Utorak, 03.07.2018.

09:12

Putin i Tramp rešiće pitanje Kosova, za minut?

Velika šansa da se reši kosovsko pitanje leži u susretu Trampa i Putina u Helsinkiju, jer bi ta dva lidera trebalo da se o tom pitanju dogovore, piše "Blic".

Izvor: Blic

Putin i Tramp rešiæe pitanje Kosova, za minut? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ne verujem da ce oni razgovarati o Kosovu ili Krimu...tu su njihovi stavovi suprotni i taj razgovor je osudjen na neuspeh...vidim da su mnogi "spremni" da "daju" Kosovo u zamenu za tzv.republiku srpsku...to ne bi bilo moguce bez krvavog rata sa neizvesnim ishodom!

sloga

pre 5 godina

Resenje problema Kosova mogu da ga rese samo gradjani koji zive na Kosovo ,Tramp i Putin da rese svoja problema u svoje drzave a problema ih imaju dosta(Duli, 03. jul 2018 18:07)Teško da će se to desiti.Građani Kosova ne mogu da reše ni lokalna pitanja,a kamoli pitanje statusa.U ostalo oko 250000 Kosovara(Srba,Roma...)je 1999-e godine proterano i trenutno su raseljeni po ostatku Srbije,tako da i oni imaju apsolutno parvo da odlučuju o svemu što je bitno za Kosovo.

Марко

pre 5 godina

Никада ни једна власт у Србији није решавала било које политичко питање. Увек су га решавале велике силе. Свидело се то нама или не.
(Ognjen, 3. jul 2018 18:11)

Али је имала утицаја. Гаврило Принцип убио Фердинанда, Аустроугарска објавила рат Србији и за четири године се распала на саставне делове. А онда је Србија почела да срља у пропаст.

Johny O.

pre 5 godina

Da li stvarno mislite da se zbog toga sastaju?Ima tu važnijih pitanja od toga i ne priča se nikada o tome. Tu je Iran,S.Koreja, Krim,ljuska prava u Rusiji....

RCVC

pre 5 godina

Za taj minut ovako ce poteci razgovor:
Tramp: Putine priznaj vise to Kosovo, aj tako ti 'leba...
Putin: A ti da priznas da je Krim Rusija....
Tramp: Moze!
Putin: Moze!
Cica mica gotova prica ....

Poštar

pre 5 godina

da li se ikad u ljudskoj istoriji desilo da se neki konflikt oko teritorije resio bez rata/bitke? 
(Belmont, 3. jul 2018 11:14) 


Cehoslovacka.
(Bojan, 03. jul 2018 14:54)
Srbija i Crna gora, Makedonija

Ognjen

pre 5 godina

Никада ни једна власт у Србији није решавала било које политичко питање. Увек су га решавале велике силе. Свидело се то нама или не.

Duli

pre 5 godina

Resenje problema Kosova mogu da ga rese samo gradjani koji zive na Kosovo ,Tramp i Putin da rese svoja problema u svoje drzave a problema ih imaju dosta .

možeš kako hoćeš ali ne dokle hoces

pre 5 godina

@Duli,
nema šta da rešavaju "pitanje" Kosva. Kosovo je rešeno i mi možemo samo da guslamo naše beše ali više nije.

Cile

pre 5 godina

Imam dve stvari da kažem svima koji u komentarima Ruse ironično nazivaju braćom i koji jedva čekaju da napišu "evo vam "vaše" braće" i slično:
1. Čista je perverzija podleći pranju mozga zapada, pa biti ljut na Rusiju što nije pomagala više, a ne biti ni trunku kivan na one koji su SFRJ rasparčali, SR Jugoslaviji uveli sankcije, pa je potom i bombardovali i potom Srbiji otcepili Kosovo. Mi smo svemu tome glupošću doprineli, ali nismo mi priznali nezavisnost Slovenije i Hrvatske dok je SFRJ de facto još postojala, niti smo se sami posipali bombama po glavi (koliko god da smo glupi, odakle nekome pravo da nam to radi?) niti smo sami sebi odsekli Kosovo. Rusija je mnogo puta mogla i više da stane na našu stranu, ali me nije ona bombardovala. Zar da, kada dobijem batine od huligana, ja da budem više ljut na druga koji mi nije pomogao, nego na same huligane koji su me prebili?
2. Ako očekujemo da smo braća, šta smo mi činili da to bratstvo zaslužimo? Jeljcin dolazi na vlast, Mira Marković i vrh Srbije podržavaju pokušaj puča komunista, Putin uspostavlja vlast mi menjamo imena ulica koja su se zvale po sovjetskim generalima (gde je decenijama bila general Ždanova, a gde je sada?), u Ukrajini puč neonacista, Putin uzima Krim, mi podržavamo celovitost Ukrajine. Putin upire sve svoje snage da Klintonovi ne dođu na vlast, a ovaj naš baš Klintonove podržava. Rusija i Nemačka u klinču, a nama predsednik Merkelova pudlica.
itd, itd, itd.....

DRAGAN

pre 5 godina

Kako da rjese za minut.Ko ove gluposti pise ovako.Pet godina se pregovara, i nije
se pomjerilo sa nulte tacke.
Nista se oni nece dogovoriti
jer im nije stalo da se rjesi
mirnim putem.Kosovo treba
vratiti Srbiji, a kako, to je sada ne moguce, samo dogovor Beograd i Pristina.
Dokle god drugi odlucivao
sudbinu, od toga nema nista

nikola

pre 5 godina

Putin nije predao Kosovo,jer nije ni bio na vlasti,pa bi bilo lepo da dezurni kriticari nesto i nauce pre nego sto krenu da blate sve redom.I daj Boze da On i Tramp rese problem.

Kim-Krim, isto im dođe.

pre 5 godina

Najbolje rešenje je da Rusija prizna Kosovo, i pošto joj treba ljudi na Krim, tamo preseli sve građane "nealbance" (kako ih Đurić nazia) koji je ne priznaju a usput povede i sve "kosovce", na čelu sa Dačićem zatim Dodika, Nikolića, Vulina, Šešelja, Obradovića i ostale "srpske" rusofile koji haraju Srbijom. Time bi se stvorili uslovi da Amerika i zapad priznaju Krim kao deo Rusije a najsretnija u svemu tome bi izašla Srbija jer bi se rešila najtežeg bremena i konačno progledala budučnost. E to bi se zvalo "vukovi siti a koze na broju".

Sasa

pre 5 godina

Meni je prosto neverovatno da vi citirate blic. Pa tamo nema nijednog teksta da nije izmisljen. A odavno su cuveni po svojim "izvorima".

SVETAC

pre 5 godina

E, ako se ne dogovore nešto što nama odgovara, treba da ih zgazimo ko mrava i jedne i druge.
Tek ako izgubimo onda ćemo prihvatiti njihov dogovor.
A da mi nismo pdavno izgubili.....?

cia-kgb to su braca dve

pre 5 godina

Pa kad balkanci nisu se sami mogli razumjeti “Big Dadys“ ce to da rese u nekoliko minuta. Nacrtace oni u nekoj salveti neke granice pa vi rokajte se opet onda(oni koji hoce da se rokaju razume se) a mi drugi cemo da navijamo kao uvek svaki za svoga konja. Meni i mojoj generaciji unistili su zivot,sto ne bih hteo da se desi novim generacijama al jbg ko sam ja da bih se nesto pitao. I onda ce dvojac Thaci-Vucic izaci na tv i objaviti svoje pobjede, svaki na svoj nacin razume se kao sto je i vec poznato. A ja sirotinja zajedno sa svojom familijom cu da drhtim opet kad se pojavim pred srpskog granicara zato sto sam s...arskog porekla i muslimanskog imena. Ja se izvinjavam zbog mog srpskog ali neki ce me sigurno razumeti. Pozdrav.

мики

pre 5 godina

Bolje je da Beograd i Pristina nadju zajednicko resenje.
(dunja, 03. jul 2018 09:54)

Београд и Приштина су српски градови. мислиш да се договоре српске власти да шиптарским терористима?

мики

pre 5 godina

Predugo traje ova agonija oko KiM, pomoć poželjna, rešenje moramo pronaći, a sačuvati mir.
(Verica, 03. jul 2018 09:54)

не лупетај. Турци су скоро 500 година харали српским просторима, па је дупло у наше време. Шиптари су никакав проблем. само стрпљиво и чврсто.

Realpolitik

pre 5 godina

Postoji jedan divan izraz: “moneta za potkusurivanje”. Rusi mogu da priznaju Kosovo ali što je važnije, mogu da ubede Srbe i Srbiju da to tako mora i da se tu ništa ne može. Rusi će taj koncept “priznanja i smirivanja Srbije” držati kao monetu za potkusurivanje gde im bude trebalo da dobiju nešto za sebe u celokupnom dilu.

Kokorayko

pre 5 godina

Meni su najsimpatičniji ovi komentari tipa, Kosovo je naša Autonomna pokrajina i to je to.
Ajde da pretpostavimo da se to i desi,
Jel ste spremni vi da Albanac bude premijer ili predsednik? Da li ste spremni da u parlamentu Albanske stranke sa opozicijom čine većinu.
Da zvanični jezik u Srbiji pored našeg bude i albanski i da ga naša deca uče u školi
Da budemo članica Nato-a jel to je albancima sigurnost.
Da nijedna odluka Srbije ne može da se dogodi bez pristanka Albanaca.
Da bilo kakvo vređanje po verskoj i nacionalnoj osnovi Albanaca, bude strogo prekršajno i krivično kažnjavano

Da ako je predsednik Vučić, premijer skoro sigurno bude Tači ili Haradinaj ili Kurti.
Ja iskren da budem, ne vidim da smo mi za to spremni a i Albanci zajedno sa nama
Tako da je neko drugo rešenje neminovno.

Torrente

pre 5 godina

Mogu samo da zamislim lica klovnova iz Brisela kada bi im omraženi Tramp i Putin rešili pitanje KiM ispred nosa pored svog njihovog "truda".

Mirotvorac

pre 5 godina

podelice ga na dve interesne zone,kao istocna i zapadna Nemacka,pa cemo ga za 30 godina povratiti kada se geopoliticka situacija promeni

Haha

pre 5 godina

Ovo će da zvuči ovako:
Tramp: Putine, šta tražite da priznate Kosovo?
Putin: Me mešajte se više u Krim.
Tramp: Evo ruke.
Sutra Putin nagovori Vučića da nas ubedi da su 'oni' prethodni već izgubili Kosovo i Srbija prva prizna a onda Rusija za njim pod izgovorom pa i Srbija je priznala.
E tugo čime oni nas zamlaćuju.. A život prolazi mimo nas.

dragoljubpašta

pre 5 godina

Dokle bre te zablude i podvale, ko još veruje u takve gluposti.
rešenje za kosovo u stvari niko sem Srbije ne traži - svi ostali znaju da je sve rešeno.
Ko će da pita Srbiju?

Novinari, prekinite više sa senzacionalističkim naslovima i pisanjem.

мики

pre 5 godina

само једно решење може да се прихвати у тако кратком року, и то је да се аутономна покрајина Косово вратио под власт Београда и да се зликовцима ОВК суди у Москви.

мики

pre 5 godina

Cim oni o ovome ovako pricaju, bice ovde nesto. I da konacno krenemo sa normalnim zivotom.
(Nidza, 03. jul 2018 10:08)

сине, ако им даш прст, тражиће целу руку. тврдо до краја.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

jeste Blic zna i čemu će njih dvojica, a i za Kosovo ih zabole obojicu. i ako krene jedan onda će drugi spomenuti Krim i ništa od toga. lupa blic kao informer

Pametnjaković

pre 5 godina

Svako ko ima imalo zdravog razuma zna da nešto što je okupirano jedino može biti rešeno ako se vrati u ruke onih od kojih je i uzeto. Potpisan sporazum ispoštuje, znači vraćanje vojske i policije na sopstvenu teritoriju, itd. Etničko čišćenje Srba mora da stane, a odgovorni da odgovaraju za zločine.

To je to

pre 5 godina

Naravno, za minut će reše pitanje Kosova, a onda će se bave ostalim nebitnim svetskim temama, Iranom, Severnom Korejom, natfom, trgovinskim sporazumima itd

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Naravno da ce resiti za 1 minut. Pitanje Kosova i ne vredi vise paznje. Podelice teritoriju i radi kompenzacije i resenja srpskog pitanja pripojiti Republiku Srpsku Srbiji.
(Cokoladica, 03. jul 2018 10:57)
A Vojvodinu Madzarskoj a Sandzak BIH. I sta je bilo kad si se probudio?

trt

pre 5 godina

Treba zaista biti diletant i pomisliti da ce za jedan minut da rese Kosovo. Za jedan minut mogu samo da konstatuju da postoji problem zvani Kosovo. A i to, ako im nesto drugo ne skrene paznju tokom razgovora. Kosovo je najperifernija stvar u međunarodnim odnosima.

dule

pre 5 godina

Znači status "svete srpske zemlje" će rešiti dva politikosa - jedan pajac i jedan bivši špijun - u dvominutnom razgovoru?

Pa sad ti objasni ljudima za koga i za šta su krv prolivali i uludo ginuli.

Netko

pre 5 godina

I ako ga rese njih dvojica, nadamo se da ce obe strane biti zadovoljne.
(Ana, 3. jul 2018 10:12) #

Koje dve strane botino?
Jel si svestan sta pises? Ni bajat sendvic ne zasluzujes.

Ameri i rusi?
Pa oni ce biti sigurno zadovoljni. Ameri priznaju krim, rusi kosovo a ukre i srbe ko pita?

Cak sta vise srbi ce nastaviti i dalje da trce ko blesavi kod rusa a ukri ce plakati za americku pomoc.

Ajd jos mi nekako, al od ukra nema glupljih, dali atomke rusima na nagovor amera, dobili potpis politicara (koji samo lagati znaju) da ih niko nece dirati pa sad im pola drzave u ratu i pravi budale od njih ko stigne (eu, poljaci, ameri, rusi).

Никшићанин

pre 5 godina

Budimo realni. Zabolje uvo i Putina i Trampa za Kosmet.
To resavaju apatati i sistemi SAD, EU i pomalo Rusije.
A njih dvojica... Noup.

dr.kuzma

pre 5 godina

prodace nas rusi za sicu. Kao i jeljcin onomad. A onda ce nasi guslari da opevaju velicanstvenu rusko srpsku pobedu. Zivi bili pa videli. Uostalom zar se nije senlucilo i slavio Kumanovski sporazum kao nevidjena pobeda.

Velizar

pre 5 godina

Cisto sumnjam da ce se tako lako dogovoriti i postici sporazumi izmedju Istoka i Zapada, nas i Albanaca..Zapadu odgovara haoticno stanje i konstantno vrsenje pritiska na Rusiju. Kraj se ne nazire.

Dado

pre 5 godina

Ovo se na engleskom kaze"wishfull thinking"sa srpske strane. Izgubljeno Kosovo i sad dolazi Putin i spasava ga za minut. Kao i svi mitovi o Kosovu

miki

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...
(Драгољуб Михаиловић, 03. jul 2018 10:13)
To ti u Vulin i vaša deca idite vraćajte ratom, može i sin od predsednika da se lati puške... a da, oni su ti koji rat posmatraju iz fotelje...

detelinarcan

pre 5 godina

@crvle pa neko od njih je to i zakuvao, zar ne, stvar je u tome da pokazu evropi koliko je nemocna, a onda to expres rese da pokazu koliko su mocni, igraju se ratova sirom sveta a mi treba da ih celivamo u ... da neb' na...., svet je otisao u ....

hvala lepo doviđenja

pre 5 godina

Sjever i Republika Srpska. Ekstrateritirijalnost manastira.
Odšteta za pokradene fabrike.
Istraga OVK zločina.

To bi trebala biti crvena linija ako smo nacija koja želi da ima budućnost.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (obi van, 3. jul 2018 09:47)

Nacije "Beograđanija" i "Vojvodina" svoju budućnost vide sa druge strane tih famoznih "crvenih linija". Ti si lud čovek ako misliš da neko od njih tebe smatra za sunarodnika, sa tim ijekavskim dijalektom kojeg se gnušaju, sem ako dolazi iz usta nekog od "dragih susjeda i komšija".

Biće najverovatnije kako je neko već primetio : Putin priznaje Kosovo, Tramp priznaje Krim, mi dobijamo šipak, odnosno famoznu "zajednicu opština", na isto mu dođe. Besomučnim spinovanjem to će biti predstavljeno kao velika pobeda našeg aktuelnog režima, koja će biti promptno potvrđena vanrednim izborima za sve i svašta. Čiča miča i gotova priča.

Nikolina Matejic

pre 5 godina

Na prvom mestu Evropa nije htela ili nije smogla snage da natera Prištinu da ispuni odredbu Briselskog sporazume vezanu za osnivanje ZSO.

ALEKSANDAR VELIKI

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...
(Драгољуб Михаиловић, 03. jul 2018 10:13)
Slobodno rođo pušku na rame ti i tvoja porodica pa pravac kosovo.

darwinove nagrade

pre 5 godina

samo da se mi uzdamo u necije druge interese da resavaju nase probleme i bice nam sjajno

a od trampa mogu da ocekujem sve "najbolje"

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Minut, dva? Kao na Pinku?
E jadna li si, zemljo mojih predaka....
Jel' trajalo minut, kada smo zbrisani, na brani Evrope, u prodoru Otomana?

Aca

pre 5 godina

Samo da vas obavestim da sam i ja Srbin ali priznajem Republiku Kosovo! Takodje da vas obavestim da ako mislite da ratujete za Kosovo, ne računate na mene i moju decu. Niti očekujte da kao ratni invalide vas moja porodica izdržava.

Vitez

pre 5 godina

Dogovor može biti i da Trump "prizna" Krim a Putin Kosovo.

Jer recimo u deklaraciji o "neovisnosti" Krima se eksplicitno pozivaju na primjer Kosova, nešto što niste mogli pronaći u srpskim medijima...

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Treba zamrznuti pregovore i cekati opsti svetski konflikt i onda krenuti u boj i vratiti Srbsku svetu zemlju za dva dana.

M

pre 5 godina

@ obi van

Upravo tako. Sve van toga vodi novom krunjenju naše zemlje i trajnom i nepotrebnom slabljenju naše pozicije na Balkanu, u Evropi i u svetu. Oni koji misle da nam automatski sledi mir i blagostanje ako sve prepustimo drugima su u velikoj zabludi. Ništa, ali baš ništa, i ni u kom domenu života ne funkcioniše tako. Moramo se boriti, a naše pozicije nisu tako slabe kao šo se želi prikazati.

Драгољуб Михаиловић

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...

who cares

pre 5 godina

rusi drže pitanje kosova zbog krima, naravno da će nas prodati u sekundi..., videćemo uostalom, ali oni će se igrati kupoprodaje i razmene teritorija, a mi smo tu mala igračka ...

ZLOBEX

pre 5 godina

Uzalud potrošenih 60sekundi.
Za proteklih 20-ak godina NIKO od naših političara nije dao ni promil mogućnosti da priznamo Kosovo, ali NIKO.
(osim Čede, naravno)

ankona

pre 5 godina

Sitne dane Vučko broji ako sad odlaže sudbonosni dogovor nedelju za nedeljom i kad ih već vezuje za konkretne datume. Biće zanimljivo.

Cokoladica

pre 5 godina

Naravno da ce resiti za 1 minut. Pitanje Kosova i ne vredi vise paznje. Podelice teritoriju i radi kompenzacije i resenja srpskog pitanja pripojiti Republiku Srpsku Srbiji.

crvle

pre 5 godina

da li to tačno bilo ili ne, suština i tužna istina je: šta je za nas sudbinsko pitanje, konflikt star decenijama... za njih je to minut i par rečenica.

obi van

pre 5 godina

Sjever i Republika Srpska. Ekstrateritirijalnost manastira.
Odšteta za pokradene fabrike.
Istraga OVK zločina.

To bi trebala biti crvena linija ako smo nacija koja želi da ima budućnost.

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 5 godina

EU nema klesta za skropljenje. Bez njih se ovde slabo ko u red dovodi. Pregovarati uz podsredstvo Mogerinijeve se moze jos ceo vek.

trupac

pre 5 godina

Ja ne vidim kakve koristi putin od toga ima, jedino da trump prizna krim kao dio rusije a putin prizna kosovo. Sve drugo nema smisla, jer zasto bi putin omogucio srbiji da udje u evropsku uniju.

toplovođa

pre 5 godina

Ako pod rešenjem podrazumevaju i formalno priznanje Kosova kao što naš vrli predsednik nagoveštava već neko vreme u medijima onda ma bravo, carevi, koji ste vi rešavači problema.

Iz ugla

pre 5 godina

Glupost. Građani Kosova su za Evropu drugog reda. Ne mogu da putuju, na vlasti mafija i ratni zločinci, bez budućnosti više nego u Srbiji. Kad bi imali šansu većina bi otišla, brže nego kod nas. To Tramp i Putin ne mogu da promene.

Errrw

pre 5 godina

Bilo bi dobro već da se pomerimo sa mrtve tačke. Baš me interesuje koliko će nova američka administracija biti naklonjena Albancima, znamo da je prošla bila ali za ovu je pitanje. To može da bude izuzetno pogodno za nas.

svasta

pre 5 godina

i da je tako, jedni, a mozda i jedni i drugi ce misliti da su osteceni. ali nece smijeti pisnuti.
uvijek ce se naci neki bolesnik tipa seselja koga niko ne uzima za ozbiljno.

Срећко Несрећа

pre 5 godina

Који је то адут Русије на КиМ или на територијама около па да се ишта пита!?

ernesto che

pre 5 godina

Kao prvo ovo je obicno zamajavanje naroda od strane "uglednih" novina. Kao drugo, ne mogu oni da dele ono sto nije njihovo. Kao trece, postoji rezolucija u UN u kojoj sve pise.

obi van

pre 5 godina

Sjever i Republika Srpska. Ekstrateritirijalnost manastira.
Odšteta za pokradene fabrike.
Istraga OVK zločina.

To bi trebala biti crvena linija ako smo nacija koja želi da ima budućnost.

Драгољуб Михаиловић

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...

trupac

pre 5 godina

Ja ne vidim kakve koristi putin od toga ima, jedino da trump prizna krim kao dio rusije a putin prizna kosovo. Sve drugo nema smisla, jer zasto bi putin omogucio srbiji da udje u evropsku uniju.

crvle

pre 5 godina

da li to tačno bilo ili ne, suština i tužna istina je: šta je za nas sudbinsko pitanje, konflikt star decenijama... za njih je to minut i par rečenica.

ernesto che

pre 5 godina

Kao prvo ovo je obicno zamajavanje naroda od strane "uglednih" novina. Kao drugo, ne mogu oni da dele ono sto nije njihovo. Kao trece, postoji rezolucija u UN u kojoj sve pise.

RCVC

pre 5 godina

Za taj minut ovako ce poteci razgovor:
Tramp: Putine priznaj vise to Kosovo, aj tako ti 'leba...
Putin: A ti da priznas da je Krim Rusija....
Tramp: Moze!
Putin: Moze!
Cica mica gotova prica ....

Realpolitik

pre 5 godina

Postoji jedan divan izraz: “moneta za potkusurivanje”. Rusi mogu da priznaju Kosovo ali što je važnije, mogu da ubede Srbe i Srbiju da to tako mora i da se tu ništa ne može. Rusi će taj koncept “priznanja i smirivanja Srbije” držati kao monetu za potkusurivanje gde im bude trebalo da dobiju nešto za sebe u celokupnom dilu.

Срећко Несрећа

pre 5 godina

Који је то адут Русије на КиМ или на територијама около па да се ишта пита!?

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 5 godina

EU nema klesta za skropljenje. Bez njih se ovde slabo ko u red dovodi. Pregovarati uz podsredstvo Mogerinijeve se moze jos ceo vek.

Kim-Krim, isto im dođe.

pre 5 godina

Najbolje rešenje je da Rusija prizna Kosovo, i pošto joj treba ljudi na Krim, tamo preseli sve građane "nealbance" (kako ih Đurić nazia) koji je ne priznaju a usput povede i sve "kosovce", na čelu sa Dačićem zatim Dodika, Nikolića, Vulina, Šešelja, Obradovića i ostale "srpske" rusofile koji haraju Srbijom. Time bi se stvorili uslovi da Amerika i zapad priznaju Krim kao deo Rusije a najsretnija u svemu tome bi izašla Srbija jer bi se rešila najtežeg bremena i konačno progledala budučnost. E to bi se zvalo "vukovi siti a koze na broju".

Cile

pre 5 godina

Imam dve stvari da kažem svima koji u komentarima Ruse ironično nazivaju braćom i koji jedva čekaju da napišu "evo vam "vaše" braće" i slično:
1. Čista je perverzija podleći pranju mozga zapada, pa biti ljut na Rusiju što nije pomagala više, a ne biti ni trunku kivan na one koji su SFRJ rasparčali, SR Jugoslaviji uveli sankcije, pa je potom i bombardovali i potom Srbiji otcepili Kosovo. Mi smo svemu tome glupošću doprineli, ali nismo mi priznali nezavisnost Slovenije i Hrvatske dok je SFRJ de facto još postojala, niti smo se sami posipali bombama po glavi (koliko god da smo glupi, odakle nekome pravo da nam to radi?) niti smo sami sebi odsekli Kosovo. Rusija je mnogo puta mogla i više da stane na našu stranu, ali me nije ona bombardovala. Zar da, kada dobijem batine od huligana, ja da budem više ljut na druga koji mi nije pomogao, nego na same huligane koji su me prebili?
2. Ako očekujemo da smo braća, šta smo mi činili da to bratstvo zaslužimo? Jeljcin dolazi na vlast, Mira Marković i vrh Srbije podržavaju pokušaj puča komunista, Putin uspostavlja vlast mi menjamo imena ulica koja su se zvale po sovjetskim generalima (gde je decenijama bila general Ždanova, a gde je sada?), u Ukrajini puč neonacista, Putin uzima Krim, mi podržavamo celovitost Ukrajine. Putin upire sve svoje snage da Klintonovi ne dođu na vlast, a ovaj naš baš Klintonove podržava. Rusija i Nemačka u klinču, a nama predsednik Merkelova pudlica.
itd, itd, itd.....

мики

pre 5 godina

Bolje je da Beograd i Pristina nadju zajednicko resenje.
(dunja, 03. jul 2018 09:54)

Београд и Приштина су српски градови. мислиш да се договоре српске власти да шиптарским терористима?

miki

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...
(Драгољуб Михаиловић, 03. jul 2018 10:13)
To ti u Vulin i vaša deca idite vraćajte ratom, može i sin od predsednika da se lati puške... a da, oni su ti koji rat posmatraju iz fotelje...

мики

pre 5 godina

Predugo traje ova agonija oko KiM, pomoć poželjna, rešenje moramo pronaći, a sačuvati mir.
(Verica, 03. jul 2018 09:54)

не лупетај. Турци су скоро 500 година харали српским просторима, па је дупло у наше време. Шиптари су никакав проблем. само стрпљиво и чврсто.

Errrw

pre 5 godina

Bilo bi dobro već da se pomerimo sa mrtve tačke. Baš me interesuje koliko će nova američka administracija biti naklonjena Albancima, znamo da je prošla bila ali za ovu je pitanje. To može da bude izuzetno pogodno za nas.

Poštar

pre 5 godina

da li se ikad u ljudskoj istoriji desilo da se neki konflikt oko teritorije resio bez rata/bitke? 
(Belmont, 3. jul 2018 11:14) 


Cehoslovacka.
(Bojan, 03. jul 2018 14:54)
Srbija i Crna gora, Makedonija

možeš kako hoćeš ali ne dokle hoces

pre 5 godina

@Duli,
nema šta da rešavaju "pitanje" Kosva. Kosovo je rešeno i mi možemo samo da guslamo naše beše ali više nije.

toplovođa

pre 5 godina

Ako pod rešenjem podrazumevaju i formalno priznanje Kosova kao što naš vrli predsednik nagoveštava već neko vreme u medijima onda ma bravo, carevi, koji ste vi rešavači problema.

dragoljubpašta

pre 5 godina

Dokle bre te zablude i podvale, ko još veruje u takve gluposti.
rešenje za kosovo u stvari niko sem Srbije ne traži - svi ostali znaju da je sve rešeno.
Ko će da pita Srbiju?

Novinari, prekinite više sa senzacionalističkim naslovima i pisanjem.

Iz ugla

pre 5 godina

Glupost. Građani Kosova su za Evropu drugog reda. Ne mogu da putuju, na vlasti mafija i ratni zločinci, bez budućnosti više nego u Srbiji. Kad bi imali šansu većina bi otišla, brže nego kod nas. To Tramp i Putin ne mogu da promene.

мики

pre 5 godina

Cim oni o ovome ovako pricaju, bice ovde nesto. I da konacno krenemo sa normalnim zivotom.
(Nidza, 03. jul 2018 10:08)

сине, ако им даш прст, тражиће целу руку. тврдо до краја.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Naravno da ce resiti za 1 minut. Pitanje Kosova i ne vredi vise paznje. Podelice teritoriju i radi kompenzacije i resenja srpskog pitanja pripojiti Republiku Srpsku Srbiji.
(Cokoladica, 03. jul 2018 10:57)
A Vojvodinu Madzarskoj a Sandzak BIH. I sta je bilo kad si se probudio?

Kokorayko

pre 5 godina

Meni su najsimpatičniji ovi komentari tipa, Kosovo je naša Autonomna pokrajina i to je to.
Ajde da pretpostavimo da se to i desi,
Jel ste spremni vi da Albanac bude premijer ili predsednik? Da li ste spremni da u parlamentu Albanske stranke sa opozicijom čine većinu.
Da zvanični jezik u Srbiji pored našeg bude i albanski i da ga naša deca uče u školi
Da budemo članica Nato-a jel to je albancima sigurnost.
Da nijedna odluka Srbije ne može da se dogodi bez pristanka Albanaca.
Da bilo kakvo vređanje po verskoj i nacionalnoj osnovi Albanaca, bude strogo prekršajno i krivično kažnjavano

Da ako je predsednik Vučić, premijer skoro sigurno bude Tači ili Haradinaj ili Kurti.
Ja iskren da budem, ne vidim da smo mi za to spremni a i Albanci zajedno sa nama
Tako da je neko drugo rešenje neminovno.

Ognjen

pre 5 godina

Никада ни једна власт у Србији није решавала било које политичко питање. Увек су га решавале велике силе. Свидело се то нама или не.

hvala lepo doviđenja

pre 5 godina

Sjever i Republika Srpska. Ekstrateritirijalnost manastira.
Odšteta za pokradene fabrike.
Istraga OVK zločina.

To bi trebala biti crvena linija ako smo nacija koja želi da ima budućnost.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (obi van, 3. jul 2018 09:47)

Nacije "Beograđanija" i "Vojvodina" svoju budućnost vide sa druge strane tih famoznih "crvenih linija". Ti si lud čovek ako misliš da neko od njih tebe smatra za sunarodnika, sa tim ijekavskim dijalektom kojeg se gnušaju, sem ako dolazi iz usta nekog od "dragih susjeda i komšija".

Biće najverovatnije kako je neko već primetio : Putin priznaje Kosovo, Tramp priznaje Krim, mi dobijamo šipak, odnosno famoznu "zajednicu opština", na isto mu dođe. Besomučnim spinovanjem to će biti predstavljeno kao velika pobeda našeg aktuelnog režima, koja će biti promptno potvrđena vanrednim izborima za sve i svašta. Čiča miča i gotova priča.

Torrente

pre 5 godina

Mogu samo da zamislim lica klovnova iz Brisela kada bi im omraženi Tramp i Putin rešili pitanje KiM ispred nosa pored svog njihovog "truda".

dr.kuzma

pre 5 godina

prodace nas rusi za sicu. Kao i jeljcin onomad. A onda ce nasi guslari da opevaju velicanstvenu rusko srpsku pobedu. Zivi bili pa videli. Uostalom zar se nije senlucilo i slavio Kumanovski sporazum kao nevidjena pobeda.

ALEKSANDAR VELIKI

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...
(Драгољуб Михаиловић, 03. jul 2018 10:13)
Slobodno rođo pušku na rame ti i tvoja porodica pa pravac kosovo.

Dado

pre 5 godina

Ovo se na engleskom kaze"wishfull thinking"sa srpske strane. Izgubljeno Kosovo i sad dolazi Putin i spasava ga za minut. Kao i svi mitovi o Kosovu

Sasa

pre 5 godina

Meni je prosto neverovatno da vi citirate blic. Pa tamo nema nijednog teksta da nije izmisljen. A odavno su cuveni po svojim "izvorima".

Aca

pre 5 godina

Samo da vas obavestim da sam i ja Srbin ali priznajem Republiku Kosovo! Takodje da vas obavestim da ako mislite da ratujete za Kosovo, ne računate na mene i moju decu. Niti očekujte da kao ratni invalide vas moja porodica izdržava.

Марко

pre 5 godina

Никада ни једна власт у Србији није решавала било које политичко питање. Увек су га решавале велике силе. Свидело се то нама или не.
(Ognjen, 3. jul 2018 18:11)

Али је имала утицаја. Гаврило Принцип убио Фердинанда, Аустроугарска објавила рат Србији и за четири године се распала на саставне делове. А онда је Србија почела да срља у пропаст.

Vitez

pre 5 godina

Dogovor može biti i da Trump "prizna" Krim a Putin Kosovo.

Jer recimo u deklaraciji o "neovisnosti" Krima se eksplicitno pozivaju na primjer Kosova, nešto što niste mogli pronaći u srpskim medijima...

Haha

pre 5 godina

Ovo će da zvuči ovako:
Tramp: Putine, šta tražite da priznate Kosovo?
Putin: Me mešajte se više u Krim.
Tramp: Evo ruke.
Sutra Putin nagovori Vučića da nas ubedi da su 'oni' prethodni već izgubili Kosovo i Srbija prva prizna a onda Rusija za njim pod izgovorom pa i Srbija je priznala.
E tugo čime oni nas zamlaćuju.. A život prolazi mimo nas.

dule

pre 5 godina

Znači status "svete srpske zemlje" će rešiti dva politikosa - jedan pajac i jedan bivši špijun - u dvominutnom razgovoru?

Pa sad ti objasni ljudima za koga i za šta su krv prolivali i uludo ginuli.

мики

pre 5 godina

само једно решење може да се прихвати у тако кратком року, и то је да се аутономна покрајина Косово вратио под власт Београда и да се зликовцима ОВК суди у Москви.

cia-kgb to su braca dve

pre 5 godina

Pa kad balkanci nisu se sami mogli razumjeti “Big Dadys“ ce to da rese u nekoliko minuta. Nacrtace oni u nekoj salveti neke granice pa vi rokajte se opet onda(oni koji hoce da se rokaju razume se) a mi drugi cemo da navijamo kao uvek svaki za svoga konja. Meni i mojoj generaciji unistili su zivot,sto ne bih hteo da se desi novim generacijama al jbg ko sam ja da bih se nesto pitao. I onda ce dvojac Thaci-Vucic izaci na tv i objaviti svoje pobjede, svaki na svoj nacin razume se kao sto je i vec poznato. A ja sirotinja zajedno sa svojom familijom cu da drhtim opet kad se pojavim pred srpskog granicara zato sto sam s...arskog porekla i muslimanskog imena. Ja se izvinjavam zbog mog srpskog ali neki ce me sigurno razumeti. Pozdrav.

Duli

pre 5 godina

Resenje problema Kosova mogu da ga rese samo gradjani koji zive na Kosovo ,Tramp i Putin da rese svoja problema u svoje drzave a problema ih imaju dosta .

svasta

pre 5 godina

i da je tako, jedni, a mozda i jedni i drugi ce misliti da su osteceni. ali nece smijeti pisnuti.
uvijek ce se naci neki bolesnik tipa seselja koga niko ne uzima za ozbiljno.

Netko

pre 5 godina

I ako ga rese njih dvojica, nadamo se da ce obe strane biti zadovoljne.
(Ana, 3. jul 2018 10:12) #

Koje dve strane botino?
Jel si svestan sta pises? Ni bajat sendvic ne zasluzujes.

Ameri i rusi?
Pa oni ce biti sigurno zadovoljni. Ameri priznaju krim, rusi kosovo a ukre i srbe ko pita?

Cak sta vise srbi ce nastaviti i dalje da trce ko blesavi kod rusa a ukri ce plakati za americku pomoc.

Ajd jos mi nekako, al od ukra nema glupljih, dali atomke rusima na nagovor amera, dobili potpis politicara (koji samo lagati znaju) da ih niko nece dirati pa sad im pola drzave u ratu i pravi budale od njih ko stigne (eu, poljaci, ameri, rusi).

who cares

pre 5 godina

rusi drže pitanje kosova zbog krima, naravno da će nas prodati u sekundi..., videćemo uostalom, ali oni će se igrati kupoprodaje i razmene teritorija, a mi smo tu mala igračka ...

trt

pre 5 godina

Treba zaista biti diletant i pomisliti da ce za jedan minut da rese Kosovo. Za jedan minut mogu samo da konstatuju da postoji problem zvani Kosovo. A i to, ako im nesto drugo ne skrene paznju tokom razgovora. Kosovo je najperifernija stvar u međunarodnim odnosima.

Johny O.

pre 5 godina

Da li stvarno mislite da se zbog toga sastaju?Ima tu važnijih pitanja od toga i ne priča se nikada o tome. Tu je Iran,S.Koreja, Krim,ljuska prava u Rusiji....

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

jeste Blic zna i čemu će njih dvojica, a i za Kosovo ih zabole obojicu. i ako krene jedan onda će drugi spomenuti Krim i ništa od toga. lupa blic kao informer

Pametnjaković

pre 5 godina

Svako ko ima imalo zdravog razuma zna da nešto što je okupirano jedino može biti rešeno ako se vrati u ruke onih od kojih je i uzeto. Potpisan sporazum ispoštuje, znači vraćanje vojske i policije na sopstvenu teritoriju, itd. Etničko čišćenje Srba mora da stane, a odgovorni da odgovaraju za zločine.

Никшићанин

pre 5 godina

Budimo realni. Zabolje uvo i Putina i Trampa za Kosmet.
To resavaju apatati i sistemi SAD, EU i pomalo Rusije.
A njih dvojica... Noup.

nikola

pre 5 godina

Putin nije predao Kosovo,jer nije ni bio na vlasti,pa bi bilo lepo da dezurni kriticari nesto i nauce pre nego sto krenu da blate sve redom.I daj Boze da On i Tramp rese problem.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Minut, dva? Kao na Pinku?
E jadna li si, zemljo mojih predaka....
Jel' trajalo minut, kada smo zbrisani, na brani Evrope, u prodoru Otomana?

ZLOBEX

pre 5 godina

Uzalud potrošenih 60sekundi.
Za proteklih 20-ak godina NIKO od naših političara nije dao ni promil mogućnosti da priznamo Kosovo, ali NIKO.
(osim Čede, naravno)

Velizar

pre 5 godina

Cisto sumnjam da ce se tako lako dogovoriti i postici sporazumi izmedju Istoka i Zapada, nas i Albanaca..Zapadu odgovara haoticno stanje i konstantno vrsenje pritiska na Rusiju. Kraj se ne nazire.

To je to

pre 5 godina

Naravno, za minut će reše pitanje Kosova, a onda će se bave ostalim nebitnim svetskim temama, Iranom, Severnom Korejom, natfom, trgovinskim sporazumima itd

sloga

pre 5 godina

Resenje problema Kosova mogu da ga rese samo gradjani koji zive na Kosovo ,Tramp i Putin da rese svoja problema u svoje drzave a problema ih imaju dosta(Duli, 03. jul 2018 18:07)Teško da će se to desiti.Građani Kosova ne mogu da reše ni lokalna pitanja,a kamoli pitanje statusa.U ostalo oko 250000 Kosovara(Srba,Roma...)je 1999-e godine proterano i trenutno su raseljeni po ostatku Srbije,tako da i oni imaju apsolutno parvo da odlučuju o svemu što je bitno za Kosovo.

ankona

pre 5 godina

Sitne dane Vučko broji ako sad odlaže sudbonosni dogovor nedelju za nedeljom i kad ih već vezuje za konkretne datume. Biće zanimljivo.

M

pre 5 godina

@ obi van

Upravo tako. Sve van toga vodi novom krunjenju naše zemlje i trajnom i nepotrebnom slabljenju naše pozicije na Balkanu, u Evropi i u svetu. Oni koji misle da nam automatski sledi mir i blagostanje ako sve prepustimo drugima su u velikoj zabludi. Ništa, ali baš ništa, i ni u kom domenu života ne funkcioniše tako. Moramo se boriti, a naše pozicije nisu tako slabe kao šo se želi prikazati.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Treba zamrznuti pregovore i cekati opsti svetski konflikt i onda krenuti u boj i vratiti Srbsku svetu zemlju za dva dana.

Nikolina Matejic

pre 5 godina

Na prvom mestu Evropa nije htela ili nije smogla snage da natera Prištinu da ispuni odredbu Briselskog sporazume vezanu za osnivanje ZSO.

SVETAC

pre 5 godina

E, ako se ne dogovore nešto što nama odgovara, treba da ih zgazimo ko mrava i jedne i druge.
Tek ako izgubimo onda ćemo prihvatiti njihov dogovor.
A da mi nismo pdavno izgubili.....?

Mirotvorac

pre 5 godina

podelice ga na dve interesne zone,kao istocna i zapadna Nemacka,pa cemo ga za 30 godina povratiti kada se geopoliticka situacija promeni

darwinove nagrade

pre 5 godina

samo da se mi uzdamo u necije druge interese da resavaju nase probleme i bice nam sjajno

a od trampa mogu da ocekujem sve "najbolje"

Cokoladica

pre 5 godina

Naravno da ce resiti za 1 minut. Pitanje Kosova i ne vredi vise paznje. Podelice teritoriju i radi kompenzacije i resenja srpskog pitanja pripojiti Republiku Srpsku Srbiji.

DRAGAN

pre 5 godina

Kako da rjese za minut.Ko ove gluposti pise ovako.Pet godina se pregovara, i nije
se pomjerilo sa nulte tacke.
Nista se oni nece dogovoriti
jer im nije stalo da se rjesi
mirnim putem.Kosovo treba
vratiti Srbiji, a kako, to je sada ne moguce, samo dogovor Beograd i Pristina.
Dokle god drugi odlucivao
sudbinu, od toga nema nista

detelinarcan

pre 5 godina

@crvle pa neko od njih je to i zakuvao, zar ne, stvar je u tome da pokazu evropi koliko je nemocna, a onda to expres rese da pokazu koliko su mocni, igraju se ratova sirom sveta a mi treba da ih celivamo u ... da neb' na...., svet je otisao u ....

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ne verujem da ce oni razgovarati o Kosovu ili Krimu...tu su njihovi stavovi suprotni i taj razgovor je osudjen na neuspeh...vidim da su mnogi "spremni" da "daju" Kosovo u zamenu za tzv.republiku srpsku...to ne bi bilo moguce bez krvavog rata sa neizvesnim ishodom!

Драгољуб Михаиловић

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...

toplovođa

pre 5 godina

Ako pod rešenjem podrazumevaju i formalno priznanje Kosova kao što naš vrli predsednik nagoveštava već neko vreme u medijima onda ma bravo, carevi, koji ste vi rešavači problema.

мики

pre 5 godina

Bolje je da Beograd i Pristina nadju zajednicko resenje.
(dunja, 03. jul 2018 09:54)

Београд и Приштина су српски градови. мислиш да се договоре српске власти да шиптарским терористима?

obi van

pre 5 godina

Sjever i Republika Srpska. Ekstrateritirijalnost manastira.
Odšteta za pokradene fabrike.
Istraga OVK zločina.

To bi trebala biti crvena linija ako smo nacija koja želi da ima budućnost.

мики

pre 5 godina

само једно решење може да се прихвати у тако кратком року, и то је да се аутономна покрајина Косово вратио под власт Београда и да се зликовцима ОВК суди у Москви.

мики

pre 5 godina

Predugo traje ova agonija oko KiM, pomoć poželjna, rešenje moramo pronaći, a sačuvati mir.
(Verica, 03. jul 2018 09:54)

не лупетај. Турци су скоро 500 година харали српским просторима, па је дупло у наше време. Шиптари су никакав проблем. само стрпљиво и чврсто.

Errrw

pre 5 godina

Bilo bi dobro već da se pomerimo sa mrtve tačke. Baš me interesuje koliko će nova američka administracija biti naklonjena Albancima, znamo da je prošla bila ali za ovu je pitanje. To može da bude izuzetno pogodno za nas.

Duli

pre 5 godina

Resenje problema Kosova mogu da ga rese samo gradjani koji zive na Kosovo ,Tramp i Putin da rese svoja problema u svoje drzave a problema ih imaju dosta .

možeš kako hoćeš ali ne dokle hoces

pre 5 godina

@Duli,
nema šta da rešavaju "pitanje" Kosva. Kosovo je rešeno i mi možemo samo da guslamo naše beše ali više nije.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Treba zamrznuti pregovore i cekati opsti svetski konflikt i onda krenuti u boj i vratiti Srbsku svetu zemlju za dva dana.

Aca

pre 5 godina

Samo da vas obavestim da sam i ja Srbin ali priznajem Republiku Kosovo! Takodje da vas obavestim da ako mislite da ratujete za Kosovo, ne računate na mene i moju decu. Niti očekujte da kao ratni invalide vas moja porodica izdržava.

Cokoladica

pre 5 godina

Naravno da ce resiti za 1 minut. Pitanje Kosova i ne vredi vise paznje. Podelice teritoriju i radi kompenzacije i resenja srpskog pitanja pripojiti Republiku Srpsku Srbiji.

Cile

pre 5 godina

Imam dve stvari da kažem svima koji u komentarima Ruse ironično nazivaju braćom i koji jedva čekaju da napišu "evo vam "vaše" braće" i slično:
1. Čista je perverzija podleći pranju mozga zapada, pa biti ljut na Rusiju što nije pomagala više, a ne biti ni trunku kivan na one koji su SFRJ rasparčali, SR Jugoslaviji uveli sankcije, pa je potom i bombardovali i potom Srbiji otcepili Kosovo. Mi smo svemu tome glupošću doprineli, ali nismo mi priznali nezavisnost Slovenije i Hrvatske dok je SFRJ de facto još postojala, niti smo se sami posipali bombama po glavi (koliko god da smo glupi, odakle nekome pravo da nam to radi?) niti smo sami sebi odsekli Kosovo. Rusija je mnogo puta mogla i više da stane na našu stranu, ali me nije ona bombardovala. Zar da, kada dobijem batine od huligana, ja da budem više ljut na druga koji mi nije pomogao, nego na same huligane koji su me prebili?
2. Ako očekujemo da smo braća, šta smo mi činili da to bratstvo zaslužimo? Jeljcin dolazi na vlast, Mira Marković i vrh Srbije podržavaju pokušaj puča komunista, Putin uspostavlja vlast mi menjamo imena ulica koja su se zvale po sovjetskim generalima (gde je decenijama bila general Ždanova, a gde je sada?), u Ukrajini puč neonacista, Putin uzima Krim, mi podržavamo celovitost Ukrajine. Putin upire sve svoje snage da Klintonovi ne dođu na vlast, a ovaj naš baš Klintonove podržava. Rusija i Nemačka u klinču, a nama predsednik Merkelova pudlica.
itd, itd, itd.....

Kim-Krim, isto im dođe.

pre 5 godina

Najbolje rešenje je da Rusija prizna Kosovo, i pošto joj treba ljudi na Krim, tamo preseli sve građane "nealbance" (kako ih Đurić nazia) koji je ne priznaju a usput povede i sve "kosovce", na čelu sa Dačićem zatim Dodika, Nikolića, Vulina, Šešelja, Obradovića i ostale "srpske" rusofile koji haraju Srbijom. Time bi se stvorili uslovi da Amerika i zapad priznaju Krim kao deo Rusije a najsretnija u svemu tome bi izašla Srbija jer bi se rešila najtežeg bremena i konačno progledala budučnost. E to bi se zvalo "vukovi siti a koze na broju".

ernesto che

pre 5 godina

Kao prvo ovo je obicno zamajavanje naroda od strane "uglednih" novina. Kao drugo, ne mogu oni da dele ono sto nije njihovo. Kao trece, postoji rezolucija u UN u kojoj sve pise.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Naravno da ce resiti za 1 minut. Pitanje Kosova i ne vredi vise paznje. Podelice teritoriju i radi kompenzacije i resenja srpskog pitanja pripojiti Republiku Srpsku Srbiji.
(Cokoladica, 03. jul 2018 10:57)
A Vojvodinu Madzarskoj a Sandzak BIH. I sta je bilo kad si se probudio?

Mirotvorac

pre 5 godina

podelice ga na dve interesne zone,kao istocna i zapadna Nemacka,pa cemo ga za 30 godina povratiti kada se geopoliticka situacija promeni

Pametnjaković

pre 5 godina

Svako ko ima imalo zdravog razuma zna da nešto što je okupirano jedino može biti rešeno ako se vrati u ruke onih od kojih je i uzeto. Potpisan sporazum ispoštuje, znači vraćanje vojske i policije na sopstvenu teritoriju, itd. Etničko čišćenje Srba mora da stane, a odgovorni da odgovaraju za zločine.

nikola

pre 5 godina

Putin nije predao Kosovo,jer nije ni bio na vlasti,pa bi bilo lepo da dezurni kriticari nesto i nauce pre nego sto krenu da blate sve redom.I daj Boze da On i Tramp rese problem.

мики

pre 5 godina

Cim oni o ovome ovako pricaju, bice ovde nesto. I da konacno krenemo sa normalnim zivotom.
(Nidza, 03. jul 2018 10:08)

сине, ако им даш прст, тражиће целу руку. тврдо до краја.

DRAGAN

pre 5 godina

Kako da rjese za minut.Ko ove gluposti pise ovako.Pet godina se pregovara, i nije
se pomjerilo sa nulte tacke.
Nista se oni nece dogovoriti
jer im nije stalo da se rjesi
mirnim putem.Kosovo treba
vratiti Srbiji, a kako, to je sada ne moguce, samo dogovor Beograd i Pristina.
Dokle god drugi odlucivao
sudbinu, od toga nema nista

miki

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...
(Драгољуб Михаиловић, 03. jul 2018 10:13)
To ti u Vulin i vaša deca idite vraćajte ratom, može i sin od predsednika da se lati puške... a da, oni su ti koji rat posmatraju iz fotelje...

Realpolitik

pre 5 godina

Postoji jedan divan izraz: “moneta za potkusurivanje”. Rusi mogu da priznaju Kosovo ali što je važnije, mogu da ubede Srbe i Srbiju da to tako mora i da se tu ništa ne može. Rusi će taj koncept “priznanja i smirivanja Srbije” držati kao monetu za potkusurivanje gde im bude trebalo da dobiju nešto za sebe u celokupnom dilu.

trupac

pre 5 godina

Ja ne vidim kakve koristi putin od toga ima, jedino da trump prizna krim kao dio rusije a putin prizna kosovo. Sve drugo nema smisla, jer zasto bi putin omogucio srbiji da udje u evropsku uniju.

hvala lepo doviđenja

pre 5 godina

Sjever i Republika Srpska. Ekstrateritirijalnost manastira.
Odšteta za pokradene fabrike.
Istraga OVK zločina.

To bi trebala biti crvena linija ako smo nacija koja želi da ima budućnost.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (obi van, 3. jul 2018 09:47)

Nacije "Beograđanija" i "Vojvodina" svoju budućnost vide sa druge strane tih famoznih "crvenih linija". Ti si lud čovek ako misliš da neko od njih tebe smatra za sunarodnika, sa tim ijekavskim dijalektom kojeg se gnušaju, sem ako dolazi iz usta nekog od "dragih susjeda i komšija".

Biće najverovatnije kako je neko već primetio : Putin priznaje Kosovo, Tramp priznaje Krim, mi dobijamo šipak, odnosno famoznu "zajednicu opština", na isto mu dođe. Besomučnim spinovanjem to će biti predstavljeno kao velika pobeda našeg aktuelnog režima, koja će biti promptno potvrđena vanrednim izborima za sve i svašta. Čiča miča i gotova priča.

Iz ugla

pre 5 godina

Glupost. Građani Kosova su za Evropu drugog reda. Ne mogu da putuju, na vlasti mafija i ratni zločinci, bez budućnosti više nego u Srbiji. Kad bi imali šansu većina bi otišla, brže nego kod nas. To Tramp i Putin ne mogu da promene.

sloga

pre 5 godina

Resenje problema Kosova mogu da ga rese samo gradjani koji zive na Kosovo ,Tramp i Putin da rese svoja problema u svoje drzave a problema ih imaju dosta(Duli, 03. jul 2018 18:07)Teško da će se to desiti.Građani Kosova ne mogu da reše ni lokalna pitanja,a kamoli pitanje statusa.U ostalo oko 250000 Kosovara(Srba,Roma...)je 1999-e godine proterano i trenutno su raseljeni po ostatku Srbije,tako da i oni imaju apsolutno parvo da odlučuju o svemu što je bitno za Kosovo.

dragoljubpašta

pre 5 godina

Dokle bre te zablude i podvale, ko još veruje u takve gluposti.
rešenje za kosovo u stvari niko sem Srbije ne traži - svi ostali znaju da je sve rešeno.
Ko će da pita Srbiju?

Novinari, prekinite više sa senzacionalističkim naslovima i pisanjem.

Kokorayko

pre 5 godina

Meni su najsimpatičniji ovi komentari tipa, Kosovo je naša Autonomna pokrajina i to je to.
Ajde da pretpostavimo da se to i desi,
Jel ste spremni vi da Albanac bude premijer ili predsednik? Da li ste spremni da u parlamentu Albanske stranke sa opozicijom čine većinu.
Da zvanični jezik u Srbiji pored našeg bude i albanski i da ga naša deca uče u školi
Da budemo članica Nato-a jel to je albancima sigurnost.
Da nijedna odluka Srbije ne može da se dogodi bez pristanka Albanaca.
Da bilo kakvo vređanje po verskoj i nacionalnoj osnovi Albanaca, bude strogo prekršajno i krivično kažnjavano

Da ako je predsednik Vučić, premijer skoro sigurno bude Tači ili Haradinaj ili Kurti.
Ja iskren da budem, ne vidim da smo mi za to spremni a i Albanci zajedno sa nama
Tako da je neko drugo rešenje neminovno.

ALEKSANDAR VELIKI

pre 5 godina

Ратом изгубљено, ратом враћено, ПОНОВО ратом изгубљено - САМО РАТОМ може бити поново враћено! Све остало је, али заиста СВЕ, СВЕ,СВЕ - пуко млаћење празне сламе...
(Драгољуб Михаиловић, 03. jul 2018 10:13)
Slobodno rođo pušku na rame ti i tvoja porodica pa pravac kosovo.

RCVC

pre 5 godina

Za taj minut ovako ce poteci razgovor:
Tramp: Putine priznaj vise to Kosovo, aj tako ti 'leba...
Putin: A ti da priznas da je Krim Rusija....
Tramp: Moze!
Putin: Moze!
Cica mica gotova prica ....

Срећко Несрећа

pre 5 godina

Који је то адут Русије на КиМ или на територијама около па да се ишта пита!?

Nikolina Matejic

pre 5 godina

Na prvom mestu Evropa nije htela ili nije smogla snage da natera Prištinu da ispuni odredbu Briselskog sporazume vezanu za osnivanje ZSO.

Johny O.

pre 5 godina

Da li stvarno mislite da se zbog toga sastaju?Ima tu važnijih pitanja od toga i ne priča se nikada o tome. Tu je Iran,S.Koreja, Krim,ljuska prava u Rusiji....

Poštar

pre 5 godina

da li se ikad u ljudskoj istoriji desilo da se neki konflikt oko teritorije resio bez rata/bitke? 
(Belmont, 3. jul 2018 11:14) 


Cehoslovacka.
(Bojan, 03. jul 2018 14:54)
Srbija i Crna gora, Makedonija

Velizar

pre 5 godina

Cisto sumnjam da ce se tako lako dogovoriti i postici sporazumi izmedju Istoka i Zapada, nas i Albanaca..Zapadu odgovara haoticno stanje i konstantno vrsenje pritiska na Rusiju. Kraj se ne nazire.

crvle

pre 5 godina

da li to tačno bilo ili ne, suština i tužna istina je: šta je za nas sudbinsko pitanje, konflikt star decenijama... za njih je to minut i par rečenica.

Torrente

pre 5 godina

Mogu samo da zamislim lica klovnova iz Brisela kada bi im omraženi Tramp i Putin rešili pitanje KiM ispred nosa pored svog njihovog "truda".

dr.kuzma

pre 5 godina

prodace nas rusi za sicu. Kao i jeljcin onomad. A onda ce nasi guslari da opevaju velicanstvenu rusko srpsku pobedu. Zivi bili pa videli. Uostalom zar se nije senlucilo i slavio Kumanovski sporazum kao nevidjena pobeda.

Haha

pre 5 godina

Ovo će da zvuči ovako:
Tramp: Putine, šta tražite da priznate Kosovo?
Putin: Me mešajte se više u Krim.
Tramp: Evo ruke.
Sutra Putin nagovori Vučića da nas ubedi da su 'oni' prethodni već izgubili Kosovo i Srbija prva prizna a onda Rusija za njim pod izgovorom pa i Srbija je priznala.
E tugo čime oni nas zamlaćuju.. A život prolazi mimo nas.

M

pre 5 godina

@ obi van

Upravo tako. Sve van toga vodi novom krunjenju naše zemlje i trajnom i nepotrebnom slabljenju naše pozicije na Balkanu, u Evropi i u svetu. Oni koji misle da nam automatski sledi mir i blagostanje ako sve prepustimo drugima su u velikoj zabludi. Ništa, ali baš ništa, i ni u kom domenu života ne funkcioniše tako. Moramo se boriti, a naše pozicije nisu tako slabe kao šo se želi prikazati.

Dado

pre 5 godina

Ovo se na engleskom kaze"wishfull thinking"sa srpske strane. Izgubljeno Kosovo i sad dolazi Putin i spasava ga za minut. Kao i svi mitovi o Kosovu

Марко

pre 5 godina

Никада ни једна власт у Србији није решавала било које политичко питање. Увек су га решавале велике силе. Свидело се то нама или не.
(Ognjen, 3. jul 2018 18:11)

Али је имала утицаја. Гаврило Принцип убио Фердинанда, Аустроугарска објавила рат Србији и за четири године се распала на саставне делове. А онда је Србија почела да срља у пропаст.

svasta

pre 5 godina

i da je tako, jedni, a mozda i jedni i drugi ce misliti da su osteceni. ali nece smijeti pisnuti.
uvijek ce se naci neki bolesnik tipa seselja koga niko ne uzima za ozbiljno.

who cares

pre 5 godina

rusi drže pitanje kosova zbog krima, naravno da će nas prodati u sekundi..., videćemo uostalom, ali oni će se igrati kupoprodaje i razmene teritorija, a mi smo tu mala igračka ...

Vrlo Vrlo Zadovoljan Tip

pre 5 godina

EU nema klesta za skropljenje. Bez njih se ovde slabo ko u red dovodi. Pregovarati uz podsredstvo Mogerinijeve se moze jos ceo vek.

dule

pre 5 godina

Znači status "svete srpske zemlje" će rešiti dva politikosa - jedan pajac i jedan bivši špijun - u dvominutnom razgovoru?

Pa sad ti objasni ljudima za koga i za šta su krv prolivali i uludo ginuli.

ZLOBEX

pre 5 godina

Uzalud potrošenih 60sekundi.
Za proteklih 20-ak godina NIKO od naših političara nije dao ni promil mogućnosti da priznamo Kosovo, ali NIKO.
(osim Čede, naravno)

Netko

pre 5 godina

I ako ga rese njih dvojica, nadamo se da ce obe strane biti zadovoljne.
(Ana, 3. jul 2018 10:12) #

Koje dve strane botino?
Jel si svestan sta pises? Ni bajat sendvic ne zasluzujes.

Ameri i rusi?
Pa oni ce biti sigurno zadovoljni. Ameri priznaju krim, rusi kosovo a ukre i srbe ko pita?

Cak sta vise srbi ce nastaviti i dalje da trce ko blesavi kod rusa a ukri ce plakati za americku pomoc.

Ajd jos mi nekako, al od ukra nema glupljih, dali atomke rusima na nagovor amera, dobili potpis politicara (koji samo lagati znaju) da ih niko nece dirati pa sad im pola drzave u ratu i pravi budale od njih ko stigne (eu, poljaci, ameri, rusi).

cia-kgb to su braca dve

pre 5 godina

Pa kad balkanci nisu se sami mogli razumjeti “Big Dadys“ ce to da rese u nekoliko minuta. Nacrtace oni u nekoj salveti neke granice pa vi rokajte se opet onda(oni koji hoce da se rokaju razume se) a mi drugi cemo da navijamo kao uvek svaki za svoga konja. Meni i mojoj generaciji unistili su zivot,sto ne bih hteo da se desi novim generacijama al jbg ko sam ja da bih se nesto pitao. I onda ce dvojac Thaci-Vucic izaci na tv i objaviti svoje pobjede, svaki na svoj nacin razume se kao sto je i vec poznato. A ja sirotinja zajedno sa svojom familijom cu da drhtim opet kad se pojavim pred srpskog granicara zato sto sam s...arskog porekla i muslimanskog imena. Ja se izvinjavam zbog mog srpskog ali neki ce me sigurno razumeti. Pozdrav.

Sasa

pre 5 godina

Meni je prosto neverovatno da vi citirate blic. Pa tamo nema nijednog teksta da nije izmisljen. A odavno su cuveni po svojim "izvorima".

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Minut, dva? Kao na Pinku?
E jadna li si, zemljo mojih predaka....
Jel' trajalo minut, kada smo zbrisani, na brani Evrope, u prodoru Otomana?

SVETAC

pre 5 godina

E, ako se ne dogovore nešto što nama odgovara, treba da ih zgazimo ko mrava i jedne i druge.
Tek ako izgubimo onda ćemo prihvatiti njihov dogovor.
A da mi nismo pdavno izgubili.....?

Ognjen

pre 5 godina

Никада ни једна власт у Србији није решавала било које политичко питање. Увек су га решавале велике силе. Свидело се то нама или не.

trt

pre 5 godina

Treba zaista biti diletant i pomisliti da ce za jedan minut da rese Kosovo. Za jedan minut mogu samo da konstatuju da postoji problem zvani Kosovo. A i to, ako im nesto drugo ne skrene paznju tokom razgovora. Kosovo je najperifernija stvar u međunarodnim odnosima.

detelinarcan

pre 5 godina

@crvle pa neko od njih je to i zakuvao, zar ne, stvar je u tome da pokazu evropi koliko je nemocna, a onda to expres rese da pokazu koliko su mocni, igraju se ratova sirom sveta a mi treba da ih celivamo u ... da neb' na...., svet je otisao u ....

darwinove nagrade

pre 5 godina

samo da se mi uzdamo u necije druge interese da resavaju nase probleme i bice nam sjajno

a od trampa mogu da ocekujem sve "najbolje"

Vitez

pre 5 godina

Dogovor može biti i da Trump "prizna" Krim a Putin Kosovo.

Jer recimo u deklaraciji o "neovisnosti" Krima se eksplicitno pozivaju na primjer Kosova, nešto što niste mogli pronaći u srpskim medijima...

To je to

pre 5 godina

Naravno, za minut će reše pitanje Kosova, a onda će se bave ostalim nebitnim svetskim temama, Iranom, Severnom Korejom, natfom, trgovinskim sporazumima itd

Никшићанин

pre 5 godina

Budimo realni. Zabolje uvo i Putina i Trampa za Kosmet.
To resavaju apatati i sistemi SAD, EU i pomalo Rusije.
A njih dvojica... Noup.

ankona

pre 5 godina

Sitne dane Vučko broji ako sad odlaže sudbonosni dogovor nedelju za nedeljom i kad ih već vezuje za konkretne datume. Biće zanimljivo.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ne verujem da ce oni razgovarati o Kosovu ili Krimu...tu su njihovi stavovi suprotni i taj razgovor je osudjen na neuspeh...vidim da su mnogi "spremni" da "daju" Kosovo u zamenu za tzv.republiku srpsku...to ne bi bilo moguce bez krvavog rata sa neizvesnim ishodom!

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

jeste Blic zna i čemu će njih dvojica, a i za Kosovo ih zabole obojicu. i ako krene jedan onda će drugi spomenuti Krim i ništa od toga. lupa blic kao informer