Subota, 14.07.2018.

09:02

"Agenciji će biti oduzeta licenca, đaci danas kreću za BG"

Đaci iz Srbije koji nisu mogli da uđe u hotel u Ljoret de Maru u Španiji trebalo bi danas da krenu za Beograd.

Izvor: Beta

"Agenciji æe biti oduzeta licenca, ðaci danas kreæu za BG" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Mina

pre 5 godina

Aman ljudi i botovi, Yuta je poslovno udruzenje turistickih agencija koje zivi od clanarine i ima 3 zaposlena. Ne mogu oni da kontrolisu rad agencija, niti su sve njihove. To mora da radi drzava kao i u svim drugim oblastima. Zasto se svim ovim prevarama ne bavi privredni kriminal kad se ovde okrece vise para nego u bilo kom drugom biznisu? Zasto njih pokriva osiguranje i niko ih ne hapsi? Zasto svako moze da otvori agenciju? Ostavite se vise Yute, ne dao vam bog da vas agencija prevari, onda cete biti srecni ako je njihova jer cete (kao ja prevarena) imati kome da se obratite da vas vrati kuci.

RigodoA

pre 5 godina

"Znači pre nego što uplatim letovanje tražim da mi vlasnik agencije da kompletnu dokumentaciju firme na uvid pa licencu i još svašta nešto.Pa da li ste vi iz vlade normalni sa ovakvim izjavama.Zar ne bi država trebala da uvede neki red a ne da građani izigravaju detektive.Pa da li u ovoj zemlji Srbiji nešto može da bude normalno."
Druze, ja izigravam detektiva od pocetka godine! Kada sam poceo da "skenitram" i "cackam" po "fajlovima" agencija! Putujemo, Boze zdravlja, sa još jednom porodicom, pocetkom septembra, u Grcku i ziv nisam! Privatna agencija iz Bgd-a, sa radom na Tasosu. Putem maila se "cujemo".

ucitelj

pre 5 godina

To se moglo i očekivati od nastavnice istorije Snezana Martic koja je u saradnji sa jednim bivšim učiteljem organizovala sve ovo !

Petrijin venac

pre 5 godina

A ostavka kao moralni cin veciti ministre u svim rezimima ?? Sta bi sa Mehom dugoprstim ? Jer mislis da smo zaboravili Mehu ?!

achitwn

pre 5 godina

On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla"Pa zar nije posao države da zaštiti svoje građane od prevara i prevaranata? Ovako lik će sutra na kevu da otvori B3R i cepaj dalje.Izgleda da je ovde država najveća prevara. :(
(niški letač, 14. jul 2018 09:39)
Poenta je da ocigledno nesto ne stima i da pre odlaska svako proveri direkno sa hotelim jel im aranzman uplqcen. Ako nije mnogo je lakse resiti se problema i vratiti pare nego se izloziti maltretiranju. Osim toga Kreditne kartice su 0 liability. Ja sam jednom prilikom vidio neku uplatu koju nisam prepoNao, zovnuo vizu napravio claim i odmah su mi vratili pare i pokrenuli istragu.

Profesor

pre 5 godina

Aman kako je kriva profesorka? Da li bi iko normalan svesno odveo decu u prevaru i rizikovao posao? O čemu pričate? Stvar je u tome što ovde nema nikakve garancije da vas agencija neće prevariti! Možda i na papiru ima ali u praksi možete samo šipak da izvučete!
Inače hvala mojim profesorima koji su samostalno organizovali putovanja i pružili nezaboravna letovanja i zimovanja!

Key and Peele

pre 5 godina

dokle vise samo sa agencijom? zabranite rad vlasniku i svima koji upravljaju njome, direktoru, klincu, palcu, i naplatite licnom imovinom.

dakle, menjajte sramno nesavrsen zakon jer od oara mnogo vise bole reaursi ulozeni u putovanje: zrtvovanje kalendara da se sve udesi, uticaj na kalendar ostalih obaveza, a najvise nada u putovanje.

Duško

pre 5 godina

Dokle će trajati praksa da profesori u školama organizuju i vode decu na ekskurzije? Imaju i saglasnost direktora, a te ekskurzije oni nazivaju studijska putovanja, itd. To treba hitno zabraniti i tu je odgovornost Ministarstva prosvete i svih direktora škola. Nije ni Ministarstvo turizma nevino, ni ministar Ljajić. Neki dan je Ljajić kazao da je rešenje da se uvedu bankarske garancije za turističke agencije, ali ako bi se to uvelo mnoge agencije ne bi opstale. Eto rešenja. Ali ministar zna rešenje, koje je jedino moguće, ali on neće da primeni to rešenje jer žali i bolećiv je za prevarante.

Saša

pre 5 godina

Pa šta više reći kad kupite auto na auto placu (znači vlasnik ima firmu) auto je ocarinjen,ali vi prilikom prve registracije dobijete papir u MUP-u da ne može da ga otuđite 60 dana dok se ne izvrši provera Interpola.Ako se ustanovi da je kraden MUP Srbije vam oduzima auto a vi ste vlasniku placa već dali novac,pa što prilikom carine nije izvršena provera Interpola to jest kad je vlasnik placa uvezao automobil a ne kad je građanin već dao novac.
Da li je ovo negde u svetu normalno.Ovo je samo jedan primer a ima ih mnogo.

dr.kadzija

pre 5 godina

A za primer ostalim vacarodima, da su obojica vec u mardelji? Fikus se toga ne bi dosetio? Ah da, prepisteni Meho, diplomata, je zajedno sa ovim u druzini?

Ivana

pre 5 godina

@Ljudi,nemojte ići sa agencijama.Imate Ryanair,Wizzair iz Niša,Temišvara,Budimpešte,a za smeštaj imate Booking,airbnb.Jeftinije je ili po sličnim cenama,sami se organizujete i nema problema.
(Dule, 14. jul 2018 13:24)

Svi su oni samo posrednici. Mi smo preko booking-a ostali bez smeštaja u Valensiji. Nismo deca, snašli smo se, booking je vratio razliku doplate. Ali za nikom poželeti...

Brica

pre 5 godina

Svaki vlasnik agencije treba da garantuje svojom privatnom imovinom prilikom odobravanja licence za rad i istu imovinu zapleniti u slučaju da dođe do zloupotrebe. Pa da vidim kako će onda da se ponašaju. A u uplate iskljucivo na račun u banci a nikako u ruke, sa tim da se podizanje gotovine sa računa onemogući samo prenos na trece lice (hotel, i sl)
(Garancija, 14. jul 2018 14:31)
To bi znacilo da se mora seci grana na kojoj se sedi od politicara,elite,biznismena,prevaranata...Preduzetnik odgovara sa svojom imovinom(uglavnom zanati,pausalci,trgovci)dok velike ribe osnuju DOO za 500 din,obrcu milione a garantuju sa imovinom firme kona vredi par hiljada din,naravno da postoje i casni izuzetci...

svetlana

pre 5 godina

JA da proveravam turističku adenciju,JA da proveravam EPS da mi ne pokrade struju,JA da proveravam dozvole kada kupujem stan,JA da proveravam da li je fakultet akreditovan...?Izgleda da ste svi vi kompletni idioti,kao što reče najveći od vas.

Mato Lovrak

pre 5 godina

Kakva oduzimanja licence, šteta reputacije ....šta priča ovaj ministar, ovo je privredni kriminal prema potrošaču dakle prvo sud, vraćanje para i još pride za pretrpljeno maltretiranje

Garancija

pre 5 godina

Svaki vlasnik agencije treba da garantuje svojom privatnom imovinom prilikom odobravanja licence za rad i istu imovinu zapleniti u slučaju da dođe do zloupotrebe. Pa da vidim kako će onda da se ponašaju. A u uplate iskljucivo na račun u banci a nikako u ruke, sa tim da se podizanje gotovine sa računa onemogući samo prenos na trece lice (hotel, i sl)

Aleksandar

pre 5 godina

Znači pre nego što uplatim letovanje tražim da mi vlasnik agencije da kompletnu dokumentaciju firme na uvid pa licencu i još svašta nešto.Pa da li ste vi iz vlade normalni sa ovakvim izjavama.Zar ne bi država trebala da uvede neki red a ne da građani izigravaju detektive.Pa da li u ovoj zemlji Srbiji nešto može da bude normalno.

zabraniti skolovanje,spaliti knjige

pre 5 godina

e,tako i treba.Moj komsija,koji nije imao za koga da glasa,vratio se kao popi..n iz Grcke,izbacila ga gazdarica ,nisu joj stigle sve pare...Kaze,prevaranti na sve strane...I ne mora vise da glasa,prevaranti su pustili takvo korenje da ih niko,nikada nece smeniti.

Elvir

pre 5 godina

10 000 EUR? Pa kakva je to garancija. To su ti cca 3 dobra letovanja. Agencija treba da garantuje bar sa deset puta vise, npr vise od 100 hiljada EUR bi bila neka garancija od cega bi moglo da se naplati i obestete klijenti. Uostalom, nema sta da izmisljate sisteme samo prekopirajte vec gotove iz Evrope. Kad god ste sami izmisljali, platili smo debelo (slova na tablicama, licne karte sa cipom bez cipa ... dopuni cega god se setis).

Momir

pre 5 godina

Drzava ti izda dozvolu za rad? Drzava te kontrolise i uzima porez? Ok prevario si me i unistio ljetovanje? Nikakav problem, prva klasa avion, Maldivi 10 dana, apartman 5* kad se vratim samo fiskalni odnesem u ministarstvo da mi refundiraju troskove a drzava neka ganja prevarante i neka od njih potrazuje pare. Radim ko konj da odem na more i da se odmorim te dvije jedine sedmice koje imam i sad ja kriv sto me izvarali lopovi iza kojih stoji drzava?! A ne, necemo tako, izvolite fiskalni pa vi to platite a pare uzmite od vaseg clana Yute.

axn

pre 5 godina

Profesorka treba da leti iz škole, vlasniku(u jednini ili množini) agencije treba zabraniti da se bavi pružanjem usluga do kraja života. Ali sve to neće biti dovoljno da se uvede malo reda u ovoj oblasti uloliko resorni ministar, nepogrešivi Ljajić, ostane na istom radnom mestu. Džaba lepe ideje kad nema ko da ih ostvari.

Vlado

pre 5 godina

Ovo se moze resiti za cas, ako postoji volja - evo predloga : da je agencija u obavezi da u roku od 24h od prijema novca, isti dostavi ino partneru i izvod dostavi nadleznoj agenciji ministarstva koja ce pratiti zakljucene ugovore i njihovu koliziju sa uplatama ka ino partnerima....Time se izbegava ono sto rade skoro sve agencije - od novih uplata podmiruju stare dugove - tj. rade klasicnu Ponzzi shemu.

nn

pre 5 godina

Tip koji nam je pre 2 godine proda lazne avio karte i tako nas ojadio za par hiljada evra i jos napravio bar jos hiljadu novih troskova vezano za to, dobio je nakon 2 godine 6 meseci zatvora uslovno i da vrati tacno onoliko koliko je primio za lazne karte. Nista kamata, nista nadoknada ostalih troskova koje je napravio.
Presuda je evo vec neko vreme pravosnazna, a on pare ne vraca. I sad pokrecemo postupak prindunog izvrsenja, ali naravno o nasem trosku.

D

pre 5 godina

Rekose u vestima da je ovo putovanje u reziji jedne profesorke,mimo skole i Ministarstva.Ja bih pitala te roditelje da li su videli ugovore i kome su to poverili decu?

matori grobar

pre 5 godina

@CCCC isto bi bilo prevara. Da li misliš da je prevaranta briga za imovinu blize i dalje familije? Taj bi i njih prevario kada bi mu verovali! A i zasto bi neko ispaštao samo zato sto je neko koga nije birao da mu bude u srodstvu prevarant? I na kraju - zasto bi svi mi gradjani Srbije placali takve stvari? jer kad kažeš drzava treba da plati to znaci da svako od nas treba da plati svoj deo, zar ne?

Dule

pre 5 godina

Ljudi,nemojte ići sa agencijama.Imate Ryanair,Wizzair iz Niša,Temišvara,Budimpešte,a za smeštaj imate Booking,airbnb.Jeftinije je ili po sličnim cenama,sami se organizujete i nema problema.

lva

pre 5 godina

(ne citam knjige, 14. jul 2018 10:44)moja drugarica je prosle godine isla do barselone za 100 ( slovima sto ) evra. I uplatila je jos po sto za mamu i sestru. I super se provele. Tako da skuplje je ici u tim supama po Srbiji nego u Barselonu.

djordje

pre 5 godina

Ovo je "LIk i Delo" poslovanja u Srbiji.
Ministri se goje i množe,sudstvo neefikasno,ako je danas prevario,sutra može da otvori novu agenciju zvučnog imena.
Ne razumem samo zašto je državi dobro da se tako radi.A dobro je,jer se godinama ne menja.

Mare Kenpes

pre 5 godina

Kakva je to kazna "oduzimanje licence"? Pa to je smešnije od nanogice. Za ovo treba da se robija i da se obavlja društveno koristan rad. Da se izvode ovi lopovi ma ulice grada da skupljaju pikavce rukama leti na 40 stepeni, svaki dan. Da čupaju ručno korov pored puta. Da čiste rečna korita od nanesenog đubreta. Da skupljaju na deponiji plastične poklopce za reciklažu. Toliko toga ima da se radi, a vi ćete banditima da oduzimate licencu? Nema ni 0,1% inspektora koliko ima lopova u ovoj zemlji.

Nikad sandzak-oduvek i samo RASKA

pre 5 godina

Rec LICENCA u Srbiji nema nikakav znacaj, jer se sve sredjuje i zavrsava preko poznanstava i koverti sa evrima.
Dok su svest i moral ljudi ravni nuli, nece nam pomoci nikakve licence...

Dzentlmen

pre 5 godina

@milos Pa i ti trebas da proveris...dajes pare nekome...ne moze drzava da zna kada neko hoce da vara, zato i ti trebas da proveris. Na drzavi je sada da strpa lopova i prevaranta u zatvor.

Igg

pre 5 godina

Izgubi licenciju i sutra isti covek otvoti agenciju B3R i nastavi sa istim poslom bez bilo kakvih problema. promenis jedno slovo, jedan broj i nastavi dalje !!! Zato nam i ide ovako !!!

A

pre 5 godina

Rasim ili neko iz njegove ekipe se utalio sa velikim agencijama da upropasti odmor klincima kako bi imao povod i atmosferu da gasi male agencije.Od velikih agencija dobije procenat koji je njima manji trošak nego što bi izgubili od konkurencije-malih agencija i njima lepo.
Posle kad poskupe letovanja zbog monopola velikih agencija okriviće se poskupljenje goriva na svetskom tržištu ili već neka slična budalaština...

Samo toliko

pre 5 godina

Doslo vreme da ti treba diploma Pravnog fakulteta da bi otisao na letovanje. Na sve strane prevaranti, diletanti...
(Vojvodjanin, 14. jul 2018 11:30)

Problem je u tome sto prevaranti odavno imaju diplome fakulteta, od pravnog u Kragujevcu pa do onog Tominog. Ni doktorati im ne fale, cak i preticu.

zvocara

pre 5 godina

Kakvu svrhu ima proveravati ,pre polaska i uplate ,postojanje licence kada se sada vidi da to nije nikakva garancija. Napravite pouzdan sistem , sa pouzdanim informacijama i kao Drzave stanite iza toga. Dosta vise zajebancije.

Divlji Zapad

pre 5 godina

1.
Da li ce vlasniku postojece agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti zakonom zabranjeno da dalje registruje bilo kakve pravne subjekte na svoje ime,imena clanova uze i sire porodice ne samo kao sledecu,narednu turisticku agenciju vec bilo sta sto ima veze sa preduzetnistvom ne samo u Beogradu vec bilo gde u Srbiji nakon ovoga?

2.
Da li ce vlasniku postojece turisticke agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti onemoguceno i zakonom zabranjeno da dalje raspolaze sredstvima od prevare i da li ce mu zakonom biti zabranjeno da kupuje i registruje bilo kakvu dalju nepokretnu ili pokretnu imovinu od pokradenih para na svoje ime,imena clanova uze i sire porodice?

3.
Da li ce vlasniku agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti oduzeta bilo kakva licna imovina barem i 1% od iznosa za prevarene aranzmane koja je upisana na njegovo/njeno ime?

Straus

pre 5 godina

...Ministar je apelovao na putnike da uvek imaju ugovor o putovanju i da ne pristaju ni na kakve priznanice da su uplatili neka sredstva, jer na osnovu ugovora mogu da se sprovode postupci...

Gospodine ministre vi ste omogucili prevarantima da bez ikakvog ulaganja
otvaraju kompanije. Sta su putnicke agencije ulozile u svoj biznis?
Telefon i neku sitnu kintu za oglase. A da ste im uslovili da moraju
deponovati dvadesetak hiljada eura koje im propada ako u slucaju prevare
varalice ne bi otvarale putnicke agencije.

G

pre 5 godina

Pošto je sve "društveno" oteto u ovoj državi sad je došao red na privatno, prvo ovim "sitnim" prevarama a uskoro sledi i krupno...
Država da učini nešto pod hitno!!!

Fly Fly

pre 5 godina

Znaci Yuta sluzi za uzimanje para i prazna pokrica,a turisticka inspekcija i nema svrhu sem debelih inspektorskih plata i verovatnog tala sa agencijama. Cccc...zemljo Srbijo...

pero

pre 5 godina

zna se ko je za odgovoran za ovo to je zakon o poslovanju turističkih agencija mene su isto izvaćarili za 600 e a rešenje je da tužim privatnom tužbom i to je to za tužbu taxa je 100 e advokat 100 traje mesecima i svaki izlazak advokata 70 eur itd na kraju utvrde da ste oštećeni i dobijete presudu i to platite 60 eur i taj neko nema da plati onda ide eventualno izvrsitelj koji košta 200 eur da bi na kraju kad nema šta da se naplati košta vas sve oko 600 eur i onih 600 e sto ste dali ukupna dubioza 1200eur svima lepo prevarantu , advokatu državi i izvršitelju a vama papir sa kojim možete da se slikate hahaha ovo je Srbija

Covek po imenu Uve

pre 5 godina

Kakvo bre oduzimanje licenci, dok god se za ovakve uzasne prevare ne bude izricala visegodisnja teska robija ovo ce se stalno desavati!

ja

pre 5 godina

Ma kako nema resenja? Sve iz vlasti treba da je sramota. Ako nema gotovinsko pokrice za taj novac ili je vec sklonio/potrosio novac od upkata, lepo im zaplenite i prodate svu imovinu i eto para. Pa da vidis da li ce opet nekom tako nesto pasti na pamet.

Drax

pre 5 godina

Ma roditelji i deca i profesorka su krivi sto su opljackani prevareni i vozili se bezveze 3000 kilometara.Da je to neko ministarstvo sredili bi taj smestaj toj deci o drzavnom trosku na nekom drugom mestu a tu agenciju odnosno dva prevaranta oljustili do koske.

Dalibor

pre 5 godina

Ovo se jednostavno moze resiti uvodjenjem obavezne rezerve, recimo uplatom na racun kod NBS (kao da se placa porez) u iznosu 100% od vrednosti putovanja. Rezerva bi se brisala po zavrsetku ture odnosno vracala agenciji u istom iznosu, osim u slucaju prevare. U tom slucaju, rezerva bi se blokirala dok traje postupak dokazivanja prevare i koristila za 100% obestecenje putnika.

Ovo bi ujedno odvatilo agencije i sprecilo da nicu ko pecurke.

Yuta, NBS, drzava, dobar IT sektor... sve sto nam treba imamo... samo treba se sedne i prica.

Lili

pre 5 godina

U našoj zemlji,državi je posao da štiti državu!Interesuje me ko štiti građane?Da li je ova "demokratija" savršena forma birokratije,i sama sebi svrha?

zekaa17

pre 5 godina

U ovoj drzavi uvek para za advokate. Dragi roditelji i svi koji ste prevareni otidjite kod advokata i naplatite svo ovo maltretiranje od agencija a i pogotvu od drzave koja je najvise kriva jer dozvoljava da iste funkcionisu i varaju narod.

Mile Pile

pre 5 godina

Nasa drzava ume samo da matretira gradjane ali ne i da ih zastiti. Fali ti 1 papir (nikako starii od 3 meseca), gde je pecay, otadzbina te zove na vezbu u 55. gosini zivota a ako se ne odazoves kazna, upravnici zgrada, nisi platio komunalije 1945 ... drzava se ponasa kao pijani muz, nespoaoban da radi, koji samo pine pi ceo dan a posle bije zenu i decu. E bas tako ...

Milos

pre 5 godina

"On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla i da li je nekome oduzeta licenca, ističući da je potrebno odvojiti žito od kukolja."

Pa država treba da kontroliše, zar ja imam vremena da proveravam ko ima licencu a ko ne. Nissm ja inspektor...za šta primate plate jaoooo zemljo

D1V1

pre 5 godina

,,Ministar Ljajić kaže da je postojeći zakon po evropskim standardima, ali da ne postoji društvena svest i da se zato dešavaju prevare."
Pazi ovu izjavu ministriste: imas zakon ali pored toga ti treba drustvena svijest, umjesto da jednostavno: primjenjujes zakon, i on ce da regulise drustvenu svijest, onaj ko je nema dobije takve kazne da ne moze nikada vise nigdje da radi taj posao i voala: ne treba ti drustvena svijest.

CCCC

pre 5 godina

Za sve ovakve prevare: putnicima omoguciti da zavrse odmor/letovanje, drzava plati a onda prevarantu I njegovoj uzoj I siroj rodbini prodati svu nepokretnu i pokretnu imovinu na aukciji I pare nazad drzavi. Bas me zanima koliko bi u tom slucaju bilo prevara.

Dragan

pre 5 godina

Građani da se tuže sa agencijama? Gde je tu država? Treba zapleniti svu imovinu i otplatiti dug građanima (sa kamatom), ostalo u budžet - za isplatu ostalih potraživanja građana od prevaranata. Ako imovina nije dovoljna da potkrepi sve troškove, država da isplati štetu građanima, a prevarante da tuži prevarante za ostatak duga prema građanima i za štetu nanetu državi. Ali svi ste vi povezani kao tanka crevca, lopuže. Srbija nikada neće biti ozbiljna država dokle god su šibicari na vlasti sa svojom šibicarskom familijom u biznisu.

trn u oku

pre 5 godina

Novi trošak za letovanje: nađi ko agenciji vodi knjige i podmiti knjigovođu da ti podnese vanredni finansijski izveštaj o trenutnoj likvidnosti.

skeptik

pre 5 godina

Taj hotel Flamingo ima 4 ili 5 zvezdica cini mi se, davno sam bio u njemu i nije uopste jeftin pogotovu u julu. Ne kapiram roditelje koji su naseli da za male pare slaju decu da letuju tamo. Lepo kaze nas narod dok bude ovaca bice i sisanja. Zao mi samo dece mada i oni nisu bas toliko mali da ne ukapiraju da se radi o prevari.

Hm

pre 5 godina

Prevare se dešavaju zato što je ova naša država Republika Srbija jedna velika prevara. Društvena svest je floskula koja ništa konkretno ne znači u sistemu u kome je osnovna i jedina ideologija u tome kako da pojedincu, stranci i povlašćenoj grupi bude dobro, bez obzira na štetu koju zbog toga trpi većina građana.
(Naturizam, 14. jul 2018 10:38)

Zapravo vecini gradjana je jedini cilj da njemu bude dobro, bez ikakve brige kakve su posledice po drzavu i ostale gradjane.
Posle kada djavo dodje po svoje, bude "drzava duradi nesto!".

ne citam knjige

pre 5 godina

Palma de Maiorca! Wow ... Nas su vodili u planinarske domove i radnicka odmaralista sirom bivse Jugoslavije. Nikada se nije desio da spavamo u parku, osim ako to nismo sami hteli ... i bili smo mnogo srecniji od vas sa skupim patikama, mobilnim telefonima i ekskurzijama po Palmama i Kostama ... Da, sram me bilo sto sam se usudio da ovo kazem, kada su se jadna deca namucila u Monaku, a skupi ajfoni im nisu imali domet jer su imali srBske kartice gde je roming skup ...

Darbo

pre 5 godina

Gospodine ministre treba da oduzimate imovinu prevarantima i obestetite putnike, i to odmah. A prevaranti su ti koji treba da tuzakaju državu sudovima. A ne oni koji su oštećeni u ovakvim slučajevima da se tuže sa prevarantima. Ubeđen sam da bi onda svi radili pošteno.

duledudule

pre 5 godina

sto niste toliko gotivni i platili za decu letovanje dok su tamo.kad mozete azilantima da poklanjate za "biznis" mozete i deci da platite posto ste vi krivi i sibicari i kombinacije vam otvaraju agencije pa posle kad se namakne lova nikom nista...sram vas bre bilo.

T

pre 5 godina

Ideja licenci je upravo da ne moraš da se raspituješ, već da znaš da je neka agencija iz struke odradila proveru umesto tebe. Čemu onda licence ako ja lično moram da proveravam agenciju?

dragan

pre 5 godina

Kada je u pitanju more u Spaniji (ne kontintentalni deo) bio sam dovolnjo puta da mogu da kazem da nije vredno, pored Grcke koja nam je nikada bliza i pri tome daleko povoljnija.

Ivica Šešelja

pre 5 godina

Tako je, ministre, mi roditelji ćemo da se igramo detektiva proveravajući agencije, a ti ćeš kao ministar za sve zadatke da se vrtiš u krug po ministarstvima i odmahuješ glavom. Za vreme dok su tvoji inspektori sedeli u udobnosti svojih domova, naša deca su bila prepuštena na milost i nemilost raznim hohštaplerima koji su ih, znajući da postoji problem, ipak odveli 3000km od kuće u izvesnost problema uništavajući im ideju o zajedničkom provodu na verovatno prvom samostalnom letovanju. Misliš li da ste dobili 106 dece koja ce sutra hteti da žive u sistemu koji stvarate? Ne, dobili ste 106 ogorčenih mladih ljudi koji će ovo pamtiti dok su živi. I tražiće nadoknadu za propušteno. Na žalost, vi niste ti koji mogu niti hoće to da obezbede. Na nama roditeljim je da od njih stvorimo zadovoljne i srećne mlade ljude bez obzira na probleme u kojima živimo. Kad budeš shvatio, ministre, da je to i tvoja dužnost, možda ćemo krenuti napred, bez obzira na to što nam je i sada najbolje nego ikada ranije.

Naturizam

pre 5 godina

"...ne postoji društvena svest i da se zato dešavaju prevare."

Prevare se dešavaju zato što je ova naša država Republika Srbija jedna velika prevara. Društvena svest je floskula koja ništa konkretno ne znači u sistemu u kome je osnovna i jedina ideologija u tome kako da pojedincu, stranci i povlašćenoj grupi bude dobro, bez obzira na štetu koju zbog toga trpi većina građana.

niški letač

pre 5 godina

"On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla"
Pa zar nije posao države da zaštiti svoje građane od prevara i prevaranata? Ovako lik će sutra na kevu da otvori B3R i cepaj dalje.
Izgleda da je ovde država najveća prevara. :(

crni bombarder

pre 5 godina

Zamena teza kao i uvek. Gradjani ne treba da poveravaju,preispituju agenciju itd to treba da urade drzavne institucije. Vase je da proveravate, kaznjavate, hapasite i oduzimate licence a moje je da zaradim pare za odredjenu destinaciju ili da sedim kuci.

Che

pre 5 godina

Sab i Fly Fly nisu uopste bile male agencije gospodine ministre, bile su medju 10 najvecih sta vise. To sto je plan da se sada nametnu dodatne dazbine agencijama iako postoje i dve vrste godisnjih polisa za ovakve slucajeve i inspekcija i Yuta, ali niko ne radi svoj posao, niti obavestava javnost ni o cemu nece promeniti sto ce te onemoguciti malom subagentu da radi u nekoj provinciji u Srbiji. Subagent, taj malo svakako prodaje tudji aranzman, znaci organizatore putovanja, zakupce smestaja morate uvesti u red, velike agencije, a ne male preprodavce, jer kada pokasite te male zbog nameta koje planirate za licence, depozit novca, aranzmani ce samo poskupeti i opstanak agencija ce biti samo jos tezi, gde ce se desiti jos ovakvih propadanja, a pritom usluga losija, jer ce putnici biti ograniceni u manjim sredinama i sirom Srbije na izbor kod manje agencija ili onih koji imaju svoje poslovnice u njihovom gradu. Turizam je totalno neuredjen kod nas, tj ta prodaja aranzmana, transferi po zemlji se vrse nelegalno, zakupi nemaju kontrolu, radi se sa svakakvim smestajima, agencije imaju hiljadu i jedno obavestenje kako nisu odgovorni ni za sta, novac ne vracaju kada se odustane iz objektivnih razloga i tako dalje, a vase resenje je da vratite propis iz 80-tih, depozit na racun, resenje od pre 30+ godina u danasnjem mnogoo dinamicnijem turizmu ce imati katastrofalan uticaj na isti.

niški letač

pre 5 godina

"On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla"
Pa zar nije posao države da zaštiti svoje građane od prevara i prevaranata? Ovako lik će sutra na kevu da otvori B3R i cepaj dalje.
Izgleda da je ovde država najveća prevara. :(

crni bombarder

pre 5 godina

Zamena teza kao i uvek. Gradjani ne treba da poveravaju,preispituju agenciju itd to treba da urade drzavne institucije. Vase je da proveravate, kaznjavate, hapasite i oduzimate licence a moje je da zaradim pare za odredjenu destinaciju ili da sedim kuci.

Ivica Šešelja

pre 5 godina

Tako je, ministre, mi roditelji ćemo da se igramo detektiva proveravajući agencije, a ti ćeš kao ministar za sve zadatke da se vrtiš u krug po ministarstvima i odmahuješ glavom. Za vreme dok su tvoji inspektori sedeli u udobnosti svojih domova, naša deca su bila prepuštena na milost i nemilost raznim hohštaplerima koji su ih, znajući da postoji problem, ipak odveli 3000km od kuće u izvesnost problema uništavajući im ideju o zajedničkom provodu na verovatno prvom samostalnom letovanju. Misliš li da ste dobili 106 dece koja ce sutra hteti da žive u sistemu koji stvarate? Ne, dobili ste 106 ogorčenih mladih ljudi koji će ovo pamtiti dok su živi. I tražiće nadoknadu za propušteno. Na žalost, vi niste ti koji mogu niti hoće to da obezbede. Na nama roditeljim je da od njih stvorimo zadovoljne i srećne mlade ljude bez obzira na probleme u kojima živimo. Kad budeš shvatio, ministre, da je to i tvoja dužnost, možda ćemo krenuti napred, bez obzira na to što nam je i sada najbolje nego ikada ranije.

Naturizam

pre 5 godina

"...ne postoji društvena svest i da se zato dešavaju prevare."

Prevare se dešavaju zato što je ova naša država Republika Srbija jedna velika prevara. Društvena svest je floskula koja ništa konkretno ne znači u sistemu u kome je osnovna i jedina ideologija u tome kako da pojedincu, stranci i povlašćenoj grupi bude dobro, bez obzira na štetu koju zbog toga trpi većina građana.

T

pre 5 godina

Ideja licenci je upravo da ne moraš da se raspituješ, već da znaš da je neka agencija iz struke odradila proveru umesto tebe. Čemu onda licence ako ja lično moram da proveravam agenciju?

pero

pre 5 godina

zna se ko je za odgovoran za ovo to je zakon o poslovanju turističkih agencija mene su isto izvaćarili za 600 e a rešenje je da tužim privatnom tužbom i to je to za tužbu taxa je 100 e advokat 100 traje mesecima i svaki izlazak advokata 70 eur itd na kraju utvrde da ste oštećeni i dobijete presudu i to platite 60 eur i taj neko nema da plati onda ide eventualno izvrsitelj koji košta 200 eur da bi na kraju kad nema šta da se naplati košta vas sve oko 600 eur i onih 600 e sto ste dali ukupna dubioza 1200eur svima lepo prevarantu , advokatu državi i izvršitelju a vama papir sa kojim možete da se slikate hahaha ovo je Srbija

Che

pre 5 godina

Sab i Fly Fly nisu uopste bile male agencije gospodine ministre, bile su medju 10 najvecih sta vise. To sto je plan da se sada nametnu dodatne dazbine agencijama iako postoje i dve vrste godisnjih polisa za ovakve slucajeve i inspekcija i Yuta, ali niko ne radi svoj posao, niti obavestava javnost ni o cemu nece promeniti sto ce te onemoguciti malom subagentu da radi u nekoj provinciji u Srbiji. Subagent, taj malo svakako prodaje tudji aranzman, znaci organizatore putovanja, zakupce smestaja morate uvesti u red, velike agencije, a ne male preprodavce, jer kada pokasite te male zbog nameta koje planirate za licence, depozit novca, aranzmani ce samo poskupeti i opstanak agencija ce biti samo jos tezi, gde ce se desiti jos ovakvih propadanja, a pritom usluga losija, jer ce putnici biti ograniceni u manjim sredinama i sirom Srbije na izbor kod manje agencija ili onih koji imaju svoje poslovnice u njihovom gradu. Turizam je totalno neuredjen kod nas, tj ta prodaja aranzmana, transferi po zemlji se vrse nelegalno, zakupi nemaju kontrolu, radi se sa svakakvim smestajima, agencije imaju hiljadu i jedno obavestenje kako nisu odgovorni ni za sta, novac ne vracaju kada se odustane iz objektivnih razloga i tako dalje, a vase resenje je da vratite propis iz 80-tih, depozit na racun, resenje od pre 30+ godina u danasnjem mnogoo dinamicnijem turizmu ce imati katastrofalan uticaj na isti.

Darbo

pre 5 godina

Gospodine ministre treba da oduzimate imovinu prevarantima i obestetite putnike, i to odmah. A prevaranti su ti koji treba da tuzakaju državu sudovima. A ne oni koji su oštećeni u ovakvim slučajevima da se tuže sa prevarantima. Ubeđen sam da bi onda svi radili pošteno.

Mile Pile

pre 5 godina

Nasa drzava ume samo da matretira gradjane ali ne i da ih zastiti. Fali ti 1 papir (nikako starii od 3 meseca), gde je pecay, otadzbina te zove na vezbu u 55. gosini zivota a ako se ne odazoves kazna, upravnici zgrada, nisi platio komunalije 1945 ... drzava se ponasa kao pijani muz, nespoaoban da radi, koji samo pine pi ceo dan a posle bije zenu i decu. E bas tako ...

Milos

pre 5 godina

"On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla i da li je nekome oduzeta licenca, ističući da je potrebno odvojiti žito od kukolja."

Pa država treba da kontroliše, zar ja imam vremena da proveravam ko ima licencu a ko ne. Nissm ja inspektor...za šta primate plate jaoooo zemljo

ne citam knjige

pre 5 godina

Palma de Maiorca! Wow ... Nas su vodili u planinarske domove i radnicka odmaralista sirom bivse Jugoslavije. Nikada se nije desio da spavamo u parku, osim ako to nismo sami hteli ... i bili smo mnogo srecniji od vas sa skupim patikama, mobilnim telefonima i ekskurzijama po Palmama i Kostama ... Da, sram me bilo sto sam se usudio da ovo kazem, kada su se jadna deca namucila u Monaku, a skupi ajfoni im nisu imali domet jer su imali srBske kartice gde je roming skup ...

Fly Fly

pre 5 godina

Znaci Yuta sluzi za uzimanje para i prazna pokrica,a turisticka inspekcija i nema svrhu sem debelih inspektorskih plata i verovatnog tala sa agencijama. Cccc...zemljo Srbijo...

Drax

pre 5 godina

Ma roditelji i deca i profesorka su krivi sto su opljackani prevareni i vozili se bezveze 3000 kilometara.Da je to neko ministarstvo sredili bi taj smestaj toj deci o drzavnom trosku na nekom drugom mestu a tu agenciju odnosno dva prevaranta oljustili do koske.

CCCC

pre 5 godina

Za sve ovakve prevare: putnicima omoguciti da zavrse odmor/letovanje, drzava plati a onda prevarantu I njegovoj uzoj I siroj rodbini prodati svu nepokretnu i pokretnu imovinu na aukciji I pare nazad drzavi. Bas me zanima koliko bi u tom slucaju bilo prevara.

Dragan

pre 5 godina

Građani da se tuže sa agencijama? Gde je tu država? Treba zapleniti svu imovinu i otplatiti dug građanima (sa kamatom), ostalo u budžet - za isplatu ostalih potraživanja građana od prevaranata. Ako imovina nije dovoljna da potkrepi sve troškove, država da isplati štetu građanima, a prevarante da tuži prevarante za ostatak duga prema građanima i za štetu nanetu državi. Ali svi ste vi povezani kao tanka crevca, lopuže. Srbija nikada neće biti ozbiljna država dokle god su šibicari na vlasti sa svojom šibicarskom familijom u biznisu.

svetlana

pre 5 godina

JA da proveravam turističku adenciju,JA da proveravam EPS da mi ne pokrade struju,JA da proveravam dozvole kada kupujem stan,JA da proveravam da li je fakultet akreditovan...?Izgleda da ste svi vi kompletni idioti,kao što reče najveći od vas.

duledudule

pre 5 godina

sto niste toliko gotivni i platili za decu letovanje dok su tamo.kad mozete azilantima da poklanjate za "biznis" mozete i deci da platite posto ste vi krivi i sibicari i kombinacije vam otvaraju agencije pa posle kad se namakne lova nikom nista...sram vas bre bilo.

Momir

pre 5 godina

Drzava ti izda dozvolu za rad? Drzava te kontrolise i uzima porez? Ok prevario si me i unistio ljetovanje? Nikakav problem, prva klasa avion, Maldivi 10 dana, apartman 5* kad se vratim samo fiskalni odnesem u ministarstvo da mi refundiraju troskove a drzava neka ganja prevarante i neka od njih potrazuje pare. Radim ko konj da odem na more i da se odmorim te dvije jedine sedmice koje imam i sad ja kriv sto me izvarali lopovi iza kojih stoji drzava?! A ne, necemo tako, izvolite fiskalni pa vi to platite a pare uzmite od vaseg clana Yute.

Straus

pre 5 godina

...Ministar je apelovao na putnike da uvek imaju ugovor o putovanju i da ne pristaju ni na kakve priznanice da su uplatili neka sredstva, jer na osnovu ugovora mogu da se sprovode postupci...

Gospodine ministre vi ste omogucili prevarantima da bez ikakvog ulaganja
otvaraju kompanije. Sta su putnicke agencije ulozile u svoj biznis?
Telefon i neku sitnu kintu za oglase. A da ste im uslovili da moraju
deponovati dvadesetak hiljada eura koje im propada ako u slucaju prevare
varalice ne bi otvarale putnicke agencije.

Mare Kenpes

pre 5 godina

Kakva je to kazna "oduzimanje licence"? Pa to je smešnije od nanogice. Za ovo treba da se robija i da se obavlja društveno koristan rad. Da se izvode ovi lopovi ma ulice grada da skupljaju pikavce rukama leti na 40 stepeni, svaki dan. Da čupaju ručno korov pored puta. Da čiste rečna korita od nanesenog đubreta. Da skupljaju na deponiji plastične poklopce za reciklažu. Toliko toga ima da se radi, a vi ćete banditima da oduzimate licencu? Nema ni 0,1% inspektora koliko ima lopova u ovoj zemlji.

nn

pre 5 godina

Tip koji nam je pre 2 godine proda lazne avio karte i tako nas ojadio za par hiljada evra i jos napravio bar jos hiljadu novih troskova vezano za to, dobio je nakon 2 godine 6 meseci zatvora uslovno i da vrati tacno onoliko koliko je primio za lazne karte. Nista kamata, nista nadoknada ostalih troskova koje je napravio.
Presuda je evo vec neko vreme pravosnazna, a on pare ne vraca. I sad pokrecemo postupak prindunog izvrsenja, ali naravno o nasem trosku.

ja

pre 5 godina

Ma kako nema resenja? Sve iz vlasti treba da je sramota. Ako nema gotovinsko pokrice za taj novac ili je vec sklonio/potrosio novac od upkata, lepo im zaplenite i prodate svu imovinu i eto para. Pa da vidis da li ce opet nekom tako nesto pasti na pamet.

Divlji Zapad

pre 5 godina

1.
Da li ce vlasniku postojece agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti zakonom zabranjeno da dalje registruje bilo kakve pravne subjekte na svoje ime,imena clanova uze i sire porodice ne samo kao sledecu,narednu turisticku agenciju vec bilo sta sto ima veze sa preduzetnistvom ne samo u Beogradu vec bilo gde u Srbiji nakon ovoga?

2.
Da li ce vlasniku postojece turisticke agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti onemoguceno i zakonom zabranjeno da dalje raspolaze sredstvima od prevare i da li ce mu zakonom biti zabranjeno da kupuje i registruje bilo kakvu dalju nepokretnu ili pokretnu imovinu od pokradenih para na svoje ime,imena clanova uze i sire porodice?

3.
Da li ce vlasniku agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti oduzeta bilo kakva licna imovina barem i 1% od iznosa za prevarene aranzmane koja je upisana na njegovo/njeno ime?

skeptik

pre 5 godina

Taj hotel Flamingo ima 4 ili 5 zvezdica cini mi se, davno sam bio u njemu i nije uopste jeftin pogotovu u julu. Ne kapiram roditelje koji su naseli da za male pare slaju decu da letuju tamo. Lepo kaze nas narod dok bude ovaca bice i sisanja. Zao mi samo dece mada i oni nisu bas toliko mali da ne ukapiraju da se radi o prevari.

Lili

pre 5 godina

U našoj zemlji,državi je posao da štiti državu!Interesuje me ko štiti građane?Da li je ova "demokratija" savršena forma birokratije,i sama sebi svrha?

Covek po imenu Uve

pre 5 godina

Kakvo bre oduzimanje licenci, dok god se za ovakve uzasne prevare ne bude izricala visegodisnja teska robija ovo ce se stalno desavati!

D1V1

pre 5 godina

,,Ministar Ljajić kaže da je postojeći zakon po evropskim standardima, ali da ne postoji društvena svest i da se zato dešavaju prevare."
Pazi ovu izjavu ministriste: imas zakon ali pored toga ti treba drustvena svijest, umjesto da jednostavno: primjenjujes zakon, i on ce da regulise drustvenu svijest, onaj ko je nema dobije takve kazne da ne moze nikada vise nigdje da radi taj posao i voala: ne treba ti drustvena svijest.

Igg

pre 5 godina

Izgubi licenciju i sutra isti covek otvoti agenciju B3R i nastavi sa istim poslom bez bilo kakvih problema. promenis jedno slovo, jedan broj i nastavi dalje !!! Zato nam i ide ovako !!!

Samo toliko

pre 5 godina

Doslo vreme da ti treba diploma Pravnog fakulteta da bi otisao na letovanje. Na sve strane prevaranti, diletanti...
(Vojvodjanin, 14. jul 2018 11:30)

Problem je u tome sto prevaranti odavno imaju diplome fakulteta, od pravnog u Kragujevcu pa do onog Tominog. Ni doktorati im ne fale, cak i preticu.

Hm

pre 5 godina

Prevare se dešavaju zato što je ova naša država Republika Srbija jedna velika prevara. Društvena svest je floskula koja ništa konkretno ne znači u sistemu u kome je osnovna i jedina ideologija u tome kako da pojedincu, stranci i povlašćenoj grupi bude dobro, bez obzira na štetu koju zbog toga trpi većina građana.
(Naturizam, 14. jul 2018 10:38)

Zapravo vecini gradjana je jedini cilj da njemu bude dobro, bez ikakve brige kakve su posledice po drzavu i ostale gradjane.
Posle kada djavo dodje po svoje, bude "drzava duradi nesto!".

Mato Lovrak

pre 5 godina

Kakva oduzimanja licence, šteta reputacije ....šta priča ovaj ministar, ovo je privredni kriminal prema potrošaču dakle prvo sud, vraćanje para i još pride za pretrpljeno maltretiranje

djordje

pre 5 godina

Ovo je "LIk i Delo" poslovanja u Srbiji.
Ministri se goje i množe,sudstvo neefikasno,ako je danas prevario,sutra može da otvori novu agenciju zvučnog imena.
Ne razumem samo zašto je državi dobro da se tako radi.A dobro je,jer se godinama ne menja.

trn u oku

pre 5 godina

Novi trošak za letovanje: nađi ko agenciji vodi knjige i podmiti knjigovođu da ti podnese vanredni finansijski izveštaj o trenutnoj likvidnosti.

Nikad sandzak-oduvek i samo RASKA

pre 5 godina

Rec LICENCA u Srbiji nema nikakav znacaj, jer se sve sredjuje i zavrsava preko poznanstava i koverti sa evrima.
Dok su svest i moral ljudi ravni nuli, nece nam pomoci nikakve licence...

Aleksandar

pre 5 godina

Znači pre nego što uplatim letovanje tražim da mi vlasnik agencije da kompletnu dokumentaciju firme na uvid pa licencu i još svašta nešto.Pa da li ste vi iz vlade normalni sa ovakvim izjavama.Zar ne bi država trebala da uvede neki red a ne da građani izigravaju detektive.Pa da li u ovoj zemlji Srbiji nešto može da bude normalno.

zekaa17

pre 5 godina

U ovoj drzavi uvek para za advokate. Dragi roditelji i svi koji ste prevareni otidjite kod advokata i naplatite svo ovo maltretiranje od agencija a i pogotvu od drzave koja je najvise kriva jer dozvoljava da iste funkcionisu i varaju narod.

zvocara

pre 5 godina

Kakvu svrhu ima proveravati ,pre polaska i uplate ,postojanje licence kada se sada vidi da to nije nikakva garancija. Napravite pouzdan sistem , sa pouzdanim informacijama i kao Drzave stanite iza toga. Dosta vise zajebancije.

G

pre 5 godina

Pošto je sve "društveno" oteto u ovoj državi sad je došao red na privatno, prvo ovim "sitnim" prevarama a uskoro sledi i krupno...
Država da učini nešto pod hitno!!!

zabraniti skolovanje,spaliti knjige

pre 5 godina

e,tako i treba.Moj komsija,koji nije imao za koga da glasa,vratio se kao popi..n iz Grcke,izbacila ga gazdarica ,nisu joj stigle sve pare...Kaze,prevaranti na sve strane...I ne mora vise da glasa,prevaranti su pustili takvo korenje da ih niko,nikada nece smeniti.

Vlado

pre 5 godina

Ovo se moze resiti za cas, ako postoji volja - evo predloga : da je agencija u obavezi da u roku od 24h od prijema novca, isti dostavi ino partneru i izvod dostavi nadleznoj agenciji ministarstva koja ce pratiti zakljucene ugovore i njihovu koliziju sa uplatama ka ino partnerima....Time se izbegava ono sto rade skoro sve agencije - od novih uplata podmiruju stare dugove - tj. rade klasicnu Ponzzi shemu.

Dalibor

pre 5 godina

Ovo se jednostavno moze resiti uvodjenjem obavezne rezerve, recimo uplatom na racun kod NBS (kao da se placa porez) u iznosu 100% od vrednosti putovanja. Rezerva bi se brisala po zavrsetku ture odnosno vracala agenciji u istom iznosu, osim u slucaju prevare. U tom slucaju, rezerva bi se blokirala dok traje postupak dokazivanja prevare i koristila za 100% obestecenje putnika.

Ovo bi ujedno odvatilo agencije i sprecilo da nicu ko pecurke.

Yuta, NBS, drzava, dobar IT sektor... sve sto nam treba imamo... samo treba se sedne i prica.

A

pre 5 godina

Rasim ili neko iz njegove ekipe se utalio sa velikim agencijama da upropasti odmor klincima kako bi imao povod i atmosferu da gasi male agencije.Od velikih agencija dobije procenat koji je njima manji trošak nego što bi izgubili od konkurencije-malih agencija i njima lepo.
Posle kad poskupe letovanja zbog monopola velikih agencija okriviće se poskupljenje goriva na svetskom tržištu ili već neka slična budalaština...

Dule

pre 5 godina

Ljudi,nemojte ići sa agencijama.Imate Ryanair,Wizzair iz Niša,Temišvara,Budimpešte,a za smeštaj imate Booking,airbnb.Jeftinije je ili po sličnim cenama,sami se organizujete i nema problema.

Elvir

pre 5 godina

10 000 EUR? Pa kakva je to garancija. To su ti cca 3 dobra letovanja. Agencija treba da garantuje bar sa deset puta vise, npr vise od 100 hiljada EUR bi bila neka garancija od cega bi moglo da se naplati i obestete klijenti. Uostalom, nema sta da izmisljate sisteme samo prekopirajte vec gotove iz Evrope. Kad god ste sami izmisljali, platili smo debelo (slova na tablicama, licne karte sa cipom bez cipa ... dopuni cega god se setis).

lva

pre 5 godina

(ne citam knjige, 14. jul 2018 10:44)moja drugarica je prosle godine isla do barselone za 100 ( slovima sto ) evra. I uplatila je jos po sto za mamu i sestru. I super se provele. Tako da skuplje je ici u tim supama po Srbiji nego u Barselonu.

dragan

pre 5 godina

Kada je u pitanju more u Spaniji (ne kontintentalni deo) bio sam dovolnjo puta da mogu da kazem da nije vredno, pored Grcke koja nam je nikada bliza i pri tome daleko povoljnija.

D

pre 5 godina

Rekose u vestima da je ovo putovanje u reziji jedne profesorke,mimo skole i Ministarstva.Ja bih pitala te roditelje da li su videli ugovore i kome su to poverili decu?

Ivana

pre 5 godina

@Ljudi,nemojte ići sa agencijama.Imate Ryanair,Wizzair iz Niša,Temišvara,Budimpešte,a za smeštaj imate Booking,airbnb.Jeftinije je ili po sličnim cenama,sami se organizujete i nema problema.
(Dule, 14. jul 2018 13:24)

Svi su oni samo posrednici. Mi smo preko booking-a ostali bez smeštaja u Valensiji. Nismo deca, snašli smo se, booking je vratio razliku doplate. Ali za nikom poželeti...

Saša

pre 5 godina

Pa šta više reći kad kupite auto na auto placu (znači vlasnik ima firmu) auto je ocarinjen,ali vi prilikom prve registracije dobijete papir u MUP-u da ne može da ga otuđite 60 dana dok se ne izvrši provera Interpola.Ako se ustanovi da je kraden MUP Srbije vam oduzima auto a vi ste vlasniku placa već dali novac,pa što prilikom carine nije izvršena provera Interpola to jest kad je vlasnik placa uvezao automobil a ne kad je građanin već dao novac.
Da li je ovo negde u svetu normalno.Ovo je samo jedan primer a ima ih mnogo.

Garancija

pre 5 godina

Svaki vlasnik agencije treba da garantuje svojom privatnom imovinom prilikom odobravanja licence za rad i istu imovinu zapleniti u slučaju da dođe do zloupotrebe. Pa da vidim kako će onda da se ponašaju. A u uplate iskljucivo na račun u banci a nikako u ruke, sa tim da se podizanje gotovine sa računa onemogući samo prenos na trece lice (hotel, i sl)

matori grobar

pre 5 godina

@CCCC isto bi bilo prevara. Da li misliš da je prevaranta briga za imovinu blize i dalje familije? Taj bi i njih prevario kada bi mu verovali! A i zasto bi neko ispaštao samo zato sto je neko koga nije birao da mu bude u srodstvu prevarant? I na kraju - zasto bi svi mi gradjani Srbije placali takve stvari? jer kad kažeš drzava treba da plati to znaci da svako od nas treba da plati svoj deo, zar ne?

axn

pre 5 godina

Profesorka treba da leti iz škole, vlasniku(u jednini ili množini) agencije treba zabraniti da se bavi pružanjem usluga do kraja života. Ali sve to neće biti dovoljno da se uvede malo reda u ovoj oblasti uloliko resorni ministar, nepogrešivi Ljajić, ostane na istom radnom mestu. Džaba lepe ideje kad nema ko da ih ostvari.

Brica

pre 5 godina

Svaki vlasnik agencije treba da garantuje svojom privatnom imovinom prilikom odobravanja licence za rad i istu imovinu zapleniti u slučaju da dođe do zloupotrebe. Pa da vidim kako će onda da se ponašaju. A u uplate iskljucivo na račun u banci a nikako u ruke, sa tim da se podizanje gotovine sa računa onemogući samo prenos na trece lice (hotel, i sl)
(Garancija, 14. jul 2018 14:31)
To bi znacilo da se mora seci grana na kojoj se sedi od politicara,elite,biznismena,prevaranata...Preduzetnik odgovara sa svojom imovinom(uglavnom zanati,pausalci,trgovci)dok velike ribe osnuju DOO za 500 din,obrcu milione a garantuju sa imovinom firme kona vredi par hiljada din,naravno da postoje i casni izuzetci...

Petrijin venac

pre 5 godina

A ostavka kao moralni cin veciti ministre u svim rezimima ?? Sta bi sa Mehom dugoprstim ? Jer mislis da smo zaboravili Mehu ?!

dr.kadzija

pre 5 godina

A za primer ostalim vacarodima, da su obojica vec u mardelji? Fikus se toga ne bi dosetio? Ah da, prepisteni Meho, diplomata, je zajedno sa ovim u druzini?

Profesor

pre 5 godina

Aman kako je kriva profesorka? Da li bi iko normalan svesno odveo decu u prevaru i rizikovao posao? O čemu pričate? Stvar je u tome što ovde nema nikakve garancije da vas agencija neće prevariti! Možda i na papiru ima ali u praksi možete samo šipak da izvučete!
Inače hvala mojim profesorima koji su samostalno organizovali putovanja i pružili nezaboravna letovanja i zimovanja!

Dzentlmen

pre 5 godina

@milos Pa i ti trebas da proveris...dajes pare nekome...ne moze drzava da zna kada neko hoce da vara, zato i ti trebas da proveris. Na drzavi je sada da strpa lopova i prevaranta u zatvor.

Duško

pre 5 godina

Dokle će trajati praksa da profesori u školama organizuju i vode decu na ekskurzije? Imaju i saglasnost direktora, a te ekskurzije oni nazivaju studijska putovanja, itd. To treba hitno zabraniti i tu je odgovornost Ministarstva prosvete i svih direktora škola. Nije ni Ministarstvo turizma nevino, ni ministar Ljajić. Neki dan je Ljajić kazao da je rešenje da se uvedu bankarske garancije za turističke agencije, ali ako bi se to uvelo mnoge agencije ne bi opstale. Eto rešenja. Ali ministar zna rešenje, koje je jedino moguće, ali on neće da primeni to rešenje jer žali i bolećiv je za prevarante.

RigodoA

pre 5 godina

"Znači pre nego što uplatim letovanje tražim da mi vlasnik agencije da kompletnu dokumentaciju firme na uvid pa licencu i još svašta nešto.Pa da li ste vi iz vlade normalni sa ovakvim izjavama.Zar ne bi država trebala da uvede neki red a ne da građani izigravaju detektive.Pa da li u ovoj zemlji Srbiji nešto može da bude normalno."
Druze, ja izigravam detektiva od pocetka godine! Kada sam poceo da "skenitram" i "cackam" po "fajlovima" agencija! Putujemo, Boze zdravlja, sa još jednom porodicom, pocetkom septembra, u Grcku i ziv nisam! Privatna agencija iz Bgd-a, sa radom na Tasosu. Putem maila se "cujemo".

Mina

pre 5 godina

Aman ljudi i botovi, Yuta je poslovno udruzenje turistickih agencija koje zivi od clanarine i ima 3 zaposlena. Ne mogu oni da kontrolisu rad agencija, niti su sve njihove. To mora da radi drzava kao i u svim drugim oblastima. Zasto se svim ovim prevarama ne bavi privredni kriminal kad se ovde okrece vise para nego u bilo kom drugom biznisu? Zasto njih pokriva osiguranje i niko ih ne hapsi? Zasto svako moze da otvori agenciju? Ostavite se vise Yute, ne dao vam bog da vas agencija prevari, onda cete biti srecni ako je njihova jer cete (kao ja prevarena) imati kome da se obratite da vas vrati kuci.

Key and Peele

pre 5 godina

dokle vise samo sa agencijom? zabranite rad vlasniku i svima koji upravljaju njome, direktoru, klincu, palcu, i naplatite licnom imovinom.

dakle, menjajte sramno nesavrsen zakon jer od oara mnogo vise bole reaursi ulozeni u putovanje: zrtvovanje kalendara da se sve udesi, uticaj na kalendar ostalih obaveza, a najvise nada u putovanje.

ucitelj

pre 5 godina

To se moglo i očekivati od nastavnice istorije Snezana Martic koja je u saradnji sa jednim bivšim učiteljem organizovala sve ovo !

achitwn

pre 5 godina

On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla"Pa zar nije posao države da zaštiti svoje građane od prevara i prevaranata? Ovako lik će sutra na kevu da otvori B3R i cepaj dalje.Izgleda da je ovde država najveća prevara. :(
(niški letač, 14. jul 2018 09:39)
Poenta je da ocigledno nesto ne stima i da pre odlaska svako proveri direkno sa hotelim jel im aranzman uplqcen. Ako nije mnogo je lakse resiti se problema i vratiti pare nego se izloziti maltretiranju. Osim toga Kreditne kartice su 0 liability. Ja sam jednom prilikom vidio neku uplatu koju nisam prepoNao, zovnuo vizu napravio claim i odmah su mi vratili pare i pokrenuli istragu.

ne citam knjige

pre 5 godina

Palma de Maiorca! Wow ... Nas su vodili u planinarske domove i radnicka odmaralista sirom bivse Jugoslavije. Nikada se nije desio da spavamo u parku, osim ako to nismo sami hteli ... i bili smo mnogo srecniji od vas sa skupim patikama, mobilnim telefonima i ekskurzijama po Palmama i Kostama ... Da, sram me bilo sto sam se usudio da ovo kazem, kada su se jadna deca namucila u Monaku, a skupi ajfoni im nisu imali domet jer su imali srBske kartice gde je roming skup ...

dragan

pre 5 godina

Kada je u pitanju more u Spaniji (ne kontintentalni deo) bio sam dovolnjo puta da mogu da kazem da nije vredno, pored Grcke koja nam je nikada bliza i pri tome daleko povoljnija.

skeptik

pre 5 godina

Taj hotel Flamingo ima 4 ili 5 zvezdica cini mi se, davno sam bio u njemu i nije uopste jeftin pogotovu u julu. Ne kapiram roditelje koji su naseli da za male pare slaju decu da letuju tamo. Lepo kaze nas narod dok bude ovaca bice i sisanja. Zao mi samo dece mada i oni nisu bas toliko mali da ne ukapiraju da se radi o prevari.

Dzentlmen

pre 5 godina

@milos Pa i ti trebas da proveris...dajes pare nekome...ne moze drzava da zna kada neko hoce da vara, zato i ti trebas da proveris. Na drzavi je sada da strpa lopova i prevaranta u zatvor.

D

pre 5 godina

Rekose u vestima da je ovo putovanje u reziji jedne profesorke,mimo skole i Ministarstva.Ja bih pitala te roditelje da li su videli ugovore i kome su to poverili decu?

axn

pre 5 godina

Profesorka treba da leti iz škole, vlasniku(u jednini ili množini) agencije treba zabraniti da se bavi pružanjem usluga do kraja života. Ali sve to neće biti dovoljno da se uvede malo reda u ovoj oblasti uloliko resorni ministar, nepogrešivi Ljajić, ostane na istom radnom mestu. Džaba lepe ideje kad nema ko da ih ostvari.

Dule

pre 5 godina

Ljudi,nemojte ići sa agencijama.Imate Ryanair,Wizzair iz Niša,Temišvara,Budimpešte,a za smeštaj imate Booking,airbnb.Jeftinije je ili po sličnim cenama,sami se organizujete i nema problema.

A

pre 5 godina

Rasim ili neko iz njegove ekipe se utalio sa velikim agencijama da upropasti odmor klincima kako bi imao povod i atmosferu da gasi male agencije.Od velikih agencija dobije procenat koji je njima manji trošak nego što bi izgubili od konkurencije-malih agencija i njima lepo.
Posle kad poskupe letovanja zbog monopola velikih agencija okriviće se poskupljenje goriva na svetskom tržištu ili već neka slična budalaština...

Drax

pre 5 godina

Ma roditelji i deca i profesorka su krivi sto su opljackani prevareni i vozili se bezveze 3000 kilometara.Da je to neko ministarstvo sredili bi taj smestaj toj deci o drzavnom trosku na nekom drugom mestu a tu agenciju odnosno dva prevaranta oljustili do koske.

lva

pre 5 godina

(ne citam knjige, 14. jul 2018 10:44)moja drugarica je prosle godine isla do barselone za 100 ( slovima sto ) evra. I uplatila je jos po sto za mamu i sestru. I super se provele. Tako da skuplje je ici u tim supama po Srbiji nego u Barselonu.

niški letač

pre 5 godina

"On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla"
Pa zar nije posao države da zaštiti svoje građane od prevara i prevaranata? Ovako lik će sutra na kevu da otvori B3R i cepaj dalje.
Izgleda da je ovde država najveća prevara. :(

duledudule

pre 5 godina

sto niste toliko gotivni i platili za decu letovanje dok su tamo.kad mozete azilantima da poklanjate za "biznis" mozete i deci da platite posto ste vi krivi i sibicari i kombinacije vam otvaraju agencije pa posle kad se namakne lova nikom nista...sram vas bre bilo.

Duško

pre 5 godina

Dokle će trajati praksa da profesori u školama organizuju i vode decu na ekskurzije? Imaju i saglasnost direktora, a te ekskurzije oni nazivaju studijska putovanja, itd. To treba hitno zabraniti i tu je odgovornost Ministarstva prosvete i svih direktora škola. Nije ni Ministarstvo turizma nevino, ni ministar Ljajić. Neki dan je Ljajić kazao da je rešenje da se uvedu bankarske garancije za turističke agencije, ali ako bi se to uvelo mnoge agencije ne bi opstale. Eto rešenja. Ali ministar zna rešenje, koje je jedino moguće, ali on neće da primeni to rešenje jer žali i bolećiv je za prevarante.

Ivica Šešelja

pre 5 godina

Tako je, ministre, mi roditelji ćemo da se igramo detektiva proveravajući agencije, a ti ćeš kao ministar za sve zadatke da se vrtiš u krug po ministarstvima i odmahuješ glavom. Za vreme dok su tvoji inspektori sedeli u udobnosti svojih domova, naša deca su bila prepuštena na milost i nemilost raznim hohštaplerima koji su ih, znajući da postoji problem, ipak odveli 3000km od kuće u izvesnost problema uništavajući im ideju o zajedničkom provodu na verovatno prvom samostalnom letovanju. Misliš li da ste dobili 106 dece koja ce sutra hteti da žive u sistemu koji stvarate? Ne, dobili ste 106 ogorčenih mladih ljudi koji će ovo pamtiti dok su živi. I tražiće nadoknadu za propušteno. Na žalost, vi niste ti koji mogu niti hoće to da obezbede. Na nama roditeljim je da od njih stvorimo zadovoljne i srećne mlade ljude bez obzira na probleme u kojima živimo. Kad budeš shvatio, ministre, da je to i tvoja dužnost, možda ćemo krenuti napred, bez obzira na to što nam je i sada najbolje nego ikada ranije.

crni bombarder

pre 5 godina

Zamena teza kao i uvek. Gradjani ne treba da poveravaju,preispituju agenciju itd to treba da urade drzavne institucije. Vase je da proveravate, kaznjavate, hapasite i oduzimate licence a moje je da zaradim pare za odredjenu destinaciju ili da sedim kuci.

Naturizam

pre 5 godina

"...ne postoji društvena svest i da se zato dešavaju prevare."

Prevare se dešavaju zato što je ova naša država Republika Srbija jedna velika prevara. Društvena svest je floskula koja ništa konkretno ne znači u sistemu u kome je osnovna i jedina ideologija u tome kako da pojedincu, stranci i povlašćenoj grupi bude dobro, bez obzira na štetu koju zbog toga trpi većina građana.

CCCC

pre 5 godina

Za sve ovakve prevare: putnicima omoguciti da zavrse odmor/letovanje, drzava plati a onda prevarantu I njegovoj uzoj I siroj rodbini prodati svu nepokretnu i pokretnu imovinu na aukciji I pare nazad drzavi. Bas me zanima koliko bi u tom slucaju bilo prevara.

Hm

pre 5 godina

Prevare se dešavaju zato što je ova naša država Republika Srbija jedna velika prevara. Društvena svest je floskula koja ništa konkretno ne znači u sistemu u kome je osnovna i jedina ideologija u tome kako da pojedincu, stranci i povlašćenoj grupi bude dobro, bez obzira na štetu koju zbog toga trpi većina građana.
(Naturizam, 14. jul 2018 10:38)

Zapravo vecini gradjana je jedini cilj da njemu bude dobro, bez ikakve brige kakve su posledice po drzavu i ostale gradjane.
Posle kada djavo dodje po svoje, bude "drzava duradi nesto!".

Mile Pile

pre 5 godina

Nasa drzava ume samo da matretira gradjane ali ne i da ih zastiti. Fali ti 1 papir (nikako starii od 3 meseca), gde je pecay, otadzbina te zove na vezbu u 55. gosini zivota a ako se ne odazoves kazna, upravnici zgrada, nisi platio komunalije 1945 ... drzava se ponasa kao pijani muz, nespoaoban da radi, koji samo pine pi ceo dan a posle bije zenu i decu. E bas tako ...

Dalibor

pre 5 godina

Ovo se jednostavno moze resiti uvodjenjem obavezne rezerve, recimo uplatom na racun kod NBS (kao da se placa porez) u iznosu 100% od vrednosti putovanja. Rezerva bi se brisala po zavrsetku ture odnosno vracala agenciji u istom iznosu, osim u slucaju prevare. U tom slucaju, rezerva bi se blokirala dok traje postupak dokazivanja prevare i koristila za 100% obestecenje putnika.

Ovo bi ujedno odvatilo agencije i sprecilo da nicu ko pecurke.

Yuta, NBS, drzava, dobar IT sektor... sve sto nam treba imamo... samo treba se sedne i prica.

Momir

pre 5 godina

Drzava ti izda dozvolu za rad? Drzava te kontrolise i uzima porez? Ok prevario si me i unistio ljetovanje? Nikakav problem, prva klasa avion, Maldivi 10 dana, apartman 5* kad se vratim samo fiskalni odnesem u ministarstvo da mi refundiraju troskove a drzava neka ganja prevarante i neka od njih potrazuje pare. Radim ko konj da odem na more i da se odmorim te dvije jedine sedmice koje imam i sad ja kriv sto me izvarali lopovi iza kojih stoji drzava?! A ne, necemo tako, izvolite fiskalni pa vi to platite a pare uzmite od vaseg clana Yute.

Che

pre 5 godina

Sab i Fly Fly nisu uopste bile male agencije gospodine ministre, bile su medju 10 najvecih sta vise. To sto je plan da se sada nametnu dodatne dazbine agencijama iako postoje i dve vrste godisnjih polisa za ovakve slucajeve i inspekcija i Yuta, ali niko ne radi svoj posao, niti obavestava javnost ni o cemu nece promeniti sto ce te onemoguciti malom subagentu da radi u nekoj provinciji u Srbiji. Subagent, taj malo svakako prodaje tudji aranzman, znaci organizatore putovanja, zakupce smestaja morate uvesti u red, velike agencije, a ne male preprodavce, jer kada pokasite te male zbog nameta koje planirate za licence, depozit novca, aranzmani ce samo poskupeti i opstanak agencija ce biti samo jos tezi, gde ce se desiti jos ovakvih propadanja, a pritom usluga losija, jer ce putnici biti ograniceni u manjim sredinama i sirom Srbije na izbor kod manje agencija ili onih koji imaju svoje poslovnice u njihovom gradu. Turizam je totalno neuredjen kod nas, tj ta prodaja aranzmana, transferi po zemlji se vrse nelegalno, zakupi nemaju kontrolu, radi se sa svakakvim smestajima, agencije imaju hiljadu i jedno obavestenje kako nisu odgovorni ni za sta, novac ne vracaju kada se odustane iz objektivnih razloga i tako dalje, a vase resenje je da vratite propis iz 80-tih, depozit na racun, resenje od pre 30+ godina u danasnjem mnogoo dinamicnijem turizmu ce imati katastrofalan uticaj na isti.

Straus

pre 5 godina

...Ministar je apelovao na putnike da uvek imaju ugovor o putovanju i da ne pristaju ni na kakve priznanice da su uplatili neka sredstva, jer na osnovu ugovora mogu da se sprovode postupci...

Gospodine ministre vi ste omogucili prevarantima da bez ikakvog ulaganja
otvaraju kompanije. Sta su putnicke agencije ulozile u svoj biznis?
Telefon i neku sitnu kintu za oglase. A da ste im uslovili da moraju
deponovati dvadesetak hiljada eura koje im propada ako u slucaju prevare
varalice ne bi otvarale putnicke agencije.

ucitelj

pre 5 godina

To se moglo i očekivati od nastavnice istorije Snezana Martic koja je u saradnji sa jednim bivšim učiteljem organizovala sve ovo !

ja

pre 5 godina

Ma kako nema resenja? Sve iz vlasti treba da je sramota. Ako nema gotovinsko pokrice za taj novac ili je vec sklonio/potrosio novac od upkata, lepo im zaplenite i prodate svu imovinu i eto para. Pa da vidis da li ce opet nekom tako nesto pasti na pamet.

zekaa17

pre 5 godina

U ovoj drzavi uvek para za advokate. Dragi roditelji i svi koji ste prevareni otidjite kod advokata i naplatite svo ovo maltretiranje od agencija a i pogotvu od drzave koja je najvise kriva jer dozvoljava da iste funkcionisu i varaju narod.

Milos

pre 5 godina

"On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla i da li je nekome oduzeta licenca, ističući da je potrebno odvojiti žito od kukolja."

Pa država treba da kontroliše, zar ja imam vremena da proveravam ko ima licencu a ko ne. Nissm ja inspektor...za šta primate plate jaoooo zemljo

matori grobar

pre 5 godina

@CCCC isto bi bilo prevara. Da li misliš da je prevaranta briga za imovinu blize i dalje familije? Taj bi i njih prevario kada bi mu verovali! A i zasto bi neko ispaštao samo zato sto je neko koga nije birao da mu bude u srodstvu prevarant? I na kraju - zasto bi svi mi gradjani Srbije placali takve stvari? jer kad kažeš drzava treba da plati to znaci da svako od nas treba da plati svoj deo, zar ne?

Ivana

pre 5 godina

@Ljudi,nemojte ići sa agencijama.Imate Ryanair,Wizzair iz Niša,Temišvara,Budimpešte,a za smeštaj imate Booking,airbnb.Jeftinije je ili po sličnim cenama,sami se organizujete i nema problema.
(Dule, 14. jul 2018 13:24)

Svi su oni samo posrednici. Mi smo preko booking-a ostali bez smeštaja u Valensiji. Nismo deca, snašli smo se, booking je vratio razliku doplate. Ali za nikom poželeti...

pero

pre 5 godina

zna se ko je za odgovoran za ovo to je zakon o poslovanju turističkih agencija mene su isto izvaćarili za 600 e a rešenje je da tužim privatnom tužbom i to je to za tužbu taxa je 100 e advokat 100 traje mesecima i svaki izlazak advokata 70 eur itd na kraju utvrde da ste oštećeni i dobijete presudu i to platite 60 eur i taj neko nema da plati onda ide eventualno izvrsitelj koji košta 200 eur da bi na kraju kad nema šta da se naplati košta vas sve oko 600 eur i onih 600 e sto ste dali ukupna dubioza 1200eur svima lepo prevarantu , advokatu državi i izvršitelju a vama papir sa kojim možete da se slikate hahaha ovo je Srbija

Profesor

pre 5 godina

Aman kako je kriva profesorka? Da li bi iko normalan svesno odveo decu u prevaru i rizikovao posao? O čemu pričate? Stvar je u tome što ovde nema nikakve garancije da vas agencija neće prevariti! Možda i na papiru ima ali u praksi možete samo šipak da izvučete!
Inače hvala mojim profesorima koji su samostalno organizovali putovanja i pružili nezaboravna letovanja i zimovanja!

G

pre 5 godina

Pošto je sve "društveno" oteto u ovoj državi sad je došao red na privatno, prvo ovim "sitnim" prevarama a uskoro sledi i krupno...
Država da učini nešto pod hitno!!!

Divlji Zapad

pre 5 godina

1.
Da li ce vlasniku postojece agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti zakonom zabranjeno da dalje registruje bilo kakve pravne subjekte na svoje ime,imena clanova uze i sire porodice ne samo kao sledecu,narednu turisticku agenciju vec bilo sta sto ima veze sa preduzetnistvom ne samo u Beogradu vec bilo gde u Srbiji nakon ovoga?

2.
Da li ce vlasniku postojece turisticke agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti onemoguceno i zakonom zabranjeno da dalje raspolaze sredstvima od prevare i da li ce mu zakonom biti zabranjeno da kupuje i registruje bilo kakvu dalju nepokretnu ili pokretnu imovinu od pokradenih para na svoje ime,imena clanova uze i sire porodice?

3.
Da li ce vlasniku agencije kojoj ce biti oduzeta licenca za rad biti oduzeta bilo kakva licna imovina barem i 1% od iznosa za prevarene aranzmane koja je upisana na njegovo/njeno ime?

D1V1

pre 5 godina

,,Ministar Ljajić kaže da je postojeći zakon po evropskim standardima, ali da ne postoji društvena svest i da se zato dešavaju prevare."
Pazi ovu izjavu ministriste: imas zakon ali pored toga ti treba drustvena svijest, umjesto da jednostavno: primjenjujes zakon, i on ce da regulise drustvenu svijest, onaj ko je nema dobije takve kazne da ne moze nikada vise nigdje da radi taj posao i voala: ne treba ti drustvena svijest.

Igg

pre 5 godina

Izgubi licenciju i sutra isti covek otvoti agenciju B3R i nastavi sa istim poslom bez bilo kakvih problema. promenis jedno slovo, jedan broj i nastavi dalje !!! Zato nam i ide ovako !!!

Vlado

pre 5 godina

Ovo se moze resiti za cas, ako postoji volja - evo predloga : da je agencija u obavezi da u roku od 24h od prijema novca, isti dostavi ino partneru i izvod dostavi nadleznoj agenciji ministarstva koja ce pratiti zakljucene ugovore i njihovu koliziju sa uplatama ka ino partnerima....Time se izbegava ono sto rade skoro sve agencije - od novih uplata podmiruju stare dugove - tj. rade klasicnu Ponzzi shemu.

Elvir

pre 5 godina

10 000 EUR? Pa kakva je to garancija. To su ti cca 3 dobra letovanja. Agencija treba da garantuje bar sa deset puta vise, npr vise od 100 hiljada EUR bi bila neka garancija od cega bi moglo da se naplati i obestete klijenti. Uostalom, nema sta da izmisljate sisteme samo prekopirajte vec gotove iz Evrope. Kad god ste sami izmisljali, platili smo debelo (slova na tablicama, licne karte sa cipom bez cipa ... dopuni cega god se setis).

T

pre 5 godina

Ideja licenci je upravo da ne moraš da se raspituješ, već da znaš da je neka agencija iz struke odradila proveru umesto tebe. Čemu onda licence ako ja lično moram da proveravam agenciju?

Dragan

pre 5 godina

Građani da se tuže sa agencijama? Gde je tu država? Treba zapleniti svu imovinu i otplatiti dug građanima (sa kamatom), ostalo u budžet - za isplatu ostalih potraživanja građana od prevaranata. Ako imovina nije dovoljna da potkrepi sve troškove, država da isplati štetu građanima, a prevarante da tuži prevarante za ostatak duga prema građanima i za štetu nanetu državi. Ali svi ste vi povezani kao tanka crevca, lopuže. Srbija nikada neće biti ozbiljna država dokle god su šibicari na vlasti sa svojom šibicarskom familijom u biznisu.

Samo toliko

pre 5 godina

Doslo vreme da ti treba diploma Pravnog fakulteta da bi otisao na letovanje. Na sve strane prevaranti, diletanti...
(Vojvodjanin, 14. jul 2018 11:30)

Problem je u tome sto prevaranti odavno imaju diplome fakulteta, od pravnog u Kragujevcu pa do onog Tominog. Ni doktorati im ne fale, cak i preticu.

Garancija

pre 5 godina

Svaki vlasnik agencije treba da garantuje svojom privatnom imovinom prilikom odobravanja licence za rad i istu imovinu zapleniti u slučaju da dođe do zloupotrebe. Pa da vidim kako će onda da se ponašaju. A u uplate iskljucivo na račun u banci a nikako u ruke, sa tim da se podizanje gotovine sa računa onemogući samo prenos na trece lice (hotel, i sl)

dr.kadzija

pre 5 godina

A za primer ostalim vacarodima, da su obojica vec u mardelji? Fikus se toga ne bi dosetio? Ah da, prepisteni Meho, diplomata, je zajedno sa ovim u druzini?

Lili

pre 5 godina

U našoj zemlji,državi je posao da štiti državu!Interesuje me ko štiti građane?Da li je ova "demokratija" savršena forma birokratije,i sama sebi svrha?

zvocara

pre 5 godina

Kakvu svrhu ima proveravati ,pre polaska i uplate ,postojanje licence kada se sada vidi da to nije nikakva garancija. Napravite pouzdan sistem , sa pouzdanim informacijama i kao Drzave stanite iza toga. Dosta vise zajebancije.

Nikad sandzak-oduvek i samo RASKA

pre 5 godina

Rec LICENCA u Srbiji nema nikakav znacaj, jer se sve sredjuje i zavrsava preko poznanstava i koverti sa evrima.
Dok su svest i moral ljudi ravni nuli, nece nam pomoci nikakve licence...

Brica

pre 5 godina

Svaki vlasnik agencije treba da garantuje svojom privatnom imovinom prilikom odobravanja licence za rad i istu imovinu zapleniti u slučaju da dođe do zloupotrebe. Pa da vidim kako će onda da se ponašaju. A u uplate iskljucivo na račun u banci a nikako u ruke, sa tim da se podizanje gotovine sa računa onemogući samo prenos na trece lice (hotel, i sl)
(Garancija, 14. jul 2018 14:31)
To bi znacilo da se mora seci grana na kojoj se sedi od politicara,elite,biznismena,prevaranata...Preduzetnik odgovara sa svojom imovinom(uglavnom zanati,pausalci,trgovci)dok velike ribe osnuju DOO za 500 din,obrcu milione a garantuju sa imovinom firme kona vredi par hiljada din,naravno da postoje i casni izuzetci...

svetlana

pre 5 godina

JA da proveravam turističku adenciju,JA da proveravam EPS da mi ne pokrade struju,JA da proveravam dozvole kada kupujem stan,JA da proveravam da li je fakultet akreditovan...?Izgleda da ste svi vi kompletni idioti,kao što reče najveći od vas.

Darbo

pre 5 godina

Gospodine ministre treba da oduzimate imovinu prevarantima i obestetite putnike, i to odmah. A prevaranti su ti koji treba da tuzakaju državu sudovima. A ne oni koji su oštećeni u ovakvim slučajevima da se tuže sa prevarantima. Ubeđen sam da bi onda svi radili pošteno.

Fly Fly

pre 5 godina

Znaci Yuta sluzi za uzimanje para i prazna pokrica,a turisticka inspekcija i nema svrhu sem debelih inspektorskih plata i verovatnog tala sa agencijama. Cccc...zemljo Srbijo...

Covek po imenu Uve

pre 5 godina

Kakvo bre oduzimanje licenci, dok god se za ovakve uzasne prevare ne bude izricala visegodisnja teska robija ovo ce se stalno desavati!

Aleksandar

pre 5 godina

Znači pre nego što uplatim letovanje tražim da mi vlasnik agencije da kompletnu dokumentaciju firme na uvid pa licencu i još svašta nešto.Pa da li ste vi iz vlade normalni sa ovakvim izjavama.Zar ne bi država trebala da uvede neki red a ne da građani izigravaju detektive.Pa da li u ovoj zemlji Srbiji nešto može da bude normalno.

zabraniti skolovanje,spaliti knjige

pre 5 godina

e,tako i treba.Moj komsija,koji nije imao za koga da glasa,vratio se kao popi..n iz Grcke,izbacila ga gazdarica ,nisu joj stigle sve pare...Kaze,prevaranti na sve strane...I ne mora vise da glasa,prevaranti su pustili takvo korenje da ih niko,nikada nece smeniti.

achitwn

pre 5 godina

On je apelovao na građane i da se što više informišu pre odlaska na putovanje i uplate aražmana, da vide s kim imaju posla"Pa zar nije posao države da zaštiti svoje građane od prevara i prevaranata? Ovako lik će sutra na kevu da otvori B3R i cepaj dalje.Izgleda da je ovde država najveća prevara. :(
(niški letač, 14. jul 2018 09:39)
Poenta je da ocigledno nesto ne stima i da pre odlaska svako proveri direkno sa hotelim jel im aranzman uplqcen. Ako nije mnogo je lakse resiti se problema i vratiti pare nego se izloziti maltretiranju. Osim toga Kreditne kartice su 0 liability. Ja sam jednom prilikom vidio neku uplatu koju nisam prepoNao, zovnuo vizu napravio claim i odmah su mi vratili pare i pokrenuli istragu.

RigodoA

pre 5 godina

"Znači pre nego što uplatim letovanje tražim da mi vlasnik agencije da kompletnu dokumentaciju firme na uvid pa licencu i još svašta nešto.Pa da li ste vi iz vlade normalni sa ovakvim izjavama.Zar ne bi država trebala da uvede neki red a ne da građani izigravaju detektive.Pa da li u ovoj zemlji Srbiji nešto može da bude normalno."
Druze, ja izigravam detektiva od pocetka godine! Kada sam poceo da "skenitram" i "cackam" po "fajlovima" agencija! Putujemo, Boze zdravlja, sa još jednom porodicom, pocetkom septembra, u Grcku i ziv nisam! Privatna agencija iz Bgd-a, sa radom na Tasosu. Putem maila se "cujemo".

trn u oku

pre 5 godina

Novi trošak za letovanje: nađi ko agenciji vodi knjige i podmiti knjigovođu da ti podnese vanredni finansijski izveštaj o trenutnoj likvidnosti.

nn

pre 5 godina

Tip koji nam je pre 2 godine proda lazne avio karte i tako nas ojadio za par hiljada evra i jos napravio bar jos hiljadu novih troskova vezano za to, dobio je nakon 2 godine 6 meseci zatvora uslovno i da vrati tacno onoliko koliko je primio za lazne karte. Nista kamata, nista nadoknada ostalih troskova koje je napravio.
Presuda je evo vec neko vreme pravosnazna, a on pare ne vraca. I sad pokrecemo postupak prindunog izvrsenja, ali naravno o nasem trosku.

Mato Lovrak

pre 5 godina

Kakva oduzimanja licence, šteta reputacije ....šta priča ovaj ministar, ovo je privredni kriminal prema potrošaču dakle prvo sud, vraćanje para i još pride za pretrpljeno maltretiranje

Saša

pre 5 godina

Pa šta više reći kad kupite auto na auto placu (znači vlasnik ima firmu) auto je ocarinjen,ali vi prilikom prve registracije dobijete papir u MUP-u da ne može da ga otuđite 60 dana dok se ne izvrši provera Interpola.Ako se ustanovi da je kraden MUP Srbije vam oduzima auto a vi ste vlasniku placa već dali novac,pa što prilikom carine nije izvršena provera Interpola to jest kad je vlasnik placa uvezao automobil a ne kad je građanin već dao novac.
Da li je ovo negde u svetu normalno.Ovo je samo jedan primer a ima ih mnogo.

Key and Peele

pre 5 godina

dokle vise samo sa agencijom? zabranite rad vlasniku i svima koji upravljaju njome, direktoru, klincu, palcu, i naplatite licnom imovinom.

dakle, menjajte sramno nesavrsen zakon jer od oara mnogo vise bole reaursi ulozeni u putovanje: zrtvovanje kalendara da se sve udesi, uticaj na kalendar ostalih obaveza, a najvise nada u putovanje.

Petrijin venac

pre 5 godina

A ostavka kao moralni cin veciti ministre u svim rezimima ?? Sta bi sa Mehom dugoprstim ? Jer mislis da smo zaboravili Mehu ?!

Mina

pre 5 godina

Aman ljudi i botovi, Yuta je poslovno udruzenje turistickih agencija koje zivi od clanarine i ima 3 zaposlena. Ne mogu oni da kontrolisu rad agencija, niti su sve njihove. To mora da radi drzava kao i u svim drugim oblastima. Zasto se svim ovim prevarama ne bavi privredni kriminal kad se ovde okrece vise para nego u bilo kom drugom biznisu? Zasto njih pokriva osiguranje i niko ih ne hapsi? Zasto svako moze da otvori agenciju? Ostavite se vise Yute, ne dao vam bog da vas agencija prevari, onda cete biti srecni ako je njihova jer cete (kao ja prevarena) imati kome da se obratite da vas vrati kuci.

djordje

pre 5 godina

Ovo je "LIk i Delo" poslovanja u Srbiji.
Ministri se goje i množe,sudstvo neefikasno,ako je danas prevario,sutra može da otvori novu agenciju zvučnog imena.
Ne razumem samo zašto je državi dobro da se tako radi.A dobro je,jer se godinama ne menja.

Mare Kenpes

pre 5 godina

Kakva je to kazna "oduzimanje licence"? Pa to je smešnije od nanogice. Za ovo treba da se robija i da se obavlja društveno koristan rad. Da se izvode ovi lopovi ma ulice grada da skupljaju pikavce rukama leti na 40 stepeni, svaki dan. Da čupaju ručno korov pored puta. Da čiste rečna korita od nanesenog đubreta. Da skupljaju na deponiji plastične poklopce za reciklažu. Toliko toga ima da se radi, a vi ćete banditima da oduzimate licencu? Nema ni 0,1% inspektora koliko ima lopova u ovoj zemlji.