Petak, 25.05.2018.

09:16

Analiza: Izveštaj o obaranju MH17 stavlja Srbiju u neprijatan položaj

Izvor: BBC

Analiza: Izveštaj o obaranju MH17 stavlja Srbiju u neprijatan položaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 5 godina

Vise su Srbiju unistile sankcije 1992-1995 nego svi ratovi i bombardovanja. Mi smo za te tri godine bukvalno ekonomski bili unisteni. Sve velike firme koje su jos nesto proizvodili i izvozile su bukvalno preko noci stale. O inflaciji, platam i penzijama da ne govorim. I dan danas mi nije jasno zasto Rusija nije ulozila veto na sankcije u savetu bezbednosti 1992 godine kada je mogla. Mi ne bi dobili sankcije i nekako bi preziveli te ratne godine. Ovako smo bili te tri godine izopsteni iz svih ekonomski privrednih tokova i posle je bilo tesko da se vratimo na evropsko i svetsko trziste kada su umesto nas vec usli drugi igraci.
Eto pitam ima li neko odgovor zasto Rusi nisu ulozili veto na sankcije? Ima prica da se Jeljcin naljutio na Srbiju zato sto smo podrzali puciste u neuspelom pucu....i da zato nisu ulozili veto. Ali ja u to ne verujem...Znaci rusi su nas prakticki 1992 godine unistili za sledece decenije a da nijednu bombu nisu bacili. Hvala im mnogo

Pera

pre 5 godina

AVION "Jata" 1972. godine, čiji je pad jedina preživela stjuardesa Vesna Vulović, greškom je oborila protivvazdušna odbrana tadašnje Čehoslovačke. 
Šta se desilo?
Ništa.
Zašto?
Pa nikome nije bilo u interesu da talasa.
Zato sada mi treba da budemo uzdržani. Jesu li se Holanđani bunili kad je oboren Jatov avion? Neko drugi iz Nato bloka? Neka druga zemlja EU?
E pa onda nemaju šta da očekuju od nas.

paja

pre 5 godina

"...Dokazano je da je raketa ispaljena sa kamiona koji je bio deo transporta i koji je došao u Ukrajinu iz Kurska samo par dana pre obaranja aviona. To znači da je Rusija odgovorna pošto su deo tog transporta bili i Ruski vojnici koji su obučeni za upravljanje raketnim sistemom..."
(Aleks, 25. maj 2018 11:50)
A taj dokaz je godinu dana stariji od obaranja aviona, poturen tada kao aktuelan, što si u međuvremenu zaboravio, a? Muka mi je od vas, takvih

paja

pre 5 godina

Mi smo najveci licemeri u celom Svetu. Rusi da bace atomsku bombu mi ih jedini ne bismo osudili jer trpaju pare u dzepove nasih politicara.
(Xman, 25. maj 2018 14:07)
Ali kad bi bacili nekoliko stotina istih, ne bi ih osuđivali, makar neka pri tom pala i na nas, cenim iskreno!

Ahahahaha-paja

pre 5 godina

... Putinu već sada ne priznajemo Krim u teritoriji...
(Vladimir)
Mi? A ko se to smatra nečijom uvaženom izraslinom? Crći ću od smeha, Vladimire, nemoj više, života ti

Gradjanin Srbije iz Srbije, nesumnjivo

pre 5 godina

@Gradjanin Srbije iz Srbije
Zagađenje je iz drugih izvora, Rusija je mogla i da ne postoji, Srbija bi bila zagađena, i to ne samo uranijumom, crvljivim semenom iz donacija UN i EU, nego i kojekakvima koji tvrde nešto nebulozno kao što tvrdiš ti, a kad odradite posao, kao nekada neki Mesić, onda javno izjavite da ste svoj zadatak ispunili!

paranoid

pre 5 godina

Zvanično, raketa je pripadala sistemu buk iz 1986.godine, a Rusija uništava svoje naoružanje koje je starije od 25 godina, iz bezbjednosnih razloga... Još jedan interesantan detalj, 1986. je i Ukrajina bila dio sssr, kao i još neke marionete zapada. Da nije možda neko od njih dobavljač? Ma joooook

Zoran Dikanov

pre 5 godina

Ovi NATOovci su bas sposobni: znaju serijske brojeve ruskih raketa, datum i cas proizvodnje, u kojoj jedinici su te rakete stacionirane, koji posluzioci u kom momentu imaju "prst na okidacu". Sve oni znaju...Samo ne znaju ko pobi srpske zeteoce na Kosovu, ko ispali raketu na srpski autobus, ko pobi srpsku decu u Gorazdevcu, ko protera srbe iz Krajine, sirokih delova Bosne i sa Kosova?

Gradjanin Srbije iz Srbije.

pre 5 godina

RUSKE SLUŽBE su Toliko Zagadile Srbiju,Rusofilijom,Da će Srbi Černobil,Siriju,Obaranje Aviona Proglasiti Praznikom Civilizacije.

Vladimir

pre 5 godina

Rusofili, zastanite na trenutak, nemojte sve na refleks. Ovde je neko, verovatno nenamerno, oborio avion pun običnih ljudi kao vi i vaša deca. Ne mislite valjda da je vaš bog Putin naredio "ruši civilni avion"? Ovo je test da li ste normalni ljudi, a ne da li ste uz Ruse. Na ubijanje 200 civila čovek ne ćuti i ne gleda ko je to uradio. Čak i Velika Britanija osudi SAD kada urade nešto nenormalno, npr izađu iz sporazuma sa Iranom. I Kina osudi Kima kad lansira rakete. I Tito je osuđivao i SAD i SSSR. Putinu već sada ne priznajemo Krim u teritoriji pa mu nije kosa posedela od brige. I njemu bi se sigurno smučio onaj ko bi podržao obaranje aviona iz koristoljubivog poltronizma. Uvek ste fanatično pristrasni ali valjda ima iznad Putina i Bog? Pitaće vas jednog dana koja vam je to bila logika "a oni šta našima rade?" i "zanimaju me samo moje žrtve, a druge neću da vidim".

Vuk iz Pančeva.

pre 5 godina

Ako zelimo da zivimo kao Evropljani i Amerikanci uz Eu, ako zelimo da zivimo kao Rusi onda uz Rusiju,nista tu nije komplikovano.

Ivana

pre 5 godina

Nikakav problem. MSP da izda zvanicno saopstenje sa samo jednom recenicom "Osudjujemo ko god da je oborio avion",pa se vi tamo dogovarajte i natezite ko je, cije su rakete i koji im je broj sasije,a od nas sjasite.
(Slobodni Klikeri, 25. maj 2018 13:40)

Da mogu dala bih ti 100 pluseva.

Sloboda za Ukrajinu

pre 5 godina

Nije pitanje clanstva u EU osuda brutalne agresije na Ukrajinu nego pitanje morala,a mi ga ocigledno nemamo. Rusi su glasali za uvodjenje sankcija SRJ zbog agresije na Hrvatsku i ne vidim da smo im mi ili bilo ko drugi zamerili.Uredu necemo da uvodimo sankcije jer nemamo leba da jedemo,ali mi smo jedina evropska zemlja koja nije bar osudila taj cin.

Almir

pre 5 godina

Sve što rusi urade je izgleda dobro, e pa, pitam se da je nekome od ovih što staje na njihovu stranu po svaku cenu neko njegov stradao u tom avionu, šta bi tad mislio ?

C i n i k

pre 5 godina

Pa Srbija je gubernija, dakle mi podrzavamo svakako obaranje putnickog aviona i stradanje neduznih ljudi, ali da su takav zlocin uradili neki drugi a ne ruje, mi bi vec to osudili...Srbija je tragicna prica..

Blob

pre 5 godina

Какав бљутаво политикантски текст! Истрага у којој не учествује окривљени (Русија) треба да буде призната као легитимна и легална!!? Па тога нема ни у афричким племенским заједницана, али зато има на "цивилизованом" западу.
(Уа ЕУ, 25. maj 2018 16:55)

A ti ajde na sajt Sputnjika pa uzivaj do mile volje.... Ni priblizno sugestivan tekst kao oni koji dolaze od tzv. ruskih novinskih agencija koje proteruju sa zapada a koje vedre i oblace po srpskim medijima.... Da nije tih svakodnevnih promo tekstova, vec da se o delovanju Rusije i njenom "prijateljstvu" izvestava realno, ne verujem da bi nam vise bili prijatelji. Srbija je leglo "laznih vesti".

Profesor

pre 5 godina

Prema Rusiji trebamo biti onakvi kakva je Rusija bila prema nama 1991. Da nas boli uvo!
P. S. Zasto nije ulozila veto na odluku UN o sankcijama.?

blato

pre 5 godina

Isti taj "zapad",a u stvari se radi o par zemalja na čelu sa SAD-om,dok ostale slepo slušaju,prema Srbiji sprovodi politiku duplih standarda.Dok se bore za međunarodno pravo u slučaju Krima oni to isto pravo krše priznajući nezavisnost Kosova.Srbija priznaje teritorijalni integritet Ukrajine,ali odbija da uvede sankcije prema Rusiji,jer ona štiti naše interese u Savetu bezbednosti i ostalim međunarodnim institucijama.Zato Srbija treba jasno da kaže da će spoljnu politiku EU(koja u stvari i ne postoji,jer ne postoji jedinstvo po mnogim pitanjima,a par moćnijih članica se ne obazire na zaključke Brisela,koji nisu u njihovom interesu)sprovoditi kada bude u uniji ili pred ulazak.Sada smo daleko od članstva.

veljko

pre 5 godina

Jednostavno ćemo reći ne interesuje nas neki tamo avion oboren iznad Ukraine... Kao što i celi svet nije interesovao uništen voz na teritoriji Srbije od strane Natoa.... Tako da nas manite glupih predpostavki...

munja

pre 5 godina

A koga bole usi sta Srbija misli o ovionu oborenom u Ukrajini ?

Ne pitaju nas ni o tome sta mislimo o zivotu u Srbiji.

Ocekujem da reguje Vulin nekom britkom dosetkom, jer to ocekuje

ustreptalo ceo svet

Уа ЕУ

pre 5 godina

Какав бљутаво политикантски текст! Истрага у којој не учествује окривљени (Русија) треба да буде призната као легитимна и легална!!? Па тога нема ни у афричким племенским заједницана, али зато има на "цивилизованом" западу.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Nikakav problem. MSP da izda zvanicno saopstenje sa samo jednom recenicom "Osudjujemo ko god da je oborio avion",pa se vi tamo dogovarajte i natezite ko je, cije su rakete i koji im je broj sasije,a od nas sjasite.

Исто мислимо

pre 5 godina

Problematičan, слажем се потпуно. Терати инат са Србима је занимљива дисциплина у којој побеђују Срби. Они нама лепо санкције, ми Русима лепо војне базе и проблем решен. Како ће да дођу у Србију? Па, по западњачким медијима испаде да овде већ има 7 милиона Руса. Ето, већ су ту. А нама ништа драже него да опет запржимо чорбу у Европи.

Delija momak

pre 5 godina

Ne znam sto uopste pominju nas ovde, a vec ako se prica o nekoj pravdi i istini kako mi mozemo da znamo ko je to uradio? Mozda EU namerno zeli da okrivi Rusiju, ako je jedini osnov krivice sto je Buk ruski sistem odbrane onda je to vrlo klimavo i ne vidim kako je pravedno optuziti nekog na osnovu toga, narocito u njihovom slucaju. po meni je jasno ko se sluzio do sada licemernim dvojnim politickim ljigavim arsinima a ko jednostavno dodje uradi direktno iskreno to sto je naumio. Rusi cute popizde uzmu Krim i to je to a Amerika i EU dodje potplacuje druge da nam uzmu KiM profitiraju od toga i kaze kako je to sve okej i to sto nas svakodnevno ponizavaju je sasvim normalno i sve to traje vec godinama i godinama. A ovom pitanju na kraju da ne komentarisem osim da je glupo

aco

pre 5 godina

Ако је оружје руско, то не значи да су Руси урадили. То је урађено са Украјинске територије, самим тим је највећа одговорност на њима.

Aleks

pre 5 godina

Ако је оружје руско, то не значи да су Руси урадили. То је урађено са Украјинске територије, самим тим је највећа одговорност на њима.
(aco, 25. maj 2018 11:18)

I nije. Dokazano je da je raketa ispaljena sa kamiona koji je bio deo transporta i koji je došao u Ukrajinu iz Kurska samo par dana pre obaranja aviona. To znači da je Rusija odgovorna pošto su deo tog transporta bili i Ruski vojnici koji su obučeni za upravljanje raketnim sistemom.

Vlada

pre 5 godina

Pa osuditi se mora šta je za osudu. Tu kompromisa ne može biti. Sankcije su već politička odluka. Sankcije neće da vrate avion ni da spreče obaranje drugog. Drugo su sankcije za rat koje skineš kada se rat obustavi. Mislim da je logično.

Problematičan

pre 5 godina

Postoji rješenje,ako odbije Srbiji takođe uvesti sankcije, vizni režim i slično.Tada sretno sa rusima. Mislim da je ovo najrealnija opcija u narednom periodu.

Gavro

pre 5 godina

Uz pomoć Amerike, rešite priznavanje Kosova i onda otvorite tržište tečnog goriva bez monopolske pozicije NIS-a. Eto rešenja posle kojeg nam Rusija ne treba ništa više nego mi njoj.

publika

pre 5 godina

A da mi batalimo politiku. Ocigledno je da nam ne ide - outsourcujemo to ko Albanci mozda ne Amerima vec recimo Austriji i ko nas sta pita prosto kazemo "nemamo mi pojma pitajte Austriju".

Briga kao za sve

pre 5 godina

Srbija ne treba da se meša u sukob Ukrajine i Rusije iz samo jednog razloga. Sami ste zakuvali sami rešavajte. Niko nije terao Ukrajinu da ga šiji na Rusima u Ukrajini. Htei su da ukinu Ruski jezik kao zvanični, da zabrane škokovanje na ruskom jeziku i htei su u NATO. Aki Rusi, stanovnici i drzavljani Ukrajine to nisu želeli. A niko ih nije pitao za misljenje. Onda su oni uzeli stvar u svoje ruke. Ali Ameri ovde ne smeju da reaguju pa ne vidim zašto bi i mi. Ukrajinci nam možda jesu bratski i prijatelkski narod, ali su ispali glupi jer ništa nisu naučili iz našeg primera, a to je da se sa silom ne kači. Mi smo hteli da se kačimo sa Amerima pa sko dobili po nosu. Oni su hteli da se kače s Rusima pa su dobili po nosu. Mi ispastamo svoju gresku, oni neka ispastaju svoju.

Briga kao za sve

pre 5 godina

Srbija ne treba da se meša u sukob Ukrajine i Rusije iz samo jednog razloga. Sami ste zakuvali sami rešavajte. Niko nije terao Ukrajinu da ga šiji na Rusima u Ukrajini. Htei su da ukinu Ruski jezik kao zvanični, da zabrane škokovanje na ruskom jeziku i htei su u NATO. Aki Rusi, stanovnici i drzavljani Ukrajine to nisu želeli. A niko ih nije pitao za misljenje. Onda su oni uzeli stvar u svoje ruke. Ali Ameri ovde ne smeju da reaguju pa ne vidim zašto bi i mi. Ukrajinci nam možda jesu bratski i prijatelkski narod, ali su ispali glupi jer ništa nisu naučili iz našeg primera, a to je da se sa silom ne kači. Mi smo hteli da se kačimo sa Amerima pa sko dobili po nosu. Oni su hteli da se kače s Rusima pa su dobili po nosu. Mi ispastamo svoju gresku, oni neka ispastaju svoju.

publika

pre 5 godina

A da mi batalimo politiku. Ocigledno je da nam ne ide - outsourcujemo to ko Albanci mozda ne Amerima vec recimo Austriji i ko nas sta pita prosto kazemo "nemamo mi pojma pitajte Austriju".

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Nikakav problem. MSP da izda zvanicno saopstenje sa samo jednom recenicom "Osudjujemo ko god da je oborio avion",pa se vi tamo dogovarajte i natezite ko je, cije su rakete i koji im je broj sasije,a od nas sjasite.

Уа ЕУ

pre 5 godina

Какав бљутаво политикантски текст! Истрага у којој не учествује окривљени (Русија) треба да буде призната као легитимна и легална!!? Па тога нема ни у афричким племенским заједницана, али зато има на "цивилизованом" западу.

aco

pre 5 godina

Ако је оружје руско, то не значи да су Руси урадили. То је урађено са Украјинске територије, самим тим је највећа одговорност на њима.

veljko

pre 5 godina

Jednostavno ćemo reći ne interesuje nas neki tamo avion oboren iznad Ukraine... Kao što i celi svet nije interesovao uništen voz na teritoriji Srbije od strane Natoa.... Tako da nas manite glupih predpostavki...

munja

pre 5 godina

A koga bole usi sta Srbija misli o ovionu oborenom u Ukrajini ?

Ne pitaju nas ni o tome sta mislimo o zivotu u Srbiji.

Ocekujem da reguje Vulin nekom britkom dosetkom, jer to ocekuje

ustreptalo ceo svet

Ivana

pre 5 godina

Nikakav problem. MSP da izda zvanicno saopstenje sa samo jednom recenicom "Osudjujemo ko god da je oborio avion",pa se vi tamo dogovarajte i natezite ko je, cije su rakete i koji im je broj sasije,a od nas sjasite.
(Slobodni Klikeri, 25. maj 2018 13:40)

Da mogu dala bih ti 100 pluseva.

Исто мислимо

pre 5 godina

Problematičan, слажем се потпуно. Терати инат са Србима је занимљива дисциплина у којој побеђују Срби. Они нама лепо санкције, ми Русима лепо војне базе и проблем решен. Како ће да дођу у Србију? Па, по западњачким медијима испаде да овде већ има 7 милиона Руса. Ето, већ су ту. А нама ништа драже него да опет запржимо чорбу у Европи.

Problematičan

pre 5 godina

Postoji rješenje,ako odbije Srbiji takođe uvesti sankcije, vizni režim i slično.Tada sretno sa rusima. Mislim da je ovo najrealnija opcija u narednom periodu.

blato

pre 5 godina

Isti taj "zapad",a u stvari se radi o par zemalja na čelu sa SAD-om,dok ostale slepo slušaju,prema Srbiji sprovodi politiku duplih standarda.Dok se bore za međunarodno pravo u slučaju Krima oni to isto pravo krše priznajući nezavisnost Kosova.Srbija priznaje teritorijalni integritet Ukrajine,ali odbija da uvede sankcije prema Rusiji,jer ona štiti naše interese u Savetu bezbednosti i ostalim međunarodnim institucijama.Zato Srbija treba jasno da kaže da će spoljnu politiku EU(koja u stvari i ne postoji,jer ne postoji jedinstvo po mnogim pitanjima,a par moćnijih članica se ne obazire na zaključke Brisela,koji nisu u njihovom interesu)sprovoditi kada bude u uniji ili pred ulazak.Sada smo daleko od članstva.

Gavro

pre 5 godina

Uz pomoć Amerike, rešite priznavanje Kosova i onda otvorite tržište tečnog goriva bez monopolske pozicije NIS-a. Eto rešenja posle kojeg nam Rusija ne treba ništa više nego mi njoj.

Aleks

pre 5 godina

Ако је оружје руско, то не значи да су Руси урадили. То је урађено са Украјинске територије, самим тим је највећа одговорност на њима.
(aco, 25. maj 2018 11:18)

I nije. Dokazano je da je raketa ispaljena sa kamiona koji je bio deo transporta i koji je došao u Ukrajinu iz Kurska samo par dana pre obaranja aviona. To znači da je Rusija odgovorna pošto su deo tog transporta bili i Ruski vojnici koji su obučeni za upravljanje raketnim sistemom.

Delija momak

pre 5 godina

Ne znam sto uopste pominju nas ovde, a vec ako se prica o nekoj pravdi i istini kako mi mozemo da znamo ko je to uradio? Mozda EU namerno zeli da okrivi Rusiju, ako je jedini osnov krivice sto je Buk ruski sistem odbrane onda je to vrlo klimavo i ne vidim kako je pravedno optuziti nekog na osnovu toga, narocito u njihovom slucaju. po meni je jasno ko se sluzio do sada licemernim dvojnim politickim ljigavim arsinima a ko jednostavno dodje uradi direktno iskreno to sto je naumio. Rusi cute popizde uzmu Krim i to je to a Amerika i EU dodje potplacuje druge da nam uzmu KiM profitiraju od toga i kaze kako je to sve okej i to sto nas svakodnevno ponizavaju je sasvim normalno i sve to traje vec godinama i godinama. A ovom pitanju na kraju da ne komentarisem osim da je glupo

Profesor

pre 5 godina

Prema Rusiji trebamo biti onakvi kakva je Rusija bila prema nama 1991. Da nas boli uvo!
P. S. Zasto nije ulozila veto na odluku UN o sankcijama.?

C i n i k

pre 5 godina

Pa Srbija je gubernija, dakle mi podrzavamo svakako obaranje putnickog aviona i stradanje neduznih ljudi, ali da su takav zlocin uradili neki drugi a ne ruje, mi bi vec to osudili...Srbija je tragicna prica..

Blob

pre 5 godina

Какав бљутаво политикантски текст! Истрага у којој не учествује окривљени (Русија) треба да буде призната као легитимна и легална!!? Па тога нема ни у афричким племенским заједницана, али зато има на "цивилизованом" западу.
(Уа ЕУ, 25. maj 2018 16:55)

A ti ajde na sajt Sputnjika pa uzivaj do mile volje.... Ni priblizno sugestivan tekst kao oni koji dolaze od tzv. ruskih novinskih agencija koje proteruju sa zapada a koje vedre i oblace po srpskim medijima.... Da nije tih svakodnevnih promo tekstova, vec da se o delovanju Rusije i njenom "prijateljstvu" izvestava realno, ne verujem da bi nam vise bili prijatelji. Srbija je leglo "laznih vesti".

Vlada

pre 5 godina

Pa osuditi se mora šta je za osudu. Tu kompromisa ne može biti. Sankcije su već politička odluka. Sankcije neće da vrate avion ni da spreče obaranje drugog. Drugo su sankcije za rat koje skineš kada se rat obustavi. Mislim da je logično.

Almir

pre 5 godina

Sve što rusi urade je izgleda dobro, e pa, pitam se da je nekome od ovih što staje na njihovu stranu po svaku cenu neko njegov stradao u tom avionu, šta bi tad mislio ?

Vladimir

pre 5 godina

Rusofili, zastanite na trenutak, nemojte sve na refleks. Ovde je neko, verovatno nenamerno, oborio avion pun običnih ljudi kao vi i vaša deca. Ne mislite valjda da je vaš bog Putin naredio "ruši civilni avion"? Ovo je test da li ste normalni ljudi, a ne da li ste uz Ruse. Na ubijanje 200 civila čovek ne ćuti i ne gleda ko je to uradio. Čak i Velika Britanija osudi SAD kada urade nešto nenormalno, npr izađu iz sporazuma sa Iranom. I Kina osudi Kima kad lansira rakete. I Tito je osuđivao i SAD i SSSR. Putinu već sada ne priznajemo Krim u teritoriji pa mu nije kosa posedela od brige. I njemu bi se sigurno smučio onaj ko bi podržao obaranje aviona iz koristoljubivog poltronizma. Uvek ste fanatično pristrasni ali valjda ima iznad Putina i Bog? Pitaće vas jednog dana koja vam je to bila logika "a oni šta našima rade?" i "zanimaju me samo moje žrtve, a druge neću da vidim".

Sloboda za Ukrajinu

pre 5 godina

Nije pitanje clanstva u EU osuda brutalne agresije na Ukrajinu nego pitanje morala,a mi ga ocigledno nemamo. Rusi su glasali za uvodjenje sankcija SRJ zbog agresije na Hrvatsku i ne vidim da smo im mi ili bilo ko drugi zamerili.Uredu necemo da uvodimo sankcije jer nemamo leba da jedemo,ali mi smo jedina evropska zemlja koja nije bar osudila taj cin.

Vuk iz Pančeva.

pre 5 godina

Ako zelimo da zivimo kao Evropljani i Amerikanci uz Eu, ako zelimo da zivimo kao Rusi onda uz Rusiju,nista tu nije komplikovano.

Gradjanin Srbije iz Srbije.

pre 5 godina

RUSKE SLUŽBE su Toliko Zagadile Srbiju,Rusofilijom,Da će Srbi Černobil,Siriju,Obaranje Aviona Proglasiti Praznikom Civilizacije.

Zoran Dikanov

pre 5 godina

Ovi NATOovci su bas sposobni: znaju serijske brojeve ruskih raketa, datum i cas proizvodnje, u kojoj jedinici su te rakete stacionirane, koji posluzioci u kom momentu imaju "prst na okidacu". Sve oni znaju...Samo ne znaju ko pobi srpske zeteoce na Kosovu, ko ispali raketu na srpski autobus, ko pobi srpsku decu u Gorazdevcu, ko protera srbe iz Krajine, sirokih delova Bosne i sa Kosova?

paja

pre 5 godina

"...Dokazano je da je raketa ispaljena sa kamiona koji je bio deo transporta i koji je došao u Ukrajinu iz Kurska samo par dana pre obaranja aviona. To znači da je Rusija odgovorna pošto su deo tog transporta bili i Ruski vojnici koji su obučeni za upravljanje raketnim sistemom..."
(Aleks, 25. maj 2018 11:50)
A taj dokaz je godinu dana stariji od obaranja aviona, poturen tada kao aktuelan, što si u međuvremenu zaboravio, a? Muka mi je od vas, takvih

Pera

pre 5 godina

AVION "Jata" 1972. godine, čiji je pad jedina preživela stjuardesa Vesna Vulović, greškom je oborila protivvazdušna odbrana tadašnje Čehoslovačke. 
Šta se desilo?
Ništa.
Zašto?
Pa nikome nije bilo u interesu da talasa.
Zato sada mi treba da budemo uzdržani. Jesu li se Holanđani bunili kad je oboren Jatov avion? Neko drugi iz Nato bloka? Neka druga zemlja EU?
E pa onda nemaju šta da očekuju od nas.

paja

pre 5 godina

Mi smo najveci licemeri u celom Svetu. Rusi da bace atomsku bombu mi ih jedini ne bismo osudili jer trpaju pare u dzepove nasih politicara.
(Xman, 25. maj 2018 14:07)
Ali kad bi bacili nekoliko stotina istih, ne bi ih osuđivali, makar neka pri tom pala i na nas, cenim iskreno!

Gradjanin Srbije iz Srbije, nesumnjivo

pre 5 godina

@Gradjanin Srbije iz Srbije
Zagađenje je iz drugih izvora, Rusija je mogla i da ne postoji, Srbija bi bila zagađena, i to ne samo uranijumom, crvljivim semenom iz donacija UN i EU, nego i kojekakvima koji tvrde nešto nebulozno kao što tvrdiš ti, a kad odradite posao, kao nekada neki Mesić, onda javno izjavite da ste svoj zadatak ispunili!

paranoid

pre 5 godina

Zvanično, raketa je pripadala sistemu buk iz 1986.godine, a Rusija uništava svoje naoružanje koje je starije od 25 godina, iz bezbjednosnih razloga... Još jedan interesantan detalj, 1986. je i Ukrajina bila dio sssr, kao i još neke marionete zapada. Da nije možda neko od njih dobavljač? Ma joooook

Ahahahaha-paja

pre 5 godina

... Putinu već sada ne priznajemo Krim u teritoriji...
(Vladimir)
Mi? A ko se to smatra nečijom uvaženom izraslinom? Crći ću od smeha, Vladimire, nemoj više, života ti

realno

pre 5 godina

Vise su Srbiju unistile sankcije 1992-1995 nego svi ratovi i bombardovanja. Mi smo za te tri godine bukvalno ekonomski bili unisteni. Sve velike firme koje su jos nesto proizvodili i izvozile su bukvalno preko noci stale. O inflaciji, platam i penzijama da ne govorim. I dan danas mi nije jasno zasto Rusija nije ulozila veto na sankcije u savetu bezbednosti 1992 godine kada je mogla. Mi ne bi dobili sankcije i nekako bi preziveli te ratne godine. Ovako smo bili te tri godine izopsteni iz svih ekonomski privrednih tokova i posle je bilo tesko da se vratimo na evropsko i svetsko trziste kada su umesto nas vec usli drugi igraci.
Eto pitam ima li neko odgovor zasto Rusi nisu ulozili veto na sankcije? Ima prica da se Jeljcin naljutio na Srbiju zato sto smo podrzali puciste u neuspelom pucu....i da zato nisu ulozili veto. Ali ja u to ne verujem...Znaci rusi su nas prakticki 1992 godine unistili za sledece decenije a da nijednu bombu nisu bacili. Hvala im mnogo

Problematičan

pre 5 godina

Postoji rješenje,ako odbije Srbiji takođe uvesti sankcije, vizni režim i slično.Tada sretno sa rusima. Mislim da je ovo najrealnija opcija u narednom periodu.

Gavro

pre 5 godina

Uz pomoć Amerike, rešite priznavanje Kosova i onda otvorite tržište tečnog goriva bez monopolske pozicije NIS-a. Eto rešenja posle kojeg nam Rusija ne treba ništa više nego mi njoj.

Aleks

pre 5 godina

Ако је оружје руско, то не значи да су Руси урадили. То је урађено са Украјинске територије, самим тим је највећа одговорност на њима.
(aco, 25. maj 2018 11:18)

I nije. Dokazano je da je raketa ispaljena sa kamiona koji je bio deo transporta i koji je došao u Ukrajinu iz Kurska samo par dana pre obaranja aviona. To znači da je Rusija odgovorna pošto su deo tog transporta bili i Ruski vojnici koji su obučeni za upravljanje raketnim sistemom.

aco

pre 5 godina

Ако је оружје руско, то не значи да су Руси урадили. То је урађено са Украјинске територије, самим тим је највећа одговорност на њима.

Blob

pre 5 godina

Какав бљутаво политикантски текст! Истрага у којој не учествује окривљени (Русија) треба да буде призната као легитимна и легална!!? Па тога нема ни у афричким племенским заједницана, али зато има на "цивилизованом" западу.
(Уа ЕУ, 25. maj 2018 16:55)

A ti ajde na sajt Sputnjika pa uzivaj do mile volje.... Ni priblizno sugestivan tekst kao oni koji dolaze od tzv. ruskih novinskih agencija koje proteruju sa zapada a koje vedre i oblace po srpskim medijima.... Da nije tih svakodnevnih promo tekstova, vec da se o delovanju Rusije i njenom "prijateljstvu" izvestava realno, ne verujem da bi nam vise bili prijatelji. Srbija je leglo "laznih vesti".

C i n i k

pre 5 godina

Pa Srbija je gubernija, dakle mi podrzavamo svakako obaranje putnickog aviona i stradanje neduznih ljudi, ali da su takav zlocin uradili neki drugi a ne ruje, mi bi vec to osudili...Srbija je tragicna prica..

Уа ЕУ

pre 5 godina

Какав бљутаво политикантски текст! Истрага у којој не учествује окривљени (Русија) треба да буде призната као легитимна и легална!!? Па тога нема ни у афричким племенским заједницана, али зато има на "цивилизованом" западу.

Almir

pre 5 godina

Sve što rusi urade je izgleda dobro, e pa, pitam se da je nekome od ovih što staje na njihovu stranu po svaku cenu neko njegov stradao u tom avionu, šta bi tad mislio ?

Исто мислимо

pre 5 godina

Problematičan, слажем се потпуно. Терати инат са Србима је занимљива дисциплина у којој побеђују Срби. Они нама лепо санкције, ми Русима лепо војне базе и проблем решен. Како ће да дођу у Србију? Па, по западњачким медијима испаде да овде већ има 7 милиона Руса. Ето, већ су ту. А нама ништа драже него да опет запржимо чорбу у Европи.

Sloboda za Ukrajinu

pre 5 godina

Nije pitanje clanstva u EU osuda brutalne agresije na Ukrajinu nego pitanje morala,a mi ga ocigledno nemamo. Rusi su glasali za uvodjenje sankcija SRJ zbog agresije na Hrvatsku i ne vidim da smo im mi ili bilo ko drugi zamerili.Uredu necemo da uvodimo sankcije jer nemamo leba da jedemo,ali mi smo jedina evropska zemlja koja nije bar osudila taj cin.

Briga kao za sve

pre 5 godina

Srbija ne treba da se meša u sukob Ukrajine i Rusije iz samo jednog razloga. Sami ste zakuvali sami rešavajte. Niko nije terao Ukrajinu da ga šiji na Rusima u Ukrajini. Htei su da ukinu Ruski jezik kao zvanični, da zabrane škokovanje na ruskom jeziku i htei su u NATO. Aki Rusi, stanovnici i drzavljani Ukrajine to nisu želeli. A niko ih nije pitao za misljenje. Onda su oni uzeli stvar u svoje ruke. Ali Ameri ovde ne smeju da reaguju pa ne vidim zašto bi i mi. Ukrajinci nam možda jesu bratski i prijatelkski narod, ali su ispali glupi jer ništa nisu naučili iz našeg primera, a to je da se sa silom ne kači. Mi smo hteli da se kačimo sa Amerima pa sko dobili po nosu. Oni su hteli da se kače s Rusima pa su dobili po nosu. Mi ispastamo svoju gresku, oni neka ispastaju svoju.

Gradjanin Srbije iz Srbije.

pre 5 godina

RUSKE SLUŽBE su Toliko Zagadile Srbiju,Rusofilijom,Da će Srbi Černobil,Siriju,Obaranje Aviona Proglasiti Praznikom Civilizacije.

Vladimir

pre 5 godina

Rusofili, zastanite na trenutak, nemojte sve na refleks. Ovde je neko, verovatno nenamerno, oborio avion pun običnih ljudi kao vi i vaša deca. Ne mislite valjda da je vaš bog Putin naredio "ruši civilni avion"? Ovo je test da li ste normalni ljudi, a ne da li ste uz Ruse. Na ubijanje 200 civila čovek ne ćuti i ne gleda ko je to uradio. Čak i Velika Britanija osudi SAD kada urade nešto nenormalno, npr izađu iz sporazuma sa Iranom. I Kina osudi Kima kad lansira rakete. I Tito je osuđivao i SAD i SSSR. Putinu već sada ne priznajemo Krim u teritoriji pa mu nije kosa posedela od brige. I njemu bi se sigurno smučio onaj ko bi podržao obaranje aviona iz koristoljubivog poltronizma. Uvek ste fanatično pristrasni ali valjda ima iznad Putina i Bog? Pitaće vas jednog dana koja vam je to bila logika "a oni šta našima rade?" i "zanimaju me samo moje žrtve, a druge neću da vidim".

Profesor

pre 5 godina

Prema Rusiji trebamo biti onakvi kakva je Rusija bila prema nama 1991. Da nas boli uvo!
P. S. Zasto nije ulozila veto na odluku UN o sankcijama.?

veljko

pre 5 godina

Jednostavno ćemo reći ne interesuje nas neki tamo avion oboren iznad Ukraine... Kao što i celi svet nije interesovao uništen voz na teritoriji Srbije od strane Natoa.... Tako da nas manite glupih predpostavki...

Vuk iz Pančeva.

pre 5 godina

Ako zelimo da zivimo kao Evropljani i Amerikanci uz Eu, ako zelimo da zivimo kao Rusi onda uz Rusiju,nista tu nije komplikovano.

Delija momak

pre 5 godina

Ne znam sto uopste pominju nas ovde, a vec ako se prica o nekoj pravdi i istini kako mi mozemo da znamo ko je to uradio? Mozda EU namerno zeli da okrivi Rusiju, ako je jedini osnov krivice sto je Buk ruski sistem odbrane onda je to vrlo klimavo i ne vidim kako je pravedno optuziti nekog na osnovu toga, narocito u njihovom slucaju. po meni je jasno ko se sluzio do sada licemernim dvojnim politickim ljigavim arsinima a ko jednostavno dodje uradi direktno iskreno to sto je naumio. Rusi cute popizde uzmu Krim i to je to a Amerika i EU dodje potplacuje druge da nam uzmu KiM profitiraju od toga i kaze kako je to sve okej i to sto nas svakodnevno ponizavaju je sasvim normalno i sve to traje vec godinama i godinama. A ovom pitanju na kraju da ne komentarisem osim da je glupo

blato

pre 5 godina

Isti taj "zapad",a u stvari se radi o par zemalja na čelu sa SAD-om,dok ostale slepo slušaju,prema Srbiji sprovodi politiku duplih standarda.Dok se bore za međunarodno pravo u slučaju Krima oni to isto pravo krše priznajući nezavisnost Kosova.Srbija priznaje teritorijalni integritet Ukrajine,ali odbija da uvede sankcije prema Rusiji,jer ona štiti naše interese u Savetu bezbednosti i ostalim međunarodnim institucijama.Zato Srbija treba jasno da kaže da će spoljnu politiku EU(koja u stvari i ne postoji,jer ne postoji jedinstvo po mnogim pitanjima,a par moćnijih članica se ne obazire na zaključke Brisela,koji nisu u njihovom interesu)sprovoditi kada bude u uniji ili pred ulazak.Sada smo daleko od članstva.

Vlada

pre 5 godina

Pa osuditi se mora šta je za osudu. Tu kompromisa ne može biti. Sankcije su već politička odluka. Sankcije neće da vrate avion ni da spreče obaranje drugog. Drugo su sankcije za rat koje skineš kada se rat obustavi. Mislim da je logično.

publika

pre 5 godina

A da mi batalimo politiku. Ocigledno je da nam ne ide - outsourcujemo to ko Albanci mozda ne Amerima vec recimo Austriji i ko nas sta pita prosto kazemo "nemamo mi pojma pitajte Austriju".

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Nikakav problem. MSP da izda zvanicno saopstenje sa samo jednom recenicom "Osudjujemo ko god da je oborio avion",pa se vi tamo dogovarajte i natezite ko je, cije su rakete i koji im je broj sasije,a od nas sjasite.

Ivana

pre 5 godina

Nikakav problem. MSP da izda zvanicno saopstenje sa samo jednom recenicom "Osudjujemo ko god da je oborio avion",pa se vi tamo dogovarajte i natezite ko je, cije su rakete i koji im je broj sasije,a od nas sjasite.
(Slobodni Klikeri, 25. maj 2018 13:40)

Da mogu dala bih ti 100 pluseva.

paja

pre 5 godina

"...Dokazano je da je raketa ispaljena sa kamiona koji je bio deo transporta i koji je došao u Ukrajinu iz Kurska samo par dana pre obaranja aviona. To znači da je Rusija odgovorna pošto su deo tog transporta bili i Ruski vojnici koji su obučeni za upravljanje raketnim sistemom..."
(Aleks, 25. maj 2018 11:50)
A taj dokaz je godinu dana stariji od obaranja aviona, poturen tada kao aktuelan, što si u međuvremenu zaboravio, a? Muka mi je od vas, takvih

paja

pre 5 godina

Mi smo najveci licemeri u celom Svetu. Rusi da bace atomsku bombu mi ih jedini ne bismo osudili jer trpaju pare u dzepove nasih politicara.
(Xman, 25. maj 2018 14:07)
Ali kad bi bacili nekoliko stotina istih, ne bi ih osuđivali, makar neka pri tom pala i na nas, cenim iskreno!

Zoran Dikanov

pre 5 godina

Ovi NATOovci su bas sposobni: znaju serijske brojeve ruskih raketa, datum i cas proizvodnje, u kojoj jedinici su te rakete stacionirane, koji posluzioci u kom momentu imaju "prst na okidacu". Sve oni znaju...Samo ne znaju ko pobi srpske zeteoce na Kosovu, ko ispali raketu na srpski autobus, ko pobi srpsku decu u Gorazdevcu, ko protera srbe iz Krajine, sirokih delova Bosne i sa Kosova?

paranoid

pre 5 godina

Zvanično, raketa je pripadala sistemu buk iz 1986.godine, a Rusija uništava svoje naoružanje koje je starije od 25 godina, iz bezbjednosnih razloga... Još jedan interesantan detalj, 1986. je i Ukrajina bila dio sssr, kao i još neke marionete zapada. Da nije možda neko od njih dobavljač? Ma joooook

munja

pre 5 godina

A koga bole usi sta Srbija misli o ovionu oborenom u Ukrajini ?

Ne pitaju nas ni o tome sta mislimo o zivotu u Srbiji.

Ocekujem da reguje Vulin nekom britkom dosetkom, jer to ocekuje

ustreptalo ceo svet

Gradjanin Srbije iz Srbije, nesumnjivo

pre 5 godina

@Gradjanin Srbije iz Srbije
Zagađenje je iz drugih izvora, Rusija je mogla i da ne postoji, Srbija bi bila zagađena, i to ne samo uranijumom, crvljivim semenom iz donacija UN i EU, nego i kojekakvima koji tvrde nešto nebulozno kao što tvrdiš ti, a kad odradite posao, kao nekada neki Mesić, onda javno izjavite da ste svoj zadatak ispunili!

Ahahahaha-paja

pre 5 godina

... Putinu već sada ne priznajemo Krim u teritoriji...
(Vladimir)
Mi? A ko se to smatra nečijom uvaženom izraslinom? Crći ću od smeha, Vladimire, nemoj više, života ti

Pera

pre 5 godina

AVION "Jata" 1972. godine, čiji je pad jedina preživela stjuardesa Vesna Vulović, greškom je oborila protivvazdušna odbrana tadašnje Čehoslovačke. 
Šta se desilo?
Ništa.
Zašto?
Pa nikome nije bilo u interesu da talasa.
Zato sada mi treba da budemo uzdržani. Jesu li se Holanđani bunili kad je oboren Jatov avion? Neko drugi iz Nato bloka? Neka druga zemlja EU?
E pa onda nemaju šta da očekuju od nas.

realno

pre 5 godina

Vise su Srbiju unistile sankcije 1992-1995 nego svi ratovi i bombardovanja. Mi smo za te tri godine bukvalno ekonomski bili unisteni. Sve velike firme koje su jos nesto proizvodili i izvozile su bukvalno preko noci stale. O inflaciji, platam i penzijama da ne govorim. I dan danas mi nije jasno zasto Rusija nije ulozila veto na sankcije u savetu bezbednosti 1992 godine kada je mogla. Mi ne bi dobili sankcije i nekako bi preziveli te ratne godine. Ovako smo bili te tri godine izopsteni iz svih ekonomski privrednih tokova i posle je bilo tesko da se vratimo na evropsko i svetsko trziste kada su umesto nas vec usli drugi igraci.
Eto pitam ima li neko odgovor zasto Rusi nisu ulozili veto na sankcije? Ima prica da se Jeljcin naljutio na Srbiju zato sto smo podrzali puciste u neuspelom pucu....i da zato nisu ulozili veto. Ali ja u to ne verujem...Znaci rusi su nas prakticki 1992 godine unistili za sledece decenije a da nijednu bombu nisu bacili. Hvala im mnogo