Sreda, 06.06.2018.

16:07

Pucao u noge bračnom paru i ne ide u pritvor

Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor fudbalskom menadžeru iz Beograda Zoranu Grujiću (49).

Izvor: Tanjug

Pucao u noge braènom paru i ne ide u pritvor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 5 godina

@(Kraba, 6. jun 2018 19:55)

A po čemu su to oni obesni? Jesu ranjeni uradili išta loše, sem moguće propuštene šanse da dobro vaspitaju svoje dete? Da se neadekvatno roditeljstvo kažnjava pucnjima u noge, dve trećine Srbije bi bilo ćopavo.

Zvezdana Vuletić

pre 5 godina

Нисам сигурна да је ико зна шта би урадио у тој ситуацији, па нам је врло лако да паметујемо. Ако је све истина, онако како пишу медији (сви пишу различито), онда је у реду одлзка суда да не иде у притвор. Деца су нам све у животу, и свако ко покуша да их повреди, заслужује санкције. У овом случају, човек није имао намеру да их убије, јер није убица, а знамо шта је афекат, смањена свест о реалности. Али трајне психо- последице остаће детету трјно. Поздрав,

Komša

pre 5 godina

@Milica
Da,činjenica je da je ranjeni peičao sa policijom kad je ranjen jer si to pročitala u novinama ali nije tačno da je mali zlostavljan i povređen (dva pregleda,jedan sa rositeljima a drugi po nalogu tužilaštva/policije) jer to piše u novinama.
U pravu ste sa je teebalo da pidnese peijavu ali eto- nije.I roditelji dečaka koji je to uradio su mogli da ga vaspitno ne zapostave - ali nisu.
Pucač i ramjwni su ovde nebitni - žrtve su deca.
Zlistavljano dete je žrtva starijeg deteta a dečak nasilnik žrtva nesavesnog roditeljstva.
CSR bi morao odmah po ovom događaju da izmesti dete iz primarne i zbrine ga u starateljsku porodicu - da sprovedw neodložnu meru na koju po zakonu ima pravo.
1. Prijava za zanemarivanje protiv roditelja nasilnika.
2. Mere korektivnog nadzora nad porodicom nasilnika.
3. Po izmeštanju upuriti čitavu porodicu kod sudskog veštaka neuropsihijatra - veštačiti dete ali i kapacitet roditelja za vršenje roditeljskig prava.
3. U slučaju da to ne da rezultt peivremno izmeštanje pokrenuti pistupak za lišenje roditeljskog prava nad detetom koje je izvršilo ovo teško krivično delo.Mali ima tek 12 godina i za njega ima šanse ukoliko bude odrastao u sredini koja neće zataškavati njegove postupke i prećutno ga podržavati.
4. Krivični postupak protiv ovog što je ranio roditelje nasilnika.
5. Psihološka pomoć nastradalim detetu i porodici (uključujući oca koji je pucao).
Tako reaguje država.
Kada je ima.

Milica

pre 5 godina

Meni cela ova prica zestoko smrdi. Nigde tri dana nije pominjano zlostavljanje. Pa onda, prvo je bilo "samo" fizicki, a posle i seksualno. prica se "nadogradjuje" iz sata u sat. Kao onaj sto je prebio biciklistu. Prvo mu vredjao devojku, a onda hteo da je siluje cica od 73 godine. Tako i ovde.
Kao zlostavljao mu dete, pa on ima pravo da mu upuca rodtielje". Pa sad satro nije NJEGOV pistolj nego ga zatekao u kuci upucanih??? Pa sta ce jos da izmisli da opravda svoj postupak. Da razmotrimo SAMO cinjenice:
Prvo: Ovo o zlostavljanju nije dokazano, mogao je mladji ("osteceni") klinac sve da izmisli.
Drugo: Da je stvarno zlostavljan, podnesi tuzbu. Setite se kako je podneta tuzba protiv onog glumca, koji je NAVODNO zlostavljao decaka.
Trece: Ciji je pistolj?
Cetvrto: On upucava majku dok je njen muz na telefonu SA POLICIJOM????
Peto: Za pokusaj ubistva se ide na dugogodisnju robiju, a ovaj nije ni u pritvoru.
Ostalo: nastavite sami niz ...

Zemun de Luxe

pre 5 godina

(Brka, 7. jun 2018 07:31)

Bravo za komentar!

Tačno to je naša tragedija i uzrok svih naši problema! Polupismeni moroni pročitaju u nekom smeću od tzv."novina" negde nešto što je neka novinarska poltrončina napisala po komandi i to je za njih Sveto Pismo!

Toliko su navikli da ih filuju svakojakim kretenlucima da niko od njih ni pokušava da se zapita da li je uopšte verodostojno i izvodljivo da 11-godišnje dete "seksualno napastvuje" 6-godišnje?!! Da ga maltretira i tuče, to svakako, nažalost, jer smo svi prsli, čak i deca! Ali seks?!!! Eeeeej, 11 godina?!!

Što je najgore, odmah uključuju svoje iščašeno i bolesno osećanje "prava" i "pravde" i komenatrišu sa "i ja bih tako i još gore da je moje dete"! Razumem da u ovoj raspaloj "državi" s tužnom lakrdijom od pravosuđa ljudi imaju vrlo opravdan osećaj da su pravno potpuno nezaštićeni i da u slučaju spora ne mogu očekivati nikakvo zadovoljenje, ali to uopšte nije razlog da svako počne da sprovodi svoju pištolj-pravdu, pa ko brže potegne!

Onda bi se svaka komšijska svađa (da o kačenjima u saobraćaju ni ne govorimo!) završavala s bar jednim mrtvim, s vrlo izglednim nastavkom serije zbog osvete!

A ovaj časni "fudbalski menaĐer" je pucao ne zbog pravde, nego zato što zna da neće biti kažnjen. Da je stvarno čovek, posle onoga što je uradio ne bi se krio kao svaki pacov koji beži od kazne, nego bi mirno sam otišao u policiju i rekao "ja sam presudio i spreman sam da snosim posledice, koje god bile!"

Brka

pre 5 godina

"Mediji su preneli da je Grujićevo dete tada bilo seksualno napastvovano."
Pitam se koji roditelj ne bi ovako reagovao?

Ovaj komentar je dobio najviše vaših glasova, +1038 i predstavlja paradigmu propale Srbije 21. veka u kojoj 70% žitelja "veruje", samo im napiši ŠTA u nekim novinama. I na oružje ćeš ih lako dići, samo napiši. I daće novac za preporod, samo napiši. I Srbija nije u ratu i pobedila je NATO pakt, samo napiši. I Đinđić je bio kriminalac, a "vojvoda" Šešelj je "junak" kao i Legija, samo napiši. To što je nekom iz prečistog sveta našeg futbala ponovo puko film, te je dohvatio kuburu i onako obazrivo, rekli bi humano, opleo po nogama nekim tamo roditeljima- razumemo, jer smo PROČITALI u novinama i lepo sve piše, pa ko ne bi uzeo i opleo po nogama odgovorne. Eto, i sudija, prepun straha od manitog futbalskog menadžera iz prečistog sveta futbala, smatra da je to OK, te nema pritvora. Mi smo to što smo. Loši i ne možemo biti bolji. To, a ne novac, je razlog zašto iz ovog kriminalnog pakla treba otići zauvek.

dijaspora

pre 5 godina

Citam da ima osoba koje bi ladno ubile roditelje. Ili treniraju strogocu, ili imaju psihicke probleme. Ako zaista misle ono sto su napisali trebalo bi ih smestiti na psihijatriju. S druge strane roditelji starijeg decaka jesu za svaku osudu. Ocigledno je da nisu posvetili dovoljno paznje decaku. Treba ispitati da li su sposobni da uzgajaju dete. Ovaj sto je pucao treba da uzima nesto za smirenje. Razumem sta je afekt, ali to je odavno karakterna osobina balkanaca. Malo samokontrole bi bilo pozeljno, ako je moguce. Pravosudje u Srbiji gotovo da i ne postoji. Presude su cesto komicne i izuzetno stetne. Zakljucak je da u ovoj prici nema nevinih, osim malisana koji je napadnut. Ovo sve objasnjava nastanak imena Srbistan. Ako se situacija ne promeni brzo i iz korena, ubrzano kolektivno propadanje sledi. Kad procitam clanke ovakvog sadrzaja, i komentare, momentalno prestanem da zalim sto sam otisao iz Srbije. Zapad je truo, ali je bar civilizovaniji od balkanskih vuko*ebina.

mio

pre 5 godina

@(?!?, 06. jun 2018 20:25)

Ako sam dobro razumeo tvoj komentar, koji se odnosi na ovaj slucaj. Ti bi zbog postupka dvanaestogodisnjaka presudio po kratkom njegovim roditeljima?!? Ako je to, onda svakati cast a i svima sto su ti dali pluseve.

Nikola

pre 5 godina

Ako ce upucani roditelji decaka napasnika dovesti svoje dete u red, i od njega napraviti coveka a ne nekog monstruma, onda je neka drustvena pravda zadovoljena uz nadu da malo dete, koje je napastvovano, nece imati traume u zivotu.
Svi vi ovde piseto o pravu, zakonima, ko treba ili ne treba da robija.
Mene zanimaju 2 mlada zivota i kako da ti decaci postanu normalni ljudi.
Ako to moze da se postigne, onda je nesto dobro uradjeno, ako se to ne postigne, dzaba svo pravo, svi zakoni, sve robije roditelja, kojih god.

Milica

pre 5 godina

Ovi što su hrabri i ubijaju u komentarima za svoje dete neka prestanu sa tim glupostima.....i ja bih ovo, ja bih ono....sve puno krvi, krvne osvete, a u stvari smo narod kukavica. I to što se desilo, s obe strane, ne samo sa jedne, i gomila nesuvislih komentara govore da smo ozbiljno poremećemo i bolesno društvo.... i da je izlaz iz mraka zvanog Srbija daleko....

Milan

pre 5 godina

Ok, da znam kako sledeci put da postupim kada komsija po 1000 put zablokira javnu povrsinu i napravi parking samo za sebe. 
Odlicno je sto znam i gde zivi, pa cu sa slobode da se branim. Bravo sud, tako se motivise postovanje zakona!
(Krokodil, 06. jun 2018 19:46)

Nepropisno parkiranje poredis sa zlostavljanjem deteta od 6 godina? Zasto objavljujete ovakve bljuvotine psihickih bolesnika?

John

pre 5 godina

Samo još ovo (dosadio sam i sebi, a kamo li moderaciji)

Zanimljivo kako se priča okrenula za 180 stepeni od "početnih postavki".

Prvo smo imali da su se vršnjaci pobili/posvađali i da je otac jednog otišao kod roditelja drugog i bi šta bi.

Onda je baba on starijeg dečaka rekla da je hteo sve da ih pobije i da je otac pogođen u butnu kos i da ne može da hoda, plus je apsolutno odbijala da kaže bilo šta o "incidentu".

E, onda je počelo da se odmotava i ispostavilo se da je razlika u godinama među decom skoro pa duplo, da jedan ima samo 6 godina. Potom, da povrede roditelja uopšte nisu tako teške i da su odmah pušteni kući. Dalje se pojavljuje priča o seksualnom napadu, pominje se i podsmevanje, nuđenje 1000 dinara.

Najnovije je da otac napastvovanog dečaka pištolj nije ni doneo sa sobom, da to nije njegov pištolj već od ovog drugog oca... Možda zato sudija nije hteo da odredi pritvor?

Izgleda da stvari nisu baš uvek onakve kakvima se učine na prvi pogled...

Aleksandar

pre 5 godina

@Mile - u pravu si da je pravosudni sistem pucao sebi u noge, ali pre nego je ovo tako okarakterisao. Pucao je sistem sebi u noge od kad je policija prestala da dolazi na pozive u pomoć i počela da dolazi samo da prebroji ranjene i mrtve. Ne daj bože da su priveli roditelje zbog nenormalnog ponašanja deteta. Ne daj boze da im je sud odredio kaznu i odštetu mučenom detetu u stotinama hiljada dinara. Ali će privesti tebe i mene i kazniti i vući po centrima za socijalni rad po prijavi nekog NGO klona za šamar svom detetu jer je nekog maltretiralo. E tad je sistem pucao sebi u noge, a ovo su posledice, jer znaju da ovaj što je potegao oružje je bio doterana uz zid od strane tog istog sistema.

?!?

pre 5 godina

Ja da sam na mestu upucanih, uzeo bih pistolj i zavrsio pricu. Nadam se da ni ja onda ne bih isao u pritvor. Pa jesu li vama zaista 90te i kasnije, potpuno popile mozak????!!!!!
(Douglas Bader, 06. jun 2018 19:39)

Друже, да је мени неко сексуално злостављао дете, ти не би били само упуцани него их неби ни било. И нисам лудак већ ова држава не финкционоше, зато ја функционишем.

marija

pre 5 godina

A ko ce da odgovara za zlostavljanje njegovog 6-ogodisnjeg deteta..
(Nigrutin, 6. jun 2018 19:36)

Niko.
Neće mu ova država naći ni dečjeg psihologa.
Ostaju velike traume.

zvezdarac

pre 5 godina

@petar
kako se zove kad.ne.vodiš računa o svom detetu pa ono u 5. razredu osnovne škole postane agresivni siledžija koji maltretira mlađu decu po parku a uz to je postao i seksualni napasnik. Da ponovim, u 12. godini života.
Onda ga 'starica' brani da je dete jadno, samo se sporečkalo sa decakom (5 godina mlađim) a ovaj terao grupu.dece od 5 do 7 godina da skidaju gaće pa kad napadnuti nije hteo, psihopata (od 12 godina!) ga seksualno zlostavljao.
Da li imaš ikakav naziv za to? Sad možemo da seirimo do sutra kako je upucavanje tih roditelja grozno delo ali ja samo mogu da kažem: ne daj bože nikome da mu padne mrak na oči zbog ovako nečeg.
Tog klinca nasilnika.mi ni najmanje nije žao a narocito mi nije žao njegovih roditelja i te njegove babe.

garda

pre 5 godina

Cela perspektiva se menja sa onim “seksualno napastvovao dete od 6 godina decak od 11 godina@. Kada sam to procitao, stepen osude revolverasa je drasticno opao. Mozda pravno ne, ali ljudski i moralno svakako. Covek nije mogao biti uracunljiv u ovom slucaju, ko bi bio? Jos je dobro da ih nije pobio sve.

Kraba

pre 5 godina

To se dešava kada pravosuđe ne funkcioniše. Uzimanje pravde u svoje ruke i preterane reakcije, sve dok neko ne strada. Verujem da ovi upucani nisu to zaslužili, ali sad znaju da ima neko obesniji od njih. U nekom drugom slučaju će metak završiti u glavi umesto u nozi. Igranka se nastavlja dok je država nezainteresovani posmatrač.

Dr Neša Segamegatrend

pre 5 godina

Od sad čim me neko iznervira zadenem devetku za pojas i što bi rekao Pejča lovac 'prvi dinge drugi dinge' opletem po nogama, sudija kaže prekršaj, platim 100-200 evra i cepam dalje...pa kad je bal nek je maskenbal da se roka na sve strane... Živela Srbija!

duuuuleee savicccc

pre 5 godina

nikao ne odobravam sto je upotrebio oruzje ...alii kad se zna sta je uradito njegovom detetu od 6god normalo je da je covek poludeo to dobro znaju oni koji su roditelji kad dete padne skaces kao lud da bi mu pomogao a o ovome je suvisno i komentarisati

Alcale

pre 5 godina

Pa ja bi regovao barem ovako ako ne i gore... ali ne bi ocekivao da se branim sa slobode. Razlog ne opravdava delo a sem toga covek je nefozvoljeno imao oruzje! Zasto ja nemam oruzje u kuci???

Krokodil

pre 5 godina

Ok, da znam kako sledeci put da postupim kada komsija po 1000 put zablokira javnu povrsinu i napravi parking samo za sebe.
Odlicno je sto znam i gde zivi, pa cu sa slobode da se branim. Bravo sud, tako se motivise postovanje zakona!

Veterinar

pre 5 godina

Ovo samo dokazuje da u ovoj državi ne postoji ni pravo ni pravda. Sudiji bi odmah trebalo zabraniti rad u pravosuđu. Svi koji podržavate kaubojstinu shvatite da se na taj način ne dolazi do pravne države.

Petar

pre 5 godina

E pa neka sad malo roditelji posvete pažnju na svog "zlatnog" sina, kako se ponaša i koga tuče okolo .... neće mu pasti na pamet da bilo koga maltretira.

Douglas Bader

pre 5 godina

Afekat? Nije. Umisljaj? Jeste (nije slucajno nosio pistolj sa sobom). Vrhunski strelac koji dobro poznaje anatomiju, tako da sa sigurnoscu moze promasiti veci krvni sud (a da ne spominjem, vuce li mu pistolj na dole, u stranu...) ili pogoditi meko/misicno tkivo, a ne zglob? Nije. Ja da sam na mestu upucanih, uzeo bih pistolj i zavrsio pricu. Nadam se da ni ja onda ne bih isao u pritvor. Pa jesu li vama zaista 90te i kasnije, potpuno popile mozak????!!!!!

Svarog

pre 5 godina

Možda je sudstvo konačno odlučilo da prizna kako ne ume i ne može da se bavi svojim poslom, i ovim potezom šalje jednu snažnu poruku svim građanima: Uzmite pravdu u svoje ruke. ?

Andjela

pre 5 godina

@Daniele, 6. jun 2018 17:52
Da sve je tačno, samo bi dodala....da ovakva presuda ozakonjuje pravdu "zub za zub", ili ti "krvna osveta" tj. pravo koje je postojalo pre više hiljada godina dok još nisu postojale savremen dežave....To je počelo od 1990...za banalne stvari ljudi se tuku i ubijaju....lično sam videla kao pešak da su se sudarili (lakši sudari) automobili u Beogradu i šta se događa? Izaće dasa i počne da lema onoga drugoga vozača, tj. da on "deli pravdu", bilo je i ubistava.... tako je to krenulo...e sad sevaju noževi...pištolji....

jasdf

pre 5 godina

@Zanimanje uzeti kao otežavajuću okolnost?Jesi li ti svestan šta pišeš?
(John, 6. jun 2018 17:37)

Ne zanimanje vec sto je javna licnost cije ponasanje predstavlja model za druge. U zemljama anglosaksonskog pravnog sistema to nije retka situacija, pa se poznate licnosti strozije osudjuju za ista dela.

C i n i k

pre 5 godina

Zasto bi isao u pritvor, ovde je pritvor izgleda kazna? Zasto bi odgovarao inace taj otac? El vi znate sta je njegovom sinu od 6 godina uradio decko od 12?! Ko ne bi poludeo?

John

pre 5 godina

(jasdf, 6. jun 2018 18:10)

Javna ličnost?
Jesi li znao za njega do ovog događaja? Znao si čime se bavi?
OK, ako je javna ičnost, reci mi gde radi, čiji je menadžer?

bandiera rossa

pre 5 godina

Los signal. Sada ce svi pomisliti kako pravdu mogu uzeti u svoje ruke, umesto drzave, kolko god ona lose obavljala svoje duznosti.
(ahshha, 6. jun 2018 17:41)

Naprotiv. Ovo je DOBAR i PRAVI signal, ali za drzavu. A znaci, DRZAVA mora da pocne da stiti svoje gradjane a ne samo politicare na vlasti. U protivnom, gradjani uzimaju pravdu u svoje ruke. Ova drzava se ODAVNO ne bavi pravdom.

Sasa

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka.
(Sasa, 6. jun 2018 17:33)
Čitajući tvoj komentar samo sam čekad da napišeš i da je šestogodišnje dete krivo za sve ili da je sve izmislilo...
(John, 6. jun 2018 17:55)
Citajuci tvoj komentar samo sam cekao da napises da su krivlji ovi sto su ranjeni nego ovaj sto je pucao...

John

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka.
(Sasa, 6. jun 2018 17:33)

Zato što mediji pogrešno pišu. Zna se šta je silovanje i ko može koga da siluje i kako...
To nije bilo silovanje, bilo je seksualno napastvovanje. U čemu je razlika? I te kako je ima, ali nije dovoljno ni svih 1500 karaktera da se objasni čak ni u najkraćim crtama.
U pitanju su klinci? Jesu, pa šta? Seksualni nagon? Otkad je on potreban za bilo koje ponašanje sa seksualnom konotacijom? Ne, ovo ima veze sa dominacijom, sa potčinjavanjem, sa iživljavanjem.
Ko kaže da nema iskaza druge strane? Prvo je bio babin iskaz u kome je opisala kako se sve dogodilo, a rekla je i da je tome prethodio "incident" među dečacima o čijoj prirodi je apsolutno odbijala da govori. Da ga je samo tukao/uradio baba bi svakako nešto smislila i rekla. A ako je bilo seksualnog napada, svakako da će ćutati o tome jer na to i nema šta da se kaže.
Čitajući tvoj komentar samo sam čekad da napišeš i da je šestogodišnje dete krivo za sve ili da je sve izmislilo...

Sasa

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka. Od pocetka mnogo stvari ide tome u prilog. Kao prvo, u pitanju je fudbalski menadzer. Zasto je ovo bitno, stvarno nije potrebno dodatno objasnjavati. Kao drugo,u pitanju su klinci. Neverovatno i cudno je da decak 11-godisnjak ima seksualni nagon ka mladjem detetu istog pola.Kao trece, roditelji ovog sto je maltretirao decaka, nudili menadžeru 1000 dinra da sve zaboravi, pa ovome na kraju zbog svega pukao film pa potegao pistolj i pucao?! Kao cetvrto, nigde nema da se cuje ili procita iskaz one druge strane?! Sve je ovde vrlo vrlo cudno, a bogami i dobro upakovano da se krivicno delo menadžera maksimalno minimizuje i na osnovu toga odredi neka smesna, verovatno uslovna kazna. A ladno je pucao ljudima u noge?!!

Daniele

pre 5 godina

Nebitno je za ovu temu ko je kriv, da li je dete zlostavljano i kako, itd... Covek je PUCAO ljudima u noge pa jos pistoljem za koji nema dozvolu. Dakle, zatvor kao kuca! Ali- menadzer...fudbalski...Srbija...bracale...burazeri....kombinacije

mc

pre 5 godina

ne kazem da je trebalo, ali razumem zasto je pala roletna..
11-ogodisnjak seksualno napastvovao dete od 6 godina!
prethodila svadja roditelja oba decaka..
hteo je neku pravdu, video da na razuman nacin ne moze i pukao... naravno svako je branio svoje dete..
tesko je sad svima zbog nastale situacije

John

pre 5 godina

(Petar, 6. jun 2018 17:22)

Pokušaj ubistva je kad se dokaže da je postojao umišljaj da ih liši života (ubije). Obzirom da su pogođeni u noge, a metak u nogu u 99% slučajeva ne ubija od umišljaja nema ništa

Nanošenje duševne boli nije krivično delo.

Nije posle trećine kazne, nego posle 2/3 i ne ide automatski već po odluci suda (a ne daju uslovni otpust tako često kao što se misli)

Zanimanje uzeti kao otežavajuću okolnost?Jesi li ti svestan šta pišeš?

Ako krenemo tako, za tili čas će se i tebi napakovati dvocifren broj otežavajućih okolnosti. Za šta? Za bilo šta. Nisi kriv? E, pa mediji će da ubede komentatore na vesti da i te kako jesi pa se ti objašnjavaj sa njima do mile volje.

Lula

pre 5 godina

A zasto se ne bi branio sa slobode? On nije kriminalac, ne predstavlja opasnist po okolinu ( osim kad neko pokusa da mu siluje dete od 6 godina) i treba da se brani sa slobode, kao i roditelji deteta za koje se osnovano sumnja da je pokusalo da siluje dete od 6 godina, po principu objektivne idgovornosti.

John

pre 5 godina

(Mswati III, 6. jun 2018 16:57)

Ovo nije uzrok ovo je posledica.
Ovo je posledica svih dosadašnjih sprdačina sa zakonom - to da ljudi počnu da uzimaju zakon u svoje ruke.

Kako i na koji način bi sistem pomogao ovom ocu i njegovom detetu?

Onaj drugi dečak ima manje od 14 godina i zakonski ne može krivično da odgovara. Roditelji ne mogu krivično da odgovaraju umesto deteta (pustite priče da to treba da se uvede - to ne postoji nigde niti može da postoji).
Šta mu preostaje? Eventualno da roditelje tuži parničnom tužbom za naknadu štete. A to je, u ovakvom slučaju, smejurija (to jest, bilo bi smešno da nije žalosno) - em traje dugo, em je problem dokazati, em jedino što može da dobije su pare i to ne mnogo veće od onih 1000 dinara koji su mu navodno nuđeni da sve zaboravi.

Što znači da mu jedino ostaje da se sam bori i snalazi kako zna i ume.

Na kraju, najvažnije od svega - zapitajte se kako bi ste reagovali i šta biste preduzeli da vam dete predškolskog uzrasta (ili bilo kog drugog uzrasta) dođe i kaže da je upravo bilo seksualno napastvovano?

Јабучило

pre 5 godina

hahahah na kraju ce da ispadne da su sami sebi pucali u noge :)
(mare, 06. jun 2018 16:49)

Читај до краја. Њихов једанестогодишњи син се незванично доводи у везу са силовањем шестогодишњака. Око тога је избио сукоб.
Узимање правде у своје руке треба да се казни, али се ја овом човеку дивим што се уопште суздржао.
Закон о кривичној одговорности треба мењати тако да се суди према делу, а не према годишту, али и да навођење малолетника на кривично дело носи одговорност као изврено дело без икаквих олакшица.

Bojan

pre 5 godina

Samo treba staviti prst na čelo i zapitati se kako bi ste vi reagovali na njegovom mestu?
Pucanj u noge ne opravdavam, krivično ga goniti zbog toga svakako.

Sportokratija jaca

pre 5 godina

Nije on njima pucao u noge, on ih je pogodio u noge a gde je gadjao to ne moze niko da zna ! Nego, u koju se to skolu ide da postaes "fudbalski menadzer" ?

Boba NS

pre 5 godina

Znaci onaj decko sto je dva puta udario starijeg coveka, posto je sve snimano, ide 30 dana u pritvor a ovaj sto je pucao u ljude neide. Pa gde mi zivimo ovo

Džoni

pre 5 godina

Meni ovde nije jasno da li je on njima pucao po nogama ili je on njih izranjavao po nogama? Nije isto pucati nekome u noge i raniti ga u noge? Pogodiš nekoga u koleno i on je invalid, pogodiš ga u butnu arteriju i jedva će ga spasiti(ako ga spasu).

jasdf

pre 5 godina

@jabucilo
Suzdrzao se tako sto je pucao ljudima u noge? Covek je vagao koje krivicno delo ide za koji postupak i onda se opredelio za pucanje u noge. Nije se on suzdrzao nego apsolutno proracunato delovao u situaciji kako bi naneo najvecu stetu ostecenima i najmanju kaznu sebi.

Petar

pre 5 godina

Zbog ovakvih sudskih odluka, nemojte se cuditi kada narod pocne da uzima pravdu u svoje ruke. Ovo nije izazivanje opasnosti, nego ubistvo u pokusaju, i to dvostruko. Za pocetak. Zao mi je sto nemamo kumulativne kazne, pa da se krene redom:
1) Nedozvoljeno nosenje oruzja 3 godine
2) Ubistvo u pokusaju 10 godina

3) Izazivanje opste opasnosti 2..Komsije, blizina decjeg igralista,

4) Zbog nanosenja dusevne boli detetu kome je ranio oba roditelja
5) Zbog nanosenja dusevne boli starici
Suma sumarum: Tovariti dok ima clanova zakona.

Kod nas je to sve dovedeno do apsurda. Sve ti stane u najduzu kaznu, i ona se na krjau prepolovi, uz mito i 'dobro vladanje' posle trecine kazne, ili uz nanogicu si slobodan covek.
Naravno, uzeti u obzir to sto je 'fudbalski menadzer', i to mu uzeti kao otezavajucu okolnost, obzirom da je kao poznata licnost, dao los primer drustvu.

Dok ne pocne ozbiljno da se sudi, i ozbiljno da se postuju izrecene presude, ovakvih primera ce biti na hiljade.

Banana drzava

pre 5 godina

Pa sta?! Ja sam cuo da su se ti ljudi sami upucali. Pa hoce da nameste pokusaj ubistva cenjenom menaDJeru.
Mislim da sud treba da odredi pritvor njima cim izadju iz bolnice!!!

Tarabicka

pre 5 godina

"Premijerka ponosna zbog "pravog primera vladavine prava"

Haha, ovo je bio naslov pored! Ja mislila da se odnosi na ovu vest, tj. ne bi me cudilo!

Миле

pre 5 godina

Ја нисам правник и немам појма које кривично дело се како правно категоризује. Али ако је уношење ватреног оружја у нечији стан, потезање истог у расправи и намерно рањавање дотичним оружјем само "изазивање опште опасности" онда са таквим правним системом нешто озбиљно није у реду.
Сигнал који је на овај начин дат нормалним људима у Србији који поштују закон је катастрофалан.
Овај (не ѕнам како да га назовем) је пуцао у ноге брачном пару а правосудни систем је овом одлуком пуцао Србији у ноге.

mc

pre 5 godina

ne kazem da je trebalo, ali razumem zasto je pala roletna..
11-ogodisnjak seksualno napastvovao dete od 6 godina!
prethodila svadja roditelja oba decaka..
hteo je neku pravdu, video da na razuman nacin ne moze i pukao... naravno svako je branio svoje dete..
tesko je sad svima zbog nastale situacije

Миле

pre 5 godina

Ја нисам правник и немам појма које кривично дело се како правно категоризује. Али ако је уношење ватреног оружја у нечији стан, потезање истог у расправи и намерно рањавање дотичним оружјем само "изазивање опште опасности" онда са таквим правним системом нешто озбиљно није у реду.
Сигнал који је на овај начин дат нормалним људима у Србији који поштују закон је катастрофалан.
Овај (не ѕнам како да га назовем) је пуцао у ноге брачном пару а правосудни систем је овом одлуком пуцао Србији у ноге.

Јабучило

pre 5 godina

hahahah na kraju ce da ispadne da su sami sebi pucali u noge :)
(mare, 06. jun 2018 16:49)

Читај до краја. Њихов једанестогодишњи син се незванично доводи у везу са силовањем шестогодишњака. Око тога је избио сукоб.
Узимање правде у своје руке треба да се казни, али се ја овом човеку дивим што се уопште суздржао.
Закон о кривичној одговорности треба мењати тако да се суди према делу, а не према годишту, али и да навођење малолетника на кривично дело носи одговорност као изврено дело без икаквих олакшица.

Lula

pre 5 godina

A zasto se ne bi branio sa slobode? On nije kriminalac, ne predstavlja opasnist po okolinu ( osim kad neko pokusa da mu siluje dete od 6 godina) i treba da se brani sa slobode, kao i roditelji deteta za koje se osnovano sumnja da je pokusalo da siluje dete od 6 godina, po principu objektivne idgovornosti.

Bojan

pre 5 godina

Samo treba staviti prst na čelo i zapitati se kako bi ste vi reagovali na njegovom mestu?
Pucanj u noge ne opravdavam, krivično ga goniti zbog toga svakako.

John

pre 5 godina

(Mswati III, 6. jun 2018 16:57)

Ovo nije uzrok ovo je posledica.
Ovo je posledica svih dosadašnjih sprdačina sa zakonom - to da ljudi počnu da uzimaju zakon u svoje ruke.

Kako i na koji način bi sistem pomogao ovom ocu i njegovom detetu?

Onaj drugi dečak ima manje od 14 godina i zakonski ne može krivično da odgovara. Roditelji ne mogu krivično da odgovaraju umesto deteta (pustite priče da to treba da se uvede - to ne postoji nigde niti može da postoji).
Šta mu preostaje? Eventualno da roditelje tuži parničnom tužbom za naknadu štete. A to je, u ovakvom slučaju, smejurija (to jest, bilo bi smešno da nije žalosno) - em traje dugo, em je problem dokazati, em jedino što može da dobije su pare i to ne mnogo veće od onih 1000 dinara koji su mu navodno nuđeni da sve zaboravi.

Što znači da mu jedino ostaje da se sam bori i snalazi kako zna i ume.

Na kraju, najvažnije od svega - zapitajte se kako bi ste reagovali i šta biste preduzeli da vam dete predškolskog uzrasta (ili bilo kog drugog uzrasta) dođe i kaže da je upravo bilo seksualno napastvovano?

Banana drzava

pre 5 godina

Pa sta?! Ja sam cuo da su se ti ljudi sami upucali. Pa hoce da nameste pokusaj ubistva cenjenom menaDJeru.
Mislim da sud treba da odredi pritvor njima cim izadju iz bolnice!!!

C i n i k

pre 5 godina

Zasto bi isao u pritvor, ovde je pritvor izgleda kazna? Zasto bi odgovarao inace taj otac? El vi znate sta je njegovom sinu od 6 godina uradio decko od 12?! Ko ne bi poludeo?

John

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka.
(Sasa, 6. jun 2018 17:33)

Zato što mediji pogrešno pišu. Zna se šta je silovanje i ko može koga da siluje i kako...
To nije bilo silovanje, bilo je seksualno napastvovanje. U čemu je razlika? I te kako je ima, ali nije dovoljno ni svih 1500 karaktera da se objasni čak ni u najkraćim crtama.
U pitanju su klinci? Jesu, pa šta? Seksualni nagon? Otkad je on potreban za bilo koje ponašanje sa seksualnom konotacijom? Ne, ovo ima veze sa dominacijom, sa potčinjavanjem, sa iživljavanjem.
Ko kaže da nema iskaza druge strane? Prvo je bio babin iskaz u kome je opisala kako se sve dogodilo, a rekla je i da je tome prethodio "incident" među dečacima o čijoj prirodi je apsolutno odbijala da govori. Da ga je samo tukao/uradio baba bi svakako nešto smislila i rekla. A ako je bilo seksualnog napada, svakako da će ćutati o tome jer na to i nema šta da se kaže.
Čitajući tvoj komentar samo sam čekad da napišeš i da je šestogodišnje dete krivo za sve ili da je sve izmislilo...

bandiera rossa

pre 5 godina

Los signal. Sada ce svi pomisliti kako pravdu mogu uzeti u svoje ruke, umesto drzave, kolko god ona lose obavljala svoje duznosti.
(ahshha, 6. jun 2018 17:41)

Naprotiv. Ovo je DOBAR i PRAVI signal, ali za drzavu. A znaci, DRZAVA mora da pocne da stiti svoje gradjane a ne samo politicare na vlasti. U protivnom, gradjani uzimaju pravdu u svoje ruke. Ova drzava se ODAVNO ne bavi pravdom.

?!?

pre 5 godina

Ja da sam na mestu upucanih, uzeo bih pistolj i zavrsio pricu. Nadam se da ni ja onda ne bih isao u pritvor. Pa jesu li vama zaista 90te i kasnije, potpuno popile mozak????!!!!!
(Douglas Bader, 06. jun 2018 19:39)

Друже, да је мени неко сексуално злостављао дете, ти не би били само упуцани него их неби ни било. И нисам лудак већ ова држава не финкционоше, зато ја функционишем.

Boba NS

pre 5 godina

Znaci onaj decko sto je dva puta udario starijeg coveka, posto je sve snimano, ide 30 dana u pritvor a ovaj sto je pucao u ljude neide. Pa gde mi zivimo ovo

Daniele

pre 5 godina

Nebitno je za ovu temu ko je kriv, da li je dete zlostavljano i kako, itd... Covek je PUCAO ljudima u noge pa jos pistoljem za koji nema dozvolu. Dakle, zatvor kao kuca! Ali- menadzer...fudbalski...Srbija...bracale...burazeri....kombinacije

Tarabicka

pre 5 godina

"Premijerka ponosna zbog "pravog primera vladavine prava"

Haha, ovo je bio naslov pored! Ja mislila da se odnosi na ovu vest, tj. ne bi me cudilo!

John

pre 5 godina

Samo još ovo (dosadio sam i sebi, a kamo li moderaciji)

Zanimljivo kako se priča okrenula za 180 stepeni od "početnih postavki".

Prvo smo imali da su se vršnjaci pobili/posvađali i da je otac jednog otišao kod roditelja drugog i bi šta bi.

Onda je baba on starijeg dečaka rekla da je hteo sve da ih pobije i da je otac pogođen u butnu kos i da ne može da hoda, plus je apsolutno odbijala da kaže bilo šta o "incidentu".

E, onda je počelo da se odmotava i ispostavilo se da je razlika u godinama među decom skoro pa duplo, da jedan ima samo 6 godina. Potom, da povrede roditelja uopšte nisu tako teške i da su odmah pušteni kući. Dalje se pojavljuje priča o seksualnom napadu, pominje se i podsmevanje, nuđenje 1000 dinara.

Najnovije je da otac napastvovanog dečaka pištolj nije ni doneo sa sobom, da to nije njegov pištolj već od ovog drugog oca... Možda zato sudija nije hteo da odredi pritvor?

Izgleda da stvari nisu baš uvek onakve kakvima se učine na prvi pogled...

zvezdarac

pre 5 godina

@petar
kako se zove kad.ne.vodiš računa o svom detetu pa ono u 5. razredu osnovne škole postane agresivni siledžija koji maltretira mlađu decu po parku a uz to je postao i seksualni napasnik. Da ponovim, u 12. godini života.
Onda ga 'starica' brani da je dete jadno, samo se sporečkalo sa decakom (5 godina mlađim) a ovaj terao grupu.dece od 5 do 7 godina da skidaju gaće pa kad napadnuti nije hteo, psihopata (od 12 godina!) ga seksualno zlostavljao.
Da li imaš ikakav naziv za to? Sad možemo da seirimo do sutra kako je upucavanje tih roditelja grozno delo ali ja samo mogu da kažem: ne daj bože nikome da mu padne mrak na oči zbog ovako nečeg.
Tog klinca nasilnika.mi ni najmanje nije žao a narocito mi nije žao njegovih roditelja i te njegove babe.

marija

pre 5 godina

A ko ce da odgovara za zlostavljanje njegovog 6-ogodisnjeg deteta..
(Nigrutin, 6. jun 2018 19:36)

Niko.
Neće mu ova država naći ni dečjeg psihologa.
Ostaju velike traume.

garda

pre 5 godina

Cela perspektiva se menja sa onim “seksualno napastvovao dete od 6 godina decak od 11 godina@. Kada sam to procitao, stepen osude revolverasa je drasticno opao. Mozda pravno ne, ali ljudski i moralno svakako. Covek nije mogao biti uracunljiv u ovom slucaju, ko bi bio? Jos je dobro da ih nije pobio sve.

Sportokratija jaca

pre 5 godina

Nije on njima pucao u noge, on ih je pogodio u noge a gde je gadjao to ne moze niko da zna ! Nego, u koju se to skolu ide da postaes "fudbalski menadzer" ?

jasdf

pre 5 godina

@jabucilo
Suzdrzao se tako sto je pucao ljudima u noge? Covek je vagao koje krivicno delo ide za koji postupak i onda se opredelio za pucanje u noge. Nije se on suzdrzao nego apsolutno proracunato delovao u situaciji kako bi naneo najvecu stetu ostecenima i najmanju kaznu sebi.

Kraba

pre 5 godina

To se dešava kada pravosuđe ne funkcioniše. Uzimanje pravde u svoje ruke i preterane reakcije, sve dok neko ne strada. Verujem da ovi upucani nisu to zaslužili, ali sad znaju da ima neko obesniji od njih. U nekom drugom slučaju će metak završiti u glavi umesto u nozi. Igranka se nastavlja dok je država nezainteresovani posmatrač.

Petar

pre 5 godina

E pa neka sad malo roditelji posvete pažnju na svog "zlatnog" sina, kako se ponaša i koga tuče okolo .... neće mu pasti na pamet da bilo koga maltretira.

Sasa

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka. Od pocetka mnogo stvari ide tome u prilog. Kao prvo, u pitanju je fudbalski menadzer. Zasto je ovo bitno, stvarno nije potrebno dodatno objasnjavati. Kao drugo,u pitanju su klinci. Neverovatno i cudno je da decak 11-godisnjak ima seksualni nagon ka mladjem detetu istog pola.Kao trece, roditelji ovog sto je maltretirao decaka, nudili menadžeru 1000 dinra da sve zaboravi, pa ovome na kraju zbog svega pukao film pa potegao pistolj i pucao?! Kao cetvrto, nigde nema da se cuje ili procita iskaz one druge strane?! Sve je ovde vrlo vrlo cudno, a bogami i dobro upakovano da se krivicno delo menadžera maksimalno minimizuje i na osnovu toga odredi neka smesna, verovatno uslovna kazna. A ladno je pucao ljudima u noge?!!

Aleksandar

pre 5 godina

@Mile - u pravu si da je pravosudni sistem pucao sebi u noge, ali pre nego je ovo tako okarakterisao. Pucao je sistem sebi u noge od kad je policija prestala da dolazi na pozive u pomoć i počela da dolazi samo da prebroji ranjene i mrtve. Ne daj bože da su priveli roditelje zbog nenormalnog ponašanja deteta. Ne daj boze da im je sud odredio kaznu i odštetu mučenom detetu u stotinama hiljada dinara. Ali će privesti tebe i mene i kazniti i vući po centrima za socijalni rad po prijavi nekog NGO klona za šamar svom detetu jer je nekog maltretiralo. E tad je sistem pucao sebi u noge, a ovo su posledice, jer znaju da ovaj što je potegao oružje je bio doterana uz zid od strane tog istog sistema.

duuuuleee savicccc

pre 5 godina

nikao ne odobravam sto je upotrebio oruzje ...alii kad se zna sta je uradito njegovom detetu od 6god normalo je da je covek poludeo to dobro znaju oni koji su roditelji kad dete padne skaces kao lud da bi mu pomogao a o ovome je suvisno i komentarisati

Petar

pre 5 godina

Zbog ovakvih sudskih odluka, nemojte se cuditi kada narod pocne da uzima pravdu u svoje ruke. Ovo nije izazivanje opasnosti, nego ubistvo u pokusaju, i to dvostruko. Za pocetak. Zao mi je sto nemamo kumulativne kazne, pa da se krene redom:
1) Nedozvoljeno nosenje oruzja 3 godine
2) Ubistvo u pokusaju 10 godina

3) Izazivanje opste opasnosti 2..Komsije, blizina decjeg igralista,

4) Zbog nanosenja dusevne boli detetu kome je ranio oba roditelja
5) Zbog nanosenja dusevne boli starici
Suma sumarum: Tovariti dok ima clanova zakona.

Kod nas je to sve dovedeno do apsurda. Sve ti stane u najduzu kaznu, i ona se na krjau prepolovi, uz mito i 'dobro vladanje' posle trecine kazne, ili uz nanogicu si slobodan covek.
Naravno, uzeti u obzir to sto je 'fudbalski menadzer', i to mu uzeti kao otezavajucu okolnost, obzirom da je kao poznata licnost, dao los primer drustvu.

Dok ne pocne ozbiljno da se sudi, i ozbiljno da se postuju izrecene presude, ovakvih primera ce biti na hiljade.

John

pre 5 godina

(Petar, 6. jun 2018 17:22)

Pokušaj ubistva je kad se dokaže da je postojao umišljaj da ih liši života (ubije). Obzirom da su pogođeni u noge, a metak u nogu u 99% slučajeva ne ubija od umišljaja nema ništa

Nanošenje duševne boli nije krivično delo.

Nije posle trećine kazne, nego posle 2/3 i ne ide automatski već po odluci suda (a ne daju uslovni otpust tako često kao što se misli)

Zanimanje uzeti kao otežavajuću okolnost?Jesi li ti svestan šta pišeš?

Ako krenemo tako, za tili čas će se i tebi napakovati dvocifren broj otežavajućih okolnosti. Za šta? Za bilo šta. Nisi kriv? E, pa mediji će da ubede komentatore na vesti da i te kako jesi pa se ti objašnjavaj sa njima do mile volje.

Džoni

pre 5 godina

Meni ovde nije jasno da li je on njima pucao po nogama ili je on njih izranjavao po nogama? Nije isto pucati nekome u noge i raniti ga u noge? Pogodiš nekoga u koleno i on je invalid, pogodiš ga u butnu arteriju i jedva će ga spasiti(ako ga spasu).

John

pre 5 godina

(jasdf, 6. jun 2018 18:10)

Javna ličnost?
Jesi li znao za njega do ovog događaja? Znao si čime se bavi?
OK, ako je javna ičnost, reci mi gde radi, čiji je menadžer?

Andjela

pre 5 godina

@Daniele, 6. jun 2018 17:52
Da sve je tačno, samo bi dodala....da ovakva presuda ozakonjuje pravdu "zub za zub", ili ti "krvna osveta" tj. pravo koje je postojalo pre više hiljada godina dok još nisu postojale savremen dežave....To je počelo od 1990...za banalne stvari ljudi se tuku i ubijaju....lično sam videla kao pešak da su se sudarili (lakši sudari) automobili u Beogradu i šta se događa? Izaće dasa i počne da lema onoga drugoga vozača, tj. da on "deli pravdu", bilo je i ubistava.... tako je to krenulo...e sad sevaju noževi...pištolji....

Svarog

pre 5 godina

Možda je sudstvo konačno odlučilo da prizna kako ne ume i ne može da se bavi svojim poslom, i ovim potezom šalje jednu snažnu poruku svim građanima: Uzmite pravdu u svoje ruke. ?

Milan

pre 5 godina

Ok, da znam kako sledeci put da postupim kada komsija po 1000 put zablokira javnu povrsinu i napravi parking samo za sebe. 
Odlicno je sto znam i gde zivi, pa cu sa slobode da se branim. Bravo sud, tako se motivise postovanje zakona!
(Krokodil, 06. jun 2018 19:46)

Nepropisno parkiranje poredis sa zlostavljanjem deteta od 6 godina? Zasto objavljujete ovakve bljuvotine psihickih bolesnika?

Alcale

pre 5 godina

Pa ja bi regovao barem ovako ako ne i gore... ali ne bi ocekivao da se branim sa slobode. Razlog ne opravdava delo a sem toga covek je nefozvoljeno imao oruzje! Zasto ja nemam oruzje u kuci???

Sasa

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka.
(Sasa, 6. jun 2018 17:33)
Čitajući tvoj komentar samo sam čekad da napišeš i da je šestogodišnje dete krivo za sve ili da je sve izmislilo...
(John, 6. jun 2018 17:55)
Citajuci tvoj komentar samo sam cekao da napises da su krivlji ovi sto su ranjeni nego ovaj sto je pucao...

Krokodil

pre 5 godina

Ok, da znam kako sledeci put da postupim kada komsija po 1000 put zablokira javnu povrsinu i napravi parking samo za sebe.
Odlicno je sto znam i gde zivi, pa cu sa slobode da se branim. Bravo sud, tako se motivise postovanje zakona!

Dr Neša Segamegatrend

pre 5 godina

Od sad čim me neko iznervira zadenem devetku za pojas i što bi rekao Pejča lovac 'prvi dinge drugi dinge' opletem po nogama, sudija kaže prekršaj, platim 100-200 evra i cepam dalje...pa kad je bal nek je maskenbal da se roka na sve strane... Živela Srbija!

Douglas Bader

pre 5 godina

Afekat? Nije. Umisljaj? Jeste (nije slucajno nosio pistolj sa sobom). Vrhunski strelac koji dobro poznaje anatomiju, tako da sa sigurnoscu moze promasiti veci krvni sud (a da ne spominjem, vuce li mu pistolj na dole, u stranu...) ili pogoditi meko/misicno tkivo, a ne zglob? Nije. Ja da sam na mestu upucanih, uzeo bih pistolj i zavrsio pricu. Nadam se da ni ja onda ne bih isao u pritvor. Pa jesu li vama zaista 90te i kasnije, potpuno popile mozak????!!!!!

jasdf

pre 5 godina

@Zanimanje uzeti kao otežavajuću okolnost?Jesi li ti svestan šta pišeš?
(John, 6. jun 2018 17:37)

Ne zanimanje vec sto je javna licnost cije ponasanje predstavlja model za druge. U zemljama anglosaksonskog pravnog sistema to nije retka situacija, pa se poznate licnosti strozije osudjuju za ista dela.

Nikola

pre 5 godina

Ako ce upucani roditelji decaka napasnika dovesti svoje dete u red, i od njega napraviti coveka a ne nekog monstruma, onda je neka drustvena pravda zadovoljena uz nadu da malo dete, koje je napastvovano, nece imati traume u zivotu.
Svi vi ovde piseto o pravu, zakonima, ko treba ili ne treba da robija.
Mene zanimaju 2 mlada zivota i kako da ti decaci postanu normalni ljudi.
Ako to moze da se postigne, onda je nesto dobro uradjeno, ako se to ne postigne, dzaba svo pravo, svi zakoni, sve robije roditelja, kojih god.

Veterinar

pre 5 godina

Ovo samo dokazuje da u ovoj državi ne postoji ni pravo ni pravda. Sudiji bi odmah trebalo zabraniti rad u pravosuđu. Svi koji podržavate kaubojstinu shvatite da se na taj način ne dolazi do pravne države.

Milica

pre 5 godina

Ovi što su hrabri i ubijaju u komentarima za svoje dete neka prestanu sa tim glupostima.....i ja bih ovo, ja bih ono....sve puno krvi, krvne osvete, a u stvari smo narod kukavica. I to što se desilo, s obe strane, ne samo sa jedne, i gomila nesuvislih komentara govore da smo ozbiljno poremećemo i bolesno društvo.... i da je izlaz iz mraka zvanog Srbija daleko....

Komša

pre 5 godina

@Milica
Da,činjenica je da je ranjeni peičao sa policijom kad je ranjen jer si to pročitala u novinama ali nije tačno da je mali zlostavljan i povređen (dva pregleda,jedan sa rositeljima a drugi po nalogu tužilaštva/policije) jer to piše u novinama.
U pravu ste sa je teebalo da pidnese peijavu ali eto- nije.I roditelji dečaka koji je to uradio su mogli da ga vaspitno ne zapostave - ali nisu.
Pucač i ramjwni su ovde nebitni - žrtve su deca.
Zlistavljano dete je žrtva starijeg deteta a dečak nasilnik žrtva nesavesnog roditeljstva.
CSR bi morao odmah po ovom događaju da izmesti dete iz primarne i zbrine ga u starateljsku porodicu - da sprovedw neodložnu meru na koju po zakonu ima pravo.
1. Prijava za zanemarivanje protiv roditelja nasilnika.
2. Mere korektivnog nadzora nad porodicom nasilnika.
3. Po izmeštanju upuriti čitavu porodicu kod sudskog veštaka neuropsihijatra - veštačiti dete ali i kapacitet roditelja za vršenje roditeljskig prava.
3. U slučaju da to ne da rezultt peivremno izmeštanje pokrenuti pistupak za lišenje roditeljskog prava nad detetom koje je izvršilo ovo teško krivično delo.Mali ima tek 12 godina i za njega ima šanse ukoliko bude odrastao u sredini koja neće zataškavati njegove postupke i prećutno ga podržavati.
4. Krivični postupak protiv ovog što je ranio roditelje nasilnika.
5. Psihološka pomoć nastradalim detetu i porodici (uključujući oca koji je pucao).
Tako reaguje država.
Kada je ima.

Brka

pre 5 godina

"Mediji su preneli da je Grujićevo dete tada bilo seksualno napastvovano."
Pitam se koji roditelj ne bi ovako reagovao?

Ovaj komentar je dobio najviše vaših glasova, +1038 i predstavlja paradigmu propale Srbije 21. veka u kojoj 70% žitelja "veruje", samo im napiši ŠTA u nekim novinama. I na oružje ćeš ih lako dići, samo napiši. I daće novac za preporod, samo napiši. I Srbija nije u ratu i pobedila je NATO pakt, samo napiši. I Đinđić je bio kriminalac, a "vojvoda" Šešelj je "junak" kao i Legija, samo napiši. To što je nekom iz prečistog sveta našeg futbala ponovo puko film, te je dohvatio kuburu i onako obazrivo, rekli bi humano, opleo po nogama nekim tamo roditeljima- razumemo, jer smo PROČITALI u novinama i lepo sve piše, pa ko ne bi uzeo i opleo po nogama odgovorne. Eto, i sudija, prepun straha od manitog futbalskog menadžera iz prečistog sveta futbala, smatra da je to OK, te nema pritvora. Mi smo to što smo. Loši i ne možemo biti bolji. To, a ne novac, je razlog zašto iz ovog kriminalnog pakla treba otići zauvek.

mio

pre 5 godina

@(?!?, 06. jun 2018 20:25)

Ako sam dobro razumeo tvoj komentar, koji se odnosi na ovaj slucaj. Ti bi zbog postupka dvanaestogodisnjaka presudio po kratkom njegovim roditeljima?!? Ako je to, onda svakati cast a i svima sto su ti dali pluseve.

dijaspora

pre 5 godina

Citam da ima osoba koje bi ladno ubile roditelje. Ili treniraju strogocu, ili imaju psihicke probleme. Ako zaista misle ono sto su napisali trebalo bi ih smestiti na psihijatriju. S druge strane roditelji starijeg decaka jesu za svaku osudu. Ocigledno je da nisu posvetili dovoljno paznje decaku. Treba ispitati da li su sposobni da uzgajaju dete. Ovaj sto je pucao treba da uzima nesto za smirenje. Razumem sta je afekt, ali to je odavno karakterna osobina balkanaca. Malo samokontrole bi bilo pozeljno, ako je moguce. Pravosudje u Srbiji gotovo da i ne postoji. Presude su cesto komicne i izuzetno stetne. Zakljucak je da u ovoj prici nema nevinih, osim malisana koji je napadnut. Ovo sve objasnjava nastanak imena Srbistan. Ako se situacija ne promeni brzo i iz korena, ubrzano kolektivno propadanje sledi. Kad procitam clanke ovakvog sadrzaja, i komentare, momentalno prestanem da zalim sto sam otisao iz Srbije. Zapad je truo, ali je bar civilizovaniji od balkanskih vuko*ebina.

Zemun de Luxe

pre 5 godina

(Brka, 7. jun 2018 07:31)

Bravo za komentar!

Tačno to je naša tragedija i uzrok svih naši problema! Polupismeni moroni pročitaju u nekom smeću od tzv."novina" negde nešto što je neka novinarska poltrončina napisala po komandi i to je za njih Sveto Pismo!

Toliko su navikli da ih filuju svakojakim kretenlucima da niko od njih ni pokušava da se zapita da li je uopšte verodostojno i izvodljivo da 11-godišnje dete "seksualno napastvuje" 6-godišnje?!! Da ga maltretira i tuče, to svakako, nažalost, jer smo svi prsli, čak i deca! Ali seks?!!! Eeeeej, 11 godina?!!

Što je najgore, odmah uključuju svoje iščašeno i bolesno osećanje "prava" i "pravde" i komenatrišu sa "i ja bih tako i još gore da je moje dete"! Razumem da u ovoj raspaloj "državi" s tužnom lakrdijom od pravosuđa ljudi imaju vrlo opravdan osećaj da su pravno potpuno nezaštićeni i da u slučaju spora ne mogu očekivati nikakvo zadovoljenje, ali to uopšte nije razlog da svako počne da sprovodi svoju pištolj-pravdu, pa ko brže potegne!

Onda bi se svaka komšijska svađa (da o kačenjima u saobraćaju ni ne govorimo!) završavala s bar jednim mrtvim, s vrlo izglednim nastavkom serije zbog osvete!

A ovaj časni "fudbalski menaĐer" je pucao ne zbog pravde, nego zato što zna da neće biti kažnjen. Da je stvarno čovek, posle onoga što je uradio ne bi se krio kao svaki pacov koji beži od kazne, nego bi mirno sam otišao u policiju i rekao "ja sam presudio i spreman sam da snosim posledice, koje god bile!"

Milica

pre 5 godina

Meni cela ova prica zestoko smrdi. Nigde tri dana nije pominjano zlostavljanje. Pa onda, prvo je bilo "samo" fizicki, a posle i seksualno. prica se "nadogradjuje" iz sata u sat. Kao onaj sto je prebio biciklistu. Prvo mu vredjao devojku, a onda hteo da je siluje cica od 73 godine. Tako i ovde.
Kao zlostavljao mu dete, pa on ima pravo da mu upuca rodtielje". Pa sad satro nije NJEGOV pistolj nego ga zatekao u kuci upucanih??? Pa sta ce jos da izmisli da opravda svoj postupak. Da razmotrimo SAMO cinjenice:
Prvo: Ovo o zlostavljanju nije dokazano, mogao je mladji ("osteceni") klinac sve da izmisli.
Drugo: Da je stvarno zlostavljan, podnesi tuzbu. Setite se kako je podneta tuzba protiv onog glumca, koji je NAVODNO zlostavljao decaka.
Trece: Ciji je pistolj?
Cetvrto: On upucava majku dok je njen muz na telefonu SA POLICIJOM????
Peto: Za pokusaj ubistva se ide na dugogodisnju robiju, a ovaj nije ni u pritvoru.
Ostalo: nastavite sami niz ...

Zvezdana Vuletić

pre 5 godina

Нисам сигурна да је ико зна шта би урадио у тој ситуацији, па нам је врло лако да паметујемо. Ако је све истина, онако како пишу медији (сви пишу различито), онда је у реду одлзка суда да не иде у притвор. Деца су нам све у животу, и свако ко покуша да их повреди, заслужује санкције. У овом случају, човек није имао намеру да их убије, јер није убица, а знамо шта је афекат, смањена свест о реалности. Али трајне психо- последице остаће детету трјно. Поздрав,

Aleksandar

pre 5 godina

@(Kraba, 6. jun 2018 19:55)

A po čemu su to oni obesni? Jesu ranjeni uradili išta loše, sem moguće propuštene šanse da dobro vaspitaju svoje dete? Da se neadekvatno roditeljstvo kažnjava pucnjima u noge, dve trećine Srbije bi bilo ćopavo.

Petar

pre 5 godina

Zbog ovakvih sudskih odluka, nemojte se cuditi kada narod pocne da uzima pravdu u svoje ruke. Ovo nije izazivanje opasnosti, nego ubistvo u pokusaju, i to dvostruko. Za pocetak. Zao mi je sto nemamo kumulativne kazne, pa da se krene redom:
1) Nedozvoljeno nosenje oruzja 3 godine
2) Ubistvo u pokusaju 10 godina

3) Izazivanje opste opasnosti 2..Komsije, blizina decjeg igralista,

4) Zbog nanosenja dusevne boli detetu kome je ranio oba roditelja
5) Zbog nanosenja dusevne boli starici
Suma sumarum: Tovariti dok ima clanova zakona.

Kod nas je to sve dovedeno do apsurda. Sve ti stane u najduzu kaznu, i ona se na krjau prepolovi, uz mito i 'dobro vladanje' posle trecine kazne, ili uz nanogicu si slobodan covek.
Naravno, uzeti u obzir to sto je 'fudbalski menadzer', i to mu uzeti kao otezavajucu okolnost, obzirom da je kao poznata licnost, dao los primer drustvu.

Dok ne pocne ozbiljno da se sudi, i ozbiljno da se postuju izrecene presude, ovakvih primera ce biti na hiljade.

Banana drzava

pre 5 godina

Pa sta?! Ja sam cuo da su se ti ljudi sami upucali. Pa hoce da nameste pokusaj ubistva cenjenom menaDJeru.
Mislim da sud treba da odredi pritvor njima cim izadju iz bolnice!!!

Миле

pre 5 godina

Ја нисам правник и немам појма које кривично дело се како правно категоризује. Али ако је уношење ватреног оружја у нечији стан, потезање истог у расправи и намерно рањавање дотичним оружјем само "изазивање опште опасности" онда са таквим правним системом нешто озбиљно није у реду.
Сигнал који је на овај начин дат нормалним људима у Србији који поштују закон је катастрофалан.
Овај (не ѕнам како да га назовем) је пуцао у ноге брачном пару а правосудни систем је овом одлуком пуцао Србији у ноге.

Daniele

pre 5 godina

Nebitno je za ovu temu ko je kriv, da li je dete zlostavljano i kako, itd... Covek je PUCAO ljudima u noge pa jos pistoljem za koji nema dozvolu. Dakle, zatvor kao kuca! Ali- menadzer...fudbalski...Srbija...bracale...burazeri....kombinacije

Sasa

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka. Od pocetka mnogo stvari ide tome u prilog. Kao prvo, u pitanju je fudbalski menadzer. Zasto je ovo bitno, stvarno nije potrebno dodatno objasnjavati. Kao drugo,u pitanju su klinci. Neverovatno i cudno je da decak 11-godisnjak ima seksualni nagon ka mladjem detetu istog pola.Kao trece, roditelji ovog sto je maltretirao decaka, nudili menadžeru 1000 dinra da sve zaboravi, pa ovome na kraju zbog svega pukao film pa potegao pistolj i pucao?! Kao cetvrto, nigde nema da se cuje ili procita iskaz one druge strane?! Sve je ovde vrlo vrlo cudno, a bogami i dobro upakovano da se krivicno delo menadžera maksimalno minimizuje i na osnovu toga odredi neka smesna, verovatno uslovna kazna. A ladno je pucao ljudima u noge?!!

Douglas Bader

pre 5 godina

Afekat? Nije. Umisljaj? Jeste (nije slucajno nosio pistolj sa sobom). Vrhunski strelac koji dobro poznaje anatomiju, tako da sa sigurnoscu moze promasiti veci krvni sud (a da ne spominjem, vuce li mu pistolj na dole, u stranu...) ili pogoditi meko/misicno tkivo, a ne zglob? Nije. Ja da sam na mestu upucanih, uzeo bih pistolj i zavrsio pricu. Nadam se da ni ja onda ne bih isao u pritvor. Pa jesu li vama zaista 90te i kasnije, potpuno popile mozak????!!!!!

Sasa

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka.
(Sasa, 6. jun 2018 17:33)
Čitajući tvoj komentar samo sam čekad da napišeš i da je šestogodišnje dete krivo za sve ili da je sve izmislilo...
(John, 6. jun 2018 17:55)
Citajuci tvoj komentar samo sam cekao da napises da su krivlji ovi sto su ranjeni nego ovaj sto je pucao...

Boba NS

pre 5 godina

Znaci onaj decko sto je dva puta udario starijeg coveka, posto je sve snimano, ide 30 dana u pritvor a ovaj sto je pucao u ljude neide. Pa gde mi zivimo ovo

jasdf

pre 5 godina

@Zanimanje uzeti kao otežavajuću okolnost?Jesi li ti svestan šta pišeš?
(John, 6. jun 2018 17:37)

Ne zanimanje vec sto je javna licnost cije ponasanje predstavlja model za druge. U zemljama anglosaksonskog pravnog sistema to nije retka situacija, pa se poznate licnosti strozije osudjuju za ista dela.

Krokodil

pre 5 godina

Ok, da znam kako sledeci put da postupim kada komsija po 1000 put zablokira javnu povrsinu i napravi parking samo za sebe.
Odlicno je sto znam i gde zivi, pa cu sa slobode da se branim. Bravo sud, tako se motivise postovanje zakona!

Lula

pre 5 godina

A zasto se ne bi branio sa slobode? On nije kriminalac, ne predstavlja opasnist po okolinu ( osim kad neko pokusa da mu siluje dete od 6 godina) i treba da se brani sa slobode, kao i roditelji deteta za koje se osnovano sumnja da je pokusalo da siluje dete od 6 godina, po principu objektivne idgovornosti.

Veterinar

pre 5 godina

Ovo samo dokazuje da u ovoj državi ne postoji ni pravo ni pravda. Sudiji bi odmah trebalo zabraniti rad u pravosuđu. Svi koji podržavate kaubojstinu shvatite da se na taj način ne dolazi do pravne države.

Јабучило

pre 5 godina

hahahah na kraju ce da ispadne da su sami sebi pucali u noge :)
(mare, 06. jun 2018 16:49)

Читај до краја. Њихов једанестогодишњи син се незванично доводи у везу са силовањем шестогодишњака. Око тога је избио сукоб.
Узимање правде у своје руке треба да се казни, али се ја овом човеку дивим што се уопште суздржао.
Закон о кривичној одговорности треба мењати тако да се суди према делу, а не према годишту, али и да навођење малолетника на кривично дело носи одговорност као изврено дело без икаквих олакшица.

Sportokratija jaca

pre 5 godina

Nije on njima pucao u noge, on ih je pogodio u noge a gde je gadjao to ne moze niko da zna ! Nego, u koju se to skolu ide da postaes "fudbalski menadzer" ?

jasdf

pre 5 godina

@jabucilo
Suzdrzao se tako sto je pucao ljudima u noge? Covek je vagao koje krivicno delo ide za koji postupak i onda se opredelio za pucanje u noge. Nije se on suzdrzao nego apsolutno proracunato delovao u situaciji kako bi naneo najvecu stetu ostecenima i najmanju kaznu sebi.

C i n i k

pre 5 godina

Zasto bi isao u pritvor, ovde je pritvor izgleda kazna? Zasto bi odgovarao inace taj otac? El vi znate sta je njegovom sinu od 6 godina uradio decko od 12?! Ko ne bi poludeo?

Dr Neša Segamegatrend

pre 5 godina

Od sad čim me neko iznervira zadenem devetku za pojas i što bi rekao Pejča lovac 'prvi dinge drugi dinge' opletem po nogama, sudija kaže prekršaj, platim 100-200 evra i cepam dalje...pa kad je bal nek je maskenbal da se roka na sve strane... Živela Srbija!

mc

pre 5 godina

ne kazem da je trebalo, ali razumem zasto je pala roletna..
11-ogodisnjak seksualno napastvovao dete od 6 godina!
prethodila svadja roditelja oba decaka..
hteo je neku pravdu, video da na razuman nacin ne moze i pukao... naravno svako je branio svoje dete..
tesko je sad svima zbog nastale situacije

John

pre 5 godina

(Petar, 6. jun 2018 17:22)

Pokušaj ubistva je kad se dokaže da je postojao umišljaj da ih liši života (ubije). Obzirom da su pogođeni u noge, a metak u nogu u 99% slučajeva ne ubija od umišljaja nema ništa

Nanošenje duševne boli nije krivično delo.

Nije posle trećine kazne, nego posle 2/3 i ne ide automatski već po odluci suda (a ne daju uslovni otpust tako često kao što se misli)

Zanimanje uzeti kao otežavajuću okolnost?Jesi li ti svestan šta pišeš?

Ako krenemo tako, za tili čas će se i tebi napakovati dvocifren broj otežavajućih okolnosti. Za šta? Za bilo šta. Nisi kriv? E, pa mediji će da ubede komentatore na vesti da i te kako jesi pa se ti objašnjavaj sa njima do mile volje.

Bojan

pre 5 godina

Samo treba staviti prst na čelo i zapitati se kako bi ste vi reagovali na njegovom mestu?
Pucanj u noge ne opravdavam, krivično ga goniti zbog toga svakako.

Tarabicka

pre 5 godina

"Premijerka ponosna zbog "pravog primera vladavine prava"

Haha, ovo je bio naslov pored! Ja mislila da se odnosi na ovu vest, tj. ne bi me cudilo!

bandiera rossa

pre 5 godina

Los signal. Sada ce svi pomisliti kako pravdu mogu uzeti u svoje ruke, umesto drzave, kolko god ona lose obavljala svoje duznosti.
(ahshha, 6. jun 2018 17:41)

Naprotiv. Ovo je DOBAR i PRAVI signal, ali za drzavu. A znaci, DRZAVA mora da pocne da stiti svoje gradjane a ne samo politicare na vlasti. U protivnom, gradjani uzimaju pravdu u svoje ruke. Ova drzava se ODAVNO ne bavi pravdom.

?!?

pre 5 godina

Ja da sam na mestu upucanih, uzeo bih pistolj i zavrsio pricu. Nadam se da ni ja onda ne bih isao u pritvor. Pa jesu li vama zaista 90te i kasnije, potpuno popile mozak????!!!!!
(Douglas Bader, 06. jun 2018 19:39)

Друже, да је мени неко сексуално злостављао дете, ти не би били само упуцани него их неби ни било. И нисам лудак већ ова држава не финкционоше, зато ја функционишем.

John

pre 5 godina

(Mswati III, 6. jun 2018 16:57)

Ovo nije uzrok ovo je posledica.
Ovo je posledica svih dosadašnjih sprdačina sa zakonom - to da ljudi počnu da uzimaju zakon u svoje ruke.

Kako i na koji način bi sistem pomogao ovom ocu i njegovom detetu?

Onaj drugi dečak ima manje od 14 godina i zakonski ne može krivično da odgovara. Roditelji ne mogu krivično da odgovaraju umesto deteta (pustite priče da to treba da se uvede - to ne postoji nigde niti može da postoji).
Šta mu preostaje? Eventualno da roditelje tuži parničnom tužbom za naknadu štete. A to je, u ovakvom slučaju, smejurija (to jest, bilo bi smešno da nije žalosno) - em traje dugo, em je problem dokazati, em jedino što može da dobije su pare i to ne mnogo veće od onih 1000 dinara koji su mu navodno nuđeni da sve zaboravi.

Što znači da mu jedino ostaje da se sam bori i snalazi kako zna i ume.

Na kraju, najvažnije od svega - zapitajte se kako bi ste reagovali i šta biste preduzeli da vam dete predškolskog uzrasta (ili bilo kog drugog uzrasta) dođe i kaže da je upravo bilo seksualno napastvovano?

Andjela

pre 5 godina

@Daniele, 6. jun 2018 17:52
Da sve je tačno, samo bi dodala....da ovakva presuda ozakonjuje pravdu "zub za zub", ili ti "krvna osveta" tj. pravo koje je postojalo pre više hiljada godina dok još nisu postojale savremen dežave....To je počelo od 1990...za banalne stvari ljudi se tuku i ubijaju....lično sam videla kao pešak da su se sudarili (lakši sudari) automobili u Beogradu i šta se događa? Izaće dasa i počne da lema onoga drugoga vozača, tj. da on "deli pravdu", bilo je i ubistava.... tako je to krenulo...e sad sevaju noževi...pištolji....

mio

pre 5 godina

@(?!?, 06. jun 2018 20:25)

Ako sam dobro razumeo tvoj komentar, koji se odnosi na ovaj slucaj. Ti bi zbog postupka dvanaestogodisnjaka presudio po kratkom njegovim roditeljima?!? Ako je to, onda svakati cast a i svima sto su ti dali pluseve.

John

pre 5 godina

Nakon ove odluke pocinjem da sumnjam u pokusaj silovanja decaka.
(Sasa, 6. jun 2018 17:33)

Zato što mediji pogrešno pišu. Zna se šta je silovanje i ko može koga da siluje i kako...
To nije bilo silovanje, bilo je seksualno napastvovanje. U čemu je razlika? I te kako je ima, ali nije dovoljno ni svih 1500 karaktera da se objasni čak ni u najkraćim crtama.
U pitanju su klinci? Jesu, pa šta? Seksualni nagon? Otkad je on potreban za bilo koje ponašanje sa seksualnom konotacijom? Ne, ovo ima veze sa dominacijom, sa potčinjavanjem, sa iživljavanjem.
Ko kaže da nema iskaza druge strane? Prvo je bio babin iskaz u kome je opisala kako se sve dogodilo, a rekla je i da je tome prethodio "incident" među dečacima o čijoj prirodi je apsolutno odbijala da govori. Da ga je samo tukao/uradio baba bi svakako nešto smislila i rekla. A ako je bilo seksualnog napada, svakako da će ćutati o tome jer na to i nema šta da se kaže.
Čitajući tvoj komentar samo sam čekad da napišeš i da je šestogodišnje dete krivo za sve ili da je sve izmislilo...

Milica

pre 5 godina

Meni cela ova prica zestoko smrdi. Nigde tri dana nije pominjano zlostavljanje. Pa onda, prvo je bilo "samo" fizicki, a posle i seksualno. prica se "nadogradjuje" iz sata u sat. Kao onaj sto je prebio biciklistu. Prvo mu vredjao devojku, a onda hteo da je siluje cica od 73 godine. Tako i ovde.
Kao zlostavljao mu dete, pa on ima pravo da mu upuca rodtielje". Pa sad satro nije NJEGOV pistolj nego ga zatekao u kuci upucanih??? Pa sta ce jos da izmisli da opravda svoj postupak. Da razmotrimo SAMO cinjenice:
Prvo: Ovo o zlostavljanju nije dokazano, mogao je mladji ("osteceni") klinac sve da izmisli.
Drugo: Da je stvarno zlostavljan, podnesi tuzbu. Setite se kako je podneta tuzba protiv onog glumca, koji je NAVODNO zlostavljao decaka.
Trece: Ciji je pistolj?
Cetvrto: On upucava majku dok je njen muz na telefonu SA POLICIJOM????
Peto: Za pokusaj ubistva se ide na dugogodisnju robiju, a ovaj nije ni u pritvoru.
Ostalo: nastavite sami niz ...

Milica

pre 5 godina

Ovi što su hrabri i ubijaju u komentarima za svoje dete neka prestanu sa tim glupostima.....i ja bih ovo, ja bih ono....sve puno krvi, krvne osvete, a u stvari smo narod kukavica. I to što se desilo, s obe strane, ne samo sa jedne, i gomila nesuvislih komentara govore da smo ozbiljno poremećemo i bolesno društvo.... i da je izlaz iz mraka zvanog Srbija daleko....

Kraba

pre 5 godina

To se dešava kada pravosuđe ne funkcioniše. Uzimanje pravde u svoje ruke i preterane reakcije, sve dok neko ne strada. Verujem da ovi upucani nisu to zaslužili, ali sad znaju da ima neko obesniji od njih. U nekom drugom slučaju će metak završiti u glavi umesto u nozi. Igranka se nastavlja dok je država nezainteresovani posmatrač.

Alcale

pre 5 godina

Pa ja bi regovao barem ovako ako ne i gore... ali ne bi ocekivao da se branim sa slobode. Razlog ne opravdava delo a sem toga covek je nefozvoljeno imao oruzje! Zasto ja nemam oruzje u kuci???

Milan

pre 5 godina

Ok, da znam kako sledeci put da postupim kada komsija po 1000 put zablokira javnu povrsinu i napravi parking samo za sebe. 
Odlicno je sto znam i gde zivi, pa cu sa slobode da se branim. Bravo sud, tako se motivise postovanje zakona!
(Krokodil, 06. jun 2018 19:46)

Nepropisno parkiranje poredis sa zlostavljanjem deteta od 6 godina? Zasto objavljujete ovakve bljuvotine psihickih bolesnika?

Petar

pre 5 godina

E pa neka sad malo roditelji posvete pažnju na svog "zlatnog" sina, kako se ponaša i koga tuče okolo .... neće mu pasti na pamet da bilo koga maltretira.

Aleksandar

pre 5 godina

@(Kraba, 6. jun 2018 19:55)

A po čemu su to oni obesni? Jesu ranjeni uradili išta loše, sem moguće propuštene šanse da dobro vaspitaju svoje dete? Da se neadekvatno roditeljstvo kažnjava pucnjima u noge, dve trećine Srbije bi bilo ćopavo.

Brka

pre 5 godina

"Mediji su preneli da je Grujićevo dete tada bilo seksualno napastvovano."
Pitam se koji roditelj ne bi ovako reagovao?

Ovaj komentar je dobio najviše vaših glasova, +1038 i predstavlja paradigmu propale Srbije 21. veka u kojoj 70% žitelja "veruje", samo im napiši ŠTA u nekim novinama. I na oružje ćeš ih lako dići, samo napiši. I daće novac za preporod, samo napiši. I Srbija nije u ratu i pobedila je NATO pakt, samo napiši. I Đinđić je bio kriminalac, a "vojvoda" Šešelj je "junak" kao i Legija, samo napiši. To što je nekom iz prečistog sveta našeg futbala ponovo puko film, te je dohvatio kuburu i onako obazrivo, rekli bi humano, opleo po nogama nekim tamo roditeljima- razumemo, jer smo PROČITALI u novinama i lepo sve piše, pa ko ne bi uzeo i opleo po nogama odgovorne. Eto, i sudija, prepun straha od manitog futbalskog menadžera iz prečistog sveta futbala, smatra da je to OK, te nema pritvora. Mi smo to što smo. Loši i ne možemo biti bolji. To, a ne novac, je razlog zašto iz ovog kriminalnog pakla treba otići zauvek.

duuuuleee savicccc

pre 5 godina

nikao ne odobravam sto je upotrebio oruzje ...alii kad se zna sta je uradito njegovom detetu od 6god normalo je da je covek poludeo to dobro znaju oni koji su roditelji kad dete padne skaces kao lud da bi mu pomogao a o ovome je suvisno i komentarisati

Zemun de Luxe

pre 5 godina

(Brka, 7. jun 2018 07:31)

Bravo za komentar!

Tačno to je naša tragedija i uzrok svih naši problema! Polupismeni moroni pročitaju u nekom smeću od tzv."novina" negde nešto što je neka novinarska poltrončina napisala po komandi i to je za njih Sveto Pismo!

Toliko su navikli da ih filuju svakojakim kretenlucima da niko od njih ni pokušava da se zapita da li je uopšte verodostojno i izvodljivo da 11-godišnje dete "seksualno napastvuje" 6-godišnje?!! Da ga maltretira i tuče, to svakako, nažalost, jer smo svi prsli, čak i deca! Ali seks?!!! Eeeeej, 11 godina?!!

Što je najgore, odmah uključuju svoje iščašeno i bolesno osećanje "prava" i "pravde" i komenatrišu sa "i ja bih tako i još gore da je moje dete"! Razumem da u ovoj raspaloj "državi" s tužnom lakrdijom od pravosuđa ljudi imaju vrlo opravdan osećaj da su pravno potpuno nezaštićeni i da u slučaju spora ne mogu očekivati nikakvo zadovoljenje, ali to uopšte nije razlog da svako počne da sprovodi svoju pištolj-pravdu, pa ko brže potegne!

Onda bi se svaka komšijska svađa (da o kačenjima u saobraćaju ni ne govorimo!) završavala s bar jednim mrtvim, s vrlo izglednim nastavkom serije zbog osvete!

A ovaj časni "fudbalski menaĐer" je pucao ne zbog pravde, nego zato što zna da neće biti kažnjen. Da je stvarno čovek, posle onoga što je uradio ne bi se krio kao svaki pacov koji beži od kazne, nego bi mirno sam otišao u policiju i rekao "ja sam presudio i spreman sam da snosim posledice, koje god bile!"

Džoni

pre 5 godina

Meni ovde nije jasno da li je on njima pucao po nogama ili je on njih izranjavao po nogama? Nije isto pucati nekome u noge i raniti ga u noge? Pogodiš nekoga u koleno i on je invalid, pogodiš ga u butnu arteriju i jedva će ga spasiti(ako ga spasu).

Svarog

pre 5 godina

Možda je sudstvo konačno odlučilo da prizna kako ne ume i ne može da se bavi svojim poslom, i ovim potezom šalje jednu snažnu poruku svim građanima: Uzmite pravdu u svoje ruke. ?

garda

pre 5 godina

Cela perspektiva se menja sa onim “seksualno napastvovao dete od 6 godina decak od 11 godina@. Kada sam to procitao, stepen osude revolverasa je drasticno opao. Mozda pravno ne, ali ljudski i moralno svakako. Covek nije mogao biti uracunljiv u ovom slucaju, ko bi bio? Jos je dobro da ih nije pobio sve.

dijaspora

pre 5 godina

Citam da ima osoba koje bi ladno ubile roditelje. Ili treniraju strogocu, ili imaju psihicke probleme. Ako zaista misle ono sto su napisali trebalo bi ih smestiti na psihijatriju. S druge strane roditelji starijeg decaka jesu za svaku osudu. Ocigledno je da nisu posvetili dovoljno paznje decaku. Treba ispitati da li su sposobni da uzgajaju dete. Ovaj sto je pucao treba da uzima nesto za smirenje. Razumem sta je afekt, ali to je odavno karakterna osobina balkanaca. Malo samokontrole bi bilo pozeljno, ako je moguce. Pravosudje u Srbiji gotovo da i ne postoji. Presude su cesto komicne i izuzetno stetne. Zakljucak je da u ovoj prici nema nevinih, osim malisana koji je napadnut. Ovo sve objasnjava nastanak imena Srbistan. Ako se situacija ne promeni brzo i iz korena, ubrzano kolektivno propadanje sledi. Kad procitam clanke ovakvog sadrzaja, i komentare, momentalno prestanem da zalim sto sam otisao iz Srbije. Zapad je truo, ali je bar civilizovaniji od balkanskih vuko*ebina.

John

pre 5 godina

(jasdf, 6. jun 2018 18:10)

Javna ličnost?
Jesi li znao za njega do ovog događaja? Znao si čime se bavi?
OK, ako je javna ičnost, reci mi gde radi, čiji je menadžer?

zvezdarac

pre 5 godina

@petar
kako se zove kad.ne.vodiš računa o svom detetu pa ono u 5. razredu osnovne škole postane agresivni siledžija koji maltretira mlađu decu po parku a uz to je postao i seksualni napasnik. Da ponovim, u 12. godini života.
Onda ga 'starica' brani da je dete jadno, samo se sporečkalo sa decakom (5 godina mlađim) a ovaj terao grupu.dece od 5 do 7 godina da skidaju gaće pa kad napadnuti nije hteo, psihopata (od 12 godina!) ga seksualno zlostavljao.
Da li imaš ikakav naziv za to? Sad možemo da seirimo do sutra kako je upucavanje tih roditelja grozno delo ali ja samo mogu da kažem: ne daj bože nikome da mu padne mrak na oči zbog ovako nečeg.
Tog klinca nasilnika.mi ni najmanje nije žao a narocito mi nije žao njegovih roditelja i te njegove babe.

Nikola

pre 5 godina

Ako ce upucani roditelji decaka napasnika dovesti svoje dete u red, i od njega napraviti coveka a ne nekog monstruma, onda je neka drustvena pravda zadovoljena uz nadu da malo dete, koje je napastvovano, nece imati traume u zivotu.
Svi vi ovde piseto o pravu, zakonima, ko treba ili ne treba da robija.
Mene zanimaju 2 mlada zivota i kako da ti decaci postanu normalni ljudi.
Ako to moze da se postigne, onda je nesto dobro uradjeno, ako se to ne postigne, dzaba svo pravo, svi zakoni, sve robije roditelja, kojih god.

John

pre 5 godina

Samo još ovo (dosadio sam i sebi, a kamo li moderaciji)

Zanimljivo kako se priča okrenula za 180 stepeni od "početnih postavki".

Prvo smo imali da su se vršnjaci pobili/posvađali i da je otac jednog otišao kod roditelja drugog i bi šta bi.

Onda je baba on starijeg dečaka rekla da je hteo sve da ih pobije i da je otac pogođen u butnu kos i da ne može da hoda, plus je apsolutno odbijala da kaže bilo šta o "incidentu".

E, onda je počelo da se odmotava i ispostavilo se da je razlika u godinama među decom skoro pa duplo, da jedan ima samo 6 godina. Potom, da povrede roditelja uopšte nisu tako teške i da su odmah pušteni kući. Dalje se pojavljuje priča o seksualnom napadu, pominje se i podsmevanje, nuđenje 1000 dinara.

Najnovije je da otac napastvovanog dečaka pištolj nije ni doneo sa sobom, da to nije njegov pištolj već od ovog drugog oca... Možda zato sudija nije hteo da odredi pritvor?

Izgleda da stvari nisu baš uvek onakve kakvima se učine na prvi pogled...

Aleksandar

pre 5 godina

@Mile - u pravu si da je pravosudni sistem pucao sebi u noge, ali pre nego je ovo tako okarakterisao. Pucao je sistem sebi u noge od kad je policija prestala da dolazi na pozive u pomoć i počela da dolazi samo da prebroji ranjene i mrtve. Ne daj bože da su priveli roditelje zbog nenormalnog ponašanja deteta. Ne daj boze da im je sud odredio kaznu i odštetu mučenom detetu u stotinama hiljada dinara. Ali će privesti tebe i mene i kazniti i vući po centrima za socijalni rad po prijavi nekog NGO klona za šamar svom detetu jer je nekog maltretiralo. E tad je sistem pucao sebi u noge, a ovo su posledice, jer znaju da ovaj što je potegao oružje je bio doterana uz zid od strane tog istog sistema.

marija

pre 5 godina

A ko ce da odgovara za zlostavljanje njegovog 6-ogodisnjeg deteta..
(Nigrutin, 6. jun 2018 19:36)

Niko.
Neće mu ova država naći ni dečjeg psihologa.
Ostaju velike traume.

Zvezdana Vuletić

pre 5 godina

Нисам сигурна да је ико зна шта би урадио у тој ситуацији, па нам је врло лако да паметујемо. Ако је све истина, онако како пишу медији (сви пишу различито), онда је у реду одлзка суда да не иде у притвор. Деца су нам све у животу, и свако ко покуша да их повреди, заслужује санкције. У овом случају, човек није имао намеру да их убије, јер није убица, а знамо шта је афекат, смањена свест о реалности. Али трајне психо- последице остаће детету трјно. Поздрав,

Komša

pre 5 godina

@Milica
Da,činjenica je da je ranjeni peičao sa policijom kad je ranjen jer si to pročitala u novinama ali nije tačno da je mali zlostavljan i povređen (dva pregleda,jedan sa rositeljima a drugi po nalogu tužilaštva/policije) jer to piše u novinama.
U pravu ste sa je teebalo da pidnese peijavu ali eto- nije.I roditelji dečaka koji je to uradio su mogli da ga vaspitno ne zapostave - ali nisu.
Pucač i ramjwni su ovde nebitni - žrtve su deca.
Zlistavljano dete je žrtva starijeg deteta a dečak nasilnik žrtva nesavesnog roditeljstva.
CSR bi morao odmah po ovom događaju da izmesti dete iz primarne i zbrine ga u starateljsku porodicu - da sprovedw neodložnu meru na koju po zakonu ima pravo.
1. Prijava za zanemarivanje protiv roditelja nasilnika.
2. Mere korektivnog nadzora nad porodicom nasilnika.
3. Po izmeštanju upuriti čitavu porodicu kod sudskog veštaka neuropsihijatra - veštačiti dete ali i kapacitet roditelja za vršenje roditeljskig prava.
3. U slučaju da to ne da rezultt peivremno izmeštanje pokrenuti pistupak za lišenje roditeljskog prava nad detetom koje je izvršilo ovo teško krivično delo.Mali ima tek 12 godina i za njega ima šanse ukoliko bude odrastao u sredini koja neće zataškavati njegove postupke i prećutno ga podržavati.
4. Krivični postupak protiv ovog što je ranio roditelje nasilnika.
5. Psihološka pomoć nastradalim detetu i porodici (uključujući oca koji je pucao).
Tako reaguje država.
Kada je ima.