ukupnog stanovnistvu Srbije i vecina su u 2 ili 3 opstine ...i oni uzivaju ogromna prava s obzirom na navedeno...autonomija za te 2-3 opstine bi bila obicna komedija,a privredna i ekonomska tragedija...u vecini drzava EU se tako malbrojnim etnickim grupama ne daju nikakva posebna kolektivna prava,a pogotovo ne autonomija, a u Srbiji su,bez obzira na to sto ih nema ni 2%, podignuti na nivo nacionalne manjine. Srbi sa KiM su jedini narod u Evropikoji se u svojoj vlastitoj drzavi. kao vecinski narod, bori da ostavari neki minimum nacionalnih prava. Srbi u CG, iako cine 30% stanovnistva CG nemaju nikakva posebna kolektivna nacionalna prava, cak ni prava nac.manjine, Srbi u Mak i Alb nemaju nikakva nac. prava.

mito

pre 5 godina

Kako bilo. Ja ovom coveku vise verujem nego svim onim nasim sibicarima zajedno.
Zasto bi oni bilo sta davali Srbiji kad ne moraju?
Vrlo prosto i logicno.

uff

pre 5 godina

@Mare
Sledeci rat na Kosovu znacio bi konacni kraj Srbije. To zna Taci, to zna svako ko ima oci i ko koristi mozak, jedino to ne znaju turbo patriote.

Masha

pre 5 godina

Ne znam ko se seca Badenterove arbitrazne komisije i zakljucaka. Evo ima na vikipediji na srpskom.

NA osnovu njenog misljenja, Evropska zajednica je tada priznala Sloveniju, Makedoniju, Hrvatsku prvo nije, jer nije dobila garancije za manjine, ali posle jeste, a za BiH je receno da nema jos referenduma i zato ne treba. Granice republika su medjunarodne granice. SFRJ se 'raspala' i SRJ mora da trazi novi prijem u UN. To je bilo misljenje ove komisije koje su cinili predsednici ustavnih sudova Francuske, Spanije, Italije itd. (mi to tada nismo postovali, bolelo nas uvo, sta smo tada propustili za nepoverovati je!)

E sada, imali smo tada ne dovoljno pametne politicare, narod se ponasao kao muva bez glave, a upravo cinjenica da je Kosovo bio DEO Srbije je vazan za sve pregovore! Granica sa pokrajinom Kosovo nikada nije bila medjunarodna! Gde je tim odlicnih diplomata? vucic, Marko Djuric, Dacic? sta mi to radimo pobogu vec decenijama????? Na sve bih pristala, i podela, i prodaja dela imovine, ali sve mora MUDRO da se odvija. Ovi nasi samo reaguju na ove glupave izjave, primaju se kao hepo kocke, i narod, a niceg SISTEMATSKOG nemamo u pristupu ovom velikom problemu. Popisite imovinu, uzeli ste znam zemljisnje knjige 1999, iznesite svima imovinu koju tamo imamo, da je Tito i komunisti postavio te vestacke granice, da se SPC duguje velika imovina, itd... Dajte uradite nesto pametno, samo se nerviramo!!! Molim objavite.

Bane

pre 5 godina

Dajte ljudi ovo je za njihovu unutar politicku upotrebu. Nije kod njih kao kod nas da se Vucko pita sve pa moze da trubi sta hoce. Kod njih niko nema apsolutnu vlast. Verovatno je Taci napadnut od politickih protivnika ili cak i koalicionih partnera zbog izjave o korekciji granica koja je aludirala na podelu Kosova pa se sada vadi nekom nebuloznom pricom kako je on ustvari pod korekcijom granica mislio da uzme jos teritorije Srbije....
A ovi sto pominju rat....ma dajte ljudi, jel vi mislite da rat izmedju dve bogaljske zemlje moze da izbije samo zato sto se ne slazu. Ma kakvi, rat na ovim prostorima moze samo uz interes, podrsku i po scenariju "stranih agentura" a one trenutno tako nesto ne dozvoljavaju jer im nije u interesu, tako da opusteno.

Sirimavo bandažira najke

pre 5 godina

Tači ovim izjavama pomaže Vučiću, verovatno je to i dogovor. Jer će na kraju da ispadne super što smo u toj trgovini zadržali Preševsku dolinu!

Petar

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.
(Marlone, 8. avgust 2018 15:03)

Prvo, pravičnost i principi u međunarodnim odnosima ne postoje već samo interesi. Ko vodi državu verujući u pravičnost, vodi je u propast. Što se tiče Kosova, da smo odmah posle 5. oktobra utrčali u NATO možda bi danas Kosovo bilo u nekom obliku u Srbiji. Takođe, ulaskom u NATO bi se povećale šanse da srbi na Kosovu dobiju autonomiju. Mi to nismo uradili, pribili smo se uz Putinove skute i USA naravno ima dvostruke aršine, jedne za nas putinovce, a druge za svoje saveznike albance. I šta je tu nelogično. Da možda ne očekuješ da podržavaju nas rusofile, a rade protiv svojih saveznika. Drugim rečima, ako se odlučiš da kao glumiš neutralost, budi spreman da snosiš posledice svojih odluka, a ne da plačeš čim osetiš te posledice.

Direktor

pre 5 godina

Svaka cast Albancima. Na kraju ce nas srpski kompromis biti da im priznamo Kosovo u zamenu da nam ne uzmu i presevsku dolinu. Verovatno ce to biti 6:0 za nas

Zdenko

pre 5 godina

Naravno da albanci znaju šta hoće, složni su, hteli ili ne hteli neki ali moraju. I uspeće u tome. Da srpska vlast zna šta hoće, lako bi se reklo otvoreno i bez uvijanja. Ovaj naš vrhovni vođa, ne zna ništa drugo nego da prodaje maglu i širi njegovu patetičnu demagogiju. Da ima petlje, raspisao bi referendum. Da glasi ovako: Mi vama priznanje Kosova a vi nama 100 milijardi evra obeštećenja za teritoriju i još ćemo preseliti sve Srbe sa severa u Srbiju. Jeste li za ili protiv? Brate, sa tim parama koje njima nisu nikakav problem, mi bi rešili i spoljni dug zemlje i živeli kao ljudi, svoji na svome. Bolje je po meni tražiti ono što nam mogu dati a to je silna lova. Kad je mogla carska Rusija prodati Aljasku Americi, što mi ne bi mogli Kosovo njima? I vuk sit i ovce na broju.

Politico

pre 5 godina

Kako su silni kada Ameri stoje iza njih, nema šta uvek su umeli da se snađu, nekad su ih podržavale Turska, pa Austro-Ugarska i treći rajh, a danas na kraju su to ovi. Nego šta će biti jednog dana kada toga više ne bude bilo, hmm.

koj-ce-ga-znati-sta-nosi-sutra

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.
(Marlone, 08. avgust 2018 15:03)

Sve je to tacno, samo uvek ide ono ali, ako nismo Evropejci, sta smo onda i da nije mozda upravo tu ceo problem po nas, sto uporno necemo da budemo, samo se deklarisemo nesto, a realno da li je i jedna stvar u Srbiji uredjena po sistemu kao EU zemljama, ili je i svaki zakon koji je donet izvrnut na Srpski nacin. Problem ljudi ovde je definitivno ne shvatanje ko je i sta je Srbija danas nakon svih godina propadanja, pogresnih izbora vlasti, niko nas ne pita da li smo Evropejci ili Rusi, niko nas ne pita da li je Kosovo nase ili nije, ovo malo sto pregovaramo to je samo se prave fini prema nama, kao eto nismo vam bas zavrnuli ruku. Stalno se prica kao da postoji izbor da li cemo biti ovamo ili onamo, izbora nema, tigar kad te stigne i uhvati ne postavlja pitanje da li ti zelis da budes pojeden ili ne, ako je gladan bices njegov rucak, jedino sto si mogao je da ga nahranis prethodno i da ga ne provociras.

Dragan

pre 5 godina

Ali svaka mu cast! Ovo je sjajno kako mirno i skaouvereno kaze covek sta zele. Ne damo Srbima nista a Srbija da nam da jos svoje teritorije i to je sporazum. Na kraju ce i to uzeti, zivi bili pa videli.

Marlone

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.

Ccc

pre 5 godina

Sludjeni su I Srbi i Albanci izjavama politicara. Mislim da ni oni sami ne znaju sta izjavljuju. Najbolje bi za nas bilo da zatvorimo jos ovo poglavlje i krenemo dalje, a oni nek vide sta ce. Ne pravi se drzava preko noci gospodo teroristi sa laznim diplomama.

Simon

pre 5 godina

Kao kada bi se sa naše strane reklo- Kosovo je deo Srbije bez autonomije Albancima, s tim što delovi Albanije uklučujući luku Drač, na miran i civilizovan način se imaju pripojiti Srbiji... Pa dobro Hašime, jel' to normalno?

Vlada

pre 5 godina

Klasicno pokazivanje moci. Ne kapiraju Vucic i Dacic da Kosovu ni ne treba Srbija da ih prizna - oni su u savrsenoj poziciji, Kosovo nece u EU ni za 30 godina, znaci jedino sto im odgovara je zamrznut konflikt, jer ih to odrzava na vlasti. Srbiji se zuri, ne Kosovu. Kosovo pored saveznika koje vec imaju, SAD, Francuske, Nemacke, Britanije, Turske i ostalih drzva NATO-a ima i najvaznijeg saveznika - vreme.

Nego Srbija treba lepo da se pokrije usima i prihvati da bije davno izgubljene bitke. Onima koji su nalozili gradjane da pomisle da ima neke mogucnosti da se izvuce neki bolji dogovor sada ce se obiti sve to o glavu, kao sto je svakoj vlasti od 1990. do danas.

Da smo imali normalnu vlast od 1990. danas bi zivelo 200000 Srba u Hrvatskoj i imali bi Autonomiju, u Bosni ne bi izginule stotine hiljada ljudi, najpametniji Srbi bi i dalje ziveli ovde a ne po Kanadama, Svedskama i slicno, Kosovo bi imalo najsiru autonomiju unutar Srbije i bili bismo odavno u EU i NATO. Ali ne vredi kad gradjani uporno biraju istu ekipu da ih brani. Samo i iskljucivo su Srbi krivi sto su u ovako bednoj poziciji!

Zvezdana

pre 5 godina

Tači može samo da se nada da će sve zadržati, pogotovu ne teritoriju na kojoj su Srbi!!! Da ih ne štite veće sile ne bi imali nijedan deo Kosova!

Viva zapata

pre 5 godina

Ma sta lupeta ovaj ? Jednom ovo drugom ono? Niko vise ne kapira sto hoce da kaze! Mislim da je u panici zbog specijalnog suda! Ni mi ovde na Kosovu ne razumemo vise nista sta covek lupeta! Vreme je za sustinske izmene i konacno pravi dijalog ali morate isto uraditi i sa srpske strane ! Ako hocemo zivet u dobrom susedstvu onda treba zlocince, nacionaliste, soviniste maknuti sa puta dijaloga i pregovarati o svim problemima dva naroda!

Marko

pre 5 godina

Objasnite vi meni ovu logiku, Srbi u svakoj susednoj državi su hteli odnosno hoće nešto posebno za sebe. U Hrvatskoj hteli krajine, u Bosni Republiku Srpsku, u Kosovu hoće zajednicu srpskih opstina. A u samoj Srbiji Srbi nikome ne daju nikakvu autonomiju. Gde je autonomija za Bošnjake? Gde je zajednica za Presevo, Bujanovac i Medvedju?

InspektorKluzo

pre 5 godina

Znaci mi vama jos nesto, vi nama nista. Hocete da uzmete teritoriju sa albanskim stanovnistvom, a ne date onu sa srpskim. Pa imate li obraza i malo. Hahahhaha, e nece da moze pa makar pocrkali svi. IS

lune

pre 5 godina

Znači cirkus. Da se završi mirovni sporazum tako što će na ono što već oduzeli da dodaju još jedan deo koji nije na Kosovu. :D Što je najgore, verujem da zapad neće mnogo da ljuti zbog toga.

biće bolje

pre 5 godina

Vučić bi trebalo da reaguje na ovakve izjave, i da javnosti iznese šta je dogovaroa sa teroristima na Kosovu. Ovakve izjave su provokacija i pomalo nebulozne od strane Tačija, Srbija ne mora ništa da priznaje i da pravi dilove sa bivšim pripradnicima UČK, momenat za rešavanja kosovskog pitanja je loš, jer ni u ovom trenutku Srbija nema nijednog saveznika na zapadu koji bi podržao srbiju i njene interese. Priznjem Kosova ništa se ne dobija, i potpuno je nebitno šta ovi teroristi na Kosovu misle i hoće

cvarci i kavurma

pre 5 godina

A sto ne bi pripojio jos nesto, sigurno jos negde po Srbiji zive tvoji sunarodnici albanci, mozda Vranje, Nis, ma uzmi i Beograd sto da ne, evo mogao bi i deo Svajcarske da trazis ima vas i tamo i ne zaboravi na Makedoniju i deo Grcke, ima vas i tamo. Po toj logici sve te teritorije treba da se pripoje Kosovu. Elem, mogao bi tu drogu sto koristis i nama malo da das pa da i mi dobijemo tako 'divne ideje'...

žeža

pre 5 godina

Čitam i nemogu da vjerujem!? Dio Kosova Srbiji nemože ali dio Srbije Kosovu može i treba!!?? Vještački stvorena Albanija i vještačko Kosovo više polažu prava na tu teritoriju od Srbije koja je tu bila prije otkrivanja Amerike??????

Mare

pre 5 godina

U redu, onda cete od sad pa za 10,20 a mozda i 50 godina, sigurno imati rat na Kosovu. To sad smem da potpisem. Dokle god jedna strana bude htela apsloutno sve za sebe, na Kosovu mira nece biti.

dr

pre 5 godina

"Mi treba da učinimo maksimalne napore da na kraju postignemo završni mirovni sporazum. Ja sam opredeljen da postignemo sporazum i nakon zahteva predstavnika Preševske doline predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedine mogućnosti za legitimisanje zahteva (Preševske) doline. To podrazumeva ne podeli Kosova, ne autonomiji za Srbe", kazao je Tači.

Po njegovim rečima, korekcija granica podrazumeva potpuno pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđa Kosovu i to treba da bude transparentan i miran proces između Srbije i Kosova.

Divim se Izraelu što ima atomsko oružje i ne dozvoljavaju da ih iko zeza.

BiH

pre 5 godina

Šta to znači da Srbija gubi još teritorija? I sve to prije nego stignu Migovi? Šta kažu Vulin, Dačić, Lazanski, Vučić, Ana? Inače podrzavam Kosovo je Srbija.

Logic

pre 5 godina

Super, I da to svi potpišu u Evropi i da to bude model za sve Evropske države , da se mirno “koriguju” granice uz saglasnost obe strane i da to važi za sve države , kako bivše SFRJ tako i Evrope i da bude obavezujuće.! Kako važi za Srbiju tako da važi za Britaniju, Nemačku, Belgiju....Španiju, Albaniju, Tursku, Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Bugarsku, Norvešku, Finsku, .... i Švicu.....nepostoji nijedan pravni argument da važi za jednog ane za sve.A onaj koji to odbije da se stavi pod sankcije ekonomske političke i vojne od strane svih iz Evrope.
Da se tako uradilo pre raspada SFRJ , do stradanja civila ne bi ni došlo.

zota

pre 5 godina

Ovi j... ne staju. Ponizavanje svakog dana ove nase nesretne drzave, makar kad novine ne bi prenosile ove izjave, pa da makar izgleda kao da imamo jos malo nekog dostojanstva, i da ne moze da nas za*isava kako kuj oce. :(

Direktor

pre 5 godina

Svaka cast Albancima. Na kraju ce nas srpski kompromis biti da im priznamo Kosovo u zamenu da nam ne uzmu i presevsku dolinu. Verovatno ce to biti 6:0 za nas

Dragan

pre 5 godina

Ali svaka mu cast! Ovo je sjajno kako mirno i skaouvereno kaze covek sta zele. Ne damo Srbima nista a Srbija da nam da jos svoje teritorije i to je sporazum. Na kraju ce i to uzeti, zivi bili pa videli.

Marlone

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.

cvarci i kavurma

pre 5 godina

A sto ne bi pripojio jos nesto, sigurno jos negde po Srbiji zive tvoji sunarodnici albanci, mozda Vranje, Nis, ma uzmi i Beograd sto da ne, evo mogao bi i deo Svajcarske da trazis ima vas i tamo i ne zaboravi na Makedoniju i deo Grcke, ima vas i tamo. Po toj logici sve te teritorije treba da se pripoje Kosovu. Elem, mogao bi tu drogu sto koristis i nama malo da das pa da i mi dobijemo tako 'divne ideje'...

žeža

pre 5 godina

Čitam i nemogu da vjerujem!? Dio Kosova Srbiji nemože ali dio Srbije Kosovu može i treba!!?? Vještački stvorena Albanija i vještačko Kosovo više polažu prava na tu teritoriju od Srbije koja je tu bila prije otkrivanja Amerike??????

biće bolje

pre 5 godina

Vučić bi trebalo da reaguje na ovakve izjave, i da javnosti iznese šta je dogovaroa sa teroristima na Kosovu. Ovakve izjave su provokacija i pomalo nebulozne od strane Tačija, Srbija ne mora ništa da priznaje i da pravi dilove sa bivšim pripradnicima UČK, momenat za rešavanja kosovskog pitanja je loš, jer ni u ovom trenutku Srbija nema nijednog saveznika na zapadu koji bi podržao srbiju i njene interese. Priznjem Kosova ništa se ne dobija, i potpuno je nebitno šta ovi teroristi na Kosovu misle i hoće

Vlada

pre 5 godina

Klasicno pokazivanje moci. Ne kapiraju Vucic i Dacic da Kosovu ni ne treba Srbija da ih prizna - oni su u savrsenoj poziciji, Kosovo nece u EU ni za 30 godina, znaci jedino sto im odgovara je zamrznut konflikt, jer ih to odrzava na vlasti. Srbiji se zuri, ne Kosovu. Kosovo pored saveznika koje vec imaju, SAD, Francuske, Nemacke, Britanije, Turske i ostalih drzva NATO-a ima i najvaznijeg saveznika - vreme.

Nego Srbija treba lepo da se pokrije usima i prihvati da bije davno izgubljene bitke. Onima koji su nalozili gradjane da pomisle da ima neke mogucnosti da se izvuce neki bolji dogovor sada ce se obiti sve to o glavu, kao sto je svakoj vlasti od 1990. do danas.

Da smo imali normalnu vlast od 1990. danas bi zivelo 200000 Srba u Hrvatskoj i imali bi Autonomiju, u Bosni ne bi izginule stotine hiljada ljudi, najpametniji Srbi bi i dalje ziveli ovde a ne po Kanadama, Svedskama i slicno, Kosovo bi imalo najsiru autonomiju unutar Srbije i bili bismo odavno u EU i NATO. Ali ne vredi kad gradjani uporno biraju istu ekipu da ih brani. Samo i iskljucivo su Srbi krivi sto su u ovako bednoj poziciji!

Mare

pre 5 godina

U redu, onda cete od sad pa za 10,20 a mozda i 50 godina, sigurno imati rat na Kosovu. To sad smem da potpisem. Dokle god jedna strana bude htela apsloutno sve za sebe, na Kosovu mira nece biti.

dr

pre 5 godina

"Mi treba da učinimo maksimalne napore da na kraju postignemo završni mirovni sporazum. Ja sam opredeljen da postignemo sporazum i nakon zahteva predstavnika Preševske doline predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedine mogućnosti za legitimisanje zahteva (Preševske) doline. To podrazumeva ne podeli Kosova, ne autonomiji za Srbe", kazao je Tači.

Po njegovim rečima, korekcija granica podrazumeva potpuno pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđa Kosovu i to treba da bude transparentan i miran proces između Srbije i Kosova.

Divim se Izraelu što ima atomsko oružje i ne dozvoljavaju da ih iko zeza.

Simon

pre 5 godina

Kao kada bi se sa naše strane reklo- Kosovo je deo Srbije bez autonomije Albancima, s tim što delovi Albanije uklučujući luku Drač, na miran i civilizovan način se imaju pripojiti Srbiji... Pa dobro Hašime, jel' to normalno?

Sirimavo bandažira najke

pre 5 godina

Tači ovim izjavama pomaže Vučiću, verovatno je to i dogovor. Jer će na kraju da ispadne super što smo u toj trgovini zadržali Preševsku dolinu!

lune

pre 5 godina

Znači cirkus. Da se završi mirovni sporazum tako što će na ono što već oduzeli da dodaju još jedan deo koji nije na Kosovu. :D Što je najgore, verujem da zapad neće mnogo da ljuti zbog toga.

Politico

pre 5 godina

Kako su silni kada Ameri stoje iza njih, nema šta uvek su umeli da se snađu, nekad su ih podržavale Turska, pa Austro-Ugarska i treći rajh, a danas na kraju su to ovi. Nego šta će biti jednog dana kada toga više ne bude bilo, hmm.

Zvezdana

pre 5 godina

Tači može samo da se nada da će sve zadržati, pogotovu ne teritoriju na kojoj su Srbi!!! Da ih ne štite veće sile ne bi imali nijedan deo Kosova!

Petar

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.
(Marlone, 8. avgust 2018 15:03)

Prvo, pravičnost i principi u međunarodnim odnosima ne postoje već samo interesi. Ko vodi državu verujući u pravičnost, vodi je u propast. Što se tiče Kosova, da smo odmah posle 5. oktobra utrčali u NATO možda bi danas Kosovo bilo u nekom obliku u Srbiji. Takođe, ulaskom u NATO bi se povećale šanse da srbi na Kosovu dobiju autonomiju. Mi to nismo uradili, pribili smo se uz Putinove skute i USA naravno ima dvostruke aršine, jedne za nas putinovce, a druge za svoje saveznike albance. I šta je tu nelogično. Da možda ne očekuješ da podržavaju nas rusofile, a rade protiv svojih saveznika. Drugim rečima, ako se odlučiš da kao glumiš neutralost, budi spreman da snosiš posledice svojih odluka, a ne da plačeš čim osetiš te posledice.

zota

pre 5 godina

Ovi j... ne staju. Ponizavanje svakog dana ove nase nesretne drzave, makar kad novine ne bi prenosile ove izjave, pa da makar izgleda kao da imamo jos malo nekog dostojanstva, i da ne moze da nas za*isava kako kuj oce. :(

Bane

pre 5 godina

Dajte ljudi ovo je za njihovu unutar politicku upotrebu. Nije kod njih kao kod nas da se Vucko pita sve pa moze da trubi sta hoce. Kod njih niko nema apsolutnu vlast. Verovatno je Taci napadnut od politickih protivnika ili cak i koalicionih partnera zbog izjave o korekciji granica koja je aludirala na podelu Kosova pa se sada vadi nekom nebuloznom pricom kako je on ustvari pod korekcijom granica mislio da uzme jos teritorije Srbije....
A ovi sto pominju rat....ma dajte ljudi, jel vi mislite da rat izmedju dve bogaljske zemlje moze da izbije samo zato sto se ne slazu. Ma kakvi, rat na ovim prostorima moze samo uz interes, podrsku i po scenariju "stranih agentura" a one trenutno tako nesto ne dozvoljavaju jer im nije u interesu, tako da opusteno.

koj-ce-ga-znati-sta-nosi-sutra

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.
(Marlone, 08. avgust 2018 15:03)

Sve je to tacno, samo uvek ide ono ali, ako nismo Evropejci, sta smo onda i da nije mozda upravo tu ceo problem po nas, sto uporno necemo da budemo, samo se deklarisemo nesto, a realno da li je i jedna stvar u Srbiji uredjena po sistemu kao EU zemljama, ili je i svaki zakon koji je donet izvrnut na Srpski nacin. Problem ljudi ovde je definitivno ne shvatanje ko je i sta je Srbija danas nakon svih godina propadanja, pogresnih izbora vlasti, niko nas ne pita da li smo Evropejci ili Rusi, niko nas ne pita da li je Kosovo nase ili nije, ovo malo sto pregovaramo to je samo se prave fini prema nama, kao eto nismo vam bas zavrnuli ruku. Stalno se prica kao da postoji izbor da li cemo biti ovamo ili onamo, izbora nema, tigar kad te stigne i uhvati ne postavlja pitanje da li ti zelis da budes pojeden ili ne, ako je gladan bices njegov rucak, jedino sto si mogao je da ga nahranis prethodno i da ga ne provociras.

Marko

pre 5 godina

Objasnite vi meni ovu logiku, Srbi u svakoj susednoj državi su hteli odnosno hoće nešto posebno za sebe. U Hrvatskoj hteli krajine, u Bosni Republiku Srpsku, u Kosovu hoće zajednicu srpskih opstina. A u samoj Srbiji Srbi nikome ne daju nikakvu autonomiju. Gde je autonomija za Bošnjake? Gde je zajednica za Presevo, Bujanovac i Medvedju?

Vanja Petrović

pre 5 godina

Не видим ни један једини логични разлог зашто би Америка или ЕУ била уз Косово и Албанце, а мрзела Србе. Косово је крајње сиромашна, јадна земља са великим бројем необразованих и неписмених људи.

У бајке типа, силна рудна богаства, не верујем, јер да је тако, за ових десет година косовске "независности", експлоатацијом исте већ би јели златним есцајгом. Значи, на Косову вредност имају наши манастири и цркве, и све то што се Косовски бој одиграо баш тамо, а не неких сто километара северно или западно...А, и тај Косовски бој нема никакве додирне тачке са данашњим Србима и оквирима Србије, јер једноставно држава Србија није ни постојала...после смо се измешали крвно са скоро свим народима из окружења, и никако не можемо да се позивамо на чистокрвни педигре.
И на крају, само да споменем да смо и ми Срби однекуда дошли, и да смо ратовима освајали територије које су некоме припадале, на којима и дан данас живимо.

Лично, не бих желела да живим у држави која има у својој јужној Покрајини толико не-српског живља, али не из разлога што сам расиста, већ напротив, знам да нам сузижвљења нема у оквиру исте државе. Једноставно се не подносимо деценијама, и сваки покушај мешања може само довести до ратова, смрти, црних марама, још геноцида, итд.
Овако, најбоље би било да се поздравимо (без љубљења), и да се посвете наши политичари нама Србима и српским држављанима који су нам још преостали.

А Тачи, као и сваки други политичар само млати.

uff

pre 5 godina

@Marlone
Vidi rusofile, Srbija je na Kosovo poslala tenkove, Arkana, Legiju i slicne da ubijaju, siluju, pale i proteruju. I to ih je poslao veliki rusofil Milosevic, uz podrsku “bratske” Rusije.
Zbog toga smo izgubili Kosovo, a da Rusija prstom nije mrdnula, jer ne moze! Ni tada, ni danas, ni sutra. E, zahvaljujuci rusofilima smo tu gde smo. A izgleda da je i ovo dobro u poredjenju s onim kako ce nam biti.
Ne salju se tenkovi tek tako, trebao je to Slobica da nauci na primerima iz Hrvatske i BiH. Ali jok, njemu je bacuska obecao pomoc.
Zar ti nije cudno kako Spanija nije poslala tenkove da ruse kuce po Kataloniji prosle godine? Nekako se nisu ugledali na prepametne rusofile made in Serbia?

InspektorKluzo

pre 5 godina

Znaci mi vama jos nesto, vi nama nista. Hocete da uzmete teritoriju sa albanskim stanovnistvom, a ne date onu sa srpskim. Pa imate li obraza i malo. Hahahhaha, e nece da moze pa makar pocrkali svi. IS

BiH

pre 5 godina

Šta to znači da Srbija gubi još teritorija? I sve to prije nego stignu Migovi? Šta kažu Vulin, Dačić, Lazanski, Vučić, Ana? Inače podrzavam Kosovo je Srbija.

Logic

pre 5 godina

Super, I da to svi potpišu u Evropi i da to bude model za sve Evropske države , da se mirno “koriguju” granice uz saglasnost obe strane i da to važi za sve države , kako bivše SFRJ tako i Evrope i da bude obavezujuće.! Kako važi za Srbiju tako da važi za Britaniju, Nemačku, Belgiju....Španiju, Albaniju, Tursku, Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Bugarsku, Norvešku, Finsku, .... i Švicu.....nepostoji nijedan pravni argument da važi za jednog ane za sve.A onaj koji to odbije da se stavi pod sankcije ekonomske političke i vojne od strane svih iz Evrope.
Da se tako uradilo pre raspada SFRJ , do stradanja civila ne bi ni došlo.

uff

pre 5 godina

@Mare
Sledeci rat na Kosovu znacio bi konacni kraj Srbije. To zna Taci, to zna svako ko ima oci i ko koristi mozak, jedino to ne znaju turbo patriote.

Masha

pre 5 godina

Ne znam ko se seca Badenterove arbitrazne komisije i zakljucaka. Evo ima na vikipediji na srpskom.

NA osnovu njenog misljenja, Evropska zajednica je tada priznala Sloveniju, Makedoniju, Hrvatsku prvo nije, jer nije dobila garancije za manjine, ali posle jeste, a za BiH je receno da nema jos referenduma i zato ne treba. Granice republika su medjunarodne granice. SFRJ se 'raspala' i SRJ mora da trazi novi prijem u UN. To je bilo misljenje ove komisije koje su cinili predsednici ustavnih sudova Francuske, Spanije, Italije itd. (mi to tada nismo postovali, bolelo nas uvo, sta smo tada propustili za nepoverovati je!)

E sada, imali smo tada ne dovoljno pametne politicare, narod se ponasao kao muva bez glave, a upravo cinjenica da je Kosovo bio DEO Srbije je vazan za sve pregovore! Granica sa pokrajinom Kosovo nikada nije bila medjunarodna! Gde je tim odlicnih diplomata? vucic, Marko Djuric, Dacic? sta mi to radimo pobogu vec decenijama????? Na sve bih pristala, i podela, i prodaja dela imovine, ali sve mora MUDRO da se odvija. Ovi nasi samo reaguju na ove glupave izjave, primaju se kao hepo kocke, i narod, a niceg SISTEMATSKOG nemamo u pristupu ovom velikom problemu. Popisite imovinu, uzeli ste znam zemljisnje knjige 1999, iznesite svima imovinu koju tamo imamo, da je Tito i komunisti postavio te vestacke granice, da se SPC duguje velika imovina, itd... Dajte uradite nesto pametno, samo se nerviramo!!! Molim objavite.

Ccc

pre 5 godina

Sludjeni su I Srbi i Albanci izjavama politicara. Mislim da ni oni sami ne znaju sta izjavljuju. Najbolje bi za nas bilo da zatvorimo jos ovo poglavlje i krenemo dalje, a oni nek vide sta ce. Ne pravi se drzava preko noci gospodo teroristi sa laznim diplomama.

Zdenko

pre 5 godina

Naravno da albanci znaju šta hoće, složni su, hteli ili ne hteli neki ali moraju. I uspeće u tome. Da srpska vlast zna šta hoće, lako bi se reklo otvoreno i bez uvijanja. Ovaj naš vrhovni vođa, ne zna ništa drugo nego da prodaje maglu i širi njegovu patetičnu demagogiju. Da ima petlje, raspisao bi referendum. Da glasi ovako: Mi vama priznanje Kosova a vi nama 100 milijardi evra obeštećenja za teritoriju i još ćemo preseliti sve Srbe sa severa u Srbiju. Jeste li za ili protiv? Brate, sa tim parama koje njima nisu nikakav problem, mi bi rešili i spoljni dug zemlje i živeli kao ljudi, svoji na svome. Bolje je po meni tražiti ono što nam mogu dati a to je silna lova. Kad je mogla carska Rusija prodati Aljasku Americi, što mi ne bi mogli Kosovo njima? I vuk sit i ovce na broju.

dj max

pre 5 godina

Srbi su suveren i konstitutivan narod u BiH, to su bili i u bivsoj SFRJ...po Ustavu SFRJ i BiH..i kao takvi imali su pravo, ne samo na autonomiju, nego i na samoopredeljenje...tako da je Republika Srpska neko kompromisno resenje, kojim ne trebaju biti preterano ni zadovoljni ali ni nezadovoljni, ni Srbi ni bosanski muslimani (Bosnjaci) ...Srbi u Hrvatskoj su takodje za vreme bivse Jugoslavije, po ustavu Hrvatske bili suveren i konstituivan narod, cak su i za vreme AU kroz Vojnu Krajinu imali odredjenu autonomiju...to je politickim nasiljem, odnosno nasilnom promenom ustava Hrvatske 1990.godine, kada je ultranacionalisticka HDZ, Srbe svela na nivo nacionalne manjine u Hrvatskoj....Muslimani iz Raske oblasti cine neznatan deo ukupnog stanovnistvu Srbije i vecina su u 2 ili 3 opstine ...i oni uzivaju ogromna prava s obzirom na navedeno...autonomija za te 2-3 opstine bi bila obicna komedija,a privredna i ekonomska tragedija...u vecini drzava EU se tako malbrojnim etnickim grupama ne daju nikakva posebna kolektivna prava,a pogotovo ne autonomija, a u Srbiji su,bez obzira na to sto ih nema ni 2%, podignuti na nivo nacionalne manjine. Srbi sa KiM su jedini narod u Evropikoji se u svojoj vlastitoj drzavi. kao vecinski narod, bori da ostavari neki minimum nacionalnih prava. Srbi u CG, iako cine 30% stanovnistva CG nemaju nikakva posebna kolektivna nacionalna prava, cak ni prava nac.manjine, Srbi u Mak i Alb nemaju nikakva nac. prava.

Viva zapata

pre 5 godina

Ma sta lupeta ovaj ? Jednom ovo drugom ono? Niko vise ne kapira sto hoce da kaze! Mislim da je u panici zbog specijalnog suda! Ni mi ovde na Kosovu ne razumemo vise nista sta covek lupeta! Vreme je za sustinske izmene i konacno pravi dijalog ali morate isto uraditi i sa srpske strane ! Ako hocemo zivet u dobrom susedstvu onda treba zlocince, nacionaliste, soviniste maknuti sa puta dijaloga i pregovarati o svim problemima dva naroda!

mito

pre 5 godina

Kako bilo. Ja ovom coveku vise verujem nego svim onim nasim sibicarima zajedno.
Zasto bi oni bilo sta davali Srbiji kad ne moraju?
Vrlo prosto i logicno.

Milan

pre 5 godina

Taci mnogo masta u svojoj glavi ali ce morati na kraju da prihvati kako mu njegovi mentori iz amerike kazu. Kakva Presevska dolina.

Бата Стојковић

pre 5 godina

(Marko, 08. avgust 2018 14:24)
Боже који кретен. Србија је за разлику од свих других република бивше Југославије имала покрајине, и то две, и онда се нађе неки шупњоглавац да каже како Србија никоме не даје аутономију? Како ти човече не смета толика промаја у глави?

Direktor

pre 5 godina

Svaka cast Albancima. Na kraju ce nas srpski kompromis biti da im priznamo Kosovo u zamenu da nam ne uzmu i presevsku dolinu. Verovatno ce to biti 6:0 za nas

Dragan

pre 5 godina

Ali svaka mu cast! Ovo je sjajno kako mirno i skaouvereno kaze covek sta zele. Ne damo Srbima nista a Srbija da nam da jos svoje teritorije i to je sporazum. Na kraju ce i to uzeti, zivi bili pa videli.

Vlada

pre 5 godina

Klasicno pokazivanje moci. Ne kapiraju Vucic i Dacic da Kosovu ni ne treba Srbija da ih prizna - oni su u savrsenoj poziciji, Kosovo nece u EU ni za 30 godina, znaci jedino sto im odgovara je zamrznut konflikt, jer ih to odrzava na vlasti. Srbiji se zuri, ne Kosovu. Kosovo pored saveznika koje vec imaju, SAD, Francuske, Nemacke, Britanije, Turske i ostalih drzva NATO-a ima i najvaznijeg saveznika - vreme.

Nego Srbija treba lepo da se pokrije usima i prihvati da bije davno izgubljene bitke. Onima koji su nalozili gradjane da pomisle da ima neke mogucnosti da se izvuce neki bolji dogovor sada ce se obiti sve to o glavu, kao sto je svakoj vlasti od 1990. do danas.

Da smo imali normalnu vlast od 1990. danas bi zivelo 200000 Srba u Hrvatskoj i imali bi Autonomiju, u Bosni ne bi izginule stotine hiljada ljudi, najpametniji Srbi bi i dalje ziveli ovde a ne po Kanadama, Svedskama i slicno, Kosovo bi imalo najsiru autonomiju unutar Srbije i bili bismo odavno u EU i NATO. Ali ne vredi kad gradjani uporno biraju istu ekipu da ih brani. Samo i iskljucivo su Srbi krivi sto su u ovako bednoj poziciji!

zota

pre 5 godina

Ovi j... ne staju. Ponizavanje svakog dana ove nase nesretne drzave, makar kad novine ne bi prenosile ove izjave, pa da makar izgleda kao da imamo jos malo nekog dostojanstva, i da ne moze da nas za*isava kako kuj oce. :(

Marko

pre 5 godina

Objasnite vi meni ovu logiku, Srbi u svakoj susednoj državi su hteli odnosno hoće nešto posebno za sebe. U Hrvatskoj hteli krajine, u Bosni Republiku Srpsku, u Kosovu hoće zajednicu srpskih opstina. A u samoj Srbiji Srbi nikome ne daju nikakvu autonomiju. Gde je autonomija za Bošnjake? Gde je zajednica za Presevo, Bujanovac i Medvedju?

Mare

pre 5 godina

U redu, onda cete od sad pa za 10,20 a mozda i 50 godina, sigurno imati rat na Kosovu. To sad smem da potpisem. Dokle god jedna strana bude htela apsloutno sve za sebe, na Kosovu mira nece biti.

Sirimavo bandažira najke

pre 5 godina

Tači ovim izjavama pomaže Vučiću, verovatno je to i dogovor. Jer će na kraju da ispadne super što smo u toj trgovini zadržali Preševsku dolinu!

mito

pre 5 godina

Kako bilo. Ja ovom coveku vise verujem nego svim onim nasim sibicarima zajedno.
Zasto bi oni bilo sta davali Srbiji kad ne moraju?
Vrlo prosto i logicno.

uff

pre 5 godina

@Mare
Sledeci rat na Kosovu znacio bi konacni kraj Srbije. To zna Taci, to zna svako ko ima oci i ko koristi mozak, jedino to ne znaju turbo patriote.

uff

pre 5 godina

@Marlone
Vidi rusofile, Srbija je na Kosovo poslala tenkove, Arkana, Legiju i slicne da ubijaju, siluju, pale i proteruju. I to ih je poslao veliki rusofil Milosevic, uz podrsku “bratske” Rusije.
Zbog toga smo izgubili Kosovo, a da Rusija prstom nije mrdnula, jer ne moze! Ni tada, ni danas, ni sutra. E, zahvaljujuci rusofilima smo tu gde smo. A izgleda da je i ovo dobro u poredjenju s onim kako ce nam biti.
Ne salju se tenkovi tek tako, trebao je to Slobica da nauci na primerima iz Hrvatske i BiH. Ali jok, njemu je bacuska obecao pomoc.
Zar ti nije cudno kako Spanija nije poslala tenkove da ruse kuce po Kataloniji prosle godine? Nekako se nisu ugledali na prepametne rusofile made in Serbia?

BiH

pre 5 godina

Šta to znači da Srbija gubi još teritorija? I sve to prije nego stignu Migovi? Šta kažu Vulin, Dačić, Lazanski, Vučić, Ana? Inače podrzavam Kosovo je Srbija.

InspektorKluzo

pre 5 godina

Znaci mi vama jos nesto, vi nama nista. Hocete da uzmete teritoriju sa albanskim stanovnistvom, a ne date onu sa srpskim. Pa imate li obraza i malo. Hahahhaha, e nece da moze pa makar pocrkali svi. IS

Zdenko

pre 5 godina

Naravno da albanci znaju šta hoće, složni su, hteli ili ne hteli neki ali moraju. I uspeće u tome. Da srpska vlast zna šta hoće, lako bi se reklo otvoreno i bez uvijanja. Ovaj naš vrhovni vođa, ne zna ništa drugo nego da prodaje maglu i širi njegovu patetičnu demagogiju. Da ima petlje, raspisao bi referendum. Da glasi ovako: Mi vama priznanje Kosova a vi nama 100 milijardi evra obeštećenja za teritoriju i još ćemo preseliti sve Srbe sa severa u Srbiju. Jeste li za ili protiv? Brate, sa tim parama koje njima nisu nikakav problem, mi bi rešili i spoljni dug zemlje i živeli kao ljudi, svoji na svome. Bolje je po meni tražiti ono što nam mogu dati a to je silna lova. Kad je mogla carska Rusija prodati Aljasku Americi, što mi ne bi mogli Kosovo njima? I vuk sit i ovce na broju.

dj max

pre 5 godina

Srbi su suveren i konstitutivan narod u BiH, to su bili i u bivsoj SFRJ...po Ustavu SFRJ i BiH..i kao takvi imali su pravo, ne samo na autonomiju, nego i na samoopredeljenje...tako da je Republika Srpska neko kompromisno resenje, kojim ne trebaju biti preterano ni zadovoljni ali ni nezadovoljni, ni Srbi ni bosanski muslimani (Bosnjaci) ...Srbi u Hrvatskoj su takodje za vreme bivse Jugoslavije, po ustavu Hrvatske bili suveren i konstituivan narod, cak su i za vreme AU kroz Vojnu Krajinu imali odredjenu autonomiju...to je politickim nasiljem, odnosno nasilnom promenom ustava Hrvatske 1990.godine, kada je ultranacionalisticka HDZ, Srbe svela na nivo nacionalne manjine u Hrvatskoj....Muslimani iz Raske oblasti cine neznatan deo ukupnog stanovnistvu Srbije i vecina su u 2 ili 3 opstine ...i oni uzivaju ogromna prava s obzirom na navedeno...autonomija za te 2-3 opstine bi bila obicna komedija,a privredna i ekonomska tragedija...u vecini drzava EU se tako malbrojnim etnickim grupama ne daju nikakva posebna kolektivna prava,a pogotovo ne autonomija, a u Srbiji su,bez obzira na to sto ih nema ni 2%, podignuti na nivo nacionalne manjine. Srbi sa KiM su jedini narod u Evropikoji se u svojoj vlastitoj drzavi. kao vecinski narod, bori da ostavari neki minimum nacionalnih prava. Srbi u CG, iako cine 30% stanovnistva CG nemaju nikakva posebna kolektivna nacionalna prava, cak ni prava nac.manjine, Srbi u Mak i Alb nemaju nikakva nac. prava.

Vanja Petrović

pre 5 godina

Не видим ни један једини логични разлог зашто би Америка или ЕУ била уз Косово и Албанце, а мрзела Србе. Косово је крајње сиромашна, јадна земља са великим бројем необразованих и неписмених људи.

У бајке типа, силна рудна богаства, не верујем, јер да је тако, за ових десет година косовске "независности", експлоатацијом исте већ би јели златним есцајгом. Значи, на Косову вредност имају наши манастири и цркве, и све то што се Косовски бој одиграо баш тамо, а не неких сто километара северно или западно...А, и тај Косовски бој нема никакве додирне тачке са данашњим Србима и оквирима Србије, јер једноставно држава Србија није ни постојала...после смо се измешали крвно са скоро свим народима из окружења, и никако не можемо да се позивамо на чистокрвни педигре.
И на крају, само да споменем да смо и ми Срби однекуда дошли, и да смо ратовима освајали територије које су некоме припадале, на којима и дан данас живимо.

Лично, не бих желела да живим у држави која има у својој јужној Покрајини толико не-српског живља, али не из разлога што сам расиста, већ напротив, знам да нам сузижвљења нема у оквиру исте државе. Једноставно се не подносимо деценијама, и сваки покушај мешања може само довести до ратова, смрти, црних марама, још геноцида, итд.
Овако, најбоље би било да се поздравимо (без љубљења), и да се посвете наши политичари нама Србима и српским држављанима који су нам још преостали.

А Тачи, као и сваки други политичар само млати.

Marlone

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.

žeža

pre 5 godina

Čitam i nemogu da vjerujem!? Dio Kosova Srbiji nemože ali dio Srbije Kosovu može i treba!!?? Vještački stvorena Albanija i vještačko Kosovo više polažu prava na tu teritoriju od Srbije koja je tu bila prije otkrivanja Amerike??????

Petar

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.
(Marlone, 8. avgust 2018 15:03)

Prvo, pravičnost i principi u međunarodnim odnosima ne postoje već samo interesi. Ko vodi državu verujući u pravičnost, vodi je u propast. Što se tiče Kosova, da smo odmah posle 5. oktobra utrčali u NATO možda bi danas Kosovo bilo u nekom obliku u Srbiji. Takođe, ulaskom u NATO bi se povećale šanse da srbi na Kosovu dobiju autonomiju. Mi to nismo uradili, pribili smo se uz Putinove skute i USA naravno ima dvostruke aršine, jedne za nas putinovce, a druge za svoje saveznike albance. I šta je tu nelogično. Da možda ne očekuješ da podržavaju nas rusofile, a rade protiv svojih saveznika. Drugim rečima, ako se odlučiš da kao glumiš neutralost, budi spreman da snosiš posledice svojih odluka, a ne da plačeš čim osetiš te posledice.

biće bolje

pre 5 godina

Vučić bi trebalo da reaguje na ovakve izjave, i da javnosti iznese šta je dogovaroa sa teroristima na Kosovu. Ovakve izjave su provokacija i pomalo nebulozne od strane Tačija, Srbija ne mora ništa da priznaje i da pravi dilove sa bivšim pripradnicima UČK, momenat za rešavanja kosovskog pitanja je loš, jer ni u ovom trenutku Srbija nema nijednog saveznika na zapadu koji bi podržao srbiju i njene interese. Priznjem Kosova ništa se ne dobija, i potpuno je nebitno šta ovi teroristi na Kosovu misle i hoće

cvarci i kavurma

pre 5 godina

A sto ne bi pripojio jos nesto, sigurno jos negde po Srbiji zive tvoji sunarodnici albanci, mozda Vranje, Nis, ma uzmi i Beograd sto da ne, evo mogao bi i deo Svajcarske da trazis ima vas i tamo i ne zaboravi na Makedoniju i deo Grcke, ima vas i tamo. Po toj logici sve te teritorije treba da se pripoje Kosovu. Elem, mogao bi tu drogu sto koristis i nama malo da das pa da i mi dobijemo tako 'divne ideje'...

Politico

pre 5 godina

Kako su silni kada Ameri stoje iza njih, nema šta uvek su umeli da se snađu, nekad su ih podržavale Turska, pa Austro-Ugarska i treći rajh, a danas na kraju su to ovi. Nego šta će biti jednog dana kada toga više ne bude bilo, hmm.

Simon

pre 5 godina

Kao kada bi se sa naše strane reklo- Kosovo je deo Srbije bez autonomije Albancima, s tim što delovi Albanije uklučujući luku Drač, na miran i civilizovan način se imaju pripojiti Srbiji... Pa dobro Hašime, jel' to normalno?

Zvezdana

pre 5 godina

Tači može samo da se nada da će sve zadržati, pogotovu ne teritoriju na kojoj su Srbi!!! Da ih ne štite veće sile ne bi imali nijedan deo Kosova!

koj-ce-ga-znati-sta-nosi-sutra

pre 5 godina

Hajdemo Evropejci nagradna pitanje. Ako Srbija daje Albancima autonomiju tokom Jugoslavije, tj. autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, gdje su Albanci vecina, uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski. Ako Albanci ne daju Srbima autonomiju na Kosovu,uz postovanje svih najvisih standarda manjina, da li je to proevropski . Ako EU daje podrsku onima koji se ponasaju protiv evropskih normi i standarda, naspram onih koji su se ponasali u skladu sa evropskim normama i standardima, da li je onda EU protiv evropskih standarda, tj. protiv sebe. Da li je EU u stvari za vladavinu dvostrukih standarda prema pojedinim narodima, te na taj nacin rusi sve svoje postulate o jednakim pravima svih u EU.
(Marlone, 08. avgust 2018 15:03)

Sve je to tacno, samo uvek ide ono ali, ako nismo Evropejci, sta smo onda i da nije mozda upravo tu ceo problem po nas, sto uporno necemo da budemo, samo se deklarisemo nesto, a realno da li je i jedna stvar u Srbiji uredjena po sistemu kao EU zemljama, ili je i svaki zakon koji je donet izvrnut na Srpski nacin. Problem ljudi ovde je definitivno ne shvatanje ko je i sta je Srbija danas nakon svih godina propadanja, pogresnih izbora vlasti, niko nas ne pita da li smo Evropejci ili Rusi, niko nas ne pita da li je Kosovo nase ili nije, ovo malo sto pregovaramo to je samo se prave fini prema nama, kao eto nismo vam bas zavrnuli ruku. Stalno se prica kao da postoji izbor da li cemo biti ovamo ili onamo, izbora nema, tigar kad te stigne i uhvati ne postavlja pitanje da li ti zelis da budes pojeden ili ne, ako je gladan bices njegov rucak, jedino sto si mogao je da ga nahranis prethodno i da ga ne provociras.

Ccc

pre 5 godina

Sludjeni su I Srbi i Albanci izjavama politicara. Mislim da ni oni sami ne znaju sta izjavljuju. Najbolje bi za nas bilo da zatvorimo jos ovo poglavlje i krenemo dalje, a oni nek vide sta ce. Ne pravi se drzava preko noci gospodo teroristi sa laznim diplomama.

Viva zapata

pre 5 godina

Ma sta lupeta ovaj ? Jednom ovo drugom ono? Niko vise ne kapira sto hoce da kaze! Mislim da je u panici zbog specijalnog suda! Ni mi ovde na Kosovu ne razumemo vise nista sta covek lupeta! Vreme je za sustinske izmene i konacno pravi dijalog ali morate isto uraditi i sa srpske strane ! Ako hocemo zivet u dobrom susedstvu onda treba zlocince, nacionaliste, soviniste maknuti sa puta dijaloga i pregovarati o svim problemima dva naroda!

Logic

pre 5 godina

Super, I da to svi potpišu u Evropi i da to bude model za sve Evropske države , da se mirno “koriguju” granice uz saglasnost obe strane i da to važi za sve države , kako bivše SFRJ tako i Evrope i da bude obavezujuće.! Kako važi za Srbiju tako da važi za Britaniju, Nemačku, Belgiju....Španiju, Albaniju, Tursku, Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Bugarsku, Norvešku, Finsku, .... i Švicu.....nepostoji nijedan pravni argument da važi za jednog ane za sve.A onaj koji to odbije da se stavi pod sankcije ekonomske političke i vojne od strane svih iz Evrope.
Da se tako uradilo pre raspada SFRJ , do stradanja civila ne bi ni došlo.

Masha

pre 5 godina

Ne znam ko se seca Badenterove arbitrazne komisije i zakljucaka. Evo ima na vikipediji na srpskom.

NA osnovu njenog misljenja, Evropska zajednica je tada priznala Sloveniju, Makedoniju, Hrvatsku prvo nije, jer nije dobila garancije za manjine, ali posle jeste, a za BiH je receno da nema jos referenduma i zato ne treba. Granice republika su medjunarodne granice. SFRJ se 'raspala' i SRJ mora da trazi novi prijem u UN. To je bilo misljenje ove komisije koje su cinili predsednici ustavnih sudova Francuske, Spanije, Italije itd. (mi to tada nismo postovali, bolelo nas uvo, sta smo tada propustili za nepoverovati je!)

E sada, imali smo tada ne dovoljno pametne politicare, narod se ponasao kao muva bez glave, a upravo cinjenica da je Kosovo bio DEO Srbije je vazan za sve pregovore! Granica sa pokrajinom Kosovo nikada nije bila medjunarodna! Gde je tim odlicnih diplomata? vucic, Marko Djuric, Dacic? sta mi to radimo pobogu vec decenijama????? Na sve bih pristala, i podela, i prodaja dela imovine, ali sve mora MUDRO da se odvija. Ovi nasi samo reaguju na ove glupave izjave, primaju se kao hepo kocke, i narod, a niceg SISTEMATSKOG nemamo u pristupu ovom velikom problemu. Popisite imovinu, uzeli ste znam zemljisnje knjige 1999, iznesite svima imovinu koju tamo imamo, da je Tito i komunisti postavio te vestacke granice, da se SPC duguje velika imovina, itd... Dajte uradite nesto pametno, samo se nerviramo!!! Molim objavite.

dr

pre 5 godina

"Mi treba da učinimo maksimalne napore da na kraju postignemo završni mirovni sporazum. Ja sam opredeljen da postignemo sporazum i nakon zahteva predstavnika Preševske doline predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedine mogućnosti za legitimisanje zahteva (Preševske) doline. To podrazumeva ne podeli Kosova, ne autonomiji za Srbe", kazao je Tači.

Po njegovim rečima, korekcija granica podrazumeva potpuno pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđa Kosovu i to treba da bude transparentan i miran proces između Srbije i Kosova.

Divim se Izraelu što ima atomsko oružje i ne dozvoljavaju da ih iko zeza.

Bane

pre 5 godina

Dajte ljudi ovo je za njihovu unutar politicku upotrebu. Nije kod njih kao kod nas da se Vucko pita sve pa moze da trubi sta hoce. Kod njih niko nema apsolutnu vlast. Verovatno je Taci napadnut od politickih protivnika ili cak i koalicionih partnera zbog izjave o korekciji granica koja je aludirala na podelu Kosova pa se sada vadi nekom nebuloznom pricom kako je on ustvari pod korekcijom granica mislio da uzme jos teritorije Srbije....
A ovi sto pominju rat....ma dajte ljudi, jel vi mislite da rat izmedju dve bogaljske zemlje moze da izbije samo zato sto se ne slazu. Ma kakvi, rat na ovim prostorima moze samo uz interes, podrsku i po scenariju "stranih agentura" a one trenutno tako nesto ne dozvoljavaju jer im nije u interesu, tako da opusteno.

lune

pre 5 godina

Znači cirkus. Da se završi mirovni sporazum tako što će na ono što već oduzeli da dodaju još jedan deo koji nije na Kosovu. :D Što je najgore, verujem da zapad neće mnogo da ljuti zbog toga.

Milan

pre 5 godina

Taci mnogo masta u svojoj glavi ali ce morati na kraju da prihvati kako mu njegovi mentori iz amerike kazu. Kakva Presevska dolina.

Бата Стојковић

pre 5 godina

(Marko, 08. avgust 2018 14:24)
Боже који кретен. Србија је за разлику од свих других република бивше Југославије имала покрајине, и то две, и онда се нађе неки шупњоглавац да каже како Србија никоме не даје аутономију? Како ти човече не смета толика промаја у глави?