Utorak, 07.08.2018.

11:10

Vučić o KiM: Ostaju dva puta, biće nas milion manje ako...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za štampu da lakog i bezbolnog rešenja kosovskog problema nema.

Izvor: B92

Vuèiæ o KiM: Ostaju dva puta, biæe nas milion manje ako... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 5 godina

@Alban,
A sta to vas sprecava da usrecite Srbe odmah? Da pokazete Svetu da ste bolji od Srpskih vlasti. Onda ce Srbi sa KiM sami reci Vucicu da ide odakle je dosao.
Recimo da Srbi imaju svoj univerzitet, da ga vi sagradite kao mi vama (fala bogu para od droge, bubrega i "poreza" gastarbajterima koliko hoces), da osnujete i finansirate jedno 5-6 novinskih kuca kao mi vama, da Srbima osnujete i finansirate TV na Srpskom, kao mi vama, da Srbima date pokrajinu unutar drzave Kosovo i da je dotirate...kao mi vama.
Pazi samo da se ne zagrcnes...

bizmark

pre 5 godina

Podela Kosova je jedino resenje. Ljudi to je realnost.Sever plus gde su Verski objekti i par opstina juzno od Ibra. Sta ce nam teritorija gde su Albanci 100%.

Djordje

pre 5 godina

Srba ce biti i dva miliona manje ako ne sredimo ovu drzavu... pocevsi od sudstva, korupcije, stranackih veza i javnih nabavki, kraduckanja, itd. To sve zajedno nema nikakve veze sa resavanjem statusa Kosova a ima svake veze sa kojom god strankom da je na vlasti, i to sada, a ne pre deset godina.

marija

pre 5 godina

Kako je iz svih oružja napao one koji su protiv podele KiM i nazvao ih stranim agentima, uključujući i SPC (?),
dolazi se do zaključka da je za Vučića rešenje podela Kosmeta.

I onda će priznati tzv.kosovo u UN.

Tko lezi ne bjezi

pre 5 godina

"Alban"
U mom gradu zivi mnogo Madjara,Bunjevaca,Hrvata,Albanaca.Svi rade i zive zajedno sa nama Srbima.Uvazavamo se,oni drze svoje obicaje,posecujemo se i druzimo.Albanci na Kosovu su imali sva prava u Srbiji.Problem je nastao onoga momenta kada ste krenuli u odcepljenje.Ako vec govoris o Albanskim zrtvama bilo bi posteno spomenuti i Srpske zrtve.Mislim da i vi imate za dobrog razloga da se izvinite Srpskom narodu.Neverujem da mislis da Albanci nisu svirepo ubijali Srbe.Trenutno ste u prednost,imate podrsku USA,i jednog dela EU.Budi siguran da se sve menja i da ma kako se ova situacija cinila dobra za vas,nije zavrsena .

alban

pre 5 godina

London Calling

Ja znam da sam u pravu, ja sam alban ;), ali ne verujem da vecina vas razume ono o cemu sam ja pisao, jer da je tako, ne biste birali Dacica Vucica i Nikolica da vam vode drzavu. Da ste bili pametni i iskreni, trebali bi ste da trazite izvinjenje svuda tamo gde ste ubijali neduzne ljude. A posle toga ste trebali odma da priznate Kosovo da bi srbi sa Kosova ziveli puno srecnije zajedno sa svima, a ne Ovako sa istim politicarima po dvadeset Godina i vise na vlasti.

Cokoladica

pre 5 godina

Mislim da bismo trebali priznati i dati Kosovo Albancima u sadasnjim granicama zajedno sa svim nasim stanovnicima i imovinom nase Crkve. Omoguciti Srbima sa Kosova preseljenje u Srbiju ako hoce. Mislim da je vreme da zapecatimo zauvek paragraf Kosovo u nasoj istoroji i da ga preselimo samo u nas identitet. Ta teritorija nije ono Kosovo koje mi imamo u mislima kada kazemo kosovski zavet. Kosovo je tamo gde su Srbi, a ne na ovoj teritoriji na kojoj zivi neko drugi.

Bella75

pre 5 godina

Ni malo lak zadatak. Verujemo da cete i ovaj, kao i mnoge zadatke u nizu,resiti na pravi nacin, u ineresu svih gradjana Srbije i svih Srba na KiM.

razmišljanja

pre 5 godina

Nadamo se da su političari shvatili šta je plan i cilj za Kosovo i da se ono ne sme nikome udeliti.To je sveta srpska zemlja. Ode li Kosovo iz Srbije, Srbije ubrzo neće ni biti. Više je već jasno da će se, posle odlaska Kosova iz Srbije, nastaviti dalje čerupanje Srbije dok ona nestane. Zato Kosovo mora ostati u Srbiji a, u kom obliku autonomije, to treba da bude predmet dogovora.

1389

pre 5 godina

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.
(petar, 7. avgust 2018 17:06)

A da smo pre rata počeli pregovore o integraciji u Austrougarsko carstvo sad bi bili Austrijanci u EU i bilo bi nas više milion i dvesta hiljada koji su uzaludno stradali za stvaranje te jugoslavije tj velike srbije

S one strane Dunava

pre 5 godina

Neko sam ko podrzava Vucica (i to samo zato sto su ostali katastrofa)
(pedja Dorcolac, 7. avgust 2018 17:35)

Pa nije mi jasno ko može biti veća katastrofa od Vučića, bio je dio najgoreg razdoblja srpske istorije još od Seče knezova.
Kakvi god da jesu ti žuti, zeleni i ljubičasti teško da mogu biti gori od njega. Čak naprotiv, kad je 2000. otišao u opoziciju BDP Srbije je bio 6 milijardi dolara a onda ovi koji su "katastrofa" su to podigli do 2008. godine na skoro 50 milijardi što je skok od preko 830%.
Po svim parametrima ekonomski lagano idete opet prema onom stanju ko devedesetih, samo na drugačiji način!

2050

pre 5 godina

Dok jug uzmu Albanci, istok Bugari, Vojvodinu malo prekroje Mađari ostace samo beogradski pasaluk. Srbijo, nisi bolje ni zasluzila...
(Srđan, 7. avgust 2018 17:07)

A BG ce da podele Arapi, Turci i Kinezi

2050

pre 5 godina

predsednice proctaj ustav clan 8:Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.
Granica Republike Srbije je nepovrediva
(bob, 7. avgust 2018 16:15)
U Ustavu ne pise ni duzina ni trasa granice tako da je taj clan besmislen

Bojim se matematike

pre 5 godina

Da ce nas milion biti manje svakako,resili ili ne Kosovo. Pitanje je da li ce sirijskih azilanata biti dva miliona vise u Srbiji?U tom slucaju i vuk sit a i ovce na broju, mislim na nas ostale u Srbiji,a mozda i Nemci daju koju paru

Manu Chao

pre 5 godina

Kako te nije sramota barabo jedna? Šta znaci recenica...”zarad budućnosti Srbije..” izadji na tv kod onog tvog Marica i objasni šta znaci ta recenica kojom služite narod na tepsiji već decenijama? Sramoto jedna glasao sam za tebe jer sam mislio da si drugaciji od izdajnika Tadića, i cele Dosovske agenture a tebi je najvažnija tvoja karijera. Pa nećeš uci u istoriju sa ovakvim ponašanjem, pa nije narod toliko slep i strasljiv, sto bi Cane rekao ... tamo gde je srce tamo sija sunce, tamo gde je strah tamo živi mrak...

Ja

pre 5 godina

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.
(petar, 7. avgust 2018 17:06) # Link komentara

1915.povlacenje na Krf,1918.vracanje.pobednici nema sta.
Bosnu nikad niste imali do Daytona,djelove Hr ste imali od 91.-95.
Manje mastaj o mitomanskoj povijesti.gledajte u buducnost.i da placa nebude 200e

CATAPA

pre 5 godina

Ja očekujem da će Srbija po običaju od dva puta odabrati onaj samoubilački. Bilo bi čudo da bude drugačije jer i rusofilska Srbija nije ništa drugačija nego što je ikad bila. Dok je vode zadrigli popovi i ruski špijuni uvek će biti tako: od dva puta, Srbi precizno izaberu onaj gori po sebe, a bolji za Rusiju.
Srbija je oduvek samo ruska karaula. U Srbiji se mir shvata kao pauza, dok ne stasa nova generacija za žrtvovanje zadojena pravoslavljem i rusofilijom. Pa, otprilike, to je to sada.

Katarina

pre 5 godina

Tesko je boriti se za nesto, sto su pre nas prodali i izdali. Vucic je covek koji zeli dogovor,bez sukoba jer je to najbolje resenje za Srbiju.

petar

pre 5 godina

Priznace(mo) nezavisno Kosovo. Srbi ce dobiti neki minimum minimuma autonomije.
Za 10-15 godina cemo uci u EU. Otici ce jedno milion ljudi. Kad se bude malo poboljsala ekonomska situacija neki ce se vratiti (kao u Poljskoj i Ceskoj).

Bice nas manje. Ali cemo preziveti.

Jbg. Svi znate da je to tako i da ne mozemo pobediti NATO. A i iskreno, ko bi od svih vas zeleo da zivi sa Albancima u Pristini, velikom gradu, a ne nekom selu na nekoj planini na Kosovu. Ko? Ja ne bih. Jel bi vi voleli da vasa deca zavrse fakultet i da odu na Kosovo da tamo stvaraju porodicu, okruzeni albancima koji ih mrze i koji nas sikaniraju jos od 80-tih.

Voleo bih da mogu to da urade oni koji to zele ali verujem da bi se tamo vratili samo starci. Isto kao sa Krajinom, samo sto je ovo mnogo gore.

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.

pedja Dorcolac

pre 5 godina

Neko sam ko podrzava Vucica (i to samo zato sto su ostali katastrofa) ali nas ce biti milon manje i pre 2050.god i to samo zato ako budemo tezili EU. Pogledajte primere Bugarske, Rumunije, Poljske pa ako hocete i Hrvatske koliko su mladih izgubili jer su otisli trbuhom za kruhom. E to ce i nama da se desi nevezano za Albance. Podrzavam da treba naci resenje ali ne navrat-nanos. U svakom slucaju narod na REFERNDUMU mora doneti odluku a ne politicari

LondonCalling

pre 5 godina

"Vucic kao obicno prica ono sto bi on voleo da se desi, ali realnost je sasvim drugacija. Vucic odlicno zna, da Kosovo nece dati ni pedalj svoje zemlje a takodje zna da je doslo vreme i da ima samo dva puta: priznati Kosovo ili ne priznati Kosovo i ostati zadnja rupa u Evropi. Da je umesto Vucica na vlasti bio Djindic ili Cedomir Jovanovic, onda priznanje Kosova od strane Srbije ne bi uopste bilo neko iznenadjenje, jer se njihovi stavovi znaju od samog pocetka njihove politicke kariere, ali posto je Vucic u pitanju, i znamo njegovu politicku historiju i pod kojim parolama je dosao na vlasti, onda mu sada tesko pada da prizna Kosovo, zbog lazi koje je govorio u proslosti. Vucicev problem nije priznavanje Kosova, njegov problem je kako to uraditi a da gradjani Srbije ne budu ljuti na njega."
(alban, 7. avgust 2018 15:46)

Jesi "alban" ali si u pravu, od reci do reci. I svi mi to znamo, nisi otkrio toplu vodu...

wu

pre 5 godina

Ja se i plasim toga da ti platis tu neku tvoju političku cenu i probas da izadjes iz politike pa javnog života. To je u tvom slucaju sto se kaze "prešao igricu". Ovako zavrsi sve sto si i dogovorio pa kada zavrsis nisi im potreban i onda da odgovaras za sve sto si uradio 30 ili tada 40 god unazad

mich

pre 5 godina

Gospodine VUCICU, posto su nam svi pametni i mladi ljudi otisli u beli sve, mi "debili" koji smo ostali i docekali da nas ti vodis kao ovce, ne zelimo da se Kosovo prizna, jer smo to mogli da uradimo jos pre 18 godina, ALI SI TI I TEBI SLICNI, tada te iste politicare nazivao IZDAJNICIMA, tako da ako to nismo uradili za 18 godina NECEMO NI SADA !!!

stoper4

pre 5 godina

Pošto botovi samo lupaju minuse, mene baš zanima šta oni misle i za šta će da glasaju na referendumu, kad do njega dodje?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maja, 7. avgust 2018 16:31)

Glasaće za ono što im gazda kaže, a kad gazda zbriše da troši nakupljenu lovu oni će da ostanu i da se pitaju šta bi ovo

DrEurić

pre 5 godina

A da raditw da ojačate ekonomski ovaj narod i državu - da proizvodimo više i izvozimo i da smo u plusu i da pravimo sve od igle do lokomotive. Da prestanete sa ovim lopovlukom 30 i nešto godina. Ali teški se otresti te navike, laka i brza lova. Pa zato druže niko i neće da se bori. Dosta nam.je - posle 1. sv. pokrali pa došli posle 2. og komunjare - pokrali i oni pa došli Slobini - Mirini - pokrali kao ona prva 2. Pa DOS ovci i pro uvlakači - pokrali. Pa ti - kradete.
I šta ti očekuješ.
A isti ljudi kradu samo menjaju tim prvo SM tim pa u DOS timu su igrali takođe pa sad u tvom timu.

doktor

pre 5 godina

Okej,nije ti lako sto se toga tice i to svi znamo,ali nadji resenje! Predsjednik si drzave a samim tim imas apsolutnu moc u drzavi i na tebi je da nadjes dobro resenje ali da ne priznas Kosovo.. Ukoliko nemas nikakav plan,i ako ne mozes to da ispunis,daj ostavku onda.. Ako se prizna Kosovo to ce biti najveci poraz u istoriji Srpskog naroda..

Kole

pre 5 godina

Znači ako on prizna Kosovo, Srbi će početi da se razmnožavaju kao kunići i biće nas 11 miliona. Koji manipulator. Šta će sprečiti Albance da se šire na jug kad on planira da im napravi auto put do Niša. Bar da je rekao da će napraviti zid prema Kosovu kao Tramp prema Meksiku, što je takođe suludo. On je baš entuzijasta, očekuje da u njegovom sukobu sa SPC narod stane na njegovu stranu.

alban

pre 5 godina

Vucic kao obicno prica ono sto bi on voleo da se desi, ali realnost je sasvim drugacija. Vucic odlicno zna, da Kosovo nece dati ni pedalj svoje zemlje a takodje zna da je doslo vreme i da ima samo dva puta: priznati Kosovo ili ne priznati Kosovo i ostati zadnja rupa u Evropi. Da je umesto Vucica na vlasti bio Djindic ili Cedomir Jovanovic, onda priznanje Kosova od strane Srbije ne bi uopste bilo neko iznenadjenje, jer se njihovi stavovi znaju od samog pocetka njihove politicke kariere, ali posto je Vucic u pitanju, i znamo njegovu politicku historiju i pod kojim parolama je dosao na vlasti, onda mu sada tesko pada da prizna Kosovo, zbog lazi koje je govorio u proslosti. Vucicev problem nije priznavanje Kosova, njegov problem je kako to uraditi a da gradjani Srbije ne budu ljuti na njega.

paprdac

pre 5 godina

Kakve veze Kosovo ima sa demografskom situacijom??? Evo npr. Hrvati, nemaju problem Kosova niti ijedan spor sa najvecim silama, clanovi su EU pa opet im svake godine desetine hiljada ljudi napusti zemlju!!! Kakva je to logika onda da ako se odreknemo Kosova imacemo bolju buducnost???

dejan

pre 5 godina

Ja baš mislim suprotno. Ako se prizna Kosovo, onda sledi ulazak u EU i tek onda počinje egzodus Srba. Ljudi i sada odlaze iz Srbije ali se mnogi zbog vize i vraćaju. A onda kada budemo svi dobili pravo na rad u EU, onda ćemo otići svi bez povratka. Onda će nas biti ne 1 milion nego 5 miliona manje.Vraćaćemo se u Srbiju samo kao penzioneri gasterbajteri. Kosovo je svetinja koja nas čuva da opstanemo. Samo što to nismo ni svesni. Ako ga izdamo, više nas neće ni biti.

ja

pre 5 godina

Glupo je i pomisliti da nas čeka nešto bolje ako priznamo Kosovo. To je za evropu i usa gotova stvar, ruse i kineze baš briga. Ako ne priznamo kosovo ceka nas od zanemarivanja do sankcija.

Razuman

pre 5 godina

Dakle, ko ume malo bolje da čita izmedju redova-shvatio je kakvo rešenje Vučić sprema. Ide se na podelu Kosova, tj. korekciju granice. Nama sever Kosova, uz možda i neki koridor do Raniluga, Novog Brda i Gračanice, jer su to povezane opštine sa srpskom većinom, a uz to se i naslanjaju na teritoriju centralne Srbije. Kosovu će se verovatno pripojiti deo opština Preševo i Bujanovac gde su Albanci u većini, ali tako da pruga i autoput za Makedoniju ostanu u Srbiji..Zato do danas i nije formirana Zajednica srpskih opština-što da je formiraju, kada je iza zatvorenih vrata dogovorena promena granica. Zato je danas i Vučić rekao kako nam je problem što na 200 metara od Pančićevog vrha Kopaonika imamo granicu i Kforove patrole, pa zato očigledno želimo da tu granicu pomerimo južnije do Ibra i Mitrovice. Sve je to znak da će sever Kosova ići Srbiji, uz eksteritorijalnost srpskih manastira i enklava.

Njanjanja

pre 5 godina

Dijalog je uspesan?! Oni sve dobili, a jedinu tacku koju treba da ispune, koja je jednako trijumfalna kao i nasa pobeda protiv nato zlocinaca, ni to nece. Uz to oni javno smeju da iznose svoje planove jer to ne slabi njihovu pregovaracku poziciju. A planovi su im Južna Srbija. Koliko samo nebuloza u jednoj izjavi. A razlozi i opravdanje za nasu konacnu predaju, skriveni iza plasta boljitka nacije, tj. građana Srbije, su tek bez ikakvog smisla. Pogubila se kvazielita k'o radio Priština. Oj kukavno Srpstvo ugašeno..

predlog

pre 5 godina

Ovaj je pljunuti Sloba - ne zna sta hoce za KiM, ali zna sta nece.

Zar ti nije jasno - Albancima das prst, trazice ruku. Nazalost, svojom tupavoscu si dao malo pre sest godina, a sad ce I ostatak. I ruku I nogu, I telo I glavu, sve im daj da bi Srbija imala milion dusa vise, a sa tobom kao dozivotnim preCednikom.
Tito I Sloba ti nisu Ni do kolena.

vukca

pre 5 godina

koliko mi nemamo blage veze kao narod. Jos ni jedan od mojih komentara nisam video da je izbacen pa tako sumnjam da ce i ovaj biti.... A laze vucko kad kaze da 90 % nas ni ne zna kosovo,da 90% nas nije ni bilo dole niti ima u planu narednih 20godina,laze kad kaze da se pod pancicem vozi KFOR.... Jes stvarno laze on slao pismo medjunarodnom sudu vezano za Metohiju.... Udavicemo se u sopstvenom izmetu koliko smo pametni "gledajuci parove i ostale gluposti". Nas ne zasluzuje nasa Zemlja i nasi preci. Zato ja vidim kao odlazak vecine iz zemlje kao pravu stvar, da kukolj ode malo vani da se u disciplinovanijem drustvu prosveti i nauci nesto. A da se vrate kuci tek svaki 10 jer toliko otprilike vredi onih koji odu iz zemlje... Niko u ovoj zemlji nema strategiju vec 100 godina,a meni se cini da je ova garnitura naj odgovornija do sada samo , me plasi da nije kasno dosla" a svakako je preuzela mnogo smeca i odpada iz proslosti na sebe,kao i jako losu sliku u medjunarodnim vodama"....

rusosaurus

pre 5 godina

Vrlo interesantno da tokom celog govora nisu pomenute države koje ne podržavaju secesiju , a još manje da li i kako usklađujemo naše stavove sa njima.Među tim državama su i one koje nisu u krugu "bliskih" prijatelja kao npr Vatikan, niz arapskih država,Izrael (najomiljeniji saveznik USA), neke članice EU i NATO pakta , o Kini,Indiji i Rusiji ne treba ni govoriti. Ako mi dozvolimo kvazi tvorevini članstvo u UN direktno i indirektno podržavamo moguće secesionističke pokrete u državama koje su formalno na "našoj" strani.U Povelji UN stoji pravo država na teritorijalni integritet i u istoj ravni pravo naroda na samoopredeljenje . Pravo naroda na nezavisnu državu je prihvaćeno u vremenu raspada kolonijalnih imperija i odnosi se na narode koji nemaju državni suverenitet odnosno u ovom slučaju Albanci več imaju svoju nacionalnu državu od 1912.god..Sve u svemu nije mi jasno zašto sebi guramo prst u oko dok nas istovremeno "prijatelji tuku po glavi ?

poturanje laži kao devedesetih

pre 5 godina

Ovde se lažno podmeće da je pitanje Kosova suštinsko pitanje za budućnost Srbije. Nije, Srbija je postojala i sa Kosovom i bez njega. Ovde je suštinsko pitanje može li Srbija izdržati nepismene radikale na vlasti ili ne može - i očigledno je da ne može. Čak iako bismo podržali Vučića i njegovo rešenje za Kosovo, Srbija bi opet tavorila i propadala, verovatno čak i brže nego što je to danas jer bismo imali na granici veliku Albaniju koja bi nas pritiskala. Zato je jedino rešenje odbiti radikale i njihove predloge jer oni nikad nisu doneli nikom nikakvog dobra već samo rat i sukobe. Vučić je izdanak te politike i može da priča šta god hoće i da trpa na reči šlag sa šećerom, ko ima mozga neće mu poverovati a ko nema mozga neka ga komotno podrži - olupaće mu se to o glavu u vrlo skoroj budućnosti kad bude trebalo da se ponovo gine.
Stoga nam je jedina šansa da na predstojećem referendumu otkačimo i Vučića i njegove radikale i kosovske albance pa da onda sačekamo neka bolja vremena, dok se kao narod malo uredimo i privedemo zakonu i pravdi. Ako to ne uradimo, sutra na red dolazi Sandžak a onda dalje redom sve dok od Srbije ne ostane sužen beogradski pašaluk (čitaj Dedinje). Svaki častan čovek će odbiti radikalsku izdaju Srbije i u tom kontekstu je jasan ishod referenduma - pitanje je samo da li su srbi časni ljudi ili partijske čankolize.

кутловић

pre 5 godina

Вучићу, лепо реци да си за независност Косова и Метохије, а не да нам увијаш ту неке приче. Ја не знам чему журба да се то реши, једино ако си плаћен да то решиш, па да те притискају због тога.

Marko

pre 5 godina

Do 2013 godine i tvog potpisa na briselski sporazum mi smo imali sever kosova pod nasom kontrolom.vazili su zakoni srbije bile su institucije drzave srbije..onda si ti potpisao briselski sporazum i ukinuo zakone i institucije drzave srbije zbog zajednice srpskih opstina koja nema bas nikakve veze sa srbijom i koja ce biti po zakonima kosova koji nikada nisu vazili na severu kosova do tvog dolaska na vlast...

Aleksandar

pre 5 godina

Gospodaru,zasto govorite da bi ste u slucaju placanja lobista imali 2 miliona ljudi na ulicama?Zasto ne kazete da cete u slucaju izgradnje nacionalnog stadiona imati isti broj ljudi na ulicama?Ko pita narod u Srbiji?Niko.Najmanje vi.Ko u Srbiji vas moze da zaustavi put provalije u koju nas gurate?Niko.Zato ne okrecite sve u vasu zastitu.Mnogo imate putera na glavi,narocito vasi ljudi i kadrovi koji ce i u ovom mom obracanju biti placeni da ocenjuju negativno.

s.nikolić , austrija

pre 5 godina

Gotovo napreduju !
Nadam se da će biti i prvim redovima u odbrani srbije, mislim kosova !
Po hiljditi put iste reči i ništa konkretno !

make yugoslavia great again!

pre 5 godina

Ostavka! Kaze mi hocemo ZSO a oni ne daju. E ako je tako, to znaci da nisi znao da pregovaras i da si nesposoban. Mani se ti glasnih razmisljanja i tacaka jedan dva tri cetiri kao da nam objasnis da si metodican i sta jos ne. O cemu ti uopste pricas? Sta to znaci bice nas milion manje i Kopaonik nije bas pod nasom upravom. Kakve to veze ima sa Kosovom i ZSO? Nije istina da ako ne damo Kosovo nece biti investicija, njih nece biti dok ste vi na vlasti. Zar ti nije vec jasno da nista ne umes i da uopste ne razumes igru u kojoj si se nasao. Daj ostavku stetocino.

33 33

pre 5 godina

Hrvatska je 700 godina imala problem sa Madžarima koji su pikušavali da ih porebe i nametnu svoju krunu.
Takođe vekovima spor sa Venecijom.

A danas - danas ne postoji ni
Hrvatsko-Madžarski rečnik takođe ni sa Italijanima nikakav spor.
Zašto - zato što je došlo do razgraničenja,svako na svoju stranu i daleko vam lepa kuća narednih 50 godina a posle toga će se nove generacije normalno družiti.
Isti slučaj Srbije i Hrvatske već oni dolaze u BG na splavove a mi kod njih na more ali za 30 godina to će biti masovno i normalno.

To isto nas čeka sa Albancima - Razgraničenje i doviđenja.Priznati poraz i shvatiti da Kosovo ne možemo da radržimo.Od 1912 godine smo imali vremena da popravimo stanje na Kosovu ali vladali smo njime isključivo represijom.
Sve i da nam ga vrate odakle nam 2 Miliona ljudi da ga naselimo pa i južna i istočna Srbija su nam prazne zmije je naseljavaju.
Godišnje nas ode 55 000 preko i to mladih, 35 000 nas se manje rodi nego što umre to je skoro 100 000 ljudi manje godišnje.
Ako za 10 godina uđemo u EU pa neće nas u Srbiji ostati 2,5 Miliona (samo penzosi,javna uprava i botovi).

Krah

pre 5 godina

Upravo je rekao da (bar) do 2050 zavisimo od stranih kredita i pomoci, ako ne i duze. Vrlo jasno i precizno receno, i to u nekoliko navrata, kako sve zavisi od tog prokletog Kosova i politikarenja - ekonomija, razvoj i rast, plate, zivotni standard, lekovi, cena jaja i mleka, penzije, porezi... bravo predsednice-premijeru-vrhovni vodjo, uspeli ste da prevazidjete i samog Tita po broju uzetih kredita i zaduzenju u svetu, sve pod izgovorom kako nijedan covek u istoriji pre Vas nije uspeo ni procenat onoga sto vi jeste, kao da vas je sam Gospod poslao. Dakle ako vam do sada sugradjani nije bilo jasno, sada kristalno jeste - vi nemate plate, vi nemate penzije, vi nista ne proizvodite niti cete proizvoditi; Vi samo i jedino zivite od kredita, novih transi pomoci MMF-a (koje su sve iole razumne drzave jos davno oterale i ne pada im na pamet da ikada sa njima ni u ludilu saradjuju) i raznoraznih stranih "investicija" pod uslovom prodaje drzavnog zemljista, pretvaranja radnika u robove i subvencija. A kamate ce uvek pristizati i biti sve vece i vece - vasa deca, unuci i generacije koje budu dovoljno blesave da ovde ostaju ce ih placati i zivotariti za mrvice kao poslednji robovi.
Samo da resimo Kosovo, pa ce mama Merkel i tata MMF da daju bombone...kao sto su nam i pertle za cokule na solunskom frontu sa sve kamatom naplatili.

triplem

pre 5 godina

pritiskaju ga ambasadori da se obracuna ili barem prestane da pruza podrsku kriminalnim grupama na severu Kosova, pa ih tvrdoglavo ignorise. Ovaj covek se lakse odrice Ljeviske, Manastira Gracanice i Decana nego svojih batinasa, prestupnika i dilera narkotika.

bot na kvadrat

pre 5 godina

Doslo vreme da ispuni svoje obecanje da ce da prizna Kosovo,pa nama prodaje neku besmislenu pricu o ZSO koja ce imati ovlascenja i snagu kao mesna zajednica Mala Mostanica.

Dovla

pre 5 godina

Ovoga sam se plašio, da počne da priča o ratu:
"Dva moguća puta. Jedan put, pošto posle više od 1.930 dana Priština nije ispunila svoju obavezu, je da Srbi to sami preduzmu. Malo ko bi to mogao da im zabrani. Ukoliko bi to Srbi uradili, postoji opasnost od jednostranih akcija koje bi služile za konačan obračun Prištine sa severom. Upravo je zato naš savet Srbima na KiM da pažljivo pratimo dešavanja, da biramo poteze i da ne ugrožavamo bezbednost građana“, rekao je on."

Pa čemu da se nadamo kada ovako priča i podgreva ljude dole na neki sukob u budućnosti?

Kupac diplome

pre 5 godina

Pre 2013. godine, mi smo bili ti koji smo mogli da tražimo šta god poželimo. Mogli smo da tražimo sever Kosova, Štrpce (iako nije teritorijalno povezano sa centralnom Srbijom), ex terotorijalnost za naše manastire. Mogli smo da im predočimo da imaju dva puta, da urade to kako mi želimo ili im ne damo nezavisnost. Nakon Briselskog sporazuma, mi smo ti koji smo u "pat" poziciji. Dato im je sve, policija, granični prelazi, mogućnost učestvovanja na sportskim takmičenjima. Tada je trebalo da se reaguje na očigledno dogovorenu izdaju srpskih interesa. E sada, dok to dođe do mozga prosečnog građanina Srbije, prođe decenija.

srbija

pre 5 godina

Bice nas jos manje kao ovako nastavimo da se svadjamo s kim stignemo a posebno sa susedima. Nije to sa Kosovom juce pocelo. Oni su samostalna drzava i samo je pitanje kad cemo mi to da priznamo. Da li je tamo dobro, da li se postuju zakoni, da li je to sve kako treba vec je drugo pitanje. Ali dajmo se pozabaviti buducnoscu, ekonomijom, dobrosusedskim odnosima. Stalno glumimo pravednike, lopovski rezimi siromase i ovako bedan narod,a sve pametno i skolovano gleda da pobegne odavde. I posle nam jos govore kako smo lideri u regionu. Cega? Glupih, neobrazovanih, namagarcenih. Ne moze se ziveti mimo sveta. Nikad se nije mglo. I to ko ima nesto u glai jako dobro zna. A svakako nismo pravednici ni bez mrlje. Naprotiv.

Neutralac

pre 5 godina

Živio sam u Srbiji i zato mi je iskreno žao Srba, zaslužuju bolju vlast. S ovakvom vlašću neće daleko dogurati. Sad će ispasti da će ZSO biti neki veliki dobitak, ali to će biti po kosovskim zakonima i pod kosovskom ingerencijom. Tako da je ovo de fakto priznanje Kosova. Može i to biti rješenje, ali samo hoću istaknuti o kakvoj se velikoj prevari radi. Sjetimo se samo što je Vučić govorio dok je bio u opoziciji. A onaj govor protiv Hrvatske od prije neki dan je samo dizanje magle...
To samo pokazuje da naši ljudi još nisu dovoljno svjesni kolika je odgovornost kad se izađe na biralište. Demagozi nam uvijek uspiju prodati m... pod bubrege.

Raca

pre 5 godina

Toliko si pričao a ništa nisi rekao !
Kao i uvek, čista demagogija i predstavljanje samoga sebe kao nekakve žrtve i mučenika.
Beskonačno ponavljanje fraze da je neophodno kompromisno rešenje što pre.
Hajde izusti već jednom to famozno kompromisno rešenje,koje očigledno imaš u vidu.
Beskrajno ponavljanje ZSO kao nekakvog ključnog faktora rešenja !!??
Glupost !!
Dobro znaš da je po tom istom briselskom sporazumu ZSO kategorija unutar ustavnog i pravnog sistema Kosova a ne države Srbije.Samo još jedan u nizu poteza kojim je Srbija prećutno priznala nezavisnost Kosova.

Tražiti i insistirati na podeli i teritorijalnom
razgraničenju,odmah i bezuslovno.
Sever Kosova da ostane u sastavu Srbije.
Srpskim manastirima u albanskom delu Kosova da se da i garantuje eksteritorijalni status,čvrstim međunarodnim garancijama i novim mirovnim ugovorom.Ukoliko je neophodno i uz razmenu teritorija sa većinskim stanovništvom dva naroda,na Kosovu i u Preševskoj dolini.
Jednom i za uvek.Jedni pored drugih i nikada više zajedno.Zbog budućnosti Srbije i novih naraštaja.Biće to novi zdrav početak i ozdravljenje Srbije.
Ukoliko ne prihvataju ustupak i predlog Srbije,izaći iz pregovora do daljnjeg.
I drugoj strani, uključujući i EU,je itekako stalo do brzog rešenja.Prihvatiće i te kako,pre ili kasnije.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Postoji i treći put. Pozvati se na međunarodno pravo, bez obzira na to što ga mnogi krše, i važeću rezoluciju 1244,koja bi nam morala biti sveto pismo u bilo kakvim pregovorima. Insistirati na ispunjavanju svake tačke iz rezolucije 1244,pre bilo kakvih pravno važećih dogovora.U slučaju odbijanja da se odredbe rezolucije ispune od strane onih koji su nas bombardovali, proglasiti teritoriju AP KiM okupiranu od strane NATO, a samozvane vlasti u Prištini osuditi za veleizdaju zemlje i saradnju sa okupatorom, isto uraditi i sa svim društveno političkim organizacijama i pojedincima u užoj Srbiji koje zastupaju poglede i interese okupatora. U suprotnom ovo što nudite je kapitulacija i legalizacije viševekovnih zločina Albanaca nad srpskim narodom, kojim je demografska slika trajno promenjena na AP KiM. Neverevotno je, da je S. Milošević dobijao povoljnije ponude tada, nego svi vi posle njega. Ako bolje ne umete, sklonite se.

dragan

pre 5 godina

Предлажем да се уведе један канал, где ће Вучић држати конференцију 24/7.
(Гласно мислим, 07. avgust 2018 11:34)
Već postoji više takvih kanala.

Hulja, koja zbog nesavršenog vida, vidi stvari onakve kakve jesu, a ne onakve kakve bi trebalo da budu.

pre 5 godina

Šta sad to nedostaje Narodnoj skupštini (sa sve Atlagićem, Martinovićem, Rističevićem itd.) pa ne mogu da odlučuju o statusu Kosmeta. Pošalje se predlog na raspravu, zaspe se amandmanima, Maja zazvoni i eto rešenja.

Vlada

pre 5 godina

G-n Predsednice,
Zasto ce nas biti manje ako ne resimo pitanje KiM?
Zasto bas 1 mil., a ne 2 mil. ili 1/2 mil.?
Zasto bas 2050?

Objasnite detaljno uzrocno-posledicnu vezu izmedju ova dva procesa. Ako mozete.

Данијел

pre 5 godina

Нема шта да се разговара о ономе што је отето. Вучић калкулише, класичан кукавички говор са суштином да не смемо да урадимо ништа. Каква ЗСО и питање имовине, правно, и земаљским и Божијим судом то је наше. Решење је чекати и тражити помоћ пријатеља, а не ЕУ прећутно одобрава а овамо хоћу у ЕУ. Каква је то политика?

Jana

pre 5 godina

Jasno je da pitanje KIM mora da se resi jer je tako najbolje za buducnost celog regiona, ne sme da se ostavi zamrznut komflikt i ceka bolje vreme.

vule

pre 5 godina

Pa do juce je "Kosovo bilo naše i niko ne može da nam uzme deo naše teritorije".Šta je sad ovo pa neko je neinformisan bio.
Ali nema veze raspisaćeš referendum-botovi će glasati i oprao si sebe.Pojeo vuk magarca ,čiča miča i gotova priča.

tonći

pre 5 godina

Gledam i ne virujem....Nije mu lako ali politicke izjave su uvijek dvosmislene ali njegova nije...Kosovo je rijeseno...To je pjesnik htio reci,sve drugo su nijanse...

Milovan

pre 5 godina

Predsednik Vučić ne beži od problema, za razliku od svih drugih on, zarad budućnosti, želi da rešava sva teška pitanja koja se decenijama ne rešavaju, već samo guraju pod tepih.

Poz iz Zg

pre 5 godina

Gledajuci AV, imam osjecaj da ce Srbija pod pritiskom priznati Kosovo i da to predsjednik svim gradjanima Srbije zeli reci,a za to svi ce bolje zivjeti jer on je izgradio Srbiju i svi ce imati mnogo vece place,samo nadam se da u to niko vise ne vjeruje,jer ova demagogija AV ne prolazi ni kod male djece. Zao mi vas je moj narode,jer sam zivio u Srbiji ali teski dani dolaze za sve. Sretno i lijep pozdrav iz Zagreba.

lerr

pre 5 godina

Slusam malopre: za rezoluciju 1244 krivi ovi iz 2006-te... Onda se setish da je potpisana 1999 a u vladi podpresednik V. Sheshelj, ministar informisanja A.V.

I tako dvadeset godina kasnije, isti ljudi zavrshavaju ono shto su zapocheli...

Гласно мислим

pre 5 godina

Ви ово називате изјавим озбиљног председника ??? Па и највећа будала зна да „питање КиМ није лако и да лаког решења нема„. То је могао да вам каже буквално било ко. Твоје је да нађеш неко прихватљиво решење,а не да кукаш као стрина буквално сваког дана и да су ти сви криви од Цара Лазара до Јеремића и целе опозиције. Најлакше је да се свега одрекнеш и признаш, и то зна буквално свака будала, нема лакшег од тога.

Александар

pre 5 godina

Ништа ти нећеш решити. Прво си угурао 4 општине са Севера Косова у косовски правни систем, а сада молиш за неку ЗСО. Пре бриселског споразума, Срби су излазили на српске локалне изборе, имали су српски суд у КМ, имали су Телеком као српску фирму која је плате исплаћивала у динарима, имали су територијалну одбрану, нису имали царину на Јарињу. Све си им то укинуо бриселским споразумом а разни стручњаци, бивше роштиљџије, сада председници општина, заклињу се теби на верност, а претходно полажу заклетву над Уставом Косова јер су бирани по законима Косова.

babajega

pre 5 godina

podrska za vucica i neka preda kosovo ..sta ce nama to ..dole ima 500 milijardi bogatstva..ionako mi ne znamo sa tim..dace nama eu kredite lakse je

Marko

pre 5 godina

Razumem ja sve ovo ali da daje neke bezazlene razloge zbog kojih trebamo da im damo sve e to ne shvatam.

Alo vekovima je KiM bilo pod okupacijom i na kraju smo ga vratili a sada nije proslo ni 20 god a vi bi da ga odmah damo!!!

Ljudi ako ste spremni da vam ode Vojvodina, Raska oblast, Presevska itd slobodno dajte KiM (zivim na KiM).
I nemojte da mislite da nece, Tako su svi mislili jos od devedesetih pa pogledajte sta smo sve izgubili i gde smo sada, sto vise dajemo oni ce samo jos vise traziti.

A Vucic i ostali mogu da se zanose ako misle da cemo imati trajni mir sa albancima...Ne necemo jer oni to nikad nece hteti i pokusace da nam uzmu sve do Nisa.

Dajte KiM i zivi bili pa videli :) samo sto ce posle biti kasno za sve

Kurz

pre 5 godina

Ja sam za nezavisnost ali da se vrati sva imovina srbiji i gradjanima srbije.
A oni sa pustarom nek rade sta hoce nek grade i ulazu.
Da prodamo trepcu i ostalo ima da budemo najbogatiji na balkanu.
A to otimanje svega tu sam za rat, ne moze, nase bre.

Millennium

pre 5 godina

U prevodu. Ako bi kosovska policija zauzela sever Kosova mi ne bi mogli da pomognemo i zaštitimo svoj narod. Sem da držimo konferencije i žalimo se. Jadni oni ljudi dole sa vama demagozima.

Ненад

pre 5 godina

Као папагај... Човече, кога занимаш и ти и твоје Косово више?! Имаш армију ботова па идите и ратујте за Косово, нама нормалнима не пада на памет.

sasaandri

pre 5 godina

Moj stav je da treba pokusati sve sto je moguce da se do resenja dodje na miran nacin...Sponzori Pristine smatraju da je Kosovo nezavisno ali ako je zaista to tako zasto onda traze od Srbije priznanje??? Razmislite ...

stukaros

pre 5 godina

" Da zbog buducnosti Srbije, resimo pitanje KIM-a", prvo, po ustavu Srbije KIM jeste Srbija odnosno njen neotudjivi deo, to je pocetak i kraj price plus rezolucija 1244. Ono drugo sto mi upada u oci a nadam se i svima vama osim botovima jer to nisu normalni ljudi, je to da ne vidim kako ce resavanje pitanja KiM da pomogne da nemamo taj milion ljudi manje do 2050. Mislim, jel to zbog sekiracije oko Kosiva manje pravimo decu ilista?

Maza

pre 5 godina

Voleo bih da vidim zarozane Vučića i Vulina kako smišljaju koko da saopšte da od Kosova nema ništa, od Zajednice nema ništa, da i jug Srbije ide Albancima ali će Srbi imati sve garancije ili će Srbija oštro da reaguje

ivan

pre 5 godina

Zasto se zali narodu? On se dogovarao, on potpisao zajedno sa njegovim evropskim partnerima.
On ispunjavao zelje Angeli Merkel i povuko sve institucije srbije sa kosova, on postavio granicne prelaze ...i sad se zali kako su ga namagarcili EU

Zemo

pre 5 godina

Da oni 1930 dana ne mogu da formiraju ZSO, pa to je ne znam koju reč da upotrebim, bezobrazluk, bahatost...i njih i EU-a...mi da kasnimo jedan dan, odmah bi nas pritisnuli sa svih strana.

Brille

pre 5 godina

Nisam slušao govor.
A jel rekao da smo u svojoj istoriji danas najviše poštovani u svetu ?
Imam utisak da ovo nema blage veze s istinom jer nas niko ne zarezuje ni ne tretira ni za šta.
Naravno, za sve su kriva 'tri musketara', koji samo čekaju da zasednu na čelo države i, Predsednik je uveren, ponovo pljačkaju do besvesti.
Sada će opet neki izbori, referendumi, kampanje, pa frka oko Kosova,...
A školska godina na pragu, zimnica i ogrev su stavke koje nas ne mogu omašiti, a kao šlag na tortu slede nova poskupljenja, pad otkupnih cenaratarskih proizvoda uz ubeđenje da to tako mora i treba.
Reforme, brale moj!
Valjda će neki preživeti i ove ZLATNE GODINE.

Smuleco

pre 5 godina

Reci bre pošteno, jasno i glasno, NE DAJU nam SAD i VB, da osnujemo ZSO, odnosno, o tome nikada nisu ni razmišljali. Zato su se, a i sada se, Albanci na Kosovu i ponašaju, kako se ponašaju, jer samo sprovode planove i ideje, svojih mentora.

Milovan

pre 5 godina

Predsednik Vučić ne beži od problema, za razliku od svih drugih on, zarad budućnosti, želi da rešava sva teška pitanja koja se decenijama ne rešavaju, već samo guraju pod tepih.

dragan

pre 5 godina

Предлажем да се уведе један канал, где ће Вучић држати конференцију 24/7.
(Гласно мислим, 07. avgust 2018 11:34)
Već postoji više takvih kanala.

Гласно мислим

pre 5 godina

Ви ово називате изјавим озбиљног председника ??? Па и највећа будала зна да „питање КиМ није лако и да лаког решења нема„. То је могао да вам каже буквално било ко. Твоје је да нађеш неко прихватљиво решење,а не да кукаш као стрина буквално сваког дана и да су ти сви криви од Цара Лазара до Јеремића и целе опозиције. Најлакше је да се свега одрекнеш и признаш, и то зна буквално свака будала, нема лакшег од тога.

Vlada

pre 5 godina

G-n Predsednice,
Zasto ce nas biti manje ako ne resimo pitanje KiM?
Zasto bas 1 mil., a ne 2 mil. ili 1/2 mil.?
Zasto bas 2050?

Objasnite detaljno uzrocno-posledicnu vezu izmedju ova dva procesa. Ako mozete.

Ненад

pre 5 godina

Као папагај... Човече, кога занимаш и ти и твоје Косово више?! Имаш армију ботова па идите и ратујте за Косово, нама нормалнима не пада на памет.

lerr

pre 5 godina

Slusam malopre: za rezoluciju 1244 krivi ovi iz 2006-te... Onda se setish da je potpisana 1999 a u vladi podpresednik V. Sheshelj, ministar informisanja A.V.

I tako dvadeset godina kasnije, isti ljudi zavrshavaju ono shto su zapocheli...

sasaandri

pre 5 godina

Moj stav je da treba pokusati sve sto je moguce da se do resenja dodje na miran nacin...Sponzori Pristine smatraju da je Kosovo nezavisno ali ako je zaista to tako zasto onda traze od Srbije priznanje??? Razmislite ...

ivan

pre 5 godina

Zasto se zali narodu? On se dogovarao, on potpisao zajedno sa njegovim evropskim partnerima.
On ispunjavao zelje Angeli Merkel i povuko sve institucije srbije sa kosova, on postavio granicne prelaze ...i sad se zali kako su ga namagarcili EU

Neutralac

pre 5 godina

Živio sam u Srbiji i zato mi je iskreno žao Srba, zaslužuju bolju vlast. S ovakvom vlašću neće daleko dogurati. Sad će ispasti da će ZSO biti neki veliki dobitak, ali to će biti po kosovskim zakonima i pod kosovskom ingerencijom. Tako da je ovo de fakto priznanje Kosova. Može i to biti rješenje, ali samo hoću istaknuti o kakvoj se velikoj prevari radi. Sjetimo se samo što je Vučić govorio dok je bio u opoziciji. A onaj govor protiv Hrvatske od prije neki dan je samo dizanje magle...
To samo pokazuje da naši ljudi još nisu dovoljno svjesni kolika je odgovornost kad se izađe na biralište. Demagozi nam uvijek uspiju prodati m... pod bubrege.

Александар

pre 5 godina

Ништа ти нећеш решити. Прво си угурао 4 општине са Севера Косова у косовски правни систем, а сада молиш за неку ЗСО. Пре бриселског споразума, Срби су излазили на српске локалне изборе, имали су српски суд у КМ, имали су Телеком као српску фирму која је плате исплаћивала у динарима, имали су територијалну одбрану, нису имали царину на Јарињу. Све си им то укинуо бриселским споразумом а разни стручњаци, бивше роштиљџије, сада председници општина, заклињу се теби на верност, а претходно полажу заклетву над Уставом Косова јер су бирани по законима Косова.

Jana

pre 5 godina

Jasno je da pitanje KIM mora da se resi jer je tako najbolje za buducnost celog regiona, ne sme da se ostavi zamrznut komflikt i ceka bolje vreme.

Zemo

pre 5 godina

Da oni 1930 dana ne mogu da formiraju ZSO, pa to je ne znam koju reč da upotrebim, bezobrazluk, bahatost...i njih i EU-a...mi da kasnimo jedan dan, odmah bi nas pritisnuli sa svih strana.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Postoji i treći put. Pozvati se na međunarodno pravo, bez obzira na to što ga mnogi krše, i važeću rezoluciju 1244,koja bi nam morala biti sveto pismo u bilo kakvim pregovorima. Insistirati na ispunjavanju svake tačke iz rezolucije 1244,pre bilo kakvih pravno važećih dogovora.U slučaju odbijanja da se odredbe rezolucije ispune od strane onih koji su nas bombardovali, proglasiti teritoriju AP KiM okupiranu od strane NATO, a samozvane vlasti u Prištini osuditi za veleizdaju zemlje i saradnju sa okupatorom, isto uraditi i sa svim društveno političkim organizacijama i pojedincima u užoj Srbiji koje zastupaju poglede i interese okupatora. U suprotnom ovo što nudite je kapitulacija i legalizacije viševekovnih zločina Albanaca nad srpskim narodom, kojim je demografska slika trajno promenjena na AP KiM. Neverevotno je, da je S. Milošević dobijao povoljnije ponude tada, nego svi vi posle njega. Ako bolje ne umete, sklonite se.

Millennium

pre 5 godina

U prevodu. Ako bi kosovska policija zauzela sever Kosova mi ne bi mogli da pomognemo i zaštitimo svoj narod. Sem da držimo konferencije i žalimo se. Jadni oni ljudi dole sa vama demagozima.

bot na kvadrat

pre 5 godina

Doslo vreme da ispuni svoje obecanje da ce da prizna Kosovo,pa nama prodaje neku besmislenu pricu o ZSO koja ce imati ovlascenja i snagu kao mesna zajednica Mala Mostanica.

кутловић

pre 5 godina

Вучићу, лепо реци да си за независност Косова и Метохије, а не да нам увијаш ту неке приче. Ја не знам чему журба да се то реши, једино ако си плаћен да то решиш, па да те притискају због тога.

paprdac

pre 5 godina

Kakve veze Kosovo ima sa demografskom situacijom??? Evo npr. Hrvati, nemaju problem Kosova niti ijedan spor sa najvecim silama, clanovi su EU pa opet im svake godine desetine hiljada ljudi napusti zemlju!!! Kakva je to logika onda da ako se odreknemo Kosova imacemo bolju buducnost???

Poz iz Zg

pre 5 godina

Gledajuci AV, imam osjecaj da ce Srbija pod pritiskom priznati Kosovo i da to predsjednik svim gradjanima Srbije zeli reci,a za to svi ce bolje zivjeti jer on je izgradio Srbiju i svi ce imati mnogo vece place,samo nadam se da u to niko vise ne vjeruje,jer ova demagogija AV ne prolazi ni kod male djece. Zao mi vas je moj narode,jer sam zivio u Srbiji ali teski dani dolaze za sve. Sretno i lijep pozdrav iz Zagreba.

Katarina

pre 5 godina

Tesko je boriti se za nesto, sto su pre nas prodali i izdali. Vucic je covek koji zeli dogovor,bez sukoba jer je to najbolje resenje za Srbiju.

Njanjanja

pre 5 godina

Dijalog je uspesan?! Oni sve dobili, a jedinu tacku koju treba da ispune, koja je jednako trijumfalna kao i nasa pobeda protiv nato zlocinaca, ni to nece. Uz to oni javno smeju da iznose svoje planove jer to ne slabi njihovu pregovaracku poziciju. A planovi su im Južna Srbija. Koliko samo nebuloza u jednoj izjavi. A razlozi i opravdanje za nasu konacnu predaju, skriveni iza plasta boljitka nacije, tj. građana Srbije, su tek bez ikakvog smisla. Pogubila se kvazielita k'o radio Priština. Oj kukavno Srpstvo ugašeno..

predlog

pre 5 godina

Ovaj je pljunuti Sloba - ne zna sta hoce za KiM, ali zna sta nece.

Zar ti nije jasno - Albancima das prst, trazice ruku. Nazalost, svojom tupavoscu si dao malo pre sest godina, a sad ce I ostatak. I ruku I nogu, I telo I glavu, sve im daj da bi Srbija imala milion dusa vise, a sa tobom kao dozivotnim preCednikom.
Tito I Sloba ti nisu Ni do kolena.

Maza

pre 5 godina

Voleo bih da vidim zarozane Vučića i Vulina kako smišljaju koko da saopšte da od Kosova nema ništa, od Zajednice nema ništa, da i jug Srbije ide Albancima ali će Srbi imati sve garancije ili će Srbija oštro da reaguje

Brille

pre 5 godina

Nisam slušao govor.
A jel rekao da smo u svojoj istoriji danas najviše poštovani u svetu ?
Imam utisak da ovo nema blage veze s istinom jer nas niko ne zarezuje ni ne tretira ni za šta.
Naravno, za sve su kriva 'tri musketara', koji samo čekaju da zasednu na čelo države i, Predsednik je uveren, ponovo pljačkaju do besvesti.
Sada će opet neki izbori, referendumi, kampanje, pa frka oko Kosova,...
A školska godina na pragu, zimnica i ogrev su stavke koje nas ne mogu omašiti, a kao šlag na tortu slede nova poskupljenja, pad otkupnih cenaratarskih proizvoda uz ubeđenje da to tako mora i treba.
Reforme, brale moj!
Valjda će neki preživeti i ove ZLATNE GODINE.

vule

pre 5 godina

Pa do juce je "Kosovo bilo naše i niko ne može da nam uzme deo naše teritorije".Šta je sad ovo pa neko je neinformisan bio.
Ali nema veze raspisaćeš referendum-botovi će glasati i oprao si sebe.Pojeo vuk magarca ,čiča miča i gotova priča.

Tko lezi ne bjezi

pre 5 godina

"Alban"
U mom gradu zivi mnogo Madjara,Bunjevaca,Hrvata,Albanaca.Svi rade i zive zajedno sa nama Srbima.Uvazavamo se,oni drze svoje obicaje,posecujemo se i druzimo.Albanci na Kosovu su imali sva prava u Srbiji.Problem je nastao onoga momenta kada ste krenuli u odcepljenje.Ako vec govoris o Albanskim zrtvama bilo bi posteno spomenuti i Srpske zrtve.Mislim da i vi imate za dobrog razloga da se izvinite Srpskom narodu.Neverujem da mislis da Albanci nisu svirepo ubijali Srbe.Trenutno ste u prednost,imate podrsku USA,i jednog dela EU.Budi siguran da se sve menja i da ma kako se ova situacija cinila dobra za vas,nije zavrsena .

Aleksandar

pre 5 godina

Gospodaru,zasto govorite da bi ste u slucaju placanja lobista imali 2 miliona ljudi na ulicama?Zasto ne kazete da cete u slucaju izgradnje nacionalnog stadiona imati isti broj ljudi na ulicama?Ko pita narod u Srbiji?Niko.Najmanje vi.Ko u Srbiji vas moze da zaustavi put provalije u koju nas gurate?Niko.Zato ne okrecite sve u vasu zastitu.Mnogo imate putera na glavi,narocito vasi ljudi i kadrovi koji ce i u ovom mom obracanju biti placeni da ocenjuju negativno.

dejan

pre 5 godina

Ja baš mislim suprotno. Ako se prizna Kosovo, onda sledi ulazak u EU i tek onda počinje egzodus Srba. Ljudi i sada odlaze iz Srbije ali se mnogi zbog vize i vraćaju. A onda kada budemo svi dobili pravo na rad u EU, onda ćemo otići svi bez povratka. Onda će nas biti ne 1 milion nego 5 miliona manje.Vraćaćemo se u Srbiju samo kao penzioneri gasterbajteri. Kosovo je svetinja koja nas čuva da opstanemo. Samo što to nismo ni svesni. Ako ga izdamo, više nas neće ni biti.

make yugoslavia great again!

pre 5 godina

Ostavka! Kaze mi hocemo ZSO a oni ne daju. E ako je tako, to znaci da nisi znao da pregovaras i da si nesposoban. Mani se ti glasnih razmisljanja i tacaka jedan dva tri cetiri kao da nam objasnis da si metodican i sta jos ne. O cemu ti uopste pricas? Sta to znaci bice nas milion manje i Kopaonik nije bas pod nasom upravom. Kakve to veze ima sa Kosovom i ZSO? Nije istina da ako ne damo Kosovo nece biti investicija, njih nece biti dok ste vi na vlasti. Zar ti nije vec jasno da nista ne umes i da uopste ne razumes igru u kojoj si se nasao. Daj ostavku stetocino.

Данијел

pre 5 godina

Нема шта да се разговара о ономе што је отето. Вучић калкулише, класичан кукавички говор са суштином да не смемо да урадимо ништа. Каква ЗСО и питање имовине, правно, и земаљским и Божијим судом то је наше. Решење је чекати и тражити помоћ пријатеља, а не ЕУ прећутно одобрава а овамо хоћу у ЕУ. Каква је то политика?

stukaros

pre 5 godina

" Da zbog buducnosti Srbije, resimo pitanje KIM-a", prvo, po ustavu Srbije KIM jeste Srbija odnosno njen neotudjivi deo, to je pocetak i kraj price plus rezolucija 1244. Ono drugo sto mi upada u oci a nadam se i svima vama osim botovima jer to nisu normalni ljudi, je to da ne vidim kako ce resavanje pitanja KiM da pomogne da nemamo taj milion ljudi manje do 2050. Mislim, jel to zbog sekiracije oko Kosiva manje pravimo decu ilista?

Raca

pre 5 godina

Toliko si pričao a ništa nisi rekao !
Kao i uvek, čista demagogija i predstavljanje samoga sebe kao nekakve žrtve i mučenika.
Beskonačno ponavljanje fraze da je neophodno kompromisno rešenje što pre.
Hajde izusti već jednom to famozno kompromisno rešenje,koje očigledno imaš u vidu.
Beskrajno ponavljanje ZSO kao nekakvog ključnog faktora rešenja !!??
Glupost !!
Dobro znaš da je po tom istom briselskom sporazumu ZSO kategorija unutar ustavnog i pravnog sistema Kosova a ne države Srbije.Samo još jedan u nizu poteza kojim je Srbija prećutno priznala nezavisnost Kosova.

Tražiti i insistirati na podeli i teritorijalnom
razgraničenju,odmah i bezuslovno.
Sever Kosova da ostane u sastavu Srbije.
Srpskim manastirima u albanskom delu Kosova da se da i garantuje eksteritorijalni status,čvrstim međunarodnim garancijama i novim mirovnim ugovorom.Ukoliko je neophodno i uz razmenu teritorija sa većinskim stanovništvom dva naroda,na Kosovu i u Preševskoj dolini.
Jednom i za uvek.Jedni pored drugih i nikada više zajedno.Zbog budućnosti Srbije i novih naraštaja.Biće to novi zdrav početak i ozdravljenje Srbije.
Ukoliko ne prihvataju ustupak i predlog Srbije,izaći iz pregovora do daljnjeg.
I drugoj strani, uključujući i EU,je itekako stalo do brzog rešenja.Prihvatiće i te kako,pre ili kasnije.

Smuleco

pre 5 godina

Reci bre pošteno, jasno i glasno, NE DAJU nam SAD i VB, da osnujemo ZSO, odnosno, o tome nikada nisu ni razmišljali. Zato su se, a i sada se, Albanci na Kosovu i ponašaju, kako se ponašaju, jer samo sprovode planove i ideje, svojih mentora.

Marko

pre 5 godina

Razumem ja sve ovo ali da daje neke bezazlene razloge zbog kojih trebamo da im damo sve e to ne shvatam.

Alo vekovima je KiM bilo pod okupacijom i na kraju smo ga vratili a sada nije proslo ni 20 god a vi bi da ga odmah damo!!!

Ljudi ako ste spremni da vam ode Vojvodina, Raska oblast, Presevska itd slobodno dajte KiM (zivim na KiM).
I nemojte da mislite da nece, Tako su svi mislili jos od devedesetih pa pogledajte sta smo sve izgubili i gde smo sada, sto vise dajemo oni ce samo jos vise traziti.

A Vucic i ostali mogu da se zanose ako misle da cemo imati trajni mir sa albancima...Ne necemo jer oni to nikad nece hteti i pokusace da nam uzmu sve do Nisa.

Dajte KiM i zivi bili pa videli :) samo sto ce posle biti kasno za sve

33 33

pre 5 godina

Hrvatska je 700 godina imala problem sa Madžarima koji su pikušavali da ih porebe i nametnu svoju krunu.
Takođe vekovima spor sa Venecijom.

A danas - danas ne postoji ni
Hrvatsko-Madžarski rečnik takođe ni sa Italijanima nikakav spor.
Zašto - zato što je došlo do razgraničenja,svako na svoju stranu i daleko vam lepa kuća narednih 50 godina a posle toga će se nove generacije normalno družiti.
Isti slučaj Srbije i Hrvatske već oni dolaze u BG na splavove a mi kod njih na more ali za 30 godina to će biti masovno i normalno.

To isto nas čeka sa Albancima - Razgraničenje i doviđenja.Priznati poraz i shvatiti da Kosovo ne možemo da radržimo.Od 1912 godine smo imali vremena da popravimo stanje na Kosovu ali vladali smo njime isključivo represijom.
Sve i da nam ga vrate odakle nam 2 Miliona ljudi da ga naselimo pa i južna i istočna Srbija su nam prazne zmije je naseljavaju.
Godišnje nas ode 55 000 preko i to mladih, 35 000 nas se manje rodi nego što umre to je skoro 100 000 ljudi manje godišnje.
Ako za 10 godina uđemo u EU pa neće nas u Srbiji ostati 2,5 Miliona (samo penzosi,javna uprava i botovi).

Kurz

pre 5 godina

Ja sam za nezavisnost ali da se vrati sva imovina srbiji i gradjanima srbije.
A oni sa pustarom nek rade sta hoce nek grade i ulazu.
Da prodamo trepcu i ostalo ima da budemo najbogatiji na balkanu.
A to otimanje svega tu sam za rat, ne moze, nase bre.

poturanje laži kao devedesetih

pre 5 godina

Ovde se lažno podmeće da je pitanje Kosova suštinsko pitanje za budućnost Srbije. Nije, Srbija je postojala i sa Kosovom i bez njega. Ovde je suštinsko pitanje može li Srbija izdržati nepismene radikale na vlasti ili ne može - i očigledno je da ne može. Čak iako bismo podržali Vučića i njegovo rešenje za Kosovo, Srbija bi opet tavorila i propadala, verovatno čak i brže nego što je to danas jer bismo imali na granici veliku Albaniju koja bi nas pritiskala. Zato je jedino rešenje odbiti radikale i njihove predloge jer oni nikad nisu doneli nikom nikakvog dobra već samo rat i sukobe. Vučić je izdanak te politike i može da priča šta god hoće i da trpa na reči šlag sa šećerom, ko ima mozga neće mu poverovati a ko nema mozga neka ga komotno podrži - olupaće mu se to o glavu u vrlo skoroj budućnosti kad bude trebalo da se ponovo gine.
Stoga nam je jedina šansa da na predstojećem referendumu otkačimo i Vučića i njegove radikale i kosovske albance pa da onda sačekamo neka bolja vremena, dok se kao narod malo uredimo i privedemo zakonu i pravdi. Ako to ne uradimo, sutra na red dolazi Sandžak a onda dalje redom sve dok od Srbije ne ostane sužen beogradski pašaluk (čitaj Dedinje). Svaki častan čovek će odbiti radikalsku izdaju Srbije i u tom kontekstu je jasan ishod referenduma - pitanje je samo da li su srbi časni ljudi ili partijske čankolize.

Hulja, koja zbog nesavršenog vida, vidi stvari onakve kakve jesu, a ne onakve kakve bi trebalo da budu.

pre 5 godina

Šta sad to nedostaje Narodnoj skupštini (sa sve Atlagićem, Martinovićem, Rističevićem itd.) pa ne mogu da odlučuju o statusu Kosmeta. Pošalje se predlog na raspravu, zaspe se amandmanima, Maja zazvoni i eto rešenja.

Razuman

pre 5 godina

Dakle, ko ume malo bolje da čita izmedju redova-shvatio je kakvo rešenje Vučić sprema. Ide se na podelu Kosova, tj. korekciju granice. Nama sever Kosova, uz možda i neki koridor do Raniluga, Novog Brda i Gračanice, jer su to povezane opštine sa srpskom većinom, a uz to se i naslanjaju na teritoriju centralne Srbije. Kosovu će se verovatno pripojiti deo opština Preševo i Bujanovac gde su Albanci u većini, ali tako da pruga i autoput za Makedoniju ostanu u Srbiji..Zato do danas i nije formirana Zajednica srpskih opština-što da je formiraju, kada je iza zatvorenih vrata dogovorena promena granica. Zato je danas i Vučić rekao kako nam je problem što na 200 metara od Pančićevog vrha Kopaonika imamo granicu i Kforove patrole, pa zato očigledno želimo da tu granicu pomerimo južnije do Ibra i Mitrovice. Sve je to znak da će sever Kosova ići Srbiji, uz eksteritorijalnost srpskih manastira i enklava.

Djordje

pre 5 godina

Srba ce biti i dva miliona manje ako ne sredimo ovu drzavu... pocevsi od sudstva, korupcije, stranackih veza i javnih nabavki, kraduckanja, itd. To sve zajedno nema nikakve veze sa resavanjem statusa Kosova a ima svake veze sa kojom god strankom da je na vlasti, i to sada, a ne pre deset godina.

alban

pre 5 godina

Vucic kao obicno prica ono sto bi on voleo da se desi, ali realnost je sasvim drugacija. Vucic odlicno zna, da Kosovo nece dati ni pedalj svoje zemlje a takodje zna da je doslo vreme i da ima samo dva puta: priznati Kosovo ili ne priznati Kosovo i ostati zadnja rupa u Evropi. Da je umesto Vucica na vlasti bio Djindic ili Cedomir Jovanovic, onda priznanje Kosova od strane Srbije ne bi uopste bilo neko iznenadjenje, jer se njihovi stavovi znaju od samog pocetka njihove politicke kariere, ali posto je Vucic u pitanju, i znamo njegovu politicku historiju i pod kojim parolama je dosao na vlasti, onda mu sada tesko pada da prizna Kosovo, zbog lazi koje je govorio u proslosti. Vucicev problem nije priznavanje Kosova, njegov problem je kako to uraditi a da gradjani Srbije ne budu ljuti na njega.

babajega

pre 5 godina

podrska za vucica i neka preda kosovo ..sta ce nama to ..dole ima 500 milijardi bogatstva..ionako mi ne znamo sa tim..dace nama eu kredite lakse je

Marko

pre 5 godina

Do 2013 godine i tvog potpisa na briselski sporazum mi smo imali sever kosova pod nasom kontrolom.vazili su zakoni srbije bile su institucije drzave srbije..onda si ti potpisao briselski sporazum i ukinuo zakone i institucije drzave srbije zbog zajednice srpskih opstina koja nema bas nikakve veze sa srbijom i koja ce biti po zakonima kosova koji nikada nisu vazili na severu kosova do tvog dolaska na vlast...

triplem

pre 5 godina

pritiskaju ga ambasadori da se obracuna ili barem prestane da pruza podrsku kriminalnim grupama na severu Kosova, pa ih tvrdoglavo ignorise. Ovaj covek se lakse odrice Ljeviske, Manastira Gracanice i Decana nego svojih batinasa, prestupnika i dilera narkotika.

Kole

pre 5 godina

Znači ako on prizna Kosovo, Srbi će početi da se razmnožavaju kao kunići i biće nas 11 miliona. Koji manipulator. Šta će sprečiti Albance da se šire na jug kad on planira da im napravi auto put do Niša. Bar da je rekao da će napraviti zid prema Kosovu kao Tramp prema Meksiku, što je takođe suludo. On je baš entuzijasta, očekuje da u njegovom sukobu sa SPC narod stane na njegovu stranu.

rusosaurus

pre 5 godina

Vrlo interesantno da tokom celog govora nisu pomenute države koje ne podržavaju secesiju , a još manje da li i kako usklađujemo naše stavove sa njima.Među tim državama su i one koje nisu u krugu "bliskih" prijatelja kao npr Vatikan, niz arapskih država,Izrael (najomiljeniji saveznik USA), neke članice EU i NATO pakta , o Kini,Indiji i Rusiji ne treba ni govoriti. Ako mi dozvolimo kvazi tvorevini članstvo u UN direktno i indirektno podržavamo moguće secesionističke pokrete u državama koje su formalno na "našoj" strani.U Povelji UN stoji pravo država na teritorijalni integritet i u istoj ravni pravo naroda na samoopredeljenje . Pravo naroda na nezavisnu državu je prihvaćeno u vremenu raspada kolonijalnih imperija i odnosi se na narode koji nemaju državni suverenitet odnosno u ovom slučaju Albanci več imaju svoju nacionalnu državu od 1912.god..Sve u svemu nije mi jasno zašto sebi guramo prst u oko dok nas istovremeno "prijatelji tuku po glavi ?

Krah

pre 5 godina

Upravo je rekao da (bar) do 2050 zavisimo od stranih kredita i pomoci, ako ne i duze. Vrlo jasno i precizno receno, i to u nekoliko navrata, kako sve zavisi od tog prokletog Kosova i politikarenja - ekonomija, razvoj i rast, plate, zivotni standard, lekovi, cena jaja i mleka, penzije, porezi... bravo predsednice-premijeru-vrhovni vodjo, uspeli ste da prevazidjete i samog Tita po broju uzetih kredita i zaduzenju u svetu, sve pod izgovorom kako nijedan covek u istoriji pre Vas nije uspeo ni procenat onoga sto vi jeste, kao da vas je sam Gospod poslao. Dakle ako vam do sada sugradjani nije bilo jasno, sada kristalno jeste - vi nemate plate, vi nemate penzije, vi nista ne proizvodite niti cete proizvoditi; Vi samo i jedino zivite od kredita, novih transi pomoci MMF-a (koje su sve iole razumne drzave jos davno oterale i ne pada im na pamet da ikada sa njima ni u ludilu saradjuju) i raznoraznih stranih "investicija" pod uslovom prodaje drzavnog zemljista, pretvaranja radnika u robove i subvencija. A kamate ce uvek pristizati i biti sve vece i vece - vasa deca, unuci i generacije koje budu dovoljno blesave da ovde ostaju ce ih placati i zivotariti za mrvice kao poslednji robovi.
Samo da resimo Kosovo, pa ce mama Merkel i tata MMF da daju bombone...kao sto su nam i pertle za cokule na solunskom frontu sa sve kamatom naplatili.

Kupac diplome

pre 5 godina

Pre 2013. godine, mi smo bili ti koji smo mogli da tražimo šta god poželimo. Mogli smo da tražimo sever Kosova, Štrpce (iako nije teritorijalno povezano sa centralnom Srbijom), ex terotorijalnost za naše manastire. Mogli smo da im predočimo da imaju dva puta, da urade to kako mi želimo ili im ne damo nezavisnost. Nakon Briselskog sporazuma, mi smo ti koji smo u "pat" poziciji. Dato im je sve, policija, granični prelazi, mogućnost učestvovanja na sportskim takmičenjima. Tada je trebalo da se reaguje na očigledno dogovorenu izdaju srpskih interesa. E sada, dok to dođe do mozga prosečnog građanina Srbije, prođe decenija.

s.nikolić , austrija

pre 5 godina

Gotovo napreduju !
Nadam se da će biti i prvim redovima u odbrani srbije, mislim kosova !
Po hiljditi put iste reči i ništa konkretno !

bizmark

pre 5 godina

Podela Kosova je jedino resenje. Ljudi to je realnost.Sever plus gde su Verski objekti i par opstina juzno od Ibra. Sta ce nam teritorija gde su Albanci 100%.

tonći

pre 5 godina

Gledam i ne virujem....Nije mu lako ali politicke izjave su uvijek dvosmislene ali njegova nije...Kosovo je rijeseno...To je pjesnik htio reci,sve drugo su nijanse...

stoper4

pre 5 godina

Pošto botovi samo lupaju minuse, mene baš zanima šta oni misle i za šta će da glasaju na referendumu, kad do njega dodje?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maja, 7. avgust 2018 16:31)

Glasaće za ono što im gazda kaže, a kad gazda zbriše da troši nakupljenu lovu oni će da ostanu i da se pitaju šta bi ovo

Bella75

pre 5 godina

Ni malo lak zadatak. Verujemo da cete i ovaj, kao i mnoge zadatke u nizu,resiti na pravi nacin, u ineresu svih gradjana Srbije i svih Srba na KiM.

mich

pre 5 godina

Gospodine VUCICU, posto su nam svi pametni i mladi ljudi otisli u beli sve, mi "debili" koji smo ostali i docekali da nas ti vodis kao ovce, ne zelimo da se Kosovo prizna, jer smo to mogli da uradimo jos pre 18 godina, ALI SI TI I TEBI SLICNI, tada te iste politicare nazivao IZDAJNICIMA, tako da ako to nismo uradili za 18 godina NECEMO NI SADA !!!

pedja Dorcolac

pre 5 godina

Neko sam ko podrzava Vucica (i to samo zato sto su ostali katastrofa) ali nas ce biti milon manje i pre 2050.god i to samo zato ako budemo tezili EU. Pogledajte primere Bugarske, Rumunije, Poljske pa ako hocete i Hrvatske koliko su mladih izgubili jer su otisli trbuhom za kruhom. E to ce i nama da se desi nevezano za Albance. Podrzavam da treba naci resenje ali ne navrat-nanos. U svakom slucaju narod na REFERNDUMU mora doneti odluku a ne politicari

ja

pre 5 godina

Glupo je i pomisliti da nas čeka nešto bolje ako priznamo Kosovo. To je za evropu i usa gotova stvar, ruse i kineze baš briga. Ako ne priznamo kosovo ceka nas od zanemarivanja do sankcija.

DrEurić

pre 5 godina

A da raditw da ojačate ekonomski ovaj narod i državu - da proizvodimo više i izvozimo i da smo u plusu i da pravimo sve od igle do lokomotive. Da prestanete sa ovim lopovlukom 30 i nešto godina. Ali teški se otresti te navike, laka i brza lova. Pa zato druže niko i neće da se bori. Dosta nam.je - posle 1. sv. pokrali pa došli posle 2. og komunjare - pokrali i oni pa došli Slobini - Mirini - pokrali kao ona prva 2. Pa DOS ovci i pro uvlakači - pokrali. Pa ti - kradete.
I šta ti očekuješ.
A isti ljudi kradu samo menjaju tim prvo SM tim pa u DOS timu su igrali takođe pa sad u tvom timu.

Manu Chao

pre 5 godina

Kako te nije sramota barabo jedna? Šta znaci recenica...”zarad budućnosti Srbije..” izadji na tv kod onog tvog Marica i objasni šta znaci ta recenica kojom služite narod na tepsiji već decenijama? Sramoto jedna glasao sam za tebe jer sam mislio da si drugaciji od izdajnika Tadića, i cele Dosovske agenture a tebi je najvažnija tvoja karijera. Pa nećeš uci u istoriju sa ovakvim ponašanjem, pa nije narod toliko slep i strasljiv, sto bi Cane rekao ... tamo gde je srce tamo sija sunce, tamo gde je strah tamo živi mrak...

S one strane Dunava

pre 5 godina

Neko sam ko podrzava Vucica (i to samo zato sto su ostali katastrofa)
(pedja Dorcolac, 7. avgust 2018 17:35)

Pa nije mi jasno ko može biti veća katastrofa od Vučića, bio je dio najgoreg razdoblja srpske istorije još od Seče knezova.
Kakvi god da jesu ti žuti, zeleni i ljubičasti teško da mogu biti gori od njega. Čak naprotiv, kad je 2000. otišao u opoziciju BDP Srbije je bio 6 milijardi dolara a onda ovi koji su "katastrofa" su to podigli do 2008. godine na skoro 50 milijardi što je skok od preko 830%.
Po svim parametrima ekonomski lagano idete opet prema onom stanju ko devedesetih, samo na drugačiji način!

CATAPA

pre 5 godina

Ja očekujem da će Srbija po običaju od dva puta odabrati onaj samoubilački. Bilo bi čudo da bude drugačije jer i rusofilska Srbija nije ništa drugačija nego što je ikad bila. Dok je vode zadrigli popovi i ruski špijuni uvek će biti tako: od dva puta, Srbi precizno izaberu onaj gori po sebe, a bolji za Rusiju.
Srbija je oduvek samo ruska karaula. U Srbiji se mir shvata kao pauza, dok ne stasa nova generacija za žrtvovanje zadojena pravoslavljem i rusofilijom. Pa, otprilike, to je to sada.

razmišljanja

pre 5 godina

Nadamo se da su političari shvatili šta je plan i cilj za Kosovo i da se ono ne sme nikome udeliti.To je sveta srpska zemlja. Ode li Kosovo iz Srbije, Srbije ubrzo neće ni biti. Više je već jasno da će se, posle odlaska Kosova iz Srbije, nastaviti dalje čerupanje Srbije dok ona nestane. Zato Kosovo mora ostati u Srbiji a, u kom obliku autonomije, to treba da bude predmet dogovora.

2050

pre 5 godina

Dok jug uzmu Albanci, istok Bugari, Vojvodinu malo prekroje Mađari ostace samo beogradski pasaluk. Srbijo, nisi bolje ni zasluzila...
(Srđan, 7. avgust 2018 17:07)

A BG ce da podele Arapi, Turci i Kinezi

marija

pre 5 godina

Kako je iz svih oružja napao one koji su protiv podele KiM i nazvao ih stranim agentima, uključujući i SPC (?),
dolazi se do zaključka da je za Vučića rešenje podela Kosmeta.

I onda će priznati tzv.kosovo u UN.

LondonCalling

pre 5 godina

"Vucic kao obicno prica ono sto bi on voleo da se desi, ali realnost je sasvim drugacija. Vucic odlicno zna, da Kosovo nece dati ni pedalj svoje zemlje a takodje zna da je doslo vreme i da ima samo dva puta: priznati Kosovo ili ne priznati Kosovo i ostati zadnja rupa u Evropi. Da je umesto Vucica na vlasti bio Djindic ili Cedomir Jovanovic, onda priznanje Kosova od strane Srbije ne bi uopste bilo neko iznenadjenje, jer se njihovi stavovi znaju od samog pocetka njihove politicke kariere, ali posto je Vucic u pitanju, i znamo njegovu politicku historiju i pod kojim parolama je dosao na vlasti, onda mu sada tesko pada da prizna Kosovo, zbog lazi koje je govorio u proslosti. Vucicev problem nije priznavanje Kosova, njegov problem je kako to uraditi a da gradjani Srbije ne budu ljuti na njega."
(alban, 7. avgust 2018 15:46)

Jesi "alban" ali si u pravu, od reci do reci. I svi mi to znamo, nisi otkrio toplu vodu...

Dovla

pre 5 godina

Ovoga sam se plašio, da počne da priča o ratu:
"Dva moguća puta. Jedan put, pošto posle više od 1.930 dana Priština nije ispunila svoju obavezu, je da Srbi to sami preduzmu. Malo ko bi to mogao da im zabrani. Ukoliko bi to Srbi uradili, postoji opasnost od jednostranih akcija koje bi služile za konačan obračun Prištine sa severom. Upravo je zato naš savet Srbima na KiM da pažljivo pratimo dešavanja, da biramo poteze i da ne ugrožavamo bezbednost građana“, rekao je on."

Pa čemu da se nadamo kada ovako priča i podgreva ljude dole na neki sukob u budućnosti?

alban

pre 5 godina

London Calling

Ja znam da sam u pravu, ja sam alban ;), ali ne verujem da vecina vas razume ono o cemu sam ja pisao, jer da je tako, ne biste birali Dacica Vucica i Nikolica da vam vode drzavu. Da ste bili pametni i iskreni, trebali bi ste da trazite izvinjenje svuda tamo gde ste ubijali neduzne ljude. A posle toga ste trebali odma da priznate Kosovo da bi srbi sa Kosova ziveli puno srecnije zajedno sa svima, a ne Ovako sa istim politicarima po dvadeset Godina i vise na vlasti.

Vlada

pre 5 godina

@Alban,
A sta to vas sprecava da usrecite Srbe odmah? Da pokazete Svetu da ste bolji od Srpskih vlasti. Onda ce Srbi sa KiM sami reci Vucicu da ide odakle je dosao.
Recimo da Srbi imaju svoj univerzitet, da ga vi sagradite kao mi vama (fala bogu para od droge, bubrega i "poreza" gastarbajterima koliko hoces), da osnujete i finansirate jedno 5-6 novinskih kuca kao mi vama, da Srbima osnujete i finansirate TV na Srpskom, kao mi vama, da Srbima date pokrajinu unutar drzave Kosovo i da je dotirate...kao mi vama.
Pazi samo da se ne zagrcnes...

wu

pre 5 godina

Ja se i plasim toga da ti platis tu neku tvoju političku cenu i probas da izadjes iz politike pa javnog života. To je u tvom slucaju sto se kaze "prešao igricu". Ovako zavrsi sve sto si i dogovorio pa kada zavrsis nisi im potreban i onda da odgovaras za sve sto si uradio 30 ili tada 40 god unazad

srbija

pre 5 godina

Bice nas jos manje kao ovako nastavimo da se svadjamo s kim stignemo a posebno sa susedima. Nije to sa Kosovom juce pocelo. Oni su samostalna drzava i samo je pitanje kad cemo mi to da priznamo. Da li je tamo dobro, da li se postuju zakoni, da li je to sve kako treba vec je drugo pitanje. Ali dajmo se pozabaviti buducnoscu, ekonomijom, dobrosusedskim odnosima. Stalno glumimo pravednike, lopovski rezimi siromase i ovako bedan narod,a sve pametno i skolovano gleda da pobegne odavde. I posle nam jos govore kako smo lideri u regionu. Cega? Glupih, neobrazovanih, namagarcenih. Ne moze se ziveti mimo sveta. Nikad se nije mglo. I to ko ima nesto u glai jako dobro zna. A svakako nismo pravednici ni bez mrlje. Naprotiv.

Bojim se matematike

pre 5 godina

Da ce nas milion biti manje svakako,resili ili ne Kosovo. Pitanje je da li ce sirijskih azilanata biti dva miliona vise u Srbiji?U tom slucaju i vuk sit a i ovce na broju, mislim na nas ostale u Srbiji,a mozda i Nemci daju koju paru

Cokoladica

pre 5 godina

Mislim da bismo trebali priznati i dati Kosovo Albancima u sadasnjim granicama zajedno sa svim nasim stanovnicima i imovinom nase Crkve. Omoguciti Srbima sa Kosova preseljenje u Srbiju ako hoce. Mislim da je vreme da zapecatimo zauvek paragraf Kosovo u nasoj istoroji i da ga preselimo samo u nas identitet. Ta teritorija nije ono Kosovo koje mi imamo u mislima kada kazemo kosovski zavet. Kosovo je tamo gde su Srbi, a ne na ovoj teritoriji na kojoj zivi neko drugi.

1389

pre 5 godina

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.
(petar, 7. avgust 2018 17:06)

A da smo pre rata počeli pregovore o integraciji u Austrougarsko carstvo sad bi bili Austrijanci u EU i bilo bi nas više milion i dvesta hiljada koji su uzaludno stradali za stvaranje te jugoslavije tj velike srbije

petar

pre 5 godina

Priznace(mo) nezavisno Kosovo. Srbi ce dobiti neki minimum minimuma autonomije.
Za 10-15 godina cemo uci u EU. Otici ce jedno milion ljudi. Kad se bude malo poboljsala ekonomska situacija neki ce se vratiti (kao u Poljskoj i Ceskoj).

Bice nas manje. Ali cemo preziveti.

Jbg. Svi znate da je to tako i da ne mozemo pobediti NATO. A i iskreno, ko bi od svih vas zeleo da zivi sa Albancima u Pristini, velikom gradu, a ne nekom selu na nekoj planini na Kosovu. Ko? Ja ne bih. Jel bi vi voleli da vasa deca zavrse fakultet i da odu na Kosovo da tamo stvaraju porodicu, okruzeni albancima koji ih mrze i koji nas sikaniraju jos od 80-tih.

Voleo bih da mogu to da urade oni koji to zele ali verujem da bi se tamo vratili samo starci. Isto kao sa Krajinom, samo sto je ovo mnogo gore.

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.

vukca

pre 5 godina

koliko mi nemamo blage veze kao narod. Jos ni jedan od mojih komentara nisam video da je izbacen pa tako sumnjam da ce i ovaj biti.... A laze vucko kad kaze da 90 % nas ni ne zna kosovo,da 90% nas nije ni bilo dole niti ima u planu narednih 20godina,laze kad kaze da se pod pancicem vozi KFOR.... Jes stvarno laze on slao pismo medjunarodnom sudu vezano za Metohiju.... Udavicemo se u sopstvenom izmetu koliko smo pametni "gledajuci parove i ostale gluposti". Nas ne zasluzuje nasa Zemlja i nasi preci. Zato ja vidim kao odlazak vecine iz zemlje kao pravu stvar, da kukolj ode malo vani da se u disciplinovanijem drustvu prosveti i nauci nesto. A da se vrate kuci tek svaki 10 jer toliko otprilike vredi onih koji odu iz zemlje... Niko u ovoj zemlji nema strategiju vec 100 godina,a meni se cini da je ova garnitura naj odgovornija do sada samo , me plasi da nije kasno dosla" a svakako je preuzela mnogo smeca i odpada iz proslosti na sebe,kao i jako losu sliku u medjunarodnim vodama"....

Ja

pre 5 godina

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.
(petar, 7. avgust 2018 17:06) # Link komentara

1915.povlacenje na Krf,1918.vracanje.pobednici nema sta.
Bosnu nikad niste imali do Daytona,djelove Hr ste imali od 91.-95.
Manje mastaj o mitomanskoj povijesti.gledajte u buducnost.i da placa nebude 200e

2050

pre 5 godina

predsednice proctaj ustav clan 8:Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.
Granica Republike Srbije je nepovrediva
(bob, 7. avgust 2018 16:15)
U Ustavu ne pise ni duzina ni trasa granice tako da je taj clan besmislen

doktor

pre 5 godina

Okej,nije ti lako sto se toga tice i to svi znamo,ali nadji resenje! Predsjednik si drzave a samim tim imas apsolutnu moc u drzavi i na tebi je da nadjes dobro resenje ali da ne priznas Kosovo.. Ukoliko nemas nikakav plan,i ako ne mozes to da ispunis,daj ostavku onda.. Ako se prizna Kosovo to ce biti najveci poraz u istoriji Srpskog naroda..

Гласно мислим

pre 5 godina

Ви ово називате изјавим озбиљног председника ??? Па и највећа будала зна да „питање КиМ није лако и да лаког решења нема„. То је могао да вам каже буквално било ко. Твоје је да нађеш неко прихватљиво решење,а не да кукаш као стрина буквално сваког дана и да су ти сви криви од Цара Лазара до Јеремића и целе опозиције. Најлакше је да се свега одрекнеш и признаш, и то зна буквално свака будала, нема лакшег од тога.

dragan

pre 5 godina

Предлажем да се уведе један канал, где ће Вучић држати конференцију 24/7.
(Гласно мислим, 07. avgust 2018 11:34)
Već postoji više takvih kanala.

Milovan

pre 5 godina

Predsednik Vučić ne beži od problema, za razliku od svih drugih on, zarad budućnosti, želi da rešava sva teška pitanja koja se decenijama ne rešavaju, već samo guraju pod tepih.

Ненад

pre 5 godina

Као папагај... Човече, кога занимаш и ти и твоје Косово више?! Имаш армију ботова па идите и ратујте за Косово, нама нормалнима не пада на памет.

lerr

pre 5 godina

Slusam malopre: za rezoluciju 1244 krivi ovi iz 2006-te... Onda se setish da je potpisana 1999 a u vladi podpresednik V. Sheshelj, ministar informisanja A.V.

I tako dvadeset godina kasnije, isti ljudi zavrshavaju ono shto su zapocheli...

Vlada

pre 5 godina

G-n Predsednice,
Zasto ce nas biti manje ako ne resimo pitanje KiM?
Zasto bas 1 mil., a ne 2 mil. ili 1/2 mil.?
Zasto bas 2050?

Objasnite detaljno uzrocno-posledicnu vezu izmedju ova dva procesa. Ako mozete.

Poz iz Zg

pre 5 godina

Gledajuci AV, imam osjecaj da ce Srbija pod pritiskom priznati Kosovo i da to predsjednik svim gradjanima Srbije zeli reci,a za to svi ce bolje zivjeti jer on je izgradio Srbiju i svi ce imati mnogo vece place,samo nadam se da u to niko vise ne vjeruje,jer ova demagogija AV ne prolazi ni kod male djece. Zao mi vas je moj narode,jer sam zivio u Srbiji ali teski dani dolaze za sve. Sretno i lijep pozdrav iz Zagreba.

Neutralac

pre 5 godina

Živio sam u Srbiji i zato mi je iskreno žao Srba, zaslužuju bolju vlast. S ovakvom vlašću neće daleko dogurati. Sad će ispasti da će ZSO biti neki veliki dobitak, ali to će biti po kosovskim zakonima i pod kosovskom ingerencijom. Tako da je ovo de fakto priznanje Kosova. Može i to biti rješenje, ali samo hoću istaknuti o kakvoj se velikoj prevari radi. Sjetimo se samo što je Vučić govorio dok je bio u opoziciji. A onaj govor protiv Hrvatske od prije neki dan je samo dizanje magle...
To samo pokazuje da naši ljudi još nisu dovoljno svjesni kolika je odgovornost kad se izađe na biralište. Demagozi nam uvijek uspiju prodati m... pod bubrege.

ivan

pre 5 godina

Zasto se zali narodu? On se dogovarao, on potpisao zajedno sa njegovim evropskim partnerima.
On ispunjavao zelje Angeli Merkel i povuko sve institucije srbije sa kosova, on postavio granicne prelaze ...i sad se zali kako su ga namagarcili EU

bot na kvadrat

pre 5 godina

Doslo vreme da ispuni svoje obecanje da ce da prizna Kosovo,pa nama prodaje neku besmislenu pricu o ZSO koja ce imati ovlascenja i snagu kao mesna zajednica Mala Mostanica.

Millennium

pre 5 godina

U prevodu. Ako bi kosovska policija zauzela sever Kosova mi ne bi mogli da pomognemo i zaštitimo svoj narod. Sem da držimo konferencije i žalimo se. Jadni oni ljudi dole sa vama demagozima.

paprdac

pre 5 godina

Kakve veze Kosovo ima sa demografskom situacijom??? Evo npr. Hrvati, nemaju problem Kosova niti ijedan spor sa najvecim silama, clanovi su EU pa opet im svake godine desetine hiljada ljudi napusti zemlju!!! Kakva je to logika onda da ako se odreknemo Kosova imacemo bolju buducnost???

Александар

pre 5 godina

Ништа ти нећеш решити. Прво си угурао 4 општине са Севера Косова у косовски правни систем, а сада молиш за неку ЗСО. Пре бриселског споразума, Срби су излазили на српске локалне изборе, имали су српски суд у КМ, имали су Телеком као српску фирму која је плате исплаћивала у динарима, имали су територијалну одбрану, нису имали царину на Јарињу. Све си им то укинуо бриселским споразумом а разни стручњаци, бивше роштиљџије, сада председници општина, заклињу се теби на верност, а претходно полажу заклетву над Уставом Косова јер су бирани по законима Косова.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Postoji i treći put. Pozvati se na međunarodno pravo, bez obzira na to što ga mnogi krše, i važeću rezoluciju 1244,koja bi nam morala biti sveto pismo u bilo kakvim pregovorima. Insistirati na ispunjavanju svake tačke iz rezolucije 1244,pre bilo kakvih pravno važećih dogovora.U slučaju odbijanja da se odredbe rezolucije ispune od strane onih koji su nas bombardovali, proglasiti teritoriju AP KiM okupiranu od strane NATO, a samozvane vlasti u Prištini osuditi za veleizdaju zemlje i saradnju sa okupatorom, isto uraditi i sa svim društveno političkim organizacijama i pojedincima u užoj Srbiji koje zastupaju poglede i interese okupatora. U suprotnom ovo što nudite je kapitulacija i legalizacije viševekovnih zločina Albanaca nad srpskim narodom, kojim je demografska slika trajno promenjena na AP KiM. Neverevotno je, da je S. Milošević dobijao povoljnije ponude tada, nego svi vi posle njega. Ako bolje ne umete, sklonite se.

кутловић

pre 5 godina

Вучићу, лепо реци да си за независност Косова и Метохије, а не да нам увијаш ту неке приче. Ја не знам чему журба да се то реши, једино ако си плаћен да то решиш, па да те притискају због тога.

vule

pre 5 godina

Pa do juce je "Kosovo bilo naše i niko ne može da nam uzme deo naše teritorije".Šta je sad ovo pa neko je neinformisan bio.
Ali nema veze raspisaćeš referendum-botovi će glasati i oprao si sebe.Pojeo vuk magarca ,čiča miča i gotova priča.

Raca

pre 5 godina

Toliko si pričao a ništa nisi rekao !
Kao i uvek, čista demagogija i predstavljanje samoga sebe kao nekakve žrtve i mučenika.
Beskonačno ponavljanje fraze da je neophodno kompromisno rešenje što pre.
Hajde izusti već jednom to famozno kompromisno rešenje,koje očigledno imaš u vidu.
Beskrajno ponavljanje ZSO kao nekakvog ključnog faktora rešenja !!??
Glupost !!
Dobro znaš da je po tom istom briselskom sporazumu ZSO kategorija unutar ustavnog i pravnog sistema Kosova a ne države Srbije.Samo još jedan u nizu poteza kojim je Srbija prećutno priznala nezavisnost Kosova.

Tražiti i insistirati na podeli i teritorijalnom
razgraničenju,odmah i bezuslovno.
Sever Kosova da ostane u sastavu Srbije.
Srpskim manastirima u albanskom delu Kosova da se da i garantuje eksteritorijalni status,čvrstim međunarodnim garancijama i novim mirovnim ugovorom.Ukoliko je neophodno i uz razmenu teritorija sa većinskim stanovništvom dva naroda,na Kosovu i u Preševskoj dolini.
Jednom i za uvek.Jedni pored drugih i nikada više zajedno.Zbog budućnosti Srbije i novih naraštaja.Biće to novi zdrav početak i ozdravljenje Srbije.
Ukoliko ne prihvataju ustupak i predlog Srbije,izaći iz pregovora do daljnjeg.
I drugoj strani, uključujući i EU,je itekako stalo do brzog rešenja.Prihvatiće i te kako,pre ili kasnije.

Maza

pre 5 godina

Voleo bih da vidim zarozane Vučića i Vulina kako smišljaju koko da saopšte da od Kosova nema ništa, od Zajednice nema ništa, da i jug Srbije ide Albancima ali će Srbi imati sve garancije ili će Srbija oštro da reaguje

Marko

pre 5 godina

Razumem ja sve ovo ali da daje neke bezazlene razloge zbog kojih trebamo da im damo sve e to ne shvatam.

Alo vekovima je KiM bilo pod okupacijom i na kraju smo ga vratili a sada nije proslo ni 20 god a vi bi da ga odmah damo!!!

Ljudi ako ste spremni da vam ode Vojvodina, Raska oblast, Presevska itd slobodno dajte KiM (zivim na KiM).
I nemojte da mislite da nece, Tako su svi mislili jos od devedesetih pa pogledajte sta smo sve izgubili i gde smo sada, sto vise dajemo oni ce samo jos vise traziti.

A Vucic i ostali mogu da se zanose ako misle da cemo imati trajni mir sa albancima...Ne necemo jer oni to nikad nece hteti i pokusace da nam uzmu sve do Nisa.

Dajte KiM i zivi bili pa videli :) samo sto ce posle biti kasno za sve

Hulja, koja zbog nesavršenog vida, vidi stvari onakve kakve jesu, a ne onakve kakve bi trebalo da budu.

pre 5 godina

Šta sad to nedostaje Narodnoj skupštini (sa sve Atlagićem, Martinovićem, Rističevićem itd.) pa ne mogu da odlučuju o statusu Kosmeta. Pošalje se predlog na raspravu, zaspe se amandmanima, Maja zazvoni i eto rešenja.

Brille

pre 5 godina

Nisam slušao govor.
A jel rekao da smo u svojoj istoriji danas najviše poštovani u svetu ?
Imam utisak da ovo nema blage veze s istinom jer nas niko ne zarezuje ni ne tretira ni za šta.
Naravno, za sve su kriva 'tri musketara', koji samo čekaju da zasednu na čelo države i, Predsednik je uveren, ponovo pljačkaju do besvesti.
Sada će opet neki izbori, referendumi, kampanje, pa frka oko Kosova,...
A školska godina na pragu, zimnica i ogrev su stavke koje nas ne mogu omašiti, a kao šlag na tortu slede nova poskupljenja, pad otkupnih cenaratarskih proizvoda uz ubeđenje da to tako mora i treba.
Reforme, brale moj!
Valjda će neki preživeti i ove ZLATNE GODINE.

triplem

pre 5 godina

pritiskaju ga ambasadori da se obracuna ili barem prestane da pruza podrsku kriminalnim grupama na severu Kosova, pa ih tvrdoglavo ignorise. Ovaj covek se lakse odrice Ljeviske, Manastira Gracanice i Decana nego svojih batinasa, prestupnika i dilera narkotika.

predlog

pre 5 godina

Ovaj je pljunuti Sloba - ne zna sta hoce za KiM, ali zna sta nece.

Zar ti nije jasno - Albancima das prst, trazice ruku. Nazalost, svojom tupavoscu si dao malo pre sest godina, a sad ce I ostatak. I ruku I nogu, I telo I glavu, sve im daj da bi Srbija imala milion dusa vise, a sa tobom kao dozivotnim preCednikom.
Tito I Sloba ti nisu Ni do kolena.

Njanjanja

pre 5 godina

Dijalog je uspesan?! Oni sve dobili, a jedinu tacku koju treba da ispune, koja je jednako trijumfalna kao i nasa pobeda protiv nato zlocinaca, ni to nece. Uz to oni javno smeju da iznose svoje planove jer to ne slabi njihovu pregovaracku poziciju. A planovi su im Južna Srbija. Koliko samo nebuloza u jednoj izjavi. A razlozi i opravdanje za nasu konacnu predaju, skriveni iza plasta boljitka nacije, tj. građana Srbije, su tek bez ikakvog smisla. Pogubila se kvazielita k'o radio Priština. Oj kukavno Srpstvo ugašeno..

dejan

pre 5 godina

Ja baš mislim suprotno. Ako se prizna Kosovo, onda sledi ulazak u EU i tek onda počinje egzodus Srba. Ljudi i sada odlaze iz Srbije ali se mnogi zbog vize i vraćaju. A onda kada budemo svi dobili pravo na rad u EU, onda ćemo otići svi bez povratka. Onda će nas biti ne 1 milion nego 5 miliona manje.Vraćaćemo se u Srbiju samo kao penzioneri gasterbajteri. Kosovo je svetinja koja nas čuva da opstanemo. Samo što to nismo ni svesni. Ako ga izdamo, više nas neće ni biti.

s.nikolić , austrija

pre 5 godina

Gotovo napreduju !
Nadam se da će biti i prvim redovima u odbrani srbije, mislim kosova !
Po hiljditi put iste reči i ništa konkretno !

tonći

pre 5 godina

Gledam i ne virujem....Nije mu lako ali politicke izjave su uvijek dvosmislene ali njegova nije...Kosovo je rijeseno...To je pjesnik htio reci,sve drugo su nijanse...

make yugoslavia great again!

pre 5 godina

Ostavka! Kaze mi hocemo ZSO a oni ne daju. E ako je tako, to znaci da nisi znao da pregovaras i da si nesposoban. Mani se ti glasnih razmisljanja i tacaka jedan dva tri cetiri kao da nam objasnis da si metodican i sta jos ne. O cemu ti uopste pricas? Sta to znaci bice nas milion manje i Kopaonik nije bas pod nasom upravom. Kakve to veze ima sa Kosovom i ZSO? Nije istina da ako ne damo Kosovo nece biti investicija, njih nece biti dok ste vi na vlasti. Zar ti nije vec jasno da nista ne umes i da uopste ne razumes igru u kojoj si se nasao. Daj ostavku stetocino.

Cokoladica

pre 5 godina

Mislim da bismo trebali priznati i dati Kosovo Albancima u sadasnjim granicama zajedno sa svim nasim stanovnicima i imovinom nase Crkve. Omoguciti Srbima sa Kosova preseljenje u Srbiju ako hoce. Mislim da je vreme da zapecatimo zauvek paragraf Kosovo u nasoj istoroji i da ga preselimo samo u nas identitet. Ta teritorija nije ono Kosovo koje mi imamo u mislima kada kazemo kosovski zavet. Kosovo je tamo gde su Srbi, a ne na ovoj teritoriji na kojoj zivi neko drugi.

Данијел

pre 5 godina

Нема шта да се разговара о ономе што је отето. Вучић калкулише, класичан кукавички говор са суштином да не смемо да урадимо ништа. Каква ЗСО и питање имовине, правно, и земаљским и Божијим судом то је наше. Решење је чекати и тражити помоћ пријатеља, а не ЕУ прећутно одобрава а овамо хоћу у ЕУ. Каква је то политика?

alban

pre 5 godina

Vucic kao obicno prica ono sto bi on voleo da se desi, ali realnost je sasvim drugacija. Vucic odlicno zna, da Kosovo nece dati ni pedalj svoje zemlje a takodje zna da je doslo vreme i da ima samo dva puta: priznati Kosovo ili ne priznati Kosovo i ostati zadnja rupa u Evropi. Da je umesto Vucica na vlasti bio Djindic ili Cedomir Jovanovic, onda priznanje Kosova od strane Srbije ne bi uopste bilo neko iznenadjenje, jer se njihovi stavovi znaju od samog pocetka njihove politicke kariere, ali posto je Vucic u pitanju, i znamo njegovu politicku historiju i pod kojim parolama je dosao na vlasti, onda mu sada tesko pada da prizna Kosovo, zbog lazi koje je govorio u proslosti. Vucicev problem nije priznavanje Kosova, njegov problem je kako to uraditi a da gradjani Srbije ne budu ljuti na njega.

Aleksandar

pre 5 godina

Gospodaru,zasto govorite da bi ste u slucaju placanja lobista imali 2 miliona ljudi na ulicama?Zasto ne kazete da cete u slucaju izgradnje nacionalnog stadiona imati isti broj ljudi na ulicama?Ko pita narod u Srbiji?Niko.Najmanje vi.Ko u Srbiji vas moze da zaustavi put provalije u koju nas gurate?Niko.Zato ne okrecite sve u vasu zastitu.Mnogo imate putera na glavi,narocito vasi ljudi i kadrovi koji ce i u ovom mom obracanju biti placeni da ocenjuju negativno.

stukaros

pre 5 godina

" Da zbog buducnosti Srbije, resimo pitanje KIM-a", prvo, po ustavu Srbije KIM jeste Srbija odnosno njen neotudjivi deo, to je pocetak i kraj price plus rezolucija 1244. Ono drugo sto mi upada u oci a nadam se i svima vama osim botovima jer to nisu normalni ljudi, je to da ne vidim kako ce resavanje pitanja KiM da pomogne da nemamo taj milion ljudi manje do 2050. Mislim, jel to zbog sekiracije oko Kosiva manje pravimo decu ilista?

babajega

pre 5 godina

podrska za vucica i neka preda kosovo ..sta ce nama to ..dole ima 500 milijardi bogatstva..ionako mi ne znamo sa tim..dace nama eu kredite lakse je

DrEurić

pre 5 godina

A da raditw da ojačate ekonomski ovaj narod i državu - da proizvodimo više i izvozimo i da smo u plusu i da pravimo sve od igle do lokomotive. Da prestanete sa ovim lopovlukom 30 i nešto godina. Ali teški se otresti te navike, laka i brza lova. Pa zato druže niko i neće da se bori. Dosta nam.je - posle 1. sv. pokrali pa došli posle 2. og komunjare - pokrali i oni pa došli Slobini - Mirini - pokrali kao ona prva 2. Pa DOS ovci i pro uvlakači - pokrali. Pa ti - kradete.
I šta ti očekuješ.
A isti ljudi kradu samo menjaju tim prvo SM tim pa u DOS timu su igrali takođe pa sad u tvom timu.

Kole

pre 5 godina

Znači ako on prizna Kosovo, Srbi će početi da se razmnožavaju kao kunići i biće nas 11 miliona. Koji manipulator. Šta će sprečiti Albance da se šire na jug kad on planira da im napravi auto put do Niša. Bar da je rekao da će napraviti zid prema Kosovu kao Tramp prema Meksiku, što je takođe suludo. On je baš entuzijasta, očekuje da u njegovom sukobu sa SPC narod stane na njegovu stranu.

33 33

pre 5 godina

Hrvatska je 700 godina imala problem sa Madžarima koji su pikušavali da ih porebe i nametnu svoju krunu.
Takođe vekovima spor sa Venecijom.

A danas - danas ne postoji ni
Hrvatsko-Madžarski rečnik takođe ni sa Italijanima nikakav spor.
Zašto - zato što je došlo do razgraničenja,svako na svoju stranu i daleko vam lepa kuća narednih 50 godina a posle toga će se nove generacije normalno družiti.
Isti slučaj Srbije i Hrvatske već oni dolaze u BG na splavove a mi kod njih na more ali za 30 godina to će biti masovno i normalno.

To isto nas čeka sa Albancima - Razgraničenje i doviđenja.Priznati poraz i shvatiti da Kosovo ne možemo da radržimo.Od 1912 godine smo imali vremena da popravimo stanje na Kosovu ali vladali smo njime isključivo represijom.
Sve i da nam ga vrate odakle nam 2 Miliona ljudi da ga naselimo pa i južna i istočna Srbija su nam prazne zmije je naseljavaju.
Godišnje nas ode 55 000 preko i to mladih, 35 000 nas se manje rodi nego što umre to je skoro 100 000 ljudi manje godišnje.
Ako za 10 godina uđemo u EU pa neće nas u Srbiji ostati 2,5 Miliona (samo penzosi,javna uprava i botovi).

poturanje laži kao devedesetih

pre 5 godina

Ovde se lažno podmeće da je pitanje Kosova suštinsko pitanje za budućnost Srbije. Nije, Srbija je postojala i sa Kosovom i bez njega. Ovde je suštinsko pitanje može li Srbija izdržati nepismene radikale na vlasti ili ne može - i očigledno je da ne može. Čak iako bismo podržali Vučića i njegovo rešenje za Kosovo, Srbija bi opet tavorila i propadala, verovatno čak i brže nego što je to danas jer bismo imali na granici veliku Albaniju koja bi nas pritiskala. Zato je jedino rešenje odbiti radikale i njihove predloge jer oni nikad nisu doneli nikom nikakvog dobra već samo rat i sukobe. Vučić je izdanak te politike i može da priča šta god hoće i da trpa na reči šlag sa šećerom, ko ima mozga neće mu poverovati a ko nema mozga neka ga komotno podrži - olupaće mu se to o glavu u vrlo skoroj budućnosti kad bude trebalo da se ponovo gine.
Stoga nam je jedina šansa da na predstojećem referendumu otkačimo i Vučića i njegove radikale i kosovske albance pa da onda sačekamo neka bolja vremena, dok se kao narod malo uredimo i privedemo zakonu i pravdi. Ako to ne uradimo, sutra na red dolazi Sandžak a onda dalje redom sve dok od Srbije ne ostane sužen beogradski pašaluk (čitaj Dedinje). Svaki častan čovek će odbiti radikalsku izdaju Srbije i u tom kontekstu je jasan ishod referenduma - pitanje je samo da li su srbi časni ljudi ili partijske čankolize.

rusosaurus

pre 5 godina

Vrlo interesantno da tokom celog govora nisu pomenute države koje ne podržavaju secesiju , a još manje da li i kako usklađujemo naše stavove sa njima.Među tim državama su i one koje nisu u krugu "bliskih" prijatelja kao npr Vatikan, niz arapskih država,Izrael (najomiljeniji saveznik USA), neke članice EU i NATO pakta , o Kini,Indiji i Rusiji ne treba ni govoriti. Ako mi dozvolimo kvazi tvorevini članstvo u UN direktno i indirektno podržavamo moguće secesionističke pokrete u državama koje su formalno na "našoj" strani.U Povelji UN stoji pravo država na teritorijalni integritet i u istoj ravni pravo naroda na samoopredeljenje . Pravo naroda na nezavisnu državu je prihvaćeno u vremenu raspada kolonijalnih imperija i odnosi se na narode koji nemaju državni suverenitet odnosno u ovom slučaju Albanci več imaju svoju nacionalnu državu od 1912.god..Sve u svemu nije mi jasno zašto sebi guramo prst u oko dok nas istovremeno "prijatelji tuku po glavi ?

Marko

pre 5 godina

Do 2013 godine i tvog potpisa na briselski sporazum mi smo imali sever kosova pod nasom kontrolom.vazili su zakoni srbije bile su institucije drzave srbije..onda si ti potpisao briselski sporazum i ukinuo zakone i institucije drzave srbije zbog zajednice srpskih opstina koja nema bas nikakve veze sa srbijom i koja ce biti po zakonima kosova koji nikada nisu vazili na severu kosova do tvog dolaska na vlast...

stoper4

pre 5 godina

Pošto botovi samo lupaju minuse, mene baš zanima šta oni misle i za šta će da glasaju na referendumu, kad do njega dodje?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Maja, 7. avgust 2018 16:31)

Glasaće za ono što im gazda kaže, a kad gazda zbriše da troši nakupljenu lovu oni će da ostanu i da se pitaju šta bi ovo

Krah

pre 5 godina

Upravo je rekao da (bar) do 2050 zavisimo od stranih kredita i pomoci, ako ne i duze. Vrlo jasno i precizno receno, i to u nekoliko navrata, kako sve zavisi od tog prokletog Kosova i politikarenja - ekonomija, razvoj i rast, plate, zivotni standard, lekovi, cena jaja i mleka, penzije, porezi... bravo predsednice-premijeru-vrhovni vodjo, uspeli ste da prevazidjete i samog Tita po broju uzetih kredita i zaduzenju u svetu, sve pod izgovorom kako nijedan covek u istoriji pre Vas nije uspeo ni procenat onoga sto vi jeste, kao da vas je sam Gospod poslao. Dakle ako vam do sada sugradjani nije bilo jasno, sada kristalno jeste - vi nemate plate, vi nemate penzije, vi nista ne proizvodite niti cete proizvoditi; Vi samo i jedino zivite od kredita, novih transi pomoci MMF-a (koje su sve iole razumne drzave jos davno oterale i ne pada im na pamet da ikada sa njima ni u ludilu saradjuju) i raznoraznih stranih "investicija" pod uslovom prodaje drzavnog zemljista, pretvaranja radnika u robove i subvencija. A kamate ce uvek pristizati i biti sve vece i vece - vasa deca, unuci i generacije koje budu dovoljno blesave da ovde ostaju ce ih placati i zivotariti za mrvice kao poslednji robovi.
Samo da resimo Kosovo, pa ce mama Merkel i tata MMF da daju bombone...kao sto su nam i pertle za cokule na solunskom frontu sa sve kamatom naplatili.

Kupac diplome

pre 5 godina

Pre 2013. godine, mi smo bili ti koji smo mogli da tražimo šta god poželimo. Mogli smo da tražimo sever Kosova, Štrpce (iako nije teritorijalno povezano sa centralnom Srbijom), ex terotorijalnost za naše manastire. Mogli smo da im predočimo da imaju dva puta, da urade to kako mi želimo ili im ne damo nezavisnost. Nakon Briselskog sporazuma, mi smo ti koji smo u "pat" poziciji. Dato im je sve, policija, granični prelazi, mogućnost učestvovanja na sportskim takmičenjima. Tada je trebalo da se reaguje na očigledno dogovorenu izdaju srpskih interesa. E sada, dok to dođe do mozga prosečnog građanina Srbije, prođe decenija.

ja

pre 5 godina

Glupo je i pomisliti da nas čeka nešto bolje ako priznamo Kosovo. To je za evropu i usa gotova stvar, ruse i kineze baš briga. Ako ne priznamo kosovo ceka nas od zanemarivanja do sankcija.

Djordje

pre 5 godina

Srba ce biti i dva miliona manje ako ne sredimo ovu drzavu... pocevsi od sudstva, korupcije, stranackih veza i javnih nabavki, kraduckanja, itd. To sve zajedno nema nikakve veze sa resavanjem statusa Kosova a ima svake veze sa kojom god strankom da je na vlasti, i to sada, a ne pre deset godina.

mich

pre 5 godina

Gospodine VUCICU, posto su nam svi pametni i mladi ljudi otisli u beli sve, mi "debili" koji smo ostali i docekali da nas ti vodis kao ovce, ne zelimo da se Kosovo prizna, jer smo to mogli da uradimo jos pre 18 godina, ALI SI TI I TEBI SLICNI, tada te iste politicare nazivao IZDAJNICIMA, tako da ako to nismo uradili za 18 godina NECEMO NI SADA !!!

Manu Chao

pre 5 godina

Kako te nije sramota barabo jedna? Šta znaci recenica...”zarad budućnosti Srbije..” izadji na tv kod onog tvog Marica i objasni šta znaci ta recenica kojom služite narod na tepsiji već decenijama? Sramoto jedna glasao sam za tebe jer sam mislio da si drugaciji od izdajnika Tadića, i cele Dosovske agenture a tebi je najvažnija tvoja karijera. Pa nećeš uci u istoriju sa ovakvim ponašanjem, pa nije narod toliko slep i strasljiv, sto bi Cane rekao ... tamo gde je srce tamo sija sunce, tamo gde je strah tamo živi mrak...

CATAPA

pre 5 godina

Ja očekujem da će Srbija po običaju od dva puta odabrati onaj samoubilački. Bilo bi čudo da bude drugačije jer i rusofilska Srbija nije ništa drugačija nego što je ikad bila. Dok je vode zadrigli popovi i ruski špijuni uvek će biti tako: od dva puta, Srbi precizno izaberu onaj gori po sebe, a bolji za Rusiju.
Srbija je oduvek samo ruska karaula. U Srbiji se mir shvata kao pauza, dok ne stasa nova generacija za žrtvovanje zadojena pravoslavljem i rusofilijom. Pa, otprilike, to je to sada.

S one strane Dunava

pre 5 godina

Neko sam ko podrzava Vucica (i to samo zato sto su ostali katastrofa)
(pedja Dorcolac, 7. avgust 2018 17:35)

Pa nije mi jasno ko može biti veća katastrofa od Vučića, bio je dio najgoreg razdoblja srpske istorije još od Seče knezova.
Kakvi god da jesu ti žuti, zeleni i ljubičasti teško da mogu biti gori od njega. Čak naprotiv, kad je 2000. otišao u opoziciju BDP Srbije je bio 6 milijardi dolara a onda ovi koji su "katastrofa" su to podigli do 2008. godine na skoro 50 milijardi što je skok od preko 830%.
Po svim parametrima ekonomski lagano idete opet prema onom stanju ko devedesetih, samo na drugačiji način!

2050

pre 5 godina

predsednice proctaj ustav clan 8:Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva.
Granica Republike Srbije je nepovrediva
(bob, 7. avgust 2018 16:15)
U Ustavu ne pise ni duzina ni trasa granice tako da je taj clan besmislen

Smuleco

pre 5 godina

Reci bre pošteno, jasno i glasno, NE DAJU nam SAD i VB, da osnujemo ZSO, odnosno, o tome nikada nisu ni razmišljali. Zato su se, a i sada se, Albanci na Kosovu i ponašaju, kako se ponašaju, jer samo sprovode planove i ideje, svojih mentora.

Dovla

pre 5 godina

Ovoga sam se plašio, da počne da priča o ratu:
"Dva moguća puta. Jedan put, pošto posle više od 1.930 dana Priština nije ispunila svoju obavezu, je da Srbi to sami preduzmu. Malo ko bi to mogao da im zabrani. Ukoliko bi to Srbi uradili, postoji opasnost od jednostranih akcija koje bi služile za konačan obračun Prištine sa severom. Upravo je zato naš savet Srbima na KiM da pažljivo pratimo dešavanja, da biramo poteze i da ne ugrožavamo bezbednost građana“, rekao je on."

Pa čemu da se nadamo kada ovako priča i podgreva ljude dole na neki sukob u budućnosti?

LondonCalling

pre 5 godina

"Vucic kao obicno prica ono sto bi on voleo da se desi, ali realnost je sasvim drugacija. Vucic odlicno zna, da Kosovo nece dati ni pedalj svoje zemlje a takodje zna da je doslo vreme i da ima samo dva puta: priznati Kosovo ili ne priznati Kosovo i ostati zadnja rupa u Evropi. Da je umesto Vucica na vlasti bio Djindic ili Cedomir Jovanovic, onda priznanje Kosova od strane Srbije ne bi uopste bilo neko iznenadjenje, jer se njihovi stavovi znaju od samog pocetka njihove politicke kariere, ali posto je Vucic u pitanju, i znamo njegovu politicku historiju i pod kojim parolama je dosao na vlasti, onda mu sada tesko pada da prizna Kosovo, zbog lazi koje je govorio u proslosti. Vucicev problem nije priznavanje Kosova, njegov problem je kako to uraditi a da gradjani Srbije ne budu ljuti na njega."
(alban, 7. avgust 2018 15:46)

Jesi "alban" ali si u pravu, od reci do reci. I svi mi to znamo, nisi otkrio toplu vodu...

wu

pre 5 godina

Ja se i plasim toga da ti platis tu neku tvoju političku cenu i probas da izadjes iz politike pa javnog života. To je u tvom slucaju sto se kaze "prešao igricu". Ovako zavrsi sve sto si i dogovorio pa kada zavrsis nisi im potreban i onda da odgovaras za sve sto si uradio 30 ili tada 40 god unazad

alban

pre 5 godina

London Calling

Ja znam da sam u pravu, ja sam alban ;), ali ne verujem da vecina vas razume ono o cemu sam ja pisao, jer da je tako, ne biste birali Dacica Vucica i Nikolica da vam vode drzavu. Da ste bili pametni i iskreni, trebali bi ste da trazite izvinjenje svuda tamo gde ste ubijali neduzne ljude. A posle toga ste trebali odma da priznate Kosovo da bi srbi sa Kosova ziveli puno srecnije zajedno sa svima, a ne Ovako sa istim politicarima po dvadeset Godina i vise na vlasti.

2050

pre 5 godina

Dok jug uzmu Albanci, istok Bugari, Vojvodinu malo prekroje Mađari ostace samo beogradski pasaluk. Srbijo, nisi bolje ni zasluzila...
(Srđan, 7. avgust 2018 17:07)

A BG ce da podele Arapi, Turci i Kinezi

vukca

pre 5 godina

koliko mi nemamo blage veze kao narod. Jos ni jedan od mojih komentara nisam video da je izbacen pa tako sumnjam da ce i ovaj biti.... A laze vucko kad kaze da 90 % nas ni ne zna kosovo,da 90% nas nije ni bilo dole niti ima u planu narednih 20godina,laze kad kaze da se pod pancicem vozi KFOR.... Jes stvarno laze on slao pismo medjunarodnom sudu vezano za Metohiju.... Udavicemo se u sopstvenom izmetu koliko smo pametni "gledajuci parove i ostale gluposti". Nas ne zasluzuje nasa Zemlja i nasi preci. Zato ja vidim kao odlazak vecine iz zemlje kao pravu stvar, da kukolj ode malo vani da se u disciplinovanijem drustvu prosveti i nauci nesto. A da se vrate kuci tek svaki 10 jer toliko otprilike vredi onih koji odu iz zemlje... Niko u ovoj zemlji nema strategiju vec 100 godina,a meni se cini da je ova garnitura naj odgovornija do sada samo , me plasi da nije kasno dosla" a svakako je preuzela mnogo smeca i odpada iz proslosti na sebe,kao i jako losu sliku u medjunarodnim vodama"....

Jana

pre 5 godina

Jasno je da pitanje KIM mora da se resi jer je tako najbolje za buducnost celog regiona, ne sme da se ostavi zamrznut komflikt i ceka bolje vreme.

sasaandri

pre 5 godina

Moj stav je da treba pokusati sve sto je moguce da se do resenja dodje na miran nacin...Sponzori Pristine smatraju da je Kosovo nezavisno ali ako je zaista to tako zasto onda traze od Srbije priznanje??? Razmislite ...

Katarina

pre 5 godina

Tesko je boriti se za nesto, sto su pre nas prodali i izdali. Vucic je covek koji zeli dogovor,bez sukoba jer je to najbolje resenje za Srbiju.

marija

pre 5 godina

Kako je iz svih oružja napao one koji su protiv podele KiM i nazvao ih stranim agentima, uključujući i SPC (?),
dolazi se do zaključka da je za Vučića rešenje podela Kosmeta.

I onda će priznati tzv.kosovo u UN.

srbija

pre 5 godina

Bice nas jos manje kao ovako nastavimo da se svadjamo s kim stignemo a posebno sa susedima. Nije to sa Kosovom juce pocelo. Oni su samostalna drzava i samo je pitanje kad cemo mi to da priznamo. Da li je tamo dobro, da li se postuju zakoni, da li je to sve kako treba vec je drugo pitanje. Ali dajmo se pozabaviti buducnoscu, ekonomijom, dobrosusedskim odnosima. Stalno glumimo pravednike, lopovski rezimi siromase i ovako bedan narod,a sve pametno i skolovano gleda da pobegne odavde. I posle nam jos govore kako smo lideri u regionu. Cega? Glupih, neobrazovanih, namagarcenih. Ne moze se ziveti mimo sveta. Nikad se nije mglo. I to ko ima nesto u glai jako dobro zna. A svakako nismo pravednici ni bez mrlje. Naprotiv.

Bojim se matematike

pre 5 godina

Da ce nas milion biti manje svakako,resili ili ne Kosovo. Pitanje je da li ce sirijskih azilanata biti dva miliona vise u Srbiji?U tom slucaju i vuk sit a i ovce na broju, mislim na nas ostale u Srbiji,a mozda i Nemci daju koju paru

1389

pre 5 godina

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.
(petar, 7. avgust 2018 17:06)

A da smo pre rata počeli pregovore o integraciji u Austrougarsko carstvo sad bi bili Austrijanci u EU i bilo bi nas više milion i dvesta hiljada koji su uzaludno stradali za stvaranje te jugoslavije tj velike srbije

Zemo

pre 5 godina

Da oni 1930 dana ne mogu da formiraju ZSO, pa to je ne znam koju reč da upotrebim, bezobrazluk, bahatost...i njih i EU-a...mi da kasnimo jedan dan, odmah bi nas pritisnuli sa svih strana.

Ja

pre 5 godina

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.
(petar, 7. avgust 2018 17:06) # Link komentara

1915.povlacenje na Krf,1918.vracanje.pobednici nema sta.
Bosnu nikad niste imali do Daytona,djelove Hr ste imali od 91.-95.
Manje mastaj o mitomanskoj povijesti.gledajte u buducnost.i da placa nebude 200e

petar

pre 5 godina

Priznace(mo) nezavisno Kosovo. Srbi ce dobiti neki minimum minimuma autonomije.
Za 10-15 godina cemo uci u EU. Otici ce jedno milion ljudi. Kad se bude malo poboljsala ekonomska situacija neki ce se vratiti (kao u Poljskoj i Ceskoj).

Bice nas manje. Ali cemo preziveti.

Jbg. Svi znate da je to tako i da ne mozemo pobediti NATO. A i iskreno, ko bi od svih vas zeleo da zivi sa Albancima u Pristini, velikom gradu, a ne nekom selu na nekoj planini na Kosovu. Ko? Ja ne bih. Jel bi vi voleli da vasa deca zavrse fakultet i da odu na Kosovo da tamo stvaraju porodicu, okruzeni albancima koji ih mrze i koji nas sikaniraju jos od 80-tih.

Voleo bih da mogu to da urade oni koji to zele ali verujem da bi se tamo vratili samo starci. Isto kao sa Krajinom, samo sto je ovo mnogo gore.

Da smo bili pametniji, pa da nismo pravili SHS, ni Kr. Jugoslaviju, ni SFRJ, nego samo SRBIJA sa Bosnom , Cg, i Krajinom, a mogli smo kao pobednici u 1. SR, sad bi imali jaku Srbiju okrenutu zapadu,a ne Rusiji. Albanci bi bili manji od makovog zrna.

doktor

pre 5 godina

Okej,nije ti lako sto se toga tice i to svi znamo,ali nadji resenje! Predsjednik si drzave a samim tim imas apsolutnu moc u drzavi i na tebi je da nadjes dobro resenje ali da ne priznas Kosovo.. Ukoliko nemas nikakav plan,i ako ne mozes to da ispunis,daj ostavku onda.. Ako se prizna Kosovo to ce biti najveci poraz u istoriji Srpskog naroda..

Kurz

pre 5 godina

Ja sam za nezavisnost ali da se vrati sva imovina srbiji i gradjanima srbije.
A oni sa pustarom nek rade sta hoce nek grade i ulazu.
Da prodamo trepcu i ostalo ima da budemo najbogatiji na balkanu.
A to otimanje svega tu sam za rat, ne moze, nase bre.

bizmark

pre 5 godina

Podela Kosova je jedino resenje. Ljudi to je realnost.Sever plus gde su Verski objekti i par opstina juzno od Ibra. Sta ce nam teritorija gde su Albanci 100%.

Bella75

pre 5 godina

Ni malo lak zadatak. Verujemo da cete i ovaj, kao i mnoge zadatke u nizu,resiti na pravi nacin, u ineresu svih gradjana Srbije i svih Srba na KiM.

Vlada

pre 5 godina

@Alban,
A sta to vas sprecava da usrecite Srbe odmah? Da pokazete Svetu da ste bolji od Srpskih vlasti. Onda ce Srbi sa KiM sami reci Vucicu da ide odakle je dosao.
Recimo da Srbi imaju svoj univerzitet, da ga vi sagradite kao mi vama (fala bogu para od droge, bubrega i "poreza" gastarbajterima koliko hoces), da osnujete i finansirate jedno 5-6 novinskih kuca kao mi vama, da Srbima osnujete i finansirate TV na Srpskom, kao mi vama, da Srbima date pokrajinu unutar drzave Kosovo i da je dotirate...kao mi vama.
Pazi samo da se ne zagrcnes...

pedja Dorcolac

pre 5 godina

Neko sam ko podrzava Vucica (i to samo zato sto su ostali katastrofa) ali nas ce biti milon manje i pre 2050.god i to samo zato ako budemo tezili EU. Pogledajte primere Bugarske, Rumunije, Poljske pa ako hocete i Hrvatske koliko su mladih izgubili jer su otisli trbuhom za kruhom. E to ce i nama da se desi nevezano za Albance. Podrzavam da treba naci resenje ali ne navrat-nanos. U svakom slucaju narod na REFERNDUMU mora doneti odluku a ne politicari

Tko lezi ne bjezi

pre 5 godina

"Alban"
U mom gradu zivi mnogo Madjara,Bunjevaca,Hrvata,Albanaca.Svi rade i zive zajedno sa nama Srbima.Uvazavamo se,oni drze svoje obicaje,posecujemo se i druzimo.Albanci na Kosovu su imali sva prava u Srbiji.Problem je nastao onoga momenta kada ste krenuli u odcepljenje.Ako vec govoris o Albanskim zrtvama bilo bi posteno spomenuti i Srpske zrtve.Mislim da i vi imate za dobrog razloga da se izvinite Srpskom narodu.Neverujem da mislis da Albanci nisu svirepo ubijali Srbe.Trenutno ste u prednost,imate podrsku USA,i jednog dela EU.Budi siguran da se sve menja i da ma kako se ova situacija cinila dobra za vas,nije zavrsena .

Razuman

pre 5 godina

Dakle, ko ume malo bolje da čita izmedju redova-shvatio je kakvo rešenje Vučić sprema. Ide se na podelu Kosova, tj. korekciju granice. Nama sever Kosova, uz možda i neki koridor do Raniluga, Novog Brda i Gračanice, jer su to povezane opštine sa srpskom većinom, a uz to se i naslanjaju na teritoriju centralne Srbije. Kosovu će se verovatno pripojiti deo opština Preševo i Bujanovac gde su Albanci u većini, ali tako da pruga i autoput za Makedoniju ostanu u Srbiji..Zato do danas i nije formirana Zajednica srpskih opština-što da je formiraju, kada je iza zatvorenih vrata dogovorena promena granica. Zato je danas i Vučić rekao kako nam je problem što na 200 metara od Pančićevog vrha Kopaonika imamo granicu i Kforove patrole, pa zato očigledno želimo da tu granicu pomerimo južnije do Ibra i Mitrovice. Sve je to znak da će sever Kosova ići Srbiji, uz eksteritorijalnost srpskih manastira i enklava.

razmišljanja

pre 5 godina

Nadamo se da su političari shvatili šta je plan i cilj za Kosovo i da se ono ne sme nikome udeliti.To je sveta srpska zemlja. Ode li Kosovo iz Srbije, Srbije ubrzo neće ni biti. Više je već jasno da će se, posle odlaska Kosova iz Srbije, nastaviti dalje čerupanje Srbije dok ona nestane. Zato Kosovo mora ostati u Srbiji a, u kom obliku autonomije, to treba da bude predmet dogovora.