Nedelja, 20.05.2018.

12:18

Vuletić: Zvezda siluje prošlost prisvajanjem titule

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić rekao je da Crvena zvezda "agresivno siluje prošlost", odlukom da pripiše šampionsku titulu iz 1946.

Izvor: B92

Vuletiæ: Zvezda siluje prošlost prisvajanjem titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

210 Komentari

Sortiraj po:

husref musemić

pre 5 godina

Znate FMP-u niko ne može da zabrani kako ćemo da se zovemo.KK FMP imaće ime KK CRVENA ZVEZDA DIVA a eventualni trofeji će ići KK Crvena zvezda u mirovanju....HAHAHAHAHAHAHAHA ,pa kad ovo mogu šta im je problem da prisvoje titule iz 1944,1945,1937,1900,1389....

cinik ovdašnji

pre 5 godina

(Kontraofanziva, 21. maj 2018 09:47) Zaboravio si da se eliminiše Real Madrid 1966, zbog snežnobelih dresova kojima su zaslepljivali oči igrača Partizana u briselskom finalu, da se vama dodeli službena pobeda 3:0 i pehar, pa da konačno utažite taj neizdrživ bol koji nosite u kičmenoj moždini od 1991...

Beoman

pre 5 godina

pod jedan, hajduku nije priznata titula vec osvojena pod nazivom "Socialist Republic of Croatia Champions 2 1945, 1946! s jugoslovenskom zastavom, najveci rang takmicenja u tom vremenu, i svi klubovi koji su bili sampioni republika najveceg ranka je titula najveceg ranga.
U bosni su titule RS, Herceg Bosne i Bosnjacke premiere nacionalne titule jer su bile najveci rang, al od dve hiljadtih su regionalne titule ili nizorazredne, naprimer kup herceg bosne i kup RS su regionalne titule najveceg ranga jer tu igraju premierligasi iz tih identiteta. Biti prvak druge i trece lige SFRJ je titula al nizorazrednog ranga i mnogo su vredne, prema tome mi kao i bosnjaci igramo jer ne priznajemo tudje. Titula iz 1946 je nacionalna al sa sest sampiona i tu nestoji da su bili prvaci SFRJ nit prvaci Srbie, bili su prvaci Narodne Socialisticke Uze Republike Srbije. I sta je problem. I bosnjaci nepriznavaju titule RS, Herceg Bosne i one iz 1946 SArajevu FK zbog iste ideje i iste gluposti. Englezi priznavaju ratne regionalne kupove a mi ne etnicke i patriotske. Vojvodjanska titula je Automne Pokrajine Vojvodina, aj imal ko da kaze da Vojvodina nie bila automna pokrajina, to samo seselj moze palamuditi i prepravljati istoriu da mu se svet smeje. Sve sto se brani je opsano i razara.

Darko

pre 5 godina

(Kontraofanziva, 21. maj 2018 09:47)

Pod jedan, Sajber je te godine ponistio celo kolo, jer nacin na koji se igralo u Sarajevu i Beogradu je bio skandalozan, da je bilo prave pravde i Partizan i Zvezda su trebali da budu izbaceni u drugu ligu najmanje sa sve Sarajevom i Zeljom, ali ti pricas o uplitanju politike u sport, pa Vama je titulu vratio SUD UDRUZENOG RADA, pa gde ces vecu politizaciju, to cak nije ni relavantna sportska organizacija.
Pod dva, Zvezda iz Evrope nije izbacena zbog kriminala, i namestanja, vec zbog dugovanja para prema igracima, sto Evropa ne tolerise, a imamo sad taj primer kod Vas u kosarci.
Pod tri, slazem se, ali da se ispitaju i cuvene utakmice Partizana, protiv Olimpije, Novog Pazara, one kradje protiv Zvezde u kupu, protiv Radnika, Vozdovca, Cukarickog, Napretka gde je Partizan cudesnim preokretima okretao i po dva gola razlike protivnika u svoju korist, ili pobedjivao u periodu 95 - 105 minuta zaustavnog vremena
Pod cetiri sam ti vec odgovorio, neka vidi Evropa politicku umesanost, od 90-tih na ovamo, pa da vidi umesanost politickog vrha od 90 tih na ovamo, clanove i predsednike klubova koji su ujedno bili i u upravnom odboru Partizana, uz vec pomenuti SUD UDRUZENOG RADA. Da je pravde i istine prijatelju, i Partizan i Zvezda bi bili odavno u Beogradskoj zoni.

Pozdrav

Kontraofanziva

pre 5 godina

Pod jedan,Partizan da pokrene inicijativu za ucestvovanje u kvalifikacijama za Ligu Sampiona umesto Zvezde kao sto je njemu bilo uskraceno ucesce u Kupu Sampiona skandaloznom odlukom Sajbera 1986. godine.
Pod dva,Partizan da pokrene inicijativu da mu se pripise titula iz sezone kada je UEFA izbacila Zvezdu iz Evrope zbog kriminala i time osvedocila da je ta titula neregularna.
Pod tri,Partizan da pokrene inicijativu da se istraze sve Zvezdine sumnjive utakmice u poslednjoj dekadi sa posebnim osvrtom na Vracar i cuveni preokret 2-0 pa 2-6 protiv OFK Beograda.
Pod cetiri,Partizan da podnese tuzbu u UEFA zbog uplitanja politike u sport i bahatog favorizovanja.

Dejan

pre 5 godina

igramo na tudjem stadionu pola veka i vise , imamo vise titula u sampionatu Srbije, imamo duplo vise ucesca i proleca u LE od vas, imamo dva ucesca u LS a vi koliko ( mislim na pravu LS ne onaj kup id sest utakmica) , vi cekali deceniju da udjete u LE i kome vi bre nekom nesto pricate??!!!
(ja, 20. maj 2018 23:08)
Da sećam dubok trag ste ostavili tim zapaženim učešćima, u onim naročito upečatljivim utakmicama protiv Dinama (Zagreb), Makabi Petah Tikve, Fljamurtarija i one najbolje protiv Šamroka.

nista o nicemu

pre 5 godina

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?
(NoName, 20. maj 2018 22:46)

i mi osvojili Evropu u kosarci
(ja, 20. maj 2018 23:04)

Pricamo o fudbalu. Zato cete uvek biti mali klub, mesate babe i zabe i pokazujete kakve komplekse imate.

ja

pre 5 godina

(Milan, 20. maj 2018 22:45)

igramo na tudjem stadionu pola veka i vise , imamo vise titula u sampionatu Srbije, imamo duplo vise ucesca i proleca u LE od vas, imamo dva ucesca u LS a vi koliko ( mislim na pravu LS ne onaj kup id sest utakmica) , vi cekali deceniju da udjete u LE i kome vi bre nekom nesto pricate??!!!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(ja, 20. maj 2018 23:08)

jasno mi je da se hvališ impresivnim partizanovim učešćem u ligi šampiona gde je ovaj evropski velikan od trideset šest(36) mogućih osvojio fascinantna tri(3) boda, ali mi nije jasno da li se žališ ili hvališ zbog toga što i dalje igrate na tuđem stadionu?

ja

pre 5 godina

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?
(NoName, 20. maj 2018 22:46)

i mi osvojili Evropu u kosarci , sedam puta zaredom prvaci Srbije dva puta prezimili u Evropi, dva puta igrali LS ( nwbrijano puta igrali LE ono sto je vama trebalo DESET godina,)ali pravu ne kao vi nekih pet -sest utakmica...a vi kako te..vi jednom prezimili, uspeh protiv drugoliskog kluba Bundes lige i kadeta Arsenala, cekali na prolece 25 godina ???!!! Idi pogledaj UEFA listu ona ne laze...

NoName

pre 5 godina

neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)  

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao.  
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže... 
(Negativni, 20. maj 2018 18:15) 


uopste nisam to rekao! procitaj ponovo, ako te ne mrzi. uostalom, zapalili ste autobus povodom ligaske titule, zamisli sta bi bilo da se osvoji evropa? celo ovo balkansko dvoriste bi (opet) gorelo :)
(neutralni felsh, 20. maj 2018 21:16)

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?

Karlovac

pre 5 godina

Tipicno licemerje i bahatost zvezdinih nazovi doktora..ovaj gospodin je sve objasnio i u potpunosti je u pravu..nisam ni ocikivao da doktori kazu evo titulu dajemo spartaku..uzmite uzmite...i pre rata ..vidite nekako sa negde nema slucajno nesto sto bi vam bio argument za jos koju titulu..nemate vi srama..samo nesto prosite

Narodnjak

pre 5 godina

Moram razocarano reci da zvezdasi cast izuzecima gore od nekakvog srpstva...to srpstvo prerasta u nacionalizam..sto su mnogo puta pokazivali..ok..to je njihovo pravo..ali zasto se pominje uvek vokri prekazi smajic....u njihovom komentarisanju..nije tajna partizan je bio jugoslovenski klub..i ja se ponosim time..sto je u partizanu imalo mesta za svakoga..o dan danas se partizan smatra takvim..a vama niko ne brani da budete kako vi kazete ponos srbije ponekad i bruka srbije...preko vad shvatamo i celu politiku..otmi slazi ponizi ukradi...partizan je ipak zivotni pojam za vas...slavite vi tu vasu 42 titulu.poz

Milan

pre 5 godina

Imamo vise titula od Partizana, vise osvojenih Kupova, bolji smo u medjusobnim susretima i osvojili smo Kup sampiona, sto oni nikad nece. I sta se sad oni javljaju, o cemu raspravljaju, kad tada jos nisu postojali, kada je nama ukradena titula iz 1946?!Bolje da misle kako ce da opravdaju one dve titule koje im je dodelio Sud Udruzenog Rada, da li ima neki slican slucaj u Evropi?
A o tome ko ih je osnivao, ko im je bio predsednik JSD-a od 1958-1960, bolje da ne pricamo, kao i o tome sto i dalje igraju na tudjem stadionu.

analiza

pre 5 godina

"Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?"
(Sofronije)
Dakle,ovako.Sve sto se danas desava,jednom ce biti istorija.Za 100 godina ce mozda neko citati sve nebuloze pisane po internetu i verovace da je zaista CZ bila prvak drzave te 1946 godine.A to nije istina i mora da se zna.Jasnije?A uz to,ne mozete da nam bezite u titulama:)
"Znaci Partizanu da se oduzme titula prosle godine jer nije igrao sa prvakom Kosova jer je Kosovo Srbija? Tako?"
(nista o nicemu)
Po tom razmisljanju,ni CZ nema NI JEDNU titulu od kad Kosovo prakticno nije nase,jer ni ona nije igrala sa prvakom Kosova.Dajte malo razmislite pre slanja poruke.
"Netcno. Bas pre neki dan Juventus racuna 34, ostali 32. Tad se nisi bunio. Zasto onda sad kukas?"
(nista o nicemu)
Nidje veze.Juventusovu matematiku treba da resava Milan,Inter a ne Par.
A najbolji mi je ,inace,predlog da se razmotri i titula Par iz 1999-bilo nesto sumnjivo i tad,neko bombardovanje,cini mi se.Trebalo je igrati pod bombama,zar ne?
Neko dole napisa i -neko krade titule a neko stadione.Stadion je imovina,fizicka.Titula je duhovna imovina.Meni je strasnija kradja duha-duse od obicne kradje.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15) 

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao. 
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže...
(Negativni, 20. maj 2018 18:15)


uopste nisam to rekao! procitaj ponovo, ako te ne mrzi. uostalom, zapalili ste autobus povodom ligaske titule, zamisli sta bi bilo da se osvoji evropa? celo ovo balkansko dvoriste bi (opet) gorelo :)

Tintus

pre 5 godina

Ajde, jasni su mi ovi iz uprave Partizana, ovu besmislenu komunikaciju oni debelo naplaćuju. Ali oko čega se vi navijači JSD-a nervirate meni stvarno nije jasno. Eeej, ko je bio šampion fudbalskog šampionata neke države koja je postojala'46, da li je Zvezda ili je ipak Spartak...?!? Pa šta se to vas uopšte tiče...? Gde ste vi u toj jednačini...? Bari k'o Hirošima, i dalje "zrači"...

Sale

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20)

Zaboravljaš da su prisvojili i titulu iz 87, koja je Vardarova

neutralni felsh

pre 5 godina

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:))))))) 
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 18:42) 


crveno bela armija je sinoc prilikom analize uspela da zapali autobus.., hvala vatrogascima, inace ko zna sta bi bilo. e to je tek neprocenjivo :)

neutralni felsh

pre 5 godina

partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.   
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.  
(neutralni felsh, 20. maj 2018  

Zvezda nije osnova od komunisticke partije Jugislavije vec od omladine Srbije KNOS. Predlog je bio da se Zvezda zove samo Zvezda a u starom DIF dodato jos Crvena
(Zvezdas, 20. maj 2018 18:13)


nije sija nego vrat. lokalni komitet dobio direktivu sa vrha i onda izglasao. ni partizan nije osnovan bas iz vrha generalstaba nego je bila u pitanju niza instanca.

Misa

pre 5 godina

Zvezdi da se odmah uzme titula iz 1969 godine jer pobednik Srpske lige je tada bila moja Buducnost iz Valjeva. Takodje Partizanu iz 1993 jer i tada smo osvojili Srpsku Ligu. Jer smo mi Srbija ili Jugoslavija? Ako moze Zvezda mozemo i mi. Moze nam se.

Muharem

pre 5 godina

@Dragan
Ti i dalje ne razumeš o čemu je reč, ne radi se o tome da li je neko nešto lažirao ili nije, moraš da sprovedeš postupak "istrage" i nađeš dokaz, kad hoćeš krivca da kazniš onda to moraš da uradiš po propisima, nije Predsedništvo FSJ imalo prava da poništi celo kolo, nije Sajber prikupio ni izjave delegata, sam je odlučio, u dogovoru sa miljanovcima. Posle svake kazne moraš da dozvoliš pravo na žalbu. Ne možeš ti da razumeš ovo, a siguran da misliš da su baklje dozvoljene navijačima stuba.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

rimski maksim
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 18:42)

na kog rimskog maksima mislite - fabija, petronija, tirana?
nije valjda da ste negde načuli za latinske maksime, ali su godine učinile svoje...

Grr

pre 5 godina

Da li je normalno da jeda klub pokušava da slaže da je nešto osvojio kad nije? Čak i ranije 1986 na sraman način odigraju utakmicu više i sa bodom prednosti odu u KŠ. Ovda im prevara nije prošla, mada su naneli štetu Partizanu. Sad bi opet da varaju, da nešto otmu ali neće moći.

Zoran

pre 5 godina

Samo pogledati igrace Zvezde 1945/1946 godine i igrace Partizana iz tog perioda...Ne da nismo isti, nego......
(Urke, 20. maj 2018 19:24)
Bili smo jugoslovenski a vi srpski klub. U 21. veku iz tebe izbija nacionalizam, sramote bre! Ja sam Hrvat iz Beograda i zašto ti i ja nismo isti? Molim te odgovori mi.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 19:13)

Trolovima koji konstantno potezu crvene haringe ne treba nista vise objasnjivati, dovoljno je. Nijedan jedini argument.

slobinator

pre 5 godina

Dakle ovako.Za 47 godina postojanja u bivšoj Sfrj Partizan 11 titula u fudbalu (od čega 3 ukradene 1976,1986 i 1987) i 4 titule u košarci.To je vaša prava snaga dragi grobari.U košarci ste bar imali dve velike generacije onu sa kićom i prajom i onu sa saletom,divcem,danilovićem i paspaljom,a u fudbalu osim one 1966 godine za ovih 70 godina niste imali ništa.vaša je legenda fadilj vokri,zvezdina su mitić,šeki,džaja,pižon,dule savić,piksi i oni vanzemaljci iz 1991,pa deki i vidić.državni ste projekat četvrt-veka.kradete i titule i igrače drugih timova i ničega vas nije stid.umesto što pripusuje titulu iz 46,zvezda treba da vas prijavi uefi i pokrene postupak vraćanja titule iz 86 ,kao i oduzamanja partizanu te dve titule iz spornih 1986 i 1987.godine.u stvari tu ništa sporno i nema.1986 ste najočiglednije od svih namestili utakmicu,a 1987 je na terenu titulu uzeo vardar.zvezda i vardar su igrali kup šampiona,a partizan je ispao od fljamurtarija.eto koliko ste zaslužili da budete šampioni.

ja

pre 5 godina

slobinator, 20. maj 2018 20:31)

nemoj se blamirati, napisi uspehe Zvezde i Partizana u Evropi, inu fudbali i u kosarci...mozes slobodno od 91 , da se racuna KES i u Evropi smo krali nevidjeno, jak nam lobi mitomanijo moja...

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Trolovima koji konstantno potezu crvene haringe ne treba nista vise objasnjivati, dovoljno je. Nijedan jedini argument.
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 20:18)

osim što ne umete da procenite sagovornika koji će vas ne samo ostaviti bez argumenata nego i "privesti spoznaniju prava", gospodine lektore, vi, očigledno, niste čuli ni staru srpsku izreku da - majka ne kara sina zbog kockanja, već zbog vađenja...

Dragan

pre 5 godina

@ Obraz djon

I samo cu dopuniti...na pomenutoj utakmici nije igrao kapiten Zelje, Mehmed Bazdarevic, inace proglasen za najboljeg igraca SFRJ prethodne godine...castan covek je saznao za farsu i nije hteo u njoj da ucestvuje. Medjutim, njegov klupski drug, takodje jedan od najboljih igraca u ligi, Radmilo Mihajlovic, pojma nije imao da je utakmica namestena. U drugom poluvremenu postize gol posle solo prodora, a sudija Berisa Sinasi ga ponistava zbog ofsajda (!?) Radmilo prilazi sudiji u neverici, u cudu sto se niko od saigraca ne buni, pita "Kakav ofsajd?", a Berisa mu odgovara "Sta ti je, zar ti ne znas...?" Da ne bude zabune, bile su i ostale utakmice namestene, ali ova na JNA najbrutalnije, najsramnije i najprovidnije. Da ima imalo morala u nasem fudbalu Slavku Sajberu bi trebalo spomenik dici za ono sto je uradio. A ispalo je da su se najveci lopovi najvise bunili i isilovali titule na sudu. I posle ti takvi i njihovi danasnji klonovi sole pamet.

belgrado

pre 5 godina

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:)))))))
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 18:42)

ali sto upaliste svoj autobus?
niko da odgovori,evo vec drugi dan?

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Objasnice ti, ne brini. Reci mogu imati vise znacenja. U smislu koji sam ja koristio, u pitanju je sledece znacenje - "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti".
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 18:33)


hvala na brzom odgovoru, gospodine jezikoslovče.

no, ja bih vas sada zamolio da objasnite da li to "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti" znači da postoji i nešto što je još značajnije ili ozbiljnije od ustavnog suda kako to implicira prilog "prilican", kao i šta znači redni broj 2 na početku citirane fraze?

hvala unapred!

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Elem, nikakav Ustavni sud,nikakav SUR, nikakav Lex specialis, NEMAJU PRAVO odlucivanja u fudbalu, koji je POTPUNO AUTONOMAN."

Kao sto je napisano, SUR je imao nadleznost nad sportskim pitanjima u to vreme, tako da je ovo sto si napisao apsolutno pogresno, a presudu tog suda je potvrdio i Ustavni sud.

"Mozda, ali samo mozda, si cuo da UEFA i FIFA imaju pravo da iskljuce zemlje clanice ukoliko dodje do uplita politike u bilo kom obliku odlucivanja. To se, kroz istoriju i desavalo (izguglaj, edukuj se)."

Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat. Kada je UEFA izbacila Jugoslaviju zbog navodne politicke odluke...? Dokazi da je odluka politicka. Imas nedokazanu premisu.

"TRECE, i posle odluke SUR, sve do 1991 god. u zvanicnim tabelama FSJ stoji da je sampion Jugoslavije za 1986 god. fk Crvena Zvezda."

E ako stoji u tabelama . . . Prikazi te tabele, pitao sam te za izvor, to nisi naveo. Znaci zvanican izvor koji potvrdjuje tvoje tvdnje. Imas rimski maksim gore, onus dokaza lezi na onima koji prave pozitivnu tvrdnju, a ne onima koji negiraju.

"Tek posle 1991 god. to se menja. Bas se pitam zasto ?? I na kraju CETVRTO, "retoricki izazov" se ne poseduje, i kao kategorija NE POSTOJI."

Na kraju osmogodisnjeg obrazovanja se proverava sposobnost razumevanja procitanog. Ocigledno sam mislio na izvor (da ga ne posedujes), a izazvao sam te da ga navedes. Rec "retoricki" je tu zbog efekta. Nijedan izvor, nijedan dokaz. Zalim, istorija i istina su na mojoj strani.

Marinkova bara

pre 5 godina

. Bavi se tom sezonom zato sto vi sebi zelite da pripisete titulu i da imate 2 titule vise a ne jednu. Dakle, ako se slucajno desi da Partizan osvoji 2 titule uzastopno to znaci da vi vise niste tim sa najvecim brojem titula vec Partizan. Logicno je da ce se baviti time ekipa koja ima sansu da vas prestigne po broju titula. Uostalom, zasto biste vi tu titulu prisvajali ako i sam kazes da je bila kvalifikaciona sezona? 
3. Partizan je oformljen u oktobru mesecu 1945. a te kvalifikacije su pocele mesec dana ranije. Kojom logikom smatras da Partizan ucestvuje u toj sezoni kada je nastao posle pocetka?
(asdf, 20. maj 2018 16:21)

Znaci tu je stos.Da Zvezda nema vise titula..Buni se kvazi profesor za nesto gde njegov im nije ucestvovao. Legalista.To je bitka od devedesetih da se Zvezda stigne i prestigne.Niste u bivsoj SFRJ nista bitno predstavljali. Zvezda i Hajduk. A onda doslo vreme Mirka Marjanovica gde ste se nekako priblizili.Za ove koji opravdavaju Sud udruzenog rada samo da kazem da se taj sud bavio radnim odnosima a Partizan se rukovodio cinjenicom da su igraci udruzili rad sa klubom
Izmisljotina kao i radnicko samoupravljanje

Negativni

pre 5 godina

(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao.
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže...

Mile moler

pre 5 godina

Za ove što pitaju zašto nije bilo Partizana u toj kvalifikaciji... pa prosto, dok su se "zvezda Srbija osnivači stuba srpstva" igrali prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Albanije u sred Beograda (28. mart 1945. godine) dok je Srbija i dalje pod okupacijom, osnivači/generali Partizana su se borili protiv fašizma za ovu zemlju.
(Marko, 20. maj 2018 15:28)

Decko. Da uzmes istoriju u ruke.Albanija je po projektu Broza trebalo da bude zajedno sa Grckom deo konfederacije.Albanija tek dolaskom Envera Hodze za vreme Inforbiroa postaje izolovana zemlja.U Albaniji je postojao Antifasisticki pokret.

NoName

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi. 
(Author, 20. maj 2018 12:19) 

Укратко, да је Србија имала један квалификациони округ, а не два (и да је имала једног победника, а не два), можда би било основа да се победа у квалификацијама сматра титулом. 
Хрвати признају Хајдуку титулу по том основу - који је на Србију непримењив.
(Јабучило, 20. maj 2018 17:15)

I Hrvatska je imala dva pobednika. Hajduk i Kvarner, Rijeka. Ovi drugi su bili pobednici na onom delu Hrvatske koji je bio pod Italijanskom okupacijom( Istra). Slovenija je takođe imala dva pobednika ( grad Trst je imao svog pobednika, ostatak Slovenije drugog)

Zvezdas

pre 5 godina

partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.  
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda. 
(neutralni felsh, 20. maj 2018 

Zvezda nije osnova od komunisticke partije Jugislavije vec od omladine Srbije KNOS. Predlog je bio da se Zvezda zove samo Zvezda a u starom DIF dodato jos Crvena

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

prvi bih se i rukama i nogama borio protiv toga ko bi da vas ugasi:

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:)))))))

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"zamolio bih gospodina lektora da razjasni da li se to "najveci sud" odnosi na dimenzije objekta u kome se nalazi ustavni sud?
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 17:42)"

Objasnice ti, ne brini. Reci mogu imati vise znacenja. U smislu koji sam ja koristio, u pitanju je sledece znacenje - "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti".

Uvek sam tu da obrazujem tebe i tebi slicne, prvenstveno po pitanju logike, nauke, a sto da ne, i znacenja reci.

Uzgred, imena sudova se pisu velikim slovima - "Ustavni sud".

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu.
(Goran, 20. maj 2018 16:27)....A ti imas jedan iz pismenosti

neutralni felsh

pre 5 godina

Šajbera je poništio Ustavni sud Jugoslavije, a dva suda udruženog rada postupala su po presudi najvišeg suda u državi. Zašto sud udruženog rada? Zato što je u to vreme taj sud bio nadležan za ocenu rada radnih i sportskih organizacija, jer je tako Ustavom bilo propisano. Današnji sudovi za prekršaje možda jednog dana neće postojati, ima pravnika koji su za to da se oni ukinu, ali oni danas postoje jer tako piše u Ustavu Srbije. Ne lupajte o pravu i zakonima, naučite prvo da nestručno rukovanje bakljama može da upali autobus. "Hori, moja panenka", sjajan češki film M. Formana, o vatropircima i gašenju požara "na otvorenom prostoru".
(Gori, moja gospođice, 20. maj 2018 16:52)


sjajan film... ostalo iz komentara se podrazumeva :)

CRObar kitarović

pre 5 godina

Nije neophodno ovo Zvezdi, ali kad vidim kako i ko reaguje, i neka su! I ova iz 1986. je naša, dakle 30. I, što se toga tiče, tačka! Međutim, mnogo je važnije da narednih desetak budu naše i da uvaljene (zna se odakle), stavimo na svoje mesto. Napred Zvezda, Vojvodina, Radnički, Napredak, Borac, OFK, Zemun...

Јабучило

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Укратко, да је Србија имала један квалификациони округ, а не два (и да је имала једног победника, а не два), можда би било основа да се победа у квалификацијама сматра титулом.
Хрвати признају Хајдуку титулу по том основу - који је на Србију непримењив.

Sofronije

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?
(Sofronije, 20. maj 2018 15:16)

Jer postoji nešto što se zove pravda i istina. Danas ćete pričati kako ste bili šampioni države u kvalifikacijama, sutra da ste nastali direktno od Nemanjića. Iako ste klub Jugoslovenske komunističke partije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 20. maj 2018 17:00) # Link komentara

Niste se borili za pravdu i istinu kada ste titule osvajali za zelenim stolom i u sudijskim nadoknadama kada to nije postojalo. Niste se borili za pravdu i istinu kada ste brutalno pokrali Vojvodinu u finalu kupa Srbije. A tada ste već postojali. Niste se borili za pravdu i istinu kada ste titule osvajali trojkama iz auta. A sad se borite za pravdu i istinu. Znamo mi vašu pravdu i istinu. I, sine Zvezda NIKAD nije bila klub Jugoslovenske komunističe partije, prvo što nešto pod tim imenom nikad nije ni postojalo, i drugo, zato što je Zvezdu osnova Ujedinjeni savez antifašističke omladine SRBIJE, pa samim tim u njoj nisu NIKAD igrali reprezentatici okolnih kvinsliških država.

Сокобањац

pre 5 godina

По тој логици титулу треба дати свим првацима Српске лиге од рата до распада СФРЈ,па да сваки мало већи град у Србији има титулу шампиона. Циркус од клуба!

Cika Toni

pre 5 godina

intelektualno bankrotirani.... PRVO, priznajem gresku u pravopisu. DRUGO, kad se neko trudi da bude mnogo pametan, obicno ispadne prilicno smesan, iliti nedovoljno upucen u predmet diskusije. Elem, nikakav Ustavni sud,nikakav SUR, nikakav Lex specialis, NEMAJU PRAVO odlucivanja u fudbalu, koji je POTPUNO AUTONOMAN. Mozda, ali samo mozda, si cuo da UEFA i FIFA imaju pravo da iskljuce zemlje clanice ukoliko dodje do uplita politike u bilo kom obliku odlucivanja. To se, kroz istoriju i desavalo (izguglaj, edukuj se). TRECE, i posle odluke SUR, sve do 1991 god. u zvanicnim tabelama FSJ stoji da je sampion Jugoslavije za 1986 god. fk Crvena Zvezda. Tek posle 1991 god. to se menja. Bas se pitam zasto ?? I na kraju CETVRTO, "retoricki izazov" se ne poseduje, i kao kategorija NE POSTOJI. Postoji knjiga IZAZOV RETORIKE Muharema Pervica, ali to nema veze sa tim sto si, praveci se pametan, hteo da kazes. Pozdrav.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Ustavni sud je najveci sud
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 16:42)

zamolio bih gospodina lektora da razjasni da li se to "najveci sud" odnosi na dimenzije objekta u kome se nalazi ustavni sud?

Obraz djon

pre 5 godina

Navijaci Partizana, da li ste vi uopste gledali reportaze utakmica poslednjeg kola, da li ste videli postignute rezultate? Da li znate da ste odlagali pocetak utakmice sa Zeljeznicarom do iznemoglosti, urucivajuci cvece i kurti i murti, slikajuci se za svaku redakciju posebno, samo da bi mogli da utrpate koliko god golova treba do kraja, nakon sto se utakmica u Sarajevu zavrsi? Da li ste videli kakve ste golove davali i koliko je to sve smesno delovalo? Protivnici su bukvalno trckarali pored vas, bez zelje da napadnu... Par igraca Zeljeznicara nije htelo ni da ucestvuje u toj farsi od utakmice pa su demonstrativno ostali u Sarajevu. Bruka i sramota. Pogledajte rezultat Dinama u Novom Sadu kome je trebala gol razlika. Slucajno su dobili 1:7. Najpametnija odluka je bila ponistiti lakrdiju od kola. Ali posto je vama obraz djon, naravno da vas nije sramota toga, vec je samo bitno biti bolji od Zvezde i nista drugo na ovom svetu...

Marko

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?
(Sofronije, 20. maj 2018 15:16)

Jer postoji nešto što se zove pravda i istina. Danas ćete pričati kako ste bili šampioni države u kvalifikacijama, sutra da ste nastali direktno od Nemanjića. Iako ste klub Jugoslovenske komunističke partije.

Mythbuster

pre 5 godina

Tako je prosefore ,oni su spremni i da ukradu pehar ispred rodjenih očiju.Ovo svet nije video na šta su spremni ti čuvari srpstva

nista o nicemu

pre 5 godina

Nigde na svetu klub sam sebi nije upisao titulu.
U stvari, upisite koliko hocete, trivijalna stvar. Sramota vasa jer efempeu niko ne moze da zabrani kako ce se zvati ni koliko ce titula upisati. Olovke u sake i pisite.
(Djalma, 20. maj 2018 16:25)

Netcno. Bas pre neki dan Juventus racuna 34, ostali 32. Tad se nisi bunio. Zasto onda sad kukas?

Dex

pre 5 godina

Da li je moguce da groblju nije cudno sto su u svim spornim titulama oni mirodjija? Te 46. nisu ni ucestvovali, a 86. i 87. broje sebi titule kraduci Zvezdi i Vardaru. Valjda ste svesni kakve bi odluke UEFA donela. A sramotna titula iz Ljubljane ukradena Hajduku? Potsecam da tada nije postojala naknada vremena duza 1 minut nevezano za izmene i prekide u toku utakmice osim u slucaju samog prekida utakmice. Tada je prvi put zabelezeno da se igralo do 98. minuta i o tome je pisala i evropska stampa, protiv svih pravila.

asdf

pre 5 godina

2. Zašto se partizan bavi sezonom u kojoj nisu učestvovali?
3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?
(Ivan, 20. maj 2018 12:29)

2. Bavi se tom sezonom zato sto vi sebi zelite da pripisete titulu i da imate 2 titule vise a ne jednu. Dakle, ako se slucajno desi da Partizan osvoji 2 titule uzastopno to znaci da vi vise niste tim sa najvecim brojem titula vec Partizan. Logicno je da ce se baviti time ekipa koja ima sansu da vas prestigne po broju titula. Uostalom, zasto biste vi tu titulu prisvajali ako i sam kazes da je bila kvalifikaciona sezona?
3. Partizan je oformljen u oktobru mesecu 1945. a te kvalifikacije su pocele mesec dana ranije. Kojom logikom smatras da Partizan ucestvuje u toj sezoni kada je nastao posle pocetka?

Djalma

pre 5 godina

Nigde u svetu nije titulu doneo sud udruzenog rada.
@crvena 1913

Nigde na svetu klub sam sebi nije upisao titulu.
U stvari, upisite koliko hocete, trivijalna stvar. Sramota vasa jer efempeu niko ne moze da zabrani kako ce se zvati ni koliko ce titula upisati. Olovke u sake i pisite.

Gori, moja gospođice

pre 5 godina

Šajbera je poništio Ustavni sud Jugoslavije, a dva suda udruženog rada postupala su po presudi najvišeg suda u državi. Zašto sud udruženog rada? Zato što je u to vreme taj sud bio nadležan za ocenu rada radnih i sportskih organizacija, jer je tako Ustavom bilo propisano. Današnji sudovi za prekršaje možda jednog dana neće postojati, ima pravnika koji su za to da se oni ukinu, ali oni danas postoje jer tako piše u Ustavu Srbije. Ne lupajte o pravu i zakonima, naučite prvo da nestručno rukovanje bakljama može da upali autobus. "Hori, moja panenka", sjajan češki film M. Formana, o vatropircima i gašenju požara "na otvorenom prostoru".

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Cuti profesore i ne brukaj se. Da si ti takav legalista kakvim se predstavljas javno bi se odrekao onih dveju titula koje vam je dao SUR, ili ti Sud udruzenog rada, mimo svih pravila i zakona UEFE, pa izmedju ostalog UEFA i ne priznaje te titule. Objasni "legalisto" kako o tituli u prvenstvu pod okriljem UEFE i FSJ moze da odlucuje SUR Srbije.
(Cika Toni, 20. maj 2018 13:10)"

"Iliti", arhaican oblik "ili" se pise zajedno.

Ustavni sud je najveci sud koji zemlja moze imati i na njemu je ponistena odluka (i potvrdjena odluka nizeg suda), dok ste vi u svojoj sramoti igrali i tako priznali.

Takodje, UEFA priznaje obe titule, zalim slucaj. Odakle li ti samo ideja da ne priznaje, prikazi jedan izvor za tu tvrdnju. Retoricki izazov, znam da ga ne posedujes.

kamikaza

pre 5 godina

И "ви" сте у дербију, било нам је потребно само три минуте. ???
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 20. maj 2018 16:11)

Doduse pre toga par godina.

Simpatizer

pre 5 godina

Niti oni tebe profo razumeju niti ih zanima,guraju djonom zbog povoljne politicke situacije i to je to,iako znamo svi da od toga nema nista.Sto neko dole rece,kad su pregrmeli navijanje za FMP sve ostalo im dodje limunada,davno su kompas izgubili,zato njihova rec odavno nema nikakvu tezinu.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu
(Goran)"

Partizan ima 71 titulu i 63 Kupa/Lige Sampiona. Sve je moguce u svetu solipsizma.

A sada pravac na Gugl da saznas sta znaci taj koncept.

P.S. Odlicno baratas padezima i pravilima interpunkcije.

belgrado

pre 5 godina

Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu.
(Goran, 20. maj 2018 16:27)

ako ces biti bolji u skoli,
zvezda ima 55 titula,a mi 0.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ako je ovaj ugledan kakvi su vam neugledni? 
Nešto ga mnogo simpatišeš, da nisi ti onaj futsaler?
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 15:17)


druze 1913, daj nam malo taj tvoj vremeplov da se i mi tako lepo provozamo :)

Mhm

pre 5 godina

(ja, 20. maj 2018 12:34)

Kako to vas čini boljima i opravdava sve ovo? Dokle će se primitivizam pravdati tuđim primitivizmom? Ta fraza "drugi su grozni pa je i nama opravdano" je za predškolski uzrast.

pera

pre 5 godina

Podržavam Vuletića. Očekujem da će pokrenuti inicijativu da se silovanje istorije prekine i od strane Partizana i da crno-beli vrate titule iz 1986. i 1987. koje su im administrativnim putem dodeljene.

Sami papir s pečatom

pre 5 godina

@Neutralni fleš
Tačno je da je Partizan osnovala JA, kasnije JNA, a da je CZ osnovala partija, tačnije Skoj, ili Savez komunističke omladine Jugoslavije. Zašto neko misli da je Zagreb bio glavni grad i središte Jugoslovenske armije i da su tamo svi obožavali partizane? Ovi koji pišu da je CZ osnovana za vreme Nemanjića i da je osnivač bio prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava, neka pokažu papir, inače im ne verujem.

Marko

pre 5 godina

Za ove što pitaju zašto nije bilo Partizana u toj kvalifikaciji... pa prosto, dok su se "zvezda Srbija osnivači stuba srpstva" igrali prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Albanije u sred Beograda (28. mart 1945. godine) dok je Srbija i dalje pod okupacijom, osnivači/generali Partizana su se borili protiv fašizma za ovu zemlju.

bandiera rossa

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Centralna Srbija je postala Srbija ili nije ili je i Vojvodina sada Srbija ili nije?!?!? Dogovori se prvo sam sa sobom, pa onda nesto pisi. Ja sam za to da se Zvezdi dodeli titula za Prvaka CENTRALNE SRBIJE, ali onda isto i Spartaku za pravaka AP VOJVODINE.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Mene malo sramota ovog coveka. 
@Deyan 

S obzirom kako se potpisujes i treba da te bude sramota. 
Inace ovaj covek je doktor pravnih nauka i ugledni profesor pravnog fakulteta.
(Karaburac, 20. maj 2018 15:03)

Ako je ovaj ugledan kakvi su vam neugledni?
Nešto ga mnogo simpatišeš, da nisi ti onaj futsaler?

Sofronije

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Sve ce im se vratiti kad tad. Sa kamatom. Za sve sto rade u fudbalu i kosarci.
(PAOK Šampion, 20. maj 2018 12:18)
Karma? Pozdravio vas cika Mirko, otac "institucije" .

neutralni felsh

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije. 
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.
(Negativni, 20. maj 2018 14:34)


sta pricas to? mene prvog tudja sreca i uspeh ne boli, i bas me briga cije ime je na peharu. kad se bolje pogleda, sa vremenske distance, ta titula iz barija je unazadila sve, a najvise upravo zvezdu jer ste posle nje posandrcali, umislivsi da ste najjaci u svemiru, poceli ste da radite protiv sebe izmedju ostalog onim sramnim skandiranjem "zvezda srbija nikad jugoslavija", prvi ste startovali sa politickim parolama direktno radeci protiv velike lige koja vam je posredno omogucila medjunarodni uspeh... na kraju smo svi zavrsili u potonjem glibu, dok se vi hvalite da ste jedini koji ste uspeli iako ste sve radili (namerno i nenamerno) da sprecite i ostale da pokusaju to isto.
jos nesto - "Sajberovu titulu 86" je mogao da ospori svako, a ne samo "sud udruzenog rada". da je otislo pred uefu, samo bi se svi redom obrukali. raspitaj se malo bolje pa ces da vidis o cemu je bila stvar. a ne da optuzujes partizan za prisvajanje titule a zvezda je prva pocela. na kraju krajeva, ko je poceo ovu ujdurmu sa prisvajanjem titula? bas zvezdina skupstina.

neutralni felsh

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu. 
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren!
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 14:19)


partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.

A na JNA masa klice,zivio Franjo predsednice

pre 5 godina

Kad cete da vratite titulu iz 86 koju vam ne dodelio sud udruzenog rada a Zvezda igrala KES? I sta se tebe tice sta Zvezda potrazuje od FSS-a? Kakve veze to ima sa tvojim klubom?

Zadrugari su super

pre 5 godina

Igranjem u (tada) Kupu šampiona Uefa nikome ništa nije priznala, pogotovo ne titulu državnog prvaka, jer u kojem će ko takmičenju igrati odlučuje naš FSS, koji daje licencu za igranje. Dosta s tim klinačkim tumačenjm propisa. Čitajte dobre knjige da biste nešto znali. Prema propisima Uefe, klubovi nemaju pravo žalbe na sve ono što se u takmičenju događa u našoj ligi. Partizan nije mogao da se žali protiv suđenja i onog kola iz kornera, ni Radnički ne može da se žali Uefi zbog istog sudije. Uefa se meša samo kad je reč o njenim ligama, ne i nacionalnim.

NoName

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?! 
A,sto bi vracali osvojeno na zelenom terenu???Ko je bio prvi u regularnom delu ???Igravsi ponovljenu utakmicu zvezda ,a i ostali su trebali da idu u nizi rang,da je bilo pravde,ali znamo ko je sve ovo zamesio i zamislio.Da je Partizan hteo da prijavi UEFi ovu neregularnost-ne bi niko iz tadasnje drzave fudbal igrao u Evropi minimum 5 godina,jel ti jasno????Sud je odmah rekao da Partizanu pripada titula,ali su zvezdasi u svim insitucijama namerno proces prolongirali(bilo je leto i Sud se raspustio), a neko je morao biti prijavljen....pogadjas ko???
(Eto ! Bas hocu !!!, 20. maj 2018 14:50


Hahaha Hahaha Hahaha... Sud je odmah rekao... Sud se raspustio.... Hahaha, sinko, odluči se - da li je Sud odmah rekao ili se "sud raspustio"? Kakva konfuzija u grobarskim glavama...

Logiko, eve me

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Auuuu... koja logika! Pa nije centralna Srbija samostalna država, već cela Srbija s Vojvodinom, alo!

nista o nicemu

pre 5 godina

Centralna Srbija je postala Srbija ili nije ili je i Vojvodina sada Srbija ili nije?!?!? Dogovori se prvo sam sa sobom, pa onda nesto pisi. Ja sam za to da se Zvezdi dodeli titula za Prvaka CENTRALNE SRBIJE, ali onda isto i Spartaku za pravaka AP VOJVODINE.
(bandiera rossa, 20. maj 2018 15:20)

Znaci Partizanu da se oduzme titula prosle godine jer nije igrao sa prvakom Kosova jer je Kosovo Srbija? Tako?

Karaburac

pre 5 godina

Mene malo sramota ovog coveka.
@Deyan

S obzirom kako se potpisujes i treba da te bude sramota.
Inace ovaj covek je doktor pravnih nauka i ugledni profesor pravnog fakulteta.

Crvena Zvezda 1713 p.n.e.

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu.  
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren! 
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 14:19) 


partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan. 
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.
(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)

Covek sve objasnio i jednoj recenici.

Zvezdaš

pre 5 godina

Ta titula ne treba nikome da pripadne jer su to bile kvalifikacije za prvu ligu. Nije bilo prvenstva, nema ni titule. To što su Hrvati dodali jednu, to je njihov problem.
Partizan da ne priča o titulama iz prošlosti jer je to jako degutantno.
Zvezda da u narednih 10 godina podigne razliku u odnosu na Partizan na +10 titula i vrati stvari na svoje mesto! I da niko u Evropi ne priželjkuje Zvezdu za protivnika.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Zvezda otcepila Vojvodinu od Srbije da bi pripisala titulu.
(Komša, 20. maj 2018 13:23)

Po zvezdaskoj inteligenciji ispada da je Vojvodina jos uvek pod Austro-Ugarskom, neka im neko javi da SSR, Austro-Ugarska, Cehoslovacka, Zair, JUGOSLAVIJA, odavno / vise ne postoje. To Jugoslavija sam namerno naglasio zato sto nas grobare nazivaju Jugoslovenima a i oni su takodje bili jugoslovenski klub, oops originalni naziv kluba im je Zvezdaspor.

сећање меморије памћења

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?! 
Tuzna smo mi zemlja.
(d, 20. maj 2018 13:53)

Хаха, какво дечачко размишљање. Заборавио си да је Партизан пре неколико год. играо квалификације уместо Ц.З. јер је била кажњена неиграњем. Значи, УЕФА вам није признала титулу и требате је вратити Партизану? :)
Не би ме зачудило да ускоро затражите од АБА лиге да вам због учествовања у кошаркашкој ЕЛ уместо Цибоне и Игокее припишу још две титуле :)

NoName

pre 5 godina

(Nenad, 20. maj 2018 13:19 Koju nizu ligu 45-te biseru,zonsku ligu grupa Morava? hahahaha Tada su postojale sve lige,organizacija bila na nivou kao 2018,biseru!
(Zivela Zvezdina legendarna titula, 20. maj 2018 13:38)

Zonsku ligu, grupa Zagorje.

Grr

pre 5 godina

@@ OK, ali vratite onu iz 86 gde je Zvezda bila sampion i igrala KES. Uefa ni ne zna da vi prisvajate nju. Bruka!
(d, 20. maj 2018 13:58)

Bila lažni prvak sa utakmicom više.

Negativni

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije.
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.

Svi će jednog dana pisati romane

pre 5 godina

Zašto se uporno forsira neistina da je SUR vratio Partizanu titulu, kad je istina da je Ustavni sud Jugoslavije odluke Slavka Šajbera proglasio nezakonitim? Ne može predsednik FSJ da poništi jedno kolo i naredi da se igra novo?! Ljudi, Partizanu je titula oduzeta na nezakonit i nestatutarni način, o tome je reč, nema kazni izvan zakona! Nikada to vama u glavu neće ući. Prođite bar pored Pravnog fakulteta, gde profesor predaje, i zapamtite da i u Rimskom pravu postoji pravilo: bolje jedan krivac na slobodi nego dvesta nevinih u zatvoru. Ni osnovnu još nisi završio, a tumačiš odluke Ustavnog suda Jugoslavije?!

NoName

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?!  
Tuzna smo mi zemlja. 
(d, 20. maj 2018 13:53) 

Хаха, какво дечачко размишљање. Заборавио си да је Партизан пре неколико год. играо квалификације уместо Ц.З. јер је била кажњена неиграњем. Значи, УЕФА вам није признала титулу и требате је вратити Партизану? :) 
Не би ме зачудило да ускоро затражите од АБА лиге да вам због учествовања у кошаркашкој ЕЛ уместо Цибоне и Игокее припишу још две титуле :)
(сећање меморије памћења, 20. maj 2018 14:24)

Zvezda je kažnjena od strane Uefe i nije igrala Evropu. Partizan je tih godina igrao u Evropi, što znači da je Uefa priznala Zvezdi i Vardaru prvo mesto, a Partizanu priznala visoko drugo mesto. Vi ste to drugo mesto opravdali epskim utakmicama sa Fljamurtarijem i Menhengladbahom. I to u prvom kolu kupa Uefa. Niste imali sreće, jer su i Fljamurtari i Menhengladbah bili nikad jači.

srb

pre 5 godina

meni je simpaticno da njega zanima koliko je zvezda osvojila titula iako on, a ni partizan, nikakve veze sa time nemaju. Ali dobro, profesor je pa ga vljda zanima sve iz domena njegove struke :)

Šteta za autobus

pre 5 godina

Zbog upotrebe baklji i paljenja Lastinog autobusa Uefa je danas odlučila da Crvenoj zvezdi oduzme 29. titulu iz 1946. godine, kada je postala prvak "uže Srbije", bez pokrajine Vojvodine i Kosmeta. Inače, te 1946. godine nisu postojali ni FSJ ni FSS, igralo se po nekakvom partizanskom sistemu, kada su umesto saveza takmičenja vodili komiteti i fiskulturna društva. A FSJ i FSS osnovani su 1947. godine.

Eto ! Bas hocu !!!

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?!
A,sto bi vracali osvojeno na zelenom terenu???Ko je bio prvi u regularnom delu ???Igravsi ponovljenu utakmicu zvezda ,a i ostali su trebali da idu u nizi rang,da je bilo pravde,ali znamo ko je sve ovo zamesio i zamislio.Da je Partizan hteo da prijavi UEFi ovu neregularnost-ne bi niko iz tadasnje drzave fudbal igrao u Evropi minimum 5 godina,jel ti jasno????Sud je odmah rekao da Partizanu pripada titula,ali su zvezdasi u svim insitucijama namerno proces prolongirali(bilo je leto i Sud se raspustio), a neko je morao biti prijavljen....pogadjas ko???

Dejan CZ

pre 5 godina

Pitanje pravne prirode koje se tice kluba Crvena Zvezda i FSS...Nisam procitao da se organi nekog drugog kluba nase lige puno interesuju za to pitanje...Neverevotno je koliko kompleks nize vrednosti moze da utice na obololele od te vrste bolesti...Priznali ne priznali sporna titula nema nikakvu matematicku vrednost u eventualnom poredjenju velicine dva kluba,to je pitanje za osnovce...Svima je znano zasto.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu.
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren!

2018

pre 5 godina

-Признати титуле Београдског подсавеза од 1920. до 1922. БСК-у и Југославији(2 БСК-у, 1 Југославији), јер је то био највиши ранг који се тада могао играти. Тада мислим да Суботички подсавез(функционисао у Војводини) није организовао првенства, а и да јесте, држава у којој живимо је Србија, не Војводина.
-Признати од сезоне 1940/41 до 1944. 3 титуле БСК-у, 1 Југославији, јер је било највише национално такмичење које се могло играти, без обзира на политичку ситуацију и рат.
-1946. не признати, то је само део сезоне 1946./47. коју је освојио Партизан, такође није било највише такмичење у земљи. Нема то везе са Војводином и Спартаком, већ са тиме што то није било највише национално такмичење.
-Вратити титуле из 1986. и 1987. ЦЗ и Вардару, цивилни судови не могу бити изнад спортских

Ово је најправеднији начин, свиђало се то некоме или не. После овога, од српских тимова:
1.Црвена звезда-29
2.Партизан-26
3.БСК-10(угашен клуб)
4.СК Југославија-4(угашен клуб)
5.Војводина-2
6.Обилић-1

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

E Njegose ko tebe navodi, ovakva moralna gromada. A da, samo gromada. Navikli da im titule dodelju sudovi udruzenog rada pa im nista nije jasno. A tek argumentacija, pomislio bi covek da doktor ume da cita jer je sve lepo objasnjeno, ali dzaba

d

pre 5 godina

Bila lažni prvak sa utakmicom više.
(Grr, 20. maj 2018 14:12)

Za Uefu nije bila lazni prvak i igrala je KES, to sta ti kazes to nikoga ne interesuje. Dakle da se vrati Zvezdi i Vardaru, a oduzme Partizanu. I ne treba nam ova iz 46.
Posteno.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije. 
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.
(Negativni, 20. maj 2018 14:34)

AMIN!

derion

pre 5 godina

Zaboravio si `ekspertu` da pojasnih i nesto o tituli Partizana iz 99`,kada je prvenstvo prekinuto a Partizanu dodeljena titula...ili samo se priznaju titule koje utvrdi `sud udruzenog rada`,jel` tako Vucela?

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
(alo srbi, 20. maj 2018 13:37) I evo nama pobednika,legende RSB foruma! Ne komentarisite dalje!

Sub013

pre 5 godina

@author Au, druze, sta ti napisa? Pa nije Zvezda tada bila sampion Srbije, nego UZEK OKRUGA SRBIJE, a Spartak sampion VOJVODINE, koja je daleko veca od tog uzek kruga, jel sad kapiras? VOJVODINA JE SASTAVNI DEO SRBIJE, tako da Spartak isto tako zasluzuje ovu titulu. Sto se tice onog brata sto je napisao 30-26 u titulama, sto se nas tice racunaj 45-26 i onako srama nemate. Uzori su vam TERZIC I COVIC. Nas uzor npr veceras igra za desetu titulu prvaka Evrope. Pozdrav!
(maxy, 20. maj 2018 12:34)

Uvek mi je najjače kad pročitam kako grobar piše nekom da nema srama, hit. Nije tačno da nemamo srama, znaš li koliko me je sad sramota u tvoje ime, inače kad igra Vucelic?

Mali terzijaneri gledaju kako im autobus gine iz očiju

pre 5 godina

Nema veze Uefa sa priznavanjem državnih titula, ne lupajte, gde piše da je Uefa priznala Zvezdi titulu, igrao je tim koji je FSJ prijavio, dakle Sajber, nema Uefa veze s tim. I nije Uefa u to vreme, pre četrdesetak godina, imala propis da klubovi ne smeju da idu na civilne sudove, ovaj sportski u Lozani tada nije ni postojao. Uostalom, FSJ je po nalogu suda Partizanu vratio titulu, na tu odluku CZ se nije žalila, samo neznalica ne zna da postoje zakonski rokovi kada se odluke neko može žaliti. Ko će danas, posle 33 godine da usvaja Zvezdin zahtev? I ne može Zvezda da zahteva, može samo da se žali na odluku, ali odavno je prošao žalbeni voz. Ajde, balavurdijo, da se prvo završi osnovna škola, pa gimnazija, pa faks, onda da polemišemo. Pa vi ste Vojvodinu i Spartak izbacili iz Srbije! Ne glupirajte se kao ovi besprizornici u rijalitijima, nego skupljajte lovu da platite Lasti autobus.

Neka gori cela Srbija

pre 5 godina

Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Misliš da FSS mora da se ugleda na NSH? Ili, kad navijači CZ pale autobuse i Beograd bakljama, bez kazni, onda bi to trebalo da rade svi navijači svih klubova?

Dexim

pre 5 godina

Grobarsko najvece ludilo pocinje kada znamo da omalovazavaju evropsku titulu i svetsku titulu... Zasto onda ne bi omalovazavali i ovu iz 46'

Cika Toni

pre 5 godina

Cuti profesore i ne brukaj se. Da si ti takav legalista kakvim se predstavljas javno bi se odrekao onih dveju titula koje vam je dao SUR, ili ti Sud udruzenog rada, mimo svih pravila i zakona UEFE, pa izmedju ostalog UEFA i ne priznaje te titule. Objasni "legalisto" kako o tituli u prvenstvu pod okriljem UEFE i FSJ moze da odlucuje SUR Srbije.

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

Vuleticu, zasto ne kazes iz koga razloga Partizan tada posto je kasnije osnovan nije sacekao sledecu sezonu i startovao iz nekog nizeg ranga, nego je preko reda morao da bude ubacen odmah u prvu ligu? Ne zove li se to protekcija Vuleticu?
(Nenad, 20. maj 2018 13:19 Koju nizu ligu 45-te biseru,zonsku ligu grupa Morava? hahahaha Tada su postojale sve lige,organizacija bila na nivou kao 2018,biseru!

NoName

pre 5 godina

Dve stvari ne razumem.

1) Zašto profesor komentariše stvari koje nemaju veze ni sa njim ni sa njegovim klubom?

2) Zašto profesor smatra da bilo koga zanima to šta on vidi kada stoji ispred ogledala?

Nikola

pre 5 godina

Zvezda i Partizan siluju fudbal od kad su osnovani! Ako ništa ne osvoje to je tragedija, krah sporta, ništa ne valja... Kada osvoje onda se kao međusobno prepucavaju. Zvezda bez Partizana ne može da postoji kao ni Partizan bez Zvezde. Kao su različiti, ali su isti, veštački državni projekti!
Fudbal će se u Srbiji oporaviti kada oni prestanu da postoje. Do tada će se sve vrteti oko njih, pošto oni misle da su zalužni za postojanje fudbala uopšte. Komunisti su napravili čudovišta od tih klubova, koja su sada debeli paraziti srpskog fudbala.

Milan

pre 5 godina

"Srbija je, dakle, u prvom šampionatu Jugoslavije imala tri predstavnika: pobednika okruga centralne Srbije, pobednika okruga Vojvodine i predstavnika Jugoslovenske narodne armije", kazao je Vuletić.

Ispade Partizan predstavnik Srbije, a imao garantovano mesto kao državni projekat.

Amater

pre 5 godina

Sta je sa titulom iz 1986. koju je neovlasceno Partizan pripisao sebi?
U tom kolu, bio sam na JNA, namestali su i Zvezda i Partizan (meč na JNA je kasnio 15 minuta a Partizanu je bila potrebna pobeda nad Željom sa istim brojem golova razlike kao Zvezdi koja je imala dogovor sa Sarajevom: oba meča su završena pobedama "večitih rivala" 4:0), kao i mnogi drugi timovi:
npr. mec Hajduk - Dinamo Vinkovci u kojem je bilo 5:3 da bi Čop bio najbolji strelac a hajduku je bila neophodna pobeda; ili Sutjeska - Budućnost 5:5 )remi sa golovima odgovarao svima), Velež : OFK 2:3 a OFKu je bila neophodna pobeda za opstanak; Vojvodina - Dinamo 1:7 a Dinamu je bila potrebna ubedljiva pobeda da bi se plasirao u kup UEFA...

xxx

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alo srbi, 20. maj 2018 13:37) A prošla sezona ? Poyy !!!

goran...

pre 5 godina

jooooooj daj vise ne polemisi molim te sa komsinicom...pa nek pripisu sebi i titule od prije prvog svjetskog rata,posto 90% navijaca ionako misli da su oni osnovani jos u doba nemanjica i da se prvenstvo igra od tog vremena...a ti gledaj kako ces nama da pomognes,gledaj u nase dvoriste a ne njihovo...

vlajzi

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Vojvodina = Srbija.
U pravodu: Vojvodina je Srbija. Bilo tada, a i danas je.
Logicno, prvak Vojvodine = prvak Srbije.
Nejasno nesto?

Nenad

pre 5 godina

Vuleticu, zasto ne kazes iz koga razloga Partizan tada posto je kasnije osnovan nije sacekao sledecu sezonu i startovao iz nekog nizeg ranga, nego je preko reda morao da bude ubacen odmah u prvu ligu? Ne zove li se to protekcija Vuleticu?

Calma

pre 5 godina

Ma mani se profesore zvezdaskog ludila,malo su se osilili zbog podrske politicara,mene vise zanima kako se Borjan proveo na proslavi titule,hehehehe...

Sarm Zeleznika

pre 5 godina

Ne razumem potrebu za oglasavanje povodom pripisivanja titule.Koga zanimaju fantazije sa RSB foruma?Neka upisu i 100 titula,zvanicno ih imaju 28 i to se ne moze promeniti nikakvim lifletima.O moralnosti cina je izlisno i komentarisari,uzor su im Hrvati a Vojvodine bi se odrekli zbog jednog trofejcica.Nisam sujeveran ali mnogo je simbolike oko zapaljenog autobusa,pogotovo lokacije,o desavanjima u Graficaru drugu put.

Neron iz mog sokaka

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Molio bih gospodina urednika da nam pomogne, pošto je objavio ovaj tekst, i protumači šta je pisac hteo da kaže: da je Vojvodina tada bila samostalna država izvan Srbije a da danas nije i, gospodine uredniče, šta je tu čisto kao suza? Gospodo, kad je Vojvodina bila samostalna država? Čitam ovde još jednu glupost - kad se Vojvodina otcepi od Srbije neka uzme Spartak titulu. Ajde malo ozbiljnosti, nemojte da deca uređuju državno i teritorijano uređenje. A to što radi Zvezda, pripada opštem haosu koji vlada u FSS, jer tu niko nije sposoban da vodi savez. Ko je dozvolio ono divljanje piromana? Ima le Uefa razloga da nešto preduzme?

max

pre 5 godina

Sve ce im se vratiti kad tad. Sa kamatom. Za sve sto rade u fudbalu i kosarci.
(PAOK Šampion, 20. maj 2018 12:18)

Vama se vec vratilo sa kamatom.

belgrado

pre 5 godina

Fudbal će se u Srbiji oporaviti kada oni prestanu da postoje. Do tada će se sve vrteti oko njih, pošto oni misle da su zalužni za postojanje fudbala uopšte. Komunisti su napravili čudovišta od tih klubova, koja su sada debeli paraziti srpskog fudbala.
(Nikola, 20. maj 2018 13:24)

pa cete vi "posteni" da igrate?!
jesi li gledao spartak-radnicki?
ili borac?

Мики

pre 5 godina

Ми звездаши пали на ниске гране али кад видим о чујем овог гробарског преседника , много ми је лакше!

Logika

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20) Pusti ti Nolana kralju,imas Bokana,Gordica,Ivanovica,i da,idi razmisljaj za koga ces ubuduce navijati kad i ovaj vestacki projekat nestane!
(Zivela Zvezdina legendarna titula, 20. maj 2018 12:42)

Pa kada Partizan vestacki projekat nestane navijacemo za zvezdu.

boot-am

pre 5 godina

mala ispravka:
"trijumfovala ispred Željezničara iz Niša"

Željezničar je iz Bosne, a niški klub se zove Železničar!

a sto se zvezde i partizana tiče, smešni ste i jadni, da vam nije politike i budžeta ne bi bili ni u drugoj ligi.

d

pre 5 godina

Ne razumem potrebu za oglasavanje povodom pripisivanja titule.Koga zanimaju fantazije sa RSB foruma?Neka upisu i 100 titula,zvanicno ih imaju 28 i to se ne moze promeniti nikakvim lifletima.O moralnosti cina je izlisno i komentarisari,uzor su im Hrvati a Vojvodine bi se odrekli zbog jednog trofejcica.Nisam sujeveran ali mnogo je simbolike oko zapaljenog autobusa,pogotovo lokacije,o desavanjima u Graficaru drugu put.
(Sarm Zeleznika, 20. maj 2018 13:16)

OK, ali vratite onu iz 86 gde je Zvezda bila sampion i igrala KES. Uefa ni ne zna da vi prisvajate nju. Bruka!

neutralni felsh

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
(alo srbi, 20. maj 2018 13:37)


a vi zvezdari do 2000. ;)

Objektivan fan

pre 5 godina

Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Znaci ako se napravi jedna greska to znaci da mora jos jedna samo da biste vi imali ipak 29 titula a ne 28?

doxa71

pre 5 godina

Ma sve si u pravu...samo onda ti kao doktor pravnih nauka urgiraj da nam se vrati titula iz 1986.godine koju tvoj voljeni klub bespravno prisvaja na osnovu odluke nekog Suda udruzenog rada....Pozzz za doktora,sve za pravdu:-)

BARI 1991

pre 5 godina

Da li uvazeni profesor priznaje titulu prvaka Evrope i Sveta posto je Engleska tada bila pod suspenzijom od 5 godina zbog masakra na Hejselu...

Grr

pre 5 godina

Rukovodstvo CZ svoju nesposobnost i loš rad u poslednjih desetsk godina pokušava da sakrije zamenjujući teze kod svojih navijača i to na najprimitivniji način, falsifikovanje činjenica.

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20) Pusti ti Nolana kralju,imas Bokana,Gordica,Ivanovica,i da,idi razmisljaj za koga ces ubuduce navijati kad i ovaj vestacki projekat nestane!

my way

pre 5 godina

Тешка срца морам да кажем да је све што је Вулетић овај пут рекао тачно. Ни фактички, ни формално правно не може се ни најширим тумачењима заступати став да је Црвена Звезда 46. постала шампион републике Србије, камоли државни шампион Југославије што је једина титула која се може убрајати. Више би аргумената било у прилог томе да се у годинама када су титуле првака СФРЈ освајали Динамо, Хајдук, Сарајево, Жељезничар и Вардар види ко је био најбоље пласирани тим Србије и да му се то призна као титула. То би било признавање фактичког стања, мада ја за таквим потезима не видим никакву потребу. Зна се шта је правно држава и шта су државно првенство и његово освајање, шта ту сада има да се измишља?.

maxy

pre 5 godina

Oba kluba, FK Crvena zvezda i FK Spartak Subotica, kao pobednici dvaju okružnih kvalifikacionih takmičenja, kvalifikovali su se za prvo fudbalsko prvenstvo posleratne Jugoslavije. 
Alo, Srbija tada nije postojala kao nezavisna drzava, kako mozete da prisvajate titulu, na osnovu cega? Jel to znaci da je i Spartak isto sampion, sto znaci da su postojala dva sampiona jedne, tada nepostojece zemlje? Gospode, Covic ih prvo ubedio da CZV niko ne moze da zabrani kako ce da se zovu, a sad Terzic da niko ne moze da im zabrani koliko ce titula imaju.

ja

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.
(novosti, 20. maj 2018 12:19)
dok su pripadnici svih 17 frakcija navijaca partizana sve sami knjizevnici, akademici, profesori i doktori...

novosti

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.

Author

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.

Cubaka

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.
(novosti, 20. maj 2018 12:19)

Interesantno, i ja sam se zatekao u gradu kada su prolazili Partizanovi "navijaci" istu sam sliku stekao samo sa tom razlikom sto nije prolazila jedna horda vec tri ili cetiri ili pet, ne znam ni sam vise pa bih te molio da me informises, koliko tacno to vi hordi imate zbog kojih ne mozete igrati utakmice ni na jednom stadionu koji ne prima bar 200.000 ljudi a vas u svim tim hordama ima maksimalno 2000.

maxy

pre 5 godina

@author Au, druze, sta ti napisa? Pa nije Zvezda tada bila sampion Srbije, nego UZEK OKRUGA SRBIJE, a Spartak sampion VOJVODINE, koja je daleko veca od tog uzek kruga, jel sad kapiras? VOJVODINA JE SASTAVNI DEO SRBIJE, tako da Spartak isto tako zasluzuje ovu titulu. Sto se tice onog brata sto je napisao 30-26 u titulama, sto se nas tice racunaj 45-26 i onako srama nemate. Uzori su vam TERZIC I COVIC. Nas uzor npr veceras igra za desetu titulu prvaka Evrope. Pozdrav!

Ivan

pre 5 godina

1. Zašto uporno pišete "pamflet" kad to ima pežorativno značenje?
2. Zašto se partizan bavi sezonom u kojoj nisu učestvovali?
3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?

Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...

Marko

pre 5 godina

3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?
(Ivan, 20. maj 2018 12:29)

Partizan je uz par klubova pozvan direktno da igra kao predstavnik Jugoslovenske Armije (bivši JA klub), nešto poput toga kao kada ga je Evropa zvala na prvo takmičenje i prvu zvaničnu utakmicu Kupa Šampiona, iako nije bio šampion svoje zemlje u toj sezoni.

Pritom, zvanično je kasnije osnovan kada je već uveliko krenulo to takmičenje, tako da dok se zvezda igrala sa reprezentacijom Albanije.

Cubaka

pre 5 godina

Voleo bih cuti misljenje ovog "prepostenog" lika da je kojim slucajem Partizan u toj situaciji, ali posto oni tada nisu ni postojali nije mi jasno njihovo ponovno mesanje u nesto sto ih se ne tice, da nisu mozda u pitanju kompleksi.

zumbul

pre 5 godina

Boli njega sto nikada nece imati vise titula od Zvezde,sto ce partizan uvek biti drugi klub u drzavi...eto materijala za pantica da kuka u vJesnku...

CzBg89!

pre 5 godina

Ovaj ce nesto da prica.. umesto kulturno da cestita, da je pravde ako ocemo o njoj vec trebalo je da bude prednost Zvezde po titulama veca od 10.

ja

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.
(novosti, 20. maj 2018 12:19)
dok su pripadnici svih 17 frakcija navijaca partizana sve sami knjizevnici, akademici, profesori i doktori...

Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...

Ivan

pre 5 godina

1. Zašto uporno pišete "pamflet" kad to ima pežorativno značenje?
2. Zašto se partizan bavi sezonom u kojoj nisu učestvovali?
3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?

maxy

pre 5 godina

Oba kluba, FK Crvena zvezda i FK Spartak Subotica, kao pobednici dvaju okružnih kvalifikacionih takmičenja, kvalifikovali su se za prvo fudbalsko prvenstvo posleratne Jugoslavije. 
Alo, Srbija tada nije postojala kao nezavisna drzava, kako mozete da prisvajate titulu, na osnovu cega? Jel to znaci da je i Spartak isto sampion, sto znaci da su postojala dva sampiona jedne, tada nepostojece zemlje? Gospode, Covic ih prvo ubedio da CZV niko ne moze da zabrani kako ce da se zovu, a sad Terzic da niko ne moze da im zabrani koliko ce titula imaju.

novosti

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.

maxy

pre 5 godina

@author Au, druze, sta ti napisa? Pa nije Zvezda tada bila sampion Srbije, nego UZEK OKRUGA SRBIJE, a Spartak sampion VOJVODINE, koja je daleko veca od tog uzek kruga, jel sad kapiras? VOJVODINA JE SASTAVNI DEO SRBIJE, tako da Spartak isto tako zasluzuje ovu titulu. Sto se tice onog brata sto je napisao 30-26 u titulama, sto se nas tice racunaj 45-26 i onako srama nemate. Uzori su vam TERZIC I COVIC. Nas uzor npr veceras igra za desetu titulu prvaka Evrope. Pozdrav!

zumbul

pre 5 godina

Boli njega sto nikada nece imati vise titula od Zvezde,sto ce partizan uvek biti drugi klub u drzavi...eto materijala za pantica da kuka u vJesnku...

Author

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.

my way

pre 5 godina

Тешка срца морам да кажем да је све што је Вулетић овај пут рекао тачно. Ни фактички, ни формално правно не може се ни најширим тумачењима заступати став да је Црвена Звезда 46. постала шампион републике Србије, камоли државни шампион Југославије што је једина титула која се може убрајати. Више би аргумената било у прилог томе да се у годинама када су титуле првака СФРЈ освајали Динамо, Хајдук, Сарајево, Жељезничар и Вардар види ко је био најбоље пласирани тим Србије и да му се то призна као титула. То би било признавање фактичког стања, мада ја за таквим потезима не видим никакву потребу. Зна се шта је правно држава и шта су државно првенство и његово освајање, шта ту сада има да се измишља?.

Grr

pre 5 godina

Rukovodstvo CZ svoju nesposobnost i loš rad u poslednjih desetsk godina pokušava da sakrije zamenjujući teze kod svojih navijača i to na najprimitivniji način, falsifikovanje činjenica.

Cubaka

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.
(novosti, 20. maj 2018 12:19)

Interesantno, i ja sam se zatekao u gradu kada su prolazili Partizanovi "navijaci" istu sam sliku stekao samo sa tom razlikom sto nije prolazila jedna horda vec tri ili cetiri ili pet, ne znam ni sam vise pa bih te molio da me informises, koliko tacno to vi hordi imate zbog kojih ne mozete igrati utakmice ni na jednom stadionu koji ne prima bar 200.000 ljudi a vas u svim tim hordama ima maksimalno 2000.

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20) Pusti ti Nolana kralju,imas Bokana,Gordica,Ivanovica,i da,idi razmisljaj za koga ces ubuduce navijati kad i ovaj vestacki projekat nestane!

Dexim

pre 5 godina

Grobarsko najvece ludilo pocinje kada znamo da omalovazavaju evropsku titulu i svetsku titulu... Zasto onda ne bi omalovazavali i ovu iz 46'

Мики

pre 5 godina

Ми звездаши пали на ниске гране али кад видим о чујем овог гробарског преседника , много ми је лакше!

BARI 1991

pre 5 godina

Da li uvazeni profesor priznaje titulu prvaka Evrope i Sveta posto je Engleska tada bila pod suspenzijom od 5 godina zbog masakra na Hejselu...

Marko

pre 5 godina

3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?
(Ivan, 20. maj 2018 12:29)

Partizan je uz par klubova pozvan direktno da igra kao predstavnik Jugoslovenske Armije (bivši JA klub), nešto poput toga kao kada ga je Evropa zvala na prvo takmičenje i prvu zvaničnu utakmicu Kupa Šampiona, iako nije bio šampion svoje zemlje u toj sezoni.

Pritom, zvanično je kasnije osnovan kada je već uveliko krenulo to takmičenje, tako da dok se zvezda igrala sa reprezentacijom Albanije.

NoName

pre 5 godina

Dve stvari ne razumem.

1) Zašto profesor komentariše stvari koje nemaju veze ni sa njim ni sa njegovim klubom?

2) Zašto profesor smatra da bilo koga zanima to šta on vidi kada stoji ispred ogledala?

Cika Toni

pre 5 godina

Cuti profesore i ne brukaj se. Da si ti takav legalista kakvim se predstavljas javno bi se odrekao onih dveju titula koje vam je dao SUR, ili ti Sud udruzenog rada, mimo svih pravila i zakona UEFE, pa izmedju ostalog UEFA i ne priznaje te titule. Objasni "legalisto" kako o tituli u prvenstvu pod okriljem UEFE i FSJ moze da odlucuje SUR Srbije.

Amater

pre 5 godina

Sta je sa titulom iz 1986. koju je neovlasceno Partizan pripisao sebi?
U tom kolu, bio sam na JNA, namestali su i Zvezda i Partizan (meč na JNA je kasnio 15 minuta a Partizanu je bila potrebna pobeda nad Željom sa istim brojem golova razlike kao Zvezdi koja je imala dogovor sa Sarajevom: oba meča su završena pobedama "večitih rivala" 4:0), kao i mnogi drugi timovi:
npr. mec Hajduk - Dinamo Vinkovci u kojem je bilo 5:3 da bi Čop bio najbolji strelac a hajduku je bila neophodna pobeda; ili Sutjeska - Budućnost 5:5 )remi sa golovima odgovarao svima), Velež : OFK 2:3 a OFKu je bila neophodna pobeda za opstanak; Vojvodina - Dinamo 1:7 a Dinamu je bila potrebna ubedljiva pobeda da bi se plasirao u kup UEFA...

d

pre 5 godina

Ne razumem potrebu za oglasavanje povodom pripisivanja titule.Koga zanimaju fantazije sa RSB foruma?Neka upisu i 100 titula,zvanicno ih imaju 28 i to se ne moze promeniti nikakvim lifletima.O moralnosti cina je izlisno i komentarisari,uzor su im Hrvati a Vojvodine bi se odrekli zbog jednog trofejcica.Nisam sujeveran ali mnogo je simbolike oko zapaljenog autobusa,pogotovo lokacije,o desavanjima u Graficaru drugu put.
(Sarm Zeleznika, 20. maj 2018 13:16)

OK, ali vratite onu iz 86 gde je Zvezda bila sampion i igrala KES. Uefa ni ne zna da vi prisvajate nju. Bruka!

Cubaka

pre 5 godina

Voleo bih cuti misljenje ovog "prepostenog" lika da je kojim slucajem Partizan u toj situaciji, ali posto oni tada nisu ni postojali nije mi jasno njihovo ponovno mesanje u nesto sto ih se ne tice, da nisu mozda u pitanju kompleksi.

max

pre 5 godina

Sve ce im se vratiti kad tad. Sa kamatom. Za sve sto rade u fudbalu i kosarci.
(PAOK Šampion, 20. maj 2018 12:18)

Vama se vec vratilo sa kamatom.

Neron iz mog sokaka

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Molio bih gospodina urednika da nam pomogne, pošto je objavio ovaj tekst, i protumači šta je pisac hteo da kaže: da je Vojvodina tada bila samostalna država izvan Srbije a da danas nije i, gospodine uredniče, šta je tu čisto kao suza? Gospodo, kad je Vojvodina bila samostalna država? Čitam ovde još jednu glupost - kad se Vojvodina otcepi od Srbije neka uzme Spartak titulu. Ajde malo ozbiljnosti, nemojte da deca uređuju državno i teritorijano uređenje. A to što radi Zvezda, pripada opštem haosu koji vlada u FSS, jer tu niko nije sposoban da vodi savez. Ko je dozvolio ono divljanje piromana? Ima le Uefa razloga da nešto preduzme?

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Mene malo sramota ovog coveka. 
@Deyan 

S obzirom kako se potpisujes i treba da te bude sramota. 
Inace ovaj covek je doktor pravnih nauka i ugledni profesor pravnog fakulteta.
(Karaburac, 20. maj 2018 15:03)

Ako je ovaj ugledan kakvi su vam neugledni?
Nešto ga mnogo simpatišeš, da nisi ti onaj futsaler?

Nenad

pre 5 godina

Vuleticu, zasto ne kazes iz koga razloga Partizan tada posto je kasnije osnovan nije sacekao sledecu sezonu i startovao iz nekog nizeg ranga, nego je preko reda morao da bude ubacen odmah u prvu ligu? Ne zove li se to protekcija Vuleticu?

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu.
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren!

Sofronije

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?

doxa71

pre 5 godina

Ma sve si u pravu...samo onda ti kao doktor pravnih nauka urgiraj da nam se vrati titula iz 1986.godine koju tvoj voljeni klub bespravno prisvaja na osnovu odluke nekog Suda udruzenog rada....Pozzz za doktora,sve za pravdu:-)

vlajzi

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Vojvodina = Srbija.
U pravodu: Vojvodina je Srbija. Bilo tada, a i danas je.
Logicno, prvak Vojvodine = prvak Srbije.
Nejasno nesto?

CzBg89!

pre 5 godina

Ovaj ce nesto da prica.. umesto kulturno da cestita, da je pravde ako ocemo o njoj vec trebalo je da bude prednost Zvezde po titulama veca od 10.

Marko

pre 5 godina

Za ove što pitaju zašto nije bilo Partizana u toj kvalifikaciji... pa prosto, dok su se "zvezda Srbija osnivači stuba srpstva" igrali prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Albanije u sred Beograda (28. mart 1945. godine) dok je Srbija i dalje pod okupacijom, osnivači/generali Partizana su se borili protiv fašizma za ovu zemlju.

Crvena Zvezda 1713 p.n.e.

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu.  
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren! 
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 14:19) 


partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan. 
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.
(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)

Covek sve objasnio i jednoj recenici.

A na JNA masa klice,zivio Franjo predsednice

pre 5 godina

Kad cete da vratite titulu iz 86 koju vam ne dodelio sud udruzenog rada a Zvezda igrala KES? I sta se tebe tice sta Zvezda potrazuje od FSS-a? Kakve veze to ima sa tvojim klubom?

Sarm Zeleznika

pre 5 godina

Ne razumem potrebu za oglasavanje povodom pripisivanja titule.Koga zanimaju fantazije sa RSB foruma?Neka upisu i 100 titula,zvanicno ih imaju 28 i to se ne moze promeniti nikakvim lifletima.O moralnosti cina je izlisno i komentarisari,uzor su im Hrvati a Vojvodine bi se odrekli zbog jednog trofejcica.Nisam sujeveran ali mnogo je simbolike oko zapaljenog autobusa,pogotovo lokacije,o desavanjima u Graficaru drugu put.

Milan

pre 5 godina

"Srbija je, dakle, u prvom šampionatu Jugoslavije imala tri predstavnika: pobednika okruga centralne Srbije, pobednika okruga Vojvodine i predstavnika Jugoslovenske narodne armije", kazao je Vuletić.

Ispade Partizan predstavnik Srbije, a imao garantovano mesto kao državni projekat.

pera

pre 5 godina

Podržavam Vuletića. Očekujem da će pokrenuti inicijativu da se silovanje istorije prekine i od strane Partizana i da crno-beli vrate titule iz 1986. i 1987. koje su im administrativnim putem dodeljene.

belgrado

pre 5 godina

Fudbal će se u Srbiji oporaviti kada oni prestanu da postoje. Do tada će se sve vrteti oko njih, pošto oni misle da su zalužni za postojanje fudbala uopšte. Komunisti su napravili čudovišta od tih klubova, koja su sada debeli paraziti srpskog fudbala.
(Nikola, 20. maj 2018 13:24)

pa cete vi "posteni" da igrate?!
jesi li gledao spartak-radnicki?
ili borac?

derion

pre 5 godina

Zaboravio si `ekspertu` da pojasnih i nesto o tituli Partizana iz 99`,kada je prvenstvo prekinuto a Partizanu dodeljena titula...ili samo se priznaju titule koje utvrdi `sud udruzenog rada`,jel` tako Vucela?

d

pre 5 godina

Bila lažni prvak sa utakmicom više.
(Grr, 20. maj 2018 14:12)

Za Uefu nije bila lazni prvak i igrala je KES, to sta ti kazes to nikoga ne interesuje. Dakle da se vrati Zvezdi i Vardaru, a oduzme Partizanu. I ne treba nam ova iz 46.
Posteno.

Negativni

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije.
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.

nista o nicemu

pre 5 godina

Centralna Srbija je postala Srbija ili nije ili je i Vojvodina sada Srbija ili nije?!?!? Dogovori se prvo sam sa sobom, pa onda nesto pisi. Ja sam za to da se Zvezdi dodeli titula za Prvaka CENTRALNE SRBIJE, ali onda isto i Spartaku za pravaka AP VOJVODINE.
(bandiera rossa, 20. maj 2018 15:20)

Znaci Partizanu da se oduzme titula prosle godine jer nije igrao sa prvakom Kosova jer je Kosovo Srbija? Tako?

slobinator

pre 5 godina

Dakle ovako.Za 47 godina postojanja u bivšoj Sfrj Partizan 11 titula u fudbalu (od čega 3 ukradene 1976,1986 i 1987) i 4 titule u košarci.To je vaša prava snaga dragi grobari.U košarci ste bar imali dve velike generacije onu sa kićom i prajom i onu sa saletom,divcem,danilovićem i paspaljom,a u fudbalu osim one 1966 godine za ovih 70 godina niste imali ništa.vaša je legenda fadilj vokri,zvezdina su mitić,šeki,džaja,pižon,dule savić,piksi i oni vanzemaljci iz 1991,pa deki i vidić.državni ste projekat četvrt-veka.kradete i titule i igrače drugih timova i ničega vas nije stid.umesto što pripusuje titulu iz 46,zvezda treba da vas prijavi uefi i pokrene postupak vraćanja titule iz 86 ,kao i oduzamanja partizanu te dve titule iz spornih 1986 i 1987.godine.u stvari tu ništa sporno i nema.1986 ste najočiglednije od svih namestili utakmicu,a 1987 je na terenu titulu uzeo vardar.zvezda i vardar su igrali kup šampiona,a partizan je ispao od fljamurtarija.eto koliko ste zaslužili da budete šampioni.

NoName

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?!  
Tuzna smo mi zemlja. 
(d, 20. maj 2018 13:53) 

Хаха, какво дечачко размишљање. Заборавио си да је Партизан пре неколико год. играо квалификације уместо Ц.З. јер је била кажњена неиграњем. Значи, УЕФА вам није признала титулу и требате је вратити Партизану? :) 
Не би ме зачудило да ускоро затражите од АБА лиге да вам због учествовања у кошаркашкој ЕЛ уместо Цибоне и Игокее припишу још две титуле :)
(сећање меморије памћења, 20. maj 2018 14:24)

Zvezda je kažnjena od strane Uefe i nije igrala Evropu. Partizan je tih godina igrao u Evropi, što znači da je Uefa priznala Zvezdi i Vardaru prvo mesto, a Partizanu priznala visoko drugo mesto. Vi ste to drugo mesto opravdali epskim utakmicama sa Fljamurtarijem i Menhengladbahom. I to u prvom kolu kupa Uefa. Niste imali sreće, jer su i Fljamurtari i Menhengladbah bili nikad jači.

Obraz djon

pre 5 godina

Navijaci Partizana, da li ste vi uopste gledali reportaze utakmica poslednjeg kola, da li ste videli postignute rezultate? Da li znate da ste odlagali pocetak utakmice sa Zeljeznicarom do iznemoglosti, urucivajuci cvece i kurti i murti, slikajuci se za svaku redakciju posebno, samo da bi mogli da utrpate koliko god golova treba do kraja, nakon sto se utakmica u Sarajevu zavrsi? Da li ste videli kakve ste golove davali i koliko je to sve smesno delovalo? Protivnici su bukvalno trckarali pored vas, bez zelje da napadnu... Par igraca Zeljeznicara nije htelo ni da ucestvuje u toj farsi od utakmice pa su demonstrativno ostali u Sarajevu. Bruka i sramota. Pogledajte rezultat Dinama u Novom Sadu kome je trebala gol razlika. Slucajno su dobili 1:7. Najpametnija odluka je bila ponistiti lakrdiju od kola. Ali posto je vama obraz djon, naravno da vas nije sramota toga, vec je samo bitno biti bolji od Zvezde i nista drugo na ovom svetu...

boot-am

pre 5 godina

mala ispravka:
"trijumfovala ispred Željezničara iz Niša"

Željezničar je iz Bosne, a niški klub se zove Železničar!

a sto se zvezde i partizana tiče, smešni ste i jadni, da vam nije politike i budžeta ne bi bili ni u drugoj ligi.

neutralni felsh

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu. 
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren!
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 14:19)


partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(ja, 20. maj 2018 23:08)

jasno mi je da se hvališ impresivnim partizanovim učešćem u ligi šampiona gde je ovaj evropski velikan od trideset šest(36) mogućih osvojio fascinantna tri(3) boda, ali mi nije jasno da li se žališ ili hvališ zbog toga što i dalje igrate na tuđem stadionu?

goran...

pre 5 godina

jooooooj daj vise ne polemisi molim te sa komsinicom...pa nek pripisu sebi i titule od prije prvog svjetskog rata,posto 90% navijaca ionako misli da su oni osnovani jos u doba nemanjica i da se prvenstvo igra od tog vremena...a ti gledaj kako ces nama da pomognes,gledaj u nase dvoriste a ne njihovo...

srb

pre 5 godina

meni je simpaticno da njega zanima koliko je zvezda osvojila titula iako on, a ni partizan, nikakve veze sa time nemaju. Ali dobro, profesor je pa ga vljda zanima sve iz domena njegove struke :)

Logika

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20) Pusti ti Nolana kralju,imas Bokana,Gordica,Ivanovica,i da,idi razmisljaj za koga ces ubuduce navijati kad i ovaj vestacki projekat nestane!
(Zivela Zvezdina legendarna titula, 20. maj 2018 12:42)

Pa kada Partizan vestacki projekat nestane navijacemo za zvezdu.

Dejan CZ

pre 5 godina

Pitanje pravne prirode koje se tice kluba Crvena Zvezda i FSS...Nisam procitao da se organi nekog drugog kluba nase lige puno interesuju za to pitanje...Neverevotno je koliko kompleks nize vrednosti moze da utice na obololele od te vrste bolesti...Priznali ne priznali sporna titula nema nikakvu matematicku vrednost u eventualnom poredjenju velicine dva kluba,to je pitanje za osnovce...Svima je znano zasto.

Sami papir s pečatom

pre 5 godina

@Neutralni fleš
Tačno je da je Partizan osnovala JA, kasnije JNA, a da je CZ osnovala partija, tačnije Skoj, ili Savez komunističke omladine Jugoslavije. Zašto neko misli da je Zagreb bio glavni grad i središte Jugoslovenske armije i da su tamo svi obožavali partizane? Ovi koji pišu da je CZ osnovana za vreme Nemanjića i da je osnivač bio prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava, neka pokažu papir, inače im ne verujem.

Sale

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20)

Zaboravljaš da su prisvojili i titulu iz 87, koja je Vardarova

Dejan

pre 5 godina

igramo na tudjem stadionu pola veka i vise , imamo vise titula u sampionatu Srbije, imamo duplo vise ucesca i proleca u LE od vas, imamo dva ucesca u LS a vi koliko ( mislim na pravu LS ne onaj kup id sest utakmica) , vi cekali deceniju da udjete u LE i kome vi bre nekom nesto pricate??!!!
(ja, 20. maj 2018 23:08)
Da sećam dubok trag ste ostavili tim zapaženim učešćima, u onim naročito upečatljivim utakmicama protiv Dinama (Zagreb), Makabi Petah Tikve, Fljamurtarija i one najbolje protiv Šamroka.

Narodnjak

pre 5 godina

Moram razocarano reci da zvezdasi cast izuzecima gore od nekakvog srpstva...to srpstvo prerasta u nacionalizam..sto su mnogo puta pokazivali..ok..to je njihovo pravo..ali zasto se pominje uvek vokri prekazi smajic....u njihovom komentarisanju..nije tajna partizan je bio jugoslovenski klub..i ja se ponosim time..sto je u partizanu imalo mesta za svakoga..o dan danas se partizan smatra takvim..a vama niko ne brani da budete kako vi kazete ponos srbije ponekad i bruka srbije...preko vad shvatamo i celu politiku..otmi slazi ponizi ukradi...partizan je ipak zivotni pojam za vas...slavite vi tu vasu 42 titulu.poz

Objektivan fan

pre 5 godina

Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Znaci ako se napravi jedna greska to znaci da mora jos jedna samo da biste vi imali ipak 29 titula a ne 28?

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu.
(Goran, 20. maj 2018 16:27)....A ti imas jedan iz pismenosti

Neka gori cela Srbija

pre 5 godina

Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Misliš da FSS mora da se ugleda na NSH? Ili, kad navijači CZ pale autobuse i Beograd bakljama, bez kazni, onda bi to trebalo da rade svi navijači svih klubova?

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije. 
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.
(Negativni, 20. maj 2018 14:34)

AMIN!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Ustavni sud je najveci sud
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 16:42)

zamolio bih gospodina lektora da razjasni da li se to "najveci sud" odnosi na dimenzije objekta u kome se nalazi ustavni sud?

Sofronije

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?
(Sofronije, 20. maj 2018 15:16)

Jer postoji nešto što se zove pravda i istina. Danas ćete pričati kako ste bili šampioni države u kvalifikacijama, sutra da ste nastali direktno od Nemanjića. Iako ste klub Jugoslovenske komunističke partije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 20. maj 2018 17:00) # Link komentara

Niste se borili za pravdu i istinu kada ste titule osvajali za zelenim stolom i u sudijskim nadoknadama kada to nije postojalo. Niste se borili za pravdu i istinu kada ste brutalno pokrali Vojvodinu u finalu kupa Srbije. A tada ste već postojali. Niste se borili za pravdu i istinu kada ste titule osvajali trojkama iz auta. A sad se borite za pravdu i istinu. Znamo mi vašu pravdu i istinu. I, sine Zvezda NIKAD nije bila klub Jugoslovenske komunističe partije, prvo što nešto pod tim imenom nikad nije ni postojalo, i drugo, zato što je Zvezdu osnova Ujedinjeni savez antifašističke omladine SRBIJE, pa samim tim u njoj nisu NIKAD igrali reprezentatici okolnih kvinsliških država.

Dragan

pre 5 godina

@ Obraz djon

I samo cu dopuniti...na pomenutoj utakmici nije igrao kapiten Zelje, Mehmed Bazdarevic, inace proglasen za najboljeg igraca SFRJ prethodne godine...castan covek je saznao za farsu i nije hteo u njoj da ucestvuje. Medjutim, njegov klupski drug, takodje jedan od najboljih igraca u ligi, Radmilo Mihajlovic, pojma nije imao da je utakmica namestena. U drugom poluvremenu postize gol posle solo prodora, a sudija Berisa Sinasi ga ponistava zbog ofsajda (!?) Radmilo prilazi sudiji u neverici, u cudu sto se niko od saigraca ne buni, pita "Kakav ofsajd?", a Berisa mu odgovara "Sta ti je, zar ti ne znas...?" Da ne bude zabune, bile su i ostale utakmice namestene, ali ova na JNA najbrutalnije, najsramnije i najprovidnije. Da ima imalo morala u nasem fudbalu Slavku Sajberu bi trebalo spomenik dici za ono sto je uradio. A ispalo je da su se najveci lopovi najvise bunili i isilovali titule na sudu. I posle ti takvi i njihovi danasnji klonovi sole pamet.

xxx

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alo srbi, 20. maj 2018 13:37) A prošla sezona ? Poyy !!!

2018

pre 5 godina

-Признати титуле Београдског подсавеза од 1920. до 1922. БСК-у и Југославији(2 БСК-у, 1 Југославији), јер је то био највиши ранг који се тада могао играти. Тада мислим да Суботички подсавез(функционисао у Војводини) није организовао првенства, а и да јесте, држава у којој живимо је Србија, не Војводина.
-Признати од сезоне 1940/41 до 1944. 3 титуле БСК-у, 1 Југославији, јер је било највише национално такмичење које се могло играти, без обзира на политичку ситуацију и рат.
-1946. не признати, то је само део сезоне 1946./47. коју је освојио Партизан, такође није било највише такмичење у земљи. Нема то везе са Војводином и Спартаком, већ са тиме што то није било највише национално такмичење.
-Вратити титуле из 1986. и 1987. ЦЗ и Вардару, цивилни судови не могу бити изнад спортских

Ово је најправеднији начин, свиђало се то некоме или не. После овога, од српских тимова:
1.Црвена звезда-29
2.Партизан-26
3.БСК-10(угашен клуб)
4.СК Југославија-4(угашен клуб)
5.Војводина-2
6.Обилић-1

Marko

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?
(Sofronije, 20. maj 2018 15:16)

Jer postoji nešto što se zove pravda i istina. Danas ćete pričati kako ste bili šampioni države u kvalifikacijama, sutra da ste nastali direktno od Nemanjića. Iako ste klub Jugoslovenske komunističke partije.

nista o nicemu

pre 5 godina

Nigde na svetu klub sam sebi nije upisao titulu.
U stvari, upisite koliko hocete, trivijalna stvar. Sramota vasa jer efempeu niko ne moze da zabrani kako ce se zvati ni koliko ce titula upisati. Olovke u sake i pisite.
(Djalma, 20. maj 2018 16:25)

Netcno. Bas pre neki dan Juventus racuna 34, ostali 32. Tad se nisi bunio. Zasto onda sad kukas?

Dex

pre 5 godina

Da li je moguce da groblju nije cudno sto su u svim spornim titulama oni mirodjija? Te 46. nisu ni ucestvovali, a 86. i 87. broje sebi titule kraduci Zvezdi i Vardaru. Valjda ste svesni kakve bi odluke UEFA donela. A sramotna titula iz Ljubljane ukradena Hajduku? Potsecam da tada nije postojala naknada vremena duza 1 minut nevezano za izmene i prekide u toku utakmice osim u slucaju samog prekida utakmice. Tada je prvi put zabelezeno da se igralo do 98. minuta i o tome je pisala i evropska stampa, protiv svih pravila.

neutralni felsh

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
(alo srbi, 20. maj 2018 13:37)


a vi zvezdari do 2000. ;)

Logiko, eve me

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Auuuu... koja logika! Pa nije centralna Srbija samostalna država, već cela Srbija s Vojvodinom, alo!

Zvezdaš

pre 5 godina

Ta titula ne treba nikome da pripadne jer su to bile kvalifikacije za prvu ligu. Nije bilo prvenstva, nema ni titule. To što su Hrvati dodali jednu, to je njihov problem.
Partizan da ne priča o titulama iz prošlosti jer je to jako degutantno.
Zvezda da u narednih 10 godina podigne razliku u odnosu na Partizan na +10 titula i vrati stvari na svoje mesto! I da niko u Evropi ne priželjkuje Zvezdu za protivnika.

neutralni felsh

pre 5 godina

Šajbera je poništio Ustavni sud Jugoslavije, a dva suda udruženog rada postupala su po presudi najvišeg suda u državi. Zašto sud udruženog rada? Zato što je u to vreme taj sud bio nadležan za ocenu rada radnih i sportskih organizacija, jer je tako Ustavom bilo propisano. Današnji sudovi za prekršaje možda jednog dana neće postojati, ima pravnika koji su za to da se oni ukinu, ali oni danas postoje jer tako piše u Ustavu Srbije. Ne lupajte o pravu i zakonima, naučite prvo da nestručno rukovanje bakljama može da upali autobus. "Hori, moja panenka", sjajan češki film M. Formana, o vatropircima i gašenju požara "na otvorenom prostoru".
(Gori, moja gospođice, 20. maj 2018 16:52)


sjajan film... ostalo iz komentara se podrazumeva :)

Šteta za autobus

pre 5 godina

Zbog upotrebe baklji i paljenja Lastinog autobusa Uefa je danas odlučila da Crvenoj zvezdi oduzme 29. titulu iz 1946. godine, kada je postala prvak "uže Srbije", bez pokrajine Vojvodine i Kosmeta. Inače, te 1946. godine nisu postojali ni FSJ ni FSS, igralo se po nekakvom partizanskom sistemu, kada su umesto saveza takmičenja vodili komiteti i fiskulturna društva. A FSJ i FSS osnovani su 1947. godine.

NoName

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?! 
A,sto bi vracali osvojeno na zelenom terenu???Ko je bio prvi u regularnom delu ???Igravsi ponovljenu utakmicu zvezda ,a i ostali su trebali da idu u nizi rang,da je bilo pravde,ali znamo ko je sve ovo zamesio i zamislio.Da je Partizan hteo da prijavi UEFi ovu neregularnost-ne bi niko iz tadasnje drzave fudbal igrao u Evropi minimum 5 godina,jel ti jasno????Sud je odmah rekao da Partizanu pripada titula,ali su zvezdasi u svim insitucijama namerno proces prolongirali(bilo je leto i Sud se raspustio), a neko je morao biti prijavljen....pogadjas ko???
(Eto ! Bas hocu !!!, 20. maj 2018 14:50


Hahaha Hahaha Hahaha... Sud je odmah rekao... Sud se raspustio.... Hahaha, sinko, odluči se - da li je Sud odmah rekao ili se "sud raspustio"? Kakva konfuzija u grobarskim glavama...

Nikola

pre 5 godina

Zvezda i Partizan siluju fudbal od kad su osnovani! Ako ništa ne osvoje to je tragedija, krah sporta, ništa ne valja... Kada osvoje onda se kao međusobno prepucavaju. Zvezda bez Partizana ne može da postoji kao ni Partizan bez Zvezde. Kao su različiti, ali su isti, veštački državni projekti!
Fudbal će se u Srbiji oporaviti kada oni prestanu da postoje. Do tada će se sve vrteti oko njih, pošto oni misle da su zalužni za postojanje fudbala uopšte. Komunisti su napravili čudovišta od tih klubova, koja su sada debeli paraziti srpskog fudbala.

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

Vuleticu, zasto ne kazes iz koga razloga Partizan tada posto je kasnije osnovan nije sacekao sledecu sezonu i startovao iz nekog nizeg ranga, nego je preko reda morao da bude ubacen odmah u prvu ligu? Ne zove li se to protekcija Vuleticu?
(Nenad, 20. maj 2018 13:19 Koju nizu ligu 45-te biseru,zonsku ligu grupa Morava? hahahaha Tada su postojale sve lige,organizacija bila na nivou kao 2018,biseru!

Calma

pre 5 godina

Ma mani se profesore zvezdaskog ludila,malo su se osilili zbog podrske politicara,mene vise zanima kako se Borjan proveo na proslavi titule,hehehehe...

Grr

pre 5 godina

@@ OK, ali vratite onu iz 86 gde je Zvezda bila sampion i igrala KES. Uefa ni ne zna da vi prisvajate nju. Bruka!
(d, 20. maj 2018 13:58)

Bila lažni prvak sa utakmicom više.

bandiera rossa

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Centralna Srbija je postala Srbija ili nije ili je i Vojvodina sada Srbija ili nije?!?!? Dogovori se prvo sam sa sobom, pa onda nesto pisi. Ja sam za to da se Zvezdi dodeli titula za Prvaka CENTRALNE SRBIJE, ali onda isto i Spartaku za pravaka AP VOJVODINE.

belgrado

pre 5 godina

Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu.
(Goran, 20. maj 2018 16:27)

ako ces biti bolji u skoli,
zvezda ima 55 titula,a mi 0.

Marinkova bara

pre 5 godina

. Bavi se tom sezonom zato sto vi sebi zelite da pripisete titulu i da imate 2 titule vise a ne jednu. Dakle, ako se slucajno desi da Partizan osvoji 2 titule uzastopno to znaci da vi vise niste tim sa najvecim brojem titula vec Partizan. Logicno je da ce se baviti time ekipa koja ima sansu da vas prestigne po broju titula. Uostalom, zasto biste vi tu titulu prisvajali ako i sam kazes da je bila kvalifikaciona sezona? 
3. Partizan je oformljen u oktobru mesecu 1945. a te kvalifikacije su pocele mesec dana ranije. Kojom logikom smatras da Partizan ucestvuje u toj sezoni kada je nastao posle pocetka?
(asdf, 20. maj 2018 16:21)

Znaci tu je stos.Da Zvezda nema vise titula..Buni se kvazi profesor za nesto gde njegov im nije ucestvovao. Legalista.To je bitka od devedesetih da se Zvezda stigne i prestigne.Niste u bivsoj SFRJ nista bitno predstavljali. Zvezda i Hajduk. A onda doslo vreme Mirka Marjanovica gde ste se nekako priblizili.Za ove koji opravdavaju Sud udruzenog rada samo da kazem da se taj sud bavio radnim odnosima a Partizan se rukovodio cinjenicom da su igraci udruzili rad sa klubom
Izmisljotina kao i radnicko samoupravljanje

Zvezdas

pre 5 godina

partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.  
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda. 
(neutralni felsh, 20. maj 2018 

Zvezda nije osnova od komunisticke partije Jugislavije vec od omladine Srbije KNOS. Predlog je bio da se Zvezda zove samo Zvezda a u starom DIF dodato jos Crvena

nista o nicemu

pre 5 godina

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?
(NoName, 20. maj 2018 22:46)

i mi osvojili Evropu u kosarci
(ja, 20. maj 2018 23:04)

Pricamo o fudbalu. Zato cete uvek biti mali klub, mesate babe i zabe i pokazujete kakve komplekse imate.

NoName

pre 5 godina

(Nenad, 20. maj 2018 13:19 Koju nizu ligu 45-te biseru,zonsku ligu grupa Morava? hahahaha Tada su postojale sve lige,organizacija bila na nivou kao 2018,biseru!
(Zivela Zvezdina legendarna titula, 20. maj 2018 13:38)

Zonsku ligu, grupa Zagorje.

neutralni felsh

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije. 
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.
(Negativni, 20. maj 2018 14:34)


sta pricas to? mene prvog tudja sreca i uspeh ne boli, i bas me briga cije ime je na peharu. kad se bolje pogleda, sa vremenske distance, ta titula iz barija je unazadila sve, a najvise upravo zvezdu jer ste posle nje posandrcali, umislivsi da ste najjaci u svemiru, poceli ste da radite protiv sebe izmedju ostalog onim sramnim skandiranjem "zvezda srbija nikad jugoslavija", prvi ste startovali sa politickim parolama direktno radeci protiv velike lige koja vam je posredno omogucila medjunarodni uspeh... na kraju smo svi zavrsili u potonjem glibu, dok se vi hvalite da ste jedini koji ste uspeli iako ste sve radili (namerno i nenamerno) da sprecite i ostale da pokusaju to isto.
jos nesto - "Sajberovu titulu 86" je mogao da ospori svako, a ne samo "sud udruzenog rada". da je otislo pred uefu, samo bi se svi redom obrukali. raspitaj se malo bolje pa ces da vidis o cemu je bila stvar. a ne da optuzujes partizan za prisvajanje titule a zvezda je prva pocela. na kraju krajeva, ko je poceo ovu ujdurmu sa prisvajanjem titula? bas zvezdina skupstina.

Tintus

pre 5 godina

Ajde, jasni su mi ovi iz uprave Partizana, ovu besmislenu komunikaciju oni debelo naplaćuju. Ali oko čega se vi navijači JSD-a nervirate meni stvarno nije jasno. Eeej, ko je bio šampion fudbalskog šampionata neke države koja je postojala'46, da li je Zvezda ili je ipak Spartak...?!? Pa šta se to vas uopšte tiče...? Gde ste vi u toj jednačini...? Bari k'o Hirošima, i dalje "zrači"...

Milan

pre 5 godina

Imamo vise titula od Partizana, vise osvojenih Kupova, bolji smo u medjusobnim susretima i osvojili smo Kup sampiona, sto oni nikad nece. I sta se sad oni javljaju, o cemu raspravljaju, kad tada jos nisu postojali, kada je nama ukradena titula iz 1946?!Bolje da misle kako ce da opravdaju one dve titule koje im je dodelio Sud Udruzenog Rada, da li ima neki slican slucaj u Evropi?
A o tome ko ih je osnivao, ko im je bio predsednik JSD-a od 1958-1960, bolje da ne pricamo, kao i o tome sto i dalje igraju na tudjem stadionu.

сећање меморије памћења

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?! 
Tuzna smo mi zemlja.
(d, 20. maj 2018 13:53)

Хаха, какво дечачко размишљање. Заборавио си да је Партизан пре неколико год. играо квалификације уместо Ц.З. јер је била кажњена неиграњем. Значи, УЕФА вам није признала титулу и требате је вратити Партизану? :)
Не би ме зачудило да ускоро затражите од АБА лиге да вам због учествовања у кошаркашкој ЕЛ уместо Цибоне и Игокее припишу још две титуле :)

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Sve ce im se vratiti kad tad. Sa kamatom. Za sve sto rade u fudbalu i kosarci.
(PAOK Šampion, 20. maj 2018 12:18)
Karma? Pozdravio vas cika Mirko, otac "institucije" .

ja

pre 5 godina

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?
(NoName, 20. maj 2018 22:46)

i mi osvojili Evropu u kosarci , sedam puta zaredom prvaci Srbije dva puta prezimili u Evropi, dva puta igrali LS ( nwbrijano puta igrali LE ono sto je vama trebalo DESET godina,)ali pravu ne kao vi nekih pet -sest utakmica...a vi kako te..vi jednom prezimili, uspeh protiv drugoliskog kluba Bundes lige i kadeta Arsenala, cekali na prolece 25 godina ???!!! Idi pogledaj UEFA listu ona ne laze...

Mali terzijaneri gledaju kako im autobus gine iz očiju

pre 5 godina

Nema veze Uefa sa priznavanjem državnih titula, ne lupajte, gde piše da je Uefa priznala Zvezdi titulu, igrao je tim koji je FSJ prijavio, dakle Sajber, nema Uefa veze s tim. I nije Uefa u to vreme, pre četrdesetak godina, imala propis da klubovi ne smeju da idu na civilne sudove, ovaj sportski u Lozani tada nije ni postojao. Uostalom, FSJ je po nalogu suda Partizanu vratio titulu, na tu odluku CZ se nije žalila, samo neznalica ne zna da postoje zakonski rokovi kada se odluke neko može žaliti. Ko će danas, posle 33 godine da usvaja Zvezdin zahtev? I ne može Zvezda da zahteva, može samo da se žali na odluku, ali odavno je prošao žalbeni voz. Ajde, balavurdijo, da se prvo završi osnovna škola, pa gimnazija, pa faks, onda da polemišemo. Pa vi ste Vojvodinu i Spartak izbacili iz Srbije! Ne glupirajte se kao ovi besprizornici u rijalitijima, nego skupljajte lovu da platite Lasti autobus.

Djalma

pre 5 godina

Nigde u svetu nije titulu doneo sud udruzenog rada.
@crvena 1913

Nigde na svetu klub sam sebi nije upisao titulu.
U stvari, upisite koliko hocete, trivijalna stvar. Sramota vasa jer efempeu niko ne moze da zabrani kako ce se zvati ni koliko ce titula upisati. Olovke u sake i pisite.

CRObar kitarović

pre 5 godina

Nije neophodno ovo Zvezdi, ali kad vidim kako i ko reaguje, i neka su! I ova iz 1986. je naša, dakle 30. I, što se toga tiče, tačka! Međutim, mnogo je važnije da narednih desetak budu naše i da uvaljene (zna se odakle), stavimo na svoje mesto. Napred Zvezda, Vojvodina, Radnički, Napredak, Borac, OFK, Zemun...

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

E Njegose ko tebe navodi, ovakva moralna gromada. A da, samo gromada. Navikli da im titule dodelju sudovi udruzenog rada pa im nista nije jasno. A tek argumentacija, pomislio bi covek da doktor ume da cita jer je sve lepo objasnjeno, ali dzaba

Mile moler

pre 5 godina

Za ove što pitaju zašto nije bilo Partizana u toj kvalifikaciji... pa prosto, dok su se "zvezda Srbija osnivači stuba srpstva" igrali prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Albanije u sred Beograda (28. mart 1945. godine) dok je Srbija i dalje pod okupacijom, osnivači/generali Partizana su se borili protiv fašizma za ovu zemlju.
(Marko, 20. maj 2018 15:28)

Decko. Da uzmes istoriju u ruke.Albanija je po projektu Broza trebalo da bude zajedno sa Grckom deo konfederacije.Albanija tek dolaskom Envera Hodze za vreme Inforbiroa postaje izolovana zemlja.U Albaniji je postojao Antifasisticki pokret.

Svi će jednog dana pisati romane

pre 5 godina

Zašto se uporno forsira neistina da je SUR vratio Partizanu titulu, kad je istina da je Ustavni sud Jugoslavije odluke Slavka Šajbera proglasio nezakonitim? Ne može predsednik FSJ da poništi jedno kolo i naredi da se igra novo?! Ljudi, Partizanu je titula oduzeta na nezakonit i nestatutarni način, o tome je reč, nema kazni izvan zakona! Nikada to vama u glavu neće ući. Prođite bar pored Pravnog fakulteta, gde profesor predaje, i zapamtite da i u Rimskom pravu postoji pravilo: bolje jedan krivac na slobodi nego dvesta nevinih u zatvoru. Ni osnovnu još nisi završio, a tumačiš odluke Ustavnog suda Jugoslavije?!

Simpatizer

pre 5 godina

Niti oni tebe profo razumeju niti ih zanima,guraju djonom zbog povoljne politicke situacije i to je to,iako znamo svi da od toga nema nista.Sto neko dole rece,kad su pregrmeli navijanje za FMP sve ostalo im dodje limunada,davno su kompas izgubili,zato njihova rec odavno nema nikakvu tezinu.

kamikaza

pre 5 godina

И "ви" сте у дербију, било нам је потребно само три минуте. ???
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 20. maj 2018 16:11)

Doduse pre toga par godina.

Gori, moja gospođice

pre 5 godina

Šajbera je poništio Ustavni sud Jugoslavije, a dva suda udruženog rada postupala su po presudi najvišeg suda u državi. Zašto sud udruženog rada? Zato što je u to vreme taj sud bio nadležan za ocenu rada radnih i sportskih organizacija, jer je tako Ustavom bilo propisano. Današnji sudovi za prekršaje možda jednog dana neće postojati, ima pravnika koji su za to da se oni ukinu, ali oni danas postoje jer tako piše u Ustavu Srbije. Ne lupajte o pravu i zakonima, naučite prvo da nestručno rukovanje bakljama može da upali autobus. "Hori, moja panenka", sjajan češki film M. Formana, o vatropircima i gašenju požara "na otvorenom prostoru".

Сокобањац

pre 5 godina

По тој логици титулу треба дати свим првацима Српске лиге од рата до распада СФРЈ,па да сваки мало већи град у Србији има титулу шампиона. Циркус од клуба!

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
(alo srbi, 20. maj 2018 13:37) I evo nama pobednika,legende RSB foruma! Ne komentarisite dalje!

Sub013

pre 5 godina

@author Au, druze, sta ti napisa? Pa nije Zvezda tada bila sampion Srbije, nego UZEK OKRUGA SRBIJE, a Spartak sampion VOJVODINE, koja je daleko veca od tog uzek kruga, jel sad kapiras? VOJVODINA JE SASTAVNI DEO SRBIJE, tako da Spartak isto tako zasluzuje ovu titulu. Sto se tice onog brata sto je napisao 30-26 u titulama, sto se nas tice racunaj 45-26 i onako srama nemate. Uzori su vam TERZIC I COVIC. Nas uzor npr veceras igra za desetu titulu prvaka Evrope. Pozdrav!
(maxy, 20. maj 2018 12:34)

Uvek mi je najjače kad pročitam kako grobar piše nekom da nema srama, hit. Nije tačno da nemamo srama, znaš li koliko me je sad sramota u tvoje ime, inače kad igra Vucelic?

belgrado

pre 5 godina

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:)))))))
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 18:42)

ali sto upaliste svoj autobus?
niko da odgovori,evo vec drugi dan?

ja

pre 5 godina

(Milan, 20. maj 2018 22:45)

igramo na tudjem stadionu pola veka i vise , imamo vise titula u sampionatu Srbije, imamo duplo vise ucesca i proleca u LE od vas, imamo dva ucesca u LS a vi koliko ( mislim na pravu LS ne onaj kup id sest utakmica) , vi cekali deceniju da udjete u LE i kome vi bre nekom nesto pricate??!!!

Karaburac

pre 5 godina

Mene malo sramota ovog coveka.
@Deyan

S obzirom kako se potpisujes i treba da te bude sramota.
Inace ovaj covek je doktor pravnih nauka i ugledni profesor pravnog fakulteta.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Cuti profesore i ne brukaj se. Da si ti takav legalista kakvim se predstavljas javno bi se odrekao onih dveju titula koje vam je dao SUR, ili ti Sud udruzenog rada, mimo svih pravila i zakona UEFE, pa izmedju ostalog UEFA i ne priznaje te titule. Objasni "legalisto" kako o tituli u prvenstvu pod okriljem UEFE i FSJ moze da odlucuje SUR Srbije.
(Cika Toni, 20. maj 2018 13:10)"

"Iliti", arhaican oblik "ili" se pise zajedno.

Ustavni sud je najveci sud koji zemlja moze imati i na njemu je ponistena odluka (i potvrdjena odluka nizeg suda), dok ste vi u svojoj sramoti igrali i tako priznali.

Takodje, UEFA priznaje obe titule, zalim slucaj. Odakle li ti samo ideja da ne priznaje, prikazi jedan izvor za tu tvrdnju. Retoricki izazov, znam da ga ne posedujes.

Kontraofanziva

pre 5 godina

Pod jedan,Partizan da pokrene inicijativu za ucestvovanje u kvalifikacijama za Ligu Sampiona umesto Zvezde kao sto je njemu bilo uskraceno ucesce u Kupu Sampiona skandaloznom odlukom Sajbera 1986. godine.
Pod dva,Partizan da pokrene inicijativu da mu se pripise titula iz sezone kada je UEFA izbacila Zvezdu iz Evrope zbog kriminala i time osvedocila da je ta titula neregularna.
Pod tri,Partizan da pokrene inicijativu da se istraze sve Zvezdine sumnjive utakmice u poslednjoj dekadi sa posebnim osvrtom na Vracar i cuveni preokret 2-0 pa 2-6 protiv OFK Beograda.
Pod cetiri,Partizan da podnese tuzbu u UEFA zbog uplitanja politike u sport i bahatog favorizovanja.

Јабучило

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Укратко, да је Србија имала један квалификациони округ, а не два (и да је имала једног победника, а не два), можда би било основа да се победа у квалификацијама сматра титулом.
Хрвати признају Хајдуку титулу по том основу - који је на Србију непримењив.

Zadrugari su super

pre 5 godina

Igranjem u (tada) Kupu šampiona Uefa nikome ništa nije priznala, pogotovo ne titulu državnog prvaka, jer u kojem će ko takmičenju igrati odlučuje naš FSS, koji daje licencu za igranje. Dosta s tim klinačkim tumačenjm propisa. Čitajte dobre knjige da biste nešto znali. Prema propisima Uefe, klubovi nemaju pravo žalbe na sve ono što se u takmičenju događa u našoj ligi. Partizan nije mogao da se žali protiv suđenja i onog kola iz kornera, ni Radnički ne može da se žali Uefi zbog istog sudije. Uefa se meša samo kad je reč o njenim ligama, ne i nacionalnim.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ako je ovaj ugledan kakvi su vam neugledni? 
Nešto ga mnogo simpatišeš, da nisi ti onaj futsaler?
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 15:17)


druze 1913, daj nam malo taj tvoj vremeplov da se i mi tako lepo provozamo :)

Mythbuster

pre 5 godina

Tako je prosefore ,oni su spremni i da ukradu pehar ispred rodjenih očiju.Ovo svet nije video na šta su spremni ti čuvari srpstva

Muharem

pre 5 godina

@Dragan
Ti i dalje ne razumeš o čemu je reč, ne radi se o tome da li je neko nešto lažirao ili nije, moraš da sprovedeš postupak "istrage" i nađeš dokaz, kad hoćeš krivca da kazniš onda to moraš da uradiš po propisima, nije Predsedništvo FSJ imalo prava da poništi celo kolo, nije Sajber prikupio ni izjave delegata, sam je odlučio, u dogovoru sa miljanovcima. Posle svake kazne moraš da dozvoliš pravo na žalbu. Ne možeš ti da razumeš ovo, a siguran da misliš da su baklje dozvoljene navijačima stuba.

Karlovac

pre 5 godina

Tipicno licemerje i bahatost zvezdinih nazovi doktora..ovaj gospodin je sve objasnio i u potpunosti je u pravu..nisam ni ocikivao da doktori kazu evo titulu dajemo spartaku..uzmite uzmite...i pre rata ..vidite nekako sa negde nema slucajno nesto sto bi vam bio argument za jos koju titulu..nemate vi srama..samo nesto prosite

Darko

pre 5 godina

(Kontraofanziva, 21. maj 2018 09:47)

Pod jedan, Sajber je te godine ponistio celo kolo, jer nacin na koji se igralo u Sarajevu i Beogradu je bio skandalozan, da je bilo prave pravde i Partizan i Zvezda su trebali da budu izbaceni u drugu ligu najmanje sa sve Sarajevom i Zeljom, ali ti pricas o uplitanju politike u sport, pa Vama je titulu vratio SUD UDRUZENOG RADA, pa gde ces vecu politizaciju, to cak nije ni relavantna sportska organizacija.
Pod dva, Zvezda iz Evrope nije izbacena zbog kriminala, i namestanja, vec zbog dugovanja para prema igracima, sto Evropa ne tolerise, a imamo sad taj primer kod Vas u kosarci.
Pod tri, slazem se, ali da se ispitaju i cuvene utakmice Partizana, protiv Olimpije, Novog Pazara, one kradje protiv Zvezde u kupu, protiv Radnika, Vozdovca, Cukarickog, Napretka gde je Partizan cudesnim preokretima okretao i po dva gola razlike protivnika u svoju korist, ili pobedjivao u periodu 95 - 105 minuta zaustavnog vremena
Pod cetiri sam ti vec odgovorio, neka vidi Evropa politicku umesanost, od 90-tih na ovamo, pa da vidi umesanost politickog vrha od 90 tih na ovamo, clanove i predsednike klubova koji su ujedno bili i u upravnom odboru Partizana, uz vec pomenuti SUD UDRUZENOG RADA. Da je pravde i istine prijatelju, i Partizan i Zvezda bi bili odavno u Beogradskoj zoni.

Pozdrav

asdf

pre 5 godina

2. Zašto se partizan bavi sezonom u kojoj nisu učestvovali?
3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?
(Ivan, 20. maj 2018 12:29)

2. Bavi se tom sezonom zato sto vi sebi zelite da pripisete titulu i da imate 2 titule vise a ne jednu. Dakle, ako se slucajno desi da Partizan osvoji 2 titule uzastopno to znaci da vi vise niste tim sa najvecim brojem titula vec Partizan. Logicno je da ce se baviti time ekipa koja ima sansu da vas prestigne po broju titula. Uostalom, zasto biste vi tu titulu prisvajali ako i sam kazes da je bila kvalifikaciona sezona?
3. Partizan je oformljen u oktobru mesecu 1945. a te kvalifikacije su pocele mesec dana ranije. Kojom logikom smatras da Partizan ucestvuje u toj sezoni kada je nastao posle pocetka?

Cika Toni

pre 5 godina

intelektualno bankrotirani.... PRVO, priznajem gresku u pravopisu. DRUGO, kad se neko trudi da bude mnogo pametan, obicno ispadne prilicno smesan, iliti nedovoljno upucen u predmet diskusije. Elem, nikakav Ustavni sud,nikakav SUR, nikakav Lex specialis, NEMAJU PRAVO odlucivanja u fudbalu, koji je POTPUNO AUTONOMAN. Mozda, ali samo mozda, si cuo da UEFA i FIFA imaju pravo da iskljuce zemlje clanice ukoliko dodje do uplita politike u bilo kom obliku odlucivanja. To se, kroz istoriju i desavalo (izguglaj, edukuj se). TRECE, i posle odluke SUR, sve do 1991 god. u zvanicnim tabelama FSJ stoji da je sampion Jugoslavije za 1986 god. fk Crvena Zvezda. Tek posle 1991 god. to se menja. Bas se pitam zasto ?? I na kraju CETVRTO, "retoricki izazov" se ne poseduje, i kao kategorija NE POSTOJI. Postoji knjiga IZAZOV RETORIKE Muharema Pervica, ali to nema veze sa tim sto si, praveci se pametan, hteo da kazes. Pozdrav.

neutralni felsh

pre 5 godina

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:))))))) 
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 18:42) 


crveno bela armija je sinoc prilikom analize uspela da zapali autobus.., hvala vatrogascima, inace ko zna sta bi bilo. e to je tek neprocenjivo :)

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Zvezda otcepila Vojvodinu od Srbije da bi pripisala titulu.
(Komša, 20. maj 2018 13:23)

Po zvezdaskoj inteligenciji ispada da je Vojvodina jos uvek pod Austro-Ugarskom, neka im neko javi da SSR, Austro-Ugarska, Cehoslovacka, Zair, JUGOSLAVIJA, odavno / vise ne postoje. To Jugoslavija sam namerno naglasio zato sto nas grobare nazivaju Jugoslovenima a i oni su takodje bili jugoslovenski klub, oops originalni naziv kluba im je Zvezdaspor.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu
(Goran)"

Partizan ima 71 titulu i 63 Kupa/Lige Sampiona. Sve je moguce u svetu solipsizma.

A sada pravac na Gugl da saznas sta znaci taj koncept.

P.S. Odlicno baratas padezima i pravilima interpunkcije.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

prvi bih se i rukama i nogama borio protiv toga ko bi da vas ugasi:

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:)))))))

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Elem, nikakav Ustavni sud,nikakav SUR, nikakav Lex specialis, NEMAJU PRAVO odlucivanja u fudbalu, koji je POTPUNO AUTONOMAN."

Kao sto je napisano, SUR je imao nadleznost nad sportskim pitanjima u to vreme, tako da je ovo sto si napisao apsolutno pogresno, a presudu tog suda je potvrdio i Ustavni sud.

"Mozda, ali samo mozda, si cuo da UEFA i FIFA imaju pravo da iskljuce zemlje clanice ukoliko dodje do uplita politike u bilo kom obliku odlucivanja. To se, kroz istoriju i desavalo (izguglaj, edukuj se)."

Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat. Kada je UEFA izbacila Jugoslaviju zbog navodne politicke odluke...? Dokazi da je odluka politicka. Imas nedokazanu premisu.

"TRECE, i posle odluke SUR, sve do 1991 god. u zvanicnim tabelama FSJ stoji da je sampion Jugoslavije za 1986 god. fk Crvena Zvezda."

E ako stoji u tabelama . . . Prikazi te tabele, pitao sam te za izvor, to nisi naveo. Znaci zvanican izvor koji potvrdjuje tvoje tvdnje. Imas rimski maksim gore, onus dokaza lezi na onima koji prave pozitivnu tvrdnju, a ne onima koji negiraju.

"Tek posle 1991 god. to se menja. Bas se pitam zasto ?? I na kraju CETVRTO, "retoricki izazov" se ne poseduje, i kao kategorija NE POSTOJI."

Na kraju osmogodisnjeg obrazovanja se proverava sposobnost razumevanja procitanog. Ocigledno sam mislio na izvor (da ga ne posedujes), a izazvao sam te da ga navedes. Rec "retoricki" je tu zbog efekta. Nijedan izvor, nijedan dokaz. Zalim, istorija i istina su na mojoj strani.

Misa

pre 5 godina

Zvezdi da se odmah uzme titula iz 1969 godine jer pobednik Srpske lige je tada bila moja Buducnost iz Valjeva. Takodje Partizanu iz 1993 jer i tada smo osvojili Srpsku Ligu. Jer smo mi Srbija ili Jugoslavija? Ako moze Zvezda mozemo i mi. Moze nam se.

Eto ! Bas hocu !!!

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?!
A,sto bi vracali osvojeno na zelenom terenu???Ko je bio prvi u regularnom delu ???Igravsi ponovljenu utakmicu zvezda ,a i ostali su trebali da idu u nizi rang,da je bilo pravde,ali znamo ko je sve ovo zamesio i zamislio.Da je Partizan hteo da prijavi UEFi ovu neregularnost-ne bi niko iz tadasnje drzave fudbal igrao u Evropi minimum 5 godina,jel ti jasno????Sud je odmah rekao da Partizanu pripada titula,ali su zvezdasi u svim insitucijama namerno proces prolongirali(bilo je leto i Sud se raspustio), a neko je morao biti prijavljen....pogadjas ko???

Grr

pre 5 godina

Da li je normalno da jeda klub pokušava da slaže da je nešto osvojio kad nije? Čak i ranije 1986 na sraman način odigraju utakmicu više i sa bodom prednosti odu u KŠ. Ovda im prevara nije prošla, mada su naneli štetu Partizanu. Sad bi opet da varaju, da nešto otmu ali neće moći.

NoName

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi. 
(Author, 20. maj 2018 12:19) 

Укратко, да је Србија имала један квалификациони округ, а не два (и да је имала једног победника, а не два), можда би било основа да се победа у квалификацијама сматра титулом. 
Хрвати признају Хајдуку титулу по том основу - који је на Србију непримењив.
(Јабучило, 20. maj 2018 17:15)

I Hrvatska je imala dva pobednika. Hajduk i Kvarner, Rijeka. Ovi drugi su bili pobednici na onom delu Hrvatske koji je bio pod Italijanskom okupacijom( Istra). Slovenija je takođe imala dva pobednika ( grad Trst je imao svog pobednika, ostatak Slovenije drugog)

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Objasnice ti, ne brini. Reci mogu imati vise znacenja. U smislu koji sam ja koristio, u pitanju je sledece znacenje - "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti".
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 18:33)


hvala na brzom odgovoru, gospodine jezikoslovče.

no, ja bih vas sada zamolio da objasnite da li to "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti" znači da postoji i nešto što je još značajnije ili ozbiljnije od ustavnog suda kako to implicira prilog "prilican", kao i šta znači redni broj 2 na početku citirane fraze?

hvala unapred!

analiza

pre 5 godina

"Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?"
(Sofronije)
Dakle,ovako.Sve sto se danas desava,jednom ce biti istorija.Za 100 godina ce mozda neko citati sve nebuloze pisane po internetu i verovace da je zaista CZ bila prvak drzave te 1946 godine.A to nije istina i mora da se zna.Jasnije?A uz to,ne mozete da nam bezite u titulama:)
"Znaci Partizanu da se oduzme titula prosle godine jer nije igrao sa prvakom Kosova jer je Kosovo Srbija? Tako?"
(nista o nicemu)
Po tom razmisljanju,ni CZ nema NI JEDNU titulu od kad Kosovo prakticno nije nase,jer ni ona nije igrala sa prvakom Kosova.Dajte malo razmislite pre slanja poruke.
"Netcno. Bas pre neki dan Juventus racuna 34, ostali 32. Tad se nisi bunio. Zasto onda sad kukas?"
(nista o nicemu)
Nidje veze.Juventusovu matematiku treba da resava Milan,Inter a ne Par.
A najbolji mi je ,inace,predlog da se razmotri i titula Par iz 1999-bilo nesto sumnjivo i tad,neko bombardovanje,cini mi se.Trebalo je igrati pod bombama,zar ne?
Neko dole napisa i -neko krade titule a neko stadione.Stadion je imovina,fizicka.Titula je duhovna imovina.Meni je strasnija kradja duha-duse od obicne kradje.

NoName

pre 5 godina

neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)  

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao.  
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže... 
(Negativni, 20. maj 2018 18:15) 


uopste nisam to rekao! procitaj ponovo, ako te ne mrzi. uostalom, zapalili ste autobus povodom ligaske titule, zamisli sta bi bilo da se osvoji evropa? celo ovo balkansko dvoriste bi (opet) gorelo :)
(neutralni felsh, 20. maj 2018 21:16)

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?

Negativni

pre 5 godina

(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao.
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže...

Zoran

pre 5 godina

Samo pogledati igrace Zvezde 1945/1946 godine i igrace Partizana iz tog perioda...Ne da nismo isti, nego......
(Urke, 20. maj 2018 19:24)
Bili smo jugoslovenski a vi srpski klub. U 21. veku iz tebe izbija nacionalizam, sramote bre! Ja sam Hrvat iz Beograda i zašto ti i ja nismo isti? Molim te odgovori mi.

neutralni felsh

pre 5 godina

partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.   
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.  
(neutralni felsh, 20. maj 2018  

Zvezda nije osnova od komunisticke partije Jugislavije vec od omladine Srbije KNOS. Predlog je bio da se Zvezda zove samo Zvezda a u starom DIF dodato jos Crvena
(Zvezdas, 20. maj 2018 18:13)


nije sija nego vrat. lokalni komitet dobio direktivu sa vrha i onda izglasao. ni partizan nije osnovan bas iz vrha generalstaba nego je bila u pitanju niza instanca.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

rimski maksim
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 18:42)

na kog rimskog maksima mislite - fabija, petronija, tirana?
nije valjda da ste negde načuli za latinske maksime, ali su godine učinile svoje...

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Trolovima koji konstantno potezu crvene haringe ne treba nista vise objasnjivati, dovoljno je. Nijedan jedini argument.
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 20:18)

osim što ne umete da procenite sagovornika koji će vas ne samo ostaviti bez argumenata nego i "privesti spoznaniju prava", gospodine lektore, vi, očigledno, niste čuli ni staru srpsku izreku da - majka ne kara sina zbog kockanja, već zbog vađenja...

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 19:13)

Trolovima koji konstantno potezu crvene haringe ne treba nista vise objasnjivati, dovoljno je. Nijedan jedini argument.

Mhm

pre 5 godina

(ja, 20. maj 2018 12:34)

Kako to vas čini boljima i opravdava sve ovo? Dokle će se primitivizam pravdati tuđim primitivizmom? Ta fraza "drugi su grozni pa je i nama opravdano" je za predškolski uzrast.

ja

pre 5 godina

slobinator, 20. maj 2018 20:31)

nemoj se blamirati, napisi uspehe Zvezde i Partizana u Evropi, inu fudbali i u kosarci...mozes slobodno od 91 , da se racuna KES i u Evropi smo krali nevidjeno, jak nam lobi mitomanijo moja...

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"zamolio bih gospodina lektora da razjasni da li se to "najveci sud" odnosi na dimenzije objekta u kome se nalazi ustavni sud?
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 17:42)"

Objasnice ti, ne brini. Reci mogu imati vise znacenja. U smislu koji sam ja koristio, u pitanju je sledece znacenje - "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti".

Uvek sam tu da obrazujem tebe i tebi slicne, prvenstveno po pitanju logike, nauke, a sto da ne, i znacenja reci.

Uzgred, imena sudova se pisu velikim slovima - "Ustavni sud".

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15) 

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao. 
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže...
(Negativni, 20. maj 2018 18:15)


uopste nisam to rekao! procitaj ponovo, ako te ne mrzi. uostalom, zapalili ste autobus povodom ligaske titule, zamisli sta bi bilo da se osvoji evropa? celo ovo balkansko dvoriste bi (opet) gorelo :)

cinik ovdašnji

pre 5 godina

(Kontraofanziva, 21. maj 2018 09:47) Zaboravio si da se eliminiše Real Madrid 1966, zbog snežnobelih dresova kojima su zaslepljivali oči igrača Partizana u briselskom finalu, da se vama dodeli službena pobeda 3:0 i pehar, pa da konačno utažite taj neizdrživ bol koji nosite u kičmenoj moždini od 1991...

Beoman

pre 5 godina

pod jedan, hajduku nije priznata titula vec osvojena pod nazivom "Socialist Republic of Croatia Champions 2 1945, 1946! s jugoslovenskom zastavom, najveci rang takmicenja u tom vremenu, i svi klubovi koji su bili sampioni republika najveceg ranka je titula najveceg ranga.
U bosni su titule RS, Herceg Bosne i Bosnjacke premiere nacionalne titule jer su bile najveci rang, al od dve hiljadtih su regionalne titule ili nizorazredne, naprimer kup herceg bosne i kup RS su regionalne titule najveceg ranga jer tu igraju premierligasi iz tih identiteta. Biti prvak druge i trece lige SFRJ je titula al nizorazrednog ranga i mnogo su vredne, prema tome mi kao i bosnjaci igramo jer ne priznajemo tudje. Titula iz 1946 je nacionalna al sa sest sampiona i tu nestoji da su bili prvaci SFRJ nit prvaci Srbie, bili su prvaci Narodne Socialisticke Uze Republike Srbije. I sta je problem. I bosnjaci nepriznavaju titule RS, Herceg Bosne i one iz 1946 SArajevu FK zbog iste ideje i iste gluposti. Englezi priznavaju ratne regionalne kupove a mi ne etnicke i patriotske. Vojvodjanska titula je Automne Pokrajine Vojvodina, aj imal ko da kaze da Vojvodina nie bila automna pokrajina, to samo seselj moze palamuditi i prepravljati istoriu da mu se svet smeje. Sve sto se brani je opsano i razara.

husref musemić

pre 5 godina

Znate FMP-u niko ne može da zabrani kako ćemo da se zovemo.KK FMP imaće ime KK CRVENA ZVEZDA DIVA a eventualni trofeji će ići KK Crvena zvezda u mirovanju....HAHAHAHAHAHAHAHA ,pa kad ovo mogu šta im je problem da prisvoje titule iz 1944,1945,1937,1900,1389....

Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...

novosti

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.

Author

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.

maxy

pre 5 godina

Oba kluba, FK Crvena zvezda i FK Spartak Subotica, kao pobednici dvaju okružnih kvalifikacionih takmičenja, kvalifikovali su se za prvo fudbalsko prvenstvo posleratne Jugoslavije. 
Alo, Srbija tada nije postojala kao nezavisna drzava, kako mozete da prisvajate titulu, na osnovu cega? Jel to znaci da je i Spartak isto sampion, sto znaci da su postojala dva sampiona jedne, tada nepostojece zemlje? Gospode, Covic ih prvo ubedio da CZV niko ne moze da zabrani kako ce da se zovu, a sad Terzic da niko ne moze da im zabrani koliko ce titula imaju.

ja

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.
(novosti, 20. maj 2018 12:19)
dok su pripadnici svih 17 frakcija navijaca partizana sve sami knjizevnici, akademici, profesori i doktori...

maxy

pre 5 godina

@author Au, druze, sta ti napisa? Pa nije Zvezda tada bila sampion Srbije, nego UZEK OKRUGA SRBIJE, a Spartak sampion VOJVODINE, koja je daleko veca od tog uzek kruga, jel sad kapiras? VOJVODINA JE SASTAVNI DEO SRBIJE, tako da Spartak isto tako zasluzuje ovu titulu. Sto se tice onog brata sto je napisao 30-26 u titulama, sto se nas tice racunaj 45-26 i onako srama nemate. Uzori su vam TERZIC I COVIC. Nas uzor npr veceras igra za desetu titulu prvaka Evrope. Pozdrav!

zumbul

pre 5 godina

Boli njega sto nikada nece imati vise titula od Zvezde,sto ce partizan uvek biti drugi klub u drzavi...eto materijala za pantica da kuka u vJesnku...

Ivan

pre 5 godina

1. Zašto uporno pišete "pamflet" kad to ima pežorativno značenje?
2. Zašto se partizan bavi sezonom u kojoj nisu učestvovali?
3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?

Grr

pre 5 godina

Rukovodstvo CZ svoju nesposobnost i loš rad u poslednjih desetsk godina pokušava da sakrije zamenjujući teze kod svojih navijača i to na najprimitivniji način, falsifikovanje činjenica.

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20) Pusti ti Nolana kralju,imas Bokana,Gordica,Ivanovica,i da,idi razmisljaj za koga ces ubuduce navijati kad i ovaj vestacki projekat nestane!

Marko

pre 5 godina

Za ove što pitaju zašto nije bilo Partizana u toj kvalifikaciji... pa prosto, dok su se "zvezda Srbija osnivači stuba srpstva" igrali prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Albanije u sred Beograda (28. mart 1945. godine) dok je Srbija i dalje pod okupacijom, osnivači/generali Partizana su se borili protiv fašizma za ovu zemlju.

Cubaka

pre 5 godina

Zatekao sam se juce u centru grada kad je horda zvezdasa prolazila ulicama. Ljudi, pa ono je sramota, strasno, tuzno. Nigde u toj zvezdinom masi nisam zapazio iole inteligentnu i produhovljenu facu, naprotiv, sve me je nekako podsetilo na svojevremene mitinge.
(novosti, 20. maj 2018 12:19)

Interesantno, i ja sam se zatekao u gradu kada su prolazili Partizanovi "navijaci" istu sam sliku stekao samo sa tom razlikom sto nije prolazila jedna horda vec tri ili cetiri ili pet, ne znam ni sam vise pa bih te molio da me informises, koliko tacno to vi hordi imate zbog kojih ne mozete igrati utakmice ni na jednom stadionu koji ne prima bar 200.000 ljudi a vas u svim tim hordama ima maksimalno 2000.

Dexim

pre 5 godina

Grobarsko najvece ludilo pocinje kada znamo da omalovazavaju evropsku titulu i svetsku titulu... Zasto onda ne bi omalovazavali i ovu iz 46'

BARI 1991

pre 5 godina

Da li uvazeni profesor priznaje titulu prvaka Evrope i Sveta posto je Engleska tada bila pod suspenzijom od 5 godina zbog masakra na Hejselu...

my way

pre 5 godina

Тешка срца морам да кажем да је све што је Вулетић овај пут рекао тачно. Ни фактички, ни формално правно не може се ни најширим тумачењима заступати став да је Црвена Звезда 46. постала шампион републике Србије, камоли државни шампион Југославије што је једина титула која се може убрајати. Више би аргумената било у прилог томе да се у годинама када су титуле првака СФРЈ освајали Динамо, Хајдук, Сарајево, Жељезничар и Вардар види ко је био најбоље пласирани тим Србије и да му се то призна као титула. То би било признавање фактичког стања, мада ја за таквим потезима не видим никакву потребу. Зна се шта је правно држава и шта су државно првенство и његово освајање, шта ту сада има да се измишља?.

NoName

pre 5 godina

Dve stvari ne razumem.

1) Zašto profesor komentariše stvari koje nemaju veze ni sa njim ni sa njegovim klubom?

2) Zašto profesor smatra da bilo koga zanima to šta on vidi kada stoji ispred ogledala?

Cika Toni

pre 5 godina

Cuti profesore i ne brukaj se. Da si ti takav legalista kakvim se predstavljas javno bi se odrekao onih dveju titula koje vam je dao SUR, ili ti Sud udruzenog rada, mimo svih pravila i zakona UEFE, pa izmedju ostalog UEFA i ne priznaje te titule. Objasni "legalisto" kako o tituli u prvenstvu pod okriljem UEFE i FSJ moze da odlucuje SUR Srbije.

Sarm Zeleznika

pre 5 godina

Ne razumem potrebu za oglasavanje povodom pripisivanja titule.Koga zanimaju fantazije sa RSB foruma?Neka upisu i 100 titula,zvanicno ih imaju 28 i to se ne moze promeniti nikakvim lifletima.O moralnosti cina je izlisno i komentarisari,uzor su im Hrvati a Vojvodine bi se odrekli zbog jednog trofejcica.Nisam sujeveran ali mnogo je simbolike oko zapaljenog autobusa,pogotovo lokacije,o desavanjima u Graficaru drugu put.

Cubaka

pre 5 godina

Voleo bih cuti misljenje ovog "prepostenog" lika da je kojim slucajem Partizan u toj situaciji, ali posto oni tada nisu ni postojali nije mi jasno njihovo ponovno mesanje u nesto sto ih se ne tice, da nisu mozda u pitanju kompleksi.

CzBg89!

pre 5 godina

Ovaj ce nesto da prica.. umesto kulturno da cestita, da je pravde ako ocemo o njoj vec trebalo je da bude prednost Zvezde po titulama veca od 10.

Nenad

pre 5 godina

Vuleticu, zasto ne kazes iz koga razloga Partizan tada posto je kasnije osnovan nije sacekao sledecu sezonu i startovao iz nekog nizeg ranga, nego je preko reda morao da bude ubacen odmah u prvu ligu? Ne zove li se to protekcija Vuleticu?

Logika

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ... 
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20) Pusti ti Nolana kralju,imas Bokana,Gordica,Ivanovica,i da,idi razmisljaj za koga ces ubuduce navijati kad i ovaj vestacki projekat nestane!
(Zivela Zvezdina legendarna titula, 20. maj 2018 12:42)

Pa kada Partizan vestacki projekat nestane navijacemo za zvezdu.

Simpatizer

pre 5 godina

Niti oni tebe profo razumeju niti ih zanima,guraju djonom zbog povoljne politicke situacije i to je to,iako znamo svi da od toga nema nista.Sto neko dole rece,kad su pregrmeli navijanje za FMP sve ostalo im dodje limunada,davno su kompas izgubili,zato njihova rec odavno nema nikakvu tezinu.

Marko

pre 5 godina

3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?
(Ivan, 20. maj 2018 12:29)

Partizan je uz par klubova pozvan direktno da igra kao predstavnik Jugoslovenske Armije (bivši JA klub), nešto poput toga kao kada ga je Evropa zvala na prvo takmičenje i prvu zvaničnu utakmicu Kupa Šampiona, iako nije bio šampion svoje zemlje u toj sezoni.

Pritom, zvanično je kasnije osnovan kada je već uveliko krenulo to takmičenje, tako da dok se zvezda igrala sa reprezentacijom Albanije.

neutralni felsh

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
(alo srbi, 20. maj 2018 13:37)


a vi zvezdari do 2000. ;)

Мики

pre 5 godina

Ми звездаши пали на ниске гране али кад видим о чујем овог гробарског преседника , много ми је лакше!

ja

pre 5 godina

(Milan, 20. maj 2018 22:45)

igramo na tudjem stadionu pola veka i vise , imamo vise titula u sampionatu Srbije, imamo duplo vise ucesca i proleca u LE od vas, imamo dva ucesca u LS a vi koliko ( mislim na pravu LS ne onaj kup id sest utakmica) , vi cekali deceniju da udjete u LE i kome vi bre nekom nesto pricate??!!!

xxx

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alo srbi, 20. maj 2018 13:37) A prošla sezona ? Poyy !!!

max

pre 5 godina

Sve ce im se vratiti kad tad. Sa kamatom. Za sve sto rade u fudbalu i kosarci.
(PAOK Šampion, 20. maj 2018 12:18)

Vama se vec vratilo sa kamatom.

d

pre 5 godina

Ne razumem potrebu za oglasavanje povodom pripisivanja titule.Koga zanimaju fantazije sa RSB foruma?Neka upisu i 100 titula,zvanicno ih imaju 28 i to se ne moze promeniti nikakvim lifletima.O moralnosti cina je izlisno i komentarisari,uzor su im Hrvati a Vojvodine bi se odrekli zbog jednog trofejcica.Nisam sujeveran ali mnogo je simbolike oko zapaljenog autobusa,pogotovo lokacije,o desavanjima u Graficaru drugu put.
(Sarm Zeleznika, 20. maj 2018 13:16)

OK, ali vratite onu iz 86 gde je Zvezda bila sampion i igrala KES. Uefa ni ne zna da vi prisvajate nju. Bruka!

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu.
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren!

Crvena Zvezda 1713 p.n.e.

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu.  
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren! 
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 14:19) 


partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan. 
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.
(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)

Covek sve objasnio i jednoj recenici.

Mythbuster

pre 5 godina

Tako je prosefore ,oni su spremni i da ukradu pehar ispred rodjenih očiju.Ovo svet nije video na šta su spremni ti čuvari srpstva

Objektivan fan

pre 5 godina

Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Znaci ako se napravi jedna greska to znaci da mora jos jedna samo da biste vi imali ipak 29 titula a ne 28?

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

Vuleticu, zasto ne kazes iz koga razloga Partizan tada posto je kasnije osnovan nije sacekao sledecu sezonu i startovao iz nekog nizeg ranga, nego je preko reda morao da bude ubacen odmah u prvu ligu? Ne zove li se to protekcija Vuleticu?
(Nenad, 20. maj 2018 13:19 Koju nizu ligu 45-te biseru,zonsku ligu grupa Morava? hahahaha Tada su postojale sve lige,organizacija bila na nivou kao 2018,biseru!

ja

pre 5 godina

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?
(NoName, 20. maj 2018 22:46)

i mi osvojili Evropu u kosarci , sedam puta zaredom prvaci Srbije dva puta prezimili u Evropi, dva puta igrali LS ( nwbrijano puta igrali LE ono sto je vama trebalo DESET godina,)ali pravu ne kao vi nekih pet -sest utakmica...a vi kako te..vi jednom prezimili, uspeh protiv drugoliskog kluba Bundes lige i kadeta Arsenala, cekali na prolece 25 godina ???!!! Idi pogledaj UEFA listu ona ne laze...

neutralni felsh

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije. 
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.
(Negativni, 20. maj 2018 14:34)


sta pricas to? mene prvog tudja sreca i uspeh ne boli, i bas me briga cije ime je na peharu. kad se bolje pogleda, sa vremenske distance, ta titula iz barija je unazadila sve, a najvise upravo zvezdu jer ste posle nje posandrcali, umislivsi da ste najjaci u svemiru, poceli ste da radite protiv sebe izmedju ostalog onim sramnim skandiranjem "zvezda srbija nikad jugoslavija", prvi ste startovali sa politickim parolama direktno radeci protiv velike lige koja vam je posredno omogucila medjunarodni uspeh... na kraju smo svi zavrsili u potonjem glibu, dok se vi hvalite da ste jedini koji ste uspeli iako ste sve radili (namerno i nenamerno) da sprecite i ostale da pokusaju to isto.
jos nesto - "Sajberovu titulu 86" je mogao da ospori svako, a ne samo "sud udruzenog rada". da je otislo pred uefu, samo bi se svi redom obrukali. raspitaj se malo bolje pa ces da vidis o cemu je bila stvar. a ne da optuzujes partizan za prisvajanje titule a zvezda je prva pocela. na kraju krajeva, ko je poceo ovu ujdurmu sa prisvajanjem titula? bas zvezdina skupstina.

asdf

pre 5 godina

2. Zašto se partizan bavi sezonom u kojoj nisu učestvovali?
3. Ako su to samo bile "kvalifikacije za sledeću sezonu" kako je partizan učestvovao u takmičenju sledeće sezone,a ne i u ovim "kvalifikacijama"?
(Ivan, 20. maj 2018 12:29)

2. Bavi se tom sezonom zato sto vi sebi zelite da pripisete titulu i da imate 2 titule vise a ne jednu. Dakle, ako se slucajno desi da Partizan osvoji 2 titule uzastopno to znaci da vi vise niste tim sa najvecim brojem titula vec Partizan. Logicno je da ce se baviti time ekipa koja ima sansu da vas prestigne po broju titula. Uostalom, zasto biste vi tu titulu prisvajali ako i sam kazes da je bila kvalifikaciona sezona?
3. Partizan je oformljen u oktobru mesecu 1945. a te kvalifikacije su pocele mesec dana ranije. Kojom logikom smatras da Partizan ucestvuje u toj sezoni kada je nastao posle pocetka?

Kontraofanziva

pre 5 godina

Pod jedan,Partizan da pokrene inicijativu za ucestvovanje u kvalifikacijama za Ligu Sampiona umesto Zvezde kao sto je njemu bilo uskraceno ucesce u Kupu Sampiona skandaloznom odlukom Sajbera 1986. godine.
Pod dva,Partizan da pokrene inicijativu da mu se pripise titula iz sezone kada je UEFA izbacila Zvezdu iz Evrope zbog kriminala i time osvedocila da je ta titula neregularna.
Pod tri,Partizan da pokrene inicijativu da se istraze sve Zvezdine sumnjive utakmice u poslednjoj dekadi sa posebnim osvrtom na Vracar i cuveni preokret 2-0 pa 2-6 protiv OFK Beograda.
Pod cetiri,Partizan da podnese tuzbu u UEFA zbog uplitanja politike u sport i bahatog favorizovanja.

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu.
(Goran, 20. maj 2018 16:27)....A ti imas jedan iz pismenosti

сећање меморије памћења

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?! 
Tuzna smo mi zemlja.
(d, 20. maj 2018 13:53)

Хаха, какво дечачко размишљање. Заборавио си да је Партизан пре неколико год. играо квалификације уместо Ц.З. јер је била кажњена неиграњем. Значи, УЕФА вам није признала титулу и требате је вратити Партизану? :)
Не би ме зачудило да ускоро затражите од АБА лиге да вам због учествовања у кошаркашкој ЕЛ уместо Цибоне и Игокее припишу још две титуле :)

Marko

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?
(Sofronije, 20. maj 2018 15:16)

Jer postoji nešto što se zove pravda i istina. Danas ćete pričati kako ste bili šampioni države u kvalifikacijama, sutra da ste nastali direktno od Nemanjića. Iako ste klub Jugoslovenske komunističke partije.

Calma

pre 5 godina

Ma mani se profesore zvezdaskog ludila,malo su se osilili zbog podrske politicara,mene vise zanima kako se Borjan proveo na proslavi titule,hehehehe...

Svi će jednog dana pisati romane

pre 5 godina

Zašto se uporno forsira neistina da je SUR vratio Partizanu titulu, kad je istina da je Ustavni sud Jugoslavije odluke Slavka Šajbera proglasio nezakonitim? Ne može predsednik FSJ da poništi jedno kolo i naredi da se igra novo?! Ljudi, Partizanu je titula oduzeta na nezakonit i nestatutarni način, o tome je reč, nema kazni izvan zakona! Nikada to vama u glavu neće ući. Prođite bar pored Pravnog fakulteta, gde profesor predaje, i zapamtite da i u Rimskom pravu postoji pravilo: bolje jedan krivac na slobodi nego dvesta nevinih u zatvoru. Ni osnovnu još nisi završio, a tumačiš odluke Ustavnog suda Jugoslavije?!

neutralni felsh

pre 5 godina

Nigde i nikom u svetu nije titule dodelio sud udruženog rada, osim čedu KPJ koje je osnovano u Zagrebu. 
Profo drži se ti malog fudbala i futsalera, to je tvoj teren!
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 14:19)


partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.

Grr

pre 5 godina

@@ OK, ali vratite onu iz 86 gde je Zvezda bila sampion i igrala KES. Uefa ni ne zna da vi prisvajate nju. Bruka!
(d, 20. maj 2018 13:58)

Bila lažni prvak sa utakmicom više.

Mali terzijaneri gledaju kako im autobus gine iz očiju

pre 5 godina

Nema veze Uefa sa priznavanjem državnih titula, ne lupajte, gde piše da je Uefa priznala Zvezdi titulu, igrao je tim koji je FSJ prijavio, dakle Sajber, nema Uefa veze s tim. I nije Uefa u to vreme, pre četrdesetak godina, imala propis da klubovi ne smeju da idu na civilne sudove, ovaj sportski u Lozani tada nije ni postojao. Uostalom, FSJ je po nalogu suda Partizanu vratio titulu, na tu odluku CZ se nije žalila, samo neznalica ne zna da postoje zakonski rokovi kada se odluke neko može žaliti. Ko će danas, posle 33 godine da usvaja Zvezdin zahtev? I ne može Zvezda da zahteva, može samo da se žali na odluku, ali odavno je prošao žalbeni voz. Ajde, balavurdijo, da se prvo završi osnovna škola, pa gimnazija, pa faks, onda da polemišemo. Pa vi ste Vojvodinu i Spartak izbacili iz Srbije! Ne glupirajte se kao ovi besprizornici u rijalitijima, nego skupljajte lovu da platite Lasti autobus.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Zvezda otcepila Vojvodinu od Srbije da bi pripisala titulu.
(Komša, 20. maj 2018 13:23)

Po zvezdaskoj inteligenciji ispada da je Vojvodina jos uvek pod Austro-Ugarskom, neka im neko javi da SSR, Austro-Ugarska, Cehoslovacka, Zair, JUGOSLAVIJA, odavno / vise ne postoje. To Jugoslavija sam namerno naglasio zato sto nas grobare nazivaju Jugoslovenima a i oni su takodje bili jugoslovenski klub, oops originalni naziv kluba im je Zvezdaspor.

Karaburac

pre 5 godina

Mene malo sramota ovog coveka.
@Deyan

S obzirom kako se potpisujes i treba da te bude sramota.
Inace ovaj covek je doktor pravnih nauka i ugledni profesor pravnog fakulteta.

Djalma

pre 5 godina

Nigde u svetu nije titulu doneo sud udruzenog rada.
@crvena 1913

Nigde na svetu klub sam sebi nije upisao titulu.
U stvari, upisite koliko hocete, trivijalna stvar. Sramota vasa jer efempeu niko ne moze da zabrani kako ce se zvati ni koliko ce titula upisati. Olovke u sake i pisite.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Cuti profesore i ne brukaj se. Da si ti takav legalista kakvim se predstavljas javno bi se odrekao onih dveju titula koje vam je dao SUR, ili ti Sud udruzenog rada, mimo svih pravila i zakona UEFE, pa izmedju ostalog UEFA i ne priznaje te titule. Objasni "legalisto" kako o tituli u prvenstvu pod okriljem UEFE i FSJ moze da odlucuje SUR Srbije.
(Cika Toni, 20. maj 2018 13:10)"

"Iliti", arhaican oblik "ili" se pise zajedno.

Ustavni sud je najveci sud koji zemlja moze imati i na njemu je ponistena odluka (i potvrdjena odluka nizeg suda), dok ste vi u svojoj sramoti igrali i tako priznali.

Takodje, UEFA priznaje obe titule, zalim slucaj. Odakle li ti samo ideja da ne priznaje, prikazi jedan izvor za tu tvrdnju. Retoricki izazov, znam da ga ne posedujes.

goran...

pre 5 godina

jooooooj daj vise ne polemisi molim te sa komsinicom...pa nek pripisu sebi i titule od prije prvog svjetskog rata,posto 90% navijaca ionako misli da su oni osnovani jos u doba nemanjica i da se prvenstvo igra od tog vremena...a ti gledaj kako ces nama da pomognes,gledaj u nase dvoriste a ne njihovo...

2018

pre 5 godina

-Признати титуле Београдског подсавеза од 1920. до 1922. БСК-у и Југославији(2 БСК-у, 1 Југославији), јер је то био највиши ранг који се тада могао играти. Тада мислим да Суботички подсавез(функционисао у Војводини) није организовао првенства, а и да јесте, држава у којој живимо је Србија, не Војводина.
-Признати од сезоне 1940/41 до 1944. 3 титуле БСК-у, 1 Југославији, јер је било највише национално такмичење које се могло играти, без обзира на политичку ситуацију и рат.
-1946. не признати, то је само део сезоне 1946./47. коју је освојио Партизан, такође није било највише такмичење у земљи. Нема то везе са Војводином и Спартаком, већ са тиме што то није било највише национално такмичење.
-Вратити титуле из 1986. и 1987. ЦЗ и Вардару, цивилни судови не могу бити изнад спортских

Ово је најправеднији начин, свиђало се то некоме или не. После овога, од српских тимова:
1.Црвена звезда-29
2.Партизан-26
3.БСК-10(угашен клуб)
4.СК Југославија-4(угашен клуб)
5.Војводина-2
6.Обилић-1

Сокобањац

pre 5 godina

По тој логици титулу треба дати свим првацима Српске лиге од рата до распада СФРЈ,па да сваки мало већи град у Србији има титулу шампиона. Циркус од клуба!

Neka gori cela Srbija

pre 5 godina

Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Misliš da FSS mora da se ugleda na NSH? Ili, kad navijači CZ pale autobuse i Beograd bakljama, bez kazni, onda bi to trebalo da rade svi navijači svih klubova?

Narodnjak

pre 5 godina

Moram razocarano reci da zvezdasi cast izuzecima gore od nekakvog srpstva...to srpstvo prerasta u nacionalizam..sto su mnogo puta pokazivali..ok..to je njihovo pravo..ali zasto se pominje uvek vokri prekazi smajic....u njihovom komentarisanju..nije tajna partizan je bio jugoslovenski klub..i ja se ponosim time..sto je u partizanu imalo mesta za svakoga..o dan danas se partizan smatra takvim..a vama niko ne brani da budete kako vi kazete ponos srbije ponekad i bruka srbije...preko vad shvatamo i celu politiku..otmi slazi ponizi ukradi...partizan je ipak zivotni pojam za vas...slavite vi tu vasu 42 titulu.poz

Zivela Zvezdina legendarna titula

pre 5 godina

grobari od 2000 te do danasnjeg dana niste osvojili ni jednu titulu posteno..
(alo srbi, 20. maj 2018 13:37) I evo nama pobednika,legende RSB foruma! Ne komentarisite dalje!

NoName

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?! 
A,sto bi vracali osvojeno na zelenom terenu???Ko je bio prvi u regularnom delu ???Igravsi ponovljenu utakmicu zvezda ,a i ostali su trebali da idu u nizi rang,da je bilo pravde,ali znamo ko je sve ovo zamesio i zamislio.Da je Partizan hteo da prijavi UEFi ovu neregularnost-ne bi niko iz tadasnje drzave fudbal igrao u Evropi minimum 5 godina,jel ti jasno????Sud je odmah rekao da Partizanu pripada titula,ali su zvezdasi u svim insitucijama namerno proces prolongirali(bilo je leto i Sud se raspustio), a neko je morao biti prijavljen....pogadjas ko???
(Eto ! Bas hocu !!!, 20. maj 2018 14:50


Hahaha Hahaha Hahaha... Sud je odmah rekao... Sud se raspustio.... Hahaha, sinko, odluči se - da li je Sud odmah rekao ili se "sud raspustio"? Kakva konfuzija u grobarskim glavama...

Sofronije

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?

Milan

pre 5 godina

Imamo vise titula od Partizana, vise osvojenih Kupova, bolji smo u medjusobnim susretima i osvojili smo Kup sampiona, sto oni nikad nece. I sta se sad oni javljaju, o cemu raspravljaju, kad tada jos nisu postojali, kada je nama ukradena titula iz 1946?!Bolje da misle kako ce da opravdaju one dve titule koje im je dodelio Sud Udruzenog Rada, da li ima neki slican slucaj u Evropi?
A o tome ko ih je osnivao, ko im je bio predsednik JSD-a od 1958-1960, bolje da ne pricamo, kao i o tome sto i dalje igraju na tudjem stadionu.

NoName

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?!  
Tuzna smo mi zemlja. 
(d, 20. maj 2018 13:53) 

Хаха, какво дечачко размишљање. Заборавио си да је Партизан пре неколико год. играо квалификације уместо Ц.З. јер је била кажњена неиграњем. Значи, УЕФА вам није признала титулу и требате је вратити Партизану? :) 
Не би ме зачудило да ускоро затражите од АБА лиге да вам због учествовања у кошаркашкој ЕЛ уместо Цибоне и Игокее припишу још две титуле :)
(сећање меморије памћења, 20. maj 2018 14:24)

Zvezda je kažnjena od strane Uefe i nije igrala Evropu. Partizan je tih godina igrao u Evropi, što znači da je Uefa priznala Zvezdi i Vardaru prvo mesto, a Partizanu priznala visoko drugo mesto. Vi ste to drugo mesto opravdali epskim utakmicama sa Fljamurtarijem i Menhengladbahom. I to u prvom kolu kupa Uefa. Niste imali sreće, jer su i Fljamurtari i Menhengladbah bili nikad jači.

pera

pre 5 godina

Podržavam Vuletića. Očekujem da će pokrenuti inicijativu da se silovanje istorije prekine i od strane Partizana i da crno-beli vrate titule iz 1986. i 1987. koje su im administrativnim putem dodeljene.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu
(Goran)"

Partizan ima 71 titulu i 63 Kupa/Lige Sampiona. Sve je moguce u svetu solipsizma.

A sada pravac na Gugl da saznas sta znaci taj koncept.

P.S. Odlicno baratas padezima i pravilima interpunkcije.

slobinator

pre 5 godina

Dakle ovako.Za 47 godina postojanja u bivšoj Sfrj Partizan 11 titula u fudbalu (od čega 3 ukradene 1976,1986 i 1987) i 4 titule u košarci.To je vaša prava snaga dragi grobari.U košarci ste bar imali dve velike generacije onu sa kićom i prajom i onu sa saletom,divcem,danilovićem i paspaljom,a u fudbalu osim one 1966 godine za ovih 70 godina niste imali ništa.vaša je legenda fadilj vokri,zvezdina su mitić,šeki,džaja,pižon,dule savić,piksi i oni vanzemaljci iz 1991,pa deki i vidić.državni ste projekat četvrt-veka.kradete i titule i igrače drugih timova i ničega vas nije stid.umesto što pripusuje titulu iz 46,zvezda treba da vas prijavi uefi i pokrene postupak vraćanja titule iz 86 ,kao i oduzamanja partizanu te dve titule iz spornih 1986 i 1987.godine.u stvari tu ništa sporno i nema.1986 ste najočiglednije od svih namestili utakmicu,a 1987 je na terenu titulu uzeo vardar.zvezda i vardar su igrali kup šampiona,a partizan je ispao od fljamurtarija.eto koliko ste zaslužili da budete šampioni.

Neron iz mog sokaka

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Molio bih gospodina urednika da nam pomogne, pošto je objavio ovaj tekst, i protumači šta je pisac hteo da kaže: da je Vojvodina tada bila samostalna država izvan Srbije a da danas nije i, gospodine uredniče, šta je tu čisto kao suza? Gospodo, kad je Vojvodina bila samostalna država? Čitam ovde još jednu glupost - kad se Vojvodina otcepi od Srbije neka uzme Spartak titulu. Ajde malo ozbiljnosti, nemojte da deca uređuju državno i teritorijano uređenje. A to što radi Zvezda, pripada opštem haosu koji vlada u FSS, jer tu niko nije sposoban da vodi savez. Ko je dozvolio ono divljanje piromana? Ima le Uefa razloga da nešto preduzme?

A na JNA masa klice,zivio Franjo predsednice

pre 5 godina

Kad cete da vratite titulu iz 86 koju vam ne dodelio sud udruzenog rada a Zvezda igrala KES? I sta se tebe tice sta Zvezda potrazuje od FSS-a? Kakve veze to ima sa tvojim klubom?

Gori, moja gospođice

pre 5 godina

Šajbera je poništio Ustavni sud Jugoslavije, a dva suda udruženog rada postupala su po presudi najvišeg suda u državi. Zašto sud udruženog rada? Zato što je u to vreme taj sud bio nadležan za ocenu rada radnih i sportskih organizacija, jer je tako Ustavom bilo propisano. Današnji sudovi za prekršaje možda jednog dana neće postojati, ima pravnika koji su za to da se oni ukinu, ali oni danas postoje jer tako piše u Ustavu Srbije. Ne lupajte o pravu i zakonima, naučite prvo da nestručno rukovanje bakljama može da upali autobus. "Hori, moja panenka", sjajan češki film M. Formana, o vatropircima i gašenju požara "na otvorenom prostoru".

Zvezdas

pre 5 godina

partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.  
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda. 
(neutralni felsh, 20. maj 2018 

Zvezda nije osnova od komunisticke partije Jugislavije vec od omladine Srbije KNOS. Predlog je bio da se Zvezda zove samo Zvezda a u starom DIF dodato jos Crvena

NoName

pre 5 godina

neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)  

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao.  
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže... 
(Negativni, 20. maj 2018 18:15) 


uopste nisam to rekao! procitaj ponovo, ako te ne mrzi. uostalom, zapalili ste autobus povodom ligaske titule, zamisli sta bi bilo da se osvoji evropa? celo ovo balkansko dvoriste bi (opet) gorelo :)
(neutralni felsh, 20. maj 2018 21:16)

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?

doxa71

pre 5 godina

Ma sve si u pravu...samo onda ti kao doktor pravnih nauka urgiraj da nam se vrati titula iz 1986.godine koju tvoj voljeni klub bespravno prisvaja na osnovu odluke nekog Suda udruzenog rada....Pozzz za doktora,sve za pravdu:-)

d

pre 5 godina

Bila lažni prvak sa utakmicom više.
(Grr, 20. maj 2018 14:12)

Za Uefu nije bila lazni prvak i igrala je KES, to sta ti kazes to nikoga ne interesuje. Dakle da se vrati Zvezdi i Vardaru, a oduzme Partizanu. I ne treba nam ova iz 46.
Posteno.

Zvezdaš

pre 5 godina

Ta titula ne treba nikome da pripadne jer su to bile kvalifikacije za prvu ligu. Nije bilo prvenstva, nema ni titule. To što su Hrvati dodali jednu, to je njihov problem.
Partizan da ne priča o titulama iz prošlosti jer je to jako degutantno.
Zvezda da u narednih 10 godina podigne razliku u odnosu na Partizan na +10 titula i vrati stvari na svoje mesto! I da niko u Evropi ne priželjkuje Zvezdu za protivnika.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Mene malo sramota ovog coveka. 
@Deyan 

S obzirom kako se potpisujes i treba da te bude sramota. 
Inace ovaj covek je doktor pravnih nauka i ugledni profesor pravnog fakulteta.
(Karaburac, 20. maj 2018 15:03)

Ako je ovaj ugledan kakvi su vam neugledni?
Nešto ga mnogo simpatišeš, da nisi ti onaj futsaler?

Dex

pre 5 godina

Da li je moguce da groblju nije cudno sto su u svim spornim titulama oni mirodjija? Te 46. nisu ni ucestvovali, a 86. i 87. broje sebi titule kraduci Zvezdi i Vardaru. Valjda ste svesni kakve bi odluke UEFA donela. A sramotna titula iz Ljubljane ukradena Hajduku? Potsecam da tada nije postojala naknada vremena duza 1 minut nevezano za izmene i prekide u toku utakmice osim u slucaju samog prekida utakmice. Tada je prvi put zabelezeno da se igralo do 98. minuta i o tome je pisala i evropska stampa, protiv svih pravila.

Sofronije

pre 5 godina

Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?
(Sofronije, 20. maj 2018 15:16)

Jer postoji nešto što se zove pravda i istina. Danas ćete pričati kako ste bili šampioni države u kvalifikacijama, sutra da ste nastali direktno od Nemanjića. Iako ste klub Jugoslovenske komunističke partije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 20. maj 2018 17:00) # Link komentara

Niste se borili za pravdu i istinu kada ste titule osvajali za zelenim stolom i u sudijskim nadoknadama kada to nije postojalo. Niste se borili za pravdu i istinu kada ste brutalno pokrali Vojvodinu u finalu kupa Srbije. A tada ste već postojali. Niste se borili za pravdu i istinu kada ste titule osvajali trojkama iz auta. A sad se borite za pravdu i istinu. Znamo mi vašu pravdu i istinu. I, sine Zvezda NIKAD nije bila klub Jugoslovenske komunističe partije, prvo što nešto pod tim imenom nikad nije ni postojalo, i drugo, zato što je Zvezdu osnova Ujedinjeni savez antifašističke omladine SRBIJE, pa samim tim u njoj nisu NIKAD igrali reprezentatici okolnih kvinsliških država.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(ja, 20. maj 2018 23:08)

jasno mi je da se hvališ impresivnim partizanovim učešćem u ligi šampiona gde je ovaj evropski velikan od trideset šest(36) mogućih osvojio fascinantna tri(3) boda, ali mi nije jasno da li se žališ ili hvališ zbog toga što i dalje igrate na tuđem stadionu?

vlajzi

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Vojvodina = Srbija.
U pravodu: Vojvodina je Srbija. Bilo tada, a i danas je.
Logicno, prvak Vojvodine = prvak Srbije.
Nejasno nesto?

Nikola

pre 5 godina

Zvezda i Partizan siluju fudbal od kad su osnovani! Ako ništa ne osvoje to je tragedija, krah sporta, ništa ne valja... Kada osvoje onda se kao međusobno prepucavaju. Zvezda bez Partizana ne može da postoji kao ni Partizan bez Zvezde. Kao su različiti, ali su isti, veštački državni projekti!
Fudbal će se u Srbiji oporaviti kada oni prestanu da postoje. Do tada će se sve vrteti oko njih, pošto oni misle da su zalužni za postojanje fudbala uopšte. Komunisti su napravili čudovišta od tih klubova, koja su sada debeli paraziti srpskog fudbala.

Šteta za autobus

pre 5 godina

Zbog upotrebe baklji i paljenja Lastinog autobusa Uefa je danas odlučila da Crvenoj zvezdi oduzme 29. titulu iz 1946. godine, kada je postala prvak "uže Srbije", bez pokrajine Vojvodine i Kosmeta. Inače, te 1946. godine nisu postojali ni FSJ ni FSS, igralo se po nekakvom partizanskom sistemu, kada su umesto saveza takmičenja vodili komiteti i fiskulturna društva. A FSJ i FSS osnovani su 1947. godine.

Sami papir s pečatom

pre 5 godina

@Neutralni fleš
Tačno je da je Partizan osnovala JA, kasnije JNA, a da je CZ osnovala partija, tačnije Skoj, ili Savez komunističke omladine Jugoslavije. Zašto neko misli da je Zagreb bio glavni grad i središte Jugoslovenske armije i da su tamo svi obožavali partizane? Ovi koji pišu da je CZ osnovana za vreme Nemanjića i da je osnivač bio prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava, neka pokažu papir, inače im ne verujem.

kamikaza

pre 5 godina

И "ви" сте у дербију, било нам је потребно само три минуте. ???
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 20. maj 2018 16:11)

Doduse pre toga par godina.

boot-am

pre 5 godina

mala ispravka:
"trijumfovala ispred Željezničara iz Niša"

Željezničar je iz Bosne, a niški klub se zove Železničar!

a sto se zvezde i partizana tiče, smešni ste i jadni, da vam nije politike i budžeta ne bi bili ni u drugoj ligi.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije. 
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.
(Negativni, 20. maj 2018 14:34)

AMIN!

bandiera rossa

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Centralna Srbija je postala Srbija ili nije ili je i Vojvodina sada Srbija ili nije?!?!? Dogovori se prvo sam sa sobom, pa onda nesto pisi. Ja sam za to da se Zvezdi dodeli titula za Prvaka CENTRALNE SRBIJE, ali onda isto i Spartaku za pravaka AP VOJVODINE.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ako je ovaj ugledan kakvi su vam neugledni? 
Nešto ga mnogo simpatišeš, da nisi ti onaj futsaler?
(Crvena Zvezda 1913, 20. maj 2018 15:17)


druze 1913, daj nam malo taj tvoj vremeplov da se i mi tako lepo provozamo :)

Marinkova bara

pre 5 godina

. Bavi se tom sezonom zato sto vi sebi zelite da pripisete titulu i da imate 2 titule vise a ne jednu. Dakle, ako se slucajno desi da Partizan osvoji 2 titule uzastopno to znaci da vi vise niste tim sa najvecim brojem titula vec Partizan. Logicno je da ce se baviti time ekipa koja ima sansu da vas prestigne po broju titula. Uostalom, zasto biste vi tu titulu prisvajali ako i sam kazes da je bila kvalifikaciona sezona? 
3. Partizan je oformljen u oktobru mesecu 1945. a te kvalifikacije su pocele mesec dana ranije. Kojom logikom smatras da Partizan ucestvuje u toj sezoni kada je nastao posle pocetka?
(asdf, 20. maj 2018 16:21)

Znaci tu je stos.Da Zvezda nema vise titula..Buni se kvazi profesor za nesto gde njegov im nije ucestvovao. Legalista.To je bitka od devedesetih da se Zvezda stigne i prestigne.Niste u bivsoj SFRJ nista bitno predstavljali. Zvezda i Hajduk. A onda doslo vreme Mirka Marjanovica gde ste se nekako priblizili.Za ove koji opravdavaju Sud udruzenog rada samo da kazem da se taj sud bavio radnim odnosima a Partizan se rukovodio cinjenicom da su igraci udruzili rad sa klubom
Izmisljotina kao i radnicko samoupravljanje

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"Elem, nikakav Ustavni sud,nikakav SUR, nikakav Lex specialis, NEMAJU PRAVO odlucivanja u fudbalu, koji je POTPUNO AUTONOMAN."

Kao sto je napisano, SUR je imao nadleznost nad sportskim pitanjima u to vreme, tako da je ovo sto si napisao apsolutno pogresno, a presudu tog suda je potvrdio i Ustavni sud.

"Mozda, ali samo mozda, si cuo da UEFA i FIFA imaju pravo da iskljuce zemlje clanice ukoliko dodje do uplita politike u bilo kom obliku odlucivanja. To se, kroz istoriju i desavalo (izguglaj, edukuj se)."

Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat. Kada je UEFA izbacila Jugoslaviju zbog navodne politicke odluke...? Dokazi da je odluka politicka. Imas nedokazanu premisu.

"TRECE, i posle odluke SUR, sve do 1991 god. u zvanicnim tabelama FSJ stoji da je sampion Jugoslavije za 1986 god. fk Crvena Zvezda."

E ako stoji u tabelama . . . Prikazi te tabele, pitao sam te za izvor, to nisi naveo. Znaci zvanican izvor koji potvrdjuje tvoje tvdnje. Imas rimski maksim gore, onus dokaza lezi na onima koji prave pozitivnu tvrdnju, a ne onima koji negiraju.

"Tek posle 1991 god. to se menja. Bas se pitam zasto ?? I na kraju CETVRTO, "retoricki izazov" se ne poseduje, i kao kategorija NE POSTOJI."

Na kraju osmogodisnjeg obrazovanja se proverava sposobnost razumevanja procitanog. Ocigledno sam mislio na izvor (da ga ne posedujes), a izazvao sam te da ga navedes. Rec "retoricki" je tu zbog efekta. Nijedan izvor, nijedan dokaz. Zalim, istorija i istina su na mojoj strani.

belgrado

pre 5 godina

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:)))))))
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 18:42)

ali sto upaliste svoj autobus?
niko da odgovori,evo vec drugi dan?

Dragan

pre 5 godina

@ Obraz djon

I samo cu dopuniti...na pomenutoj utakmici nije igrao kapiten Zelje, Mehmed Bazdarevic, inace proglasen za najboljeg igraca SFRJ prethodne godine...castan covek je saznao za farsu i nije hteo u njoj da ucestvuje. Medjutim, njegov klupski drug, takodje jedan od najboljih igraca u ligi, Radmilo Mihajlovic, pojma nije imao da je utakmica namestena. U drugom poluvremenu postize gol posle solo prodora, a sudija Berisa Sinasi ga ponistava zbog ofsajda (!?) Radmilo prilazi sudiji u neverici, u cudu sto se niko od saigraca ne buni, pita "Kakav ofsajd?", a Berisa mu odgovara "Sta ti je, zar ti ne znas...?" Da ne bude zabune, bile su i ostale utakmice namestene, ali ova na JNA najbrutalnije, najsramnije i najprovidnije. Da ima imalo morala u nasem fudbalu Slavku Sajberu bi trebalo spomenik dici za ono sto je uradio. A ispalo je da su se najveci lopovi najvise bunili i isilovali titule na sudu. I posle ti takvi i njihovi danasnji klonovi sole pamet.

Grr

pre 5 godina

Da li je normalno da jeda klub pokušava da slaže da je nešto osvojio kad nije? Čak i ranije 1986 na sraman način odigraju utakmicu više i sa bodom prednosti odu u KŠ. Ovda im prevara nije prošla, mada su naneli štetu Partizanu. Sad bi opet da varaju, da nešto otmu ali neće moći.

Zoran

pre 5 godina

Samo pogledati igrace Zvezde 1945/1946 godine i igrace Partizana iz tog perioda...Ne da nismo isti, nego......
(Urke, 20. maj 2018 19:24)
Bili smo jugoslovenski a vi srpski klub. U 21. veku iz tebe izbija nacionalizam, sramote bre! Ja sam Hrvat iz Beograda i zašto ti i ja nismo isti? Molim te odgovori mi.

neutralni felsh

pre 5 godina

partizan je osnovan od strane tadasnje jugoslovenske armije. zato se zove partizan.   
crvena zvezda je osnovana od strane tadasnje komunisticke partije jugoslavije. zato se zove crvena zvezda.  
(neutralni felsh, 20. maj 2018  

Zvezda nije osnova od komunisticke partije Jugislavije vec od omladine Srbije KNOS. Predlog je bio da se Zvezda zove samo Zvezda a u starom DIF dodato jos Crvena
(Zvezdas, 20. maj 2018 18:13)


nije sija nego vrat. lokalni komitet dobio direktivu sa vrha i onda izglasao. ni partizan nije osnovan bas iz vrha generalstaba nego je bila u pitanju niza instanca.

Darko

pre 5 godina

(Kontraofanziva, 21. maj 2018 09:47)

Pod jedan, Sajber je te godine ponistio celo kolo, jer nacin na koji se igralo u Sarajevu i Beogradu je bio skandalozan, da je bilo prave pravde i Partizan i Zvezda su trebali da budu izbaceni u drugu ligu najmanje sa sve Sarajevom i Zeljom, ali ti pricas o uplitanju politike u sport, pa Vama je titulu vratio SUD UDRUZENOG RADA, pa gde ces vecu politizaciju, to cak nije ni relavantna sportska organizacija.
Pod dva, Zvezda iz Evrope nije izbacena zbog kriminala, i namestanja, vec zbog dugovanja para prema igracima, sto Evropa ne tolerise, a imamo sad taj primer kod Vas u kosarci.
Pod tri, slazem se, ali da se ispitaju i cuvene utakmice Partizana, protiv Olimpije, Novog Pazara, one kradje protiv Zvezde u kupu, protiv Radnika, Vozdovca, Cukarickog, Napretka gde je Partizan cudesnim preokretima okretao i po dva gola razlike protivnika u svoju korist, ili pobedjivao u periodu 95 - 105 minuta zaustavnog vremena
Pod cetiri sam ti vec odgovorio, neka vidi Evropa politicku umesanost, od 90-tih na ovamo, pa da vidi umesanost politickog vrha od 90 tih na ovamo, clanove i predsednike klubova koji su ujedno bili i u upravnom odboru Partizana, uz vec pomenuti SUD UDRUZENOG RADA. Da je pravde i istine prijatelju, i Partizan i Zvezda bi bili odavno u Beogradskoj zoni.

Pozdrav

derion

pre 5 godina

Zaboravio si `ekspertu` da pojasnih i nesto o tituli Partizana iz 99`,kada je prvenstvo prekinuto a Partizanu dodeljena titula...ili samo se priznaju titule koje utvrdi `sud udruzenog rada`,jel` tako Vucela?

Negativni

pre 5 godina

Važno da titule Suda udruženog rada nisu silovanje istorije.
Zvezda je nekad bila veliki klub u svemu, pa i ponašanju. Ne treba da se ponaša kao FK Partizan, neka im pokloni još nekoliko titula ako im treba za lečenje kompleksa. Sada su u Zvezdi ljudi koji se nadvikuju sa ovakvim nesrećnicima i polusvetom kao što je ovaj nazovi profesor. Tužno. Zna se šta je Zvezda, a brojanje pokradenih titulica u ovoj nesrećnoj ligi neka ostavi malima. Nek se najedu Tumbinih i Mirkovih titula osvojenih u produžecima i penalima u 105. minutu. Ako ih nije sramota, neka slave to. Mi imamo šta da slavimo - ono što se ne može kupiti. Ušati je njima rana na srcu, i pristali bi da nemaju ni jednu jedinu titulu, samo da Zvezdino ime ne stoji na njemu.

nista o nicemu

pre 5 godina

Centralna Srbija je postala Srbija ili nije ili je i Vojvodina sada Srbija ili nije?!?!? Dogovori se prvo sam sa sobom, pa onda nesto pisi. Ja sam za to da se Zvezdi dodeli titula za Prvaka CENTRALNE SRBIJE, ali onda isto i Spartaku za pravaka AP VOJVODINE.
(bandiera rossa, 20. maj 2018 15:20)

Znaci Partizanu da se oduzme titula prosle godine jer nije igrao sa prvakom Kosova jer je Kosovo Srbija? Tako?

CRObar kitarović

pre 5 godina

Nije neophodno ovo Zvezdi, ali kad vidim kako i ko reaguje, i neka su! I ova iz 1986. je naša, dakle 30. I, što se toga tiče, tačka! Međutim, mnogo je važnije da narednih desetak budu naše i da uvaljene (zna se odakle), stavimo na svoje mesto. Napred Zvezda, Vojvodina, Radnički, Napredak, Borac, OFK, Zemun...

Sale

pre 5 godina

Partizan je već isilovao prošlost kada je samom sebi pripisao titulu iz 86-te godine koju im Uefa ne priznaje, a ta titula je gle čuda baš Zvezdina. Dakle razlika u titulama nije ni 29 - 27 već 30 - 26 ... Pozdrav za Profesora ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 20. maj 2018 12:20)

Zaboravljaš da su prisvojili i titulu iz 87, koja je Vardarova

Dejan

pre 5 godina

igramo na tudjem stadionu pola veka i vise , imamo vise titula u sampionatu Srbije, imamo duplo vise ucesca i proleca u LE od vas, imamo dva ucesca u LS a vi koliko ( mislim na pravu LS ne onaj kup id sest utakmica) , vi cekali deceniju da udjete u LE i kome vi bre nekom nesto pricate??!!!
(ja, 20. maj 2018 23:08)
Da sećam dubok trag ste ostavili tim zapaženim učešćima, u onim naročito upečatljivim utakmicama protiv Dinama (Zagreb), Makabi Petah Tikve, Fljamurtarija i one najbolje protiv Šamroka.

belgrado

pre 5 godina

Zvezda ima 30 titule,a Partizan 25 to je prava matematika Vuleticu.
(Goran, 20. maj 2018 16:27)

ako ces biti bolji u skoli,
zvezda ima 55 titula,a mi 0.

nista o nicemu

pre 5 godina

Evropa se osvajala, momče. Nema šta da se zamišlja, to smo doživeli. A vi, kako te?
(NoName, 20. maj 2018 22:46)

i mi osvojili Evropu u kosarci
(ja, 20. maj 2018 23:04)

Pricamo o fudbalu. Zato cete uvek biti mali klub, mesate babe i zabe i pokazujete kakve komplekse imate.

Amater

pre 5 godina

Sta je sa titulom iz 1986. koju je neovlasceno Partizan pripisao sebi?
U tom kolu, bio sam na JNA, namestali su i Zvezda i Partizan (meč na JNA je kasnio 15 minuta a Partizanu je bila potrebna pobeda nad Željom sa istim brojem golova razlike kao Zvezdi koja je imala dogovor sa Sarajevom: oba meča su završena pobedama "večitih rivala" 4:0), kao i mnogi drugi timovi:
npr. mec Hajduk - Dinamo Vinkovci u kojem je bilo 5:3 da bi Čop bio najbolji strelac a hajduku je bila neophodna pobeda; ili Sutjeska - Budućnost 5:5 )remi sa golovima odgovarao svima), Velež : OFK 2:3 a OFKu je bila neophodna pobeda za opstanak; Vojvodina - Dinamo 1:7 a Dinamu je bila potrebna ubedljiva pobeda da bi se plasirao u kup UEFA...

Sub013

pre 5 godina

@author Au, druze, sta ti napisa? Pa nije Zvezda tada bila sampion Srbije, nego UZEK OKRUGA SRBIJE, a Spartak sampion VOJVODINE, koja je daleko veca od tog uzek kruga, jel sad kapiras? VOJVODINA JE SASTAVNI DEO SRBIJE, tako da Spartak isto tako zasluzuje ovu titulu. Sto se tice onog brata sto je napisao 30-26 u titulama, sto se nas tice racunaj 45-26 i onako srama nemate. Uzori su vam TERZIC I COVIC. Nas uzor npr veceras igra za desetu titulu prvaka Evrope. Pozdrav!
(maxy, 20. maj 2018 12:34)

Uvek mi je najjače kad pročitam kako grobar piše nekom da nema srama, hit. Nije tačno da nemamo srama, znaš li koliko me je sad sramota u tvoje ime, inače kad igra Vucelic?

Karlovac

pre 5 godina

Tipicno licemerje i bahatost zvezdinih nazovi doktora..ovaj gospodin je sve objasnio i u potpunosti je u pravu..nisam ni ocikivao da doktori kazu evo titulu dajemo spartaku..uzmite uzmite...i pre rata ..vidite nekako sa negde nema slucajno nesto sto bi vam bio argument za jos koju titulu..nemate vi srama..samo nesto prosite

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

E Njegose ko tebe navodi, ovakva moralna gromada. A da, samo gromada. Navikli da im titule dodelju sudovi udruzenog rada pa im nista nije jasno. A tek argumentacija, pomislio bi covek da doktor ume da cita jer je sve lepo objasnjeno, ali dzaba

Zadrugari su super

pre 5 godina

Igranjem u (tada) Kupu šampiona Uefa nikome ništa nije priznala, pogotovo ne titulu državnog prvaka, jer u kojem će ko takmičenju igrati odlučuje naš FSS, koji daje licencu za igranje. Dosta s tim klinačkim tumačenjm propisa. Čitajte dobre knjige da biste nešto znali. Prema propisima Uefe, klubovi nemaju pravo žalbe na sve ono što se u takmičenju događa u našoj ligi. Partizan nije mogao da se žali protiv suđenja i onog kola iz kornera, ni Radnički ne može da se žali Uefi zbog istog sudije. Uefa se meša samo kad je reč o njenim ligama, ne i nacionalnim.

nista o nicemu

pre 5 godina

Nigde na svetu klub sam sebi nije upisao titulu.
U stvari, upisite koliko hocete, trivijalna stvar. Sramota vasa jer efempeu niko ne moze da zabrani kako ce se zvati ni koliko ce titula upisati. Olovke u sake i pisite.
(Djalma, 20. maj 2018 16:25)

Netcno. Bas pre neki dan Juventus racuna 34, ostali 32. Tad se nisi bunio. Zasto onda sad kukas?

analiza

pre 5 godina

"Poštovani gospodine Vuletiću i ostala jugoslovenska gospodo, da li bi neko od vas bio ljubazan da mi objasni zašto se vi javljate i kakve veze imate sa nečim u čemu ne da niste učestvovali, nego kako sami kažete, niste još ni postojali? Da li je to neki kompleks niže vrednosti, stvarno ne razumem?"
(Sofronije)
Dakle,ovako.Sve sto se danas desava,jednom ce biti istorija.Za 100 godina ce mozda neko citati sve nebuloze pisane po internetu i verovace da je zaista CZ bila prvak drzave te 1946 godine.A to nije istina i mora da se zna.Jasnije?A uz to,ne mozete da nam bezite u titulama:)
"Znaci Partizanu da se oduzme titula prosle godine jer nije igrao sa prvakom Kosova jer je Kosovo Srbija? Tako?"
(nista o nicemu)
Po tom razmisljanju,ni CZ nema NI JEDNU titulu od kad Kosovo prakticno nije nase,jer ni ona nije igrala sa prvakom Kosova.Dajte malo razmislite pre slanja poruke.
"Netcno. Bas pre neki dan Juventus racuna 34, ostali 32. Tad se nisi bunio. Zasto onda sad kukas?"
(nista o nicemu)
Nidje veze.Juventusovu matematiku treba da resava Milan,Inter a ne Par.
A najbolji mi je ,inace,predlog da se razmotri i titula Par iz 1999-bilo nesto sumnjivo i tad,neko bombardovanje,cini mi se.Trebalo je igrati pod bombama,zar ne?
Neko dole napisa i -neko krade titule a neko stadione.Stadion je imovina,fizicka.Titula je duhovna imovina.Meni je strasnija kradja duha-duse od obicne kradje.

Mile moler

pre 5 godina

Za ove što pitaju zašto nije bilo Partizana u toj kvalifikaciji... pa prosto, dok su se "zvezda Srbija osnivači stuba srpstva" igrali prijateljskih utakmica sa reprezentacijom Albanije u sred Beograda (28. mart 1945. godine) dok je Srbija i dalje pod okupacijom, osnivači/generali Partizana su se borili protiv fašizma za ovu zemlju.
(Marko, 20. maj 2018 15:28)

Decko. Da uzmes istoriju u ruke.Albanija je po projektu Broza trebalo da bude zajedno sa Grckom deo konfederacije.Albanija tek dolaskom Envera Hodze za vreme Inforbiroa postaje izolovana zemlja.U Albaniji je postojao Antifasisticki pokret.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

prvi bih se i rukama i nogama borio protiv toga ko bi da vas ugasi:

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:)))))))

Muharem

pre 5 godina

@Dragan
Ti i dalje ne razumeš o čemu je reč, ne radi se o tome da li je neko nešto lažirao ili nije, moraš da sprovedeš postupak "istrage" i nađeš dokaz, kad hoćeš krivca da kazniš onda to moraš da uradiš po propisima, nije Predsedništvo FSJ imalo prava da poništi celo kolo, nije Sajber prikupio ni izjave delegata, sam je odlučio, u dogovoru sa miljanovcima. Posle svake kazne moraš da dozvoliš pravo na žalbu. Ne možeš ti da razumeš ovo, a siguran da misliš da su baklje dozvoljene navijačima stuba.

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 19:13)

Trolovima koji konstantno potezu crvene haringe ne treba nista vise objasnjivati, dovoljno je. Nijedan jedini argument.

Misa

pre 5 godina

Zvezdi da se odmah uzme titula iz 1969 godine jer pobednik Srpske lige je tada bila moja Buducnost iz Valjeva. Takodje Partizanu iz 1993 jer i tada smo osvojili Srpsku Ligu. Jer smo mi Srbija ili Jugoslavija? Ako moze Zvezda mozemo i mi. Moze nam se.

neutralni felsh

pre 5 godina

pravnom timu grobara tastatura, najbrojnijoj navijačkoj frakciji jugoslovenskog sportskog društva, koja je od noćas u neprekidnon sazivu povodom analize inkriminisanog dela narušavanja bezbednosti u saobraćju i donošenja odgovarajućih pravnih konsekvenci, pridružila se i samozvana njegoševa inkarnacija lično - neprocenjivo:))))))) 
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 18:42) 


crveno bela armija je sinoc prilikom analize uspela da zapali autobus.., hvala vatrogascima, inace ko zna sta bi bilo. e to je tek neprocenjivo :)

NoName

pre 5 godina

(Nenad, 20. maj 2018 13:19 Koju nizu ligu 45-te biseru,zonsku ligu grupa Morava? hahahaha Tada su postojale sve lige,organizacija bila na nivou kao 2018,biseru!
(Zivela Zvezdina legendarna titula, 20. maj 2018 13:38)

Zonsku ligu, grupa Zagorje.

Eto ! Bas hocu !!!

pre 5 godina

Vrati iz 1986 titulu i onda mozemo da pricamo. Zvezda igrala KES, Uefa priznala titulu, ali neki sud opovrgava Uefu?!
A,sto bi vracali osvojeno na zelenom terenu???Ko je bio prvi u regularnom delu ???Igravsi ponovljenu utakmicu zvezda ,a i ostali su trebali da idu u nizi rang,da je bilo pravde,ali znamo ko je sve ovo zamesio i zamislio.Da je Partizan hteo da prijavi UEFi ovu neregularnost-ne bi niko iz tadasnje drzave fudbal igrao u Evropi minimum 5 godina,jel ti jasno????Sud je odmah rekao da Partizanu pripada titula,ali su zvezdasi u svim insitucijama namerno proces prolongirali(bilo je leto i Sud se raspustio), a neko je morao biti prijavljen....pogadjas ko???

Јабучило

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Укратко, да је Србија имала један квалификациони округ, а не два (и да је имала једног победника, а не два), можда би било основа да се победа у квалификацијама сматра титулом.
Хрвати признају Хајдуку титулу по том основу - који је на Србију непримењив.

Obraz djon

pre 5 godina

Navijaci Partizana, da li ste vi uopste gledali reportaze utakmica poslednjeg kola, da li ste videli postignute rezultate? Da li znate da ste odlagali pocetak utakmice sa Zeljeznicarom do iznemoglosti, urucivajuci cvece i kurti i murti, slikajuci se za svaku redakciju posebno, samo da bi mogli da utrpate koliko god golova treba do kraja, nakon sto se utakmica u Sarajevu zavrsi? Da li ste videli kakve ste golove davali i koliko je to sve smesno delovalo? Protivnici su bukvalno trckarali pored vas, bez zelje da napadnu... Par igraca Zeljeznicara nije htelo ni da ucestvuje u toj farsi od utakmice pa su demonstrativno ostali u Sarajevu. Bruka i sramota. Pogledajte rezultat Dinama u Novom Sadu kome je trebala gol razlika. Slucajno su dobili 1:7. Najpametnija odluka je bila ponistiti lakrdiju od kola. Ali posto je vama obraz djon, naravno da vas nije sramota toga, vec je samo bitno biti bolji od Zvezde i nista drugo na ovom svetu...

intelektualno bankrotirani teoreticari zavera

pre 5 godina

"zamolio bih gospodina lektora da razjasni da li se to "najveci sud" odnosi na dimenzije objekta u kome se nalazi ustavni sud?
(mladići borovi, devojke jele, 20. maj 2018 17:42)"

Objasnice ti, ne brini. Reci mogu imati vise znacenja. U smislu koji sam ja koristio, u pitanju je sledece znacenje - "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti".

Uvek sam tu da obrazujem tebe i tebi slicne, prvenstveno po pitanju logike, nauke, a sto da ne, i znacenja reci.

Uzgred, imena sudova se pisu velikim slovima - "Ustavni sud".

Tintus

pre 5 godina

Ajde, jasni su mi ovi iz uprave Partizana, ovu besmislenu komunikaciju oni debelo naplaćuju. Ali oko čega se vi navijači JSD-a nervirate meni stvarno nije jasno. Eeej, ko je bio šampion fudbalskog šampionata neke države koja je postojala'46, da li je Zvezda ili je ipak Spartak...?!? Pa šta se to vas uopšte tiče...? Gde ste vi u toj jednačini...? Bari k'o Hirošima, i dalje "zrači"...

Milan

pre 5 godina

"Srbija je, dakle, u prvom šampionatu Jugoslavije imala tri predstavnika: pobednika okruga centralne Srbije, pobednika okruga Vojvodine i predstavnika Jugoslovenske narodne armije", kazao je Vuletić.

Ispade Partizan predstavnik Srbije, a imao garantovano mesto kao državni projekat.

belgrado

pre 5 godina

Fudbal će se u Srbiji oporaviti kada oni prestanu da postoje. Do tada će se sve vrteti oko njih, pošto oni misle da su zalužni za postojanje fudbala uopšte. Komunisti su napravili čudovišta od tih klubova, koja su sada debeli paraziti srpskog fudbala.
(Nikola, 20. maj 2018 13:24)

pa cete vi "posteni" da igrate?!
jesi li gledao spartak-radnicki?
ili borac?

Dejan CZ

pre 5 godina

Pitanje pravne prirode koje se tice kluba Crvena Zvezda i FSS...Nisam procitao da se organi nekog drugog kluba nase lige puno interesuju za to pitanje...Neverevotno je koliko kompleks nize vrednosti moze da utice na obololele od te vrste bolesti...Priznali ne priznali sporna titula nema nikakvu matematicku vrednost u eventualnom poredjenju velicine dva kluba,to je pitanje za osnovce...Svima je znano zasto.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Sve ce im se vratiti kad tad. Sa kamatom. Za sve sto rade u fudbalu i kosarci.
(PAOK Šampion, 20. maj 2018 12:18)
Karma? Pozdravio vas cika Mirko, otac "institucije" .

Cika Toni

pre 5 godina

intelektualno bankrotirani.... PRVO, priznajem gresku u pravopisu. DRUGO, kad se neko trudi da bude mnogo pametan, obicno ispadne prilicno smesan, iliti nedovoljno upucen u predmet diskusije. Elem, nikakav Ustavni sud,nikakav SUR, nikakav Lex specialis, NEMAJU PRAVO odlucivanja u fudbalu, koji je POTPUNO AUTONOMAN. Mozda, ali samo mozda, si cuo da UEFA i FIFA imaju pravo da iskljuce zemlje clanice ukoliko dodje do uplita politike u bilo kom obliku odlucivanja. To se, kroz istoriju i desavalo (izguglaj, edukuj se). TRECE, i posle odluke SUR, sve do 1991 god. u zvanicnim tabelama FSJ stoji da je sampion Jugoslavije za 1986 god. fk Crvena Zvezda. Tek posle 1991 god. to se menja. Bas se pitam zasto ?? I na kraju CETVRTO, "retoricki izazov" se ne poseduje, i kao kategorija NE POSTOJI. Postoji knjiga IZAZOV RETORIKE Muharema Pervica, ali to nema veze sa tim sto si, praveci se pametan, hteo da kazes. Pozdrav.

srb

pre 5 godina

meni je simpaticno da njega zanima koliko je zvezda osvojila titula iako on, a ni partizan, nikakve veze sa time nemaju. Ali dobro, profesor je pa ga vljda zanima sve iz domena njegove struke :)

NoName

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi. 
(Author, 20. maj 2018 12:19) 

Укратко, да је Србија имала један квалификациони округ, а не два (и да је имала једног победника, а не два), можда би било основа да се победа у квалификацијама сматра титулом. 
Хрвати признају Хајдуку титулу по том основу - који је на Србију непримењив.
(Јабучило, 20. maj 2018 17:15)

I Hrvatska je imala dva pobednika. Hajduk i Kvarner, Rijeka. Ovi drugi su bili pobednici na onom delu Hrvatske koji je bio pod Italijanskom okupacijom( Istra). Slovenija je takođe imala dva pobednika ( grad Trst je imao svog pobednika, ostatak Slovenije drugog)

neutralni felsh

pre 5 godina

Šajbera je poništio Ustavni sud Jugoslavije, a dva suda udruženog rada postupala su po presudi najvišeg suda u državi. Zašto sud udruženog rada? Zato što je u to vreme taj sud bio nadležan za ocenu rada radnih i sportskih organizacija, jer je tako Ustavom bilo propisano. Današnji sudovi za prekršaje možda jednog dana neće postojati, ima pravnika koji su za to da se oni ukinu, ali oni danas postoje jer tako piše u Ustavu Srbije. Ne lupajte o pravu i zakonima, naučite prvo da nestručno rukovanje bakljama može da upali autobus. "Hori, moja panenka", sjajan češki film M. Formana, o vatropircima i gašenju požara "na otvorenom prostoru".
(Gori, moja gospođice, 20. maj 2018 16:52)


sjajan film... ostalo iz komentara se podrazumeva :)

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15) 

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao. 
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže...
(Negativni, 20. maj 2018 18:15)


uopste nisam to rekao! procitaj ponovo, ako te ne mrzi. uostalom, zapalili ste autobus povodom ligaske titule, zamisli sta bi bilo da se osvoji evropa? celo ovo balkansko dvoriste bi (opet) gorelo :)

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Objasnice ti, ne brini. Reci mogu imati vise znacenja. U smislu koji sam ja koristio, u pitanju je sledece znacenje - "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti".
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 18:33)


hvala na brzom odgovoru, gospodine jezikoslovče.

no, ja bih vas sada zamolio da objasnite da li to "2. od prilicnog znacaja ili ozbiljnosti" znači da postoji i nešto što je još značajnije ili ozbiljnije od ustavnog suda kako to implicira prilog "prilican", kao i šta znači redni broj 2 na početku citirane fraze?

hvala unapred!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Ustavni sud je najveci sud
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 16:42)

zamolio bih gospodina lektora da razjasni da li se to "najveci sud" odnosi na dimenzije objekta u kome se nalazi ustavni sud?

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

rimski maksim
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 18:42)

na kog rimskog maksima mislite - fabija, petronija, tirana?
nije valjda da ste negde načuli za latinske maksime, ali su godine učinile svoje...

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Trolovima koji konstantno potezu crvene haringe ne treba nista vise objasnjivati, dovoljno je. Nijedan jedini argument.
(intelektualno bankrotirani teoreticari zavera, 20. maj 2018 20:18)

osim što ne umete da procenite sagovornika koji će vas ne samo ostaviti bez argumenata nego i "privesti spoznaniju prava", gospodine lektore, vi, očigledno, niste čuli ni staru srpsku izreku da - majka ne kara sina zbog kockanja, već zbog vađenja...

Logiko, eve me

pre 5 godina

Šta priča ovaj? I ovi što pominju Spartak? Pa Vojvodina sada nije samostalna država, a Srbija jeste. Čisto kao suza. Kao što je i Hajduku pripala, normalno je da pripadne i Zvezdi.
(Author, 20. maj 2018 12:19)

Auuuu... koja logika! Pa nije centralna Srbija samostalna država, već cela Srbija s Vojvodinom, alo!

ja

pre 5 godina

slobinator, 20. maj 2018 20:31)

nemoj se blamirati, napisi uspehe Zvezde i Partizana u Evropi, inu fudbali i u kosarci...mozes slobodno od 91 , da se racuna KES i u Evropi smo krali nevidjeno, jak nam lobi mitomanijo moja...

Negativni

pre 5 godina

(neutralni felsh, 20. maj 2018 15:15)

Bojim se da si svojom replikom samo potvrdio ono što sam napisao.
Bari kriv za svo zlo koje nam se dešavalo? Aman, druže...

husref musemić

pre 5 godina

Znate FMP-u niko ne može da zabrani kako ćemo da se zovemo.KK FMP imaće ime KK CRVENA ZVEZDA DIVA a eventualni trofeji će ići KK Crvena zvezda u mirovanju....HAHAHAHAHAHAHAHA ,pa kad ovo mogu šta im je problem da prisvoje titule iz 1944,1945,1937,1900,1389....

cinik ovdašnji

pre 5 godina

(Kontraofanziva, 21. maj 2018 09:47) Zaboravio si da se eliminiše Real Madrid 1966, zbog snežnobelih dresova kojima su zaslepljivali oči igrača Partizana u briselskom finalu, da se vama dodeli službena pobeda 3:0 i pehar, pa da konačno utažite taj neizdrživ bol koji nosite u kičmenoj moždini od 1991...

Beoman

pre 5 godina

pod jedan, hajduku nije priznata titula vec osvojena pod nazivom "Socialist Republic of Croatia Champions 2 1945, 1946! s jugoslovenskom zastavom, najveci rang takmicenja u tom vremenu, i svi klubovi koji su bili sampioni republika najveceg ranka je titula najveceg ranga.
U bosni su titule RS, Herceg Bosne i Bosnjacke premiere nacionalne titule jer su bile najveci rang, al od dve hiljadtih su regionalne titule ili nizorazredne, naprimer kup herceg bosne i kup RS su regionalne titule najveceg ranga jer tu igraju premierligasi iz tih identiteta. Biti prvak druge i trece lige SFRJ je titula al nizorazrednog ranga i mnogo su vredne, prema tome mi kao i bosnjaci igramo jer ne priznajemo tudje. Titula iz 1946 je nacionalna al sa sest sampiona i tu nestoji da su bili prvaci SFRJ nit prvaci Srbie, bili su prvaci Narodne Socialisticke Uze Republike Srbije. I sta je problem. I bosnjaci nepriznavaju titule RS, Herceg Bosne i one iz 1946 SArajevu FK zbog iste ideje i iste gluposti. Englezi priznavaju ratne regionalne kupove a mi ne etnicke i patriotske. Vojvodjanska titula je Automne Pokrajine Vojvodina, aj imal ko da kaze da Vojvodina nie bila automna pokrajina, to samo seselj moze palamuditi i prepravljati istoriu da mu se svet smeje. Sve sto se brani je opsano i razara.

Mhm

pre 5 godina

(ja, 20. maj 2018 12:34)

Kako to vas čini boljima i opravdava sve ovo? Dokle će se primitivizam pravdati tuđim primitivizmom? Ta fraza "drugi su grozni pa je i nama opravdano" je za predškolski uzrast.