Nedelja, 05.08.2018.

13:48

"Kad je Cipras molio Putina, on ga je poslao u Brisel"

Atina i Moskva su tradicionalno prijatelji. I EU i Rusija se bore za prevlast na Balkanu.

Izvor: Dojèe vele

"Kad je Cipras molio Putina, on ga je poslao u Brisel" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Sojic

pre 5 godina

Taj koji je od njih kintu video, jos se nije rodio. Mogu eventualno da ti uzmu nesto za sicu, kao Srbiji NIS, a od pomoci posalju par ronilaca, o kojima ce domaca stampa godinama da dobosari.

Nik

pre 5 godina

@Cinik
Sta im cestitas to sto ih je EU upropastila pa su hteli od Rusa da se ogrebu da im popune bure bez dna. Nije Rusija vise blesava kao da su im dali sve bi to nestalo u kamatama EU i MMFa a da su probali da udju eto treceg svetskog rata. NATO vec polako gubi Tursku a jos i Grcku da izgubi zamisli sta bi se desilo. I to sa Makedonijom su ucenjeni za neku saku dolara pa sada ako neuspe optuzi Ruse to je trend sada zar ne. Sto se nas tice netreba nista da nam pomognu jer nikada ni mi njima nista nismo dali. Pocinjali smo ratove iskljucivo zbog tog zapada i evo gde smo sada sta smo dobili od njih? Jos im se i dalje cepimo a slovene i dalje tretiraju kao gradjane drugog reda.

C i n i k

pre 5 godina

Cestitam GR, a to sto su ruje pokusale u GR, rade u Srbiji i to decenijama vec, ali su se opasno preracunali,GR nije Srbija-ruska gubernija.

gua

pre 5 godina

Ne treba nikada ispustiti iz vida da je Grčka članica NATO i EU.EU je sigurno dobronamerno zatrpala GR kreditima, koje svi korumpirani političari olako uzimaju, kao i ovi naši, pa kada dođu na naplatu, onda vrte telefone i mole nepostojeće "saveznike" ili "prijatelje".
(Realno, 05. avgust 2018 18:44)

Grcka je uzimala sto jeftine sto bespovratne kredite iz EU fondova za izgradnju infrastrukture koji naravno nisu iskoristeni za ono zasta su bili namenjeni. Kriviti EU je nebulozno.

Aна

pre 5 godina

Није баш тако да су Русија и Грчка икада биле у пријатељским односима.Поготово је сада актуелно црквено питање,где Вартоломеј отворено ради на разбијању руске цркве.Они нису једини.Грузијска,бугарска и српска су у истим таквим односима са грчком црквом.
(haha,

Русија је битно допринела ослобођењу Грчке од Турске. Кога занима, нека погледа биографију Јоаниса Каподистријаса, па нека настави причу о односима Русије и Грчке. Што се Вартоломеја тиче, он не представља грчку цркву. Он је држављанин Турске, који је цариградски патријарх само зато што му је Турска држава то дозволила. Грчка црква има архиепископа.

Vanja Petrović

pre 5 godina

(chema, 5. avgust 2018 15:59)

Та иста Европска Унија која многима не ваља, храни преко 600.000 Срба. Ту се убрајам и ја, и молим да се не пљује по истој, јер она је нама који радимо и живимо у њој више него добра.
То што ви у Србији нисте за прогрес и напредак већ идете уназад у мрачњаштво, то је ваш проблем, и то велики проблем. Због тога вам и одлазе и млади и стари, и већина нема намеру да се икада враћа тамо. Размислите мало зашто је то тако.

Makedonac Egejac

pre 5 godina

Cipras je ovo uradio da bi im odložili kredit, koji su im odložili. Grčka je nažalost u kandžama EU.
(lune, 5. avgust 2018 17:02)
Da bi im odlozili kredit???Dali si ti svestan sta lupas?
Nije Grcka "u kandzama EU",vec Grci duze zemlama EU 500 milijardi EU(250 milijardi su im oprostili).Pre je EU u kandzama grckih neradnika.Zamisli da se 500 milijardi podeli zemljama ex YU?A Grcka ima samo 9 miliona stanovnika.Pa mi bismo postali Nemacka.Opljackali su EU,a sada EU kriva???A svaki Grk/neradnik ima u banci po 100.000 EUR.

haha

pre 5 godina

Није баш тако да су Русија и Грчка икада биле у пријатељским односима.Поготово је сада актуелно црквено питање,где Вартоломеј отворено ради на разбијању руске цркве.Они нису једини.Грузијска,бугарска и српска су у истим таквим односима са грчком црквом.

Realno

pre 5 godina

(Podsetilac, 05. avgust 2018 17:15)

Ne treba nikada ispustiti iz vida da je Grčka članica NATO i EU.

EU je sigurno dobronamerno zatrpala GR kreditima, koje svi korumpirani političari olako uzimaju, kao i ovi naši, pa kada dođu na naplatu, onda vrte telefone i mole nepostojeće "saveznike" ili "prijatelje".

Moca

pre 5 godina

Grčka je u EU skoro 40 godina, i kakve god razmirice da postoje među njima GR se neće okrenuti Rusiji. Što se Makedonije tiče, to je uz Srbiju jedina zemlja gde Rusi mogu da dobiju bitku sa Evropom a tako se i ponašaju, mada je to ovde bilo malo nespretno. Sa Srbijom imaju više šansi zbog političara, stranaka i firmi u koje su uložili novac a i lošeg raspoloženja naroda prema EU i NATO. Crnu Goru su izgubili iako su imali dobru startnu poziciju, a Bugarska i Rumunija očigledno nisu zaboravile vreme pre 1989.

Петар П

pre 5 godina

@
(Makedonac Egejac, 05. avgust 2018 16:48)
Нетачно. Српску војска се, после у албанске голготе, искрцала на острво Крф на јонском мори на крајњем северозаоади Грчке далеко од Солина на егејском мору на североистоку током првих месеци 1916. године. На Крфу су наше претке (војску, владу, цивиле, државну управу, итд) дочекали домаћи Грци (нису Словени) и савезничке мисије Франциске, Британије и Италије. Захваљујући њима ми смо се опоравили, па после неколико месеци боравка отишли на солунски фронт. Иначе и то време Грчка је била војно неутрална земља, дубоко подељена између краља и дела власти која је била наклоњена Немцима и централним силама, и са друге стране политичари који су били наклоњени силама Антанте и Србији самим тим. На челу ове коалиције је био Ванизелос (једна улица у Београду носи његово име) и они су однели победу, па је Грчка ушла у рат на страни Антанте, то јест против централних сила, 1917. године.
Препоручујем свакоме ко воли Србију да оде на Крф и посети сва та света места, заиста света... зато много људи, међу којима сам и ја, јесте захвално Грчкој.

Podsetilac

pre 5 godina

bob

Da rusofile podsetimo 51 % NIS je prodat Rusima za 400 milione evra (plus obavezu da uloze jos bese 550 milona a prica je da su ta ulaganja uradjena kroz kredit koji je uzeo NIS tj znaci nesto sto je trebalo da bude prodato za najmanje 3,5 miljarde evra je prodato za samo 400 miliona evra po zelji rusofliskog DSS...) a da je u momentu prodaje NIS po strucnjacima raspologao rezervama nafte i gasa u Srbiji od 7 miljardi evra , i jos je NIS imao neka prava na nalazista u Angoli. MI za ekspolataciju nasih 7 miljardi vrednih nalazista dobijamo najnizu rudnu rentu u svetu od svega 3 % (cak je ona drzavna renta od 7 % smanjena na 3 da bi se dodvoril).

Duško

pre 5 godina

Celi tekst je propaganda. EU i zapad ne voli Grčku i samo je " trpe" zbog položaja. Međutim, Grci nikada neće ništa loše uraditi ni Rusima ni Srbima ni sličnim, koliko god to zapad od njih očekivao.

Makedonac Egejac

pre 5 godina

@Perica ponovo jase
Koliko si ti nepismen.Tvog pradedu u 1914g nisu spasili nikakvi Grci,jer u Solunu tada Grka nije ni bilo.Kao ni u citavoj Makedoniji(bilo ih je 5%).U Solunu su ziveli Makedonci,Jevreji,Vlasi i Turci.Ti tvoji Grci nisu spasili tvog dedu,vec ga je spasio moj deda koji je tamo ziveo.Kasnije,od 1918-1950 su pobili i isterali sve makedonsko/slovensko i naselili Grke iz Turske.700.000 u Egejskoj Makedoniji.Ono sto se vama desilo na Kosovu je igracka u poredjenju sta se nama desilo u Egejskoj Makedoniji.Znam da pojma nemate o grckim koljacima,ali bar procitajte.Ustase su male bebe za njih.

DEDA CVETKO

pre 5 godina

Bojim se da Braca Grci (i oni koji im drze glavu nad vodom) imaju regionalne i globalne ambicije koje su obrnuto proporcionalne velicini njihovog, ahm... libida.

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Uvek prvo Grcka da je nije bilo u Prvom Svetskom Ratu sada ja ne bih kuckao jer su sacuvali moje pradede i preziveli a verovatno i vecinu koji kuckate ne bi bilo da se nisu borili za Srbiju koju danas neki lako prodaju, Hvala Grckoj.

Stefan

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.
(Ghh, 05. avgust 2018 14:25)

A tu zadrugu su izmislili Rusi? Pa ta zadruga svemu služi, samo ne da zapošljava studente dok studiraju. Svi beogrsdski hoteli zapošljavaju zaposlene preko zadruge i plaćaju im minimalac. Ali to nije interesantno jer vlasnici tih lanaca su sa zapada.

loki

pre 5 godina

Srbija se ne treba upustati u geopoliticke sukobe. Treba ignorisati svakakve verbalne provokacije koje dolaze kako sa zapada i istoka, tako i iz regije. Ali tesko cemo to postici sa slobodnim radikalima na vlasti i vulinom koji konstantno unose nemir i stetu srbiji. Pitanje kosova ne treba resavati ovog momenta zbog eu, nego kad se geopoliticke prilike promene u nasu korist. Do tad ljubiti ruke amerikancima i ispunjaviti sve njihove zelje sto se tice preleta cia, vojske preko srbije. Srbija nastaviti sa eurointegracijama sto se tice uskladjivanja zakona, propisa, ljudskih prava, trgovine i obrazovanja jer smo geografski i ekonomski vec integrisani sa eu i trebamo biti uskladjeni sa njima. Kad dodje vreme za ulazak tad cemo i uci. Do tad ni samo kosovo ne moze uci u eu i bice prisiljeni da pregovaraju. Potrebne su bar jos dve decenije da administracija klintona i busa starijeg iz pentagona, cia i kongresa se penzionise i umre, do tad graditi odnose i odrzavati komunikaciju sa raznim zamenicima pomocnika i sekretarima. Graditi bliske odnose sa izraelom kao dodik, jer izrael je pomocni ulaz u wasington i jedini razlog zasto dodik nije bivsi. Sve dok su klintonovci u administraciji zivi njima nije u interesu nista sto je povoljno po srbiju. A za tango je ipak potrebno dvoje, necemo nista postici sa amerima sve dok su na vlasti radikali i administracija iz 90ih. Dzaba prerusavanje radikala u liberale i gej premijerka, nikog oni time ne zavaravaju.

khan

pre 5 godina

NATO nas jeste bombardovao i rasturio pola zemlje. Nažalost, mislim da Srbija nema budućnost van alijanse. Svi okolo su u NATO-u. Zar neko zaista misli da ce nam Rusi ( par hiljada kilometara daleko) vojno pomoći u slučaju nekog ratnog sukoba? Da nas vole i računali na nas kao na saveznike poslali bi nam MIG-ove 29 poslednje generacije a ne neke lomove za generalnu. I helikoptere K 52 a ne Mi 35 iz doba rata u Avganistanu. Pogledajte samo pametan potez Hrvata, kupiti američke avione od Izraela. A mi Ruske lomove od Rusije i Belorusije. Moraćemo u NATO da ne bi više bili otirac za noge.

bob

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.
(Ghh, 05. avgust 2018 14:25)

A mi smo poznati kao balkanska Arabija koliko nafte imamo. Realno, Rusi su iskoristili trzisnu poziciju i druge kapacitete NIS-a, da su se uzdali u srpske zalihe nafte ne bi se leba najeli.

Primecujem

pre 5 godina

Grcka i Rusija nisu prijatelji, potpuno pogresan naslov (sto se iz daljeg teksta, uostalom, da zakljuciti). Seca se Grcka odlicno ruske uloge u grckom gradjanskom ratu...

ja

pre 5 godina

„Kada je Cipras u Moskvi Putina molio za finansijsku pomoć, ruski predsednik ga je poslao u Brisel", kaže Cimas

Pa i bio je u pravu. Sve clanice NATO pakta i EU, a ovamo samo kad zagusti okrecu se Moskvi. Verovatno bi ti i dao pomoc ali uz uslov (koji vi verovatno niste hteli da prihvatite)

Vlada

pre 5 godina

Dojce Vele,BBC,CNN,..., anti ruska histerija se nastavlja! a Nemci su inace poslovicne demokrate i borci za ljudska prava!!, sampioni po broju ubistava,od kad je sveta i veka!

Ghh

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.

Ghh

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.

bob

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.
(Ghh, 05. avgust 2018 14:25)

A mi smo poznati kao balkanska Arabija koliko nafte imamo. Realno, Rusi su iskoristili trzisnu poziciju i druge kapacitete NIS-a, da su se uzdali u srpske zalihe nafte ne bi se leba najeli.

Vlada

pre 5 godina

Dojce Vele,BBC,CNN,..., anti ruska histerija se nastavlja! a Nemci su inace poslovicne demokrate i borci za ljudska prava!!, sampioni po broju ubistava,od kad je sveta i veka!

Stefan

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.
(Ghh, 05. avgust 2018 14:25)

A tu zadrugu su izmislili Rusi? Pa ta zadruga svemu služi, samo ne da zapošljava studente dok studiraju. Svi beogrsdski hoteli zapošljavaju zaposlene preko zadruge i plaćaju im minimalac. Ali to nije interesantno jer vlasnici tih lanaca su sa zapada.

ja

pre 5 godina

„Kada je Cipras u Moskvi Putina molio za finansijsku pomoć, ruski predsednik ga je poslao u Brisel", kaže Cimas

Pa i bio je u pravu. Sve clanice NATO pakta i EU, a ovamo samo kad zagusti okrecu se Moskvi. Verovatno bi ti i dao pomoc ali uz uslov (koji vi verovatno niste hteli da prihvatite)

Podsetilac

pre 5 godina

bob

Da rusofile podsetimo 51 % NIS je prodat Rusima za 400 milione evra (plus obavezu da uloze jos bese 550 milona a prica je da su ta ulaganja uradjena kroz kredit koji je uzeo NIS tj znaci nesto sto je trebalo da bude prodato za najmanje 3,5 miljarde evra je prodato za samo 400 miliona evra po zelji rusofliskog DSS...) a da je u momentu prodaje NIS po strucnjacima raspologao rezervama nafte i gasa u Srbiji od 7 miljardi evra , i jos je NIS imao neka prava na nalazista u Angoli. MI za ekspolataciju nasih 7 miljardi vrednih nalazista dobijamo najnizu rudnu rentu u svetu od svega 3 % (cak je ona drzavna renta od 7 % smanjena na 3 da bi se dodvoril).

loki

pre 5 godina

Srbija se ne treba upustati u geopoliticke sukobe. Treba ignorisati svakakve verbalne provokacije koje dolaze kako sa zapada i istoka, tako i iz regije. Ali tesko cemo to postici sa slobodnim radikalima na vlasti i vulinom koji konstantno unose nemir i stetu srbiji. Pitanje kosova ne treba resavati ovog momenta zbog eu, nego kad se geopoliticke prilike promene u nasu korist. Do tad ljubiti ruke amerikancima i ispunjaviti sve njihove zelje sto se tice preleta cia, vojske preko srbije. Srbija nastaviti sa eurointegracijama sto se tice uskladjivanja zakona, propisa, ljudskih prava, trgovine i obrazovanja jer smo geografski i ekonomski vec integrisani sa eu i trebamo biti uskladjeni sa njima. Kad dodje vreme za ulazak tad cemo i uci. Do tad ni samo kosovo ne moze uci u eu i bice prisiljeni da pregovaraju. Potrebne su bar jos dve decenije da administracija klintona i busa starijeg iz pentagona, cia i kongresa se penzionise i umre, do tad graditi odnose i odrzavati komunikaciju sa raznim zamenicima pomocnika i sekretarima. Graditi bliske odnose sa izraelom kao dodik, jer izrael je pomocni ulaz u wasington i jedini razlog zasto dodik nije bivsi. Sve dok su klintonovci u administraciji zivi njima nije u interesu nista sto je povoljno po srbiju. A za tango je ipak potrebno dvoje, necemo nista postici sa amerima sve dok su na vlasti radikali i administracija iz 90ih. Dzaba prerusavanje radikala u liberale i gej premijerka, nikog oni time ne zavaravaju.

khan

pre 5 godina

NATO nas jeste bombardovao i rasturio pola zemlje. Nažalost, mislim da Srbija nema budućnost van alijanse. Svi okolo su u NATO-u. Zar neko zaista misli da ce nam Rusi ( par hiljada kilometara daleko) vojno pomoći u slučaju nekog ratnog sukoba? Da nas vole i računali na nas kao na saveznike poslali bi nam MIG-ove 29 poslednje generacije a ne neke lomove za generalnu. I helikoptere K 52 a ne Mi 35 iz doba rata u Avganistanu. Pogledajte samo pametan potez Hrvata, kupiti američke avione od Izraela. A mi Ruske lomove od Rusije i Belorusije. Moraćemo u NATO da ne bi više bili otirac za noge.

Makedonac Egejac

pre 5 godina

@Perica ponovo jase
Koliko si ti nepismen.Tvog pradedu u 1914g nisu spasili nikakvi Grci,jer u Solunu tada Grka nije ni bilo.Kao ni u citavoj Makedoniji(bilo ih je 5%).U Solunu su ziveli Makedonci,Jevreji,Vlasi i Turci.Ti tvoji Grci nisu spasili tvog dedu,vec ga je spasio moj deda koji je tamo ziveo.Kasnije,od 1918-1950 su pobili i isterali sve makedonsko/slovensko i naselili Grke iz Turske.700.000 u Egejskoj Makedoniji.Ono sto se vama desilo na Kosovu je igracka u poredjenju sta se nama desilo u Egejskoj Makedoniji.Znam da pojma nemate o grckim koljacima,ali bar procitajte.Ustase su male bebe za njih.

Primecujem

pre 5 godina

Grcka i Rusija nisu prijatelji, potpuno pogresan naslov (sto se iz daljeg teksta, uostalom, da zakljuciti). Seca se Grcka odlicno ruske uloge u grckom gradjanskom ratu...

Duško

pre 5 godina

Celi tekst je propaganda. EU i zapad ne voli Grčku i samo je " trpe" zbog položaja. Međutim, Grci nikada neće ništa loše uraditi ni Rusima ni Srbima ni sličnim, koliko god to zapad od njih očekivao.

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Uvek prvo Grcka da je nije bilo u Prvom Svetskom Ratu sada ja ne bih kuckao jer su sacuvali moje pradede i preziveli a verovatno i vecinu koji kuckate ne bi bilo da se nisu borili za Srbiju koju danas neki lako prodaju, Hvala Grckoj.

Vanja Petrović

pre 5 godina

(chema, 5. avgust 2018 15:59)

Та иста Европска Унија која многима не ваља, храни преко 600.000 Срба. Ту се убрајам и ја, и молим да се не пљује по истој, јер она је нама који радимо и живимо у њој више него добра.
То што ви у Србији нисте за прогрес и напредак већ идете уназад у мрачњаштво, то је ваш проблем, и то велики проблем. Због тога вам и одлазе и млади и стари, и већина нема намеру да се икада враћа тамо. Размислите мало зашто је то тако.

Петар П

pre 5 godina

@
(Makedonac Egejac, 05. avgust 2018 16:48)
Нетачно. Српску војска се, после у албанске голготе, искрцала на острво Крф на јонском мори на крајњем северозаоади Грчке далеко од Солина на егејском мору на североистоку током првих месеци 1916. године. На Крфу су наше претке (војску, владу, цивиле, државну управу, итд) дочекали домаћи Грци (нису Словени) и савезничке мисије Франциске, Британије и Италије. Захваљујући њима ми смо се опоравили, па после неколико месеци боравка отишли на солунски фронт. Иначе и то време Грчка је била војно неутрална земља, дубоко подељена између краља и дела власти која је била наклоњена Немцима и централним силама, и са друге стране политичари који су били наклоњени силама Антанте и Србији самим тим. На челу ове коалиције је био Ванизелос (једна улица у Београду носи његово име) и они су однели победу, па је Грчка ушла у рат на страни Антанте, то јест против централних сила, 1917. године.
Препоручујем свакоме ко воли Србију да оде на Крф и посети сва та света места, заиста света... зато много људи, међу којима сам и ја, јесте захвално Грчкој.

Makedonac Egejac

pre 5 godina

Cipras je ovo uradio da bi im odložili kredit, koji su im odložili. Grčka je nažalost u kandžama EU.
(lune, 5. avgust 2018 17:02)
Da bi im odlozili kredit???Dali si ti svestan sta lupas?
Nije Grcka "u kandzama EU",vec Grci duze zemlama EU 500 milijardi EU(250 milijardi su im oprostili).Pre je EU u kandzama grckih neradnika.Zamisli da se 500 milijardi podeli zemljama ex YU?A Grcka ima samo 9 miliona stanovnika.Pa mi bismo postali Nemacka.Opljackali su EU,a sada EU kriva???A svaki Grk/neradnik ima u banci po 100.000 EUR.

DEDA CVETKO

pre 5 godina

Bojim se da Braca Grci (i oni koji im drze glavu nad vodom) imaju regionalne i globalne ambicije koje su obrnuto proporcionalne velicini njihovog, ahm... libida.

Moca

pre 5 godina

Grčka je u EU skoro 40 godina, i kakve god razmirice da postoje među njima GR se neće okrenuti Rusiji. Što se Makedonije tiče, to je uz Srbiju jedina zemlja gde Rusi mogu da dobiju bitku sa Evropom a tako se i ponašaju, mada je to ovde bilo malo nespretno. Sa Srbijom imaju više šansi zbog političara, stranaka i firmi u koje su uložili novac a i lošeg raspoloženja naroda prema EU i NATO. Crnu Goru su izgubili iako su imali dobru startnu poziciju, a Bugarska i Rumunija očigledno nisu zaboravile vreme pre 1989.

Realno

pre 5 godina

(Podsetilac, 05. avgust 2018 17:15)

Ne treba nikada ispustiti iz vida da je Grčka članica NATO i EU.

EU je sigurno dobronamerno zatrpala GR kreditima, koje svi korumpirani političari olako uzimaju, kao i ovi naši, pa kada dođu na naplatu, onda vrte telefone i mole nepostojeće "saveznike" ili "prijatelje".

C i n i k

pre 5 godina

Cestitam GR, a to sto su ruje pokusale u GR, rade u Srbiji i to decenijama vec, ali su se opasno preracunali,GR nije Srbija-ruska gubernija.

gua

pre 5 godina

Ne treba nikada ispustiti iz vida da je Grčka članica NATO i EU.EU je sigurno dobronamerno zatrpala GR kreditima, koje svi korumpirani političari olako uzimaju, kao i ovi naši, pa kada dođu na naplatu, onda vrte telefone i mole nepostojeće "saveznike" ili "prijatelje".
(Realno, 05. avgust 2018 18:44)

Grcka je uzimala sto jeftine sto bespovratne kredite iz EU fondova za izgradnju infrastrukture koji naravno nisu iskoristeni za ono zasta su bili namenjeni. Kriviti EU je nebulozno.

Aна

pre 5 godina

Није баш тако да су Русија и Грчка икада биле у пријатељским односима.Поготово је сада актуелно црквено питање,где Вартоломеј отворено ради на разбијању руске цркве.Они нису једини.Грузијска,бугарска и српска су у истим таквим односима са грчком црквом.
(haha,

Русија је битно допринела ослобођењу Грчке од Турске. Кога занима, нека погледа биографију Јоаниса Каподистријаса, па нека настави причу о односима Русије и Грчке. Што се Вартоломеја тиче, он не представља грчку цркву. Он је држављанин Турске, који је цариградски патријарх само зато што му је Турска држава то дозволила. Грчка црква има архиепископа.

haha

pre 5 godina

Није баш тако да су Русија и Грчка икада биле у пријатељским односима.Поготово је сада актуелно црквено питање,где Вартоломеј отворено ради на разбијању руске цркве.Они нису једини.Грузијска,бугарска и српска су у истим таквим односима са грчком црквом.

Nik

pre 5 godina

@Cinik
Sta im cestitas to sto ih je EU upropastila pa su hteli od Rusa da se ogrebu da im popune bure bez dna. Nije Rusija vise blesava kao da su im dali sve bi to nestalo u kamatama EU i MMFa a da su probali da udju eto treceg svetskog rata. NATO vec polako gubi Tursku a jos i Grcku da izgubi zamisli sta bi se desilo. I to sa Makedonijom su ucenjeni za neku saku dolara pa sada ako neuspe optuzi Ruse to je trend sada zar ne. Sto se nas tice netreba nista da nam pomognu jer nikada ni mi njima nista nismo dali. Pocinjali smo ratove iskljucivo zbog tog zapada i evo gde smo sada sta smo dobili od njih? Jos im se i dalje cepimo a slovene i dalje tretiraju kao gradjane drugog reda.

Sojic

pre 5 godina

Taj koji je od njih kintu video, jos se nije rodio. Mogu eventualno da ti uzmu nesto za sicu, kao Srbiji NIS, a od pomoci posalju par ronilaca, o kojima ce domaca stampa godinama da dobosari.

Ghh

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.

khan

pre 5 godina

NATO nas jeste bombardovao i rasturio pola zemlje. Nažalost, mislim da Srbija nema budućnost van alijanse. Svi okolo su u NATO-u. Zar neko zaista misli da ce nam Rusi ( par hiljada kilometara daleko) vojno pomoći u slučaju nekog ratnog sukoba? Da nas vole i računali na nas kao na saveznike poslali bi nam MIG-ove 29 poslednje generacije a ne neke lomove za generalnu. I helikoptere K 52 a ne Mi 35 iz doba rata u Avganistanu. Pogledajte samo pametan potez Hrvata, kupiti američke avione od Izraela. A mi Ruske lomove od Rusije i Belorusije. Moraćemo u NATO da ne bi više bili otirac za noge.

Vlada

pre 5 godina

Dojce Vele,BBC,CNN,..., anti ruska histerija se nastavlja! a Nemci su inace poslovicne demokrate i borci za ljudska prava!!, sampioni po broju ubistava,od kad je sveta i veka!

Makedonac Egejac

pre 5 godina

@Perica ponovo jase
Koliko si ti nepismen.Tvog pradedu u 1914g nisu spasili nikakvi Grci,jer u Solunu tada Grka nije ni bilo.Kao ni u citavoj Makedoniji(bilo ih je 5%).U Solunu su ziveli Makedonci,Jevreji,Vlasi i Turci.Ti tvoji Grci nisu spasili tvog dedu,vec ga je spasio moj deda koji je tamo ziveo.Kasnije,od 1918-1950 su pobili i isterali sve makedonsko/slovensko i naselili Grke iz Turske.700.000 u Egejskoj Makedoniji.Ono sto se vama desilo na Kosovu je igracka u poredjenju sta se nama desilo u Egejskoj Makedoniji.Znam da pojma nemate o grckim koljacima,ali bar procitajte.Ustase su male bebe za njih.

Duško

pre 5 godina

Celi tekst je propaganda. EU i zapad ne voli Grčku i samo je " trpe" zbog položaja. Međutim, Grci nikada neće ništa loše uraditi ni Rusima ni Srbima ni sličnim, koliko god to zapad od njih očekivao.

bob

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.
(Ghh, 05. avgust 2018 14:25)

A mi smo poznati kao balkanska Arabija koliko nafte imamo. Realno, Rusi su iskoristili trzisnu poziciju i druge kapacitete NIS-a, da su se uzdali u srpske zalihe nafte ne bi se leba najeli.

Vanja Petrović

pre 5 godina

(chema, 5. avgust 2018 15:59)

Та иста Европска Унија која многима не ваља, храни преко 600.000 Срба. Ту се убрајам и ја, и молим да се не пљује по истој, јер она је нама који радимо и живимо у њој више него добра.
То што ви у Србији нисте за прогрес и напредак већ идете уназад у мрачњаштво, то је ваш проблем, и то велики проблем. Због тога вам и одлазе и млади и стари, и већина нема намеру да се икада враћа тамо. Размислите мало зашто је то тако.

Podsetilac

pre 5 godina

bob

Da rusofile podsetimo 51 % NIS je prodat Rusima za 400 milione evra (plus obavezu da uloze jos bese 550 milona a prica je da su ta ulaganja uradjena kroz kredit koji je uzeo NIS tj znaci nesto sto je trebalo da bude prodato za najmanje 3,5 miljarde evra je prodato za samo 400 miliona evra po zelji rusofliskog DSS...) a da je u momentu prodaje NIS po strucnjacima raspologao rezervama nafte i gasa u Srbiji od 7 miljardi evra , i jos je NIS imao neka prava na nalazista u Angoli. MI za ekspolataciju nasih 7 miljardi vrednih nalazista dobijamo najnizu rudnu rentu u svetu od svega 3 % (cak je ona drzavna renta od 7 % smanjena na 3 da bi se dodvoril).

ja

pre 5 godina

„Kada je Cipras u Moskvi Putina molio za finansijsku pomoć, ruski predsednik ga je poslao u Brisel", kaže Cimas

Pa i bio je u pravu. Sve clanice NATO pakta i EU, a ovamo samo kad zagusti okrecu se Moskvi. Verovatno bi ti i dao pomoc ali uz uslov (koji vi verovatno niste hteli da prihvatite)

Primecujem

pre 5 godina

Grcka i Rusija nisu prijatelji, potpuno pogresan naslov (sto se iz daljeg teksta, uostalom, da zakljuciti). Seca se Grcka odlicno ruske uloge u grckom gradjanskom ratu...

Stefan

pre 5 godina

Jedino Srbi se zanose Rusima. A Rusi maximalno vade naftu nasu i placaju najmanju rudnu rentu i otpustili su radnike NISa i zaposlili ih preko zadruge za 20.000.
(Ghh, 05. avgust 2018 14:25)

A tu zadrugu su izmislili Rusi? Pa ta zadruga svemu služi, samo ne da zapošljava studente dok studiraju. Svi beogrsdski hoteli zapošljavaju zaposlene preko zadruge i plaćaju im minimalac. Ali to nije interesantno jer vlasnici tih lanaca su sa zapada.

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Uvek prvo Grcka da je nije bilo u Prvom Svetskom Ratu sada ja ne bih kuckao jer su sacuvali moje pradede i preziveli a verovatno i vecinu koji kuckate ne bi bilo da se nisu borili za Srbiju koju danas neki lako prodaju, Hvala Grckoj.

loki

pre 5 godina

Srbija se ne treba upustati u geopoliticke sukobe. Treba ignorisati svakakve verbalne provokacije koje dolaze kako sa zapada i istoka, tako i iz regije. Ali tesko cemo to postici sa slobodnim radikalima na vlasti i vulinom koji konstantno unose nemir i stetu srbiji. Pitanje kosova ne treba resavati ovog momenta zbog eu, nego kad se geopoliticke prilike promene u nasu korist. Do tad ljubiti ruke amerikancima i ispunjaviti sve njihove zelje sto se tice preleta cia, vojske preko srbije. Srbija nastaviti sa eurointegracijama sto se tice uskladjivanja zakona, propisa, ljudskih prava, trgovine i obrazovanja jer smo geografski i ekonomski vec integrisani sa eu i trebamo biti uskladjeni sa njima. Kad dodje vreme za ulazak tad cemo i uci. Do tad ni samo kosovo ne moze uci u eu i bice prisiljeni da pregovaraju. Potrebne su bar jos dve decenije da administracija klintona i busa starijeg iz pentagona, cia i kongresa se penzionise i umre, do tad graditi odnose i odrzavati komunikaciju sa raznim zamenicima pomocnika i sekretarima. Graditi bliske odnose sa izraelom kao dodik, jer izrael je pomocni ulaz u wasington i jedini razlog zasto dodik nije bivsi. Sve dok su klintonovci u administraciji zivi njima nije u interesu nista sto je povoljno po srbiju. A za tango je ipak potrebno dvoje, necemo nista postici sa amerima sve dok su na vlasti radikali i administracija iz 90ih. Dzaba prerusavanje radikala u liberale i gej premijerka, nikog oni time ne zavaravaju.

DEDA CVETKO

pre 5 godina

Bojim se da Braca Grci (i oni koji im drze glavu nad vodom) imaju regionalne i globalne ambicije koje su obrnuto proporcionalne velicini njihovog, ahm... libida.

Makedonac Egejac

pre 5 godina

Cipras je ovo uradio da bi im odložili kredit, koji su im odložili. Grčka je nažalost u kandžama EU.
(lune, 5. avgust 2018 17:02)
Da bi im odlozili kredit???Dali si ti svestan sta lupas?
Nije Grcka "u kandzama EU",vec Grci duze zemlama EU 500 milijardi EU(250 milijardi su im oprostili).Pre je EU u kandzama grckih neradnika.Zamisli da se 500 milijardi podeli zemljama ex YU?A Grcka ima samo 9 miliona stanovnika.Pa mi bismo postali Nemacka.Opljackali su EU,a sada EU kriva???A svaki Grk/neradnik ima u banci po 100.000 EUR.

C i n i k

pre 5 godina

Cestitam GR, a to sto su ruje pokusale u GR, rade u Srbiji i to decenijama vec, ali su se opasno preracunali,GR nije Srbija-ruska gubernija.

Петар П

pre 5 godina

@
(Makedonac Egejac, 05. avgust 2018 16:48)
Нетачно. Српску војска се, после у албанске голготе, искрцала на острво Крф на јонском мори на крајњем северозаоади Грчке далеко од Солина на егејском мору на североистоку током првих месеци 1916. године. На Крфу су наше претке (војску, владу, цивиле, државну управу, итд) дочекали домаћи Грци (нису Словени) и савезничке мисије Франциске, Британије и Италије. Захваљујући њима ми смо се опоравили, па после неколико месеци боравка отишли на солунски фронт. Иначе и то време Грчка је била војно неутрална земља, дубоко подељена између краља и дела власти која је била наклоњена Немцима и централним силама, и са друге стране политичари који су били наклоњени силама Антанте и Србији самим тим. На челу ове коалиције је био Ванизелос (једна улица у Београду носи његово име) и они су однели победу, па је Грчка ушла у рат на страни Антанте, то јест против централних сила, 1917. године.
Препоручујем свакоме ко воли Србију да оде на Крф и посети сва та света места, заиста света... зато много људи, међу којима сам и ја, јесте захвално Грчкој.

haha

pre 5 godina

Није баш тако да су Русија и Грчка икада биле у пријатељским односима.Поготово је сада актуелно црквено питање,где Вартоломеј отворено ради на разбијању руске цркве.Они нису једини.Грузијска,бугарска и српска су у истим таквим односима са грчком црквом.

Realno

pre 5 godina

(Podsetilac, 05. avgust 2018 17:15)

Ne treba nikada ispustiti iz vida da je Grčka članica NATO i EU.

EU je sigurno dobronamerno zatrpala GR kreditima, koje svi korumpirani političari olako uzimaju, kao i ovi naši, pa kada dođu na naplatu, onda vrte telefone i mole nepostojeće "saveznike" ili "prijatelje".

Aна

pre 5 godina

Није баш тако да су Русија и Грчка икада биле у пријатељским односима.Поготово је сада актуелно црквено питање,где Вартоломеј отворено ради на разбијању руске цркве.Они нису једини.Грузијска,бугарска и српска су у истим таквим односима са грчком црквом.
(haha,

Русија је битно допринела ослобођењу Грчке од Турске. Кога занима, нека погледа биографију Јоаниса Каподистријаса, па нека настави причу о односима Русије и Грчке. Што се Вартоломеја тиче, он не представља грчку цркву. Он је држављанин Турске, који је цариградски патријарх само зато што му је Турска држава то дозволила. Грчка црква има архиепископа.

gua

pre 5 godina

Ne treba nikada ispustiti iz vida da je Grčka članica NATO i EU.EU je sigurno dobronamerno zatrpala GR kreditima, koje svi korumpirani političari olako uzimaju, kao i ovi naši, pa kada dođu na naplatu, onda vrte telefone i mole nepostojeće "saveznike" ili "prijatelje".
(Realno, 05. avgust 2018 18:44)

Grcka je uzimala sto jeftine sto bespovratne kredite iz EU fondova za izgradnju infrastrukture koji naravno nisu iskoristeni za ono zasta su bili namenjeni. Kriviti EU je nebulozno.

Moca

pre 5 godina

Grčka je u EU skoro 40 godina, i kakve god razmirice da postoje među njima GR se neće okrenuti Rusiji. Što se Makedonije tiče, to je uz Srbiju jedina zemlja gde Rusi mogu da dobiju bitku sa Evropom a tako se i ponašaju, mada je to ovde bilo malo nespretno. Sa Srbijom imaju više šansi zbog političara, stranaka i firmi u koje su uložili novac a i lošeg raspoloženja naroda prema EU i NATO. Crnu Goru su izgubili iako su imali dobru startnu poziciju, a Bugarska i Rumunija očigledno nisu zaboravile vreme pre 1989.

Sojic

pre 5 godina

Taj koji je od njih kintu video, jos se nije rodio. Mogu eventualno da ti uzmu nesto za sicu, kao Srbiji NIS, a od pomoci posalju par ronilaca, o kojima ce domaca stampa godinama da dobosari.

Nik

pre 5 godina

@Cinik
Sta im cestitas to sto ih je EU upropastila pa su hteli od Rusa da se ogrebu da im popune bure bez dna. Nije Rusija vise blesava kao da su im dali sve bi to nestalo u kamatama EU i MMFa a da su probali da udju eto treceg svetskog rata. NATO vec polako gubi Tursku a jos i Grcku da izgubi zamisli sta bi se desilo. I to sa Makedonijom su ucenjeni za neku saku dolara pa sada ako neuspe optuzi Ruse to je trend sada zar ne. Sto se nas tice netreba nista da nam pomognu jer nikada ni mi njima nista nismo dali. Pocinjali smo ratove iskljucivo zbog tog zapada i evo gde smo sada sta smo dobili od njih? Jos im se i dalje cepimo a slovene i dalje tretiraju kao gradjane drugog reda.