Testovi

Subota, 21.07.2018.

09:00

Test: Suzuki Ignis 1,2 Dualjet 4WD Elegance

Izvor: B92

Test: Suzuki Ignis 1,2 Dualjet 4WD Elegance IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

lol

pre 5 godina

Za M.
Swift sport cetvrta generacija 1,6, 125 konja, ubrzanje 8,7 sekundi do 100km/h, da ostavljam te u prasini, ako nadjes boji hot hec za 15000 evra (cena novog automobila), onda se slobodno nasmej:)
(rosse, 7. avgust 2018 12:55)


Gde ima za te pare??? hocu odmah da kupim. Ne lazite ljude toliko kosta obican swift u najjacem paketu i 110 konja, tj malo vise i bez metalik boje...

Milos

pre 5 godina

Imamo Ignisa u full paketu vec deset meseci. Jasno je po komentarima ovde da ga vecina ljudi nikada uzivo nije ni videla a kamoli vozila.
Godinu dana smo merkali, probali, istrazivali sta nam je najbolje za te novce, obzirom na nase potrebe, govorimo o mladjoj porodici. Ako vam treba automobil da se za vama klinke okercu, nece da ide. Ako vam treba automobil da vam jaca ego, nece da ide. Ako vam treba automobil da vas preveze vrlo lepo, kvalitetno, jeftino i sigurno po gradu a bogami i mnogo dalje, necete pogresiti. Jedina mana, skupe zimske gume!

rosse

pre 5 godina

Za M.
Swift sport cetvrta generacija 1,6, 125 konja, ubrzanje 8,7 sekundi do 100km/h, da ostavljam te u prasini, ako nadjes boji hot hec za 15000 evra (cena novog automobila), onda se slobodno nasmej:)

vatra

pre 5 godina

posedujem ovakav auto par meseci, isti nivo opreme kao testirani i 2wd prenos. auto je odličan, prezadovoljan sam i test realno pokazuje o kakvom se vozilu radi. ekonomičan, lagan, mesta u kabini dovoljno, udoban, oprema više nego izdašna za mene i pojam vozila za svakodnevnu upotrebu. kupio sam ga zbog ekonomičnosti, atmosferskog motora, male težine i drugačijeg izgleda koji odudara od većine današnjih automobila.

Kiza

pre 5 godina

Kakav treba biti i suzuki kupiti. Preprodati ga je nemoguca misija, jedino pokloniti ali oprezno, da ne uvredite onoga kome poklanjate suzukiiiiiiiii. !

etotako

pre 5 godina

Kada se pojavio imao bas primamljivu cenu za ono kako je reklamiran. Isprobah ga detaljno. Medjutim, onakvo usunjavanje isunjavanje iz kola je unikat, pretvrd, losa sedista. Sve u svemu ergonomija i udobnost uzas. Ovo ostalo cime se hvali nista posebno sto bi ga izdvojilo u odnosu na konkyrenciju. Ima mnoogo boljih ponuda na trzistu. Zapravo, Meni je licno sve u tom cenovnom rangu bolje (i sandero i i20 i sta god da ima) jer ja preko ovih mana ne mogu preci.

paja

pre 5 godina

Proizvodi se u Japanu, ne Indija(maruti), ne Mađarska(jer je plaćena carina).Da je iz mađarske bio bi jeftiniji za iznos carine(96.864 din).A što se jačine motora tiče, ima 90ks a nosi masu 885kg, pa uporedite sa fiatom 5ooL koji ima 1220kg i 95ks, znači kad mu pritisneš gas on stvarno povuče!

moron

pre 5 godina

(Boroko, 5. avgust 2018 00:34)
Početkom godine sam tražio kola za firmu i probao sam, izmedju ostalih, i20 Style+. U svetlu odnosa cene i bogatstva opreme, stvarne prijatnosti enterijera, nije imao takmaca. Kao da si u nekom C segmentu.
Tada je bio 10.200 (i gratis zimske gume).
Na fabiju Ambition je trebalo kroz opcije doplatiti oko 2.500 ( od čega oko 550 da bi se imalo 6 air bagova) da bi se dobila takva oprema (uz uslov da se ne doplati i još 600 za bolji radio kod fabije, jer "Blues" uz Ambition je tuga,to tako jadno na tržištu slično ne postoji).
Interesantno je da bazni i20 ima (naravno) i centralno zaključavanje na daljinski, a da to nema ne samo fabia Active, vec ni Oktavia Active (pa ni za 17.500).
Danas kod i20 postoji i paket Premium. Mada, kod vozi malo više van grada, ili prosto, želi više od motora 1,25 ( ne kažem da je loš,ide on korektno), možda je bolje za slićne pare doplatiti za 1,4, jer je već i Style skroz ok (pa bih išao na 1,4 Style).
Meni je žao što 1,25 ne ide uz 6MT, ali, i VW Polo uz TSI 95 ide sa 5MT, iako košta 16,5-17.000.
A poredeći ovaj suzuki i i20, nema dileme šta čovek da odabere. i20 je po meni veći i bolji i od swifta 1,2.
Kada već pominjem Hyundai, još dve stvari. Šteta je što novi i30 nema lumbalnu podršku čak ni u najvišem našem paketu, a i uvoznik bi mogao da bude malo korektniji. Ako su neka nova kola "na oglasima" 15.500 (kao i30 1,4 L.Edition), zašto na takvim kolima u salonu piše oko 2.300 više ? Nije u redu.

paja

pre 5 godina

Kupio sam ga prosle godine u maju, vozim ga od 01.06.2017 god. oko 25000 km predjenih. Bas sam se nasmejao komentarima onih koji ga nisu vozili, vec sa slike znaju kako ide i koliko trosi, koliko mesta ima u kabini :-) .O izgledu ne vredi govoriti, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.Da li ima mesta kabini, ja sam visok 1.86m, a moj sin 2.0 m, ima. Sedista su neudobna.Ako ne pazis udarices glavom u spusten deo iznad vrata. Lako se ulazi i izlazi iz auta jer se vrata jako siroko otvaraju.Sedista zadnje klupe se veoma jednostavno pomeraju i to spolja iz prtljaznika(jako korisno).Ima grejanje prednjih sedista, neprocenjivo zimi :-) .Udobnost na zadnjoj klupi, uzas, kad predje preko neke neravnine, nazad je jako neprijatno, bukvalno se odskace.Moze malo da se ublazi spustanjem pritiska u gumama ili izborom meksih pneumatika(probao sam i jedno i drugo).Potrosnja goriva, nisam uspeo da potrosim vise od 5,6- 5,7 ma kako ga vozio(sa klimom, po gradu, 120 km/h van grada)zato i ne ugradjujem gas.Oprema jako bogata, kamera za rikverc u visokoj rezoluciji, android displej osetljiv na dodir, andrid auto funkcionise, komande glasom: navigacija, telefoniranje, izbor muzike. Pomeranje zadnje klupe, komande na volanu, klima, vazdusni jastuci. E sad cena, od kad sam ga kupio 2 puta je poskupeo i sad je oko 900 evra skuplji, pitam se zasto?Mislim da je blizu 10700 evra previse za tako mali auto, i to mu je najveca mana po meni.

boki

pre 5 godina

Vecina tih suzuki vozila a ima ih puno...ti Suzuki za EU se proizvode i pakuju u Mađarskoj... pa ko sto gospodin Todorović rece...to je Madjsrski a ne Japanski auto...otud i takva slab kvalitet u odnosu na druga Japanska vozila...
(KumNijeDugme, 04. avgust 2018 21:31)

@Kumnijedugme
Mercedesov Suv Gla, Cls... se prave u Mađarskoj, hoćete reći da ne valjaju, sad uskoro i BMW Suv i Audi neki modeli, sve su lošeg kvaliteta jer ih Mađari pakuju, daj čoveče odrasti i ne lupetaj molim te. Ignis se ne pravi u Mađarskoj inače, odličan mali gradaki autić, za sneg i za sedenje ekstra ekstra.

Boroko

pre 5 godina

@moron

Moguce je. Ja vozim Hyundai i20 sa osnovnim paketom opreme kupljen nov ovde i imam 6 vazdusnih jastuka, dva napred za vozaca i suvozaca, po jedan u sedistima napred i vazdusne zavese sa obe strane. Dobro, 4 vazdusna jastuka i 2 vazdusne zavese.

Vlada

pre 5 godina

Zanimljiva dimenzija pneumatika. 175/60 R16. Nakon brze pretrage vecih vulkanizera u Srbiji 0 (nula) rezultata. Najjeftinija zimska Yokohama Wdrive V903 nepunih 12.000 dinara, tacnije, oko 100 evra. Dakle, zimska obuca 400 evra. Nije bitno kako izgleda C stub, nego sto za gradsku "buvu" za zimske gume treba jedna srpska plata. Zanimljivo je, recimo, da vrhunski Continental WinterContact TS 860 kosta 7.000 dinara po komadu u dimenziji 205/60 R16, koju nose neke limuzine D segmenta.

M

pre 5 godina

Sad vidim da je napisao da vozi Swifta. To mogu da prihvatim jedino ako je onaj dizel sa Fiatovim motorom, cini mi se 1.3, ali opet sa Suzukijem veze nema

Transformer

pre 5 godina

Ja sam nagovarao oca da kupi. Dosta dobar autic, narocito za starije kojima odgovara visociji ulazak i uspravno sjedjenje. Za mladje... izgled ga ubija. Od pozadi posebno...

M

pre 5 godina

@rosse, evo ako mozemo da se nadjemo da vidim i ja tu masinu. A tek kako cu da se odusevim agresivnom voznjom kada me ostavis u oblaku prasine... Suzuki, aj molim te, umrecu od smeha

KumNijeDugme

pre 5 godina

Vecina tih suzuki vozila a ima ih puno...ti Suzuki za EU se proizvode i pakuju u Mađarskoj... pa ko sto gospodin Todorović rece...to je Madjsrski a ne Japanski auto...otud i takva slab kvalitet u odnosu na druga Japanska vozila...

nix

pre 5 godina

@(Toma, 04. avgust 2018 13:23)
Eto ti nekom kazes da nema pojma, a sam ne znas da taj tvoj japanac samo zna madjarski da prica, za japanski nikad nije cuo... Verujem da neces ni znati sta sam mislio reci...

moron

pre 5 godina

"Osnovni paket opreme „komfort“ standardno sadrži ... šest vazdušnih jastuka,"

Redakcija, da li je neka greška u tekstu?

Nemoguće da ima šest vazdušnih jastuka bazno za samo 9.590 evra, kada jedna Škoda Karoq Ambition čak i za 24.516 ima samo četiri air baga.

B92 je ipak veoma ozbiljan medij i ne bi smeo da sebi dozvoljava takve greške, ako je greška u pitanju.

rosse

pre 5 godina

Pricajte vi sta hocete, vozim Swifta 2010, i svi mi ostajete u oblaku prasine na beogradskim ulicama, jos par zanimljivosti, prednje plocice menjane prvi put na 41000 km, rekord, a vozim agresivno, da trosi zimi 10 litara gasa ili 8 litara benzina, ali zato za 8 godina nepredvidjeni troskovi nula :) Suzuki je vrhunski kvalitet za pristojan novac.

Srđan

pre 5 godina

Nadam se da će kod redizajna malo korigovati zadnja svetla - to će onda biti odličan autić. Naravno vozači "velikih i moćnih" automobila će žuriti da kažu da ga nikada nebi kupili - jer tako im je lakše u životu i srećniji su valjda.

kole

pre 5 godina

Meni je zadnji deo auta bas coll. Svi se nesto trude da prave dizajnerski besprekorne automobile sa skladnim, zaobljenim linijama, pa smo dosli do toga da vise ne znas sta je KIA, sta je Opel, a sta Ford. Svi su kao jaja, isti i dosadni. Ovaj je kao malo borbeno vozilo, podseca na HUMER I u borbenoj verziji i zato mi je simpa, iako nisam neki militantan tip. Ako je potrosnja stvarno takva, onda je upotreba dizela po gradu besmislena.

Mlađo Dođoš

pre 5 godina

Zanemarimo sve komentare o automobilu, Eurosumarova postprodaja je najlosija u Srbiji. Govorim kao vlasnik swifta kupljenog kod njih.
Prodavci su fenomenalni, spremni da objasne, da sacekaju i rezervisu automobik i da izadju u suret po svim osnovama, ali servis je tuga.

Ana

pre 5 godina

Ja ga imam od marta ove godine. Potrošnja ne prelazi 4,5 litara. Kako i zašto ne znam ali troši toliko i to su i u reviji SAT napisali za taj motor u testiranom Balenu.

dragan

pre 5 godina

@nikolas: Uvek mi je fascinantno kad mi neko kaze da sam za te pare mogao da kupim veci xyz auto. Ako ti treba mali gradski auto, koji bi povremeno morao da siđe u blato, zašto me interesuje koliko košta astra sedan? Slično je kad se članak odnosi na npr. kompaktni mpv, pa se pojavi komentar da za te pare ima polovni bmw serije 3. Nije valjda jedini kriterijum pri kupovini "što duže, što bolji bedž". A prostor u kabini, a gepek, a gde se vozi auto, a potreba vozača? Zašto bi iko ko nema puno dece i kupuje auto za grad želeo astru sedan pre malog auta??

Toma

pre 5 godina

@Mile
Sine, ti pojma nemaš. Upoređuješ nešto što je proizvedeno u Šumadiji i Japanu. Ja ga vozim godinu dana, nikada nije preao 5.6 u gradu. O opremi u odnosu na 500L ne treba trošiti reči. Panda jeste slična klasa, ali je igračka u odnosu na Ignis.

Batica

pre 5 godina

@Mile
Skoro sve ste pogodili u komentaru,bravo.Ima samo jedan problem,ovde čitaoci ne cene iskren komentar,mnogo više vole da ih lažu i da im pričaju bajke.
Što se tiče Ignisa,probao sam i nisam siguran da vredi ovoliko.Moj izbor u ovoj kategoriji bi ipak bila Panda ako se već gleda drugi ili treći automobil u porodici (to treći ne znam ko kupuje u ovoj zemlji).Kao glavno vozilo u porodici može da posluži samo onome koji ili nema dece ili ima jedno za koje nisu potrebna kolica,svi ostali preskočite ovu kupovinu.

Papagalos

pre 5 godina

Posedujem jedan, u srednjem paketu opreme, sa 2wd. Ja sam zadovoljan, razmatrao sam fiat 500l, kod njega je 1.4 istih performansi kao 1.2 u ignisu, a mnogo vise trosi i tezi je. Posle 2000km, prosecna potrosnja mi je 4,8l. Ko god ga je video, rekao mi je da mu se dopada izgled. Gepek moze da se organizuje, tako sto malko pomeris zadnju klupu i imas mesta i za noge i za glavu i za prtljag, sve je stvar organizacije, a uvek moze i korpa da se uzme. Na autoputu se takodje dobro pokazao. Mislim da je sve do ocekivanja i potreba, za taj novac mogao je da se uzme polovan auto iz dva segmenta iznad i da molim boga da mu je sve ok, da nije preziveo poplavu i sl., a meni on zadovoljava moje potrebe za automobilom. Dobar video na youtube je od honest john-a.

DTM

pre 5 godina

neretko ružan japanac... ovaj zadnji kraj je odvratan... performanse mogu da budu fantastične (hipotetički - kao što nisu i neće nikad biti) ali naterati me da vozim ovu rugobu ne bi mogao osim pod pretnjom nekim oružjem

IvanP

pre 5 godina

Ignis nema standardni 4x4 pogon vec se on automatski aktivira prilikom proklizavanja ili kada sistem prepozna off road voznju. Ostaje nejasno kako je vozac osetio prisustvo pogona na sva 4 tocka na asfaltu, po lepom vremenu kada taj sistem u takvim situacijama uopste nije aktivan? Inace Audi je pre godinu dana uveo tu tehnologiju u svoj a6 I tada je predstavio kao poprilicno revolucipnarnu....
(a10, 04. avgust 2018 10:24)

Postoji opcija konstantnog pogona na sva četiri točka ali je brzina u tom slučaju limitirana na 40kmh.

Mile

pre 5 godina

Predobar kompaktni auto. Imao sam priliku da ga isprobam, i osvojio me iz prve. Simpaticno izgleda, odlicne vozne karakteristike, iznenadjujuce komforan. Pozadi mnogo mesta, udobno sedite kao da ste u vecoj limunzini, svaka cast Japancima kako su to izveli. Planirao sam Pandu 4x4, ali je ovo bolji izbor, bas zbog komfora em je jeftiniji. A pritom Japanac:)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

(vetar-u-kosi, 4. avgust 2018 09:38)


Vi ili ste prodavac, ili nikad niste seli u njega.
Ovaj 4*4 pogon kod ovog auta je gotovo neupotrebljiv na nekom ozbiljnijem terenu.
Komfor na zadnjim sedistima ne postoji, postoji samo malo vise prostora ako pomerite sedista u nazad.Cima malo pomerite glavu udaricete o ivicu, ako ste visi.
Prtljaznik je blaga katastrofa, veliki kofer ne moze po horizontali da stane, mora u vis.Na duzi put cete morati stvari da drzite u krilu.
Auto ne donosi niti jednu prednost, a toliko kompromisa za poprilicnu cenu.
I u gradu, potrosnja ne ide ispod 6 litara, za prosecnog vozaca.
Fiat 500l jeftiniji, dosta veci prtljaznik, ne puno veca potrosnja cak i osnovnog modela,komfor neuporedivo bolji,
Sa zimskim gumama ce izaci gde i ovaj Ignis.
Za ozbiljan teren nisu ni jedan ni drugi.
A Panda je dosta sposobnija od ovog Suzukija na terenu, zato je i skuplja, ali opet neprakticna.

Srdjan

pre 5 godina

Probao sam Ignis jer mi je trebao mali auto za grad za male relacije, nista specijalno, da je koliko toliko komforan i da mogu lako da nadjem parking mesto, da stavim nesto u gepek i sl. Auto je promasaj. Prvo kad sam ulazio tako sam udario glavom o gornji okvir vrata jer iz nekog razloga gornja ivica vrata nije u ravni plafona vec ima desetak centimetara nize pa je ulazak i izlazak akrobatika. Ja sam visok 1,85 m i imao sam problem da udjem, kako li je tek onima vece visine. Unutra, prostor skucen jer je nekako previse prostora otislo na lepotu spolja da je malo prostora ostalo za kabinu kada se gleda sirina vozila (a i duzina). Sve u smemu, veliko razocarenje. Za iste pare daleko je bolja kupovina Suzuki Swift.

kakav naslov takav i komentar

pre 5 godina

Neverujem da se ikome sviđa zadnji deo automobila.
(Nikola, 04. avgust 2018 10:12)

E izgled zadnjeg dela je prelio casu. Stvarno mi nije jasno kako neko moze da vozi auto kome je ruzan zadnji deo?! To je od krucijalnog znacaja. Jer svi dobro znamo da lep zadnji deo mnogo znaci u voznji: auto manje trosi, ima vise prostora i sigurniji je.

vetar-u-kosi

pre 5 godina

# Mile
Greska u obe pretpostavke. Napisao sam svoje utiske posle probne voznje Ignisa. Meni je auto za svaku pohvalu, 3.7 metra duzine a veliki komfor. A uporedjivati onu nezgrapnu spodobu fiat 500, sa japanskim kvalitetom koji nudi Suzuki Ignis je smesno. Panda takodje ne moze da mu parira u pogledu komfora i kvaliteta, jedino u uslovima terenske voznje.

peckanje

pre 5 godina

neverovatno šta napraviše Japanci u 21. veku. dizajn kao da gledam slike auta iz 60-70ih godina... unutrašnjost kao praksa prve godine dizajnerske. nema prostora iza, nema prtljažnika, motor kao trotinet... džaba i da je mnogo jeftiniji... ovo nikada ne bih kupio

a10

pre 5 godina

Ignis nema standardni 4x4 pogon vec se on automatski aktivira prilikom proklizavanja ili kada sistem prepozna off road voznju. Ostaje nejasno kako je vozac osetio prisustvo pogona na sva 4 tocka na asfaltu, po lepom vremenu kada taj sistem u takvim situacijama uopste nije aktivan? Inace Audi je pre godinu dana uveo tu tehnologiju u svoj a6 I tada je predstavio kao poprilicno revolucipnarnu....

bruder

pre 5 godina

Suzuki mi je inače jako simpatičan ali ovo izgleda jednostavno previše ružno i na slikama deluje jako jeftino što se tiče izrade. kao nesretni Daewoo Nubira svojevremeno.

vetar-u-kosi

pre 5 godina

Predobar kompaktni auto. Imao sam priliku da ga isprobam, i osvojio me iz prve. Simpaticno izgleda, odlicne vozne karakteristike, iznenadjujuce komforan. Pozadi mnogo mesta, udobno sedite kao da ste u vecoj limunzini, svaka cast Japancima kako su to izveli. Planirao sam Pandu 4x4, ali je ovo bolji izbor, bas zbog komfora em je jeftiniji. A pritom Japanac:)

dragan

pre 5 godina

@nikolas: Uvek mi je fascinantno kad mi neko kaze da sam za te pare mogao da kupim veci xyz auto. Ako ti treba mali gradski auto, koji bi povremeno morao da siđe u blato, zašto me interesuje koliko košta astra sedan? Slično je kad se članak odnosi na npr. kompaktni mpv, pa se pojavi komentar da za te pare ima polovni bmw serije 3. Nije valjda jedini kriterijum pri kupovini "što duže, što bolji bedž". A prostor u kabini, a gepek, a gde se vozi auto, a potreba vozača? Zašto bi iko ko nema puno dece i kupuje auto za grad želeo astru sedan pre malog auta??

vetar-u-kosi

pre 5 godina

Predobar kompaktni auto. Imao sam priliku da ga isprobam, i osvojio me iz prve. Simpaticno izgleda, odlicne vozne karakteristike, iznenadjujuce komforan. Pozadi mnogo mesta, udobno sedite kao da ste u vecoj limunzini, svaka cast Japancima kako su to izveli. Planirao sam Pandu 4x4, ali je ovo bolji izbor, bas zbog komfora em je jeftiniji. A pritom Japanac:)

Mlađo Dođoš

pre 5 godina

Zanemarimo sve komentare o automobilu, Eurosumarova postprodaja je najlosija u Srbiji. Govorim kao vlasnik swifta kupljenog kod njih.
Prodavci su fenomenalni, spremni da objasne, da sacekaju i rezervisu automobik i da izadju u suret po svim osnovama, ali servis je tuga.

a10

pre 5 godina

Ignis nema standardni 4x4 pogon vec se on automatski aktivira prilikom proklizavanja ili kada sistem prepozna off road voznju. Ostaje nejasno kako je vozac osetio prisustvo pogona na sva 4 tocka na asfaltu, po lepom vremenu kada taj sistem u takvim situacijama uopste nije aktivan? Inace Audi je pre godinu dana uveo tu tehnologiju u svoj a6 I tada je predstavio kao poprilicno revolucipnarnu....

kakav naslov takav i komentar

pre 5 godina

Neverujem da se ikome sviđa zadnji deo automobila.
(Nikola, 04. avgust 2018 10:12)

E izgled zadnjeg dela je prelio casu. Stvarno mi nije jasno kako neko moze da vozi auto kome je ruzan zadnji deo?! To je od krucijalnog znacaja. Jer svi dobro znamo da lep zadnji deo mnogo znaci u voznji: auto manje trosi, ima vise prostora i sigurniji je.

Ana

pre 5 godina

Ja ga imam od marta ove godine. Potrošnja ne prelazi 4,5 litara. Kako i zašto ne znam ali troši toliko i to su i u reviji SAT napisali za taj motor u testiranom Balenu.

kole

pre 5 godina

Meni je zadnji deo auta bas coll. Svi se nesto trude da prave dizajnerski besprekorne automobile sa skladnim, zaobljenim linijama, pa smo dosli do toga da vise ne znas sta je KIA, sta je Opel, a sta Ford. Svi su kao jaja, isti i dosadni. Ovaj je kao malo borbeno vozilo, podseca na HUMER I u borbenoj verziji i zato mi je simpa, iako nisam neki militantan tip. Ako je potrosnja stvarno takva, onda je upotreba dizela po gradu besmislena.

rosse

pre 5 godina

Pricajte vi sta hocete, vozim Swifta 2010, i svi mi ostajete u oblaku prasine na beogradskim ulicama, jos par zanimljivosti, prednje plocice menjane prvi put na 41000 km, rekord, a vozim agresivno, da trosi zimi 10 litara gasa ili 8 litara benzina, ali zato za 8 godina nepredvidjeni troskovi nula :) Suzuki je vrhunski kvalitet za pristojan novac.

Mile

pre 5 godina

Predobar kompaktni auto. Imao sam priliku da ga isprobam, i osvojio me iz prve. Simpaticno izgleda, odlicne vozne karakteristike, iznenadjujuce komforan. Pozadi mnogo mesta, udobno sedite kao da ste u vecoj limunzini, svaka cast Japancima kako su to izveli. Planirao sam Pandu 4x4, ali je ovo bolji izbor, bas zbog komfora em je jeftiniji. A pritom Japanac:)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

(vetar-u-kosi, 4. avgust 2018 09:38)


Vi ili ste prodavac, ili nikad niste seli u njega.
Ovaj 4*4 pogon kod ovog auta je gotovo neupotrebljiv na nekom ozbiljnijem terenu.
Komfor na zadnjim sedistima ne postoji, postoji samo malo vise prostora ako pomerite sedista u nazad.Cima malo pomerite glavu udaricete o ivicu, ako ste visi.
Prtljaznik je blaga katastrofa, veliki kofer ne moze po horizontali da stane, mora u vis.Na duzi put cete morati stvari da drzite u krilu.
Auto ne donosi niti jednu prednost, a toliko kompromisa za poprilicnu cenu.
I u gradu, potrosnja ne ide ispod 6 litara, za prosecnog vozaca.
Fiat 500l jeftiniji, dosta veci prtljaznik, ne puno veca potrosnja cak i osnovnog modela,komfor neuporedivo bolji,
Sa zimskim gumama ce izaci gde i ovaj Ignis.
Za ozbiljan teren nisu ni jedan ni drugi.
A Panda je dosta sposobnija od ovog Suzukija na terenu, zato je i skuplja, ali opet neprakticna.

IvanP

pre 5 godina

Ignis nema standardni 4x4 pogon vec se on automatski aktivira prilikom proklizavanja ili kada sistem prepozna off road voznju. Ostaje nejasno kako je vozac osetio prisustvo pogona na sva 4 tocka na asfaltu, po lepom vremenu kada taj sistem u takvim situacijama uopste nije aktivan? Inace Audi je pre godinu dana uveo tu tehnologiju u svoj a6 I tada je predstavio kao poprilicno revolucipnarnu....
(a10, 04. avgust 2018 10:24)

Postoji opcija konstantnog pogona na sva četiri točka ali je brzina u tom slučaju limitirana na 40kmh.

Papagalos

pre 5 godina

Posedujem jedan, u srednjem paketu opreme, sa 2wd. Ja sam zadovoljan, razmatrao sam fiat 500l, kod njega je 1.4 istih performansi kao 1.2 u ignisu, a mnogo vise trosi i tezi je. Posle 2000km, prosecna potrosnja mi je 4,8l. Ko god ga je video, rekao mi je da mu se dopada izgled. Gepek moze da se organizuje, tako sto malko pomeris zadnju klupu i imas mesta i za noge i za glavu i za prtljag, sve je stvar organizacije, a uvek moze i korpa da se uzme. Na autoputu se takodje dobro pokazao. Mislim da je sve do ocekivanja i potreba, za taj novac mogao je da se uzme polovan auto iz dva segmenta iznad i da molim boga da mu je sve ok, da nije preziveo poplavu i sl., a meni on zadovoljava moje potrebe za automobilom. Dobar video na youtube je od honest john-a.

boki

pre 5 godina

Vecina tih suzuki vozila a ima ih puno...ti Suzuki za EU se proizvode i pakuju u Mađarskoj... pa ko sto gospodin Todorović rece...to je Madjsrski a ne Japanski auto...otud i takva slab kvalitet u odnosu na druga Japanska vozila...
(KumNijeDugme, 04. avgust 2018 21:31)

@Kumnijedugme
Mercedesov Suv Gla, Cls... se prave u Mađarskoj, hoćete reći da ne valjaju, sad uskoro i BMW Suv i Audi neki modeli, sve su lošeg kvaliteta jer ih Mađari pakuju, daj čoveče odrasti i ne lupetaj molim te. Ignis se ne pravi u Mađarskoj inače, odličan mali gradaki autić, za sneg i za sedenje ekstra ekstra.

Toma

pre 5 godina

@Mile
Sine, ti pojma nemaš. Upoređuješ nešto što je proizvedeno u Šumadiji i Japanu. Ja ga vozim godinu dana, nikada nije preao 5.6 u gradu. O opremi u odnosu na 500L ne treba trošiti reči. Panda jeste slična klasa, ali je igračka u odnosu na Ignis.

paja

pre 5 godina

Kupio sam ga prosle godine u maju, vozim ga od 01.06.2017 god. oko 25000 km predjenih. Bas sam se nasmejao komentarima onih koji ga nisu vozili, vec sa slike znaju kako ide i koliko trosi, koliko mesta ima u kabini :-) .O izgledu ne vredi govoriti, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.Da li ima mesta kabini, ja sam visok 1.86m, a moj sin 2.0 m, ima. Sedista su neudobna.Ako ne pazis udarices glavom u spusten deo iznad vrata. Lako se ulazi i izlazi iz auta jer se vrata jako siroko otvaraju.Sedista zadnje klupe se veoma jednostavno pomeraju i to spolja iz prtljaznika(jako korisno).Ima grejanje prednjih sedista, neprocenjivo zimi :-) .Udobnost na zadnjoj klupi, uzas, kad predje preko neke neravnine, nazad je jako neprijatno, bukvalno se odskace.Moze malo da se ublazi spustanjem pritiska u gumama ili izborom meksih pneumatika(probao sam i jedno i drugo).Potrosnja goriva, nisam uspeo da potrosim vise od 5,6- 5,7 ma kako ga vozio(sa klimom, po gradu, 120 km/h van grada)zato i ne ugradjujem gas.Oprema jako bogata, kamera za rikverc u visokoj rezoluciji, android displej osetljiv na dodir, andrid auto funkcionise, komande glasom: navigacija, telefoniranje, izbor muzike. Pomeranje zadnje klupe, komande na volanu, klima, vazdusni jastuci. E sad cena, od kad sam ga kupio 2 puta je poskupeo i sad je oko 900 evra skuplji, pitam se zasto?Mislim da je blizu 10700 evra previse za tako mali auto, i to mu je najveca mana po meni.

Srđan

pre 5 godina

Nadam se da će kod redizajna malo korigovati zadnja svetla - to će onda biti odličan autić. Naravno vozači "velikih i moćnih" automobila će žuriti da kažu da ga nikada nebi kupili - jer tako im je lakše u životu i srećniji su valjda.

vetar-u-kosi

pre 5 godina

# Mile
Greska u obe pretpostavke. Napisao sam svoje utiske posle probne voznje Ignisa. Meni je auto za svaku pohvalu, 3.7 metra duzine a veliki komfor. A uporedjivati onu nezgrapnu spodobu fiat 500, sa japanskim kvalitetom koji nudi Suzuki Ignis je smesno. Panda takodje ne moze da mu parira u pogledu komfora i kvaliteta, jedino u uslovima terenske voznje.

Vlada

pre 5 godina

Zanimljiva dimenzija pneumatika. 175/60 R16. Nakon brze pretrage vecih vulkanizera u Srbiji 0 (nula) rezultata. Najjeftinija zimska Yokohama Wdrive V903 nepunih 12.000 dinara, tacnije, oko 100 evra. Dakle, zimska obuca 400 evra. Nije bitno kako izgleda C stub, nego sto za gradsku "buvu" za zimske gume treba jedna srpska plata. Zanimljivo je, recimo, da vrhunski Continental WinterContact TS 860 kosta 7.000 dinara po komadu u dimenziji 205/60 R16, koju nose neke limuzine D segmenta.

vatra

pre 5 godina

posedujem ovakav auto par meseci, isti nivo opreme kao testirani i 2wd prenos. auto je odličan, prezadovoljan sam i test realno pokazuje o kakvom se vozilu radi. ekonomičan, lagan, mesta u kabini dovoljno, udoban, oprema više nego izdašna za mene i pojam vozila za svakodnevnu upotrebu. kupio sam ga zbog ekonomičnosti, atmosferskog motora, male težine i drugačijeg izgleda koji odudara od većine današnjih automobila.

paja

pre 5 godina

Proizvodi se u Japanu, ne Indija(maruti), ne Mađarska(jer je plaćena carina).Da je iz mađarske bio bi jeftiniji za iznos carine(96.864 din).A što se jačine motora tiče, ima 90ks a nosi masu 885kg, pa uporedite sa fiatom 5ooL koji ima 1220kg i 95ks, znači kad mu pritisneš gas on stvarno povuče!

bruder

pre 5 godina

Suzuki mi je inače jako simpatičan ali ovo izgleda jednostavno previše ružno i na slikama deluje jako jeftino što se tiče izrade. kao nesretni Daewoo Nubira svojevremeno.

Transformer

pre 5 godina

Ja sam nagovarao oca da kupi. Dosta dobar autic, narocito za starije kojima odgovara visociji ulazak i uspravno sjedjenje. Za mladje... izgled ga ubija. Od pozadi posebno...

Milos

pre 5 godina

Imamo Ignisa u full paketu vec deset meseci. Jasno je po komentarima ovde da ga vecina ljudi nikada uzivo nije ni videla a kamoli vozila.
Godinu dana smo merkali, probali, istrazivali sta nam je najbolje za te novce, obzirom na nase potrebe, govorimo o mladjoj porodici. Ako vam treba automobil da se za vama klinke okercu, nece da ide. Ako vam treba automobil da vam jaca ego, nece da ide. Ako vam treba automobil da vas preveze vrlo lepo, kvalitetno, jeftino i sigurno po gradu a bogami i mnogo dalje, necete pogresiti. Jedina mana, skupe zimske gume!

Srdjan

pre 5 godina

Probao sam Ignis jer mi je trebao mali auto za grad za male relacije, nista specijalno, da je koliko toliko komforan i da mogu lako da nadjem parking mesto, da stavim nesto u gepek i sl. Auto je promasaj. Prvo kad sam ulazio tako sam udario glavom o gornji okvir vrata jer iz nekog razloga gornja ivica vrata nije u ravni plafona vec ima desetak centimetara nize pa je ulazak i izlazak akrobatika. Ja sam visok 1,85 m i imao sam problem da udjem, kako li je tek onima vece visine. Unutra, prostor skucen jer je nekako previse prostora otislo na lepotu spolja da je malo prostora ostalo za kabinu kada se gleda sirina vozila (a i duzina). Sve u smemu, veliko razocarenje. Za iste pare daleko je bolja kupovina Suzuki Swift.

moron

pre 5 godina

"Osnovni paket opreme „komfort“ standardno sadrži ... šest vazdušnih jastuka,"

Redakcija, da li je neka greška u tekstu?

Nemoguće da ima šest vazdušnih jastuka bazno za samo 9.590 evra, kada jedna Škoda Karoq Ambition čak i za 24.516 ima samo četiri air baga.

B92 je ipak veoma ozbiljan medij i ne bi smeo da sebi dozvoljava takve greške, ako je greška u pitanju.

Batica

pre 5 godina

@Mile
Skoro sve ste pogodili u komentaru,bravo.Ima samo jedan problem,ovde čitaoci ne cene iskren komentar,mnogo više vole da ih lažu i da im pričaju bajke.
Što se tiče Ignisa,probao sam i nisam siguran da vredi ovoliko.Moj izbor u ovoj kategoriji bi ipak bila Panda ako se već gleda drugi ili treći automobil u porodici (to treći ne znam ko kupuje u ovoj zemlji).Kao glavno vozilo u porodici može da posluži samo onome koji ili nema dece ili ima jedno za koje nisu potrebna kolica,svi ostali preskočite ovu kupovinu.

rosse

pre 5 godina

Za M.
Swift sport cetvrta generacija 1,6, 125 konja, ubrzanje 8,7 sekundi do 100km/h, da ostavljam te u prasini, ako nadjes boji hot hec za 15000 evra (cena novog automobila), onda se slobodno nasmej:)

Boroko

pre 5 godina

@moron

Moguce je. Ja vozim Hyundai i20 sa osnovnim paketom opreme kupljen nov ovde i imam 6 vazdusnih jastuka, dva napred za vozaca i suvozaca, po jedan u sedistima napred i vazdusne zavese sa obe strane. Dobro, 4 vazdusna jastuka i 2 vazdusne zavese.

moron

pre 5 godina

(Boroko, 5. avgust 2018 00:34)
Početkom godine sam tražio kola za firmu i probao sam, izmedju ostalih, i20 Style+. U svetlu odnosa cene i bogatstva opreme, stvarne prijatnosti enterijera, nije imao takmaca. Kao da si u nekom C segmentu.
Tada je bio 10.200 (i gratis zimske gume).
Na fabiju Ambition je trebalo kroz opcije doplatiti oko 2.500 ( od čega oko 550 da bi se imalo 6 air bagova) da bi se dobila takva oprema (uz uslov da se ne doplati i još 600 za bolji radio kod fabije, jer "Blues" uz Ambition je tuga,to tako jadno na tržištu slično ne postoji).
Interesantno je da bazni i20 ima (naravno) i centralno zaključavanje na daljinski, a da to nema ne samo fabia Active, vec ni Oktavia Active (pa ni za 17.500).
Danas kod i20 postoji i paket Premium. Mada, kod vozi malo više van grada, ili prosto, želi više od motora 1,25 ( ne kažem da je loš,ide on korektno), možda je bolje za slićne pare doplatiti za 1,4, jer je već i Style skroz ok (pa bih išao na 1,4 Style).
Meni je žao što 1,25 ne ide uz 6MT, ali, i VW Polo uz TSI 95 ide sa 5MT, iako košta 16,5-17.000.
A poredeći ovaj suzuki i i20, nema dileme šta čovek da odabere. i20 je po meni veći i bolji i od swifta 1,2.
Kada već pominjem Hyundai, još dve stvari. Šteta je što novi i30 nema lumbalnu podršku čak ni u najvišem našem paketu, a i uvoznik bi mogao da bude malo korektniji. Ako su neka nova kola "na oglasima" 15.500 (kao i30 1,4 L.Edition), zašto na takvim kolima u salonu piše oko 2.300 više ? Nije u redu.

DTM

pre 5 godina

neretko ružan japanac... ovaj zadnji kraj je odvratan... performanse mogu da budu fantastične (hipotetički - kao što nisu i neće nikad biti) ali naterati me da vozim ovu rugobu ne bi mogao osim pod pretnjom nekim oružjem

KumNijeDugme

pre 5 godina

Vecina tih suzuki vozila a ima ih puno...ti Suzuki za EU se proizvode i pakuju u Mađarskoj... pa ko sto gospodin Todorović rece...to je Madjsrski a ne Japanski auto...otud i takva slab kvalitet u odnosu na druga Japanska vozila...

nix

pre 5 godina

@(Toma, 04. avgust 2018 13:23)
Eto ti nekom kazes da nema pojma, a sam ne znas da taj tvoj japanac samo zna madjarski da prica, za japanski nikad nije cuo... Verujem da neces ni znati sta sam mislio reci...

M

pre 5 godina

@rosse, evo ako mozemo da se nadjemo da vidim i ja tu masinu. A tek kako cu da se odusevim agresivnom voznjom kada me ostavis u oblaku prasine... Suzuki, aj molim te, umrecu od smeha

peckanje

pre 5 godina

neverovatno šta napraviše Japanci u 21. veku. dizajn kao da gledam slike auta iz 60-70ih godina... unutrašnjost kao praksa prve godine dizajnerske. nema prostora iza, nema prtljažnika, motor kao trotinet... džaba i da je mnogo jeftiniji... ovo nikada ne bih kupio

etotako

pre 5 godina

Kada se pojavio imao bas primamljivu cenu za ono kako je reklamiran. Isprobah ga detaljno. Medjutim, onakvo usunjavanje isunjavanje iz kola je unikat, pretvrd, losa sedista. Sve u svemu ergonomija i udobnost uzas. Ovo ostalo cime se hvali nista posebno sto bi ga izdvojilo u odnosu na konkyrenciju. Ima mnoogo boljih ponuda na trzistu. Zapravo, Meni je licno sve u tom cenovnom rangu bolje (i sandero i i20 i sta god da ima) jer ja preko ovih mana ne mogu preci.

M

pre 5 godina

Sad vidim da je napisao da vozi Swifta. To mogu da prihvatim jedino ako je onaj dizel sa Fiatovim motorom, cini mi se 1.3, ali opet sa Suzukijem veze nema

Kiza

pre 5 godina

Kakav treba biti i suzuki kupiti. Preprodati ga je nemoguca misija, jedino pokloniti ali oprezno, da ne uvredite onoga kome poklanjate suzukiiiiiiiii. !

lol

pre 5 godina

Za M.
Swift sport cetvrta generacija 1,6, 125 konja, ubrzanje 8,7 sekundi do 100km/h, da ostavljam te u prasini, ako nadjes boji hot hec za 15000 evra (cena novog automobila), onda se slobodno nasmej:)
(rosse, 7. avgust 2018 12:55)


Gde ima za te pare??? hocu odmah da kupim. Ne lazite ljude toliko kosta obican swift u najjacem paketu i 110 konja, tj malo vise i bez metalik boje...

Kiza

pre 5 godina

Kakav treba biti i suzuki kupiti. Preprodati ga je nemoguca misija, jedino pokloniti ali oprezno, da ne uvredite onoga kome poklanjate suzukiiiiiiiii. !

DTM

pre 5 godina

neretko ružan japanac... ovaj zadnji kraj je odvratan... performanse mogu da budu fantastične (hipotetički - kao što nisu i neće nikad biti) ali naterati me da vozim ovu rugobu ne bi mogao osim pod pretnjom nekim oružjem

bruder

pre 5 godina

Suzuki mi je inače jako simpatičan ali ovo izgleda jednostavno previše ružno i na slikama deluje jako jeftino što se tiče izrade. kao nesretni Daewoo Nubira svojevremeno.

Mile

pre 5 godina

Predobar kompaktni auto. Imao sam priliku da ga isprobam, i osvojio me iz prve. Simpaticno izgleda, odlicne vozne karakteristike, iznenadjujuce komforan. Pozadi mnogo mesta, udobno sedite kao da ste u vecoj limunzini, svaka cast Japancima kako su to izveli. Planirao sam Pandu 4x4, ali je ovo bolji izbor, bas zbog komfora em je jeftiniji. A pritom Japanac:)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

(vetar-u-kosi, 4. avgust 2018 09:38)


Vi ili ste prodavac, ili nikad niste seli u njega.
Ovaj 4*4 pogon kod ovog auta je gotovo neupotrebljiv na nekom ozbiljnijem terenu.
Komfor na zadnjim sedistima ne postoji, postoji samo malo vise prostora ako pomerite sedista u nazad.Cima malo pomerite glavu udaricete o ivicu, ako ste visi.
Prtljaznik je blaga katastrofa, veliki kofer ne moze po horizontali da stane, mora u vis.Na duzi put cete morati stvari da drzite u krilu.
Auto ne donosi niti jednu prednost, a toliko kompromisa za poprilicnu cenu.
I u gradu, potrosnja ne ide ispod 6 litara, za prosecnog vozaca.
Fiat 500l jeftiniji, dosta veci prtljaznik, ne puno veca potrosnja cak i osnovnog modela,komfor neuporedivo bolji,
Sa zimskim gumama ce izaci gde i ovaj Ignis.
Za ozbiljan teren nisu ni jedan ni drugi.
A Panda je dosta sposobnija od ovog Suzukija na terenu, zato je i skuplja, ali opet neprakticna.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Vecina tih suzuki vozila a ima ih puno...ti Suzuki za EU se proizvode i pakuju u Mađarskoj... pa ko sto gospodin Todorović rece...to je Madjsrski a ne Japanski auto...otud i takva slab kvalitet u odnosu na druga Japanska vozila...

peckanje

pre 5 godina

neverovatno šta napraviše Japanci u 21. veku. dizajn kao da gledam slike auta iz 60-70ih godina... unutrašnjost kao praksa prve godine dizajnerske. nema prostora iza, nema prtljažnika, motor kao trotinet... džaba i da je mnogo jeftiniji... ovo nikada ne bih kupio

moron

pre 5 godina

"Osnovni paket opreme „komfort“ standardno sadrži ... šest vazdušnih jastuka,"

Redakcija, da li je neka greška u tekstu?

Nemoguće da ima šest vazdušnih jastuka bazno za samo 9.590 evra, kada jedna Škoda Karoq Ambition čak i za 24.516 ima samo četiri air baga.

B92 je ipak veoma ozbiljan medij i ne bi smeo da sebi dozvoljava takve greške, ako je greška u pitanju.

M

pre 5 godina

@rosse, evo ako mozemo da se nadjemo da vidim i ja tu masinu. A tek kako cu da se odusevim agresivnom voznjom kada me ostavis u oblaku prasine... Suzuki, aj molim te, umrecu od smeha

nix

pre 5 godina

@(Toma, 04. avgust 2018 13:23)
Eto ti nekom kazes da nema pojma, a sam ne znas da taj tvoj japanac samo zna madjarski da prica, za japanski nikad nije cuo... Verujem da neces ni znati sta sam mislio reci...

M

pre 5 godina

Sad vidim da je napisao da vozi Swifta. To mogu da prihvatim jedino ako je onaj dizel sa Fiatovim motorom, cini mi se 1.3, ali opet sa Suzukijem veze nema

vetar-u-kosi

pre 5 godina

# Mile
Greska u obe pretpostavke. Napisao sam svoje utiske posle probne voznje Ignisa. Meni je auto za svaku pohvalu, 3.7 metra duzine a veliki komfor. A uporedjivati onu nezgrapnu spodobu fiat 500, sa japanskim kvalitetom koji nudi Suzuki Ignis je smesno. Panda takodje ne moze da mu parira u pogledu komfora i kvaliteta, jedino u uslovima terenske voznje.

Srdjan

pre 5 godina

Probao sam Ignis jer mi je trebao mali auto za grad za male relacije, nista specijalno, da je koliko toliko komforan i da mogu lako da nadjem parking mesto, da stavim nesto u gepek i sl. Auto je promasaj. Prvo kad sam ulazio tako sam udario glavom o gornji okvir vrata jer iz nekog razloga gornja ivica vrata nije u ravni plafona vec ima desetak centimetara nize pa je ulazak i izlazak akrobatika. Ja sam visok 1,85 m i imao sam problem da udjem, kako li je tek onima vece visine. Unutra, prostor skucen jer je nekako previse prostora otislo na lepotu spolja da je malo prostora ostalo za kabinu kada se gleda sirina vozila (a i duzina). Sve u smemu, veliko razocarenje. Za iste pare daleko je bolja kupovina Suzuki Swift.

Batica

pre 5 godina

@Mile
Skoro sve ste pogodili u komentaru,bravo.Ima samo jedan problem,ovde čitaoci ne cene iskren komentar,mnogo više vole da ih lažu i da im pričaju bajke.
Što se tiče Ignisa,probao sam i nisam siguran da vredi ovoliko.Moj izbor u ovoj kategoriji bi ipak bila Panda ako se već gleda drugi ili treći automobil u porodici (to treći ne znam ko kupuje u ovoj zemlji).Kao glavno vozilo u porodici može da posluži samo onome koji ili nema dece ili ima jedno za koje nisu potrebna kolica,svi ostali preskočite ovu kupovinu.

rosse

pre 5 godina

Pricajte vi sta hocete, vozim Swifta 2010, i svi mi ostajete u oblaku prasine na beogradskim ulicama, jos par zanimljivosti, prednje plocice menjane prvi put na 41000 km, rekord, a vozim agresivno, da trosi zimi 10 litara gasa ili 8 litara benzina, ali zato za 8 godina nepredvidjeni troskovi nula :) Suzuki je vrhunski kvalitet za pristojan novac.

etotako

pre 5 godina

Kada se pojavio imao bas primamljivu cenu za ono kako je reklamiran. Isprobah ga detaljno. Medjutim, onakvo usunjavanje isunjavanje iz kola je unikat, pretvrd, losa sedista. Sve u svemu ergonomija i udobnost uzas. Ovo ostalo cime se hvali nista posebno sto bi ga izdvojilo u odnosu na konkyrenciju. Ima mnoogo boljih ponuda na trzistu. Zapravo, Meni je licno sve u tom cenovnom rangu bolje (i sandero i i20 i sta god da ima) jer ja preko ovih mana ne mogu preci.

Toma

pre 5 godina

@Mile
Sine, ti pojma nemaš. Upoređuješ nešto što je proizvedeno u Šumadiji i Japanu. Ja ga vozim godinu dana, nikada nije preao 5.6 u gradu. O opremi u odnosu na 500L ne treba trošiti reči. Panda jeste slična klasa, ali je igračka u odnosu na Ignis.

vetar-u-kosi

pre 5 godina

Predobar kompaktni auto. Imao sam priliku da ga isprobam, i osvojio me iz prve. Simpaticno izgleda, odlicne vozne karakteristike, iznenadjujuce komforan. Pozadi mnogo mesta, udobno sedite kao da ste u vecoj limunzini, svaka cast Japancima kako su to izveli. Planirao sam Pandu 4x4, ali je ovo bolji izbor, bas zbog komfora em je jeftiniji. A pritom Japanac:)

kakav naslov takav i komentar

pre 5 godina

Neverujem da se ikome sviđa zadnji deo automobila.
(Nikola, 04. avgust 2018 10:12)

E izgled zadnjeg dela je prelio casu. Stvarno mi nije jasno kako neko moze da vozi auto kome je ruzan zadnji deo?! To je od krucijalnog znacaja. Jer svi dobro znamo da lep zadnji deo mnogo znaci u voznji: auto manje trosi, ima vise prostora i sigurniji je.

a10

pre 5 godina

Ignis nema standardni 4x4 pogon vec se on automatski aktivira prilikom proklizavanja ili kada sistem prepozna off road voznju. Ostaje nejasno kako je vozac osetio prisustvo pogona na sva 4 tocka na asfaltu, po lepom vremenu kada taj sistem u takvim situacijama uopste nije aktivan? Inace Audi je pre godinu dana uveo tu tehnologiju u svoj a6 I tada je predstavio kao poprilicno revolucipnarnu....

Boroko

pre 5 godina

@moron

Moguce je. Ja vozim Hyundai i20 sa osnovnim paketom opreme kupljen nov ovde i imam 6 vazdusnih jastuka, dva napred za vozaca i suvozaca, po jedan u sedistima napred i vazdusne zavese sa obe strane. Dobro, 4 vazdusna jastuka i 2 vazdusne zavese.

moron

pre 5 godina

(Boroko, 5. avgust 2018 00:34)
Početkom godine sam tražio kola za firmu i probao sam, izmedju ostalih, i20 Style+. U svetlu odnosa cene i bogatstva opreme, stvarne prijatnosti enterijera, nije imao takmaca. Kao da si u nekom C segmentu.
Tada je bio 10.200 (i gratis zimske gume).
Na fabiju Ambition je trebalo kroz opcije doplatiti oko 2.500 ( od čega oko 550 da bi se imalo 6 air bagova) da bi se dobila takva oprema (uz uslov da se ne doplati i još 600 za bolji radio kod fabije, jer "Blues" uz Ambition je tuga,to tako jadno na tržištu slično ne postoji).
Interesantno je da bazni i20 ima (naravno) i centralno zaključavanje na daljinski, a da to nema ne samo fabia Active, vec ni Oktavia Active (pa ni za 17.500).
Danas kod i20 postoji i paket Premium. Mada, kod vozi malo više van grada, ili prosto, želi više od motora 1,25 ( ne kažem da je loš,ide on korektno), možda je bolje za slićne pare doplatiti za 1,4, jer je već i Style skroz ok (pa bih išao na 1,4 Style).
Meni je žao što 1,25 ne ide uz 6MT, ali, i VW Polo uz TSI 95 ide sa 5MT, iako košta 16,5-17.000.
A poredeći ovaj suzuki i i20, nema dileme šta čovek da odabere. i20 je po meni veći i bolji i od swifta 1,2.
Kada već pominjem Hyundai, još dve stvari. Šteta je što novi i30 nema lumbalnu podršku čak ni u najvišem našem paketu, a i uvoznik bi mogao da bude malo korektniji. Ako su neka nova kola "na oglasima" 15.500 (kao i30 1,4 L.Edition), zašto na takvim kolima u salonu piše oko 2.300 više ? Nije u redu.

Papagalos

pre 5 godina

Posedujem jedan, u srednjem paketu opreme, sa 2wd. Ja sam zadovoljan, razmatrao sam fiat 500l, kod njega je 1.4 istih performansi kao 1.2 u ignisu, a mnogo vise trosi i tezi je. Posle 2000km, prosecna potrosnja mi je 4,8l. Ko god ga je video, rekao mi je da mu se dopada izgled. Gepek moze da se organizuje, tako sto malko pomeris zadnju klupu i imas mesta i za noge i za glavu i za prtljag, sve je stvar organizacije, a uvek moze i korpa da se uzme. Na autoputu se takodje dobro pokazao. Mislim da je sve do ocekivanja i potreba, za taj novac mogao je da se uzme polovan auto iz dva segmenta iznad i da molim boga da mu je sve ok, da nije preziveo poplavu i sl., a meni on zadovoljava moje potrebe za automobilom. Dobar video na youtube je od honest john-a.

Ana

pre 5 godina

Ja ga imam od marta ove godine. Potrošnja ne prelazi 4,5 litara. Kako i zašto ne znam ali troši toliko i to su i u reviji SAT napisali za taj motor u testiranom Balenu.

kole

pre 5 godina

Meni je zadnji deo auta bas coll. Svi se nesto trude da prave dizajnerski besprekorne automobile sa skladnim, zaobljenim linijama, pa smo dosli do toga da vise ne znas sta je KIA, sta je Opel, a sta Ford. Svi su kao jaja, isti i dosadni. Ovaj je kao malo borbeno vozilo, podseca na HUMER I u borbenoj verziji i zato mi je simpa, iako nisam neki militantan tip. Ako je potrosnja stvarno takva, onda je upotreba dizela po gradu besmislena.

paja

pre 5 godina

Proizvodi se u Japanu, ne Indija(maruti), ne Mađarska(jer je plaćena carina).Da je iz mađarske bio bi jeftiniji za iznos carine(96.864 din).A što se jačine motora tiče, ima 90ks a nosi masu 885kg, pa uporedite sa fiatom 5ooL koji ima 1220kg i 95ks, znači kad mu pritisneš gas on stvarno povuče!

lol

pre 5 godina

Za M.
Swift sport cetvrta generacija 1,6, 125 konja, ubrzanje 8,7 sekundi do 100km/h, da ostavljam te u prasini, ako nadjes boji hot hec za 15000 evra (cena novog automobila), onda se slobodno nasmej:)
(rosse, 7. avgust 2018 12:55)


Gde ima za te pare??? hocu odmah da kupim. Ne lazite ljude toliko kosta obican swift u najjacem paketu i 110 konja, tj malo vise i bez metalik boje...

Srđan

pre 5 godina

Nadam se da će kod redizajna malo korigovati zadnja svetla - to će onda biti odličan autić. Naravno vozači "velikih i moćnih" automobila će žuriti da kažu da ga nikada nebi kupili - jer tako im je lakše u životu i srećniji su valjda.

Transformer

pre 5 godina

Ja sam nagovarao oca da kupi. Dosta dobar autic, narocito za starije kojima odgovara visociji ulazak i uspravno sjedjenje. Za mladje... izgled ga ubija. Od pozadi posebno...

Vlada

pre 5 godina

Zanimljiva dimenzija pneumatika. 175/60 R16. Nakon brze pretrage vecih vulkanizera u Srbiji 0 (nula) rezultata. Najjeftinija zimska Yokohama Wdrive V903 nepunih 12.000 dinara, tacnije, oko 100 evra. Dakle, zimska obuca 400 evra. Nije bitno kako izgleda C stub, nego sto za gradsku "buvu" za zimske gume treba jedna srpska plata. Zanimljivo je, recimo, da vrhunski Continental WinterContact TS 860 kosta 7.000 dinara po komadu u dimenziji 205/60 R16, koju nose neke limuzine D segmenta.

IvanP

pre 5 godina

Ignis nema standardni 4x4 pogon vec se on automatski aktivira prilikom proklizavanja ili kada sistem prepozna off road voznju. Ostaje nejasno kako je vozac osetio prisustvo pogona na sva 4 tocka na asfaltu, po lepom vremenu kada taj sistem u takvim situacijama uopste nije aktivan? Inace Audi je pre godinu dana uveo tu tehnologiju u svoj a6 I tada je predstavio kao poprilicno revolucipnarnu....
(a10, 04. avgust 2018 10:24)

Postoji opcija konstantnog pogona na sva četiri točka ali je brzina u tom slučaju limitirana na 40kmh.

vatra

pre 5 godina

posedujem ovakav auto par meseci, isti nivo opreme kao testirani i 2wd prenos. auto je odličan, prezadovoljan sam i test realno pokazuje o kakvom se vozilu radi. ekonomičan, lagan, mesta u kabini dovoljno, udoban, oprema više nego izdašna za mene i pojam vozila za svakodnevnu upotrebu. kupio sam ga zbog ekonomičnosti, atmosferskog motora, male težine i drugačijeg izgleda koji odudara od većine današnjih automobila.

boki

pre 5 godina

Vecina tih suzuki vozila a ima ih puno...ti Suzuki za EU se proizvode i pakuju u Mađarskoj... pa ko sto gospodin Todorović rece...to je Madjsrski a ne Japanski auto...otud i takva slab kvalitet u odnosu na druga Japanska vozila...
(KumNijeDugme, 04. avgust 2018 21:31)

@Kumnijedugme
Mercedesov Suv Gla, Cls... se prave u Mađarskoj, hoćete reći da ne valjaju, sad uskoro i BMW Suv i Audi neki modeli, sve su lošeg kvaliteta jer ih Mađari pakuju, daj čoveče odrasti i ne lupetaj molim te. Ignis se ne pravi u Mađarskoj inače, odličan mali gradaki autić, za sneg i za sedenje ekstra ekstra.

dragan

pre 5 godina

@nikolas: Uvek mi je fascinantno kad mi neko kaze da sam za te pare mogao da kupim veci xyz auto. Ako ti treba mali gradski auto, koji bi povremeno morao da siđe u blato, zašto me interesuje koliko košta astra sedan? Slično je kad se članak odnosi na npr. kompaktni mpv, pa se pojavi komentar da za te pare ima polovni bmw serije 3. Nije valjda jedini kriterijum pri kupovini "što duže, što bolji bedž". A prostor u kabini, a gepek, a gde se vozi auto, a potreba vozača? Zašto bi iko ko nema puno dece i kupuje auto za grad želeo astru sedan pre malog auta??

paja

pre 5 godina

Kupio sam ga prosle godine u maju, vozim ga od 01.06.2017 god. oko 25000 km predjenih. Bas sam se nasmejao komentarima onih koji ga nisu vozili, vec sa slike znaju kako ide i koliko trosi, koliko mesta ima u kabini :-) .O izgledu ne vredi govoriti, to je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.Da li ima mesta kabini, ja sam visok 1.86m, a moj sin 2.0 m, ima. Sedista su neudobna.Ako ne pazis udarices glavom u spusten deo iznad vrata. Lako se ulazi i izlazi iz auta jer se vrata jako siroko otvaraju.Sedista zadnje klupe se veoma jednostavno pomeraju i to spolja iz prtljaznika(jako korisno).Ima grejanje prednjih sedista, neprocenjivo zimi :-) .Udobnost na zadnjoj klupi, uzas, kad predje preko neke neravnine, nazad je jako neprijatno, bukvalno se odskace.Moze malo da se ublazi spustanjem pritiska u gumama ili izborom meksih pneumatika(probao sam i jedno i drugo).Potrosnja goriva, nisam uspeo da potrosim vise od 5,6- 5,7 ma kako ga vozio(sa klimom, po gradu, 120 km/h van grada)zato i ne ugradjujem gas.Oprema jako bogata, kamera za rikverc u visokoj rezoluciji, android displej osetljiv na dodir, andrid auto funkcionise, komande glasom: navigacija, telefoniranje, izbor muzike. Pomeranje zadnje klupe, komande na volanu, klima, vazdusni jastuci. E sad cena, od kad sam ga kupio 2 puta je poskupeo i sad je oko 900 evra skuplji, pitam se zasto?Mislim da je blizu 10700 evra previse za tako mali auto, i to mu je najveca mana po meni.

Milos

pre 5 godina

Imamo Ignisa u full paketu vec deset meseci. Jasno je po komentarima ovde da ga vecina ljudi nikada uzivo nije ni videla a kamoli vozila.
Godinu dana smo merkali, probali, istrazivali sta nam je najbolje za te novce, obzirom na nase potrebe, govorimo o mladjoj porodici. Ako vam treba automobil da se za vama klinke okercu, nece da ide. Ako vam treba automobil da vam jaca ego, nece da ide. Ako vam treba automobil da vas preveze vrlo lepo, kvalitetno, jeftino i sigurno po gradu a bogami i mnogo dalje, necete pogresiti. Jedina mana, skupe zimske gume!

Mlađo Dođoš

pre 5 godina

Zanemarimo sve komentare o automobilu, Eurosumarova postprodaja je najlosija u Srbiji. Govorim kao vlasnik swifta kupljenog kod njih.
Prodavci su fenomenalni, spremni da objasne, da sacekaju i rezervisu automobik i da izadju u suret po svim osnovama, ali servis je tuga.

rosse

pre 5 godina

Za M.
Swift sport cetvrta generacija 1,6, 125 konja, ubrzanje 8,7 sekundi do 100km/h, da ostavljam te u prasini, ako nadjes boji hot hec za 15000 evra (cena novog automobila), onda se slobodno nasmej:)