Četvrtak, 12.07.2018.

09:00

ANKETA: Može li Hrvatska da postane svetski šampion?

Izvor: B92

ANKETA: Može li Hrvatska da postane svetski šampion? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Miki1

pre 5 godina

Meni su se Hrvati pokazali do sad kao najstabilnija i najagresivnija ekipa koja tokom celog prvenstva ide na pobedu i gazi do poslednjeg daha. Uz to ima majstore, one prave ne nabedjeni, i ti najcuveniji ginu za svaku loptu, sve u svemu nekako su kompaktni i deluju jako. S druge strane Francuzi odlicni, lepo igraju ali ponekad mi deluje da im dosta zavisi od inspiracije pa zato nisu nepobedivi.
Meni one ekipe imaju podjednake sanse, radujem se uvek kad autsajderi iz male zemlje koja nije fudbalska velesila dopru tako daleko.
Ovo ce biti poslastica

Ante

pre 5 godina

Realno, Francuska finalist EP 2016, i sad finalis SP, najbolja svjetska reprezentacija, bez sumnje.
Ne bi bilo pošteno reči da si "najbolji" na svijetu, a igrati s nekom drugom reprezentacijom.
Šanse su 60-40% za Francuze. Što je nevjerovatno dobra šansa za Hrvatsku, ali ipak me brine umor igrača, odigrali smo cijelu jednu utakmicu više nego Francuzi, a to je na turniru jedna od najvažnijih stvari. Šansa nam je da umrtvimo igru, a Subašić mora imati utakmicu života.
Svejedno, FINALE je san. Miljarde ljudi sad traže što je to Hrvatska :)

lumenarević

pre 5 godina

Gledam danas fb, naletim na neke slike nekih mojih poznanika/prijatelja gastarbajtera u Nemačkoj, gde gledaju sa hrvatima utakmicu sinoć, sa zastavama hrvatske i dresovima njihovih "prijatelja". Pa se pitam, a pitam i vas? Da li će ikada neki hrvat da izbaci sliku sa srbima, srpskim dresovima i zastavama našim na njima? Ja znam da neće. Možda će ti biti prijatelji, družiti se sa vama, jer pričate istim jezikom, ali to nikada neće sebi dozvoliti. Da me ne razumete pogrešno, ali kad nešto ne ide, ne ide. Samo me brine to što su srbi nacija čudna.

IGGY

pre 5 godina

Pred početak takmičenja dao sam Francuzima najviše šansi za vrh jer sam gledao prijateljsku Nemačka-Francuska 2:2.Kakva brzina,1,2,3,ko munje.Tu sam i dobro zaključio da Nemci nemaju pojma i da možda neće proći ni grupu.Jedino sam izdvojio Fr ali nisam reko da će biti prvaci jer mi se nešto učinilo da mogu i da izgube od bilo koga..S druge strane mislio sam da Hrvatska najverovatnije neće proći grupu pored Argentine i Nigerije a oni ih ubiše u pojam.Tu sam potpuno pogrešio jer me omelo njihovo igranje u kvalifikacijama a izgleda i da sam zatvorio oči na njihove promene i sjajno doigravanje sa Grčkom..Francuska je očarala "stavljanjem sjajne Belgije u džep" a Hrvatska borbenošću od 120%.

Ivan Cro

pre 5 godina

Može i nadam se da hoće. Ako budu igrali borbeno i hrabro kao i dosad sve je moguće. Ali ono što su činjenice je da je jedna država sa 4,5 mil.stanovnika došla do finala Svjetskog prvenstva u nogometu. Gdje su Njemačka, Portugal europski prvak, Italija, Nizozemska, Španjolska, Brazil, Argentina? Ovo je i dosad ogroman uspjeh! I zaslužili su dečki. Nakon 2008.i Turaka i 2016.i Quaresme u 118.minuti zaslužili su! I naravno da je lakše sad onima koji mrze Hrvatsku pričati o Vidi, o Thompsonu i Čavoglavama, o naravno opet "ustaškim provokacijama" nego da se kaže- bravo dečki, igrate odlično, i pametno! Ali dobro, onaj tko želi mrziti će uvijek za to naći razlog. Pozdrav i čestitke Noletu.

imaju li francuzi šansu je boje pitanje

pre 5 godina

A što ne bi mogli. Imaju prekaljen tim. Prošli sito i rešeto. Setite se da su Rakitić i Modrić bili u ekipi 2008. Da, u onom timu koji je nesrećno izgubio od Turske. Od tada do danas svašta su prošli. Igrali sa svim najvećim timovima sveta. Pobeđivali, gubili, radovali se, tugovali...
Ovo im je, verovatno, poslednja utakmica za reprezentaciju i to u finalu svetskog prvenstva.
Sa druge strane, Francuzi su mlad tim. Veoma talentovan ali sa prosečnim selektorom na klupi. Ne treba zaboraviti ni poraz u finalu pre dve godine.
Ipak, zbog velikog talenta koji poseduju imaju šansu da pobede jasnog favorita, reprezentaciju Hrvatske.

zoran

pre 5 godina

Неће знати шта их је снашло против Француза.
(Ненад, 12. jul 2018 14:04)

tako se govorilo i pre utakmice sa Engleskom .

Marsovka

pre 5 godina

Može i hoće, oni su želeli finale sa Srbijom, makar je to Rakitić izjavio - "Voleo bih finale sa Srbijom i mojim Krstajićem", ne sećam se da je neko iz orlića poželeo finale, makar i sa Hrvatskom.:)

Ненад

pre 5 godina

Немојте ме засмејавати. Довукли се до финала продужецима, пеналима, аутоголовима противника, грешком противничког голмана... Неће знати шта их је снашло против Француза.

kimi

pre 5 godina

na ovom prvenstvu je francuska igrala mozda najlepsi fudbal,ali hrvatska je bez ikakvog dvoumljenja igrala najborbenije.mislim da hrvati imaju veci motiv za osvajanje mundijala,to je ono,sad ili nikad.ako hrvatska osvoji bice to zasluzeno,a te price lak zreb,provukli se,laki protivnici to su gluposti sujetnih ljudi.u svakom slucaju,neka pobedi bolji. bi bi

santa justa

pre 5 godina

Naravno da moze. Rakitic, Modric, Brozovic, Kovacic, Perisic plus Rebic i Mandzukic. Jedino ih onaj Lovren moze ukopati ali nadam se da nece.

Oliver Kosta

pre 5 godina

Bice prvaci ako daju 110% kao i do sada. Igraju srcem kao i Meksiko samo sto znaju vise fudbala. Volim Meksiko a sada navijam za Hrvatsku zato sto su pokazali kaoo se bori za zemlju.

Komša

pre 5 godina

Ima Hrvatska šanse.
Finale.
Jedna lopta.
Okrugla.
Francuzi su odlični ali nije ni Hrvatska loša ekipa.Dobro ukomponovana,borbena,imaju onu dozu sportske agresivnosti ,naboja koju npr Belgija nije pokazala čak ni kada se vraćala protiv Japana (vidiš da žele,ali sve nekako rutinski ,hladno bez žara). Ni taktički ne igraju loše.
Fizički - 3 x 120 odlično izdržali.
Ne vidim ja da je tu Francuska preterani favorit (recimo 53-47).
Navijam za Francuze.
Očekujem dobru ,borbenu i neizvesnu utakmicu.

Vaše ime

pre 5 godina

Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Čitajuči komentare mislio sam da se ovakve gluposti pišu iz mržnje ali shvatio sam da je to iz neznanja.55% posjed lopte CRO,22 udarca na gol i od toga 7 u okvir a Engleska 11 udaraca i jedan u okvir gola i taj jedan je bio gol!!!!ne shvacate igru.Kad shvatite mozda nesto i osvojite.

misko

pre 5 godina

Velika vecina ovdje koja daje veće šanse Francuskoj ne rade to iz sportskih motiva, to su njihove želje, ko i malo razumije nogomet i prati zna da Hrvatksa u najmanju ruku ima 50% šanse i veće,Hrvatksa je kvalitetnija skoro u svim segmentima igre, ima iskusnije igrače, kemiju,zna da igra velike utakmice i ne zaboravite na fanatizam i nacionalni naboj koji će biti presudan.

Raky

pre 5 godina

Moze, naravno da moze....ali realno, iako je i francuska odigrala po prilicno lose protiv Belgije, ipak su kao tim nesto kvalitetniji od hrvata.

Emil

pre 5 godina

Najbolji su mi ovi nogometni stručnjaci sto od početka kazu,Hrvati neće proći grupu.Poslat će ih Danci kući,Rusi su domaćini,pa idu dalje,Englezi će ih odučiti od nogometa...pa sada Francuzi će im dati 3-4 komada...E pa sada je ono,najlošije prvenstvo ikada,sreća,sudac..imali sreće u ždrijebu..itd,itd..Nemojte da se brukate.Čestitajte na zasluženom,ogromnom,velikom uspjehu.Ostavite ljubomoru,zlobu,jal sa strane.Imajte na umu da u Hr nema stadiona(osim u Splitu) na kojem se može igrati nogomet.

Allez les bleus!

pre 5 godina

Realno teško. Ne pričam ovo zbog bilo kakvog političkog stava, već mislim da su Francuzi zreli za trofej. Izuzetno su kompaktni. Hrvati su imali dobar žreb i mučili se sa reprezentacijama koje nisu svetski vrh. Sada će prvi put igrati protiv reprezentacije koja ima jednako dobar vezni red. Francuzi su izuzetno disciplinovani i oprezni. Belgija i Urugvaj bukvalno nisu došli u priliku da ih ugroze. Na svakoj poziciji su jaki i baš deluju kompaktno. Hrvatska do sada nije imala takvog protivnika. Mada, to je jedna utakmica, sve je moguće, ali Francuzi su po meni favoriti.
(Đorđe, 12. jul 2018 10:14)

Upravo tako. Francuzi ce biti prvaci a Hrvati drugaci. Provlacili su se itekako i svi timovi sa kojima su igrali nisu bas neke svetske sile u fudbalu... Nema tu ni najmanje dileme. Ocekujem 3:0 za les bleus.

Ајде@

pre 5 godina

Добијте ово комшије Хрвати, па да нас онда зeзате све док се неко од нас не тргне и из ината уради то што сте ви урадили... Иначе не видим другачији начин да Србија нешто у фудбалу уради озбиљно.

Tatko na Martiana

pre 5 godina

(Марвин тхе Мартиан, 12. jul 2018 09:57)

Sine ti kad odvališ nešto onda baš odvališ haha! Kakve sad veze ima 91-va i 95-ta sa ovim uspehom hrvatske reprezentacije? Hahahahaha veliki si kompleksaš! :-)

beli real

pre 5 godina

Nema šanse, imali su mnogo sreće i sve prosečne ekipe kao protivnike, zato su se i provukli, protiv Francuza, teško.
(Kumo Kagyu, 12. jul 2018 09:04)
Kronologija komentara:

1.Provukli ste se s nigerijom, oduvat će vas argentina.
2.Argentina je raspad, prva jača momčad i idete doma.
3.Protiv onakve danske s eriksenom možete samo na sreću proć.
4.Puno sreće protiv danske, braća rusi to šalju doma.
5.Rusija raspad sistema, ne mogu centar proć englezi će ih toliko natamburat da se neće oporavit godinama.
6.E moj harry kane ne igra se tako, ove engleze bi i mi pobijedili. francuzi će im uvaljat bar 3 komada.
7. ...

Jel primjećujete obrazac? :)

LP

Baxuz

pre 5 godina

Ne mogu! Dace onaj panj Ziru dva gola. Tako to ide sa slovenskim ekipama. Ceskoj 96 presudio Birof sa klupe, Hrvatima 98 Tiram dao dva gola, iste godine Jugoslaviji Davic?! dao gol u nadoknadi. Na proslom.EP Hrvatima dao gol Kvarezm, veciti portugalski talenat. Nadam se da ce ovaj put Hrvati razbiti maler, a ako ipak izgube bar nek Grizman da gol.

nislija

pre 5 godina

Ne verujem da će se Francuzi opustiti i ovaj put i dozvoliti drugi put za redom, da izgube finale (od Portugala na EP) , od daleko slabijeg protivnika (bar na papiru).

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nazalost mislim da moze, pogotovo ako tekma ode u prekide, to je tajno oruzje Hrvata jer su vec 3 utakmice pobedili posle produzetaka.

Goran

pre 5 godina

Objektivno su Francuzi bolji, ali daleko od toga da Hrvati nemaju sansi jer je to sport, finale, jedan potez, jedan napad, menja SVE! Nas ceo savez, treneri i igraci malo da se ugledaju na Hrvate, kao sto Hrvatski kosarkasi treba da se ugledaju na nase.

nisam selektor u papučama

pre 5 godina

Mogu, ali FRA ima veće šanse, 60-40 otprilike.
Nego, pita me kolega iz Kanade, za koga navijamo (mi Srbi), odgovaram mu:

Budući da će nas komšije „odrati od zezancije“ narednih 500 godina (*1) izbor je lak :-)

(*1) jedini način da se ZAUSTAVI priča u stilu „mi smo bili prvaci... godine, a vi jok“ (*2) jeste OSVOJITI DVA PUTA World Cup, jer osvojiti JEDNOM nije dovoljno, priča će biti „mi smo to učinili prvi, a vi samo kaskate za nama...“ a za taj poduhvat, sa ovakvim menadžerima i pseudo-selektorima treba će nam bar 500 godina. Naravno, sve uz uslov da komšije ništa više ne osvoje, što je malo ... :-/ uslov.
(*2) džaba svi vaterpoli i košarke, odbojke... spram fudbala sve je n-ta liga
(*3) meni je lako, ja sam poživeo dosta, izdržaću ovo što mi je ostalo, ali našoj deci, ma unucima naših unuka će OD ROĐENJA „skakati po krkači“ čim se sport pomene ;-)

No, ako je za utehu, u ovom slučaju biće „svakom po zasluzi“ – pošteno! Naši su prošli i igrali – taman koliko su i zaslužili.

Za B-92 dodajem:
Nije Brih zavukao golčinu sa 25m, i nije Brih u 80-om minutu napravio zamenu i razbucao odbranu... Volim ja i Kolarova i Baneta, čak i SMS-a, ali onaj ko je došao u finale, je to i zaslužio, a onaj ko je ispao u grupi, takođe je zaslužio baš toliko i tako.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Sinoć su Englezi izgubili u prvom poluvremenu. Voditi 1 0 a zatim imati onolike šanse i polusanse uglavnom se vrati kao bumerang.
Hrvati celo poluvreme plivali a Modric napravi faul za gol i sa loptom bio u svađi .Sudija ih jos nagradio bez žutog. Ona visoka noga bi svakome bila suđena.Sreca prati hrabre.Drugo poluvreme od nekog 60min Englezi potonuli.Fizicki i psihički. Oba gola su dokaz.Dva otpatka koja se normalno iznose oni su dobili golove.Od prvog gola do kraja Englezi su izgubili utakmicu.Kako i zašto oni to znaju.Mada trener je kriv.
Hrvati vođeni odličnim Dalicem i verom u sebe i srećom koja ih prati došli su u finale.
Finale je 50 50.Odbijena lopta ili greška sudije ili šut dana odluči utakmicu.
Francuzi znaju od početka šta žele.
Hrvati u šansi koja je jedinstvena.
Nema tu favorita

Sasa

pre 5 godina

valitet na strani Hrvata. Predobra im je generacija, a imaju i gomilu mladih.
Nisam odusevljen, ali oni se jedini pitaju u finalu.
(Dusan, 12. jul 2018 10:17) # Link komentara

Ti nisi svestan toga sta pises, zato tako i pises, jer su francuzi timski i individualno kvalitetniji i od Belgije a kamoli hrvatske.

marko

pre 5 godina

Французи су доста млади, и искусни и прекаљени. Французи ако дају први го, онда ће мало да се понесу и истовремено и уплаше победе. Ови су већ показали да знају да се ваде, кренуће да бију ове младе Французе, умуљаће им некако го и онда су Французи готови. Ако судија дозволи оштрију игру мислим да су Французи исто готови. На жалост има аргумената да Французи изгубе, и ако су објективно квалитетнији појединци. И Енглези су исто тако имали млад тим и објективно бољи па изгубише. Скоро сам сигуран да после нежељеног победника престајем да гледам фудбал, јер се испоставља да као и у кошарци да је новац победио. Важнија је Лига шампиона од домаћих лига и Мундијала, главни играчи свој максимум у сезони оставе у клубу, тј у две две до три лиге. Важније је Роналдово потписивање уговора од Мундијала.

Riječanin

pre 5 godina

Srboljube nisi u pravu jer Mamić nije prevarant pa čovječe on je stvorio te igrače.Modrić nikada nebi uspio da nije Mamića.Zbog njega navijam za Hrvate a poslije ovoga uspijeha bit će im premija ako se pladiraju na neko natjecanje.

Srboljub

pre 5 godina

I te kako moze.Odlicno ukomponovan tim sa selektorom koji je znao sta hoce i kakvu taktiku protiv svakog protivnika da napravi.Oterali prevaranta Mamica i eto uspeha. Za uspeh ekipe je 60% igraci a 40% strucni stab.Tih 40% Srbija nije imala.Mi kada budemo oterali mesetare,menadzere i budemo doveli selektora znalca mozda i mi napravimo uspeh.Srecno Hrvati

Laky

pre 5 godina

Mislim da imaju samo jos jednu utakmicu.Verovatno ako pobede necemo gledati predaju pehara i samim tim nemaju nikakvu sansu da to vidimo.

Đorđe

pre 5 godina

Realno teško. Ne pričam ovo zbog bilo kakvog političkog stava, već mislim da su Francuzi zreli za trofej. Izuzetno su kompaktni. Hrvati su imali dobar žreb i mučili se sa reprezentacijama koje nisu svetski vrh. Sada će prvi put igrati protiv reprezentacije koja ima jednako dobar vezni red. Francuzi su izuzetno disciplinovani i oprezni. Belgija i Urugvaj bukvalno nisu došli u priliku da ih ugroze. Na svakoj poziciji su jaki i baš deluju kompaktno. Hrvatska do sada nije imala takvog protivnika. Mada, to je jedna utakmica, sve je moguće, ali Francuzi su po meni favoriti.

deny

pre 5 godina

Kako god finale završilo - Francuska je trenutno najkompletnija ekipa na svijetu i to je činjenica. Ali, ovo je finale SP-a, jedna jedina utakmica, u takvoj utakmici imati igrače koji itekako znaju kako se osvajaju trofeji -Modrića, Rakitića (strijelac u finalu LP-a), Mandžukića (strijelaca u dva fdinala LPa sa dva kluba) - može biti itekakva prevaga. Mbappe je budućnost nogometa, ali Modrić je osvojio 4 lp-a i kakva god rezultat bio -nece stati. Da li se isto može reći za Pogbu ili Mbape-a pitanje je.

Ima nekih elemenata koji su na strani Hrvatske, već spomenuto iskustvo velikih utakmica i dobijanja istih te vezni red sa Modrićem i Rakitićem (Francuski sa Pogbom, Kanteom je isto fenomenalan, ali imati 33 i 32 godine je u ovakvim utakmicama svakako prednost).

Kako god -Francuska je (blagi) favorit, imaju ukupno gledajući najbolju ekipu na svijetu, ali Hrvatska definitvno ima šanse i ima i nekih prednosti na svojoj strani.

Ultimate draft

pre 5 godina

Ne mogu da znam sta ce biti, ali mogu da primetim sta je bilo.Hrvati sinoc vode a igraju presing na protivnickoj polovini, sutevi prema golu, posed, znaci mogla se videti dominacija i kvalitet u skoro svakom trenutku utakmice.Svakog Srbina pomalo pece taj njihov plasman (i to ne bez razloga), pa nismo bas realni u sagledavnju situacije i oceni njihove igra.Jednostavno nadjite utakmicu sa svajcarcima i vidite nasu filozofiju, pa vidite njih...posebno sinoc.Uzivajmo u sportu, danas oni-sutra mi, kosarka, vaterpolo, tenis...pa i taj fudbal nam mozda krene jednog dana kada se opametimo, jer nam samo pamet fali a kvalitet znam da imamo.

BOK

pre 5 godina

francuzi su dobili isto "nikad gore" argentince, igrali 0-0 s "prosječnim dancima" i urgvajce bez cavanija iz prekida ili možda danci i argentici postaju puno bolji kad igra netko drugi s njima

Strucnjak

pre 5 godina

Prema mnogo minusa koje dobivaju oni koji su protiv hrvata, izgleda da na portalu
vise glasaju hrvati nego Srbi. Verujem da Francuska prema kvaliteti dobrih igraca
treba svakako pobediti!

hgfds

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci. 
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Koji Grci bre..Grci su igrali bunker i na kontre.

warlock

pre 5 godina

Nisam im davao mnogo sanse protiv Francuza, me]utim, posle onog trcanja i fighta sinoc, mislim da mogu, ali moraju da odigraju svi kao nenormalni, svi do jednog!

Razmisljam da odem kod priatelja u ZG da odgledam to!

Oni kao sampioni i Djokovicev trijumf bilo bi bas ono..puno srce za nas meleze!

Kom obojci a kom opanci

pre 5 godina

U finalu je sve moguce. U finalu nema favorita. 11 protiv 11 pa ko ima vece srce.
Samo da mi je staviti onu zvjezdicu iznad grba na dresu- e to je neprocjenjivo! Onda slobodno svi mogu kopacke okaciti o klin!
Lijep pozdrav svima!

Митар пфк

pre 5 godina

Да нису у за Енглезе напакованом костуру жријеба , одавно би били елиминисани..Уз свакако честитке , ипак је финале мундијала велико достигнуће!!

комша

pre 5 godina

Створили су тим који се дуже време јако добро познаје. Тим им не одређују менаџери и фсс већ селектор. Жељу имају, то смо видели. Играју до краја и нападају кад год добију лопту. Опет са друге стране је сјајна Француска која је одморнија. Навијам за сјајан фудбал у финалу и нек победи бољи. Ко год да освоји, заслужио је приказаним на овом првенству.
А нама нек буде за наук да треба да стварамо екипу пар година, без утицаја менаџера. Мада тешко, јер нам је фудбал пун корупције као и све остало у држави. Честитам Хрватима на овом историјском успеху. Пласирати се у финале је јако тешко за једну малу земљу. То су успели још само Холанђани.

Drakče

pre 5 godina

Stvarno su sjajni ali mislim da je Francuska uz Belgiju daleko najviše prikazala i žao mi je što Belgijanci nisu u finalu. Ne verujem da će preći Francuze, ipak Francuska je jača od Engleske i to dosta.

Bela vrana

pre 5 godina

Plus ODNOS PREMA DRŽAV. ANKETA KAZE DA VISE OD 30 ODSTO STANOVIKA NE ZNa NI RECI HIMNE. Tacka.
(mladen, 12. jul 2018 09:24) # Link komentara
Pa svi su znali reči himne "Hej Sloveni" jer je značila nešto, pa su joj opet na kraju zviždali. Budući da nema Boga niti ima pravde na ovom belom svetu, zato ljudi ni ne mogu da zapamte tekst himne.

AlCapo

pre 5 godina

Treba realno reci da su imali puno sreece, jos od prve utakmice u grupi, do razresenja u njihovom delu zreba knock-out faze. Nigerija i Argentina su ih castile za vodece golove. Rusi su im sklonili Spaniju, dve utakmice su prosli srecno na penale, i konacno u polufinalu su dobili znatno slabiju Englesku, gde je uz kalkulacije mogla da dodje i Belgija.

chombe

pre 5 godina

Ne znam cemu tolika halabuka oko Hrvata kada su oni objektivno bili jedan od favorita, za sve one koji donekle poznaju i prate fudbal. Takodje, to vazi i za Francuze koji su sigurno najtalentovanija reprezentacija uz Belgiju. Brazilci nisu imali srece, pa su ispali, ali oni su u principu igrali najtecniji fudbal. Izvesnu prednost dajem Francuzima zbog paklenih igraca koje imaju, ali ne bi bilo nezasluzeno i da Hrvati budu sampioni. Nikakvu ljubomoru nemam prema Hrvatskoj, naprotiv, njihov uspeh moze da pokrene region u raznim pravcima, ne samo sportskim.

Luka

pre 5 godina

Znam da mnogi Srbi navijaju protiv Hrvatske zbog cistog sportskog rivalstva, a ne zbog politike. Ali ne morate se bojat da ce ovaj rezultst ugrozit dominaciju srpskog nogometa na Balkanu.

Ja kao Hrvat sam svjestan da Suker nije bio klasa kao Piksi, Ciro Blazevic i Dalic se ne mogu mjerit s taktickim znanjem Antica, a Modric nikad nece vrijediti 150 milijuna eura kao SMS.

cinober

pre 5 godina

Slažem se da je Francuska favorit, imaju granitnu momčad koja uopće nema slabih mjesta. No, nogomet je vrag, a pogotovo finale svjetskog prvenstva, tko zna što tu može biti!
Nakon ranog vodstva Engleza i cijelo prvo poluvrijeme činilo mi se da smo zalutali u polufinale i sretno se provukli protiv Danaca i Rusa... no onda su momci pokazali da stvarno znaju igrati izvanredno i narugali se mojem defetističkom razmišljanju! Tako da vjerujem da možemo biti prvaci svijeta! Šansa definitivno postoji i nikako nije zanemariva!
Hvala svim dobronamjernim i objektivnim srpskim komentatorima na ovom vašem sajtu, a onima koji nas teško podnose (ili uopće ne podnose) poručujem da ima jako puno Hrvata koji navijaju za vas u košarci i drugim sportovima (osim kad igrate protiv nas) i koji žele samo normalne međuljudske odnose.

Sportski pozdrav!

VladoBG

pre 5 godina

Na pitanje moze li je odgovor moze.
Jer finale i jedna utakmica pa je sve moguce.
Ali da ste pitali ko ce osvojiti SP odgovor je FRA.
Realno su jaca ekipa.

Hannibal

pre 5 godina

Niti sam nacionalista, niti mrzim bilo koga, ali primecujem da se srpsko javno mnenje deli na one koji opsesivno obozavaju selekciju Hrvatske i one koji ih bezrazlozno mrze. Ne spadam ni u jednu od pomenutih kategorija, vec duboko verujem da ekipa koja regularni tok tri poslednje utakmice u knockout fazi takmicenja zavrsi nereseno - ne treba da bude sampion sveta. Francuzi su pokazali bolju igru po svim mogucim parametrima, Grizman i M'bape su svakako ispred Modrica i Mandzukica, igraju lepse i efikasnije...Hrvatska je ucinila podvig samim plasmanom u finale i svaka cast na tome. Zavrsice turnir ispren neuporedivo boljih selekcija poput Belgije, Brazila, Spanije, Portugala, Urugvaja...cak i Argentine, koju su dobili u grupi. Ne, Hrvati nisu novo svetsko cudo, vec solidna selekcija koja igra cvrst fudbal i koja je imala puno, puno srece na prvenstvu. Da, i odlicnog golmana, eksperta za penale...
Sto se mene tice - navjijam za Francusku u finalu, prosto zato sto je na prvenstvu pokazala da je bolji tim!

Georgije

pre 5 godina

Tesko. Francuzi tacno imaju lek za pozicije na kojima su Hrvati najjaci u vidu Pogbe i Kantea. Plus su najspremnija fizicka ekipa na prvenstvu i igraju protiv ekipe koja je igrala 3 produzetka. Ali i finale je ogroman uspeh, pritom mislim d's Hrvati imaju vece sanse od ipak neiskusnih Engleza

znanje-imanje

pre 5 godina

Da, iako slabija. 30%. Da - ali nije bitno!
Teško je razumeti da se neko mnogo godina loži na fudbal. Ono malo što sam video ovaj SP to je isti pregaženi a naročito samo-pregaženi sport. Čak su i "najbolje" sudije kao onaj Čakir bezveze! Svi timovi igraju nekog Muslin-Murinja a makar na penale neko mora da prođe. I mi smo eto tako prošli kvalifikacije u očajnoj grupi - e pa na sličan način samo klasu bolji i Hrvati dođoše do finala. A mogli su ili Rusi ili Španci ili bilo koji već Indijanci - lutrija. Zaslužili su finale ali ne što su zaista uigrani, motivisani, požrtvovani, psihološki otporni itd. Ne, oni su tamo objektivno iako to nisu zaslužili - samo su manje ne-zaslužili od ostalih!
Ali - šta je na SP bilo da se vidi? Čak ni ako neko ima Azara ili Neimara ne znači mu bog zna šta. Najbolji (gori) dokaz su ti redovni bljeskovi tipa Grčka i Vels euro ili eto sad ni-ka-kav tim Engleske umalo u finale - pa oni su skoro slabi kao mi! Toliko nemaju sredinu da je morao nazad Dele Alija van svoje pozicije! Ovaj koji menja jednog beka Vardijem - u trenutku kada drugi napušta igru povređen a više zamenu nemaju, koji smehotres! Ovaj je SP dobar samo za Putina i Tompsona.
Fudbal je umro nastupom i zločinom nemaca sa krvnim dopingom, pogreb mu je bilo Brazil-Italija SP u Španiji. Svako iole normalan je svakako pre gledao izuzetan meč Nadal - del Potro. I tenis isto godinama uništavaju ali tu se ponekad ipak zalomi nešto ovakvo. U višestruko skrljanom fudbalu više ne verujem.

aca

pre 5 godina

Tesko.. Bas tesko.. Ipak je Francuska Francuska.. Pozadi imaju strasnu odbranu Ernandez Varan Umtiti Pavar, to je odbrana koja ce igrati i na naredna dva SPa, ispred njih jednog Kantea od koga se ocekuje da "uhapsi" bar jednog Hrvata i ako uspe pola su posla zavrsili i imaju jos Pogbu Grizmana i po meni Mbapea, po meni previse previse dobrih igraca za Hrvatsku..

I odlicnog golmana, to smo videli i u finalu..

Mada i Hrvati igraju sve bolje i bolje kako turnir odmice, nenormalno mnogo veruju Dalicu, rekao bih s pravom, ma igraju ljudi kao u transu, ali eto zbog ovih stvari rekao bih da ce biti za Francusku 2:1 ili 1:0..

Ne znam kako ce ih i da li ce uopste Hrvati probiti - ta fantasticna odbrana + Kante pa i Pogba ispred njih, bice mnooogoo tesko Hrvatskoj, maksimalno ce im dati jedan pogodak, a ne bi me iznenadilo i da ne postignu nijedan tj da Trikolori sacuvaju svoju mrezu i u tih 90 minuta na ovom SP-u.

JPR24

pre 5 godina

Da je neka druga ekipa u finalu, a ne Francuska, moguce. Sa Francuzima, tesko. Ne nemoguce, ali Francuzi su takticki mnogo bolji od Engleza na primer, kamoli od ostalih, odbrana im je izvanredna, o golmanu ne treba trositi reci, a u napadu, iako nemaju klasicnog centarfora u formi, opasnost dolazi za svih strana. Umor, pak, ne treba spominjati. Kad dodjes u finale, sve to ide u zaborav, adrenalin radi svoje...

catboy

pre 5 godina

morate da znate da je lopta okrugla i da moze daleko da leti...uz sve znanje potrebno je i malo srece.
Naravno da mogu postati prvaci sveta u fudbalu...u sovinizmu na zalost vec jesu.

pera kojot super genije

pre 5 godina

celo prvenstvo navijam protiv hrvata, tako ce biti i u finalu.zasto da menjam nesto sto im daje rezultate? mozda ne navijam za njih ali nisam ni zlonameran.

mladen

pre 5 godina

Kvalitet plus FANATIZAM. Hrvati igraju dajuci do znanja da m je ovo VISE OD IGRE. Spremni su da rizikuju povrede i gubitak unosnih ugovora. Odigraju dva meca po 120 minuta i onda u drugom poluvremenu sa Englezima odu na vidsoki presing i sve tako do gola. U takvom stanju dti i ne primjecues da si umoran. Plus isklustvo i cinjenica da 11 igraca igra u ozbljnim i velikim evropslim timovima. Kod Srba je nestom slicno retkost. Pokazali su je donekle kosakrasi na SP 2014 kada su u eliminacijama uzeli sve pa u finalu izgubili od SAD. Hrvati dobijaju tim spojem iskustva i odluke da grizu i "jedu travu". Dobili su sve pojedinacne duele i potpuno potisnuli zbunjenu gospodu sa Ostrva. Sa Francuzima imaju sansu, jer ih drzi MOTIV. Ako on bude odlucivao - bice eprvaci. Francuzi imaju kvalitet - to nije sporno. Ali, da li zele titulu koliko i HRvati? A na sta lici srpski fudbal, mendzerski raj, mogli ste da vidite u mecu Zvezde i Estonaca. Jad i beda. Nabeđeni milioneri nisu sutnuli u okvir gosla. Njih ne vode etreneri vec menadzeri. Plus ODNOS PREMA DRŽAV. ANKETA KAZE DA VISE OD 30 ODSTO STANOVIKA NE ZNa NI RECI HIMNE. Tacka.

schlosenberger

pre 5 godina

Mog i verovatno hoce. Pojedinacno mnogo iskusnija ekipa, njihovi najvazniji igraci su igrali desetak raznih finala, pobedjivali, a ostali posteno rade svoj posao. Samouvereni su, ‘mrtvi ladni’ i ne plase se. Ne navijam za njih, ali sam realan.

fcrs

pre 5 godina

(Karaburac, 12. jul 2018 09:17) Objasni nam molim te koja je sličnost u igri Hrvatske i Grčke? Dve totalno suprotstavljene koncepcije, napadačka i odbrambena!

Tito

pre 5 godina

Nema dileme, imaju dobru ekipu. Jedinstvena prilika da osvoje titulu a nama neka je pouka da se selektor koji je izborio plasman na prvenstvo ne smenjuje.

вујке

pre 5 godina

зашто сензација? па они немају тим, они имају тимчину. погледајте у којим клубовима играју њихови играчи и какву улогу имају тамо. ово уопште није сензација.

marko

pre 5 godina

@Karaburac, 12. jul 2018 09:17

Vidim, ti si veliki stručnjak, i mnogo se razumeš u fudbal.
Objasni meni laiku sličnosti igre Grka pre 10-ak godina i Hrvata danas.
Taktiku, posed lopte, broj udaraca prema golu.
Hvala.

čestitke

pre 5 godina

ne može, eksperi sa sportkluba su objasnili, da se igra ponovno bile bi druge momčadi u polufinalu...tada bi vjerovatno srbija bila prvak, tako da srbija 1 titula a hrvatska zasad samo finale..

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Зашто не би могла када је већ у финалу? Ако су победили једну Аргентину, Енглеску и домаћина Русију, могу и Француску. Мени репрезентација Хрватске никада није била нешто нарочито интересантна (осим оне са светског првенства 1998), али волео бих због ових патриЈота, русофила, ЕУскептика да постану прваци света и да подигну "Златну богињу". Да им запуше уста већ једном са оним причама о Атини 95-е и Баријем 91-е.

miodrag

pre 5 godina

Redakcijo b92 lose ste postavili pitanje, nepravilno. Ono bi trebalo da glasi: Da li ce , po vasem misljenje, Hrvatska postati sampion.....ovako, kako ste vi postavili pitanje, svako bi trebalo da napise DA. Jer ako je neko vec stigao do finala apsolutno zasluzeno, moze i da pobedi u tom finalu....ali da li ce , to je vec drugo pitanje....objektivno sanse su 60:40 u korist Francuza, oni nemaju slabog mesta a Hrvati su u odbrani tanki i + neki igraju tako da su vrlo blizu crvenog kartona.

vlado

pre 5 godina

Mi ne treba da gledamo u tudja dvorista, vec da se okrenemo sami sebi. Moramo napraviti totalnu reorganizaciju fudbala, menjati koncept igre, mentalitet, napraviti sistem i rezultat ce doci. Imamo dobre igrace ali nemamo tim, zato je potrebno dovesti selektora koji gaji ofanzivni fudbal, neko ko ce od svakog pojedinca izvuci 110 posto. Ne treba da se opterecujemo uspesima drugih reprezentacija, vec da mi tezimo ka uspehu. Ovo govorim zato sto duboko verujem, pozdrav.

Kiza

pre 5 godina

Realno Francuzi su bolji. Hrvati nisu igrali protiv ozbiljnog tima, igralin su protiv ocajnih argentinaca, slabih danaca, rusa i engleza, francuzi ce im biti prvi ozbiljan protivnik. Drugim recima frncuzi pobedjuju.

Karaburac

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!

zeljko

pre 5 godina

Prvo Zelim samo reci da hvala susedima na podrsci!!


Kratko cu se samo nadovezati, potpuno je nebitno pobijedili ili izgubili
U finalu smo

Pozdrav iz Zagreba

( jos se slavi iako je vec novi dan)

Filip21

pre 5 godina

Sramota me je kad vidim da ih neko naziva komsijama. Isti ti ceo zivot mrze srbe i da je situacija obrnuta ili da je rec realnije o drugom sportu nekom nikad ne bi podrzavali nas. Iskreno se nadam da ce Francuska lagano osvojiti

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Ne bi bilo nepravedno ako bi izgubili jer su na papiru Francuzi bolji, ali Hrvati su spalili sve papire na ovom prvenstvu i nemaju namjeru da se povuku. Prolazili su na penale i imali su srece, ali s razlogom se to desava bas njima, a ne bilo kome drugom. Igraju hrabro, a hrabre prati sreca, a ne kukavice i gubitnike.

Užas je moja furka

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Hrvati igraju kao Grci? Jel se ti to šališ ili misliš ozbiljno. Na EP 2004., Grci nijednu utakmicu nisu imali posjed lopte preko 40%, postigli su golova koliko Hrvatska samo u grupnoj fazi i većinu utakmica igrali su bunker. Hrvatska svaku utakmicu dominira u posjedu, broju udaraca na gol, broju kornera, broju pretrčanih kilometara, a o bunkeru da ne govorim. To Hrvatska nikada nije igrala niti će igrati.

nikola

pre 5 godina

ljudi ne znam zasto se ovo predstavlja kao neka senzacija ??? Hrvati imaju mozda najacu sredinu na svetu dobra krila vrhunskog napadaca, dobrog golmana i vise nego solidnu odbranu ovo nije senzacija uopste ekipe koje su do sada izbacili su realno slabije od njih.... Senzacija bi bila da smo mi u finalu sa timom koji imamo ovo nije uopste.... U finalu dajem blagu prednost francuzima zbog iskustva igranja u finalima(EURO2016) i zbog po meni najkvalitetnijeg igrackog kadra na svetu..

dragan

pre 5 godina

Igrace mnogo opusteniji od Francuza i po meni su favoriti u finalu!Mozete braniti jednog vrhunskog igraca,ali Hrvatska ima 5-6takvih,igraju sve-prednje vezne,zadnje,daju golove,odbranu,presing...

Vuk

pre 5 godina

U svakom slucaju svaka im cast ali?!Treba da pobedis Dance,Ruse ,Engleze da bi dosao do finala ,malo je sreca umesala prste ,a sta bi bilo da su naleteli na Belgiju ,Brazil,Francusku,Urugvaj ?!?!?Da ponovim svaka im cast ,nije mala stvar osvojiti drugo mesto ...

Marko

pre 5 godina

Omjer snaga je skoro pa identican kao u rukometu. Koliko je Fran. bolja od Hr. u rukometu toliko je trenutno u nogometu. Vec dugo nisam vidio toliko dobru ekipu poput Fran., mislim da ce dominirat slijedecih 4-8 godina. Hrvatska ako odigra najbolje sta moze + sreca, mozda uspije, ali realno Fra. je veliki favorit.

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Ne bi bilo nepravedno ako bi izgubili jer su na papiru Francuzi bolji, ali Hrvati su spalili sve papire na ovom prvenstvu i nemaju namjeru da se povuku. Prolazili su na penale i imali su srece, ali s razlogom se to desava bas njima, a ne bilo kome drugom. Igraju hrabro, a hrabre prati sreca, a ne kukavice i gubitnike.

mladen

pre 5 godina

Kvalitet plus FANATIZAM. Hrvati igraju dajuci do znanja da m je ovo VISE OD IGRE. Spremni su da rizikuju povrede i gubitak unosnih ugovora. Odigraju dva meca po 120 minuta i onda u drugom poluvremenu sa Englezima odu na vidsoki presing i sve tako do gola. U takvom stanju dti i ne primjecues da si umoran. Plus isklustvo i cinjenica da 11 igraca igra u ozbljnim i velikim evropslim timovima. Kod Srba je nestom slicno retkost. Pokazali su je donekle kosakrasi na SP 2014 kada su u eliminacijama uzeli sve pa u finalu izgubili od SAD. Hrvati dobijaju tim spojem iskustva i odluke da grizu i "jedu travu". Dobili su sve pojedinacne duele i potpuno potisnuli zbunjenu gospodu sa Ostrva. Sa Francuzima imaju sansu, jer ih drzi MOTIV. Ako on bude odlucivao - bice eprvaci. Francuzi imaju kvalitet - to nije sporno. Ali, da li zele titulu koliko i HRvati? A na sta lici srpski fudbal, mendzerski raj, mogli ste da vidite u mecu Zvezde i Estonaca. Jad i beda. Nabeđeni milioneri nisu sutnuli u okvir gosla. Njih ne vode etreneri vec menadzeri. Plus ODNOS PREMA DRŽAV. ANKETA KAZE DA VISE OD 30 ODSTO STANOVIKA NE ZNa NI RECI HIMNE. Tacka.

nikola

pre 5 godina

ljudi ne znam zasto se ovo predstavlja kao neka senzacija ??? Hrvati imaju mozda najacu sredinu na svetu dobra krila vrhunskog napadaca, dobrog golmana i vise nego solidnu odbranu ovo nije senzacija uopste ekipe koje su do sada izbacili su realno slabije od njih.... Senzacija bi bila da smo mi u finalu sa timom koji imamo ovo nije uopste.... U finalu dajem blagu prednost francuzima zbog iskustva igranja u finalima(EURO2016) i zbog po meni najkvalitetnijeg igrackog kadra na svetu..

pera kojot super genije

pre 5 godina

celo prvenstvo navijam protiv hrvata, tako ce biti i u finalu.zasto da menjam nesto sto im daje rezultate? mozda ne navijam za njih ali nisam ni zlonameran.

hgfds

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci. 
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Koji Grci bre..Grci su igrali bunker i na kontre.

Karaburac

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!

catboy

pre 5 godina

morate da znate da je lopta okrugla i da moze daleko da leti...uz sve znanje potrebno je i malo srece.
Naravno da mogu postati prvaci sveta u fudbalu...u sovinizmu na zalost vec jesu.

JPR24

pre 5 godina

Da je neka druga ekipa u finalu, a ne Francuska, moguce. Sa Francuzima, tesko. Ne nemoguce, ali Francuzi su takticki mnogo bolji od Engleza na primer, kamoli od ostalih, odbrana im je izvanredna, o golmanu ne treba trositi reci, a u napadu, iako nemaju klasicnog centarfora u formi, opasnost dolazi za svih strana. Umor, pak, ne treba spominjati. Kad dodjes u finale, sve to ide u zaborav, adrenalin radi svoje...

Užas je moja furka

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Hrvati igraju kao Grci? Jel se ti to šališ ili misliš ozbiljno. Na EP 2004., Grci nijednu utakmicu nisu imali posjed lopte preko 40%, postigli su golova koliko Hrvatska samo u grupnoj fazi i većinu utakmica igrali su bunker. Hrvatska svaku utakmicu dominira u posjedu, broju udaraca na gol, broju kornera, broju pretrčanih kilometara, a o bunkeru da ne govorim. To Hrvatska nikada nije igrala niti će igrati.

Srboljub

pre 5 godina

I te kako moze.Odlicno ukomponovan tim sa selektorom koji je znao sta hoce i kakvu taktiku protiv svakog protivnika da napravi.Oterali prevaranta Mamica i eto uspeha. Za uspeh ekipe je 60% igraci a 40% strucni stab.Tih 40% Srbija nije imala.Mi kada budemo oterali mesetare,menadzere i budemo doveli selektora znalca mozda i mi napravimo uspeh.Srecno Hrvati

Filip21

pre 5 godina

Sramota me je kad vidim da ih neko naziva komsijama. Isti ti ceo zivot mrze srbe i da je situacija obrnuta ili da je rec realnije o drugom sportu nekom nikad ne bi podrzavali nas. Iskreno se nadam da ce Francuska lagano osvojiti

čestitke

pre 5 godina

ne može, eksperi sa sportkluba su objasnili, da se igra ponovno bile bi druge momčadi u polufinalu...tada bi vjerovatno srbija bila prvak, tako da srbija 1 titula a hrvatska zasad samo finale..

marko

pre 5 godina

@Karaburac, 12. jul 2018 09:17

Vidim, ti si veliki stručnjak, i mnogo se razumeš u fudbal.
Objasni meni laiku sličnosti igre Grka pre 10-ak godina i Hrvata danas.
Taktiku, posed lopte, broj udaraca prema golu.
Hvala.

beli real

pre 5 godina

Nema šanse, imali su mnogo sreće i sve prosečne ekipe kao protivnike, zato su se i provukli, protiv Francuza, teško.
(Kumo Kagyu, 12. jul 2018 09:04)
Kronologija komentara:

1.Provukli ste se s nigerijom, oduvat će vas argentina.
2.Argentina je raspad, prva jača momčad i idete doma.
3.Protiv onakve danske s eriksenom možete samo na sreću proć.
4.Puno sreće protiv danske, braća rusi to šalju doma.
5.Rusija raspad sistema, ne mogu centar proć englezi će ih toliko natamburat da se neće oporavit godinama.
6.E moj harry kane ne igra se tako, ove engleze bi i mi pobijedili. francuzi će im uvaljat bar 3 komada.
7. ...

Jel primjećujete obrazac? :)

LP

Vaše ime

pre 5 godina

Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Čitajuči komentare mislio sam da se ovakve gluposti pišu iz mržnje ali shvatio sam da je to iz neznanja.55% posjed lopte CRO,22 udarca na gol i od toga 7 u okvir a Engleska 11 udaraca i jedan u okvir gola i taj jedan je bio gol!!!!ne shvacate igru.Kad shvatite mozda nesto i osvojite.

warlock

pre 5 godina

Nisam im davao mnogo sanse protiv Francuza, me]utim, posle onog trcanja i fighta sinoc, mislim da mogu, ali moraju da odigraju svi kao nenormalni, svi do jednog!

Razmisljam da odem kod priatelja u ZG da odgledam to!

Oni kao sampioni i Djokovicev trijumf bilo bi bas ono..puno srce za nas meleze!

Emil

pre 5 godina

Najbolji su mi ovi nogometni stručnjaci sto od početka kazu,Hrvati neće proći grupu.Poslat će ih Danci kući,Rusi su domaćini,pa idu dalje,Englezi će ih odučiti od nogometa...pa sada Francuzi će im dati 3-4 komada...E pa sada je ono,najlošije prvenstvo ikada,sreća,sudac..imali sreće u ždrijebu..itd,itd..Nemojte da se brukate.Čestitajte na zasluženom,ogromnom,velikom uspjehu.Ostavite ljubomoru,zlobu,jal sa strane.Imajte na umu da u Hr nema stadiona(osim u Splitu) na kojem se može igrati nogomet.

Drakče

pre 5 godina

Stvarno su sjajni ali mislim da je Francuska uz Belgiju daleko najviše prikazala i žao mi je što Belgijanci nisu u finalu. Ne verujem da će preći Francuze, ipak Francuska je jača od Engleske i to dosta.

Georgije

pre 5 godina

Tesko. Francuzi tacno imaju lek za pozicije na kojima su Hrvati najjaci u vidu Pogbe i Kantea. Plus su najspremnija fizicka ekipa na prvenstvu i igraju protiv ekipe koja je igrala 3 produzetka. Ali i finale je ogroman uspeh, pritom mislim d's Hrvati imaju vece sanse od ipak neiskusnih Engleza

nisam selektor u papučama

pre 5 godina

Mogu, ali FRA ima veće šanse, 60-40 otprilike.
Nego, pita me kolega iz Kanade, za koga navijamo (mi Srbi), odgovaram mu:

Budući da će nas komšije „odrati od zezancije“ narednih 500 godina (*1) izbor je lak :-)

(*1) jedini način da se ZAUSTAVI priča u stilu „mi smo bili prvaci... godine, a vi jok“ (*2) jeste OSVOJITI DVA PUTA World Cup, jer osvojiti JEDNOM nije dovoljno, priča će biti „mi smo to učinili prvi, a vi samo kaskate za nama...“ a za taj poduhvat, sa ovakvim menadžerima i pseudo-selektorima treba će nam bar 500 godina. Naravno, sve uz uslov da komšije ništa više ne osvoje, što je malo ... :-/ uslov.
(*2) džaba svi vaterpoli i košarke, odbojke... spram fudbala sve je n-ta liga
(*3) meni je lako, ja sam poživeo dosta, izdržaću ovo što mi je ostalo, ali našoj deci, ma unucima naših unuka će OD ROĐENJA „skakati po krkači“ čim se sport pomene ;-)

No, ako je za utehu, u ovom slučaju biće „svakom po zasluzi“ – pošteno! Naši su prošli i igrali – taman koliko su i zaslužili.

Za B-92 dodajem:
Nije Brih zavukao golčinu sa 25m, i nije Brih u 80-om minutu napravio zamenu i razbucao odbranu... Volim ja i Kolarova i Baneta, čak i SMS-a, ali onaj ko je došao u finale, je to i zaslužio, a onaj ko je ispao u grupi, takođe je zaslužio baš toliko i tako.

zeljko

pre 5 godina

Prvo Zelim samo reci da hvala susedima na podrsci!!


Kratko cu se samo nadovezati, potpuno je nebitno pobijedili ili izgubili
U finalu smo

Pozdrav iz Zagreba

( jos se slavi iako je vec novi dan)

Oliver Kosta

pre 5 godina

Bice prvaci ako daju 110% kao i do sada. Igraju srcem kao i Meksiko samo sto znaju vise fudbala. Volim Meksiko a sada navijam za Hrvatsku zato sto su pokazali kaoo se bori za zemlju.

fcrs

pre 5 godina

(Karaburac, 12. jul 2018 09:17) Objasni nam molim te koja je sličnost u igri Hrvatske i Grčke? Dve totalno suprotstavljene koncepcije, napadačka i odbrambena!

комша

pre 5 godina

Створили су тим који се дуже време јако добро познаје. Тим им не одређују менаџери и фсс већ селектор. Жељу имају, то смо видели. Играју до краја и нападају кад год добију лопту. Опет са друге стране је сјајна Француска која је одморнија. Навијам за сјајан фудбал у финалу и нек победи бољи. Ко год да освоји, заслужио је приказаним на овом првенству.
А нама нек буде за наук да треба да стварамо екипу пар година, без утицаја менаџера. Мада тешко, јер нам је фудбал пун корупције као и све остало у држави. Честитам Хрватима на овом историјском успеху. Пласирати се у финале је јако тешко за једну малу земљу. То су успели још само Холанђани.

zoran

pre 5 godina

Неће знати шта их је снашло против Француза.
(Ненад, 12. jul 2018 14:04)

tako se govorilo i pre utakmice sa Engleskom .

kimi

pre 5 godina

na ovom prvenstvu je francuska igrala mozda najlepsi fudbal,ali hrvatska je bez ikakvog dvoumljenja igrala najborbenije.mislim da hrvati imaju veci motiv za osvajanje mundijala,to je ono,sad ili nikad.ako hrvatska osvoji bice to zasluzeno,a te price lak zreb,provukli se,laki protivnici to su gluposti sujetnih ljudi.u svakom slucaju,neka pobedi bolji. bi bi

вујке

pre 5 godina

зашто сензација? па они немају тим, они имају тимчину. погледајте у којим клубовима играју њихови играчи и какву улогу имају тамо. ово уопште није сензација.

cinober

pre 5 godina

Slažem se da je Francuska favorit, imaju granitnu momčad koja uopće nema slabih mjesta. No, nogomet je vrag, a pogotovo finale svjetskog prvenstva, tko zna što tu može biti!
Nakon ranog vodstva Engleza i cijelo prvo poluvrijeme činilo mi se da smo zalutali u polufinale i sretno se provukli protiv Danaca i Rusa... no onda su momci pokazali da stvarno znaju igrati izvanredno i narugali se mojem defetističkom razmišljanju! Tako da vjerujem da možemo biti prvaci svijeta! Šansa definitivno postoji i nikako nije zanemariva!
Hvala svim dobronamjernim i objektivnim srpskim komentatorima na ovom vašem sajtu, a onima koji nas teško podnose (ili uopće ne podnose) poručujem da ima jako puno Hrvata koji navijaju za vas u košarci i drugim sportovima (osim kad igrate protiv nas) i koji žele samo normalne međuljudske odnose.

Sportski pozdrav!

dragan

pre 5 godina

Igrace mnogo opusteniji od Francuza i po meni su favoriti u finalu!Mozete braniti jednog vrhunskog igraca,ali Hrvatska ima 5-6takvih,igraju sve-prednje vezne,zadnje,daju golove,odbranu,presing...

Ајде@

pre 5 godina

Добијте ово комшије Хрвати, па да нас онда зeзате све док се неко од нас не тргне и из ината уради то што сте ви урадили... Иначе не видим другачији начин да Србија нешто у фудбалу уради озбиљно.

Đorđe

pre 5 godina

Realno teško. Ne pričam ovo zbog bilo kakvog političkog stava, već mislim da su Francuzi zreli za trofej. Izuzetno su kompaktni. Hrvati su imali dobar žreb i mučili se sa reprezentacijama koje nisu svetski vrh. Sada će prvi put igrati protiv reprezentacije koja ima jednako dobar vezni red. Francuzi su izuzetno disciplinovani i oprezni. Belgija i Urugvaj bukvalno nisu došli u priliku da ih ugroze. Na svakoj poziciji su jaki i baš deluju kompaktno. Hrvatska do sada nije imala takvog protivnika. Mada, to je jedna utakmica, sve je moguće, ali Francuzi su po meni favoriti.

misko

pre 5 godina

Velika vecina ovdje koja daje veće šanse Francuskoj ne rade to iz sportskih motiva, to su njihove želje, ko i malo razumije nogomet i prati zna da Hrvatksa u najmanju ruku ima 50% šanse i veće,Hrvatksa je kvalitetnija skoro u svim segmentima igre, ima iskusnije igrače, kemiju,zna da igra velike utakmice i ne zaboravite na fanatizam i nacionalni naboj koji će biti presudan.

schlosenberger

pre 5 godina

Mog i verovatno hoce. Pojedinacno mnogo iskusnija ekipa, njihovi najvazniji igraci su igrali desetak raznih finala, pobedjivali, a ostali posteno rade svoj posao. Samouvereni su, ‘mrtvi ladni’ i ne plase se. Ne navijam za njih, ali sam realan.

Marsovka

pre 5 godina

Može i hoće, oni su želeli finale sa Srbijom, makar je to Rakitić izjavio - "Voleo bih finale sa Srbijom i mojim Krstajićem", ne sećam se da je neko iz orlića poželeo finale, makar i sa Hrvatskom.:)

Ivan Cro

pre 5 godina

Može i nadam se da hoće. Ako budu igrali borbeno i hrabro kao i dosad sve je moguće. Ali ono što su činjenice je da je jedna država sa 4,5 mil.stanovnika došla do finala Svjetskog prvenstva u nogometu. Gdje su Njemačka, Portugal europski prvak, Italija, Nizozemska, Španjolska, Brazil, Argentina? Ovo je i dosad ogroman uspjeh! I zaslužili su dečki. Nakon 2008.i Turaka i 2016.i Quaresme u 118.minuti zaslužili su! I naravno da je lakše sad onima koji mrze Hrvatsku pričati o Vidi, o Thompsonu i Čavoglavama, o naravno opet "ustaškim provokacijama" nego da se kaže- bravo dečki, igrate odlično, i pametno! Ali dobro, onaj tko želi mrziti će uvijek za to naći razlog. Pozdrav i čestitke Noletu.

aca

pre 5 godina

Tesko.. Bas tesko.. Ipak je Francuska Francuska.. Pozadi imaju strasnu odbranu Ernandez Varan Umtiti Pavar, to je odbrana koja ce igrati i na naredna dva SPa, ispred njih jednog Kantea od koga se ocekuje da "uhapsi" bar jednog Hrvata i ako uspe pola su posla zavrsili i imaju jos Pogbu Grizmana i po meni Mbapea, po meni previse previse dobrih igraca za Hrvatsku..

I odlicnog golmana, to smo videli i u finalu..

Mada i Hrvati igraju sve bolje i bolje kako turnir odmice, nenormalno mnogo veruju Dalicu, rekao bih s pravom, ma igraju ljudi kao u transu, ali eto zbog ovih stvari rekao bih da ce biti za Francusku 2:1 ili 1:0..

Ne znam kako ce ih i da li ce uopste Hrvati probiti - ta fantasticna odbrana + Kante pa i Pogba ispred njih, bice mnooogoo tesko Hrvatskoj, maksimalno ce im dati jedan pogodak, a ne bi me iznenadilo i da ne postignu nijedan tj da Trikolori sacuvaju svoju mrezu i u tih 90 minuta na ovom SP-u.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Sinoć su Englezi izgubili u prvom poluvremenu. Voditi 1 0 a zatim imati onolike šanse i polusanse uglavnom se vrati kao bumerang.
Hrvati celo poluvreme plivali a Modric napravi faul za gol i sa loptom bio u svađi .Sudija ih jos nagradio bez žutog. Ona visoka noga bi svakome bila suđena.Sreca prati hrabre.Drugo poluvreme od nekog 60min Englezi potonuli.Fizicki i psihički. Oba gola su dokaz.Dva otpatka koja se normalno iznose oni su dobili golove.Od prvog gola do kraja Englezi su izgubili utakmicu.Kako i zašto oni to znaju.Mada trener je kriv.
Hrvati vođeni odličnim Dalicem i verom u sebe i srećom koja ih prati došli su u finale.
Finale je 50 50.Odbijena lopta ili greška sudije ili šut dana odluči utakmicu.
Francuzi znaju od početka šta žele.
Hrvati u šansi koja je jedinstvena.
Nema tu favorita

imaju li francuzi šansu je boje pitanje

pre 5 godina

A što ne bi mogli. Imaju prekaljen tim. Prošli sito i rešeto. Setite se da su Rakitić i Modrić bili u ekipi 2008. Da, u onom timu koji je nesrećno izgubio od Turske. Od tada do danas svašta su prošli. Igrali sa svim najvećim timovima sveta. Pobeđivali, gubili, radovali se, tugovali...
Ovo im je, verovatno, poslednja utakmica za reprezentaciju i to u finalu svetskog prvenstva.
Sa druge strane, Francuzi su mlad tim. Veoma talentovan ali sa prosečnim selektorom na klupi. Ne treba zaboraviti ni poraz u finalu pre dve godine.
Ipak, zbog velikog talenta koji poseduju imaju šansu da pobede jasnog favorita, reprezentaciju Hrvatske.

IGGY

pre 5 godina

Pred početak takmičenja dao sam Francuzima najviše šansi za vrh jer sam gledao prijateljsku Nemačka-Francuska 2:2.Kakva brzina,1,2,3,ko munje.Tu sam i dobro zaključio da Nemci nemaju pojma i da možda neće proći ni grupu.Jedino sam izdvojio Fr ali nisam reko da će biti prvaci jer mi se nešto učinilo da mogu i da izgube od bilo koga..S druge strane mislio sam da Hrvatska najverovatnije neće proći grupu pored Argentine i Nigerije a oni ih ubiše u pojam.Tu sam potpuno pogrešio jer me omelo njihovo igranje u kvalifikacijama a izgleda i da sam zatvorio oči na njihove promene i sjajno doigravanje sa Grčkom..Francuska je očarala "stavljanjem sjajne Belgije u džep" a Hrvatska borbenošću od 120%.

Goran

pre 5 godina

Objektivno su Francuzi bolji, ali daleko od toga da Hrvati nemaju sansi jer je to sport, finale, jedan potez, jedan napad, menja SVE! Nas ceo savez, treneri i igraci malo da se ugledaju na Hrvate, kao sto Hrvatski kosarkasi treba da se ugledaju na nase.

VladoBG

pre 5 godina

Na pitanje moze li je odgovor moze.
Jer finale i jedna utakmica pa je sve moguce.
Ali da ste pitali ko ce osvojiti SP odgovor je FRA.
Realno su jaca ekipa.

chombe

pre 5 godina

Ne znam cemu tolika halabuka oko Hrvata kada su oni objektivno bili jedan od favorita, za sve one koji donekle poznaju i prate fudbal. Takodje, to vazi i za Francuze koji su sigurno najtalentovanija reprezentacija uz Belgiju. Brazilci nisu imali srece, pa su ispali, ali oni su u principu igrali najtecniji fudbal. Izvesnu prednost dajem Francuzima zbog paklenih igraca koje imaju, ali ne bi bilo nezasluzeno i da Hrvati budu sampioni. Nikakvu ljubomoru nemam prema Hrvatskoj, naprotiv, njihov uspeh moze da pokrene region u raznim pravcima, ne samo sportskim.

vlado

pre 5 godina

Mi ne treba da gledamo u tudja dvorista, vec da se okrenemo sami sebi. Moramo napraviti totalnu reorganizaciju fudbala, menjati koncept igre, mentalitet, napraviti sistem i rezultat ce doci. Imamo dobre igrace ali nemamo tim, zato je potrebno dovesti selektora koji gaji ofanzivni fudbal, neko ko ce od svakog pojedinca izvuci 110 posto. Ne treba da se opterecujemo uspesima drugih reprezentacija, vec da mi tezimo ka uspehu. Ovo govorim zato sto duboko verujem, pozdrav.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Зашто не би могла када је већ у финалу? Ако су победили једну Аргентину, Енглеску и домаћина Русију, могу и Француску. Мени репрезентација Хрватске никада није била нешто нарочито интересантна (осим оне са светског првенства 1998), али волео бих због ових патриЈота, русофила, ЕУскептика да постану прваци света и да подигну "Златну богињу". Да им запуше уста већ једном са оним причама о Атини 95-е и Баријем 91-е.

Luka

pre 5 godina

Znam da mnogi Srbi navijaju protiv Hrvatske zbog cistog sportskog rivalstva, a ne zbog politike. Ali ne morate se bojat da ce ovaj rezultst ugrozit dominaciju srpskog nogometa na Balkanu.

Ja kao Hrvat sam svjestan da Suker nije bio klasa kao Piksi, Ciro Blazevic i Dalic se ne mogu mjerit s taktickim znanjem Antica, a Modric nikad nece vrijediti 150 milijuna eura kao SMS.

Tito

pre 5 godina

Nema dileme, imaju dobru ekipu. Jedinstvena prilika da osvoje titulu a nama neka je pouka da se selektor koji je izborio plasman na prvenstvo ne smenjuje.

Tatko na Martiana

pre 5 godina

(Марвин тхе Мартиан, 12. jul 2018 09:57)

Sine ti kad odvališ nešto onda baš odvališ haha! Kakve sad veze ima 91-va i 95-ta sa ovim uspehom hrvatske reprezentacije? Hahahahaha veliki si kompleksaš! :-)

Komša

pre 5 godina

Ima Hrvatska šanse.
Finale.
Jedna lopta.
Okrugla.
Francuzi su odlični ali nije ni Hrvatska loša ekipa.Dobro ukomponovana,borbena,imaju onu dozu sportske agresivnosti ,naboja koju npr Belgija nije pokazala čak ni kada se vraćala protiv Japana (vidiš da žele,ali sve nekako rutinski ,hladno bez žara). Ni taktički ne igraju loše.
Fizički - 3 x 120 odlično izdržali.
Ne vidim ja da je tu Francuska preterani favorit (recimo 53-47).
Navijam za Francuze.
Očekujem dobru ,borbenu i neizvesnu utakmicu.

Miki1

pre 5 godina

Meni su se Hrvati pokazali do sad kao najstabilnija i najagresivnija ekipa koja tokom celog prvenstva ide na pobedu i gazi do poslednjeg daha. Uz to ima majstore, one prave ne nabedjeni, i ti najcuveniji ginu za svaku loptu, sve u svemu nekako su kompaktni i deluju jako. S druge strane Francuzi odlicni, lepo igraju ali ponekad mi deluje da im dosta zavisi od inspiracije pa zato nisu nepobedivi.
Meni one ekipe imaju podjednake sanse, radujem se uvek kad autsajderi iz male zemlje koja nije fudbalska velesila dopru tako daleko.
Ovo ce biti poslastica

Marko

pre 5 godina

Omjer snaga je skoro pa identican kao u rukometu. Koliko je Fran. bolja od Hr. u rukometu toliko je trenutno u nogometu. Vec dugo nisam vidio toliko dobru ekipu poput Fran., mislim da ce dominirat slijedecih 4-8 godina. Hrvatska ako odigra najbolje sta moze + sreca, mozda uspije, ali realno Fra. je veliki favorit.

AlCapo

pre 5 godina

Treba realno reci da su imali puno sreece, jos od prve utakmice u grupi, do razresenja u njihovom delu zreba knock-out faze. Nigerija i Argentina su ih castile za vodece golove. Rusi su im sklonili Spaniju, dve utakmice su prosli srecno na penale, i konacno u polufinalu su dobili znatno slabiju Englesku, gde je uz kalkulacije mogla da dodje i Belgija.

BOK

pre 5 godina

francuzi su dobili isto "nikad gore" argentince, igrali 0-0 s "prosječnim dancima" i urgvajce bez cavanija iz prekida ili možda danci i argentici postaju puno bolji kad igra netko drugi s njima

Ante

pre 5 godina

Realno, Francuska finalist EP 2016, i sad finalis SP, najbolja svjetska reprezentacija, bez sumnje.
Ne bi bilo pošteno reči da si "najbolji" na svijetu, a igrati s nekom drugom reprezentacijom.
Šanse su 60-40% za Francuze. Što je nevjerovatno dobra šansa za Hrvatsku, ali ipak me brine umor igrača, odigrali smo cijelu jednu utakmicu više nego Francuzi, a to je na turniru jedna od najvažnijih stvari. Šansa nam je da umrtvimo igru, a Subašić mora imati utakmicu života.
Svejedno, FINALE je san. Miljarde ljudi sad traže što je to Hrvatska :)

Bela vrana

pre 5 godina

Plus ODNOS PREMA DRŽAV. ANKETA KAZE DA VISE OD 30 ODSTO STANOVIKA NE ZNa NI RECI HIMNE. Tacka.
(mladen, 12. jul 2018 09:24) # Link komentara
Pa svi su znali reči himne "Hej Sloveni" jer je značila nešto, pa su joj opet na kraju zviždali. Budući da nema Boga niti ima pravde na ovom belom svetu, zato ljudi ni ne mogu da zapamte tekst himne.

santa justa

pre 5 godina

Naravno da moze. Rakitic, Modric, Brozovic, Kovacic, Perisic plus Rebic i Mandzukic. Jedino ih onaj Lovren moze ukopati ali nadam se da nece.

deny

pre 5 godina

Kako god finale završilo - Francuska je trenutno najkompletnija ekipa na svijetu i to je činjenica. Ali, ovo je finale SP-a, jedna jedina utakmica, u takvoj utakmici imati igrače koji itekako znaju kako se osvajaju trofeji -Modrića, Rakitića (strijelac u finalu LP-a), Mandžukića (strijelaca u dva fdinala LPa sa dva kluba) - može biti itekakva prevaga. Mbappe je budućnost nogometa, ali Modrić je osvojio 4 lp-a i kakva god rezultat bio -nece stati. Da li se isto može reći za Pogbu ili Mbape-a pitanje je.

Ima nekih elemenata koji su na strani Hrvatske, već spomenuto iskustvo velikih utakmica i dobijanja istih te vezni red sa Modrićem i Rakitićem (Francuski sa Pogbom, Kanteom je isto fenomenalan, ali imati 33 i 32 godine je u ovakvim utakmicama svakako prednost).

Kako god -Francuska je (blagi) favorit, imaju ukupno gledajući najbolju ekipu na svijetu, ali Hrvatska definitvno ima šanse i ima i nekih prednosti na svojoj strani.

Kiza

pre 5 godina

Realno Francuzi su bolji. Hrvati nisu igrali protiv ozbiljnog tima, igralin su protiv ocajnih argentinaca, slabih danaca, rusa i engleza, francuzi ce im biti prvi ozbiljan protivnik. Drugim recima frncuzi pobedjuju.

Sasa

pre 5 godina

valitet na strani Hrvata. Predobra im je generacija, a imaju i gomilu mladih.
Nisam odusevljen, ali oni se jedini pitaju u finalu.
(Dusan, 12. jul 2018 10:17) # Link komentara

Ti nisi svestan toga sta pises, zato tako i pises, jer su francuzi timski i individualno kvalitetniji i od Belgije a kamoli hrvatske.

Vuk

pre 5 godina

U svakom slucaju svaka im cast ali?!Treba da pobedis Dance,Ruse ,Engleze da bi dosao do finala ,malo je sreca umesala prste ,a sta bi bilo da su naleteli na Belgiju ,Brazil,Francusku,Urugvaj ?!?!?Da ponovim svaka im cast ,nije mala stvar osvojiti drugo mesto ...

Ultimate draft

pre 5 godina

Ne mogu da znam sta ce biti, ali mogu da primetim sta je bilo.Hrvati sinoc vode a igraju presing na protivnickoj polovini, sutevi prema golu, posed, znaci mogla se videti dominacija i kvalitet u skoro svakom trenutku utakmice.Svakog Srbina pomalo pece taj njihov plasman (i to ne bez razloga), pa nismo bas realni u sagledavnju situacije i oceni njihove igra.Jednostavno nadjite utakmicu sa svajcarcima i vidite nasu filozofiju, pa vidite njih...posebno sinoc.Uzivajmo u sportu, danas oni-sutra mi, kosarka, vaterpolo, tenis...pa i taj fudbal nam mozda krene jednog dana kada se opametimo, jer nam samo pamet fali a kvalitet znam da imamo.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nazalost mislim da moze, pogotovo ako tekma ode u prekide, to je tajno oruzje Hrvata jer su vec 3 utakmice pobedili posle produzetaka.

Hannibal

pre 5 godina

Niti sam nacionalista, niti mrzim bilo koga, ali primecujem da se srpsko javno mnenje deli na one koji opsesivno obozavaju selekciju Hrvatske i one koji ih bezrazlozno mrze. Ne spadam ni u jednu od pomenutih kategorija, vec duboko verujem da ekipa koja regularni tok tri poslednje utakmice u knockout fazi takmicenja zavrsi nereseno - ne treba da bude sampion sveta. Francuzi su pokazali bolju igru po svim mogucim parametrima, Grizman i M'bape su svakako ispred Modrica i Mandzukica, igraju lepse i efikasnije...Hrvatska je ucinila podvig samim plasmanom u finale i svaka cast na tome. Zavrsice turnir ispren neuporedivo boljih selekcija poput Belgije, Brazila, Spanije, Portugala, Urugvaja...cak i Argentine, koju su dobili u grupi. Ne, Hrvati nisu novo svetsko cudo, vec solidna selekcija koja igra cvrst fudbal i koja je imala puno, puno srece na prvenstvu. Da, i odlicnog golmana, eksperta za penale...
Sto se mene tice - navjijam za Francusku u finalu, prosto zato sto je na prvenstvu pokazala da je bolji tim!

Allez les bleus!

pre 5 godina

Realno teško. Ne pričam ovo zbog bilo kakvog političkog stava, već mislim da su Francuzi zreli za trofej. Izuzetno su kompaktni. Hrvati su imali dobar žreb i mučili se sa reprezentacijama koje nisu svetski vrh. Sada će prvi put igrati protiv reprezentacije koja ima jednako dobar vezni red. Francuzi su izuzetno disciplinovani i oprezni. Belgija i Urugvaj bukvalno nisu došli u priliku da ih ugroze. Na svakoj poziciji su jaki i baš deluju kompaktno. Hrvatska do sada nije imala takvog protivnika. Mada, to je jedna utakmica, sve je moguće, ali Francuzi su po meni favoriti.
(Đorđe, 12. jul 2018 10:14)

Upravo tako. Francuzi ce biti prvaci a Hrvati drugaci. Provlacili su se itekako i svi timovi sa kojima su igrali nisu bas neke svetske sile u fudbalu... Nema tu ni najmanje dileme. Ocekujem 3:0 za les bleus.

Riječanin

pre 5 godina

Srboljube nisi u pravu jer Mamić nije prevarant pa čovječe on je stvorio te igrače.Modrić nikada nebi uspio da nije Mamića.Zbog njega navijam za Hrvate a poslije ovoga uspijeha bit će im premija ako se pladiraju na neko natjecanje.

Ненад

pre 5 godina

Немојте ме засмејавати. Довукли се до финала продужецима, пеналима, аутоголовима противника, грешком противничког голмана... Неће знати шта их је снашло против Француза.

lumenarević

pre 5 godina

Gledam danas fb, naletim na neke slike nekih mojih poznanika/prijatelja gastarbajtera u Nemačkoj, gde gledaju sa hrvatima utakmicu sinoć, sa zastavama hrvatske i dresovima njihovih "prijatelja". Pa se pitam, a pitam i vas? Da li će ikada neki hrvat da izbaci sliku sa srbima, srpskim dresovima i zastavama našim na njima? Ja znam da neće. Možda će ti biti prijatelji, družiti se sa vama, jer pričate istim jezikom, ali to nikada neće sebi dozvoliti. Da me ne razumete pogrešno, ali kad nešto ne ide, ne ide. Samo me brine to što su srbi nacija čudna.

miodrag

pre 5 godina

Redakcijo b92 lose ste postavili pitanje, nepravilno. Ono bi trebalo da glasi: Da li ce , po vasem misljenje, Hrvatska postati sampion.....ovako, kako ste vi postavili pitanje, svako bi trebalo da napise DA. Jer ako je neko vec stigao do finala apsolutno zasluzeno, moze i da pobedi u tom finalu....ali da li ce , to je vec drugo pitanje....objektivno sanse su 60:40 u korist Francuza, oni nemaju slabog mesta a Hrvati su u odbrani tanki i + neki igraju tako da su vrlo blizu crvenog kartona.

Baxuz

pre 5 godina

Ne mogu! Dace onaj panj Ziru dva gola. Tako to ide sa slovenskim ekipama. Ceskoj 96 presudio Birof sa klupe, Hrvatima 98 Tiram dao dva gola, iste godine Jugoslaviji Davic?! dao gol u nadoknadi. Na proslom.EP Hrvatima dao gol Kvarezm, veciti portugalski talenat. Nadam se da ce ovaj put Hrvati razbiti maler, a ako ipak izgube bar nek Grizman da gol.

Raky

pre 5 godina

Moze, naravno da moze....ali realno, iako je i francuska odigrala po prilicno lose protiv Belgije, ipak su kao tim nesto kvalitetniji od hrvata.

Laky

pre 5 godina

Mislim da imaju samo jos jednu utakmicu.Verovatno ako pobede necemo gledati predaju pehara i samim tim nemaju nikakvu sansu da to vidimo.

nislija

pre 5 godina

Ne verujem da će se Francuzi opustiti i ovaj put i dozvoliti drugi put za redom, da izgube finale (od Portugala na EP) , od daleko slabijeg protivnika (bar na papiru).

Kom obojci a kom opanci

pre 5 godina

U finalu je sve moguce. U finalu nema favorita. 11 protiv 11 pa ko ima vece srce.
Samo da mi je staviti onu zvjezdicu iznad grba na dresu- e to je neprocjenjivo! Onda slobodno svi mogu kopacke okaciti o klin!
Lijep pozdrav svima!

marko

pre 5 godina

Французи су доста млади, и искусни и прекаљени. Французи ако дају први го, онда ће мало да се понесу и истовремено и уплаше победе. Ови су већ показали да знају да се ваде, кренуће да бију ове младе Французе, умуљаће им некако го и онда су Французи готови. Ако судија дозволи оштрију игру мислим да су Французи исто готови. На жалост има аргумената да Французи изгубе, и ако су објективно квалитетнији појединци. И Енглези су исто тако имали млад тим и објективно бољи па изгубише. Скоро сам сигуран да после нежељеног победника престајем да гледам фудбал, јер се испоставља да као и у кошарци да је новац победио. Важнија је Лига шампиона од домаћих лига и Мундијала, главни играчи свој максимум у сезони оставе у клубу, тј у две две до три лиге. Важније је Роналдово потписивање уговора од Мундијала.

znanje-imanje

pre 5 godina

Da, iako slabija. 30%. Da - ali nije bitno!
Teško je razumeti da se neko mnogo godina loži na fudbal. Ono malo što sam video ovaj SP to je isti pregaženi a naročito samo-pregaženi sport. Čak su i "najbolje" sudije kao onaj Čakir bezveze! Svi timovi igraju nekog Muslin-Murinja a makar na penale neko mora da prođe. I mi smo eto tako prošli kvalifikacije u očajnoj grupi - e pa na sličan način samo klasu bolji i Hrvati dođoše do finala. A mogli su ili Rusi ili Španci ili bilo koji već Indijanci - lutrija. Zaslužili su finale ali ne što su zaista uigrani, motivisani, požrtvovani, psihološki otporni itd. Ne, oni su tamo objektivno iako to nisu zaslužili - samo su manje ne-zaslužili od ostalih!
Ali - šta je na SP bilo da se vidi? Čak ni ako neko ima Azara ili Neimara ne znači mu bog zna šta. Najbolji (gori) dokaz su ti redovni bljeskovi tipa Grčka i Vels euro ili eto sad ni-ka-kav tim Engleske umalo u finale - pa oni su skoro slabi kao mi! Toliko nemaju sredinu da je morao nazad Dele Alija van svoje pozicije! Ovaj koji menja jednog beka Vardijem - u trenutku kada drugi napušta igru povređen a više zamenu nemaju, koji smehotres! Ovaj je SP dobar samo za Putina i Tompsona.
Fudbal je umro nastupom i zločinom nemaca sa krvnim dopingom, pogreb mu je bilo Brazil-Italija SP u Španiji. Svako iole normalan je svakako pre gledao izuzetan meč Nadal - del Potro. I tenis isto godinama uništavaju ali tu se ponekad ipak zalomi nešto ovakvo. U višestruko skrljanom fudbalu više ne verujem.

Strucnjak

pre 5 godina

Prema mnogo minusa koje dobivaju oni koji su protiv hrvata, izgleda da na portalu
vise glasaju hrvati nego Srbi. Verujem da Francuska prema kvaliteti dobrih igraca
treba svakako pobediti!

Митар пфк

pre 5 godina

Да нису у за Енглезе напакованом костуру жријеба , одавно би били елиминисани..Уз свакако честитке , ипак је финале мундијала велико достигнуће!!

Filip21

pre 5 godina

Sramota me je kad vidim da ih neko naziva komsijama. Isti ti ceo zivot mrze srbe i da je situacija obrnuta ili da je rec realnije o drugom sportu nekom nikad ne bi podrzavali nas. Iskreno se nadam da ce Francuska lagano osvojiti

Karaburac

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!

AlCapo

pre 5 godina

Treba realno reci da su imali puno sreece, jos od prve utakmice u grupi, do razresenja u njihovom delu zreba knock-out faze. Nigerija i Argentina su ih castile za vodece golove. Rusi su im sklonili Spaniju, dve utakmice su prosli srecno na penale, i konacno u polufinalu su dobili znatno slabiju Englesku, gde je uz kalkulacije mogla da dodje i Belgija.

Kiza

pre 5 godina

Realno Francuzi su bolji. Hrvati nisu igrali protiv ozbiljnog tima, igralin su protiv ocajnih argentinaca, slabih danaca, rusa i engleza, francuzi ce im biti prvi ozbiljan protivnik. Drugim recima frncuzi pobedjuju.

catboy

pre 5 godina

morate da znate da je lopta okrugla i da moze daleko da leti...uz sve znanje potrebno je i malo srece.
Naravno da mogu postati prvaci sveta u fudbalu...u sovinizmu na zalost vec jesu.

Ненад

pre 5 godina

Немојте ме засмејавати. Довукли се до финала продужецима, пеналима, аутоголовима противника, грешком противничког голмана... Неће знати шта их је снашло против Француза.

čestitke

pre 5 godina

ne može, eksperi sa sportkluba su objasnili, da se igra ponovno bile bi druge momčadi u polufinalu...tada bi vjerovatno srbija bila prvak, tako da srbija 1 titula a hrvatska zasad samo finale..

Hannibal

pre 5 godina

Niti sam nacionalista, niti mrzim bilo koga, ali primecujem da se srpsko javno mnenje deli na one koji opsesivno obozavaju selekciju Hrvatske i one koji ih bezrazlozno mrze. Ne spadam ni u jednu od pomenutih kategorija, vec duboko verujem da ekipa koja regularni tok tri poslednje utakmice u knockout fazi takmicenja zavrsi nereseno - ne treba da bude sampion sveta. Francuzi su pokazali bolju igru po svim mogucim parametrima, Grizman i M'bape su svakako ispred Modrica i Mandzukica, igraju lepse i efikasnije...Hrvatska je ucinila podvig samim plasmanom u finale i svaka cast na tome. Zavrsice turnir ispren neuporedivo boljih selekcija poput Belgije, Brazila, Spanije, Portugala, Urugvaja...cak i Argentine, koju su dobili u grupi. Ne, Hrvati nisu novo svetsko cudo, vec solidna selekcija koja igra cvrst fudbal i koja je imala puno, puno srece na prvenstvu. Da, i odlicnog golmana, eksperta za penale...
Sto se mene tice - navjijam za Francusku u finalu, prosto zato sto je na prvenstvu pokazala da je bolji tim!

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Зашто не би могла када је већ у финалу? Ако су победили једну Аргентину, Енглеску и домаћина Русију, могу и Француску. Мени репрезентација Хрватске никада није била нешто нарочито интересантна (осим оне са светског првенства 1998), али волео бих због ових патриЈота, русофила, ЕУскептика да постану прваци света и да подигну "Златну богињу". Да им запуше уста већ једном са оним причама о Атини 95-е и Баријем 91-е.

Allez les bleus!

pre 5 godina

Realno teško. Ne pričam ovo zbog bilo kakvog političkog stava, već mislim da su Francuzi zreli za trofej. Izuzetno su kompaktni. Hrvati su imali dobar žreb i mučili se sa reprezentacijama koje nisu svetski vrh. Sada će prvi put igrati protiv reprezentacije koja ima jednako dobar vezni red. Francuzi su izuzetno disciplinovani i oprezni. Belgija i Urugvaj bukvalno nisu došli u priliku da ih ugroze. Na svakoj poziciji su jaki i baš deluju kompaktno. Hrvatska do sada nije imala takvog protivnika. Mada, to je jedna utakmica, sve je moguće, ali Francuzi su po meni favoriti.
(Đorđe, 12. jul 2018 10:14)

Upravo tako. Francuzi ce biti prvaci a Hrvati drugaci. Provlacili su se itekako i svi timovi sa kojima su igrali nisu bas neke svetske sile u fudbalu... Nema tu ni najmanje dileme. Ocekujem 3:0 za les bleus.

aca

pre 5 godina

Tesko.. Bas tesko.. Ipak je Francuska Francuska.. Pozadi imaju strasnu odbranu Ernandez Varan Umtiti Pavar, to je odbrana koja ce igrati i na naredna dva SPa, ispred njih jednog Kantea od koga se ocekuje da "uhapsi" bar jednog Hrvata i ako uspe pola su posla zavrsili i imaju jos Pogbu Grizmana i po meni Mbapea, po meni previse previse dobrih igraca za Hrvatsku..

I odlicnog golmana, to smo videli i u finalu..

Mada i Hrvati igraju sve bolje i bolje kako turnir odmice, nenormalno mnogo veruju Dalicu, rekao bih s pravom, ma igraju ljudi kao u transu, ali eto zbog ovih stvari rekao bih da ce biti za Francusku 2:1 ili 1:0..

Ne znam kako ce ih i da li ce uopste Hrvati probiti - ta fantasticna odbrana + Kante pa i Pogba ispred njih, bice mnooogoo tesko Hrvatskoj, maksimalno ce im dati jedan pogodak, a ne bi me iznenadilo i da ne postignu nijedan tj da Trikolori sacuvaju svoju mrezu i u tih 90 minuta na ovom SP-u.

pera kojot super genije

pre 5 godina

celo prvenstvo navijam protiv hrvata, tako ce biti i u finalu.zasto da menjam nesto sto im daje rezultate? mozda ne navijam za njih ali nisam ni zlonameran.

JPR24

pre 5 godina

Da je neka druga ekipa u finalu, a ne Francuska, moguce. Sa Francuzima, tesko. Ne nemoguce, ali Francuzi su takticki mnogo bolji od Engleza na primer, kamoli od ostalih, odbrana im je izvanredna, o golmanu ne treba trositi reci, a u napadu, iako nemaju klasicnog centarfora u formi, opasnost dolazi za svih strana. Umor, pak, ne treba spominjati. Kad dodjes u finale, sve to ide u zaborav, adrenalin radi svoje...

Đorđe

pre 5 godina

Realno teško. Ne pričam ovo zbog bilo kakvog političkog stava, već mislim da su Francuzi zreli za trofej. Izuzetno su kompaktni. Hrvati su imali dobar žreb i mučili se sa reprezentacijama koje nisu svetski vrh. Sada će prvi put igrati protiv reprezentacije koja ima jednako dobar vezni red. Francuzi su izuzetno disciplinovani i oprezni. Belgija i Urugvaj bukvalno nisu došli u priliku da ih ugroze. Na svakoj poziciji su jaki i baš deluju kompaktno. Hrvatska do sada nije imala takvog protivnika. Mada, to je jedna utakmica, sve je moguće, ali Francuzi su po meni favoriti.

Sasa

pre 5 godina

valitet na strani Hrvata. Predobra im je generacija, a imaju i gomilu mladih.
Nisam odusevljen, ali oni se jedini pitaju u finalu.
(Dusan, 12. jul 2018 10:17) # Link komentara

Ti nisi svestan toga sta pises, zato tako i pises, jer su francuzi timski i individualno kvalitetniji i od Belgije a kamoli hrvatske.

Drakče

pre 5 godina

Stvarno su sjajni ali mislim da je Francuska uz Belgiju daleko najviše prikazala i žao mi je što Belgijanci nisu u finalu. Ne verujem da će preći Francuze, ipak Francuska je jača od Engleske i to dosta.

lumenarević

pre 5 godina

Gledam danas fb, naletim na neke slike nekih mojih poznanika/prijatelja gastarbajtera u Nemačkoj, gde gledaju sa hrvatima utakmicu sinoć, sa zastavama hrvatske i dresovima njihovih "prijatelja". Pa se pitam, a pitam i vas? Da li će ikada neki hrvat da izbaci sliku sa srbima, srpskim dresovima i zastavama našim na njima? Ja znam da neće. Možda će ti biti prijatelji, družiti se sa vama, jer pričate istim jezikom, ali to nikada neće sebi dozvoliti. Da me ne razumete pogrešno, ali kad nešto ne ide, ne ide. Samo me brine to što su srbi nacija čudna.

Vuk

pre 5 godina

U svakom slucaju svaka im cast ali?!Treba da pobedis Dance,Ruse ,Engleze da bi dosao do finala ,malo je sreca umesala prste ,a sta bi bilo da su naleteli na Belgiju ,Brazil,Francusku,Urugvaj ?!?!?Da ponovim svaka im cast ,nije mala stvar osvojiti drugo mesto ...

Strucnjak

pre 5 godina

Prema mnogo minusa koje dobivaju oni koji su protiv hrvata, izgleda da na portalu
vise glasaju hrvati nego Srbi. Verujem da Francuska prema kvaliteti dobrih igraca
treba svakako pobediti!

znanje-imanje

pre 5 godina

Da, iako slabija. 30%. Da - ali nije bitno!
Teško je razumeti da se neko mnogo godina loži na fudbal. Ono malo što sam video ovaj SP to je isti pregaženi a naročito samo-pregaženi sport. Čak su i "najbolje" sudije kao onaj Čakir bezveze! Svi timovi igraju nekog Muslin-Murinja a makar na penale neko mora da prođe. I mi smo eto tako prošli kvalifikacije u očajnoj grupi - e pa na sličan način samo klasu bolji i Hrvati dođoše do finala. A mogli su ili Rusi ili Španci ili bilo koji već Indijanci - lutrija. Zaslužili su finale ali ne što su zaista uigrani, motivisani, požrtvovani, psihološki otporni itd. Ne, oni su tamo objektivno iako to nisu zaslužili - samo su manje ne-zaslužili od ostalih!
Ali - šta je na SP bilo da se vidi? Čak ni ako neko ima Azara ili Neimara ne znači mu bog zna šta. Najbolji (gori) dokaz su ti redovni bljeskovi tipa Grčka i Vels euro ili eto sad ni-ka-kav tim Engleske umalo u finale - pa oni su skoro slabi kao mi! Toliko nemaju sredinu da je morao nazad Dele Alija van svoje pozicije! Ovaj koji menja jednog beka Vardijem - u trenutku kada drugi napušta igru povređen a više zamenu nemaju, koji smehotres! Ovaj je SP dobar samo za Putina i Tompsona.
Fudbal je umro nastupom i zločinom nemaca sa krvnim dopingom, pogreb mu je bilo Brazil-Italija SP u Španiji. Svako iole normalan je svakako pre gledao izuzetan meč Nadal - del Potro. I tenis isto godinama uništavaju ali tu se ponekad ipak zalomi nešto ovakvo. U višestruko skrljanom fudbalu više ne verujem.

nikola

pre 5 godina

ljudi ne znam zasto se ovo predstavlja kao neka senzacija ??? Hrvati imaju mozda najacu sredinu na svetu dobra krila vrhunskog napadaca, dobrog golmana i vise nego solidnu odbranu ovo nije senzacija uopste ekipe koje su do sada izbacili su realno slabije od njih.... Senzacija bi bila da smo mi u finalu sa timom koji imamo ovo nije uopste.... U finalu dajem blagu prednost francuzima zbog iskustva igranja u finalima(EURO2016) i zbog po meni najkvalitetnijeg igrackog kadra na svetu..

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Ne bi bilo nepravedno ako bi izgubili jer su na papiru Francuzi bolji, ali Hrvati su spalili sve papire na ovom prvenstvu i nemaju namjeru da se povuku. Prolazili su na penale i imali su srece, ali s razlogom se to desava bas njima, a ne bilo kome drugom. Igraju hrabro, a hrabre prati sreca, a ne kukavice i gubitnike.

Georgije

pre 5 godina

Tesko. Francuzi tacno imaju lek za pozicije na kojima su Hrvati najjaci u vidu Pogbe i Kantea. Plus su najspremnija fizicka ekipa na prvenstvu i igraju protiv ekipe koja je igrala 3 produzetka. Ali i finale je ogroman uspeh, pritom mislim d's Hrvati imaju vece sanse od ipak neiskusnih Engleza

VladoBG

pre 5 godina

Na pitanje moze li je odgovor moze.
Jer finale i jedna utakmica pa je sve moguce.
Ali da ste pitali ko ce osvojiti SP odgovor je FRA.
Realno su jaca ekipa.

Luka

pre 5 godina

Znam da mnogi Srbi navijaju protiv Hrvatske zbog cistog sportskog rivalstva, a ne zbog politike. Ali ne morate se bojat da ce ovaj rezultst ugrozit dominaciju srpskog nogometa na Balkanu.

Ja kao Hrvat sam svjestan da Suker nije bio klasa kao Piksi, Ciro Blazevic i Dalic se ne mogu mjerit s taktickim znanjem Antica, a Modric nikad nece vrijediti 150 milijuna eura kao SMS.

Raky

pre 5 godina

Moze, naravno da moze....ali realno, iako je i francuska odigrala po prilicno lose protiv Belgije, ipak su kao tim nesto kvalitetniji od hrvata.

Srboljub

pre 5 godina

I te kako moze.Odlicno ukomponovan tim sa selektorom koji je znao sta hoce i kakvu taktiku protiv svakog protivnika da napravi.Oterali prevaranta Mamica i eto uspeha. Za uspeh ekipe je 60% igraci a 40% strucni stab.Tih 40% Srbija nije imala.Mi kada budemo oterali mesetare,menadzere i budemo doveli selektora znalca mozda i mi napravimo uspeh.Srecno Hrvati

marko

pre 5 godina

Французи су доста млади, и искусни и прекаљени. Французи ако дају први го, онда ће мало да се понесу и истовремено и уплаше победе. Ови су већ показали да знају да се ваде, кренуће да бију ове младе Французе, умуљаће им некако го и онда су Французи готови. Ако судија дозволи оштрију игру мислим да су Французи исто готови. На жалост има аргумената да Французи изгубе, и ако су објективно квалитетнији појединци. И Енглези су исто тако имали млад тим и објективно бољи па изгубише. Скоро сам сигуран да после нежељеног победника престајем да гледам фудбал, јер се испоставља да као и у кошарци да је новац победио. Важнија је Лига шампиона од домаћих лига и Мундијала, главни играчи свој максимум у сезони оставе у клубу, тј у две две до три лиге. Важније је Роналдово потписивање уговора од Мундијала.

Митар пфк

pre 5 godina

Да нису у за Енглезе напакованом костуру жријеба , одавно би били елиминисани..Уз свакако честитке , ипак је финале мундијала велико достигнуће!!

Marko

pre 5 godina

Omjer snaga je skoro pa identican kao u rukometu. Koliko je Fran. bolja od Hr. u rukometu toliko je trenutno u nogometu. Vec dugo nisam vidio toliko dobru ekipu poput Fran., mislim da ce dominirat slijedecih 4-8 godina. Hrvatska ako odigra najbolje sta moze + sreca, mozda uspije, ali realno Fra. je veliki favorit.

Bela vrana

pre 5 godina

Plus ODNOS PREMA DRŽAV. ANKETA KAZE DA VISE OD 30 ODSTO STANOVIKA NE ZNa NI RECI HIMNE. Tacka.
(mladen, 12. jul 2018 09:24) # Link komentara
Pa svi su znali reči himne "Hej Sloveni" jer je značila nešto, pa su joj opet na kraju zviždali. Budući da nema Boga niti ima pravde na ovom belom svetu, zato ljudi ni ne mogu da zapamte tekst himne.

hgfds

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci. 
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Koji Grci bre..Grci su igrali bunker i na kontre.

santa justa

pre 5 godina

Naravno da moze. Rakitic, Modric, Brozovic, Kovacic, Perisic plus Rebic i Mandzukic. Jedino ih onaj Lovren moze ukopati ali nadam se da nece.

Vaše ime

pre 5 godina

Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Čitajuči komentare mislio sam da se ovakve gluposti pišu iz mržnje ali shvatio sam da je to iz neznanja.55% posjed lopte CRO,22 udarca na gol i od toga 7 u okvir a Engleska 11 udaraca i jedan u okvir gola i taj jedan je bio gol!!!!ne shvacate igru.Kad shvatite mozda nesto i osvojite.

mladen

pre 5 godina

Kvalitet plus FANATIZAM. Hrvati igraju dajuci do znanja da m je ovo VISE OD IGRE. Spremni su da rizikuju povrede i gubitak unosnih ugovora. Odigraju dva meca po 120 minuta i onda u drugom poluvremenu sa Englezima odu na vidsoki presing i sve tako do gola. U takvom stanju dti i ne primjecues da si umoran. Plus isklustvo i cinjenica da 11 igraca igra u ozbljnim i velikim evropslim timovima. Kod Srba je nestom slicno retkost. Pokazali su je donekle kosakrasi na SP 2014 kada su u eliminacijama uzeli sve pa u finalu izgubili od SAD. Hrvati dobijaju tim spojem iskustva i odluke da grizu i "jedu travu". Dobili su sve pojedinacne duele i potpuno potisnuli zbunjenu gospodu sa Ostrva. Sa Francuzima imaju sansu, jer ih drzi MOTIV. Ako on bude odlucivao - bice eprvaci. Francuzi imaju kvalitet - to nije sporno. Ali, da li zele titulu koliko i HRvati? A na sta lici srpski fudbal, mendzerski raj, mogli ste da vidite u mecu Zvezde i Estonaca. Jad i beda. Nabeđeni milioneri nisu sutnuli u okvir gosla. Njih ne vode etreneri vec menadzeri. Plus ODNOS PREMA DRŽAV. ANKETA KAZE DA VISE OD 30 ODSTO STANOVIKA NE ZNa NI RECI HIMNE. Tacka.

dragan

pre 5 godina

Igrace mnogo opusteniji od Francuza i po meni su favoriti u finalu!Mozete braniti jednog vrhunskog igraca,ali Hrvatska ima 5-6takvih,igraju sve-prednje vezne,zadnje,daju golove,odbranu,presing...

warlock

pre 5 godina

Nisam im davao mnogo sanse protiv Francuza, me]utim, posle onog trcanja i fighta sinoc, mislim da mogu, ali moraju da odigraju svi kao nenormalni, svi do jednog!

Razmisljam da odem kod priatelja u ZG da odgledam to!

Oni kao sampioni i Djokovicev trijumf bilo bi bas ono..puno srce za nas meleze!

Riječanin

pre 5 godina

Srboljube nisi u pravu jer Mamić nije prevarant pa čovječe on je stvorio te igrače.Modrić nikada nebi uspio da nije Mamića.Zbog njega navijam za Hrvate a poslije ovoga uspijeha bit će im premija ako se pladiraju na neko natjecanje.

beli real

pre 5 godina

Nema šanse, imali su mnogo sreće i sve prosečne ekipe kao protivnike, zato su se i provukli, protiv Francuza, teško.
(Kumo Kagyu, 12. jul 2018 09:04)
Kronologija komentara:

1.Provukli ste se s nigerijom, oduvat će vas argentina.
2.Argentina je raspad, prva jača momčad i idete doma.
3.Protiv onakve danske s eriksenom možete samo na sreću proć.
4.Puno sreće protiv danske, braća rusi to šalju doma.
5.Rusija raspad sistema, ne mogu centar proć englezi će ih toliko natamburat da se neće oporavit godinama.
6.E moj harry kane ne igra se tako, ove engleze bi i mi pobijedili. francuzi će im uvaljat bar 3 komada.
7. ...

Jel primjećujete obrazac? :)

LP

Baxuz

pre 5 godina

Ne mogu! Dace onaj panj Ziru dva gola. Tako to ide sa slovenskim ekipama. Ceskoj 96 presudio Birof sa klupe, Hrvatima 98 Tiram dao dva gola, iste godine Jugoslaviji Davic?! dao gol u nadoknadi. Na proslom.EP Hrvatima dao gol Kvarezm, veciti portugalski talenat. Nadam se da ce ovaj put Hrvati razbiti maler, a ako ipak izgube bar nek Grizman da gol.

nislija

pre 5 godina

Ne verujem da će se Francuzi opustiti i ovaj put i dozvoliti drugi put za redom, da izgube finale (od Portugala na EP) , od daleko slabijeg protivnika (bar na papiru).

misko

pre 5 godina

Velika vecina ovdje koja daje veće šanse Francuskoj ne rade to iz sportskih motiva, to su njihove želje, ko i malo razumije nogomet i prati zna da Hrvatksa u najmanju ruku ima 50% šanse i veće,Hrvatksa je kvalitetnija skoro u svim segmentima igre, ima iskusnije igrače, kemiju,zna da igra velike utakmice i ne zaboravite na fanatizam i nacionalni naboj koji će biti presudan.

Emil

pre 5 godina

Najbolji su mi ovi nogometni stručnjaci sto od početka kazu,Hrvati neće proći grupu.Poslat će ih Danci kući,Rusi su domaćini,pa idu dalje,Englezi će ih odučiti od nogometa...pa sada Francuzi će im dati 3-4 komada...E pa sada je ono,najlošije prvenstvo ikada,sreća,sudac..imali sreće u ždrijebu..itd,itd..Nemojte da se brukate.Čestitajte na zasluženom,ogromnom,velikom uspjehu.Ostavite ljubomoru,zlobu,jal sa strane.Imajte na umu da u Hr nema stadiona(osim u Splitu) na kojem se može igrati nogomet.

vlado

pre 5 godina

Mi ne treba da gledamo u tudja dvorista, vec da se okrenemo sami sebi. Moramo napraviti totalnu reorganizaciju fudbala, menjati koncept igre, mentalitet, napraviti sistem i rezultat ce doci. Imamo dobre igrace ali nemamo tim, zato je potrebno dovesti selektora koji gaji ofanzivni fudbal, neko ko ce od svakog pojedinca izvuci 110 posto. Ne treba da se opterecujemo uspesima drugih reprezentacija, vec da mi tezimo ka uspehu. Ovo govorim zato sto duboko verujem, pozdrav.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nazalost mislim da moze, pogotovo ako tekma ode u prekide, to je tajno oruzje Hrvata jer su vec 3 utakmice pobedili posle produzetaka.

Komša

pre 5 godina

Ima Hrvatska šanse.
Finale.
Jedna lopta.
Okrugla.
Francuzi su odlični ali nije ni Hrvatska loša ekipa.Dobro ukomponovana,borbena,imaju onu dozu sportske agresivnosti ,naboja koju npr Belgija nije pokazala čak ni kada se vraćala protiv Japana (vidiš da žele,ali sve nekako rutinski ,hladno bez žara). Ni taktički ne igraju loše.
Fizički - 3 x 120 odlično izdržali.
Ne vidim ja da je tu Francuska preterani favorit (recimo 53-47).
Navijam za Francuze.
Očekujem dobru ,borbenu i neizvesnu utakmicu.

Oliver Kosta

pre 5 godina

Bice prvaci ako daju 110% kao i do sada. Igraju srcem kao i Meksiko samo sto znaju vise fudbala. Volim Meksiko a sada navijam za Hrvatsku zato sto su pokazali kaoo se bori za zemlju.

miodrag

pre 5 godina

Redakcijo b92 lose ste postavili pitanje, nepravilno. Ono bi trebalo da glasi: Da li ce , po vasem misljenje, Hrvatska postati sampion.....ovako, kako ste vi postavili pitanje, svako bi trebalo da napise DA. Jer ako je neko vec stigao do finala apsolutno zasluzeno, moze i da pobedi u tom finalu....ali da li ce , to je vec drugo pitanje....objektivno sanse su 60:40 u korist Francuza, oni nemaju slabog mesta a Hrvati su u odbrani tanki i + neki igraju tako da su vrlo blizu crvenog kartona.

zeljko

pre 5 godina

Prvo Zelim samo reci da hvala susedima na podrsci!!


Kratko cu se samo nadovezati, potpuno je nebitno pobijedili ili izgubili
U finalu smo

Pozdrav iz Zagreba

( jos se slavi iako je vec novi dan)

вујке

pre 5 godina

зашто сензација? па они немају тим, они имају тимчину. погледајте у којим клубовима играју њихови играчи и какву улогу имају тамо. ово уопште није сензација.

Tatko na Martiana

pre 5 godina

(Марвин тхе Мартиан, 12. jul 2018 09:57)

Sine ti kad odvališ nešto onda baš odvališ haha! Kakve sad veze ima 91-va i 95-ta sa ovim uspehom hrvatske reprezentacije? Hahahahaha veliki si kompleksaš! :-)

Ајде@

pre 5 godina

Добијте ово комшије Хрвати, па да нас онда зeзате све док се неко од нас не тргне и из ината уради то што сте ви урадили... Иначе не видим другачији начин да Србија нешто у фудбалу уради озбиљно.

schlosenberger

pre 5 godina

Mog i verovatno hoce. Pojedinacno mnogo iskusnija ekipa, njihovi najvazniji igraci su igrali desetak raznih finala, pobedjivali, a ostali posteno rade svoj posao. Samouvereni su, ‘mrtvi ladni’ i ne plase se. Ne navijam za njih, ali sam realan.

marko

pre 5 godina

@Karaburac, 12. jul 2018 09:17

Vidim, ti si veliki stručnjak, i mnogo se razumeš u fudbal.
Objasni meni laiku sličnosti igre Grka pre 10-ak godina i Hrvata danas.
Taktiku, posed lopte, broj udaraca prema golu.
Hvala.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Sinoć su Englezi izgubili u prvom poluvremenu. Voditi 1 0 a zatim imati onolike šanse i polusanse uglavnom se vrati kao bumerang.
Hrvati celo poluvreme plivali a Modric napravi faul za gol i sa loptom bio u svađi .Sudija ih jos nagradio bez žutog. Ona visoka noga bi svakome bila suđena.Sreca prati hrabre.Drugo poluvreme od nekog 60min Englezi potonuli.Fizicki i psihički. Oba gola su dokaz.Dva otpatka koja se normalno iznose oni su dobili golove.Od prvog gola do kraja Englezi su izgubili utakmicu.Kako i zašto oni to znaju.Mada trener je kriv.
Hrvati vođeni odličnim Dalicem i verom u sebe i srećom koja ih prati došli su u finale.
Finale je 50 50.Odbijena lopta ili greška sudije ili šut dana odluči utakmicu.
Francuzi znaju od početka šta žele.
Hrvati u šansi koja je jedinstvena.
Nema tu favorita

imaju li francuzi šansu je boje pitanje

pre 5 godina

A što ne bi mogli. Imaju prekaljen tim. Prošli sito i rešeto. Setite se da su Rakitić i Modrić bili u ekipi 2008. Da, u onom timu koji je nesrećno izgubio od Turske. Od tada do danas svašta su prošli. Igrali sa svim najvećim timovima sveta. Pobeđivali, gubili, radovali se, tugovali...
Ovo im je, verovatno, poslednja utakmica za reprezentaciju i to u finalu svetskog prvenstva.
Sa druge strane, Francuzi su mlad tim. Veoma talentovan ali sa prosečnim selektorom na klupi. Ne treba zaboraviti ni poraz u finalu pre dve godine.
Ipak, zbog velikog talenta koji poseduju imaju šansu da pobede jasnog favorita, reprezentaciju Hrvatske.

Tito

pre 5 godina

Nema dileme, imaju dobru ekipu. Jedinstvena prilika da osvoje titulu a nama neka je pouka da se selektor koji je izborio plasman na prvenstvo ne smenjuje.

BOK

pre 5 godina

francuzi su dobili isto "nikad gore" argentince, igrali 0-0 s "prosječnim dancima" i urgvajce bez cavanija iz prekida ili možda danci i argentici postaju puno bolji kad igra netko drugi s njima

cinober

pre 5 godina

Slažem se da je Francuska favorit, imaju granitnu momčad koja uopće nema slabih mjesta. No, nogomet je vrag, a pogotovo finale svjetskog prvenstva, tko zna što tu može biti!
Nakon ranog vodstva Engleza i cijelo prvo poluvrijeme činilo mi se da smo zalutali u polufinale i sretno se provukli protiv Danaca i Rusa... no onda su momci pokazali da stvarno znaju igrati izvanredno i narugali se mojem defetističkom razmišljanju! Tako da vjerujem da možemo biti prvaci svijeta! Šansa definitivno postoji i nikako nije zanemariva!
Hvala svim dobronamjernim i objektivnim srpskim komentatorima na ovom vašem sajtu, a onima koji nas teško podnose (ili uopće ne podnose) poručujem da ima jako puno Hrvata koji navijaju za vas u košarci i drugim sportovima (osim kad igrate protiv nas) i koji žele samo normalne međuljudske odnose.

Sportski pozdrav!

Goran

pre 5 godina

Objektivno su Francuzi bolji, ali daleko od toga da Hrvati nemaju sansi jer je to sport, finale, jedan potez, jedan napad, menja SVE! Nas ceo savez, treneri i igraci malo da se ugledaju na Hrvate, kao sto Hrvatski kosarkasi treba da se ugledaju na nase.

kimi

pre 5 godina

na ovom prvenstvu je francuska igrala mozda najlepsi fudbal,ali hrvatska je bez ikakvog dvoumljenja igrala najborbenije.mislim da hrvati imaju veci motiv za osvajanje mundijala,to je ono,sad ili nikad.ako hrvatska osvoji bice to zasluzeno,a te price lak zreb,provukli se,laki protivnici to su gluposti sujetnih ljudi.u svakom slucaju,neka pobedi bolji. bi bi

zoran

pre 5 godina

Неће знати шта их је снашло против Француза.
(Ненад, 12. jul 2018 14:04)

tako se govorilo i pre utakmice sa Engleskom .

Ivan Cro

pre 5 godina

Može i nadam se da hoće. Ako budu igrali borbeno i hrabro kao i dosad sve je moguće. Ali ono što su činjenice je da je jedna država sa 4,5 mil.stanovnika došla do finala Svjetskog prvenstva u nogometu. Gdje su Njemačka, Portugal europski prvak, Italija, Nizozemska, Španjolska, Brazil, Argentina? Ovo je i dosad ogroman uspjeh! I zaslužili su dečki. Nakon 2008.i Turaka i 2016.i Quaresme u 118.minuti zaslužili su! I naravno da je lakše sad onima koji mrze Hrvatsku pričati o Vidi, o Thompsonu i Čavoglavama, o naravno opet "ustaškim provokacijama" nego da se kaže- bravo dečki, igrate odlično, i pametno! Ali dobro, onaj tko želi mrziti će uvijek za to naći razlog. Pozdrav i čestitke Noletu.

fcrs

pre 5 godina

(Karaburac, 12. jul 2018 09:17) Objasni nam molim te koja je sličnost u igri Hrvatske i Grčke? Dve totalno suprotstavljene koncepcije, napadačka i odbrambena!

Užas je moja furka

pre 5 godina

Pa realno na ovom svetskom prvenstvu najbolji fudbal i igru su pokazali Francuzi i Hrvati, zasluzeno su u finalu obe ekipe mada mislim da ce Francuzi osvojiti, jer Hrvati igraju kao Grci pre desatak godina kada su bili evropski prvaci.
U svakom slucaju Hrvatima svaka cast na igri i posvecenosti reprezentaciji!
(Karaburac, 12. jul 2018 09:17)

Hrvati igraju kao Grci? Jel se ti to šališ ili misliš ozbiljno. Na EP 2004., Grci nijednu utakmicu nisu imali posjed lopte preko 40%, postigli su golova koliko Hrvatska samo u grupnoj fazi i većinu utakmica igrali su bunker. Hrvatska svaku utakmicu dominira u posjedu, broju udaraca na gol, broju kornera, broju pretrčanih kilometara, a o bunkeru da ne govorim. To Hrvatska nikada nije igrala niti će igrati.

nisam selektor u papučama

pre 5 godina

Mogu, ali FRA ima veće šanse, 60-40 otprilike.
Nego, pita me kolega iz Kanade, za koga navijamo (mi Srbi), odgovaram mu:

Budući da će nas komšije „odrati od zezancije“ narednih 500 godina (*1) izbor je lak :-)

(*1) jedini način da se ZAUSTAVI priča u stilu „mi smo bili prvaci... godine, a vi jok“ (*2) jeste OSVOJITI DVA PUTA World Cup, jer osvojiti JEDNOM nije dovoljno, priča će biti „mi smo to učinili prvi, a vi samo kaskate za nama...“ a za taj poduhvat, sa ovakvim menadžerima i pseudo-selektorima treba će nam bar 500 godina. Naravno, sve uz uslov da komšije ništa više ne osvoje, što je malo ... :-/ uslov.
(*2) džaba svi vaterpoli i košarke, odbojke... spram fudbala sve je n-ta liga
(*3) meni je lako, ja sam poživeo dosta, izdržaću ovo što mi je ostalo, ali našoj deci, ma unucima naših unuka će OD ROĐENJA „skakati po krkači“ čim se sport pomene ;-)

No, ako je za utehu, u ovom slučaju biće „svakom po zasluzi“ – pošteno! Naši su prošli i igrali – taman koliko su i zaslužili.

Za B-92 dodajem:
Nije Brih zavukao golčinu sa 25m, i nije Brih u 80-om minutu napravio zamenu i razbucao odbranu... Volim ja i Kolarova i Baneta, čak i SMS-a, ali onaj ko je došao u finale, je to i zaslužio, a onaj ko je ispao u grupi, takođe je zaslužio baš toliko i tako.

Marsovka

pre 5 godina

Može i hoće, oni su želeli finale sa Srbijom, makar je to Rakitić izjavio - "Voleo bih finale sa Srbijom i mojim Krstajićem", ne sećam se da je neko iz orlića poželeo finale, makar i sa Hrvatskom.:)

Ante

pre 5 godina

Realno, Francuska finalist EP 2016, i sad finalis SP, najbolja svjetska reprezentacija, bez sumnje.
Ne bi bilo pošteno reči da si "najbolji" na svijetu, a igrati s nekom drugom reprezentacijom.
Šanse su 60-40% za Francuze. Što je nevjerovatno dobra šansa za Hrvatsku, ali ipak me brine umor igrača, odigrali smo cijelu jednu utakmicu više nego Francuzi, a to je na turniru jedna od najvažnijih stvari. Šansa nam je da umrtvimo igru, a Subašić mora imati utakmicu života.
Svejedno, FINALE je san. Miljarde ljudi sad traže što je to Hrvatska :)

Miki1

pre 5 godina

Meni su se Hrvati pokazali do sad kao najstabilnija i najagresivnija ekipa koja tokom celog prvenstva ide na pobedu i gazi do poslednjeg daha. Uz to ima majstore, one prave ne nabedjeni, i ti najcuveniji ginu za svaku loptu, sve u svemu nekako su kompaktni i deluju jako. S druge strane Francuzi odlicni, lepo igraju ali ponekad mi deluje da im dosta zavisi od inspiracije pa zato nisu nepobedivi.
Meni one ekipe imaju podjednake sanse, radujem se uvek kad autsajderi iz male zemlje koja nije fudbalska velesila dopru tako daleko.
Ovo ce biti poslastica

комша

pre 5 godina

Створили су тим који се дуже време јако добро познаје. Тим им не одређују менаџери и фсс већ селектор. Жељу имају, то смо видели. Играју до краја и нападају кад год добију лопту. Опет са друге стране је сјајна Француска која је одморнија. Навијам за сјајан фудбал у финалу и нек победи бољи. Ко год да освоји, заслужио је приказаним на овом првенству.
А нама нек буде за наук да треба да стварамо екипу пар година, без утицаја менаџера. Мада тешко, јер нам је фудбал пун корупције као и све остало у држави. Честитам Хрватима на овом историјском успеху. Пласирати се у финале је јако тешко за једну малу земљу. То су успели још само Холанђани.

Ultimate draft

pre 5 godina

Ne mogu da znam sta ce biti, ali mogu da primetim sta je bilo.Hrvati sinoc vode a igraju presing na protivnickoj polovini, sutevi prema golu, posed, znaci mogla se videti dominacija i kvalitet u skoro svakom trenutku utakmice.Svakog Srbina pomalo pece taj njihov plasman (i to ne bez razloga), pa nismo bas realni u sagledavnju situacije i oceni njihove igra.Jednostavno nadjite utakmicu sa svajcarcima i vidite nasu filozofiju, pa vidite njih...posebno sinoc.Uzivajmo u sportu, danas oni-sutra mi, kosarka, vaterpolo, tenis...pa i taj fudbal nam mozda krene jednog dana kada se opametimo, jer nam samo pamet fali a kvalitet znam da imamo.

deny

pre 5 godina

Kako god finale završilo - Francuska je trenutno najkompletnija ekipa na svijetu i to je činjenica. Ali, ovo je finale SP-a, jedna jedina utakmica, u takvoj utakmici imati igrače koji itekako znaju kako se osvajaju trofeji -Modrića, Rakitića (strijelac u finalu LP-a), Mandžukića (strijelaca u dva fdinala LPa sa dva kluba) - može biti itekakva prevaga. Mbappe je budućnost nogometa, ali Modrić je osvojio 4 lp-a i kakva god rezultat bio -nece stati. Da li se isto može reći za Pogbu ili Mbape-a pitanje je.

Ima nekih elemenata koji su na strani Hrvatske, već spomenuto iskustvo velikih utakmica i dobijanja istih te vezni red sa Modrićem i Rakitićem (Francuski sa Pogbom, Kanteom je isto fenomenalan, ali imati 33 i 32 godine je u ovakvim utakmicama svakako prednost).

Kako god -Francuska je (blagi) favorit, imaju ukupno gledajući najbolju ekipu na svijetu, ali Hrvatska definitvno ima šanse i ima i nekih prednosti na svojoj strani.

chombe

pre 5 godina

Ne znam cemu tolika halabuka oko Hrvata kada su oni objektivno bili jedan od favorita, za sve one koji donekle poznaju i prate fudbal. Takodje, to vazi i za Francuze koji su sigurno najtalentovanija reprezentacija uz Belgiju. Brazilci nisu imali srece, pa su ispali, ali oni su u principu igrali najtecniji fudbal. Izvesnu prednost dajem Francuzima zbog paklenih igraca koje imaju, ali ne bi bilo nezasluzeno i da Hrvati budu sampioni. Nikakvu ljubomoru nemam prema Hrvatskoj, naprotiv, njihov uspeh moze da pokrene region u raznim pravcima, ne samo sportskim.

Kom obojci a kom opanci

pre 5 godina

U finalu je sve moguce. U finalu nema favorita. 11 protiv 11 pa ko ima vece srce.
Samo da mi je staviti onu zvjezdicu iznad grba na dresu- e to je neprocjenjivo! Onda slobodno svi mogu kopacke okaciti o klin!
Lijep pozdrav svima!

Laky

pre 5 godina

Mislim da imaju samo jos jednu utakmicu.Verovatno ako pobede necemo gledati predaju pehara i samim tim nemaju nikakvu sansu da to vidimo.

IGGY

pre 5 godina

Pred početak takmičenja dao sam Francuzima najviše šansi za vrh jer sam gledao prijateljsku Nemačka-Francuska 2:2.Kakva brzina,1,2,3,ko munje.Tu sam i dobro zaključio da Nemci nemaju pojma i da možda neće proći ni grupu.Jedino sam izdvojio Fr ali nisam reko da će biti prvaci jer mi se nešto učinilo da mogu i da izgube od bilo koga..S druge strane mislio sam da Hrvatska najverovatnije neće proći grupu pored Argentine i Nigerije a oni ih ubiše u pojam.Tu sam potpuno pogrešio jer me omelo njihovo igranje u kvalifikacijama a izgleda i da sam zatvorio oči na njihove promene i sjajno doigravanje sa Grčkom..Francuska je očarala "stavljanjem sjajne Belgije u džep" a Hrvatska borbenošću od 120%.