Četvrtak, 06.05.2004.

08:10

Legija se neće braniti ćutanjem

Izvor: Beta

Legija se neæe braniti æutanjem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Odande

pre 19 godina

Sudeci po profilu ovog kriminalca, on i ne zna da cuti. Verujem da mu je veoma tesko palo sakrivanje poslednjih 14 meseci i da je izgubio zivce i predao se, samo da bi opet mogao da prica i bude u centru paznje. Buduci da je, uprkos burnoj proslosti, vodio isprazan zivot zasnovan na spletkarenju i prevarama najgore vrste, njegov ego se hrani medijskom paznjom one vrste koju mu daju tabloidi i TV emisije. Bez toga ni njegov nabedjeni nacionalizam, ni "uspeh" u krugovima gde ga smatraju za "marku" ne znace nista. Ko je ikada imao prilike da bude u blizini takvih ljudi, zna da, uprkos kodovima ponasanja i odanosti, nista nije sveto u njihovom svetu i prijateljstva se brzo i lako pretvaraju u neprijateljstva, menjaju se ciljevi, nista nije vazno osim ubiranja plodova usput, dok se navodno, nesto radi, brani. Stalno pokusavaju da stave maske koje bi ih ucinile “legalnim” i omogucile im da se nesmetano bave svojim osnovnm poslom - razbojnistvom. Zakoni grupe medju njima potiru individualnost do te mere da zivot za njih zaista ne znaci nista. Vazan je mehanizam koji donosi profit a ne srafovi, koji su zamenljivi.
Problem sa Legijom je bas u tome: on ne zna da funkcionise van svoje grupe, van mehanizma. Mit koji se stvarao o njemu nije dovoljan da ga odrzi u zivotu. Verujem da bi, da mu nije bila pruzena sansa za predaju, u dogledno vreme izvrsio samoubistvo ili pokusao neku suludu akciju u kojoj bi izgubio zivot. Njegov zivot je beznacajan ako nije okruzen obozavaocima i ljudima cija odanost ravna njihovom strahu. Zato je morao da se pridruzi svojima u zatvoru.
Sto se tice onoga sto on ima da kaze, to je, u krajnjoj liniji, nebitno. Pokazace se da njegove reci nece bitno uticati na tok sudjenja, osim sto ce u javnosti izazvati bure. A taj spektakl je najbolja hrana za Legiju. To je ono sto ce dokazati da je nepobediv, neunistiv. Tek kada mu bude izrecena presuda, i kada postane jasno da nece izaci iz zatvora bar sledecih 30 godina, onda ce nestati magije i mit o nepobedivosti ce biti zaboravljen. Svaki drugi ishod bi bio poguban za Srbiju.
Zato, pozurimo sa tim sudjenjem, pohvatajmo SVE koji su bili umesani, osudimo ih i bacimo kljuc od tamnice sto pre. Inace ako nas zajase sa svojom "pravednoscu"' tesko nama. Onima koji mosle da izvuku neku politicku korist iz ovoga bi bilo bolje da se klone toga. Svaki pokusaj manipulisanja prevejanim manipulantima osudjen je na propast. Zavrsicete kao njihove marionete, i u trenutku njihovog pada i sami cete pasti u provaliju zaborava.

Nadja

pre 19 godina

Sudeci po nastupima u javnosti "pojedinih", a i nekim komentarima ovde, izgleda da Legija nece ni biti potreban. Istrtljacete vi sve, cini mi se, pre nego sto ovaj progovori. Bice super fora ako cujemo saopstenje da su tek sada uspeli da obriju lice koje se predalo i da to uopste nije Legija.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

Da, reci ce istinu, a prethodno ce se zakleti pred casnim sudom da ce govoriti samo i samo istinu u stilu "dajem casnu Milosevicevu rec" ups, Kostunicinu.

Radoznali

pre 19 godina

Jedino sto me interesuje u celoj ovoj prici je ime trenutnog gazde tog "gospodina", dobro bi bilo da saznamo koga danas slusa. Ako to saznamo, znacemo i odgovore na ostala pitanja. Prestanimo da budemo zrtve manipulacija svake vrste! Mediji bi trebalo da se zadrze , iskljucivo, na saopstavanju cinjenica u skladu sa profesionalnim kodeksom.

Nesa

pre 19 godina

Zanimljivo,
Svi gledaju sta ce "on" da kaze dok je: zemlja neobradjena, fabrike prazne, zdravstvo u kriminalu, policija korumpirana i gora nego ona u Tanzaniji i Etiopiji, Vojska se raspada, sudovi puni lopova i kojekakvih protuva koje za nekih par stotina evra donose sumljive presude, smanjuje se budzet za obrazovanje...
Gospodo na vlasti i u uz vlast kako vas nije sramota. Mislite da cete tako doveka, nisam bas siguran u to.

Vlade

pre 19 godina

Da li cinjenica da ubica potkazuje narucioca moze da opere ubicu? Mislim da ga sve vode ovog sveta ne mogu oprati i da nijedna njegova prica ne moze da umanji njegovu krivicu.
Ipak, od juce znamo da Legija cita NIN, tako da mu mozda i nije vazno sta mi pisemo...

komsija

pre 19 godina

Upravo se o takvoj zameni teza radi, o velicanju optuzenika, pri cemu se samo sudjenje stavlja u drugi plan. Od sustinskog interesa za drzavu i narod bi bilo da se potpuno i do kraja rasvetle sve cinjenice u vezi ubistva premijera. Ako neko stoji iznad Legije u lestvici zlocina, on svakako treba da odgovara. Ako bilo sta sto Legija kaze na sudu moze doprineti utvrdjivanju te istine, bice dobrodoslo. Ali, dosta vise sa pricama o obrazu, casti, pravednom otkrivanju istine, o njegovoj hrabrosti, mudrosti, odlucnosti, nesalomivosti!! Kriminalac od malih nogu, pljackas, surovi ubica, trgovac drogom i sta sve jos ne, ne sme i ne moze biti predstavljan kao pozitivna licnost. Nikome ne smeta sto ce se njegovim pojavljivanjem na sudu mozda otkriti neke nove cinjenice. Ono sto jako smeta je da kad izadjem ispred zgrade cujem kako klinci sa divljenjem u ocima komentarisu: "E brate, jesi vido Legiju, kakav car! Ne mogu mu brate nista!" Ne sme se dozvoliti stvaranje atmosfere u kojoj bi neko mogao cak i pomisliti da je on "car"; u kojoj bi nego mogao cak i razmisljati o njegovom izlasku napolje pre isteka maksimalne zaprecene kazne za njegova dela.

Pedja

pre 19 godina

Nemojte biti naivni vi koji zeljno cekate Legijin iskaz. On bi propevao istinu kada bi znao da je vlast protiv njega i da mu je to kraj. U tom slucaju i mene bi zanimalo sta ce da kaze. Medjutim, njega premijer zove "gospodin", ministar policije govori o pijetetu (a ne epitetu) nesalomive jedinice, a ministar pravde pokusava da ukine citav sud. Zasto bi se onda Legija neceg plasio i govorio istinu? On se nije predao nego je "na zadatku", i nada se da ce doprineti jos povoljnijim politickim okolnostima (povoljnim samo za takve poput njega).

Djordjevic

pre 19 godina

A meni je muka, gospodo, od vas "demokratski orjentisanih" inkvizitora, koji biste, koliko vidim, sve po kratkom postupku, bez prava da se iciji glas cuje, jer vi vec sve znate i kako, i zasto se dogodilo, i ko je organizator, i sve ostalo... E pa nece moci. Ako je vama jasno, meni, i siroj javnosti nije ko je tu organizovao ubistvo i koja je uloga Legije u svemu tome.
To kada neko protiv vas podnese bilo kakvu prijavu, osnovanu ili neosnovanu, tada bez prava sudjenja i glasa proglasite sebe krivima, ja to postujem, ali me u ovom slucaju jako interesuje sta ce Legija da kaze, i mislim da ce u mnogome da razjasni okolnosti oko ubistva premijera, pa makar on i lagao, jer ce to biti podlozno proveri. Neka samo sud i tuzilastvo rade svoj posao, svakoga ce zadesiti ono sto zasluzuje - ali bez sudjenja, gospodo kauboji, vesanjem na obliznje drvo, ne dolazi u bozir, pa ni u Legijinom slucaju. Jedna je stvar velicanje optuzenika, a drugo posteno sudjenje, koje zelim, uvek, i Legiji, i vama gospodo, ali i samom sebi. A ako je Legija stvarno kriv, i jos ako je i organizator toga, i ako ima toliko mnogo dokaza protiv njega, onda nemojte da se sekirate za pravedan ishod sudjenja.

Beka

pre 19 godina

Zasto mislite da ce Legijin moguci iskaz imati manju "tezinu" od izkaza Buhe-Cumeta, Mutavog, Zvekija ili nekog slicnog iz te ekipe.
Po iskazima ovih on je organizator.
Takvi kao on najcesce ubijaju za novac (ili vec neke privilegije-droga...). Pitanje je ko mu je ubistva placao, tj. narucivao.
Zasto mislite da te tvrdnje uz materijalne dokaze unapred treba odbaciti, zato sto cemo ih izgleda cuti bas od njega?
Nece on biti ni prvi ni poslednji placeni ubica koji je propevao. Ostaje samo pitanje da li ce gradjani imati sansu da cuju sve iz prve (organizatorove)ruke.

Irena

pre 19 godina

Alo, gradjani ove zemlje, trgnite se. Ko i zasto pravi od placenog ubice heroja? Ovo sve odgovara samo Kostunici i njegovima. Oni racunaju da smo mi retardirani i da su nam ovakvi likovi idoli. Sad se i Legijina mama javlja pricajuci bajke o svom sinu. Ali, ona mu je majka pa se i da ocekivati od nje. A da li je pomislila kako je majci i porodici Zorana Djindjica, tek sad joj je proradila savest (nazovi). Ne dopustimo da se od jednog obicnog profi ubice pravi heroj. Mi to nismo zasluzili.

Rakac

pre 19 godina

Misljenja sam da je dobro sto "gospodin Legija" nece da cuti i sto hoce "da ide do kraja", da "skine ljagu sa svog imena" kao i sa "imena JSO" jer sto se pravde i Suda tice, izjave i price su samo price. Znaci bez materijalnih dokaza nista nece to da znaci. Samo, Sud ne bi trebalo da naprvi gresku i da to sve zatvara za javnost, niko ne bi trebao da bude pod "cuvanjem drzavne tajne". Nemojmo da se lazemo - kad je ubijen premijer, a pogotovu sto je to bio Dr Djindjic, visegodisnji borac upravo protiv takvih Milosevica i Legija i klanova raznih, tu ne bi smelo da se niko skriva ispod drzavne tajne jer Srbija mora da zna istinu. Sad ili nikad. Sta ce vredeti Amerima sto ce za 10 godina saznati ko je ubio Kenedija kad taj vise nece biti ziv (sigurno umro mirnom prirodnom smrcu) i kad je u Vijetnamu zbog te "drzavne tajne" izginulo na desetine hiljada mladih Amerikanaca?

Rod

pre 19 godina

Nerviraju me komentari na ovom sajtu vezani za Legijinu predaju. Ako smo toliko pravdoljubivi, hajde da pruzimo istraznim organima sansu da od ovog svedoka saznaju pod kojim okolnostima je doslo do ubistva Premijera, ko je bio narucioc, inspirator, sta je bio motiv. Ako ne bude govorio istinu, tu su opet istrazni organi i sudstvo da to osujete. Zar je vama ova praksa cudna? Pa, na kraju krajeva, u svakom drugom americkom filmu mozete da vidite slucajeve gde kriminalci svedoce protiv vecih kriminalaca. Zar bi trebalo da odmah pretpostavimo da je Legija i samo Legija jedini krivac, jedini kriminalac i definitivno glavni organizator ubistva Premijera (cisto sumnjam), pa da ga odmah streljamo pre nego sto ga bilo sta pitamo? Sve mi se cini da se neko u ovoj zemlji sada plasi istine vise nego ikad...

Djenka

pre 19 godina

Jedva cekam da cujem sta ce da kaze!!! Sve ce izgleda dobiti zaplet neke spankse sapunice pa cemo mozda i biti u prilici da snimke sa sudjenja izvozimo u Holivud ili Bolivud! Ma bice bolje neko sudjenje O.J.Simpsonu!!!

stefan

pre 19 godina

Sad ce i Legija da podgreje leš našeg nacionalizma, pa ce da nas uči pameti kako je on radio ispravnu stvar slično Miloševiću. Na žalost, ima puno onih koji će to primiti s radošću neznajući da je to nije patriotizam već potpuni mrak i delovanje zla.

Crvenkapa

pre 19 godina

Legija se uopšte neće braniti, jer heroj i komandant proslavljene jedinice s "pijetetom nesalomive" nema nikakve potrebe da se brani od bilo čega, naročito ne od ničim opravdanih i nezasluženih optužbi zlikovačkog DOS-a. Ne, to je plemeniti i skromni vitez na belom konju, koji sve što je dosad radio, uradio je za Srbiju i srpstvo. Ko ne veruje, neka pita Jočića.
Nije on ni došao da se brani, nego da optužuje, u skladu sa ulogom koja mu je namenjena, a to je definitivno rušenje i valjanje po blatu svega što ima bilo kakve veze sa DOS-om i Đinđićem. Čućemo mnogo neverovatnih i senzacionalnih otkrića, na istom nivou debilnosti i dokazivosti kao tvrdnja da je Legija poslednjih 14 meseci proveo mirno i povučeno u svojoj kući.

dax

pre 19 godina

Pa da li je moguce da je svest naseg naroda na toliko primitivnom nivou, da na ovaj nacin i u ovoj meri od jednog kriminalca, ubice i prevaranta prave heroja i znacajnu osobu! Svi mediji su puni pateticnih napisa o "skidanju ljage sa svog imena", "odbrani casti i dostojanstva svoje porodice i jedinice", "saopstavanju istine" i drugim nebulozama... navode se izjave jadne porodice, advokat nasiroko prica kako je "gospodin" Legija u odlicnom fizickom i psihickom stanju, jelte, jer to je covek koji pazi na sebe, on cak posti sredom i petkom...pravi hriscanin... NE! Pravi beskrupulozni kriminalac, ubica, placenik, koji je sa kriminalom, otimanjem i pljackom poceo jos od skolskih dana, a kasnije je samo "prosirivao delatnost". Dosta vise da se takvim ljudima daje mogucnost i pravo da se predstavljaju u laznom svetlu!

Ana

pre 19 godina

Dajemo toliki znacaj jednom dokazanom kriminalcu i ubici u sasvim obrnutom kontekstu. Napravismo od njega heroja koji treba da nam kaze "celu" istinu o nasoj nesreci, neko ko je profesionalnac u poslovima van zakona!!! Nadam se da cemo (kroz nekoliko godina???) posle ovog "Laku noc Srbijo" doziveti i jedno pravo Jutro.

Dragutin

pre 19 godina

Legija je covek u koga su desetine svedoka, neposredno i posredno, uprli prstom da je organizator mnogih narucenih ubistava i otmica, a postoji i mnogo materijalnih dokaza da je tako. Cak je i "covek" koji je pucao na premijera potvrdio u pisanoj izjavi da je Legija organizator. Ako neko sada ipak poveruje Legijinom "svedocenju", taj je zreo za sanatorijum.

Ana

pre 19 godina

Dajemo toliki znacaj jednom dokazanom kriminalcu i ubici u sasvim obrnutom kontekstu. Napravismo od njega heroja koji treba da nam kaze "celu" istinu o nasoj nesreci, neko ko je profesionalnac u poslovima van zakona!!! Nadam se da cemo (kroz nekoliko godina???) posle ovog "Laku noc Srbijo" doziveti i jedno pravo Jutro.

Dragutin

pre 19 godina

Legija je covek u koga su desetine svedoka, neposredno i posredno, uprli prstom da je organizator mnogih narucenih ubistava i otmica, a postoji i mnogo materijalnih dokaza da je tako. Cak je i "covek" koji je pucao na premijera potvrdio u pisanoj izjavi da je Legija organizator. Ako neko sada ipak poveruje Legijinom "svedocenju", taj je zreo za sanatorijum.

Crvenkapa

pre 19 godina

Legija se uopšte neće braniti, jer heroj i komandant proslavljene jedinice s "pijetetom nesalomive" nema nikakve potrebe da se brani od bilo čega, naročito ne od ničim opravdanih i nezasluženih optužbi zlikovačkog DOS-a. Ne, to je plemeniti i skromni vitez na belom konju, koji sve što je dosad radio, uradio je za Srbiju i srpstvo. Ko ne veruje, neka pita Jočića.
Nije on ni došao da se brani, nego da optužuje, u skladu sa ulogom koja mu je namenjena, a to je definitivno rušenje i valjanje po blatu svega što ima bilo kakve veze sa DOS-om i Đinđićem. Čućemo mnogo neverovatnih i senzacionalnih otkrića, na istom nivou debilnosti i dokazivosti kao tvrdnja da je Legija poslednjih 14 meseci proveo mirno i povučeno u svojoj kući.

dax

pre 19 godina

Pa da li je moguce da je svest naseg naroda na toliko primitivnom nivou, da na ovaj nacin i u ovoj meri od jednog kriminalca, ubice i prevaranta prave heroja i znacajnu osobu! Svi mediji su puni pateticnih napisa o "skidanju ljage sa svog imena", "odbrani casti i dostojanstva svoje porodice i jedinice", "saopstavanju istine" i drugim nebulozama... navode se izjave jadne porodice, advokat nasiroko prica kako je "gospodin" Legija u odlicnom fizickom i psihickom stanju, jelte, jer to je covek koji pazi na sebe, on cak posti sredom i petkom...pravi hriscanin... NE! Pravi beskrupulozni kriminalac, ubica, placenik, koji je sa kriminalom, otimanjem i pljackom poceo jos od skolskih dana, a kasnije je samo "prosirivao delatnost". Dosta vise da se takvim ljudima daje mogucnost i pravo da se predstavljaju u laznom svetlu!

stefan

pre 19 godina

Sad ce i Legija da podgreje leš našeg nacionalizma, pa ce da nas uči pameti kako je on radio ispravnu stvar slično Miloševiću. Na žalost, ima puno onih koji će to primiti s radošću neznajući da je to nije patriotizam već potpuni mrak i delovanje zla.

Djenka

pre 19 godina

Jedva cekam da cujem sta ce da kaze!!! Sve ce izgleda dobiti zaplet neke spankse sapunice pa cemo mozda i biti u prilici da snimke sa sudjenja izvozimo u Holivud ili Bolivud! Ma bice bolje neko sudjenje O.J.Simpsonu!!!

Irena

pre 19 godina

Alo, gradjani ove zemlje, trgnite se. Ko i zasto pravi od placenog ubice heroja? Ovo sve odgovara samo Kostunici i njegovima. Oni racunaju da smo mi retardirani i da su nam ovakvi likovi idoli. Sad se i Legijina mama javlja pricajuci bajke o svom sinu. Ali, ona mu je majka pa se i da ocekivati od nje. A da li je pomislila kako je majci i porodici Zorana Djindjica, tek sad joj je proradila savest (nazovi). Ne dopustimo da se od jednog obicnog profi ubice pravi heroj. Mi to nismo zasluzili.

Rakac

pre 19 godina

Misljenja sam da je dobro sto "gospodin Legija" nece da cuti i sto hoce "da ide do kraja", da "skine ljagu sa svog imena" kao i sa "imena JSO" jer sto se pravde i Suda tice, izjave i price su samo price. Znaci bez materijalnih dokaza nista nece to da znaci. Samo, Sud ne bi trebalo da naprvi gresku i da to sve zatvara za javnost, niko ne bi trebao da bude pod "cuvanjem drzavne tajne". Nemojmo da se lazemo - kad je ubijen premijer, a pogotovu sto je to bio Dr Djindjic, visegodisnji borac upravo protiv takvih Milosevica i Legija i klanova raznih, tu ne bi smelo da se niko skriva ispod drzavne tajne jer Srbija mora da zna istinu. Sad ili nikad. Sta ce vredeti Amerima sto ce za 10 godina saznati ko je ubio Kenedija kad taj vise nece biti ziv (sigurno umro mirnom prirodnom smrcu) i kad je u Vijetnamu zbog te "drzavne tajne" izginulo na desetine hiljada mladih Amerikanaca?

Rod

pre 19 godina

Nerviraju me komentari na ovom sajtu vezani za Legijinu predaju. Ako smo toliko pravdoljubivi, hajde da pruzimo istraznim organima sansu da od ovog svedoka saznaju pod kojim okolnostima je doslo do ubistva Premijera, ko je bio narucioc, inspirator, sta je bio motiv. Ako ne bude govorio istinu, tu su opet istrazni organi i sudstvo da to osujete. Zar je vama ova praksa cudna? Pa, na kraju krajeva, u svakom drugom americkom filmu mozete da vidite slucajeve gde kriminalci svedoce protiv vecih kriminalaca. Zar bi trebalo da odmah pretpostavimo da je Legija i samo Legija jedini krivac, jedini kriminalac i definitivno glavni organizator ubistva Premijera (cisto sumnjam), pa da ga odmah streljamo pre nego sto ga bilo sta pitamo? Sve mi se cini da se neko u ovoj zemlji sada plasi istine vise nego ikad...

Beka

pre 19 godina

Zasto mislite da ce Legijin moguci iskaz imati manju "tezinu" od izkaza Buhe-Cumeta, Mutavog, Zvekija ili nekog slicnog iz te ekipe.
Po iskazima ovih on je organizator.
Takvi kao on najcesce ubijaju za novac (ili vec neke privilegije-droga...). Pitanje je ko mu je ubistva placao, tj. narucivao.
Zasto mislite da te tvrdnje uz materijalne dokaze unapred treba odbaciti, zato sto cemo ih izgleda cuti bas od njega?
Nece on biti ni prvi ni poslednji placeni ubica koji je propevao. Ostaje samo pitanje da li ce gradjani imati sansu da cuju sve iz prve (organizatorove)ruke.

Djordjevic

pre 19 godina

A meni je muka, gospodo, od vas "demokratski orjentisanih" inkvizitora, koji biste, koliko vidim, sve po kratkom postupku, bez prava da se iciji glas cuje, jer vi vec sve znate i kako, i zasto se dogodilo, i ko je organizator, i sve ostalo... E pa nece moci. Ako je vama jasno, meni, i siroj javnosti nije ko je tu organizovao ubistvo i koja je uloga Legije u svemu tome.
To kada neko protiv vas podnese bilo kakvu prijavu, osnovanu ili neosnovanu, tada bez prava sudjenja i glasa proglasite sebe krivima, ja to postujem, ali me u ovom slucaju jako interesuje sta ce Legija da kaze, i mislim da ce u mnogome da razjasni okolnosti oko ubistva premijera, pa makar on i lagao, jer ce to biti podlozno proveri. Neka samo sud i tuzilastvo rade svoj posao, svakoga ce zadesiti ono sto zasluzuje - ali bez sudjenja, gospodo kauboji, vesanjem na obliznje drvo, ne dolazi u bozir, pa ni u Legijinom slucaju. Jedna je stvar velicanje optuzenika, a drugo posteno sudjenje, koje zelim, uvek, i Legiji, i vama gospodo, ali i samom sebi. A ako je Legija stvarno kriv, i jos ako je i organizator toga, i ako ima toliko mnogo dokaza protiv njega, onda nemojte da se sekirate za pravedan ishod sudjenja.

Vlade

pre 19 godina

Da li cinjenica da ubica potkazuje narucioca moze da opere ubicu? Mislim da ga sve vode ovog sveta ne mogu oprati i da nijedna njegova prica ne moze da umanji njegovu krivicu.
Ipak, od juce znamo da Legija cita NIN, tako da mu mozda i nije vazno sta mi pisemo...

Pedja

pre 19 godina

Nemojte biti naivni vi koji zeljno cekate Legijin iskaz. On bi propevao istinu kada bi znao da je vlast protiv njega i da mu je to kraj. U tom slucaju i mene bi zanimalo sta ce da kaze. Medjutim, njega premijer zove "gospodin", ministar policije govori o pijetetu (a ne epitetu) nesalomive jedinice, a ministar pravde pokusava da ukine citav sud. Zasto bi se onda Legija neceg plasio i govorio istinu? On se nije predao nego je "na zadatku", i nada se da ce doprineti jos povoljnijim politickim okolnostima (povoljnim samo za takve poput njega).

komsija

pre 19 godina

Upravo se o takvoj zameni teza radi, o velicanju optuzenika, pri cemu se samo sudjenje stavlja u drugi plan. Od sustinskog interesa za drzavu i narod bi bilo da se potpuno i do kraja rasvetle sve cinjenice u vezi ubistva premijera. Ako neko stoji iznad Legije u lestvici zlocina, on svakako treba da odgovara. Ako bilo sta sto Legija kaze na sudu moze doprineti utvrdjivanju te istine, bice dobrodoslo. Ali, dosta vise sa pricama o obrazu, casti, pravednom otkrivanju istine, o njegovoj hrabrosti, mudrosti, odlucnosti, nesalomivosti!! Kriminalac od malih nogu, pljackas, surovi ubica, trgovac drogom i sta sve jos ne, ne sme i ne moze biti predstavljan kao pozitivna licnost. Nikome ne smeta sto ce se njegovim pojavljivanjem na sudu mozda otkriti neke nove cinjenice. Ono sto jako smeta je da kad izadjem ispred zgrade cujem kako klinci sa divljenjem u ocima komentarisu: "E brate, jesi vido Legiju, kakav car! Ne mogu mu brate nista!" Ne sme se dozvoliti stvaranje atmosfere u kojoj bi neko mogao cak i pomisliti da je on "car"; u kojoj bi nego mogao cak i razmisljati o njegovom izlasku napolje pre isteka maksimalne zaprecene kazne za njegova dela.

Nesa

pre 19 godina

Zanimljivo,
Svi gledaju sta ce "on" da kaze dok je: zemlja neobradjena, fabrike prazne, zdravstvo u kriminalu, policija korumpirana i gora nego ona u Tanzaniji i Etiopiji, Vojska se raspada, sudovi puni lopova i kojekakvih protuva koje za nekih par stotina evra donose sumljive presude, smanjuje se budzet za obrazovanje...
Gospodo na vlasti i u uz vlast kako vas nije sramota. Mislite da cete tako doveka, nisam bas siguran u to.

Radoznali

pre 19 godina

Jedino sto me interesuje u celoj ovoj prici je ime trenutnog gazde tog "gospodina", dobro bi bilo da saznamo koga danas slusa. Ako to saznamo, znacemo i odgovore na ostala pitanja. Prestanimo da budemo zrtve manipulacija svake vrste! Mediji bi trebalo da se zadrze , iskljucivo, na saopstavanju cinjenica u skladu sa profesionalnim kodeksom.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

Da, reci ce istinu, a prethodno ce se zakleti pred casnim sudom da ce govoriti samo i samo istinu u stilu "dajem casnu Milosevicevu rec" ups, Kostunicinu.

Nadja

pre 19 godina

Sudeci po nastupima u javnosti "pojedinih", a i nekim komentarima ovde, izgleda da Legija nece ni biti potreban. Istrtljacete vi sve, cini mi se, pre nego sto ovaj progovori. Bice super fora ako cujemo saopstenje da su tek sada uspeli da obriju lice koje se predalo i da to uopste nije Legija.

Odande

pre 19 godina

Sudeci po profilu ovog kriminalca, on i ne zna da cuti. Verujem da mu je veoma tesko palo sakrivanje poslednjih 14 meseci i da je izgubio zivce i predao se, samo da bi opet mogao da prica i bude u centru paznje. Buduci da je, uprkos burnoj proslosti, vodio isprazan zivot zasnovan na spletkarenju i prevarama najgore vrste, njegov ego se hrani medijskom paznjom one vrste koju mu daju tabloidi i TV emisije. Bez toga ni njegov nabedjeni nacionalizam, ni "uspeh" u krugovima gde ga smatraju za "marku" ne znace nista. Ko je ikada imao prilike da bude u blizini takvih ljudi, zna da, uprkos kodovima ponasanja i odanosti, nista nije sveto u njihovom svetu i prijateljstva se brzo i lako pretvaraju u neprijateljstva, menjaju se ciljevi, nista nije vazno osim ubiranja plodova usput, dok se navodno, nesto radi, brani. Stalno pokusavaju da stave maske koje bi ih ucinile “legalnim” i omogucile im da se nesmetano bave svojim osnovnm poslom - razbojnistvom. Zakoni grupe medju njima potiru individualnost do te mere da zivot za njih zaista ne znaci nista. Vazan je mehanizam koji donosi profit a ne srafovi, koji su zamenljivi.
Problem sa Legijom je bas u tome: on ne zna da funkcionise van svoje grupe, van mehanizma. Mit koji se stvarao o njemu nije dovoljan da ga odrzi u zivotu. Verujem da bi, da mu nije bila pruzena sansa za predaju, u dogledno vreme izvrsio samoubistvo ili pokusao neku suludu akciju u kojoj bi izgubio zivot. Njegov zivot je beznacajan ako nije okruzen obozavaocima i ljudima cija odanost ravna njihovom strahu. Zato je morao da se pridruzi svojima u zatvoru.
Sto se tice onoga sto on ima da kaze, to je, u krajnjoj liniji, nebitno. Pokazace se da njegove reci nece bitno uticati na tok sudjenja, osim sto ce u javnosti izazvati bure. A taj spektakl je najbolja hrana za Legiju. To je ono sto ce dokazati da je nepobediv, neunistiv. Tek kada mu bude izrecena presuda, i kada postane jasno da nece izaci iz zatvora bar sledecih 30 godina, onda ce nestati magije i mit o nepobedivosti ce biti zaboravljen. Svaki drugi ishod bi bio poguban za Srbiju.
Zato, pozurimo sa tim sudjenjem, pohvatajmo SVE koji su bili umesani, osudimo ih i bacimo kljuc od tamnice sto pre. Inace ako nas zajase sa svojom "pravednoscu"' tesko nama. Onima koji mosle da izvuku neku politicku korist iz ovoga bi bilo bolje da se klone toga. Svaki pokusaj manipulisanja prevejanim manipulantima osudjen je na propast. Zavrsicete kao njihove marionete, i u trenutku njihovog pada i sami cete pasti u provaliju zaborava.

Ana

pre 19 godina

Dajemo toliki znacaj jednom dokazanom kriminalcu i ubici u sasvim obrnutom kontekstu. Napravismo od njega heroja koji treba da nam kaze "celu" istinu o nasoj nesreci, neko ko je profesionalnac u poslovima van zakona!!! Nadam se da cemo (kroz nekoliko godina???) posle ovog "Laku noc Srbijo" doziveti i jedno pravo Jutro.

Dragutin

pre 19 godina

Legija je covek u koga su desetine svedoka, neposredno i posredno, uprli prstom da je organizator mnogih narucenih ubistava i otmica, a postoji i mnogo materijalnih dokaza da je tako. Cak je i "covek" koji je pucao na premijera potvrdio u pisanoj izjavi da je Legija organizator. Ako neko sada ipak poveruje Legijinom "svedocenju", taj je zreo za sanatorijum.

Crvenkapa

pre 19 godina

Legija se uopšte neće braniti, jer heroj i komandant proslavljene jedinice s "pijetetom nesalomive" nema nikakve potrebe da se brani od bilo čega, naročito ne od ničim opravdanih i nezasluženih optužbi zlikovačkog DOS-a. Ne, to je plemeniti i skromni vitez na belom konju, koji sve što je dosad radio, uradio je za Srbiju i srpstvo. Ko ne veruje, neka pita Jočića.
Nije on ni došao da se brani, nego da optužuje, u skladu sa ulogom koja mu je namenjena, a to je definitivno rušenje i valjanje po blatu svega što ima bilo kakve veze sa DOS-om i Đinđićem. Čućemo mnogo neverovatnih i senzacionalnih otkrića, na istom nivou debilnosti i dokazivosti kao tvrdnja da je Legija poslednjih 14 meseci proveo mirno i povučeno u svojoj kući.

dax

pre 19 godina

Pa da li je moguce da je svest naseg naroda na toliko primitivnom nivou, da na ovaj nacin i u ovoj meri od jednog kriminalca, ubice i prevaranta prave heroja i znacajnu osobu! Svi mediji su puni pateticnih napisa o "skidanju ljage sa svog imena", "odbrani casti i dostojanstva svoje porodice i jedinice", "saopstavanju istine" i drugim nebulozama... navode se izjave jadne porodice, advokat nasiroko prica kako je "gospodin" Legija u odlicnom fizickom i psihickom stanju, jelte, jer to je covek koji pazi na sebe, on cak posti sredom i petkom...pravi hriscanin... NE! Pravi beskrupulozni kriminalac, ubica, placenik, koji je sa kriminalom, otimanjem i pljackom poceo jos od skolskih dana, a kasnije je samo "prosirivao delatnost". Dosta vise da se takvim ljudima daje mogucnost i pravo da se predstavljaju u laznom svetlu!

stefan

pre 19 godina

Sad ce i Legija da podgreje leš našeg nacionalizma, pa ce da nas uči pameti kako je on radio ispravnu stvar slično Miloševiću. Na žalost, ima puno onih koji će to primiti s radošću neznajući da je to nije patriotizam već potpuni mrak i delovanje zla.

Djenka

pre 19 godina

Jedva cekam da cujem sta ce da kaze!!! Sve ce izgleda dobiti zaplet neke spankse sapunice pa cemo mozda i biti u prilici da snimke sa sudjenja izvozimo u Holivud ili Bolivud! Ma bice bolje neko sudjenje O.J.Simpsonu!!!

Irena

pre 19 godina

Alo, gradjani ove zemlje, trgnite se. Ko i zasto pravi od placenog ubice heroja? Ovo sve odgovara samo Kostunici i njegovima. Oni racunaju da smo mi retardirani i da su nam ovakvi likovi idoli. Sad se i Legijina mama javlja pricajuci bajke o svom sinu. Ali, ona mu je majka pa se i da ocekivati od nje. A da li je pomislila kako je majci i porodici Zorana Djindjica, tek sad joj je proradila savest (nazovi). Ne dopustimo da se od jednog obicnog profi ubice pravi heroj. Mi to nismo zasluzili.

Rakac

pre 19 godina

Misljenja sam da je dobro sto "gospodin Legija" nece da cuti i sto hoce "da ide do kraja", da "skine ljagu sa svog imena" kao i sa "imena JSO" jer sto se pravde i Suda tice, izjave i price su samo price. Znaci bez materijalnih dokaza nista nece to da znaci. Samo, Sud ne bi trebalo da naprvi gresku i da to sve zatvara za javnost, niko ne bi trebao da bude pod "cuvanjem drzavne tajne". Nemojmo da se lazemo - kad je ubijen premijer, a pogotovu sto je to bio Dr Djindjic, visegodisnji borac upravo protiv takvih Milosevica i Legija i klanova raznih, tu ne bi smelo da se niko skriva ispod drzavne tajne jer Srbija mora da zna istinu. Sad ili nikad. Sta ce vredeti Amerima sto ce za 10 godina saznati ko je ubio Kenedija kad taj vise nece biti ziv (sigurno umro mirnom prirodnom smrcu) i kad je u Vijetnamu zbog te "drzavne tajne" izginulo na desetine hiljada mladih Amerikanaca?

Rod

pre 19 godina

Nerviraju me komentari na ovom sajtu vezani za Legijinu predaju. Ako smo toliko pravdoljubivi, hajde da pruzimo istraznim organima sansu da od ovog svedoka saznaju pod kojim okolnostima je doslo do ubistva Premijera, ko je bio narucioc, inspirator, sta je bio motiv. Ako ne bude govorio istinu, tu su opet istrazni organi i sudstvo da to osujete. Zar je vama ova praksa cudna? Pa, na kraju krajeva, u svakom drugom americkom filmu mozete da vidite slucajeve gde kriminalci svedoce protiv vecih kriminalaca. Zar bi trebalo da odmah pretpostavimo da je Legija i samo Legija jedini krivac, jedini kriminalac i definitivno glavni organizator ubistva Premijera (cisto sumnjam), pa da ga odmah streljamo pre nego sto ga bilo sta pitamo? Sve mi se cini da se neko u ovoj zemlji sada plasi istine vise nego ikad...

Beka

pre 19 godina

Zasto mislite da ce Legijin moguci iskaz imati manju "tezinu" od izkaza Buhe-Cumeta, Mutavog, Zvekija ili nekog slicnog iz te ekipe.
Po iskazima ovih on je organizator.
Takvi kao on najcesce ubijaju za novac (ili vec neke privilegije-droga...). Pitanje je ko mu je ubistva placao, tj. narucivao.
Zasto mislite da te tvrdnje uz materijalne dokaze unapred treba odbaciti, zato sto cemo ih izgleda cuti bas od njega?
Nece on biti ni prvi ni poslednji placeni ubica koji je propevao. Ostaje samo pitanje da li ce gradjani imati sansu da cuju sve iz prve (organizatorove)ruke.

Djordjevic

pre 19 godina

A meni je muka, gospodo, od vas "demokratski orjentisanih" inkvizitora, koji biste, koliko vidim, sve po kratkom postupku, bez prava da se iciji glas cuje, jer vi vec sve znate i kako, i zasto se dogodilo, i ko je organizator, i sve ostalo... E pa nece moci. Ako je vama jasno, meni, i siroj javnosti nije ko je tu organizovao ubistvo i koja je uloga Legije u svemu tome.
To kada neko protiv vas podnese bilo kakvu prijavu, osnovanu ili neosnovanu, tada bez prava sudjenja i glasa proglasite sebe krivima, ja to postujem, ali me u ovom slucaju jako interesuje sta ce Legija da kaze, i mislim da ce u mnogome da razjasni okolnosti oko ubistva premijera, pa makar on i lagao, jer ce to biti podlozno proveri. Neka samo sud i tuzilastvo rade svoj posao, svakoga ce zadesiti ono sto zasluzuje - ali bez sudjenja, gospodo kauboji, vesanjem na obliznje drvo, ne dolazi u bozir, pa ni u Legijinom slucaju. Jedna je stvar velicanje optuzenika, a drugo posteno sudjenje, koje zelim, uvek, i Legiji, i vama gospodo, ali i samom sebi. A ako je Legija stvarno kriv, i jos ako je i organizator toga, i ako ima toliko mnogo dokaza protiv njega, onda nemojte da se sekirate za pravedan ishod sudjenja.

Vlade

pre 19 godina

Da li cinjenica da ubica potkazuje narucioca moze da opere ubicu? Mislim da ga sve vode ovog sveta ne mogu oprati i da nijedna njegova prica ne moze da umanji njegovu krivicu.
Ipak, od juce znamo da Legija cita NIN, tako da mu mozda i nije vazno sta mi pisemo...

Pedja

pre 19 godina

Nemojte biti naivni vi koji zeljno cekate Legijin iskaz. On bi propevao istinu kada bi znao da je vlast protiv njega i da mu je to kraj. U tom slucaju i mene bi zanimalo sta ce da kaze. Medjutim, njega premijer zove "gospodin", ministar policije govori o pijetetu (a ne epitetu) nesalomive jedinice, a ministar pravde pokusava da ukine citav sud. Zasto bi se onda Legija neceg plasio i govorio istinu? On se nije predao nego je "na zadatku", i nada se da ce doprineti jos povoljnijim politickim okolnostima (povoljnim samo za takve poput njega).

komsija

pre 19 godina

Upravo se o takvoj zameni teza radi, o velicanju optuzenika, pri cemu se samo sudjenje stavlja u drugi plan. Od sustinskog interesa za drzavu i narod bi bilo da se potpuno i do kraja rasvetle sve cinjenice u vezi ubistva premijera. Ako neko stoji iznad Legije u lestvici zlocina, on svakako treba da odgovara. Ako bilo sta sto Legija kaze na sudu moze doprineti utvrdjivanju te istine, bice dobrodoslo. Ali, dosta vise sa pricama o obrazu, casti, pravednom otkrivanju istine, o njegovoj hrabrosti, mudrosti, odlucnosti, nesalomivosti!! Kriminalac od malih nogu, pljackas, surovi ubica, trgovac drogom i sta sve jos ne, ne sme i ne moze biti predstavljan kao pozitivna licnost. Nikome ne smeta sto ce se njegovim pojavljivanjem na sudu mozda otkriti neke nove cinjenice. Ono sto jako smeta je da kad izadjem ispred zgrade cujem kako klinci sa divljenjem u ocima komentarisu: "E brate, jesi vido Legiju, kakav car! Ne mogu mu brate nista!" Ne sme se dozvoliti stvaranje atmosfere u kojoj bi neko mogao cak i pomisliti da je on "car"; u kojoj bi nego mogao cak i razmisljati o njegovom izlasku napolje pre isteka maksimalne zaprecene kazne za njegova dela.

Nesa

pre 19 godina

Zanimljivo,
Svi gledaju sta ce "on" da kaze dok je: zemlja neobradjena, fabrike prazne, zdravstvo u kriminalu, policija korumpirana i gora nego ona u Tanzaniji i Etiopiji, Vojska se raspada, sudovi puni lopova i kojekakvih protuva koje za nekih par stotina evra donose sumljive presude, smanjuje se budzet za obrazovanje...
Gospodo na vlasti i u uz vlast kako vas nije sramota. Mislite da cete tako doveka, nisam bas siguran u to.

Radoznali

pre 19 godina

Jedino sto me interesuje u celoj ovoj prici je ime trenutnog gazde tog "gospodina", dobro bi bilo da saznamo koga danas slusa. Ako to saznamo, znacemo i odgovore na ostala pitanja. Prestanimo da budemo zrtve manipulacija svake vrste! Mediji bi trebalo da se zadrze , iskljucivo, na saopstavanju cinjenica u skladu sa profesionalnim kodeksom.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

Da, reci ce istinu, a prethodno ce se zakleti pred casnim sudom da ce govoriti samo i samo istinu u stilu "dajem casnu Milosevicevu rec" ups, Kostunicinu.

Nadja

pre 19 godina

Sudeci po nastupima u javnosti "pojedinih", a i nekim komentarima ovde, izgleda da Legija nece ni biti potreban. Istrtljacete vi sve, cini mi se, pre nego sto ovaj progovori. Bice super fora ako cujemo saopstenje da su tek sada uspeli da obriju lice koje se predalo i da to uopste nije Legija.

Odande

pre 19 godina

Sudeci po profilu ovog kriminalca, on i ne zna da cuti. Verujem da mu je veoma tesko palo sakrivanje poslednjih 14 meseci i da je izgubio zivce i predao se, samo da bi opet mogao da prica i bude u centru paznje. Buduci da je, uprkos burnoj proslosti, vodio isprazan zivot zasnovan na spletkarenju i prevarama najgore vrste, njegov ego se hrani medijskom paznjom one vrste koju mu daju tabloidi i TV emisije. Bez toga ni njegov nabedjeni nacionalizam, ni "uspeh" u krugovima gde ga smatraju za "marku" ne znace nista. Ko je ikada imao prilike da bude u blizini takvih ljudi, zna da, uprkos kodovima ponasanja i odanosti, nista nije sveto u njihovom svetu i prijateljstva se brzo i lako pretvaraju u neprijateljstva, menjaju se ciljevi, nista nije vazno osim ubiranja plodova usput, dok se navodno, nesto radi, brani. Stalno pokusavaju da stave maske koje bi ih ucinile “legalnim” i omogucile im da se nesmetano bave svojim osnovnm poslom - razbojnistvom. Zakoni grupe medju njima potiru individualnost do te mere da zivot za njih zaista ne znaci nista. Vazan je mehanizam koji donosi profit a ne srafovi, koji su zamenljivi.
Problem sa Legijom je bas u tome: on ne zna da funkcionise van svoje grupe, van mehanizma. Mit koji se stvarao o njemu nije dovoljan da ga odrzi u zivotu. Verujem da bi, da mu nije bila pruzena sansa za predaju, u dogledno vreme izvrsio samoubistvo ili pokusao neku suludu akciju u kojoj bi izgubio zivot. Njegov zivot je beznacajan ako nije okruzen obozavaocima i ljudima cija odanost ravna njihovom strahu. Zato je morao da se pridruzi svojima u zatvoru.
Sto se tice onoga sto on ima da kaze, to je, u krajnjoj liniji, nebitno. Pokazace se da njegove reci nece bitno uticati na tok sudjenja, osim sto ce u javnosti izazvati bure. A taj spektakl je najbolja hrana za Legiju. To je ono sto ce dokazati da je nepobediv, neunistiv. Tek kada mu bude izrecena presuda, i kada postane jasno da nece izaci iz zatvora bar sledecih 30 godina, onda ce nestati magije i mit o nepobedivosti ce biti zaboravljen. Svaki drugi ishod bi bio poguban za Srbiju.
Zato, pozurimo sa tim sudjenjem, pohvatajmo SVE koji su bili umesani, osudimo ih i bacimo kljuc od tamnice sto pre. Inace ako nas zajase sa svojom "pravednoscu"' tesko nama. Onima koji mosle da izvuku neku politicku korist iz ovoga bi bilo bolje da se klone toga. Svaki pokusaj manipulisanja prevejanim manipulantima osudjen je na propast. Zavrsicete kao njihove marionete, i u trenutku njihovog pada i sami cete pasti u provaliju zaborava.