Sreda, 16.05.2018.

08:25

Sreća pogledala Divca, Finiks i Kokoškov biraju prvi na Draftu

Finiks Sansi imaće prvog pika na predstojećem NBA draftu, odlučeno je lutrijom prethodne noći u NBA ligi.

Izvor: PT

Sreæa pogledala Divca, Finiks i Kokoškov biraju prvi na Draftu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

slaviša šmigič

pre 6 godina

ako kokoskov uzme doncica najbolje prolazi sakramento doncic je jos veliko pitanje kako ce se snaci medju brzim crncima.a ovaj crni centar je prava zver od igraca tako ,da mozda i kokoskov zazeli crnog ludog centra koji,ce biti medju najboljim igracima buducnosti bice velika zvezda doncic je dobar ali previse izvikan igrac,recimo bodiroga je bolji ali nije hteo u ameriku jer veliki petrovic je prve 2.sezone neopravdano grejao klupu portlanda,bila su druga vremena i mozda ako kokoskov odluci za doncica imace mogucnost igranja jer ga poznaje.ali u moru crnaca moze ispati prosecan igrac iako decku zelim mnogo srece zasluzio je.ipak je prvi pik centar,radi se o fenomenalnom igracu koga svi zele,jedino ako kokoskov zbog poznavanja uzme doncica imace sjajnu buducnost inace takvih crnacaca ima malo more.

a

pre 6 godina

@miki Da li je moguce da se pravis pametan, i jos dobijes pluseve za ovakvu glupost?? Devin buker ima 21 godinu, a vec sad daje 25 po mecu lagano. Igrao je za ocajne trenere, Kokoskov ce ga pretvoriti u zverinu. Ne da vredi top3 pik, nego Finiks ne bi razmisljao o odbijanju tako smesne ponude. Zamisli Buker ne vredi top10 pik, provereni kosgeter za klinca koji ce nekad mozda biti blizu toga! Strasno!

Nikola

pre 6 godina

Moje iskreno misljenje je da ce Doncic biti treci ili cetvrti pik sigurno je da ce Ayton biti prvi ovi u Finiksu su idioti ako ga ne uzmu,drugi po meni Porter,treci Doncic ima jos par igraca tu koji su opasne zveri Younga ko uzme bas ce dobro proci decko kida.

LBJ

pre 6 godina

Finiks je tim u dubokom zapećku začelja dna NBA lige. Imajući to na umu, jasno je da sporonogi, glomazno građeni izvikani evroligaški belac sa velikom glavom ne može biti od značajne pomoći.To ne može biti ni kratkoruki, nezgrapno građeni, Devin čije je poreklo vrlo nejasno. Zato, Igore, napred i potpisuj Aytona, koji će vam doneti snagu, eksplozivnost, skočnost, skokove, blokade, brzinu, visinu i zakucavanja u lice protivničkim igračima. Strah i trepet pod koševima!

NekoKO

pre 6 godina

Divac ako bira teško da će da potrefi... Kokoškov osim što košarkašku igru ima u malom prstu, vrhunski je trener ali i izuzetno pametan čovek. Divac ne ume rečenicu da sastavi.

Pera

pre 6 godina

Ayton prvi pik, doncic drugi. Vec sam pisao da je ayton fizicki veoma jak i samo moze da bude jaci. Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sti teze fizicke vezbe. Mislim d ace decko biti zver u godinama koje dolaze.
@bujab
Presao je on igricu sa gumama, sad vec prevrce traktore.

miki

pre 6 godina

@the answer
Za Bukera ne da ne bi dobili 2. pik sa ovog drafta, već ne bi dobili niti jedan od prvih 10 pikova, a možda ni prvih 15. Nikada do sada nije bio ovako dubok draft, sa toliko talentovanih igrača. Bukvalno, ove sezone je bilo nemoguće u nekom trejdu dobiti pika iz prve runde, to niko nije hteo da daje.

samba

pre 6 godina

DeAndre Ayton
Marvin Bagley
Jaren Jackson Jr.
Michael Porter
Trae Young
svi su bolji igraci od Luke Doncica.
Ocekujem da Doncic bude biran sa 4-5 pozicije.
Mislim da Phoenix nije lud da propusti Aytona, jedino ako su tajno dogovorili prelazak Kapele ili Kazinsa, te onda biraju Doncica zbog Kokoskova. Ne znam ko je lud da pored mozda buduceg Hakima bira Luku Doncica?
Mada, i Porter je sjajan igrac.
Ne bi me cudilo da Luka zavrsi u Orlandu.

dex

pre 6 godina

@ Bujab
Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sve teze fizicke vezbe.

-Cek cek, neces nas prevariti! Znamo mi ko je majstor za traktorsku gumu!

traktorista u najavi

pre 6 godina

birajte Vi koje hocete pikove ja uzimam sutra jednu traktorsku gumu.Traktora nemam, ali ga sigurno nema ni Ayton, Jokic mozda uzeo gumu od komsije. Svi su na traktorskim gumama, danas...

the answer

pre 6 godina

lupajte minuseve, ali ubedljivo bi Finiks najbolje prosao ako bi trejdovao Bukera,za visokog pika(doncic-ejton) dok jos buker vredi,decko je klasican suter,i to kad mu krene,nije konstantan. i na draftu pokupe i doncica i ejtona i eto jezgra tima uz worena,dzeksona...

Montoya

pre 6 godina

ne znam sto se mi u Srbiji toliko lozimo na Doncica? momak je iz Slovenije, ne zna srpski, isto mi je zanimljiv kao I neki Spanac, Nemac...Amer. Svaki treci dan neki clanak o njemu.

sac

pre 6 godina

Sakramento 99% uzima Beglija. Dečko je odlična levoruka četvorka, nešto kao Kris Boš i najveća je sigurica na draftu. Imaju 2 mlada centra i 4 dobra beka. Divac sigurno neće gušiti Bogdanu i Foksu minutažu kad je već toliko poverenja uložio u njih, tako da Dončić otpada. A i previše su rizikovali prethodnih godina da bi sada uzimali belog tinejdžera.
Dončić ide tamo gde će pucaju na sve ili ništa tipa Atlanta ili Memfis (Konli već ulazi u godine pa je možda zamena za njega).
ko od petog mesta pa nadalje uzme Trea Janga taj je možda dobio budućeg MVP-ja. Klinac već sada ima domet kao Kari a brži je i agilniji od njega.

Daa

pre 6 godina

Mene najvise zanima sa koje pozicije ce biti izabran Porter. Da nije bilo povrede bio bi sigurno u top 3 a ovako... Svakako fine igrace ima ovaj draft Ayton, Doncic, Beagley, Young, Porter...

ozymandias

pre 6 godina

Na mestu Sac bih preskočio Dončića i pored hajpa. Dončić je organizator a tu već imaju Foxa, FMIII i Shumperta, pa i Bogdan se pokazao na toj poziciji.. Sac već ima jednog belog beka za kojeg su dali dosta para, a Luka je identični tip igrača, cela fama oko njega se svodi da je tako dobar u tako ranim godinama. To ne znači da ce njegov igrački talenat nastaviti da ide istom uzlaznom putanjom, moguce je samo da je malo ranije sazreo. Sigurno je veliki talenat ali ima i mane: nedostatak eksplozivnosti , spore bočne kretnje (problem pri čuvanju brzih NBA bekova) , šut nije idealan. Sakramentu treba visok igrač, krilo ili centar, Randolph nije igrao pola sezone, Stain je drvo, Labissier tanak. Na njihovom mestu ponudio bi 2nd pika nekome ko je stvarno zagrejan za Dončića u zamenu za nižeg pika i dobrog igrača. Salary cap im je prazan, imaju mesta da potpišu i neko jako ime (ko je lud da dodje u SAC). Ako Dončić ipak dodje, Bogdan je u problemu, a Sacramento ne profitira.

the answer

pre 6 godina

da su pametni ovi iz finiksa da ukljuce u trejd bukera, pokupe sa prve pozicije Ejtona, trejduju Bukera za Doncica, a sigurno ce dobii i jos nesto jer je ipak Buker koji odusevljava amerikance zato sto zaboga moze ubaciti 70 poena..miskim da i Kokoskov razmislja o tome,samo ne zna kako da objasni amerima da mu Buker ne treba ;)

Stefan COYG

pre 6 godina

NASTAVAK ANALIZE

2. pik Doncic. Divac ni kriv ni duzan dobija najboljeg NBA prospekta iz Evrope u istoriji. O Luki ne treba trositi reci. Misljenja sam da cemo ponovo gledati Sakramento u 4 ujutru zbog njega. Eeee sad kako ce Fox-Bogdan-Doncic-Hild da izdele 2 pozicije i minutazu Boga pitaj. Niko tu ne moze da igra NBA trojku. Luka je combo guard. Igra 1 i 2, bas ga briga u principu. Bogdan moze samo dvojku i to nije dobro… nije dobro ni to sto vlasnik Kingsa… neki Indus mnogo voli Badija i mnogo mu veruje. Nadam se da ce ga trejdovati jer to je Kajl Korver karijera. Nista vise-nista manje.

3. pik Bagley III. Atlanta isto sedi, uziva i ceka premiju. Pala im sa neba ludnica, kao Bostonu ove godine Tatum (samo sto je to delo genija, Deni Ejndza).
Begli je NBA ready sto kazu. Ofanzivno za milju (po mom misljenju) najspremniji igrac na draftu. 21p-12s ove godine na koledzu uz LUDACKU efikasnost. 61% iz igre i 40% za 3 poena. Leva ruka savrsenstvo. Tako je efikasan, tako je prirodan, elegantan i raznolik u postizanju poena da je to milina gledati. E sve to dolazi sa velikim znakom ? Odbrana NEPOSTOJECA. Na koledzu je postizao preko njega poena kako ko je hteo i koliko je hteo.

5. pik Mo Bamba. Mo Bamba sa University of Texas, ostaje u Texas(u) samo ide iz Ostina u Dalas. Godinama ga snimaju. Prepun potencijala. Gober-esq, Capela-esq sa sutem za 3. Jedan od najvecih raspona ruku u istoriji lige. Defanzivni frik. Sjajno zvuci, a pritom su ocajni za peticom.

Goran

pre 6 godina

Odakle vam ljudi da ce Doncic biti prvi pik na draftu.
Nece biti u prva 4 sigurno, mozda 5-ti pa nadalje.

On je ishajpovan u EU od strane najpoznatijeg Evropskog kluba, Real Madrida, tako to rade najveci timovi, reklamiraju, dizu cenu svom igracu, a posle uberu kajmak.

Drugo, igraci na pozicijama 1 i 2 iz EU nemaju sta da traze u NBA, jednostavno je ta liga pretrpana dobrim, brzim, vrhunskim suterima i u samom lokalu.

Trece, Kokoskov ga zasigurno nece izabrati, ni da bira 5-ti, bas zato sto mu je bio selektor, a prvi put je postao trener neke NBA ekipe.
Pa da mu odma prebacuju kako je pristrasno izabrao SVOG igraca.

Razmislite malo...

Stefan COYG

pre 6 godina

To e to
1. Ayton (PHX)
2. Doncic (SAC)
3. Bagley III (ATL)

Divac vise srece nego pameti. Ubada buduceg vrhunskog igraca, a bili 7. tek po skoru sa samo (18.3%) sanse za TOP 3 pika.
Memfis definitivno (za sada) gubitnik drafta. 2. najgora ekipa regularnog dela, 55-56% za TOP 3 20% za 1. Pika, oni dobiju 4. izbor.
Jos jedno zapazanje Klipersi 12. i 13. pik. Na prvi pogled dubok draft, a glavni i odgovorni Dzeri Vest, tvorac Lejkersa sa pocetka 2000-ih i ovih sad Ratnika.

A N A L I Z A

1. pik Ayton. Nema tu puno price. Moze Finiksu ceo strucni stab da bude Ex-Yu, nemaju oni moc da biraju igraca. To radi GM. Finiks na beku ima Bukera koga jako cene i nema sta… on je odlican kosarkas, pa nema tu puno logike da uzmu Luku. Mozda uz neki ludacki trejd.
Sa druge strane ekipa im bas vapi za centrom. Kako stvari stoje trenutno za sledecu sezonu nemaju centra na rosteru. Ayton je neverovatan talenat. Telo desetogodisnjeg NBA veterana. Skok SJAJAN. Ofanzivni repertoar na postu vrlo prisutan, igra licem ka kosu isto. Mehanika suta vrlo dobra (preko 60% iz igre). Sut za 3 poena na proseku NBA lige 34%... bacanja pristojnih 73%. Morace da radi na odbrani, ali potencijal za defanzivnu silu, odlican na preuzimanju.
Ja volim da ga poredim sa Taunsom, to je taj tip igraca sa tim sto Ayton ima svaku stavku napredniju nego KAT u istom uzrastu na koledzu… Pored toga sto je sjajan talenat, Deandre je sa University of Arizona, Finiks je iz Arizone... (you get the picture).

Pera Pisar

pre 6 godina

Zna li se ko je projektovan kao 9. pik, moze li ovaj pokojni Njujork da uzme nekog solidnog igraca?
(ProsecniProdavacPastrmke)

Za pokojni Njujork i 9. pik ima više projekcija, ali za njih bi u skladu sa tim "pokojni" najbolji izbor da "malo ožive" bio Kolin Sekston, a i nije loš potencijal...kombo bek, 1,91 cm...igrao za Alabamu, prošle sezone prosek 19,2 koševa...3,6 asistencija i 3,8 skokova

a

pre 6 godina

Na draftu gde imate Aytona - zver od centra, koji ako sredi odbranu ulazi u hof sigurno, Bambu - igraca s najvecim rasponom ruku u ligi, vec sad vrhunskog defanzivca, Majkla Portera - do povrede prvog pika na svim listama i najveceg talenta na krilnoj poziciji jos od Durenta, Jaren Jacksona - sjajnog igraca koji pokriva cetvorku i centra, izbor Luke ce nekom doneti otkaz u roku od 3 godine. Jeste on sjajan, al je spor, nema nijednu izrazenu karakteristiku, sut za 3 31%, a cuvace mnogo brze igrace od sebe. Budite realni, jeste nas, al ne moze on mnogo da napreduje u aspektima gde je slab, ne moze da se ubrza odjednom, a to je ogroman problem u nba ligi na poziciji koju on igra. Vreme ce pokazati..

kalu

pre 6 godina

Divac ima bukvalno najaksi posao od svih GM-ova, a to je da uzme ostatak od dvojca Ajton-Doncic u zavisnost sta uzme Finiks.Pricate kako Doncic ne bi odgovarao Sacramentu ali je realno da sa Hildom i Bogdanom neće otići u plejof jos ko zna koliko sezona s obzirom na konkurenciju na zapadu,jer su obojica prosecni igraci za nba nivo, da igraju u nekim ozbiljnijim ekipama tesko da bi bili dvocifreni.
Sto se tice Denvera,bio bih presrecan kada bi trejdovali svoj pik i pik 2019, recimo Sarlotu za tu 9tu poziciju(ionako Sarlot ne zna u kom pravcu ide) sa koje bi mogli da pokupe recimo Majkla Portera ili neku drugu trojku tipa Bridges za kojom vape jer Vilson Cendler nije za startera.Tako bi imali odlicnu startnu petorku i jos jednu mladu zvezdu.

žoze

pre 6 godina

A ko garantira da će Ayton i Dončić sigurno biti superstarovi pa da se već može otvarati šampanjac?

Koliko je bilo promašaja zadnjih godina među prvim pickovima (najsvježiji primjer Fultz) da treba biti oprezan u prognozama, možda Ayton bude novi Oden ili Okafor, a Dončić tek solidan igrač i ispodprosjećni atleta za NBA, a negdje iza se sigurno krije neki novi Mitchell, Kawhi, Butler, Draymond, Jokić, Booker ko će biti "krađa drafta"...Šunsi i Kingsi su imali sreće za početak tek na papiru, a tek za par godina možemo reći tko je pravi pobjednik ovog drafta...

Ajdeee

pre 6 godina

Zapamtite dobro moj komentar, Dončić uopšte neće ići na draft. Potpisuje za Boston Seltikse.
(Pera, 16. maj 2018 12:08)
Slušaj ovog...cccc

Perica Ognjenovic

pre 6 godina

Julius williams-a ce skoro sigurno izabrati njujork jer je sam julius pricao da ne zeli da ode iz rodnog njujorka!! Inace igrac rodjen 1998, u razvojnoj ligi ima 24,5pts, 4ast... uz porzingisA, hardaVeja i verovatno lenard mogli bi do finala

Hogar

pre 6 godina

Postavili su Kokoskova za trenera jer ciljaju na Doncica, to je valjda svima jasno, kakav ajton. 
(Petar, 16. maj 2018 10:15) 
Ono kad čovek nema blage veze o NBA draftu...

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Mislite da je slučajno Finiks uzeo Kokoškova za trenera, kada Luka Dončić izlazi na draft, iako su imali najveće šanse da zaista i dobiju prvog pika?
(akros, 16. maj 2018 09:25)

A ko kaze da je Doncic prvi pik na draftu?

Mister Vo

pre 6 godina

@M.R.
Bas nemaju veze sa mitskom pticom osim sto im je na zastavi i grbu grada. A i iznikao je iz pepela (peska). Tako da moze Feniks...

petarczv

pre 6 godina

Postavili su Kokoskova za trenera jer ciljaju na Doncica, to je valjda svima jasno, kakav ajton.
(Petar, 16. maj 2018 10:15)

Koje nebuloze angazujes novog trenera da bi birao pik sa drafta?!?!? Da je michael jordan licno pa zvuci nebulozno...finix ce birati aytona jer je lokalac sa univerziteta arizona

Pera Pisar

pre 6 godina

^76er
Phoenix Suns >
Ph prelazi u F i tu nema pogovora , ali OE- ide i u I i E dakle - u duhu jezika moze i Finiks i Feniks
(forenzika)

Nemojte, ljudi...molim vas, od sinoć je ostala "teška misterija" izgovara li se Erdogan, Erdoan...Guldogan, Gildogan, Guldoan...Ozil ili Ezil...a šta reći za De Brajnea, De Brojnea, De Brijnea i De Brujnea...a sve ista osoba !!!

Sibirac

pre 6 godina

Kako god da na kraju odaberu Phoenix i Sacramento, dobra je stvar da će se timovi za koje ćemo zbog naših svi navijati veoma pojačati.

M.R.

pre 6 godina

"Phoenix Suns >
Ph prelazi u F i tu nema pogovora , ali OE- ide i u I i E dakle - u duhu jezika moze i Finiks i Feniks"

Ajme, ne. U srpskom jeziku imate dva metoda kako se pisu strana imena: Ili se pise kao u izvornom jeziku (samo ako pisete latinicom) a u zagradi se prvi put stavlja kako se ime izgovara - znaci Phoenix (Finiks), ili se radi transkripcija (uvek ako pisete cirilicom, moze ako pisete latinicom), tj napisete koristeci srpska slova onako kako se (priblizno) izgovara. Amerikanci Phoenix izgovaraju Finiks, i to je to.

Ime mitske ptice nema nikakve veze sa ovom pricom, pisete ili Phoenix ili Finiks. Feniks ni u kom slucaju ne.

kole

pre 6 godina

Ja mislim ovako: Finiksu fali i centar i pg. Oni imaju 2 pika u prvoj rundi al kad stigne njihov drugi pik bice pokupljeni svi dobri spoljni igraci, visokog mogu da nadju i sa tim pikom.
Znaci verovatno Doncic u Finiks. E sad imam dilemu da li on moze da igra na pleja u NBA? Posto oni imaju beka i krilo za narednih 10 godina, Luka im se slaze jedino kao pg. Tu je veliko pitanje mozda se odluce zbog toga ipak za Aytona.

Vlade ne bi trebao da ima tezak posao treba da pokupi sta god mu ostane od ove dvojice. Sa Lukom bi imao dosta dobru spoljnu liniju Fox-Bogdan/Hield-Doncic. Sa Aytonom extra talentovanog centra za narednu deceniju. Sreca ga je pogledala. Samo da ne trejduje taj pik ili uradi nesto glupo.

Mladen

pre 6 godina

@brm
Slažem se,ali ako si pratio ovih dana medije po Arizoni (sumnjam da si),mogao si da vidiš da je menadžment Sansa dao odrešene ruke Igoru u izboru na draftu...
Što znači da ovaj put neće samo GM birati već,što bi naši mediji rekli i šef struke ...
U svakom slučaju,biće zanimljivo !

GM

pre 6 godina

Ovde je Doncic najbolje prosao. Jer ili ce raditi sa Igorom ili ide kod Divca i sa Bogdanom.

Takav igrac ima mesta u obe ekipe, jer Buker je realno suter ne plej, sto je vrlo lako promenjivo tamo... Cak bi mu to vise i odgovaralo mozda, nego da ide u Kingse gde ce se sledece godine forsirati Fox, mada i sa njim moze da deli minutazu barem u prvoj sezoni.

đole

pre 6 godina

Nekad mi je baš tužno da čitam komentare. Neko komentariše prilično samouvereno o nekim stvarima, tipa "potpisujem da će biti tako", "bili bi ludi ako ne urade onako" a iz komentara se vidi da ne poznaju ni osnove funkcionisanja jednog NBA tima, ovlašćenja različitih rukovodioca, ne znaju ni za jednog igrača osima za Dončića, pa se za njih podrazumeva da je Dončić najbolji izbor za svaku ekipu i jedini koji će sigurno biti zvezda, dok ostali možda i neće. Ne poznaju ni rostere klubova niti kome koji tip igrača nedostaje. Ali bitno je da u svom neznanju mora da se napiše da ceo draft mora da se vrti oko Dončića, i da su svi ostali neki prosek.

Pera Pisar

pre 6 godina

...moram da dopunim svoj komentar jednim "zabrinjavajućim" podatkom koji je veoma relevantan, otkako je završena "draft lutruja" na 90% američkih portala su iznesena predviđanja da Feniks uzima DeAndre Ajtona kao prvog, a Sakramento Luku Dončića kao drugog pika

akros

pre 6 godina

Mislite da je slučajno Finiks uzeo Kokoškova za trenera, kada Luka Dončić izlazi na draft, iako su imali najveće šanse da zaista i dobiju prvog pika?

JPR24

pre 6 godina

Drago mi je zbog divca ali šteta za dončića što će upasti u takvu ekipu, za njega su spursi, organizovani, dobar trener, a ne divljaci kao kingsi
(drew, 16. maj 2018 08:49)

Sparsi ? Heh... de idi gledaj bejzbol.

jд123

pre 6 godina

Не знам колико би за Богдана било добро да Сакраменто узме Дончића, јер тако висок пик мора да игра. Бекови би били Фокс и Дончић а Богдан прикован на тројку, што му не лежи као бековска позиција. Гледао сам неколико утакмица Сакрамента где је Богдан играо тројку и није се сналазио као на беку.

brm

pre 6 godina

Biće zanimljivo !!!
Po meni,mala je šansa da Igro ne uzme Dončića,iako bi i Ejton pasovao savršeno kao ulog za budućnost i neko ko bi sa Bukerom činio temelj za naredne godine.
Ako se desi da pokupe Luku kao prvog,tu divac stupa na snagu,nema promila šanse da propusti Ejtona. To bi već bilo opasno...Luka bi u Sakramentu u svakom slučaju imao svoje mesto,međutim Finiks izgleda kao opcija broj jedan. Po nkegovu karijeru najbitnije je da u širokom luku izbegne Houkse...
(Mladen, 16. maj 2018 08:30)

Ne bira trener, već GM. Druga stvar je što je Ajton igrao na koledžu u Arizoni, odakle je i Finiks, pa je već praktično lokalni igrač kojeg publika voli.

vlado

pre 6 godina

Ovo ce biti interesantno. Kingsima definitivno fali krilo, i tu bi sa Foksom, Bogdanom i Lukom imali neverovatan 1-2-3 trio koji moze da kreira i za sebe i za druge i sto je jos bitnije mogu medjusobno da preuzimaju u odbrani sve, s tim da Luka ima fizikalije, a Bogdan znanje (vise puta pokazano ove sezone) da preuzme i neke cetvorke u niskim postavama. Uz Mejsona, Hilda i Dzastina Dzeksona (koji jos treba da "ojaca") imaju resene pozicije 1-2-3. Medjutim, ono sto mi se u sadasnjim Kingsima ne svidja je to sto im je Zek Rendolf najbolji unutrasnji igrac. Skal je tanak skroz, Koli Stajn vec trecu sezonu nikako da sredi glavu i pocne da pruza konstantne igre, iako ima veliki potencijal, Heri Dzajls tek treba da odigra prvu sezonu (posto je ovu celu sezonu samo radio na jacanju kolena) tako da bi im sa jedne strane i Ayton legao ko budali samar. Finiksu vise treba igrac kao Ayton nego Doncic. Na krilu imaju Dzosa Dzeksona koji je poceo da pruza dobre partije u drugoj polovini sezone, tu je Buker, Elfrid "nadstresnica" Pejton moze odigrati kvalitetno poziciju 1 ako bude treniran i motivisan kako treba, Buker dvojku a TJ Waren snaznu cetvorku. Sa Aytonom to moze da bude respektibilna postava. Ne bih iskljucio ni zamene pikova i Finiksa i Kingsa za recimo igraca/e plus slabiji pik na ovom draftu, ukoliko procene da bi im vise legli neki igraci mimo ove dvojice (kao sto su uradili Kelti prosle godine kada su zamenili svoj 1. pik za Filin 3. jer je Fila htela Fulca po svaku cenu).

сатара

pre 6 godina

биће занимљиво. шта год ви причали по коментарима, дончић је сигурно највећи потенцијал на драфту. ејтон је хит јер је физички изразито доминантан на колеџу. као професионалац против деце кад игра (што де факто и јесте случај=. ја не могу да потпишем да ће он бити ол стар играч. за дончића могу. не би ме уопште шокирало да финикс узме дончића, потпише капелу и проба са букером и дончићем заједно. ионако је смол бол у моди. ако финикс ипак пропусти дончића, сакраменто га узима 100%.. а високог играча ће лако наћи међу слободнима (вејворс) или кроз трејд који укључује нпр. хилда...

dzhoni

pre 6 godina

Sada će Kokoškov naravno birati Dončića kao prvog pika, i verovatno pritom napraviti najveću grešku još od 2001. kada je Jordan izabrao Kwame Browna kao prvog pika. Tek će se videti koliko je Luka precenjen igrač.

Pera Pisar

pre 6 godina

Mislim da ne postoji velika šansa da Feniks "ispusti" Luku Dončića...uostalom dovođenje Kokoškova i jeste pokazatelj "koga ciljaju" na draftu, umesto Ajtona za centra ponudiće maksimalni ugovor nekom od slobodnih agenata Kapeli ili Kazinsu, mada ovaj cilja ekipu koja može odmah da napadne titulu, pa je Kapela realnija opcija, ali i pitanje je da li je vredan toga, to bi ipak bila neka vrsta "Feniksove žrtve" za saradnju Dončića i Kokoškova...Divac po logici stvari, uzima Ajtona i to bi bila dobra "linija" Bogdanović-Ajton, jer ovaj po svemu podseća na Embida...tandem Bogdanović-Dončić bi bio "poguban" i za jednog i za drugog...po meni bi se "gušili" međusobno, ali za nas spektakularan, Divac GM, Stojaković zamenik GM-a...na parketu Bogdanović i Dončić...kombinacija koliko hoćeš i sad se pokazuje npr. genijalnost Jute koja je prošle godine birala sa pozicije 24 pa zamenom pikova i davanjem igrača iz rostera pokupila Mičela kao 13-tog pik

Golf dvojka ko trojka

pre 6 godina

Nije Luka kapacitet za prvog pika i neće ga uzeti Sunsi ali Divac možda rizikuje i uzme Luku tada bi imali simpatičan tim koji je atraktivan za publiku ali koji nikad neće napraviti bitniji skor.

drew

pre 6 godina

Drago mi je zbog divca ali šteta za dončića što će upasti u takvu ekipu, za njega su spursi, organizovani, dobar trener, a ne divljaci kao kingsi

IRONemke

pre 6 godina

Imaju Bukera, ne treba im Dončić. Uzeće Ajtona, centra, 19 god 2.16 visok, ubija kako igra. Tu su tanki. Kopiraću ovaj tekst i 21.juna nakon drafta ko ne veruje. PS: Kingsima isto treba mladi centar, ali zadovoljiće se Dončićem, krenuće naslovi "srpski sakramento" ali neće se baš najbolje snaći tamo. Trae Jang će biti iznenađenje drafta, kao Mičel ove sezone.

bujab

pre 6 godina

Ayton prvi pik, doncic drugi. Vec sam pisao da je ayton fizicki veoma jak i samo moze da bude jaci. Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sti teze fizicke vezbe. Mislim d ace decko biti zver u godinama koje dolaze.

Mladen

pre 6 godina

Biće zanimljivo !!!
Po meni,mala je šansa da Igro ne uzme Dončića,iako bi i Ejton pasovao savršeno kao ulog za budućnost i neko ko bi sa Bukerom činio temelj za naredne godine.
Ako se desi da pokupe Luku kao prvog,tu divac stupa na snagu,nema promila šanse da propusti Ejtona. To bi već bilo opasno...Luka bi u Sakramentu u svakom slučaju imao svoje mesto,međutim Finiks izgleda kao opcija broj jedan. Po nkegovu karijeru najbitnije je da u širokom luku izbegne Houkse...

Podgorica

pre 6 godina

Prvi pik Ayton i ide u finiks jer im ne treba Luka pore bukera a vi koji mislite birace ga kokoskov pa ljudi nije to srbija pa da se sredjuje, nece birat rodjenog siba ako im ne treba.
Drugi pik ce biti Marvin Bagley jer sakramentu treba cetvorkaa bas bas mnogo i izece njega 100%
A treci i cetvrti pik su Luka i MPJ(Michael Porter Jr) jer i atlanti i menfisu trebaju skoro sve pozicije..
A MPJ je inace bio daleko najveci talenat ove generacije i daleko najbolji igrac ali je propustio skoro cijelu sezonu na koledzu( odigrao 3-4 tekme pred kraj tek) i zbog toga mislim da ce ga uzeti prije lukee, a mozda ga cak i divac uzme sa drugog pika jer igra trojku/cetvorku a to kingsima treba mnogo.. momak ika nevjerovatan potencijalninsamo povreda da ne bude imao. Pozdrav svima

Siniša brejnstormer!

pre 6 godina

Ako Dončića ne uzme Feniks, a to je samo zato što odluku donosi GM a ne trener (Kokoškov), uzima ga Sakramento gde je Divac GM.

Siniša brejnstormer!

pre 6 godina

Ako Dončića ne uzme Feniks, a to je samo zato što odluku donosi GM a ne trener (Kokoškov), uzima ga Sakramento gde je Divac GM.

IRONemke

pre 6 godina

Imaju Bukera, ne treba im Dončić. Uzeće Ajtona, centra, 19 god 2.16 visok, ubija kako igra. Tu su tanki. Kopiraću ovaj tekst i 21.juna nakon drafta ko ne veruje. PS: Kingsima isto treba mladi centar, ali zadovoljiće se Dončićem, krenuće naslovi "srpski sakramento" ali neće se baš najbolje snaći tamo. Trae Jang će biti iznenađenje drafta, kao Mičel ove sezone.

Mladen

pre 6 godina

Biće zanimljivo !!!
Po meni,mala je šansa da Igro ne uzme Dončića,iako bi i Ejton pasovao savršeno kao ulog za budućnost i neko ko bi sa Bukerom činio temelj za naredne godine.
Ako se desi da pokupe Luku kao prvog,tu divac stupa na snagu,nema promila šanse da propusti Ejtona. To bi već bilo opasno...Luka bi u Sakramentu u svakom slučaju imao svoje mesto,međutim Finiks izgleda kao opcija broj jedan. Po nkegovu karijeru najbitnije je da u širokom luku izbegne Houkse...

bujab

pre 6 godina

Ayton prvi pik, doncic drugi. Vec sam pisao da je ayton fizicki veoma jak i samo moze da bude jaci. Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sti teze fizicke vezbe. Mislim d ace decko biti zver u godinama koje dolaze.

Podgorica

pre 6 godina

Prvi pik Ayton i ide u finiks jer im ne treba Luka pore bukera a vi koji mislite birace ga kokoskov pa ljudi nije to srbija pa da se sredjuje, nece birat rodjenog siba ako im ne treba.
Drugi pik ce biti Marvin Bagley jer sakramentu treba cetvorkaa bas bas mnogo i izece njega 100%
A treci i cetvrti pik su Luka i MPJ(Michael Porter Jr) jer i atlanti i menfisu trebaju skoro sve pozicije..
A MPJ je inace bio daleko najveci talenat ove generacije i daleko najbolji igrac ali je propustio skoro cijelu sezonu na koledzu( odigrao 3-4 tekme pred kraj tek) i zbog toga mislim da ce ga uzeti prije lukee, a mozda ga cak i divac uzme sa drugog pika jer igra trojku/cetvorku a to kingsima treba mnogo.. momak ika nevjerovatan potencijalninsamo povreda da ne bude imao. Pozdrav svima

đole

pre 6 godina

Nekad mi je baš tužno da čitam komentare. Neko komentariše prilično samouvereno o nekim stvarima, tipa "potpisujem da će biti tako", "bili bi ludi ako ne urade onako" a iz komentara se vidi da ne poznaju ni osnove funkcionisanja jednog NBA tima, ovlašćenja različitih rukovodioca, ne znaju ni za jednog igrača osima za Dončića, pa se za njih podrazumeva da je Dončić najbolji izbor za svaku ekipu i jedini koji će sigurno biti zvezda, dok ostali možda i neće. Ne poznaju ni rostere klubova niti kome koji tip igrača nedostaje. Ali bitno je da u svom neznanju mora da se napiše da ceo draft mora da se vrti oko Dončića, i da su svi ostali neki prosek.

Golf dvojka ko trojka

pre 6 godina

Nije Luka kapacitet za prvog pika i neće ga uzeti Sunsi ali Divac možda rizikuje i uzme Luku tada bi imali simpatičan tim koji je atraktivan za publiku ali koji nikad neće napraviti bitniji skor.

brm

pre 6 godina

Biće zanimljivo !!!
Po meni,mala je šansa da Igro ne uzme Dončića,iako bi i Ejton pasovao savršeno kao ulog za budućnost i neko ko bi sa Bukerom činio temelj za naredne godine.
Ako se desi da pokupe Luku kao prvog,tu divac stupa na snagu,nema promila šanse da propusti Ejtona. To bi već bilo opasno...Luka bi u Sakramentu u svakom slučaju imao svoje mesto,međutim Finiks izgleda kao opcija broj jedan. Po nkegovu karijeru najbitnije je da u širokom luku izbegne Houkse...
(Mladen, 16. maj 2018 08:30)

Ne bira trener, već GM. Druga stvar je što je Ajton igrao na koledžu u Arizoni, odakle je i Finiks, pa je već praktično lokalni igrač kojeg publika voli.

сатара

pre 6 godina

биће занимљиво. шта год ви причали по коментарима, дончић је сигурно највећи потенцијал на драфту. ејтон је хит јер је физички изразито доминантан на колеџу. као професионалац против деце кад игра (што де факто и јесте случај=. ја не могу да потпишем да ће он бити ол стар играч. за дончића могу. не би ме уопште шокирало да финикс узме дончића, потпише капелу и проба са букером и дончићем заједно. ионако је смол бол у моди. ако финикс ипак пропусти дончића, сакраменто га узима 100%.. а високог играча ће лако наћи међу слободнима (вејворс) или кроз трејд који укључује нпр. хилда...

JPR24

pre 6 godina

Drago mi je zbog divca ali šteta za dončića što će upasti u takvu ekipu, za njega su spursi, organizovani, dobar trener, a ne divljaci kao kingsi
(drew, 16. maj 2018 08:49)

Sparsi ? Heh... de idi gledaj bejzbol.

Pera Pisar

pre 6 godina

Mislim da ne postoji velika šansa da Feniks "ispusti" Luku Dončića...uostalom dovođenje Kokoškova i jeste pokazatelj "koga ciljaju" na draftu, umesto Ajtona za centra ponudiće maksimalni ugovor nekom od slobodnih agenata Kapeli ili Kazinsu, mada ovaj cilja ekipu koja može odmah da napadne titulu, pa je Kapela realnija opcija, ali i pitanje je da li je vredan toga, to bi ipak bila neka vrsta "Feniksove žrtve" za saradnju Dončića i Kokoškova...Divac po logici stvari, uzima Ajtona i to bi bila dobra "linija" Bogdanović-Ajton, jer ovaj po svemu podseća na Embida...tandem Bogdanović-Dončić bi bio "poguban" i za jednog i za drugog...po meni bi se "gušili" međusobno, ali za nas spektakularan, Divac GM, Stojaković zamenik GM-a...na parketu Bogdanović i Dončić...kombinacija koliko hoćeš i sad se pokazuje npr. genijalnost Jute koja je prošle godine birala sa pozicije 24 pa zamenom pikova i davanjem igrača iz rostera pokupila Mičela kao 13-tog pik

Hogar

pre 6 godina

Postavili su Kokoskova za trenera jer ciljaju na Doncica, to je valjda svima jasno, kakav ajton. 
(Petar, 16. maj 2018 10:15) 
Ono kad čovek nema blage veze o NBA draftu...

žoze

pre 6 godina

A ko garantira da će Ayton i Dončić sigurno biti superstarovi pa da se već može otvarati šampanjac?

Koliko je bilo promašaja zadnjih godina među prvim pickovima (najsvježiji primjer Fultz) da treba biti oprezan u prognozama, možda Ayton bude novi Oden ili Okafor, a Dončić tek solidan igrač i ispodprosjećni atleta za NBA, a negdje iza se sigurno krije neki novi Mitchell, Kawhi, Butler, Draymond, Jokić, Booker ko će biti "krađa drafta"...Šunsi i Kingsi su imali sreće za početak tek na papiru, a tek za par godina možemo reći tko je pravi pobjednik ovog drafta...

Pera Pisar

pre 6 godina

...moram da dopunim svoj komentar jednim "zabrinjavajućim" podatkom koji je veoma relevantan, otkako je završena "draft lutruja" na 90% američkih portala su iznesena predviđanja da Feniks uzima DeAndre Ajtona kao prvog, a Sakramento Luku Dončića kao drugog pika

jд123

pre 6 godina

Не знам колико би за Богдана било добро да Сакраменто узме Дончића, јер тако висок пик мора да игра. Бекови би били Фокс и Дончић а Богдан прикован на тројку, што му не лежи као бековска позиција. Гледао сам неколико утакмица Сакрамента где је Богдан играо тројку и није се сналазио као на беку.

kole

pre 6 godina

Ja mislim ovako: Finiksu fali i centar i pg. Oni imaju 2 pika u prvoj rundi al kad stigne njihov drugi pik bice pokupljeni svi dobri spoljni igraci, visokog mogu da nadju i sa tim pikom.
Znaci verovatno Doncic u Finiks. E sad imam dilemu da li on moze da igra na pleja u NBA? Posto oni imaju beka i krilo za narednih 10 godina, Luka im se slaze jedino kao pg. Tu je veliko pitanje mozda se odluce zbog toga ipak za Aytona.

Vlade ne bi trebao da ima tezak posao treba da pokupi sta god mu ostane od ove dvojice. Sa Lukom bi imao dosta dobru spoljnu liniju Fox-Bogdan/Hield-Doncic. Sa Aytonom extra talentovanog centra za narednu deceniju. Sreca ga je pogledala. Samo da ne trejduje taj pik ili uradi nesto glupo.

a

pre 6 godina

Na draftu gde imate Aytona - zver od centra, koji ako sredi odbranu ulazi u hof sigurno, Bambu - igraca s najvecim rasponom ruku u ligi, vec sad vrhunskog defanzivca, Majkla Portera - do povrede prvog pika na svim listama i najveceg talenta na krilnoj poziciji jos od Durenta, Jaren Jacksona - sjajnog igraca koji pokriva cetvorku i centra, izbor Luke ce nekom doneti otkaz u roku od 3 godine. Jeste on sjajan, al je spor, nema nijednu izrazenu karakteristiku, sut za 3 31%, a cuvace mnogo brze igrace od sebe. Budite realni, jeste nas, al ne moze on mnogo da napreduje u aspektima gde je slab, ne moze da se ubrza odjednom, a to je ogroman problem u nba ligi na poziciji koju on igra. Vreme ce pokazati..

GM

pre 6 godina

Ovde je Doncic najbolje prosao. Jer ili ce raditi sa Igorom ili ide kod Divca i sa Bogdanom.

Takav igrac ima mesta u obe ekipe, jer Buker je realno suter ne plej, sto je vrlo lako promenjivo tamo... Cak bi mu to vise i odgovaralo mozda, nego da ide u Kingse gde ce se sledece godine forsirati Fox, mada i sa njim moze da deli minutazu barem u prvoj sezoni.

petarczv

pre 6 godina

Postavili su Kokoskova za trenera jer ciljaju na Doncica, to je valjda svima jasno, kakav ajton.
(Petar, 16. maj 2018 10:15)

Koje nebuloze angazujes novog trenera da bi birao pik sa drafta?!?!? Da je michael jordan licno pa zvuci nebulozno...finix ce birati aytona jer je lokalac sa univerziteta arizona

Sibirac

pre 6 godina

Kako god da na kraju odaberu Phoenix i Sacramento, dobra je stvar da će se timovi za koje ćemo zbog naših svi navijati veoma pojačati.

Mladen

pre 6 godina

@brm
Slažem se,ali ako si pratio ovih dana medije po Arizoni (sumnjam da si),mogao si da vidiš da je menadžment Sansa dao odrešene ruke Igoru u izboru na draftu...
Što znači da ovaj put neće samo GM birati već,što bi naši mediji rekli i šef struke ...
U svakom slučaju,biće zanimljivo !

Ajdeee

pre 6 godina

Zapamtite dobro moj komentar, Dončić uopšte neće ići na draft. Potpisuje za Boston Seltikse.
(Pera, 16. maj 2018 12:08)
Slušaj ovog...cccc

dzhoni

pre 6 godina

Sada će Kokoškov naravno birati Dončića kao prvog pika, i verovatno pritom napraviti najveću grešku još od 2001. kada je Jordan izabrao Kwame Browna kao prvog pika. Tek će se videti koliko je Luka precenjen igrač.

vlado

pre 6 godina

Ovo ce biti interesantno. Kingsima definitivno fali krilo, i tu bi sa Foksom, Bogdanom i Lukom imali neverovatan 1-2-3 trio koji moze da kreira i za sebe i za druge i sto je jos bitnije mogu medjusobno da preuzimaju u odbrani sve, s tim da Luka ima fizikalije, a Bogdan znanje (vise puta pokazano ove sezone) da preuzme i neke cetvorke u niskim postavama. Uz Mejsona, Hilda i Dzastina Dzeksona (koji jos treba da "ojaca") imaju resene pozicije 1-2-3. Medjutim, ono sto mi se u sadasnjim Kingsima ne svidja je to sto im je Zek Rendolf najbolji unutrasnji igrac. Skal je tanak skroz, Koli Stajn vec trecu sezonu nikako da sredi glavu i pocne da pruza konstantne igre, iako ima veliki potencijal, Heri Dzajls tek treba da odigra prvu sezonu (posto je ovu celu sezonu samo radio na jacanju kolena) tako da bi im sa jedne strane i Ayton legao ko budali samar. Finiksu vise treba igrac kao Ayton nego Doncic. Na krilu imaju Dzosa Dzeksona koji je poceo da pruza dobre partije u drugoj polovini sezone, tu je Buker, Elfrid "nadstresnica" Pejton moze odigrati kvalitetno poziciju 1 ako bude treniran i motivisan kako treba, Buker dvojku a TJ Waren snaznu cetvorku. Sa Aytonom to moze da bude respektibilna postava. Ne bih iskljucio ni zamene pikova i Finiksa i Kingsa za recimo igraca/e plus slabiji pik na ovom draftu, ukoliko procene da bi im vise legli neki igraci mimo ove dvojice (kao sto su uradili Kelti prosle godine kada su zamenili svoj 1. pik za Filin 3. jer je Fila htela Fulca po svaku cenu).

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Mislite da je slučajno Finiks uzeo Kokoškova za trenera, kada Luka Dončić izlazi na draft, iako su imali najveće šanse da zaista i dobiju prvog pika?
(akros, 16. maj 2018 09:25)

A ko kaze da je Doncic prvi pik na draftu?

Stefan COYG

pre 6 godina

To e to
1. Ayton (PHX)
2. Doncic (SAC)
3. Bagley III (ATL)

Divac vise srece nego pameti. Ubada buduceg vrhunskog igraca, a bili 7. tek po skoru sa samo (18.3%) sanse za TOP 3 pika.
Memfis definitivno (za sada) gubitnik drafta. 2. najgora ekipa regularnog dela, 55-56% za TOP 3 20% za 1. Pika, oni dobiju 4. izbor.
Jos jedno zapazanje Klipersi 12. i 13. pik. Na prvi pogled dubok draft, a glavni i odgovorni Dzeri Vest, tvorac Lejkersa sa pocetka 2000-ih i ovih sad Ratnika.

A N A L I Z A

1. pik Ayton. Nema tu puno price. Moze Finiksu ceo strucni stab da bude Ex-Yu, nemaju oni moc da biraju igraca. To radi GM. Finiks na beku ima Bukera koga jako cene i nema sta… on je odlican kosarkas, pa nema tu puno logike da uzmu Luku. Mozda uz neki ludacki trejd.
Sa druge strane ekipa im bas vapi za centrom. Kako stvari stoje trenutno za sledecu sezonu nemaju centra na rosteru. Ayton je neverovatan talenat. Telo desetogodisnjeg NBA veterana. Skok SJAJAN. Ofanzivni repertoar na postu vrlo prisutan, igra licem ka kosu isto. Mehanika suta vrlo dobra (preko 60% iz igre). Sut za 3 poena na proseku NBA lige 34%... bacanja pristojnih 73%. Morace da radi na odbrani, ali potencijal za defanzivnu silu, odlican na preuzimanju.
Ja volim da ga poredim sa Taunsom, to je taj tip igraca sa tim sto Ayton ima svaku stavku napredniju nego KAT u istom uzrastu na koledzu… Pored toga sto je sjajan talenat, Deandre je sa University of Arizona, Finiks je iz Arizone... (you get the picture).

M.R.

pre 6 godina

"Phoenix Suns >
Ph prelazi u F i tu nema pogovora , ali OE- ide i u I i E dakle - u duhu jezika moze i Finiks i Feniks"

Ajme, ne. U srpskom jeziku imate dva metoda kako se pisu strana imena: Ili se pise kao u izvornom jeziku (samo ako pisete latinicom) a u zagradi se prvi put stavlja kako se ime izgovara - znaci Phoenix (Finiks), ili se radi transkripcija (uvek ako pisete cirilicom, moze ako pisete latinicom), tj napisete koristeci srpska slova onako kako se (priblizno) izgovara. Amerikanci Phoenix izgovaraju Finiks, i to je to.

Ime mitske ptice nema nikakve veze sa ovom pricom, pisete ili Phoenix ili Finiks. Feniks ni u kom slucaju ne.

Pera Pisar

pre 6 godina

^76er
Phoenix Suns >
Ph prelazi u F i tu nema pogovora , ali OE- ide i u I i E dakle - u duhu jezika moze i Finiks i Feniks
(forenzika)

Nemojte, ljudi...molim vas, od sinoć je ostala "teška misterija" izgovara li se Erdogan, Erdoan...Guldogan, Gildogan, Guldoan...Ozil ili Ezil...a šta reći za De Brajnea, De Brojnea, De Brijnea i De Brujnea...a sve ista osoba !!!

ozymandias

pre 6 godina

Na mestu Sac bih preskočio Dončića i pored hajpa. Dončić je organizator a tu već imaju Foxa, FMIII i Shumperta, pa i Bogdan se pokazao na toj poziciji.. Sac već ima jednog belog beka za kojeg su dali dosta para, a Luka je identični tip igrača, cela fama oko njega se svodi da je tako dobar u tako ranim godinama. To ne znači da ce njegov igrački talenat nastaviti da ide istom uzlaznom putanjom, moguce je samo da je malo ranije sazreo. Sigurno je veliki talenat ali ima i mane: nedostatak eksplozivnosti , spore bočne kretnje (problem pri čuvanju brzih NBA bekova) , šut nije idealan. Sakramentu treba visok igrač, krilo ili centar, Randolph nije igrao pola sezone, Stain je drvo, Labissier tanak. Na njihovom mestu ponudio bi 2nd pika nekome ko je stvarno zagrejan za Dončića u zamenu za nižeg pika i dobrog igrača. Salary cap im je prazan, imaju mesta da potpišu i neko jako ime (ko je lud da dodje u SAC). Ako Dončić ipak dodje, Bogdan je u problemu, a Sacramento ne profitira.

akros

pre 6 godina

Mislite da je slučajno Finiks uzeo Kokoškova za trenera, kada Luka Dončić izlazi na draft, iako su imali najveće šanse da zaista i dobiju prvog pika?

Mister Vo

pre 6 godina

@M.R.
Bas nemaju veze sa mitskom pticom osim sto im je na zastavi i grbu grada. A i iznikao je iz pepela (peska). Tako da moze Feniks...

Stefan COYG

pre 6 godina

NASTAVAK ANALIZE

2. pik Doncic. Divac ni kriv ni duzan dobija najboljeg NBA prospekta iz Evrope u istoriji. O Luki ne treba trositi reci. Misljenja sam da cemo ponovo gledati Sakramento u 4 ujutru zbog njega. Eeee sad kako ce Fox-Bogdan-Doncic-Hild da izdele 2 pozicije i minutazu Boga pitaj. Niko tu ne moze da igra NBA trojku. Luka je combo guard. Igra 1 i 2, bas ga briga u principu. Bogdan moze samo dvojku i to nije dobro… nije dobro ni to sto vlasnik Kingsa… neki Indus mnogo voli Badija i mnogo mu veruje. Nadam se da ce ga trejdovati jer to je Kajl Korver karijera. Nista vise-nista manje.

3. pik Bagley III. Atlanta isto sedi, uziva i ceka premiju. Pala im sa neba ludnica, kao Bostonu ove godine Tatum (samo sto je to delo genija, Deni Ejndza).
Begli je NBA ready sto kazu. Ofanzivno za milju (po mom misljenju) najspremniji igrac na draftu. 21p-12s ove godine na koledzu uz LUDACKU efikasnost. 61% iz igre i 40% za 3 poena. Leva ruka savrsenstvo. Tako je efikasan, tako je prirodan, elegantan i raznolik u postizanju poena da je to milina gledati. E sve to dolazi sa velikim znakom ? Odbrana NEPOSTOJECA. Na koledzu je postizao preko njega poena kako ko je hteo i koliko je hteo.

5. pik Mo Bamba. Mo Bamba sa University of Texas, ostaje u Texas(u) samo ide iz Ostina u Dalas. Godinama ga snimaju. Prepun potencijala. Gober-esq, Capela-esq sa sutem za 3. Jedan od najvecih raspona ruku u istoriji lige. Defanzivni frik. Sjajno zvuci, a pritom su ocajni za peticom.

Pera

pre 6 godina

Ayton prvi pik, doncic drugi. Vec sam pisao da je ayton fizicki veoma jak i samo moze da bude jaci. Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sti teze fizicke vezbe. Mislim d ace decko biti zver u godinama koje dolaze.
@bujab
Presao je on igricu sa gumama, sad vec prevrce traktore.

Montoya

pre 6 godina

ne znam sto se mi u Srbiji toliko lozimo na Doncica? momak je iz Slovenije, ne zna srpski, isto mi je zanimljiv kao I neki Spanac, Nemac...Amer. Svaki treci dan neki clanak o njemu.

Pera Pisar

pre 6 godina

Zna li se ko je projektovan kao 9. pik, moze li ovaj pokojni Njujork da uzme nekog solidnog igraca?
(ProsecniProdavacPastrmke)

Za pokojni Njujork i 9. pik ima više projekcija, ali za njih bi u skladu sa tim "pokojni" najbolji izbor da "malo ožive" bio Kolin Sekston, a i nije loš potencijal...kombo bek, 1,91 cm...igrao za Alabamu, prošle sezone prosek 19,2 koševa...3,6 asistencija i 3,8 skokova

drew

pre 6 godina

Drago mi je zbog divca ali šteta za dončića što će upasti u takvu ekipu, za njega su spursi, organizovani, dobar trener, a ne divljaci kao kingsi

dex

pre 6 godina

@ Bujab
Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sve teze fizicke vezbe.

-Cek cek, neces nas prevariti! Znamo mi ko je majstor za traktorsku gumu!

kalu

pre 6 godina

Divac ima bukvalno najaksi posao od svih GM-ova, a to je da uzme ostatak od dvojca Ajton-Doncic u zavisnost sta uzme Finiks.Pricate kako Doncic ne bi odgovarao Sacramentu ali je realno da sa Hildom i Bogdanom neće otići u plejof jos ko zna koliko sezona s obzirom na konkurenciju na zapadu,jer su obojica prosecni igraci za nba nivo, da igraju u nekim ozbiljnijim ekipama tesko da bi bili dvocifreni.
Sto se tice Denvera,bio bih presrecan kada bi trejdovali svoj pik i pik 2019, recimo Sarlotu za tu 9tu poziciju(ionako Sarlot ne zna u kom pravcu ide) sa koje bi mogli da pokupe recimo Majkla Portera ili neku drugu trojku tipa Bridges za kojom vape jer Vilson Cendler nije za startera.Tako bi imali odlicnu startnu petorku i jos jednu mladu zvezdu.

sac

pre 6 godina

Sakramento 99% uzima Beglija. Dečko je odlična levoruka četvorka, nešto kao Kris Boš i najveća je sigurica na draftu. Imaju 2 mlada centra i 4 dobra beka. Divac sigurno neće gušiti Bogdanu i Foksu minutažu kad je već toliko poverenja uložio u njih, tako da Dončić otpada. A i previše su rizikovali prethodnih godina da bi sada uzimali belog tinejdžera.
Dončić ide tamo gde će pucaju na sve ili ništa tipa Atlanta ili Memfis (Konli već ulazi u godine pa je možda zamena za njega).
ko od petog mesta pa nadalje uzme Trea Janga taj je možda dobio budućeg MVP-ja. Klinac već sada ima domet kao Kari a brži je i agilniji od njega.

traktorista u najavi

pre 6 godina

birajte Vi koje hocete pikove ja uzimam sutra jednu traktorsku gumu.Traktora nemam, ali ga sigurno nema ni Ayton, Jokic mozda uzeo gumu od komsije. Svi su na traktorskim gumama, danas...

Daa

pre 6 godina

Mene najvise zanima sa koje pozicije ce biti izabran Porter. Da nije bilo povrede bio bi sigurno u top 3 a ovako... Svakako fine igrace ima ovaj draft Ayton, Doncic, Beagley, Young, Porter...

samba

pre 6 godina

DeAndre Ayton
Marvin Bagley
Jaren Jackson Jr.
Michael Porter
Trae Young
svi su bolji igraci od Luke Doncica.
Ocekujem da Doncic bude biran sa 4-5 pozicije.
Mislim da Phoenix nije lud da propusti Aytona, jedino ako su tajno dogovorili prelazak Kapele ili Kazinsa, te onda biraju Doncica zbog Kokoskova. Ne znam ko je lud da pored mozda buduceg Hakima bira Luku Doncica?
Mada, i Porter je sjajan igrac.
Ne bi me cudilo da Luka zavrsi u Orlandu.

a

pre 6 godina

@miki Da li je moguce da se pravis pametan, i jos dobijes pluseve za ovakvu glupost?? Devin buker ima 21 godinu, a vec sad daje 25 po mecu lagano. Igrao je za ocajne trenere, Kokoskov ce ga pretvoriti u zverinu. Ne da vredi top3 pik, nego Finiks ne bi razmisljao o odbijanju tako smesne ponude. Zamisli Buker ne vredi top10 pik, provereni kosgeter za klinca koji ce nekad mozda biti blizu toga! Strasno!

Goran

pre 6 godina

Odakle vam ljudi da ce Doncic biti prvi pik na draftu.
Nece biti u prva 4 sigurno, mozda 5-ti pa nadalje.

On je ishajpovan u EU od strane najpoznatijeg Evropskog kluba, Real Madrida, tako to rade najveci timovi, reklamiraju, dizu cenu svom igracu, a posle uberu kajmak.

Drugo, igraci na pozicijama 1 i 2 iz EU nemaju sta da traze u NBA, jednostavno je ta liga pretrpana dobrim, brzim, vrhunskim suterima i u samom lokalu.

Trece, Kokoskov ga zasigurno nece izabrati, ni da bira 5-ti, bas zato sto mu je bio selektor, a prvi put je postao trener neke NBA ekipe.
Pa da mu odma prebacuju kako je pristrasno izabrao SVOG igraca.

Razmislite malo...

Nikola

pre 6 godina

Moje iskreno misljenje je da ce Doncic biti treci ili cetvrti pik sigurno je da ce Ayton biti prvi ovi u Finiksu su idioti ako ga ne uzmu,drugi po meni Porter,treci Doncic ima jos par igraca tu koji su opasne zveri Younga ko uzme bas ce dobro proci decko kida.

NekoKO

pre 6 godina

Divac ako bira teško da će da potrefi... Kokoškov osim što košarkašku igru ima u malom prstu, vrhunski je trener ali i izuzetno pametan čovek. Divac ne ume rečenicu da sastavi.

LBJ

pre 6 godina

Finiks je tim u dubokom zapećku začelja dna NBA lige. Imajući to na umu, jasno je da sporonogi, glomazno građeni izvikani evroligaški belac sa velikom glavom ne može biti od značajne pomoći.To ne može biti ni kratkoruki, nezgrapno građeni, Devin čije je poreklo vrlo nejasno. Zato, Igore, napred i potpisuj Aytona, koji će vam doneti snagu, eksplozivnost, skočnost, skokove, blokade, brzinu, visinu i zakucavanja u lice protivničkim igračima. Strah i trepet pod koševima!

slaviša šmigič

pre 6 godina

ako kokoskov uzme doncica najbolje prolazi sakramento doncic je jos veliko pitanje kako ce se snaci medju brzim crncima.a ovaj crni centar je prava zver od igraca tako ,da mozda i kokoskov zazeli crnog ludog centra koji,ce biti medju najboljim igracima buducnosti bice velika zvezda doncic je dobar ali previse izvikan igrac,recimo bodiroga je bolji ali nije hteo u ameriku jer veliki petrovic je prve 2.sezone neopravdano grejao klupu portlanda,bila su druga vremena i mozda ako kokoskov odluci za doncica imace mogucnost igranja jer ga poznaje.ali u moru crnaca moze ispati prosecan igrac iako decku zelim mnogo srece zasluzio je.ipak je prvi pik centar,radi se o fenomenalnom igracu koga svi zele,jedino ako kokoskov zbog poznavanja uzme doncica imace sjajnu buducnost inace takvih crnacaca ima malo more.

Perica Ognjenovic

pre 6 godina

Julius williams-a ce skoro sigurno izabrati njujork jer je sam julius pricao da ne zeli da ode iz rodnog njujorka!! Inace igrac rodjen 1998, u razvojnoj ligi ima 24,5pts, 4ast... uz porzingisA, hardaVeja i verovatno lenard mogli bi do finala

the answer

pre 6 godina

da su pametni ovi iz finiksa da ukljuce u trejd bukera, pokupe sa prve pozicije Ejtona, trejduju Bukera za Doncica, a sigurno ce dobii i jos nesto jer je ipak Buker koji odusevljava amerikance zato sto zaboga moze ubaciti 70 poena..miskim da i Kokoskov razmislja o tome,samo ne zna kako da objasni amerima da mu Buker ne treba ;)

miki

pre 6 godina

@the answer
Za Bukera ne da ne bi dobili 2. pik sa ovog drafta, već ne bi dobili niti jedan od prvih 10 pikova, a možda ni prvih 15. Nikada do sada nije bio ovako dubok draft, sa toliko talentovanih igrača. Bukvalno, ove sezone je bilo nemoguće u nekom trejdu dobiti pika iz prve runde, to niko nije hteo da daje.

the answer

pre 6 godina

lupajte minuseve, ali ubedljivo bi Finiks najbolje prosao ako bi trejdovao Bukera,za visokog pika(doncic-ejton) dok jos buker vredi,decko je klasican suter,i to kad mu krene,nije konstantan. i na draftu pokupe i doncica i ejtona i eto jezgra tima uz worena,dzeksona...

dzhoni

pre 6 godina

Sada će Kokoškov naravno birati Dončića kao prvog pika, i verovatno pritom napraviti najveću grešku još od 2001. kada je Jordan izabrao Kwame Browna kao prvog pika. Tek će se videti koliko je Luka precenjen igrač.

drew

pre 6 godina

Drago mi je zbog divca ali šteta za dončića što će upasti u takvu ekipu, za njega su spursi, organizovani, dobar trener, a ne divljaci kao kingsi

IRONemke

pre 6 godina

Imaju Bukera, ne treba im Dončić. Uzeće Ajtona, centra, 19 god 2.16 visok, ubija kako igra. Tu su tanki. Kopiraću ovaj tekst i 21.juna nakon drafta ko ne veruje. PS: Kingsima isto treba mladi centar, ali zadovoljiće se Dončićem, krenuće naslovi "srpski sakramento" ali neće se baš najbolje snaći tamo. Trae Jang će biti iznenađenje drafta, kao Mičel ove sezone.

akros

pre 6 godina

Mislite da je slučajno Finiks uzeo Kokoškova za trenera, kada Luka Dončić izlazi na draft, iako su imali najveće šanse da zaista i dobiju prvog pika?

Golf dvojka ko trojka

pre 6 godina

Nije Luka kapacitet za prvog pika i neće ga uzeti Sunsi ali Divac možda rizikuje i uzme Luku tada bi imali simpatičan tim koji je atraktivan za publiku ali koji nikad neće napraviti bitniji skor.

NekoKO

pre 6 godina

Divac ako bira teško da će da potrefi... Kokoškov osim što košarkašku igru ima u malom prstu, vrhunski je trener ali i izuzetno pametan čovek. Divac ne ume rečenicu da sastavi.

JPR24

pre 6 godina

Drago mi je zbog divca ali šteta za dončića što će upasti u takvu ekipu, za njega su spursi, organizovani, dobar trener, a ne divljaci kao kingsi
(drew, 16. maj 2018 08:49)

Sparsi ? Heh... de idi gledaj bejzbol.

Perica Ognjenovic

pre 6 godina

Julius williams-a ce skoro sigurno izabrati njujork jer je sam julius pricao da ne zeli da ode iz rodnog njujorka!! Inace igrac rodjen 1998, u razvojnoj ligi ima 24,5pts, 4ast... uz porzingisA, hardaVeja i verovatno lenard mogli bi do finala

Goran

pre 6 godina

Odakle vam ljudi da ce Doncic biti prvi pik na draftu.
Nece biti u prva 4 sigurno, mozda 5-ti pa nadalje.

On je ishajpovan u EU od strane najpoznatijeg Evropskog kluba, Real Madrida, tako to rade najveci timovi, reklamiraju, dizu cenu svom igracu, a posle uberu kajmak.

Drugo, igraci na pozicijama 1 i 2 iz EU nemaju sta da traze u NBA, jednostavno je ta liga pretrpana dobrim, brzim, vrhunskim suterima i u samom lokalu.

Trece, Kokoskov ga zasigurno nece izabrati, ni da bira 5-ti, bas zato sto mu je bio selektor, a prvi put je postao trener neke NBA ekipe.
Pa da mu odma prebacuju kako je pristrasno izabrao SVOG igraca.

Razmislite malo...

Podgorica

pre 6 godina

Prvi pik Ayton i ide u finiks jer im ne treba Luka pore bukera a vi koji mislite birace ga kokoskov pa ljudi nije to srbija pa da se sredjuje, nece birat rodjenog siba ako im ne treba.
Drugi pik ce biti Marvin Bagley jer sakramentu treba cetvorkaa bas bas mnogo i izece njega 100%
A treci i cetvrti pik su Luka i MPJ(Michael Porter Jr) jer i atlanti i menfisu trebaju skoro sve pozicije..
A MPJ je inace bio daleko najveci talenat ove generacije i daleko najbolji igrac ali je propustio skoro cijelu sezonu na koledzu( odigrao 3-4 tekme pred kraj tek) i zbog toga mislim da ce ga uzeti prije lukee, a mozda ga cak i divac uzme sa drugog pika jer igra trojku/cetvorku a to kingsima treba mnogo.. momak ika nevjerovatan potencijalninsamo povreda da ne bude imao. Pozdrav svima

M.R.

pre 6 godina

"Phoenix Suns >
Ph prelazi u F i tu nema pogovora , ali OE- ide i u I i E dakle - u duhu jezika moze i Finiks i Feniks"

Ajme, ne. U srpskom jeziku imate dva metoda kako se pisu strana imena: Ili se pise kao u izvornom jeziku (samo ako pisete latinicom) a u zagradi se prvi put stavlja kako se ime izgovara - znaci Phoenix (Finiks), ili se radi transkripcija (uvek ako pisete cirilicom, moze ako pisete latinicom), tj napisete koristeci srpska slova onako kako se (priblizno) izgovara. Amerikanci Phoenix izgovaraju Finiks, i to je to.

Ime mitske ptice nema nikakve veze sa ovom pricom, pisete ili Phoenix ili Finiks. Feniks ni u kom slucaju ne.

сатара

pre 6 godina

биће занимљиво. шта год ви причали по коментарима, дончић је сигурно највећи потенцијал на драфту. ејтон је хит јер је физички изразито доминантан на колеџу. као професионалац против деце кад игра (што де факто и јесте случај=. ја не могу да потпишем да ће он бити ол стар играч. за дончића могу. не би ме уопште шокирало да финикс узме дончића, потпише капелу и проба са букером и дончићем заједно. ионако је смол бол у моди. ако финикс ипак пропусти дончића, сакраменто га узима 100%.. а високог играча ће лако наћи међу слободнима (вејворс) или кроз трејд који укључује нпр. хилда...

Pera Pisar

pre 6 godina

Mislim da ne postoji velika šansa da Feniks "ispusti" Luku Dončića...uostalom dovođenje Kokoškova i jeste pokazatelj "koga ciljaju" na draftu, umesto Ajtona za centra ponudiće maksimalni ugovor nekom od slobodnih agenata Kapeli ili Kazinsu, mada ovaj cilja ekipu koja može odmah da napadne titulu, pa je Kapela realnija opcija, ali i pitanje je da li je vredan toga, to bi ipak bila neka vrsta "Feniksove žrtve" za saradnju Dončića i Kokoškova...Divac po logici stvari, uzima Ajtona i to bi bila dobra "linija" Bogdanović-Ajton, jer ovaj po svemu podseća na Embida...tandem Bogdanović-Dončić bi bio "poguban" i za jednog i za drugog...po meni bi se "gušili" međusobno, ali za nas spektakularan, Divac GM, Stojaković zamenik GM-a...na parketu Bogdanović i Dončić...kombinacija koliko hoćeš i sad se pokazuje npr. genijalnost Jute koja je prošle godine birala sa pozicije 24 pa zamenom pikova i davanjem igrača iz rostera pokupila Mičela kao 13-tog pik

the answer

pre 6 godina

da su pametni ovi iz finiksa da ukljuce u trejd bukera, pokupe sa prve pozicije Ejtona, trejduju Bukera za Doncica, a sigurno ce dobii i jos nesto jer je ipak Buker koji odusevljava amerikance zato sto zaboga moze ubaciti 70 poena..miskim da i Kokoskov razmislja o tome,samo ne zna kako da objasni amerima da mu Buker ne treba ;)

Siniša brejnstormer!

pre 6 godina

Ako Dončića ne uzme Feniks, a to je samo zato što odluku donosi GM a ne trener (Kokoškov), uzima ga Sakramento gde je Divac GM.

Montoya

pre 6 godina

ne znam sto se mi u Srbiji toliko lozimo na Doncica? momak je iz Slovenije, ne zna srpski, isto mi je zanimljiv kao I neki Spanac, Nemac...Amer. Svaki treci dan neki clanak o njemu.

Mladen

pre 6 godina

Biće zanimljivo !!!
Po meni,mala je šansa da Igro ne uzme Dončića,iako bi i Ejton pasovao savršeno kao ulog za budućnost i neko ko bi sa Bukerom činio temelj za naredne godine.
Ako se desi da pokupe Luku kao prvog,tu divac stupa na snagu,nema promila šanse da propusti Ejtona. To bi već bilo opasno...Luka bi u Sakramentu u svakom slučaju imao svoje mesto,međutim Finiks izgleda kao opcija broj jedan. Po nkegovu karijeru najbitnije je da u širokom luku izbegne Houkse...

the answer

pre 6 godina

lupajte minuseve, ali ubedljivo bi Finiks najbolje prosao ako bi trejdovao Bukera,za visokog pika(doncic-ejton) dok jos buker vredi,decko je klasican suter,i to kad mu krene,nije konstantan. i na draftu pokupe i doncica i ejtona i eto jezgra tima uz worena,dzeksona...

miki

pre 6 godina

@the answer
Za Bukera ne da ne bi dobili 2. pik sa ovog drafta, već ne bi dobili niti jedan od prvih 10 pikova, a možda ni prvih 15. Nikada do sada nije bio ovako dubok draft, sa toliko talentovanih igrača. Bukvalno, ove sezone je bilo nemoguće u nekom trejdu dobiti pika iz prve runde, to niko nije hteo da daje.

jд123

pre 6 godina

Не знам колико би за Богдана било добро да Сакраменто узме Дончића, јер тако висок пик мора да игра. Бекови би били Фокс и Дончић а Богдан прикован на тројку, што му не лежи као бековска позиција. Гледао сам неколико утакмица Сакрамента где је Богдан играо тројку и није се сналазио као на беку.

a

pre 6 godina

Na draftu gde imate Aytona - zver od centra, koji ako sredi odbranu ulazi u hof sigurno, Bambu - igraca s najvecim rasponom ruku u ligi, vec sad vrhunskog defanzivca, Majkla Portera - do povrede prvog pika na svim listama i najveceg talenta na krilnoj poziciji jos od Durenta, Jaren Jacksona - sjajnog igraca koji pokriva cetvorku i centra, izbor Luke ce nekom doneti otkaz u roku od 3 godine. Jeste on sjajan, al je spor, nema nijednu izrazenu karakteristiku, sut za 3 31%, a cuvace mnogo brze igrace od sebe. Budite realni, jeste nas, al ne moze on mnogo da napreduje u aspektima gde je slab, ne moze da se ubrza odjednom, a to je ogroman problem u nba ligi na poziciji koju on igra. Vreme ce pokazati..

LBJ

pre 6 godina

Finiks je tim u dubokom zapećku začelja dna NBA lige. Imajući to na umu, jasno je da sporonogi, glomazno građeni izvikani evroligaški belac sa velikom glavom ne može biti od značajne pomoći.To ne može biti ni kratkoruki, nezgrapno građeni, Devin čije je poreklo vrlo nejasno. Zato, Igore, napred i potpisuj Aytona, koji će vam doneti snagu, eksplozivnost, skočnost, skokove, blokade, brzinu, visinu i zakucavanja u lice protivničkim igračima. Strah i trepet pod koševima!

kalu

pre 6 godina

Divac ima bukvalno najaksi posao od svih GM-ova, a to je da uzme ostatak od dvojca Ajton-Doncic u zavisnost sta uzme Finiks.Pricate kako Doncic ne bi odgovarao Sacramentu ali je realno da sa Hildom i Bogdanom neće otići u plejof jos ko zna koliko sezona s obzirom na konkurenciju na zapadu,jer su obojica prosecni igraci za nba nivo, da igraju u nekim ozbiljnijim ekipama tesko da bi bili dvocifreni.
Sto se tice Denvera,bio bih presrecan kada bi trejdovali svoj pik i pik 2019, recimo Sarlotu za tu 9tu poziciju(ionako Sarlot ne zna u kom pravcu ide) sa koje bi mogli da pokupe recimo Majkla Portera ili neku drugu trojku tipa Bridges za kojom vape jer Vilson Cendler nije za startera.Tako bi imali odlicnu startnu petorku i jos jednu mladu zvezdu.

Stefan COYG

pre 6 godina

NASTAVAK ANALIZE

2. pik Doncic. Divac ni kriv ni duzan dobija najboljeg NBA prospekta iz Evrope u istoriji. O Luki ne treba trositi reci. Misljenja sam da cemo ponovo gledati Sakramento u 4 ujutru zbog njega. Eeee sad kako ce Fox-Bogdan-Doncic-Hild da izdele 2 pozicije i minutazu Boga pitaj. Niko tu ne moze da igra NBA trojku. Luka je combo guard. Igra 1 i 2, bas ga briga u principu. Bogdan moze samo dvojku i to nije dobro… nije dobro ni to sto vlasnik Kingsa… neki Indus mnogo voli Badija i mnogo mu veruje. Nadam se da ce ga trejdovati jer to je Kajl Korver karijera. Nista vise-nista manje.

3. pik Bagley III. Atlanta isto sedi, uziva i ceka premiju. Pala im sa neba ludnica, kao Bostonu ove godine Tatum (samo sto je to delo genija, Deni Ejndza).
Begli je NBA ready sto kazu. Ofanzivno za milju (po mom misljenju) najspremniji igrac na draftu. 21p-12s ove godine na koledzu uz LUDACKU efikasnost. 61% iz igre i 40% za 3 poena. Leva ruka savrsenstvo. Tako je efikasan, tako je prirodan, elegantan i raznolik u postizanju poena da je to milina gledati. E sve to dolazi sa velikim znakom ? Odbrana NEPOSTOJECA. Na koledzu je postizao preko njega poena kako ko je hteo i koliko je hteo.

5. pik Mo Bamba. Mo Bamba sa University of Texas, ostaje u Texas(u) samo ide iz Ostina u Dalas. Godinama ga snimaju. Prepun potencijala. Gober-esq, Capela-esq sa sutem za 3. Jedan od najvecih raspona ruku u istoriji lige. Defanzivni frik. Sjajno zvuci, a pritom su ocajni za peticom.

bujab

pre 6 godina

Ayton prvi pik, doncic drugi. Vec sam pisao da je ayton fizicki veoma jak i samo moze da bude jaci. Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sti teze fizicke vezbe. Mislim d ace decko biti zver u godinama koje dolaze.

Mladen

pre 6 godina

@brm
Slažem se,ali ako si pratio ovih dana medije po Arizoni (sumnjam da si),mogao si da vidiš da je menadžment Sansa dao odrešene ruke Igoru u izboru na draftu...
Što znači da ovaj put neće samo GM birati već,što bi naši mediji rekli i šef struke ...
U svakom slučaju,biće zanimljivo !

GM

pre 6 godina

Ovde je Doncic najbolje prosao. Jer ili ce raditi sa Igorom ili ide kod Divca i sa Bogdanom.

Takav igrac ima mesta u obe ekipe, jer Buker je realno suter ne plej, sto je vrlo lako promenjivo tamo... Cak bi mu to vise i odgovaralo mozda, nego da ide u Kingse gde ce se sledece godine forsirati Fox, mada i sa njim moze da deli minutazu barem u prvoj sezoni.

slaviša šmigič

pre 6 godina

ako kokoskov uzme doncica najbolje prolazi sakramento doncic je jos veliko pitanje kako ce se snaci medju brzim crncima.a ovaj crni centar je prava zver od igraca tako ,da mozda i kokoskov zazeli crnog ludog centra koji,ce biti medju najboljim igracima buducnosti bice velika zvezda doncic je dobar ali previse izvikan igrac,recimo bodiroga je bolji ali nije hteo u ameriku jer veliki petrovic je prve 2.sezone neopravdano grejao klupu portlanda,bila su druga vremena i mozda ako kokoskov odluci za doncica imace mogucnost igranja jer ga poznaje.ali u moru crnaca moze ispati prosecan igrac iako decku zelim mnogo srece zasluzio je.ipak je prvi pik centar,radi se o fenomenalnom igracu koga svi zele,jedino ako kokoskov zbog poznavanja uzme doncica imace sjajnu buducnost inace takvih crnacaca ima malo more.

Pera Pisar

pre 6 godina

...moram da dopunim svoj komentar jednim "zabrinjavajućim" podatkom koji je veoma relevantan, otkako je završena "draft lutruja" na 90% američkih portala su iznesena predviđanja da Feniks uzima DeAndre Ajtona kao prvog, a Sakramento Luku Dončića kao drugog pika

kole

pre 6 godina

Ja mislim ovako: Finiksu fali i centar i pg. Oni imaju 2 pika u prvoj rundi al kad stigne njihov drugi pik bice pokupljeni svi dobri spoljni igraci, visokog mogu da nadju i sa tim pikom.
Znaci verovatno Doncic u Finiks. E sad imam dilemu da li on moze da igra na pleja u NBA? Posto oni imaju beka i krilo za narednih 10 godina, Luka im se slaze jedino kao pg. Tu je veliko pitanje mozda se odluce zbog toga ipak za Aytona.

Vlade ne bi trebao da ima tezak posao treba da pokupi sta god mu ostane od ove dvojice. Sa Lukom bi imao dosta dobru spoljnu liniju Fox-Bogdan/Hield-Doncic. Sa Aytonom extra talentovanog centra za narednu deceniju. Sreca ga je pogledala. Samo da ne trejduje taj pik ili uradi nesto glupo.

vlado

pre 6 godina

Ovo ce biti interesantno. Kingsima definitivno fali krilo, i tu bi sa Foksom, Bogdanom i Lukom imali neverovatan 1-2-3 trio koji moze da kreira i za sebe i za druge i sto je jos bitnije mogu medjusobno da preuzimaju u odbrani sve, s tim da Luka ima fizikalije, a Bogdan znanje (vise puta pokazano ove sezone) da preuzme i neke cetvorke u niskim postavama. Uz Mejsona, Hilda i Dzastina Dzeksona (koji jos treba da "ojaca") imaju resene pozicije 1-2-3. Medjutim, ono sto mi se u sadasnjim Kingsima ne svidja je to sto im je Zek Rendolf najbolji unutrasnji igrac. Skal je tanak skroz, Koli Stajn vec trecu sezonu nikako da sredi glavu i pocne da pruza konstantne igre, iako ima veliki potencijal, Heri Dzajls tek treba da odigra prvu sezonu (posto je ovu celu sezonu samo radio na jacanju kolena) tako da bi im sa jedne strane i Ayton legao ko budali samar. Finiksu vise treba igrac kao Ayton nego Doncic. Na krilu imaju Dzosa Dzeksona koji je poceo da pruza dobre partije u drugoj polovini sezone, tu je Buker, Elfrid "nadstresnica" Pejton moze odigrati kvalitetno poziciju 1 ako bude treniran i motivisan kako treba, Buker dvojku a TJ Waren snaznu cetvorku. Sa Aytonom to moze da bude respektibilna postava. Ne bih iskljucio ni zamene pikova i Finiksa i Kingsa za recimo igraca/e plus slabiji pik na ovom draftu, ukoliko procene da bi im vise legli neki igraci mimo ove dvojice (kao sto su uradili Kelti prosle godine kada su zamenili svoj 1. pik za Filin 3. jer je Fila htela Fulca po svaku cenu).

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Mislite da je slučajno Finiks uzeo Kokoškova za trenera, kada Luka Dončić izlazi na draft, iako su imali najveće šanse da zaista i dobiju prvog pika?
(akros, 16. maj 2018 09:25)

A ko kaze da je Doncic prvi pik na draftu?

ozymandias

pre 6 godina

Na mestu Sac bih preskočio Dončića i pored hajpa. Dončić je organizator a tu već imaju Foxa, FMIII i Shumperta, pa i Bogdan se pokazao na toj poziciji.. Sac već ima jednog belog beka za kojeg su dali dosta para, a Luka je identični tip igrača, cela fama oko njega se svodi da je tako dobar u tako ranim godinama. To ne znači da ce njegov igrački talenat nastaviti da ide istom uzlaznom putanjom, moguce je samo da je malo ranije sazreo. Sigurno je veliki talenat ali ima i mane: nedostatak eksplozivnosti , spore bočne kretnje (problem pri čuvanju brzih NBA bekova) , šut nije idealan. Sakramentu treba visok igrač, krilo ili centar, Randolph nije igrao pola sezone, Stain je drvo, Labissier tanak. Na njihovom mestu ponudio bi 2nd pika nekome ko je stvarno zagrejan za Dončića u zamenu za nižeg pika i dobrog igrača. Salary cap im je prazan, imaju mesta da potpišu i neko jako ime (ko je lud da dodje u SAC). Ako Dončić ipak dodje, Bogdan je u problemu, a Sacramento ne profitira.

đole

pre 6 godina

Nekad mi je baš tužno da čitam komentare. Neko komentariše prilično samouvereno o nekim stvarima, tipa "potpisujem da će biti tako", "bili bi ludi ako ne urade onako" a iz komentara se vidi da ne poznaju ni osnove funkcionisanja jednog NBA tima, ovlašćenja različitih rukovodioca, ne znaju ni za jednog igrača osima za Dončića, pa se za njih podrazumeva da je Dončić najbolji izbor za svaku ekipu i jedini koji će sigurno biti zvezda, dok ostali možda i neće. Ne poznaju ni rostere klubova niti kome koji tip igrača nedostaje. Ali bitno je da u svom neznanju mora da se napiše da ceo draft mora da se vrti oko Dončića, i da su svi ostali neki prosek.

Ajdeee

pre 6 godina

Zapamtite dobro moj komentar, Dončić uopšte neće ići na draft. Potpisuje za Boston Seltikse.
(Pera, 16. maj 2018 12:08)
Slušaj ovog...cccc

petarczv

pre 6 godina

Postavili su Kokoskova za trenera jer ciljaju na Doncica, to je valjda svima jasno, kakav ajton.
(Petar, 16. maj 2018 10:15)

Koje nebuloze angazujes novog trenera da bi birao pik sa drafta?!?!? Da je michael jordan licno pa zvuci nebulozno...finix ce birati aytona jer je lokalac sa univerziteta arizona

Hogar

pre 6 godina

Postavili su Kokoskova za trenera jer ciljaju na Doncica, to je valjda svima jasno, kakav ajton. 
(Petar, 16. maj 2018 10:15) 
Ono kad čovek nema blage veze o NBA draftu...

Stefan COYG

pre 6 godina

To e to
1. Ayton (PHX)
2. Doncic (SAC)
3. Bagley III (ATL)

Divac vise srece nego pameti. Ubada buduceg vrhunskog igraca, a bili 7. tek po skoru sa samo (18.3%) sanse za TOP 3 pika.
Memfis definitivno (za sada) gubitnik drafta. 2. najgora ekipa regularnog dela, 55-56% za TOP 3 20% za 1. Pika, oni dobiju 4. izbor.
Jos jedno zapazanje Klipersi 12. i 13. pik. Na prvi pogled dubok draft, a glavni i odgovorni Dzeri Vest, tvorac Lejkersa sa pocetka 2000-ih i ovih sad Ratnika.

A N A L I Z A

1. pik Ayton. Nema tu puno price. Moze Finiksu ceo strucni stab da bude Ex-Yu, nemaju oni moc da biraju igraca. To radi GM. Finiks na beku ima Bukera koga jako cene i nema sta… on je odlican kosarkas, pa nema tu puno logike da uzmu Luku. Mozda uz neki ludacki trejd.
Sa druge strane ekipa im bas vapi za centrom. Kako stvari stoje trenutno za sledecu sezonu nemaju centra na rosteru. Ayton je neverovatan talenat. Telo desetogodisnjeg NBA veterana. Skok SJAJAN. Ofanzivni repertoar na postu vrlo prisutan, igra licem ka kosu isto. Mehanika suta vrlo dobra (preko 60% iz igre). Sut za 3 poena na proseku NBA lige 34%... bacanja pristojnih 73%. Morace da radi na odbrani, ali potencijal za defanzivnu silu, odlican na preuzimanju.
Ja volim da ga poredim sa Taunsom, to je taj tip igraca sa tim sto Ayton ima svaku stavku napredniju nego KAT u istom uzrastu na koledzu… Pored toga sto je sjajan talenat, Deandre je sa University of Arizona, Finiks je iz Arizone... (you get the picture).

sac

pre 6 godina

Sakramento 99% uzima Beglija. Dečko je odlična levoruka četvorka, nešto kao Kris Boš i najveća je sigurica na draftu. Imaju 2 mlada centra i 4 dobra beka. Divac sigurno neće gušiti Bogdanu i Foksu minutažu kad je već toliko poverenja uložio u njih, tako da Dončić otpada. A i previše su rizikovali prethodnih godina da bi sada uzimali belog tinejdžera.
Dončić ide tamo gde će pucaju na sve ili ništa tipa Atlanta ili Memfis (Konli već ulazi u godine pa je možda zamena za njega).
ko od petog mesta pa nadalje uzme Trea Janga taj je možda dobio budućeg MVP-ja. Klinac već sada ima domet kao Kari a brži je i agilniji od njega.

samba

pre 6 godina

DeAndre Ayton
Marvin Bagley
Jaren Jackson Jr.
Michael Porter
Trae Young
svi su bolji igraci od Luke Doncica.
Ocekujem da Doncic bude biran sa 4-5 pozicije.
Mislim da Phoenix nije lud da propusti Aytona, jedino ako su tajno dogovorili prelazak Kapele ili Kazinsa, te onda biraju Doncica zbog Kokoskova. Ne znam ko je lud da pored mozda buduceg Hakima bira Luku Doncica?
Mada, i Porter je sjajan igrac.
Ne bi me cudilo da Luka zavrsi u Orlandu.

brm

pre 6 godina

Biće zanimljivo !!!
Po meni,mala je šansa da Igro ne uzme Dončića,iako bi i Ejton pasovao savršeno kao ulog za budućnost i neko ko bi sa Bukerom činio temelj za naredne godine.
Ako se desi da pokupe Luku kao prvog,tu divac stupa na snagu,nema promila šanse da propusti Ejtona. To bi već bilo opasno...Luka bi u Sakramentu u svakom slučaju imao svoje mesto,međutim Finiks izgleda kao opcija broj jedan. Po nkegovu karijeru najbitnije je da u širokom luku izbegne Houkse...
(Mladen, 16. maj 2018 08:30)

Ne bira trener, već GM. Druga stvar je što je Ajton igrao na koledžu u Arizoni, odakle je i Finiks, pa je već praktično lokalni igrač kojeg publika voli.

Sibirac

pre 6 godina

Kako god da na kraju odaberu Phoenix i Sacramento, dobra je stvar da će se timovi za koje ćemo zbog naših svi navijati veoma pojačati.

Pera Pisar

pre 6 godina

^76er
Phoenix Suns >
Ph prelazi u F i tu nema pogovora , ali OE- ide i u I i E dakle - u duhu jezika moze i Finiks i Feniks
(forenzika)

Nemojte, ljudi...molim vas, od sinoć je ostala "teška misterija" izgovara li se Erdogan, Erdoan...Guldogan, Gildogan, Guldoan...Ozil ili Ezil...a šta reći za De Brajnea, De Brojnea, De Brijnea i De Brujnea...a sve ista osoba !!!

Mister Vo

pre 6 godina

@M.R.
Bas nemaju veze sa mitskom pticom osim sto im je na zastavi i grbu grada. A i iznikao je iz pepela (peska). Tako da moze Feniks...

žoze

pre 6 godina

A ko garantira da će Ayton i Dončić sigurno biti superstarovi pa da se već može otvarati šampanjac?

Koliko je bilo promašaja zadnjih godina među prvim pickovima (najsvježiji primjer Fultz) da treba biti oprezan u prognozama, možda Ayton bude novi Oden ili Okafor, a Dončić tek solidan igrač i ispodprosjećni atleta za NBA, a negdje iza se sigurno krije neki novi Mitchell, Kawhi, Butler, Draymond, Jokić, Booker ko će biti "krađa drafta"...Šunsi i Kingsi su imali sreće za početak tek na papiru, a tek za par godina možemo reći tko je pravi pobjednik ovog drafta...

traktorista u najavi

pre 6 godina

birajte Vi koje hocete pikove ja uzimam sutra jednu traktorsku gumu.Traktora nemam, ali ga sigurno nema ni Ayton, Jokic mozda uzeo gumu od komsije. Svi su na traktorskim gumama, danas...

Pera Pisar

pre 6 godina

Zna li se ko je projektovan kao 9. pik, moze li ovaj pokojni Njujork da uzme nekog solidnog igraca?
(ProsecniProdavacPastrmke)

Za pokojni Njujork i 9. pik ima više projekcija, ali za njih bi u skladu sa tim "pokojni" najbolji izbor da "malo ožive" bio Kolin Sekston, a i nije loš potencijal...kombo bek, 1,91 cm...igrao za Alabamu, prošle sezone prosek 19,2 koševa...3,6 asistencija i 3,8 skokova

Daa

pre 6 godina

Mene najvise zanima sa koje pozicije ce biti izabran Porter. Da nije bilo povrede bio bi sigurno u top 3 a ovako... Svakako fine igrace ima ovaj draft Ayton, Doncic, Beagley, Young, Porter...

dex

pre 6 godina

@ Bujab
Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sve teze fizicke vezbe.

-Cek cek, neces nas prevariti! Znamo mi ko je majstor za traktorsku gumu!

Nikola

pre 6 godina

Moje iskreno misljenje je da ce Doncic biti treci ili cetvrti pik sigurno je da ce Ayton biti prvi ovi u Finiksu su idioti ako ga ne uzmu,drugi po meni Porter,treci Doncic ima jos par igraca tu koji su opasne zveri Younga ko uzme bas ce dobro proci decko kida.

Pera

pre 6 godina

Ayton prvi pik, doncic drugi. Vec sam pisao da je ayton fizicki veoma jak i samo moze da bude jaci. Kazu da ayton obrce traktorsku gumu bez preterivanja 2x brze od svih ostalih i da mu izmišljaju sti teze fizicke vezbe. Mislim d ace decko biti zver u godinama koje dolaze.
@bujab
Presao je on igricu sa gumama, sad vec prevrce traktore.

a

pre 6 godina

@miki Da li je moguce da se pravis pametan, i jos dobijes pluseve za ovakvu glupost?? Devin buker ima 21 godinu, a vec sad daje 25 po mecu lagano. Igrao je za ocajne trenere, Kokoskov ce ga pretvoriti u zverinu. Ne da vredi top3 pik, nego Finiks ne bi razmisljao o odbijanju tako smesne ponude. Zamisli Buker ne vredi top10 pik, provereni kosgeter za klinca koji ce nekad mozda biti blizu toga! Strasno!