Subota, 09.06.2018.

17:12

Simona Halep je nova šampionka Rolan Garosa!

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je titulu na Rolan Garosu pobedom nad Amerikankom Sloun Stivens posle velikog preokreta sa 2-1, 3:6, 6:4, 6:1.

Izvor: MLJ

Simona Halep je nova šampionka Rolan Garosa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 5 godina

Перо мени се чини да си ти једини овде вредан подсмеха. Буди ти 101 у нечему у свету.
@Гиле
Moj komentar je bio ironican odgovor na druge komentare,koji umesto da se ponose fantasticnim uspehom koji smo postigli u tenisu raspravljaju u stilu "jeste, bile su broj 1, ali najgori u istoriji."
Zao mi je ako ironija nije bila ocigledna.

Krle

pre 5 godina

Kakvi smo ljudi. Pitajte obicne ljude kakva je JJ. Konobare koji je usluzuju u Skadarliji, muziku koja joj svira, frizera. JJ je za ove umisljene covek i po. Drug i lavcina. A to je bitnije od bilo kog prvog mesta. A bila je sjajan sportista.
(realno, 10. jun 2018 09:17)

JJ je uvek imala ove dušebrižnike koji su širili njenu propagandu da je navodno dobra, pa da je kao lepa, pa sexi. A nista od svega toga!

fantom

pre 5 godina

Ojadila me devojka. Protiv Kerber, pa Muguruze, pa sad i protiv Stivens. Svaki put po 100 evrica singl. Ako nista, drago mi je sto je "preko mene" najzad osvojila taj grend slem. A toliko sam bio ubedjen da nece ni ovaj put. Eh, moja Stivens...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 9. jun 2018 17:33)

Halep će osvajati još grend slemova, ima kvalitet, da ne govorimo koliko je uporna i borbena, može još par godina da igra na visokom nivou.

fantom

pre 5 godina

Samo da kazem da je Simona poreklom Makedonka
(Giorgio, 10. jun 2018 01:20)

Porodica je poreklom Cincarska, Simona je to više puta rekla.

evo gledajte

pre 5 godina

Prognoziram još slemova zato što je razbila prihičku barijeru koja joj je visila nad glavom zadnjih par godina. Sada može da igra opuštenije u velikim mečevima- sa više raznovrsnosti, da pokaže talenat. Tako je bilo sa Noletom- kada je stigao prvi GS počeo je da dograđuje igru, da se apgrejduje i radi na detaljima (voleji, itd) i to je itekako donelo plodove.

realno

pre 5 godina

Kakvi smo ljudi. Pitajte obicne ljude kakva je JJ. Konobare koji je usluzuju u Skadarliji, muziku koja joj svira, frizera. JJ je za ove umisljene covek i po. Drug i lavcina. A to je bitnije od bilo kog prvog mesta. A bila je sjajan sportista.

Dakle

pre 5 godina

@anu slikaju i dalje.....
Ja i rekoh da Kurnjikova nije ni bila broj 1, ali onako iz glave, lako je kad bacis pogled i proveris (kao ti, eto i ja vidim da je bila 8. krajnji domet, bez ijedne titule), vidi, i Kurnjivovu i dalje slikaju, i ona je zaradila brdo para, to sto se slikaju ne znaci da su dobre teniserke...uostalom za nasu Anu nisam ni rekao da je losa teniserka, ali da je medju losijima broj 1 da...Kazes imala je forhend, pa nije tenis samo jedan udarac, eto i Gaske ima jedan od najboljih jednorucnih bekhenda pa nista.

Гиле

pre 5 godina

Перо мени се чини да си ти једини овде вредан подсмеха. Буди ти 101 у нечему у свету.

Pera

pre 5 godina

Opasni smo mi: imali smo tri zenska prva mesta, Monika je OK, mogla je bolje, ali nije iz opravdanih razloga, a ove druge dve, pogotovu JJ, od njih nas je malo sramota... Sve ispod nivoa Noleta i Selesove vredno je jedinpo podsmeha, sprdnje.

Igor

pre 5 godina

Svega sam se ovde načitao.Čovek napiše kako je Ana zaradila od turnira 110 miliona,žešća glupost.Zaradila je oko 15,5 miliona.Jelena oko 19 m.Sve je ovo lako proveriti.Obe imaju po 15 WTA titula.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Nisam gledao meč ! Al' sve čestitke Simoni bio jednom red da uzme GS. Rumuni mogu sad da se ponose njom kao što je bilo sa Nastaseom u muškom tako je sad u ženskom singlu. Imaju gren slem šampione i šampionku u ovom sportu.

Anu slikaju i dalje, carice se niko viuše i ne seća

pre 5 godina

Vidim da piše da je Ana najgori br.1 i da je Džej bolja teniserka. Ana je tri puta igrala finala, Dž samo jednom, imala je najbolji forhed, ima treći servis po brzini (211 km), iza Kerber i Venus, protiv Dž vodi sa 9:3, protiv Halep sa 4:1, dok Halep ima protiv naše Jece 7:1, i Ana je po zaradi bila odmah iza Šarapove i Serene, a tenisku karijeru završila je sa 110 miliona zarade. Deset godina bila je u vrhu po zaradi, prema podacima Forbsa, ali vi o tome pojma nemate. Nije sve od tenisa, ali je i zbog tenisa. A što su je sponzori, najveći svetski brendovi (Adidas, Roleks, Joneks i drugi) plaćali i nisu pitali za cenu? Koliko pojma nemate kad pominjete Kurnjikovu i pitate da li je bila br. 1, kako da ne, bila je dve nedelje na osmom mestu i to je njen najbolji rezultat, a nikada nijedan WTA turnir nije osvojila.

zelena trava

pre 5 godina

Bravo, bravo i bravo za Simonu. Imala je opet tezi put do finala kao i u Australiji, pobedila tri osvajacice GS i pokazala da kvalitet nisu samo visina i snaga. Nije slucajno prva jer kroz citavu godinu igra dobro.
Mnogo mi je drago, samo jos kad bi se Petra Kvitova konacno probudila i oslobodila svoj potencijal, bilo bi jos mnogo uzbudljivog tenisa.

Dakle

pre 5 godina

xxx7
Pa nije sve u jačini, ako ti pogodiš tu bombu na jedvite jade iz šesaestog pokušaja a pri tom ne znaš ni da baciš lopticu, dzabe ti brzina od 200km na h. Ako je Ana imala forhend, JJ je imala bekhend..za ostale se slažem. A to za glavu, eh, šta bi bilo kad bi bilo, da je JJ imala malo sreće i td. Glava je u tenisu jedna od bitnijih, ako ne i najbitnija stavka, pošto je Ana tu bila najslabija, o čemu onda pričamo.
@Marvin txe Martian
Ooo da...za Kurnjikovu (na koju sam totalno zaboravio, eto koliko je bitna), ali mislim da nju niko više i ne svrstava u bilo koju priču oko tenisa, pa čak ni u konkurenciji za najgoru, bila je više manekenka...podseti me, je l ona uopšte bila br1? Mislim da nije ali me mrzi da proverim.

oknevermind

pre 5 godina

Gledao do rezultata 6:3 2:0 za Stephens. Reko nije valjda da ce opet izgubiti finale. Pomislih, mozda joj moje navijanje donosi nesrecu, prestao je gledati. Tek kasnije da provjerim rezultat, kad ono osvojila drugi set i 5:0 u trecem. Dobro je sto nisam nastavio gledati. :D Bravo Simona. Takodje, bravo i za Stephens.

Bice vam lakse kada shvatite

pre 5 godina

@Blondi

Pomirite se sa tim da je JJ najgori broj 1 u istoriji tenisa. Safina ima 3 gs finala i srebro sa OI, Karolina i Halep su osvojile GS.

Blondie

pre 5 godina

Jelena nikako nije najogri br1 ikada. Jeste da nema GS, ali po ostalim rezultatima itekako je bolja od mnogih koje su bile prve a tek po tome sta je mogla da ne pricam. Jelena je sjajna teniserka i osoba.I nije tacno da je bila prva samo nedelju dana. Nema GS ni Pliskova, ona i Muguruza su mozda bile po nedelju dana prve, Jelena nikako.

Srdjan

pre 5 godina

Za mene, "najgori broj 1" je Pliskova, za sada. Ko zna, mozda u buducnosti osvoji GS. Uostalom, sta znaci "najgori broj 1"? Svako na to mjesto dodje zasluzeno, svojim trudom i radom, nikom nista nije poklonjeno. Treba da smo ponosni sto smo u jednoj godini imali 2 teniserke na mjestu broj 1.

buva

pre 5 godina

Jedina teniserka koja me bas ubaci u navijacki mode ovih dana. Ne znam zasto mi je toliko simpaticna, mozda zato sto je sitna, ali nekako prgava, karakterna i nenormalno uporna. Mnogo mi je drago sto je uspela da de trgne i konacno naplati svoj neumorni trud i rad. Bravo.

fantom

pre 5 godina

Pomirite se sa tim da je JJ najgori broj 1 u istoriji tenisa. Safina ima 3 gs finala i srebro sa OI, Karolina i Halep su osvojile GS.
(Bice vam lakse kada shvatite, 9. jun 2018 20:04) # Link komentara

Baš zbog toga je Safina gora jer je imala više šansi od Jelene da uzme grend slem i nije uspela. Jelena je imala samo jednu šansu i to protiv Serene, Safina je morala uzeti makar jednu iz tri puta. U svakom slučaju Jelena je velika teniserka, biti prvi na svetu u pojedinačnoj konkurenciji pa makar i nedelju dana je neviđeni uspeh.

Jova

pre 5 godina

Bravo, tako mi je drago. Počela sam gledati kod 2:0 u drugom setu ( ova mi subota proleće, ne gledam na sat u poslednje vrijeme ) i baš kad sam pomislila da Halepova opet nastavlja po starom ona me demantira. Konačno je naučila nešto iz onih silnih, bitnih poraza i odlučila ovo ne dati. Mogu li se malo pohvaliti i reći da ju je moje navijanje “probudilo”?

Čestitke i srećno u nastavku karijere.

Pozdrav svima

El Grande

pre 5 godina

Kad zensko smanji grudi da bi vise pruzila (u) tenisu, to govori vise od hiljadu reci! Cestitke pravoslavnoj sestri i zelje da osvoji najmanje 12 gren slemova. Bravo Simona !!

Adnan

pre 5 godina

Bilo je i vreme. Zasluženo je osvojila RG. Posle 4 GS finala konačno je uspela. Ona je najkonstantnija teniserka i zaslužuje prvo mesto

Filip

pre 5 godina

Bravo. Ima kvaliteta za 5-10 Slemova, a ovo je trebao da joj bude 3. a ne prvi, al ce sad sve mnogo lakse ici.
U trecem setu je bila zenski Nadal, svaka cast.

артиљерац

pre 5 godina

По мом мишљењу ово је била победа квалитета над,да кажемо,упорношћу и вољом.
Победио је квалитет.

Joe

pre 5 godina

@out of mind

Simona nema razorne udarce ali ima želju i intenzitet koji "nabijači" tipa Stevens nemaju. Kada taj intenzitet, duge izmjene s plasiranim udarcima koji protivnika setaju iz jednog ugla terena u drugi malo umore nabijače njihove ravnjače počinju da završavaju u mreži i outu i mec se okrece.
Isti primjer si imao juce, Nadal vs Delpo.

Out of mind

pre 5 godina

@Joe
Da, jeste sve to. Ali ja sam ipak za malo drugaciji still igre. Ovakvom igrom je izgubila prethodna finala bas kao i Helena, Vozniacki. Jeste sada dobila ali je mnogo vise izgubila. Naravno svaka cast tesko je i stici do finala. Istina je verovatno negde na sredini kao i uvek.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.
(Dakle, 9. jun 2018 17:54)

На тај списак можеш да додаш и Ану Курњикову, једну од највећих тениских превара у последњих 20 година.

Finali

pre 5 godina

Fantastican mec. Ne zna se koji je simpaticniji i iskreniji karakter od ove dve finalistkinje, a Simona ipak malo bolja igracica.
Cestitke Rumunima koji si istrajali i podrzavali svoju igracicu i kada je bila u padovima. Cestitke Simoni sto je insistirala da joj Australac ostane trener i sto i dalje zivi u svojoj rodnoj zemlji.
Bravo!

Ivan

pre 5 godina

Zaslužena pobeda Simone Halep koja je osvojila svoj prvi Gren Slem. Apsolutni broj 1 ženskog tenisa danas, to je Simona Halep definitivno. Preokrenula je ovaj finalni meč u svoju korist posle izgubljenog prvog seta i time demonstrirala i mentalnu jačinu, u najvažnijim trenucima ostala je staložena i koncentrisana i demolirala je svoju rivalku u trećem setu, i eto Rolan Garos u ženskoj konkurenciji je tamo gde mu je u ovom trenutku mesto, kod najbolje igračice sveta! Bravo devojko!

nesha

pre 5 godina

Halep zasluženo.Toliko istrajnosti i želje.A Stivens je posebna priča.Šta ta jede ili pije,kada vraća sve ono,a da se pošteno ni zadiše?Delovala je kao robot.Neka neko objasni kakav je odnos teniskih autoriteta prema doping kontroli Američkih tenisera?Da li se tu primenjuju međunarodna ili Američka pravila(izuzimanje).Tako smo ovih dana saznali pravu istinu o trci na 100 m.na olimpijadi u Seulu 88 i dopingu i suspenzijama.Ali koga to interesuje,kada je istorija napisana.

xxx7

pre 5 godina

Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.
(Dakle, 09. jun 2018 17:54)

hahah JJ bolja teniserka od Ane?! mozda ne zna da servira kako ti kazes,ali imala je jedan od najboljih forhenda u zenskom tenisu,a i taj servis koji ne zna je bar za 20km jaci bio od Jeleninog,za razlu od JJ koja nema udarce nego trci do iznemoglosti, i svakako uz nju, Safina, woznacki i jos par njih, najgori br.1
Da je Ana imala mirniju glavu, mogla je bar 3-4gs da ima.

Ljubiteljka tenisa

pre 5 godina

@nesha
Apsolutno se slazem sa Vasim komentarom.
Secate li se kako je Stivens izgledala pre nekoliko godina, danas je vec deformisana od steroida, a ide ka tome da zalici na Serenu, koja je silne trombove nakon porodjaja dobila upravo kao posledicu dugogodisnjeg uzimanja steroida. Ona od 36 i njena sestra od 37 godina ne bi mogle danas da se bave ovako zahtevnim sportom na ovakvom nivou bez upotrebe teske hemije. I svi to znaju, samo mi nije jasno zasto se to i dalje tolerise.

Watcher

pre 5 godina

Treca sreca za Simonu. Nakon dva poraza u finalima od Sarapove 2014 i Ostapenko 2017 oba u 3 seta danas veliki preokret iako je Sloan igrala sjajno pokazala je sjajan karakter i vratila se u mec.
I to bi bila i glavna rec vezano za ovaj mec...

K A R A K T E R

Tokom prosle sezone njen trener Daren Kejhil je na mesec dana prekinuo saradnju sa njom ali ga je svojom promenom karaktera privolela da se vrati na svoje mesto i eto uz njene rodbinu i prijatelje nema ponosnijeg coveka od njega.
Nakon sto je vodio Hjuita i Agasija do grend slem uspeha eto sad je to ucinio i sa Halepovom.

Veliki dan za Rumuniju i velike cestitke Simoni Halep. Niko u teniskom svetu nije zasluzio ovaj trofej vise od nje :-)

Blue Moon 973

pre 5 godina

Bravo za Halep, apsolutno zasluzena pobeda i prva GS titula, kako se razletela po terenu od drugog seta Sloun nije znala sta je snaslo.

Gde ja živim

pre 5 godina

Svaka čast obema, sjajan meč. Red je bio da i Simona uzme jedan GS. Nije delovalo tako dobrih set i po, ali onda je postala agresivnija i što bi se reklo išla je po poene. Bravo komšinice.

sima

pre 5 godina

Све честитке малој радилици!! Само вера у себе и упорност побеђују.И још једном, комшиници сву срећу желимо!

MasterMind

pre 5 godina

Kažete najgori broj 1 ikada? Jel tako stručnjaci? Veliki sam fan Sloun, ali mnogo mi je drago zbog Simone. Ako je neko zaslužio, to je ona. Bila bi kosmička nepravda da nije uzela Slem. Sada će joj sve biti mnogo lakše. I tek sada očekujem da je vidim kako dominira.
P.S. Svaka čast za Stivens, kako je prišla, preskočila mrežu, zagrljaj, istinski osmjeh.. Vanserijski meč.. Ne pamtim da sam bolji gledao davno..

nekakosjeseni

pre 5 godina

Ја само да скренем пажњу, пошто се стално потенцира како нема константности у женском тенису и како нон-стоп турнире освајају лошије рангиране играчице, ево вам пример да је Халеп освојила турнир, тренутно 1. играчица света, играла ове године и финале Аустралиан Опена, прошле године финале Ролан Гароса. Дакле, слажем се да континуитет победа није изажен као у мушком тенису, али далеко од тога да га нема, притом то је сасвим логично, имајући у виду да жене сваког месеца пролазе кроз циклусе, што утиче и на психолошки и физички аспект, тако да су изненадни порази много разумнији.

Bećarac

pre 5 godina

Bravo za Simonu,
za uporan rad, istrajnost i zasluženu pobedu. Neka joj je srećan šampionski trofej!

p.s. navijao sam za ovu devojku kao da mi je rod rodjeni..

beast

pre 5 godina

Sta bi se Ana i JJ, a da ne pricam Monika, u ovakvoj konkurenciji naosvajale titula za Srbiju na najvecim turnirima...

Halep zasluzila, srecan sam zbog nje, nije teniserka kao neke danasnje koja ce ostati na jednoj GS tituli u ovakvoj smesnoj konkurenciji.

Blondie

pre 5 godina

Kolko mi je krivo sto Jelena Jankovic nine osvojila GS titulu. Zasluzila je bar 5, pogotovo kada se vidi koje su sve osvojile. Imala je sve udarce u malom prstu i klasa je za sve ove "sampionke". Jelena iz 2008. bi sada ladno bila ubedljivo prva, niko joj ne bi mogao nista. Stvarno steta, ali ona je opet I bez GS mnogo iznad ovih koje ga "imaju".

Out of mind

pre 5 godina

Jeste osvojila, zasluzeno i sve to. Ali ona nema nikakvo oruzje I agresivne udarce kada zaskripi. Samo trcanje, to jeste izvanredno ali mogla je Stivens da nastavi da pogadja a ne da gresi i onda bi Halep opet ostala bez title.

Dalibor

pre 5 godina

KONACNO! Toliko sam srecan zbog nje. Niko nije zasluzio ovaj trofej vise od nje. Verujem da ce joj ova pobeda dati jos samopouzdanja za osvajanje jos nekoliko slemova.

Srdjan

pre 5 godina

Napokon! Bas mi je drago iako mi nije omiljena teniserka. Zasluzila je ovu titulu. Stivens je dobro igrala set i po, svaka cast i njoj, prvi poraz u finalu nekog turnira za nju posle 6 titula. Jos jednom, bravo za Halep!

Симоница

pre 5 godina

Браво девојко колико ми је само драго и коначно тај трофеј на грен слему.

Mikii

pre 5 godina

Ojadila me devojka. Protiv Kerber, pa Muguruze, pa sad i protiv Stivens. Svaki put po 100 evrica singl. Ako nista, drago mi je sto je "preko mene" najzad osvojila taj grend slem. A toliko sam bio ubedjen da nece ni ovaj put. Eh, moja Stivens...

Dakle

pre 5 godina

MasterMind
A ko kaže da je najgori br1 ikada? (ne napadam samo pitam, inače se u svemu slažem sa tobom).
Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.

MasterMind

pre 5 godina

Kažete najgori broj 1 ikada? Jel tako stručnjaci? Veliki sam fan Sloun, ali mnogo mi je drago zbog Simone. Ako je neko zaslužio, to je ona. Bila bi kosmička nepravda da nije uzela Slem. Sada će joj sve biti mnogo lakše. I tek sada očekujem da je vidim kako dominira.
P.S. Svaka čast za Stivens, kako je prišla, preskočila mrežu, zagrljaj, istinski osmjeh.. Vanserijski meč.. Ne pamtim da sam bolji gledao davno..

sima

pre 5 godina

Све честитке малој радилици!! Само вера у себе и упорност побеђују.И још једном, комшиници сву срећу желимо!

Watcher

pre 5 godina

Treca sreca za Simonu. Nakon dva poraza u finalima od Sarapove 2014 i Ostapenko 2017 oba u 3 seta danas veliki preokret iako je Sloan igrala sjajno pokazala je sjajan karakter i vratila se u mec.
I to bi bila i glavna rec vezano za ovaj mec...

K A R A K T E R

Tokom prosle sezone njen trener Daren Kejhil je na mesec dana prekinuo saradnju sa njom ali ga je svojom promenom karaktera privolela da se vrati na svoje mesto i eto uz njene rodbinu i prijatelje nema ponosnijeg coveka od njega.
Nakon sto je vodio Hjuita i Agasija do grend slem uspeha eto sad je to ucinio i sa Halepovom.

Veliki dan za Rumuniju i velike cestitke Simoni Halep. Niko u teniskom svetu nije zasluzio ovaj trofej vise od nje :-)

El Grande

pre 5 godina

Kad zensko smanji grudi da bi vise pruzila (u) tenisu, to govori vise od hiljadu reci! Cestitke pravoslavnoj sestri i zelje da osvoji najmanje 12 gren slemova. Bravo Simona !!

Finali

pre 5 godina

Fantastican mec. Ne zna se koji je simpaticniji i iskreniji karakter od ove dve finalistkinje, a Simona ipak malo bolja igracica.
Cestitke Rumunima koji si istrajali i podrzavali svoju igracicu i kada je bila u padovima. Cestitke Simoni sto je insistirala da joj Australac ostane trener i sto i dalje zivi u svojoj rodnoj zemlji.
Bravo!

Srdjan

pre 5 godina

Napokon! Bas mi je drago iako mi nije omiljena teniserka. Zasluzila je ovu titulu. Stivens je dobro igrala set i po, svaka cast i njoj, prvi poraz u finalu nekog turnira za nju posle 6 titula. Jos jednom, bravo za Halep!

Dalibor

pre 5 godina

KONACNO! Toliko sam srecan zbog nje. Niko nije zasluzio ovaj trofej vise od nje. Verujem da ce joj ova pobeda dati jos samopouzdanja za osvajanje jos nekoliko slemova.

Adnan

pre 5 godina

Bilo je i vreme. Zasluženo je osvojila RG. Posle 4 GS finala konačno je uspela. Ona je najkonstantnija teniserka i zaslužuje prvo mesto

buva

pre 5 godina

Jedina teniserka koja me bas ubaci u navijacki mode ovih dana. Ne znam zasto mi je toliko simpaticna, mozda zato sto je sitna, ali nekako prgava, karakterna i nenormalno uporna. Mnogo mi je drago sto je uspela da de trgne i konacno naplati svoj neumorni trud i rad. Bravo.

Ivan

pre 5 godina

Zaslužena pobeda Simone Halep koja je osvojila svoj prvi Gren Slem. Apsolutni broj 1 ženskog tenisa danas, to je Simona Halep definitivno. Preokrenula je ovaj finalni meč u svoju korist posle izgubljenog prvog seta i time demonstrirala i mentalnu jačinu, u najvažnijim trenucima ostala je staložena i koncentrisana i demolirala je svoju rivalku u trećem setu, i eto Rolan Garos u ženskoj konkurenciji je tamo gde mu je u ovom trenutku mesto, kod najbolje igračice sveta! Bravo devojko!

Симоница

pre 5 godina

Браво девојко колико ми је само драго и коначно тај трофеј на грен слему.

nekakosjeseni

pre 5 godina

Ја само да скренем пажњу, пошто се стално потенцира како нема константности у женском тенису и како нон-стоп турнире освајају лошије рангиране играчице, ево вам пример да је Халеп освојила турнир, тренутно 1. играчица света, играла ове године и финале Аустралиан Опена, прошле године финале Ролан Гароса. Дакле, слажем се да континуитет победа није изажен као у мушком тенису, али далеко од тога да га нема, притом то је сасвим логично, имајући у виду да жене сваког месеца пролазе кроз циклусе, што утиче и на психолошки и физички аспект, тако да су изненадни порази много разумнији.

Bećarac

pre 5 godina

Bravo za Simonu,
za uporan rad, istrajnost i zasluženu pobedu. Neka joj je srećan šampionski trofej!

p.s. navijao sam za ovu devojku kao da mi je rod rodjeni..

Filip

pre 5 godina

Bravo. Ima kvaliteta za 5-10 Slemova, a ovo je trebao da joj bude 3. a ne prvi, al ce sad sve mnogo lakse ici.
U trecem setu je bila zenski Nadal, svaka cast.

Blue Moon 973

pre 5 godina

Bravo za Halep, apsolutno zasluzena pobeda i prva GS titula, kako se razletela po terenu od drugog seta Sloun nije znala sta je snaslo.

Srdjan

pre 5 godina

Za mene, "najgori broj 1" je Pliskova, za sada. Ko zna, mozda u buducnosti osvoji GS. Uostalom, sta znaci "najgori broj 1"? Svako na to mjesto dodje zasluzeno, svojim trudom i radom, nikom nista nije poklonjeno. Treba da smo ponosni sto smo u jednoj godini imali 2 teniserke na mjestu broj 1.

nesha

pre 5 godina

Halep zasluženo.Toliko istrajnosti i želje.A Stivens je posebna priča.Šta ta jede ili pije,kada vraća sve ono,a da se pošteno ni zadiše?Delovala je kao robot.Neka neko objasni kakav je odnos teniskih autoriteta prema doping kontroli Američkih tenisera?Da li se tu primenjuju međunarodna ili Američka pravila(izuzimanje).Tako smo ovih dana saznali pravu istinu o trci na 100 m.na olimpijadi u Seulu 88 i dopingu i suspenzijama.Ali koga to interesuje,kada je istorija napisana.

zelena trava

pre 5 godina

Bravo, bravo i bravo za Simonu. Imala je opet tezi put do finala kao i u Australiji, pobedila tri osvajacice GS i pokazala da kvalitet nisu samo visina i snaga. Nije slucajno prva jer kroz citavu godinu igra dobro.
Mnogo mi je drago, samo jos kad bi se Petra Kvitova konacno probudila i oslobodila svoj potencijal, bilo bi jos mnogo uzbudljivog tenisa.

fantom

pre 5 godina

Pomirite se sa tim da je JJ najgori broj 1 u istoriji tenisa. Safina ima 3 gs finala i srebro sa OI, Karolina i Halep su osvojile GS.
(Bice vam lakse kada shvatite, 9. jun 2018 20:04) # Link komentara

Baš zbog toga je Safina gora jer je imala više šansi od Jelene da uzme grend slem i nije uspela. Jelena je imala samo jednu šansu i to protiv Serene, Safina je morala uzeti makar jednu iz tri puta. U svakom slučaju Jelena je velika teniserka, biti prvi na svetu u pojedinačnoj konkurenciji pa makar i nedelju dana je neviđeni uspeh.

Gde ja živim

pre 5 godina

Svaka čast obema, sjajan meč. Red je bio da i Simona uzme jedan GS. Nije delovalo tako dobrih set i po, ali onda je postala agresivnija i što bi se reklo išla je po poene. Bravo komšinice.

Ljubiteljka tenisa

pre 5 godina

@nesha
Apsolutno se slazem sa Vasim komentarom.
Secate li se kako je Stivens izgledala pre nekoliko godina, danas je vec deformisana od steroida, a ide ka tome da zalici na Serenu, koja je silne trombove nakon porodjaja dobila upravo kao posledicu dugogodisnjeg uzimanja steroida. Ona od 36 i njena sestra od 37 godina ne bi mogle danas da se bave ovako zahtevnim sportom na ovakvom nivou bez upotrebe teske hemije. I svi to znaju, samo mi nije jasno zasto se to i dalje tolerise.

oknevermind

pre 5 godina

Gledao do rezultata 6:3 2:0 za Stephens. Reko nije valjda da ce opet izgubiti finale. Pomislih, mozda joj moje navijanje donosi nesrecu, prestao je gledati. Tek kasnije da provjerim rezultat, kad ono osvojila drugi set i 5:0 u trecem. Dobro je sto nisam nastavio gledati. :D Bravo Simona. Takodje, bravo i za Stephens.

артиљерац

pre 5 godina

По мом мишљењу ово је била победа квалитета над,да кажемо,упорношћу и вољом.
Победио је квалитет.

Anu slikaju i dalje, carice se niko viuše i ne seća

pre 5 godina

Vidim da piše da je Ana najgori br.1 i da je Džej bolja teniserka. Ana je tri puta igrala finala, Dž samo jednom, imala je najbolji forhed, ima treći servis po brzini (211 km), iza Kerber i Venus, protiv Dž vodi sa 9:3, protiv Halep sa 4:1, dok Halep ima protiv naše Jece 7:1, i Ana je po zaradi bila odmah iza Šarapove i Serene, a tenisku karijeru završila je sa 110 miliona zarade. Deset godina bila je u vrhu po zaradi, prema podacima Forbsa, ali vi o tome pojma nemate. Nije sve od tenisa, ali je i zbog tenisa. A što su je sponzori, najveći svetski brendovi (Adidas, Roleks, Joneks i drugi) plaćali i nisu pitali za cenu? Koliko pojma nemate kad pominjete Kurnjikovu i pitate da li je bila br. 1, kako da ne, bila je dve nedelje na osmom mestu i to je njen najbolji rezultat, a nikada nijedan WTA turnir nije osvojila.

Joe

pre 5 godina

@out of mind

Simona nema razorne udarce ali ima želju i intenzitet koji "nabijači" tipa Stevens nemaju. Kada taj intenzitet, duge izmjene s plasiranim udarcima koji protivnika setaju iz jednog ugla terena u drugi malo umore nabijače njihove ravnjače počinju da završavaju u mreži i outu i mec se okrece.
Isti primjer si imao juce, Nadal vs Delpo.

Jova

pre 5 godina

Bravo, tako mi je drago. Počela sam gledati kod 2:0 u drugom setu ( ova mi subota proleće, ne gledam na sat u poslednje vrijeme ) i baš kad sam pomislila da Halepova opet nastavlja po starom ona me demantira. Konačno je naučila nešto iz onih silnih, bitnih poraza i odlučila ovo ne dati. Mogu li se malo pohvaliti i reći da ju je moje navijanje “probudilo”?

Čestitke i srećno u nastavku karijere.

Pozdrav svima

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Nisam gledao meč ! Al' sve čestitke Simoni bio jednom red da uzme GS. Rumuni mogu sad da se ponose njom kao što je bilo sa Nastaseom u muškom tako je sad u ženskom singlu. Imaju gren slem šampione i šampionku u ovom sportu.

beast

pre 5 godina

Sta bi se Ana i JJ, a da ne pricam Monika, u ovakvoj konkurenciji naosvajale titula za Srbiju na najvecim turnirima...

Halep zasluzila, srecan sam zbog nje, nije teniserka kao neke danasnje koja ce ostati na jednoj GS tituli u ovakvoj smesnoj konkurenciji.

Blondie

pre 5 godina

Jelena nikako nije najogri br1 ikada. Jeste da nema GS, ali po ostalim rezultatima itekako je bolja od mnogih koje su bile prve a tek po tome sta je mogla da ne pricam. Jelena je sjajna teniserka i osoba.I nije tacno da je bila prva samo nedelju dana. Nema GS ni Pliskova, ona i Muguruza su mozda bile po nedelju dana prve, Jelena nikako.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.
(Dakle, 9. jun 2018 17:54)

На тај списак можеш да додаш и Ану Курњикову, једну од највећих тениских превара у последњих 20 година.

xxx7

pre 5 godina

Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.
(Dakle, 09. jun 2018 17:54)

hahah JJ bolja teniserka od Ane?! mozda ne zna da servira kako ti kazes,ali imala je jedan od najboljih forhenda u zenskom tenisu,a i taj servis koji ne zna je bar za 20km jaci bio od Jeleninog,za razlu od JJ koja nema udarce nego trci do iznemoglosti, i svakako uz nju, Safina, woznacki i jos par njih, najgori br.1
Da je Ana imala mirniju glavu, mogla je bar 3-4gs da ima.

Blondie

pre 5 godina

Kolko mi je krivo sto Jelena Jankovic nine osvojila GS titulu. Zasluzila je bar 5, pogotovo kada se vidi koje su sve osvojile. Imala je sve udarce u malom prstu i klasa je za sve ove "sampionke". Jelena iz 2008. bi sada ladno bila ubedljivo prva, niko joj ne bi mogao nista. Stvarno steta, ali ona je opet I bez GS mnogo iznad ovih koje ga "imaju".

Dakle

pre 5 godina

MasterMind
A ko kaže da je najgori br1 ikada? (ne napadam samo pitam, inače se u svemu slažem sa tobom).
Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.

Igor

pre 5 godina

Svega sam se ovde načitao.Čovek napiše kako je Ana zaradila od turnira 110 miliona,žešća glupost.Zaradila je oko 15,5 miliona.Jelena oko 19 m.Sve je ovo lako proveriti.Obe imaju po 15 WTA titula.

Dakle

pre 5 godina

xxx7
Pa nije sve u jačini, ako ti pogodiš tu bombu na jedvite jade iz šesaestog pokušaja a pri tom ne znaš ni da baciš lopticu, dzabe ti brzina od 200km na h. Ako je Ana imala forhend, JJ je imala bekhend..za ostale se slažem. A to za glavu, eh, šta bi bilo kad bi bilo, da je JJ imala malo sreće i td. Glava je u tenisu jedna od bitnijih, ako ne i najbitnija stavka, pošto je Ana tu bila najslabija, o čemu onda pričamo.
@Marvin txe Martian
Ooo da...za Kurnjikovu (na koju sam totalno zaboravio, eto koliko je bitna), ali mislim da nju niko više i ne svrstava u bilo koju priču oko tenisa, pa čak ni u konkurenciji za najgoru, bila je više manekenka...podseti me, je l ona uopšte bila br1? Mislim da nije ali me mrzi da proverim.

realno

pre 5 godina

Kakvi smo ljudi. Pitajte obicne ljude kakva je JJ. Konobare koji je usluzuju u Skadarliji, muziku koja joj svira, frizera. JJ je za ove umisljene covek i po. Drug i lavcina. A to je bitnije od bilo kog prvog mesta. A bila je sjajan sportista.

fantom

pre 5 godina

Samo da kazem da je Simona poreklom Makedonka
(Giorgio, 10. jun 2018 01:20)

Porodica je poreklom Cincarska, Simona je to više puta rekla.

Bice vam lakse kada shvatite

pre 5 godina

@Blondi

Pomirite se sa tim da je JJ najgori broj 1 u istoriji tenisa. Safina ima 3 gs finala i srebro sa OI, Karolina i Halep su osvojile GS.

evo gledajte

pre 5 godina

Prognoziram još slemova zato što je razbila prihičku barijeru koja joj je visila nad glavom zadnjih par godina. Sada može da igra opuštenije u velikim mečevima- sa više raznovrsnosti, da pokaže talenat. Tako je bilo sa Noletom- kada je stigao prvi GS počeo je da dograđuje igru, da se apgrejduje i radi na detaljima (voleji, itd) i to je itekako donelo plodove.

Dakle

pre 5 godina

@anu slikaju i dalje.....
Ja i rekoh da Kurnjikova nije ni bila broj 1, ali onako iz glave, lako je kad bacis pogled i proveris (kao ti, eto i ja vidim da je bila 8. krajnji domet, bez ijedne titule), vidi, i Kurnjivovu i dalje slikaju, i ona je zaradila brdo para, to sto se slikaju ne znaci da su dobre teniserke...uostalom za nasu Anu nisam ni rekao da je losa teniserka, ali da je medju losijima broj 1 da...Kazes imala je forhend, pa nije tenis samo jedan udarac, eto i Gaske ima jedan od najboljih jednorucnih bekhenda pa nista.

Mikii

pre 5 godina

Ojadila me devojka. Protiv Kerber, pa Muguruze, pa sad i protiv Stivens. Svaki put po 100 evrica singl. Ako nista, drago mi je sto je "preko mene" najzad osvojila taj grend slem. A toliko sam bio ubedjen da nece ni ovaj put. Eh, moja Stivens...

Гиле

pre 5 godina

Перо мени се чини да си ти једини овде вредан подсмеха. Буди ти 101 у нечему у свету.

Out of mind

pre 5 godina

Jeste osvojila, zasluzeno i sve to. Ali ona nema nikakvo oruzje I agresivne udarce kada zaskripi. Samo trcanje, to jeste izvanredno ali mogla je Stivens da nastavi da pogadja a ne da gresi i onda bi Halep opet ostala bez title.

fantom

pre 5 godina

Ojadila me devojka. Protiv Kerber, pa Muguruze, pa sad i protiv Stivens. Svaki put po 100 evrica singl. Ako nista, drago mi je sto je "preko mene" najzad osvojila taj grend slem. A toliko sam bio ubedjen da nece ni ovaj put. Eh, moja Stivens...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 9. jun 2018 17:33)

Halep će osvajati još grend slemova, ima kvalitet, da ne govorimo koliko je uporna i borbena, može još par godina da igra na visokom nivou.

Out of mind

pre 5 godina

@Joe
Da, jeste sve to. Ali ja sam ipak za malo drugaciji still igre. Ovakvom igrom je izgubila prethodna finala bas kao i Helena, Vozniacki. Jeste sada dobila ali je mnogo vise izgubila. Naravno svaka cast tesko je i stici do finala. Istina je verovatno negde na sredini kao i uvek.

Pera

pre 5 godina

Opasni smo mi: imali smo tri zenska prva mesta, Monika je OK, mogla je bolje, ali nije iz opravdanih razloga, a ove druge dve, pogotovu JJ, od njih nas je malo sramota... Sve ispod nivoa Noleta i Selesove vredno je jedinpo podsmeha, sprdnje.

Krle

pre 5 godina

Kakvi smo ljudi. Pitajte obicne ljude kakva je JJ. Konobare koji je usluzuju u Skadarliji, muziku koja joj svira, frizera. JJ je za ove umisljene covek i po. Drug i lavcina. A to je bitnije od bilo kog prvog mesta. A bila je sjajan sportista.
(realno, 10. jun 2018 09:17)

JJ je uvek imala ove dušebrižnike koji su širili njenu propagandu da je navodno dobra, pa da je kao lepa, pa sexi. A nista od svega toga!

Pera

pre 5 godina

Перо мени се чини да си ти једини овде вредан подсмеха. Буди ти 101 у нечему у свету.
@Гиле
Moj komentar je bio ironican odgovor na druge komentare,koji umesto da se ponose fantasticnim uspehom koji smo postigli u tenisu raspravljaju u stilu "jeste, bile su broj 1, ali najgori u istoriji."
Zao mi je ako ironija nije bila ocigledna.

Mikii

pre 5 godina

Ojadila me devojka. Protiv Kerber, pa Muguruze, pa sad i protiv Stivens. Svaki put po 100 evrica singl. Ako nista, drago mi je sto je "preko mene" najzad osvojila taj grend slem. A toliko sam bio ubedjen da nece ni ovaj put. Eh, moja Stivens...

Out of mind

pre 5 godina

Jeste osvojila, zasluzeno i sve to. Ali ona nema nikakvo oruzje I agresivne udarce kada zaskripi. Samo trcanje, to jeste izvanredno ali mogla je Stivens da nastavi da pogadja a ne da gresi i onda bi Halep opet ostala bez title.

Blondie

pre 5 godina

Kolko mi je krivo sto Jelena Jankovic nine osvojila GS titulu. Zasluzila je bar 5, pogotovo kada se vidi koje su sve osvojile. Imala je sve udarce u malom prstu i klasa je za sve ove "sampionke". Jelena iz 2008. bi sada ladno bila ubedljivo prva, niko joj ne bi mogao nista. Stvarno steta, ali ona je opet I bez GS mnogo iznad ovih koje ga "imaju".

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.
(Dakle, 9. jun 2018 17:54)

На тај списак можеш да додаш и Ану Курњикову, једну од највећих тениских превара у последњих 20 година.

Bice vam lakse kada shvatite

pre 5 godina

@Blondi

Pomirite se sa tim da je JJ najgori broj 1 u istoriji tenisa. Safina ima 3 gs finala i srebro sa OI, Karolina i Halep su osvojile GS.

Dakle

pre 5 godina

MasterMind
A ko kaže da je najgori br1 ikada? (ne napadam samo pitam, inače se u svemu slažem sa tobom).
Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.

xxx7

pre 5 godina

Ja mislim da je najgori br1 Ana Ivanović, devojka koja ne zna ni da servira...ni JJ nije ništa bolja, mada smatram da je bolja teniserka od Ane, samo nije imala sreće...ali ok naše su pa ajd.
(Dakle, 09. jun 2018 17:54)

hahah JJ bolja teniserka od Ane?! mozda ne zna da servira kako ti kazes,ali imala je jedan od najboljih forhenda u zenskom tenisu,a i taj servis koji ne zna je bar za 20km jaci bio od Jeleninog,za razlu od JJ koja nema udarce nego trci do iznemoglosti, i svakako uz nju, Safina, woznacki i jos par njih, najgori br.1
Da je Ana imala mirniju glavu, mogla je bar 3-4gs da ima.

Pera

pre 5 godina

Opasni smo mi: imali smo tri zenska prva mesta, Monika je OK, mogla je bolje, ali nije iz opravdanih razloga, a ove druge dve, pogotovu JJ, od njih nas je malo sramota... Sve ispod nivoa Noleta i Selesove vredno je jedinpo podsmeha, sprdnje.

Ljubiteljka tenisa

pre 5 godina

@nesha
Apsolutno se slazem sa Vasim komentarom.
Secate li se kako je Stivens izgledala pre nekoliko godina, danas je vec deformisana od steroida, a ide ka tome da zalici na Serenu, koja je silne trombove nakon porodjaja dobila upravo kao posledicu dugogodisnjeg uzimanja steroida. Ona od 36 i njena sestra od 37 godina ne bi mogle danas da se bave ovako zahtevnim sportom na ovakvom nivou bez upotrebe teske hemije. I svi to znaju, samo mi nije jasno zasto se to i dalje tolerise.

Anu slikaju i dalje, carice se niko viuše i ne seća

pre 5 godina

Vidim da piše da je Ana najgori br.1 i da je Džej bolja teniserka. Ana je tri puta igrala finala, Dž samo jednom, imala je najbolji forhed, ima treći servis po brzini (211 km), iza Kerber i Venus, protiv Dž vodi sa 9:3, protiv Halep sa 4:1, dok Halep ima protiv naše Jece 7:1, i Ana je po zaradi bila odmah iza Šarapove i Serene, a tenisku karijeru završila je sa 110 miliona zarade. Deset godina bila je u vrhu po zaradi, prema podacima Forbsa, ali vi o tome pojma nemate. Nije sve od tenisa, ali je i zbog tenisa. A što su je sponzori, najveći svetski brendovi (Adidas, Roleks, Joneks i drugi) plaćali i nisu pitali za cenu? Koliko pojma nemate kad pominjete Kurnjikovu i pitate da li je bila br. 1, kako da ne, bila je dve nedelje na osmom mestu i to je njen najbolji rezultat, a nikada nijedan WTA turnir nije osvojila.

beast

pre 5 godina

Sta bi se Ana i JJ, a da ne pricam Monika, u ovakvoj konkurenciji naosvajale titula za Srbiju na najvecim turnirima...

Halep zasluzila, srecan sam zbog nje, nije teniserka kao neke danasnje koja ce ostati na jednoj GS tituli u ovakvoj smesnoj konkurenciji.

nesha

pre 5 godina

Halep zasluženo.Toliko istrajnosti i želje.A Stivens je posebna priča.Šta ta jede ili pije,kada vraća sve ono,a da se pošteno ni zadiše?Delovala je kao robot.Neka neko objasni kakav je odnos teniskih autoriteta prema doping kontroli Američkih tenisera?Da li se tu primenjuju međunarodna ili Američka pravila(izuzimanje).Tako smo ovih dana saznali pravu istinu o trci na 100 m.na olimpijadi u Seulu 88 i dopingu i suspenzijama.Ali koga to interesuje,kada je istorija napisana.

El Grande

pre 5 godina

Kad zensko smanji grudi da bi vise pruzila (u) tenisu, to govori vise od hiljadu reci! Cestitke pravoslavnoj sestri i zelje da osvoji najmanje 12 gren slemova. Bravo Simona !!

Blondie

pre 5 godina

Jelena nikako nije najogri br1 ikada. Jeste da nema GS, ali po ostalim rezultatima itekako je bolja od mnogih koje su bile prve a tek po tome sta je mogla da ne pricam. Jelena je sjajna teniserka i osoba.I nije tacno da je bila prva samo nedelju dana. Nema GS ni Pliskova, ona i Muguruza su mozda bile po nedelju dana prve, Jelena nikako.

Out of mind

pre 5 godina

@Joe
Da, jeste sve to. Ali ja sam ipak za malo drugaciji still igre. Ovakvom igrom je izgubila prethodna finala bas kao i Helena, Vozniacki. Jeste sada dobila ali je mnogo vise izgubila. Naravno svaka cast tesko je i stici do finala. Istina je verovatno negde na sredini kao i uvek.

fantom

pre 5 godina

Pomirite se sa tim da je JJ najgori broj 1 u istoriji tenisa. Safina ima 3 gs finala i srebro sa OI, Karolina i Halep su osvojile GS.
(Bice vam lakse kada shvatite, 9. jun 2018 20:04) # Link komentara

Baš zbog toga je Safina gora jer je imala više šansi od Jelene da uzme grend slem i nije uspela. Jelena je imala samo jednu šansu i to protiv Serene, Safina je morala uzeti makar jednu iz tri puta. U svakom slučaju Jelena je velika teniserka, biti prvi na svetu u pojedinačnoj konkurenciji pa makar i nedelju dana je neviđeni uspeh.

MasterMind

pre 5 godina

Kažete najgori broj 1 ikada? Jel tako stručnjaci? Veliki sam fan Sloun, ali mnogo mi je drago zbog Simone. Ako je neko zaslužio, to je ona. Bila bi kosmička nepravda da nije uzela Slem. Sada će joj sve biti mnogo lakše. I tek sada očekujem da je vidim kako dominira.
P.S. Svaka čast za Stivens, kako je prišla, preskočila mrežu, zagrljaj, istinski osmjeh.. Vanserijski meč.. Ne pamtim da sam bolji gledao davno..

Finali

pre 5 godina

Fantastican mec. Ne zna se koji je simpaticniji i iskreniji karakter od ove dve finalistkinje, a Simona ipak malo bolja igracica.
Cestitke Rumunima koji si istrajali i podrzavali svoju igracicu i kada je bila u padovima. Cestitke Simoni sto je insistirala da joj Australac ostane trener i sto i dalje zivi u svojoj rodnoj zemlji.
Bravo!

Krle

pre 5 godina

Kakvi smo ljudi. Pitajte obicne ljude kakva je JJ. Konobare koji je usluzuju u Skadarliji, muziku koja joj svira, frizera. JJ je za ove umisljene covek i po. Drug i lavcina. A to je bitnije od bilo kog prvog mesta. A bila je sjajan sportista.
(realno, 10. jun 2018 09:17)

JJ je uvek imala ove dušebrižnike koji su širili njenu propagandu da je navodno dobra, pa da je kao lepa, pa sexi. A nista od svega toga!

Dakle

pre 5 godina

xxx7
Pa nije sve u jačini, ako ti pogodiš tu bombu na jedvite jade iz šesaestog pokušaja a pri tom ne znaš ni da baciš lopticu, dzabe ti brzina od 200km na h. Ako je Ana imala forhend, JJ je imala bekhend..za ostale se slažem. A to za glavu, eh, šta bi bilo kad bi bilo, da je JJ imala malo sreće i td. Glava je u tenisu jedna od bitnijih, ako ne i najbitnija stavka, pošto je Ana tu bila najslabija, o čemu onda pričamo.
@Marvin txe Martian
Ooo da...za Kurnjikovu (na koju sam totalno zaboravio, eto koliko je bitna), ali mislim da nju niko više i ne svrstava u bilo koju priču oko tenisa, pa čak ni u konkurenciji za najgoru, bila je više manekenka...podseti me, je l ona uopšte bila br1? Mislim da nije ali me mrzi da proverim.

артиљерац

pre 5 godina

По мом мишљењу ово је била победа квалитета над,да кажемо,упорношћу и вољом.
Победио је квалитет.

Dakle

pre 5 godina

@anu slikaju i dalje.....
Ja i rekoh da Kurnjikova nije ni bila broj 1, ali onako iz glave, lako je kad bacis pogled i proveris (kao ti, eto i ja vidim da je bila 8. krajnji domet, bez ijedne titule), vidi, i Kurnjivovu i dalje slikaju, i ona je zaradila brdo para, to sto se slikaju ne znaci da su dobre teniserke...uostalom za nasu Anu nisam ni rekao da je losa teniserka, ali da je medju losijima broj 1 da...Kazes imala je forhend, pa nije tenis samo jedan udarac, eto i Gaske ima jedan od najboljih jednorucnih bekhenda pa nista.

Watcher

pre 5 godina

Treca sreca za Simonu. Nakon dva poraza u finalima od Sarapove 2014 i Ostapenko 2017 oba u 3 seta danas veliki preokret iako je Sloan igrala sjajno pokazala je sjajan karakter i vratila se u mec.
I to bi bila i glavna rec vezano za ovaj mec...

K A R A K T E R

Tokom prosle sezone njen trener Daren Kejhil je na mesec dana prekinuo saradnju sa njom ali ga je svojom promenom karaktera privolela da se vrati na svoje mesto i eto uz njene rodbinu i prijatelje nema ponosnijeg coveka od njega.
Nakon sto je vodio Hjuita i Agasija do grend slem uspeha eto sad je to ucinio i sa Halepovom.

Veliki dan za Rumuniju i velike cestitke Simoni Halep. Niko u teniskom svetu nije zasluzio ovaj trofej vise od nje :-)

Srdjan

pre 5 godina

Za mene, "najgori broj 1" je Pliskova, za sada. Ko zna, mozda u buducnosti osvoji GS. Uostalom, sta znaci "najgori broj 1"? Svako na to mjesto dodje zasluzeno, svojim trudom i radom, nikom nista nije poklonjeno. Treba da smo ponosni sto smo u jednoj godini imali 2 teniserke na mjestu broj 1.

oknevermind

pre 5 godina

Gledao do rezultata 6:3 2:0 za Stephens. Reko nije valjda da ce opet izgubiti finale. Pomislih, mozda joj moje navijanje donosi nesrecu, prestao je gledati. Tek kasnije da provjerim rezultat, kad ono osvojila drugi set i 5:0 u trecem. Dobro je sto nisam nastavio gledati. :D Bravo Simona. Takodje, bravo i za Stephens.

buva

pre 5 godina

Jedina teniserka koja me bas ubaci u navijacki mode ovih dana. Ne znam zasto mi je toliko simpaticna, mozda zato sto je sitna, ali nekako prgava, karakterna i nenormalno uporna. Mnogo mi je drago sto je uspela da de trgne i konacno naplati svoj neumorni trud i rad. Bravo.

sima

pre 5 godina

Све честитке малој радилици!! Само вера у себе и упорност побеђују.И још једном, комшиници сву срећу желимо!

Ivan

pre 5 godina

Zaslužena pobeda Simone Halep koja je osvojila svoj prvi Gren Slem. Apsolutni broj 1 ženskog tenisa danas, to je Simona Halep definitivno. Preokrenula je ovaj finalni meč u svoju korist posle izgubljenog prvog seta i time demonstrirala i mentalnu jačinu, u najvažnijim trenucima ostala je staložena i koncentrisana i demolirala je svoju rivalku u trećem setu, i eto Rolan Garos u ženskoj konkurenciji je tamo gde mu je u ovom trenutku mesto, kod najbolje igračice sveta! Bravo devojko!

Jova

pre 5 godina

Bravo, tako mi je drago. Počela sam gledati kod 2:0 u drugom setu ( ova mi subota proleće, ne gledam na sat u poslednje vrijeme ) i baš kad sam pomislila da Halepova opet nastavlja po starom ona me demantira. Konačno je naučila nešto iz onih silnih, bitnih poraza i odlučila ovo ne dati. Mogu li se malo pohvaliti i reći da ju je moje navijanje “probudilo”?

Čestitke i srećno u nastavku karijere.

Pozdrav svima

realno

pre 5 godina

Kakvi smo ljudi. Pitajte obicne ljude kakva je JJ. Konobare koji je usluzuju u Skadarliji, muziku koja joj svira, frizera. JJ je za ove umisljene covek i po. Drug i lavcina. A to je bitnije od bilo kog prvog mesta. A bila je sjajan sportista.

Симоница

pre 5 godina

Браво девојко колико ми је само драго и коначно тај трофеј на грен слему.

Dalibor

pre 5 godina

KONACNO! Toliko sam srecan zbog nje. Niko nije zasluzio ovaj trofej vise od nje. Verujem da ce joj ova pobeda dati jos samopouzdanja za osvajanje jos nekoliko slemova.

Gde ja živim

pre 5 godina

Svaka čast obema, sjajan meč. Red je bio da i Simona uzme jedan GS. Nije delovalo tako dobrih set i po, ali onda je postala agresivnija i što bi se reklo išla je po poene. Bravo komšinice.

Bećarac

pre 5 godina

Bravo za Simonu,
za uporan rad, istrajnost i zasluženu pobedu. Neka joj je srećan šampionski trofej!

p.s. navijao sam za ovu devojku kao da mi je rod rodjeni..

Adnan

pre 5 godina

Bilo je i vreme. Zasluženo je osvojila RG. Posle 4 GS finala konačno je uspela. Ona je najkonstantnija teniserka i zaslužuje prvo mesto

Srdjan

pre 5 godina

Napokon! Bas mi je drago iako mi nije omiljena teniserka. Zasluzila je ovu titulu. Stivens je dobro igrala set i po, svaka cast i njoj, prvi poraz u finalu nekog turnira za nju posle 6 titula. Jos jednom, bravo za Halep!

nekakosjeseni

pre 5 godina

Ја само да скренем пажњу, пошто се стално потенцира како нема константности у женском тенису и како нон-стоп турнире освајају лошије рангиране играчице, ево вам пример да је Халеп освојила турнир, тренутно 1. играчица света, играла ове године и финале Аустралиан Опена, прошле године финале Ролан Гароса. Дакле, слажем се да континуитет победа није изажен као у мушком тенису, али далеко од тога да га нема, притом то је сасвим логично, имајући у виду да жене сваког месеца пролазе кроз циклусе, што утиче и на психолошки и физички аспект, тако да су изненадни порази много разумнији.

Filip

pre 5 godina

Bravo. Ima kvaliteta za 5-10 Slemova, a ovo je trebao da joj bude 3. a ne prvi, al ce sad sve mnogo lakse ici.
U trecem setu je bila zenski Nadal, svaka cast.

Joe

pre 5 godina

@out of mind

Simona nema razorne udarce ali ima želju i intenzitet koji "nabijači" tipa Stevens nemaju. Kada taj intenzitet, duge izmjene s plasiranim udarcima koji protivnika setaju iz jednog ugla terena u drugi malo umore nabijače njihove ravnjače počinju da završavaju u mreži i outu i mec se okrece.
Isti primjer si imao juce, Nadal vs Delpo.

Blue Moon 973

pre 5 godina

Bravo za Halep, apsolutno zasluzena pobeda i prva GS titula, kako se razletela po terenu od drugog seta Sloun nije znala sta je snaslo.

zelena trava

pre 5 godina

Bravo, bravo i bravo za Simonu. Imala je opet tezi put do finala kao i u Australiji, pobedila tri osvajacice GS i pokazala da kvalitet nisu samo visina i snaga. Nije slucajno prva jer kroz citavu godinu igra dobro.
Mnogo mi je drago, samo jos kad bi se Petra Kvitova konacno probudila i oslobodila svoj potencijal, bilo bi jos mnogo uzbudljivog tenisa.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Nisam gledao meč ! Al' sve čestitke Simoni bio jednom red da uzme GS. Rumuni mogu sad da se ponose njom kao što je bilo sa Nastaseom u muškom tako je sad u ženskom singlu. Imaju gren slem šampione i šampionku u ovom sportu.

Гиле

pre 5 godina

Перо мени се чини да си ти једини овде вредан подсмеха. Буди ти 101 у нечему у свету.

fantom

pre 5 godina

Samo da kazem da je Simona poreklom Makedonka
(Giorgio, 10. jun 2018 01:20)

Porodica je poreklom Cincarska, Simona je to više puta rekla.

Igor

pre 5 godina

Svega sam se ovde načitao.Čovek napiše kako je Ana zaradila od turnira 110 miliona,žešća glupost.Zaradila je oko 15,5 miliona.Jelena oko 19 m.Sve je ovo lako proveriti.Obe imaju po 15 WTA titula.

evo gledajte

pre 5 godina

Prognoziram još slemova zato što je razbila prihičku barijeru koja joj je visila nad glavom zadnjih par godina. Sada može da igra opuštenije u velikim mečevima- sa više raznovrsnosti, da pokaže talenat. Tako je bilo sa Noletom- kada je stigao prvi GS počeo je da dograđuje igru, da se apgrejduje i radi na detaljima (voleji, itd) i to je itekako donelo plodove.

fantom

pre 5 godina

Ojadila me devojka. Protiv Kerber, pa Muguruze, pa sad i protiv Stivens. Svaki put po 100 evrica singl. Ako nista, drago mi je sto je "preko mene" najzad osvojila taj grend slem. A toliko sam bio ubedjen da nece ni ovaj put. Eh, moja Stivens...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 9. jun 2018 17:33)

Halep će osvajati još grend slemova, ima kvalitet, da ne govorimo koliko je uporna i borbena, može još par godina da igra na visokom nivou.

Pera

pre 5 godina

Перо мени се чини да си ти једини овде вредан подсмеха. Буди ти 101 у нечему у свету.
@Гиле
Moj komentar je bio ironican odgovor na druge komentare,koji umesto da se ponose fantasticnim uspehom koji smo postigli u tenisu raspravljaju u stilu "jeste, bile su broj 1, ali najgori u istoriji."
Zao mi je ako ironija nije bila ocigledna.