Aktuelno

Sreda, 23.05.2018.

14:15

Kia "osvežila" Sportage – dobio "najčistiji" dizel

Izvor: B92

Kia "osvežila" Sportage – dobio "najèistiji" dizel IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

pega

pre 5 godina

@kaktus
Naravoucenije tog tvog posta je sta,da oni izbacuju ljubičice a dizeli ugalja ? Ili nisam razumeo sta si hteo da kažeš ?

kaktus

pre 5 godina

(pega, 24. maj 2018 08:05)
Ne moras motor, skini usis/izduv, cevi turbine, ERG, DPF, filtere goriva i ulja...
Videces da je benzinac kao sporet/kotao gde se loze drva i suseni ugalj, a dizel kao onaj gde se lozi kolubara, guma i plastika...

Kesa

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 12:57)

Izvinjavam se zbog komentara "decko" ali nekako sam te ostrasceno doziveo.

Ja sam jedan koji je prosao kroz pricu "sve je pod garancijom dok ne kupis a onda kada kupis i bas nije pod garancijom jer je gorivo lose". Nije u pitanju Kia/Hyundai vec neka druga marka i do dana danasnjeg sam jedini kupac u Srbiji kome su oni ikad prodali taj model automobila. Motor je zveknuo na 50,000 izgovor lose gorivo. Hteli da poprave motor kao kompromis jer garancija navodno ne vazi na taj slucaj. Medjutim onda se ispostavilo da oni uopste nemaju ljude koji znaju da rade na tom motoru pa su svakako morali da naruce novi motor. Kada su stavili nov motor taj im je crkao pri prvom paljenju. Onda su cekali treci motor po redu. U svakom slucaju probili su rok od 30 dana i ja sam trazio nov auto. Necu da pricam sta je bilo u detalje jer se mogu pronaci ali moj dobar gest je bio da uzmem auto sa tim trecim motorom nego da oni mi kupe isti takav auto i zatvore biznis ili rade na rubu egzistencije.

Posle smo saznali da oni imaju neke penale od proizvodjaca ako ne znaju da otklone kvarove sami i ako se pozivaju na garanciju u slucajevima koji nisu definisani kao "ocekivani" itd.

Dejan

pre 5 godina

(Drajver, 24. maj 2018 14:37)
Ne bih te nazivao vevericom, ne znam ni ko si, ni kad sam ti "pretio", ali zaista nemam nikakve veze sa kompanijom KIA Srbija. Čak se trenutno ne nalazim u Srbiji, čak ni u Evropi. Sve neki Šerlok Holmsovi, teorije, zavere, KIA botovi. Ako si uspeo da shvatiš smisao napisanog pročitao bi da ja nikome ne pretim, već da se za takav tendenciozan komentar može "popiti" tužba od strane zastupnika, glavnog servisa ili koga god drugog na koga se odnosi tendenciozan komentar. Ako nisi shvatio pročitaj više puta možda pomogne!
@hm
Osnovna stvar je da ne možeš javno iznositi podatke o nekom licu bez njegove saglasnosti. Postoje zakonske odredbe koje regulišu ovu oblast. Ako ti nije poznato pokušaj se o istome malo informisati o istome.

dejan

pre 5 godina

@hm
Što se tiče dokazivanja postupka. Vi ste vlasnik računara, tableta, telefona čega god, kao i IP adrese i naravno MAC adrese jer je uređaj vaš. Ukoliko tvrdite da vi niste taj koji se nekim problematičnim podatkom javio sa određenog uređaja sud će zatražiti da dokažete svoju nemogućnost korišćenja predmetnog uređaja (otputovao, prijavljeno da je uređaj ukraden i sl), i da ukažete ko je uređaj koristio. Ukoliko to niste u mogućnosti sud će kazniti vas jer ste vi vlasnik uređaja (MAC adresa), i IP adrese (koji god uređaj da je u pitanju).

GuGa

pre 5 godina

Pre 2 dana vozio Optimu na redoviti servis u Hrvatsku (Osijek) kod ovlascenog KIA dilera. Redoviti servis na 60 hiljada kilometara + dezinfekcija klime + promena kocione tecnosti sve skupa 265 evra. Docekan ko kralj sa kafom i picem, ispracen ko kralj uz postovanje. Covek mi je otvoreno rekao da ako imam bilo koji problem sa kolima da dovezem njima, oni guraju sve sta je moguce pod garanciju. Sve sto mogu reci je da svima toplo mogu da preporucim doticni servis. Najavio sam se 2 dana ranije. A za kola su rekli da su u perfektnom stanju, i da nikad nebi rekli da je preso vec 60 hiljada kilometara.

A na ovo svakodnevno pljuvanje doticne gospode po kvalitetu koreanaca mogu jedino da se nasmejem, komentare vise ne zasluzuju uopste

hm

pre 5 godina

Poznajem nekog coveka koji je na nekom portalu postavio neki komentar i bio nekako kaznjen. A ovo nije rekla-kazala naklapanje?

Uzgred, dokazati na sudu ko je autor bilo kog komentara je vrlo tesko. Moze se naci i ip adresa, i mak adresa i sve ali to opet nije dokaz ko je napisao komentar. Bar nije dokaz na sudu gde se "mora utvrditi izvan svake sumnje cinjenica". Ja, npr moj telefon ne zakljucavam, tako da moze bilo ko da ga uzme i postavi bilo koji komentar. To je dovoljno da se uvede sumnja koja eliminise dokaz iz sudskog postupka.

pega

pre 5 godina

@Dejan
Nije da me zanima Kia,nit bilo sta vezano za njih.No vidim da se ta prica o servisima i garanciji ponavlja vise puta od dosta korisnika,jel moguće da svi lazu ?

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1395841#k27159507

Ti ako nemas veze sa KIA Srbija mi smo svi veverice i pisemo sa wifi mreze Kosutnjak a sa uredjaja rekreativaca koji nas ne primecuju na ledjima.
Tako si i meni "pretio" tuzbom kada sam iznosio mahinacije odredjenog kia servisa vezanog za koriscenje koriscenog ulja ali si ucutao kada sam rekao da imam slike i svedoka. Tada su prvo skocili da me ubedjuju kako im je tako lakse iz kofe da sipaju ulje pa mi nudili besplatan servis da bi me jelte uverili pa je zamisli posle 12 dana ogradjen prostor i zalepljena tabla kojom se zabranjuje pristup delu gde se servisira auto.
E sada svaki servis svake marke ima neku crnu ovcu pa tako i ova i u pitanju nije bio glavni servis koji sam do kraja posle tog negativnog iskustva koristio. Ima tu jos nekoliko nepravilnosti i moze se reci "kradja" koje sam doziveo kod tog servisera (ovblascenog!) i imam i za to dokaze na papiru, izmedju ostalog izvestaj osiguravajuce kuce kojoj je stosta nesto bilo nelogicno pa poslali ljudi svoj tim u radionicu. I hvala im na tome. I sve to znaju svi zaposleni u kia glavnom servisu ali eto tako je (napominjem to se nije desavalo u glavnom ovlascenom vec u sporednom).
Svaki servis ima losih i negativnih iskustava, pogotovo u Srbiji ali sprecavati ljude da prenose iskustva na nacin na koji ti to radis (pretis indirektno tuzbom preko portala za vesti!) je vrhunac bezobrazluka i zasluzuje osudu.

Dejan

pre 5 godina

@Kesa
Prvo "dečko" može tata da ti bude!
Drugo ukoliko ne razumeš smisao napisanog ne treba ni da komentarišeš. KIA (ne ja) može da ti zapreti sudskom tužbom i KIA može taj sudski nalog vrlo lako da pribavi ako ti je to ikako jasno?! Isto tako kao što može bilo koji drugi proizvođač vozila (Ford, Mercedes, Audi, VW, Škoda itd itd) može tužiti nekog komentatora za nekakvu tendencioznu pljuvačinu. Ne sviđa ti se KIA ok kažeš ne sviđa mi se kraj. Govoriti o radu predstavnika ili zvaničnog servisera sa nekom tendencioznom namerom, odbijanje garancije na velikom broju vozila za to je složićeš se potrebno imati dokaze koji bi potkrepili tu priču. Zbog takve priče a neposedovanja odgovarajućih dokaza vrlo lako prođeš loše na sudu. Daću ti primer. Poznajem čoveka koji je u komentarima na jednom vazduhoplovnom portalu pisao gluposti o jednoj aviokompaniji, popio tužbu, izgubio spor zbog kojeg je kasnije propištao majčino mleko.
@moron
KIA Srbija pokušala da "proturi" svoju prljavu igricu pa je kao što se iz vašeg komentara vidi "bilo po guzi".

Da se razumemo ne branim ih nit sam njihov bot, samo ukazujem na moguće posledice jednog prilično ostrašćenog komentara.

Kesa

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 09:31)

Decko ladno preti tuzbom zbog komentara na B92? Neverovatno. Super samo moras jos B92 da ubedis sudskim nalogom da ti daju IP adresu pa ako je ostavljena sa WiFi mreze onda moras da zatrazis jos jedan sudski nalog da bi upao ljudima u stanove da vidis tacno koji je uredjaj bio nakacen na WiFi mrezu. Svaka ti cast!

Sto se tice garantnog roka svi treba da obratite paznju na jednu stvar. U slucaju da ostanete bez automobila duze od 30 dana dok je u servisu pod garancijom imate pravo na nov automobil. Pretice vam advokatima i glupostima ali dobijate nov auto bez problema. To i jeste jedan od razloga zbog cega nece motor da vam menjaju jer postoji mogucnost da ce probiti tih 30 dana i onda su u potencijalno ogromnom problemu.

Pre nego sto kupite nov auto dajte uslove garancije nekom legalisti da ih dobro procita i da vam prevede. U Srbiji se svasta radi i tacno je da neki proizvodjaci ne daju garanciju uopste na neke delove motora tipa dizne zbog loseg goriva, ali samim tim i krse zakone gatantnih uslova i reklamiranja pre svega pa padaju na sudu kao zecevi. Samo oni znaju da ce ih tuziti svaki treci dok ce prvoj dvojici prodati pricu kako to tako treba i da su oni na to pristali.

Ivan ZG

pre 5 godina

Ovi što traže zavjere u tome što je KIA napravila blagi hibrid sa na krivom tragu. To nije zbog Rotšilda, Židova ili Isila. To je zato da auto ljepše ide i manje troši.
Iako ovih 15-tak KS ne izgleda jako bitno, okretni moment od 80-100 Nm nije za bacit pogotovo jer ga ostvaruje od 0 okretaja. Znamo da SUS motori, a naročito dizel imaju slabost pri kretanju. Ovako ovaj mali elektromotor "pegla" tj. poravnava krivulju okretnog momenta i starta sa 100 Nm, a ne od 0. Jako pomaže do 1700 okretaja dok ne proradi turbina. Kapacitet baterije ne igra nikakvu ulogu jer se baterija stalno puni i prazni. Sa napunjenom baterijom može valjda 5-10 puta startati tj. ubrzavati do 50. Dizeli imaju velik okretni moment, ali tek od 1500-1700 okr. na papiru, a tek od 2.000 okr. u stvarnosti.

Meni se ne sviđa zamjena 1.7 motora sa manjim jer je ovaj bio prava mjera za manje zahtjevne vozače kojima je manja potrošnja važnija od jurnjave.
Znam da je 1.6 odličan motor, ali je i manji, a negdje se mora povući crta jer smanjenje ne može ići u nedogled.
Inače za neupučene, ne postoji KIA krš auto. Oni imaju samo dobre i odlične.

moron

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 09:31)

Vidiš, kao neko kod to prati, ja sam jednom prilikom upozorio Opel Srbija da KIA u svom reklamiranju KIA garancije grubo krši zakon. Na razne načine.

Izmedju ostalog, i tako što je neistinito navodila podatke o uslovima (pa i o trajanju) garancije za Opel, Ford i Renault. Rezultat toga je bilo da je KIA morala da ukloni takvu nezakonitu reklamu za obmanjujuću garanciju.

Evo iz dela odgovora Opel-a koji sam dobio:

"Samo da dam “update”
Danas smo se dogovorili – Opel, Renault i Ford - sa Asocijacijom Uvoznika da Asocijacija posalje zvanicno pismo u nase ime sa kopijom svima uvoznicima I zahtevom da se ovo skine sa sajta u roku opd 3 dana.
U isto vreme sa OSE je dogovoreno da se posalje direktno pismo iz OSE-a kao responsible legal entity na KIA Srbija sa istyim zahteveom i upozorenjem pred tuzbu..."
To je KIA ...
Hoćete i imena i datume?

Dejan

pre 5 godina

@Domaćin, 24. maj 2018 08:34)

Domaćine ostavi se naklapanja, bla, bla, botovi i slične pričice rekla-kazala. Izvoli dokaži! Konkretni slučajevi, navedi dan i datum, razlog odbijanja, i u kom servisu je klijent odbijen i njegove inicijale. Šta misliš da li bi mogao da popiješ jednu tužbu od predstavništva KIA za obmanjivanje javnosti? Lako te je naći! Računar/telefon ostavlja jedinstven "potpis" na mreži odakle god se kačio. Pa da se malo plati ta priča kad je jezik brži od pameti.

Ivica

pre 5 godina

Ni meni nije priznat problem sa kvačilom i platio sam komplet zamenu na samo 35000km a stvarni uzrok je bio semering koji je pustio ulje na lamelu i kasnije sam čuo da je to bio serijski problem u jedno vreme.

Domaćin

pre 5 godina

@seljak i ostali kiabotovi: mene ne plaća niko da pišem istinu o Kia krševima, za razliku od vas koji pišete tako providne laži da ste prepoznatljiviji od botova velikog vođe. Enciklopedija Britanika bi mogla da se napiše od svih slučajeva nepriznavanja garancije, puni forumi horor priča nesretnika koji su kupili Kia krš. Hyndai je kud i kamo bolji po tom pitanju od Kie, ali s obzirom da je to ista firma, samo je pitanje kada će stići direktiva iz Koreje da se radi na isti način. Srećom, sve je više i više ljudi koji ih dobijaju na sudu, pa možda shvate da im se ne isplati.

Makki

pre 5 godina

Ni meni nisu priznali ama baš nijednu reklamaciju u garantnom roku a bilo ih je ohohohoooo od pojasa do akumulatora koji je zezao elektroniku, zadnjih amortizera ali i dalje imam pozitivno mišljenje o automobilu doduše hyundai jer nemam kvarove i troši jako malo benzina u odnosu na konkurenciju. Menjao bih auto ali ne nailazim na ništa vredno moje pažnje kada je potrošnja u pitanju.

Bolji Domaćin

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?
(Domaćin, 23. maj 2018 18:59)

Meni su na Hjundaiju i10 priznali u garanciji lambda sondu (nova je dvadesetak hiljada) iako sam je razbio kada sam autom prešao preko kamena

seljak

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?
(Domaćin, 23. maj 2018 18:59)
Kakav si ti trovac covece?Zasto ovde trujes i lupetas?Redovan si pljuvac korejskih vozila i to bez ikakvih argumenata.U zivotu nisi ni seo u KIAu,osim mozda na sajmu,ali znas da ne priznaju garanciju.Pa covece meni su posle 3 god.zamenili zadnje svetlo jer je pustilo vodu iako je zinulo zbog naslanjanja drugog vozila na zadnji rub.Ko li tebe placa?!

Domaćin

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?

stakleno zvono

pre 5 godina

Ne postoji cist dizel. Ko ne veruje, nek prisustvuje velikom servisu svog ljubimca. A ne daj boze i otvaranju motora, tek tu ima sta da se vidi...gore od dimnjaka termoelektrane

moron

pre 5 godina

Sve ovo je potpuno očekivano, jer su i mnogi drugi brendovi već predstavili svoje dizele usaglašane sa Euro 6.2 normama. Neki su ih, istina, uspeli da postojeće motore usaglase sa eko normama i bez dodavanja „blagog“ hibridnog sistema, koji nije ništa drugo nego potpuno legalan način prevare eko testa, pošto ta „baterija“ svojim kapacitetom (i hibridini sistem) i može da ostvari potreban rezultat ( tj. da pomogne u sniženju emisije ) samo u strogo definisanim uslovima WLTP testa i samo za period koliko taj definisani test traje, a kada bi se merenje nastavilo i po okončanju definisanog ciklusa, taj bi motor emitovao znatno više (koliko će zaista i da emituje u realnim uslovima ). KIA očito to usaglašavanje nije mogla za raniji 2,0 dizel da odradi drugačije (kao neki), a za 1,7 CRDI nije mogla nikako (pa je on sada skroz ispao iz priče). No, bilo kako bilo, bitno je da su se (nekako) usaglasili, zbog onih koji hoće dizele.

stakleno zvono

pre 5 godina

Ne postoji cist dizel. Ko ne veruje, nek prisustvuje velikom servisu svog ljubimca. A ne daj boze i otvaranju motora, tek tu ima sta da se vidi...gore od dimnjaka termoelektrane

Domaćin

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?

seljak

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?
(Domaćin, 23. maj 2018 18:59)
Kakav si ti trovac covece?Zasto ovde trujes i lupetas?Redovan si pljuvac korejskih vozila i to bez ikakvih argumenata.U zivotu nisi ni seo u KIAu,osim mozda na sajmu,ali znas da ne priznaju garanciju.Pa covece meni su posle 3 god.zamenili zadnje svetlo jer je pustilo vodu iako je zinulo zbog naslanjanja drugog vozila na zadnji rub.Ko li tebe placa?!

moron

pre 5 godina

Sve ovo je potpuno očekivano, jer su i mnogi drugi brendovi već predstavili svoje dizele usaglašane sa Euro 6.2 normama. Neki su ih, istina, uspeli da postojeće motore usaglase sa eko normama i bez dodavanja „blagog“ hibridnog sistema, koji nije ništa drugo nego potpuno legalan način prevare eko testa, pošto ta „baterija“ svojim kapacitetom (i hibridini sistem) i može da ostvari potreban rezultat ( tj. da pomogne u sniženju emisije ) samo u strogo definisanim uslovima WLTP testa i samo za period koliko taj definisani test traje, a kada bi se merenje nastavilo i po okončanju definisanog ciklusa, taj bi motor emitovao znatno više (koliko će zaista i da emituje u realnim uslovima ). KIA očito to usaglašavanje nije mogla za raniji 2,0 dizel da odradi drugačije (kao neki), a za 1,7 CRDI nije mogla nikako (pa je on sada skroz ispao iz priče). No, bilo kako bilo, bitno je da su se (nekako) usaglasili, zbog onih koji hoće dizele.

Bolji Domaćin

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?
(Domaćin, 23. maj 2018 18:59)

Meni su na Hjundaiju i10 priznali u garanciji lambda sondu (nova je dvadesetak hiljada) iako sam je razbio kada sam autom prešao preko kamena

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1395841#k27159507

Ti ako nemas veze sa KIA Srbija mi smo svi veverice i pisemo sa wifi mreze Kosutnjak a sa uredjaja rekreativaca koji nas ne primecuju na ledjima.
Tako si i meni "pretio" tuzbom kada sam iznosio mahinacije odredjenog kia servisa vezanog za koriscenje koriscenog ulja ali si ucutao kada sam rekao da imam slike i svedoka. Tada su prvo skocili da me ubedjuju kako im je tako lakse iz kofe da sipaju ulje pa mi nudili besplatan servis da bi me jelte uverili pa je zamisli posle 12 dana ogradjen prostor i zalepljena tabla kojom se zabranjuje pristup delu gde se servisira auto.
E sada svaki servis svake marke ima neku crnu ovcu pa tako i ova i u pitanju nije bio glavni servis koji sam do kraja posle tog negativnog iskustva koristio. Ima tu jos nekoliko nepravilnosti i moze se reci "kradja" koje sam doziveo kod tog servisera (ovblascenog!) i imam i za to dokaze na papiru, izmedju ostalog izvestaj osiguravajuce kuce kojoj je stosta nesto bilo nelogicno pa poslali ljudi svoj tim u radionicu. I hvala im na tome. I sve to znaju svi zaposleni u kia glavnom servisu ali eto tako je (napominjem to se nije desavalo u glavnom ovlascenom vec u sporednom).
Svaki servis ima losih i negativnih iskustava, pogotovo u Srbiji ali sprecavati ljude da prenose iskustva na nacin na koji ti to radis (pretis indirektno tuzbom preko portala za vesti!) je vrhunac bezobrazluka i zasluzuje osudu.

Makki

pre 5 godina

Ni meni nisu priznali ama baš nijednu reklamaciju u garantnom roku a bilo ih je ohohohoooo od pojasa do akumulatora koji je zezao elektroniku, zadnjih amortizera ali i dalje imam pozitivno mišljenje o automobilu doduše hyundai jer nemam kvarove i troši jako malo benzina u odnosu na konkurenciju. Menjao bih auto ali ne nailazim na ništa vredno moje pažnje kada je potrošnja u pitanju.

Ivica

pre 5 godina

Ni meni nije priznat problem sa kvačilom i platio sam komplet zamenu na samo 35000km a stvarni uzrok je bio semering koji je pustio ulje na lamelu i kasnije sam čuo da je to bio serijski problem u jedno vreme.

Domaćin

pre 5 godina

@seljak i ostali kiabotovi: mene ne plaća niko da pišem istinu o Kia krševima, za razliku od vas koji pišete tako providne laži da ste prepoznatljiviji od botova velikog vođe. Enciklopedija Britanika bi mogla da se napiše od svih slučajeva nepriznavanja garancije, puni forumi horor priča nesretnika koji su kupili Kia krš. Hyndai je kud i kamo bolji po tom pitanju od Kie, ali s obzirom da je to ista firma, samo je pitanje kada će stići direktiva iz Koreje da se radi na isti način. Srećom, sve je više i više ljudi koji ih dobijaju na sudu, pa možda shvate da im se ne isplati.

Kesa

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 09:31)

Decko ladno preti tuzbom zbog komentara na B92? Neverovatno. Super samo moras jos B92 da ubedis sudskim nalogom da ti daju IP adresu pa ako je ostavljena sa WiFi mreze onda moras da zatrazis jos jedan sudski nalog da bi upao ljudima u stanove da vidis tacno koji je uredjaj bio nakacen na WiFi mrezu. Svaka ti cast!

Sto se tice garantnog roka svi treba da obratite paznju na jednu stvar. U slucaju da ostanete bez automobila duze od 30 dana dok je u servisu pod garancijom imate pravo na nov automobil. Pretice vam advokatima i glupostima ali dobijate nov auto bez problema. To i jeste jedan od razloga zbog cega nece motor da vam menjaju jer postoji mogucnost da ce probiti tih 30 dana i onda su u potencijalno ogromnom problemu.

Pre nego sto kupite nov auto dajte uslove garancije nekom legalisti da ih dobro procita i da vam prevede. U Srbiji se svasta radi i tacno je da neki proizvodjaci ne daju garanciju uopste na neke delove motora tipa dizne zbog loseg goriva, ali samim tim i krse zakone gatantnih uslova i reklamiranja pre svega pa padaju na sudu kao zecevi. Samo oni znaju da ce ih tuziti svaki treci dok ce prvoj dvojici prodati pricu kako to tako treba i da su oni na to pristali.

moron

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 09:31)

Vidiš, kao neko kod to prati, ja sam jednom prilikom upozorio Opel Srbija da KIA u svom reklamiranju KIA garancije grubo krši zakon. Na razne načine.

Izmedju ostalog, i tako što je neistinito navodila podatke o uslovima (pa i o trajanju) garancije za Opel, Ford i Renault. Rezultat toga je bilo da je KIA morala da ukloni takvu nezakonitu reklamu za obmanjujuću garanciju.

Evo iz dela odgovora Opel-a koji sam dobio:

"Samo da dam “update”
Danas smo se dogovorili – Opel, Renault i Ford - sa Asocijacijom Uvoznika da Asocijacija posalje zvanicno pismo u nase ime sa kopijom svima uvoznicima I zahtevom da se ovo skine sa sajta u roku opd 3 dana.
U isto vreme sa OSE je dogovoreno da se posalje direktno pismo iz OSE-a kao responsible legal entity na KIA Srbija sa istyim zahteveom i upozorenjem pred tuzbu..."
To je KIA ...
Hoćete i imena i datume?

Kesa

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 12:57)

Izvinjavam se zbog komentara "decko" ali nekako sam te ostrasceno doziveo.

Ja sam jedan koji je prosao kroz pricu "sve je pod garancijom dok ne kupis a onda kada kupis i bas nije pod garancijom jer je gorivo lose". Nije u pitanju Kia/Hyundai vec neka druga marka i do dana danasnjeg sam jedini kupac u Srbiji kome su oni ikad prodali taj model automobila. Motor je zveknuo na 50,000 izgovor lose gorivo. Hteli da poprave motor kao kompromis jer garancija navodno ne vazi na taj slucaj. Medjutim onda se ispostavilo da oni uopste nemaju ljude koji znaju da rade na tom motoru pa su svakako morali da naruce novi motor. Kada su stavili nov motor taj im je crkao pri prvom paljenju. Onda su cekali treci motor po redu. U svakom slucaju probili su rok od 30 dana i ja sam trazio nov auto. Necu da pricam sta je bilo u detalje jer se mogu pronaci ali moj dobar gest je bio da uzmem auto sa tim trecim motorom nego da oni mi kupe isti takav auto i zatvore biznis ili rade na rubu egzistencije.

Posle smo saznali da oni imaju neke penale od proizvodjaca ako ne znaju da otklone kvarove sami i ako se pozivaju na garanciju u slucajevima koji nisu definisani kao "ocekivani" itd.

GuGa

pre 5 godina

Pre 2 dana vozio Optimu na redoviti servis u Hrvatsku (Osijek) kod ovlascenog KIA dilera. Redoviti servis na 60 hiljada kilometara + dezinfekcija klime + promena kocione tecnosti sve skupa 265 evra. Docekan ko kralj sa kafom i picem, ispracen ko kralj uz postovanje. Covek mi je otvoreno rekao da ako imam bilo koji problem sa kolima da dovezem njima, oni guraju sve sta je moguce pod garanciju. Sve sto mogu reci je da svima toplo mogu da preporucim doticni servis. Najavio sam se 2 dana ranije. A za kola su rekli da su u perfektnom stanju, i da nikad nebi rekli da je preso vec 60 hiljada kilometara.

A na ovo svakodnevno pljuvanje doticne gospode po kvalitetu koreanaca mogu jedino da se nasmejem, komentare vise ne zasluzuju uopste

Ivan ZG

pre 5 godina

Ovi što traže zavjere u tome što je KIA napravila blagi hibrid sa na krivom tragu. To nije zbog Rotšilda, Židova ili Isila. To je zato da auto ljepše ide i manje troši.
Iako ovih 15-tak KS ne izgleda jako bitno, okretni moment od 80-100 Nm nije za bacit pogotovo jer ga ostvaruje od 0 okretaja. Znamo da SUS motori, a naročito dizel imaju slabost pri kretanju. Ovako ovaj mali elektromotor "pegla" tj. poravnava krivulju okretnog momenta i starta sa 100 Nm, a ne od 0. Jako pomaže do 1700 okretaja dok ne proradi turbina. Kapacitet baterije ne igra nikakvu ulogu jer se baterija stalno puni i prazni. Sa napunjenom baterijom može valjda 5-10 puta startati tj. ubrzavati do 50. Dizeli imaju velik okretni moment, ali tek od 1500-1700 okr. na papiru, a tek od 2.000 okr. u stvarnosti.

Meni se ne sviđa zamjena 1.7 motora sa manjim jer je ovaj bio prava mjera za manje zahtjevne vozače kojima je manja potrošnja važnija od jurnjave.
Znam da je 1.6 odličan motor, ali je i manji, a negdje se mora povući crta jer smanjenje ne može ići u nedogled.
Inače za neupučene, ne postoji KIA krš auto. Oni imaju samo dobre i odlične.

pega

pre 5 godina

@Dejan
Nije da me zanima Kia,nit bilo sta vezano za njih.No vidim da se ta prica o servisima i garanciji ponavlja vise puta od dosta korisnika,jel moguće da svi lazu ?

hm

pre 5 godina

Poznajem nekog coveka koji je na nekom portalu postavio neki komentar i bio nekako kaznjen. A ovo nije rekla-kazala naklapanje?

Uzgred, dokazati na sudu ko je autor bilo kog komentara je vrlo tesko. Moze se naci i ip adresa, i mak adresa i sve ali to opet nije dokaz ko je napisao komentar. Bar nije dokaz na sudu gde se "mora utvrditi izvan svake sumnje cinjenica". Ja, npr moj telefon ne zakljucavam, tako da moze bilo ko da ga uzme i postavi bilo koji komentar. To je dovoljno da se uvede sumnja koja eliminise dokaz iz sudskog postupka.

Dejan

pre 5 godina

@Domaćin, 24. maj 2018 08:34)

Domaćine ostavi se naklapanja, bla, bla, botovi i slične pričice rekla-kazala. Izvoli dokaži! Konkretni slučajevi, navedi dan i datum, razlog odbijanja, i u kom servisu je klijent odbijen i njegove inicijale. Šta misliš da li bi mogao da popiješ jednu tužbu od predstavništva KIA za obmanjivanje javnosti? Lako te je naći! Računar/telefon ostavlja jedinstven "potpis" na mreži odakle god se kačio. Pa da se malo plati ta priča kad je jezik brži od pameti.

kaktus

pre 5 godina

(pega, 24. maj 2018 08:05)
Ne moras motor, skini usis/izduv, cevi turbine, ERG, DPF, filtere goriva i ulja...
Videces da je benzinac kao sporet/kotao gde se loze drva i suseni ugalj, a dizel kao onaj gde se lozi kolubara, guma i plastika...

Dejan

pre 5 godina

@Kesa
Prvo "dečko" može tata da ti bude!
Drugo ukoliko ne razumeš smisao napisanog ne treba ni da komentarišeš. KIA (ne ja) može da ti zapreti sudskom tužbom i KIA može taj sudski nalog vrlo lako da pribavi ako ti je to ikako jasno?! Isto tako kao što može bilo koji drugi proizvođač vozila (Ford, Mercedes, Audi, VW, Škoda itd itd) može tužiti nekog komentatora za nekakvu tendencioznu pljuvačinu. Ne sviđa ti se KIA ok kažeš ne sviđa mi se kraj. Govoriti o radu predstavnika ili zvaničnog servisera sa nekom tendencioznom namerom, odbijanje garancije na velikom broju vozila za to je složićeš se potrebno imati dokaze koji bi potkrepili tu priču. Zbog takve priče a neposedovanja odgovarajućih dokaza vrlo lako prođeš loše na sudu. Daću ti primer. Poznajem čoveka koji je u komentarima na jednom vazduhoplovnom portalu pisao gluposti o jednoj aviokompaniji, popio tužbu, izgubio spor zbog kojeg je kasnije propištao majčino mleko.
@moron
KIA Srbija pokušala da "proturi" svoju prljavu igricu pa je kao što se iz vašeg komentara vidi "bilo po guzi".

Da se razumemo ne branim ih nit sam njihov bot, samo ukazujem na moguće posledice jednog prilično ostrašćenog komentara.

dejan

pre 5 godina

@hm
Što se tiče dokazivanja postupka. Vi ste vlasnik računara, tableta, telefona čega god, kao i IP adrese i naravno MAC adrese jer je uređaj vaš. Ukoliko tvrdite da vi niste taj koji se nekim problematičnim podatkom javio sa određenog uređaja sud će zatražiti da dokažete svoju nemogućnost korišćenja predmetnog uređaja (otputovao, prijavljeno da je uređaj ukraden i sl), i da ukažete ko je uređaj koristio. Ukoliko to niste u mogućnosti sud će kazniti vas jer ste vi vlasnik uređaja (MAC adresa), i IP adrese (koji god uređaj da je u pitanju).

Dejan

pre 5 godina

(Drajver, 24. maj 2018 14:37)
Ne bih te nazivao vevericom, ne znam ni ko si, ni kad sam ti "pretio", ali zaista nemam nikakve veze sa kompanijom KIA Srbija. Čak se trenutno ne nalazim u Srbiji, čak ni u Evropi. Sve neki Šerlok Holmsovi, teorije, zavere, KIA botovi. Ako si uspeo da shvatiš smisao napisanog pročitao bi da ja nikome ne pretim, već da se za takav tendenciozan komentar može "popiti" tužba od strane zastupnika, glavnog servisa ili koga god drugog na koga se odnosi tendenciozan komentar. Ako nisi shvatio pročitaj više puta možda pomogne!
@hm
Osnovna stvar je da ne možeš javno iznositi podatke o nekom licu bez njegove saglasnosti. Postoje zakonske odredbe koje regulišu ovu oblast. Ako ti nije poznato pokušaj se o istome malo informisati o istome.

pega

pre 5 godina

@kaktus
Naravoucenije tog tvog posta je sta,da oni izbacuju ljubičice a dizeli ugalja ? Ili nisam razumeo sta si hteo da kažeš ?

seljak

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?
(Domaćin, 23. maj 2018 18:59)
Kakav si ti trovac covece?Zasto ovde trujes i lupetas?Redovan si pljuvac korejskih vozila i to bez ikakvih argumenata.U zivotu nisi ni seo u KIAu,osim mozda na sajmu,ali znas da ne priznaju garanciju.Pa covece meni su posle 3 god.zamenili zadnje svetlo jer je pustilo vodu iako je zinulo zbog naslanjanja drugog vozila na zadnji rub.Ko li tebe placa?!

Dejan

pre 5 godina

@Domaćin, 24. maj 2018 08:34)

Domaćine ostavi se naklapanja, bla, bla, botovi i slične pričice rekla-kazala. Izvoli dokaži! Konkretni slučajevi, navedi dan i datum, razlog odbijanja, i u kom servisu je klijent odbijen i njegove inicijale. Šta misliš da li bi mogao da popiješ jednu tužbu od predstavništva KIA za obmanjivanje javnosti? Lako te je naći! Računar/telefon ostavlja jedinstven "potpis" na mreži odakle god se kačio. Pa da se malo plati ta priča kad je jezik brži od pameti.

stakleno zvono

pre 5 godina

Ne postoji cist dizel. Ko ne veruje, nek prisustvuje velikom servisu svog ljubimca. A ne daj boze i otvaranju motora, tek tu ima sta da se vidi...gore od dimnjaka termoelektrane

Domaćin

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?

Dejan

pre 5 godina

@Kesa
Prvo "dečko" može tata da ti bude!
Drugo ukoliko ne razumeš smisao napisanog ne treba ni da komentarišeš. KIA (ne ja) može da ti zapreti sudskom tužbom i KIA može taj sudski nalog vrlo lako da pribavi ako ti je to ikako jasno?! Isto tako kao što može bilo koji drugi proizvođač vozila (Ford, Mercedes, Audi, VW, Škoda itd itd) može tužiti nekog komentatora za nekakvu tendencioznu pljuvačinu. Ne sviđa ti se KIA ok kažeš ne sviđa mi se kraj. Govoriti o radu predstavnika ili zvaničnog servisera sa nekom tendencioznom namerom, odbijanje garancije na velikom broju vozila za to je složićeš se potrebno imati dokaze koji bi potkrepili tu priču. Zbog takve priče a neposedovanja odgovarajućih dokaza vrlo lako prođeš loše na sudu. Daću ti primer. Poznajem čoveka koji je u komentarima na jednom vazduhoplovnom portalu pisao gluposti o jednoj aviokompaniji, popio tužbu, izgubio spor zbog kojeg je kasnije propištao majčino mleko.
@moron
KIA Srbija pokušala da "proturi" svoju prljavu igricu pa je kao što se iz vašeg komentara vidi "bilo po guzi".

Da se razumemo ne branim ih nit sam njihov bot, samo ukazujem na moguće posledice jednog prilično ostrašćenog komentara.

dejan

pre 5 godina

@hm
Što se tiče dokazivanja postupka. Vi ste vlasnik računara, tableta, telefona čega god, kao i IP adrese i naravno MAC adrese jer je uređaj vaš. Ukoliko tvrdite da vi niste taj koji se nekim problematičnim podatkom javio sa određenog uređaja sud će zatražiti da dokažete svoju nemogućnost korišćenja predmetnog uređaja (otputovao, prijavljeno da je uređaj ukraden i sl), i da ukažete ko je uređaj koristio. Ukoliko to niste u mogućnosti sud će kazniti vas jer ste vi vlasnik uređaja (MAC adresa), i IP adrese (koji god uređaj da je u pitanju).

moron

pre 5 godina

Sve ovo je potpuno očekivano, jer su i mnogi drugi brendovi već predstavili svoje dizele usaglašane sa Euro 6.2 normama. Neki su ih, istina, uspeli da postojeće motore usaglase sa eko normama i bez dodavanja „blagog“ hibridnog sistema, koji nije ništa drugo nego potpuno legalan način prevare eko testa, pošto ta „baterija“ svojim kapacitetom (i hibridini sistem) i može da ostvari potreban rezultat ( tj. da pomogne u sniženju emisije ) samo u strogo definisanim uslovima WLTP testa i samo za period koliko taj definisani test traje, a kada bi se merenje nastavilo i po okončanju definisanog ciklusa, taj bi motor emitovao znatno više (koliko će zaista i da emituje u realnim uslovima ). KIA očito to usaglašavanje nije mogla za raniji 2,0 dizel da odradi drugačije (kao neki), a za 1,7 CRDI nije mogla nikako (pa je on sada skroz ispao iz priče). No, bilo kako bilo, bitno je da su se (nekako) usaglasili, zbog onih koji hoće dizele.

Ivan ZG

pre 5 godina

Ovi što traže zavjere u tome što je KIA napravila blagi hibrid sa na krivom tragu. To nije zbog Rotšilda, Židova ili Isila. To je zato da auto ljepše ide i manje troši.
Iako ovih 15-tak KS ne izgleda jako bitno, okretni moment od 80-100 Nm nije za bacit pogotovo jer ga ostvaruje od 0 okretaja. Znamo da SUS motori, a naročito dizel imaju slabost pri kretanju. Ovako ovaj mali elektromotor "pegla" tj. poravnava krivulju okretnog momenta i starta sa 100 Nm, a ne od 0. Jako pomaže do 1700 okretaja dok ne proradi turbina. Kapacitet baterije ne igra nikakvu ulogu jer se baterija stalno puni i prazni. Sa napunjenom baterijom može valjda 5-10 puta startati tj. ubrzavati do 50. Dizeli imaju velik okretni moment, ali tek od 1500-1700 okr. na papiru, a tek od 2.000 okr. u stvarnosti.

Meni se ne sviđa zamjena 1.7 motora sa manjim jer je ovaj bio prava mjera za manje zahtjevne vozače kojima je manja potrošnja važnija od jurnjave.
Znam da je 1.6 odličan motor, ali je i manji, a negdje se mora povući crta jer smanjenje ne može ići u nedogled.
Inače za neupučene, ne postoji KIA krš auto. Oni imaju samo dobre i odlične.

Dejan

pre 5 godina

(Drajver, 24. maj 2018 14:37)
Ne bih te nazivao vevericom, ne znam ni ko si, ni kad sam ti "pretio", ali zaista nemam nikakve veze sa kompanijom KIA Srbija. Čak se trenutno ne nalazim u Srbiji, čak ni u Evropi. Sve neki Šerlok Holmsovi, teorije, zavere, KIA botovi. Ako si uspeo da shvatiš smisao napisanog pročitao bi da ja nikome ne pretim, već da se za takav tendenciozan komentar može "popiti" tužba od strane zastupnika, glavnog servisa ili koga god drugog na koga se odnosi tendenciozan komentar. Ako nisi shvatio pročitaj više puta možda pomogne!
@hm
Osnovna stvar je da ne možeš javno iznositi podatke o nekom licu bez njegove saglasnosti. Postoje zakonske odredbe koje regulišu ovu oblast. Ako ti nije poznato pokušaj se o istome malo informisati o istome.

Makki

pre 5 godina

Ni meni nisu priznali ama baš nijednu reklamaciju u garantnom roku a bilo ih je ohohohoooo od pojasa do akumulatora koji je zezao elektroniku, zadnjih amortizera ali i dalje imam pozitivno mišljenje o automobilu doduše hyundai jer nemam kvarove i troši jako malo benzina u odnosu na konkurenciju. Menjao bih auto ali ne nailazim na ništa vredno moje pažnje kada je potrošnja u pitanju.

Domaćin

pre 5 godina

@seljak i ostali kiabotovi: mene ne plaća niko da pišem istinu o Kia krševima, za razliku od vas koji pišete tako providne laži da ste prepoznatljiviji od botova velikog vođe. Enciklopedija Britanika bi mogla da se napiše od svih slučajeva nepriznavanja garancije, puni forumi horor priča nesretnika koji su kupili Kia krš. Hyndai je kud i kamo bolji po tom pitanju od Kie, ali s obzirom da je to ista firma, samo je pitanje kada će stići direktiva iz Koreje da se radi na isti način. Srećom, sve je više i više ljudi koji ih dobijaju na sudu, pa možda shvate da im se ne isplati.

Bolji Domaćin

pre 5 godina

Jel i za ovaj motor neće priznavati kvarove u garantnom roku uz glupe izgovore koji im redovno padaju na sudu kako je gorivo u Srbiji nekvalitetno i da nije Kia kriva što je motor zaribao?
(Domaćin, 23. maj 2018 18:59)

Meni su na Hjundaiju i10 priznali u garanciji lambda sondu (nova je dvadesetak hiljada) iako sam je razbio kada sam autom prešao preko kamena

GuGa

pre 5 godina

Pre 2 dana vozio Optimu na redoviti servis u Hrvatsku (Osijek) kod ovlascenog KIA dilera. Redoviti servis na 60 hiljada kilometara + dezinfekcija klime + promena kocione tecnosti sve skupa 265 evra. Docekan ko kralj sa kafom i picem, ispracen ko kralj uz postovanje. Covek mi je otvoreno rekao da ako imam bilo koji problem sa kolima da dovezem njima, oni guraju sve sta je moguce pod garanciju. Sve sto mogu reci je da svima toplo mogu da preporucim doticni servis. Najavio sam se 2 dana ranije. A za kola su rekli da su u perfektnom stanju, i da nikad nebi rekli da je preso vec 60 hiljada kilometara.

A na ovo svakodnevno pljuvanje doticne gospode po kvalitetu koreanaca mogu jedino da se nasmejem, komentare vise ne zasluzuju uopste

kaktus

pre 5 godina

(pega, 24. maj 2018 08:05)
Ne moras motor, skini usis/izduv, cevi turbine, ERG, DPF, filtere goriva i ulja...
Videces da je benzinac kao sporet/kotao gde se loze drva i suseni ugalj, a dizel kao onaj gde se lozi kolubara, guma i plastika...

pega

pre 5 godina

@Dejan
Nije da me zanima Kia,nit bilo sta vezano za njih.No vidim da se ta prica o servisima i garanciji ponavlja vise puta od dosta korisnika,jel moguće da svi lazu ?

moron

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 09:31)

Vidiš, kao neko kod to prati, ja sam jednom prilikom upozorio Opel Srbija da KIA u svom reklamiranju KIA garancije grubo krši zakon. Na razne načine.

Izmedju ostalog, i tako što je neistinito navodila podatke o uslovima (pa i o trajanju) garancije za Opel, Ford i Renault. Rezultat toga je bilo da je KIA morala da ukloni takvu nezakonitu reklamu za obmanjujuću garanciju.

Evo iz dela odgovora Opel-a koji sam dobio:

"Samo da dam “update”
Danas smo se dogovorili – Opel, Renault i Ford - sa Asocijacijom Uvoznika da Asocijacija posalje zvanicno pismo u nase ime sa kopijom svima uvoznicima I zahtevom da se ovo skine sa sajta u roku opd 3 dana.
U isto vreme sa OSE je dogovoreno da se posalje direktno pismo iz OSE-a kao responsible legal entity na KIA Srbija sa istyim zahteveom i upozorenjem pred tuzbu..."
To je KIA ...
Hoćete i imena i datume?

Ivica

pre 5 godina

Ni meni nije priznat problem sa kvačilom i platio sam komplet zamenu na samo 35000km a stvarni uzrok je bio semering koji je pustio ulje na lamelu i kasnije sam čuo da je to bio serijski problem u jedno vreme.

Drajver

pre 5 godina

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1395841#k27159507

Ti ako nemas veze sa KIA Srbija mi smo svi veverice i pisemo sa wifi mreze Kosutnjak a sa uredjaja rekreativaca koji nas ne primecuju na ledjima.
Tako si i meni "pretio" tuzbom kada sam iznosio mahinacije odredjenog kia servisa vezanog za koriscenje koriscenog ulja ali si ucutao kada sam rekao da imam slike i svedoka. Tada su prvo skocili da me ubedjuju kako im je tako lakse iz kofe da sipaju ulje pa mi nudili besplatan servis da bi me jelte uverili pa je zamisli posle 12 dana ogradjen prostor i zalepljena tabla kojom se zabranjuje pristup delu gde se servisira auto.
E sada svaki servis svake marke ima neku crnu ovcu pa tako i ova i u pitanju nije bio glavni servis koji sam do kraja posle tog negativnog iskustva koristio. Ima tu jos nekoliko nepravilnosti i moze se reci "kradja" koje sam doziveo kod tog servisera (ovblascenog!) i imam i za to dokaze na papiru, izmedju ostalog izvestaj osiguravajuce kuce kojoj je stosta nesto bilo nelogicno pa poslali ljudi svoj tim u radionicu. I hvala im na tome. I sve to znaju svi zaposleni u kia glavnom servisu ali eto tako je (napominjem to se nije desavalo u glavnom ovlascenom vec u sporednom).
Svaki servis ima losih i negativnih iskustava, pogotovo u Srbiji ali sprecavati ljude da prenose iskustva na nacin na koji ti to radis (pretis indirektno tuzbom preko portala za vesti!) je vrhunac bezobrazluka i zasluzuje osudu.

Kesa

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 09:31)

Decko ladno preti tuzbom zbog komentara na B92? Neverovatno. Super samo moras jos B92 da ubedis sudskim nalogom da ti daju IP adresu pa ako je ostavljena sa WiFi mreze onda moras da zatrazis jos jedan sudski nalog da bi upao ljudima u stanove da vidis tacno koji je uredjaj bio nakacen na WiFi mrezu. Svaka ti cast!

Sto se tice garantnog roka svi treba da obratite paznju na jednu stvar. U slucaju da ostanete bez automobila duze od 30 dana dok je u servisu pod garancijom imate pravo na nov automobil. Pretice vam advokatima i glupostima ali dobijate nov auto bez problema. To i jeste jedan od razloga zbog cega nece motor da vam menjaju jer postoji mogucnost da ce probiti tih 30 dana i onda su u potencijalno ogromnom problemu.

Pre nego sto kupite nov auto dajte uslove garancije nekom legalisti da ih dobro procita i da vam prevede. U Srbiji se svasta radi i tacno je da neki proizvodjaci ne daju garanciju uopste na neke delove motora tipa dizne zbog loseg goriva, ali samim tim i krse zakone gatantnih uslova i reklamiranja pre svega pa padaju na sudu kao zecevi. Samo oni znaju da ce ih tuziti svaki treci dok ce prvoj dvojici prodati pricu kako to tako treba i da su oni na to pristali.

hm

pre 5 godina

Poznajem nekog coveka koji je na nekom portalu postavio neki komentar i bio nekako kaznjen. A ovo nije rekla-kazala naklapanje?

Uzgred, dokazati na sudu ko je autor bilo kog komentara je vrlo tesko. Moze se naci i ip adresa, i mak adresa i sve ali to opet nije dokaz ko je napisao komentar. Bar nije dokaz na sudu gde se "mora utvrditi izvan svake sumnje cinjenica". Ja, npr moj telefon ne zakljucavam, tako da moze bilo ko da ga uzme i postavi bilo koji komentar. To je dovoljno da se uvede sumnja koja eliminise dokaz iz sudskog postupka.

Kesa

pre 5 godina

(Dejan, 24. maj 2018 12:57)

Izvinjavam se zbog komentara "decko" ali nekako sam te ostrasceno doziveo.

Ja sam jedan koji je prosao kroz pricu "sve je pod garancijom dok ne kupis a onda kada kupis i bas nije pod garancijom jer je gorivo lose". Nije u pitanju Kia/Hyundai vec neka druga marka i do dana danasnjeg sam jedini kupac u Srbiji kome su oni ikad prodali taj model automobila. Motor je zveknuo na 50,000 izgovor lose gorivo. Hteli da poprave motor kao kompromis jer garancija navodno ne vazi na taj slucaj. Medjutim onda se ispostavilo da oni uopste nemaju ljude koji znaju da rade na tom motoru pa su svakako morali da naruce novi motor. Kada su stavili nov motor taj im je crkao pri prvom paljenju. Onda su cekali treci motor po redu. U svakom slucaju probili su rok od 30 dana i ja sam trazio nov auto. Necu da pricam sta je bilo u detalje jer se mogu pronaci ali moj dobar gest je bio da uzmem auto sa tim trecim motorom nego da oni mi kupe isti takav auto i zatvore biznis ili rade na rubu egzistencije.

Posle smo saznali da oni imaju neke penale od proizvodjaca ako ne znaju da otklone kvarove sami i ako se pozivaju na garanciju u slucajevima koji nisu definisani kao "ocekivani" itd.

pega

pre 5 godina

@kaktus
Naravoucenije tog tvog posta je sta,da oni izbacuju ljubičice a dizeli ugalja ? Ili nisam razumeo sta si hteo da kažeš ?