Aktuelno

Utorak, 15.05.2018.

11:30

Šokantan snimak sa pravoslavnog krštenja na Kipru / VIDEO

Izvor: B92

Šokantan snimak sa pravoslavnog krštenja na Kipru / VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Objavite mi komentar

pre 5 godina

@Objavite i meni komentar

Skola je obavezna , nju dete mora da pohadja ,zelelo to ili ne . Dok sam cin krstenja nije obaveza, vec je stvar licnog prohteva ...

doe

pre 5 godina

Ono što ne znaju ni svi vernici a to da je krštenje zapravo obred egzorcizma. Možda je na ovaj način efektnije. Dete nije povređeno, samo su prisutni istraumirani prizorom.

Ateista

pre 5 godina

Baptizam znaci potapanje. Po pravilu katehumeni i treba da se potope. To sto se deca danas krstavaju kapljicom vode je predstava za roditelje. Ako ste vec hriscani drzite se propisanog i ne tumacite ga na svoj nacin. Ili najbolje ostavite decu da sama odluce.

Jeremija

pre 5 godina

Pisane reči ne mogu preneti ljudska osećanja, zato čitaj ovu poruku kao poruku nekog, za svoj rod, tužnog i zabrinutog čoveka: krštenje dece je potpuno nehrišćanski i nebiblijski čin. Nadjite mi samo jedan primer u Bibliji gde je kršteno neko dete. Nema ni jednog primera. To je odluka koju treba da donese odrasla osoba. To je čin sličan venčanju. Posledice nepoznavanja Hristovog učenja i nepoznavanja Biblije su zastrašujući. Ne mogu vas o tome naučiti sve?tenici, ni monasi, ni patrijarsi, jer ni oni ne znaju, nažalost. Ako slepac vodi slepca oba će u jamu upasti. Ne slušajte savremene fariseje. Ako hoćete da budete hrišćanin čitajte Bibliju i molite se da vam Bog otvori duhovne oči i budite poslušni Hristu, jer onda ste hrišćani. Sve ostalo, što je van Hrista, makar se i crkvom zvalo i krštenjem, zamka je i laž. To i sami osećate jer je Hrist rekao da će sve privući sebi. Oslobodite se robovanja pogrešnoj tradiciji i neznanju. Tesan je put koji vodi u život i MALO je onih koji ga nalaze. Nisu li ti ogromni hramovi, crkve, tzv. tajne i krštenja dece - širok put? Jer mnogi tako rade. Bežite od idolopoklonstva i paganstva zavijenog u ruho vere. To je samo pogrešna relogija. Ne robujte ljudima, dodjite Hristu, obećao je da će odmoriti one koji su natovareni. Osećaš li da si natovaren religijskim bremenom koje ne znaš zašto moraš da nosiš? Dodji iskreno Hristu u molitvi i čitaj Bibliju jer ona, cela svedoči o Njemu. Uzmi Njegov jaram, jer Njegov je jaram i breme - lako! Ne zovem te sebi i ne treba mi tvoj novac, dodji Hristu i spasi se iz ovog lažno religioznog sveta koji ide u propast. Moli se Hristu da te spasi i On će to učiniti. On je Spasitelj. Spasiće te od greha, smrti, pakla, djavoljih strela (sada ne znaš za njih, čitaj Bibliju, polako i verom, svakog dana) neznanja, prevare, laži, spasiće te i od tebe samog, od tvoje grešne prirode. Neka Isus Hrist bude tvoj Spasitelj i Gospod (svakodnevno se vodi Njegovim rečima, neka bude Njegova volja, ne tvoja, u svakom dogadjaju). Neka te Bog blagoslovi, tebe, kome je, preko mene ništavnog, Bog dotakao danas srce da bi te spasio.

Objavite i meni komentar

pre 5 godina

@objavite mi komentar

Da da, zlostavljanje...nego da pitamo mi decu da li hoce da idu u skolu ili ne? Ako ne, a vi ga svejedno upisete, nije li i to zlostavljanje?

Zaboga, prestanimo sa frljanjem reci zlostavljanje za svaku bogovetnu stvar, postaje degutantno...

siki

pre 5 godina

"Ko se ne rodi sa vodom (krstenje) i sa duhom svetim (pricest) ne moze uci u carstvo Bozije."
@(Ns, 15. maj 2018 17:02)

Ako je tvoj bog takav da od ovoga zavisi ulazak u carstvo bozije onda mi ne pada na pamet da verujem u njega.

@(Samo vas posmatram.., 15. maj 2018 12:08)
Zašto krstite dete? Zasto ga ne pustite da odraste i sam odabere svoj put?

zlivuk

pre 5 godina

@:"Ko se ne rodi sa vodom (krstenje) i sa duhom svetim (pricest) ne moze uci u carstvo Bozije.
(Ns, 15. maj 2018 17:02)"

Ako tamo idu takvi kao ti, meni se ni ne ide.

samo da kazem...

pre 5 godina

Ništa neobično. I moje dete je naš sveštenik slično tako potapao - doduše trunku blaže. Nije baš toliko mlatarao njime, al je nešto slično radila babica koja je došla da ga kupa. Kad sam se zabezeknuo ona je samo rekla - pa nije od stakla... bebe su mnogo otpornije nego što mislimo.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Fizicko i mentalno zlostavljanje deteta.. najbolje je dete kada odraste da samo odluci da li zeli da se krsti a ne ovako protiv volje na ovakav nacin

EU Citizen

pre 5 godina

Pravoslavni waterboarding :)) Šalim se, klasična glupost, ništa detetu neće biti od toga, neka se malo čeliči od malena, ionako smo postali jedna razmažena i degenerisana civilizacija puna mimoza, pahuljica i toksičnih dušebrižnika, koji nemaju svoja posla pa stalno gledaju tuđa, i stalno su zbog nečeg totalno normalnog šokirani i uvređeni i nametali bi silom svoje bolesne i degenerisane kriterijume. Prema takvima treba imati nultu toleranciju i nikad ne treba propustiti priliku da im se pokaže srednji prst, i što biranijim rečnikom poruči da gledaju svoja posla i da vam se sklone iz blizine ako neće probleme.

kole

pre 5 godina

Srbi prenerazeni, plase se vode 90% ne ume da pliva. Kipar je ostrvo, sto znaci da su okruzeni vodom. Njemu je sudbina dala na hiljade plaza i on ce do kraja zivota biti vezan za vodu. Zato oni vodu dozivljavaju na drugaciji nacin od nas kontinetalaca koji imamo frku i pod tusem, sto se u busu moze osetiti.

NS

pre 5 godina

U sabornoj crkvi u Novom Sadu čekao sam da mi se dete krsti 2-3 sata iako smo 6 meseci pre toga zakazali krštenje. Pop koji je bio tu nije hteo da radi već je rekao da čekamo dok ne dodje zamena i pravio se lud kao da se ništa ne dešava. Tada sa to uradio i nikada više u NS-u. Bahatosti nikada dosta.

mrmlj

pre 5 godina

nisam vernik, ali zaista mislim da se ovde uglavnom preteruje u komentarima.

naravno, jeste svestenik mogao to malo neznije, ali reagujete kao da je bacio dete o zid a ne potopio u vodu na delic sekunde.

ШУМАДИНАЦ

pre 5 godina

Sad kad nagrnu komentari ateista
(Banjaros, 15. maj 2018 14:29)

Ево ја нисам атеиста, па мислим да је ово скандалозно и иживљавање над дететом. Мој свештеник је мог сина и не само мог, њих троје је у исто време било крштено полако на главицу сипао мало воде из бокала, као да га умио. То је сасвим довољно за крштење детета, мислим ипак да је у ово време црква више као нека политичка организација. Тако да у цркву идем само за славу да пресечем колач, мада се размишљам да кући пресечем са породицом од наредне године

kacema

pre 5 godina

pogledajte dobro dijete nije u vodi pola sekunde jedino ako nogama udara o dno banje, sve izgleda grubo na prvo oko ali to je sve zbog brzine, sve je u redu kao posmatrac iz reda druge vjere

zlatna sredina

pre 5 godina

sve je stvar gledanja
dete je prošlo lošije nego kod komšija Katolika (oni samo poliju malo vode po glavi) ali je ispalo bolje nego kod Muslimana (bar ću.. na ostala cela
:)

Tempo

pre 5 godina

Najzalosnije je da je ovo samo pocetak mucenja i zlostaljanja (mahom mentalnog) kroz koje ce dete prolaziti ceo svoj zivot, ako ostane vernik.

Tolle

pre 5 godina

Svako krstenje maloletne osobe je zlostavljanje, ovo je samo dodatak. Samo potapanje nije nista gore od same polazne osnove po kojoj je dete u startu gresno. Apelujem i na medije da prestanu sa promocijom sarlatanstva. Ne brinite, necete izgubiti posetioce ako ukinete budalastine poput horoskopa itd....

goran s

pre 5 godina

Bebi nista ne fali. Potopio je u vodu tri puta, i sve je trajalo 20 sekundi. I sve je ok. A sto muslimani i jevreji obrezuju svoju decu pa im posle rane ne mogu da zarastu i po mesec dana, to je ok? Bitno je da se ovde ocrni pravoslavlje.

Djoka

pre 5 godina

Braateee pa vi nepoznajeti ni pisma ni sile božije jer bi ste znali da se bebe ne krštavaju već je to individualni čin svakog pojedinca. To što radite je zloupotreba dece i zločin protivu slobodne volje svakoga čovjeka. Takvo lažno "krštenje" sam i ja prošao pa opet nijesam kršćaninom ostao niti smatram da sam kršćen niti bi se sada kao mator krstio, jer cela kršćanska religija i vjera samo jedna velika obmana i laž a što je još lepše lako se može dokazati ali šta ćeš ljudi voledu da vjeruju u laž pa čak i druge u to da ubedu valjda da u Šeol ne idu sami već ih svita valja pratiti......Srećan im put tamo.

dragan

pre 5 godina

Isto kao kada dete drzeci ga u rukama i neispustajuci "bacate" gore dole, a ono se smeje jer mu prija. Ovo je isto to, obraite paznju da je dete u vodi samo delic sekunde.

Samo vas posmatram..

pre 5 godina

Gledam i ne verujem,ovo je strasno..Ja sam krstio dete pod Ostrogom,slava mu i milost,izmedju donjeg i gornjeg manastira ima mala crkva,tu se krsti,bilo je grupno krstenje,to treba doziveti,kakvi su tu svestenici,placu deca,a na svesteniku ne mozes primetiti nimalo nervoze..Slava ti Boze i sveti Vasilije...

Blazenko

pre 5 godina

Zato i je krstimo decu. Daj pare, nosi pare, plati ovo ono. Gde je tu vera kad se samo radi o materijaliznu. A ovo izivljacanje na bebi ne bi dobro proslo...

Jovan

pre 5 godina

Klasicno izivljavanje da sam roditelj ovog deteta zapamtio bi me ovaj svestenik za sva vremena, mislim da bi i Bog bio zadovoljan da ovakog svestenika neko olupa isto ovako olupa.
Verujem u Gosoda Boga postujem crkvu ima tu odlicnih duhovnika ali su po manastirima ove popove gledam kao radnika u crkvi a trebali bi biti mnogo vise od toga.
Nek Bog prosti ako gresim.

bozidar

pre 5 godina

gde ste do sada NVO zastitnici ljudskih prava i ostali licemeri,sto oduzimate decu roditeljima jer im se na snimku vidi guza.juris u kampanju ovo je sansa za vampirski pir...

jojo

pre 5 godina

Nasleđe Spartanaca, ili se oni tako tripuju bar. Primitivno baš. Bacaju tako bepče, pa koje preživi preživi. Ostali nisu bili dovoljno jaki.

Jovan

pre 5 godina

Klasicno izivljavanje da sam roditelj ovog deteta zapamtio bi me ovaj svestenik za sva vremena, mislim da bi i Bog bio zadovoljan da ovakog svestenika neko olupa isto ovako olupa.
Verujem u Gosoda Boga postujem crkvu ima tu odlicnih duhovnika ali su po manastirima ove popove gledam kao radnika u crkvi a trebali bi biti mnogo vise od toga.
Nek Bog prosti ako gresim.

jojo

pre 5 godina

Nasleđe Spartanaca, ili se oni tako tripuju bar. Primitivno baš. Bacaju tako bepče, pa koje preživi preživi. Ostali nisu bili dovoljno jaki.

bozidar

pre 5 godina

gde ste do sada NVO zastitnici ljudskih prava i ostali licemeri,sto oduzimate decu roditeljima jer im se na snimku vidi guza.juris u kampanju ovo je sansa za vampirski pir...

Blazenko

pre 5 godina

Zato i je krstimo decu. Daj pare, nosi pare, plati ovo ono. Gde je tu vera kad se samo radi o materijaliznu. A ovo izivljacanje na bebi ne bi dobro proslo...

Samo vas posmatram..

pre 5 godina

Gledam i ne verujem,ovo je strasno..Ja sam krstio dete pod Ostrogom,slava mu i milost,izmedju donjeg i gornjeg manastira ima mala crkva,tu se krsti,bilo je grupno krstenje,to treba doziveti,kakvi su tu svestenici,placu deca,a na svesteniku ne mozes primetiti nimalo nervoze..Slava ti Boze i sveti Vasilije...

kole

pre 5 godina

Srbi prenerazeni, plase se vode 90% ne ume da pliva. Kipar je ostrvo, sto znaci da su okruzeni vodom. Njemu je sudbina dala na hiljade plaza i on ce do kraja zivota biti vezan za vodu. Zato oni vodu dozivljavaju na drugaciji nacin od nas kontinetalaca koji imamo frku i pod tusem, sto se u busu moze osetiti.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Fizicko i mentalno zlostavljanje deteta.. najbolje je dete kada odraste da samo odluci da li zeli da se krsti a ne ovako protiv volje na ovakav nacin

samo da kazem...

pre 5 godina

Ništa neobično. I moje dete je naš sveštenik slično tako potapao - doduše trunku blaže. Nije baš toliko mlatarao njime, al je nešto slično radila babica koja je došla da ga kupa. Kad sam se zabezeknuo ona je samo rekla - pa nije od stakla... bebe su mnogo otpornije nego što mislimo.

dragan

pre 5 godina

Isto kao kada dete drzeci ga u rukama i neispustajuci "bacate" gore dole, a ono se smeje jer mu prija. Ovo je isto to, obraite paznju da je dete u vodi samo delic sekunde.

EU Citizen

pre 5 godina

Pravoslavni waterboarding :)) Šalim se, klasična glupost, ništa detetu neće biti od toga, neka se malo čeliči od malena, ionako smo postali jedna razmažena i degenerisana civilizacija puna mimoza, pahuljica i toksičnih dušebrižnika, koji nemaju svoja posla pa stalno gledaju tuđa, i stalno su zbog nečeg totalno normalnog šokirani i uvređeni i nametali bi silom svoje bolesne i degenerisane kriterijume. Prema takvima treba imati nultu toleranciju i nikad ne treba propustiti priliku da im se pokaže srednji prst, i što biranijim rečnikom poruči da gledaju svoja posla i da vam se sklone iz blizine ako neće probleme.

goran s

pre 5 godina

Bebi nista ne fali. Potopio je u vodu tri puta, i sve je trajalo 20 sekundi. I sve je ok. A sto muslimani i jevreji obrezuju svoju decu pa im posle rane ne mogu da zarastu i po mesec dana, to je ok? Bitno je da se ovde ocrni pravoslavlje.

ШУМАДИНАЦ

pre 5 godina

Sad kad nagrnu komentari ateista
(Banjaros, 15. maj 2018 14:29)

Ево ја нисам атеиста, па мислим да је ово скандалозно и иживљавање над дететом. Мој свештеник је мог сина и не само мог, њих троје је у исто време било крштено полако на главицу сипао мало воде из бокала, као да га умио. То је сасвим довољно за крштење детета, мислим ипак да је у ово време црква више као нека политичка организација. Тако да у цркву идем само за славу да пресечем колач, мада се размишљам да кући пресечем са породицом од наредне године

Tempo

pre 5 godina

Najzalosnije je da je ovo samo pocetak mucenja i zlostaljanja (mahom mentalnog) kroz koje ce dete prolaziti ceo svoj zivot, ako ostane vernik.

zlatna sredina

pre 5 godina

sve je stvar gledanja
dete je prošlo lošije nego kod komšija Katolika (oni samo poliju malo vode po glavi) ali je ispalo bolje nego kod Muslimana (bar ću.. na ostala cela
:)

Tolle

pre 5 godina

Svako krstenje maloletne osobe je zlostavljanje, ovo je samo dodatak. Samo potapanje nije nista gore od same polazne osnove po kojoj je dete u startu gresno. Apelujem i na medije da prestanu sa promocijom sarlatanstva. Ne brinite, necete izgubiti posetioce ako ukinete budalastine poput horoskopa itd....

NS

pre 5 godina

U sabornoj crkvi u Novom Sadu čekao sam da mi se dete krsti 2-3 sata iako smo 6 meseci pre toga zakazali krštenje. Pop koji je bio tu nije hteo da radi već je rekao da čekamo dok ne dodje zamena i pravio se lud kao da se ništa ne dešava. Tada sa to uradio i nikada više u NS-u. Bahatosti nikada dosta.

Djoka

pre 5 godina

Braateee pa vi nepoznajeti ni pisma ni sile božije jer bi ste znali da se bebe ne krštavaju već je to individualni čin svakog pojedinca. To što radite je zloupotreba dece i zločin protivu slobodne volje svakoga čovjeka. Takvo lažno "krštenje" sam i ja prošao pa opet nijesam kršćaninom ostao niti smatram da sam kršćen niti bi se sada kao mator krstio, jer cela kršćanska religija i vjera samo jedna velika obmana i laž a što je još lepše lako se može dokazati ali šta ćeš ljudi voledu da vjeruju u laž pa čak i druge u to da ubedu valjda da u Šeol ne idu sami već ih svita valja pratiti......Srećan im put tamo.

mrmlj

pre 5 godina

nisam vernik, ali zaista mislim da se ovde uglavnom preteruje u komentarima.

naravno, jeste svestenik mogao to malo neznije, ali reagujete kao da je bacio dete o zid a ne potopio u vodu na delic sekunde.

zlivuk

pre 5 godina

@:"Ko se ne rodi sa vodom (krstenje) i sa duhom svetim (pricest) ne moze uci u carstvo Bozije.
(Ns, 15. maj 2018 17:02)"

Ako tamo idu takvi kao ti, meni se ni ne ide.

kacema

pre 5 godina

pogledajte dobro dijete nije u vodi pola sekunde jedino ako nogama udara o dno banje, sve izgleda grubo na prvo oko ali to je sve zbog brzine, sve je u redu kao posmatrac iz reda druge vjere

siki

pre 5 godina

"Ko se ne rodi sa vodom (krstenje) i sa duhom svetim (pricest) ne moze uci u carstvo Bozije."
@(Ns, 15. maj 2018 17:02)

Ako je tvoj bog takav da od ovoga zavisi ulazak u carstvo bozije onda mi ne pada na pamet da verujem u njega.

@(Samo vas posmatram.., 15. maj 2018 12:08)
Zašto krstite dete? Zasto ga ne pustite da odraste i sam odabere svoj put?

doe

pre 5 godina

Ono što ne znaju ni svi vernici a to da je krštenje zapravo obred egzorcizma. Možda je na ovaj način efektnije. Dete nije povređeno, samo su prisutni istraumirani prizorom.

Jeremija

pre 5 godina

Pisane reči ne mogu preneti ljudska osećanja, zato čitaj ovu poruku kao poruku nekog, za svoj rod, tužnog i zabrinutog čoveka: krštenje dece je potpuno nehrišćanski i nebiblijski čin. Nadjite mi samo jedan primer u Bibliji gde je kršteno neko dete. Nema ni jednog primera. To je odluka koju treba da donese odrasla osoba. To je čin sličan venčanju. Posledice nepoznavanja Hristovog učenja i nepoznavanja Biblije su zastrašujući. Ne mogu vas o tome naučiti sve?tenici, ni monasi, ni patrijarsi, jer ni oni ne znaju, nažalost. Ako slepac vodi slepca oba će u jamu upasti. Ne slušajte savremene fariseje. Ako hoćete da budete hrišćanin čitajte Bibliju i molite se da vam Bog otvori duhovne oči i budite poslušni Hristu, jer onda ste hrišćani. Sve ostalo, što je van Hrista, makar se i crkvom zvalo i krštenjem, zamka je i laž. To i sami osećate jer je Hrist rekao da će sve privući sebi. Oslobodite se robovanja pogrešnoj tradiciji i neznanju. Tesan je put koji vodi u život i MALO je onih koji ga nalaze. Nisu li ti ogromni hramovi, crkve, tzv. tajne i krštenja dece - širok put? Jer mnogi tako rade. Bežite od idolopoklonstva i paganstva zavijenog u ruho vere. To je samo pogrešna relogija. Ne robujte ljudima, dodjite Hristu, obećao je da će odmoriti one koji su natovareni. Osećaš li da si natovaren religijskim bremenom koje ne znaš zašto moraš da nosiš? Dodji iskreno Hristu u molitvi i čitaj Bibliju jer ona, cela svedoči o Njemu. Uzmi Njegov jaram, jer Njegov je jaram i breme - lako! Ne zovem te sebi i ne treba mi tvoj novac, dodji Hristu i spasi se iz ovog lažno religioznog sveta koji ide u propast. Moli se Hristu da te spasi i On će to učiniti. On je Spasitelj. Spasiće te od greha, smrti, pakla, djavoljih strela (sada ne znaš za njih, čitaj Bibliju, polako i verom, svakog dana) neznanja, prevare, laži, spasiće te i od tebe samog, od tvoje grešne prirode. Neka Isus Hrist bude tvoj Spasitelj i Gospod (svakodnevno se vodi Njegovim rečima, neka bude Njegova volja, ne tvoja, u svakom dogadjaju). Neka te Bog blagoslovi, tebe, kome je, preko mene ništavnog, Bog dotakao danas srce da bi te spasio.

Ateista

pre 5 godina

Baptizam znaci potapanje. Po pravilu katehumeni i treba da se potope. To sto se deca danas krstavaju kapljicom vode je predstava za roditelje. Ako ste vec hriscani drzite se propisanog i ne tumacite ga na svoj nacin. Ili najbolje ostavite decu da sama odluce.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

@Objavite i meni komentar

Skola je obavezna , nju dete mora da pohadja ,zelelo to ili ne . Dok sam cin krstenja nije obaveza, vec je stvar licnog prohteva ...

Objavite i meni komentar

pre 5 godina

@objavite mi komentar

Da da, zlostavljanje...nego da pitamo mi decu da li hoce da idu u skolu ili ne? Ako ne, a vi ga svejedno upisete, nije li i to zlostavljanje?

Zaboga, prestanimo sa frljanjem reci zlostavljanje za svaku bogovetnu stvar, postaje degutantno...

dragan

pre 5 godina

Isto kao kada dete drzeci ga u rukama i neispustajuci "bacate" gore dole, a ono se smeje jer mu prija. Ovo je isto to, obraite paznju da je dete u vodi samo delic sekunde.

bozidar

pre 5 godina

gde ste do sada NVO zastitnici ljudskih prava i ostali licemeri,sto oduzimate decu roditeljima jer im se na snimku vidi guza.juris u kampanju ovo je sansa za vampirski pir...

EU Citizen

pre 5 godina

Pravoslavni waterboarding :)) Šalim se, klasična glupost, ništa detetu neće biti od toga, neka se malo čeliči od malena, ionako smo postali jedna razmažena i degenerisana civilizacija puna mimoza, pahuljica i toksičnih dušebrižnika, koji nemaju svoja posla pa stalno gledaju tuđa, i stalno su zbog nečeg totalno normalnog šokirani i uvređeni i nametali bi silom svoje bolesne i degenerisane kriterijume. Prema takvima treba imati nultu toleranciju i nikad ne treba propustiti priliku da im se pokaže srednji prst, i što biranijim rečnikom poruči da gledaju svoja posla i da vam se sklone iz blizine ako neće probleme.

kole

pre 5 godina

Srbi prenerazeni, plase se vode 90% ne ume da pliva. Kipar je ostrvo, sto znaci da su okruzeni vodom. Njemu je sudbina dala na hiljade plaza i on ce do kraja zivota biti vezan za vodu. Zato oni vodu dozivljavaju na drugaciji nacin od nas kontinetalaca koji imamo frku i pod tusem, sto se u busu moze osetiti.

Jovan

pre 5 godina

Klasicno izivljavanje da sam roditelj ovog deteta zapamtio bi me ovaj svestenik za sva vremena, mislim da bi i Bog bio zadovoljan da ovakog svestenika neko olupa isto ovako olupa.
Verujem u Gosoda Boga postujem crkvu ima tu odlicnih duhovnika ali su po manastirima ove popove gledam kao radnika u crkvi a trebali bi biti mnogo vise od toga.
Nek Bog prosti ako gresim.

Samo vas posmatram..

pre 5 godina

Gledam i ne verujem,ovo je strasno..Ja sam krstio dete pod Ostrogom,slava mu i milost,izmedju donjeg i gornjeg manastira ima mala crkva,tu se krsti,bilo je grupno krstenje,to treba doziveti,kakvi su tu svestenici,placu deca,a na svesteniku ne mozes primetiti nimalo nervoze..Slava ti Boze i sveti Vasilije...

jojo

pre 5 godina

Nasleđe Spartanaca, ili se oni tako tripuju bar. Primitivno baš. Bacaju tako bepče, pa koje preživi preživi. Ostali nisu bili dovoljno jaki.

samo da kazem...

pre 5 godina

Ništa neobično. I moje dete je naš sveštenik slično tako potapao - doduše trunku blaže. Nije baš toliko mlatarao njime, al je nešto slično radila babica koja je došla da ga kupa. Kad sam se zabezeknuo ona je samo rekla - pa nije od stakla... bebe su mnogo otpornije nego što mislimo.

goran s

pre 5 godina

Bebi nista ne fali. Potopio je u vodu tri puta, i sve je trajalo 20 sekundi. I sve je ok. A sto muslimani i jevreji obrezuju svoju decu pa im posle rane ne mogu da zarastu i po mesec dana, to je ok? Bitno je da se ovde ocrni pravoslavlje.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Fizicko i mentalno zlostavljanje deteta.. najbolje je dete kada odraste da samo odluci da li zeli da se krsti a ne ovako protiv volje na ovakav nacin

Tempo

pre 5 godina

Najzalosnije je da je ovo samo pocetak mucenja i zlostaljanja (mahom mentalnog) kroz koje ce dete prolaziti ceo svoj zivot, ako ostane vernik.

Blazenko

pre 5 godina

Zato i je krstimo decu. Daj pare, nosi pare, plati ovo ono. Gde je tu vera kad se samo radi o materijaliznu. A ovo izivljacanje na bebi ne bi dobro proslo...

mrmlj

pre 5 godina

nisam vernik, ali zaista mislim da se ovde uglavnom preteruje u komentarima.

naravno, jeste svestenik mogao to malo neznije, ali reagujete kao da je bacio dete o zid a ne potopio u vodu na delic sekunde.

Djoka

pre 5 godina

Braateee pa vi nepoznajeti ni pisma ni sile božije jer bi ste znali da se bebe ne krštavaju već je to individualni čin svakog pojedinca. To što radite je zloupotreba dece i zločin protivu slobodne volje svakoga čovjeka. Takvo lažno "krštenje" sam i ja prošao pa opet nijesam kršćaninom ostao niti smatram da sam kršćen niti bi se sada kao mator krstio, jer cela kršćanska religija i vjera samo jedna velika obmana i laž a što je još lepše lako se može dokazati ali šta ćeš ljudi voledu da vjeruju u laž pa čak i druge u to da ubedu valjda da u Šeol ne idu sami već ih svita valja pratiti......Srećan im put tamo.

Tolle

pre 5 godina

Svako krstenje maloletne osobe je zlostavljanje, ovo je samo dodatak. Samo potapanje nije nista gore od same polazne osnove po kojoj je dete u startu gresno. Apelujem i na medije da prestanu sa promocijom sarlatanstva. Ne brinite, necete izgubiti posetioce ako ukinete budalastine poput horoskopa itd....

kacema

pre 5 godina

pogledajte dobro dijete nije u vodi pola sekunde jedino ako nogama udara o dno banje, sve izgleda grubo na prvo oko ali to je sve zbog brzine, sve je u redu kao posmatrac iz reda druge vjere

ШУМАДИНАЦ

pre 5 godina

Sad kad nagrnu komentari ateista
(Banjaros, 15. maj 2018 14:29)

Ево ја нисам атеиста, па мислим да је ово скандалозно и иживљавање над дететом. Мој свештеник је мог сина и не само мог, њих троје је у исто време било крштено полако на главицу сипао мало воде из бокала, као да га умио. То је сасвим довољно за крштење детета, мислим ипак да је у ово време црква више као нека политичка организација. Тако да у цркву идем само за славу да пресечем колач, мада се размишљам да кући пресечем са породицом од наредне године

siki

pre 5 godina

"Ko se ne rodi sa vodom (krstenje) i sa duhom svetim (pricest) ne moze uci u carstvo Bozije."
@(Ns, 15. maj 2018 17:02)

Ako je tvoj bog takav da od ovoga zavisi ulazak u carstvo bozije onda mi ne pada na pamet da verujem u njega.

@(Samo vas posmatram.., 15. maj 2018 12:08)
Zašto krstite dete? Zasto ga ne pustite da odraste i sam odabere svoj put?

zlatna sredina

pre 5 godina

sve je stvar gledanja
dete je prošlo lošije nego kod komšija Katolika (oni samo poliju malo vode po glavi) ali je ispalo bolje nego kod Muslimana (bar ću.. na ostala cela
:)

NS

pre 5 godina

U sabornoj crkvi u Novom Sadu čekao sam da mi se dete krsti 2-3 sata iako smo 6 meseci pre toga zakazali krštenje. Pop koji je bio tu nije hteo da radi već je rekao da čekamo dok ne dodje zamena i pravio se lud kao da se ništa ne dešava. Tada sa to uradio i nikada više u NS-u. Bahatosti nikada dosta.

Ateista

pre 5 godina

Baptizam znaci potapanje. Po pravilu katehumeni i treba da se potope. To sto se deca danas krstavaju kapljicom vode je predstava za roditelje. Ako ste vec hriscani drzite se propisanog i ne tumacite ga na svoj nacin. Ili najbolje ostavite decu da sama odluce.

zlivuk

pre 5 godina

@:"Ko se ne rodi sa vodom (krstenje) i sa duhom svetim (pricest) ne moze uci u carstvo Bozije.
(Ns, 15. maj 2018 17:02)"

Ako tamo idu takvi kao ti, meni se ni ne ide.

Jeremija

pre 5 godina

Pisane reči ne mogu preneti ljudska osećanja, zato čitaj ovu poruku kao poruku nekog, za svoj rod, tužnog i zabrinutog čoveka: krštenje dece je potpuno nehrišćanski i nebiblijski čin. Nadjite mi samo jedan primer u Bibliji gde je kršteno neko dete. Nema ni jednog primera. To je odluka koju treba da donese odrasla osoba. To je čin sličan venčanju. Posledice nepoznavanja Hristovog učenja i nepoznavanja Biblije su zastrašujući. Ne mogu vas o tome naučiti sve?tenici, ni monasi, ni patrijarsi, jer ni oni ne znaju, nažalost. Ako slepac vodi slepca oba će u jamu upasti. Ne slušajte savremene fariseje. Ako hoćete da budete hrišćanin čitajte Bibliju i molite se da vam Bog otvori duhovne oči i budite poslušni Hristu, jer onda ste hrišćani. Sve ostalo, što je van Hrista, makar se i crkvom zvalo i krštenjem, zamka je i laž. To i sami osećate jer je Hrist rekao da će sve privući sebi. Oslobodite se robovanja pogrešnoj tradiciji i neznanju. Tesan je put koji vodi u život i MALO je onih koji ga nalaze. Nisu li ti ogromni hramovi, crkve, tzv. tajne i krštenja dece - širok put? Jer mnogi tako rade. Bežite od idolopoklonstva i paganstva zavijenog u ruho vere. To je samo pogrešna relogija. Ne robujte ljudima, dodjite Hristu, obećao je da će odmoriti one koji su natovareni. Osećaš li da si natovaren religijskim bremenom koje ne znaš zašto moraš da nosiš? Dodji iskreno Hristu u molitvi i čitaj Bibliju jer ona, cela svedoči o Njemu. Uzmi Njegov jaram, jer Njegov je jaram i breme - lako! Ne zovem te sebi i ne treba mi tvoj novac, dodji Hristu i spasi se iz ovog lažno religioznog sveta koji ide u propast. Moli se Hristu da te spasi i On će to učiniti. On je Spasitelj. Spasiće te od greha, smrti, pakla, djavoljih strela (sada ne znaš za njih, čitaj Bibliju, polako i verom, svakog dana) neznanja, prevare, laži, spasiće te i od tebe samog, od tvoje grešne prirode. Neka Isus Hrist bude tvoj Spasitelj i Gospod (svakodnevno se vodi Njegovim rečima, neka bude Njegova volja, ne tvoja, u svakom dogadjaju). Neka te Bog blagoslovi, tebe, kome je, preko mene ništavnog, Bog dotakao danas srce da bi te spasio.

doe

pre 5 godina

Ono što ne znaju ni svi vernici a to da je krštenje zapravo obred egzorcizma. Možda je na ovaj način efektnije. Dete nije povređeno, samo su prisutni istraumirani prizorom.

Objavite i meni komentar

pre 5 godina

@objavite mi komentar

Da da, zlostavljanje...nego da pitamo mi decu da li hoce da idu u skolu ili ne? Ako ne, a vi ga svejedno upisete, nije li i to zlostavljanje?

Zaboga, prestanimo sa frljanjem reci zlostavljanje za svaku bogovetnu stvar, postaje degutantno...

Objavite mi komentar

pre 5 godina

@Objavite i meni komentar

Skola je obavezna , nju dete mora da pohadja ,zelelo to ili ne . Dok sam cin krstenja nije obaveza, vec je stvar licnog prohteva ...