Četvrtak, 10.05.2018.

07:00

Iran napao Izrael u Siriji, Izrael vratio i šta sad? VIDEO

Iranske snage u Siriji ispalile veći broj raketa na izraelsku armiju na Golanskoj visoravni. Izrael upalio sirene za vazdušni napad.

Izvor: B92

Iran napao Izrael u Siriji, Izrael vratio i šta sad? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

bozidar

pre 5 godina

Iran napao Izrael u Siriji..

Nisam znao da je Izrael u Siriji. To neka nova geografija?

da si ti meni ziv i zdrav,jos od 1967 god izrael je u siriji na golanskoj visoravni...

Dragan

pre 5 godina

Zapravo, prethodno je Izrael napao Siriju povredom vazdušnog prostora i bombardovanjem, ako se sećate, a sada i raketiranjem njenih oružanih snaga, na šta je Sirija samo odgovorila.

Safet

pre 5 godina

Izrael ce, pre ili kasnije, ponovo doziveti jedan novi holokaust, sobzirom na to kako se ponasa. Nije naucio lekciju.
(Obrad, 10. maj 2018 10:46) nisam znao da je holokaust bila lekcija, to je jedna sasvim nova teorija. ono što znam je da moderator ponekad propusti komentar ove vrste, pa bih ga zamolio da ukloni ovu brljnotinu od komentara.

Slovak iz Kisaca

pre 5 godina

isti taj iran koji je slao pomoc u ljudstvu i tehnici istim onima koji su ubijali srbe po bosni i kosovu?

jel znate vi uopste koga podrzavate?
(netko, 10. maj 2018 10:22)

A ovi drugi koje ti podrzavas su nam uzeli tu istu Bosnu i KiM

Bog i Amerika

pre 5 godina

Naravno da smo mi Nemci, Hrvati, Poljaci, Španci, Austrijanci, Holanđani, Norvežani i ostali Skandinavci, zajedno sa Francuzima, Englezima i Turcima, na čelu sa najmoćnijom i najplemenitoj zemlji na svetu USA, na strani naših starih jevrejskih prijatelja.
Naravno i da je Sirija danas najlepši poligon za bezgrešno ubijanje ljudi...

Milos

pre 5 godina

Запад је одустао од напада на Сирију. Руси тамо све контролошу. Како то објашњавате?
(aco, 10. maj 2018 10:03)

Kako da objasnimo nesto sto si ti nocas sanjao ili jutros uz kafu izmisio?! Svedoci samo da je Zapad bombardovao Siriju i to vec nekoliko puta za redom, a ne secam se da su odustali. Kako ti onda objasnjavas rusku kontrolu, gde svako moze da gadja na toj kontrolisanoj teritoriji sta god pozeli...?

drasko

pre 5 godina

Ocigledno je da je Putin pustio Siriju i Iran niz vodu, buduci da je skoro nemo posmatrao bombardovanje Sirije od strane USA a redovno tolerisu i Izraelske upade, napade i provokacije tako da nista od Rusa i njihove zastite, naprotiv. Elem, Natanjahu je jedini lider pored naseg predsednika koji je juce prisustvovao paradi u Moskvi.

car

pre 5 godina

Nista mi nije jasno , Izrael napada Siriju , Asad saveznik sa Rusijom , Neijtanjahu na paradi sa Putinom , Iran saveznik sa Rusijom napada Izrael

Manu Chao

pre 5 godina

Ja stvarno nemam ništa protiv jevreja ali su ga preterali.. čuj ti ovu izjavu oni “bombarduju Iran jer Iran predstavlja pretnju već decenijama”.. pa zamisli mi uzmemo da bombardujemo Albaniju koja ne da predstavlja pretnju već nam oduzima delove teritorije? Ili možda da bombardujemo neke od velikih sila posto nam predstavljaju pretnju već decenijama i rasturaju nam državu i ne daju narodu da živi? Ili možda bombardujemo ove naše političare koji su lovci na plen.. ili možda jednostavno nestanemo kao Srbija? Mislite o tome malo.. gledaju nas sve generacije!

Zoran

pre 5 godina

Hej ljudi, zasto i nasa vojska ne skokne malo do Sirije da provezba sa bacachima i slichnim orudjem. Ne bi bilo lose, jer mi i nemamo neke poligone.

Jadna Sirija, taj narod tamo. Bukvalno se vezbaju idioti ovog sveta na njima i preko njih. Posle neko kaze kako je ovo neka visoko razvijena civilizacija. Jezivo. Mi nismo dosegli ni nivo majmuna, a ne neshto vishe. Uvreda je za majmune porediti ih sa nama.

tosa

pre 5 godina

Nista nece biti. Sve ce biti kao i pre. Izrael ce drzati Golansku visoravan, a Asad uz pomoc Putina, ruske avijacije i iranskih boraca ce i dalje potiskivati pobunjenike raznih vrsta (i tako su vec pred opstim slomom). Do nove razmene vatre i raketa posle koje ce se opet sve smiriti i biti kao sto sam napisao i tako u krug...

StudenatJoe

pre 5 godina

Cudno...Pre 2 dana na portalu Jutarnji.hr pojavljuje se vest da je Izrael bombardovao Damask, vest koju je prenela Hina. Cim sam video, otvorio sam sve relevantne portale, kako domace, tako i strane (pro-ruske i pro-americke). Ni na jednom nije bilo ni slicne vesti. Sve do danas, kada, gle cuda, ista vest se pojavljuje, samo ovaj put nije Izrael taj koji je napao, vec Iran napao Izrael i to iz Sirije?!

Niko

pre 5 godina

Slobodno recite istinu: Izrael je jutros u 1 sat napao položaje sirijske vojske i skladišta municije. Tek nakon više napada sirijska vojska je uzvratila raketama.

Slobini novinari

pre 5 godina

Kako nasi ljudi vole da zive u lazima, tekst lepo kaze da je po prvi put Iran napao Izrael, a 50% komentara kako to nije tacno. Odakle se javlajte ljudi, sa Golanske visoravni?

netko

pre 5 godina

molim da se promeni naslov jer je ovo totalno pogresno.
dovodite citaoce u nedumicu.

iranske snage su SA teritorije sirije napali izrael. a izrael je uzvratio.

golanska visoravan je izraelska teritorija koju je sirija izgubila u ratu napavsi sa vise susednih drzava izrael bez ikakvog upozorenja. ko im je kriv sto su cackali mecku?? i dalje to rade iako su slabiji?

evo ja sam madjar, al mi vi srbi niste jasni uopste.
jel vi to podrzavate svim silama iran?
isti taj iran koji je slao pomoc u ljudstvu i tehnici istim onima koji su ubijali srbe po bosni i kosovu?

jel znate vi uopste koga podrzavate?

aco

pre 5 godina

@putin jaje
Запад је одустао од напада на Сирију. Руси тамо све контролошу. Како то објашњавате?

jasdf

pre 5 godina

@laganjski
Ime ti odgovara. Izrael je bio pod nezamislivim sankvijama sezdesetih i sedamdesetih. Bezmalo sve zemlje arapskog sveta, SSSR, dosta zemalja varsavskog pakta, komunisticke zemlje koje nisu u istom i deo juznoamerickih drzava su im uvele sankcije.

opet se tresu gace Asadu

pre 5 godina

Oborene su sve iranske rakete - 100% uspjesnost Iron Dome sistema.
(Grcka, 10. maj 2018 09:08)

ako je onomad Asad oborio 80% americkih raketa, onda ne da verujem, nego sam siguran da nijedna iranska raketa nije pala na Izrael.

Laganjski

pre 5 godina

Ne znam otkud vam ideja da je Iran prvi napao Izrael, kada Izrael vec mesecima bombarduje baze sirijske armije u kojima se nalaze i iranske snage? Jel to nekim zakonom ili rezolucijom SB UN-a Izraelu dozvoljeno da bombarduje koga god oni pozele, a da njih ne sme niko, pa cak ni kao odgovor na bezbroj prethodnih napada? Jel Siriji zabranjeno da ima vojne saveze, ko to odredjuje cija vojska sme da boravi u Siriji, a cija ne? Trenutno tamo ima najmanje 6-7 vojski pored sirijske SAA, tu su Amerikanci, Izraelci, Turci, Britanci, Francuzi, Rusi, Iranci,..., a ispada da je jedino Irancima "zabranjeno" da budu tamo, a u stvari jedino su oni pored Rusa tamo legalno, svi ostali su u formi okupatora! Jutros cujemo kako S.Arabija preti da ce oni razviti sopstveno nuklearno oruzje, ali ne cusmo da njima SAD i NATO prete unistenjem, pa po kojem to pravu oni imaju pravo na nuklearno naoruzanje, a Iran ne, i po kojem pravu je Izrael postao nuklearna sila jos pre 50 godina, a niko ih nikada zbog toga nije bombardovao ili im uveo sankcije, mada ni oni nisu imali pravo na nuklearno naoruzanje?

Alimpije

pre 5 godina

Ja bih zamolio gospodina Putina da više ne pomaže Asada i njegov narod!! Siriju uz blagoslov Rusije bombarduje bukvalno ko i kada poželi!!Ako je i od Putina,mnogo je...

objavite istinu

pre 5 godina

Nije Iran napao nego su tenkovi izraelske vojske sa okupirane Golanske visije gađali položaje sirijske armije, a onda je sirijska vojska uzvratila!

kakvi crni Iranci?

pre 5 godina

Ovo je laž, Izraelci danima provociraju, tenkovskom paljbom su gađali položaje sirijke armije kod Kuneitre u jugozapadnoj Siriji, koja je ovaj put uzvratila sa raketama, a onda je IAF krenuo u opšti napad

Ayatollah

pre 5 godina

Kakvo spinovanje i ratnohuškačka propaganda Rojtersa. Noćas je sirijska vojska gađala iz višecevnih bacača raketa izraelske položaje na Golanskoj visoravni, jer smatraju da se sa njih navode izraelski dronovi i vazdušni napad, a nakon što su Izraelci iz libanskog vazdušnog prostora ponovo gađali položaje Hezbolaha u Libanu i Siriji. Nikakvog "napada Irana" na Izrael nije bilo.

zakon prirode/jačeg

pre 5 godina

golan, kosovo, krim, tibet, ....

ko je jak uzme ono sta mu se ćefne. a boranija gusla o pravima ....

medjunarodno pravo = vic

dragaN

pre 5 godina

"Izraelski mediji tvrde da je presretnuto i oboreno oko 20 iranskih raketa."

A zasto ne kazu koliko raketa nije oboreno? Ili su bas sve oborene?

MM

pre 5 godina

Izrael inače, podseća Rojters, već decenijama Iran smatra najvećom pretnjom,
""" te takođe konstantno izvodi napade na njihove baze u Siriji. """

Hehehe, eto poruke :)

putin jaje

pre 5 godina

Kako kremljofili objasnjavaju da 500x slabiji Iran ima hrabrosti da odgovori, pa sta bude -bude, a Rusi ne smeju kad im rastakaju saveznika raketama ili cak obore avion?

zakon prirode/jačeg

pre 5 godina

golan, kosovo, krim, tibet, ....

ko je jak uzme ono sta mu se ćefne. a boranija gusla o pravima ....

medjunarodno pravo = vic

Laganjski

pre 5 godina

Ne znam otkud vam ideja da je Iran prvi napao Izrael, kada Izrael vec mesecima bombarduje baze sirijske armije u kojima se nalaze i iranske snage? Jel to nekim zakonom ili rezolucijom SB UN-a Izraelu dozvoljeno da bombarduje koga god oni pozele, a da njih ne sme niko, pa cak ni kao odgovor na bezbroj prethodnih napada? Jel Siriji zabranjeno da ima vojne saveze, ko to odredjuje cija vojska sme da boravi u Siriji, a cija ne? Trenutno tamo ima najmanje 6-7 vojski pored sirijske SAA, tu su Amerikanci, Izraelci, Turci, Britanci, Francuzi, Rusi, Iranci,..., a ispada da je jedino Irancima "zabranjeno" da budu tamo, a u stvari jedino su oni pored Rusa tamo legalno, svi ostali su u formi okupatora! Jutros cujemo kako S.Arabija preti da ce oni razviti sopstveno nuklearno oruzje, ali ne cusmo da njima SAD i NATO prete unistenjem, pa po kojem to pravu oni imaju pravo na nuklearno naoruzanje, a Iran ne, i po kojem pravu je Izrael postao nuklearna sila jos pre 50 godina, a niko ih nikada zbog toga nije bombardovao ili im uveo sankcije, mada ni oni nisu imali pravo na nuklearno naoruzanje?

Ayatollah

pre 5 godina

Kakvo spinovanje i ratnohuškačka propaganda Rojtersa. Noćas je sirijska vojska gađala iz višecevnih bacača raketa izraelske položaje na Golanskoj visoravni, jer smatraju da se sa njih navode izraelski dronovi i vazdušni napad, a nakon što su Izraelci iz libanskog vazdušnog prostora ponovo gađali položaje Hezbolaha u Libanu i Siriji. Nikakvog "napada Irana" na Izrael nije bilo.

kakvi crni Iranci?

pre 5 godina

Ovo je laž, Izraelci danima provociraju, tenkovskom paljbom su gađali položaje sirijke armije kod Kuneitre u jugozapadnoj Siriji, koja je ovaj put uzvratila sa raketama, a onda je IAF krenuo u opšti napad

Alimpije

pre 5 godina

Ja bih zamolio gospodina Putina da više ne pomaže Asada i njegov narod!! Siriju uz blagoslov Rusije bombarduje bukvalno ko i kada poželi!!Ako je i od Putina,mnogo je...

objavite istinu

pre 5 godina

Nije Iran napao nego su tenkovi izraelske vojske sa okupirane Golanske visije gađali položaje sirijske armije, a onda je sirijska vojska uzvratila!

putin jaje

pre 5 godina

Kako kremljofili objasnjavaju da 500x slabiji Iran ima hrabrosti da odgovori, pa sta bude -bude, a Rusi ne smeju kad im rastakaju saveznika raketama ili cak obore avion?

dragaN

pre 5 godina

"Izraelski mediji tvrde da je presretnuto i oboreno oko 20 iranskih raketa."

A zasto ne kazu koliko raketa nije oboreno? Ili su bas sve oborene?

MM

pre 5 godina

Izrael inače, podseća Rojters, već decenijama Iran smatra najvećom pretnjom,
""" te takođe konstantno izvodi napade na njihove baze u Siriji. """

Hehehe, eto poruke :)

car

pre 5 godina

Nista mi nije jasno , Izrael napada Siriju , Asad saveznik sa Rusijom , Neijtanjahu na paradi sa Putinom , Iran saveznik sa Rusijom napada Izrael

netko

pre 5 godina

molim da se promeni naslov jer je ovo totalno pogresno.
dovodite citaoce u nedumicu.

iranske snage su SA teritorije sirije napali izrael. a izrael je uzvratio.

golanska visoravan je izraelska teritorija koju je sirija izgubila u ratu napavsi sa vise susednih drzava izrael bez ikakvog upozorenja. ko im je kriv sto su cackali mecku?? i dalje to rade iako su slabiji?

evo ja sam madjar, al mi vi srbi niste jasni uopste.
jel vi to podrzavate svim silama iran?
isti taj iran koji je slao pomoc u ljudstvu i tehnici istim onima koji su ubijali srbe po bosni i kosovu?

jel znate vi uopste koga podrzavate?

Niko

pre 5 godina

Slobodno recite istinu: Izrael je jutros u 1 sat napao položaje sirijske vojske i skladišta municije. Tek nakon više napada sirijska vojska je uzvratila raketama.

Manu Chao

pre 5 godina

Ja stvarno nemam ništa protiv jevreja ali su ga preterali.. čuj ti ovu izjavu oni “bombarduju Iran jer Iran predstavlja pretnju već decenijama”.. pa zamisli mi uzmemo da bombardujemo Albaniju koja ne da predstavlja pretnju već nam oduzima delove teritorije? Ili možda da bombardujemo neke od velikih sila posto nam predstavljaju pretnju već decenijama i rasturaju nam državu i ne daju narodu da živi? Ili možda bombardujemo ove naše političare koji su lovci na plen.. ili možda jednostavno nestanemo kao Srbija? Mislite o tome malo.. gledaju nas sve generacije!

Slobini novinari

pre 5 godina

Kako nasi ljudi vole da zive u lazima, tekst lepo kaze da je po prvi put Iran napao Izrael, a 50% komentara kako to nije tacno. Odakle se javlajte ljudi, sa Golanske visoravni?

Zoran

pre 5 godina

Hej ljudi, zasto i nasa vojska ne skokne malo do Sirije da provezba sa bacachima i slichnim orudjem. Ne bi bilo lose, jer mi i nemamo neke poligone.

Jadna Sirija, taj narod tamo. Bukvalno se vezbaju idioti ovog sveta na njima i preko njih. Posle neko kaze kako je ovo neka visoko razvijena civilizacija. Jezivo. Mi nismo dosegli ni nivo majmuna, a ne neshto vishe. Uvreda je za majmune porediti ih sa nama.

drasko

pre 5 godina

Ocigledno je da je Putin pustio Siriju i Iran niz vodu, buduci da je skoro nemo posmatrao bombardovanje Sirije od strane USA a redovno tolerisu i Izraelske upade, napade i provokacije tako da nista od Rusa i njihove zastite, naprotiv. Elem, Natanjahu je jedini lider pored naseg predsednika koji je juce prisustvovao paradi u Moskvi.

tosa

pre 5 godina

Nista nece biti. Sve ce biti kao i pre. Izrael ce drzati Golansku visoravan, a Asad uz pomoc Putina, ruske avijacije i iranskih boraca ce i dalje potiskivati pobunjenike raznih vrsta (i tako su vec pred opstim slomom). Do nove razmene vatre i raketa posle koje ce se opet sve smiriti i biti kao sto sam napisao i tako u krug...

Safet

pre 5 godina

Izrael ce, pre ili kasnije, ponovo doziveti jedan novi holokaust, sobzirom na to kako se ponasa. Nije naucio lekciju.
(Obrad, 10. maj 2018 10:46) nisam znao da je holokaust bila lekcija, to je jedna sasvim nova teorija. ono što znam je da moderator ponekad propusti komentar ove vrste, pa bih ga zamolio da ukloni ovu brljnotinu od komentara.

StudenatJoe

pre 5 godina

Cudno...Pre 2 dana na portalu Jutarnji.hr pojavljuje se vest da je Izrael bombardovao Damask, vest koju je prenela Hina. Cim sam video, otvorio sam sve relevantne portale, kako domace, tako i strane (pro-ruske i pro-americke). Ni na jednom nije bilo ni slicne vesti. Sve do danas, kada, gle cuda, ista vest se pojavljuje, samo ovaj put nije Izrael taj koji je napao, vec Iran napao Izrael i to iz Sirije?!

bozidar

pre 5 godina

Iran napao Izrael u Siriji..

Nisam znao da je Izrael u Siriji. To neka nova geografija?

da si ti meni ziv i zdrav,jos od 1967 god izrael je u siriji na golanskoj visoravni...

aco

pre 5 godina

@putin jaje
Запад је одустао од напада на Сирију. Руси тамо све контролошу. Како то објашњавате?

Slovak iz Kisaca

pre 5 godina

isti taj iran koji je slao pomoc u ljudstvu i tehnici istim onima koji su ubijali srbe po bosni i kosovu?

jel znate vi uopste koga podrzavate?
(netko, 10. maj 2018 10:22)

A ovi drugi koje ti podrzavas su nam uzeli tu istu Bosnu i KiM

Dragan

pre 5 godina

Zapravo, prethodno je Izrael napao Siriju povredom vazdušnog prostora i bombardovanjem, ako se sećate, a sada i raketiranjem njenih oružanih snaga, na šta je Sirija samo odgovorila.

Bog i Amerika

pre 5 godina

Naravno da smo mi Nemci, Hrvati, Poljaci, Španci, Austrijanci, Holanđani, Norvežani i ostali Skandinavci, zajedno sa Francuzima, Englezima i Turcima, na čelu sa najmoćnijom i najplemenitoj zemlji na svetu USA, na strani naših starih jevrejskih prijatelja.
Naravno i da je Sirija danas najlepši poligon za bezgrešno ubijanje ljudi...

jasdf

pre 5 godina

@laganjski
Ime ti odgovara. Izrael je bio pod nezamislivim sankvijama sezdesetih i sedamdesetih. Bezmalo sve zemlje arapskog sveta, SSSR, dosta zemalja varsavskog pakta, komunisticke zemlje koje nisu u istom i deo juznoamerickih drzava su im uvele sankcije.

Milos

pre 5 godina

Запад је одустао од напада на Сирију. Руси тамо све контролошу. Како то објашњавате?
(aco, 10. maj 2018 10:03)

Kako da objasnimo nesto sto si ti nocas sanjao ili jutros uz kafu izmisio?! Svedoci samo da je Zapad bombardovao Siriju i to vec nekoliko puta za redom, a ne secam se da su odustali. Kako ti onda objasnjavas rusku kontrolu, gde svako moze da gadja na toj kontrolisanoj teritoriji sta god pozeli...?

opet se tresu gace Asadu

pre 5 godina

Oborene su sve iranske rakete - 100% uspjesnost Iron Dome sistema.
(Grcka, 10. maj 2018 09:08)

ako je onomad Asad oborio 80% americkih raketa, onda ne da verujem, nego sam siguran da nijedna iranska raketa nije pala na Izrael.

Alimpije

pre 5 godina

Ja bih zamolio gospodina Putina da više ne pomaže Asada i njegov narod!! Siriju uz blagoslov Rusije bombarduje bukvalno ko i kada poželi!!Ako je i od Putina,mnogo je...

putin jaje

pre 5 godina

Kako kremljofili objasnjavaju da 500x slabiji Iran ima hrabrosti da odgovori, pa sta bude -bude, a Rusi ne smeju kad im rastakaju saveznika raketama ili cak obore avion?

Laganjski

pre 5 godina

Ne znam otkud vam ideja da je Iran prvi napao Izrael, kada Izrael vec mesecima bombarduje baze sirijske armije u kojima se nalaze i iranske snage? Jel to nekim zakonom ili rezolucijom SB UN-a Izraelu dozvoljeno da bombarduje koga god oni pozele, a da njih ne sme niko, pa cak ni kao odgovor na bezbroj prethodnih napada? Jel Siriji zabranjeno da ima vojne saveze, ko to odredjuje cija vojska sme da boravi u Siriji, a cija ne? Trenutno tamo ima najmanje 6-7 vojski pored sirijske SAA, tu su Amerikanci, Izraelci, Turci, Britanci, Francuzi, Rusi, Iranci,..., a ispada da je jedino Irancima "zabranjeno" da budu tamo, a u stvari jedino su oni pored Rusa tamo legalno, svi ostali su u formi okupatora! Jutros cujemo kako S.Arabija preti da ce oni razviti sopstveno nuklearno oruzje, ali ne cusmo da njima SAD i NATO prete unistenjem, pa po kojem to pravu oni imaju pravo na nuklearno naoruzanje, a Iran ne, i po kojem pravu je Izrael postao nuklearna sila jos pre 50 godina, a niko ih nikada zbog toga nije bombardovao ili im uveo sankcije, mada ni oni nisu imali pravo na nuklearno naoruzanje?

drasko

pre 5 godina

Ocigledno je da je Putin pustio Siriju i Iran niz vodu, buduci da je skoro nemo posmatrao bombardovanje Sirije od strane USA a redovno tolerisu i Izraelske upade, napade i provokacije tako da nista od Rusa i njihove zastite, naprotiv. Elem, Natanjahu je jedini lider pored naseg predsednika koji je juce prisustvovao paradi u Moskvi.

netko

pre 5 godina

molim da se promeni naslov jer je ovo totalno pogresno.
dovodite citaoce u nedumicu.

iranske snage su SA teritorije sirije napali izrael. a izrael je uzvratio.

golanska visoravan je izraelska teritorija koju je sirija izgubila u ratu napavsi sa vise susednih drzava izrael bez ikakvog upozorenja. ko im je kriv sto su cackali mecku?? i dalje to rade iako su slabiji?

evo ja sam madjar, al mi vi srbi niste jasni uopste.
jel vi to podrzavate svim silama iran?
isti taj iran koji je slao pomoc u ljudstvu i tehnici istim onima koji su ubijali srbe po bosni i kosovu?

jel znate vi uopste koga podrzavate?

kakvi crni Iranci?

pre 5 godina

Ovo je laž, Izraelci danima provociraju, tenkovskom paljbom su gađali položaje sirijke armije kod Kuneitre u jugozapadnoj Siriji, koja je ovaj put uzvratila sa raketama, a onda je IAF krenuo u opšti napad

objavite istinu

pre 5 godina

Nije Iran napao nego su tenkovi izraelske vojske sa okupirane Golanske visije gađali položaje sirijske armije, a onda je sirijska vojska uzvratila!

Ayatollah

pre 5 godina

Kakvo spinovanje i ratnohuškačka propaganda Rojtersa. Noćas je sirijska vojska gađala iz višecevnih bacača raketa izraelske položaje na Golanskoj visoravni, jer smatraju da se sa njih navode izraelski dronovi i vazdušni napad, a nakon što su Izraelci iz libanskog vazdušnog prostora ponovo gađali položaje Hezbolaha u Libanu i Siriji. Nikakvog "napada Irana" na Izrael nije bilo.

dragaN

pre 5 godina

"Izraelski mediji tvrde da je presretnuto i oboreno oko 20 iranskih raketa."

A zasto ne kazu koliko raketa nije oboreno? Ili su bas sve oborene?

Safet

pre 5 godina

Izrael ce, pre ili kasnije, ponovo doziveti jedan novi holokaust, sobzirom na to kako se ponasa. Nije naucio lekciju.
(Obrad, 10. maj 2018 10:46) nisam znao da je holokaust bila lekcija, to je jedna sasvim nova teorija. ono što znam je da moderator ponekad propusti komentar ove vrste, pa bih ga zamolio da ukloni ovu brljnotinu od komentara.

opet se tresu gace Asadu

pre 5 godina

Oborene su sve iranske rakete - 100% uspjesnost Iron Dome sistema.
(Grcka, 10. maj 2018 09:08)

ako je onomad Asad oborio 80% americkih raketa, onda ne da verujem, nego sam siguran da nijedna iranska raketa nije pala na Izrael.

Slobini novinari

pre 5 godina

Kako nasi ljudi vole da zive u lazima, tekst lepo kaze da je po prvi put Iran napao Izrael, a 50% komentara kako to nije tacno. Odakle se javlajte ljudi, sa Golanske visoravni?

jasdf

pre 5 godina

@laganjski
Ime ti odgovara. Izrael je bio pod nezamislivim sankvijama sezdesetih i sedamdesetih. Bezmalo sve zemlje arapskog sveta, SSSR, dosta zemalja varsavskog pakta, komunisticke zemlje koje nisu u istom i deo juznoamerickih drzava su im uvele sankcije.

Milos

pre 5 godina

Запад је одустао од напада на Сирију. Руси тамо све контролошу. Како то објашњавате?
(aco, 10. maj 2018 10:03)

Kako da objasnimo nesto sto si ti nocas sanjao ili jutros uz kafu izmisio?! Svedoci samo da je Zapad bombardovao Siriju i to vec nekoliko puta za redom, a ne secam se da su odustali. Kako ti onda objasnjavas rusku kontrolu, gde svako moze da gadja na toj kontrolisanoj teritoriji sta god pozeli...?

Manu Chao

pre 5 godina

Ja stvarno nemam ništa protiv jevreja ali su ga preterali.. čuj ti ovu izjavu oni “bombarduju Iran jer Iran predstavlja pretnju već decenijama”.. pa zamisli mi uzmemo da bombardujemo Albaniju koja ne da predstavlja pretnju već nam oduzima delove teritorije? Ili možda da bombardujemo neke od velikih sila posto nam predstavljaju pretnju već decenijama i rasturaju nam državu i ne daju narodu da živi? Ili možda bombardujemo ove naše političare koji su lovci na plen.. ili možda jednostavno nestanemo kao Srbija? Mislite o tome malo.. gledaju nas sve generacije!

Niko

pre 5 godina

Slobodno recite istinu: Izrael je jutros u 1 sat napao položaje sirijske vojske i skladišta municije. Tek nakon više napada sirijska vojska je uzvratila raketama.

aco

pre 5 godina

@putin jaje
Запад је одустао од напада на Сирију. Руси тамо све контролошу. Како то објашњавате?

Slovak iz Kisaca

pre 5 godina

isti taj iran koji je slao pomoc u ljudstvu i tehnici istim onima koji su ubijali srbe po bosni i kosovu?

jel znate vi uopste koga podrzavate?
(netko, 10. maj 2018 10:22)

A ovi drugi koje ti podrzavas su nam uzeli tu istu Bosnu i KiM

zakon prirode/jačeg

pre 5 godina

golan, kosovo, krim, tibet, ....

ko je jak uzme ono sta mu se ćefne. a boranija gusla o pravima ....

medjunarodno pravo = vic

Dragan

pre 5 godina

Zapravo, prethodno je Izrael napao Siriju povredom vazdušnog prostora i bombardovanjem, ako se sećate, a sada i raketiranjem njenih oružanih snaga, na šta je Sirija samo odgovorila.

Bog i Amerika

pre 5 godina

Naravno da smo mi Nemci, Hrvati, Poljaci, Španci, Austrijanci, Holanđani, Norvežani i ostali Skandinavci, zajedno sa Francuzima, Englezima i Turcima, na čelu sa najmoćnijom i najplemenitoj zemlji na svetu USA, na strani naših starih jevrejskih prijatelja.
Naravno i da je Sirija danas najlepši poligon za bezgrešno ubijanje ljudi...

bozidar

pre 5 godina

Iran napao Izrael u Siriji..

Nisam znao da je Izrael u Siriji. To neka nova geografija?

da si ti meni ziv i zdrav,jos od 1967 god izrael je u siriji na golanskoj visoravni...

Zoran

pre 5 godina

Hej ljudi, zasto i nasa vojska ne skokne malo do Sirije da provezba sa bacachima i slichnim orudjem. Ne bi bilo lose, jer mi i nemamo neke poligone.

Jadna Sirija, taj narod tamo. Bukvalno se vezbaju idioti ovog sveta na njima i preko njih. Posle neko kaze kako je ovo neka visoko razvijena civilizacija. Jezivo. Mi nismo dosegli ni nivo majmuna, a ne neshto vishe. Uvreda je za majmune porediti ih sa nama.

StudenatJoe

pre 5 godina

Cudno...Pre 2 dana na portalu Jutarnji.hr pojavljuje se vest da je Izrael bombardovao Damask, vest koju je prenela Hina. Cim sam video, otvorio sam sve relevantne portale, kako domace, tako i strane (pro-ruske i pro-americke). Ni na jednom nije bilo ni slicne vesti. Sve do danas, kada, gle cuda, ista vest se pojavljuje, samo ovaj put nije Izrael taj koji je napao, vec Iran napao Izrael i to iz Sirije?!

car

pre 5 godina

Nista mi nije jasno , Izrael napada Siriju , Asad saveznik sa Rusijom , Neijtanjahu na paradi sa Putinom , Iran saveznik sa Rusijom napada Izrael

MM

pre 5 godina

Izrael inače, podseća Rojters, već decenijama Iran smatra najvećom pretnjom,
""" te takođe konstantno izvodi napade na njihove baze u Siriji. """

Hehehe, eto poruke :)

tosa

pre 5 godina

Nista nece biti. Sve ce biti kao i pre. Izrael ce drzati Golansku visoravan, a Asad uz pomoc Putina, ruske avijacije i iranskih boraca ce i dalje potiskivati pobunjenike raznih vrsta (i tako su vec pred opstim slomom). Do nove razmene vatre i raketa posle koje ce se opet sve smiriti i biti kao sto sam napisao i tako u krug...