Sreda, 05.05.2004.

11:54

Jovanović: Predaja pomaže istini

Izvor: B92

Jovanoviæ: Predaja pomaže istini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Branko, USA

pre 19 godina

Da, Ceda nije vrhunski politicar i meni se licno mnogo ne dopada. Ali da se ne lazemo, radio je najprljavije poslove, i kao takav je sam sebe osudio na nepoverenje drugih. Mentor mu je ubijen i sa njim njegova karijera. A oni koji pljuju po njemu a hvale Djindjica moraju da shvate da je on verovatno bio Djidjicev najverniji partijski vojnik.

dragana

pre 19 godina

Cedo, mogu oni da pricaju sta hoce, ti si bio Djikijev najveci prijatelj, i njegov naslednik,
za sta te je i on sam predstavljao. Ne daj se, Cedo.

Natalija

pre 19 godina

Ma ne, Cedomir Jovanovic je HEROJ, VELIKAN, PROTOTIP "europskog" politicara...
Joj, uzasa...
Ne velicajte nesto sto nije za velicanje.

Zoran

pre 19 godina

Svakako da nasa mladost treba da ima idole, i svakako da nasa mladost zeli da vidi da se u ovoj zemlji nesto desava nabolje. Ali, svrstavati g. Jovanovica u evropski kalibar politicara je zaista preterano. Recicete, ja sam 40+! Jesam, ali sam i video sveta! Zato cu se pridruziti prethodnom komentaru o slicnosti CEDE i KRCUNA! Izuzetna slicnost postoji: mladi buntovnik pun energije, nista i niko mu ne valja osim njegovog idola i sve bi menjao i rusio da bi nama bilo bolje. Razlika je da je KRCUN imao priliku da to radi i da ne pita naciju. CEDA nema sanse da prodje sa svojim revolucijama. I za kraj poslovica Engleza-jednog veoma mudrog naroda. Mi imamo poslovicu: daj nekome vlast u ruke pa ces da vidis kakav je. Englezi su za preventivu: "Kadgod se pojavi neko da buni narod, da mu nista ne valja, a on ce da promeni svet i dovede raj na zemlju, treba ga svim sredstvima eliminisati da kojim SLUCAJEM NE BI DOSAO NA VLAST i UNESRECIO NACIJU! Tako Englezi misle o revoluciji, revolucionarima i usreciteljima.

dusan protic

pre 19 godina

Prosto mi nikako ne ulazi u glavu stav mnogih gradjana ove zemlje da je Ceda Jovanovic veliki kriminalac, ubica, lopov... Gde su dokazi za to.Unistava se politicka karijera coveku koji moze mnogo toga dobroga da da ovoj zemlji. Sa druge strane nikome ni na pamet da padne da kaze stogod ruzno o istinskim zlocincima i secikesama kakvi su Radovan Karadzic, Ratko Mladic, Milan Lukic, Momcilo Krajisnik i drugi. Jeziva smo zemlja

Zoran

pre 19 godina

Dole se tvrdi da "Nikakva slicnost ne postoji izmedju Cede i Krcuna Penezica, sem godina, mozda". Krcun je hapsio "domaceg izdajnika" a Ceda "ratnog zlocinca"!

IvanS

pre 19 godina

A zbog cega unapred analizirati sta ce Legija na sudu da kaze? Covek jos nije nista rekao, a neki se vec cesu. Valjda zato sto ih svrbi. Cak se ni jedan SPS-ovac ili Jul-ovac nije javio. Samo se javljaju D(O)S-ovci. Zar je moguce da Legijino hapsenje samo njih "svrbi"? Eh da je samo Legija bio sa onom dvojicom sto su "pruzali oruzani otpor hapsenju", pa sad ne mogu da pricaju.

sanja

pre 19 godina

Podrska Cedi! To da ga 90% Srba pljuje moze samo da mu bude u ponos. Pa gde nam je drzava? Da tih 90% ima malo pameti u glavi ne bi bila tu gde je!

Bojan EU

pre 19 godina

komentar na vest: JOVANOVIĆ: PREDAJA POMAŽE ISTINI
Ovakvi komentari su stvarno odraz politicke nepismenosti u Srba; pogotovo kada procitam bisere da su likovi poput Cede prototip evropskog politicara. Primetio sam da se ljudi, kod kojih je uvrezeno takvo misljenje, dele u dva tabora: oni koji van Srbije nigde nogom nisu krocili, pa zbog toga, kanda, zamisljaju da se politika kod onih preko vodi onako kako je vode ove nase nazovi demokrate. Drugi tabor su oni koji zive u inostranstvu, povrsno poznaju program i politicko-ideoloske orijentacije vodecih stranaka u Srbiji sa pridevom demokratske, a imaju malo ili nikakav uvidjaj u posledice politike pojedinih doticnih, a svakako nikakav uvidjaj u moralne ispade i orgijanja u luksuzu istih -po ugledu na Milosevicevska vremena- u cemu je Ceda, nushicevski lik, primer par excellence. Treba ziveti medju sirotinjom da bi covek primetio kako ovakvi tipovi odudaraju svojim besnim dzipovima od okoline.
Uzgred, braco Srbi, nezvanicno da vam kazem: takvi, inace neretki primerci nase politicke menazerije, sa svojim ponasanjem i politickim dosijeom ne da ne bi mogli da se bave politikom u Evropi nego bi im verovatno bilo zabranjeno i da prate prenos iz skupstine...

Djukan,Toronto

pre 19 godina

Stalno spominjanje Silerove ulice i rusenja zgrade koja je bespravno podignuta i pokrenut postupak za rusenje davno pre ove afere, postaje i suvise banalno i providno za manipulacije. Pa sta ima tu tajanstveno? Legija se predao (da se zna, nije uhapsen, vec je zamolio da ga uzmu, malte ne, da se smiluju da ga povezu u zatvor) i sada treba lepo da isprica sta zna, sta je radio i uradio i ko mu je davao naloge, ko je izvrsavao i ko mu je pomagao. Ako neko hoce da gradi karijeru na jednom Legiji, taj je spao na niske grane, a pogotovo ako vlada bude sa tim manipulisala. Nek se utvrdi istina, jer u lazi su kratke noge.

Eraserhead

pre 19 godina

Cedomir Jovanovic je zrtva svoje spremnosti da se uhvati u kostac sa svim problemima koje je ova zemlja nasledila od Milosevica i zrtva je DSovske hajke zato sto je bio najblizi saradnik Zorana Djindjica. U svakom slucaju veliki covek koji je mnogo zrtvovao za svoju zemlju.
Ceda je bio taj koji je ubedio Milosevica da se preda.
Ceda je bio taj koji je isao na noge ubicama iz JSOa kada su pretili drzavnim udarom i kada ih je Milos... Pardon, Kostunica podrzavao.
Ceda je bio taj koji je imao hrabrosti da izbaci DSs iz skupstine kada su izasli iz DOSa i ukrali mandate DOSu.
Ceda je bio taj koji je gurao sve zakone koje treba gurati i kada mu nisu mogli nista iako je imao tanku vecinu.

Danas je Ceda verovatno jedini politicar sa vizijom Srbije i politicar koji ima sposobnosti i snage da sve to izgura.

Ne zaboravimo da je i Zoran Djindjic bio zrtva medijske hajke i da je 99. bio "politicki mrtav" pa je postao premijer i sada je legenda Srbije.

Zato Cedi trebaju telohranitelji, zato sto je on i njegova vizija i politika prepreka ovakvima poput Legije da Srbija zauvek ostane njihova prcija, kojom bi vladali neobavesteni legIJalisti, a u kojoj bi neki legija radio sta zeli.

Zato, puna podrska Cedi!

Vlada, Vankuver

pre 19 godina

U stvari, sad mi je sinulo zasto Kostunice, Dacici, Marsicanini i ostali toliko preziru Cedu i mrtvog Djindjica. Prosto zato sto su ti ljudi za razliku od njih samih, imali neverovatno velika m.... Tesko je priznati da je neko toliko hrabar, kada ste vi toliko plasljivi i nesigurni. Pogledajte Dacica: godinama je punio gace pri samoj pomisli da treba da udje u Slobinu kancelariju?! On i njegovi nisu smeli da pisnu Legijama i Arkanima, dobijali su proliv od straha kada bi im se priblizili na manje od "sigurnih" 50 metara! Ej, i takva zentara sutra opet treba da se pita i da odlucuje u ime ovog naroda?!?! Pogledajte Kostunicu koji nema hrabrosti da donese najprostiju odluku i stane iza nje u situaciji kada ceo drzavni aparat ukljucujuci i medije igra kako on svira. Da je bilo po Kostunici i njegovim metodama politicke borbe u kojoj bi da se bori, a da se nikom ne zameri da ga slucajno ne boli, 5. Oktobar bi se desio istog datuma ali 2228 godine.

Djindjic je hrabro donosio odluke i vladao u situaciji kada mu je pola drzavnog aparata radilo o glavi, i otvoreno navijalo za politicare iz suprotnog tabora. Time je prkosio kukavicama, beznacajnima, podlima i zlobnima koji su jedino znali da se zavuku u brlog i iz njega mucki zapucaju sa ledja...

Ovo su cinjenice, koje se mnogima ovde ne svidjaju, ali je jednostavno tako. Znam, tesko je prihvatiti da je neko jednostavno bolji, hrabriji, i vredniji.

fancy

pre 19 godina

Aman ljudi, pa Čeda nikad nije poricao da je bio u Šilerovoj. Uvek je govorio da je bio i koliko puta (beše 3-4?) i kojim zadatkom. Sve jednostavno zvuči logično, imao je svoj zadatak, isprljao je ruke poslom koji niko nije želeo ili smeo da radi. Čemu sad toliko sadističko iživljavanje nad njim..?

Jel jednu pogrešnu reč rekao povodom predaje Legije, jel dao i jednu ad hoc pretpostavku osim da veruje pravosudnim organima..? Izgleda da je sâma njegova egzistencija trn u oku joga političarima koji smatraju da će se svaki problem rešiti tako što se dovoljno dugo gleda u tačku/ikonu/krst i beskrajno ponavlja "OMmmmmm...".

D Stojic

pre 19 godina

Nikakva slicnost ne postoji izmedju Cede i Krcuna Penezica, sem godina, mozda. U razgovoru sa Mihizom, Krcun je priznao da su mu ruke okrvavljene do ramena. Nas poznati knjizevnik je ovaj razgovor objavio-stampao.

Odande

pre 19 godina

Ni ja ne ocekujem da ce Legija otkriti nesto sto nismo znali. Samo ce mozda doneti dokaze za ono za sta nismo bili sigurni. Evo, Ceda vec polako i sam pocinje da priznaje pojedine stvari koje su mu pripisivane, a koje je do sada odbacivao. Njegovo cuveno "polaganje ispita" pred Skupstinom ce, izgleda, pokusati da zaboravi. Srecom, postoje zapisi o tome sta je tada rekao. Ova izjava je tek pocetak raspleta njegove veze sa Silerovom, Legijom i Siptarom. Videcemo da je njegov posao bio u to vreme veoma zanimljiv i, cak, zabavan. Videcemo i koliko je rusenjem Silerove i pretresom Legijine kuce uspeo da unisti dokaze o svojim aktivnostima. Samo da nam ne proda price kako je morao da izigrava njihovog prijatelja da bi dosao do informacija. Jadni mali Doni Brasko, u sta se on upleo.

Nele Nemacka

pre 19 godina

Ceda je jedan mlad politicar pun kompleksa.
Zasto ih ima? Ne znam!
Njegovi neargumentovani govori i teska vredjanja prema politickim protivnicima doveli
bi ga ovde na zapadu u out-poziciju. To nije evropski nego jednostavno naivno seljacki. Sto se i pokazalo na izborima u DS-u. Ne bi on i Zivkovic tako prosli, da je zapadnim diplomatima stalo do njih kao partnera u DS-u.
Bolje nek se bavi glumom, da sebe i nas ne bruka po svetu.

P.S. Nisam ja neka starija osoba, nego imam 23 godine ali ne razmisljam kao vecina omladinaca u Srbiji, koji su zanesenim necem, kao sto je nasa generacija to bila 1946. sa komunizmom, koji je nas dovde doveo.

Joca

pre 19 godina

Svaka ti cast, Cedo, ostao si u Srbiji i boris se za demokratiju. 95 % tvojih istomosljenika je vec otislo "preko", pobeglo. Ja sam jedan od njih. Srbija trenutno nema "sluha" za to. Ali jednog dana...jednog dana..

Nevera Srbinovic

pre 19 godina

Eh, Cedo, da si ti posecivao Patrijarha Pavla, ne bi vozio dzipove, letovao na Mikonosu sa telohraniteljima.... ali nikad nije kasno! Poseti ga, mozda nesto i naucis... od Legije si brzo naucio kako da otimas, optuzujes i jos sad glumis hladnokrvnost. Obojica se pravite "ladni i nevini"... Pricaj ti to ovima s pocetka stranice... ja ne idem kod nikoga, svoj mozak koristim i SVE VIDIM!

D. Marin

pre 19 godina

Ceda se ocigledno jako plasi sta ce Legija reci.
Ali nije Legija jedini. Ima mnogo onih koje Ceda nece moci da diskvalifikuje, a koji takodje mnogo znaju. Npr. iz prve ruke, o Cedinim deal-ovima sa Milosevicevim oligarsima...

Dragan

pre 19 godina

Srbi vole ili sebi ravne ili one ispod njihovog nivoa a to znaci da Cedu ne vole mnogo, Tadica jos manje a Djindjica su zavoleli neposredno posle smrti pa bi mozda ta ljubav i trajala da se njegov duh ne pojavljuje u normalnom srpskom narodu pa ga ovi drugi Srbi opet ne vole ali zato obozavaju Nikolica i Marsicanina i normalno vrlo postenog Voju koji ima panican strah od duhova da li zbog nesrecnog detinjstva ili zbog savesti - pokazece istorija.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

To sto napadate Cedu, nista cudno. Napadali ste i Djindjica. Glasali ste za DSS, a to opet govori o vasoj pameti. Za vas je Legija gospodin, Mladic patriota, a Kostunica pravednik. Punite trash brzinom svetlosti, pa spadate u ekoloske neprijatelje br 1.

Lazarela

pre 19 godina

Bilo bi lepo da g. Jovanovic objasni na koji nacin se senzacionalisticki novinski naslovi mogu smatrati "preprekom" prilikom “ispovedanja” na sudu i koji to sud donosi svoje odluke na osnovu novinskih clanaka
Razumem da su njegove licne preference u ovom trenutku neobavljeni razgovori sa Marijom Bogdanovic i patrijarhom Pavlom, udobnije bi bilo, za sve nas, pa i za njega, da su se desili - i rektorat i patrijarsija su jos uvek tu - no, nuto cuda, Silerova nestade u prahu...

Moze biti da g. Jovanovic ne shvata ponajbolje licne zasluge za eventualni senzacionalizam po novinama, ali zasluzan jeste, to mu se ne moze odreci

sonja

pre 19 godina

zašto prosečni Srbi (birači Voje i Voje) vole gospodina Legiju a plaše se Čede - pitanje za socijalne patologe i psihologe.

Alexandar

pre 19 godina

Cedu nikada nisam voleo, ali ne mogu da se uzdrzim od komentarisanja nekih od komentara koje ovde vidim.
Toliko praznih reci covek retko moze da nadje na jednom mestu. Neki pominju Krcuna, drugi bi da brane Legiju, treci jos uvek nisu naucili sta su nevladine organizacije. Cini mi se ponekad da u mnogim od komentatora cuci novi Nikola Milosevic.

Zlopamtilo

pre 19 godina

Dakle, jezivo je da ama bas niko u ovim komentarima nije hladne glave. Zar je moguce da su svi ili skroz "za", ili skroz "protiv".
Uopste nema sumnje da je Ceda obavio neke zadatke koje niko drugi nije hteo/smeo. Takodje je potpuno jasno da mu je vlast bila udarila u glavu da jedno vreme nije znao gde se nalazi. Ali i ako je bio u Silerovoj, iza njega nisu ostajali lesevi, koje su mu pare poverene pa nestale, jel senlucio u javnosti, jel ikada javno branio bilo koga od te zemunske bande?! Ja ne znam ni za jedan takav slucaj, a verujem i da niko od ovih komentatora ovde nema dokaze za tako nesto. Ako je narkoman treba pribaviti dokaze za to pa videti da li je krsio zakon - politicku funkciju u drzavi tada svakako ne bi smeo da obavlja. Ako je protivzakonito prisvojio stan ili dzip ili konje ili bilo sta o cemu carsija nasiroko prica, onda opet dokazi pa na sud i u bajbok ako je zgresio.
To je veliki srpski problem. Nema vise osnovnih merila o istini i dokazima. I za jedne, i za druge (komentatore): sve da vidite sopstvenim ocima i cujete sopstvenim usima da je neko od vasih idola lazov, lopov i licemer ne biste u to poverovali i javno priznali. Jos gore, sami sebi to ne biste priznali. Svi smo u nekim teorijama zavere i visokim politikama, a kupamo se u ljagama sopstvenih lazi i neiskrenosti prema sebi samima. Ljudi pogledajte se neki put u oci kad se ujutru cesljate pred ogledalom. To moramo da pocnemo da radimo mi, sitni smrtnici jer nam takav primer nece dati ni ljudi koji vode drzavu, ni crkva, ni kulturna elita, ni medjunarodna zajednica. A vazno je, mnogo je vazno!

Dejan

pre 19 godina

Ne smemo zaboraviti ko je Legija i sta je radio, al isto vazi i za druge pa i za J. Cedomira. Svako nas zavi u crno na svoj nacin.

joe

pre 19 godina

Cedomire, svaka cast. Pokazao si da nisi ni glup ni naivan. Za razliku od nervoznih i potpuno somnabulnih rekacija profesora Koraca, koje slute (za sada) neshvatljive strepnje, ti ocigledno i te kako dobro shvatas tezinu reci koje treba da se izgovore posle Ulemekove predaje. Insistiranjem da kvalitetu cinjenice sto se doticni nasao iza resetaka, pogadjas sustinu i zbunjujes sve one koji su laprdali kako ce upravo tebi, prvom, noge odmah da se odseku. Cak i ako glumis smirenost, radis to svetski! Svetski, a nase...

Petar

pre 19 godina

On je drzavni neprijatelj br.1. Ne znam čiji je prijatelj, moj nije sigurno... - reče Čeda i mimo/uprkos zakonu odvede ženu i dete u zatvorsku posetu utamničenom Legiji???

Vesko

pre 19 godina

Citam komentare, najverovatnije mladih posetilaca sajta, i najblaze receno, cudni su mi hvalospevi gospodinu Jovanovicu. Podosta sam nasih politicara zapamtio i psihofizicki gospodin Jovanovic neodoljivo podseca na Slobodana Penezica, poznatijeg kao Krcun. Plasim se da posle ovolikih godina za Krcuna tesko da ista dobro meze da se kaze. Kao i za gospodina Jovanovica. I jedan i drugi su vojnici revolucije, i jedan i drugi bi da sve sruse, i jedan i drugi bi da nas USRECE po svaku cenu. I Krcun i Ceda imaju carobnu usreciteljsku formulu: za Krcuna je to bila komunisticka ideologija koja sve objasnjava, prvo marksizam/lenjinizam, a posle sve vise titoizam. Za Cedu je to tacerizam (neoliberalizam). I jedan i drugi bi na silu da nas usrece sa 4-5 parola koje su ko zna gde i kao napabircili. I slicnost Cede i Krcuna ne prestaje ovde: i jedan i drugi bi "da ginu" za svog idola, onaj nekad za Broza, ovaj danas za Djindjica.

jelena

pre 19 godina

Ceda je mlad, ali to ne znaci da je naivan. Covek je odradjivao najprljavije zadatke, one koje niko nije hteo ili umeo. Ne ulazim u to da li je rekao ili ne da je bio u Silerovoj, ako je i bio, bio je sa opravdanim razlogom, u to ne sumnjam ni najmanje. To sto ga mnogi pljuju, ne znaci da je olos, vec je ova zemlja puna mediokriteta i glupih ljudi. Ne, super nam je nas premijer, veceg cinika i zluradijeg bica nisam odavno videla na nasoj politickoj sceni. Cedo, ne treba ti podrska takvih ljudi, koji podrzavaju nasu sadasnju vladu.

Milena

pre 19 godina

Ceda Jovanovic je izjavio nekoliko puta na televiziji da je bio u Silerovoj. Ja ne znam odakle to da je on poricao. On je konacno najzasluzniji sto nije doslo do krvoprolica pri hapsenju Milosevica. Gde god je neki problem, Ceda je uvek bio tu pa i u vreme protesta "Crvenih beretki". Ja mu samo zameram sto kao i Djindjic,ne reguje na razne besmislene optuzbe.

Bykobap

pre 19 godina

Hmmmm, "nevladina organizacija Centar za modernu politiku"
Zna li se finansira i od cega zive ova, i slicne nevladine organizacije? Ako nisu vladine, i nisu profirabilne, pa majku mu, CIJE SU!?
Zivkovic u jednoj, Jovanovic u drugoj, ... pa koliko ih ima?
Mnogo bi mi bilo draze da su obojica (kao i svi ostali politicari) po zavrsetku mandata krenuli u privredu, proizvodili nesto, stvarali. Ovako, oni su profesionalni borci za vlast!? Ako nisu na vlasti, onda nekog ruse! Kad dodju na vlast, onda umesto da hapse kriminalce, idu im u goste. Ljudi, pa sve je to nekako naopako postavljeno!

Aca

pre 19 godina

Za "legaliste" je gospodin Legija nevin dok se ne dokaze, ali je zato Ceda kriv po default-u. Verovatno su i u pravu sto se vise boje demokrate nego ubice.
Nije mi samo jasno zasto im smeta sto je Ceda isao u Silerovu za vreme pobune "beretki", kad je tu pobunu i sam Kostunica podrzao!?

Cica

pre 19 godina

Meni stvarno nije jasno kako je ljudima pamet kratkog veka. Zar nije dovoljno pročitati Legijinu biografiju i shvatiti kakvi se svi zločini kriju iza njega? Zločini koji zaslužuju najgoru kaznu? A očigledno je koliko je srpski narod naivan da poveruje jednom takvom stvorenju koje će sada da se pojavi i izrecituje kako je kriv Čeda, ovaj, onaj... Dosadašnji dršavni neprijatelj br.1 postaće nevinašce... I što je najgore od svega: postaće narodni heroj, isto kao što je Zveki današnjim klincima heroj i junak. Unapred znamo šta će "gospodin Legija" (od kad su propalice i ubice gospoda) da prezentira na suđenju, ne znam čemu tolika panika i priželjkivanje. Sve je to jedna obična farsa.

Goran

pre 19 godina

Ceda pre rece da nikad nije bio u Silerovoj...
Sad kaze da je bio, i da policija to zna...
Sta sad tu ne valja ?
Ima li bilo sta sto ne smrdi u drzavi jadnoj?

kokan

pre 19 godina

Ko je uopšte i kakav političar Čeda? Tragedija za Srbiju, da su takvi i njemu slični bili ili su na vlasti. Da li je narod Srbije slep,lud ili ne znam ni sam šta da kažem. Koji savremeni političar,koja budućnost Srbije sa takvima kao on i slični!! Takvi kao on mogu doći na vlast samo u banana državama. Do juče neškolovan, bio potrčko, a sad i pre on priča o finansijama (primio kao podpredsednik vlade ministra finansija Italije)kao i drugim granama privrede, zakonima itd. Dajte ljudi već jedanput razmišljajte normalno, nemojte se voditi euforijama i razmišljati kako vetar duva. Srbija je tu gde jeste zahvaljući tome što nikada nije imala pravu koncepciju, što nikada nije imala političare koji su radili za narod, već samo za sebe i svoje lične interese. Sve predizborne kampanje su bile puka obećanja, a posle, kad su se ti izabrani smestili u fotelje zaboravljen je i narod i Srbija. Zašto toliko te mediske kampanje zbog jednog kriminalca? Izgleda da nemamo drugog posla u Srbiji nego da se bavimo poslovima koji su u nadležnosti policije (ako je ta policija uopšte sposobna da radi u interesu gradjana)a ne političara. Dokle god bude tako nema sreće za narod i Srbiju. Uredimo policiju (rasčistimo je od podkupljenih)uredimo zdravstvo, školstvo, banke postavimo osnove infrastrukture društva u celini na nivou Evrope i modernog sveta, pa nećemo imati vremena da se bavimo ovakvim glupostima. Srećno SRBIJO!!!!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Hajde da ne menjamo teze. Svi znamo ko je Legija i ko je Zvezdan Jovanovic, kakve su prljave poslove radili koje ce crne stranice srpske istorije jednog dana nazalost ispisati. Oni su po necijem politickom nalogu ubijali srpsku inteligenciju, ako ne u pojam onda fizickom likvidacijom. Legija ne moze oprati ljagu sa svog imena.

Beka

pre 19 godina

Ceda je jos samo u Srbiji mlad, inace je mladji sredovecan, po demografskoj klasifikaciji.
Obrazovan, dugo je trajalo to obrazovanje. Njegovih godina ima onoliko obrazovanih.
Kulturan- da ne psuje javno, ne jede prstima, ne pljuje oko sebe...
Siguran u sebe - drcan jer mu se moze (mesao se u sve i svasta).
Prerano i nespreman uleteo u politiku. Trebao je da, je imao mudrosti karijeru da zavrsi posle setnji.
Razmahivao se sa poprilicno neukusa: dzipovi, Krmivo-produkt (apartman kod istog), onoliki telohranitelji...
Pustite gradjanina Cedu da se snadje u obicnom zivotu.

Cecul

pre 19 godina

Mislim da se danasnji politicari plase Cede kao sto su se i pok.premijera plasili! Kao sto su prethodnih godina Djindjica blatili, tako blate danas Cedu!! Ali Ceda je mlad, on je sigurno mnoge stvari od svog sefa naucio tako da njegovo vreme tek dolazi!! thx b92

Boki

pre 19 godina

Jao Cedo ne bi ti bio sada u kozi,samo se priseti shta si sve prichao radio i ostalo. Seti se kradje poslanika, seti se tvog bahatog ponashanja, seti se tvojih 100 telohranitelja, postavljash li sebi pitanje makar i pred spavanje shta ce biti kad se to sve razgrne.

Nebojsa

pre 19 godina

Puna podrska Cedi! Cedo izdrzi, a to sto te "90% Srba ne voli", sto rece jedan prethodni komentator, samo je dokaz da si u pravu.

G. M.

pre 19 godina

Sad ce srpskim rodoljubivim dusicama da bude melem na ranu kad procitaju da sam g. Cedomir Jovanovic kaze da je "isao u Silerovu", kao da to ima ikakve veze sa ubistvom srpskog premijera, Ivana Stambolica, ubistvima na Ibarskoj magistrali ili bilo kojim ubistvima u BiH! A to sto je (tadasnji) "savezni" predsednik zadrzao Radeta Markovica i omogucio mu da unistava vazne dokaze, pa mu je cak i medalju (!) dodelio (kad i Pavketu), a koga je i sam Legija posecivao u Palati federacije, to svest prosecnog srpskog nacionaliste "ne moze" da memorira. (P.S. Pravda je spora, ali kad tad zakuca i na vrata najvecih majstora loze i laznih rodoljuba.)

branko

pre 19 godina

Mislim da je Ceda zrtva napada koji su bez dokaza. Zao mi je sto se takvih ljudi olako odricemo i smatram da je on prototip savremenog politicara: mlad,obrazovan,kulturan,siguran u sebe. Nazalost takvi u Srbiji nisu pozeljni i zato ih je sve manje. To ostavlja prostor ljudima kao sto je Toma Nikolic da prodaju maglu prostom i malo obrazovanom narodu.

Sveti Pederilo

pre 19 godina

Zanimljivo kako se "mozda jednom" pretvara u "jednom", pa "mozda nekoliko" i najzad "u policiji znaju da je bilo nekoliko puta".
Ima jedan slican slucaj zabelezen u literaturi, jos kod Freuda.

nsv

pre 19 godina

Ceda Jovanovic je prototip modernog evropskog politicara. Znao je to i pok. Djindjic kada ga je favorizovao i mnogo u njega ulagao. Ceda je, poput Djindjica, talentovan, self-made man, a ne tatin sin. Sto su napadi na njega zesci, njegovi odgovori su originalniji i mudriji. Njegovo vreme tek dolazi, sto se ne bi moglo reci za DSS, SRS ili SPS. Cedo, svaka ti je na mestu, samo tako nastavi!

sasa jokic

pre 19 godina

Nadam se da narod nije zaboravio, ko je ustvari Legija. Dok cekamo sud da dokaze sve njegove zlocine, mi beogradjani znamo barem koliko se izivljavao po beogradskim kaficima i diskotekama, sto samo po sebi govori o njegovom karakteru. Koliko vidim po medijima, naravno "Kurir" i " Balkan" prednjace, pocinju od njega da prave heroja i coveka koji bi trebao da nam otvori oci. Slazem se da on zna istinu o svim zlocinima, jer je bio organizator i saucesnik, medjutim ne verujem da ce govoriti istinu, tako da ce Srbija od njega imati samo stete. Naravno SPS-u,SRS-u i DSS-u, Oon je poslednja nada. Tako da se pouzdam u onih 500.000 gradjana u povorci iza Djindjicevog kovcega i njihov zdrav razum, koji nece dozvoliti da ponovo manipulisu sa nasim sudbinama.

ljuba

pre 19 godina

Zao mi je sto nema komentara na izjavu g-dina Jovanovica! Ali to samo pokazuje koliko je znacajan odnosno koliko je sebe diskreditovao, sto ne znaci da ne govori sada ispravno. I corava koka ubode zrno!

MARKINA

pre 19 godina

Svaki dan objavljujete sta je o rekao i sta je izjavio. Ma, koji je on faktor u ovom drustvu da mu morate posvetiti toliko prostora! Jeste li svesni da se 90% gradjana Srbije zgraza kad cuje njegovo ime, a kamoli kad vidi njegov lik! Nisam bas siguran da od mirnije spava zadnjih nekoliko dana!!!

ljuba

pre 19 godina

Zao mi je sto nema komentara na izjavu g-dina Jovanovica! Ali to samo pokazuje koliko je znacajan odnosno koliko je sebe diskreditovao, sto ne znaci da ne govori sada ispravno. I corava koka ubode zrno!

sasa jokic

pre 19 godina

Nadam se da narod nije zaboravio, ko je ustvari Legija. Dok cekamo sud da dokaze sve njegove zlocine, mi beogradjani znamo barem koliko se izivljavao po beogradskim kaficima i diskotekama, sto samo po sebi govori o njegovom karakteru. Koliko vidim po medijima, naravno "Kurir" i " Balkan" prednjace, pocinju od njega da prave heroja i coveka koji bi trebao da nam otvori oci. Slazem se da on zna istinu o svim zlocinima, jer je bio organizator i saucesnik, medjutim ne verujem da ce govoriti istinu, tako da ce Srbija od njega imati samo stete. Naravno SPS-u,SRS-u i DSS-u, Oon je poslednja nada. Tako da se pouzdam u onih 500.000 gradjana u povorci iza Djindjicevog kovcega i njihov zdrav razum, koji nece dozvoliti da ponovo manipulisu sa nasim sudbinama.

MARKINA

pre 19 godina

Svaki dan objavljujete sta je o rekao i sta je izjavio. Ma, koji je on faktor u ovom drustvu da mu morate posvetiti toliko prostora! Jeste li svesni da se 90% gradjana Srbije zgraza kad cuje njegovo ime, a kamoli kad vidi njegov lik! Nisam bas siguran da od mirnije spava zadnjih nekoliko dana!!!

nsv

pre 19 godina

Ceda Jovanovic je prototip modernog evropskog politicara. Znao je to i pok. Djindjic kada ga je favorizovao i mnogo u njega ulagao. Ceda je, poput Djindjica, talentovan, self-made man, a ne tatin sin. Sto su napadi na njega zesci, njegovi odgovori su originalniji i mudriji. Njegovo vreme tek dolazi, sto se ne bi moglo reci za DSS, SRS ili SPS. Cedo, svaka ti je na mestu, samo tako nastavi!

Boki

pre 19 godina

Jao Cedo ne bi ti bio sada u kozi,samo se priseti shta si sve prichao radio i ostalo. Seti se kradje poslanika, seti se tvog bahatog ponashanja, seti se tvojih 100 telohranitelja, postavljash li sebi pitanje makar i pred spavanje shta ce biti kad se to sve razgrne.

Sveti Pederilo

pre 19 godina

Zanimljivo kako se "mozda jednom" pretvara u "jednom", pa "mozda nekoliko" i najzad "u policiji znaju da je bilo nekoliko puta".
Ima jedan slican slucaj zabelezen u literaturi, jos kod Freuda.

branko

pre 19 godina

Mislim da je Ceda zrtva napada koji su bez dokaza. Zao mi je sto se takvih ljudi olako odricemo i smatram da je on prototip savremenog politicara: mlad,obrazovan,kulturan,siguran u sebe. Nazalost takvi u Srbiji nisu pozeljni i zato ih je sve manje. To ostavlja prostor ljudima kao sto je Toma Nikolic da prodaju maglu prostom i malo obrazovanom narodu.

Nebojsa

pre 19 godina

Puna podrska Cedi! Cedo izdrzi, a to sto te "90% Srba ne voli", sto rece jedan prethodni komentator, samo je dokaz da si u pravu.

G. M.

pre 19 godina

Sad ce srpskim rodoljubivim dusicama da bude melem na ranu kad procitaju da sam g. Cedomir Jovanovic kaze da je "isao u Silerovu", kao da to ima ikakve veze sa ubistvom srpskog premijera, Ivana Stambolica, ubistvima na Ibarskoj magistrali ili bilo kojim ubistvima u BiH! A to sto je (tadasnji) "savezni" predsednik zadrzao Radeta Markovica i omogucio mu da unistava vazne dokaze, pa mu je cak i medalju (!) dodelio (kad i Pavketu), a koga je i sam Legija posecivao u Palati federacije, to svest prosecnog srpskog nacionaliste "ne moze" da memorira. (P.S. Pravda je spora, ali kad tad zakuca i na vrata najvecih majstora loze i laznih rodoljuba.)

kokan

pre 19 godina

Ko je uopšte i kakav političar Čeda? Tragedija za Srbiju, da su takvi i njemu slični bili ili su na vlasti. Da li je narod Srbije slep,lud ili ne znam ni sam šta da kažem. Koji savremeni političar,koja budućnost Srbije sa takvima kao on i slični!! Takvi kao on mogu doći na vlast samo u banana državama. Do juče neškolovan, bio potrčko, a sad i pre on priča o finansijama (primio kao podpredsednik vlade ministra finansija Italije)kao i drugim granama privrede, zakonima itd. Dajte ljudi već jedanput razmišljajte normalno, nemojte se voditi euforijama i razmišljati kako vetar duva. Srbija je tu gde jeste zahvaljući tome što nikada nije imala pravu koncepciju, što nikada nije imala političare koji su radili za narod, već samo za sebe i svoje lične interese. Sve predizborne kampanje su bile puka obećanja, a posle, kad su se ti izabrani smestili u fotelje zaboravljen je i narod i Srbija. Zašto toliko te mediske kampanje zbog jednog kriminalca? Izgleda da nemamo drugog posla u Srbiji nego da se bavimo poslovima koji su u nadležnosti policije (ako je ta policija uopšte sposobna da radi u interesu gradjana)a ne političara. Dokle god bude tako nema sreće za narod i Srbiju. Uredimo policiju (rasčistimo je od podkupljenih)uredimo zdravstvo, školstvo, banke postavimo osnove infrastrukture društva u celini na nivou Evrope i modernog sveta, pa nećemo imati vremena da se bavimo ovakvim glupostima. Srećno SRBIJO!!!!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Hajde da ne menjamo teze. Svi znamo ko je Legija i ko je Zvezdan Jovanovic, kakve su prljave poslove radili koje ce crne stranice srpske istorije jednog dana nazalost ispisati. Oni su po necijem politickom nalogu ubijali srpsku inteligenciju, ako ne u pojam onda fizickom likvidacijom. Legija ne moze oprati ljagu sa svog imena.

Cica

pre 19 godina

Meni stvarno nije jasno kako je ljudima pamet kratkog veka. Zar nije dovoljno pročitati Legijinu biografiju i shvatiti kakvi se svi zločini kriju iza njega? Zločini koji zaslužuju najgoru kaznu? A očigledno je koliko je srpski narod naivan da poveruje jednom takvom stvorenju koje će sada da se pojavi i izrecituje kako je kriv Čeda, ovaj, onaj... Dosadašnji dršavni neprijatelj br.1 postaće nevinašce... I što je najgore od svega: postaće narodni heroj, isto kao što je Zveki današnjim klincima heroj i junak. Unapred znamo šta će "gospodin Legija" (od kad su propalice i ubice gospoda) da prezentira na suđenju, ne znam čemu tolika panika i priželjkivanje. Sve je to jedna obična farsa.

Beka

pre 19 godina

Ceda je jos samo u Srbiji mlad, inace je mladji sredovecan, po demografskoj klasifikaciji.
Obrazovan, dugo je trajalo to obrazovanje. Njegovih godina ima onoliko obrazovanih.
Kulturan- da ne psuje javno, ne jede prstima, ne pljuje oko sebe...
Siguran u sebe - drcan jer mu se moze (mesao se u sve i svasta).
Prerano i nespreman uleteo u politiku. Trebao je da, je imao mudrosti karijeru da zavrsi posle setnji.
Razmahivao se sa poprilicno neukusa: dzipovi, Krmivo-produkt (apartman kod istog), onoliki telohranitelji...
Pustite gradjanina Cedu da se snadje u obicnom zivotu.

Cecul

pre 19 godina

Mislim da se danasnji politicari plase Cede kao sto su se i pok.premijera plasili! Kao sto su prethodnih godina Djindjica blatili, tako blate danas Cedu!! Ali Ceda je mlad, on je sigurno mnoge stvari od svog sefa naucio tako da njegovo vreme tek dolazi!! thx b92

Goran

pre 19 godina

Ceda pre rece da nikad nije bio u Silerovoj...
Sad kaze da je bio, i da policija to zna...
Sta sad tu ne valja ?
Ima li bilo sta sto ne smrdi u drzavi jadnoj?

joe

pre 19 godina

Cedomire, svaka cast. Pokazao si da nisi ni glup ni naivan. Za razliku od nervoznih i potpuno somnabulnih rekacija profesora Koraca, koje slute (za sada) neshvatljive strepnje, ti ocigledno i te kako dobro shvatas tezinu reci koje treba da se izgovore posle Ulemekove predaje. Insistiranjem da kvalitetu cinjenice sto se doticni nasao iza resetaka, pogadjas sustinu i zbunjujes sve one koji su laprdali kako ce upravo tebi, prvom, noge odmah da se odseku. Cak i ako glumis smirenost, radis to svetski! Svetski, a nase...

Vesko

pre 19 godina

Citam komentare, najverovatnije mladih posetilaca sajta, i najblaze receno, cudni su mi hvalospevi gospodinu Jovanovicu. Podosta sam nasih politicara zapamtio i psihofizicki gospodin Jovanovic neodoljivo podseca na Slobodana Penezica, poznatijeg kao Krcun. Plasim se da posle ovolikih godina za Krcuna tesko da ista dobro meze da se kaze. Kao i za gospodina Jovanovica. I jedan i drugi su vojnici revolucije, i jedan i drugi bi da sve sruse, i jedan i drugi bi da nas USRECE po svaku cenu. I Krcun i Ceda imaju carobnu usreciteljsku formulu: za Krcuna je to bila komunisticka ideologija koja sve objasnjava, prvo marksizam/lenjinizam, a posle sve vise titoizam. Za Cedu je to tacerizam (neoliberalizam). I jedan i drugi bi na silu da nas usrece sa 4-5 parola koje su ko zna gde i kao napabircili. I slicnost Cede i Krcuna ne prestaje ovde: i jedan i drugi bi "da ginu" za svog idola, onaj nekad za Broza, ovaj danas za Djindjica.

Aca

pre 19 godina

Za "legaliste" je gospodin Legija nevin dok se ne dokaze, ali je zato Ceda kriv po default-u. Verovatno su i u pravu sto se vise boje demokrate nego ubice.
Nije mi samo jasno zasto im smeta sto je Ceda isao u Silerovu za vreme pobune "beretki", kad je tu pobunu i sam Kostunica podrzao!?

Dejan

pre 19 godina

Ne smemo zaboraviti ko je Legija i sta je radio, al isto vazi i za druge pa i za J. Cedomira. Svako nas zavi u crno na svoj nacin.

jelena

pre 19 godina

Ceda je mlad, ali to ne znaci da je naivan. Covek je odradjivao najprljavije zadatke, one koje niko nije hteo ili umeo. Ne ulazim u to da li je rekao ili ne da je bio u Silerovoj, ako je i bio, bio je sa opravdanim razlogom, u to ne sumnjam ni najmanje. To sto ga mnogi pljuju, ne znaci da je olos, vec je ova zemlja puna mediokriteta i glupih ljudi. Ne, super nam je nas premijer, veceg cinika i zluradijeg bica nisam odavno videla na nasoj politickoj sceni. Cedo, ne treba ti podrska takvih ljudi, koji podrzavaju nasu sadasnju vladu.

Milena

pre 19 godina

Ceda Jovanovic je izjavio nekoliko puta na televiziji da je bio u Silerovoj. Ja ne znam odakle to da je on poricao. On je konacno najzasluzniji sto nije doslo do krvoprolica pri hapsenju Milosevica. Gde god je neki problem, Ceda je uvek bio tu pa i u vreme protesta "Crvenih beretki". Ja mu samo zameram sto kao i Djindjic,ne reguje na razne besmislene optuzbe.

Bykobap

pre 19 godina

Hmmmm, "nevladina organizacija Centar za modernu politiku"
Zna li se finansira i od cega zive ova, i slicne nevladine organizacije? Ako nisu vladine, i nisu profirabilne, pa majku mu, CIJE SU!?
Zivkovic u jednoj, Jovanovic u drugoj, ... pa koliko ih ima?
Mnogo bi mi bilo draze da su obojica (kao i svi ostali politicari) po zavrsetku mandata krenuli u privredu, proizvodili nesto, stvarali. Ovako, oni su profesionalni borci za vlast!? Ako nisu na vlasti, onda nekog ruse! Kad dodju na vlast, onda umesto da hapse kriminalce, idu im u goste. Ljudi, pa sve je to nekako naopako postavljeno!

Petar

pre 19 godina

On je drzavni neprijatelj br.1. Ne znam čiji je prijatelj, moj nije sigurno... - reče Čeda i mimo/uprkos zakonu odvede ženu i dete u zatvorsku posetu utamničenom Legiji???

Dragan

pre 19 godina

Srbi vole ili sebi ravne ili one ispod njihovog nivoa a to znaci da Cedu ne vole mnogo, Tadica jos manje a Djindjica su zavoleli neposredno posle smrti pa bi mozda ta ljubav i trajala da se njegov duh ne pojavljuje u normalnom srpskom narodu pa ga ovi drugi Srbi opet ne vole ali zato obozavaju Nikolica i Marsicanina i normalno vrlo postenog Voju koji ima panican strah od duhova da li zbog nesrecnog detinjstva ili zbog savesti - pokazece istorija.

Nevera Srbinovic

pre 19 godina

Eh, Cedo, da si ti posecivao Patrijarha Pavla, ne bi vozio dzipove, letovao na Mikonosu sa telohraniteljima.... ali nikad nije kasno! Poseti ga, mozda nesto i naucis... od Legije si brzo naucio kako da otimas, optuzujes i jos sad glumis hladnokrvnost. Obojica se pravite "ladni i nevini"... Pricaj ti to ovima s pocetka stranice... ja ne idem kod nikoga, svoj mozak koristim i SVE VIDIM!

Lazarela

pre 19 godina

Bilo bi lepo da g. Jovanovic objasni na koji nacin se senzacionalisticki novinski naslovi mogu smatrati "preprekom" prilikom “ispovedanja” na sudu i koji to sud donosi svoje odluke na osnovu novinskih clanaka
Razumem da su njegove licne preference u ovom trenutku neobavljeni razgovori sa Marijom Bogdanovic i patrijarhom Pavlom, udobnije bi bilo, za sve nas, pa i za njega, da su se desili - i rektorat i patrijarsija su jos uvek tu - no, nuto cuda, Silerova nestade u prahu...

Moze biti da g. Jovanovic ne shvata ponajbolje licne zasluge za eventualni senzacionalizam po novinama, ali zasluzan jeste, to mu se ne moze odreci

Alexandar

pre 19 godina

Cedu nikada nisam voleo, ali ne mogu da se uzdrzim od komentarisanja nekih od komentara koje ovde vidim.
Toliko praznih reci covek retko moze da nadje na jednom mestu. Neki pominju Krcuna, drugi bi da brane Legiju, treci jos uvek nisu naucili sta su nevladine organizacije. Cini mi se ponekad da u mnogim od komentatora cuci novi Nikola Milosevic.

sonja

pre 19 godina

zašto prosečni Srbi (birači Voje i Voje) vole gospodina Legiju a plaše se Čede - pitanje za socijalne patologe i psihologe.

D. Marin

pre 19 godina

Ceda se ocigledno jako plasi sta ce Legija reci.
Ali nije Legija jedini. Ima mnogo onih koje Ceda nece moci da diskvalifikuje, a koji takodje mnogo znaju. Npr. iz prve ruke, o Cedinim deal-ovima sa Milosevicevim oligarsima...

Zlopamtilo

pre 19 godina

Dakle, jezivo je da ama bas niko u ovim komentarima nije hladne glave. Zar je moguce da su svi ili skroz "za", ili skroz "protiv".
Uopste nema sumnje da je Ceda obavio neke zadatke koje niko drugi nije hteo/smeo. Takodje je potpuno jasno da mu je vlast bila udarila u glavu da jedno vreme nije znao gde se nalazi. Ali i ako je bio u Silerovoj, iza njega nisu ostajali lesevi, koje su mu pare poverene pa nestale, jel senlucio u javnosti, jel ikada javno branio bilo koga od te zemunske bande?! Ja ne znam ni za jedan takav slucaj, a verujem i da niko od ovih komentatora ovde nema dokaze za tako nesto. Ako je narkoman treba pribaviti dokaze za to pa videti da li je krsio zakon - politicku funkciju u drzavi tada svakako ne bi smeo da obavlja. Ako je protivzakonito prisvojio stan ili dzip ili konje ili bilo sta o cemu carsija nasiroko prica, onda opet dokazi pa na sud i u bajbok ako je zgresio.
To je veliki srpski problem. Nema vise osnovnih merila o istini i dokazima. I za jedne, i za druge (komentatore): sve da vidite sopstvenim ocima i cujete sopstvenim usima da je neko od vasih idola lazov, lopov i licemer ne biste u to poverovali i javno priznali. Jos gore, sami sebi to ne biste priznali. Svi smo u nekim teorijama zavere i visokim politikama, a kupamo se u ljagama sopstvenih lazi i neiskrenosti prema sebi samima. Ljudi pogledajte se neki put u oci kad se ujutru cesljate pred ogledalom. To moramo da pocnemo da radimo mi, sitni smrtnici jer nam takav primer nece dati ni ljudi koji vode drzavu, ni crkva, ni kulturna elita, ni medjunarodna zajednica. A vazno je, mnogo je vazno!

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

To sto napadate Cedu, nista cudno. Napadali ste i Djindjica. Glasali ste za DSS, a to opet govori o vasoj pameti. Za vas je Legija gospodin, Mladic patriota, a Kostunica pravednik. Punite trash brzinom svetlosti, pa spadate u ekoloske neprijatelje br 1.

Joca

pre 19 godina

Svaka ti cast, Cedo, ostao si u Srbiji i boris se za demokratiju. 95 % tvojih istomosljenika je vec otislo "preko", pobeglo. Ja sam jedan od njih. Srbija trenutno nema "sluha" za to. Ali jednog dana...jednog dana..

Nele Nemacka

pre 19 godina

Ceda je jedan mlad politicar pun kompleksa.
Zasto ih ima? Ne znam!
Njegovi neargumentovani govori i teska vredjanja prema politickim protivnicima doveli
bi ga ovde na zapadu u out-poziciju. To nije evropski nego jednostavno naivno seljacki. Sto se i pokazalo na izborima u DS-u. Ne bi on i Zivkovic tako prosli, da je zapadnim diplomatima stalo do njih kao partnera u DS-u.
Bolje nek se bavi glumom, da sebe i nas ne bruka po svetu.

P.S. Nisam ja neka starija osoba, nego imam 23 godine ali ne razmisljam kao vecina omladinaca u Srbiji, koji su zanesenim necem, kao sto je nasa generacija to bila 1946. sa komunizmom, koji je nas dovde doveo.

D Stojic

pre 19 godina

Nikakva slicnost ne postoji izmedju Cede i Krcuna Penezica, sem godina, mozda. U razgovoru sa Mihizom, Krcun je priznao da su mu ruke okrvavljene do ramena. Nas poznati knjizevnik je ovaj razgovor objavio-stampao.

Odande

pre 19 godina

Ni ja ne ocekujem da ce Legija otkriti nesto sto nismo znali. Samo ce mozda doneti dokaze za ono za sta nismo bili sigurni. Evo, Ceda vec polako i sam pocinje da priznaje pojedine stvari koje su mu pripisivane, a koje je do sada odbacivao. Njegovo cuveno "polaganje ispita" pred Skupstinom ce, izgleda, pokusati da zaboravi. Srecom, postoje zapisi o tome sta je tada rekao. Ova izjava je tek pocetak raspleta njegove veze sa Silerovom, Legijom i Siptarom. Videcemo da je njegov posao bio u to vreme veoma zanimljiv i, cak, zabavan. Videcemo i koliko je rusenjem Silerove i pretresom Legijine kuce uspeo da unisti dokaze o svojim aktivnostima. Samo da nam ne proda price kako je morao da izigrava njihovog prijatelja da bi dosao do informacija. Jadni mali Doni Brasko, u sta se on upleo.

fancy

pre 19 godina

Aman ljudi, pa Čeda nikad nije poricao da je bio u Šilerovoj. Uvek je govorio da je bio i koliko puta (beše 3-4?) i kojim zadatkom. Sve jednostavno zvuči logično, imao je svoj zadatak, isprljao je ruke poslom koji niko nije želeo ili smeo da radi. Čemu sad toliko sadističko iživljavanje nad njim..?

Jel jednu pogrešnu reč rekao povodom predaje Legije, jel dao i jednu ad hoc pretpostavku osim da veruje pravosudnim organima..? Izgleda da je sâma njegova egzistencija trn u oku joga političarima koji smatraju da će se svaki problem rešiti tako što se dovoljno dugo gleda u tačku/ikonu/krst i beskrajno ponavlja "OMmmmmm...".

IvanS

pre 19 godina

A zbog cega unapred analizirati sta ce Legija na sudu da kaze? Covek jos nije nista rekao, a neki se vec cesu. Valjda zato sto ih svrbi. Cak se ni jedan SPS-ovac ili Jul-ovac nije javio. Samo se javljaju D(O)S-ovci. Zar je moguce da Legijino hapsenje samo njih "svrbi"? Eh da je samo Legija bio sa onom dvojicom sto su "pruzali oruzani otpor hapsenju", pa sad ne mogu da pricaju.

Eraserhead

pre 19 godina

Cedomir Jovanovic je zrtva svoje spremnosti da se uhvati u kostac sa svim problemima koje je ova zemlja nasledila od Milosevica i zrtva je DSovske hajke zato sto je bio najblizi saradnik Zorana Djindjica. U svakom slucaju veliki covek koji je mnogo zrtvovao za svoju zemlju.
Ceda je bio taj koji je ubedio Milosevica da se preda.
Ceda je bio taj koji je isao na noge ubicama iz JSOa kada su pretili drzavnim udarom i kada ih je Milos... Pardon, Kostunica podrzavao.
Ceda je bio taj koji je imao hrabrosti da izbaci DSs iz skupstine kada su izasli iz DOSa i ukrali mandate DOSu.
Ceda je bio taj koji je gurao sve zakone koje treba gurati i kada mu nisu mogli nista iako je imao tanku vecinu.

Danas je Ceda verovatno jedini politicar sa vizijom Srbije i politicar koji ima sposobnosti i snage da sve to izgura.

Ne zaboravimo da je i Zoran Djindjic bio zrtva medijske hajke i da je 99. bio "politicki mrtav" pa je postao premijer i sada je legenda Srbije.

Zato Cedi trebaju telohranitelji, zato sto je on i njegova vizija i politika prepreka ovakvima poput Legije da Srbija zauvek ostane njihova prcija, kojom bi vladali neobavesteni legIJalisti, a u kojoj bi neki legija radio sta zeli.

Zato, puna podrska Cedi!

Djukan,Toronto

pre 19 godina

Stalno spominjanje Silerove ulice i rusenja zgrade koja je bespravno podignuta i pokrenut postupak za rusenje davno pre ove afere, postaje i suvise banalno i providno za manipulacije. Pa sta ima tu tajanstveno? Legija se predao (da se zna, nije uhapsen, vec je zamolio da ga uzmu, malte ne, da se smiluju da ga povezu u zatvor) i sada treba lepo da isprica sta zna, sta je radio i uradio i ko mu je davao naloge, ko je izvrsavao i ko mu je pomagao. Ako neko hoce da gradi karijeru na jednom Legiji, taj je spao na niske grane, a pogotovo ako vlada bude sa tim manipulisala. Nek se utvrdi istina, jer u lazi su kratke noge.

sanja

pre 19 godina

Podrska Cedi! To da ga 90% Srba pljuje moze samo da mu bude u ponos. Pa gde nam je drzava? Da tih 90% ima malo pameti u glavi ne bi bila tu gde je!

Bojan EU

pre 19 godina

komentar na vest: JOVANOVIĆ: PREDAJA POMAŽE ISTINI
Ovakvi komentari su stvarno odraz politicke nepismenosti u Srba; pogotovo kada procitam bisere da su likovi poput Cede prototip evropskog politicara. Primetio sam da se ljudi, kod kojih je uvrezeno takvo misljenje, dele u dva tabora: oni koji van Srbije nigde nogom nisu krocili, pa zbog toga, kanda, zamisljaju da se politika kod onih preko vodi onako kako je vode ove nase nazovi demokrate. Drugi tabor su oni koji zive u inostranstvu, povrsno poznaju program i politicko-ideoloske orijentacije vodecih stranaka u Srbiji sa pridevom demokratske, a imaju malo ili nikakav uvidjaj u posledice politike pojedinih doticnih, a svakako nikakav uvidjaj u moralne ispade i orgijanja u luksuzu istih -po ugledu na Milosevicevska vremena- u cemu je Ceda, nushicevski lik, primer par excellence. Treba ziveti medju sirotinjom da bi covek primetio kako ovakvi tipovi odudaraju svojim besnim dzipovima od okoline.
Uzgred, braco Srbi, nezvanicno da vam kazem: takvi, inace neretki primerci nase politicke menazerije, sa svojim ponasanjem i politickim dosijeom ne da ne bi mogli da se bave politikom u Evropi nego bi im verovatno bilo zabranjeno i da prate prenos iz skupstine...

Vlada, Vankuver

pre 19 godina

U stvari, sad mi je sinulo zasto Kostunice, Dacici, Marsicanini i ostali toliko preziru Cedu i mrtvog Djindjica. Prosto zato sto su ti ljudi za razliku od njih samih, imali neverovatno velika m.... Tesko je priznati da je neko toliko hrabar, kada ste vi toliko plasljivi i nesigurni. Pogledajte Dacica: godinama je punio gace pri samoj pomisli da treba da udje u Slobinu kancelariju?! On i njegovi nisu smeli da pisnu Legijama i Arkanima, dobijali su proliv od straha kada bi im se priblizili na manje od "sigurnih" 50 metara! Ej, i takva zentara sutra opet treba da se pita i da odlucuje u ime ovog naroda?!?! Pogledajte Kostunicu koji nema hrabrosti da donese najprostiju odluku i stane iza nje u situaciji kada ceo drzavni aparat ukljucujuci i medije igra kako on svira. Da je bilo po Kostunici i njegovim metodama politicke borbe u kojoj bi da se bori, a da se nikom ne zameri da ga slucajno ne boli, 5. Oktobar bi se desio istog datuma ali 2228 godine.

Djindjic je hrabro donosio odluke i vladao u situaciji kada mu je pola drzavnog aparata radilo o glavi, i otvoreno navijalo za politicare iz suprotnog tabora. Time je prkosio kukavicama, beznacajnima, podlima i zlobnima koji su jedino znali da se zavuku u brlog i iz njega mucki zapucaju sa ledja...

Ovo su cinjenice, koje se mnogima ovde ne svidjaju, ali je jednostavno tako. Znam, tesko je prihvatiti da je neko jednostavno bolji, hrabriji, i vredniji.

Zoran

pre 19 godina

Svakako da nasa mladost treba da ima idole, i svakako da nasa mladost zeli da vidi da se u ovoj zemlji nesto desava nabolje. Ali, svrstavati g. Jovanovica u evropski kalibar politicara je zaista preterano. Recicete, ja sam 40+! Jesam, ali sam i video sveta! Zato cu se pridruziti prethodnom komentaru o slicnosti CEDE i KRCUNA! Izuzetna slicnost postoji: mladi buntovnik pun energije, nista i niko mu ne valja osim njegovog idola i sve bi menjao i rusio da bi nama bilo bolje. Razlika je da je KRCUN imao priliku da to radi i da ne pita naciju. CEDA nema sanse da prodje sa svojim revolucijama. I za kraj poslovica Engleza-jednog veoma mudrog naroda. Mi imamo poslovicu: daj nekome vlast u ruke pa ces da vidis kakav je. Englezi su za preventivu: "Kadgod se pojavi neko da buni narod, da mu nista ne valja, a on ce da promeni svet i dovede raj na zemlju, treba ga svim sredstvima eliminisati da kojim SLUCAJEM NE BI DOSAO NA VLAST i UNESRECIO NACIJU! Tako Englezi misle o revoluciji, revolucionarima i usreciteljima.

dusan protic

pre 19 godina

Prosto mi nikako ne ulazi u glavu stav mnogih gradjana ove zemlje da je Ceda Jovanovic veliki kriminalac, ubica, lopov... Gde su dokazi za to.Unistava se politicka karijera coveku koji moze mnogo toga dobroga da da ovoj zemlji. Sa druge strane nikome ni na pamet da padne da kaze stogod ruzno o istinskim zlocincima i secikesama kakvi su Radovan Karadzic, Ratko Mladic, Milan Lukic, Momcilo Krajisnik i drugi. Jeziva smo zemlja

Zoran

pre 19 godina

Dole se tvrdi da "Nikakva slicnost ne postoji izmedju Cede i Krcuna Penezica, sem godina, mozda". Krcun je hapsio "domaceg izdajnika" a Ceda "ratnog zlocinca"!

dragana

pre 19 godina

Cedo, mogu oni da pricaju sta hoce, ti si bio Djikijev najveci prijatelj, i njegov naslednik,
za sta te je i on sam predstavljao. Ne daj se, Cedo.

Natalija

pre 19 godina

Ma ne, Cedomir Jovanovic je HEROJ, VELIKAN, PROTOTIP "europskog" politicara...
Joj, uzasa...
Ne velicajte nesto sto nije za velicanje.

Branko, USA

pre 19 godina

Da, Ceda nije vrhunski politicar i meni se licno mnogo ne dopada. Ali da se ne lazemo, radio je najprljavije poslove, i kao takav je sam sebe osudio na nepoverenje drugih. Mentor mu je ubijen i sa njim njegova karijera. A oni koji pljuju po njemu a hvale Djindjica moraju da shvate da je on verovatno bio Djidjicev najverniji partijski vojnik.

ljuba

pre 19 godina

Zao mi je sto nema komentara na izjavu g-dina Jovanovica! Ali to samo pokazuje koliko je znacajan odnosno koliko je sebe diskreditovao, sto ne znaci da ne govori sada ispravno. I corava koka ubode zrno!

sasa jokic

pre 19 godina

Nadam se da narod nije zaboravio, ko je ustvari Legija. Dok cekamo sud da dokaze sve njegove zlocine, mi beogradjani znamo barem koliko se izivljavao po beogradskim kaficima i diskotekama, sto samo po sebi govori o njegovom karakteru. Koliko vidim po medijima, naravno "Kurir" i " Balkan" prednjace, pocinju od njega da prave heroja i coveka koji bi trebao da nam otvori oci. Slazem se da on zna istinu o svim zlocinima, jer je bio organizator i saucesnik, medjutim ne verujem da ce govoriti istinu, tako da ce Srbija od njega imati samo stete. Naravno SPS-u,SRS-u i DSS-u, Oon je poslednja nada. Tako da se pouzdam u onih 500.000 gradjana u povorci iza Djindjicevog kovcega i njihov zdrav razum, koji nece dozvoliti da ponovo manipulisu sa nasim sudbinama.

MARKINA

pre 19 godina

Svaki dan objavljujete sta je o rekao i sta je izjavio. Ma, koji je on faktor u ovom drustvu da mu morate posvetiti toliko prostora! Jeste li svesni da se 90% gradjana Srbije zgraza kad cuje njegovo ime, a kamoli kad vidi njegov lik! Nisam bas siguran da od mirnije spava zadnjih nekoliko dana!!!

nsv

pre 19 godina

Ceda Jovanovic je prototip modernog evropskog politicara. Znao je to i pok. Djindjic kada ga je favorizovao i mnogo u njega ulagao. Ceda je, poput Djindjica, talentovan, self-made man, a ne tatin sin. Sto su napadi na njega zesci, njegovi odgovori su originalniji i mudriji. Njegovo vreme tek dolazi, sto se ne bi moglo reci za DSS, SRS ili SPS. Cedo, svaka ti je na mestu, samo tako nastavi!

Boki

pre 19 godina

Jao Cedo ne bi ti bio sada u kozi,samo se priseti shta si sve prichao radio i ostalo. Seti se kradje poslanika, seti se tvog bahatog ponashanja, seti se tvojih 100 telohranitelja, postavljash li sebi pitanje makar i pred spavanje shta ce biti kad se to sve razgrne.

Sveti Pederilo

pre 19 godina

Zanimljivo kako se "mozda jednom" pretvara u "jednom", pa "mozda nekoliko" i najzad "u policiji znaju da je bilo nekoliko puta".
Ima jedan slican slucaj zabelezen u literaturi, jos kod Freuda.

branko

pre 19 godina

Mislim da je Ceda zrtva napada koji su bez dokaza. Zao mi je sto se takvih ljudi olako odricemo i smatram da je on prototip savremenog politicara: mlad,obrazovan,kulturan,siguran u sebe. Nazalost takvi u Srbiji nisu pozeljni i zato ih je sve manje. To ostavlja prostor ljudima kao sto je Toma Nikolic da prodaju maglu prostom i malo obrazovanom narodu.

Nebojsa

pre 19 godina

Puna podrska Cedi! Cedo izdrzi, a to sto te "90% Srba ne voli", sto rece jedan prethodni komentator, samo je dokaz da si u pravu.

G. M.

pre 19 godina

Sad ce srpskim rodoljubivim dusicama da bude melem na ranu kad procitaju da sam g. Cedomir Jovanovic kaze da je "isao u Silerovu", kao da to ima ikakve veze sa ubistvom srpskog premijera, Ivana Stambolica, ubistvima na Ibarskoj magistrali ili bilo kojim ubistvima u BiH! A to sto je (tadasnji) "savezni" predsednik zadrzao Radeta Markovica i omogucio mu da unistava vazne dokaze, pa mu je cak i medalju (!) dodelio (kad i Pavketu), a koga je i sam Legija posecivao u Palati federacije, to svest prosecnog srpskog nacionaliste "ne moze" da memorira. (P.S. Pravda je spora, ali kad tad zakuca i na vrata najvecih majstora loze i laznih rodoljuba.)

kokan

pre 19 godina

Ko je uopšte i kakav političar Čeda? Tragedija za Srbiju, da su takvi i njemu slični bili ili su na vlasti. Da li je narod Srbije slep,lud ili ne znam ni sam šta da kažem. Koji savremeni političar,koja budućnost Srbije sa takvima kao on i slični!! Takvi kao on mogu doći na vlast samo u banana državama. Do juče neškolovan, bio potrčko, a sad i pre on priča o finansijama (primio kao podpredsednik vlade ministra finansija Italije)kao i drugim granama privrede, zakonima itd. Dajte ljudi već jedanput razmišljajte normalno, nemojte se voditi euforijama i razmišljati kako vetar duva. Srbija je tu gde jeste zahvaljući tome što nikada nije imala pravu koncepciju, što nikada nije imala političare koji su radili za narod, već samo za sebe i svoje lične interese. Sve predizborne kampanje su bile puka obećanja, a posle, kad su se ti izabrani smestili u fotelje zaboravljen je i narod i Srbija. Zašto toliko te mediske kampanje zbog jednog kriminalca? Izgleda da nemamo drugog posla u Srbiji nego da se bavimo poslovima koji su u nadležnosti policije (ako je ta policija uopšte sposobna da radi u interesu gradjana)a ne političara. Dokle god bude tako nema sreće za narod i Srbiju. Uredimo policiju (rasčistimo je od podkupljenih)uredimo zdravstvo, školstvo, banke postavimo osnove infrastrukture društva u celini na nivou Evrope i modernog sveta, pa nećemo imati vremena da se bavimo ovakvim glupostima. Srećno SRBIJO!!!!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Hajde da ne menjamo teze. Svi znamo ko je Legija i ko je Zvezdan Jovanovic, kakve su prljave poslove radili koje ce crne stranice srpske istorije jednog dana nazalost ispisati. Oni su po necijem politickom nalogu ubijali srpsku inteligenciju, ako ne u pojam onda fizickom likvidacijom. Legija ne moze oprati ljagu sa svog imena.

Cica

pre 19 godina

Meni stvarno nije jasno kako je ljudima pamet kratkog veka. Zar nije dovoljno pročitati Legijinu biografiju i shvatiti kakvi se svi zločini kriju iza njega? Zločini koji zaslužuju najgoru kaznu? A očigledno je koliko je srpski narod naivan da poveruje jednom takvom stvorenju koje će sada da se pojavi i izrecituje kako je kriv Čeda, ovaj, onaj... Dosadašnji dršavni neprijatelj br.1 postaće nevinašce... I što je najgore od svega: postaće narodni heroj, isto kao što je Zveki današnjim klincima heroj i junak. Unapred znamo šta će "gospodin Legija" (od kad su propalice i ubice gospoda) da prezentira na suđenju, ne znam čemu tolika panika i priželjkivanje. Sve je to jedna obična farsa.

Beka

pre 19 godina

Ceda je jos samo u Srbiji mlad, inace je mladji sredovecan, po demografskoj klasifikaciji.
Obrazovan, dugo je trajalo to obrazovanje. Njegovih godina ima onoliko obrazovanih.
Kulturan- da ne psuje javno, ne jede prstima, ne pljuje oko sebe...
Siguran u sebe - drcan jer mu se moze (mesao se u sve i svasta).
Prerano i nespreman uleteo u politiku. Trebao je da, je imao mudrosti karijeru da zavrsi posle setnji.
Razmahivao se sa poprilicno neukusa: dzipovi, Krmivo-produkt (apartman kod istog), onoliki telohranitelji...
Pustite gradjanina Cedu da se snadje u obicnom zivotu.

Cecul

pre 19 godina

Mislim da se danasnji politicari plase Cede kao sto su se i pok.premijera plasili! Kao sto su prethodnih godina Djindjica blatili, tako blate danas Cedu!! Ali Ceda je mlad, on je sigurno mnoge stvari od svog sefa naucio tako da njegovo vreme tek dolazi!! thx b92

Goran

pre 19 godina

Ceda pre rece da nikad nije bio u Silerovoj...
Sad kaze da je bio, i da policija to zna...
Sta sad tu ne valja ?
Ima li bilo sta sto ne smrdi u drzavi jadnoj?

joe

pre 19 godina

Cedomire, svaka cast. Pokazao si da nisi ni glup ni naivan. Za razliku od nervoznih i potpuno somnabulnih rekacija profesora Koraca, koje slute (za sada) neshvatljive strepnje, ti ocigledno i te kako dobro shvatas tezinu reci koje treba da se izgovore posle Ulemekove predaje. Insistiranjem da kvalitetu cinjenice sto se doticni nasao iza resetaka, pogadjas sustinu i zbunjujes sve one koji su laprdali kako ce upravo tebi, prvom, noge odmah da se odseku. Cak i ako glumis smirenost, radis to svetski! Svetski, a nase...

Vesko

pre 19 godina

Citam komentare, najverovatnije mladih posetilaca sajta, i najblaze receno, cudni su mi hvalospevi gospodinu Jovanovicu. Podosta sam nasih politicara zapamtio i psihofizicki gospodin Jovanovic neodoljivo podseca na Slobodana Penezica, poznatijeg kao Krcun. Plasim se da posle ovolikih godina za Krcuna tesko da ista dobro meze da se kaze. Kao i za gospodina Jovanovica. I jedan i drugi su vojnici revolucije, i jedan i drugi bi da sve sruse, i jedan i drugi bi da nas USRECE po svaku cenu. I Krcun i Ceda imaju carobnu usreciteljsku formulu: za Krcuna je to bila komunisticka ideologija koja sve objasnjava, prvo marksizam/lenjinizam, a posle sve vise titoizam. Za Cedu je to tacerizam (neoliberalizam). I jedan i drugi bi na silu da nas usrece sa 4-5 parola koje su ko zna gde i kao napabircili. I slicnost Cede i Krcuna ne prestaje ovde: i jedan i drugi bi "da ginu" za svog idola, onaj nekad za Broza, ovaj danas za Djindjica.

Aca

pre 19 godina

Za "legaliste" je gospodin Legija nevin dok se ne dokaze, ali je zato Ceda kriv po default-u. Verovatno su i u pravu sto se vise boje demokrate nego ubice.
Nije mi samo jasno zasto im smeta sto je Ceda isao u Silerovu za vreme pobune "beretki", kad je tu pobunu i sam Kostunica podrzao!?

Dejan

pre 19 godina

Ne smemo zaboraviti ko je Legija i sta je radio, al isto vazi i za druge pa i za J. Cedomira. Svako nas zavi u crno na svoj nacin.

jelena

pre 19 godina

Ceda je mlad, ali to ne znaci da je naivan. Covek je odradjivao najprljavije zadatke, one koje niko nije hteo ili umeo. Ne ulazim u to da li je rekao ili ne da je bio u Silerovoj, ako je i bio, bio je sa opravdanim razlogom, u to ne sumnjam ni najmanje. To sto ga mnogi pljuju, ne znaci da je olos, vec je ova zemlja puna mediokriteta i glupih ljudi. Ne, super nam je nas premijer, veceg cinika i zluradijeg bica nisam odavno videla na nasoj politickoj sceni. Cedo, ne treba ti podrska takvih ljudi, koji podrzavaju nasu sadasnju vladu.

Milena

pre 19 godina

Ceda Jovanovic je izjavio nekoliko puta na televiziji da je bio u Silerovoj. Ja ne znam odakle to da je on poricao. On je konacno najzasluzniji sto nije doslo do krvoprolica pri hapsenju Milosevica. Gde god je neki problem, Ceda je uvek bio tu pa i u vreme protesta "Crvenih beretki". Ja mu samo zameram sto kao i Djindjic,ne reguje na razne besmislene optuzbe.

Bykobap

pre 19 godina

Hmmmm, "nevladina organizacija Centar za modernu politiku"
Zna li se finansira i od cega zive ova, i slicne nevladine organizacije? Ako nisu vladine, i nisu profirabilne, pa majku mu, CIJE SU!?
Zivkovic u jednoj, Jovanovic u drugoj, ... pa koliko ih ima?
Mnogo bi mi bilo draze da su obojica (kao i svi ostali politicari) po zavrsetku mandata krenuli u privredu, proizvodili nesto, stvarali. Ovako, oni su profesionalni borci za vlast!? Ako nisu na vlasti, onda nekog ruse! Kad dodju na vlast, onda umesto da hapse kriminalce, idu im u goste. Ljudi, pa sve je to nekako naopako postavljeno!

Petar

pre 19 godina

On je drzavni neprijatelj br.1. Ne znam čiji je prijatelj, moj nije sigurno... - reče Čeda i mimo/uprkos zakonu odvede ženu i dete u zatvorsku posetu utamničenom Legiji???

Dragan

pre 19 godina

Srbi vole ili sebi ravne ili one ispod njihovog nivoa a to znaci da Cedu ne vole mnogo, Tadica jos manje a Djindjica su zavoleli neposredno posle smrti pa bi mozda ta ljubav i trajala da se njegov duh ne pojavljuje u normalnom srpskom narodu pa ga ovi drugi Srbi opet ne vole ali zato obozavaju Nikolica i Marsicanina i normalno vrlo postenog Voju koji ima panican strah od duhova da li zbog nesrecnog detinjstva ili zbog savesti - pokazece istorija.

Nevera Srbinovic

pre 19 godina

Eh, Cedo, da si ti posecivao Patrijarha Pavla, ne bi vozio dzipove, letovao na Mikonosu sa telohraniteljima.... ali nikad nije kasno! Poseti ga, mozda nesto i naucis... od Legije si brzo naucio kako da otimas, optuzujes i jos sad glumis hladnokrvnost. Obojica se pravite "ladni i nevini"... Pricaj ti to ovima s pocetka stranice... ja ne idem kod nikoga, svoj mozak koristim i SVE VIDIM!

Lazarela

pre 19 godina

Bilo bi lepo da g. Jovanovic objasni na koji nacin se senzacionalisticki novinski naslovi mogu smatrati "preprekom" prilikom “ispovedanja” na sudu i koji to sud donosi svoje odluke na osnovu novinskih clanaka
Razumem da su njegove licne preference u ovom trenutku neobavljeni razgovori sa Marijom Bogdanovic i patrijarhom Pavlom, udobnije bi bilo, za sve nas, pa i za njega, da su se desili - i rektorat i patrijarsija su jos uvek tu - no, nuto cuda, Silerova nestade u prahu...

Moze biti da g. Jovanovic ne shvata ponajbolje licne zasluge za eventualni senzacionalizam po novinama, ali zasluzan jeste, to mu se ne moze odreci

Alexandar

pre 19 godina

Cedu nikada nisam voleo, ali ne mogu da se uzdrzim od komentarisanja nekih od komentara koje ovde vidim.
Toliko praznih reci covek retko moze da nadje na jednom mestu. Neki pominju Krcuna, drugi bi da brane Legiju, treci jos uvek nisu naucili sta su nevladine organizacije. Cini mi se ponekad da u mnogim od komentatora cuci novi Nikola Milosevic.

sonja

pre 19 godina

zašto prosečni Srbi (birači Voje i Voje) vole gospodina Legiju a plaše se Čede - pitanje za socijalne patologe i psihologe.

D. Marin

pre 19 godina

Ceda se ocigledno jako plasi sta ce Legija reci.
Ali nije Legija jedini. Ima mnogo onih koje Ceda nece moci da diskvalifikuje, a koji takodje mnogo znaju. Npr. iz prve ruke, o Cedinim deal-ovima sa Milosevicevim oligarsima...

Zlopamtilo

pre 19 godina

Dakle, jezivo je da ama bas niko u ovim komentarima nije hladne glave. Zar je moguce da su svi ili skroz "za", ili skroz "protiv".
Uopste nema sumnje da je Ceda obavio neke zadatke koje niko drugi nije hteo/smeo. Takodje je potpuno jasno da mu je vlast bila udarila u glavu da jedno vreme nije znao gde se nalazi. Ali i ako je bio u Silerovoj, iza njega nisu ostajali lesevi, koje su mu pare poverene pa nestale, jel senlucio u javnosti, jel ikada javno branio bilo koga od te zemunske bande?! Ja ne znam ni za jedan takav slucaj, a verujem i da niko od ovih komentatora ovde nema dokaze za tako nesto. Ako je narkoman treba pribaviti dokaze za to pa videti da li je krsio zakon - politicku funkciju u drzavi tada svakako ne bi smeo da obavlja. Ako je protivzakonito prisvojio stan ili dzip ili konje ili bilo sta o cemu carsija nasiroko prica, onda opet dokazi pa na sud i u bajbok ako je zgresio.
To je veliki srpski problem. Nema vise osnovnih merila o istini i dokazima. I za jedne, i za druge (komentatore): sve da vidite sopstvenim ocima i cujete sopstvenim usima da je neko od vasih idola lazov, lopov i licemer ne biste u to poverovali i javno priznali. Jos gore, sami sebi to ne biste priznali. Svi smo u nekim teorijama zavere i visokim politikama, a kupamo se u ljagama sopstvenih lazi i neiskrenosti prema sebi samima. Ljudi pogledajte se neki put u oci kad se ujutru cesljate pred ogledalom. To moramo da pocnemo da radimo mi, sitni smrtnici jer nam takav primer nece dati ni ljudi koji vode drzavu, ni crkva, ni kulturna elita, ni medjunarodna zajednica. A vazno je, mnogo je vazno!

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

To sto napadate Cedu, nista cudno. Napadali ste i Djindjica. Glasali ste za DSS, a to opet govori o vasoj pameti. Za vas je Legija gospodin, Mladic patriota, a Kostunica pravednik. Punite trash brzinom svetlosti, pa spadate u ekoloske neprijatelje br 1.

Joca

pre 19 godina

Svaka ti cast, Cedo, ostao si u Srbiji i boris se za demokratiju. 95 % tvojih istomosljenika je vec otislo "preko", pobeglo. Ja sam jedan od njih. Srbija trenutno nema "sluha" za to. Ali jednog dana...jednog dana..

Nele Nemacka

pre 19 godina

Ceda je jedan mlad politicar pun kompleksa.
Zasto ih ima? Ne znam!
Njegovi neargumentovani govori i teska vredjanja prema politickim protivnicima doveli
bi ga ovde na zapadu u out-poziciju. To nije evropski nego jednostavno naivno seljacki. Sto se i pokazalo na izborima u DS-u. Ne bi on i Zivkovic tako prosli, da je zapadnim diplomatima stalo do njih kao partnera u DS-u.
Bolje nek se bavi glumom, da sebe i nas ne bruka po svetu.

P.S. Nisam ja neka starija osoba, nego imam 23 godine ali ne razmisljam kao vecina omladinaca u Srbiji, koji su zanesenim necem, kao sto je nasa generacija to bila 1946. sa komunizmom, koji je nas dovde doveo.

D Stojic

pre 19 godina

Nikakva slicnost ne postoji izmedju Cede i Krcuna Penezica, sem godina, mozda. U razgovoru sa Mihizom, Krcun je priznao da su mu ruke okrvavljene do ramena. Nas poznati knjizevnik je ovaj razgovor objavio-stampao.

Odande

pre 19 godina

Ni ja ne ocekujem da ce Legija otkriti nesto sto nismo znali. Samo ce mozda doneti dokaze za ono za sta nismo bili sigurni. Evo, Ceda vec polako i sam pocinje da priznaje pojedine stvari koje su mu pripisivane, a koje je do sada odbacivao. Njegovo cuveno "polaganje ispita" pred Skupstinom ce, izgleda, pokusati da zaboravi. Srecom, postoje zapisi o tome sta je tada rekao. Ova izjava je tek pocetak raspleta njegove veze sa Silerovom, Legijom i Siptarom. Videcemo da je njegov posao bio u to vreme veoma zanimljiv i, cak, zabavan. Videcemo i koliko je rusenjem Silerove i pretresom Legijine kuce uspeo da unisti dokaze o svojim aktivnostima. Samo da nam ne proda price kako je morao da izigrava njihovog prijatelja da bi dosao do informacija. Jadni mali Doni Brasko, u sta se on upleo.

fancy

pre 19 godina

Aman ljudi, pa Čeda nikad nije poricao da je bio u Šilerovoj. Uvek je govorio da je bio i koliko puta (beše 3-4?) i kojim zadatkom. Sve jednostavno zvuči logično, imao je svoj zadatak, isprljao je ruke poslom koji niko nije želeo ili smeo da radi. Čemu sad toliko sadističko iživljavanje nad njim..?

Jel jednu pogrešnu reč rekao povodom predaje Legije, jel dao i jednu ad hoc pretpostavku osim da veruje pravosudnim organima..? Izgleda da je sâma njegova egzistencija trn u oku joga političarima koji smatraju da će se svaki problem rešiti tako što se dovoljno dugo gleda u tačku/ikonu/krst i beskrajno ponavlja "OMmmmmm...".

IvanS

pre 19 godina

A zbog cega unapred analizirati sta ce Legija na sudu da kaze? Covek jos nije nista rekao, a neki se vec cesu. Valjda zato sto ih svrbi. Cak se ni jedan SPS-ovac ili Jul-ovac nije javio. Samo se javljaju D(O)S-ovci. Zar je moguce da Legijino hapsenje samo njih "svrbi"? Eh da je samo Legija bio sa onom dvojicom sto su "pruzali oruzani otpor hapsenju", pa sad ne mogu da pricaju.

Eraserhead

pre 19 godina

Cedomir Jovanovic je zrtva svoje spremnosti da se uhvati u kostac sa svim problemima koje je ova zemlja nasledila od Milosevica i zrtva je DSovske hajke zato sto je bio najblizi saradnik Zorana Djindjica. U svakom slucaju veliki covek koji je mnogo zrtvovao za svoju zemlju.
Ceda je bio taj koji je ubedio Milosevica da se preda.
Ceda je bio taj koji je isao na noge ubicama iz JSOa kada su pretili drzavnim udarom i kada ih je Milos... Pardon, Kostunica podrzavao.
Ceda je bio taj koji je imao hrabrosti da izbaci DSs iz skupstine kada su izasli iz DOSa i ukrali mandate DOSu.
Ceda je bio taj koji je gurao sve zakone koje treba gurati i kada mu nisu mogli nista iako je imao tanku vecinu.

Danas je Ceda verovatno jedini politicar sa vizijom Srbije i politicar koji ima sposobnosti i snage da sve to izgura.

Ne zaboravimo da je i Zoran Djindjic bio zrtva medijske hajke i da je 99. bio "politicki mrtav" pa je postao premijer i sada je legenda Srbije.

Zato Cedi trebaju telohranitelji, zato sto je on i njegova vizija i politika prepreka ovakvima poput Legije da Srbija zauvek ostane njihova prcija, kojom bi vladali neobavesteni legIJalisti, a u kojoj bi neki legija radio sta zeli.

Zato, puna podrska Cedi!

Djukan,Toronto

pre 19 godina

Stalno spominjanje Silerove ulice i rusenja zgrade koja je bespravno podignuta i pokrenut postupak za rusenje davno pre ove afere, postaje i suvise banalno i providno za manipulacije. Pa sta ima tu tajanstveno? Legija se predao (da se zna, nije uhapsen, vec je zamolio da ga uzmu, malte ne, da se smiluju da ga povezu u zatvor) i sada treba lepo da isprica sta zna, sta je radio i uradio i ko mu je davao naloge, ko je izvrsavao i ko mu je pomagao. Ako neko hoce da gradi karijeru na jednom Legiji, taj je spao na niske grane, a pogotovo ako vlada bude sa tim manipulisala. Nek se utvrdi istina, jer u lazi su kratke noge.

sanja

pre 19 godina

Podrska Cedi! To da ga 90% Srba pljuje moze samo da mu bude u ponos. Pa gde nam je drzava? Da tih 90% ima malo pameti u glavi ne bi bila tu gde je!

Bojan EU

pre 19 godina

komentar na vest: JOVANOVIĆ: PREDAJA POMAŽE ISTINI
Ovakvi komentari su stvarno odraz politicke nepismenosti u Srba; pogotovo kada procitam bisere da su likovi poput Cede prototip evropskog politicara. Primetio sam da se ljudi, kod kojih je uvrezeno takvo misljenje, dele u dva tabora: oni koji van Srbije nigde nogom nisu krocili, pa zbog toga, kanda, zamisljaju da se politika kod onih preko vodi onako kako je vode ove nase nazovi demokrate. Drugi tabor su oni koji zive u inostranstvu, povrsno poznaju program i politicko-ideoloske orijentacije vodecih stranaka u Srbiji sa pridevom demokratske, a imaju malo ili nikakav uvidjaj u posledice politike pojedinih doticnih, a svakako nikakav uvidjaj u moralne ispade i orgijanja u luksuzu istih -po ugledu na Milosevicevska vremena- u cemu je Ceda, nushicevski lik, primer par excellence. Treba ziveti medju sirotinjom da bi covek primetio kako ovakvi tipovi odudaraju svojim besnim dzipovima od okoline.
Uzgred, braco Srbi, nezvanicno da vam kazem: takvi, inace neretki primerci nase politicke menazerije, sa svojim ponasanjem i politickim dosijeom ne da ne bi mogli da se bave politikom u Evropi nego bi im verovatno bilo zabranjeno i da prate prenos iz skupstine...

Vlada, Vankuver

pre 19 godina

U stvari, sad mi je sinulo zasto Kostunice, Dacici, Marsicanini i ostali toliko preziru Cedu i mrtvog Djindjica. Prosto zato sto su ti ljudi za razliku od njih samih, imali neverovatno velika m.... Tesko je priznati da je neko toliko hrabar, kada ste vi toliko plasljivi i nesigurni. Pogledajte Dacica: godinama je punio gace pri samoj pomisli da treba da udje u Slobinu kancelariju?! On i njegovi nisu smeli da pisnu Legijama i Arkanima, dobijali su proliv od straha kada bi im se priblizili na manje od "sigurnih" 50 metara! Ej, i takva zentara sutra opet treba da se pita i da odlucuje u ime ovog naroda?!?! Pogledajte Kostunicu koji nema hrabrosti da donese najprostiju odluku i stane iza nje u situaciji kada ceo drzavni aparat ukljucujuci i medije igra kako on svira. Da je bilo po Kostunici i njegovim metodama politicke borbe u kojoj bi da se bori, a da se nikom ne zameri da ga slucajno ne boli, 5. Oktobar bi se desio istog datuma ali 2228 godine.

Djindjic je hrabro donosio odluke i vladao u situaciji kada mu je pola drzavnog aparata radilo o glavi, i otvoreno navijalo za politicare iz suprotnog tabora. Time je prkosio kukavicama, beznacajnima, podlima i zlobnima koji su jedino znali da se zavuku u brlog i iz njega mucki zapucaju sa ledja...

Ovo su cinjenice, koje se mnogima ovde ne svidjaju, ali je jednostavno tako. Znam, tesko je prihvatiti da je neko jednostavno bolji, hrabriji, i vredniji.

Zoran

pre 19 godina

Svakako da nasa mladost treba da ima idole, i svakako da nasa mladost zeli da vidi da se u ovoj zemlji nesto desava nabolje. Ali, svrstavati g. Jovanovica u evropski kalibar politicara je zaista preterano. Recicete, ja sam 40+! Jesam, ali sam i video sveta! Zato cu se pridruziti prethodnom komentaru o slicnosti CEDE i KRCUNA! Izuzetna slicnost postoji: mladi buntovnik pun energije, nista i niko mu ne valja osim njegovog idola i sve bi menjao i rusio da bi nama bilo bolje. Razlika je da je KRCUN imao priliku da to radi i da ne pita naciju. CEDA nema sanse da prodje sa svojim revolucijama. I za kraj poslovica Engleza-jednog veoma mudrog naroda. Mi imamo poslovicu: daj nekome vlast u ruke pa ces da vidis kakav je. Englezi su za preventivu: "Kadgod se pojavi neko da buni narod, da mu nista ne valja, a on ce da promeni svet i dovede raj na zemlju, treba ga svim sredstvima eliminisati da kojim SLUCAJEM NE BI DOSAO NA VLAST i UNESRECIO NACIJU! Tako Englezi misle o revoluciji, revolucionarima i usreciteljima.

dusan protic

pre 19 godina

Prosto mi nikako ne ulazi u glavu stav mnogih gradjana ove zemlje da je Ceda Jovanovic veliki kriminalac, ubica, lopov... Gde su dokazi za to.Unistava se politicka karijera coveku koji moze mnogo toga dobroga da da ovoj zemlji. Sa druge strane nikome ni na pamet da padne da kaze stogod ruzno o istinskim zlocincima i secikesama kakvi su Radovan Karadzic, Ratko Mladic, Milan Lukic, Momcilo Krajisnik i drugi. Jeziva smo zemlja

Zoran

pre 19 godina

Dole se tvrdi da "Nikakva slicnost ne postoji izmedju Cede i Krcuna Penezica, sem godina, mozda". Krcun je hapsio "domaceg izdajnika" a Ceda "ratnog zlocinca"!

dragana

pre 19 godina

Cedo, mogu oni da pricaju sta hoce, ti si bio Djikijev najveci prijatelj, i njegov naslednik,
za sta te je i on sam predstavljao. Ne daj se, Cedo.

Natalija

pre 19 godina

Ma ne, Cedomir Jovanovic je HEROJ, VELIKAN, PROTOTIP "europskog" politicara...
Joj, uzasa...
Ne velicajte nesto sto nije za velicanje.

Branko, USA

pre 19 godina

Da, Ceda nije vrhunski politicar i meni se licno mnogo ne dopada. Ali da se ne lazemo, radio je najprljavije poslove, i kao takav je sam sebe osudio na nepoverenje drugih. Mentor mu je ubijen i sa njim njegova karijera. A oni koji pljuju po njemu a hvale Djindjica moraju da shvate da je on verovatno bio Djidjicev najverniji partijski vojnik.