Utorak, 15.05.2018.

10:02

MUP potvrdilo: Uhapšen fudbalski sudija Srđan Obradović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili S. O. (1976).

Izvor: B92

MUP potvrdilo: Uhapšen fudbalski sudija Srðan Obradoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

kum Žoržo

pre 5 godina

Da se ispita po čijem nalogu je vraćen na listu sudija, iako se zna za skandalozno suđenje još od 2010.godine i meča u Lazarevcu. Ostavku da podnese cela sudijska organizacija na čelu sa M. Karadzićem. Svet nam se smeje. Čini mi se da je jedan političar obećao privatizaciju u srpskom fudbalu,bolje funkcionisanje srpskog sporta, a ovo što se desilo u proteklom vikendu su rezultati njegovog rada.Sramota.

KozaNostradaus

pre 5 godina

Ko je ovde lud? Pa ako je priznao krivicu, to podrazumeva učešće i jedne druge strane...Ko ga je delegirao na tu utakmicu i pod kakvim okolnostima? Ko ga je vrbovao i ko mu je sugerisao i za koju cenu, kako da sudi?
Šta mislite, da li će javnost dobiti odgovore na ova pitanja?

Nebojsa

pre 5 godina

Pa kako mogu da ga uhapse zbog loseg sudjenja, jesu li oni poludeli? Jedino ako imaju dokaze da je primio mito, ali ocigledno nemaju. Strasno!

Sudija kod sudije

pre 5 godina

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu"

Neće sudija da bude priveden tužiocu, nego sudiji. A tužilac će, prethodno, da sastavi krivičnu prijavu i podnese je tom istom sudiji.

Vladavina prava po SNS-u

pre 5 godina

Kao sto sam rekao juce, ovo je ne samo glupo, nego i opasno. Ako izvisimo sa SP, zahvalite AV na jos jednoj pobedi. Ovakav nivo pravne nepismenosti se i moze ocekivati u MUP-u, ali je zastrasujuce videti tako nesto u tuzilastvu. Krivicno goniti sudiju za zloupotrebu sluzbenog polozaja zbog odluka za vreme utakmice je ponizavajuce za iole civilizovanu zemlju. Ako ima dokaza za primanje mita, podizi optuznicu, ako nema - ostavi FSS da resava stvari, jer mesanje drzavnih organa u rad fudbalskog saveza je za FIFU i UEFU na vrhu spiska zabranjenih stvari.

ShoneNI

pre 5 godina

Ja sam navijač Radničkog, i voleo bih da se moj tim kavalifikuje za Evropu, ali:
prvo, mislim da je na ovoj utakmici Spartak bi bolji tim;
drugo, ako krenemo ovako, sve sudije će legitimno završiti u zatvoru, a UEFA će da nas izbaci iz svih takmičenja zbog mešanja države u sport;
trece, ako nesto nije u redu, u ekstremnom slučaju, ponovite utakmicu;
četvrto,i meni najvažnije - Radnički i Spartak su veliki prijatelji, iskreno se nadam da će tako i da ostane.
YNWA Niš

Pefi

pre 5 godina

Ukoliko je ovo akcija u kojoj policija želi doći do informacija o nekom krupnijem kriminalu u kojem su umešane neke bitnije face (a znamo da nije) onda bi hapšenje imalo smisla. Ovako zaista ne razumem šta će čovek u zatvoru. On samo ne sme više biti sudija. Mada kako to uraditi čoveku kada nije sudio po svom nalogu. Očigledno je morao tako da sudi. Samo lud čovek može iz uverenja da sudi onakav penal.

Vlajko

pre 5 godina

Samo ako imaju čvrste dokaze da je plaćen da tako sudi ili da je imao koristi od kladioničara mogu da podignu optužnicu u protivnom su ga džabe hapsili, posle će poreski obveznici da plaćaju odštetne zahteve. Ali da mu ne treba dati više da sudi, ne treba svakako.

Dr Nešo, oglasi se

pre 5 godina

Ako policija ima neoborivi materijalni dokaz da je dotični sudija primio bilo kakav mito (fotografija, video-snimak, mejl, papirni dokument) da bi sudio taj jedanaesterac, tek bi tada bilo osnova da ga privode, odnosno hapse. U protivnom hapšenje je nezakonito.

Vlada

pre 5 godina

I sad svi treba da poverujemo da se ovaj sudija sam delegirao za ovu utakmicu. Jel tako? Kakva je ovo smešna država. Ako je sudija zloupotrebio službeni položaj,za ovu situaciju je interesantna i činjenica ko je ovo lice delegirao da sudi ovu utakmicu.
Ispašće da je samo ovaj sudija krivac, da je on sam nameštao u dosluhu sa kladionicama. Hoće to, ali samo kod nas.
Da je ovo i malo ozbiljna država, tužilaštvo bi sad trebalo da pročešlja ceo savez, od Kokeze pa do dna. Pa nije valjda da je samo ovaj sudija upleten u muljanje. A šta su na primer sudije radile na meču Čukarički-Randički Niš ili baš u ovom poslednjem kolu kada je Rad neobjašnjivo prekokrenuo sa igračem manje.
Kakav nam je fudbal takva nam je i država. Smešna.

dogovor kucu gradi he he

pre 5 godina

@Mozda ga je neko od igraca u sesnaetercu opsovao? Na utakmici Poljska Jugoslavije sedamdesetih sudija na svetskom prvemstvu je svirao penal za Poljsku dok je lopta bila na nasoj polovini, jer je Karasi ostao i udario protivnickog igraca u sesnaetercu Poljske. Bilo je iskljucenje i penal i niko nista nije osporavao.
(liks, 15. maj 2018 10:57)

Secam se te utakmice i iskljucenja Karasija. Potpuno cista situacija, mada u prvom momentu nismo videli na TV sta se dogodilo, ali nakon snimka druge kamere bilo je jasno da je penal cist.
Psovanje i uvreda sudije ne povlaci penal za protivnicku ekipu. Da je zbog toga zaustavio igru, pokazao bi karton tom igracu nakon prekida i igra bi se nastavila.
Pravila su o tome jasna, kakav penal zbog psovanja, to bi tek bila greska bez opravdanja.

Dejan

pre 5 godina

Ne zavisno od konkretnog slučaja koji je za svaku osudu i za momentalnu diskvalifikaciju, ovo je primer još jednog markentiškog hapšenja koje će morati da plate građani Srbije. Kada u Srbiji oni koji hapse svoje greške bude plaćali iz ličnih sredstava imaćemo nezavisno, pošteno i pravično pravosuđe...

Mare

pre 5 godina

Za sve ove koji pricaju da se sudija ne sme hapsiti zbog lose odluke, ovde se ne radi o tome. Ukoliko postoji naznaka i dokaza da je on planski ovako sudio iz raznih interesa to jeste naravno za krivicnu prijavu.

šou

pre 5 godina

popićemo kaznu od uefe, fudbalski savez ima jedini ingerencije nad takmičenjem, kakva crna policija. policija ne rešava ni šta je u njenoj ingerenciji a ne ovaj cirkus.

Đorđe

pre 5 godina

MUP nije kompetentan da uradi stručnu analizu suđenja, ma koliko god očigledne greške bile. Hapšenje sudija zbog pogrešnih odluka nije u ingerenciji policije. Kao i što ne mogu da hapse sudije privrednog, prekršajnog i drugih sudova zbog konkretnih presuda, jer nemaju znanje da procene date situacije. Ovakve sudijske greške mogu biti samo naznaka, ili signal policiji da sprovede istragu oko eventualnog primanja mita, ili uticaja na sudiju, pa da tu pronađu elemente krivične prijave. U suprotnom, radi se o direktnom prekoračenju ovlašćenja policije i za to bi uhapšeni sudija mogao da naplati debele cifre na ime odštete, koju će opet platiti građani Srbije.
Da se razumemo, ne želim da branim sudiju, naprotiv doživotno bi ga isključio iz fudbala, ali to treba da uradi FSS, koji jedini ima ingerencije za tako našto. Ovo je direktno urušavanje pravnog poretka. Da li to ubuduće znači da će MUP moći da uhapsi bilo kog fudbalskog, košarkaškog, rukometnog sudiju, samo na osnovu njihove procene. Pa što ne ići dalje, pa ovaj sistem primeniti i na ostale profesije. Ustvari, neka uhapse svakog za kog MUP proceni da je podoban.
Gde prestaje logika, tu počinje Srbija.

Sir Oliver

pre 5 godina

kao neko ko je bio na utakmici ponovo moram da kazem da je Spartak zasluzeno dobio, i jedna sporna odluka nije bila odlucujuca.
Spartak sve vreme bio mnogo bolja ekipa, Radnicki 1 sut u gol za 90min.
Crveni karton takodje cist, pa pogledajte sta Pavkov radi, 3 minuta sudiji na uvce prigovara, sta radi, peva uspavanku?
Hapsenje cista farsa....
Imalo bi jedino smisla da su ga provalili da se kladio ili dobio kintu, ovako je smejurija....

ne verujem

pre 5 godina

ali stvarno ne mogu da verujem kakvu vest čitam !?!
možda mrvicu razumevanja bih imao u slučaju da organi veruju ali ne mogu da dokažu da je sudija primio mito ili da je iz nekog drugog ličnog interesa namerno sudio kako je sudio.
pa onda, ajde da mu makar nešto napakujemo.
ovako... ja i dalje ne mogu da verujem.
ma ne znam ni zašto komentarišem...

doktor sa plaze

pre 5 godina

Znaci, ipak je uhapsen.
Sta ce utvrditi istraga, bice interesantno videti. Od toga zavisi i ocena da li je ovo hapsenje zamagljavanje ociju ili pokusaj da se rese neki problemi. Po ponasanju oba tima vrlo je moguce da su svi bili ukljuceni u namestaljku.
To onda znaci da postoje i akteri izvan ova dva kluba koji su posredovali da se razni interesi zadovolje, dakle rec je o organizovanom kriminalu.
Nisam optimista, izgleda je trulez duboko segnula.

Pedja

pre 5 godina

Nezabeleženo. A šta je sa zloupotrebom službenog položaja sudija koji su za Radnički dosudili 16 penala u ovoj sezoni, uglavnom nepostojećih? Da li je moguće da se fudbalska mafija ovako ohrabrila?

Srdjan

pre 5 godina

Za ovo UEFA moze zestoko da nas kazni, jer odgovornost za odluke koje sudija donese mogu da utvrdjuju samo organi fudbalskog saveza, i tu ne postoji bas nikakava zloupotreba sluzbenog polozaja, jer je svaki tim unapred pristao da utakmicu sudi sudija koga delegira savez kao i da prihvata pravila igre i odluke koje sudija donosi ma kakve one bile. Ovakve odluke o hapsenju fudbalskih sudija mogu da se donose samo u zemlji koju vode neuki ljudi koji misle da imati vlast znaci da mozes raditi sve sto pozelis.

Falcone

pre 5 godina

Bez namere da branim ovog poznatog po svojim odlukama, ali izmedju ostalog sudije sude i na osnovu slobodnog sudijskog uverenja tako da je ova kvalifikacija blago receno smesna.

mirko

pre 5 godina

Od kad se sudije krivično terete za pogrešne odluke. Da su ga kaznili na vreme ne bi do ovog došlo ali na njegovom mestu bi bio drugi Obradović

Srdjan

pre 5 godina

Svi smo vidjeli kakvo je suđenje bilo, ali još nisam čuo da se favorizovanje jednog tima može smatrati krivičnim djelom "zloupotreba službenog položaja". Ovo je stvar za organe FSS i sudijske organizacije, a policija i tužilaštvo mogu da se uključe samo ako postoje indicije da je sudija primio mito ili nagradu za onakvo suđenje.

liks

pre 5 godina

Mozda ga je neko od igraca u sesnaetercu opsovao? Na utakmici Poljska Jugoslavije sedamdesetih sudija na svetskom prvemstvu je svirao penal za Poljsku dok je lopta bila na nasoj polovini, jer je Karasi ostao i udario protivnickog igraca u sesnaetercu Poljske. Bilo je iskljucenje i penal i niko nista nije osporavao.

Dunavac

pre 5 godina

znaci, opet ce Danska umesto nas na svetsko prvenstvo kao i 90-tih, samo sto ovaj put nece zbog rata, nego mesanja politike u sport.
Sumnja se da greskom ili neznanjem Sase Ilica u kupu Cukaricki nije prosao i time ugazio u Ligu Evrope, ovim porazom u ligi je opet "izvisilo" obecanje za nekakav kombinovani prolaz jer nije "ostvaren" "obecani realan" neresen rezultat Subotica:Nis

Leonidas da Silva

pre 5 godina

Ako sudija pogrešno dosudi aut, onda je samo prekršajna, ali za pogrešno suđen penal - krivična.
Ne čujemo da li je sudija primio mito da bi sudio onako, nego ni manje ni više nego zloupotreba službenog položaja, bato.

Srdjan

pre 5 godina

Svi smo vidjeli kakvo je suđenje bilo, ali još nisam čuo da se favorizovanje jednog tima može smatrati krivičnim djelom "zloupotreba službenog položaja". Ovo je stvar za organe FSS i sudijske organizacije, a policija i tužilaštvo mogu da se uključe samo ako postoje indicije da je sudija primio mito ili nagradu za onakvo suđenje.

mirko

pre 5 godina

Od kad se sudije krivično terete za pogrešne odluke. Da su ga kaznili na vreme ne bi do ovog došlo ali na njegovom mestu bi bio drugi Obradović

Srdjan

pre 5 godina

Za ovo UEFA moze zestoko da nas kazni, jer odgovornost za odluke koje sudija donese mogu da utvrdjuju samo organi fudbalskog saveza, i tu ne postoji bas nikakava zloupotreba sluzbenog polozaja, jer je svaki tim unapred pristao da utakmicu sudi sudija koga delegira savez kao i da prihvata pravila igre i odluke koje sudija donosi ma kakve one bile. Ovakve odluke o hapsenju fudbalskih sudija mogu da se donose samo u zemlji koju vode neuki ljudi koji misle da imati vlast znaci da mozes raditi sve sto pozelis.

Falcone

pre 5 godina

Bez namere da branim ovog poznatog po svojim odlukama, ali izmedju ostalog sudije sude i na osnovu slobodnog sudijskog uverenja tako da je ova kvalifikacija blago receno smesna.

ne verujem

pre 5 godina

ali stvarno ne mogu da verujem kakvu vest čitam !?!
možda mrvicu razumevanja bih imao u slučaju da organi veruju ali ne mogu da dokažu da je sudija primio mito ili da je iz nekog drugog ličnog interesa namerno sudio kako je sudio.
pa onda, ajde da mu makar nešto napakujemo.
ovako... ja i dalje ne mogu da verujem.
ma ne znam ni zašto komentarišem...

Leonidas da Silva

pre 5 godina

Ako sudija pogrešno dosudi aut, onda je samo prekršajna, ali za pogrešno suđen penal - krivična.
Ne čujemo da li je sudija primio mito da bi sudio onako, nego ni manje ni više nego zloupotreba službenog položaja, bato.

Pedja

pre 5 godina

Nezabeleženo. A šta je sa zloupotrebom službenog položaja sudija koji su za Radnički dosudili 16 penala u ovoj sezoni, uglavnom nepostojećih? Da li je moguće da se fudbalska mafija ovako ohrabrila?

šou

pre 5 godina

popićemo kaznu od uefe, fudbalski savez ima jedini ingerencije nad takmičenjem, kakva crna policija. policija ne rešava ni šta je u njenoj ingerenciji a ne ovaj cirkus.

Dr Nešo, oglasi se

pre 5 godina

Ako policija ima neoborivi materijalni dokaz da je dotični sudija primio bilo kakav mito (fotografija, video-snimak, mejl, papirni dokument) da bi sudio taj jedanaesterac, tek bi tada bilo osnova da ga privode, odnosno hapse. U protivnom hapšenje je nezakonito.

Mare

pre 5 godina

Za sve ove koji pricaju da se sudija ne sme hapsiti zbog lose odluke, ovde se ne radi o tome. Ukoliko postoji naznaka i dokaza da je on planski ovako sudio iz raznih interesa to jeste naravno za krivicnu prijavu.

Đorđe

pre 5 godina

MUP nije kompetentan da uradi stručnu analizu suđenja, ma koliko god očigledne greške bile. Hapšenje sudija zbog pogrešnih odluka nije u ingerenciji policije. Kao i što ne mogu da hapse sudije privrednog, prekršajnog i drugih sudova zbog konkretnih presuda, jer nemaju znanje da procene date situacije. Ovakve sudijske greške mogu biti samo naznaka, ili signal policiji da sprovede istragu oko eventualnog primanja mita, ili uticaja na sudiju, pa da tu pronađu elemente krivične prijave. U suprotnom, radi se o direktnom prekoračenju ovlašćenja policije i za to bi uhapšeni sudija mogao da naplati debele cifre na ime odštete, koju će opet platiti građani Srbije.
Da se razumemo, ne želim da branim sudiju, naprotiv doživotno bi ga isključio iz fudbala, ali to treba da uradi FSS, koji jedini ima ingerencije za tako našto. Ovo je direktno urušavanje pravnog poretka. Da li to ubuduće znači da će MUP moći da uhapsi bilo kog fudbalskog, košarkaškog, rukometnog sudiju, samo na osnovu njihove procene. Pa što ne ići dalje, pa ovaj sistem primeniti i na ostale profesije. Ustvari, neka uhapse svakog za kog MUP proceni da je podoban.
Gde prestaje logika, tu počinje Srbija.

Sir Oliver

pre 5 godina

kao neko ko je bio na utakmici ponovo moram da kazem da je Spartak zasluzeno dobio, i jedna sporna odluka nije bila odlucujuca.
Spartak sve vreme bio mnogo bolja ekipa, Radnicki 1 sut u gol za 90min.
Crveni karton takodje cist, pa pogledajte sta Pavkov radi, 3 minuta sudiji na uvce prigovara, sta radi, peva uspavanku?
Hapsenje cista farsa....
Imalo bi jedino smisla da su ga provalili da se kladio ili dobio kintu, ovako je smejurija....

doktor sa plaze

pre 5 godina

Znaci, ipak je uhapsen.
Sta ce utvrditi istraga, bice interesantno videti. Od toga zavisi i ocena da li je ovo hapsenje zamagljavanje ociju ili pokusaj da se rese neki problemi. Po ponasanju oba tima vrlo je moguce da su svi bili ukljuceni u namestaljku.
To onda znaci da postoje i akteri izvan ova dva kluba koji su posredovali da se razni interesi zadovolje, dakle rec je o organizovanom kriminalu.
Nisam optimista, izgleda je trulez duboko segnula.

Dunavac

pre 5 godina

znaci, opet ce Danska umesto nas na svetsko prvenstvo kao i 90-tih, samo sto ovaj put nece zbog rata, nego mesanja politike u sport.
Sumnja se da greskom ili neznanjem Sase Ilica u kupu Cukaricki nije prosao i time ugazio u Ligu Evrope, ovim porazom u ligi je opet "izvisilo" obecanje za nekakav kombinovani prolaz jer nije "ostvaren" "obecani realan" neresen rezultat Subotica:Nis

Dejan

pre 5 godina

Ne zavisno od konkretnog slučaja koji je za svaku osudu i za momentalnu diskvalifikaciju, ovo je primer još jednog markentiškog hapšenja koje će morati da plate građani Srbije. Kada u Srbiji oni koji hapse svoje greške bude plaćali iz ličnih sredstava imaćemo nezavisno, pošteno i pravično pravosuđe...

Vlajko

pre 5 godina

Samo ako imaju čvrste dokaze da je plaćen da tako sudi ili da je imao koristi od kladioničara mogu da podignu optužnicu u protivnom su ga džabe hapsili, posle će poreski obveznici da plaćaju odštetne zahteve. Ali da mu ne treba dati više da sudi, ne treba svakako.

Vlada

pre 5 godina

I sad svi treba da poverujemo da se ovaj sudija sam delegirao za ovu utakmicu. Jel tako? Kakva je ovo smešna država. Ako je sudija zloupotrebio službeni položaj,za ovu situaciju je interesantna i činjenica ko je ovo lice delegirao da sudi ovu utakmicu.
Ispašće da je samo ovaj sudija krivac, da je on sam nameštao u dosluhu sa kladionicama. Hoće to, ali samo kod nas.
Da je ovo i malo ozbiljna država, tužilaštvo bi sad trebalo da pročešlja ceo savez, od Kokeze pa do dna. Pa nije valjda da je samo ovaj sudija upleten u muljanje. A šta su na primer sudije radile na meču Čukarički-Randički Niš ili baš u ovom poslednjem kolu kada je Rad neobjašnjivo prekokrenuo sa igračem manje.
Kakav nam je fudbal takva nam je i država. Smešna.

dogovor kucu gradi he he

pre 5 godina

@Mozda ga je neko od igraca u sesnaetercu opsovao? Na utakmici Poljska Jugoslavije sedamdesetih sudija na svetskom prvemstvu je svirao penal za Poljsku dok je lopta bila na nasoj polovini, jer je Karasi ostao i udario protivnickog igraca u sesnaetercu Poljske. Bilo je iskljucenje i penal i niko nista nije osporavao.
(liks, 15. maj 2018 10:57)

Secam se te utakmice i iskljucenja Karasija. Potpuno cista situacija, mada u prvom momentu nismo videli na TV sta se dogodilo, ali nakon snimka druge kamere bilo je jasno da je penal cist.
Psovanje i uvreda sudije ne povlaci penal za protivnicku ekipu. Da je zbog toga zaustavio igru, pokazao bi karton tom igracu nakon prekida i igra bi se nastavila.
Pravila su o tome jasna, kakav penal zbog psovanja, to bi tek bila greska bez opravdanja.

Vladavina prava po SNS-u

pre 5 godina

Kao sto sam rekao juce, ovo je ne samo glupo, nego i opasno. Ako izvisimo sa SP, zahvalite AV na jos jednoj pobedi. Ovakav nivo pravne nepismenosti se i moze ocekivati u MUP-u, ali je zastrasujuce videti tako nesto u tuzilastvu. Krivicno goniti sudiju za zloupotrebu sluzbenog polozaja zbog odluka za vreme utakmice je ponizavajuce za iole civilizovanu zemlju. Ako ima dokaza za primanje mita, podizi optuznicu, ako nema - ostavi FSS da resava stvari, jer mesanje drzavnih organa u rad fudbalskog saveza je za FIFU i UEFU na vrhu spiska zabranjenih stvari.

Pefi

pre 5 godina

Ukoliko je ovo akcija u kojoj policija želi doći do informacija o nekom krupnijem kriminalu u kojem su umešane neke bitnije face (a znamo da nije) onda bi hapšenje imalo smisla. Ovako zaista ne razumem šta će čovek u zatvoru. On samo ne sme više biti sudija. Mada kako to uraditi čoveku kada nije sudio po svom nalogu. Očigledno je morao tako da sudi. Samo lud čovek može iz uverenja da sudi onakav penal.

ShoneNI

pre 5 godina

Ja sam navijač Radničkog, i voleo bih da se moj tim kavalifikuje za Evropu, ali:
prvo, mislim da je na ovoj utakmici Spartak bi bolji tim;
drugo, ako krenemo ovako, sve sudije će legitimno završiti u zatvoru, a UEFA će da nas izbaci iz svih takmičenja zbog mešanja države u sport;
trece, ako nesto nije u redu, u ekstremnom slučaju, ponovite utakmicu;
četvrto,i meni najvažnije - Radnički i Spartak su veliki prijatelji, iskreno se nadam da će tako i da ostane.
YNWA Niš

Nebojsa

pre 5 godina

Pa kako mogu da ga uhapse zbog loseg sudjenja, jesu li oni poludeli? Jedino ako imaju dokaze da je primio mito, ali ocigledno nemaju. Strasno!

liks

pre 5 godina

Mozda ga je neko od igraca u sesnaetercu opsovao? Na utakmici Poljska Jugoslavije sedamdesetih sudija na svetskom prvemstvu je svirao penal za Poljsku dok je lopta bila na nasoj polovini, jer je Karasi ostao i udario protivnickog igraca u sesnaetercu Poljske. Bilo je iskljucenje i penal i niko nista nije osporavao.

Sudija kod sudije

pre 5 godina

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu"

Neće sudija da bude priveden tužiocu, nego sudiji. A tužilac će, prethodno, da sastavi krivičnu prijavu i podnese je tom istom sudiji.

KozaNostradaus

pre 5 godina

Ko je ovde lud? Pa ako je priznao krivicu, to podrazumeva učešće i jedne druge strane...Ko ga je delegirao na tu utakmicu i pod kakvim okolnostima? Ko ga je vrbovao i ko mu je sugerisao i za koju cenu, kako da sudi?
Šta mislite, da li će javnost dobiti odgovore na ova pitanja?

kum Žoržo

pre 5 godina

Da se ispita po čijem nalogu je vraćen na listu sudija, iako se zna za skandalozno suđenje još od 2010.godine i meča u Lazarevcu. Ostavku da podnese cela sudijska organizacija na čelu sa M. Karadzićem. Svet nam se smeje. Čini mi se da je jedan političar obećao privatizaciju u srpskom fudbalu,bolje funkcionisanje srpskog sporta, a ovo što se desilo u proteklom vikendu su rezultati njegovog rada.Sramota.

liks

pre 5 godina

Mozda ga je neko od igraca u sesnaetercu opsovao? Na utakmici Poljska Jugoslavije sedamdesetih sudija na svetskom prvemstvu je svirao penal za Poljsku dok je lopta bila na nasoj polovini, jer je Karasi ostao i udario protivnickog igraca u sesnaetercu Poljske. Bilo je iskljucenje i penal i niko nista nije osporavao.

Sir Oliver

pre 5 godina

kao neko ko je bio na utakmici ponovo moram da kazem da je Spartak zasluzeno dobio, i jedna sporna odluka nije bila odlucujuca.
Spartak sve vreme bio mnogo bolja ekipa, Radnicki 1 sut u gol za 90min.
Crveni karton takodje cist, pa pogledajte sta Pavkov radi, 3 minuta sudiji na uvce prigovara, sta radi, peva uspavanku?
Hapsenje cista farsa....
Imalo bi jedino smisla da su ga provalili da se kladio ili dobio kintu, ovako je smejurija....

Dunavac

pre 5 godina

znaci, opet ce Danska umesto nas na svetsko prvenstvo kao i 90-tih, samo sto ovaj put nece zbog rata, nego mesanja politike u sport.
Sumnja se da greskom ili neznanjem Sase Ilica u kupu Cukaricki nije prosao i time ugazio u Ligu Evrope, ovim porazom u ligi je opet "izvisilo" obecanje za nekakav kombinovani prolaz jer nije "ostvaren" "obecani realan" neresen rezultat Subotica:Nis

Pedja

pre 5 godina

Nezabeleženo. A šta je sa zloupotrebom službenog položaja sudija koji su za Radnički dosudili 16 penala u ovoj sezoni, uglavnom nepostojećih? Da li je moguće da se fudbalska mafija ovako ohrabrila?

Falcone

pre 5 godina

Bez namere da branim ovog poznatog po svojim odlukama, ali izmedju ostalog sudije sude i na osnovu slobodnog sudijskog uverenja tako da je ova kvalifikacija blago receno smesna.

Srdjan

pre 5 godina

Svi smo vidjeli kakvo je suđenje bilo, ali još nisam čuo da se favorizovanje jednog tima može smatrati krivičnim djelom "zloupotreba službenog položaja". Ovo je stvar za organe FSS i sudijske organizacije, a policija i tužilaštvo mogu da se uključe samo ako postoje indicije da je sudija primio mito ili nagradu za onakvo suđenje.

šou

pre 5 godina

popićemo kaznu od uefe, fudbalski savez ima jedini ingerencije nad takmičenjem, kakva crna policija. policija ne rešava ni šta je u njenoj ingerenciji a ne ovaj cirkus.

Srdjan

pre 5 godina

Za ovo UEFA moze zestoko da nas kazni, jer odgovornost za odluke koje sudija donese mogu da utvrdjuju samo organi fudbalskog saveza, i tu ne postoji bas nikakava zloupotreba sluzbenog polozaja, jer je svaki tim unapred pristao da utakmicu sudi sudija koga delegira savez kao i da prihvata pravila igre i odluke koje sudija donosi ma kakve one bile. Ovakve odluke o hapsenju fudbalskih sudija mogu da se donose samo u zemlji koju vode neuki ljudi koji misle da imati vlast znaci da mozes raditi sve sto pozelis.

Mare

pre 5 godina

Za sve ove koji pricaju da se sudija ne sme hapsiti zbog lose odluke, ovde se ne radi o tome. Ukoliko postoji naznaka i dokaza da je on planski ovako sudio iz raznih interesa to jeste naravno za krivicnu prijavu.

Đorđe

pre 5 godina

MUP nije kompetentan da uradi stručnu analizu suđenja, ma koliko god očigledne greške bile. Hapšenje sudija zbog pogrešnih odluka nije u ingerenciji policije. Kao i što ne mogu da hapse sudije privrednog, prekršajnog i drugih sudova zbog konkretnih presuda, jer nemaju znanje da procene date situacije. Ovakve sudijske greške mogu biti samo naznaka, ili signal policiji da sprovede istragu oko eventualnog primanja mita, ili uticaja na sudiju, pa da tu pronađu elemente krivične prijave. U suprotnom, radi se o direktnom prekoračenju ovlašćenja policije i za to bi uhapšeni sudija mogao da naplati debele cifre na ime odštete, koju će opet platiti građani Srbije.
Da se razumemo, ne želim da branim sudiju, naprotiv doživotno bi ga isključio iz fudbala, ali to treba da uradi FSS, koji jedini ima ingerencije za tako našto. Ovo je direktno urušavanje pravnog poretka. Da li to ubuduće znači da će MUP moći da uhapsi bilo kog fudbalskog, košarkaškog, rukometnog sudiju, samo na osnovu njihove procene. Pa što ne ići dalje, pa ovaj sistem primeniti i na ostale profesije. Ustvari, neka uhapse svakog za kog MUP proceni da je podoban.
Gde prestaje logika, tu počinje Srbija.

ShoneNI

pre 5 godina

Ja sam navijač Radničkog, i voleo bih da se moj tim kavalifikuje za Evropu, ali:
prvo, mislim da je na ovoj utakmici Spartak bi bolji tim;
drugo, ako krenemo ovako, sve sudije će legitimno završiti u zatvoru, a UEFA će da nas izbaci iz svih takmičenja zbog mešanja države u sport;
trece, ako nesto nije u redu, u ekstremnom slučaju, ponovite utakmicu;
četvrto,i meni najvažnije - Radnički i Spartak su veliki prijatelji, iskreno se nadam da će tako i da ostane.
YNWA Niš

mirko

pre 5 godina

Od kad se sudije krivično terete za pogrešne odluke. Da su ga kaznili na vreme ne bi do ovog došlo ali na njegovom mestu bi bio drugi Obradović

dogovor kucu gradi he he

pre 5 godina

@Mozda ga je neko od igraca u sesnaetercu opsovao? Na utakmici Poljska Jugoslavije sedamdesetih sudija na svetskom prvemstvu je svirao penal za Poljsku dok je lopta bila na nasoj polovini, jer je Karasi ostao i udario protivnickog igraca u sesnaetercu Poljske. Bilo je iskljucenje i penal i niko nista nije osporavao.
(liks, 15. maj 2018 10:57)

Secam se te utakmice i iskljucenja Karasija. Potpuno cista situacija, mada u prvom momentu nismo videli na TV sta se dogodilo, ali nakon snimka druge kamere bilo je jasno da je penal cist.
Psovanje i uvreda sudije ne povlaci penal za protivnicku ekipu. Da je zbog toga zaustavio igru, pokazao bi karton tom igracu nakon prekida i igra bi se nastavila.
Pravila su o tome jasna, kakav penal zbog psovanja, to bi tek bila greska bez opravdanja.

ne verujem

pre 5 godina

ali stvarno ne mogu da verujem kakvu vest čitam !?!
možda mrvicu razumevanja bih imao u slučaju da organi veruju ali ne mogu da dokažu da je sudija primio mito ili da je iz nekog drugog ličnog interesa namerno sudio kako je sudio.
pa onda, ajde da mu makar nešto napakujemo.
ovako... ja i dalje ne mogu da verujem.
ma ne znam ni zašto komentarišem...

Vladavina prava po SNS-u

pre 5 godina

Kao sto sam rekao juce, ovo je ne samo glupo, nego i opasno. Ako izvisimo sa SP, zahvalite AV na jos jednoj pobedi. Ovakav nivo pravne nepismenosti se i moze ocekivati u MUP-u, ali je zastrasujuce videti tako nesto u tuzilastvu. Krivicno goniti sudiju za zloupotrebu sluzbenog polozaja zbog odluka za vreme utakmice je ponizavajuce za iole civilizovanu zemlju. Ako ima dokaza za primanje mita, podizi optuznicu, ako nema - ostavi FSS da resava stvari, jer mesanje drzavnih organa u rad fudbalskog saveza je za FIFU i UEFU na vrhu spiska zabranjenih stvari.

Leonidas da Silva

pre 5 godina

Ako sudija pogrešno dosudi aut, onda je samo prekršajna, ali za pogrešno suđen penal - krivična.
Ne čujemo da li je sudija primio mito da bi sudio onako, nego ni manje ni više nego zloupotreba službenog položaja, bato.

Dejan

pre 5 godina

Ne zavisno od konkretnog slučaja koji je za svaku osudu i za momentalnu diskvalifikaciju, ovo je primer još jednog markentiškog hapšenja koje će morati da plate građani Srbije. Kada u Srbiji oni koji hapse svoje greške bude plaćali iz ličnih sredstava imaćemo nezavisno, pošteno i pravično pravosuđe...

Pefi

pre 5 godina

Ukoliko je ovo akcija u kojoj policija želi doći do informacija o nekom krupnijem kriminalu u kojem su umešane neke bitnije face (a znamo da nije) onda bi hapšenje imalo smisla. Ovako zaista ne razumem šta će čovek u zatvoru. On samo ne sme više biti sudija. Mada kako to uraditi čoveku kada nije sudio po svom nalogu. Očigledno je morao tako da sudi. Samo lud čovek može iz uverenja da sudi onakav penal.

Nebojsa

pre 5 godina

Pa kako mogu da ga uhapse zbog loseg sudjenja, jesu li oni poludeli? Jedino ako imaju dokaze da je primio mito, ali ocigledno nemaju. Strasno!

Vlajko

pre 5 godina

Samo ako imaju čvrste dokaze da je plaćen da tako sudi ili da je imao koristi od kladioničara mogu da podignu optužnicu u protivnom su ga džabe hapsili, posle će poreski obveznici da plaćaju odštetne zahteve. Ali da mu ne treba dati više da sudi, ne treba svakako.

Dr Nešo, oglasi se

pre 5 godina

Ako policija ima neoborivi materijalni dokaz da je dotični sudija primio bilo kakav mito (fotografija, video-snimak, mejl, papirni dokument) da bi sudio taj jedanaesterac, tek bi tada bilo osnova da ga privode, odnosno hapse. U protivnom hapšenje je nezakonito.

doktor sa plaze

pre 5 godina

Znaci, ipak je uhapsen.
Sta ce utvrditi istraga, bice interesantno videti. Od toga zavisi i ocena da li je ovo hapsenje zamagljavanje ociju ili pokusaj da se rese neki problemi. Po ponasanju oba tima vrlo je moguce da su svi bili ukljuceni u namestaljku.
To onda znaci da postoje i akteri izvan ova dva kluba koji su posredovali da se razni interesi zadovolje, dakle rec je o organizovanom kriminalu.
Nisam optimista, izgleda je trulez duboko segnula.

Vlada

pre 5 godina

I sad svi treba da poverujemo da se ovaj sudija sam delegirao za ovu utakmicu. Jel tako? Kakva je ovo smešna država. Ako je sudija zloupotrebio službeni položaj,za ovu situaciju je interesantna i činjenica ko je ovo lice delegirao da sudi ovu utakmicu.
Ispašće da je samo ovaj sudija krivac, da je on sam nameštao u dosluhu sa kladionicama. Hoće to, ali samo kod nas.
Da je ovo i malo ozbiljna država, tužilaštvo bi sad trebalo da pročešlja ceo savez, od Kokeze pa do dna. Pa nije valjda da je samo ovaj sudija upleten u muljanje. A šta su na primer sudije radile na meču Čukarički-Randički Niš ili baš u ovom poslednjem kolu kada je Rad neobjašnjivo prekokrenuo sa igračem manje.
Kakav nam je fudbal takva nam je i država. Smešna.

Sudija kod sudije

pre 5 godina

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu"

Neće sudija da bude priveden tužiocu, nego sudiji. A tužilac će, prethodno, da sastavi krivičnu prijavu i podnese je tom istom sudiji.

KozaNostradaus

pre 5 godina

Ko je ovde lud? Pa ako je priznao krivicu, to podrazumeva učešće i jedne druge strane...Ko ga je delegirao na tu utakmicu i pod kakvim okolnostima? Ko ga je vrbovao i ko mu je sugerisao i za koju cenu, kako da sudi?
Šta mislite, da li će javnost dobiti odgovore na ova pitanja?

kum Žoržo

pre 5 godina

Da se ispita po čijem nalogu je vraćen na listu sudija, iako se zna za skandalozno suđenje još od 2010.godine i meča u Lazarevcu. Ostavku da podnese cela sudijska organizacija na čelu sa M. Karadzićem. Svet nam se smeje. Čini mi se da je jedan političar obećao privatizaciju u srpskom fudbalu,bolje funkcionisanje srpskog sporta, a ovo što se desilo u proteklom vikendu su rezultati njegovog rada.Sramota.