Utorak, 12.06.2018.

10:20

"Prestižemo jednu po jednu zemlju, prestići ćemo i Bugarsku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija po proseku plata prestiže jednu po jednu zemlju, a do kraja godine prestići će više zemalja.

Izvor: B92

"Prestižemo jednu po jednu zemlju, prestiæi æemo i Bugarsku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Coco Bill

pre 5 godina

Ne znam kako se zove, ali 80-tih beše neki film, gde jedan čovek leži i sanja, a prikjučena su mu dvojuca koji se pojavljuju u tom njegovom snu i proživljavaju taj njegov san. Eeee da mi je, da se i ja "priključim" na Vučićev san, al bi mi bilo lepooo......ovako.......

JM

pre 5 godina

A da spomenes da se 2011 tih 26% nezaposlenosti obracunavalo po jednoj metodi koju ste vi promenili da bi smanjili nezapoalenost na papiru.Drugi izbiljan faktor je odlazak nezaposlenih u inostranstvo.Dajte vi nama brojke o broju zaposlenih.To je pravi pokazatelj.

da se ne lažemo

pre 5 godina

Ave Cezar, specijalist u bolnici u Hrvatskoj nema ispod €1500, a u Srbiji?!
(Adam i Steva, 12. jun 2018 12:42)

70k (570e) ima kum ortoped specijalista sa svim mogucim dodacima. Zato pobeze ko god stigne i ima gde...
(de rosi, 12. jun 2018 15:55)

Daj ne lupetaj. Specijalizanti imaju između 7000_10 000kn ( 900-1300€), specijalisti između 10 000- 15 000 ( do 2000€), i to u državnim bolnicama. To je lako provjeriti na internetu. Doktora fali svugdje, pa tako u kod nas. Ja imam 600€, a radim neki glupi posao 5sati na dan.

миле

pre 5 godina

Ма иди бегај, ускоро ће толико бити мала незапосленост да ће морати да увозе радну снагу, из индије, бангладеша, афричких земаља јер одавде све иоле радно способно оде или помре ... Остадоше само послушни есенесовски ботови и пензионери. Осталима је предобро да би уопште и гласали а камо ли се бунили ...

zip Niš

pre 5 godina

U tu istu Bugarsku isao sam s kanticom eurokrema, zvakama i vegetom. Prodam to i kupim pola Sofije.
A sad Bugari to rade isto kod nas tako da svaki komentar na tvoje recenice je suvisan

mm89

pre 5 godina

Pa nezaposlenost pada kad u mojoj varošici svaki treći stanovnik radi u opštini ili komunalnom. Sve javni radovi,i naravno tako smanjujete nezaposlenost.

Matriks

pre 5 godina

Ocigledno postoje sve Srbije: obecana zemlja iz Vucicevog Matriksa sa platama od 700 evra i ona realna gde se radi za nekakvih 150 evra. Gde moze da se nabavi magicna pilula kojom se ulazi u Vucicev Matriks i treba li da uzmem crvenu ili plavu, zaboravio sam? Eh da, moram li da se cuvam karate-udaraca onog agenta Smita, pardon doktora Neše ili ne?

чарапан

pre 5 godina

А у Крушевцу не могу да наватају раднике за фабрику каблова. Да им се неко обавеже на две године за плату од 28.000 а одмор када ти дају ? Само они у најгорем положају, они што гласају за есенесовце и надају се икаквом запослењу за себе или своју децу јер никакве школе ни немају ... Јад и беда савременог вучићстана!

The Spatula

pre 5 godina

Ovo me podseca na ono kod je Asamu izgorela baraka pa dosli da popisuju stvari. A on nabraja ves masina, lcd 50 inca, zamrzivac itd... A ovaj mu kaze, Asame pa ti nemas ni struju, a Asam... Drug zapusnicar, pisi i agregat honda 5 kw.

nikica....

pre 5 godina

Botovi na poslu....Vidi se po stilu, a i po imenima....

Kazu da kod nijh postoje tabele, bodovi, i da se pazljivo prati koliko i sta je neko od njih napisao....Kazu i da se stalno vrsi pritisak da ce ostati bez posla ako nisu dovoljno vredni.....
Tako da ne bih da sam u njihovoj kozi, nije im lako....

Pedja

pre 5 godina

Vlada Mirka Cvetkovica, koja je bez premca najlosija vlada koju je predvodila DS imala je duplo veci rast BDPa od ovog rasta kojim se hvali Vucic. Takodje, ta vlada nije smanjila plate i penzije. Cena goriva je bila slicna kao sada ali je tada barel bio duplo skuplji. Cvetkoviceva vlada nas je u doba svetske ekonomske krize zaduzila 8 milijardi dolara, ova bez svetske krize za jos 11 milijardi. Sve ostalo je LAZ.

Pedja

pre 5 godina

Mi, Albanija i Makedonija imamo najmanje plate u Evropi. Razlika je 10e gore dole. Bugarska je daleko ispred nas, pogotovo po infrastrukturi i pravosudju. Rumunija je sada za nas ono sto smo mi bili za njih krajem 80tih kad je tamo vladao Causesku. Sada je Causesku kod nas na vlasti.

de rosi

pre 5 godina

Ave Cezar, specijalist u bolnici u Hrvatskoj nema ispod €1500, a u Srbiji?!
(Adam i Steva, 12. jun 2018 12:42)

70k (570e) ima kum ortoped specijalista sa svim mogucim dodacima. Zato pobeze ko god stigne i ima gde...

Dovla

pre 5 godina

Ispravite me ako grešim, logistički centar u prevodu na srpski jezik znači centralni magacin?
Iz toga proizilazi moje pitanje, kakve veze ima predsednik države sa otvaranjem magacina privatne firme? Da li je samo bitno da se bilo šta otvara i da se postroji delegacija iza predsednika, pa nek je to i otvaranje magacina?

Milorad

pre 5 godina

Imam rodbinske veze u Bugarskoj, recicu vam samo da se jedna prosecna zena koja je deo porodice penzionisala prosle godine. Radila je 30-40 godina kao knjigovodja u fabrici stolica i kreveta. Znate kolika joj je penzija? Skoro 1000 evra. Eto, toliko samo da prenesem. A ovaj nek prica sta hoce, ionako mi nismo njegovo biracko telo niti se obraca nama.

pajo

pre 5 godina

i onda dodju izbori i ovsj jadni napaceni narod da 70 posto glasova vucicu a ovi sto ih vi objsvljujete i koji sve znaju ne predju cenzus. ko je odje lud a ko nezobraxan

Kako?

pre 5 godina

Kao nekog ko ne zivi u Srbiji i nikad nije, zanima me jedno. Vucic pre bio predsednik vlade, ide na otvaranje fabrika, wc-a, Kosovo, budzet, ekonomska politika itd. Onda izabran za predsednika drzave, pa sve to isto radi. Kako na drugoj funkciji a isto radi? Ili je on i predsednik drzave i predsednik vlade ujedno?

Sanitär und Heiztechnik GmbH

pre 5 godina

Najvažnije je otvarati fabrike, I zapošljavati omladinu, I tako će se značajno smanjiti broj onih koji "beže" preko.
(Nemanja, 12. jun 2018 10:59)

A neke fabrike treba i po više puta otvoriti, da bi se još više smanjio broj onih koji beže.

Aca

pre 5 godina

Samo ti braco Aco podiži. Odosmo mi svi polako, a ti posle lepi da uvezeš neki bolji narod koji će znati da te ceni. Ili još bolje naseli Srbiju ovcama one će znati kako da prate svoga čobanina.

Marko

pre 5 godina

Za stanje je kriv Tito. Da je živeo duže ne bi ovako bilo. Neka neko izračuna koliki je novi dug svih bivših republika zajedno. Pet šest puta veći, a deset puta se manje gradi i proizvodi. Novac se ne raspoređuje ravnopravno i ravnomerno nego ide u par džepova, a narod ili skapava ili beži.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Bugarska je do 2008-2009 imala pola od srpske prosecne plate. Sada su za 50% iznad. Za poslednjih 6 godina napredne vlasti su nad prestigli. Predsednik prica bajke u koje vise niko osim dementnih ne veruje.

nada

pre 5 godina

neka predsednik iznese podatak koliko je radno sposobnih napustilo Srbiju, koliko ih je pomrlo i koliko se povecao broj penzionera. tu se vidi razlika. danas u bolnicama nema lekara. odlazu se operacije . odose doktori, inzenjeri, medicinske sestre u Evropu, Aziju , Kanadu , USA. drugarica ode u Katar za platu od 12000 evra. nije luda da radi za 60000din. Srbija ce za 20god niti zemlja staraca cija ce penzija biti duplo manja nego danas jer ce radnici raditi za minimalac. I svi koji su po zadatku davali podrsku AV osetice na svojo kozi boljitak.

Mikica

pre 5 godina

Po izvestaju evropske komisije Srbija je prosle godine po siromastvu bila sedma od pozadi na spisku posle Ukrajne, Moldavije, Bosne, Kosova, Albanije i Makedonije. Ove godine je jos vise pala, sad se nalazimo treci od pozadi na spisku, iza nas su samo Moldavija i ratom zahvacena Ukrajna.
Koga ti vise lazes covece!

Bojan

pre 5 godina

U prici rezimskih televizija i novina smo najbolji na svetu. Statistika govori drugacije i narod naravno na svojoj kozi oseca statistiku a ne praznu pricu. Ali to njih ne interesuje.

Steve G

pre 5 godina

Standard mene zanima! Koliko mozemo sebi da priustimo za tih famoznih 500 eura? A bitna stvar je da euro moze da se obori intervencijom nbs, tako da mene vise zanima kolika nam je plata u dinarima. 10 godina plate maltene stagniraju, a cene skocile 30-40 posto u proseku, cene SVEGA!

i.e

pre 5 godina

@janbo . Jel znas zasto varioca nema? Zasto im je velika plata? Ocigledno ne! E sad cu ti reci, otisli su, i nece se vratiti zbog takvih kao sto si ti. Za godinu ili dve, isti komentar ces napisati, za molere, gipsare, zidare, automehanicare tj za sve majstore.

Srednjoskolski profesor iz Sarajeva

pre 5 godina

Drage kolege prosvjetari, danas sam dobio platnu listu. Neto (plata, topli obrok, dodatak): 1380 konvertibilnih maraka (cca 700 eura). Blago vama u Srbiji ako imate vise plate kako zakljucuje predsjednik..

Gale

pre 5 godina

HAHAHAHAAHA!
Bruka koliko nam ide dobro, evo srljaju svi kod nas!
Organizovane ture iz Nemacke i Svedske prevoze ljude u Srbiju da rade na crno u nadi da ce jednog dana postati drzavljani ove zemlje, i ispuniti srpski san!

Predrag

pre 5 godina

Srbija sigurnim korakom gazi ka boljoj budućnosti. Svi ekonomski pokazatelji imaju pozitivan trend i tako će i ostati u doglednoj budućnosti. Nadajmo se da spoljnopolitički uticaj, npr. po pitanju rešavanja Kosovskog problema, neće imati upliv u pozitivne ekonomske tokove.

ExS

pre 5 godina

Hvala AV sto me je ubedio u svoje price i sto sam sada u Nemackoj. Jos jednom hvala i kompletnoj politickoj sceni, i da - i ja sam u tim procentima koji su opali u Srbiji

Nikola

pre 5 godina

U svakoj zemlji na Balkanu, isti nacin razmisljanja. Svak misli da je njima najgore. Evo mi u Crnoj Gori imamo blizu 100e vecu platu nego vi u Srbiji. Ali, uvijek ima ali. Struju kao da uvozimo sa neke druge planete, eto koliko je skupa. Duvanski proizvodi duplo skuplji nego kod vas. Alkoholna pica mnogo skuplja. I sva ostala roba siroke potrosnje, hrana itd... Ljudima se isplati da odu u Prijepolje da kupe 1-2 steke cigara, ili npr namirnice za slavu i slicno. Pa vi vidite dje je najgore. Svi imamo svoje probleme, ali to na kraju dodje na isto. I prosjecna plata, kada se prevede u realnost, tj kad se uporedi u odnosu na cijene, moze se zakljuciti da nam je standard svima slican.

Milos

pre 5 godina

Srbija čini veliki pomak kada je životni standard građana u pitanju. Sve veći broj zaposlenih, i povećanje plata i penzija koje se očekuje, umnogome će uticati da rast standarda bude značajniji.
(Sreta, 12. jun 2018 11:07). Obicno u potpisu ovako ociglednog botovskog komentara bude neko zensko ime(pojma nemam zasto). Broj zaposlenih se ne povecava vec se smanjuje broj nezaposlenih tako sto odlaze iz zemlje i prestaju da se prijavljuju na biro. “Povecanje” se ocekuje kada? Za dve do dve ipo godine? Prvo da vrati ono sto je oteo,pa da poveca za jedno 30%(koliko su skocile cene u poslednjih 6-7 godina) i tada bi dosli na isto,pa tek onda da govori o nekakvom povecanju. Daj Boze da je bar vama botovima dobro kad vec narodu nije ali cisto sumnjam i u to.

Maks

pre 5 godina

Kazu botovi: "Uspesnost Srbije je vidljiva, a bicemo sve bolji i bolji, zahvaljujuci Vucicu koji vodi drzavu u svetlu buducnost."
Prvo me dobro nasmeju, a posle krenem da placem...

janbo

pre 5 godina

Možemo da pljujemo AV koliko hoćemo, ali je ekonomski u pravu. Mi moramo da smanjimo nezaposlenost, kako god to bilo pa makar i na minimalcu radili nebitno je. Samo da svi rade, jer kad na tržištu ima što manje nezaposlenih, radnik postaje retka roba koja se mora dobro, odnosno bolje platiti nego inače. Sa tim je povezan i odlazak naših u inostranstvo naravno. Dosta ljudi je otišlo i sada bukvalno kada nema nekih zanimanja nude im se plate koje su do pre nekoliko godina bile nezamislive ovde. Zavarivači koje ja znam sada imaju 1000+ evra ovde jer ih nema. I tako važi za mnoga zanimanja. Čak i nekadašnji prodavci obični koji su radili za 23 hiljade sada ne rade bez 30-35 hiljada, jer naravno narod se opametio neće da robuje nikome.
Dalje, možemo pljuvati ove kompanije koje dolaze kod nas, ali da vi samo znate koliko radnika je tamo otišlo sa krš poslvoa naših robovlasnika gde su vraćali deo para gazdi što im je na ruke isplaćivao. Ove Vučićeve manufakture iako nisu mnogo više plaćene, ipak se zna neki red, radno vreme, ugovor, godišnji, a i plate su oko 10 hiljada veće nego tamo odakle su ti ljudi pobegli...

Mi moramo shvatiti ko smo mi i gde smo. Vidim ljudi govore da se hvali kad stignemo Nemačku, Austriju, Švajcarsku??? Da li ste vi realni. Mi nikad nismo bili na tom nivou niti ćemo. Ova zemlja u svemu kasni, imala je ratove i sankcije i neće biti bolje tako brzo. Kad bude prosečna plata 700e ja ću biti zadovoljan.

Ненад

pre 5 godina

"janbo". Немачка је, ботино, била сравњена са земљом у Другом св. рату, па погледај где је сад. Камо среће да су и нас окупирали Амери и Британци, а не комуњаре, ко зна где би и ми данас били.

blinkibile

pre 5 godina

Nezaposlenih nece ni biti za 5 god jer ce svi otici iz zemlje,ostace samo penzioneri i zaposleni u javnom sektoru gde nista ne rade pod milim bogom

voždovčanka

pre 5 godina

Sa tom razlikom što su u tim zemljama cene života...hrane, goriva, kupovine i iznajmnljivanja nekretnina neuporedivo manje. Cena naše hrane i usluga je slična, ako ne i ista sa mnogim zemljama Zapadne Evrope. Pakao.

Momirko

pre 5 godina

Prvo uzme tj smanji plate i penzije, a onda vraca na kasicicu i to predstavlja kao svoj uspeh... Jadno. Mom si ocu do sada oteo preko 4000 evra penzije! Kad ces to da vratis prvo? Pored svih abnormalnih povecanja poreza, dazbina, pdv-a, kursa, uvodjenja poreza na poreze i akcize, pokrao je i penzionere... I opet smo najgori po standardu u Evropi.

PodaTci

pre 5 godina

Hahaha kakav uspeh. Sad smo na nivou Moldavije a uskoro ćemo da budemo kao Bugarska, hahaha, oooo tugo moja.
(Jastog, 12. jun 2018 10:22)

Nije dobro pricati napamet, zvanicni podaci:

Moldavija: 212 EUR
Turska: 414 EUR
Srbija: 422 EUR
Bugarska: 439 EUR

Jel' sjajno? Nije.
Jel' moze preko noci? Ne moze.

Sreta

pre 5 godina

Srbija čini veliki pomak kada je životni standard građana u pitanju. Sve veći broj zaposlenih, i povećanje plata i penzija koje se očekuje, umnogome će uticati da rast standarda bude značajniji.

Srle

pre 5 godina

Koji je ovo stadijum kada se predsednik drzave hvali smanjenjem nezaposlenosti a do tog smanjenja je doslo masovnim odlascima radno sposobnih gradjana u inostranstvo jer u sopstvenoj drzavi ne mogu da prezive od svog rada.

Neko

pre 5 godina

Do kada će sve tvoje izjave biti u futuru? Kada budemo čuli: završeno je, uradjeno je, izgradjeno je...to, to i to...eee onda ti možda i nešto poverujemo. Ali samo MOŽDA!

DJURO

pre 5 godina

Sto se tice NAJAVE oko pomenute Bugarske koju navodno prestizemo evo gde su oni BILI 2017.godine .
http://gdeinvestirati.com/2017/08/12/prosecna-plata-u-bugarskoj-533-evra/

Sto se tice BDP-a Bugrska nam bezi skoro 50% , nas GDP ( PPP ) je 15.200 $ a njihov 21.600 $ po stanovniku u 2017.godini.

Reziel

pre 5 godina

Care, dižeš plate sebi i amaterima neradnicima u državnom sektoru, a domaću privredu i privatnike sahranjuješ favorizovanjem stranih firmi koje subvencionišeš novcem gradjana Srbije. Na duge staze, pola Srbije će biti manuelni radnici u proizvodnim pogonima, četvrtina čistači, a ostatak srednji menadžment u stranim firmama. I da, zaposlenost će biti solidna, ali će plate biti mizerija.

petar

pre 5 godina

Polako prestizemo Bugarsku po broju mladih (a i odraslih) koji odlaze iz zemlje. To je glavni razlog smanjenja broja nezaposlenih.

Idite samo na Maltu. Srpski u svakoj ulici, kaficu, hotelu.

Vecina radi na crno. Jer bolje je tamo raditi 3 meseca nego za iste pare u Srbiji 12.

Ненад

pre 5 godina

Кад престигнеш Немачку, Аустрију и Швајцарску, онда нешто причај. Уосталом, каква ли је тек сиротиња у Бугарској ако смо их ми престигли. Хахахах, е Вучићу, мучениче, не брукај се, боље ћути. Висићеш на бандери, заједно са својим олошима и батом Андрејом.

nije nego

pre 5 godina

Smanjena nezaposlenost?
Pa naravno da je smanjena kad ne samo mladi već i stariji odlaze iz zemlje.
E moje demagozi, ne smanjuje se tako nezaposlenost!!!

Debeli Sava

pre 5 godina

Prema Eurostatu ostaje još samo Moldaviju da prešišamo i bićemo najgori u Evropi,mada ne verujem ja ovim evropljanima oni stalno rade nešto protiv nas.

povećaj minimalac

pre 5 godina

A minimalac? Ajde malo brige o gradjanina koji pune budžet, a manje o tim koji nesavesno i bez kontrole troše pare iz budžeta, i najgore bez odgovornosti.

Sreta

pre 5 godina

Srbija čini veliki pomak kada je životni standard građana u pitanju. Sve veći broj zaposlenih, i povećanje plata i penzija koje se očekuje, umnogome će uticati da rast standarda bude značajniji.

Predrag

pre 5 godina

Srbija sigurnim korakom gazi ka boljoj budućnosti. Svi ekonomski pokazatelji imaju pozitivan trend i tako će i ostati u doglednoj budućnosti. Nadajmo se da spoljnopolitički uticaj, npr. po pitanju rešavanja Kosovskog problema, neće imati upliv u pozitivne ekonomske tokove.

Maks

pre 5 godina

Kazu botovi: "Uspesnost Srbije je vidljiva, a bicemo sve bolji i bolji, zahvaljujuci Vucicu koji vodi drzavu u svetlu buducnost."
Prvo me dobro nasmeju, a posle krenem da placem...

Debeli Sava

pre 5 godina

Prema Eurostatu ostaje još samo Moldaviju da prešišamo i bićemo najgori u Evropi,mada ne verujem ja ovim evropljanima oni stalno rade nešto protiv nas.

Mikica

pre 5 godina

Po izvestaju evropske komisije Srbija je prosle godine po siromastvu bila sedma od pozadi na spisku posle Ukrajne, Moldavije, Bosne, Kosova, Albanije i Makedonije. Ove godine je jos vise pala, sad se nalazimo treci od pozadi na spisku, iza nas su samo Moldavija i ratom zahvacena Ukrajna.
Koga ti vise lazes covece!

Kako?

pre 5 godina

Kao nekog ko ne zivi u Srbiji i nikad nije, zanima me jedno. Vucic pre bio predsednik vlade, ide na otvaranje fabrika, wc-a, Kosovo, budzet, ekonomska politika itd. Onda izabran za predsednika drzave, pa sve to isto radi. Kako na drugoj funkciji a isto radi? Ili je on i predsednik drzave i predsednik vlade ujedno?

Ненад

pre 5 godina

Кад престигнеш Немачку, Аустрију и Швајцарску, онда нешто причај. Уосталом, каква ли је тек сиротиња у Бугарској ако смо их ми престигли. Хахахах, е Вучићу, мучениче, не брукај се, боље ћути. Висићеш на бандери, заједно са својим олошима и батом Андрејом.

nije nego

pre 5 godina

Smanjena nezaposlenost?
Pa naravno da je smanjena kad ne samo mladi već i stariji odlaze iz zemlje.
E moje demagozi, ne smanjuje se tako nezaposlenost!!!

blinkibile

pre 5 godina

Nezaposlenih nece ni biti za 5 god jer ce svi otici iz zemlje,ostace samo penzioneri i zaposleni u javnom sektoru gde nista ne rade pod milim bogom

Aca

pre 5 godina

Samo ti braco Aco podiži. Odosmo mi svi polako, a ti posle lepi da uvezeš neki bolji narod koji će znati da te ceni. Ili još bolje naseli Srbiju ovcama one će znati kako da prate svoga čobanina.

Gale

pre 5 godina

HAHAHAHAAHA!
Bruka koliko nam ide dobro, evo srljaju svi kod nas!
Organizovane ture iz Nemacke i Svedske prevoze ljude u Srbiju da rade na crno u nadi da ce jednog dana postati drzavljani ove zemlje, i ispuniti srpski san!

Pedja

pre 5 godina

Vlada Mirka Cvetkovica, koja je bez premca najlosija vlada koju je predvodila DS imala je duplo veci rast BDPa od ovog rasta kojim se hvali Vucic. Takodje, ta vlada nije smanjila plate i penzije. Cena goriva je bila slicna kao sada ali je tada barel bio duplo skuplji. Cvetkoviceva vlada nas je u doba svetske ekonomske krize zaduzila 8 milijardi dolara, ova bez svetske krize za jos 11 milijardi. Sve ostalo je LAZ.

Pedja

pre 5 godina

Mi, Albanija i Makedonija imamo najmanje plate u Evropi. Razlika je 10e gore dole. Bugarska je daleko ispred nas, pogotovo po infrastrukturi i pravosudju. Rumunija je sada za nas ono sto smo mi bili za njih krajem 80tih kad je tamo vladao Causesku. Sada je Causesku kod nas na vlasti.

zip Niš

pre 5 godina

U tu istu Bugarsku isao sam s kanticom eurokrema, zvakama i vegetom. Prodam to i kupim pola Sofije.
A sad Bugari to rade isto kod nas tako da svaki komentar na tvoje recenice je suvisan

ExS

pre 5 godina

Hvala AV sto me je ubedio u svoje price i sto sam sada u Nemackoj. Jos jednom hvala i kompletnoj politickoj sceni, i da - i ja sam u tim procentima koji su opali u Srbiji

Milos

pre 5 godina

Srbija čini veliki pomak kada je životni standard građana u pitanju. Sve veći broj zaposlenih, i povećanje plata i penzija koje se očekuje, umnogome će uticati da rast standarda bude značajniji.
(Sreta, 12. jun 2018 11:07). Obicno u potpisu ovako ociglednog botovskog komentara bude neko zensko ime(pojma nemam zasto). Broj zaposlenih se ne povecava vec se smanjuje broj nezaposlenih tako sto odlaze iz zemlje i prestaju da se prijavljuju na biro. “Povecanje” se ocekuje kada? Za dve do dve ipo godine? Prvo da vrati ono sto je oteo,pa da poveca za jedno 30%(koliko su skocile cene u poslednjih 6-7 godina) i tada bi dosli na isto,pa tek onda da govori o nekakvom povecanju. Daj Boze da je bar vama botovima dobro kad vec narodu nije ali cisto sumnjam i u to.

Srle

pre 5 godina

Koji je ovo stadijum kada se predsednik drzave hvali smanjenjem nezaposlenosti a do tog smanjenja je doslo masovnim odlascima radno sposobnih gradjana u inostranstvo jer u sopstvenoj drzavi ne mogu da prezive od svog rada.

Milorad

pre 5 godina

Imam rodbinske veze u Bugarskoj, recicu vam samo da se jedna prosecna zena koja je deo porodice penzionisala prosle godine. Radila je 30-40 godina kao knjigovodja u fabrici stolica i kreveta. Znate kolika joj je penzija? Skoro 1000 evra. Eto, toliko samo da prenesem. A ovaj nek prica sta hoce, ionako mi nismo njegovo biracko telo niti se obraca nama.

Srednjoskolski profesor iz Sarajeva

pre 5 godina

Drage kolege prosvjetari, danas sam dobio platnu listu. Neto (plata, topli obrok, dodatak): 1380 konvertibilnih maraka (cca 700 eura). Blago vama u Srbiji ako imate vise plate kako zakljucuje predsjednik..

Matriks

pre 5 godina

Ocigledno postoje sve Srbije: obecana zemlja iz Vucicevog Matriksa sa platama od 700 evra i ona realna gde se radi za nekakvih 150 evra. Gde moze da se nabavi magicna pilula kojom se ulazi u Vucicev Matriks i treba li da uzmem crvenu ili plavu, zaboravio sam? Eh da, moram li da se cuvam karate-udaraca onog agenta Smita, pardon doktora Neše ili ne?

Sanitär und Heiztechnik GmbH

pre 5 godina

Najvažnije je otvarati fabrike, I zapošljavati omladinu, I tako će se značajno smanjiti broj onih koji "beže" preko.
(Nemanja, 12. jun 2018 10:59)

A neke fabrike treba i po više puta otvoriti, da bi se još više smanjio broj onih koji beže.

The Spatula

pre 5 godina

Ovo me podseca na ono kod je Asamu izgorela baraka pa dosli da popisuju stvari. A on nabraja ves masina, lcd 50 inca, zamrzivac itd... A ovaj mu kaze, Asame pa ti nemas ni struju, a Asam... Drug zapusnicar, pisi i agregat honda 5 kw.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Bugarska je do 2008-2009 imala pola od srpske prosecne plate. Sada su za 50% iznad. Za poslednjih 6 godina napredne vlasti su nad prestigli. Predsednik prica bajke u koje vise niko osim dementnih ne veruje.

i.e

pre 5 godina

@janbo . Jel znas zasto varioca nema? Zasto im je velika plata? Ocigledno ne! E sad cu ti reci, otisli su, i nece se vratiti zbog takvih kao sto si ti. Za godinu ili dve, isti komentar ces napisati, za molere, gipsare, zidare, automehanicare tj za sve majstore.

JM

pre 5 godina

A da spomenes da se 2011 tih 26% nezaposlenosti obracunavalo po jednoj metodi koju ste vi promenili da bi smanjili nezapoalenost na papiru.Drugi izbiljan faktor je odlazak nezaposlenih u inostranstvo.Dajte vi nama brojke o broju zaposlenih.To je pravi pokazatelj.

чарапан

pre 5 godina

А у Крушевцу не могу да наватају раднике за фабрику каблова. Да им се неко обавеже на две године за плату од 28.000 а одмор када ти дају ? Само они у најгорем положају, они што гласају за есенесовце и надају се икаквом запослењу за себе или своју децу јер никакве школе ни немају ... Јад и беда савременог вучићстана!

nikica....

pre 5 godina

Botovi na poslu....Vidi se po stilu, a i po imenima....

Kazu da kod nijh postoje tabele, bodovi, i da se pazljivo prati koliko i sta je neko od njih napisao....Kazu i da se stalno vrsi pritisak da ce ostati bez posla ako nisu dovoljno vredni.....
Tako da ne bih da sam u njihovoj kozi, nije im lako....

Ненад

pre 5 godina

"janbo". Немачка је, ботино, била сравњена са земљом у Другом св. рату, па погледај где је сад. Камо среће да су и нас окупирали Амери и Британци, а не комуњаре, ко зна где би и ми данас били.

Dovla

pre 5 godina

Ispravite me ako grešim, logistički centar u prevodu na srpski jezik znači centralni magacin?
Iz toga proizilazi moje pitanje, kakve veze ima predsednik države sa otvaranjem magacina privatne firme? Da li je samo bitno da se bilo šta otvara i da se postroji delegacija iza predsednika, pa nek je to i otvaranje magacina?

DJURO

pre 5 godina

Sto se tice NAJAVE oko pomenute Bugarske koju navodno prestizemo evo gde su oni BILI 2017.godine .
http://gdeinvestirati.com/2017/08/12/prosecna-plata-u-bugarskoj-533-evra/

Sto se tice BDP-a Bugrska nam bezi skoro 50% , nas GDP ( PPP ) je 15.200 $ a njihov 21.600 $ po stanovniku u 2017.godini.

petar

pre 5 godina

Polako prestizemo Bugarsku po broju mladih (a i odraslih) koji odlaze iz zemlje. To je glavni razlog smanjenja broja nezaposlenih.

Idite samo na Maltu. Srpski u svakoj ulici, kaficu, hotelu.

Vecina radi na crno. Jer bolje je tamo raditi 3 meseca nego za iste pare u Srbiji 12.

nada

pre 5 godina

neka predsednik iznese podatak koliko je radno sposobnih napustilo Srbiju, koliko ih je pomrlo i koliko se povecao broj penzionera. tu se vidi razlika. danas u bolnicama nema lekara. odlazu se operacije . odose doktori, inzenjeri, medicinske sestre u Evropu, Aziju , Kanadu , USA. drugarica ode u Katar za platu od 12000 evra. nije luda da radi za 60000din. Srbija ce za 20god niti zemlja staraca cija ce penzija biti duplo manja nego danas jer ce radnici raditi za minimalac. I svi koji su po zadatku davali podrsku AV osetice na svojo kozi boljitak.

Steve G

pre 5 godina

Standard mene zanima! Koliko mozemo sebi da priustimo za tih famoznih 500 eura? A bitna stvar je da euro moze da se obori intervencijom nbs, tako da mene vise zanima kolika nam je plata u dinarima. 10 godina plate maltene stagniraju, a cene skocile 30-40 posto u proseku, cene SVEGA!

Reziel

pre 5 godina

Care, dižeš plate sebi i amaterima neradnicima u državnom sektoru, a domaću privredu i privatnike sahranjuješ favorizovanjem stranih firmi koje subvencionišeš novcem gradjana Srbije. Na duge staze, pola Srbije će biti manuelni radnici u proizvodnim pogonima, četvrtina čistači, a ostatak srednji menadžment u stranim firmama. I da, zaposlenost će biti solidna, ali će plate biti mizerija.

миле

pre 5 godina

Ма иди бегај, ускоро ће толико бити мала незапосленост да ће морати да увозе радну снагу, из индије, бангладеша, афричких земаља јер одавде све иоле радно способно оде или помре ... Остадоше само послушни есенесовски ботови и пензионери. Осталима је предобро да би уопште и гласали а камо ли се бунили ...

Momirko

pre 5 godina

Prvo uzme tj smanji plate i penzije, a onda vraca na kasicicu i to predstavlja kao svoj uspeh... Jadno. Mom si ocu do sada oteo preko 4000 evra penzije! Kad ces to da vratis prvo? Pored svih abnormalnih povecanja poreza, dazbina, pdv-a, kursa, uvodjenja poreza na poreze i akcize, pokrao je i penzionere... I opet smo najgori po standardu u Evropi.

Neko

pre 5 godina

Do kada će sve tvoje izjave biti u futuru? Kada budemo čuli: završeno je, uradjeno je, izgradjeno je...to, to i to...eee onda ti možda i nešto poverujemo. Ali samo MOŽDA!

povećaj minimalac

pre 5 godina

A minimalac? Ajde malo brige o gradjanina koji pune budžet, a manje o tim koji nesavesno i bez kontrole troše pare iz budžeta, i najgore bez odgovornosti.

Bojan

pre 5 godina

U prici rezimskih televizija i novina smo najbolji na svetu. Statistika govori drugacije i narod naravno na svojoj kozi oseca statistiku a ne praznu pricu. Ali to njih ne interesuje.

mm89

pre 5 godina

Pa nezaposlenost pada kad u mojoj varošici svaki treći stanovnik radi u opštini ili komunalnom. Sve javni radovi,i naravno tako smanjujete nezaposlenost.

Marko

pre 5 godina

Za stanje je kriv Tito. Da je živeo duže ne bi ovako bilo. Neka neko izračuna koliki je novi dug svih bivših republika zajedno. Pet šest puta veći, a deset puta se manje gradi i proizvodi. Novac se ne raspoređuje ravnopravno i ravnomerno nego ide u par džepova, a narod ili skapava ili beži.

voždovčanka

pre 5 godina

Sa tom razlikom što su u tim zemljama cene života...hrane, goriva, kupovine i iznajmnljivanja nekretnina neuporedivo manje. Cena naše hrane i usluga je slična, ako ne i ista sa mnogim zemljama Zapadne Evrope. Pakao.

pajo

pre 5 godina

i onda dodju izbori i ovsj jadni napaceni narod da 70 posto glasova vucicu a ovi sto ih vi objsvljujete i koji sve znaju ne predju cenzus. ko je odje lud a ko nezobraxan

de rosi

pre 5 godina

Ave Cezar, specijalist u bolnici u Hrvatskoj nema ispod €1500, a u Srbiji?!
(Adam i Steva, 12. jun 2018 12:42)

70k (570e) ima kum ortoped specijalista sa svim mogucim dodacima. Zato pobeze ko god stigne i ima gde...

Nikola

pre 5 godina

U svakoj zemlji na Balkanu, isti nacin razmisljanja. Svak misli da je njima najgore. Evo mi u Crnoj Gori imamo blizu 100e vecu platu nego vi u Srbiji. Ali, uvijek ima ali. Struju kao da uvozimo sa neke druge planete, eto koliko je skupa. Duvanski proizvodi duplo skuplji nego kod vas. Alkoholna pica mnogo skuplja. I sva ostala roba siroke potrosnje, hrana itd... Ljudima se isplati da odu u Prijepolje da kupe 1-2 steke cigara, ili npr namirnice za slavu i slicno. Pa vi vidite dje je najgore. Svi imamo svoje probleme, ali to na kraju dodje na isto. I prosjecna plata, kada se prevede u realnost, tj kad se uporedi u odnosu na cijene, moze se zakljuciti da nam je standard svima slican.

da se ne lažemo

pre 5 godina

Ave Cezar, specijalist u bolnici u Hrvatskoj nema ispod €1500, a u Srbiji?!
(Adam i Steva, 12. jun 2018 12:42)

70k (570e) ima kum ortoped specijalista sa svim mogucim dodacima. Zato pobeze ko god stigne i ima gde...
(de rosi, 12. jun 2018 15:55)

Daj ne lupetaj. Specijalizanti imaju između 7000_10 000kn ( 900-1300€), specijalisti između 10 000- 15 000 ( do 2000€), i to u državnim bolnicama. To je lako provjeriti na internetu. Doktora fali svugdje, pa tako u kod nas. Ja imam 600€, a radim neki glupi posao 5sati na dan.

janbo

pre 5 godina

Možemo da pljujemo AV koliko hoćemo, ali je ekonomski u pravu. Mi moramo da smanjimo nezaposlenost, kako god to bilo pa makar i na minimalcu radili nebitno je. Samo da svi rade, jer kad na tržištu ima što manje nezaposlenih, radnik postaje retka roba koja se mora dobro, odnosno bolje platiti nego inače. Sa tim je povezan i odlazak naših u inostranstvo naravno. Dosta ljudi je otišlo i sada bukvalno kada nema nekih zanimanja nude im se plate koje su do pre nekoliko godina bile nezamislive ovde. Zavarivači koje ja znam sada imaju 1000+ evra ovde jer ih nema. I tako važi za mnoga zanimanja. Čak i nekadašnji prodavci obični koji su radili za 23 hiljade sada ne rade bez 30-35 hiljada, jer naravno narod se opametio neće da robuje nikome.
Dalje, možemo pljuvati ove kompanije koje dolaze kod nas, ali da vi samo znate koliko radnika je tamo otišlo sa krš poslvoa naših robovlasnika gde su vraćali deo para gazdi što im je na ruke isplaćivao. Ove Vučićeve manufakture iako nisu mnogo više plaćene, ipak se zna neki red, radno vreme, ugovor, godišnji, a i plate su oko 10 hiljada veće nego tamo odakle su ti ljudi pobegli...

Mi moramo shvatiti ko smo mi i gde smo. Vidim ljudi govore da se hvali kad stignemo Nemačku, Austriju, Švajcarsku??? Da li ste vi realni. Mi nikad nismo bili na tom nivou niti ćemo. Ova zemlja u svemu kasni, imala je ratove i sankcije i neće biti bolje tako brzo. Kad bude prosečna plata 700e ja ću biti zadovoljan.

PodaTci

pre 5 godina

Hahaha kakav uspeh. Sad smo na nivou Moldavije a uskoro ćemo da budemo kao Bugarska, hahaha, oooo tugo moja.
(Jastog, 12. jun 2018 10:22)

Nije dobro pricati napamet, zvanicni podaci:

Moldavija: 212 EUR
Turska: 414 EUR
Srbija: 422 EUR
Bugarska: 439 EUR

Jel' sjajno? Nije.
Jel' moze preko noci? Ne moze.

Coco Bill

pre 5 godina

Ne znam kako se zove, ali 80-tih beše neki film, gde jedan čovek leži i sanja, a prikjučena su mu dvojuca koji se pojavljuju u tom njegovom snu i proživljavaju taj njegov san. Eeee da mi je, da se i ja "priključim" na Vučićev san, al bi mi bilo lepooo......ovako.......

zip Niš

pre 5 godina

U tu istu Bugarsku isao sam s kanticom eurokrema, zvakama i vegetom. Prodam to i kupim pola Sofije.
A sad Bugari to rade isto kod nas tako da svaki komentar na tvoje recenice je suvisan

Pedja

pre 5 godina

Mi, Albanija i Makedonija imamo najmanje plate u Evropi. Razlika je 10e gore dole. Bugarska je daleko ispred nas, pogotovo po infrastrukturi i pravosudju. Rumunija je sada za nas ono sto smo mi bili za njih krajem 80tih kad je tamo vladao Causesku. Sada je Causesku kod nas na vlasti.

Maks

pre 5 godina

Kazu botovi: "Uspesnost Srbije je vidljiva, a bicemo sve bolji i bolji, zahvaljujuci Vucicu koji vodi drzavu u svetlu buducnost."
Prvo me dobro nasmeju, a posle krenem da placem...

JM

pre 5 godina

A da spomenes da se 2011 tih 26% nezaposlenosti obracunavalo po jednoj metodi koju ste vi promenili da bi smanjili nezapoalenost na papiru.Drugi izbiljan faktor je odlazak nezaposlenih u inostranstvo.Dajte vi nama brojke o broju zaposlenih.To je pravi pokazatelj.

Pedja

pre 5 godina

Vlada Mirka Cvetkovica, koja je bez premca najlosija vlada koju je predvodila DS imala je duplo veci rast BDPa od ovog rasta kojim se hvali Vucic. Takodje, ta vlada nije smanjila plate i penzije. Cena goriva je bila slicna kao sada ali je tada barel bio duplo skuplji. Cvetkoviceva vlada nas je u doba svetske ekonomske krize zaduzila 8 milijardi dolara, ova bez svetske krize za jos 11 milijardi. Sve ostalo je LAZ.

nije nego

pre 5 godina

Smanjena nezaposlenost?
Pa naravno da je smanjena kad ne samo mladi već i stariji odlaze iz zemlje.
E moje demagozi, ne smanjuje se tako nezaposlenost!!!

Ненад

pre 5 godina

Кад престигнеш Немачку, Аустрију и Швајцарску, онда нешто причај. Уосталом, каква ли је тек сиротиња у Бугарској ако смо их ми престигли. Хахахах, е Вучићу, мучениче, не брукај се, боље ћути. Висићеш на бандери, заједно са својим олошима и батом Андрејом.

Matriks

pre 5 godina

Ocigledno postoje sve Srbije: obecana zemlja iz Vucicevog Matriksa sa platama od 700 evra i ona realna gde se radi za nekakvih 150 evra. Gde moze da se nabavi magicna pilula kojom se ulazi u Vucicev Matriks i treba li da uzmem crvenu ili plavu, zaboravio sam? Eh da, moram li da se cuvam karate-udaraca onog agenta Smita, pardon doktora Neše ili ne?

Kako?

pre 5 godina

Kao nekog ko ne zivi u Srbiji i nikad nije, zanima me jedno. Vucic pre bio predsednik vlade, ide na otvaranje fabrika, wc-a, Kosovo, budzet, ekonomska politika itd. Onda izabran za predsednika drzave, pa sve to isto radi. Kako na drugoj funkciji a isto radi? Ili je on i predsednik drzave i predsednik vlade ujedno?

чарапан

pre 5 godina

А у Крушевцу не могу да наватају раднике за фабрику каблова. Да им се неко обавеже на две године за плату од 28.000 а одмор када ти дају ? Само они у најгорем положају, они што гласају за есенесовце и надају се икаквом запослењу за себе или своју децу јер никакве школе ни немају ... Јад и беда савременог вучићстана!

Debeli Sava

pre 5 godina

Prema Eurostatu ostaje još samo Moldaviju da prešišamo i bićemo najgori u Evropi,mada ne verujem ja ovim evropljanima oni stalno rade nešto protiv nas.

Mikica

pre 5 godina

Po izvestaju evropske komisije Srbija je prosle godine po siromastvu bila sedma od pozadi na spisku posle Ukrajne, Moldavije, Bosne, Kosova, Albanije i Makedonije. Ove godine je jos vise pala, sad se nalazimo treci od pozadi na spisku, iza nas su samo Moldavija i ratom zahvacena Ukrajna.
Koga ti vise lazes covece!

Srle

pre 5 godina

Koji je ovo stadijum kada se predsednik drzave hvali smanjenjem nezaposlenosti a do tog smanjenja je doslo masovnim odlascima radno sposobnih gradjana u inostranstvo jer u sopstvenoj drzavi ne mogu da prezive od svog rada.

nikica....

pre 5 godina

Botovi na poslu....Vidi se po stilu, a i po imenima....

Kazu da kod nijh postoje tabele, bodovi, i da se pazljivo prati koliko i sta je neko od njih napisao....Kazu i da se stalno vrsi pritisak da ce ostati bez posla ako nisu dovoljno vredni.....
Tako da ne bih da sam u njihovoj kozi, nije im lako....

Milos

pre 5 godina

Srbija čini veliki pomak kada je životni standard građana u pitanju. Sve veći broj zaposlenih, i povećanje plata i penzija koje se očekuje, umnogome će uticati da rast standarda bude značajniji.
(Sreta, 12. jun 2018 11:07). Obicno u potpisu ovako ociglednog botovskog komentara bude neko zensko ime(pojma nemam zasto). Broj zaposlenih se ne povecava vec se smanjuje broj nezaposlenih tako sto odlaze iz zemlje i prestaju da se prijavljuju na biro. “Povecanje” se ocekuje kada? Za dve do dve ipo godine? Prvo da vrati ono sto je oteo,pa da poveca za jedno 30%(koliko su skocile cene u poslednjih 6-7 godina) i tada bi dosli na isto,pa tek onda da govori o nekakvom povecanju. Daj Boze da je bar vama botovima dobro kad vec narodu nije ali cisto sumnjam i u to.

Aca

pre 5 godina

Samo ti braco Aco podiži. Odosmo mi svi polako, a ti posle lepi da uvezeš neki bolji narod koji će znati da te ceni. Ili još bolje naseli Srbiju ovcama one će znati kako da prate svoga čobanina.

Milorad

pre 5 godina

Imam rodbinske veze u Bugarskoj, recicu vam samo da se jedna prosecna zena koja je deo porodice penzionisala prosle godine. Radila je 30-40 godina kao knjigovodja u fabrici stolica i kreveta. Znate kolika joj je penzija? Skoro 1000 evra. Eto, toliko samo da prenesem. A ovaj nek prica sta hoce, ionako mi nismo njegovo biracko telo niti se obraca nama.

blinkibile

pre 5 godina

Nezaposlenih nece ni biti za 5 god jer ce svi otici iz zemlje,ostace samo penzioneri i zaposleni u javnom sektoru gde nista ne rade pod milim bogom

миле

pre 5 godina

Ма иди бегај, ускоро ће толико бити мала незапосленост да ће морати да увозе радну снагу, из индије, бангладеша, афричких земаља јер одавде све иоле радно способно оде или помре ... Остадоше само послушни есенесовски ботови и пензионери. Осталима је предобро да би уопште и гласали а камо ли се бунили ...

Dovla

pre 5 godina

Ispravite me ako grešim, logistički centar u prevodu na srpski jezik znači centralni magacin?
Iz toga proizilazi moje pitanje, kakve veze ima predsednik države sa otvaranjem magacina privatne firme? Da li je samo bitno da se bilo šta otvara i da se postroji delegacija iza predsednika, pa nek je to i otvaranje magacina?

ExS

pre 5 godina

Hvala AV sto me je ubedio u svoje price i sto sam sada u Nemackoj. Jos jednom hvala i kompletnoj politickoj sceni, i da - i ja sam u tim procentima koji su opali u Srbiji

Sanitär und Heiztechnik GmbH

pre 5 godina

Najvažnije je otvarati fabrike, I zapošljavati omladinu, I tako će se značajno smanjiti broj onih koji "beže" preko.
(Nemanja, 12. jun 2018 10:59)

A neke fabrike treba i po više puta otvoriti, da bi se još više smanjio broj onih koji beže.

Gale

pre 5 godina

HAHAHAHAAHA!
Bruka koliko nam ide dobro, evo srljaju svi kod nas!
Organizovane ture iz Nemacke i Svedske prevoze ljude u Srbiju da rade na crno u nadi da ce jednog dana postati drzavljani ove zemlje, i ispuniti srpski san!

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Bugarska je do 2008-2009 imala pola od srpske prosecne plate. Sada su za 50% iznad. Za poslednjih 6 godina napredne vlasti su nad prestigli. Predsednik prica bajke u koje vise niko osim dementnih ne veruje.

i.e

pre 5 godina

@janbo . Jel znas zasto varioca nema? Zasto im je velika plata? Ocigledno ne! E sad cu ti reci, otisli su, i nece se vratiti zbog takvih kao sto si ti. Za godinu ili dve, isti komentar ces napisati, za molere, gipsare, zidare, automehanicare tj za sve majstore.

nada

pre 5 godina

neka predsednik iznese podatak koliko je radno sposobnih napustilo Srbiju, koliko ih je pomrlo i koliko se povecao broj penzionera. tu se vidi razlika. danas u bolnicama nema lekara. odlazu se operacije . odose doktori, inzenjeri, medicinske sestre u Evropu, Aziju , Kanadu , USA. drugarica ode u Katar za platu od 12000 evra. nije luda da radi za 60000din. Srbija ce za 20god niti zemlja staraca cija ce penzija biti duplo manja nego danas jer ce radnici raditi za minimalac. I svi koji su po zadatku davali podrsku AV osetice na svojo kozi boljitak.

Srednjoskolski profesor iz Sarajeva

pre 5 godina

Drage kolege prosvjetari, danas sam dobio platnu listu. Neto (plata, topli obrok, dodatak): 1380 konvertibilnih maraka (cca 700 eura). Blago vama u Srbiji ako imate vise plate kako zakljucuje predsjednik..

Ненад

pre 5 godina

"janbo". Немачка је, ботино, била сравњена са земљом у Другом св. рату, па погледај где је сад. Камо среће да су и нас окупирали Амери и Британци, а не комуњаре, ко зна где би и ми данас били.

The Spatula

pre 5 godina

Ovo me podseca na ono kod je Asamu izgorela baraka pa dosli da popisuju stvari. A on nabraja ves masina, lcd 50 inca, zamrzivac itd... A ovaj mu kaze, Asame pa ti nemas ni struju, a Asam... Drug zapusnicar, pisi i agregat honda 5 kw.

Sreta

pre 5 godina

Srbija čini veliki pomak kada je životni standard građana u pitanju. Sve veći broj zaposlenih, i povećanje plata i penzija koje se očekuje, umnogome će uticati da rast standarda bude značajniji.

voždovčanka

pre 5 godina

Sa tom razlikom što su u tim zemljama cene života...hrane, goriva, kupovine i iznajmnljivanja nekretnina neuporedivo manje. Cena naše hrane i usluga je slična, ako ne i ista sa mnogim zemljama Zapadne Evrope. Pakao.

petar

pre 5 godina

Polako prestizemo Bugarsku po broju mladih (a i odraslih) koji odlaze iz zemlje. To je glavni razlog smanjenja broja nezaposlenih.

Idite samo na Maltu. Srpski u svakoj ulici, kaficu, hotelu.

Vecina radi na crno. Jer bolje je tamo raditi 3 meseca nego za iste pare u Srbiji 12.

Steve G

pre 5 godina

Standard mene zanima! Koliko mozemo sebi da priustimo za tih famoznih 500 eura? A bitna stvar je da euro moze da se obori intervencijom nbs, tako da mene vise zanima kolika nam je plata u dinarima. 10 godina plate maltene stagniraju, a cene skocile 30-40 posto u proseku, cene SVEGA!

Momirko

pre 5 godina

Prvo uzme tj smanji plate i penzije, a onda vraca na kasicicu i to predstavlja kao svoj uspeh... Jadno. Mom si ocu do sada oteo preko 4000 evra penzije! Kad ces to da vratis prvo? Pored svih abnormalnih povecanja poreza, dazbina, pdv-a, kursa, uvodjenja poreza na poreze i akcize, pokrao je i penzionere... I opet smo najgori po standardu u Evropi.

povećaj minimalac

pre 5 godina

A minimalac? Ajde malo brige o gradjanina koji pune budžet, a manje o tim koji nesavesno i bez kontrole troše pare iz budžeta, i najgore bez odgovornosti.

DJURO

pre 5 godina

Sto se tice NAJAVE oko pomenute Bugarske koju navodno prestizemo evo gde su oni BILI 2017.godine .
http://gdeinvestirati.com/2017/08/12/prosecna-plata-u-bugarskoj-533-evra/

Sto se tice BDP-a Bugrska nam bezi skoro 50% , nas GDP ( PPP ) je 15.200 $ a njihov 21.600 $ po stanovniku u 2017.godini.

Reziel

pre 5 godina

Care, dižeš plate sebi i amaterima neradnicima u državnom sektoru, a domaću privredu i privatnike sahranjuješ favorizovanjem stranih firmi koje subvencionišeš novcem gradjana Srbije. Na duge staze, pola Srbije će biti manuelni radnici u proizvodnim pogonima, četvrtina čistači, a ostatak srednji menadžment u stranim firmama. I da, zaposlenost će biti solidna, ali će plate biti mizerija.

mm89

pre 5 godina

Pa nezaposlenost pada kad u mojoj varošici svaki treći stanovnik radi u opštini ili komunalnom. Sve javni radovi,i naravno tako smanjujete nezaposlenost.

Neko

pre 5 godina

Do kada će sve tvoje izjave biti u futuru? Kada budemo čuli: završeno je, uradjeno je, izgradjeno je...to, to i to...eee onda ti možda i nešto poverujemo. Ali samo MOŽDA!

Bojan

pre 5 godina

U prici rezimskih televizija i novina smo najbolji na svetu. Statistika govori drugacije i narod naravno na svojoj kozi oseca statistiku a ne praznu pricu. Ali to njih ne interesuje.

Predrag

pre 5 godina

Srbija sigurnim korakom gazi ka boljoj budućnosti. Svi ekonomski pokazatelji imaju pozitivan trend i tako će i ostati u doglednoj budućnosti. Nadajmo se da spoljnopolitički uticaj, npr. po pitanju rešavanja Kosovskog problema, neće imati upliv u pozitivne ekonomske tokove.

Marko

pre 5 godina

Za stanje je kriv Tito. Da je živeo duže ne bi ovako bilo. Neka neko izračuna koliki je novi dug svih bivših republika zajedno. Pet šest puta veći, a deset puta se manje gradi i proizvodi. Novac se ne raspoređuje ravnopravno i ravnomerno nego ide u par džepova, a narod ili skapava ili beži.

janbo

pre 5 godina

Možemo da pljujemo AV koliko hoćemo, ali je ekonomski u pravu. Mi moramo da smanjimo nezaposlenost, kako god to bilo pa makar i na minimalcu radili nebitno je. Samo da svi rade, jer kad na tržištu ima što manje nezaposlenih, radnik postaje retka roba koja se mora dobro, odnosno bolje platiti nego inače. Sa tim je povezan i odlazak naših u inostranstvo naravno. Dosta ljudi je otišlo i sada bukvalno kada nema nekih zanimanja nude im se plate koje su do pre nekoliko godina bile nezamislive ovde. Zavarivači koje ja znam sada imaju 1000+ evra ovde jer ih nema. I tako važi za mnoga zanimanja. Čak i nekadašnji prodavci obični koji su radili za 23 hiljade sada ne rade bez 30-35 hiljada, jer naravno narod se opametio neće da robuje nikome.
Dalje, možemo pljuvati ove kompanije koje dolaze kod nas, ali da vi samo znate koliko radnika je tamo otišlo sa krš poslvoa naših robovlasnika gde su vraćali deo para gazdi što im je na ruke isplaćivao. Ove Vučićeve manufakture iako nisu mnogo više plaćene, ipak se zna neki red, radno vreme, ugovor, godišnji, a i plate su oko 10 hiljada veće nego tamo odakle su ti ljudi pobegli...

Mi moramo shvatiti ko smo mi i gde smo. Vidim ljudi govore da se hvali kad stignemo Nemačku, Austriju, Švajcarsku??? Da li ste vi realni. Mi nikad nismo bili na tom nivou niti ćemo. Ova zemlja u svemu kasni, imala je ratove i sankcije i neće biti bolje tako brzo. Kad bude prosečna plata 700e ja ću biti zadovoljan.

pajo

pre 5 godina

i onda dodju izbori i ovsj jadni napaceni narod da 70 posto glasova vucicu a ovi sto ih vi objsvljujete i koji sve znaju ne predju cenzus. ko je odje lud a ko nezobraxan

PodaTci

pre 5 godina

Hahaha kakav uspeh. Sad smo na nivou Moldavije a uskoro ćemo da budemo kao Bugarska, hahaha, oooo tugo moja.
(Jastog, 12. jun 2018 10:22)

Nije dobro pricati napamet, zvanicni podaci:

Moldavija: 212 EUR
Turska: 414 EUR
Srbija: 422 EUR
Bugarska: 439 EUR

Jel' sjajno? Nije.
Jel' moze preko noci? Ne moze.

de rosi

pre 5 godina

Ave Cezar, specijalist u bolnici u Hrvatskoj nema ispod €1500, a u Srbiji?!
(Adam i Steva, 12. jun 2018 12:42)

70k (570e) ima kum ortoped specijalista sa svim mogucim dodacima. Zato pobeze ko god stigne i ima gde...

Nikola

pre 5 godina

U svakoj zemlji na Balkanu, isti nacin razmisljanja. Svak misli da je njima najgore. Evo mi u Crnoj Gori imamo blizu 100e vecu platu nego vi u Srbiji. Ali, uvijek ima ali. Struju kao da uvozimo sa neke druge planete, eto koliko je skupa. Duvanski proizvodi duplo skuplji nego kod vas. Alkoholna pica mnogo skuplja. I sva ostala roba siroke potrosnje, hrana itd... Ljudima se isplati da odu u Prijepolje da kupe 1-2 steke cigara, ili npr namirnice za slavu i slicno. Pa vi vidite dje je najgore. Svi imamo svoje probleme, ali to na kraju dodje na isto. I prosjecna plata, kada se prevede u realnost, tj kad se uporedi u odnosu na cijene, moze se zakljuciti da nam je standard svima slican.

da se ne lažemo

pre 5 godina

Ave Cezar, specijalist u bolnici u Hrvatskoj nema ispod €1500, a u Srbiji?!
(Adam i Steva, 12. jun 2018 12:42)

70k (570e) ima kum ortoped specijalista sa svim mogucim dodacima. Zato pobeze ko god stigne i ima gde...
(de rosi, 12. jun 2018 15:55)

Daj ne lupetaj. Specijalizanti imaju između 7000_10 000kn ( 900-1300€), specijalisti između 10 000- 15 000 ( do 2000€), i to u državnim bolnicama. To je lako provjeriti na internetu. Doktora fali svugdje, pa tako u kod nas. Ja imam 600€, a radim neki glupi posao 5sati na dan.

Coco Bill

pre 5 godina

Ne znam kako se zove, ali 80-tih beše neki film, gde jedan čovek leži i sanja, a prikjučena su mu dvojuca koji se pojavljuju u tom njegovom snu i proživljavaju taj njegov san. Eeee da mi je, da se i ja "priključim" na Vučićev san, al bi mi bilo lepooo......ovako.......