Zanimljivosti

Ponedeljak, 07.05.2018.

15:18

Kako izgleda nova Putinova limuzina (VIDEO)

Izvor: B92

Kako izgleda nova Putinova limuzina (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Dobro

pre 5 godina

Kako izgleda/ Izgleda na prvi pogled (spreda) kao jedan soldan americki kamion. Mogli su da postave jos malo vecu masku hladnjaka, hahaha !!! nije normalno. Pompezno i ruzno do bola.
O tehnici ne mogu nista da komentarisem, nisam se dovoljno upustio u materiju, ali sto se dizajna tice... sta reci a ne zaplakati... Eto....

Iz zemlje laal uvek Vas,

trebao je jahati na konju

pre 5 godina

Verovali ili ne, novim automobilima se može preko računara daljinski upravljati iz fabrike. Tako da bih i ja na njihovom mesto pravio sopstveno, za svaki slučaj, makar ovakvog frankenštajna.

Dobro jutro, Kolumbo !

pre 5 godina

Kaze mi covek iz Rusije (inzenjer po profesiji) da je saradnja oko izrade motora sa Porseom bila sledeca: Porse napravio kompletan motor a Rusi na taj gotov motor stavili neki znak na plasticni pokolpac iznad filtera za vazduh koji se lepo vidi kad se otvori hauba. Ni sraf nisu sami ugradili. To je ta saradnja sa 'porseom'.
A da vidite na slikama u kakvoj supi od hale su sklepali ovu karoseriju, ne bi verovali. U Sapcu imaju bolje hale. A menjac, kao sami napravili? Sa 9 brzina? Yeah... how yes no :-))

Dobros-AV

pre 5 godina

Nista se kod ruskih luksuznih limuzina nije promenilo vec 50 godina. Cajke su bile kopije Amerikanaca (Packard/Dodge?) sa americkim V8 motorima i mehanikom, ZIL-ovi isto tako (znam pouzdano, od Rusa za podatak da vozaci 'deputata' nikad nisu smeli da otvore haubu, da se ne vidi Krajslerov V8), a o ovom 'propalom abortusu' sta reci, a ne zaplakati.
Pokazivanje sile tamo gde je nema, ponositi se necim sto su drugi razvili, to je Rusija. A akonomski i po ciframa na nivou Italije, ako se ne varam.
Ili napravi sve do zadnjeg srafa sam, ili nek se vozi u Mecedesu, ili cemu vec hoce! Ovo je bas antireklama!

hrkljus

pre 5 godina

Obozavam komentare " al imaju dobar dizajn, plagijatori ". Pa sto se dizajna tice, 90% zapadnih automobila su kopije jednih od drugih. Vrlo mali broj automobila se istice nekim inovativnim dizajnom. To se zove trend. Druga stvar, na svetu postoji saka dizajner automobila, i vrlo je lako moguce da sva vozila koje vidite ne ulici poticu od dva ili tri dizajnera. Ovaj automobil izgleda vrlo savremeno i iskreno vrlo lepo. Svakako da pdseca na slicne limuzine iz iste klase, ali to i jeste poenta. Podrska pametnim Rusima koji su resili da uspostave svoju drzavu i svoje produkte. Tuga da nas narod umesto da gleda kako da unapredk svoju drzavu, smo pokusava da se uvuce zapadu u guzicu. Jadni su oni koji zive u blatu a pljuju sve oko sebe. Uzgred, prebrojte moderne srpske automobile na ulicama, i pogledajte djubre oko sebe, pa onda pljujte po Rusima.

Slobodan

pre 5 godina

Rusija ce biti ocigledno jedina drzava u svetu cije politicare nece podmicivati BMW,Mercedes i Audi.
Opste poznata cinjenica u vecini malih i velikih drzava.
Drugi fenomen ovog trija je da placaju zajednicke reklame u filmovima kako su nemacki automobili mnogo kvalitetni npr. Taxi.

deni

pre 5 godina

@Ona,On,Mi,Svi,
E vidiš u tome i jeste razlog moći Amerike!
Svi ti “imigranti” su postali Amerikanci!
Malo teško za shvatiti za Balkance koji su se učaurili u svoje nacije i kojima je to svakodnevna tema već vekovima!

Krokodil

pre 5 godina

Kopija Rollsa sa farovima od _______ (dodati po zelji:Jeep Grand Cheroke, Krajsler 300c/Lancia Thema, Rolls Royce...)

Ko me veruje neka baci oko na google. :)

cakaralo

pre 5 godina

Ne znam uopste cemu prepucavanje. Ocigledno je da je auto dizajnerski iskopiran. Ovaj brat sto je pitao 'sto vozi zapadna kola?' je odlican pokazatelj da je dizajn plagijat. Da ima imalo originalnosti, on se to ne bi pitao. Na prvi pogled svako ko je ikad video Fantoma ako nije i za ovaj auto pomislio da jako lici, taj laze ili je corav.

Bas me briga dal su Rusi, Ameri, Kinezi ili Srbi, za mene ovajve kopije nikad nece imati postovanje. Pustite me vojske i svemirske tehnologije, dajte nesto originalno za svakodnevnu upotrebu.

Papageno

pre 5 godina

"Što se tiče ostalih vozila iz programa Kortež, u planu su minivan, SUV i jedna manja limuzina, a svaki od ovih luksuznih modela izrađivaće se u serijama od po 5.000 jedinica."

Znači, ukupno oko 15.000 komada. I to će da bude profitabilan posao?! Neće da može jer za tako smešne serije cena će morati da bude baš astronimska.

Ali ko će to kupuje? Ko su im ciljni kupci? Domaći rusi? Ni to neće da može jer bogati Rusi danas kupuju samo poznate i prestižne svetske brendove i ne verujem da će se baš gurati u redu da pored živog Rols-Rojsa, Bentleya, Maybacha, Cadillaca, Mercedesa, BMW-a, Audija itd. kupe nekakvog "Korteža". Osim oni ucenjeni, naravno...

O izvozu bolje ni da ne sanjaju jer se ne ulazi tek tako na to tržište.

U stvari, ništa novo. Rusi još iz komunizma imaju dugu tradiciju proizvodnje luksuznih kola za za VIP državne glavonje, videti pod "Zil". A cena im ionako nije nikad bila bitna jer je sve to bilo 100% subvencionisano. Tako da koliko god da košta, to nije nikome bitno. Sve će to običan Rus iskeširati. A i voziće se u tome svaki dan. Na baš on, nego njegovi izabrani predstavnici, što mu dođe (skoro) isto...

Камичак

pre 5 godina

Srbi : ružan , kopija, loš dizajn, nije ruski ( ovi polupismeni sto polu citaju)... Nekad mi se smučimo !
 (zvonar, 7. maj 2018 18:31) 

Како да ти кажем. То су људи који нису никада ништа направили, пројектовали, бавили се прорачунима, решавали техничке проблеме, организовали производњу. То су људи који маштају о 1500€ плате у Немачкој за никакав рад. Они мрзе све руско јер мисле да су им они једина препрека до сна. А то што су у школи имали двојке из математике и физике, то је зато што их је професор мрзео (а био је и русофил). Е они и критикују туђи рад. У својој каријери сам их упознао. Највећи нерадници су увек били највећи критичари.

stojan

pre 5 godina

Наслов и коментари у вези са аутомобилом... али, да ли је неко бацио поглед на остатак видеа....?

Nemanja

pre 5 godina

Koliko ljudi koji se ne razumeju u automobile i rusku tehniku ovde lupaju gluposti... Strasno! Ej, Rusi kao ne mogu da naprave auto. Prave Suhoje, Migove, Sarmat rakete, S400, podmornice, tenkove a ne znaju auto da naprave. Nemojte biti smesni. Lade, Moskvici su iz perioda komunizma. Auto tada nije smeo da bude luksuzan vec puko prevozno sredstvo dpstupno svima. Sto neko rece, Rimac zna da napravi odlican automobil. Da li mislite da zemlja sa najboljim matematicarima na svetu, odlicnim umiverzitetima i takvom vojnom industrijom ne zna da napravi auto?

Гаги

pre 5 godina

Прво, "Кортежом" је називан пројекат те "универзалне модулне платформе" (ЕМП), док серијски аутомобили носе марку "Аурус". Овај Путинов "стреч", као и краћи седани, носе име "Сенат". Минивенови на истој платформи носиће име "Арсенал", док ће СУВ-ови носити име "Комендант".

Руси кажу да овај са инагурације ипак нема V12, већ битурбо V8 мотор од 4,4 литре и са 600-650 коња. Мењач је руски Р 932, аутоматик са 9 брзина из московске фирме КАТЕ. Погон је на свим точковима, а између мотора и мењача је електромотор који осим функција стартера и генератор, такође може да покреће ауто само на електричном погону, па испада је овај ""Аурис" неки хибрид.

И није ми јасно где су пар оних који су оставили коментаре, видели ентеријер овог Путиновог аута, грб на волану, прекидаче и команде на енглеском? У ствари -знам одакле им је то, али ко се мало више заинтересовао, могао је да сазна шта је истина, а шта новинарска патка. Ја бих волео да је дизајн мало експресивнији и није у светском мејнстриму ултра-луксузних аутомобила, али и ово је много боље од маторих ЗиЛ-ова који су раније возили главоње.

Ја се надам да ће се од овог пројекта овајдити УАЗ, па добити платформу и четвороцилиндрични мотор (који је модуларан, са 550 кубика по цилиндру, тако да четвороцилиндраш има 2,2 , V6 - 3,3, V8 - 4,4, a V12 - 6,6 литара) за неки нови теренац, а можда и ГАЗ добије тај мотор за своје доставњаке.

А ми из Србије можемо да извозимо жестоке критике и подругивања - тога имамо "на извол'те".

Petar Amer

pre 5 godina

To je to, velika sila i predsednik hoce da se vozi domacim autom.

A mene kao Srbofila koji je za saradnju i sa Rusijom, i sa EU, i sa Amerikom, i sa Kinom, i sa Arapima, i sa Indijom, i sa Turskom, i sa Ukrajinom, i sa Juznom Amerikom, i sa Afrikom, i sa Izraelim, i sa Australijom & Novim Zelandom zanima sta bi trebalo da radimo MI?!

Ja sam za crni ili tamno sivi 500L, kad je dobar papi, zasto ne bi mogao biti nasim zvanicnicima?

Srle

pre 5 godina

Ne valja ovaj dizajn? Vidim da ovdje ima veliki broj vrhunskih dizajnera, čuveni izdanak automobilske dizajnerske škole iz Kragujevca.

smajli

pre 5 godina

Nije mi jasno odakle ovolika bezidejnost u dizajnu. Na netu se mogu naći odlično dizajnirane stvari "od igle do lokomotive", pa nije potreban neki ogroman trud da vidiš nešto originalno i drugačije.

Potemkin-zna-kako-s-rusima

pre 5 godina

Izgleda da rusi jos nisu shvatili sta su bila potemkinova sela.
Uzmu njemacko vozilo i nabiju mu ruski grb na volan. Svi sretni.

Ona, On, Mi, Svi,

pre 5 godina

A vi što pišete kao da rusi ne znaju ništa da naprave ali ko je napravio prvi satelit, ko je prvi čovek koji je putovao do svemira, zašto Amerikanci kupuju ruske motore za svemirske rakete?
A ti "amerikanci" koji su svašta izmislili sigurno su 80%njih imigranti koji su došli tamo kao Tesla.

rog

pre 5 godina

Ovo kao kad su Rusi pravili bombarder tu4, maznuli b29 koji je negde prinudno sleteo i prekopirali bukvalno u sraf. Samo je b29 bio zaptivene unutrasnjosti ali sa tu4 to nisu mogli da prekopiraju jer su ih malo zezali bas ti srafovi koji nisu po metrickom sistemu.

mk3

pre 5 godina

Meni ovo vozilo deluje bas onako mocno, reprezentativno, predsednicki. Verujem i da je kvalitetno, pa ne bi ga Putin odabrao za inauguraciju umesto S-klase koju inace koristi.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Automobil dugačak 6,8m, širok 2m, motor 12 cičindara, snage 800ks, obrtnog momenta 1100-1200Nm, 9-to stepeni automatski menjač, pogon 4x4!! Uporedite sa Mercedesom i RR! BLINDIRAN!

Murta

pre 5 godina

Znaci:
dizajn je prekopiran (kombinacija Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom), motor je "razvijen uz pomoć nemačkog Porschea" citaj: kupljen od Porschea.
Inace sasiju moze svaki limar da vam napravi (oblikuje), to nije nikakva umetnost.
Onaj mali Rimac je napravio auto u garazi koji je 100 puta bolji i skuplji od ove ruske kante.
Ovaj auto ce proci kao i slavni ruski handy Taiga - niko ga nece kupiti osim Putina.
Rusi su toliko smesni, da ih nema trebalo bi ih izmisliti.

Radovan III

pre 5 godina

Ala imaju dobre dizajnere. Mora da su otišli u BMW da kopiraju Rolls Royce. Samo da bi zamazali oči nisu stavili onu snajkusa krilima napred.

Sreten Zujkic

pre 5 godina

@Nathan
Nakon nekoliko godina najava i više fotografija različitih prototipova, konačna verzija nove Putinove predsedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svetlost dana.

Citaj covece pre hjeta, jer ovako samo dokazujes koliko si...

zvonar

pre 5 godina

Ljudi napraviše vrhunski auto !!!
Srbi : ružan , kopija, loš dizajn, nije ruski ( ovi polupismeni sto polu citaju)... Nekad mi se smučimo !

Mantis

pre 5 godina

a koje je zapadno vozilo majke ti ?
jel ti necitas da su ga napravili rusi
znaci rusko vozilo je to
(igigrk, 7. maj 2018 16:34)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ups, ako su ga izradili Rusi, zašto
su sve komande i prekidači na engleskom
jeziku. Nije li to malčice čudno?

DJordje

pre 5 godina

@Nathan

Pazljivo procitaj tekst

"Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež."

jedino je motor razvijen u saradnji sa Porscheom, meni se ipak cini da vozi Rusko vozilo.

Nev

pre 5 godina

Ružno i bezidejno. Liči na Ladu. Trebalo je da urade kao amerikanci: na šasiju od kamiona postaviš oklopljenu (da ne kažem blindiranu) karoseriju i napišeš Cadillac One.

Mirko

pre 5 godina

Cudo Putin vozi kola sa zapada zar nije Lada najbolja?
(Nathan, 07. maj 2018 15:45)

Barem izdvoj 2 min. da procitas vest, ovo je auto napravljen u Rusiji.

zz

pre 5 godina

@Nathan

Ja sam fasciniran. Ni do druge recenice niste stigli. Pogresno je generalizovati, ali vi rusofobi obicno izvodite pretpostavke na osnovu dve do tri reci iz naslova.

Mirko

pre 5 godina

Cudo Putin vozi kola sa zapada zar nije Lada najbolja?
(Nathan, 07. maj 2018 15:45)

Barem izdvoj 2 min. da procitas vest, ovo je auto napravljen u Rusiji.

zz

pre 5 godina

@Nathan

Ja sam fasciniran. Ni do druge recenice niste stigli. Pogresno je generalizovati, ali vi rusofobi obicno izvodite pretpostavke na osnovu dve do tri reci iz naslova.

zvonar

pre 5 godina

Ljudi napraviše vrhunski auto !!!
Srbi : ružan , kopija, loš dizajn, nije ruski ( ovi polupismeni sto polu citaju)... Nekad mi se smučimo !

Ona, On, Mi, Svi,

pre 5 godina

A vi što pišete kao da rusi ne znaju ništa da naprave ali ko je napravio prvi satelit, ko je prvi čovek koji je putovao do svemira, zašto Amerikanci kupuju ruske motore za svemirske rakete?
A ti "amerikanci" koji su svašta izmislili sigurno su 80%njih imigranti koji su došli tamo kao Tesla.

Sreten Zujkic

pre 5 godina

@Nathan
Nakon nekoliko godina najava i više fotografija različitih prototipova, konačna verzija nove Putinove predsedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svetlost dana.

Citaj covece pre hjeta, jer ovako samo dokazujes koliko si...

DJordje

pre 5 godina

@Nathan

Pazljivo procitaj tekst

"Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež."

jedino je motor razvijen u saradnji sa Porscheom, meni se ipak cini da vozi Rusko vozilo.

mk3

pre 5 godina

Meni ovo vozilo deluje bas onako mocno, reprezentativno, predsednicki. Verujem i da je kvalitetno, pa ne bi ga Putin odabrao za inauguraciju umesto S-klase koju inace koristi.

Radovan III

pre 5 godina

Ala imaju dobre dizajnere. Mora da su otišli u BMW da kopiraju Rolls Royce. Samo da bi zamazali oči nisu stavili onu snajkusa krilima napred.

Mantis

pre 5 godina

a koje je zapadno vozilo majke ti ?
jel ti necitas da su ga napravili rusi
znaci rusko vozilo je to
(igigrk, 7. maj 2018 16:34)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ups, ako su ga izradili Rusi, zašto
su sve komande i prekidači na engleskom
jeziku. Nije li to malčice čudno?

Murta

pre 5 godina

Znaci:
dizajn je prekopiran (kombinacija Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom), motor je "razvijen uz pomoć nemačkog Porschea" citaj: kupljen od Porschea.
Inace sasiju moze svaki limar da vam napravi (oblikuje), to nije nikakva umetnost.
Onaj mali Rimac je napravio auto u garazi koji je 100 puta bolji i skuplji od ove ruske kante.
Ovaj auto ce proci kao i slavni ruski handy Taiga - niko ga nece kupiti osim Putina.
Rusi su toliko smesni, da ih nema trebalo bi ih izmisliti.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Automobil dugačak 6,8m, širok 2m, motor 12 cičindara, snage 800ks, obrtnog momenta 1100-1200Nm, 9-to stepeni automatski menjač, pogon 4x4!! Uporedite sa Mercedesom i RR! BLINDIRAN!

Камичак

pre 5 godina

Srbi : ružan , kopija, loš dizajn, nije ruski ( ovi polupismeni sto polu citaju)... Nekad mi se smučimo !
 (zvonar, 7. maj 2018 18:31) 

Како да ти кажем. То су људи који нису никада ништа направили, пројектовали, бавили се прорачунима, решавали техничке проблеме, организовали производњу. То су људи који маштају о 1500€ плате у Немачкој за никакав рад. Они мрзе све руско јер мисле да су им они једина препрека до сна. А то што су у школи имали двојке из математике и физике, то је зато што их је професор мрзео (а био је и русофил). Е они и критикују туђи рад. У својој каријери сам их упознао. Највећи нерадници су увек били највећи критичари.

Nev

pre 5 godina

Ružno i bezidejno. Liči na Ladu. Trebalo je da urade kao amerikanci: na šasiju od kamiona postaviš oklopljenu (da ne kažem blindiranu) karoseriju i napišeš Cadillac One.

Potemkin-zna-kako-s-rusima

pre 5 godina

Izgleda da rusi jos nisu shvatili sta su bila potemkinova sela.
Uzmu njemacko vozilo i nabiju mu ruski grb na volan. Svi sretni.

rog

pre 5 godina

Ovo kao kad su Rusi pravili bombarder tu4, maznuli b29 koji je negde prinudno sleteo i prekopirali bukvalno u sraf. Samo je b29 bio zaptivene unutrasnjosti ali sa tu4 to nisu mogli da prekopiraju jer su ih malo zezali bas ti srafovi koji nisu po metrickom sistemu.

hrkljus

pre 5 godina

Obozavam komentare " al imaju dobar dizajn, plagijatori ". Pa sto se dizajna tice, 90% zapadnih automobila su kopije jednih od drugih. Vrlo mali broj automobila se istice nekim inovativnim dizajnom. To se zove trend. Druga stvar, na svetu postoji saka dizajner automobila, i vrlo je lako moguce da sva vozila koje vidite ne ulici poticu od dva ili tri dizajnera. Ovaj automobil izgleda vrlo savremeno i iskreno vrlo lepo. Svakako da pdseca na slicne limuzine iz iste klase, ali to i jeste poenta. Podrska pametnim Rusima koji su resili da uspostave svoju drzavu i svoje produkte. Tuga da nas narod umesto da gleda kako da unapredk svoju drzavu, smo pokusava da se uvuce zapadu u guzicu. Jadni su oni koji zive u blatu a pljuju sve oko sebe. Uzgred, prebrojte moderne srpske automobile na ulicama, i pogledajte djubre oko sebe, pa onda pljujte po Rusima.

smajli

pre 5 godina

Nije mi jasno odakle ovolika bezidejnost u dizajnu. Na netu se mogu naći odlično dizajnirane stvari "od igle do lokomotive", pa nije potreban neki ogroman trud da vidiš nešto originalno i drugačije.

Гаги

pre 5 godina

Прво, "Кортежом" је називан пројекат те "универзалне модулне платформе" (ЕМП), док серијски аутомобили носе марку "Аурус". Овај Путинов "стреч", као и краћи седани, носе име "Сенат". Минивенови на истој платформи носиће име "Арсенал", док ће СУВ-ови носити име "Комендант".

Руси кажу да овај са инагурације ипак нема V12, већ битурбо V8 мотор од 4,4 литре и са 600-650 коња. Мењач је руски Р 932, аутоматик са 9 брзина из московске фирме КАТЕ. Погон је на свим точковима, а између мотора и мењача је електромотор који осим функција стартера и генератор, такође може да покреће ауто само на електричном погону, па испада је овај ""Аурис" неки хибрид.

И није ми јасно где су пар оних који су оставили коментаре, видели ентеријер овог Путиновог аута, грб на волану, прекидаче и команде на енглеском? У ствари -знам одакле им је то, али ко се мало више заинтересовао, могао је да сазна шта је истина, а шта новинарска патка. Ја бих волео да је дизајн мало експресивнији и није у светском мејнстриму ултра-луксузних аутомобила, али и ово је много боље од маторих ЗиЛ-ова који су раније возили главоње.

Ја се надам да ће се од овог пројекта овајдити УАЗ, па добити платформу и четвороцилиндрични мотор (који је модуларан, са 550 кубика по цилиндру, тако да четвороцилиндраш има 2,2 , V6 - 3,3, V8 - 4,4, a V12 - 6,6 литара) за неки нови теренац, а можда и ГАЗ добије тај мотор за своје доставњаке.

А ми из Србије можемо да извозимо жестоке критике и подругивања - тога имамо "на извол'те".

Nemanja

pre 5 godina

Koliko ljudi koji se ne razumeju u automobile i rusku tehniku ovde lupaju gluposti... Strasno! Ej, Rusi kao ne mogu da naprave auto. Prave Suhoje, Migove, Sarmat rakete, S400, podmornice, tenkove a ne znaju auto da naprave. Nemojte biti smesni. Lade, Moskvici su iz perioda komunizma. Auto tada nije smeo da bude luksuzan vec puko prevozno sredstvo dpstupno svima. Sto neko rece, Rimac zna da napravi odlican automobil. Da li mislite da zemlja sa najboljim matematicarima na svetu, odlicnim umiverzitetima i takvom vojnom industrijom ne zna da napravi auto?

Petar Amer

pre 5 godina

To je to, velika sila i predsednik hoce da se vozi domacim autom.

A mene kao Srbofila koji je za saradnju i sa Rusijom, i sa EU, i sa Amerikom, i sa Kinom, i sa Arapima, i sa Indijom, i sa Turskom, i sa Ukrajinom, i sa Juznom Amerikom, i sa Afrikom, i sa Izraelim, i sa Australijom & Novim Zelandom zanima sta bi trebalo da radimo MI?!

Ja sam za crni ili tamno sivi 500L, kad je dobar papi, zasto ne bi mogao biti nasim zvanicnicima?

deni

pre 5 godina

@Ona,On,Mi,Svi,
E vidiš u tome i jeste razlog moći Amerike!
Svi ti “imigranti” su postali Amerikanci!
Malo teško za shvatiti za Balkance koji su se učaurili u svoje nacije i kojima je to svakodnevna tema već vekovima!

Dobro jutro, Kolumbo !

pre 5 godina

Kaze mi covek iz Rusije (inzenjer po profesiji) da je saradnja oko izrade motora sa Porseom bila sledeca: Porse napravio kompletan motor a Rusi na taj gotov motor stavili neki znak na plasticni pokolpac iznad filtera za vazduh koji se lepo vidi kad se otvori hauba. Ni sraf nisu sami ugradili. To je ta saradnja sa 'porseom'.
A da vidite na slikama u kakvoj supi od hale su sklepali ovu karoseriju, ne bi verovali. U Sapcu imaju bolje hale. A menjac, kao sami napravili? Sa 9 brzina? Yeah... how yes no :-))

Srle

pre 5 godina

Ne valja ovaj dizajn? Vidim da ovdje ima veliki broj vrhunskih dizajnera, čuveni izdanak automobilske dizajnerske škole iz Kragujevca.

Dobros-AV

pre 5 godina

Nista se kod ruskih luksuznih limuzina nije promenilo vec 50 godina. Cajke su bile kopije Amerikanaca (Packard/Dodge?) sa americkim V8 motorima i mehanikom, ZIL-ovi isto tako (znam pouzdano, od Rusa za podatak da vozaci 'deputata' nikad nisu smeli da otvore haubu, da se ne vidi Krajslerov V8), a o ovom 'propalom abortusu' sta reci, a ne zaplakati.
Pokazivanje sile tamo gde je nema, ponositi se necim sto su drugi razvili, to je Rusija. A akonomski i po ciframa na nivou Italije, ako se ne varam.
Ili napravi sve do zadnjeg srafa sam, ili nek se vozi u Mecedesu, ili cemu vec hoce! Ovo je bas antireklama!

Slobodan

pre 5 godina

Rusija ce biti ocigledno jedina drzava u svetu cije politicare nece podmicivati BMW,Mercedes i Audi.
Opste poznata cinjenica u vecini malih i velikih drzava.
Drugi fenomen ovog trija je da placaju zajednicke reklame u filmovima kako su nemacki automobili mnogo kvalitetni npr. Taxi.

Krokodil

pre 5 godina

Kopija Rollsa sa farovima od _______ (dodati po zelji:Jeep Grand Cheroke, Krajsler 300c/Lancia Thema, Rolls Royce...)

Ko me veruje neka baci oko na google. :)

cakaralo

pre 5 godina

Ne znam uopste cemu prepucavanje. Ocigledno je da je auto dizajnerski iskopiran. Ovaj brat sto je pitao 'sto vozi zapadna kola?' je odlican pokazatelj da je dizajn plagijat. Da ima imalo originalnosti, on se to ne bi pitao. Na prvi pogled svako ko je ikad video Fantoma ako nije i za ovaj auto pomislio da jako lici, taj laze ili je corav.

Bas me briga dal su Rusi, Ameri, Kinezi ili Srbi, za mene ovajve kopije nikad nece imati postovanje. Pustite me vojske i svemirske tehnologije, dajte nesto originalno za svakodnevnu upotrebu.

Papageno

pre 5 godina

"Što se tiče ostalih vozila iz programa Kortež, u planu su minivan, SUV i jedna manja limuzina, a svaki od ovih luksuznih modela izrađivaće se u serijama od po 5.000 jedinica."

Znači, ukupno oko 15.000 komada. I to će da bude profitabilan posao?! Neće da može jer za tako smešne serije cena će morati da bude baš astronimska.

Ali ko će to kupuje? Ko su im ciljni kupci? Domaći rusi? Ni to neće da može jer bogati Rusi danas kupuju samo poznate i prestižne svetske brendove i ne verujem da će se baš gurati u redu da pored živog Rols-Rojsa, Bentleya, Maybacha, Cadillaca, Mercedesa, BMW-a, Audija itd. kupe nekakvog "Korteža". Osim oni ucenjeni, naravno...

O izvozu bolje ni da ne sanjaju jer se ne ulazi tek tako na to tržište.

U stvari, ništa novo. Rusi još iz komunizma imaju dugu tradiciju proizvodnje luksuznih kola za za VIP državne glavonje, videti pod "Zil". A cena im ionako nije nikad bila bitna jer je sve to bilo 100% subvencionisano. Tako da koliko god da košta, to nije nikome bitno. Sve će to običan Rus iskeširati. A i voziće se u tome svaki dan. Na baš on, nego njegovi izabrani predstavnici, što mu dođe (skoro) isto...

Dobro

pre 5 godina

Kako izgleda/ Izgleda na prvi pogled (spreda) kao jedan soldan americki kamion. Mogli su da postave jos malo vecu masku hladnjaka, hahaha !!! nije normalno. Pompezno i ruzno do bola.
O tehnici ne mogu nista da komentarisem, nisam se dovoljno upustio u materiju, ali sto se dizajna tice... sta reci a ne zaplakati... Eto....

Iz zemlje laal uvek Vas,

stojan

pre 5 godina

Наслов и коментари у вези са аутомобилом... али, да ли је неко бацио поглед на остатак видеа....?

trebao je jahati na konju

pre 5 godina

Verovali ili ne, novim automobilima se može preko računara daljinski upravljati iz fabrike. Tako da bih i ja na njihovom mesto pravio sopstveno, za svaki slučaj, makar ovakvog frankenštajna.

Murta

pre 5 godina

Znaci:
dizajn je prekopiran (kombinacija Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom), motor je "razvijen uz pomoć nemačkog Porschea" citaj: kupljen od Porschea.
Inace sasiju moze svaki limar da vam napravi (oblikuje), to nije nikakva umetnost.
Onaj mali Rimac je napravio auto u garazi koji je 100 puta bolji i skuplji od ove ruske kante.
Ovaj auto ce proci kao i slavni ruski handy Taiga - niko ga nece kupiti osim Putina.
Rusi su toliko smesni, da ih nema trebalo bi ih izmisliti.

Nev

pre 5 godina

Ružno i bezidejno. Liči na Ladu. Trebalo je da urade kao amerikanci: na šasiju od kamiona postaviš oklopljenu (da ne kažem blindiranu) karoseriju i napišeš Cadillac One.

Mantis

pre 5 godina

a koje je zapadno vozilo majke ti ?
jel ti necitas da su ga napravili rusi
znaci rusko vozilo je to
(igigrk, 7. maj 2018 16:34)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ups, ako su ga izradili Rusi, zašto
su sve komande i prekidači na engleskom
jeziku. Nije li to malčice čudno?

zvonar

pre 5 godina

Ljudi napraviše vrhunski auto !!!
Srbi : ružan , kopija, loš dizajn, nije ruski ( ovi polupismeni sto polu citaju)... Nekad mi se smučimo !

smajli

pre 5 godina

Nije mi jasno odakle ovolika bezidejnost u dizajnu. Na netu se mogu naći odlično dizajnirane stvari "od igle do lokomotive", pa nije potreban neki ogroman trud da vidiš nešto originalno i drugačije.

Potemkin-zna-kako-s-rusima

pre 5 godina

Izgleda da rusi jos nisu shvatili sta su bila potemkinova sela.
Uzmu njemacko vozilo i nabiju mu ruski grb na volan. Svi sretni.

Radovan III

pre 5 godina

Ala imaju dobre dizajnere. Mora da su otišli u BMW da kopiraju Rolls Royce. Samo da bi zamazali oči nisu stavili onu snajkusa krilima napred.

rog

pre 5 godina

Ovo kao kad su Rusi pravili bombarder tu4, maznuli b29 koji je negde prinudno sleteo i prekopirali bukvalno u sraf. Samo je b29 bio zaptivene unutrasnjosti ali sa tu4 to nisu mogli da prekopiraju jer su ih malo zezali bas ti srafovi koji nisu po metrickom sistemu.

Ona, On, Mi, Svi,

pre 5 godina

A vi što pišete kao da rusi ne znaju ništa da naprave ali ko je napravio prvi satelit, ko je prvi čovek koji je putovao do svemira, zašto Amerikanci kupuju ruske motore za svemirske rakete?
A ti "amerikanci" koji su svašta izmislili sigurno su 80%njih imigranti koji su došli tamo kao Tesla.

zz

pre 5 godina

@Nathan

Ja sam fasciniran. Ni do druge recenice niste stigli. Pogresno je generalizovati, ali vi rusofobi obicno izvodite pretpostavke na osnovu dve do tri reci iz naslova.

Mirko

pre 5 godina

Cudo Putin vozi kola sa zapada zar nije Lada najbolja?
(Nathan, 07. maj 2018 15:45)

Barem izdvoj 2 min. da procitas vest, ovo je auto napravljen u Rusiji.

mk3

pre 5 godina

Meni ovo vozilo deluje bas onako mocno, reprezentativno, predsednicki. Verujem i da je kvalitetno, pa ne bi ga Putin odabrao za inauguraciju umesto S-klase koju inace koristi.

Dobros-AV

pre 5 godina

Nista se kod ruskih luksuznih limuzina nije promenilo vec 50 godina. Cajke su bile kopije Amerikanaca (Packard/Dodge?) sa americkim V8 motorima i mehanikom, ZIL-ovi isto tako (znam pouzdano, od Rusa za podatak da vozaci 'deputata' nikad nisu smeli da otvore haubu, da se ne vidi Krajslerov V8), a o ovom 'propalom abortusu' sta reci, a ne zaplakati.
Pokazivanje sile tamo gde je nema, ponositi se necim sto su drugi razvili, to je Rusija. A akonomski i po ciframa na nivou Italije, ako se ne varam.
Ili napravi sve do zadnjeg srafa sam, ili nek se vozi u Mecedesu, ili cemu vec hoce! Ovo je bas antireklama!

DJordje

pre 5 godina

@Nathan

Pazljivo procitaj tekst

"Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež."

jedino je motor razvijen u saradnji sa Porscheom, meni se ipak cini da vozi Rusko vozilo.

hrkljus

pre 5 godina

Obozavam komentare " al imaju dobar dizajn, plagijatori ". Pa sto se dizajna tice, 90% zapadnih automobila su kopije jednih od drugih. Vrlo mali broj automobila se istice nekim inovativnim dizajnom. To se zove trend. Druga stvar, na svetu postoji saka dizajner automobila, i vrlo je lako moguce da sva vozila koje vidite ne ulici poticu od dva ili tri dizajnera. Ovaj automobil izgleda vrlo savremeno i iskreno vrlo lepo. Svakako da pdseca na slicne limuzine iz iste klase, ali to i jeste poenta. Podrska pametnim Rusima koji su resili da uspostave svoju drzavu i svoje produkte. Tuga da nas narod umesto da gleda kako da unapredk svoju drzavu, smo pokusava da se uvuce zapadu u guzicu. Jadni su oni koji zive u blatu a pljuju sve oko sebe. Uzgred, prebrojte moderne srpske automobile na ulicama, i pogledajte djubre oko sebe, pa onda pljujte po Rusima.

Slobodan

pre 5 godina

Rusija ce biti ocigledno jedina drzava u svetu cije politicare nece podmicivati BMW,Mercedes i Audi.
Opste poznata cinjenica u vecini malih i velikih drzava.
Drugi fenomen ovog trija je da placaju zajednicke reklame u filmovima kako su nemacki automobili mnogo kvalitetni npr. Taxi.

Sreten Zujkic

pre 5 godina

@Nathan
Nakon nekoliko godina najava i više fotografija različitih prototipova, konačna verzija nove Putinove predsedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svetlost dana.

Citaj covece pre hjeta, jer ovako samo dokazujes koliko si...

Dobro

pre 5 godina

Kako izgleda/ Izgleda na prvi pogled (spreda) kao jedan soldan americki kamion. Mogli su da postave jos malo vecu masku hladnjaka, hahaha !!! nije normalno. Pompezno i ruzno do bola.
O tehnici ne mogu nista da komentarisem, nisam se dovoljno upustio u materiju, ali sto se dizajna tice... sta reci a ne zaplakati... Eto....

Iz zemlje laal uvek Vas,

Ludi Milojko

pre 5 godina

Automobil dugačak 6,8m, širok 2m, motor 12 cičindara, snage 800ks, obrtnog momenta 1100-1200Nm, 9-to stepeni automatski menjač, pogon 4x4!! Uporedite sa Mercedesom i RR! BLINDIRAN!

deni

pre 5 godina

@Ona,On,Mi,Svi,
E vidiš u tome i jeste razlog moći Amerike!
Svi ti “imigranti” su postali Amerikanci!
Malo teško za shvatiti za Balkance koji su se učaurili u svoje nacije i kojima je to svakodnevna tema već vekovima!

Dobro jutro, Kolumbo !

pre 5 godina

Kaze mi covek iz Rusije (inzenjer po profesiji) da je saradnja oko izrade motora sa Porseom bila sledeca: Porse napravio kompletan motor a Rusi na taj gotov motor stavili neki znak na plasticni pokolpac iznad filtera za vazduh koji se lepo vidi kad se otvori hauba. Ni sraf nisu sami ugradili. To je ta saradnja sa 'porseom'.
A da vidite na slikama u kakvoj supi od hale su sklepali ovu karoseriju, ne bi verovali. U Sapcu imaju bolje hale. A menjac, kao sami napravili? Sa 9 brzina? Yeah... how yes no :-))

Камичак

pre 5 godina

Srbi : ružan , kopija, loš dizajn, nije ruski ( ovi polupismeni sto polu citaju)... Nekad mi se smučimo !
 (zvonar, 7. maj 2018 18:31) 

Како да ти кажем. То су људи који нису никада ништа направили, пројектовали, бавили се прорачунима, решавали техничке проблеме, организовали производњу. То су људи који маштају о 1500€ плате у Немачкој за никакав рад. Они мрзе све руско јер мисле да су им они једина препрека до сна. А то што су у школи имали двојке из математике и физике, то је зато што их је професор мрзео (а био је и русофил). Е они и критикују туђи рад. У својој каријери сам их упознао. Највећи нерадници су увек били највећи критичари.

cakaralo

pre 5 godina

Ne znam uopste cemu prepucavanje. Ocigledno je da je auto dizajnerski iskopiran. Ovaj brat sto je pitao 'sto vozi zapadna kola?' je odlican pokazatelj da je dizajn plagijat. Da ima imalo originalnosti, on se to ne bi pitao. Na prvi pogled svako ko je ikad video Fantoma ako nije i za ovaj auto pomislio da jako lici, taj laze ili je corav.

Bas me briga dal su Rusi, Ameri, Kinezi ili Srbi, za mene ovajve kopije nikad nece imati postovanje. Pustite me vojske i svemirske tehnologije, dajte nesto originalno za svakodnevnu upotrebu.

Papageno

pre 5 godina

"Što se tiče ostalih vozila iz programa Kortež, u planu su minivan, SUV i jedna manja limuzina, a svaki od ovih luksuznih modela izrađivaće se u serijama od po 5.000 jedinica."

Znači, ukupno oko 15.000 komada. I to će da bude profitabilan posao?! Neće da može jer za tako smešne serije cena će morati da bude baš astronimska.

Ali ko će to kupuje? Ko su im ciljni kupci? Domaći rusi? Ni to neće da može jer bogati Rusi danas kupuju samo poznate i prestižne svetske brendove i ne verujem da će se baš gurati u redu da pored živog Rols-Rojsa, Bentleya, Maybacha, Cadillaca, Mercedesa, BMW-a, Audija itd. kupe nekakvog "Korteža". Osim oni ucenjeni, naravno...

O izvozu bolje ni da ne sanjaju jer se ne ulazi tek tako na to tržište.

U stvari, ništa novo. Rusi još iz komunizma imaju dugu tradiciju proizvodnje luksuznih kola za za VIP državne glavonje, videti pod "Zil". A cena im ionako nije nikad bila bitna jer je sve to bilo 100% subvencionisano. Tako da koliko god da košta, to nije nikome bitno. Sve će to običan Rus iskeširati. A i voziće se u tome svaki dan. Na baš on, nego njegovi izabrani predstavnici, što mu dođe (skoro) isto...

trebao je jahati na konju

pre 5 godina

Verovali ili ne, novim automobilima se može preko računara daljinski upravljati iz fabrike. Tako da bih i ja na njihovom mesto pravio sopstveno, za svaki slučaj, makar ovakvog frankenštajna.

Nemanja

pre 5 godina

Koliko ljudi koji se ne razumeju u automobile i rusku tehniku ovde lupaju gluposti... Strasno! Ej, Rusi kao ne mogu da naprave auto. Prave Suhoje, Migove, Sarmat rakete, S400, podmornice, tenkove a ne znaju auto da naprave. Nemojte biti smesni. Lade, Moskvici su iz perioda komunizma. Auto tada nije smeo da bude luksuzan vec puko prevozno sredstvo dpstupno svima. Sto neko rece, Rimac zna da napravi odlican automobil. Da li mislite da zemlja sa najboljim matematicarima na svetu, odlicnim umiverzitetima i takvom vojnom industrijom ne zna da napravi auto?

Krokodil

pre 5 godina

Kopija Rollsa sa farovima od _______ (dodati po zelji:Jeep Grand Cheroke, Krajsler 300c/Lancia Thema, Rolls Royce...)

Ko me veruje neka baci oko na google. :)

Гаги

pre 5 godina

Прво, "Кортежом" је називан пројекат те "универзалне модулне платформе" (ЕМП), док серијски аутомобили носе марку "Аурус". Овај Путинов "стреч", као и краћи седани, носе име "Сенат". Минивенови на истој платформи носиће име "Арсенал", док ће СУВ-ови носити име "Комендант".

Руси кажу да овај са инагурације ипак нема V12, већ битурбо V8 мотор од 4,4 литре и са 600-650 коња. Мењач је руски Р 932, аутоматик са 9 брзина из московске фирме КАТЕ. Погон је на свим точковима, а између мотора и мењача је електромотор који осим функција стартера и генератор, такође може да покреће ауто само на електричном погону, па испада је овај ""Аурис" неки хибрид.

И није ми јасно где су пар оних који су оставили коментаре, видели ентеријер овог Путиновог аута, грб на волану, прекидаче и команде на енглеском? У ствари -знам одакле им је то, али ко се мало више заинтересовао, могао је да сазна шта је истина, а шта новинарска патка. Ја бих волео да је дизајн мало експресивнији и није у светском мејнстриму ултра-луксузних аутомобила, али и ово је много боље од маторих ЗиЛ-ова који су раније возили главоње.

Ја се надам да ће се од овог пројекта овајдити УАЗ, па добити платформу и четвороцилиндрични мотор (који је модуларан, са 550 кубика по цилиндру, тако да четвороцилиндраш има 2,2 , V6 - 3,3, V8 - 4,4, a V12 - 6,6 литара) за неки нови теренац, а можда и ГАЗ добије тај мотор за своје доставњаке.

А ми из Србије можемо да извозимо жестоке критике и подругивања - тога имамо "на извол'те".

Srle

pre 5 godina

Ne valja ovaj dizajn? Vidim da ovdje ima veliki broj vrhunskih dizajnera, čuveni izdanak automobilske dizajnerske škole iz Kragujevca.

stojan

pre 5 godina

Наслов и коментари у вези са аутомобилом... али, да ли је неко бацио поглед на остатак видеа....?

Petar Amer

pre 5 godina

To je to, velika sila i predsednik hoce da se vozi domacim autom.

A mene kao Srbofila koji je za saradnju i sa Rusijom, i sa EU, i sa Amerikom, i sa Kinom, i sa Arapima, i sa Indijom, i sa Turskom, i sa Ukrajinom, i sa Juznom Amerikom, i sa Afrikom, i sa Izraelim, i sa Australijom & Novim Zelandom zanima sta bi trebalo da radimo MI?!

Ja sam za crni ili tamno sivi 500L, kad je dobar papi, zasto ne bi mogao biti nasim zvanicnicima?