Utorak, 07.08.2018.

16:25

Hyundai: Bićemo seksipilniji od Alfa Romea

Izvor: B92

Hyundai: Biæemo seksipilniji od Alfa Romea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Srđan

pre 5 godina

Nema tu nikakve polemike kada pises komentare vodjen svojim licnim interesom, a ne iskustvom...
Kao prvo VW je najprodavaniji u R.Hrvatakoj, dok je FIAT najprodavaniji u Srbiji. Ne znam koji dio u ovim podatcima nije jasan...
Kao drugo nisam iz Srbije vec iz Banja Luke, mogao si to skontati po ijekavici kojom pisem...
Nema tu nikakvog bijesa, vec mi je bljutavo voditi polemiku sa nekim ko hvali nesto u sta ni sam ne vjeruje.
Iz tvojih komentara se vidi da su cist PR, tako da si providan i zapravo ti je jedini problem sto ti takav PR ima sve slabiju prođu...
Kolega sa Ceedom pravi dosta manju kilometrazu od mene, tako da ima premalo argumenata za pravu raspravu o kvalitetu...

Ivan ZG

pre 5 godina

Srđan@

Teško je sa tobom polemizirati kada ti uopće ne pročitaš moj komentar ali zato ponovo pišeš komentar. Na šta?
Kažeš U RH je VW "sveta krava", a Golf nije ni u prvih 20 najprodavanijih auta individualnim kupcima. Pa po čemu je onda "sveta krava" u RH? VW kod nas nije na cijeni. Dapače, isto godište Yarisa košta više od Pola za 1.000€.
A u Srbiji se ti brineš kako će tvoj prijatelj prodati KIA auto iako sam kažeš da mu ništa ne fali. Ti si vjerojatno svjestan da tvoj Golf po kvaliteti nije ravan sa ovom KIA-om, ali se nadaš da ćeš nekome svoj jednog dana uvalit za dobre novce.
Mene ne zanima prodajna cijena polovnog auta kada kažem za neki auto daje dobar. Ja nisam trgovac i ne kupujem svoj auto u namjeri da ga odmah prodam. A ako je auto dobar mogu ga voziti i 10 godina.
A te fore o platnim spiskovima su za malu djecu. Znači po tebi mene iz RH plaća tko da pišem protiv VW automobila na srpskom portalu jer će šta onda biti???? Konstrukcija ti je kombinacija bujne mašte i bijesa kada netko napiše nešto protiv tvog auta tj. njegove marke. Baš dječji. Još da ti bacim kanticu sa pijeskom i skroz bi se izgubio.

Pedja

pre 5 godina

Bas su seksipilni... Sto novija kola izbacuju, tako im izgledaju sve vise kao spjes satlovi. To je bas mnogo seksipilno i elegantno. Vise mi sa onim plavim svetlom u enterijeru izgledaju kao sintisajzer. A na kraju krajeva ono H na haubi nikad nece biti seksipilno, jbg.

Srđan

pre 5 godina

Ivan ZG
Nije stvar u prostoru na zadnjoj klupi Forda Mondea, vec u tvom ''popovanju'' o korejancima i japancima koje uopste ne vozis. Dajes savjete o kupovini necega u sta ni sam ne vjerujes... Pa i sve da imas koju dionicu KIA/Hyundai ili Suzukija vjerodostojniji bi bio kao vlasnik njihovih vozila.
Imam kolegu koji ima KIA Ceed (2014.god) i njegovo misljenje mi je uvjerljivije od likova poput tebe. Auto ga dobro sluzi i ima samo rijeci hvala za KIA vozila, ali ostaje samo da se vidi po kojoj cijeni ce je prodati kao polovnjaka, sto nije zanemarivo.
Zapravo likovi poput tebe vodjeni licnim interesom prave samo anti-reklamu, a vjerujem da bi sutra pisao hvalospjeve o VW samo da ti to neko plati. Ko zna, mozda si i bio na platnom spisku VW-a, pa samo ''promijenio dres''.
Jos jednom da ponovim kako je VW ''sveta krava'' u Hrvatskoj i BiH, u Srbiji nije nikada bio...

Ivan ZG

pre 5 godina

Srđan@

Nije mi jasno što si mislio pod time da mi je "izletilo" da moj stari Mondeo ima više mjesta na stražnjoj klupi od novoga. Pa to može svatko povjeriti i to su činjenice. Sjednite u karavan MK3 model (2001.-2007.) na stražnju klupu i u najnoviji Mondeo. Mjesta za glavu ima manje ali ne puno, ali komfor tj. prostor za noge je drastično manji u novom modelu. Zašto je tako, pitajte dizajnere. Inače meni novi Mondeo izgleda prelijepo, ali od auta od skoro 5 m dužine očekuješ sa pravom vrhunsku prostranost i naprijed i pozadi.
Vozio sam godinama Hyundai Pony i Accent, a u više navrata i prijateljev i20 i vrlo dobro znam dobre i loše strane Hyundai auta.
Najbolji prijatelj i sestra imaju Alfu pa i tu imam brdo informacija iz prve ruke koliko se kvare i kako idu (vozio sam Alfu 33, 156 i sada 159).
Sestra ima i Yarisa pa sam i njega vozio više puta na duža putovanja i po gradu. Godinama sam vozi Ford Escort i Daewoo Nexiju pa znam i njih.
Pa sada, jedino da sam taksist imao bi puno više iskustva vožnje raznih modela. E da i u rumunjskoj sam godinu dana vozio službeni Logan.

I na kraju nitko mi nije odgovorio koje dionice bi kupio da ima priliku. One od Alfe ili one od Hyundaija?
Pa da vidimo koliko zagriženih alfista vjeruje u budućnost Alfe. Ili bi ipak razum prevladao.
Vidim samo da kod mnogih kada ih nešto ili netko bocne proradi inat. Ali to nije argument.

Ivan ZG

pre 5 godina

markos, Milojko, Drajver, Srđan@

Moj komentar da je VW u Srbiji "sveta krava" i da samim time niste objektivni promatrači automobilske industrije očito je pogodio u sridu (što bi rekli Dalmoši). I ne znam kako je to vrijeđanje po nacionalnoj osnovi kada je istina i ne treba se toga stidjeti.
Ja npr. cijenim japanske i korejske aute zbog njihovog perfekcionizma i želje da naprave pouzdan, trajan i pristupačan auto. Uz to nikada ne spavaju na lovorikama tj. nikada nisu zadovoljni napravljenim nego samo razvijaju dalje i dalje i dalje...
Ja radim u RH za plaću, a vi? Firma se bavi elektromaterijalom za jake struje i nema veze sa autoindustrijom. Ja sam nekada davno radio u auto industriji u Daciji u Rumunjskoj, dakle u proizvodnji. I to bio i ostao moj jedini profesionalni doticaj sa auto insdustijom.
VW je na prvom mjestu po prodaji u RH, ali samo zbog renta car agencija. Privatno, od VW koncerna, samo je Oktavija među prvih 10 po prodaji! Toliko o tome koliko Hrvati vole VW aute.
Poredak prvih 10 je (ako sam dobro zapamtio redosljed) Vitara, Sandero, i20, SX4 S- Cross, Clio, Oktavija, Yaris...
Samo ovdje se može pročitati da je Rimac otkupio patente!???????? Pa Rimac je sve i zaradio prodajući svoje znanje, a ne da ga je kupovao. Netko je jako polupao lončiće.

Volim raspravu na temelju argumenata, ali vi niste argumentirano pobili niti jednu moju tezu.

Srđan

pre 5 godina

Ivan ZG

Recimo da ti je konacno pala maska. Radis PR za Suzuki i KIA/Hyundai vec duze vremena, a vozis Ford. Tako si jednom prilikom ''izletio'' kako tvoj stariji Ford Mondeo ima vise prostora na zadnjoj klupi od novog modela. Iz tog razloga ne razumijem kako mozes biti tako dobar promoter korejskih i japanskih vozila kada ih uopste ne vozis (u smislu posjedovanja i odrzavanja). Narod ti ovdje lupa pluseve, a evo komentari ti ulaze u sferu ''vrijedjanja'' po nacionalnoj osnovi.
Kao VW nije ''sveta krava'' u Hrvatskoj? Sta je Auto Zubak u Hrvatskoj? U Srbiji je Fiat zastupljeniji od VW-a, dok je u Hrvatskoj obrnuto pa ne vidim po kom osnovu dajes takve zakljucke na racun Srba (iako licno vozim VW)...

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1427950#k27879694

Pa doticni ZG Ajvan je u komentarima pisao da je radio ili radi za hyundai.

A ovo vredjanje, pa malo po malo pa nas izvredja, sada moze se i reci direktno na nacionalnoj osnovi. Ne znam samo zasto se to dopusta.

Ali eto on zna, posto je vozio i stinger i alfe i ostalo i gleda i u buducnost pa ce nama brdjanima koji se lozimo na vw objasniti.

I kao slag na tortu nam prodaje price u vezi rimca koji je otkupio patente... kao da je Nikola Tesla pa je do svega dosao mukotrpnim visedecenijskim istrazivanjem na parcetu papira.

PS Tesla je Srbin.

Milojko

pre 5 godina

@Ivan ZG
Koliko botovanja nekog ko to radi za platu.
Cisto za ljude koji nisu upuceni (ako takvih pored poplave tvojih komentara uopste ima) trebalo da bi moderacija uz tvoje komentare da stavlja oznaku PR.

EU Citizen

pre 5 godina

Kad Hyndai, kompanija koja je za poslednjih par decenija napravila neverovatan napredak, iz dinamične i moderne države u kojoj su najuspešniji proizvođači elektronike na svetu, to kaže, i mogu da donekle poverujem, jer presedani, poglavito japanski, postoje, recimo "Mazda", možda jedini azijsli brend kojimada je po pitanju seksepilnosti, Alfa visoka prepreka za dostizanje i preskakanje. Kada to kažu dosadni luzeri iz Volfsburga u delimičnom državnom vlasništvu i iz redtardirane, socijalsitičke, sive, turobne, ružne, antiseksi Nemačke, mogu samo da se smejem...

ciga

pre 5 godina

@X
Daj nemoj lupetati leba ti,davno je to vreme prošlo.Koje zaljubljenike čega,u Alfe jtd koje daju poseban šmek,čega šmek ? Ti znaš za čega su pravljene,pa pravljene se da se prodaju kao i svaki proizvod na ovom svetu.Ako se ne prodaju,nema ni para i to je jedini motiv svakog proizvođača PRODAJA.Ne neki zaostali romantik kao neki ovde,od romantike se ne živi !

markos

pre 5 godina

@IvanZG
kažeš na nas u Srbiji,a šta je sa vama susjedi šta vama deluje magično vi inače niste balkanci nego Marsovci ili šta već ? Uostalom ako ti se ne dopada,ti lepo na neki Hrvatski portal pa tamo malti praznu slamu !

Ivan ZG

pre 5 godina

Koliko potcjenjivanja jedne kompanije koja je najbrže napredovala i najbrže se transformirala u zadnjih 20 godina i koja je danas na 4. mjestu na svijetu!
Uz to je na tom mjestu sama za razliku od VW-a koji ima valjda 15 brendova ili Renault-Nissan-Mitsubishi kompanije.

Najbolji su mi ovi što kažu da se ništa ne može bez tradicije dobro napraviti. Pa gdje je bio Rimac prije 20 godina? A danas ima najjači i najbrži električni auto kojem se svi ti koji postoje 100 godina. Čak kupuju i udjele ne bi li se dokopali njegovog znanja. Jedan Porshe!
I tako vi mislite da jednoj kompaniji koja zarađuje više milijardi godišnje može biti problem dizajner ako si je zacrtala da će na tome jako poraditi.
Pa mogu zaposliti 100 najboljih svjetskoh dizajnera. 100, a ne 1.
Uostalom već imaju bivšeg dizajnera Audija kao predsjednika kompanije.
Koga on odredi za zapošljavanje - zaposlit će ga.
Kada bi usporedili Optimu i Passat siguran sam da bi većina rekla da je Optima ljepša (ne u Srbiji jer na vas VW znak djeluje magično).
Kada bi usporedili auto KIA Stinger i neku Alfu rezultat bi bio 50:50.
Tako da previdjeti kako će se razvijati stvari u budućnosti...

A vi? U koga bi prije uložili svoje novce? U Alfu ili Hyundai? Pa vidite da ste znate odgovor na pitanje što će biti u budućnosti. Ona je sasvim izvjesna.

X

pre 5 godina

@Igor Prijatelju, kod Alfe nikada nije bilo upitno prodaja, ona je za fanatike i zaljubljenike, ne za masu (poput tebe) i masovnu proizvodnju... Ali ti to nikada neces razumeti jer kupujes vozilo za voznju od tacke A do tacke B i slusas racio...

Rico Suave

pre 5 godina

Šta voziš? Hyundai. A ti, šta voziš? Alfa Romeo. Možda će za jedno 100 godina moći da se govori o poređenju seksipila ova dva brenda

sim

pre 5 godina

Fali im jedno 80 godina istorije (po mogućstvu trkačke). Mogu možda da naoprave lep brz i kvalitetan auto ali fali. Isto kao što GTR ne može da se prodaje po ceni Ferrarija. Niko ga ne bi kupovao.

Voša

pre 5 godina

Neki se smeju kompaniji koja postoji više od 50 godina. Imaju novca da kupe Srbiju da mogu, dogoročan plan neke kompanije mi ne možemo znati. Ja im želim svu sreću.

Reziel

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.
(sremac, 7. avgust 2018 17:40)

Da li si probao auto kada si ga kupovao ili si ga naručio preko neta na osnovu slika? Naveo si dve mane koje si mogao da vidiš u bukvalno prva tri minuta probne vožnje, čak si preglednost mogao da provališ i bez uključivanja vozila.

vozač hyundaia

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.
(sremac, 07. avgust 2018 17:40)

Prgllednost jeste očajna, ali ništa gora od ostalih vozila u klasi. Motor je fantastičan, naravno u odnosu na ostale benzince slične zapremine. Koje su tačno Vaše zamerke, jako me zanima.

abc

pre 5 godina

kad se kaže alfa romeo onda iole prosečan poznavalac automobila ne govori samo o njenom izgledu , nego se misli i o njenim motorima koji su kroz generacije pružali užitak u voznji sa svojim performansama, da ne pričamo o formuli 1. tako da hyndai može da napravi lep auto, niko mu to ne brani i to je ok, ali porediti alfu sa sobom samo zbog izgleda ja zaista smešo, pogotovo ako pričamo o konfekcionasu. Jer lepota bez srca, ne znači nista.

DTM

pre 5 godina

u pravu ste kad kažete da oni nisu japanci... Japanci su još gori sa dizajnom, kod korejanaca se vidi bar pomak napred a japanci sve gori i gori, rugla na 4 točka...

Милош

pre 5 godina

Лако је предпоставити да са оваквим развојем и наоредком компаније, њихови планови буду и реализовани. Имају игроман новац и технологију тако да су већ сада у самом светским врху. За 10- 15 година биће марка која је цењена, тражена и призната.

moron

pre 5 godina

"Lepota je u oku posmatrača". Meni je Huyndai dizajnom ok.
Dopada mi se jako novi i30. Dizajn enterijera mi je ok. Kada se pojavio bilo mi je fascinantno da serijski ima AEB (i time su mnogi pravdali njegovu visiku cenu), ali danas ne samo da još neki serijski imaju AEB, već serijski imaju i sve ostale elemente aktivne bezbednosti (poput civica), dok je kod nekih opciono za relativno mali novac moguće doplatiti apsolutno sve što postoji od tih sistema. Tako da je i30 tu "prednost" u medjuvremenu izgubio, a suludo visoka cena je ostala.
Ono što mi je za nevericu, jeste lumbalna podrška. i30 je nema u Srbiji ni u najvišem peketu, Launch Edition, za 16.990 uz atmos. 1,4. Mislio sam najpre da je greška (ali, tražio sam to i u salonu "pola sata" u kolima, i zaista nema ), a onda sam video da to nema ni Elantra u najvišem peketu, a da npr. Kona to ima tek za 25.690. Banalnu lumbalnu podršku. Neverovatno. Meni je to "must have".
A cenu su baš "zabiberili". Tako da me ne čudi što novi i30 HB srećem po Beogradu "često" koliko i Optimu SW ili i40 SW.
Niti me čudi što nemaju čak ni cenovnik za i30 SW. Kome će da prodaju atmosferski karavan 1,4 za "16.990 + X" ? Za jedno barem 18.000 ?
Gledaju li oni cene konkurencije? Pa, za oko 18.000 možeš da kupiš 308 SW Active 1,2 e-THP 130 sa novim 8AT. I to sa "prokletom" lumbalnom podrškom ... Ali, za mene, ne tako lepog enterijera kao i30.
Tako možda da se uvoznik malo "osvrne", pre nego svojim autizmom "sahrani" odličan i30 HB i SW ...

Logic

pre 5 godina

Pa realno Mazda je japanska Alfa tako da moze biti Hyundaj Korejska Alfa al kopija ko kopija nikad bolja od originala a o istoriji nema smisla
a sto se tice alfa/fiat kvalitete na ovu pricu se loze samo balkanci i shvabe
prvi zbog neznanja i citanja prevedenih nemackih edicija novina) a drugi zbog jala
Ako pogledate qualty reporte iz recimo Engleske koja nema jakog nemackog lobija (citaj potplacene novinare i adac) onda je vec vise od 10 g Alfa ispred recimo Audia naravno japanci su vise ali VAG NIJE

Vozač

pre 5 godina

Za početak ako bi ste našli Srbiju na karti i uveli kvačilo kao deo koji je u garanciji od 150.000 km koliko je za motor i ostale delove... Seksipil ćr sam doći.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Замислите да стварно направе заводљив ауто, а ви сви их пљували :Д Ако ћемо о најлепшим аутомобилима неке марке, то није Алфа, већ Мазда, другари. Ја сам Алфиста и ово сам написао тешка срца. Што не би направили нешто што мами погледе? Поставиш циљ, обезбедиш средства, уложиш труд, пустиш мало крви, доста зноја и успећеш. Алфа се једноставно није потрудила довољно са последња 2 модела - на једном фарови изгледају као разрока особа, код другог модела задњица изгледа као једногрба камила. Нађите Мазди грешку у дизајну (не причам о квалитету, већ о дизајну).

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Замислите да стварно направе заводљив ауто, а ви сви их пљували :Д Ако ћемо о најлепшим аутомобилима неке марке, то није Алфа, већ Мазда, другари. Ја сам Алфиста и ово сам написао тешка срца. Што не би направили нешто што мами погледе? Поставиш циљ, обезбедиш средства, уложиш труд, пустиш мало крви, доста зноја и успећеш. Алфа се једноставно није потрудила довољно са последња 2 модела - на једном фарови изгледају као разрока особа, код другог модела задњица изгледа као једногрба камила. Нађите Мазди грешку у дизајну (не причам о квалитету, већ о дизајуну).

kiki ns

pre 5 godina

Sa AR -om mogu da se sprdaju po pitanju kvaliteta i pouzdanosti,
ali tradiciju moraju poštovati.
Po meni i lepotu, ali "lepota je u oku posmatrača" tako da ne bih previše o tome.
O Hjundajiu sve naj... ali ipak moraju još da rade da bi se približili jrdnom takvom brendu kao što je Alfa Romeo.

raketaš

pre 5 godina

Koliko god se trudili, uzimali evropdke dizajnere itd. japanske i korejske aute i dalje prepoznajem na prvu. Uvek ima nešto na njima što ih odaje. Pošto mi je dizajn i spoljni izgled auta najvažniji, zaobilazim ih u širokom luku.

sremac

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.

Molder

pre 5 godina

Ovima nije nista sveto,misle da su bogom dani za sve i da sve znaju...A sveznanje je jako teska stvar,jer se ispostavi da taj koji to misli na kraju nista ne zna...Cuj,njihovi modeli posle deset godina lice na posude za smece nekog JKP preduzeca,kakav crni seksipil...

PRAVI VALTER

pre 5 godina

Odmah čim budete postojali 108 godina i kada se budete bavili trkama 107 godina!!! I kada Enco Ferari otkupi vaše trkačko odeljenje i napravi Ferari tim!

PRAVI VALTER

pre 5 godina

Odmah čim budete postojali 108 godina i kada se budete bavili trkama 107 godina!!! I kada Enco Ferari otkupi vaše trkačko odeljenje i napravi Ferari tim!

Molder

pre 5 godina

Ovima nije nista sveto,misle da su bogom dani za sve i da sve znaju...A sveznanje je jako teska stvar,jer se ispostavi da taj koji to misli na kraju nista ne zna...Cuj,njihovi modeli posle deset godina lice na posude za smece nekog JKP preduzeca,kakav crni seksipil...

kiki ns

pre 5 godina

Sa AR -om mogu da se sprdaju po pitanju kvaliteta i pouzdanosti,
ali tradiciju moraju poštovati.
Po meni i lepotu, ali "lepota je u oku posmatrača" tako da ne bih previše o tome.
O Hjundajiu sve naj... ali ipak moraju još da rade da bi se približili jrdnom takvom brendu kao što je Alfa Romeo.

Logic

pre 5 godina

Pa realno Mazda je japanska Alfa tako da moze biti Hyundaj Korejska Alfa al kopija ko kopija nikad bolja od originala a o istoriji nema smisla
a sto se tice alfa/fiat kvalitete na ovu pricu se loze samo balkanci i shvabe
prvi zbog neznanja i citanja prevedenih nemackih edicija novina) a drugi zbog jala
Ako pogledate qualty reporte iz recimo Engleske koja nema jakog nemackog lobija (citaj potplacene novinare i adac) onda je vec vise od 10 g Alfa ispred recimo Audia naravno japanci su vise ali VAG NIJE

sremac

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Замислите да стварно направе заводљив ауто, а ви сви их пљували :Д Ако ћемо о најлепшим аутомобилима неке марке, то није Алфа, већ Мазда, другари. Ја сам Алфиста и ово сам написао тешка срца. Што не би направили нешто што мами погледе? Поставиш циљ, обезбедиш средства, уложиш труд, пустиш мало крви, доста зноја и успећеш. Алфа се једноставно није потрудила довољно са последња 2 модела - на једном фарови изгледају као разрока особа, код другог модела задњица изгледа као једногрба камила. Нађите Мазди грешку у дизајну (не причам о квалитету, већ о дизајну).

raketaš

pre 5 godina

Koliko god se trudili, uzimali evropdke dizajnere itd. japanske i korejske aute i dalje prepoznajem na prvu. Uvek ima nešto na njima što ih odaje. Pošto mi je dizajn i spoljni izgled auta najvažniji, zaobilazim ih u širokom luku.

Vozač

pre 5 godina

Za početak ako bi ste našli Srbiju na karti i uveli kvačilo kao deo koji je u garanciji od 150.000 km koliko je za motor i ostale delove... Seksipil ćr sam doći.

moron

pre 5 godina

"Lepota je u oku posmatrača". Meni je Huyndai dizajnom ok.
Dopada mi se jako novi i30. Dizajn enterijera mi je ok. Kada se pojavio bilo mi je fascinantno da serijski ima AEB (i time su mnogi pravdali njegovu visiku cenu), ali danas ne samo da još neki serijski imaju AEB, već serijski imaju i sve ostale elemente aktivne bezbednosti (poput civica), dok je kod nekih opciono za relativno mali novac moguće doplatiti apsolutno sve što postoji od tih sistema. Tako da je i30 tu "prednost" u medjuvremenu izgubio, a suludo visoka cena je ostala.
Ono što mi je za nevericu, jeste lumbalna podrška. i30 je nema u Srbiji ni u najvišem peketu, Launch Edition, za 16.990 uz atmos. 1,4. Mislio sam najpre da je greška (ali, tražio sam to i u salonu "pola sata" u kolima, i zaista nema ), a onda sam video da to nema ni Elantra u najvišem peketu, a da npr. Kona to ima tek za 25.690. Banalnu lumbalnu podršku. Neverovatno. Meni je to "must have".
A cenu su baš "zabiberili". Tako da me ne čudi što novi i30 HB srećem po Beogradu "često" koliko i Optimu SW ili i40 SW.
Niti me čudi što nemaju čak ni cenovnik za i30 SW. Kome će da prodaju atmosferski karavan 1,4 za "16.990 + X" ? Za jedno barem 18.000 ?
Gledaju li oni cene konkurencije? Pa, za oko 18.000 možeš da kupiš 308 SW Active 1,2 e-THP 130 sa novim 8AT. I to sa "prokletom" lumbalnom podrškom ... Ali, za mene, ne tako lepog enterijera kao i30.
Tako možda da se uvoznik malo "osvrne", pre nego svojim autizmom "sahrani" odličan i30 HB i SW ...

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Замислите да стварно направе заводљив ауто, а ви сви их пљували :Д Ако ћемо о најлепшим аутомобилима неке марке, то није Алфа, већ Мазда, другари. Ја сам Алфиста и ово сам написао тешка срца. Што не би направили нешто што мами погледе? Поставиш циљ, обезбедиш средства, уложиш труд, пустиш мало крви, доста зноја и успећеш. Алфа се једноставно није потрудила довољно са последња 2 модела - на једном фарови изгледају као разрока особа, код другог модела задњица изгледа као једногрба камила. Нађите Мазди грешку у дизајну (не причам о квалитету, већ о дизајуну).

Reziel

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.
(sremac, 7. avgust 2018 17:40)

Da li si probao auto kada si ga kupovao ili si ga naručio preko neta na osnovu slika? Naveo si dve mane koje si mogao da vidiš u bukvalno prva tri minuta probne vožnje, čak si preglednost mogao da provališ i bez uključivanja vozila.

DTM

pre 5 godina

u pravu ste kad kažete da oni nisu japanci... Japanci su još gori sa dizajnom, kod korejanaca se vidi bar pomak napred a japanci sve gori i gori, rugla na 4 točka...

abc

pre 5 godina

kad se kaže alfa romeo onda iole prosečan poznavalac automobila ne govori samo o njenom izgledu , nego se misli i o njenim motorima koji su kroz generacije pružali užitak u voznji sa svojim performansama, da ne pričamo o formuli 1. tako da hyndai može da napravi lep auto, niko mu to ne brani i to je ok, ali porediti alfu sa sobom samo zbog izgleda ja zaista smešo, pogotovo ako pričamo o konfekcionasu. Jer lepota bez srca, ne znači nista.

vozač hyundaia

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.
(sremac, 07. avgust 2018 17:40)

Prgllednost jeste očajna, ali ništa gora od ostalih vozila u klasi. Motor je fantastičan, naravno u odnosu na ostale benzince slične zapremine. Koje su tačno Vaše zamerke, jako me zanima.

Ivan ZG

pre 5 godina

Koliko potcjenjivanja jedne kompanije koja je najbrže napredovala i najbrže se transformirala u zadnjih 20 godina i koja je danas na 4. mjestu na svijetu!
Uz to je na tom mjestu sama za razliku od VW-a koji ima valjda 15 brendova ili Renault-Nissan-Mitsubishi kompanije.

Najbolji su mi ovi što kažu da se ništa ne može bez tradicije dobro napraviti. Pa gdje je bio Rimac prije 20 godina? A danas ima najjači i najbrži električni auto kojem se svi ti koji postoje 100 godina. Čak kupuju i udjele ne bi li se dokopali njegovog znanja. Jedan Porshe!
I tako vi mislite da jednoj kompaniji koja zarađuje više milijardi godišnje može biti problem dizajner ako si je zacrtala da će na tome jako poraditi.
Pa mogu zaposliti 100 najboljih svjetskoh dizajnera. 100, a ne 1.
Uostalom već imaju bivšeg dizajnera Audija kao predsjednika kompanije.
Koga on odredi za zapošljavanje - zaposlit će ga.
Kada bi usporedili Optimu i Passat siguran sam da bi većina rekla da je Optima ljepša (ne u Srbiji jer na vas VW znak djeluje magično).
Kada bi usporedili auto KIA Stinger i neku Alfu rezultat bi bio 50:50.
Tako da previdjeti kako će se razvijati stvari u budućnosti...

A vi? U koga bi prije uložili svoje novce? U Alfu ili Hyundai? Pa vidite da ste znate odgovor na pitanje što će biti u budućnosti. Ona je sasvim izvjesna.

Voša

pre 5 godina

Neki se smeju kompaniji koja postoji više od 50 godina. Imaju novca da kupe Srbiju da mogu, dogoročan plan neke kompanije mi ne možemo znati. Ja im želim svu sreću.

Милош

pre 5 godina

Лако је предпоставити да са оваквим развојем и наоредком компаније, њихови планови буду и реализовани. Имају игроман новац и технологију тако да су већ сада у самом светским врху. За 10- 15 година биће марка која је цењена, тражена и призната.

sim

pre 5 godina

Fali im jedno 80 godina istorije (po mogućstvu trkačke). Mogu možda da naoprave lep brz i kvalitetan auto ali fali. Isto kao što GTR ne može da se prodaje po ceni Ferrarija. Niko ga ne bi kupovao.

X

pre 5 godina

@Igor Prijatelju, kod Alfe nikada nije bilo upitno prodaja, ona je za fanatike i zaljubljenike, ne za masu (poput tebe) i masovnu proizvodnju... Ali ti to nikada neces razumeti jer kupujes vozilo za voznju od tacke A do tacke B i slusas racio...

markos

pre 5 godina

@IvanZG
kažeš na nas u Srbiji,a šta je sa vama susjedi šta vama deluje magično vi inače niste balkanci nego Marsovci ili šta već ? Uostalom ako ti se ne dopada,ti lepo na neki Hrvatski portal pa tamo malti praznu slamu !

Milojko

pre 5 godina

@Ivan ZG
Koliko botovanja nekog ko to radi za platu.
Cisto za ljude koji nisu upuceni (ako takvih pored poplave tvojih komentara uopste ima) trebalo da bi moderacija uz tvoje komentare da stavlja oznaku PR.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1427950#k27879694

Pa doticni ZG Ajvan je u komentarima pisao da je radio ili radi za hyundai.

A ovo vredjanje, pa malo po malo pa nas izvredja, sada moze se i reci direktno na nacionalnoj osnovi. Ne znam samo zasto se to dopusta.

Ali eto on zna, posto je vozio i stinger i alfe i ostalo i gleda i u buducnost pa ce nama brdjanima koji se lozimo na vw objasniti.

I kao slag na tortu nam prodaje price u vezi rimca koji je otkupio patente... kao da je Nikola Tesla pa je do svega dosao mukotrpnim visedecenijskim istrazivanjem na parcetu papira.

PS Tesla je Srbin.

ciga

pre 5 godina

@X
Daj nemoj lupetati leba ti,davno je to vreme prošlo.Koje zaljubljenike čega,u Alfe jtd koje daju poseban šmek,čega šmek ? Ti znaš za čega su pravljene,pa pravljene se da se prodaju kao i svaki proizvod na ovom svetu.Ako se ne prodaju,nema ni para i to je jedini motiv svakog proizvođača PRODAJA.Ne neki zaostali romantik kao neki ovde,od romantike se ne živi !

Rico Suave

pre 5 godina

Šta voziš? Hyundai. A ti, šta voziš? Alfa Romeo. Možda će za jedno 100 godina moći da se govori o poređenju seksipila ova dva brenda

EU Citizen

pre 5 godina

Kad Hyndai, kompanija koja je za poslednjih par decenija napravila neverovatan napredak, iz dinamične i moderne države u kojoj su najuspešniji proizvođači elektronike na svetu, to kaže, i mogu da donekle poverujem, jer presedani, poglavito japanski, postoje, recimo "Mazda", možda jedini azijsli brend kojimada je po pitanju seksepilnosti, Alfa visoka prepreka za dostizanje i preskakanje. Kada to kažu dosadni luzeri iz Volfsburga u delimičnom državnom vlasništvu i iz redtardirane, socijalsitičke, sive, turobne, ružne, antiseksi Nemačke, mogu samo da se smejem...

Srđan

pre 5 godina

Ivan ZG

Recimo da ti je konacno pala maska. Radis PR za Suzuki i KIA/Hyundai vec duze vremena, a vozis Ford. Tako si jednom prilikom ''izletio'' kako tvoj stariji Ford Mondeo ima vise prostora na zadnjoj klupi od novog modela. Iz tog razloga ne razumijem kako mozes biti tako dobar promoter korejskih i japanskih vozila kada ih uopste ne vozis (u smislu posjedovanja i odrzavanja). Narod ti ovdje lupa pluseve, a evo komentari ti ulaze u sferu ''vrijedjanja'' po nacionalnoj osnovi.
Kao VW nije ''sveta krava'' u Hrvatskoj? Sta je Auto Zubak u Hrvatskoj? U Srbiji je Fiat zastupljeniji od VW-a, dok je u Hrvatskoj obrnuto pa ne vidim po kom osnovu dajes takve zakljucke na racun Srba (iako licno vozim VW)...

Srđan

pre 5 godina

Ivan ZG
Nije stvar u prostoru na zadnjoj klupi Forda Mondea, vec u tvom ''popovanju'' o korejancima i japancima koje uopste ne vozis. Dajes savjete o kupovini necega u sta ni sam ne vjerujes... Pa i sve da imas koju dionicu KIA/Hyundai ili Suzukija vjerodostojniji bi bio kao vlasnik njihovih vozila.
Imam kolegu koji ima KIA Ceed (2014.god) i njegovo misljenje mi je uvjerljivije od likova poput tebe. Auto ga dobro sluzi i ima samo rijeci hvala za KIA vozila, ali ostaje samo da se vidi po kojoj cijeni ce je prodati kao polovnjaka, sto nije zanemarivo.
Zapravo likovi poput tebe vodjeni licnim interesom prave samo anti-reklamu, a vjerujem da bi sutra pisao hvalospjeve o VW samo da ti to neko plati. Ko zna, mozda si i bio na platnom spisku VW-a, pa samo ''promijenio dres''.
Jos jednom da ponovim kako je VW ''sveta krava'' u Hrvatskoj i BiH, u Srbiji nije nikada bio...

Pedja

pre 5 godina

Bas su seksipilni... Sto novija kola izbacuju, tako im izgledaju sve vise kao spjes satlovi. To je bas mnogo seksipilno i elegantno. Vise mi sa onim plavim svetlom u enterijeru izgledaju kao sintisajzer. A na kraju krajeva ono H na haubi nikad nece biti seksipilno, jbg.

Ivan ZG

pre 5 godina

Srđan@

Teško je sa tobom polemizirati kada ti uopće ne pročitaš moj komentar ali zato ponovo pišeš komentar. Na šta?
Kažeš U RH je VW "sveta krava", a Golf nije ni u prvih 20 najprodavanijih auta individualnim kupcima. Pa po čemu je onda "sveta krava" u RH? VW kod nas nije na cijeni. Dapače, isto godište Yarisa košta više od Pola za 1.000€.
A u Srbiji se ti brineš kako će tvoj prijatelj prodati KIA auto iako sam kažeš da mu ništa ne fali. Ti si vjerojatno svjestan da tvoj Golf po kvaliteti nije ravan sa ovom KIA-om, ali se nadaš da ćeš nekome svoj jednog dana uvalit za dobre novce.
Mene ne zanima prodajna cijena polovnog auta kada kažem za neki auto daje dobar. Ja nisam trgovac i ne kupujem svoj auto u namjeri da ga odmah prodam. A ako je auto dobar mogu ga voziti i 10 godina.
A te fore o platnim spiskovima su za malu djecu. Znači po tebi mene iz RH plaća tko da pišem protiv VW automobila na srpskom portalu jer će šta onda biti???? Konstrukcija ti je kombinacija bujne mašte i bijesa kada netko napiše nešto protiv tvog auta tj. njegove marke. Baš dječji. Još da ti bacim kanticu sa pijeskom i skroz bi se izgubio.

Ivan ZG

pre 5 godina

Srđan@

Nije mi jasno što si mislio pod time da mi je "izletilo" da moj stari Mondeo ima više mjesta na stražnjoj klupi od novoga. Pa to može svatko povjeriti i to su činjenice. Sjednite u karavan MK3 model (2001.-2007.) na stražnju klupu i u najnoviji Mondeo. Mjesta za glavu ima manje ali ne puno, ali komfor tj. prostor za noge je drastično manji u novom modelu. Zašto je tako, pitajte dizajnere. Inače meni novi Mondeo izgleda prelijepo, ali od auta od skoro 5 m dužine očekuješ sa pravom vrhunsku prostranost i naprijed i pozadi.
Vozio sam godinama Hyundai Pony i Accent, a u više navrata i prijateljev i20 i vrlo dobro znam dobre i loše strane Hyundai auta.
Najbolji prijatelj i sestra imaju Alfu pa i tu imam brdo informacija iz prve ruke koliko se kvare i kako idu (vozio sam Alfu 33, 156 i sada 159).
Sestra ima i Yarisa pa sam i njega vozio više puta na duža putovanja i po gradu. Godinama sam vozi Ford Escort i Daewoo Nexiju pa znam i njih.
Pa sada, jedino da sam taksist imao bi puno više iskustva vožnje raznih modela. E da i u rumunjskoj sam godinu dana vozio službeni Logan.

I na kraju nitko mi nije odgovorio koje dionice bi kupio da ima priliku. One od Alfe ili one od Hyundaija?
Pa da vidimo koliko zagriženih alfista vjeruje u budućnost Alfe. Ili bi ipak razum prevladao.
Vidim samo da kod mnogih kada ih nešto ili netko bocne proradi inat. Ali to nije argument.

Ivan ZG

pre 5 godina

markos, Milojko, Drajver, Srđan@

Moj komentar da je VW u Srbiji "sveta krava" i da samim time niste objektivni promatrači automobilske industrije očito je pogodio u sridu (što bi rekli Dalmoši). I ne znam kako je to vrijeđanje po nacionalnoj osnovi kada je istina i ne treba se toga stidjeti.
Ja npr. cijenim japanske i korejske aute zbog njihovog perfekcionizma i želje da naprave pouzdan, trajan i pristupačan auto. Uz to nikada ne spavaju na lovorikama tj. nikada nisu zadovoljni napravljenim nego samo razvijaju dalje i dalje i dalje...
Ja radim u RH za plaću, a vi? Firma se bavi elektromaterijalom za jake struje i nema veze sa autoindustrijom. Ja sam nekada davno radio u auto industriji u Daciji u Rumunjskoj, dakle u proizvodnji. I to bio i ostao moj jedini profesionalni doticaj sa auto insdustijom.
VW je na prvom mjestu po prodaji u RH, ali samo zbog renta car agencija. Privatno, od VW koncerna, samo je Oktavija među prvih 10 po prodaji! Toliko o tome koliko Hrvati vole VW aute.
Poredak prvih 10 je (ako sam dobro zapamtio redosljed) Vitara, Sandero, i20, SX4 S- Cross, Clio, Oktavija, Yaris...
Samo ovdje se može pročitati da je Rimac otkupio patente!???????? Pa Rimac je sve i zaradio prodajući svoje znanje, a ne da ga je kupovao. Netko je jako polupao lončiće.

Volim raspravu na temelju argumenata, ali vi niste argumentirano pobili niti jednu moju tezu.

Srđan

pre 5 godina

Nema tu nikakve polemike kada pises komentare vodjen svojim licnim interesom, a ne iskustvom...
Kao prvo VW je najprodavaniji u R.Hrvatakoj, dok je FIAT najprodavaniji u Srbiji. Ne znam koji dio u ovim podatcima nije jasan...
Kao drugo nisam iz Srbije vec iz Banja Luke, mogao si to skontati po ijekavici kojom pisem...
Nema tu nikakvog bijesa, vec mi je bljutavo voditi polemiku sa nekim ko hvali nesto u sta ni sam ne vjeruje.
Iz tvojih komentara se vidi da su cist PR, tako da si providan i zapravo ti je jedini problem sto ti takav PR ima sve slabiju prođu...
Kolega sa Ceedom pravi dosta manju kilometrazu od mene, tako da ima premalo argumenata za pravu raspravu o kvalitetu...

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Замислите да стварно направе заводљив ауто, а ви сви их пљували :Д Ако ћемо о најлепшим аутомобилима неке марке, то није Алфа, већ Мазда, другари. Ја сам Алфиста и ово сам написао тешка срца. Што не би направили нешто што мами погледе? Поставиш циљ, обезбедиш средства, уложиш труд, пустиш мало крви, доста зноја и успећеш. Алфа се једноставно није потрудила довољно са последња 2 модела - на једном фарови изгледају као разрока особа, код другог модела задњица изгледа као једногрба камила. Нађите Мазди грешку у дизајну (не причам о квалитету, већ о дизајну).

sremac

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.

raketaš

pre 5 godina

Koliko god se trudili, uzimali evropdke dizajnere itd. japanske i korejske aute i dalje prepoznajem na prvu. Uvek ima nešto na njima što ih odaje. Pošto mi je dizajn i spoljni izgled auta najvažniji, zaobilazim ih u širokom luku.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Замислите да стварно направе заводљив ауто, а ви сви их пљували :Д Ако ћемо о најлепшим аутомобилима неке марке, то није Алфа, већ Мазда, другари. Ја сам Алфиста и ово сам написао тешка срца. Што не би направили нешто што мами погледе? Поставиш циљ, обезбедиш средства, уложиш труд, пустиш мало крви, доста зноја и успећеш. Алфа се једноставно није потрудила довољно са последња 2 модела - на једном фарови изгледају као разрока особа, код другог модела задњица изгледа као једногрба камила. Нађите Мазди грешку у дизајну (не причам о квалитету, већ о дизајуну).

PRAVI VALTER

pre 5 godina

Odmah čim budete postojali 108 godina i kada se budete bavili trkama 107 godina!!! I kada Enco Ferari otkupi vaše trkačko odeljenje i napravi Ferari tim!

Molder

pre 5 godina

Ovima nije nista sveto,misle da su bogom dani za sve i da sve znaju...A sveznanje je jako teska stvar,jer se ispostavi da taj koji to misli na kraju nista ne zna...Cuj,njihovi modeli posle deset godina lice na posude za smece nekog JKP preduzeca,kakav crni seksipil...

Ivan ZG

pre 5 godina

Koliko potcjenjivanja jedne kompanije koja je najbrže napredovala i najbrže se transformirala u zadnjih 20 godina i koja je danas na 4. mjestu na svijetu!
Uz to je na tom mjestu sama za razliku od VW-a koji ima valjda 15 brendova ili Renault-Nissan-Mitsubishi kompanije.

Najbolji su mi ovi što kažu da se ništa ne može bez tradicije dobro napraviti. Pa gdje je bio Rimac prije 20 godina? A danas ima najjači i najbrži električni auto kojem se svi ti koji postoje 100 godina. Čak kupuju i udjele ne bi li se dokopali njegovog znanja. Jedan Porshe!
I tako vi mislite da jednoj kompaniji koja zarađuje više milijardi godišnje može biti problem dizajner ako si je zacrtala da će na tome jako poraditi.
Pa mogu zaposliti 100 najboljih svjetskoh dizajnera. 100, a ne 1.
Uostalom već imaju bivšeg dizajnera Audija kao predsjednika kompanije.
Koga on odredi za zapošljavanje - zaposlit će ga.
Kada bi usporedili Optimu i Passat siguran sam da bi većina rekla da je Optima ljepša (ne u Srbiji jer na vas VW znak djeluje magično).
Kada bi usporedili auto KIA Stinger i neku Alfu rezultat bi bio 50:50.
Tako da previdjeti kako će se razvijati stvari u budućnosti...

A vi? U koga bi prije uložili svoje novce? U Alfu ili Hyundai? Pa vidite da ste znate odgovor na pitanje što će biti u budućnosti. Ona je sasvim izvjesna.

kiki ns

pre 5 godina

Sa AR -om mogu da se sprdaju po pitanju kvaliteta i pouzdanosti,
ali tradiciju moraju poštovati.
Po meni i lepotu, ali "lepota je u oku posmatrača" tako da ne bih previše o tome.
O Hjundajiu sve naj... ali ipak moraju još da rade da bi se približili jrdnom takvom brendu kao što je Alfa Romeo.

Logic

pre 5 godina

Pa realno Mazda je japanska Alfa tako da moze biti Hyundaj Korejska Alfa al kopija ko kopija nikad bolja od originala a o istoriji nema smisla
a sto se tice alfa/fiat kvalitete na ovu pricu se loze samo balkanci i shvabe
prvi zbog neznanja i citanja prevedenih nemackih edicija novina) a drugi zbog jala
Ako pogledate qualty reporte iz recimo Engleske koja nema jakog nemackog lobija (citaj potplacene novinare i adac) onda je vec vise od 10 g Alfa ispred recimo Audia naravno japanci su vise ali VAG NIJE

Vozač

pre 5 godina

Za početak ako bi ste našli Srbiju na karti i uveli kvačilo kao deo koji je u garanciji od 150.000 km koliko je za motor i ostale delove... Seksipil ćr sam doći.

moron

pre 5 godina

"Lepota je u oku posmatrača". Meni je Huyndai dizajnom ok.
Dopada mi se jako novi i30. Dizajn enterijera mi je ok. Kada se pojavio bilo mi je fascinantno da serijski ima AEB (i time su mnogi pravdali njegovu visiku cenu), ali danas ne samo da još neki serijski imaju AEB, već serijski imaju i sve ostale elemente aktivne bezbednosti (poput civica), dok je kod nekih opciono za relativno mali novac moguće doplatiti apsolutno sve što postoji od tih sistema. Tako da je i30 tu "prednost" u medjuvremenu izgubio, a suludo visoka cena je ostala.
Ono što mi je za nevericu, jeste lumbalna podrška. i30 je nema u Srbiji ni u najvišem peketu, Launch Edition, za 16.990 uz atmos. 1,4. Mislio sam najpre da je greška (ali, tražio sam to i u salonu "pola sata" u kolima, i zaista nema ), a onda sam video da to nema ni Elantra u najvišem peketu, a da npr. Kona to ima tek za 25.690. Banalnu lumbalnu podršku. Neverovatno. Meni je to "must have".
A cenu su baš "zabiberili". Tako da me ne čudi što novi i30 HB srećem po Beogradu "često" koliko i Optimu SW ili i40 SW.
Niti me čudi što nemaju čak ni cenovnik za i30 SW. Kome će da prodaju atmosferski karavan 1,4 za "16.990 + X" ? Za jedno barem 18.000 ?
Gledaju li oni cene konkurencije? Pa, za oko 18.000 možeš da kupiš 308 SW Active 1,2 e-THP 130 sa novim 8AT. I to sa "prokletom" lumbalnom podrškom ... Ali, za mene, ne tako lepog enterijera kao i30.
Tako možda da se uvoznik malo "osvrne", pre nego svojim autizmom "sahrani" odličan i30 HB i SW ...

Милош

pre 5 godina

Лако је предпоставити да са оваквим развојем и наоредком компаније, њихови планови буду и реализовани. Имају игроман новац и технологију тако да су већ сада у самом светским врху. За 10- 15 година биће марка која је цењена, тражена и призната.

DTM

pre 5 godina

u pravu ste kad kažete da oni nisu japanci... Japanci su još gori sa dizajnom, kod korejanaca se vidi bar pomak napred a japanci sve gori i gori, rugla na 4 točka...

vozač hyundaia

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.
(sremac, 07. avgust 2018 17:40)

Prgllednost jeste očajna, ali ništa gora od ostalih vozila u klasi. Motor je fantastičan, naravno u odnosu na ostale benzince slične zapremine. Koje su tačno Vaše zamerke, jako me zanima.

Voša

pre 5 godina

Neki se smeju kompaniji koja postoji više od 50 godina. Imaju novca da kupe Srbiju da mogu, dogoročan plan neke kompanije mi ne možemo znati. Ja im želim svu sreću.

abc

pre 5 godina

kad se kaže alfa romeo onda iole prosečan poznavalac automobila ne govori samo o njenom izgledu , nego se misli i o njenim motorima koji su kroz generacije pružali užitak u voznji sa svojim performansama, da ne pričamo o formuli 1. tako da hyndai može da napravi lep auto, niko mu to ne brani i to je ok, ali porediti alfu sa sobom samo zbog izgleda ja zaista smešo, pogotovo ako pričamo o konfekcionasu. Jer lepota bez srca, ne znači nista.

sim

pre 5 godina

Fali im jedno 80 godina istorije (po mogućstvu trkačke). Mogu možda da naoprave lep brz i kvalitetan auto ali fali. Isto kao što GTR ne može da se prodaje po ceni Ferrarija. Niko ga ne bi kupovao.

X

pre 5 godina

@Igor Prijatelju, kod Alfe nikada nije bilo upitno prodaja, ona je za fanatike i zaljubljenike, ne za masu (poput tebe) i masovnu proizvodnju... Ali ti to nikada neces razumeti jer kupujes vozilo za voznju od tacke A do tacke B i slusas racio...

Ivan ZG

pre 5 godina

Srđan@

Nije mi jasno što si mislio pod time da mi je "izletilo" da moj stari Mondeo ima više mjesta na stražnjoj klupi od novoga. Pa to može svatko povjeriti i to su činjenice. Sjednite u karavan MK3 model (2001.-2007.) na stražnju klupu i u najnoviji Mondeo. Mjesta za glavu ima manje ali ne puno, ali komfor tj. prostor za noge je drastično manji u novom modelu. Zašto je tako, pitajte dizajnere. Inače meni novi Mondeo izgleda prelijepo, ali od auta od skoro 5 m dužine očekuješ sa pravom vrhunsku prostranost i naprijed i pozadi.
Vozio sam godinama Hyundai Pony i Accent, a u više navrata i prijateljev i20 i vrlo dobro znam dobre i loše strane Hyundai auta.
Najbolji prijatelj i sestra imaju Alfu pa i tu imam brdo informacija iz prve ruke koliko se kvare i kako idu (vozio sam Alfu 33, 156 i sada 159).
Sestra ima i Yarisa pa sam i njega vozio više puta na duža putovanja i po gradu. Godinama sam vozi Ford Escort i Daewoo Nexiju pa znam i njih.
Pa sada, jedino da sam taksist imao bi puno više iskustva vožnje raznih modela. E da i u rumunjskoj sam godinu dana vozio službeni Logan.

I na kraju nitko mi nije odgovorio koje dionice bi kupio da ima priliku. One od Alfe ili one od Hyundaija?
Pa da vidimo koliko zagriženih alfista vjeruje u budućnost Alfe. Ili bi ipak razum prevladao.
Vidim samo da kod mnogih kada ih nešto ili netko bocne proradi inat. Ali to nije argument.

Srđan

pre 5 godina

Ivan ZG
Nije stvar u prostoru na zadnjoj klupi Forda Mondea, vec u tvom ''popovanju'' o korejancima i japancima koje uopste ne vozis. Dajes savjete o kupovini necega u sta ni sam ne vjerujes... Pa i sve da imas koju dionicu KIA/Hyundai ili Suzukija vjerodostojniji bi bio kao vlasnik njihovih vozila.
Imam kolegu koji ima KIA Ceed (2014.god) i njegovo misljenje mi je uvjerljivije od likova poput tebe. Auto ga dobro sluzi i ima samo rijeci hvala za KIA vozila, ali ostaje samo da se vidi po kojoj cijeni ce je prodati kao polovnjaka, sto nije zanemarivo.
Zapravo likovi poput tebe vodjeni licnim interesom prave samo anti-reklamu, a vjerujem da bi sutra pisao hvalospjeve o VW samo da ti to neko plati. Ko zna, mozda si i bio na platnom spisku VW-a, pa samo ''promijenio dres''.
Jos jednom da ponovim kako je VW ''sveta krava'' u Hrvatskoj i BiH, u Srbiji nije nikada bio...

Reziel

pre 5 godina

Samo još da naprave benzinski motor koji nije krš.Vozim elantru(2013) 1.6 benzin,motor je očajan preglednost u nazad kao da voziš tenk u rikverc,više nikad Hyundai.
(sremac, 7. avgust 2018 17:40)

Da li si probao auto kada si ga kupovao ili si ga naručio preko neta na osnovu slika? Naveo si dve mane koje si mogao da vidiš u bukvalno prva tri minuta probne vožnje, čak si preglednost mogao da provališ i bez uključivanja vozila.

Rico Suave

pre 5 godina

Šta voziš? Hyundai. A ti, šta voziš? Alfa Romeo. Možda će za jedno 100 godina moći da se govori o poređenju seksipila ova dva brenda

markos

pre 5 godina

@IvanZG
kažeš na nas u Srbiji,a šta je sa vama susjedi šta vama deluje magično vi inače niste balkanci nego Marsovci ili šta već ? Uostalom ako ti se ne dopada,ti lepo na neki Hrvatski portal pa tamo malti praznu slamu !

Ivan ZG

pre 5 godina

markos, Milojko, Drajver, Srđan@

Moj komentar da je VW u Srbiji "sveta krava" i da samim time niste objektivni promatrači automobilske industrije očito je pogodio u sridu (što bi rekli Dalmoši). I ne znam kako je to vrijeđanje po nacionalnoj osnovi kada je istina i ne treba se toga stidjeti.
Ja npr. cijenim japanske i korejske aute zbog njihovog perfekcionizma i želje da naprave pouzdan, trajan i pristupačan auto. Uz to nikada ne spavaju na lovorikama tj. nikada nisu zadovoljni napravljenim nego samo razvijaju dalje i dalje i dalje...
Ja radim u RH za plaću, a vi? Firma se bavi elektromaterijalom za jake struje i nema veze sa autoindustrijom. Ja sam nekada davno radio u auto industriji u Daciji u Rumunjskoj, dakle u proizvodnji. I to bio i ostao moj jedini profesionalni doticaj sa auto insdustijom.
VW je na prvom mjestu po prodaji u RH, ali samo zbog renta car agencija. Privatno, od VW koncerna, samo je Oktavija među prvih 10 po prodaji! Toliko o tome koliko Hrvati vole VW aute.
Poredak prvih 10 je (ako sam dobro zapamtio redosljed) Vitara, Sandero, i20, SX4 S- Cross, Clio, Oktavija, Yaris...
Samo ovdje se može pročitati da je Rimac otkupio patente!???????? Pa Rimac je sve i zaradio prodajući svoje znanje, a ne da ga je kupovao. Netko je jako polupao lončiće.

Volim raspravu na temelju argumenata, ali vi niste argumentirano pobili niti jednu moju tezu.

ciga

pre 5 godina

@X
Daj nemoj lupetati leba ti,davno je to vreme prošlo.Koje zaljubljenike čega,u Alfe jtd koje daju poseban šmek,čega šmek ? Ti znaš za čega su pravljene,pa pravljene se da se prodaju kao i svaki proizvod na ovom svetu.Ako se ne prodaju,nema ni para i to je jedini motiv svakog proizvođača PRODAJA.Ne neki zaostali romantik kao neki ovde,od romantike se ne živi !

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1427950#k27879694

Pa doticni ZG Ajvan je u komentarima pisao da je radio ili radi za hyundai.

A ovo vredjanje, pa malo po malo pa nas izvredja, sada moze se i reci direktno na nacionalnoj osnovi. Ne znam samo zasto se to dopusta.

Ali eto on zna, posto je vozio i stinger i alfe i ostalo i gleda i u buducnost pa ce nama brdjanima koji se lozimo na vw objasniti.

I kao slag na tortu nam prodaje price u vezi rimca koji je otkupio patente... kao da je Nikola Tesla pa je do svega dosao mukotrpnim visedecenijskim istrazivanjem na parcetu papira.

PS Tesla je Srbin.

Srđan

pre 5 godina

Ivan ZG

Recimo da ti je konacno pala maska. Radis PR za Suzuki i KIA/Hyundai vec duze vremena, a vozis Ford. Tako si jednom prilikom ''izletio'' kako tvoj stariji Ford Mondeo ima vise prostora na zadnjoj klupi od novog modela. Iz tog razloga ne razumijem kako mozes biti tako dobar promoter korejskih i japanskih vozila kada ih uopste ne vozis (u smislu posjedovanja i odrzavanja). Narod ti ovdje lupa pluseve, a evo komentari ti ulaze u sferu ''vrijedjanja'' po nacionalnoj osnovi.
Kao VW nije ''sveta krava'' u Hrvatskoj? Sta je Auto Zubak u Hrvatskoj? U Srbiji je Fiat zastupljeniji od VW-a, dok je u Hrvatskoj obrnuto pa ne vidim po kom osnovu dajes takve zakljucke na racun Srba (iako licno vozim VW)...

Pedja

pre 5 godina

Bas su seksipilni... Sto novija kola izbacuju, tako im izgledaju sve vise kao spjes satlovi. To je bas mnogo seksipilno i elegantno. Vise mi sa onim plavim svetlom u enterijeru izgledaju kao sintisajzer. A na kraju krajeva ono H na haubi nikad nece biti seksipilno, jbg.

EU Citizen

pre 5 godina

Kad Hyndai, kompanija koja je za poslednjih par decenija napravila neverovatan napredak, iz dinamične i moderne države u kojoj su najuspešniji proizvođači elektronike na svetu, to kaže, i mogu da donekle poverujem, jer presedani, poglavito japanski, postoje, recimo "Mazda", možda jedini azijsli brend kojimada je po pitanju seksepilnosti, Alfa visoka prepreka za dostizanje i preskakanje. Kada to kažu dosadni luzeri iz Volfsburga u delimičnom državnom vlasništvu i iz redtardirane, socijalsitičke, sive, turobne, ružne, antiseksi Nemačke, mogu samo da se smejem...

Milojko

pre 5 godina

@Ivan ZG
Koliko botovanja nekog ko to radi za platu.
Cisto za ljude koji nisu upuceni (ako takvih pored poplave tvojih komentara uopste ima) trebalo da bi moderacija uz tvoje komentare da stavlja oznaku PR.

Ivan ZG

pre 5 godina

Srđan@

Teško je sa tobom polemizirati kada ti uopće ne pročitaš moj komentar ali zato ponovo pišeš komentar. Na šta?
Kažeš U RH je VW "sveta krava", a Golf nije ni u prvih 20 najprodavanijih auta individualnim kupcima. Pa po čemu je onda "sveta krava" u RH? VW kod nas nije na cijeni. Dapače, isto godište Yarisa košta više od Pola za 1.000€.
A u Srbiji se ti brineš kako će tvoj prijatelj prodati KIA auto iako sam kažeš da mu ništa ne fali. Ti si vjerojatno svjestan da tvoj Golf po kvaliteti nije ravan sa ovom KIA-om, ali se nadaš da ćeš nekome svoj jednog dana uvalit za dobre novce.
Mene ne zanima prodajna cijena polovnog auta kada kažem za neki auto daje dobar. Ja nisam trgovac i ne kupujem svoj auto u namjeri da ga odmah prodam. A ako je auto dobar mogu ga voziti i 10 godina.
A te fore o platnim spiskovima su za malu djecu. Znači po tebi mene iz RH plaća tko da pišem protiv VW automobila na srpskom portalu jer će šta onda biti???? Konstrukcija ti je kombinacija bujne mašte i bijesa kada netko napiše nešto protiv tvog auta tj. njegove marke. Baš dječji. Još da ti bacim kanticu sa pijeskom i skroz bi se izgubio.

Srđan

pre 5 godina

Nema tu nikakve polemike kada pises komentare vodjen svojim licnim interesom, a ne iskustvom...
Kao prvo VW je najprodavaniji u R.Hrvatakoj, dok je FIAT najprodavaniji u Srbiji. Ne znam koji dio u ovim podatcima nije jasan...
Kao drugo nisam iz Srbije vec iz Banja Luke, mogao si to skontati po ijekavici kojom pisem...
Nema tu nikakvog bijesa, vec mi je bljutavo voditi polemiku sa nekim ko hvali nesto u sta ni sam ne vjeruje.
Iz tvojih komentara se vidi da su cist PR, tako da si providan i zapravo ti je jedini problem sto ti takav PR ima sve slabiju prođu...
Kolega sa Ceedom pravi dosta manju kilometrazu od mene, tako da ima premalo argumenata za pravu raspravu o kvalitetu...