Četvrtak, 12.07.2018.

08:34

Tramp grmi i danas: Nemci, neprihvatljivo je!

Projekat gasovoda koji dolazi iz Rusije trebalo bi napustiti. Neprihvatljivo je dati milijarde dolara zemlji od koje pokušavate da se zaštitite, poručuje Tramp.

Izvor: B92

Tramp grmi i danas: Nemci, neprihvatljivo je! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

SRĐA S:

pre 5 godina

Nisam nikakav ekonomista ali mi se javlja da je SAD privreda na ivici kolapsa kada joj sve smeta.Nema više slobodnog tržišta,prete svima gledaju samo svoje interese...ako su zaista toliko jaki zašto sve to čine.Bumeran se vraća i udara ih pravo u zube ako ovako nastave.

Saša

pre 5 godina

Obrni, okreni - Nemcima je najbolje. Ameri, Kinezi i Rusi se takmiče ko će više prouzvoda da kupi :) da bi im se bolje otvorilo EU tržište. Meni se čini da Ameri nisu zadovoljni ali verujem da je to nešto trenutno. Biće to sve ok na kraju, ja verujem.

Djura

pre 5 godina

>>A zar i Amerika ne kupuje od Rusa raketne motore za svemirski program ?
>> (Zoran, 12. jul 2018 10:33) # Link komentara

Naravno da kupuju RD-180 cak su kupili i licencu da ih proizvode u USA
ali je mnogo jeftinje da ih uvezu iz Rusije nego da ih prave u USA.

Ovo vikanje je samo utvrdjivanje pozicija pre reazgovora sa
Putinom i nista drugo.

Major

pre 5 godina

Ova galam je uperena da podigne cenu američkog nemešanja u taj projekat u zamenu za Iran. Pozdrav iz USA.
(Leon, 12. jul 2018 10:51)
A istovremeno stavlja Nemačku u defanzivu i tera je da se pravda izjavama, sebe stavlja u ulogu kritičara Rusije, stavlja se na stranu zemalja koje su protiv Severnog Toka. Jednim potezom pet muva. Genijalno. Njegov sistem nije prefinjen ali neko ko je uspeo kao Tramp, za koga je čitav svet znao i pre nego što je postao predsednik, i koji je na kraju u teškoj političkoj borbi i sa medijima okrenutim protiv njega uspeo da postane predsednik Amerike, taj čovek je daleko od “balvana” i “klovna” kakvim ga nazivaju po ovim komentarima. Opet, ljudi slušaju šta on priča i fokusiraju se na to a ne vide koliko je uradio i šta mu je cilj.

Toma

pre 5 godina

Tramp je u pravu. Nemački dzin od ekonomije je nastao pre svega sto im je otvoreno trziste SAD od 350 miliona gradjana platezno moćna da kupe njihove mercedese i druge proizvode.
Tramp samo trazi da bude reciprocitet i da EU kupuje vise robu SAD i smanje deficit od 150 milijardi evra koji imaju u trgovini sa EU. Logilčno i ispravno razmislja za svoju zemlju.

Тетка Персида

pre 5 godina

Ovo Trampovo lupetanje postaje tragikomično. Pa njegovo shvatanje trgovine je na nivou četvorogodipnjeg deteta. A prvenstveno ne shvata da je Nemačka nezavisna i kapitalistička zemlja i da važe zakoni bolje ponude.
(html, 12. jul 2018 09:11)

Немачка би била (потпуно) независна, само кад не би имала америчке војне базе на својој територији. До тада, увек "газда" има механизам за вршење притиска...

Marko

pre 5 godina

Nemci u Americi prodaju vise Mercedesa nego u celom svetu zajedno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bertigo, 12. jul 2018 09:23) # Link komentara

Ajde ta te malo razocaram-
- U USA su prodali skoro 340000
- U Kini 587 868
- U Evropi 955 301 a u samoj Nemackoj skoro 300 000

Podaci su za 2017.
Sto ti mislis zasto Tramp kidise na Kinu i Nemacku?

Max

pre 5 godina

Rusija je najbolji nemacki musterija i najposteniji platisa.
(cobo, 12. jul 2018 09:55)
Kako Srbin zamišlja trgovinske odnose. Po emocijama. A samo treba da pogleda podatke. Rusija nije ni medju prvih deset trgovinskih partnera Nemačke. Na prvom mestu je SAD, na drugom Francuska. Nemačka ima veću trgovinsku razmenu sa Poljskom nego sa Rusijom.

E bas zato...

pre 5 godina

Druze Tramp, nije problem, ako ponudite gas po istim uslovima i ceni sigurno prolazite. E sad mozete li to je drugo pitanje. Ali bujrum...

Alex

pre 5 godina

Najkraći i najjeftiniji put iz Azije do Amerike vodi preko severnog mora Rusije koja više nisu zaleđena. Razvijaju se nove nemačke luke koje će da zamene holandske. Evroazija je prirodna unija iz obostranog interesa, u njoj su svi jednaki, ne postoji opasnost od nametanja dominacije.

ja-sam-ja

pre 5 godina

(html, 12. jul 2018 09:11)

na prvi pogled izgleda tako, ko je kumovao da Nemacka postane stabilna i da ne plati dugove, ne plati ratnu odstetu?
Trebaju pre svega SAD-u da se zahvale, koji su izvrsili pritisak pre svega na Francusku da potvrde ujedinjene Nemacke.
Nemacka to vrlo brzo zaboravlja i pokusava da pod zastitom NATO saveza i preko leda manjih EU clanica kuva svoju corbu sa Rusima.
u slucaju da se raspadne EU, Nemacka ne bi vise bila tako jaka! Naprotiv bila bi u velikom problemu.
Nisam ja za Trumpa ili protiv, ali kada sagledamo situaciju covek je u pravu! Proziva saveznika koji saraduje sa neprijateljem.

StrayDog

pre 5 godina

Za zaštitu od Rusije??? Nemcima treba zaštita od Rusije? Treba im gas, alo kauboju... Gledaju svoja posla, osvojili su pola Evrope svojim novcem, drže EU u šaci, ne treba im zaštita - ali ti to kauboju znaš nego malo podbadaš iz nemoći a i da se raja pali.

sasa the red baron

pre 5 godina

BUM::::

Sve ono sto je EU pricala nama, sada USA prica EU.
Isto kako su nama govorili da je Juzni tok los za nas i da ce nas Rusi pokoriti, kako nam je EU pricala, sad to njima isto prica USA za severni tok...
Isto kako je nama EU pricala da "ne moze se sedeti na 2 stolice", tako sad njima isto prica USA....

Sve sto je Velika Britanija pricala da ce se desiti, desilo se..
Sad valjda jos samo da poslusaju sami sebe, ili da objasne kako sve to sto pricaju nama je ispravno a sve to sto US prica njima je krivo...

Miloš

pre 5 godina

Nemci u Americi prodaju vise Mercedesa nego u celom svetu zajedno..
(bertigo, 12. jul 2018 09:23)

Bilo nekad sad Kinezima prodaju duplo vise mečki nego Amerima i jaz se povećava. Ovo sto sad Tramp pokusava je poslednji trzaj da Amerika zadrzi No1 poziciju, jer samo reketom to mogu. Ako pak krenu da kresu vojsku i socijalu ima nastane u Americi kuršlus kakav odavno nismo gledali pošto se mnogo mrze međusobom a naoruzani su do zuba.

Leon

pre 5 godina

Glavna tema samita izmedju Putina i Trampa je Iran. Iran je fokus američke administracije. Tramp će tražiti rusko nemešanje u američki sukob sa Iranom. Istovremeno će Tramp ponuditi nemešanje u Severni Tok 2 koji je Putinu od ogromnog značaja. Tramp ovom galamom tvrdi pazar. Ko gleda ovo sa površne strane kao kritiku Nemačke, ne razume Trampov pristup biznisu. Garantujem vam da je Tramp u životu uradio hiljafu biznis dilova više nego svi komentatori na ovom forumu koji su, naravno, i sami vrhunski biznismeni :-) Ne gledajte površno šta Tramp
priča. Gledajte zašto to priča. Iran je glavna tema njegove administracije a ne Nemačka. Amerika ima mogućnost da oteža Severni Tok 2 i uvede sankcije bankama koje ga finansiraju. Ova galam je uperena da podigne cenu američkog nemešanja u taj projekat u zamenu za Iran. Pozdrav iz USA.

Zorz

pre 5 godina

Nije problem u gasu u Evropi već može postojati samo jedan gazda, a Amerikanci su to već 70 godina, Merkolova je isuviše ojačala a to Amerima bode oči i traže joj zamenu

Marko

pre 5 godina

Tramp je ovaj put zaiata u pravu. Moze te ga mrzeti al cinjenica je da EU nema svoj kurs i svoju politiku, sa jedne strane uvode sankcije Rusiji sa druge strane ih mole za jos vise gasa...Da nije komicno bilo bi zalosno. EU sad po prvi put ima priliku da se ogradi od SAD-a da konacno pocne da vodi sopstvenu politiku,a ne da se ponasa kao kukavica.

html

pre 5 godina

Ovo Trampovo lupetanje postaje tragikomično. Pa njegovo shvatanje trgovine je na nivou četvorogodipnjeg deteta. A prvenstveno ne shvata da je Nemačka nezavisna i kapitalistička zemlja i da važe zakoni bolje ponude. Smeta mu i što je Nemačka ekonomija zdrava za razliku od Američke, što je Nemački državni budžet u debelom suficitu za razliku od Američkog (prihodi su daleko veći od rashoda), a smeta mu i potpuno logična i prirodna saradnja Evrope sa Rusijom.
Na duže staze možda i nije loše što je ovakav balvan došao na vlast u SAD, jer će zaista izolovati SAD od ostalih zemalja, naterati ih da grade nova partnerstva i stvoriti malo drugačiji svet od onog iz ere Buša i Klintona.

cobo

pre 5 godina

Rusija je najbolji nemacki musterija i najposteniji platisa.Oni prodaju Nemcima gas a za te pare kupe od Nemaca robu,a cim bi inace Rusi platili tu robu?Tramp na taj nacin hoce sankcije Rusiji(a ujedno da Rusija ne ojaca) i da proda Nemcima azerbedzanski i katarski gas :#

agnostic front

pre 5 godina

tako je, nemacka neka se odluci, ili su za alijansku berlin-moskva, koja podrazumeva i izlazak iz nato pakta i skidanje sankcija rusiji. ili ce biti zemlja nato-a koja nece puniti milijardama dolara ruski budzet iz koga izmedju ostalog rusi prave i oruzja koja mogu da zbrisu kako nemacku tako i druge zemlje nato-a. ne moze i jare i pare

park

pre 5 godina

Trgovina gasom izmedju Nemacke i Rusije (SSSR) je funkcionisala bez problema i u trenucima najtezih sukoba u hladnom ratu, gradjenja Berlinksog zida ili Kubanske krize. I niko oko toga nije pravio pitanje.

japaja

pre 5 godina

Al drma kavez, tebra, za sve pare. Samo da ne izginemo svi od to drmanje. Mož da mu se osladi.
Zezanje na stranu. EU treba da izbaci USA iz Evrope i Bliskog Istoka ako misli da išta znači u bilo kom pogledu u buduće.

html

pre 5 godina

Ovo Trampovo lupetanje postaje tragikomično. Pa njegovo shvatanje trgovine je na nivou četvorogodipnjeg deteta. A prvenstveno ne shvata da je Nemačka nezavisna i kapitalistička zemlja i da važe zakoni bolje ponude. Smeta mu i što je Nemačka ekonomija zdrava za razliku od Američke, što je Nemački državni budžet u debelom suficitu za razliku od Američkog (prihodi su daleko veći od rashoda), a smeta mu i potpuno logična i prirodna saradnja Evrope sa Rusijom.
Na duže staze možda i nije loše što je ovakav balvan došao na vlast u SAD, jer će zaista izolovati SAD od ostalih zemalja, naterati ih da grade nova partnerstva i stvoriti malo drugačiji svet od onog iz ere Buša i Klintona.

Marko

pre 5 godina

Tramp je ovaj put zaiata u pravu. Moze te ga mrzeti al cinjenica je da EU nema svoj kurs i svoju politiku, sa jedne strane uvode sankcije Rusiji sa druge strane ih mole za jos vise gasa...Da nije komicno bilo bi zalosno. EU sad po prvi put ima priliku da se ogradi od SAD-a da konacno pocne da vodi sopstvenu politiku,a ne da se ponasa kao kukavica.

japaja

pre 5 godina

Al drma kavez, tebra, za sve pare. Samo da ne izginemo svi od to drmanje. Mož da mu se osladi.
Zezanje na stranu. EU treba da izbaci USA iz Evrope i Bliskog Istoka ako misli da išta znači u bilo kom pogledu u buduće.

Leon

pre 5 godina

Glavna tema samita izmedju Putina i Trampa je Iran. Iran je fokus američke administracije. Tramp će tražiti rusko nemešanje u američki sukob sa Iranom. Istovremeno će Tramp ponuditi nemešanje u Severni Tok 2 koji je Putinu od ogromnog značaja. Tramp ovom galamom tvrdi pazar. Ko gleda ovo sa površne strane kao kritiku Nemačke, ne razume Trampov pristup biznisu. Garantujem vam da je Tramp u životu uradio hiljafu biznis dilova više nego svi komentatori na ovom forumu koji su, naravno, i sami vrhunski biznismeni :-) Ne gledajte površno šta Tramp
priča. Gledajte zašto to priča. Iran je glavna tema njegove administracije a ne Nemačka. Amerika ima mogućnost da oteža Severni Tok 2 i uvede sankcije bankama koje ga finansiraju. Ova galam je uperena da podigne cenu američkog nemešanja u taj projekat u zamenu za Iran. Pozdrav iz USA.

Miloš

pre 5 godina

Nemci u Americi prodaju vise Mercedesa nego u celom svetu zajedno..
(bertigo, 12. jul 2018 09:23)

Bilo nekad sad Kinezima prodaju duplo vise mečki nego Amerima i jaz se povećava. Ovo sto sad Tramp pokusava je poslednji trzaj da Amerika zadrzi No1 poziciju, jer samo reketom to mogu. Ako pak krenu da kresu vojsku i socijalu ima nastane u Americi kuršlus kakav odavno nismo gledali pošto se mnogo mrze međusobom a naoruzani su do zuba.

sasa the red baron

pre 5 godina

BUM::::

Sve ono sto je EU pricala nama, sada USA prica EU.
Isto kako su nama govorili da je Juzni tok los za nas i da ce nas Rusi pokoriti, kako nam je EU pricala, sad to njima isto prica USA za severni tok...
Isto kako je nama EU pricala da "ne moze se sedeti na 2 stolice", tako sad njima isto prica USA....

Sve sto je Velika Britanija pricala da ce se desiti, desilo se..
Sad valjda jos samo da poslusaju sami sebe, ili da objasne kako sve to sto pricaju nama je ispravno a sve to sto US prica njima je krivo...

Тетка Персида

pre 5 godina

Ovo Trampovo lupetanje postaje tragikomično. Pa njegovo shvatanje trgovine je na nivou četvorogodipnjeg deteta. A prvenstveno ne shvata da je Nemačka nezavisna i kapitalistička zemlja i da važe zakoni bolje ponude.
(html, 12. jul 2018 09:11)

Немачка би била (потпуно) независна, само кад не би имала америчке војне базе на својој територији. До тада, увек "газда" има механизам за вршење притиска...

Marko

pre 5 godina

Nemci u Americi prodaju vise Mercedesa nego u celom svetu zajedno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bertigo, 12. jul 2018 09:23) # Link komentara

Ajde ta te malo razocaram-
- U USA su prodali skoro 340000
- U Kini 587 868
- U Evropi 955 301 a u samoj Nemackoj skoro 300 000

Podaci su za 2017.
Sto ti mislis zasto Tramp kidise na Kinu i Nemacku?

StrayDog

pre 5 godina

Za zaštitu od Rusije??? Nemcima treba zaštita od Rusije? Treba im gas, alo kauboju... Gledaju svoja posla, osvojili su pola Evrope svojim novcem, drže EU u šaci, ne treba im zaštita - ali ti to kauboju znaš nego malo podbadaš iz nemoći a i da se raja pali.

agnostic front

pre 5 godina

tako je, nemacka neka se odluci, ili su za alijansku berlin-moskva, koja podrazumeva i izlazak iz nato pakta i skidanje sankcija rusiji. ili ce biti zemlja nato-a koja nece puniti milijardama dolara ruski budzet iz koga izmedju ostalog rusi prave i oruzja koja mogu da zbrisu kako nemacku tako i druge zemlje nato-a. ne moze i jare i pare

park

pre 5 godina

Trgovina gasom izmedju Nemacke i Rusije (SSSR) je funkcionisala bez problema i u trenucima najtezih sukoba u hladnom ratu, gradjenja Berlinksog zida ili Kubanske krize. I niko oko toga nije pravio pitanje.

Max

pre 5 godina

Rusija je najbolji nemacki musterija i najposteniji platisa.
(cobo, 12. jul 2018 09:55)
Kako Srbin zamišlja trgovinske odnose. Po emocijama. A samo treba da pogleda podatke. Rusija nije ni medju prvih deset trgovinskih partnera Nemačke. Na prvom mestu je SAD, na drugom Francuska. Nemačka ima veću trgovinsku razmenu sa Poljskom nego sa Rusijom.

Zorz

pre 5 godina

Nije problem u gasu u Evropi već može postojati samo jedan gazda, a Amerikanci su to već 70 godina, Merkolova je isuviše ojačala a to Amerima bode oči i traže joj zamenu

E bas zato...

pre 5 godina

Druze Tramp, nije problem, ako ponudite gas po istim uslovima i ceni sigurno prolazite. E sad mozete li to je drugo pitanje. Ali bujrum...

Alex

pre 5 godina

Najkraći i najjeftiniji put iz Azije do Amerike vodi preko severnog mora Rusije koja više nisu zaleđena. Razvijaju se nove nemačke luke koje će da zamene holandske. Evroazija je prirodna unija iz obostranog interesa, u njoj su svi jednaki, ne postoji opasnost od nametanja dominacije.

cobo

pre 5 godina

Rusija je najbolji nemacki musterija i najposteniji platisa.Oni prodaju Nemcima gas a za te pare kupe od Nemaca robu,a cim bi inace Rusi platili tu robu?Tramp na taj nacin hoce sankcije Rusiji(a ujedno da Rusija ne ojaca) i da proda Nemcima azerbedzanski i katarski gas :#

Major

pre 5 godina

Ova galam je uperena da podigne cenu američkog nemešanja u taj projekat u zamenu za Iran. Pozdrav iz USA.
(Leon, 12. jul 2018 10:51)
A istovremeno stavlja Nemačku u defanzivu i tera je da se pravda izjavama, sebe stavlja u ulogu kritičara Rusije, stavlja se na stranu zemalja koje su protiv Severnog Toka. Jednim potezom pet muva. Genijalno. Njegov sistem nije prefinjen ali neko ko je uspeo kao Tramp, za koga je čitav svet znao i pre nego što je postao predsednik, i koji je na kraju u teškoj političkoj borbi i sa medijima okrenutim protiv njega uspeo da postane predsednik Amerike, taj čovek je daleko od “balvana” i “klovna” kakvim ga nazivaju po ovim komentarima. Opet, ljudi slušaju šta on priča i fokusiraju se na to a ne vide koliko je uradio i šta mu je cilj.

Toma

pre 5 godina

Tramp je u pravu. Nemački dzin od ekonomije je nastao pre svega sto im je otvoreno trziste SAD od 350 miliona gradjana platezno moćna da kupe njihove mercedese i druge proizvode.
Tramp samo trazi da bude reciprocitet i da EU kupuje vise robu SAD i smanje deficit od 150 milijardi evra koji imaju u trgovini sa EU. Logilčno i ispravno razmislja za svoju zemlju.

ja-sam-ja

pre 5 godina

(html, 12. jul 2018 09:11)

na prvi pogled izgleda tako, ko je kumovao da Nemacka postane stabilna i da ne plati dugove, ne plati ratnu odstetu?
Trebaju pre svega SAD-u da se zahvale, koji su izvrsili pritisak pre svega na Francusku da potvrde ujedinjene Nemacke.
Nemacka to vrlo brzo zaboravlja i pokusava da pod zastitom NATO saveza i preko leda manjih EU clanica kuva svoju corbu sa Rusima.
u slucaju da se raspadne EU, Nemacka ne bi vise bila tako jaka! Naprotiv bila bi u velikom problemu.
Nisam ja za Trumpa ili protiv, ali kada sagledamo situaciju covek je u pravu! Proziva saveznika koji saraduje sa neprijateljem.

SRĐA S:

pre 5 godina

Nisam nikakav ekonomista ali mi se javlja da je SAD privreda na ivici kolapsa kada joj sve smeta.Nema više slobodnog tržišta,prete svima gledaju samo svoje interese...ako su zaista toliko jaki zašto sve to čine.Bumeran se vraća i udara ih pravo u zube ako ovako nastave.

Djura

pre 5 godina

>>A zar i Amerika ne kupuje od Rusa raketne motore za svemirski program ?
>> (Zoran, 12. jul 2018 10:33) # Link komentara

Naravno da kupuju RD-180 cak su kupili i licencu da ih proizvode u USA
ali je mnogo jeftinje da ih uvezu iz Rusije nego da ih prave u USA.

Ovo vikanje je samo utvrdjivanje pozicija pre reazgovora sa
Putinom i nista drugo.

Saša

pre 5 godina

Obrni, okreni - Nemcima je najbolje. Ameri, Kinezi i Rusi se takmiče ko će više prouzvoda da kupi :) da bi im se bolje otvorilo EU tržište. Meni se čini da Ameri nisu zadovoljni ali verujem da je to nešto trenutno. Biće to sve ok na kraju, ja verujem.

agnostic front

pre 5 godina

tako je, nemacka neka se odluci, ili su za alijansku berlin-moskva, koja podrazumeva i izlazak iz nato pakta i skidanje sankcija rusiji. ili ce biti zemlja nato-a koja nece puniti milijardama dolara ruski budzet iz koga izmedju ostalog rusi prave i oruzja koja mogu da zbrisu kako nemacku tako i druge zemlje nato-a. ne moze i jare i pare

Marko

pre 5 godina

Tramp je ovaj put zaiata u pravu. Moze te ga mrzeti al cinjenica je da EU nema svoj kurs i svoju politiku, sa jedne strane uvode sankcije Rusiji sa druge strane ih mole za jos vise gasa...Da nije komicno bilo bi zalosno. EU sad po prvi put ima priliku da se ogradi od SAD-a da konacno pocne da vodi sopstvenu politiku,a ne da se ponasa kao kukavica.

ja-sam-ja

pre 5 godina

(html, 12. jul 2018 09:11)

na prvi pogled izgleda tako, ko je kumovao da Nemacka postane stabilna i da ne plati dugove, ne plati ratnu odstetu?
Trebaju pre svega SAD-u da se zahvale, koji su izvrsili pritisak pre svega na Francusku da potvrde ujedinjene Nemacke.
Nemacka to vrlo brzo zaboravlja i pokusava da pod zastitom NATO saveza i preko leda manjih EU clanica kuva svoju corbu sa Rusima.
u slucaju da se raspadne EU, Nemacka ne bi vise bila tako jaka! Naprotiv bila bi u velikom problemu.
Nisam ja za Trumpa ili protiv, ali kada sagledamo situaciju covek je u pravu! Proziva saveznika koji saraduje sa neprijateljem.

html

pre 5 godina

Ovo Trampovo lupetanje postaje tragikomično. Pa njegovo shvatanje trgovine je na nivou četvorogodipnjeg deteta. A prvenstveno ne shvata da je Nemačka nezavisna i kapitalistička zemlja i da važe zakoni bolje ponude. Smeta mu i što je Nemačka ekonomija zdrava za razliku od Američke, što je Nemački državni budžet u debelom suficitu za razliku od Američkog (prihodi su daleko veći od rashoda), a smeta mu i potpuno logična i prirodna saradnja Evrope sa Rusijom.
Na duže staze možda i nije loše što je ovakav balvan došao na vlast u SAD, jer će zaista izolovati SAD od ostalih zemalja, naterati ih da grade nova partnerstva i stvoriti malo drugačiji svet od onog iz ere Buša i Klintona.

Toma

pre 5 godina

Tramp je u pravu. Nemački dzin od ekonomije je nastao pre svega sto im je otvoreno trziste SAD od 350 miliona gradjana platezno moćna da kupe njihove mercedese i druge proizvode.
Tramp samo trazi da bude reciprocitet i da EU kupuje vise robu SAD i smanje deficit od 150 milijardi evra koji imaju u trgovini sa EU. Logilčno i ispravno razmislja za svoju zemlju.

japaja

pre 5 godina

Al drma kavez, tebra, za sve pare. Samo da ne izginemo svi od to drmanje. Mož da mu se osladi.
Zezanje na stranu. EU treba da izbaci USA iz Evrope i Bliskog Istoka ako misli da išta znači u bilo kom pogledu u buduće.

Leon

pre 5 godina

Glavna tema samita izmedju Putina i Trampa je Iran. Iran je fokus američke administracije. Tramp će tražiti rusko nemešanje u američki sukob sa Iranom. Istovremeno će Tramp ponuditi nemešanje u Severni Tok 2 koji je Putinu od ogromnog značaja. Tramp ovom galamom tvrdi pazar. Ko gleda ovo sa površne strane kao kritiku Nemačke, ne razume Trampov pristup biznisu. Garantujem vam da je Tramp u životu uradio hiljafu biznis dilova više nego svi komentatori na ovom forumu koji su, naravno, i sami vrhunski biznismeni :-) Ne gledajte površno šta Tramp
priča. Gledajte zašto to priča. Iran je glavna tema njegove administracije a ne Nemačka. Amerika ima mogućnost da oteža Severni Tok 2 i uvede sankcije bankama koje ga finansiraju. Ova galam je uperena da podigne cenu američkog nemešanja u taj projekat u zamenu za Iran. Pozdrav iz USA.

cobo

pre 5 godina

Rusija je najbolji nemacki musterija i najposteniji platisa.Oni prodaju Nemcima gas a za te pare kupe od Nemaca robu,a cim bi inace Rusi platili tu robu?Tramp na taj nacin hoce sankcije Rusiji(a ujedno da Rusija ne ojaca) i da proda Nemcima azerbedzanski i katarski gas :#

Alex

pre 5 godina

Najkraći i najjeftiniji put iz Azije do Amerike vodi preko severnog mora Rusije koja više nisu zaleđena. Razvijaju se nove nemačke luke koje će da zamene holandske. Evroazija je prirodna unija iz obostranog interesa, u njoj su svi jednaki, ne postoji opasnost od nametanja dominacije.

StrayDog

pre 5 godina

Za zaštitu od Rusije??? Nemcima treba zaštita od Rusije? Treba im gas, alo kauboju... Gledaju svoja posla, osvojili su pola Evrope svojim novcem, drže EU u šaci, ne treba im zaštita - ali ti to kauboju znaš nego malo podbadaš iz nemoći a i da se raja pali.

Max

pre 5 godina

Rusija je najbolji nemacki musterija i najposteniji platisa.
(cobo, 12. jul 2018 09:55)
Kako Srbin zamišlja trgovinske odnose. Po emocijama. A samo treba da pogleda podatke. Rusija nije ni medju prvih deset trgovinskih partnera Nemačke. Na prvom mestu je SAD, na drugom Francuska. Nemačka ima veću trgovinsku razmenu sa Poljskom nego sa Rusijom.

park

pre 5 godina

Trgovina gasom izmedju Nemacke i Rusije (SSSR) je funkcionisala bez problema i u trenucima najtezih sukoba u hladnom ratu, gradjenja Berlinksog zida ili Kubanske krize. I niko oko toga nije pravio pitanje.

E bas zato...

pre 5 godina

Druze Tramp, nije problem, ako ponudite gas po istim uslovima i ceni sigurno prolazite. E sad mozete li to je drugo pitanje. Ali bujrum...

sasa the red baron

pre 5 godina

BUM::::

Sve ono sto je EU pricala nama, sada USA prica EU.
Isto kako su nama govorili da je Juzni tok los za nas i da ce nas Rusi pokoriti, kako nam je EU pricala, sad to njima isto prica USA za severni tok...
Isto kako je nama EU pricala da "ne moze se sedeti na 2 stolice", tako sad njima isto prica USA....

Sve sto je Velika Britanija pricala da ce se desiti, desilo se..
Sad valjda jos samo da poslusaju sami sebe, ili da objasne kako sve to sto pricaju nama je ispravno a sve to sto US prica njima je krivo...

Miloš

pre 5 godina

Nemci u Americi prodaju vise Mercedesa nego u celom svetu zajedno..
(bertigo, 12. jul 2018 09:23)

Bilo nekad sad Kinezima prodaju duplo vise mečki nego Amerima i jaz se povećava. Ovo sto sad Tramp pokusava je poslednji trzaj da Amerika zadrzi No1 poziciju, jer samo reketom to mogu. Ako pak krenu da kresu vojsku i socijalu ima nastane u Americi kuršlus kakav odavno nismo gledali pošto se mnogo mrze međusobom a naoruzani su do zuba.

Marko

pre 5 godina

Nemci u Americi prodaju vise Mercedesa nego u celom svetu zajedno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bertigo, 12. jul 2018 09:23) # Link komentara

Ajde ta te malo razocaram-
- U USA su prodali skoro 340000
- U Kini 587 868
- U Evropi 955 301 a u samoj Nemackoj skoro 300 000

Podaci su za 2017.
Sto ti mislis zasto Tramp kidise na Kinu i Nemacku?

SRĐA S:

pre 5 godina

Nisam nikakav ekonomista ali mi se javlja da je SAD privreda na ivici kolapsa kada joj sve smeta.Nema više slobodnog tržišta,prete svima gledaju samo svoje interese...ako su zaista toliko jaki zašto sve to čine.Bumeran se vraća i udara ih pravo u zube ako ovako nastave.

Тетка Персида

pre 5 godina

Ovo Trampovo lupetanje postaje tragikomično. Pa njegovo shvatanje trgovine je na nivou četvorogodipnjeg deteta. A prvenstveno ne shvata da je Nemačka nezavisna i kapitalistička zemlja i da važe zakoni bolje ponude.
(html, 12. jul 2018 09:11)

Немачка би била (потпуно) независна, само кад не би имала америчке војне базе на својој територији. До тада, увек "газда" има механизам за вршење притиска...

Major

pre 5 godina

Ova galam je uperena da podigne cenu američkog nemešanja u taj projekat u zamenu za Iran. Pozdrav iz USA.
(Leon, 12. jul 2018 10:51)
A istovremeno stavlja Nemačku u defanzivu i tera je da se pravda izjavama, sebe stavlja u ulogu kritičara Rusije, stavlja se na stranu zemalja koje su protiv Severnog Toka. Jednim potezom pet muva. Genijalno. Njegov sistem nije prefinjen ali neko ko je uspeo kao Tramp, za koga je čitav svet znao i pre nego što je postao predsednik, i koji je na kraju u teškoj političkoj borbi i sa medijima okrenutim protiv njega uspeo da postane predsednik Amerike, taj čovek je daleko od “balvana” i “klovna” kakvim ga nazivaju po ovim komentarima. Opet, ljudi slušaju šta on priča i fokusiraju se na to a ne vide koliko je uradio i šta mu je cilj.

Zorz

pre 5 godina

Nije problem u gasu u Evropi već može postojati samo jedan gazda, a Amerikanci su to već 70 godina, Merkolova je isuviše ojačala a to Amerima bode oči i traže joj zamenu

Saša

pre 5 godina

Obrni, okreni - Nemcima je najbolje. Ameri, Kinezi i Rusi se takmiče ko će više prouzvoda da kupi :) da bi im se bolje otvorilo EU tržište. Meni se čini da Ameri nisu zadovoljni ali verujem da je to nešto trenutno. Biće to sve ok na kraju, ja verujem.

Djura

pre 5 godina

>>A zar i Amerika ne kupuje od Rusa raketne motore za svemirski program ?
>> (Zoran, 12. jul 2018 10:33) # Link komentara

Naravno da kupuju RD-180 cak su kupili i licencu da ih proizvode u USA
ali je mnogo jeftinje da ih uvezu iz Rusije nego da ih prave u USA.

Ovo vikanje je samo utvrdjivanje pozicija pre reazgovora sa
Putinom i nista drugo.