Sreda, 04.07.2018.

07:18

"Pokazali smo eliti koja kaže da smo 'bezubi naprednjaci'"

Generalno sam zadovoljna učinjenim mada uvek može više i bolje, ima i pouka koje treba da izvučemo, kaže premijerka sumirajući godinu dana na čelu vlade.

Izvor: Tanjug

"Pokazali smo eliti koja kaže da smo 'bezubi naprednjaci'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

A.

pre 5 godina

Koliko će radnika iz 'Vučićevih fabrika' van Beograda moći da poseti Narodni muzej i MSU? Malo. Isto kao što neće moći ni mnogi građani istočne, zapadne, severne i južne Srbije, jer nam je standard većini nikad lošiji (manite me "proseka"). Neće da dolaze ni školarci, jer su mnogo isplativije ekskurzije u inostranstvu.

Koliki je nivo kulture u štampanim i elektronskim medijima,
u saopštenjima nekih pojedinaca iz vlasti koji su 99% prisutni u tim medijima?

Koliki je nivo kulture u Skupštini Srbije?

Krezubi

pre 5 godina

Poštovana premijerko, umesto što se ponosite Kliničkim centrom u Nišu, koji ste na silu pustili u rad, bolje proverite da li su tačne informacije da još uvek nema upotrebnu dozvolu i da zbog toga vatrogasne ekipe dežuraju 24h kraj samog objekta u stalnoj pripravnosti, da li je tačno da se pojavila voda u podrumu zgrade koja se crpe pumpama? Ako je to tačno onda se nemate čime ponositi.

Profesor

pre 5 godina

Draga Brnabić,

Kultura nije otvoren muzej, ona je stanje duha. Mi ne samo da smo izgubili kulturu - Srbija danas je varvarska!

Civilizacija nije nešto urođeno i neuništivo; nju mora svako pokolenje da stiče iznova, i bilo kakav ozbiljan prekid u njenom finansiranju ili njenom prenošenju može da je dovede do kraja.

'Civilizacija je društveni poredak kojim se unapređuje stvaranje kulture.

Nju sačinjavaju četiri elementa :
- ekonomska obezbeđenost,
- politička organizacija,
- moralne tradicije i
- kontinuitet znanja i umetnosti.

Ona počinje tamo gde haos i nesigurnost završavaju.

Jer, kada se strah savlada, radoznalost i konstruktivnost su slobodni, i čovek po prirodnom impulsu ide ka razumevanju i ulepšavanju života.' Vil Djurant

Postoje određeni faktori koji uslovljavaju civilizaciju i oni mogu da je podstiču ili ometaju. Vi...Vi i Vaši ste izbrisali sve.

Krezubi

pre 5 godina

Poštovana premijerko, umesto što se ponosite Kliničkim centrom u Nišu, koji ste na silu pustili u rad, bolje proverite da li su tačne informacije da još uvek nema upotrebnu dozvolu i da zbog toga vatrogasne ekipe dežuraju 24h kraj samog objekta u stalnoj pripravnosti, da li je tačno da se pojavila voda u podrumu zgrade koja se crpe pumpama? Ako je to tačno onda se nemate čime ponositi.

Ivan B

pre 5 godina

Svaka cast. Samo tako nastavite da date normalnim,pametnim i mladim ljudima podrsku i zelju da pobegnu odavde sto pre. Ja sam vam svima jako zahvalan. Ostsla ambasada i adio. Hvala, ali stvarno.

Inkvizicija za botove i starlete

pre 5 godina

Evo predednice vlade i predsedniče svih botova, ja sam elita jer imam fakultet, radim ozbiljan posao i pristojno živim od svog rada, ali imam sreću (koju na žalost nema većina građana Srbije) da ne zavisim od vas i da mogu da živim bez politike, ne pripadam nijednoj opciji niti me zanima da se bavim politikom, ali vas očima ne mogu da vidim, vas koji ste srozali i to malo kulture što su generacije stvorile, što od ogromne količine laži koju šaljete preko partijskih medija više čovek uopšte ne može da razluči laž od istine, ovde su sve granice pristojnosti i normalnosti pomerene, vi biste Hrista sto puta razapeli samo ako bi se usudio da kaže da nešto ne radite kako treba, taj nivi primitivizma, alavosti i kontrole, ova zemlja nije imala od nastanka, zato zapamti, nikada, ali NIKADA, nijedan intelektualac koga niste kupili funkcijom i korupcijom, neće, niti je glasao za vas i to ti je gospođice istina o tebi i tvom tutoru, a ti nastavi, samo da znaš, sve pamtimo...

Bane

pre 5 godina

Prazna priča bez parametara i podataka. Koliko je porastao javni dug? Koliko je povećana ino zaduženost? Koliko su porasle plate i penzije? Što se kulture tiče svaka vam čast za ono što ste doveli za direktora elitnog festivala. Šta je sa sudstvom i da li je išta napredovalo ili nazadovalo?
Koliko ste nezavisnih medija preuzeli i stavili pod svoju šapu. Šta je sa slobodom govora i informisanja? Vrlo ste neuspešni vi "bezubi" samo imate mogućnost da manipulišete i predstavite lažno stanje.

LondonCalling

pre 5 godina

Nema vise nikakve svrhe citati (ili slusati) izjave politicara u Srbiji (pogotovo ovih na vlasti). Sve je samo "spinovanje" (izvrtanje istine/laganje). Situacija je jako losa a sve je manje nade da ce ikada biti bolje.
Proslog leta sam bio u Srbiji nekih nedeljak dana. Kada sam se vratio ovamo, pita me ortak "i kako je tamo?" a ja sam ga pogledao i rekao "jbg...ali super mi je bilo na pecanju..."

Pr agencija

pre 5 godina

Vracanje kulture podrazumeva podizanje zivotnog standarda kako bi gradjani mogli sami da plate ulaznice za muzeje, bioskope, koncerte, pozorista. Podrazumeva i gostovanje predsednika republike kod ozbiljnih novinara, a ne kod onih koji u sredu intervjuisu Tijanu Ajfon, a u cetvrtak predsednika.

Vracanje kulture bi trebalo da ukljuci pronalazenje nacina da se rijaliti programima zabrani emitovanje pre ponoci.

Podrazumeva i kulturu dijaloga predstavnika vlasti, ukljucujuci i predsednika, sa opozicijom i neistomisljenicima.

Vracanje kulture podrazumeva i da se na najvise drzavne funkcije imenuju strucni i moralni ljudi, a ne osobe koje vole novinarke koje lako kleknu.

Vracanje kulture podrazumeva i predsednika republike koji ne vredja non-stop gradjane koji ga kritikuju. Vracanje kulture podrazumeva i svakodnevnu ostru osudu narodnih poslanika koji narodonim poslanicama porucuju da su k.... i da mogu samo da im p....

Vracanje kulture podrazumeva i smenu ministra koji vredja zene citiranjem Ducica, ili ostavku premijerke ukoliko nema podrske za smenu.....

Vracanje kulture ukljucuje i izbacivanje stranaka koje ne podrzavaju premijerku zbog seksualne orijentacije iz koalicije

Sve u svemu, sto se grbo rodi, niko ne ispravi...

Reality kills

pre 5 godina

Osim sto izgleda kao partizanska komesarka sad vec i prica po matrici iz 40-tih. Dobro nije rekla da je elita zapravo nepostena inteligencija koja ce zavrsiti onako kako su joj dedovi zavrsavali krajem 45-te. Medjutim, bojim se da komesarka kao i njeni čauši ce se uskoro suociti sa razornim dejstvom besa koji dolazi iz praznih stomaka upravo tih radnika, seljaka i postene inteligencije kojoj je serviran Reality kao kuturno dostignuce. Takvi ce razoriti svoje kulturne provider-e ne zbog nedovoljne zastupljenosti Narodnog muzeja u Reality programima vec zbog toga sto Narodni muzej se ne "maze na 'leba" a i nije bas neka kultura sa kipovima kojima je neki degenerik slomio ruke, a i niko nije "nagn'o" nekog. U sadasnjoj situaciji, Narodni muzej je simbol kontrakulture posebno kad znamo da potomci sadasnjih "radnika, seljaka i postene inteligencije" na testu za skolu Dositeja prepoznaju kao Kolumba. Tako da predvidjam komesarki i čaušima tuzno otreznjenje jos tuznije od njene trenutne argumentacije o napretku. Pocistice vas vasa zvanicna Reality kultura, sta da se radi Reality Kills 2.0.

zimzeleni

pre 5 godina

Jednopartijski sistem sa armijom botova koji zive na sendvicu i rijalitijima i neke glupe zgrade... To su vasi dometi. Na vlasti ste od 2012, imali smo 5 izbora, na svakim ste osvajali ubedljivu vecinu i nastavili da privilegujete privatni u odnosu na javni interes. Ti si lepa, imas skupo odelo, a odmah iza tebe su, jos lepsi, veterani radikalne stranke, preletaci i klijentisticki politicari. Za to si se skolovala?

Sram te bilo

pre 5 godina

Ako ste vi zadovoljni sto je za godinu dana ionako ocajan standard gradjana jos pao onda super.
ako ste zadovoljni sto je jos 50.000 ljudi za godinu dana pobeglo iz Srbije to je bas lepo.

jovan976

pre 5 godina

Ja i ne mogu da zamislim bolji kadar za resavanje problema kosova, Vas predsednik je bio u vladi rezima koji ga je i stvorio. Sto se tice finansija, znam samo da sam 2005 za 250 dinara mogao da kupim 10 litara plina, sada mi za to treba 760 dinara, trebam li da naglasim da mi se plata nije povecala 3 puta kao cena plina?
U vrticima vaspitaci sa roditeljima organizuju akcije skupljanja novca za tepihe, igracke, cd playere, televizore cak i case kupujemo, a mi taj vrtic placamo. To bi bilo isto kao da odete u hotel a recepcioner vas pita gde su vam kreveti, carsavi i peskiri.
U domu zdravlja vas ceka sestra sa toplomerom gde vam meri temparaturu detetu da utvrdi da li mozete da dodjete bez zakazivanja uz komentar svi ste danas dosli a vi tamo negde zurite da vas neko izrabljuje za prosek od 50000 dinara i ne mozete da dodjete kasnije a i sama deca ne saradjuju pa ne mozete ni sa njima da se dogovorite kad ce da se razbole. Sadasnje lecenje deteta u 99% slucajeva se svodi na antibiotik bez analiza, pa vam onda promene na neki drugi pa ako ne uspe onda se vade brisevi i krv jer je to skupo i ne moze stalno da se radi. Zasto nam deca umiru i zasto skupljamo novac sms porukama? Koji uspesi? O cemu vi pricate?
Kultura? Damir Handanovic direktor Bemusa i Festa? Rusenje u pola noci, otimanje poslanika, davljenje fotoreportera, svi koji ne misle isto su izdajnici i strani placenici, oni sto strajkuju zbog svega navedenog su neradnici i politicki insipirisani? Sram da vas bude.

Milan

pre 5 godina

Zelim gospodji premijerki puno dobrog zdravlja, ali da ako ikada bude imala zdravstvene probleme ne dao bog, da dodje i da bude lecene u našem novom klinickom centru u Nišu. Ako bi prezivela to lečenje, rado bih je upitao da li je i dalje ponosna na taj grandiozni projekat koju je njena vlada sa neodredjenim brojem zuba u glavi sprovela u delo.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Pa, na Vašem mestu, ne bih preterano pominjao zube. Niste baš najreprezentativniji primer suprotnosti. A bezubi, krezubi, krivozubi... je fraza poput "beskičmenjaka", pa hajde da komentarišemo da li postoje ljudi bez kičme.
Jedno je sigurno, Vođina škola prodavanja magle i izlizanih klišea je zarazna....

Ozbiljan čovek.

pre 5 godina

Uz svo poštovanje dotičnoj, kao čovek koji se iz Inostranstva vratio u Srbiju početkom 2001/žestoko sam pogrešio/, samo ću napisati da su se periodu 5.10.2000 - 12.03.2003 ,LJUDI u SRBIJI SMEŠILI. OD tada ljudi su namrgodjeniji nego za vreme Miloševića. Donekle sam imao nadu da će te vi Vratiti Osmeh, ali sada više NE. Ana, vi ste još MRAČNIJI.

person

pre 5 godina

Ova zena je iritantna. Niti zna da se izrazava,stalno je pogresno citiraju i razumeju, niti razume posao koji radi.

Najveći problem sa njom je sto ju je neko ubedio da je strucnjak za bilo sta. Obican mali sitni činovnik, koji se oojavljivao u NALEDu i koji je zbog toga proglasen strucnjakom.
Ništa sto je radila nije uradila kako treba. Ministarstvo kojr je vodila je u lodoj vladi bilo najgotr.
Digitalizacija o kojoj non stop priča nije ni započeta. To sto ona naziva digotalizacijom, normalne zemlje su godinama zvali kompjuterizacija - uvodjenje kompjutera.
A to jebu direktnoj vezi sa njenim privatnim interesima.

Dihitalizacija o kojok misli da prica, nije ni pokrenuta.
Super za muzeje, sta ceno sa pozoristima, baletom, izdavastvom, filmom,...
Sve to je u nikada goroj situaciji. 6 godina dte na vlasti,, realno ni u jednoj oblasti se ne oseca boljitak.
Igrate se statistikom.

Kaligula je svojevremeno svoga konja uveo u senat.
Vuvic se po svemu ponasa kao kaligula.

Ivan Popovic

pre 5 godina

Vi ste kao vlada jedan obican politicki rialiti.
Toliko o kulturi.
Po pitanju kosova nikom nije jasno iza cega da stanemo.
A sto se tice situacije iz 2000. do nje je doslo zbog perioda '90. Neka ti predsednik objasni sta je tada radio.

DekiNS

pre 5 godina

Godinu dana njene vlade, sedam godina VUčićeve.

Pa da sumiramo:

Plate i dalje NAJNIŽE u regionu, gorivo 30% skuplje u odnosu na žute uz istu cenu na svetskom tržištu ( čitaj povećali smo akcize do neba ), svi mogući porez su viši ( čitaj nemamo gde više da zagrabimo, pa ćemo se naplatiti iz džepa građana ), kriminal i ubistva su vesti na dnevnoj bazi, megagiga kadrovi i likovi sa +50 godina koji su se setili da baš sad završe studije preplavili javna preduzeća, cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou u istoriji, lažni Arapi zidaju dve zgrade i to se predstavlja kao neki ogroman uspeh, majke nam odlaze u Nemačku da čuvaju babe, decu nam leče najgori studenti jer svako ko može beži iz ove zemlje, Er Srbija u ogromnom "plusu" uz malu pomoć vlade Srbije koja je jelte veća od tog "plusa" što bi se u svim normalnim zemljama nazivalo pravim imenom - TEŽAK GUBITAŠ, baš kao i vaša vlada gospođice Brnabić.

Njima je lepo, keš, kolica, sigurica - tragedija ovog društva je što se politikom bave ljudi koji su tu samo iz jednog razloga - LIČNI INTERES, a ideja politike je nešto sasvim deseto, uđi da pomogneš drugima da bolje žive.

Šteta, lepa smo zemlja - ali sa "krezubim" MEGA kadrovima i nismo za bolje, što neko reče - sami smo ih birali.

malaa

pre 5 godina

Ranije mi je sve bilo smesno a sada mi je zaista zao , tuga , jad ..da vas slusam a boga mi i gledam koliko ste bezdusni , licemerni ....aman ubijate , zatupljujete,gusite decu neciju to je ZLOCIN ! Jesu i jesmo deca "krezubih" ali oni nisu to zasluzili ..kako ce oni da zive kada "krezubi" odu i izgube te penzije od
kojih pomazu ??

Komunisti vratite se ! Bolje i nova nacionalizacija i Goli otok nego ovi !

pre 5 godina

Pokazali su svima ko ima najduze prste. Evo, u danasnjem Blicu, strana do strane :
- Povecanje cene tehnickog pregleda za automobile
- Za odrzavanje zgrada najmanje 455 dinara
- Junetina prelazi 800 dinara

Андреј

pre 5 godina

Браво за музеј, а СРАМ ВАС БИЛО због постављења турбофолк "композитора" без школе на чело БЕМУС-а, ФЕСТ-а...Чему та шамарчина нама академски образовановим уметницима који деценијама без динара подршке Државе стварамо дела од националног значаја? Чему? Стидите се ако имате образа!

miki

pre 5 godina

Sta ste dokazali? Da bez SNS članske knjižice nema posla, nema mesta u vrtiću.... Da ako ste šovinista koji vređa žene sledi vam unapređenje na najodgovorniju službu u zemlji. Da ako ako su vam domovi zdravlja bez pinceta a sestre pijane imate pravo da dajete podatke o pacijentima fantomskim firmama. Da niste sposobni ni jednu Slaviju da asfaltirate dve godine. Da mozete da nakon 10 godina rasta izvoza i to unistite tako sto duplo povecate deficit. Dokazali ste da nam drzavu vode nepismeni doktori koji prave aerodrUme.

Dragan

pre 5 godina

Vlast je deo Trilaterale i East West Bridge...elita su Mali, Vesić, Kokeza, Andrej, kumovi, Tončev, Vulin, bata Gaša, i vlasnici firmi koji dobiaju poslove na tenderima (nameštenim uglavnom)...niste završili nijedan koridor, ni fruškogorski koridor, ni BG na vodi..samo otvarate nove “projekte”, a logika i iskustvo govori da nas zadužujete tako i da elita ima interes od toga...Savamala i žel.stanica sa 100 upitnika...aerodrom u Nišu otimate upravo...itd.
Crveno-crna koalicija u saradnji sa mentorima nastavlja ono što je započeto 90-ih...rad na štetu Srbije i naroda, a profitiraju elita i mentori.

Filmofil

pre 5 godina

Pa ovo vam je Trampov fazon (ista marketinska agencija(, samo ga tamo podrzavate, mislim neki od vas. U sustini se svodi na konfrotiranje preostale srednje klase (citaj elita) i sirotinje raje ko ce koga da izdrazava (poreski) i kome da zavidi. A najbogatijima se porez tezi nuli. I cela ova frka sa migrantima je u funkciji razgradnje drzave balgostanja u evropskim zemljama. Kao fora ruse je migranti, ustaavri je ruse korporacije.

zluradi

pre 5 godina

"Sada je važno da u svakom trenutku demonstriramo jedinstvo, jer je mnogo zemalja i ljudi u svetu koji bi želeli da vide razjedinjenu i slabu Srbiju", dodala je.

Ako ćemo pravo, najveći deo ljudi i zemalja na svetu nema pojma da postoji nešto što se zove Srbija. I to je sasvim normalno, jer mi smo mala zemlja. To vaše zbijanje redova i grupisanje oko vodje služi jedino i samo tome. da što duže ostanete na vlasti.

C i n i k

pre 5 godina

Nadrealno i skroz neshvatljivo. Izgleda da zivimo u drugim drzavama? Ona i bulumenta iz Sns u krugu 2 ke zive neki svoj paralelni zivot odvojen od realnosti. Samo je rezim Slobodana Milosevica bio gori.

Irodije

pre 5 godina

Ah ta prljava 'elita' taj veciti misticni neprijatelj naroda kao Goldstajn iz 1984. Taj bauk postenog srbina. Nego da li iko zna sta ta 'elita' znaci vise? Oni koji su zavrsili fakultet? Srednju skolu?

Abrakapokus

pre 5 godina

Pa jeeeeste, pokazali ste nam. Svaki dan nam pokazujete. Evo pre neki dan ste nam opet pokazali, baš ste "vratili kulturu u fokus" time što ste estradnog kompozitora postavili da rukovodi institucijama kulture i umetnosti...ovo-ono, ludilo, didu-didu-didule.

Mile

pre 5 godina

Čučavci su, za mesta gde stotine ljudi koriste isti toalet, najhigijenskije rešenje sa najmanjim rizikom prenosa bilo kakve zaraze. Samo ih treba redovno čistiti.

dd

pre 5 godina

sve dok su vodeci politicari u strankama i vuku na tu stranu,lobiraju,dele gradjane na ONE,ONI....srbiji nikada nece biti dobro...a to je praksa vise od 30g,to je taj sistem koji UNISTAVA DRZAVU,PRAVNI SISTEM,DELI GRADJANE....itd.

isti politicari i stranke se vrte u krug vise od 30g...e zato drzava NAZADUJE A NE NAPREDUJE kako isti ti politicari pricaju i zele da stvore laznu sliku,zato je srbija veoma nesrecna zemlja,bez buducnosti,sa najmanjim platama,penzijama u evropi,sa jednim od najmanjih BDP na svetu,zato se gradjani i iseljavaju na zapad,cak su i klinci skontali koliko je sati!!!

a vi gospodjo-ine sta pricate nema veze sa zdravom pameti,i tu vasu pricaju gutaju botovi i oni koji imaju IQ srazmeran velicini svojih cipela!

15 africkih zemalja ima veci BDP od srbije i vece plate!

doveli ste drzavu i gradjane do ivice zivotnog opstanka...zato vam se iselilo 300.000 gradjana za 6g!od kada ste dosli na vlast!

Milan

pre 5 godina

Ponašanje Predsednice vlade, a ne Premijerke jer mi nemamo kancelarski sistem, je sterilno kao i ponašanje cele Vlade. Ako se realno pogleda, dešavaju se stvari koje nemaju veze ni sa kojom administracijom. Okolnosti u EU, USA, Rusiji i svetu su takvi da smo im interesantni do određenog nivoa. Tržište, jeftina radna snaga i minimalni zahtevi ekologije i zakona. Praktično odnos prema Srbiji nije ni malo drugačiji nego u doba Miloševića stim što sada imaju i Rusiju kao elemenat za ucenu. Nije se moglo ništa posebno ni očekivati kada su nevidljivi, a bitni, svi iz perioda Đinđića. Dinkić, Vesić ..... neizbežna propast.

Niko

pre 5 godina

Bili bi zaista "bezubi naprednjaci", kako vi sami rekoste, da niste pokupili sve preletačke kadrove iz DS, pa potom i iz ostalih stranki demokratske orjentacije. Nazalost, napravili ste sistem u kom uslov za uspeh nisu znanje, ideja i rad, već pripadnost jednoj stranci, bespogovorna stranačka poslušnost i bezuslovna odanost velikom vođi. Ostaćete upamćeni kao oni koji su u Srbiju uveli diktaturu. A svi diktatorski režimi, posle početnih uspeha, izazivaju krah sistema.

Sta reci

pre 5 godina

Ta digitalizacija o kojoj pricaju se nije desila
I dalje imaju kurire koji prenose papire od ustanove A do ustanove B.
A softver prave blago receno povezane firme :)

rista elitista

pre 5 godina

Ne, vi ste puni para i zubi su vam super, strbavi vam gradjani. Vama nedostaje mozak.
Ekonomija vam losa, besomucno se zaduzujete, koliko vam je spoljni dug.
Kosovo niste u stanju da reiste u nasu korist.

Ramos

pre 5 godina

Izgleda da premijerka vidi nešto što građani ne vide, što, verovatno izaziva njeno ushićenje. Zaboravila je reći da su građani Srbije najsiromašniji u Evropi, izuzimajući Albaniju.

DekiNS

pre 5 godina

Godinu danja njene, sedam VUčićeve.

Pa da sumiramo:

Plate i dalje NAJNIŽE u regionu, gorivo 30% skuplje u odnosu na žute uz istu cenu na svetskom tržištu ( čitaj povećali smo akcize do neba ), svi mogući porez su viši ( čitaj nemamo gde više da zagrabimo, pa ćemo se naplatiti iz džepa građana ), kriminal i ubistva su vesti na dnevnoj bazi, megagiga kadrovi i likovi sa +50 godina koji su se setili da baš sad završe studije preplavili javna preduzeća, cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou u istoriji, lažni Arapi zidaju dve zgrade i to se predstavlja kao neki ogroman uspeh, majke nam odlaze u Nemačku da čuvaju babe, decu nam leče najgori studenti jer svako ko može beži iz ove zemlje, Er Srbija u ogromnom "plusu" uz malu pomoć vlade Srbije koja je jelte veća od tog "plusa" što bi se u svim normalnim zemljama nazivalo pravim imenom - TEŽAK GUBITAŠ, baš kao i vaša vlada gospođice Brnabić.

Njima je lepo, keš, kolica, sigurica - tragedija ovog društva je što se politikom bave ljudi koji su tu samo iz jednog razloga - LIČNI INTERES, a ideja politike je nešto sasvim deseto, uđi da pomogneš drugima da bolje žive.

Šteta, lepa smo zemlja - ali sa "krezubim" MEGA kadrovima i nismo za bolje, što neko reče - sami smo ih birali.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Koliko god se vi trudili,elita vas nece prihvatiti.Prosto ta elita kao i svi obrazovani i intelegentni ljudi imaju nesto u glavi(ukljucujuci i sve zube),imaju oci,putuju i vide nesto drugo osim vasih hvalospeva na dnevnicima.

Balvanizacija

pre 5 godina

Draga Ana,
Zadovoljni ste učinjenim za standard građana?!

Pa prema podacima ILO, po prosečnoj zaradi po satu smo iza BiH: oni 18 dolara, mi 13! Bolji smo samo od Albanije i to za 1 dolar! Koji standard?!

Nije bilo reformi, već puko smanjenje plata i penzija i povećanje poreza.

PDV je povećan sa 18 na 20 i sa 8 na 10%, porez na dobit sa oko 6 (efektivno) na 15%, akcize više puta povećane, porez na imovinu 2-3 puta, uvedena akciza na struju...

I Vujović je na KBF 2018. priznao, a Fiskalni savet potvrdio, da je konsolidacija bila rezultat smanjenja rashoda (manjim delom) i povećanja prihoda koji su eksterno generisani (rast u Evropi, rast poreza kod nas, niža cena novca i sl), dok reformi nije bilo.

Vi nas bezočno lažete i apsolutno Vas nije sram.

Mira

pre 5 godina

Ana je pokazala da aktuelna vlast tezi ka tome da i oni sto sebe nazivaju elitom, a i oni koje nazivaju bezubima...zive u drzavi koja ima stabilne finansije bez pravljenja razlika medju njima...

Ex naprednjak

pre 5 godina

Samo vasi bezubi moraju da vam veruju u ove bajke. Normalni ljudi su svesni da ste najgora garnitura vlasti do sada, a kako i ne bi bili kad je 80% vas preletelo iz raznih stranaka, dokaz da su vam samo pare interes. I hvala sto je Beograd nikad bezbedniji i sto ste uspeli da smanjite mafijaska ubistva na samo 2 po danu, svaka cast.

Aleksa

pre 5 godina

Car je go i nikakvo ispiranje mozga i devijacija istine ne mogu da odvrate od užasne istine koju ste proizveli svojom korupcijom, nepotizmom, bezobrazlukom i sveopštom šizofrenijom društva u kojem ste ukinuli pravo na različito mišljenje.

Neke sporedne stvari

pre 5 godina

Par licnih utisaka.

Do pre par godina sam se ponosio sto se u Srbiji svako malo promeni vladajuca garnitura. Smatrao sam da ce to dugorocno ojacat institucije i da cemo kad tada postati ozbiljna drzava. Bilo mi je zao Crnogoraca koji nisu znali i ne znaju za smenu vlasti i nisam mogao ni da zamislim da to nama moze da se desi. Ali desava se .

Do pre par godina sam se ponosio sto smo kao narod bez obzira na sve sto nam se desava i dalje ponosni. Bilo je sranja u ratovima 90-tih. Bili smo i zrtve i dzelati, kao i svi drugi. Retko kad se moglo cuti da se kuka, samosazaljeva , patetise i bas uvek trazi krivac u nekom drugom. To mi je postalo simptomaticno u razgovorima sa Bosnjacima iz BIH koji su uvek u prvi plan isticali tu svoju ulogu zrtve. Iako smo smo i mi bili zrtve u mnogim situacijama toka kod nas nije bilo u tolikoj meri. Danas kuknjava i patetika na sve strane. Uvek drugi krivi.
"Uciteljice, uciteljice Albanci nam prstima pokazali orla i kako mi sad da igramo?"

Nekada smo ponosno podizali tri prsta u vazduh i bilo nas je briga sta drugi misle a sad nas slicni i mogu reci kreativniji simboli drugih vredjaju.

ankona

pre 5 godina

Znači, vi sve što radite je zbog toga da bi vas elita prihvatila i jer se osećate odbačeni? U majko mila koliko ste samo iskompleksirani onda. Lažete birače da bi vas krug dvojke pomazio po glavi. Ali ne ide to predsednice Vlade, ne ide. Ima još ljudi koji vas nikada neće voleti.

Široke mase

pre 5 godina

Renoviranjem narodnog muzeja niste pokazali ništa osim da umete da renovirate zgrade kad hoćete. Kultura se ne pokazuje kroz građevinu već kroz emisije na tv-u (farma,veliki brat,parovi),a pravih kulturnih emisija nema. Kultura naroda se održava i podiže kroz razne kulturne manifsetacije, a vi ste postavili Damira Handanovića na čelo CEBEF-a. Kultura Srbije je na Kosovu i Metohiji, a vi se odričete toga...Da ne nastavljam više, sve što ste uradili je rekonstrukcija koja se može smestiti u sferu građevine, a nikako kulture.

fizicar

pre 5 godina

Ne tvrdim da sam elita, niti tvrdim da ste bezubi, ali da jeste nekultura dostigla zavidan nivo za vreme vaše vlasti - jeste, da vaš veliki šef svaki put vređa one koji se usude da razmišljaju drugačije - jeste, da su hvalospevi preko medija za vaše ništa odavno prevazišli granice dobrog ukusa - jeste, da mi nije jasno kako je moguće da EU podržava ovakav sistem zlostavljanja mozga i prava - nije...

s..nikolić

pre 5 godina

Dečko ohladi malo !
Ako su ove četiri navedene stvari sve sto je urađeno,onda je to nedovoljno !

Inače prozivati bivšu vladu iz 2000-te godine je u stilu vođe je u najmanju ruku smešno !

Neznam koje bio na čelu, samo znam da su oni prvo morali da srbiju izvuku iz g#vna u koje ju je gurnula prethodna vlast u kojoj nam je "od boga poslat" vođa , radikal i ratni huškač !
Vaš zajednički uspeh je da svake godine ode oko 40-50 000 građana iz srbije i da manipulišete ciframa i narodom !
Primer;
U nemačkoj je trenutno registrovano 2.5 miliona građana bez posla i to je oko 5% , u srbiji je po vašim podacime oko 700 000 bez posla koji čine negde oko 20% ???
Kojom računicom?
Ako se doda brojka od 270 000 koji su na nivou srbije zbog nejavljanja i neprihvatanja ponuđenih radnih mrsta izbrisani iz evidencije nacionalne službe za zapošljavanje znači da imamo maltene milion radnosposobnih građana bez posla !
U vreme interneta i jutub-a možete da lažete samo one koji nisu u stanju da to koriste ili nemaju priliku ili mrežu!!

zip Niš

pre 5 godina

Klinicki zidan godinama i opet ga niste zavrsili ali marketing je cudo od coveka
A o digitalizaciji- juce sam uzeo izvod za dete za upis u srednju skolu jel izvod nesme da bude stariji od 6 mes

NoName

pre 5 godina

I opet lazi. Narodni muzej se renivirao oko 15 godina. Maticne knjige su postojale u "digtalnom obliku" odavno, jer je to samo tekst iz baze koji se stampa na papiru. I vrhunski primer sanitarija na fakuktetu. Samo se blamiraju.

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Ova izjava upravo govori o vasim kompleksima. Cutis radis i to je to. Ali uvek je bilo da bolje prodje onaj koji prica da je radio od onoga koji stvarno radi. Problem je sto vi zapravo mnogo vise pricate nego sto radite. Otvaranje muzeja posle vise od 15 godina govori o nama.

bozemoji

pre 5 godina

nikad niko nije rekao da ste bezubi, a pogotovo ne elita koja u Srbiji i ne postoji. Ono što u Srbiji glumi elitu se poltronski svrstalo uz vas. Ne znam koga mislite da zaluđujete s ovim pričama kad je jasno da vam niko u državi ne veruje osim možda izlapelih staraca.
Doći će valjda i taj dan kad ćemo vas sve poslati u istoriju, tako da nakradite se dok možete jer nije ni taj dan daleko.

I dalje ste krezubi naprednjaci

pre 5 godina

Draga, kuću ste spolja samo ofrlje okrečili. I dalje je trula i čekamo da se uruši. Svim ukućanima ste smanjili sledovanja. Standard života tih istih ukućana se srozao.Za svoje pare možemo da kupimo manje.I posle se hvalite kada neko dođe i pohvali kako ste okrečili kuću. Nama i dalje nije dobro, čak nam je i gore. Povećali ste sve namete na sirotu raju. Od poreza za stan, struje, vode, goriva, namirnica... Uveli ste nove poreze (odvodnjavanje). Pretvorili državu u mafijaško-burazersku prćiju. Smanjili finansiranje festivalima kulture, ali zato omogućili sladak život svojim medijima koji propagiraju najveći šljam i nekulturu. Slili ste novce u iste te medije i njima jasno poslali poruku kako treba da se ponašaju i šta treba da emituju...

Nebojša Gojnić

pre 5 godina

Ovaj članak se nalazi odmah pored naslova
"Tvrdi da je stigao iz budućnosti i da je ovaj snimak nastao 2120."
Pa ko da vam ne veruje?

.орг

pre 5 godina

пре пар година, шетајући са мојим сином, сусретнем чика јована, професора у пензији. у једном тренутку обрати се чика јова мом трогодишњаку следећим речима: "стидиш се? одлично! биће од тебе човек."

Nenad NS

pre 5 godina

Samo se vi manite Kosova, ja sam bio tamo 99. i meni su tamo drugari ostali a ne tebi i tvom svevišnjem. Nemate nikakvo pravo vi da odlučujete o Kosovu ama baš nikakvo. Jako čudno da političari sa Kosova kažu da neće ni metar dati i da ako treba bude zamrznut konflikt a naši hoće da reše. Da nije tu neko nešto obećao kad je uzimao vlast. Ne kopčamo se mi na ledja gospodjice premijerko. A sta je ta budućnist nase dece sa i bez Kosova, reci te nam. Je l cemo inati 2000 evra plate, nece biti kriminala i korupcije, nece se cekati za operacije po 2 godine, je l je za sve to Kosovo krivo. E moja premijerko znamo mi o cemu se radi ovde, dobro znamo ali nece vam proci da znate samo.

bljak

pre 5 godina

Vi ste nesto najgore sto je snaslo Srbiju jos od okupacije 1941. Vladavina Slobe je za vasu decji vrtic. Zato sto je stanje uvrnutih vrednosti, lazi, lopovluka i kretenizacije uspostavljeno na neodredjeno vreme, moze trajati teorijski beskonacno, neka vrsta politickog perpetum mobilea. To ste postigli uspostavljanjem drzave partijskih poslusnika, apsolutnom kontrolom medija, spregom politike, krupnog kriminala i drzavne bezbednosti, spretno koristeci lose crte srpskog mentaliteta: lenjost, pasivnost, pohlepa i lopovluk, gledanje samo svoje medje, sitna zloba, zavlacenje glave u pesak, nesloga, samoljublje, mitomanija...
O da, budite sigurni da ce se o vama uciti iz udzbenika istorije u buducim skolama ako ih bude bilo.

Oliver

pre 5 godina

Licemerna kvazielita iz kruga dvojke ce nauciti,isto kao sto je naucila u Americi,da i "bezubi" ljudi imaju pravo glasa,na njihov uzas i gadjenje,hehe

Deki

pre 5 godina

Kada imaš Nemce iza sebe, a pošto ste ispunili sve uslove koje su tražili, a koje ni jedna prethodna vlada nije smela zbog časti i ponosa ovog naroda, a svima ste zbog toga životom pretili.
Nije teško biti pametan.
Povećali ste spoljni dug gotovo duplo.
Otvarate fabričice za po 100-200-300 radnika, po opštinama gde su hiljade ljudi gladne.
Nastavili ste još više da upropaštavate jedino što ovde uspeva - poljoprivredu.
Preuzeli ste unutarstranački BIA-u ...
Tako da sad možete uceniti, pratiti i skloniti koga god želite u Srbiji a, da za to vreme na ulicama besne klanovski ratovi, eksplodiraju automobili bombe ...
Svi oni koji su isplivali na površinu kao kriminalci tokom "Sablje" opet su aktivni i uvećali svoje bogatstvo.
Perete mafijaške novce kroz građevinu i infrastrukturne projekte ...
Otimate seljacima zemlju, privrednicima firme, trgovcima zatvarate radnje.
Reketirate novčano zaposlene koji Vam nisu po volji da bi zadržali svoje poslove.
I dalje zapošljavate starlete, prostitutke, ljubavnice, neškolovane, proste, neuke i zadrte ljude nasuprot znanju, umeću i školi
Ljudi odlaze iz zemlje za boljim životom kojim se Vi hvalite .
Zbog Vas i zbog te Vaše pasivne i arogantne elite gubim osećaj da pripadam ovoj zemlji i da ovaj narod još postoji.
Držite vlast sa 22-24% biračkog tela, od čega se 50% boji za svoju egzistenciju, a ostalo su Vaši stranački zombiji kojima ova država ništa ne znači
Mene bi bil osramota da se hvalim ovim

toliko o nestranačkim ličnostima

pre 5 godina

Kada je postala premijerka, stalno je isticano da je njena stručnost kvalifikuje. Ova izjava samo pokazuje da je jedan od spin majstora AV. Veoma je podmukla poruka koju šalje, elita nema dobru procenu a eto oni u vladi i šire su sve moralne gromade, vredni i radni. Dobar način da se sludjeni narod anestezira totalno i zaboravi da pola vlade ima neke čudne diplome, da kad si u SNS interesnoj grupi samo je nebo granica( vozač - ministar, dezerter - ministar vojni, guvernerka - šalterska službenica sa čudnim doktoratom, kermičar -BIA, i tako dalje).
Ovo je jako perfidno spinovanje.

Milena

pre 5 godina

I ova deli narod na “nase” i “one druge”. Niko nema nista protiv krezubih kojima se vi udvarate, ali ima protiv toga da nas “bogatase i elitu” sa primanjima preko 25000, pljackate vec cetiri godine oduzimanjem plata i penzija. Muzeji sa tim nemaju nikakve veze.

Zagi

pre 5 godina

Sve ovo o čemu premijerka govori je virtuelna realnost!
A u stvarnom svetu ... u stvarnom svetu imamo:
Negativnom selekcijom i partijskim kadriranjem, uništene institucije sistema,
Degradirano visoko školstvo,
Obesmišljeno pravosuđe,
Osramoćen parlament u kome recimo poslanici vladajuće koalicije glasaju samo ako predsednica parlamenta zazvoni ...
Narušen sistem vrednosti, predsednika i ministre sa sumnjivim doktoratima
Sve u svemu, kada sve ovo jednom prođe, a proći će ... trebaće nam jako dugo vremena da stvari vratimo na svoje mesto, i ponovo izgradimo neko normalno društvo ...

Sanja

pre 5 godina

Ahaha, a onda Cecinog hitmejkera stavite na čelo gradske organizacije koncerata...Ceca = BEMUS!! Vi JESTE bezubi Naprednjaci jer za vas i glasaju ljudi koji ne prepoznaju razliku između populizma i prave politike i oni koji samo vide interes u vama, a koji će vam okrenuti leđa čim neko drugi dođe. A mi JESMO elita, samo što ne delimo MI narod na NAS i VAS, već to radite VI koji bi trebalo da nas ujedinjujete. E i to rade političari populisti, svađaju svoje građane, jer jedino kako umete da vladate je po narodnoj "zavadi pa vladaj". Počnite da mislite o dobru svih nas, bez obzira na to da li smo za ili protiv..i obezbedite ponovo besplatnog zubara da vaši glasači srede zube, pa ih više niko neće zvati bezubima.

brza fotografija

pre 5 godina

- Koliko je ljudi pobjeglo od vaše fantastične politike?
- Koliko njih je u procesu bježanije?
- Koliko njih se razmišlja da pobjegne?

Kobra

pre 5 godina

Izuzetno ste vratili kulturu u fokus, od 12 meseci vaseg mandata isti rijaliti na TV Pink je trajao 9 meseci. Pozorisni glumci, vajari, slikari, muzicari sirotinja, mladi slusaju muziku gde devojke "rade civas i kokain", momci ih "ajfonom snimaju" i pune stadione i hale. Kultura se gospodjice Brnabic ne vraca sa dve otvorene zgrade (na kojima cestitam, da ne bude zabune), vec jednom ozbiljnom analizom gde smo, i jednom velikom promenom, zasto ne i cuvenom inicijatovom za ponovno uvodjenje "poreza na sund".

Lale

pre 5 godina

Ipak je i ona naprednjak.Što se tiče KC Niš ugovor je potpisan i započeta gradnja i pre SNS a nažalost nova zgrada je za pola pacijenata a stare za ostatak. Pitanje je zašto SNS vlada za 6 god. nije ni započela KC Novi Sad, BG I Kg.

xyz

pre 5 godina

Sa mojom ženom je besmisleno raspravljati: uvrti sebi u glavu nešto što ne postoji nigde sem u njenim mislima pa tera po svome a nikada neće priznati da nije u pravu.
E tako je i sa Brnabićevom...

ankona

pre 5 godina

Znači, vi sve što radite je zbog toga da bi vas elita prihvatila i jer se osećate odbačeni? U majko mila koliko ste samo iskompleksirani onda. Lažete birače da bi vas krug dvojke pomazio po glavi. Ali ne ide to predsednice Vlade, ne ide. Ima još ljudi koji vas nikada neće voleti.

Kobra

pre 5 godina

Izuzetno ste vratili kulturu u fokus, od 12 meseci vaseg mandata isti rijaliti na TV Pink je trajao 9 meseci. Pozorisni glumci, vajari, slikari, muzicari sirotinja, mladi slusaju muziku gde devojke "rade civas i kokain", momci ih "ajfonom snimaju" i pune stadione i hale. Kultura se gospodjice Brnabic ne vraca sa dve otvorene zgrade (na kojima cestitam, da ne bude zabune), vec jednom ozbiljnom analizom gde smo, i jednom velikom promenom, zasto ne i cuvenom inicijatovom za ponovno uvodjenje "poreza na sund".

s..nikolić

pre 5 godina

Dečko ohladi malo !
Ako su ove četiri navedene stvari sve sto je urađeno,onda je to nedovoljno !

Inače prozivati bivšu vladu iz 2000-te godine je u stilu vođe je u najmanju ruku smešno !

Neznam koje bio na čelu, samo znam da su oni prvo morali da srbiju izvuku iz g#vna u koje ju je gurnula prethodna vlast u kojoj nam je "od boga poslat" vođa , radikal i ratni huškač !
Vaš zajednički uspeh je da svake godine ode oko 40-50 000 građana iz srbije i da manipulišete ciframa i narodom !
Primer;
U nemačkoj je trenutno registrovano 2.5 miliona građana bez posla i to je oko 5% , u srbiji je po vašim podacime oko 700 000 bez posla koji čine negde oko 20% ???
Kojom računicom?
Ako se doda brojka od 270 000 koji su na nivou srbije zbog nejavljanja i neprihvatanja ponuđenih radnih mrsta izbrisani iz evidencije nacionalne službe za zapošljavanje znači da imamo maltene milion radnosposobnih građana bez posla !
U vreme interneta i jutub-a možete da lažete samo one koji nisu u stanju da to koriste ili nemaju priliku ili mrežu!!

Niko

pre 5 godina

Bili bi zaista "bezubi naprednjaci", kako vi sami rekoste, da niste pokupili sve preletačke kadrove iz DS, pa potom i iz ostalih stranki demokratske orjentacije. Nazalost, napravili ste sistem u kom uslov za uspeh nisu znanje, ideja i rad, već pripadnost jednoj stranci, bespogovorna stranačka poslušnost i bezuslovna odanost velikom vođi. Ostaćete upamćeni kao oni koji su u Srbiju uveli diktaturu. A svi diktatorski režimi, posle početnih uspeha, izazivaju krah sistema.

Ramos

pre 5 godina

Izgleda da premijerka vidi nešto što građani ne vide, što, verovatno izaziva njeno ushićenje. Zaboravila je reći da su građani Srbije najsiromašniji u Evropi, izuzimajući Albaniju.

xyz

pre 5 godina

Sa mojom ženom je besmisleno raspravljati: uvrti sebi u glavu nešto što ne postoji nigde sem u njenim mislima pa tera po svome a nikada neće priznati da nije u pravu.
E tako je i sa Brnabićevom...

Ex naprednjak

pre 5 godina

Samo vasi bezubi moraju da vam veruju u ove bajke. Normalni ljudi su svesni da ste najgora garnitura vlasti do sada, a kako i ne bi bili kad je 80% vas preletelo iz raznih stranaka, dokaz da su vam samo pare interes. I hvala sto je Beograd nikad bezbedniji i sto ste uspeli da smanjite mafijaska ubistva na samo 2 po danu, svaka cast.

Lale

pre 5 godina

Ipak je i ona naprednjak.Što se tiče KC Niš ugovor je potpisan i započeta gradnja i pre SNS a nažalost nova zgrada je za pola pacijenata a stare za ostatak. Pitanje je zašto SNS vlada za 6 god. nije ni započela KC Novi Sad, BG I Kg.

Sta reci

pre 5 godina

Ta digitalizacija o kojoj pricaju se nije desila
I dalje imaju kurire koji prenose papire od ustanove A do ustanove B.
A softver prave blago receno povezane firme :)

NoName

pre 5 godina

I opet lazi. Narodni muzej se renivirao oko 15 godina. Maticne knjige su postojale u "digtalnom obliku" odavno, jer je to samo tekst iz baze koji se stampa na papiru. I vrhunski primer sanitarija na fakuktetu. Samo se blamiraju.

miki

pre 5 godina

Sta ste dokazali? Da bez SNS članske knjižice nema posla, nema mesta u vrtiću.... Da ako ste šovinista koji vređa žene sledi vam unapređenje na najodgovorniju službu u zemlji. Da ako ako su vam domovi zdravlja bez pinceta a sestre pijane imate pravo da dajete podatke o pacijentima fantomskim firmama. Da niste sposobni ni jednu Slaviju da asfaltirate dve godine. Da mozete da nakon 10 godina rasta izvoza i to unistite tako sto duplo povecate deficit. Dokazali ste da nam drzavu vode nepismeni doktori koji prave aerodrUme.

zimzeleni

pre 5 godina

Jednopartijski sistem sa armijom botova koji zive na sendvicu i rijalitijima i neke glupe zgrade... To su vasi dometi. Na vlasti ste od 2012, imali smo 5 izbora, na svakim ste osvajali ubedljivu vecinu i nastavili da privilegujete privatni u odnosu na javni interes. Ti si lepa, imas skupo odelo, a odmah iza tebe su, jos lepsi, veterani radikalne stranke, preletaci i klijentisticki politicari. Za to si se skolovala?

Pr agencija

pre 5 godina

Vracanje kulture podrazumeva podizanje zivotnog standarda kako bi gradjani mogli sami da plate ulaznice za muzeje, bioskope, koncerte, pozorista. Podrazumeva i gostovanje predsednika republike kod ozbiljnih novinara, a ne kod onih koji u sredu intervjuisu Tijanu Ajfon, a u cetvrtak predsednika.

Vracanje kulture bi trebalo da ukljuci pronalazenje nacina da se rijaliti programima zabrani emitovanje pre ponoci.

Podrazumeva i kulturu dijaloga predstavnika vlasti, ukljucujuci i predsednika, sa opozicijom i neistomisljenicima.

Vracanje kulture podrazumeva i da se na najvise drzavne funkcije imenuju strucni i moralni ljudi, a ne osobe koje vole novinarke koje lako kleknu.

Vracanje kulture podrazumeva i predsednika republike koji ne vredja non-stop gradjane koji ga kritikuju. Vracanje kulture podrazumeva i svakodnevnu ostru osudu narodnih poslanika koji narodonim poslanicama porucuju da su k.... i da mogu samo da im p....

Vracanje kulture podrazumeva i smenu ministra koji vredja zene citiranjem Ducica, ili ostavku premijerke ukoliko nema podrske za smenu.....

Vracanje kulture ukljucuje i izbacivanje stranaka koje ne podrzavaju premijerku zbog seksualne orijentacije iz koalicije

Sve u svemu, sto se grbo rodi, niko ne ispravi...

LondonCalling

pre 5 godina

Nema vise nikakve svrhe citati (ili slusati) izjave politicara u Srbiji (pogotovo ovih na vlasti). Sve je samo "spinovanje" (izvrtanje istine/laganje). Situacija je jako losa a sve je manje nade da ce ikada biti bolje.
Proslog leta sam bio u Srbiji nekih nedeljak dana. Kada sam se vratio ovamo, pita me ortak "i kako je tamo?" a ja sam ga pogledao i rekao "jbg...ali super mi je bilo na pecanju..."

Sram te bilo

pre 5 godina

Ako ste vi zadovoljni sto je za godinu dana ionako ocajan standard gradjana jos pao onda super.
ako ste zadovoljni sto je jos 50.000 ljudi za godinu dana pobeglo iz Srbije to je bas lepo.

Milan

pre 5 godina

Zelim gospodji premijerki puno dobrog zdravlja, ali da ako ikada bude imala zdravstvene probleme ne dao bog, da dodje i da bude lecene u našem novom klinickom centru u Nišu. Ako bi prezivela to lečenje, rado bih je upitao da li je i dalje ponosna na taj grandiozni projekat koju je njena vlada sa neodredjenim brojem zuba u glavi sprovela u delo.

jovan976

pre 5 godina

Ja i ne mogu da zamislim bolji kadar za resavanje problema kosova, Vas predsednik je bio u vladi rezima koji ga je i stvorio. Sto se tice finansija, znam samo da sam 2005 za 250 dinara mogao da kupim 10 litara plina, sada mi za to treba 760 dinara, trebam li da naglasim da mi se plata nije povecala 3 puta kao cena plina?
U vrticima vaspitaci sa roditeljima organizuju akcije skupljanja novca za tepihe, igracke, cd playere, televizore cak i case kupujemo, a mi taj vrtic placamo. To bi bilo isto kao da odete u hotel a recepcioner vas pita gde su vam kreveti, carsavi i peskiri.
U domu zdravlja vas ceka sestra sa toplomerom gde vam meri temparaturu detetu da utvrdi da li mozete da dodjete bez zakazivanja uz komentar svi ste danas dosli a vi tamo negde zurite da vas neko izrabljuje za prosek od 50000 dinara i ne mozete da dodjete kasnije a i sama deca ne saradjuju pa ne mozete ni sa njima da se dogovorite kad ce da se razbole. Sadasnje lecenje deteta u 99% slucajeva se svodi na antibiotik bez analiza, pa vam onda promene na neki drugi pa ako ne uspe onda se vade brisevi i krv jer je to skupo i ne moze stalno da se radi. Zasto nam deca umiru i zasto skupljamo novac sms porukama? Koji uspesi? O cemu vi pricate?
Kultura? Damir Handanovic direktor Bemusa i Festa? Rusenje u pola noci, otimanje poslanika, davljenje fotoreportera, svi koji ne misle isto su izdajnici i strani placenici, oni sto strajkuju zbog svega navedenog su neradnici i politicki insipirisani? Sram da vas bude.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Pa, na Vašem mestu, ne bih preterano pominjao zube. Niste baš najreprezentativniji primer suprotnosti. A bezubi, krezubi, krivozubi... je fraza poput "beskičmenjaka", pa hajde da komentarišemo da li postoje ljudi bez kičme.
Jedno je sigurno, Vođina škola prodavanja magle i izlizanih klišea je zarazna....

Bane

pre 5 godina

Prazna priča bez parametara i podataka. Koliko je porastao javni dug? Koliko je povećana ino zaduženost? Koliko su porasle plate i penzije? Što se kulture tiče svaka vam čast za ono što ste doveli za direktora elitnog festivala. Šta je sa sudstvom i da li je išta napredovalo ili nazadovalo?
Koliko ste nezavisnih medija preuzeli i stavili pod svoju šapu. Šta je sa slobodom govora i informisanja? Vrlo ste neuspešni vi "bezubi" samo imate mogućnost da manipulišete i predstavite lažno stanje.

Ozbiljan čovek.

pre 5 godina

Uz svo poštovanje dotičnoj, kao čovek koji se iz Inostranstva vratio u Srbiju početkom 2001/žestoko sam pogrešio/, samo ću napisati da su se periodu 5.10.2000 - 12.03.2003 ,LJUDI u SRBIJI SMEŠILI. OD tada ljudi su namrgodjeniji nego za vreme Miloševića. Donekle sam imao nadu da će te vi Vratiti Osmeh, ali sada više NE. Ana, vi ste još MRAČNIJI.

Reality kills

pre 5 godina

Osim sto izgleda kao partizanska komesarka sad vec i prica po matrici iz 40-tih. Dobro nije rekla da je elita zapravo nepostena inteligencija koja ce zavrsiti onako kako su joj dedovi zavrsavali krajem 45-te. Medjutim, bojim se da komesarka kao i njeni čauši ce se uskoro suociti sa razornim dejstvom besa koji dolazi iz praznih stomaka upravo tih radnika, seljaka i postene inteligencije kojoj je serviran Reality kao kuturno dostignuce. Takvi ce razoriti svoje kulturne provider-e ne zbog nedovoljne zastupljenosti Narodnog muzeja u Reality programima vec zbog toga sto Narodni muzej se ne "maze na 'leba" a i nije bas neka kultura sa kipovima kojima je neki degenerik slomio ruke, a i niko nije "nagn'o" nekog. U sadasnjoj situaciji, Narodni muzej je simbol kontrakulture posebno kad znamo da potomci sadasnjih "radnika, seljaka i postene inteligencije" na testu za skolu Dositeja prepoznaju kao Kolumba. Tako da predvidjam komesarki i čaušima tuzno otreznjenje jos tuznije od njene trenutne argumentacije o napretku. Pocistice vas vasa zvanicna Reality kultura, sta da se radi Reality Kills 2.0.

Inkvizicija za botove i starlete

pre 5 godina

Evo predednice vlade i predsedniče svih botova, ja sam elita jer imam fakultet, radim ozbiljan posao i pristojno živim od svog rada, ali imam sreću (koju na žalost nema većina građana Srbije) da ne zavisim od vas i da mogu da živim bez politike, ne pripadam nijednoj opciji niti me zanima da se bavim politikom, ali vas očima ne mogu da vidim, vas koji ste srozali i to malo kulture što su generacije stvorile, što od ogromne količine laži koju šaljete preko partijskih medija više čovek uopšte ne može da razluči laž od istine, ovde su sve granice pristojnosti i normalnosti pomerene, vi biste Hrista sto puta razapeli samo ako bi se usudio da kaže da nešto ne radite kako treba, taj nivi primitivizma, alavosti i kontrole, ova zemlja nije imala od nastanka, zato zapamti, nikada, ali NIKADA, nijedan intelektualac koga niste kupili funkcijom i korupcijom, neće, niti je glasao za vas i to ti je gospođice istina o tebi i tvom tutoru, a ti nastavi, samo da znaš, sve pamtimo...

Oliver

pre 5 godina

Licemerna kvazielita iz kruga dvojke ce nauciti,isto kao sto je naucila u Americi,da i "bezubi" ljudi imaju pravo glasa,na njihov uzas i gadjenje,hehe

Balvanizacija

pre 5 godina

Draga Ana,
Zadovoljni ste učinjenim za standard građana?!

Pa prema podacima ILO, po prosečnoj zaradi po satu smo iza BiH: oni 18 dolara, mi 13! Bolji smo samo od Albanije i to za 1 dolar! Koji standard?!

Nije bilo reformi, već puko smanjenje plata i penzija i povećanje poreza.

PDV je povećan sa 18 na 20 i sa 8 na 10%, porez na dobit sa oko 6 (efektivno) na 15%, akcize više puta povećane, porez na imovinu 2-3 puta, uvedena akciza na struju...

I Vujović je na KBF 2018. priznao, a Fiskalni savet potvrdio, da je konsolidacija bila rezultat smanjenja rashoda (manjim delom) i povećanja prihoda koji su eksterno generisani (rast u Evropi, rast poreza kod nas, niža cena novca i sl), dok reformi nije bilo.

Vi nas bezočno lažete i apsolutno Vas nije sram.

Mira

pre 5 godina

Ana je pokazala da aktuelna vlast tezi ka tome da i oni sto sebe nazivaju elitom, a i oni koje nazivaju bezubima...zive u drzavi koja ima stabilne finansije bez pravljenja razlika medju njima...

Андреј

pre 5 godina

Браво за музеј, а СРАМ ВАС БИЛО због постављења турбофолк "композитора" без школе на чело БЕМУС-а, ФЕСТ-а...Чему та шамарчина нама академски образовановим уметницима који деценијама без динара подршке Државе стварамо дела од националног значаја? Чему? Стидите се ако имате образа!

C i n i k

pre 5 godina

Nadrealno i skroz neshvatljivo. Izgleda da zivimo u drugim drzavama? Ona i bulumenta iz Sns u krugu 2 ke zive neki svoj paralelni zivot odvojen od realnosti. Samo je rezim Slobodana Milosevica bio gori.

Komunisti vratite se ! Bolje i nova nacionalizacija i Goli otok nego ovi !

pre 5 godina

Pokazali su svima ko ima najduze prste. Evo, u danasnjem Blicu, strana do strane :
- Povecanje cene tehnickog pregleda za automobile
- Za odrzavanje zgrada najmanje 455 dinara
- Junetina prelazi 800 dinara

.орг

pre 5 godina

пре пар година, шетајући са мојим сином, сусретнем чика јована, професора у пензији. у једном тренутку обрати се чика јова мом трогодишњаку следећим речима: "стидиш се? одлично! биће од тебе човек."

DekiNS

pre 5 godina

Godinu dana njene vlade, sedam godina VUčićeve.

Pa da sumiramo:

Plate i dalje NAJNIŽE u regionu, gorivo 30% skuplje u odnosu na žute uz istu cenu na svetskom tržištu ( čitaj povećali smo akcize do neba ), svi mogući porez su viši ( čitaj nemamo gde više da zagrabimo, pa ćemo se naplatiti iz džepa građana ), kriminal i ubistva su vesti na dnevnoj bazi, megagiga kadrovi i likovi sa +50 godina koji su se setili da baš sad završe studije preplavili javna preduzeća, cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou u istoriji, lažni Arapi zidaju dve zgrade i to se predstavlja kao neki ogroman uspeh, majke nam odlaze u Nemačku da čuvaju babe, decu nam leče najgori studenti jer svako ko može beži iz ove zemlje, Er Srbija u ogromnom "plusu" uz malu pomoć vlade Srbije koja je jelte veća od tog "plusa" što bi se u svim normalnim zemljama nazivalo pravim imenom - TEŽAK GUBITAŠ, baš kao i vaša vlada gospođice Brnabić.

Njima je lepo, keš, kolica, sigurica - tragedija ovog društva je što se politikom bave ljudi koji su tu samo iz jednog razloga - LIČNI INTERES, a ideja politike je nešto sasvim deseto, uđi da pomogneš drugima da bolje žive.

Šteta, lepa smo zemlja - ali sa "krezubim" MEGA kadrovima i nismo za bolje, što neko reče - sami smo ih birali.

brza fotografija

pre 5 godina

- Koliko je ljudi pobjeglo od vaše fantastične politike?
- Koliko njih je u procesu bježanije?
- Koliko njih se razmišlja da pobjegne?

dd

pre 5 godina

sve dok su vodeci politicari u strankama i vuku na tu stranu,lobiraju,dele gradjane na ONE,ONI....srbiji nikada nece biti dobro...a to je praksa vise od 30g,to je taj sistem koji UNISTAVA DRZAVU,PRAVNI SISTEM,DELI GRADJANE....itd.

isti politicari i stranke se vrte u krug vise od 30g...e zato drzava NAZADUJE A NE NAPREDUJE kako isti ti politicari pricaju i zele da stvore laznu sliku,zato je srbija veoma nesrecna zemlja,bez buducnosti,sa najmanjim platama,penzijama u evropi,sa jednim od najmanjih BDP na svetu,zato se gradjani i iseljavaju na zapad,cak su i klinci skontali koliko je sati!!!

a vi gospodjo-ine sta pricate nema veze sa zdravom pameti,i tu vasu pricaju gutaju botovi i oni koji imaju IQ srazmeran velicini svojih cipela!

15 africkih zemalja ima veci BDP od srbije i vece plate!

doveli ste drzavu i gradjane do ivice zivotnog opstanka...zato vam se iselilo 300.000 gradjana za 6g!od kada ste dosli na vlast!

Ivan Popovic

pre 5 godina

Vi ste kao vlada jedan obican politicki rialiti.
Toliko o kulturi.
Po pitanju kosova nikom nije jasno iza cega da stanemo.
A sto se tice situacije iz 2000. do nje je doslo zbog perioda '90. Neka ti predsednik objasni sta je tada radio.

person

pre 5 godina

Ova zena je iritantna. Niti zna da se izrazava,stalno je pogresno citiraju i razumeju, niti razume posao koji radi.

Najveći problem sa njom je sto ju je neko ubedio da je strucnjak za bilo sta. Obican mali sitni činovnik, koji se oojavljivao u NALEDu i koji je zbog toga proglasen strucnjakom.
Ništa sto je radila nije uradila kako treba. Ministarstvo kojr je vodila je u lodoj vladi bilo najgotr.
Digitalizacija o kojoj non stop priča nije ni započeta. To sto ona naziva digotalizacijom, normalne zemlje su godinama zvali kompjuterizacija - uvodjenje kompjutera.
A to jebu direktnoj vezi sa njenim privatnim interesima.

Dihitalizacija o kojok misli da prica, nije ni pokrenuta.
Super za muzeje, sta ceno sa pozoristima, baletom, izdavastvom, filmom,...
Sve to je u nikada goroj situaciji. 6 godina dte na vlasti,, realno ni u jednoj oblasti se ne oseca boljitak.
Igrate se statistikom.

Kaligula je svojevremeno svoga konja uveo u senat.
Vuvic se po svemu ponasa kao kaligula.

Abrakapokus

pre 5 godina

Pa jeeeeste, pokazali ste nam. Svaki dan nam pokazujete. Evo pre neki dan ste nam opet pokazali, baš ste "vratili kulturu u fokus" time što ste estradnog kompozitora postavili da rukovodi institucijama kulture i umetnosti...ovo-ono, ludilo, didu-didu-didule.

bljak

pre 5 godina

Vi ste nesto najgore sto je snaslo Srbiju jos od okupacije 1941. Vladavina Slobe je za vasu decji vrtic. Zato sto je stanje uvrnutih vrednosti, lazi, lopovluka i kretenizacije uspostavljeno na neodredjeno vreme, moze trajati teorijski beskonacno, neka vrsta politickog perpetum mobilea. To ste postigli uspostavljanjem drzave partijskih poslusnika, apsolutnom kontrolom medija, spregom politike, krupnog kriminala i drzavne bezbednosti, spretno koristeci lose crte srpskog mentaliteta: lenjost, pasivnost, pohlepa i lopovluk, gledanje samo svoje medje, sitna zloba, zavlacenje glave u pesak, nesloga, samoljublje, mitomanija...
O da, budite sigurni da ce se o vama uciti iz udzbenika istorije u buducim skolama ako ih bude bilo.

toliko o nestranačkim ličnostima

pre 5 godina

Kada je postala premijerka, stalno je isticano da je njena stručnost kvalifikuje. Ova izjava samo pokazuje da je jedan od spin majstora AV. Veoma je podmukla poruka koju šalje, elita nema dobru procenu a eto oni u vladi i šire su sve moralne gromade, vredni i radni. Dobar način da se sludjeni narod anestezira totalno i zaboravi da pola vlade ima neke čudne diplome, da kad si u SNS interesnoj grupi samo je nebo granica( vozač - ministar, dezerter - ministar vojni, guvernerka - šalterska službenica sa čudnim doktoratom, kermičar -BIA, i tako dalje).
Ovo je jako perfidno spinovanje.

zluradi

pre 5 godina

"Sada je važno da u svakom trenutku demonstriramo jedinstvo, jer je mnogo zemalja i ljudi u svetu koji bi želeli da vide razjedinjenu i slabu Srbiju", dodala je.

Ako ćemo pravo, najveći deo ljudi i zemalja na svetu nema pojma da postoji nešto što se zove Srbija. I to je sasvim normalno, jer mi smo mala zemlja. To vaše zbijanje redova i grupisanje oko vodje služi jedino i samo tome. da što duže ostanete na vlasti.

rista elitista

pre 5 godina

Ne, vi ste puni para i zubi su vam super, strbavi vam gradjani. Vama nedostaje mozak.
Ekonomija vam losa, besomucno se zaduzujete, koliko vam je spoljni dug.
Kosovo niste u stanju da reiste u nasu korist.

Deki

pre 5 godina

Kada imaš Nemce iza sebe, a pošto ste ispunili sve uslove koje su tražili, a koje ni jedna prethodna vlada nije smela zbog časti i ponosa ovog naroda, a svima ste zbog toga životom pretili.
Nije teško biti pametan.
Povećali ste spoljni dug gotovo duplo.
Otvarate fabričice za po 100-200-300 radnika, po opštinama gde su hiljade ljudi gladne.
Nastavili ste još više da upropaštavate jedino što ovde uspeva - poljoprivredu.
Preuzeli ste unutarstranački BIA-u ...
Tako da sad možete uceniti, pratiti i skloniti koga god želite u Srbiji a, da za to vreme na ulicama besne klanovski ratovi, eksplodiraju automobili bombe ...
Svi oni koji su isplivali na površinu kao kriminalci tokom "Sablje" opet su aktivni i uvećali svoje bogatstvo.
Perete mafijaške novce kroz građevinu i infrastrukturne projekte ...
Otimate seljacima zemlju, privrednicima firme, trgovcima zatvarate radnje.
Reketirate novčano zaposlene koji Vam nisu po volji da bi zadržali svoje poslove.
I dalje zapošljavate starlete, prostitutke, ljubavnice, neškolovane, proste, neuke i zadrte ljude nasuprot znanju, umeću i školi
Ljudi odlaze iz zemlje za boljim životom kojim se Vi hvalite .
Zbog Vas i zbog te Vaše pasivne i arogantne elite gubim osećaj da pripadam ovoj zemlji i da ovaj narod još postoji.
Držite vlast sa 22-24% biračkog tela, od čega se 50% boji za svoju egzistenciju, a ostalo su Vaši stranački zombiji kojima ova država ništa ne znači
Mene bi bil osramota da se hvalim ovim

Sanja

pre 5 godina

Ahaha, a onda Cecinog hitmejkera stavite na čelo gradske organizacije koncerata...Ceca = BEMUS!! Vi JESTE bezubi Naprednjaci jer za vas i glasaju ljudi koji ne prepoznaju razliku između populizma i prave politike i oni koji samo vide interes u vama, a koji će vam okrenuti leđa čim neko drugi dođe. A mi JESMO elita, samo što ne delimo MI narod na NAS i VAS, već to radite VI koji bi trebalo da nas ujedinjujete. E i to rade političari populisti, svađaju svoje građane, jer jedino kako umete da vladate je po narodnoj "zavadi pa vladaj". Počnite da mislite o dobru svih nas, bez obzira na to da li smo za ili protiv..i obezbedite ponovo besplatnog zubara da vaši glasači srede zube, pa ih više niko neće zvati bezubima.

DekiNS

pre 5 godina

Godinu danja njene, sedam VUčićeve.

Pa da sumiramo:

Plate i dalje NAJNIŽE u regionu, gorivo 30% skuplje u odnosu na žute uz istu cenu na svetskom tržištu ( čitaj povećali smo akcize do neba ), svi mogući porez su viši ( čitaj nemamo gde više da zagrabimo, pa ćemo se naplatiti iz džepa građana ), kriminal i ubistva su vesti na dnevnoj bazi, megagiga kadrovi i likovi sa +50 godina koji su se setili da baš sad završe studije preplavili javna preduzeća, cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou u istoriji, lažni Arapi zidaju dve zgrade i to se predstavlja kao neki ogroman uspeh, majke nam odlaze u Nemačku da čuvaju babe, decu nam leče najgori studenti jer svako ko može beži iz ove zemlje, Er Srbija u ogromnom "plusu" uz malu pomoć vlade Srbije koja je jelte veća od tog "plusa" što bi se u svim normalnim zemljama nazivalo pravim imenom - TEŽAK GUBITAŠ, baš kao i vaša vlada gospođice Brnabić.

Njima je lepo, keš, kolica, sigurica - tragedija ovog društva je što se politikom bave ljudi koji su tu samo iz jednog razloga - LIČNI INTERES, a ideja politike je nešto sasvim deseto, uđi da pomogneš drugima da bolje žive.

Šteta, lepa smo zemlja - ali sa "krezubim" MEGA kadrovima i nismo za bolje, što neko reče - sami smo ih birali.

Mile

pre 5 godina

Čučavci su, za mesta gde stotine ljudi koriste isti toalet, najhigijenskije rešenje sa najmanjim rizikom prenosa bilo kakve zaraze. Samo ih treba redovno čistiti.

Dragan

pre 5 godina

Vlast je deo Trilaterale i East West Bridge...elita su Mali, Vesić, Kokeza, Andrej, kumovi, Tončev, Vulin, bata Gaša, i vlasnici firmi koji dobiaju poslove na tenderima (nameštenim uglavnom)...niste završili nijedan koridor, ni fruškogorski koridor, ni BG na vodi..samo otvarate nove “projekte”, a logika i iskustvo govori da nas zadužujete tako i da elita ima interes od toga...Savamala i žel.stanica sa 100 upitnika...aerodrom u Nišu otimate upravo...itd.
Crveno-crna koalicija u saradnji sa mentorima nastavlja ono što je započeto 90-ih...rad na štetu Srbije i naroda, a profitiraju elita i mentori.

malaa

pre 5 godina

Ranije mi je sve bilo smesno a sada mi je zaista zao , tuga , jad ..da vas slusam a boga mi i gledam koliko ste bezdusni , licemerni ....aman ubijate , zatupljujete,gusite decu neciju to je ZLOCIN ! Jesu i jesmo deca "krezubih" ali oni nisu to zasluzili ..kako ce oni da zive kada "krezubi" odu i izgube te penzije od
kojih pomazu ??

Nenad NS

pre 5 godina

Samo se vi manite Kosova, ja sam bio tamo 99. i meni su tamo drugari ostali a ne tebi i tvom svevišnjem. Nemate nikakvo pravo vi da odlučujete o Kosovu ama baš nikakvo. Jako čudno da političari sa Kosova kažu da neće ni metar dati i da ako treba bude zamrznut konflikt a naši hoće da reše. Da nije tu neko nešto obećao kad je uzimao vlast. Ne kopčamo se mi na ledja gospodjice premijerko. A sta je ta budućnist nase dece sa i bez Kosova, reci te nam. Je l cemo inati 2000 evra plate, nece biti kriminala i korupcije, nece se cekati za operacije po 2 godine, je l je za sve to Kosovo krivo. E moja premijerko znamo mi o cemu se radi ovde, dobro znamo ali nece vam proci da znate samo.

Milena

pre 5 godina

I ova deli narod na “nase” i “one druge”. Niko nema nista protiv krezubih kojima se vi udvarate, ali ima protiv toga da nas “bogatase i elitu” sa primanjima preko 25000, pljackate vec cetiri godine oduzimanjem plata i penzija. Muzeji sa tim nemaju nikakve veze.

Milan

pre 5 godina

Ponašanje Predsednice vlade, a ne Premijerke jer mi nemamo kancelarski sistem, je sterilno kao i ponašanje cele Vlade. Ako se realno pogleda, dešavaju se stvari koje nemaju veze ni sa kojom administracijom. Okolnosti u EU, USA, Rusiji i svetu su takvi da smo im interesantni do određenog nivoa. Tržište, jeftina radna snaga i minimalni zahtevi ekologije i zakona. Praktično odnos prema Srbiji nije ni malo drugačiji nego u doba Miloševića stim što sada imaju i Rusiju kao elemenat za ucenu. Nije se moglo ništa posebno ni očekivati kada su nevidljivi, a bitni, svi iz perioda Đinđića. Dinkić, Vesić ..... neizbežna propast.

Aleksa

pre 5 godina

Car je go i nikakvo ispiranje mozga i devijacija istine ne mogu da odvrate od užasne istine koju ste proizveli svojom korupcijom, nepotizmom, bezobrazlukom i sveopštom šizofrenijom društva u kojem ste ukinuli pravo na različito mišljenje.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Koliko god se vi trudili,elita vas nece prihvatiti.Prosto ta elita kao i svi obrazovani i intelegentni ljudi imaju nesto u glavi(ukljucujuci i sve zube),imaju oci,putuju i vide nesto drugo osim vasih hvalospeva na dnevnicima.

Ivan B

pre 5 godina

Svaka cast. Samo tako nastavite da date normalnim,pametnim i mladim ljudima podrsku i zelju da pobegnu odavde sto pre. Ja sam vam svima jako zahvalan. Ostsla ambasada i adio. Hvala, ali stvarno.

I dalje ste krezubi naprednjaci

pre 5 godina

Draga, kuću ste spolja samo ofrlje okrečili. I dalje je trula i čekamo da se uruši. Svim ukućanima ste smanjili sledovanja. Standard života tih istih ukućana se srozao.Za svoje pare možemo da kupimo manje.I posle se hvalite kada neko dođe i pohvali kako ste okrečili kuću. Nama i dalje nije dobro, čak nam je i gore. Povećali ste sve namete na sirotu raju. Od poreza za stan, struje, vode, goriva, namirnica... Uveli ste nove poreze (odvodnjavanje). Pretvorili državu u mafijaško-burazersku prćiju. Smanjili finansiranje festivalima kulture, ali zato omogućili sladak život svojim medijima koji propagiraju najveći šljam i nekulturu. Slili ste novce u iste te medije i njima jasno poslali poruku kako treba da se ponašaju i šta treba da emituju...

Irodije

pre 5 godina

Ah ta prljava 'elita' taj veciti misticni neprijatelj naroda kao Goldstajn iz 1984. Taj bauk postenog srbina. Nego da li iko zna sta ta 'elita' znaci vise? Oni koji su zavrsili fakultet? Srednju skolu?

Nebojša Gojnić

pre 5 godina

Ovaj članak se nalazi odmah pored naslova
"Tvrdi da je stigao iz budućnosti i da je ovaj snimak nastao 2120."
Pa ko da vam ne veruje?

Zagi

pre 5 godina

Sve ovo o čemu premijerka govori je virtuelna realnost!
A u stvarnom svetu ... u stvarnom svetu imamo:
Negativnom selekcijom i partijskim kadriranjem, uništene institucije sistema,
Degradirano visoko školstvo,
Obesmišljeno pravosuđe,
Osramoćen parlament u kome recimo poslanici vladajuće koalicije glasaju samo ako predsednica parlamenta zazvoni ...
Narušen sistem vrednosti, predsednika i ministre sa sumnjivim doktoratima
Sve u svemu, kada sve ovo jednom prođe, a proći će ... trebaće nam jako dugo vremena da stvari vratimo na svoje mesto, i ponovo izgradimo neko normalno društvo ...

fizicar

pre 5 godina

Ne tvrdim da sam elita, niti tvrdim da ste bezubi, ali da jeste nekultura dostigla zavidan nivo za vreme vaše vlasti - jeste, da vaš veliki šef svaki put vređa one koji se usude da razmišljaju drugačije - jeste, da su hvalospevi preko medija za vaše ništa odavno prevazišli granice dobrog ukusa - jeste, da mi nije jasno kako je moguće da EU podržava ovakav sistem zlostavljanja mozga i prava - nije...

zip Niš

pre 5 godina

Klinicki zidan godinama i opet ga niste zavrsili ali marketing je cudo od coveka
A o digitalizaciji- juce sam uzeo izvod za dete za upis u srednju skolu jel izvod nesme da bude stariji od 6 mes

Filmofil

pre 5 godina

Pa ovo vam je Trampov fazon (ista marketinska agencija(, samo ga tamo podrzavate, mislim neki od vas. U sustini se svodi na konfrotiranje preostale srednje klase (citaj elita) i sirotinje raje ko ce koga da izdrazava (poreski) i kome da zavidi. A najbogatijima se porez tezi nuli. I cela ova frka sa migrantima je u funkciji razgradnje drzave balgostanja u evropskim zemljama. Kao fora ruse je migranti, ustaavri je ruse korporacije.

Široke mase

pre 5 godina

Renoviranjem narodnog muzeja niste pokazali ništa osim da umete da renovirate zgrade kad hoćete. Kultura se ne pokazuje kroz građevinu već kroz emisije na tv-u (farma,veliki brat,parovi),a pravih kulturnih emisija nema. Kultura naroda se održava i podiže kroz razne kulturne manifsetacije, a vi ste postavili Damira Handanovića na čelo CEBEF-a. Kultura Srbije je na Kosovu i Metohiji, a vi se odričete toga...Da ne nastavljam više, sve što ste uradili je rekonstrukcija koja se može smestiti u sferu građevine, a nikako kulture.

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Ova izjava upravo govori o vasim kompleksima. Cutis radis i to je to. Ali uvek je bilo da bolje prodje onaj koji prica da je radio od onoga koji stvarno radi. Problem je sto vi zapravo mnogo vise pricate nego sto radite. Otvaranje muzeja posle vise od 15 godina govori o nama.

Profesor

pre 5 godina

Draga Brnabić,

Kultura nije otvoren muzej, ona je stanje duha. Mi ne samo da smo izgubili kulturu - Srbija danas je varvarska!

Civilizacija nije nešto urođeno i neuništivo; nju mora svako pokolenje da stiče iznova, i bilo kakav ozbiljan prekid u njenom finansiranju ili njenom prenošenju može da je dovede do kraja.

'Civilizacija je društveni poredak kojim se unapređuje stvaranje kulture.

Nju sačinjavaju četiri elementa :
- ekonomska obezbeđenost,
- politička organizacija,
- moralne tradicije i
- kontinuitet znanja i umetnosti.

Ona počinje tamo gde haos i nesigurnost završavaju.

Jer, kada se strah savlada, radoznalost i konstruktivnost su slobodni, i čovek po prirodnom impulsu ide ka razumevanju i ulepšavanju života.' Vil Djurant

Postoje određeni faktori koji uslovljavaju civilizaciju i oni mogu da je podstiču ili ometaju. Vi...Vi i Vaši ste izbrisali sve.

bozemoji

pre 5 godina

nikad niko nije rekao da ste bezubi, a pogotovo ne elita koja u Srbiji i ne postoji. Ono što u Srbiji glumi elitu se poltronski svrstalo uz vas. Ne znam koga mislite da zaluđujete s ovim pričama kad je jasno da vam niko u državi ne veruje osim možda izlapelih staraca.
Doći će valjda i taj dan kad ćemo vas sve poslati u istoriju, tako da nakradite se dok možete jer nije ni taj dan daleko.

Neke sporedne stvari

pre 5 godina

Par licnih utisaka.

Do pre par godina sam se ponosio sto se u Srbiji svako malo promeni vladajuca garnitura. Smatrao sam da ce to dugorocno ojacat institucije i da cemo kad tada postati ozbiljna drzava. Bilo mi je zao Crnogoraca koji nisu znali i ne znaju za smenu vlasti i nisam mogao ni da zamislim da to nama moze da se desi. Ali desava se .

Do pre par godina sam se ponosio sto smo kao narod bez obzira na sve sto nam se desava i dalje ponosni. Bilo je sranja u ratovima 90-tih. Bili smo i zrtve i dzelati, kao i svi drugi. Retko kad se moglo cuti da se kuka, samosazaljeva , patetise i bas uvek trazi krivac u nekom drugom. To mi je postalo simptomaticno u razgovorima sa Bosnjacima iz BIH koji su uvek u prvi plan isticali tu svoju ulogu zrtve. Iako smo smo i mi bili zrtve u mnogim situacijama toka kod nas nije bilo u tolikoj meri. Danas kuknjava i patetika na sve strane. Uvek drugi krivi.
"Uciteljice, uciteljice Albanci nam prstima pokazali orla i kako mi sad da igramo?"

Nekada smo ponosno podizali tri prsta u vazduh i bilo nas je briga sta drugi misle a sad nas slicni i mogu reci kreativniji simboli drugih vredjaju.

Krezubi

pre 5 godina

Poštovana premijerko, umesto što se ponosite Kliničkim centrom u Nišu, koji ste na silu pustili u rad, bolje proverite da li su tačne informacije da još uvek nema upotrebnu dozvolu i da zbog toga vatrogasne ekipe dežuraju 24h kraj samog objekta u stalnoj pripravnosti, da li je tačno da se pojavila voda u podrumu zgrade koja se crpe pumpama? Ako je to tačno onda se nemate čime ponositi.

A.

pre 5 godina

Koliko će radnika iz 'Vučićevih fabrika' van Beograda moći da poseti Narodni muzej i MSU? Malo. Isto kao što neće moći ni mnogi građani istočne, zapadne, severne i južne Srbije, jer nam je standard većini nikad lošiji (manite me "proseka"). Neće da dolaze ni školarci, jer su mnogo isplativije ekskurzije u inostranstvu.

Koliki je nivo kulture u štampanim i elektronskim medijima,
u saopštenjima nekih pojedinaca iz vlasti koji su 99% prisutni u tim medijima?

Koliki je nivo kulture u Skupštini Srbije?

Krezubi

pre 5 godina

Poštovana premijerko, umesto što se ponosite Kliničkim centrom u Nišu, koji ste na silu pustili u rad, bolje proverite da li su tačne informacije da još uvek nema upotrebnu dozvolu i da zbog toga vatrogasne ekipe dežuraju 24h kraj samog objekta u stalnoj pripravnosti, da li je tačno da se pojavila voda u podrumu zgrade koja se crpe pumpama? Ako je to tačno onda se nemate čime ponositi.

s..nikolić

pre 5 godina

Dečko ohladi malo !
Ako su ove četiri navedene stvari sve sto je urađeno,onda je to nedovoljno !

Inače prozivati bivšu vladu iz 2000-te godine je u stilu vođe je u najmanju ruku smešno !

Neznam koje bio na čelu, samo znam da su oni prvo morali da srbiju izvuku iz g#vna u koje ju je gurnula prethodna vlast u kojoj nam je "od boga poslat" vođa , radikal i ratni huškač !
Vaš zajednički uspeh je da svake godine ode oko 40-50 000 građana iz srbije i da manipulišete ciframa i narodom !
Primer;
U nemačkoj je trenutno registrovano 2.5 miliona građana bez posla i to je oko 5% , u srbiji je po vašim podacime oko 700 000 bez posla koji čine negde oko 20% ???
Kojom računicom?
Ako se doda brojka od 270 000 koji su na nivou srbije zbog nejavljanja i neprihvatanja ponuđenih radnih mrsta izbrisani iz evidencije nacionalne službe za zapošljavanje znači da imamo maltene milion radnosposobnih građana bez posla !
U vreme interneta i jutub-a možete da lažete samo one koji nisu u stanju da to koriste ili nemaju priliku ili mrežu!!

Niko

pre 5 godina

Bili bi zaista "bezubi naprednjaci", kako vi sami rekoste, da niste pokupili sve preletačke kadrove iz DS, pa potom i iz ostalih stranki demokratske orjentacije. Nazalost, napravili ste sistem u kom uslov za uspeh nisu znanje, ideja i rad, već pripadnost jednoj stranci, bespogovorna stranačka poslušnost i bezuslovna odanost velikom vođi. Ostaćete upamćeni kao oni koji su u Srbiju uveli diktaturu. A svi diktatorski režimi, posle početnih uspeha, izazivaju krah sistema.

Kobra

pre 5 godina

Izuzetno ste vratili kulturu u fokus, od 12 meseci vaseg mandata isti rijaliti na TV Pink je trajao 9 meseci. Pozorisni glumci, vajari, slikari, muzicari sirotinja, mladi slusaju muziku gde devojke "rade civas i kokain", momci ih "ajfonom snimaju" i pune stadione i hale. Kultura se gospodjice Brnabic ne vraca sa dve otvorene zgrade (na kojima cestitam, da ne bude zabune), vec jednom ozbiljnom analizom gde smo, i jednom velikom promenom, zasto ne i cuvenom inicijatovom za ponovno uvodjenje "poreza na sund".

ankona

pre 5 godina

Znači, vi sve što radite je zbog toga da bi vas elita prihvatila i jer se osećate odbačeni? U majko mila koliko ste samo iskompleksirani onda. Lažete birače da bi vas krug dvojke pomazio po glavi. Ali ne ide to predsednice Vlade, ne ide. Ima još ljudi koji vas nikada neće voleti.

Ex naprednjak

pre 5 godina

Samo vasi bezubi moraju da vam veruju u ove bajke. Normalni ljudi su svesni da ste najgora garnitura vlasti do sada, a kako i ne bi bili kad je 80% vas preletelo iz raznih stranaka, dokaz da su vam samo pare interes. I hvala sto je Beograd nikad bezbedniji i sto ste uspeli da smanjite mafijaska ubistva na samo 2 po danu, svaka cast.

xyz

pre 5 godina

Sa mojom ženom je besmisleno raspravljati: uvrti sebi u glavu nešto što ne postoji nigde sem u njenim mislima pa tera po svome a nikada neće priznati da nije u pravu.
E tako je i sa Brnabićevom...

Lale

pre 5 godina

Ipak je i ona naprednjak.Što se tiče KC Niš ugovor je potpisan i započeta gradnja i pre SNS a nažalost nova zgrada je za pola pacijenata a stare za ostatak. Pitanje je zašto SNS vlada za 6 god. nije ni započela KC Novi Sad, BG I Kg.

Ramos

pre 5 godina

Izgleda da premijerka vidi nešto što građani ne vide, što, verovatno izaziva njeno ushićenje. Zaboravila je reći da su građani Srbije najsiromašniji u Evropi, izuzimajući Albaniju.

NoName

pre 5 godina

I opet lazi. Narodni muzej se renivirao oko 15 godina. Maticne knjige su postojale u "digtalnom obliku" odavno, jer je to samo tekst iz baze koji se stampa na papiru. I vrhunski primer sanitarija na fakuktetu. Samo se blamiraju.

Sta reci

pre 5 godina

Ta digitalizacija o kojoj pricaju se nije desila
I dalje imaju kurire koji prenose papire od ustanove A do ustanove B.
A softver prave blago receno povezane firme :)

miki

pre 5 godina

Sta ste dokazali? Da bez SNS članske knjižice nema posla, nema mesta u vrtiću.... Da ako ste šovinista koji vređa žene sledi vam unapređenje na najodgovorniju službu u zemlji. Da ako ako su vam domovi zdravlja bez pinceta a sestre pijane imate pravo da dajete podatke o pacijentima fantomskim firmama. Da niste sposobni ni jednu Slaviju da asfaltirate dve godine. Da mozete da nakon 10 godina rasta izvoza i to unistite tako sto duplo povecate deficit. Dokazali ste da nam drzavu vode nepismeni doktori koji prave aerodrUme.

Pr agencija

pre 5 godina

Vracanje kulture podrazumeva podizanje zivotnog standarda kako bi gradjani mogli sami da plate ulaznice za muzeje, bioskope, koncerte, pozorista. Podrazumeva i gostovanje predsednika republike kod ozbiljnih novinara, a ne kod onih koji u sredu intervjuisu Tijanu Ajfon, a u cetvrtak predsednika.

Vracanje kulture bi trebalo da ukljuci pronalazenje nacina da se rijaliti programima zabrani emitovanje pre ponoci.

Podrazumeva i kulturu dijaloga predstavnika vlasti, ukljucujuci i predsednika, sa opozicijom i neistomisljenicima.

Vracanje kulture podrazumeva i da se na najvise drzavne funkcije imenuju strucni i moralni ljudi, a ne osobe koje vole novinarke koje lako kleknu.

Vracanje kulture podrazumeva i predsednika republike koji ne vredja non-stop gradjane koji ga kritikuju. Vracanje kulture podrazumeva i svakodnevnu ostru osudu narodnih poslanika koji narodonim poslanicama porucuju da su k.... i da mogu samo da im p....

Vracanje kulture podrazumeva i smenu ministra koji vredja zene citiranjem Ducica, ili ostavku premijerke ukoliko nema podrske za smenu.....

Vracanje kulture ukljucuje i izbacivanje stranaka koje ne podrzavaju premijerku zbog seksualne orijentacije iz koalicije

Sve u svemu, sto se grbo rodi, niko ne ispravi...

LondonCalling

pre 5 godina

Nema vise nikakve svrhe citati (ili slusati) izjave politicara u Srbiji (pogotovo ovih na vlasti). Sve je samo "spinovanje" (izvrtanje istine/laganje). Situacija je jako losa a sve je manje nade da ce ikada biti bolje.
Proslog leta sam bio u Srbiji nekih nedeljak dana. Kada sam se vratio ovamo, pita me ortak "i kako je tamo?" a ja sam ga pogledao i rekao "jbg...ali super mi je bilo na pecanju..."

C i n i k

pre 5 godina

Nadrealno i skroz neshvatljivo. Izgleda da zivimo u drugim drzavama? Ona i bulumenta iz Sns u krugu 2 ke zive neki svoj paralelni zivot odvojen od realnosti. Samo je rezim Slobodana Milosevica bio gori.

Sram te bilo

pre 5 godina

Ako ste vi zadovoljni sto je za godinu dana ionako ocajan standard gradjana jos pao onda super.
ako ste zadovoljni sto je jos 50.000 ljudi za godinu dana pobeglo iz Srbije to je bas lepo.

zimzeleni

pre 5 godina

Jednopartijski sistem sa armijom botova koji zive na sendvicu i rijalitijima i neke glupe zgrade... To su vasi dometi. Na vlasti ste od 2012, imali smo 5 izbora, na svakim ste osvajali ubedljivu vecinu i nastavili da privilegujete privatni u odnosu na javni interes. Ti si lepa, imas skupo odelo, a odmah iza tebe su, jos lepsi, veterani radikalne stranke, preletaci i klijentisticki politicari. Za to si se skolovala?

jovan976

pre 5 godina

Ja i ne mogu da zamislim bolji kadar za resavanje problema kosova, Vas predsednik je bio u vladi rezima koji ga je i stvorio. Sto se tice finansija, znam samo da sam 2005 za 250 dinara mogao da kupim 10 litara plina, sada mi za to treba 760 dinara, trebam li da naglasim da mi se plata nije povecala 3 puta kao cena plina?
U vrticima vaspitaci sa roditeljima organizuju akcije skupljanja novca za tepihe, igracke, cd playere, televizore cak i case kupujemo, a mi taj vrtic placamo. To bi bilo isto kao da odete u hotel a recepcioner vas pita gde su vam kreveti, carsavi i peskiri.
U domu zdravlja vas ceka sestra sa toplomerom gde vam meri temparaturu detetu da utvrdi da li mozete da dodjete bez zakazivanja uz komentar svi ste danas dosli a vi tamo negde zurite da vas neko izrabljuje za prosek od 50000 dinara i ne mozete da dodjete kasnije a i sama deca ne saradjuju pa ne mozete ni sa njima da se dogovorite kad ce da se razbole. Sadasnje lecenje deteta u 99% slucajeva se svodi na antibiotik bez analiza, pa vam onda promene na neki drugi pa ako ne uspe onda se vade brisevi i krv jer je to skupo i ne moze stalno da se radi. Zasto nam deca umiru i zasto skupljamo novac sms porukama? Koji uspesi? O cemu vi pricate?
Kultura? Damir Handanovic direktor Bemusa i Festa? Rusenje u pola noci, otimanje poslanika, davljenje fotoreportera, svi koji ne misle isto su izdajnici i strani placenici, oni sto strajkuju zbog svega navedenog su neradnici i politicki insipirisani? Sram da vas bude.

Ozbiljan čovek.

pre 5 godina

Uz svo poštovanje dotičnoj, kao čovek koji se iz Inostranstva vratio u Srbiju početkom 2001/žestoko sam pogrešio/, samo ću napisati da su se periodu 5.10.2000 - 12.03.2003 ,LJUDI u SRBIJI SMEŠILI. OD tada ljudi su namrgodjeniji nego za vreme Miloševića. Donekle sam imao nadu da će te vi Vratiti Osmeh, ali sada više NE. Ana, vi ste još MRAČNIJI.

bljak

pre 5 godina

Vi ste nesto najgore sto je snaslo Srbiju jos od okupacije 1941. Vladavina Slobe je za vasu decji vrtic. Zato sto je stanje uvrnutih vrednosti, lazi, lopovluka i kretenizacije uspostavljeno na neodredjeno vreme, moze trajati teorijski beskonacno, neka vrsta politickog perpetum mobilea. To ste postigli uspostavljanjem drzave partijskih poslusnika, apsolutnom kontrolom medija, spregom politike, krupnog kriminala i drzavne bezbednosti, spretno koristeci lose crte srpskog mentaliteta: lenjost, pasivnost, pohlepa i lopovluk, gledanje samo svoje medje, sitna zloba, zavlacenje glave u pesak, nesloga, samoljublje, mitomanija...
O da, budite sigurni da ce se o vama uciti iz udzbenika istorije u buducim skolama ako ih bude bilo.

Bane

pre 5 godina

Prazna priča bez parametara i podataka. Koliko je porastao javni dug? Koliko je povećana ino zaduženost? Koliko su porasle plate i penzije? Što se kulture tiče svaka vam čast za ono što ste doveli za direktora elitnog festivala. Šta je sa sudstvom i da li je išta napredovalo ili nazadovalo?
Koliko ste nezavisnih medija preuzeli i stavili pod svoju šapu. Šta je sa slobodom govora i informisanja? Vrlo ste neuspešni vi "bezubi" samo imate mogućnost da manipulišete i predstavite lažno stanje.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Pa, na Vašem mestu, ne bih preterano pominjao zube. Niste baš najreprezentativniji primer suprotnosti. A bezubi, krezubi, krivozubi... je fraza poput "beskičmenjaka", pa hajde da komentarišemo da li postoje ljudi bez kičme.
Jedno je sigurno, Vođina škola prodavanja magle i izlizanih klišea je zarazna....

Milan

pre 5 godina

Zelim gospodji premijerki puno dobrog zdravlja, ali da ako ikada bude imala zdravstvene probleme ne dao bog, da dodje i da bude lecene u našem novom klinickom centru u Nišu. Ako bi prezivela to lečenje, rado bih je upitao da li je i dalje ponosna na taj grandiozni projekat koju je njena vlada sa neodredjenim brojem zuba u glavi sprovela u delo.

I dalje ste krezubi naprednjaci

pre 5 godina

Draga, kuću ste spolja samo ofrlje okrečili. I dalje je trula i čekamo da se uruši. Svim ukućanima ste smanjili sledovanja. Standard života tih istih ukućana se srozao.Za svoje pare možemo da kupimo manje.I posle se hvalite kada neko dođe i pohvali kako ste okrečili kuću. Nama i dalje nije dobro, čak nam je i gore. Povećali ste sve namete na sirotu raju. Od poreza za stan, struje, vode, goriva, namirnica... Uveli ste nove poreze (odvodnjavanje). Pretvorili državu u mafijaško-burazersku prćiju. Smanjili finansiranje festivalima kulture, ali zato omogućili sladak život svojim medijima koji propagiraju najveći šljam i nekulturu. Slili ste novce u iste te medije i njima jasno poslali poruku kako treba da se ponašaju i šta treba da emituju...

Reality kills

pre 5 godina

Osim sto izgleda kao partizanska komesarka sad vec i prica po matrici iz 40-tih. Dobro nije rekla da je elita zapravo nepostena inteligencija koja ce zavrsiti onako kako su joj dedovi zavrsavali krajem 45-te. Medjutim, bojim se da komesarka kao i njeni čauši ce se uskoro suociti sa razornim dejstvom besa koji dolazi iz praznih stomaka upravo tih radnika, seljaka i postene inteligencije kojoj je serviran Reality kao kuturno dostignuce. Takvi ce razoriti svoje kulturne provider-e ne zbog nedovoljne zastupljenosti Narodnog muzeja u Reality programima vec zbog toga sto Narodni muzej se ne "maze na 'leba" a i nije bas neka kultura sa kipovima kojima je neki degenerik slomio ruke, a i niko nije "nagn'o" nekog. U sadasnjoj situaciji, Narodni muzej je simbol kontrakulture posebno kad znamo da potomci sadasnjih "radnika, seljaka i postene inteligencije" na testu za skolu Dositeja prepoznaju kao Kolumba. Tako da predvidjam komesarki i čaušima tuzno otreznjenje jos tuznije od njene trenutne argumentacije o napretku. Pocistice vas vasa zvanicna Reality kultura, sta da se radi Reality Kills 2.0.

Balvanizacija

pre 5 godina

Draga Ana,
Zadovoljni ste učinjenim za standard građana?!

Pa prema podacima ILO, po prosečnoj zaradi po satu smo iza BiH: oni 18 dolara, mi 13! Bolji smo samo od Albanije i to za 1 dolar! Koji standard?!

Nije bilo reformi, već puko smanjenje plata i penzija i povećanje poreza.

PDV je povećan sa 18 na 20 i sa 8 na 10%, porez na dobit sa oko 6 (efektivno) na 15%, akcize više puta povećane, porez na imovinu 2-3 puta, uvedena akciza na struju...

I Vujović je na KBF 2018. priznao, a Fiskalni savet potvrdio, da je konsolidacija bila rezultat smanjenja rashoda (manjim delom) i povećanja prihoda koji su eksterno generisani (rast u Evropi, rast poreza kod nas, niža cena novca i sl), dok reformi nije bilo.

Vi nas bezočno lažete i apsolutno Vas nije sram.

.орг

pre 5 godina

пре пар година, шетајући са мојим сином, сусретнем чика јована, професора у пензији. у једном тренутку обрати се чика јова мом трогодишњаку следећим речима: "стидиш се? одлично! биће од тебе човек."

zluradi

pre 5 godina

"Sada je važno da u svakom trenutku demonstriramo jedinstvo, jer je mnogo zemalja i ljudi u svetu koji bi želeli da vide razjedinjenu i slabu Srbiju", dodala je.

Ako ćemo pravo, najveći deo ljudi i zemalja na svetu nema pojma da postoji nešto što se zove Srbija. I to je sasvim normalno, jer mi smo mala zemlja. To vaše zbijanje redova i grupisanje oko vodje služi jedino i samo tome. da što duže ostanete na vlasti.

Dragan

pre 5 godina

Vlast je deo Trilaterale i East West Bridge...elita su Mali, Vesić, Kokeza, Andrej, kumovi, Tončev, Vulin, bata Gaša, i vlasnici firmi koji dobiaju poslove na tenderima (nameštenim uglavnom)...niste završili nijedan koridor, ni fruškogorski koridor, ni BG na vodi..samo otvarate nove “projekte”, a logika i iskustvo govori da nas zadužujete tako i da elita ima interes od toga...Savamala i žel.stanica sa 100 upitnika...aerodrom u Nišu otimate upravo...itd.
Crveno-crna koalicija u saradnji sa mentorima nastavlja ono što je započeto 90-ih...rad na štetu Srbije i naroda, a profitiraju elita i mentori.

DekiNS

pre 5 godina

Godinu danja njene, sedam VUčićeve.

Pa da sumiramo:

Plate i dalje NAJNIŽE u regionu, gorivo 30% skuplje u odnosu na žute uz istu cenu na svetskom tržištu ( čitaj povećali smo akcize do neba ), svi mogući porez su viši ( čitaj nemamo gde više da zagrabimo, pa ćemo se naplatiti iz džepa građana ), kriminal i ubistva su vesti na dnevnoj bazi, megagiga kadrovi i likovi sa +50 godina koji su se setili da baš sad završe studije preplavili javna preduzeća, cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou u istoriji, lažni Arapi zidaju dve zgrade i to se predstavlja kao neki ogroman uspeh, majke nam odlaze u Nemačku da čuvaju babe, decu nam leče najgori studenti jer svako ko može beži iz ove zemlje, Er Srbija u ogromnom "plusu" uz malu pomoć vlade Srbije koja je jelte veća od tog "plusa" što bi se u svim normalnim zemljama nazivalo pravim imenom - TEŽAK GUBITAŠ, baš kao i vaša vlada gospođice Brnabić.

Njima je lepo, keš, kolica, sigurica - tragedija ovog društva je što se politikom bave ljudi koji su tu samo iz jednog razloga - LIČNI INTERES, a ideja politike je nešto sasvim deseto, uđi da pomogneš drugima da bolje žive.

Šteta, lepa smo zemlja - ali sa "krezubim" MEGA kadrovima i nismo za bolje, što neko reče - sami smo ih birali.

brza fotografija

pre 5 godina

- Koliko je ljudi pobjeglo od vaše fantastične politike?
- Koliko njih je u procesu bježanije?
- Koliko njih se razmišlja da pobjegne?

Inkvizicija za botove i starlete

pre 5 godina

Evo predednice vlade i predsedniče svih botova, ja sam elita jer imam fakultet, radim ozbiljan posao i pristojno živim od svog rada, ali imam sreću (koju na žalost nema većina građana Srbije) da ne zavisim od vas i da mogu da živim bez politike, ne pripadam nijednoj opciji niti me zanima da se bavim politikom, ali vas očima ne mogu da vidim, vas koji ste srozali i to malo kulture što su generacije stvorile, što od ogromne količine laži koju šaljete preko partijskih medija više čovek uopšte ne može da razluči laž od istine, ovde su sve granice pristojnosti i normalnosti pomerene, vi biste Hrista sto puta razapeli samo ako bi se usudio da kaže da nešto ne radite kako treba, taj nivi primitivizma, alavosti i kontrole, ova zemlja nije imala od nastanka, zato zapamti, nikada, ali NIKADA, nijedan intelektualac koga niste kupili funkcijom i korupcijom, neće, niti je glasao za vas i to ti je gospođice istina o tebi i tvom tutoru, a ti nastavi, samo da znaš, sve pamtimo...

Deki

pre 5 godina

Kada imaš Nemce iza sebe, a pošto ste ispunili sve uslove koje su tražili, a koje ni jedna prethodna vlada nije smela zbog časti i ponosa ovog naroda, a svima ste zbog toga životom pretili.
Nije teško biti pametan.
Povećali ste spoljni dug gotovo duplo.
Otvarate fabričice za po 100-200-300 radnika, po opštinama gde su hiljade ljudi gladne.
Nastavili ste još više da upropaštavate jedino što ovde uspeva - poljoprivredu.
Preuzeli ste unutarstranački BIA-u ...
Tako da sad možete uceniti, pratiti i skloniti koga god želite u Srbiji a, da za to vreme na ulicama besne klanovski ratovi, eksplodiraju automobili bombe ...
Svi oni koji su isplivali na površinu kao kriminalci tokom "Sablje" opet su aktivni i uvećali svoje bogatstvo.
Perete mafijaške novce kroz građevinu i infrastrukturne projekte ...
Otimate seljacima zemlju, privrednicima firme, trgovcima zatvarate radnje.
Reketirate novčano zaposlene koji Vam nisu po volji da bi zadržali svoje poslove.
I dalje zapošljavate starlete, prostitutke, ljubavnice, neškolovane, proste, neuke i zadrte ljude nasuprot znanju, umeću i školi
Ljudi odlaze iz zemlje za boljim životom kojim se Vi hvalite .
Zbog Vas i zbog te Vaše pasivne i arogantne elite gubim osećaj da pripadam ovoj zemlji i da ovaj narod još postoji.
Držite vlast sa 22-24% biračkog tela, od čega se 50% boji za svoju egzistenciju, a ostalo su Vaši stranački zombiji kojima ova država ništa ne znači
Mene bi bil osramota da se hvalim ovim

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Koliko god se vi trudili,elita vas nece prihvatiti.Prosto ta elita kao i svi obrazovani i intelegentni ljudi imaju nesto u glavi(ukljucujuci i sve zube),imaju oci,putuju i vide nesto drugo osim vasih hvalospeva na dnevnicima.

Андреј

pre 5 godina

Браво за музеј, а СРАМ ВАС БИЛО због постављења турбофолк "композитора" без школе на чело БЕМУС-а, ФЕСТ-а...Чему та шамарчина нама академски образовановим уметницима који деценијама без динара подршке Државе стварамо дела од националног значаја? Чему? Стидите се ако имате образа!

Komunisti vratite se ! Bolje i nova nacionalizacija i Goli otok nego ovi !

pre 5 godina

Pokazali su svima ko ima najduze prste. Evo, u danasnjem Blicu, strana do strane :
- Povecanje cene tehnickog pregleda za automobile
- Za odrzavanje zgrada najmanje 455 dinara
- Junetina prelazi 800 dinara

Ivan Popovic

pre 5 godina

Vi ste kao vlada jedan obican politicki rialiti.
Toliko o kulturi.
Po pitanju kosova nikom nije jasno iza cega da stanemo.
A sto se tice situacije iz 2000. do nje je doslo zbog perioda '90. Neka ti predsednik objasni sta je tada radio.

Sanja

pre 5 godina

Ahaha, a onda Cecinog hitmejkera stavite na čelo gradske organizacije koncerata...Ceca = BEMUS!! Vi JESTE bezubi Naprednjaci jer za vas i glasaju ljudi koji ne prepoznaju razliku između populizma i prave politike i oni koji samo vide interes u vama, a koji će vam okrenuti leđa čim neko drugi dođe. A mi JESMO elita, samo što ne delimo MI narod na NAS i VAS, već to radite VI koji bi trebalo da nas ujedinjujete. E i to rade političari populisti, svađaju svoje građane, jer jedino kako umete da vladate je po narodnoj "zavadi pa vladaj". Počnite da mislite o dobru svih nas, bez obzira na to da li smo za ili protiv..i obezbedite ponovo besplatnog zubara da vaši glasači srede zube, pa ih više niko neće zvati bezubima.

Neke sporedne stvari

pre 5 godina

Par licnih utisaka.

Do pre par godina sam se ponosio sto se u Srbiji svako malo promeni vladajuca garnitura. Smatrao sam da ce to dugorocno ojacat institucije i da cemo kad tada postati ozbiljna drzava. Bilo mi je zao Crnogoraca koji nisu znali i ne znaju za smenu vlasti i nisam mogao ni da zamislim da to nama moze da se desi. Ali desava se .

Do pre par godina sam se ponosio sto smo kao narod bez obzira na sve sto nam se desava i dalje ponosni. Bilo je sranja u ratovima 90-tih. Bili smo i zrtve i dzelati, kao i svi drugi. Retko kad se moglo cuti da se kuka, samosazaljeva , patetise i bas uvek trazi krivac u nekom drugom. To mi je postalo simptomaticno u razgovorima sa Bosnjacima iz BIH koji su uvek u prvi plan isticali tu svoju ulogu zrtve. Iako smo smo i mi bili zrtve u mnogim situacijama toka kod nas nije bilo u tolikoj meri. Danas kuknjava i patetika na sve strane. Uvek drugi krivi.
"Uciteljice, uciteljice Albanci nam prstima pokazali orla i kako mi sad da igramo?"

Nekada smo ponosno podizali tri prsta u vazduh i bilo nas je briga sta drugi misle a sad nas slicni i mogu reci kreativniji simboli drugih vredjaju.

DekiNS

pre 5 godina

Godinu dana njene vlade, sedam godina VUčićeve.

Pa da sumiramo:

Plate i dalje NAJNIŽE u regionu, gorivo 30% skuplje u odnosu na žute uz istu cenu na svetskom tržištu ( čitaj povećali smo akcize do neba ), svi mogući porez su viši ( čitaj nemamo gde više da zagrabimo, pa ćemo se naplatiti iz džepa građana ), kriminal i ubistva su vesti na dnevnoj bazi, megagiga kadrovi i likovi sa +50 godina koji su se setili da baš sad završe studije preplavili javna preduzeća, cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou u istoriji, lažni Arapi zidaju dve zgrade i to se predstavlja kao neki ogroman uspeh, majke nam odlaze u Nemačku da čuvaju babe, decu nam leče najgori studenti jer svako ko može beži iz ove zemlje, Er Srbija u ogromnom "plusu" uz malu pomoć vlade Srbije koja je jelte veća od tog "plusa" što bi se u svim normalnim zemljama nazivalo pravim imenom - TEŽAK GUBITAŠ, baš kao i vaša vlada gospođice Brnabić.

Njima je lepo, keš, kolica, sigurica - tragedija ovog društva je što se politikom bave ljudi koji su tu samo iz jednog razloga - LIČNI INTERES, a ideja politike je nešto sasvim deseto, uđi da pomogneš drugima da bolje žive.

Šteta, lepa smo zemlja - ali sa "krezubim" MEGA kadrovima i nismo za bolje, što neko reče - sami smo ih birali.

dd

pre 5 godina

sve dok su vodeci politicari u strankama i vuku na tu stranu,lobiraju,dele gradjane na ONE,ONI....srbiji nikada nece biti dobro...a to je praksa vise od 30g,to je taj sistem koji UNISTAVA DRZAVU,PRAVNI SISTEM,DELI GRADJANE....itd.

isti politicari i stranke se vrte u krug vise od 30g...e zato drzava NAZADUJE A NE NAPREDUJE kako isti ti politicari pricaju i zele da stvore laznu sliku,zato je srbija veoma nesrecna zemlja,bez buducnosti,sa najmanjim platama,penzijama u evropi,sa jednim od najmanjih BDP na svetu,zato se gradjani i iseljavaju na zapad,cak su i klinci skontali koliko je sati!!!

a vi gospodjo-ine sta pricate nema veze sa zdravom pameti,i tu vasu pricaju gutaju botovi i oni koji imaju IQ srazmeran velicini svojih cipela!

15 africkih zemalja ima veci BDP od srbije i vece plate!

doveli ste drzavu i gradjane do ivice zivotnog opstanka...zato vam se iselilo 300.000 gradjana za 6g!od kada ste dosli na vlast!

Abrakapokus

pre 5 godina

Pa jeeeeste, pokazali ste nam. Svaki dan nam pokazujete. Evo pre neki dan ste nam opet pokazali, baš ste "vratili kulturu u fokus" time što ste estradnog kompozitora postavili da rukovodi institucijama kulture i umetnosti...ovo-ono, ludilo, didu-didu-didule.

rista elitista

pre 5 godina

Ne, vi ste puni para i zubi su vam super, strbavi vam gradjani. Vama nedostaje mozak.
Ekonomija vam losa, besomucno se zaduzujete, koliko vam je spoljni dug.
Kosovo niste u stanju da reiste u nasu korist.

Nebojša Gojnić

pre 5 godina

Ovaj članak se nalazi odmah pored naslova
"Tvrdi da je stigao iz budućnosti i da je ovaj snimak nastao 2120."
Pa ko da vam ne veruje?

malaa

pre 5 godina

Ranije mi je sve bilo smesno a sada mi je zaista zao , tuga , jad ..da vas slusam a boga mi i gledam koliko ste bezdusni , licemerni ....aman ubijate , zatupljujete,gusite decu neciju to je ZLOCIN ! Jesu i jesmo deca "krezubih" ali oni nisu to zasluzili ..kako ce oni da zive kada "krezubi" odu i izgube te penzije od
kojih pomazu ??

Nenad NS

pre 5 godina

Samo se vi manite Kosova, ja sam bio tamo 99. i meni su tamo drugari ostali a ne tebi i tvom svevišnjem. Nemate nikakvo pravo vi da odlučujete o Kosovu ama baš nikakvo. Jako čudno da političari sa Kosova kažu da neće ni metar dati i da ako treba bude zamrznut konflikt a naši hoće da reše. Da nije tu neko nešto obećao kad je uzimao vlast. Ne kopčamo se mi na ledja gospodjice premijerko. A sta je ta budućnist nase dece sa i bez Kosova, reci te nam. Je l cemo inati 2000 evra plate, nece biti kriminala i korupcije, nece se cekati za operacije po 2 godine, je l je za sve to Kosovo krivo. E moja premijerko znamo mi o cemu se radi ovde, dobro znamo ali nece vam proci da znate samo.

toliko o nestranačkim ličnostima

pre 5 godina

Kada je postala premijerka, stalno je isticano da je njena stručnost kvalifikuje. Ova izjava samo pokazuje da je jedan od spin majstora AV. Veoma je podmukla poruka koju šalje, elita nema dobru procenu a eto oni u vladi i šire su sve moralne gromade, vredni i radni. Dobar način da se sludjeni narod anestezira totalno i zaboravi da pola vlade ima neke čudne diplome, da kad si u SNS interesnoj grupi samo je nebo granica( vozač - ministar, dezerter - ministar vojni, guvernerka - šalterska službenica sa čudnim doktoratom, kermičar -BIA, i tako dalje).
Ovo je jako perfidno spinovanje.

Milena

pre 5 godina

I ova deli narod na “nase” i “one druge”. Niko nema nista protiv krezubih kojima se vi udvarate, ali ima protiv toga da nas “bogatase i elitu” sa primanjima preko 25000, pljackate vec cetiri godine oduzimanjem plata i penzija. Muzeji sa tim nemaju nikakve veze.

person

pre 5 godina

Ova zena je iritantna. Niti zna da se izrazava,stalno je pogresno citiraju i razumeju, niti razume posao koji radi.

Najveći problem sa njom je sto ju je neko ubedio da je strucnjak za bilo sta. Obican mali sitni činovnik, koji se oojavljivao u NALEDu i koji je zbog toga proglasen strucnjakom.
Ništa sto je radila nije uradila kako treba. Ministarstvo kojr je vodila je u lodoj vladi bilo najgotr.
Digitalizacija o kojoj non stop priča nije ni započeta. To sto ona naziva digotalizacijom, normalne zemlje su godinama zvali kompjuterizacija - uvodjenje kompjutera.
A to jebu direktnoj vezi sa njenim privatnim interesima.

Dihitalizacija o kojok misli da prica, nije ni pokrenuta.
Super za muzeje, sta ceno sa pozoristima, baletom, izdavastvom, filmom,...
Sve to je u nikada goroj situaciji. 6 godina dte na vlasti,, realno ni u jednoj oblasti se ne oseca boljitak.
Igrate se statistikom.

Kaligula je svojevremeno svoga konja uveo u senat.
Vuvic se po svemu ponasa kao kaligula.

Ivan B

pre 5 godina

Svaka cast. Samo tako nastavite da date normalnim,pametnim i mladim ljudima podrsku i zelju da pobegnu odavde sto pre. Ja sam vam svima jako zahvalan. Ostsla ambasada i adio. Hvala, ali stvarno.

Zagi

pre 5 godina

Sve ovo o čemu premijerka govori je virtuelna realnost!
A u stvarnom svetu ... u stvarnom svetu imamo:
Negativnom selekcijom i partijskim kadriranjem, uništene institucije sistema,
Degradirano visoko školstvo,
Obesmišljeno pravosuđe,
Osramoćen parlament u kome recimo poslanici vladajuće koalicije glasaju samo ako predsednica parlamenta zazvoni ...
Narušen sistem vrednosti, predsednika i ministre sa sumnjivim doktoratima
Sve u svemu, kada sve ovo jednom prođe, a proći će ... trebaće nam jako dugo vremena da stvari vratimo na svoje mesto, i ponovo izgradimo neko normalno društvo ...

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Ova izjava upravo govori o vasim kompleksima. Cutis radis i to je to. Ali uvek je bilo da bolje prodje onaj koji prica da je radio od onoga koji stvarno radi. Problem je sto vi zapravo mnogo vise pricate nego sto radite. Otvaranje muzeja posle vise od 15 godina govori o nama.

Milan

pre 5 godina

Ponašanje Predsednice vlade, a ne Premijerke jer mi nemamo kancelarski sistem, je sterilno kao i ponašanje cele Vlade. Ako se realno pogleda, dešavaju se stvari koje nemaju veze ni sa kojom administracijom. Okolnosti u EU, USA, Rusiji i svetu su takvi da smo im interesantni do određenog nivoa. Tržište, jeftina radna snaga i minimalni zahtevi ekologije i zakona. Praktično odnos prema Srbiji nije ni malo drugačiji nego u doba Miloševića stim što sada imaju i Rusiju kao elemenat za ucenu. Nije se moglo ništa posebno ni očekivati kada su nevidljivi, a bitni, svi iz perioda Đinđića. Dinkić, Vesić ..... neizbežna propast.

Irodije

pre 5 godina

Ah ta prljava 'elita' taj veciti misticni neprijatelj naroda kao Goldstajn iz 1984. Taj bauk postenog srbina. Nego da li iko zna sta ta 'elita' znaci vise? Oni koji su zavrsili fakultet? Srednju skolu?

Aleksa

pre 5 godina

Car je go i nikakvo ispiranje mozga i devijacija istine ne mogu da odvrate od užasne istine koju ste proizveli svojom korupcijom, nepotizmom, bezobrazlukom i sveopštom šizofrenijom društva u kojem ste ukinuli pravo na različito mišljenje.

fizicar

pre 5 godina

Ne tvrdim da sam elita, niti tvrdim da ste bezubi, ali da jeste nekultura dostigla zavidan nivo za vreme vaše vlasti - jeste, da vaš veliki šef svaki put vređa one koji se usude da razmišljaju drugačije - jeste, da su hvalospevi preko medija za vaše ništa odavno prevazišli granice dobrog ukusa - jeste, da mi nije jasno kako je moguće da EU podržava ovakav sistem zlostavljanja mozga i prava - nije...

Široke mase

pre 5 godina

Renoviranjem narodnog muzeja niste pokazali ništa osim da umete da renovirate zgrade kad hoćete. Kultura se ne pokazuje kroz građevinu već kroz emisije na tv-u (farma,veliki brat,parovi),a pravih kulturnih emisija nema. Kultura naroda se održava i podiže kroz razne kulturne manifsetacije, a vi ste postavili Damira Handanovića na čelo CEBEF-a. Kultura Srbije je na Kosovu i Metohiji, a vi se odričete toga...Da ne nastavljam više, sve što ste uradili je rekonstrukcija koja se može smestiti u sferu građevine, a nikako kulture.

bozemoji

pre 5 godina

nikad niko nije rekao da ste bezubi, a pogotovo ne elita koja u Srbiji i ne postoji. Ono što u Srbiji glumi elitu se poltronski svrstalo uz vas. Ne znam koga mislite da zaluđujete s ovim pričama kad je jasno da vam niko u državi ne veruje osim možda izlapelih staraca.
Doći će valjda i taj dan kad ćemo vas sve poslati u istoriju, tako da nakradite se dok možete jer nije ni taj dan daleko.

Filmofil

pre 5 godina

Pa ovo vam je Trampov fazon (ista marketinska agencija(, samo ga tamo podrzavate, mislim neki od vas. U sustini se svodi na konfrotiranje preostale srednje klase (citaj elita) i sirotinje raje ko ce koga da izdrazava (poreski) i kome da zavidi. A najbogatijima se porez tezi nuli. I cela ova frka sa migrantima je u funkciji razgradnje drzave balgostanja u evropskim zemljama. Kao fora ruse je migranti, ustaavri je ruse korporacije.

zip Niš

pre 5 godina

Klinicki zidan godinama i opet ga niste zavrsili ali marketing je cudo od coveka
A o digitalizaciji- juce sam uzeo izvod za dete za upis u srednju skolu jel izvod nesme da bude stariji od 6 mes

Profesor

pre 5 godina

Draga Brnabić,

Kultura nije otvoren muzej, ona je stanje duha. Mi ne samo da smo izgubili kulturu - Srbija danas je varvarska!

Civilizacija nije nešto urođeno i neuništivo; nju mora svako pokolenje da stiče iznova, i bilo kakav ozbiljan prekid u njenom finansiranju ili njenom prenošenju može da je dovede do kraja.

'Civilizacija je društveni poredak kojim se unapređuje stvaranje kulture.

Nju sačinjavaju četiri elementa :
- ekonomska obezbeđenost,
- politička organizacija,
- moralne tradicije i
- kontinuitet znanja i umetnosti.

Ona počinje tamo gde haos i nesigurnost završavaju.

Jer, kada se strah savlada, radoznalost i konstruktivnost su slobodni, i čovek po prirodnom impulsu ide ka razumevanju i ulepšavanju života.' Vil Djurant

Postoje određeni faktori koji uslovljavaju civilizaciju i oni mogu da je podstiču ili ometaju. Vi...Vi i Vaši ste izbrisali sve.

Krezubi

pre 5 godina

Poštovana premijerko, umesto što se ponosite Kliničkim centrom u Nišu, koji ste na silu pustili u rad, bolje proverite da li su tačne informacije da još uvek nema upotrebnu dozvolu i da zbog toga vatrogasne ekipe dežuraju 24h kraj samog objekta u stalnoj pripravnosti, da li je tačno da se pojavila voda u podrumu zgrade koja se crpe pumpama? Ako je to tačno onda se nemate čime ponositi.

Krezubi

pre 5 godina

Poštovana premijerko, umesto što se ponosite Kliničkim centrom u Nišu, koji ste na silu pustili u rad, bolje proverite da li su tačne informacije da još uvek nema upotrebnu dozvolu i da zbog toga vatrogasne ekipe dežuraju 24h kraj samog objekta u stalnoj pripravnosti, da li je tačno da se pojavila voda u podrumu zgrade koja se crpe pumpama? Ako je to tačno onda se nemate čime ponositi.

A.

pre 5 godina

Koliko će radnika iz 'Vučićevih fabrika' van Beograda moći da poseti Narodni muzej i MSU? Malo. Isto kao što neće moći ni mnogi građani istočne, zapadne, severne i južne Srbije, jer nam je standard većini nikad lošiji (manite me "proseka"). Neće da dolaze ni školarci, jer su mnogo isplativije ekskurzije u inostranstvu.

Koliki je nivo kulture u štampanim i elektronskim medijima,
u saopštenjima nekih pojedinaca iz vlasti koji su 99% prisutni u tim medijima?

Koliki je nivo kulture u Skupštini Srbije?

Mira

pre 5 godina

Ana je pokazala da aktuelna vlast tezi ka tome da i oni sto sebe nazivaju elitom, a i oni koje nazivaju bezubima...zive u drzavi koja ima stabilne finansije bez pravljenja razlika medju njima...

Oliver

pre 5 godina

Licemerna kvazielita iz kruga dvojke ce nauciti,isto kao sto je naucila u Americi,da i "bezubi" ljudi imaju pravo glasa,na njihov uzas i gadjenje,hehe

Mile

pre 5 godina

Čučavci su, za mesta gde stotine ljudi koriste isti toalet, najhigijenskije rešenje sa najmanjim rizikom prenosa bilo kakve zaraze. Samo ih treba redovno čistiti.