Aktuelno

Ponedeljak, 06.08.2018.

16:00

Kraj jedne ere – proizveden poslednji FIAT Punto

Izvor: B92

Kraj jedne ere – proizveden poslednji FIAT Punto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 5 godina

Jos dugo ce se punto voziti kod nas,ovaj moj punto zasad mi pravi lovu,kupio sam letos 1.2 8v 2004 godiste,auto je kao nov jos se nazire fabricki najlon vise ga volim nego da sam kupio bmw jer kao sto sam negde procitao nasi ljude kupe stari bmw...a realno nemaju ni za gradski,zato je punto za nas Srbe jer treba auto i odrzavati.

radijator

pre 5 godina

Sad vidim da moj komentar ima 700 pluseva...ajde red je da pisem i o manama onda. Naime.. nema coveka kome se nisu otkacinjali brisaci...to je najbolje ne cekati da se desi nego odmah resiti, zavari se selna na onaj pipak na makazama i cao...dozivotno si miran.
Sa uskim farovima, kad tad ce da izgore projektori...i to treba resavati, dihtung poklopca glave ventila vecno curi...menjam ga uz svaki mali servis...prosto je tako napravljen.. Vremenom zna da ode i alternator i reostat klime... Sve su ovo male cifre koje auto ustedi tokok koriscenja...i vecina se javlja posle 10 godina i barem 150 000km.

Милош

pre 5 godina

Податак да је продат у 9 милона примерка, без обзира на мане којих је имао, ипак говоре пуно у корист овог аута. Није тај ауто никада био, ни када се појавио, најбољи у класи, али је имао своје адуте које су га препоручивали. Рећи да се ради о "италијанском кршу", као и рећи да је био веома квалитатан, подједнако је нетачно. Можда би најтачније вили рећи да је ауто имао солудан квалитет, дибар изглед, за они време и притом био нешто јефтинији од најпознатијих.

xxxz

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile. Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju.  

Japanci, oni su ih učinili dostupnima.  

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."
(Bane je, 06. avgust 2018 17:31)

Ali ujedno napravili i dva najruznija automobila koji se mogu videti na ansim ulicama - Multiplu i 500L

sejn

pre 5 godina

Vozio ga 10 godina i presao preko 100.000 km. Motor 1,2 65 konja, Grande Punto. Mane: slab za duzi put, klima je morala da se iskljuci na uzbrdici, problem sa zadnjim kvakama i alternator. Odrzavanje jeftino, kabina odlicna bez cvrcaka, mala potrosnja. Odlican auto. da je srece da je to Kragujevac nastavio da pravi. Dan danas mi je zao sto sam ga prodao.

Bata Sale

pre 5 godina

Vaskrsnuce ga Italijani, kad-tad...
(japanac, 6. avgust 2018 18:29)

Tako je, vaskrsnuli su i legendarnog "ficu" vaskrsnuce i "tackicu"

CJC

pre 5 godina

Nažalost, moje iskustvo sa mališom je sve samo ne dobro. Imam ga 2 godine, retko koji mesec nije išao na popravku.
Jedini plus je stvarno mala potrošnja.

Petar

pre 5 godina

Evo kako ste pogodili temu za nase ljude. Tekst o realnom autu koji Srbi voze i odmah idu komentari iz prakse, iskustva, utisci. Koliko god meni bilo neshvatljivo da se neko "ponosi" voznjom nekog auta i to polovnog i hvali se kako je smanjio potrosnju za 0,1 l/100km, bolje i to nego kad balavci deklamuju performanse premijum automobila i svadjaju se koji je bolji, a nikada ih nisu vozili.

cholak

pre 5 godina

Ovako. 
U svojoj vozačkoj karijeri u Svom vlasništvu imao sam skoro 30 modela Automobila Bilo je tu i kola od 3000 ccm,2500,6 cilindra,5 cilindara,Audija kupio kada se ovi ćelavi sa krstačama koji sada voze crne nisu ni Rodili,Oplodili. 
Zadnja 2 automobila su mi FIAT,ne FIjAT PUNTO,kako 90% njii piše jer tako nešto NE POSTOJI. 
Tvrdim da su To po meni ODLIČNI AUTOMOBILI,sa mnogo manje problema nego svi Drugi. 
Evo vam zadnji podatci: 
Put GRČKA,2946 km,Prosek 5,8 sa/bez klime,prosečna brzina 73 km/h.U pitanju je bio put do PEĐOPONEZA.
(Običan Čovek, 06. avgust 2018 23:33)

Piše se "podaci" a ne "podatci" FIJAT prijatelju.

Ivan ZG

pre 5 godina

Koliko loš menađer moraš biti da najprodavaniji model kompanije upropastiš i prestaneš proizvoditi? Nevjerojatno je kakav sunovrat je doživio FIAT.

Moj otac je 1991. kupio Hyundai Pony. Nije bio ni po čemu poseban osim što se nije kvario - nikad. Planovi Hyundaija su bili da postane 13. proizvođač na svijetu jer je bio u tom trenutku 17. Na kraju je sada 4. na svijetu, a FIAT-a nema nigdje. Pola modela nije dobilo zamjenu, a druga polovica je bila davno za zamjenu. Katastrofalna politika zamjene modela. Uz to FIAT je firma koja je najmanje napredovala u dizanju pouzdanosti auta. Trenutno su na začelju. I onda sa takvom reputacijom idu proizvoditi skupe aute. I vidi čuda ne ide prodaja.
Motor 1.2 8V je izvrstan motor. Tko želi dugo voziti neka kupi taj po mogućnosti sa što manje opreme i 300.000 km su mu zagarantirani sa malo kvarova. Dobro podnosi i plin. Prvom Puntu je boljka zadnji ovjes koji se zna otkvačiti! Mom prijatelju na 5.000 km na satu moralo se variti na autu da se prikači zadnji ovjes.
Klasa malih auta je bila oduvijek specijalnost FIAT-a. Auti su lijepo izgledali i imali barem 20% više mjesta od konkurencije što je bilo čudo. I onda je neki pametnjaković donio odluku da ih prestanu proizvoditi. Bravo.

HanSolo

pre 5 godina

Imao sam(I dan danas) Uno Turbo, a i Punto GT.. Ta kola su bila neverovatno brza.. Nikad se nisu krvarila a ganjajo sam ih teško.. Punta sam na kraju prodao a Uno Turbo imam i dan danas i jedan je od retko registrovanih na ulici za te performance.. U celoj Evropi..
1301cc.. Klipovi od Suzuki Hajabuze zato što su laki i odporni na velike temperature i obrtaje.. Haltech ubrizgavanje sa 8 injektora. Garret GTS28R Turbo.. Diferencijal od BMW M3 E39..
Kočnice napred od Poršea 993, nazad od Volvo V70R.. Kupplung sinter, odporan na 850Nm..
Motor je kočen na dinamo putu. Dokumentirane cifre su pomalo fantastićne za 1301cc
347,2 konja,Obrtni momenat 453Nm pod pritiskom od 2,4 bar.. Dihtungi u motoru su svi od metala.. Ova cifra je postignuta sa E85..
Motori u stari Uno Turbo I Punto GT su bili fantastićni.. Niko me nikad nije ostavio.. Iz mesta da zbog prednje vuče, ali inače nikad.. Mogu lagano da usijam 225\45-15 da usijam u 120km\sat..
Ne dajem sinu ni ženi da ga voze.. Žena ga je par puta htela da ga proba ali se uplaši od akseleracije.. Auto je samo 800kg težak..

Običan Čovek

pre 5 godina

Ovako.
U svojoj vozačkoj karijeri u Svom vlasništvu imao sam skoro 30 modela Automobila Bilo je tu i kola od 3000 ccm,2500,6 cilindra,5 cilindara,Audija kupio kada se ovi ćelavi sa krstačama koji sada voze crne nisu ni Rodili,Oplodili.
Zadnja 2 automobila su mi FIAT,ne FIjAT PUNTO,kako 90% njii piše jer tako nešto NE POSTOJI.
Tvrdim da su To po meni ODLIČNI AUTOMOBILI,sa mnogo manje problema nego svi Drugi.
Evo vam zadnji podatci:
Put GRČKA,2946 km,Prosek 5,8 sa/bez klime,prosečna brzina 73 km/h.U pitanju je bio put do PEĐOPONEZA.

CATAPA

pre 5 godina

Fiat u svemu prati i sudbinu Italije. Italija je bila velika i u kulturi i ekonomiji dotle dok je znala svoje mesto, dok su pravili proizvode za obične ljude, ukusno dizajnirane i pre svega praktične. U automobilima je to bilo samo izraženije nego u drugim oblastima.
Vrhunac gubljenja takvog nacionalnog identiteta je fuzija Fiata sa Krajslerom. I naravno, nije Fiat nametnuo svoj (već izgubljeni) identitet Krajsleru, nego obrnuto. Tako sada Fiat ima samo gubitnički identitet sa gigantskim ambicijama bez uporišta u stvarnosti.
Fiat je (na primer) trebalo da bude predvodnik elektrifikacije malih gradskih elektromobila, a ne američkih džipova. Sada je i u jednom i drugom segmentu na začelju čak i evropskih proizvođača, a hteo je da se "takmiči" sa najvećim svetskim.

Gdin '77

pre 5 godina

Za sedam godina koliko ga posedujem i mnogo pređenih kilometara nisam imao ni jedan jedini kvar. Za nase uslove nema boljeg auta.Živeo punto!

Mr.Realno

pre 5 godina

Punto 2002, motor 1.2, benzinac. Kupio sam ga polovnog i do sada smo prešli zajedno 154.000km. bilo je popravki naravno ali su im cene smešne u poređenju sa nekim kolima koje moji drugari voze. Sada troši 6.2 l na gradsku vožnju i ispod 5l na otvorenom sa sve klimom. Ako ga vozim u petoj brzini na 90km bez klime, troši ispod 4l.
5 puta sam sa njim išao na more i sad krećemo ponovo.
Mislim da ću mu spomenik podići kad se rastanemo jednog dana. :-)

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Mlađeg brata sam vozio, ali nisam imao u vlasništvu. Starijeg (grande) imam u Multijet varijanti, malo jače od 3 godine. Prelep auto, a motor jedno malo savršenstvo. Bila je to ljubav na prvi pogled, koja traje.

Driver

pre 5 godina

1.2 8V slab, ali najbolji benzinac za srpske uslove. Žena ga vozi, kupila ga novog, prešla 100.000km.Za to vreme promenjen auspuh bez katalizatora, kvačilo se raspalo, alternator je remontovan koji je inače slaba tačka na Zuntu. Kvalitet enterijera nije toliko sjajan, npr. odvaljen joj je jedan suncobran, plastika koja ga drži je pukla. Farovi su mu loši, pregore sedišta sijalica, pa snop baca kako stigne. Generalno nije baš mnogo kvalitetan automobil, ali je ipak poprilično pouzdan zahvaljujući jednostavnom i oprobanom fire agregatu. Zamerka je i jako loš položaj za volanom, tako da nije baš sjajan za duža putovanja, ali ipak kao gradski auto je zaista odličan. Punto mk2 je kao mali gradski automobil za svaku preporuku. Motori koje bih pohvalio su 1.2 8V, 1.3 mjet i 1.9 jtd,solidan je i 1.4 16V.

Grandinjo 1.3 MJet

pre 5 godina

Ponosni sam vlasnik vec 3 godinu Fiat Grande Punto MJet 2009. godiste. Pre kupovine sam napravio istrazivanje koji auto je najjeftiniji da me preveze iz tacke A u tacku B sa svim mogucim i nemogucim troskovima, a da izgleda pristojno. Jeste da je bio malo jaci sa cenom (4,5K €). Nisam se pokajao. Estetski je lep, malo trosi, odrzavanje je prihvatljivo i nema iznenadnih kvarova. Nema plivajuci zamajac i ima lanac umesto kaisa. Potrosnja po gradu 5 litara leti, a zimi 6. Na Ibarskoj do 90km/h pada ispod 3,5. Pomenio sam sijaset automobila do sada i odusevljen sam mojim Grandinjom. Vozicu ga dok bude mogao da prodje tehnicki, a onda opet nesto sa MJet motorom.
P.S.: koliko znam taj motor je proglasen za najbolji mali dizel agregat 2005. i igradjuje se u jos neka vozila

Moca

pre 5 godina

U staroj firmi sam vozio teretni Punto II 1.9 dizel, tada star oko 5 godina. Neobično startan za dizela, okretan i lak za vožnju i prilično ekonomičan. Sa druge strane, loša izolacija i buka u kabini naročito dok je bio hladan. Generalni kvalitet izrade sasvim solidan, za dva koplja ispred one domaće verzije koja se pravila tamo negde od 2007. ili sl. Taj Punto iz KG je bio isfušerisan do bola.

strucnjakzakola

pre 5 godina

imao prvu generaciju 96 godiste, vozio ga od 2000-2002, 1,2 75 ks.... isao za to vreme poprilicno dobro, za to vreme dizajn odlican, , odrzavanje povoljno.... lepa uspomena....

popp

pre 5 godina

Fiat 1.2 8v i 1.1 8v mozda i najbolji malolitrazni motori ikada. Trpe dosta torture, uz malo kvalitetnije ulje prvih 300.000 mozes da ga vozis kako hoces.

Kizinho

pre 5 godina

Moj Plavko, 1.2 16v '98.god... bio ove godine na moru u cg i nije ni osetio put. Prosao tehnicki i ne dam ga...ostaje samnom dok ne dodje vatra po njega...

Bob

pre 5 godina

Imam tog redizajniranog punta 2005 god sa motorom 1.4 16v. Prezadovoljan sam sa njim. Izuzetno startan i brz auto. Moze da ide do 190 km/h. Vozim ga tri godine, i nikakvih muka nisam imao sa njim. Pre njega sam imao cuvenog VW pola buljavka. Na njemu mi se kvarilo i lomilo i ono sto nije moguce. Nikad vise vw.

scorpio

pre 5 godina

aman, dal je pouzdan ili ne, to uglavnom znate vi sto ga vozite... ali da mu je zvuk motora fenomenalan, najuodobniji i najkvalitetniji u klasi i sl. tu bas preteraste... a kad neko tako izjavi pitanje je i ostalo sto je rekao... ili ste sarkasticni a da se ne primecuje...

Adam

pre 5 godina

Znam da ce se mnogi smejati zbog sledeceg ali punto 2003 je bio moj prvi auto. Kupljen nov, obozavao sam ga, jednostavan, mali, praktican. I danas svima pricam kako je bio najbolji odnos ulozeno dobijeno. Od tad sam promenio 3-4 nova auta, sad je bmw 520d ali punta se najradije secam. Mozda i zato sto sam 15godina stariji.....

Rocco

pre 5 godina

Grande Punto i Punto Evo prelepi automobili, najlepši u klasi ubedljivo sa super benzinskim motorima. Ne kapiram taj hejt protiv Puntigamera.

john_smith

pre 5 godina

Kad se setim, moj prvi auto...Punto prve generacije 1.2 i 75KS...kupio ga od nekog preprodavca koji je uvozio automobile iz Italije, kao 1997 godiste. Posle nekoliko godina saznam da je 1993 godiste....ali lepo je isao.

Dejan L

pre 5 godina

Vozim već 4 godine Grande Punto 1.4 benz i samo ću vam reći sledeće:
1. Mnogo dobar i pouzdan auto.
2. Komforniji od većine vozila C klase.
3. Mali potrošač
4. Tih i miran rad
5. delovi jeftini
6. Veliki servis 120€, mali servis 35€
7. Najviše opreme za taj novac
8. Prvi auto koji nigde ne krcka i ne škripi
9. Kočnice vrhunske
10. Prelep

Pb

pre 5 godina

Za nase prilike dosta dobar i povoljan u svakom smislu. Kupio sam novog Punta classic 2010, 1,2 benzin, uz program staro za novo. Osim redovnih servisa, za 8 godina, zamenio sam lonac auspuha i tzv. ramena, na jesen je na redu zamena fabrickog akumulatora koji je i zimus palio na prvu, mada je pri kraju. Ostalo je sve i dalje fabricko i prezadovoljan sam, potrosnja na otvorenom od 4,6 do 5,3 l, zavisno od opterecenja i klime, po gradu oko 6,5 l, registracija 15000 din, limarija bez tacke korozije. Vozim ga sa zadovoljstvom svuda, a posebno je drag jer sam se otarasio "majstora" i ne kosta me puno. Sigurno ga necu menjati bar jos 2, 3 god, a mozda i duze.

pele

pre 5 godina

Bio sam ponosni vlasnik Punta sklopljenog u Kragujevcu, od 2010 do 2015. Nikad nijedan problem za tih 5 godina, navozao se slatko svuda po balkanu. Prodao sam ga za 50% vrednosti koju sam platio delti za nov. Trošio je 6,8 litara po Beogradu i oko 5,5l na otvorenom. Po meni najisplativiji automobil ikada. Zauvek cu pamtiti zvuk tog motora i osecaj u voznji. Hvala konstruktorima ovog vozila za pričinjeno zadovoljstvo.

Rema

pre 5 godina

Kupio ga 2009. dvanest godina starog, 2011. otišao u grčku na more 900km daleko, prešao 60 hiljada km za 5 godina, sada ga moj prijatelj vozi. Neuništiv!

marlon

pre 5 godina

Fala Bogu,muka mi od fiata generalno i jos ostaje 500 L da ugase i super
(Gari, 06. avgust 2018 17:18)
Па, ти гледај слике других аутомобила.

Madeleine

pre 5 godina

@bole

Izmišljotine. Sad baš čitam njihov test Hyundai i10 i Volkswagen Up kojima su dali prosečne ocene 8/10. Tako da - ne, ne hvale samo britanske automobile. I još nešto, Fiat Grande Punto nije baš klasa sa Puntom I i II.

punto

pre 5 godina

Srbija je bila pod sankcijama kada se pojavio. Tada je palio i zario, a u Srbiji nisu ni znali za njega. To je bilo doba kada se gorivo kupovalo u plastcnim flasama. Prelep dizajn, a paleta boja, da ne spominjem. Dovoljno je samo da procitate u koliko primeraka je prodat.To je bio auto tog vremena. Naravno da je odavno demode.

bole

pre 5 godina

al top gir komentarise,pa njima ako nije britansko nista nevalja,a sto se grande punta tice to je vrhunski auto u svojoj klasi,kompletna paleta motora im je odlicna s tim sto je 1.2 malo ne jak al je zato veoma izdrzljiv, ko nece na trke sasvim je ok.

ledeni

pre 5 godina

Prije 6-7 godina imao punta 2002.godiste, jaca verzija, 16 v, 80 ks sa ugradjenim plinom, za 9 mjeseci koliko je bio kod mene morao sam kod majstora bar 15 puta, stalno neki sitni kvarovi, katastrofa...nikad vise Fiat, pa da izgleda kao svemirski brod.

sajber kurajber

pre 5 godina

kupio punta 1.2 8v 2001 godiste , i slatko ga vozio 5 godina obisao celu bivsu jugu uzduz i popreko, nikad me na putu ostavio nije. samo redovan servis, menjanje kablova i svecica na vreme i nema brige.

dzon

pre 5 godina

Imam punta 1.3 mjet 2004, ne bih ga menjao nizasta. S njim sam putovao svuda i gde nisam sve isao. Najbolji i najizdrzljiviji dizel motor u tom segmentu! Uz redovno odrzavanje nema brige... Sledeci auto koji kupujem ce takodje biti 1.3 mjet motor, dok za model videcu...

ucha

pre 5 godina

Kolega-prijatelj, je jos 2003. kupio jedinicu gt. Kako je to islo!!! Prodao ga je pre 2-3 godine za 500-600 evra. Mada, vise je bio u kvaru nego u voznom stanju. Neko talijanski klinja mu je izvadio dusu. Ali 130 i nesto konja na tonu, leti. Vozio sam i mnogo brze automobile, ali onaj osecaj ubrzanja nisam doziveo. Kao kad na biciklu da nataknes neki jak motor.

Zastava 10

pre 5 godina

Zbogom Punticu. Za nase, srpske uslove od 300 jura, ti si dobar autic, sasvim solidan sa izuzetnim dizajnom. Uh, kakav je Grande lep kao lutka. Kad mu cena padne ispod 3000, moj je. Jer sam tako u mogucnosti.

omega seamaster

pre 5 godina

sok je đani anjeli bio na čelu fiat je bio dobra kompanija otkad je umro pa do danas svake godine su sve više se samouništavali da bi došli do toga da proizvode auto 15 godina star i to u svega 60 hiljada jedinica, naspram nekadašnjih pola miliona....tuga i očaj koliko su nisko pali, a tek alfa romeo i lancija

Mario

pre 5 godina

Nije mi jasno, ovaj grande se drzao 12 godina, osim malih promena, isti je bio i nije se lose prodavao. Od tada bi morao sad biti predstavljen 5i model poredu i verujem da bi imali vrhunsku prodaju. A ne oni isli, da svaki model izgleda ko ficko, ko da kupujem djeciji auto. Slicno se desilo i sa bravom, dobro tu je sad tipo namesto bravota koji ne izgleda lose. Steta jer ti modeli su bili simpaticni i posedujem grandota i prva oblika mi je jos uvek lepsa od zadnje.

Bane je

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile. Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju. 

Japanci, oni su ih učinili dostupnima. 

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."

Bane je

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile.

Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju. 

Japanci, oni su ih učinili dostupnima. 

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."

radijator

pre 5 godina

Mene moj vozi 6 godina...na satu pise 190 000 km...a koliko ih je presao zna samo onaj ko mu je prvi vracao km u Italiji... 1.2. 8v na plin. Zato sto smo Srbi i zato sto radimo za 300e. I naravno....zato sto nisam kompleks da kupim auto koji ne mogu da odrzavam. Samo nek on mene sluzi...bolji mi ne treba.

kloki

pre 5 godina

A sad se plasim kad dodje tehnicki za moga Plavka 1.2,16 v 2003 god...strasno sta radi prokleto alavo vreme prestiza i dokazivanja!!!! Uzas kuda ide ovaj svet!

Nikola

pre 5 godina

Nazalost moj punto 2002 ce morati da se zapali jer nema sanse da prodje tehnici ovaj nov sprski za bogate zemlje ..dosta korozije ispod vrata ,boja se skroz oljustila ..ali mehanicki i dalje je perfektan ali ne isplati se ulagati jer treba se ulozi vise u izgled nego sto auto vredi.

Giovanni

pre 5 godina

Jedan u gomili musicavih italijanskih automobila koji su pretezno vozeni u Italiji, a u ostatku sveta samo od strane onih koji nisu imali za bolje. Slava mu i nepovratio se!

sim

pre 5 godina

Punto 1 kada je izašao bio je neodoljiv. Otklonjen je osnovni nedostatak Una mala krutost. Paleta boja u kompletu sa enterijerom i za to vreme bogatom opremom. Bogata paleta motora: napredni benzinski motori od 55 do 130ks (ovaj najači turbo bio je pravi hot-hatch) i ne tako napredni dizeli od 60 i 75ks.

radijator

pre 5 godina

Mene moj vozi 6 godina...na satu pise 190 000 km...a koliko ih je presao zna samo onaj ko mu je prvi vracao km u Italiji... 1.2. 8v na plin. Zato sto smo Srbi i zato sto radimo za 300e. I naravno....zato sto nisam kompleks da kupim auto koji ne mogu da odrzavam. Samo nek on mene sluzi...bolji mi ne treba.

kloki

pre 5 godina

A sad se plasim kad dodje tehnicki za moga Plavka 1.2,16 v 2003 god...strasno sta radi prokleto alavo vreme prestiza i dokazivanja!!!! Uzas kuda ide ovaj svet!

Zastava 10

pre 5 godina

Zbogom Punticu. Za nase, srpske uslove od 300 jura, ti si dobar autic, sasvim solidan sa izuzetnim dizajnom. Uh, kakav je Grande lep kao lutka. Kad mu cena padne ispod 3000, moj je. Jer sam tako u mogucnosti.

Dejan L

pre 5 godina

Vozim već 4 godine Grande Punto 1.4 benz i samo ću vam reći sledeće:
1. Mnogo dobar i pouzdan auto.
2. Komforniji od većine vozila C klase.
3. Mali potrošač
4. Tih i miran rad
5. delovi jeftini
6. Veliki servis 120€, mali servis 35€
7. Najviše opreme za taj novac
8. Prvi auto koji nigde ne krcka i ne škripi
9. Kočnice vrhunske
10. Prelep

Nikola

pre 5 godina

Nazalost moj punto 2002 ce morati da se zapali jer nema sanse da prodje tehnici ovaj nov sprski za bogate zemlje ..dosta korozije ispod vrata ,boja se skroz oljustila ..ali mehanicki i dalje je perfektan ali ne isplati se ulagati jer treba se ulozi vise u izgled nego sto auto vredi.

punto

pre 5 godina

Srbija je bila pod sankcijama kada se pojavio. Tada je palio i zario, a u Srbiji nisu ni znali za njega. To je bilo doba kada se gorivo kupovalo u plastcnim flasama. Prelep dizajn, a paleta boja, da ne spominjem. Dovoljno je samo da procitate u koliko primeraka je prodat.To je bio auto tog vremena. Naravno da je odavno demode.

Bane je

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile. Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju. 

Japanci, oni su ih učinili dostupnima. 

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."

pele

pre 5 godina

Bio sam ponosni vlasnik Punta sklopljenog u Kragujevcu, od 2010 do 2015. Nikad nijedan problem za tih 5 godina, navozao se slatko svuda po balkanu. Prodao sam ga za 50% vrednosti koju sam platio delti za nov. Trošio je 6,8 litara po Beogradu i oko 5,5l na otvorenom. Po meni najisplativiji automobil ikada. Zauvek cu pamtiti zvuk tog motora i osecaj u voznji. Hvala konstruktorima ovog vozila za pričinjeno zadovoljstvo.

dzon

pre 5 godina

Imam punta 1.3 mjet 2004, ne bih ga menjao nizasta. S njim sam putovao svuda i gde nisam sve isao. Najbolji i najizdrzljiviji dizel motor u tom segmentu! Uz redovno odrzavanje nema brige... Sledeci auto koji kupujem ce takodje biti 1.3 mjet motor, dok za model videcu...

sim

pre 5 godina

Punto 1 kada je izašao bio je neodoljiv. Otklonjen je osnovni nedostatak Una mala krutost. Paleta boja u kompletu sa enterijerom i za to vreme bogatom opremom. Bogata paleta motora: napredni benzinski motori od 55 do 130ks (ovaj najači turbo bio je pravi hot-hatch) i ne tako napredni dizeli od 60 i 75ks.

Rocco

pre 5 godina

Grande Punto i Punto Evo prelepi automobili, najlepši u klasi ubedljivo sa super benzinskim motorima. Ne kapiram taj hejt protiv Puntigamera.

bole

pre 5 godina

al top gir komentarise,pa njima ako nije britansko nista nevalja,a sto se grande punta tice to je vrhunski auto u svojoj klasi,kompletna paleta motora im je odlicna s tim sto je 1.2 malo ne jak al je zato veoma izdrzljiv, ko nece na trke sasvim je ok.

marlon

pre 5 godina

Fala Bogu,muka mi od fiata generalno i jos ostaje 500 L da ugase i super
(Gari, 06. avgust 2018 17:18)
Па, ти гледај слике других аутомобила.

Rema

pre 5 godina

Kupio ga 2009. dvanest godina starog, 2011. otišao u grčku na more 900km daleko, prešao 60 hiljada km za 5 godina, sada ga moj prijatelj vozi. Neuništiv!

Bob

pre 5 godina

Imam tog redizajniranog punta 2005 god sa motorom 1.4 16v. Prezadovoljan sam sa njim. Izuzetno startan i brz auto. Moze da ide do 190 km/h. Vozim ga tri godine, i nikakvih muka nisam imao sa njim. Pre njega sam imao cuvenog VW pola buljavka. Na njemu mi se kvarilo i lomilo i ono sto nije moguce. Nikad vise vw.

omega seamaster

pre 5 godina

sok je đani anjeli bio na čelu fiat je bio dobra kompanija otkad je umro pa do danas svake godine su sve više se samouništavali da bi došli do toga da proizvode auto 15 godina star i to u svega 60 hiljada jedinica, naspram nekadašnjih pola miliona....tuga i očaj koliko su nisko pali, a tek alfa romeo i lancija

Pb

pre 5 godina

Za nase prilike dosta dobar i povoljan u svakom smislu. Kupio sam novog Punta classic 2010, 1,2 benzin, uz program staro za novo. Osim redovnih servisa, za 8 godina, zamenio sam lonac auspuha i tzv. ramena, na jesen je na redu zamena fabrickog akumulatora koji je i zimus palio na prvu, mada je pri kraju. Ostalo je sve i dalje fabricko i prezadovoljan sam, potrosnja na otvorenom od 4,6 do 5,3 l, zavisno od opterecenja i klime, po gradu oko 6,5 l, registracija 15000 din, limarija bez tacke korozije. Vozim ga sa zadovoljstvom svuda, a posebno je drag jer sam se otarasio "majstora" i ne kosta me puno. Sigurno ga necu menjati bar jos 2, 3 god, a mozda i duze.

Mr.Realno

pre 5 godina

Punto 2002, motor 1.2, benzinac. Kupio sam ga polovnog i do sada smo prešli zajedno 154.000km. bilo je popravki naravno ali su im cene smešne u poređenju sa nekim kolima koje moji drugari voze. Sada troši 6.2 l na gradsku vožnju i ispod 5l na otvorenom sa sve klimom. Ako ga vozim u petoj brzini na 90km bez klime, troši ispod 4l.
5 puta sam sa njim išao na more i sad krećemo ponovo.
Mislim da ću mu spomenik podići kad se rastanemo jednog dana. :-)

Bane je

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile.

Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju. 

Japanci, oni su ih učinili dostupnima. 

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."

sajber kurajber

pre 5 godina

kupio punta 1.2 8v 2001 godiste , i slatko ga vozio 5 godina obisao celu bivsu jugu uzduz i popreko, nikad me na putu ostavio nije. samo redovan servis, menjanje kablova i svecica na vreme i nema brige.

ucha

pre 5 godina

Kolega-prijatelj, je jos 2003. kupio jedinicu gt. Kako je to islo!!! Prodao ga je pre 2-3 godine za 500-600 evra. Mada, vise je bio u kvaru nego u voznom stanju. Neko talijanski klinja mu je izvadio dusu. Ali 130 i nesto konja na tonu, leti. Vozio sam i mnogo brze automobile, ali onaj osecaj ubrzanja nisam doziveo. Kao kad na biciklu da nataknes neki jak motor.

john_smith

pre 5 godina

Kad se setim, moj prvi auto...Punto prve generacije 1.2 i 75KS...kupio ga od nekog preprodavca koji je uvozio automobile iz Italije, kao 1997 godiste. Posle nekoliko godina saznam da je 1993 godiste....ali lepo je isao.

Ivan ZG

pre 5 godina

Koliko loš menađer moraš biti da najprodavaniji model kompanije upropastiš i prestaneš proizvoditi? Nevjerojatno je kakav sunovrat je doživio FIAT.

Moj otac je 1991. kupio Hyundai Pony. Nije bio ni po čemu poseban osim što se nije kvario - nikad. Planovi Hyundaija su bili da postane 13. proizvođač na svijetu jer je bio u tom trenutku 17. Na kraju je sada 4. na svijetu, a FIAT-a nema nigdje. Pola modela nije dobilo zamjenu, a druga polovica je bila davno za zamjenu. Katastrofalna politika zamjene modela. Uz to FIAT je firma koja je najmanje napredovala u dizanju pouzdanosti auta. Trenutno su na začelju. I onda sa takvom reputacijom idu proizvoditi skupe aute. I vidi čuda ne ide prodaja.
Motor 1.2 8V je izvrstan motor. Tko želi dugo voziti neka kupi taj po mogućnosti sa što manje opreme i 300.000 km su mu zagarantirani sa malo kvarova. Dobro podnosi i plin. Prvom Puntu je boljka zadnji ovjes koji se zna otkvačiti! Mom prijatelju na 5.000 km na satu moralo se variti na autu da se prikači zadnji ovjes.
Klasa malih auta je bila oduvijek specijalnost FIAT-a. Auti su lijepo izgledali i imali barem 20% više mjesta od konkurencije što je bilo čudo. I onda je neki pametnjaković donio odluku da ih prestanu proizvoditi. Bravo.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Mlađeg brata sam vozio, ali nisam imao u vlasništvu. Starijeg (grande) imam u Multijet varijanti, malo jače od 3 godine. Prelep auto, a motor jedno malo savršenstvo. Bila je to ljubav na prvi pogled, koja traje.

Adam

pre 5 godina

Znam da ce se mnogi smejati zbog sledeceg ali punto 2003 je bio moj prvi auto. Kupljen nov, obozavao sam ga, jednostavan, mali, praktican. I danas svima pricam kako je bio najbolji odnos ulozeno dobijeno. Od tad sam promenio 3-4 nova auta, sad je bmw 520d ali punta se najradije secam. Mozda i zato sto sam 15godina stariji.....

cholak

pre 5 godina

Ovako. 
U svojoj vozačkoj karijeri u Svom vlasništvu imao sam skoro 30 modela Automobila Bilo je tu i kola od 3000 ccm,2500,6 cilindra,5 cilindara,Audija kupio kada se ovi ćelavi sa krstačama koji sada voze crne nisu ni Rodili,Oplodili. 
Zadnja 2 automobila su mi FIAT,ne FIjAT PUNTO,kako 90% njii piše jer tako nešto NE POSTOJI. 
Tvrdim da su To po meni ODLIČNI AUTOMOBILI,sa mnogo manje problema nego svi Drugi. 
Evo vam zadnji podatci: 
Put GRČKA,2946 km,Prosek 5,8 sa/bez klime,prosečna brzina 73 km/h.U pitanju je bio put do PEĐOPONEZA.
(Običan Čovek, 06. avgust 2018 23:33)

Piše se "podaci" a ne "podatci" FIJAT prijatelju.

Driver

pre 5 godina

1.2 8V slab, ali najbolji benzinac za srpske uslove. Žena ga vozi, kupila ga novog, prešla 100.000km.Za to vreme promenjen auspuh bez katalizatora, kvačilo se raspalo, alternator je remontovan koji je inače slaba tačka na Zuntu. Kvalitet enterijera nije toliko sjajan, npr. odvaljen joj je jedan suncobran, plastika koja ga drži je pukla. Farovi su mu loši, pregore sedišta sijalica, pa snop baca kako stigne. Generalno nije baš mnogo kvalitetan automobil, ali je ipak poprilično pouzdan zahvaljujući jednostavnom i oprobanom fire agregatu. Zamerka je i jako loš položaj za volanom, tako da nije baš sjajan za duža putovanja, ali ipak kao gradski auto je zaista odličan. Punto mk2 je kao mali gradski automobil za svaku preporuku. Motori koje bih pohvalio su 1.2 8V, 1.3 mjet i 1.9 jtd,solidan je i 1.4 16V.

CATAPA

pre 5 godina

Fiat u svemu prati i sudbinu Italije. Italija je bila velika i u kulturi i ekonomiji dotle dok je znala svoje mesto, dok su pravili proizvode za obične ljude, ukusno dizajnirane i pre svega praktične. U automobilima je to bilo samo izraženije nego u drugim oblastima.
Vrhunac gubljenja takvog nacionalnog identiteta je fuzija Fiata sa Krajslerom. I naravno, nije Fiat nametnuo svoj (već izgubljeni) identitet Krajsleru, nego obrnuto. Tako sada Fiat ima samo gubitnički identitet sa gigantskim ambicijama bez uporišta u stvarnosti.
Fiat je (na primer) trebalo da bude predvodnik elektrifikacije malih gradskih elektromobila, a ne američkih džipova. Sada je i u jednom i drugom segmentu na začelju čak i evropskih proizvođača, a hteo je da se "takmiči" sa najvećim svetskim.

Mario

pre 5 godina

Nije mi jasno, ovaj grande se drzao 12 godina, osim malih promena, isti je bio i nije se lose prodavao. Od tada bi morao sad biti predstavljen 5i model poredu i verujem da bi imali vrhunsku prodaju. A ne oni isli, da svaki model izgleda ko ficko, ko da kupujem djeciji auto. Slicno se desilo i sa bravom, dobro tu je sad tipo namesto bravota koji ne izgleda lose. Steta jer ti modeli su bili simpaticni i posedujem grandota i prva oblika mi je jos uvek lepsa od zadnje.

Grandinjo 1.3 MJet

pre 5 godina

Ponosni sam vlasnik vec 3 godinu Fiat Grande Punto MJet 2009. godiste. Pre kupovine sam napravio istrazivanje koji auto je najjeftiniji da me preveze iz tacke A u tacku B sa svim mogucim i nemogucim troskovima, a da izgleda pristojno. Jeste da je bio malo jaci sa cenom (4,5K €). Nisam se pokajao. Estetski je lep, malo trosi, odrzavanje je prihvatljivo i nema iznenadnih kvarova. Nema plivajuci zamajac i ima lanac umesto kaisa. Potrosnja po gradu 5 litara leti, a zimi 6. Na Ibarskoj do 90km/h pada ispod 3,5. Pomenio sam sijaset automobila do sada i odusevljen sam mojim Grandinjom. Vozicu ga dok bude mogao da prodje tehnicki, a onda opet nesto sa MJet motorom.
P.S.: koliko znam taj motor je proglasen za najbolji mali dizel agregat 2005. i igradjuje se u jos neka vozila

Petar

pre 5 godina

Evo kako ste pogodili temu za nase ljude. Tekst o realnom autu koji Srbi voze i odmah idu komentari iz prakse, iskustva, utisci. Koliko god meni bilo neshvatljivo da se neko "ponosi" voznjom nekog auta i to polovnog i hvali se kako je smanjio potrosnju za 0,1 l/100km, bolje i to nego kad balavci deklamuju performanse premijum automobila i svadjaju se koji je bolji, a nikada ih nisu vozili.

sejn

pre 5 godina

Vozio ga 10 godina i presao preko 100.000 km. Motor 1,2 65 konja, Grande Punto. Mane: slab za duzi put, klima je morala da se iskljuci na uzbrdici, problem sa zadnjim kvakama i alternator. Odrzavanje jeftino, kabina odlicna bez cvrcaka, mala potrosnja. Odlican auto. da je srece da je to Kragujevac nastavio da pravi. Dan danas mi je zao sto sam ga prodao.

Gdin '77

pre 5 godina

Za sedam godina koliko ga posedujem i mnogo pređenih kilometara nisam imao ni jedan jedini kvar. Za nase uslove nema boljeg auta.Živeo punto!

popp

pre 5 godina

Fiat 1.2 8v i 1.1 8v mozda i najbolji malolitrazni motori ikada. Trpe dosta torture, uz malo kvalitetnije ulje prvih 300.000 mozes da ga vozis kako hoces.

Bata Sale

pre 5 godina

Vaskrsnuce ga Italijani, kad-tad...
(japanac, 6. avgust 2018 18:29)

Tako je, vaskrsnuli su i legendarnog "ficu" vaskrsnuce i "tackicu"

Kizinho

pre 5 godina

Moj Plavko, 1.2 16v '98.god... bio ove godine na moru u cg i nije ni osetio put. Prosao tehnicki i ne dam ga...ostaje samnom dok ne dodje vatra po njega...

Madeleine

pre 5 godina

@bole

Izmišljotine. Sad baš čitam njihov test Hyundai i10 i Volkswagen Up kojima su dali prosečne ocene 8/10. Tako da - ne, ne hvale samo britanske automobile. I još nešto, Fiat Grande Punto nije baš klasa sa Puntom I i II.

Giovanni

pre 5 godina

Jedan u gomili musicavih italijanskih automobila koji su pretezno vozeni u Italiji, a u ostatku sveta samo od strane onih koji nisu imali za bolje. Slava mu i nepovratio se!

strucnjakzakola

pre 5 godina

imao prvu generaciju 96 godiste, vozio ga od 2000-2002, 1,2 75 ks.... isao za to vreme poprilicno dobro, za to vreme dizajn odlican, , odrzavanje povoljno.... lepa uspomena....

HanSolo

pre 5 godina

Imao sam(I dan danas) Uno Turbo, a i Punto GT.. Ta kola su bila neverovatno brza.. Nikad se nisu krvarila a ganjajo sam ih teško.. Punta sam na kraju prodao a Uno Turbo imam i dan danas i jedan je od retko registrovanih na ulici za te performance.. U celoj Evropi..
1301cc.. Klipovi od Suzuki Hajabuze zato što su laki i odporni na velike temperature i obrtaje.. Haltech ubrizgavanje sa 8 injektora. Garret GTS28R Turbo.. Diferencijal od BMW M3 E39..
Kočnice napred od Poršea 993, nazad od Volvo V70R.. Kupplung sinter, odporan na 850Nm..
Motor je kočen na dinamo putu. Dokumentirane cifre su pomalo fantastićne za 1301cc
347,2 konja,Obrtni momenat 453Nm pod pritiskom od 2,4 bar.. Dihtungi u motoru su svi od metala.. Ova cifra je postignuta sa E85..
Motori u stari Uno Turbo I Punto GT su bili fantastićni.. Niko me nikad nije ostavio.. Iz mesta da zbog prednje vuče, ali inače nikad.. Mogu lagano da usijam 225\45-15 da usijam u 120km\sat..
Ne dajem sinu ni ženi da ga voze.. Žena ga je par puta htela da ga proba ali se uplaši od akseleracije.. Auto je samo 800kg težak..

Moca

pre 5 godina

U staroj firmi sam vozio teretni Punto II 1.9 dizel, tada star oko 5 godina. Neobično startan za dizela, okretan i lak za vožnju i prilično ekonomičan. Sa druge strane, loša izolacija i buka u kabini naročito dok je bio hladan. Generalni kvalitet izrade sasvim solidan, za dva koplja ispred one domaće verzije koja se pravila tamo negde od 2007. ili sl. Taj Punto iz KG je bio isfušerisan do bola.

ledeni

pre 5 godina

Prije 6-7 godina imao punta 2002.godiste, jaca verzija, 16 v, 80 ks sa ugradjenim plinom, za 9 mjeseci koliko je bio kod mene morao sam kod majstora bar 15 puta, stalno neki sitni kvarovi, katastrofa...nikad vise Fiat, pa da izgleda kao svemirski brod.

Običan Čovek

pre 5 godina

Ovako.
U svojoj vozačkoj karijeri u Svom vlasništvu imao sam skoro 30 modela Automobila Bilo je tu i kola od 3000 ccm,2500,6 cilindra,5 cilindara,Audija kupio kada se ovi ćelavi sa krstačama koji sada voze crne nisu ni Rodili,Oplodili.
Zadnja 2 automobila su mi FIAT,ne FIjAT PUNTO,kako 90% njii piše jer tako nešto NE POSTOJI.
Tvrdim da su To po meni ODLIČNI AUTOMOBILI,sa mnogo manje problema nego svi Drugi.
Evo vam zadnji podatci:
Put GRČKA,2946 km,Prosek 5,8 sa/bez klime,prosečna brzina 73 km/h.U pitanju je bio put do PEĐOPONEZA.

Милош

pre 5 godina

Податак да је продат у 9 милона примерка, без обзира на мане којих је имао, ипак говоре пуно у корист овог аута. Није тај ауто никада био, ни када се појавио, најбољи у класи, али је имао своје адуте које су га препоручивали. Рећи да се ради о "италијанском кршу", као и рећи да је био веома квалитатан, подједнако је нетачно. Можда би најтачније вили рећи да је ауто имао солудан квалитет, дибар изглед, за они време и притом био нешто јефтинији од најпознатијих.

scorpio

pre 5 godina

aman, dal je pouzdan ili ne, to uglavnom znate vi sto ga vozite... ali da mu je zvuk motora fenomenalan, najuodobniji i najkvalitetniji u klasi i sl. tu bas preteraste... a kad neko tako izjavi pitanje je i ostalo sto je rekao... ili ste sarkasticni a da se ne primecuje...

Sasa

pre 5 godina

Jos dugo ce se punto voziti kod nas,ovaj moj punto zasad mi pravi lovu,kupio sam letos 1.2 8v 2004 godiste,auto je kao nov jos se nazire fabricki najlon vise ga volim nego da sam kupio bmw jer kao sto sam negde procitao nasi ljude kupe stari bmw...a realno nemaju ni za gradski,zato je punto za nas Srbe jer treba auto i odrzavati.

xxxz

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile. Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju.  

Japanci, oni su ih učinili dostupnima.  

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."
(Bane je, 06. avgust 2018 17:31)

Ali ujedno napravili i dva najruznija automobila koji se mogu videti na ansim ulicama - Multiplu i 500L

CJC

pre 5 godina

Nažalost, moje iskustvo sa mališom je sve samo ne dobro. Imam ga 2 godine, retko koji mesec nije išao na popravku.
Jedini plus je stvarno mala potrošnja.

radijator

pre 5 godina

Sad vidim da moj komentar ima 700 pluseva...ajde red je da pisem i o manama onda. Naime.. nema coveka kome se nisu otkacinjali brisaci...to je najbolje ne cekati da se desi nego odmah resiti, zavari se selna na onaj pipak na makazama i cao...dozivotno si miran.
Sa uskim farovima, kad tad ce da izgore projektori...i to treba resavati, dihtung poklopca glave ventila vecno curi...menjam ga uz svaki mali servis...prosto je tako napravljen.. Vremenom zna da ode i alternator i reostat klime... Sve su ovo male cifre koje auto ustedi tokok koriscenja...i vecina se javlja posle 10 godina i barem 150 000km.

Giovanni

pre 5 godina

Jedan u gomili musicavih italijanskih automobila koji su pretezno vozeni u Italiji, a u ostatku sveta samo od strane onih koji nisu imali za bolje. Slava mu i nepovratio se!

ledeni

pre 5 godina

Prije 6-7 godina imao punta 2002.godiste, jaca verzija, 16 v, 80 ks sa ugradjenim plinom, za 9 mjeseci koliko je bio kod mene morao sam kod majstora bar 15 puta, stalno neki sitni kvarovi, katastrofa...nikad vise Fiat, pa da izgleda kao svemirski brod.

xxxz

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile. Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju.  

Japanci, oni su ih učinili dostupnima.  

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."
(Bane je, 06. avgust 2018 17:31)

Ali ujedno napravili i dva najruznija automobila koji se mogu videti na ansim ulicama - Multiplu i 500L

CJC

pre 5 godina

Nažalost, moje iskustvo sa mališom je sve samo ne dobro. Imam ga 2 godine, retko koji mesec nije išao na popravku.
Jedini plus je stvarno mala potrošnja.

scorpio

pre 5 godina

aman, dal je pouzdan ili ne, to uglavnom znate vi sto ga vozite... ali da mu je zvuk motora fenomenalan, najuodobniji i najkvalitetniji u klasi i sl. tu bas preteraste... a kad neko tako izjavi pitanje je i ostalo sto je rekao... ili ste sarkasticni a da se ne primecuje...

omega seamaster

pre 5 godina

sok je đani anjeli bio na čelu fiat je bio dobra kompanija otkad je umro pa do danas svake godine su sve više se samouništavali da bi došli do toga da proizvode auto 15 godina star i to u svega 60 hiljada jedinica, naspram nekadašnjih pola miliona....tuga i očaj koliko su nisko pali, a tek alfa romeo i lancija

Bane je

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile. Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju. 

Japanci, oni su ih učinili dostupnima. 

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."

Dejan L

pre 5 godina

Vozim već 4 godine Grande Punto 1.4 benz i samo ću vam reći sledeće:
1. Mnogo dobar i pouzdan auto.
2. Komforniji od većine vozila C klase.
3. Mali potrošač
4. Tih i miran rad
5. delovi jeftini
6. Veliki servis 120€, mali servis 35€
7. Najviše opreme za taj novac
8. Prvi auto koji nigde ne krcka i ne škripi
9. Kočnice vrhunske
10. Prelep

marlon

pre 5 godina

Fala Bogu,muka mi od fiata generalno i jos ostaje 500 L da ugase i super
(Gari, 06. avgust 2018 17:18)
Па, ти гледај слике других аутомобила.

Bob

pre 5 godina

Imam tog redizajniranog punta 2005 god sa motorom 1.4 16v. Prezadovoljan sam sa njim. Izuzetno startan i brz auto. Moze da ide do 190 km/h. Vozim ga tri godine, i nikakvih muka nisam imao sa njim. Pre njega sam imao cuvenog VW pola buljavka. Na njemu mi se kvarilo i lomilo i ono sto nije moguce. Nikad vise vw.

Običan Čovek

pre 5 godina

Ovako.
U svojoj vozačkoj karijeri u Svom vlasništvu imao sam skoro 30 modela Automobila Bilo je tu i kola od 3000 ccm,2500,6 cilindra,5 cilindara,Audija kupio kada se ovi ćelavi sa krstačama koji sada voze crne nisu ni Rodili,Oplodili.
Zadnja 2 automobila su mi FIAT,ne FIjAT PUNTO,kako 90% njii piše jer tako nešto NE POSTOJI.
Tvrdim da su To po meni ODLIČNI AUTOMOBILI,sa mnogo manje problema nego svi Drugi.
Evo vam zadnji podatci:
Put GRČKA,2946 km,Prosek 5,8 sa/bez klime,prosečna brzina 73 km/h.U pitanju je bio put do PEĐOPONEZA.

Bane je

pre 5 godina

"Njemci su izmislili automobile.

Amerikanci su ih uveli u serijsku proizvodnju. 

Japanci, oni su ih učinili dostupnima. 

A Italijani? E, Italijani su učinili da automobili pjevaju i plešu."

dzon

pre 5 godina

Imam punta 1.3 mjet 2004, ne bih ga menjao nizasta. S njim sam putovao svuda i gde nisam sve isao. Najbolji i najizdrzljiviji dizel motor u tom segmentu! Uz redovno odrzavanje nema brige... Sledeci auto koji kupujem ce takodje biti 1.3 mjet motor, dok za model videcu...

radijator

pre 5 godina

Mene moj vozi 6 godina...na satu pise 190 000 km...a koliko ih je presao zna samo onaj ko mu je prvi vracao km u Italiji... 1.2. 8v na plin. Zato sto smo Srbi i zato sto radimo za 300e. I naravno....zato sto nisam kompleks da kupim auto koji ne mogu da odrzavam. Samo nek on mene sluzi...bolji mi ne treba.

kloki

pre 5 godina

A sad se plasim kad dodje tehnicki za moga Plavka 1.2,16 v 2003 god...strasno sta radi prokleto alavo vreme prestiza i dokazivanja!!!! Uzas kuda ide ovaj svet!

Mr.Realno

pre 5 godina

Punto 2002, motor 1.2, benzinac. Kupio sam ga polovnog i do sada smo prešli zajedno 154.000km. bilo je popravki naravno ali su im cene smešne u poređenju sa nekim kolima koje moji drugari voze. Sada troši 6.2 l na gradsku vožnju i ispod 5l na otvorenom sa sve klimom. Ako ga vozim u petoj brzini na 90km bez klime, troši ispod 4l.
5 puta sam sa njim išao na more i sad krećemo ponovo.
Mislim da ću mu spomenik podići kad se rastanemo jednog dana. :-)

Mario

pre 5 godina

Nije mi jasno, ovaj grande se drzao 12 godina, osim malih promena, isti je bio i nije se lose prodavao. Od tada bi morao sad biti predstavljen 5i model poredu i verujem da bi imali vrhunsku prodaju. A ne oni isli, da svaki model izgleda ko ficko, ko da kupujem djeciji auto. Slicno se desilo i sa bravom, dobro tu je sad tipo namesto bravota koji ne izgleda lose. Steta jer ti modeli su bili simpaticni i posedujem grandota i prva oblika mi je jos uvek lepsa od zadnje.

HanSolo

pre 5 godina

Imao sam(I dan danas) Uno Turbo, a i Punto GT.. Ta kola su bila neverovatno brza.. Nikad se nisu krvarila a ganjajo sam ih teško.. Punta sam na kraju prodao a Uno Turbo imam i dan danas i jedan je od retko registrovanih na ulici za te performance.. U celoj Evropi..
1301cc.. Klipovi od Suzuki Hajabuze zato što su laki i odporni na velike temperature i obrtaje.. Haltech ubrizgavanje sa 8 injektora. Garret GTS28R Turbo.. Diferencijal od BMW M3 E39..
Kočnice napred od Poršea 993, nazad od Volvo V70R.. Kupplung sinter, odporan na 850Nm..
Motor je kočen na dinamo putu. Dokumentirane cifre su pomalo fantastićne za 1301cc
347,2 konja,Obrtni momenat 453Nm pod pritiskom od 2,4 bar.. Dihtungi u motoru su svi od metala.. Ova cifra je postignuta sa E85..
Motori u stari Uno Turbo I Punto GT su bili fantastićni.. Niko me nikad nije ostavio.. Iz mesta da zbog prednje vuče, ali inače nikad.. Mogu lagano da usijam 225\45-15 da usijam u 120km\sat..
Ne dajem sinu ni ženi da ga voze.. Žena ga je par puta htela da ga proba ali se uplaši od akseleracije.. Auto je samo 800kg težak..

Nikola

pre 5 godina

Nazalost moj punto 2002 ce morati da se zapali jer nema sanse da prodje tehnici ovaj nov sprski za bogate zemlje ..dosta korozije ispod vrata ,boja se skroz oljustila ..ali mehanicki i dalje je perfektan ali ne isplati se ulagati jer treba se ulozi vise u izgled nego sto auto vredi.

Rocco

pre 5 godina

Grande Punto i Punto Evo prelepi automobili, najlepši u klasi ubedljivo sa super benzinskim motorima. Ne kapiram taj hejt protiv Puntigamera.

Moca

pre 5 godina

U staroj firmi sam vozio teretni Punto II 1.9 dizel, tada star oko 5 godina. Neobično startan za dizela, okretan i lak za vožnju i prilično ekonomičan. Sa druge strane, loša izolacija i buka u kabini naročito dok je bio hladan. Generalni kvalitet izrade sasvim solidan, za dva koplja ispred one domaće verzije koja se pravila tamo negde od 2007. ili sl. Taj Punto iz KG je bio isfušerisan do bola.

Zastava 10

pre 5 godina

Zbogom Punticu. Za nase, srpske uslove od 300 jura, ti si dobar autic, sasvim solidan sa izuzetnim dizajnom. Uh, kakav je Grande lep kao lutka. Kad mu cena padne ispod 3000, moj je. Jer sam tako u mogucnosti.

punto

pre 5 godina

Srbija je bila pod sankcijama kada se pojavio. Tada je palio i zario, a u Srbiji nisu ni znali za njega. To je bilo doba kada se gorivo kupovalo u plastcnim flasama. Prelep dizajn, a paleta boja, da ne spominjem. Dovoljno je samo da procitate u koliko primeraka je prodat.To je bio auto tog vremena. Naravno da je odavno demode.

cholak

pre 5 godina

Ovako. 
U svojoj vozačkoj karijeri u Svom vlasništvu imao sam skoro 30 modela Automobila Bilo je tu i kola od 3000 ccm,2500,6 cilindra,5 cilindara,Audija kupio kada se ovi ćelavi sa krstačama koji sada voze crne nisu ni Rodili,Oplodili. 
Zadnja 2 automobila su mi FIAT,ne FIjAT PUNTO,kako 90% njii piše jer tako nešto NE POSTOJI. 
Tvrdim da su To po meni ODLIČNI AUTOMOBILI,sa mnogo manje problema nego svi Drugi. 
Evo vam zadnji podatci: 
Put GRČKA,2946 km,Prosek 5,8 sa/bez klime,prosečna brzina 73 km/h.U pitanju je bio put do PEĐOPONEZA.
(Običan Čovek, 06. avgust 2018 23:33)

Piše se "podaci" a ne "podatci" FIJAT prijatelju.

pele

pre 5 godina

Bio sam ponosni vlasnik Punta sklopljenog u Kragujevcu, od 2010 do 2015. Nikad nijedan problem za tih 5 godina, navozao se slatko svuda po balkanu. Prodao sam ga za 50% vrednosti koju sam platio delti za nov. Trošio je 6,8 litara po Beogradu i oko 5,5l na otvorenom. Po meni najisplativiji automobil ikada. Zauvek cu pamtiti zvuk tog motora i osecaj u voznji. Hvala konstruktorima ovog vozila za pričinjeno zadovoljstvo.

Driver

pre 5 godina

1.2 8V slab, ali najbolji benzinac za srpske uslove. Žena ga vozi, kupila ga novog, prešla 100.000km.Za to vreme promenjen auspuh bez katalizatora, kvačilo se raspalo, alternator je remontovan koji je inače slaba tačka na Zuntu. Kvalitet enterijera nije toliko sjajan, npr. odvaljen joj je jedan suncobran, plastika koja ga drži je pukla. Farovi su mu loši, pregore sedišta sijalica, pa snop baca kako stigne. Generalno nije baš mnogo kvalitetan automobil, ali je ipak poprilično pouzdan zahvaljujući jednostavnom i oprobanom fire agregatu. Zamerka je i jako loš položaj za volanom, tako da nije baš sjajan za duža putovanja, ali ipak kao gradski auto je zaista odličan. Punto mk2 je kao mali gradski automobil za svaku preporuku. Motori koje bih pohvalio su 1.2 8V, 1.3 mjet i 1.9 jtd,solidan je i 1.4 16V.

sim

pre 5 godina

Punto 1 kada je izašao bio je neodoljiv. Otklonjen je osnovni nedostatak Una mala krutost. Paleta boja u kompletu sa enterijerom i za to vreme bogatom opremom. Bogata paleta motora: napredni benzinski motori od 55 do 130ks (ovaj najači turbo bio je pravi hot-hatch) i ne tako napredni dizeli od 60 i 75ks.

bole

pre 5 godina

al top gir komentarise,pa njima ako nije britansko nista nevalja,a sto se grande punta tice to je vrhunski auto u svojoj klasi,kompletna paleta motora im je odlicna s tim sto je 1.2 malo ne jak al je zato veoma izdrzljiv, ko nece na trke sasvim je ok.

Madeleine

pre 5 godina

@bole

Izmišljotine. Sad baš čitam njihov test Hyundai i10 i Volkswagen Up kojima su dali prosečne ocene 8/10. Tako da - ne, ne hvale samo britanske automobile. I još nešto, Fiat Grande Punto nije baš klasa sa Puntom I i II.

CATAPA

pre 5 godina

Fiat u svemu prati i sudbinu Italije. Italija je bila velika i u kulturi i ekonomiji dotle dok je znala svoje mesto, dok su pravili proizvode za obične ljude, ukusno dizajnirane i pre svega praktične. U automobilima je to bilo samo izraženije nego u drugim oblastima.
Vrhunac gubljenja takvog nacionalnog identiteta je fuzija Fiata sa Krajslerom. I naravno, nije Fiat nametnuo svoj (već izgubljeni) identitet Krajsleru, nego obrnuto. Tako sada Fiat ima samo gubitnički identitet sa gigantskim ambicijama bez uporišta u stvarnosti.
Fiat je (na primer) trebalo da bude predvodnik elektrifikacije malih gradskih elektromobila, a ne američkih džipova. Sada je i u jednom i drugom segmentu na začelju čak i evropskih proizvođača, a hteo je da se "takmiči" sa najvećim svetskim.

Ivan ZG

pre 5 godina

Koliko loš menađer moraš biti da najprodavaniji model kompanije upropastiš i prestaneš proizvoditi? Nevjerojatno je kakav sunovrat je doživio FIAT.

Moj otac je 1991. kupio Hyundai Pony. Nije bio ni po čemu poseban osim što se nije kvario - nikad. Planovi Hyundaija su bili da postane 13. proizvođač na svijetu jer je bio u tom trenutku 17. Na kraju je sada 4. na svijetu, a FIAT-a nema nigdje. Pola modela nije dobilo zamjenu, a druga polovica je bila davno za zamjenu. Katastrofalna politika zamjene modela. Uz to FIAT je firma koja je najmanje napredovala u dizanju pouzdanosti auta. Trenutno su na začelju. I onda sa takvom reputacijom idu proizvoditi skupe aute. I vidi čuda ne ide prodaja.
Motor 1.2 8V je izvrstan motor. Tko želi dugo voziti neka kupi taj po mogućnosti sa što manje opreme i 300.000 km su mu zagarantirani sa malo kvarova. Dobro podnosi i plin. Prvom Puntu je boljka zadnji ovjes koji se zna otkvačiti! Mom prijatelju na 5.000 km na satu moralo se variti na autu da se prikači zadnji ovjes.
Klasa malih auta je bila oduvijek specijalnost FIAT-a. Auti su lijepo izgledali i imali barem 20% više mjesta od konkurencije što je bilo čudo. I onda je neki pametnjaković donio odluku da ih prestanu proizvoditi. Bravo.

Rema

pre 5 godina

Kupio ga 2009. dvanest godina starog, 2011. otišao u grčku na more 900km daleko, prešao 60 hiljada km za 5 godina, sada ga moj prijatelj vozi. Neuništiv!

Grandinjo 1.3 MJet

pre 5 godina

Ponosni sam vlasnik vec 3 godinu Fiat Grande Punto MJet 2009. godiste. Pre kupovine sam napravio istrazivanje koji auto je najjeftiniji da me preveze iz tacke A u tacku B sa svim mogucim i nemogucim troskovima, a da izgleda pristojno. Jeste da je bio malo jaci sa cenom (4,5K €). Nisam se pokajao. Estetski je lep, malo trosi, odrzavanje je prihvatljivo i nema iznenadnih kvarova. Nema plivajuci zamajac i ima lanac umesto kaisa. Potrosnja po gradu 5 litara leti, a zimi 6. Na Ibarskoj do 90km/h pada ispod 3,5. Pomenio sam sijaset automobila do sada i odusevljen sam mojim Grandinjom. Vozicu ga dok bude mogao da prodje tehnicki, a onda opet nesto sa MJet motorom.
P.S.: koliko znam taj motor je proglasen za najbolji mali dizel agregat 2005. i igradjuje se u jos neka vozila

Pb

pre 5 godina

Za nase prilike dosta dobar i povoljan u svakom smislu. Kupio sam novog Punta classic 2010, 1,2 benzin, uz program staro za novo. Osim redovnih servisa, za 8 godina, zamenio sam lonac auspuha i tzv. ramena, na jesen je na redu zamena fabrickog akumulatora koji je i zimus palio na prvu, mada je pri kraju. Ostalo je sve i dalje fabricko i prezadovoljan sam, potrosnja na otvorenom od 4,6 do 5,3 l, zavisno od opterecenja i klime, po gradu oko 6,5 l, registracija 15000 din, limarija bez tacke korozije. Vozim ga sa zadovoljstvom svuda, a posebno je drag jer sam se otarasio "majstora" i ne kosta me puno. Sigurno ga necu menjati bar jos 2, 3 god, a mozda i duze.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Mlađeg brata sam vozio, ali nisam imao u vlasništvu. Starijeg (grande) imam u Multijet varijanti, malo jače od 3 godine. Prelep auto, a motor jedno malo savršenstvo. Bila je to ljubav na prvi pogled, koja traje.

ucha

pre 5 godina

Kolega-prijatelj, je jos 2003. kupio jedinicu gt. Kako je to islo!!! Prodao ga je pre 2-3 godine za 500-600 evra. Mada, vise je bio u kvaru nego u voznom stanju. Neko talijanski klinja mu je izvadio dusu. Ali 130 i nesto konja na tonu, leti. Vozio sam i mnogo brze automobile, ali onaj osecaj ubrzanja nisam doziveo. Kao kad na biciklu da nataknes neki jak motor.

john_smith

pre 5 godina

Kad se setim, moj prvi auto...Punto prve generacije 1.2 i 75KS...kupio ga od nekog preprodavca koji je uvozio automobile iz Italije, kao 1997 godiste. Posle nekoliko godina saznam da je 1993 godiste....ali lepo je isao.

Adam

pre 5 godina

Znam da ce se mnogi smejati zbog sledeceg ali punto 2003 je bio moj prvi auto. Kupljen nov, obozavao sam ga, jednostavan, mali, praktican. I danas svima pricam kako je bio najbolji odnos ulozeno dobijeno. Od tad sam promenio 3-4 nova auta, sad je bmw 520d ali punta se najradije secam. Mozda i zato sto sam 15godina stariji.....

Gdin '77

pre 5 godina

Za sedam godina koliko ga posedujem i mnogo pređenih kilometara nisam imao ni jedan jedini kvar. Za nase uslove nema boljeg auta.Živeo punto!

sajber kurajber

pre 5 godina

kupio punta 1.2 8v 2001 godiste , i slatko ga vozio 5 godina obisao celu bivsu jugu uzduz i popreko, nikad me na putu ostavio nije. samo redovan servis, menjanje kablova i svecica na vreme i nema brige.

popp

pre 5 godina

Fiat 1.2 8v i 1.1 8v mozda i najbolji malolitrazni motori ikada. Trpe dosta torture, uz malo kvalitetnije ulje prvih 300.000 mozes da ga vozis kako hoces.

Sasa

pre 5 godina

Jos dugo ce se punto voziti kod nas,ovaj moj punto zasad mi pravi lovu,kupio sam letos 1.2 8v 2004 godiste,auto je kao nov jos se nazire fabricki najlon vise ga volim nego da sam kupio bmw jer kao sto sam negde procitao nasi ljude kupe stari bmw...a realno nemaju ni za gradski,zato je punto za nas Srbe jer treba auto i odrzavati.

Kizinho

pre 5 godina

Moj Plavko, 1.2 16v '98.god... bio ove godine na moru u cg i nije ni osetio put. Prosao tehnicki i ne dam ga...ostaje samnom dok ne dodje vatra po njega...

Petar

pre 5 godina

Evo kako ste pogodili temu za nase ljude. Tekst o realnom autu koji Srbi voze i odmah idu komentari iz prakse, iskustva, utisci. Koliko god meni bilo neshvatljivo da se neko "ponosi" voznjom nekog auta i to polovnog i hvali se kako je smanjio potrosnju za 0,1 l/100km, bolje i to nego kad balavci deklamuju performanse premijum automobila i svadjaju se koji je bolji, a nikada ih nisu vozili.

Bata Sale

pre 5 godina

Vaskrsnuce ga Italijani, kad-tad...
(japanac, 6. avgust 2018 18:29)

Tako je, vaskrsnuli su i legendarnog "ficu" vaskrsnuce i "tackicu"

radijator

pre 5 godina

Sad vidim da moj komentar ima 700 pluseva...ajde red je da pisem i o manama onda. Naime.. nema coveka kome se nisu otkacinjali brisaci...to je najbolje ne cekati da se desi nego odmah resiti, zavari se selna na onaj pipak na makazama i cao...dozivotno si miran.
Sa uskim farovima, kad tad ce da izgore projektori...i to treba resavati, dihtung poklopca glave ventila vecno curi...menjam ga uz svaki mali servis...prosto je tako napravljen.. Vremenom zna da ode i alternator i reostat klime... Sve su ovo male cifre koje auto ustedi tokok koriscenja...i vecina se javlja posle 10 godina i barem 150 000km.

strucnjakzakola

pre 5 godina

imao prvu generaciju 96 godiste, vozio ga od 2000-2002, 1,2 75 ks.... isao za to vreme poprilicno dobro, za to vreme dizajn odlican, , odrzavanje povoljno.... lepa uspomena....

sejn

pre 5 godina

Vozio ga 10 godina i presao preko 100.000 km. Motor 1,2 65 konja, Grande Punto. Mane: slab za duzi put, klima je morala da se iskljuci na uzbrdici, problem sa zadnjim kvakama i alternator. Odrzavanje jeftino, kabina odlicna bez cvrcaka, mala potrosnja. Odlican auto. da je srece da je to Kragujevac nastavio da pravi. Dan danas mi je zao sto sam ga prodao.

Милош

pre 5 godina

Податак да је продат у 9 милона примерка, без обзира на мане којих је имао, ипак говоре пуно у корист овог аута. Није тај ауто никада био, ни када се појавио, најбољи у класи, али је имао своје адуте које су га препоручивали. Рећи да се ради о "италијанском кршу", као и рећи да је био веома квалитатан, подједнако је нетачно. Можда би најтачније вили рећи да је ауто имао солудан квалитет, дибар изглед, за они време и притом био нешто јефтинији од најпознатијих.