Sreda, 21.04.2004.

09:23

Osvrt na Veruovićevo svedočenje i na pojavljivanje uniformi Crvenih beretki

Izvor: B92

Osvrt na Veruoviæevo svedoèenje i na pojavljivanje uniformi Crvenih beretki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Serdar Rade

pre 20 godina

Vrlo je vazno otkriti ko je originalni narucioc ubistva premijera!! Da li je ubistvo poruceno u zemlji ili iz inostranstva???
Za sada se vrlo sporo ide ka odgovoru na ovo pitanje...

zoroosvetnik

pre 20 godina

eeeeeee DSovci izgleda da ste istresli glave kad ste luali o serpe. A ko je te drzavne neprijatelje iz JSO zaposlio Zandarmeriji. Da nije mozda Voja Kostunica. E jadan Djidjic ko za njim toliko kuka i jadikuje....

Лудило

pre 20 godina

Наш Зоки је радио сам - борио се против старих вукова и борио се против својих прикривених на чији је рад имао и примедбе и који су његово знање и личност злоупотребили и на крају и изборе изгубили. Изгледа да никоме није у интересу да се све карте открију. После убиства сва та гарнитура коју би и сам Зоран сменио се крила иза његовог лика. Најжалосније је што је после Зорана стање у Србији болесно исто без обзира на то која од могућих коалиција би сада била на власти јер су се бар око његове смрти прећутно удружили у држању завета ћутања. Ако будемо имали среће наћи ће се нови Зоран који ће нас повући напред.

Nevena

pre 20 godina

Jedna rabinska poslovica kaze: Postoje TRI istine. Moja, Tvoja i ona Prava.'' Istina o ubistvu Premijera Srbije Dr-a Zorana Djindjica, ali ona PRAVA ISTINA moze da bude i tamo gde je najmanje ocekujemo. Ima psihologa u svetu koji su naucno ustanovili da pocinilac nekog zlodela moze da umisli da ga je pocinio neko drugi i totalno potisne pocinjeno delo tako da se on nikada ne otkrije jer se i dalje ponasa kao da nista nije ni bilo. Da je Srbija dugo godina bila leglo najokorelijeg kriminala sada treba konacno da je jasno. Svi pohapseni u vreme Sablje su pusteni na slobodu, rehabilituju se najsumnjivija lica (Mira i Marko Milosevic), pokusava se zakonski da se pomogne ratnim huskacima i ratnim profiterima u Hagu a kako bi se zamglila ISTINA. Samo onda kada Srbija bude kadra da pogleda sama sebe u oci i prizna koji gresi su pocinjeni ona moze ici dalje. Sve dotle ce se vrteti u krugu a krug kao i svaki krug je beskonacan.

evita

pre 20 godina

Meni u celoj stvari nije jasno kako se Gospodin Korac USUDJUJE da proziva sadasnje ministre? On je taj koji je najvise doprineo da se stvari toliko zakomplikuju oko istrage, da ne spominjem da je uspeo da se ugura na listu DS kao neko ko ima pet glasaca ('ajde mozda i sest, da ga castimo)! Po kom je to kriterijumu DS njega stavio? Verovatno po kriterijumu nekih zasluga. E ono sto mene interesuje je kojih zasluga i za koga?

Milos Ilic

pre 20 godina

Izgleda da se klupko polako odmatava i da je vika na vuka bila a i sada bez razloga jer lisice plen razvlacce.
Kako su Crvene beretke bile formacijski organizovane to svi vidimo jer nam je to premijer glavom platio.
Kako su kvalitetno rasformirane to chemo izgleda tek da vidimo.

Kendi

pre 20 godina

Mene zanimaju a) imena ove sestorice manijaka i b) da li su vec otpusteni/suspendovani pred otpustanje. Ako nisu, zasto nisu i, more importantly, kada ce?

Milan

pre 20 godina

Demonstracija podrske izvrsiocima atentata od strane nekih pripadnika Zandarmerije je zaista previse i MUP pod hitno mora da uradi dve stvari: da im odmah uruci otkaze i da im odmah odredi pritvor, a zatim da sprovede detaljnu istragu o ovim ljudima i njihovoj povezanosti sa atentatorima. Jednostavno, nijedna drzava ovakve dogadjaje apsolutno ne moze tolerisati i odgovor mora drzave biti snazan i odlucan. Dosta nam je kriminala i kriminalaca u ovoj zemlji, a posebno nam ih je dosta u drzavnim sluzbama. Na potezu je ministar unutrasnjih poslova.

nebojsa

pre 20 godina

Zasto se pokusava da sudjenje za ubistvo premijera da se pretvori u nekakav politicki obracun izmedju sadasnje i prosle vlasti.Istraga je vodjena godinu dana,tada je na vlasti bio sav DOS-ov kadar. Čini mi se da to nema nikakvih dodirnih tačaka sa aktuelnom vlašću. A i sudije se nisu promenile. Nemojte da politika odredjuje smer sudjenja ili je stvarno u prošloj vlasti bilo tako trulo da je predsednik te vlade od svojih, morao da plati glavom pa se sada to zataškava,a sve sa ciljem da narod to ne uvidi. Onda stvarno g.Tadiču nije nimalo lako sa svojim saradnicima bilo partijskim, bilo saradnicima iz partija sličnih opcija.

Protivu zatvora

pre 20 godina

Jos pre ubistva Zorana Djindjica njegove ubice su ga ubijale kroz medije stvarajuci o njemu sliku mega-izdajice. I tada je jos sve krenulo nizbrdo, kao u nekoj never-ending drami.
Rezlutati glasanja i potezi sadasnje vlade ne ostavljaju mi nikakvu drugu opciju nego da gledam povratak 1993. Mozda nam plate nece biti tri evra (cenim da ce realno pasti), ali to ce zaista biti jedina razlika. Mentalno i moralno 93-ca se ponavlja. Sve mracne snage bezobrazno vracaju izgubljene pozicije i ponovo postavljaju "drustvene vrednosti" (moralne bezvrednosti) koje im odgovaraju. Neko bi mogao da napise orvelovski roman na temu Srbije.

Mashinovodja

pre 20 godina

Ova farsa i glupost od suđenja nikuda ne vodi i zaista bi trebalo prekinuti ovu bruku i sačekati neku normalniju i trezveniju vlast i državu, ako to ikada Srbija postane (u šta čisto sumnjam) pa obnoviti postupak ako nekome još bude stalo do istine i pravde.
Kako je krenulo, jedino nesporno što će Sud ustanoviti to je da je Đinđić mrtav a svi direktno umešani su nedužni i na pravdi Boga ih vuku po sudovima. Uostalom, setimo se samo kako je završilo suđenje za Arkanovo ubistvo.
Novi ministar pravosuđa je u pravu kad zahteva ukidanje Specijalnog suda jer je zasad specijalan samo po platama sudija, ali je jednako neefikasan i nesposoban kao i ostali deo pravosuđa, pa bar da uštedimo koju paru iz budžeta. (Drugo je pitanje koliko je za to zaslužna ministrova stranka.) Kako legalisti misle da će Evropa prepustiti domaćim sudovima da sude za ratne zločine kad nisu u stanju da obrade ni ono što je isključivo domaća bruka?

sasa jokic

pre 20 godina

U najmanju ruku crvene beretke treba da budu pohapsene, a ne da se o njima prica kao da su to posteni momci i da su samo neki od njih vrsili krivicna dela. Svi su ini pazljivo birani, mahom dovodjeni iz zatvora kako bi cinili najvece zlocine na ratistima i po Srbiji. Sve su to okoreli kriminalci, a nisu pohapseni jer ih se vlast plasi. I sada slusamo Gurija kako ce disciplinski da odgovaraju, ti momci samo vrebaju priliku da naprave haos u ovoj smesnoj drzavi.

limojed

pre 20 godina

Ako su ex-beretke u necemu uspeli svojim pojavljivanjem - uspeli su u tome da skrenu paznju "demokratske javnosti" sa Veruovicevog iskaza.
A taj iskaz ponavlja sve sto su svojevremeno pisali NIN ili Kurir. Dakle ukratko:
1. Djindjic je pred svoju smrt udaljio Cedu i Bebu (ovog drugog je vratio cak u Bec), kako onda da su bas oni nosili njegov kovceg na sahrani?
2. Amerikanci su bili izrazito nezadovoljnim Djindjicevim potezima koji se mogu okarakterisati kao patriotski - odlazak u Banjaluku, pokretanje pitanja Kosova i Metohije...
3. Nenad Milic (kadar DS-a) je svojim (namernim ili slucajnim) necinjenjem ili losim cinjenjem prakticno pustio Bagzija iz pritvora posle prvog pokusaja atentata. Kolko se secam optuzili su ga za saobracajni prekrsaj. Ucesce Milica za mene je novost. Da podsetim, tog istog Milica je Velja Ilic optuzivao za prikrivanje ubica Boska Buhe.
4. Janjusevic je u svemu igrao znacajnu ulogu i trebalo bi i on da svedoci. Inace zanimljivo kako se niko nije "setio" do sada da je bas on bio savetnik premijera za bezbednost.
5. O ostalim katastrofalnim stvarima ne bi ni govorio... Evo sad saznajemo da je lekar zemunskog klana ucestvovao u operaciji ... grozno.
6. Sada je i zvanicno receno da je bilo treceg metka.
Mislim da se nakon ovoga mogu videti tri kraka zavere koja su ucestvovala u ubistvu. Ko je dobro procitao ovo znace koja su to tri kraka.
Danilovic bi trebalo da se stvarno bavi poslom advokata ostecenih umesto sitnim politikanstvom. Mislim da je prvo u interesu Ruzice da zna ko je sve ucestvovao u zaveri, pa makar to ukljucivalo i ljude iz vrha tadasnjeg DS-a i Vlade.

Milenko

pre 20 godina

Ovo je strasno i ovo je velika bruka za celu zemlju, a pogotovu za vlast koja ne samo da ne reaguje vec salje cudne poruke koje ohrabruju ekstremizam i vracanje u mracna vremena srpske istorije!!!

Dirty

pre 20 godina

JSO moze u sudnicu a Ceda Jovanovic ne! Ocito da su Rade Bulatovic i Aca Tomic pokrenuli svoju masineriju saradnika? JSO verovatno nije zadovoljna ostvarivanjem toka sudjenja kao ni predsednickim kandidatom sto ugrozava njihove finansiske interese. Ocekujemo Lukovica kao novog svedoka saradnika?

Vlada

pre 20 godina

Mislim da ovoj vesti nedostaju IMENA pripadnika žandarmerije koji su bili u sudnici. Ovako, ovo se može smatrati običnom izmišljotinom medija.

EUROPOL @ EU

pre 20 godina

Cista intimidacija po nalogu glavnog odgovornog srpske ekstremne politicke strukture.
Tih pet snagatora treba pritisnuti da daju iskaz, gde kriju Legiju i ostale begunce a za Dr. Risovicem treba poslati interpolovu poternicu kako bi ga Kanada isporucila srpskim vlastima, on je pobegao s'razlogom a kao lekar zna mnogo vise o politickoj motivaciji i organizacionoj strukturi ovog zlocinackog "patriotskog" klana nego bilo koji murijas i izvodjac krvavih radova.
Da podsetim, Djindjic je zrtva zlocina, Srbija zbog toga trpi posledice nezapamcene politicke nestabilnosti u podzemnom ratu izmedju ideologija orijentalnog verskog fundamentalizma pod vodjstvom autoritarnog rezima iza kojeg se krije jedan monstruozan klan i zapadnog demokratsko orijentisanog drustva kojom ce vladati njeni gradjani. U demokratskim drustvima se sudi ne samo glupim izvrsiocima vec i nalogodavcima (PO KOMANDNOJ ODGOVORNOSTI; MORALNO OPRAVDANO) pa koliko god to bilo neprijatno njihovim politickim pristalicama; pravi covek, pravi vernik, pravi patriota, ce osuditi zlocin i zahtevati da se nadju krivci i da se sudi osumnjicenima da se dokaze krivica javno kako bi se krivci zanavek zigosali. Da podsetim legalistu, ovde se radi o pravdi a ne o revansizmu, ako su Aco Tomic i Rade Bulatovic odgovorni onda se treba ispitati i premijerova odgovornost. Meni je cudno i sumnjivo da nepunih godinu dana nakon zlocina Djindjicev najveci rival i osvetnik (pogledajte razne dokumentovane i neopravdane opstrukcije DSS-a reformskim zakonima) danas vlada Srbijom.

Milos

pre 20 godina

Ima komentara i te kako. Sto se tice JSO, tu je ocigledno MUP odgovoran. Ukoliko je u pitanju ubistvo premijera, i destabilizacija Drzave, onda se koristi odredjena zakonska regulativa u skladu sa tim. Nije to maskenbal neko pokusaj rusenja sistema, a za to se ide na robiju 20 godina. Da drzava hoce mogla bi da se obracuna sa tim sheshirdzijama i ostalim "zanatlijama" vrlo lako. Nego nece. Kostunice, legalisto, sram da te bude.

vinetu

pre 20 godina

Moze li se voditi rat bez zlocina i po konvencijama? I koji je to rat vodjen (dobijen) na taj nacin? Jedno je uvek sigurno, istoriju pisu pobenici i mi kao porazena strana trpimo posledice toga - citaj generali moraju u Hag. Ali nesto drugo je vaznije i od toga, a to je da naucimo da pamtimo i ucimo ako ne na tudjim a ono bar na svojim greskama ubuduce. Ipak zao mi je ovih ljudi, no njihov zivotni izbor zanimanja nosi i ovu mogucnost.

Dirty

pre 20 godina

JSO moze u sudnicu a Ceda Jovanovic ne! Ocito da su Rade Bulatovic i Aca Tomic pokrenuli svoju masineriju saradnika? JSO verovatno nije zadovoljna ostvarivanjem toka sudjenja kao ni predsednickim kandidatom sto ugrozava njihove finansiske interese. Ocekujemo Lukovica kao novog svedoka saradnika?

Milenko

pre 20 godina

Ovo je strasno i ovo je velika bruka za celu zemlju, a pogotovu za vlast koja ne samo da ne reaguje vec salje cudne poruke koje ohrabruju ekstremizam i vracanje u mracna vremena srpske istorije!!!

Milos

pre 20 godina

Ima komentara i te kako. Sto se tice JSO, tu je ocigledno MUP odgovoran. Ukoliko je u pitanju ubistvo premijera, i destabilizacija Drzave, onda se koristi odredjena zakonska regulativa u skladu sa tim. Nije to maskenbal neko pokusaj rusenja sistema, a za to se ide na robiju 20 godina. Da drzava hoce mogla bi da se obracuna sa tim sheshirdzijama i ostalim "zanatlijama" vrlo lako. Nego nece. Kostunice, legalisto, sram da te bude.

Vlada

pre 20 godina

Mislim da ovoj vesti nedostaju IMENA pripadnika žandarmerije koji su bili u sudnici. Ovako, ovo se može smatrati običnom izmišljotinom medija.

vinetu

pre 20 godina

Moze li se voditi rat bez zlocina i po konvencijama? I koji je to rat vodjen (dobijen) na taj nacin? Jedno je uvek sigurno, istoriju pisu pobenici i mi kao porazena strana trpimo posledice toga - citaj generali moraju u Hag. Ali nesto drugo je vaznije i od toga, a to je da naucimo da pamtimo i ucimo ako ne na tudjim a ono bar na svojim greskama ubuduce. Ipak zao mi je ovih ljudi, no njihov zivotni izbor zanimanja nosi i ovu mogucnost.

EUROPOL @ EU

pre 20 godina

Cista intimidacija po nalogu glavnog odgovornog srpske ekstremne politicke strukture.
Tih pet snagatora treba pritisnuti da daju iskaz, gde kriju Legiju i ostale begunce a za Dr. Risovicem treba poslati interpolovu poternicu kako bi ga Kanada isporucila srpskim vlastima, on je pobegao s'razlogom a kao lekar zna mnogo vise o politickoj motivaciji i organizacionoj strukturi ovog zlocinackog "patriotskog" klana nego bilo koji murijas i izvodjac krvavih radova.
Da podsetim, Djindjic je zrtva zlocina, Srbija zbog toga trpi posledice nezapamcene politicke nestabilnosti u podzemnom ratu izmedju ideologija orijentalnog verskog fundamentalizma pod vodjstvom autoritarnog rezima iza kojeg se krije jedan monstruozan klan i zapadnog demokratsko orijentisanog drustva kojom ce vladati njeni gradjani. U demokratskim drustvima se sudi ne samo glupim izvrsiocima vec i nalogodavcima (PO KOMANDNOJ ODGOVORNOSTI; MORALNO OPRAVDANO) pa koliko god to bilo neprijatno njihovim politickim pristalicama; pravi covek, pravi vernik, pravi patriota, ce osuditi zlocin i zahtevati da se nadju krivci i da se sudi osumnjicenima da se dokaze krivica javno kako bi se krivci zanavek zigosali. Da podsetim legalistu, ovde se radi o pravdi a ne o revansizmu, ako su Aco Tomic i Rade Bulatovic odgovorni onda se treba ispitati i premijerova odgovornost. Meni je cudno i sumnjivo da nepunih godinu dana nakon zlocina Djindjicev najveci rival i osvetnik (pogledajte razne dokumentovane i neopravdane opstrukcije DSS-a reformskim zakonima) danas vlada Srbijom.

Mashinovodja

pre 20 godina

Ova farsa i glupost od suđenja nikuda ne vodi i zaista bi trebalo prekinuti ovu bruku i sačekati neku normalniju i trezveniju vlast i državu, ako to ikada Srbija postane (u šta čisto sumnjam) pa obnoviti postupak ako nekome još bude stalo do istine i pravde.
Kako je krenulo, jedino nesporno što će Sud ustanoviti to je da je Đinđić mrtav a svi direktno umešani su nedužni i na pravdi Boga ih vuku po sudovima. Uostalom, setimo se samo kako je završilo suđenje za Arkanovo ubistvo.
Novi ministar pravosuđa je u pravu kad zahteva ukidanje Specijalnog suda jer je zasad specijalan samo po platama sudija, ali je jednako neefikasan i nesposoban kao i ostali deo pravosuđa, pa bar da uštedimo koju paru iz budžeta. (Drugo je pitanje koliko je za to zaslužna ministrova stranka.) Kako legalisti misle da će Evropa prepustiti domaćim sudovima da sude za ratne zločine kad nisu u stanju da obrade ni ono što je isključivo domaća bruka?

sasa jokic

pre 20 godina

U najmanju ruku crvene beretke treba da budu pohapsene, a ne da se o njima prica kao da su to posteni momci i da su samo neki od njih vrsili krivicna dela. Svi su ini pazljivo birani, mahom dovodjeni iz zatvora kako bi cinili najvece zlocine na ratistima i po Srbiji. Sve su to okoreli kriminalci, a nisu pohapseni jer ih se vlast plasi. I sada slusamo Gurija kako ce disciplinski da odgovaraju, ti momci samo vrebaju priliku da naprave haos u ovoj smesnoj drzavi.

limojed

pre 20 godina

Ako su ex-beretke u necemu uspeli svojim pojavljivanjem - uspeli su u tome da skrenu paznju "demokratske javnosti" sa Veruovicevog iskaza.
A taj iskaz ponavlja sve sto su svojevremeno pisali NIN ili Kurir. Dakle ukratko:
1. Djindjic je pred svoju smrt udaljio Cedu i Bebu (ovog drugog je vratio cak u Bec), kako onda da su bas oni nosili njegov kovceg na sahrani?
2. Amerikanci su bili izrazito nezadovoljnim Djindjicevim potezima koji se mogu okarakterisati kao patriotski - odlazak u Banjaluku, pokretanje pitanja Kosova i Metohije...
3. Nenad Milic (kadar DS-a) je svojim (namernim ili slucajnim) necinjenjem ili losim cinjenjem prakticno pustio Bagzija iz pritvora posle prvog pokusaja atentata. Kolko se secam optuzili su ga za saobracajni prekrsaj. Ucesce Milica za mene je novost. Da podsetim, tog istog Milica je Velja Ilic optuzivao za prikrivanje ubica Boska Buhe.
4. Janjusevic je u svemu igrao znacajnu ulogu i trebalo bi i on da svedoci. Inace zanimljivo kako se niko nije "setio" do sada da je bas on bio savetnik premijera za bezbednost.
5. O ostalim katastrofalnim stvarima ne bi ni govorio... Evo sad saznajemo da je lekar zemunskog klana ucestvovao u operaciji ... grozno.
6. Sada je i zvanicno receno da je bilo treceg metka.
Mislim da se nakon ovoga mogu videti tri kraka zavere koja su ucestvovala u ubistvu. Ko je dobro procitao ovo znace koja su to tri kraka.
Danilovic bi trebalo da se stvarno bavi poslom advokata ostecenih umesto sitnim politikanstvom. Mislim da je prvo u interesu Ruzice da zna ko je sve ucestvovao u zaveri, pa makar to ukljucivalo i ljude iz vrha tadasnjeg DS-a i Vlade.

Protivu zatvora

pre 20 godina

Jos pre ubistva Zorana Djindjica njegove ubice su ga ubijale kroz medije stvarajuci o njemu sliku mega-izdajice. I tada je jos sve krenulo nizbrdo, kao u nekoj never-ending drami.
Rezlutati glasanja i potezi sadasnje vlade ne ostavljaju mi nikakvu drugu opciju nego da gledam povratak 1993. Mozda nam plate nece biti tri evra (cenim da ce realno pasti), ali to ce zaista biti jedina razlika. Mentalno i moralno 93-ca se ponavlja. Sve mracne snage bezobrazno vracaju izgubljene pozicije i ponovo postavljaju "drustvene vrednosti" (moralne bezvrednosti) koje im odgovaraju. Neko bi mogao da napise orvelovski roman na temu Srbije.

nebojsa

pre 20 godina

Zasto se pokusava da sudjenje za ubistvo premijera da se pretvori u nekakav politicki obracun izmedju sadasnje i prosle vlasti.Istraga je vodjena godinu dana,tada je na vlasti bio sav DOS-ov kadar. Čini mi se da to nema nikakvih dodirnih tačaka sa aktuelnom vlašću. A i sudije se nisu promenile. Nemojte da politika odredjuje smer sudjenja ili je stvarno u prošloj vlasti bilo tako trulo da je predsednik te vlade od svojih, morao da plati glavom pa se sada to zataškava,a sve sa ciljem da narod to ne uvidi. Onda stvarno g.Tadiču nije nimalo lako sa svojim saradnicima bilo partijskim, bilo saradnicima iz partija sličnih opcija.

Milan

pre 20 godina

Demonstracija podrske izvrsiocima atentata od strane nekih pripadnika Zandarmerije je zaista previse i MUP pod hitno mora da uradi dve stvari: da im odmah uruci otkaze i da im odmah odredi pritvor, a zatim da sprovede detaljnu istragu o ovim ljudima i njihovoj povezanosti sa atentatorima. Jednostavno, nijedna drzava ovakve dogadjaje apsolutno ne moze tolerisati i odgovor mora drzave biti snazan i odlucan. Dosta nam je kriminala i kriminalaca u ovoj zemlji, a posebno nam ih je dosta u drzavnim sluzbama. Na potezu je ministar unutrasnjih poslova.

Kendi

pre 20 godina

Mene zanimaju a) imena ove sestorice manijaka i b) da li su vec otpusteni/suspendovani pred otpustanje. Ako nisu, zasto nisu i, more importantly, kada ce?

Milos Ilic

pre 20 godina

Izgleda da se klupko polako odmatava i da je vika na vuka bila a i sada bez razloga jer lisice plen razvlacce.
Kako su Crvene beretke bile formacijski organizovane to svi vidimo jer nam je to premijer glavom platio.
Kako su kvalitetno rasformirane to chemo izgleda tek da vidimo.

Nevena

pre 20 godina

Jedna rabinska poslovica kaze: Postoje TRI istine. Moja, Tvoja i ona Prava.'' Istina o ubistvu Premijera Srbije Dr-a Zorana Djindjica, ali ona PRAVA ISTINA moze da bude i tamo gde je najmanje ocekujemo. Ima psihologa u svetu koji su naucno ustanovili da pocinilac nekog zlodela moze da umisli da ga je pocinio neko drugi i totalno potisne pocinjeno delo tako da se on nikada ne otkrije jer se i dalje ponasa kao da nista nije ni bilo. Da je Srbija dugo godina bila leglo najokorelijeg kriminala sada treba konacno da je jasno. Svi pohapseni u vreme Sablje su pusteni na slobodu, rehabilituju se najsumnjivija lica (Mira i Marko Milosevic), pokusava se zakonski da se pomogne ratnim huskacima i ratnim profiterima u Hagu a kako bi se zamglila ISTINA. Samo onda kada Srbija bude kadra da pogleda sama sebe u oci i prizna koji gresi su pocinjeni ona moze ici dalje. Sve dotle ce se vrteti u krugu a krug kao i svaki krug je beskonacan.

evita

pre 20 godina

Meni u celoj stvari nije jasno kako se Gospodin Korac USUDJUJE da proziva sadasnje ministre? On je taj koji je najvise doprineo da se stvari toliko zakomplikuju oko istrage, da ne spominjem da je uspeo da se ugura na listu DS kao neko ko ima pet glasaca ('ajde mozda i sest, da ga castimo)! Po kom je to kriterijumu DS njega stavio? Verovatno po kriterijumu nekih zasluga. E ono sto mene interesuje je kojih zasluga i za koga?

Лудило

pre 20 godina

Наш Зоки је радио сам - борио се против старих вукова и борио се против својих прикривених на чији је рад имао и примедбе и који су његово знање и личност злоупотребили и на крају и изборе изгубили. Изгледа да никоме није у интересу да се све карте открију. После убиства сва та гарнитура коју би и сам Зоран сменио се крила иза његовог лика. Најжалосније је што је после Зорана стање у Србији болесно исто без обзира на то која од могућих коалиција би сада била на власти јер су се бар око његове смрти прећутно удружили у држању завета ћутања. Ако будемо имали среће наћи ће се нови Зоран који ће нас повући напред.

zoroosvetnik

pre 20 godina

eeeeeee DSovci izgleda da ste istresli glave kad ste luali o serpe. A ko je te drzavne neprijatelje iz JSO zaposlio Zandarmeriji. Da nije mozda Voja Kostunica. E jadan Djidjic ko za njim toliko kuka i jadikuje....

Serdar Rade

pre 20 godina

Vrlo je vazno otkriti ko je originalni narucioc ubistva premijera!! Da li je ubistvo poruceno u zemlji ili iz inostranstva???
Za sada se vrlo sporo ide ka odgovoru na ovo pitanje...

Dirty

pre 20 godina

JSO moze u sudnicu a Ceda Jovanovic ne! Ocito da su Rade Bulatovic i Aca Tomic pokrenuli svoju masineriju saradnika? JSO verovatno nije zadovoljna ostvarivanjem toka sudjenja kao ni predsednickim kandidatom sto ugrozava njihove finansiske interese. Ocekujemo Lukovica kao novog svedoka saradnika?

Milenko

pre 20 godina

Ovo je strasno i ovo je velika bruka za celu zemlju, a pogotovu za vlast koja ne samo da ne reaguje vec salje cudne poruke koje ohrabruju ekstremizam i vracanje u mracna vremena srpske istorije!!!

Milos

pre 20 godina

Ima komentara i te kako. Sto se tice JSO, tu je ocigledno MUP odgovoran. Ukoliko je u pitanju ubistvo premijera, i destabilizacija Drzave, onda se koristi odredjena zakonska regulativa u skladu sa tim. Nije to maskenbal neko pokusaj rusenja sistema, a za to se ide na robiju 20 godina. Da drzava hoce mogla bi da se obracuna sa tim sheshirdzijama i ostalim "zanatlijama" vrlo lako. Nego nece. Kostunice, legalisto, sram da te bude.

Vlada

pre 20 godina

Mislim da ovoj vesti nedostaju IMENA pripadnika žandarmerije koji su bili u sudnici. Ovako, ovo se može smatrati običnom izmišljotinom medija.

vinetu

pre 20 godina

Moze li se voditi rat bez zlocina i po konvencijama? I koji je to rat vodjen (dobijen) na taj nacin? Jedno je uvek sigurno, istoriju pisu pobenici i mi kao porazena strana trpimo posledice toga - citaj generali moraju u Hag. Ali nesto drugo je vaznije i od toga, a to je da naucimo da pamtimo i ucimo ako ne na tudjim a ono bar na svojim greskama ubuduce. Ipak zao mi je ovih ljudi, no njihov zivotni izbor zanimanja nosi i ovu mogucnost.

EUROPOL @ EU

pre 20 godina

Cista intimidacija po nalogu glavnog odgovornog srpske ekstremne politicke strukture.
Tih pet snagatora treba pritisnuti da daju iskaz, gde kriju Legiju i ostale begunce a za Dr. Risovicem treba poslati interpolovu poternicu kako bi ga Kanada isporucila srpskim vlastima, on je pobegao s'razlogom a kao lekar zna mnogo vise o politickoj motivaciji i organizacionoj strukturi ovog zlocinackog "patriotskog" klana nego bilo koji murijas i izvodjac krvavih radova.
Da podsetim, Djindjic je zrtva zlocina, Srbija zbog toga trpi posledice nezapamcene politicke nestabilnosti u podzemnom ratu izmedju ideologija orijentalnog verskog fundamentalizma pod vodjstvom autoritarnog rezima iza kojeg se krije jedan monstruozan klan i zapadnog demokratsko orijentisanog drustva kojom ce vladati njeni gradjani. U demokratskim drustvima se sudi ne samo glupim izvrsiocima vec i nalogodavcima (PO KOMANDNOJ ODGOVORNOSTI; MORALNO OPRAVDANO) pa koliko god to bilo neprijatno njihovim politickim pristalicama; pravi covek, pravi vernik, pravi patriota, ce osuditi zlocin i zahtevati da se nadju krivci i da se sudi osumnjicenima da se dokaze krivica javno kako bi se krivci zanavek zigosali. Da podsetim legalistu, ovde se radi o pravdi a ne o revansizmu, ako su Aco Tomic i Rade Bulatovic odgovorni onda se treba ispitati i premijerova odgovornost. Meni je cudno i sumnjivo da nepunih godinu dana nakon zlocina Djindjicev najveci rival i osvetnik (pogledajte razne dokumentovane i neopravdane opstrukcije DSS-a reformskim zakonima) danas vlada Srbijom.

Mashinovodja

pre 20 godina

Ova farsa i glupost od suđenja nikuda ne vodi i zaista bi trebalo prekinuti ovu bruku i sačekati neku normalniju i trezveniju vlast i državu, ako to ikada Srbija postane (u šta čisto sumnjam) pa obnoviti postupak ako nekome još bude stalo do istine i pravde.
Kako je krenulo, jedino nesporno što će Sud ustanoviti to je da je Đinđić mrtav a svi direktno umešani su nedužni i na pravdi Boga ih vuku po sudovima. Uostalom, setimo se samo kako je završilo suđenje za Arkanovo ubistvo.
Novi ministar pravosuđa je u pravu kad zahteva ukidanje Specijalnog suda jer je zasad specijalan samo po platama sudija, ali je jednako neefikasan i nesposoban kao i ostali deo pravosuđa, pa bar da uštedimo koju paru iz budžeta. (Drugo je pitanje koliko je za to zaslužna ministrova stranka.) Kako legalisti misle da će Evropa prepustiti domaćim sudovima da sude za ratne zločine kad nisu u stanju da obrade ni ono što je isključivo domaća bruka?

sasa jokic

pre 20 godina

U najmanju ruku crvene beretke treba da budu pohapsene, a ne da se o njima prica kao da su to posteni momci i da su samo neki od njih vrsili krivicna dela. Svi su ini pazljivo birani, mahom dovodjeni iz zatvora kako bi cinili najvece zlocine na ratistima i po Srbiji. Sve su to okoreli kriminalci, a nisu pohapseni jer ih se vlast plasi. I sada slusamo Gurija kako ce disciplinski da odgovaraju, ti momci samo vrebaju priliku da naprave haos u ovoj smesnoj drzavi.

limojed

pre 20 godina

Ako su ex-beretke u necemu uspeli svojim pojavljivanjem - uspeli su u tome da skrenu paznju "demokratske javnosti" sa Veruovicevog iskaza.
A taj iskaz ponavlja sve sto su svojevremeno pisali NIN ili Kurir. Dakle ukratko:
1. Djindjic je pred svoju smrt udaljio Cedu i Bebu (ovog drugog je vratio cak u Bec), kako onda da su bas oni nosili njegov kovceg na sahrani?
2. Amerikanci su bili izrazito nezadovoljnim Djindjicevim potezima koji se mogu okarakterisati kao patriotski - odlazak u Banjaluku, pokretanje pitanja Kosova i Metohije...
3. Nenad Milic (kadar DS-a) je svojim (namernim ili slucajnim) necinjenjem ili losim cinjenjem prakticno pustio Bagzija iz pritvora posle prvog pokusaja atentata. Kolko se secam optuzili su ga za saobracajni prekrsaj. Ucesce Milica za mene je novost. Da podsetim, tog istog Milica je Velja Ilic optuzivao za prikrivanje ubica Boska Buhe.
4. Janjusevic je u svemu igrao znacajnu ulogu i trebalo bi i on da svedoci. Inace zanimljivo kako se niko nije "setio" do sada da je bas on bio savetnik premijera za bezbednost.
5. O ostalim katastrofalnim stvarima ne bi ni govorio... Evo sad saznajemo da je lekar zemunskog klana ucestvovao u operaciji ... grozno.
6. Sada je i zvanicno receno da je bilo treceg metka.
Mislim da se nakon ovoga mogu videti tri kraka zavere koja su ucestvovala u ubistvu. Ko je dobro procitao ovo znace koja su to tri kraka.
Danilovic bi trebalo da se stvarno bavi poslom advokata ostecenih umesto sitnim politikanstvom. Mislim da je prvo u interesu Ruzice da zna ko je sve ucestvovao u zaveri, pa makar to ukljucivalo i ljude iz vrha tadasnjeg DS-a i Vlade.

Protivu zatvora

pre 20 godina

Jos pre ubistva Zorana Djindjica njegove ubice su ga ubijale kroz medije stvarajuci o njemu sliku mega-izdajice. I tada je jos sve krenulo nizbrdo, kao u nekoj never-ending drami.
Rezlutati glasanja i potezi sadasnje vlade ne ostavljaju mi nikakvu drugu opciju nego da gledam povratak 1993. Mozda nam plate nece biti tri evra (cenim da ce realno pasti), ali to ce zaista biti jedina razlika. Mentalno i moralno 93-ca se ponavlja. Sve mracne snage bezobrazno vracaju izgubljene pozicije i ponovo postavljaju "drustvene vrednosti" (moralne bezvrednosti) koje im odgovaraju. Neko bi mogao da napise orvelovski roman na temu Srbije.

nebojsa

pre 20 godina

Zasto se pokusava da sudjenje za ubistvo premijera da se pretvori u nekakav politicki obracun izmedju sadasnje i prosle vlasti.Istraga je vodjena godinu dana,tada je na vlasti bio sav DOS-ov kadar. Čini mi se da to nema nikakvih dodirnih tačaka sa aktuelnom vlašću. A i sudije se nisu promenile. Nemojte da politika odredjuje smer sudjenja ili je stvarno u prošloj vlasti bilo tako trulo da je predsednik te vlade od svojih, morao da plati glavom pa se sada to zataškava,a sve sa ciljem da narod to ne uvidi. Onda stvarno g.Tadiču nije nimalo lako sa svojim saradnicima bilo partijskim, bilo saradnicima iz partija sličnih opcija.

Milan

pre 20 godina

Demonstracija podrske izvrsiocima atentata od strane nekih pripadnika Zandarmerije je zaista previse i MUP pod hitno mora da uradi dve stvari: da im odmah uruci otkaze i da im odmah odredi pritvor, a zatim da sprovede detaljnu istragu o ovim ljudima i njihovoj povezanosti sa atentatorima. Jednostavno, nijedna drzava ovakve dogadjaje apsolutno ne moze tolerisati i odgovor mora drzave biti snazan i odlucan. Dosta nam je kriminala i kriminalaca u ovoj zemlji, a posebno nam ih je dosta u drzavnim sluzbama. Na potezu je ministar unutrasnjih poslova.

Kendi

pre 20 godina

Mene zanimaju a) imena ove sestorice manijaka i b) da li su vec otpusteni/suspendovani pred otpustanje. Ako nisu, zasto nisu i, more importantly, kada ce?

Milos Ilic

pre 20 godina

Izgleda da se klupko polako odmatava i da je vika na vuka bila a i sada bez razloga jer lisice plen razvlacce.
Kako su Crvene beretke bile formacijski organizovane to svi vidimo jer nam je to premijer glavom platio.
Kako su kvalitetno rasformirane to chemo izgleda tek da vidimo.

Nevena

pre 20 godina

Jedna rabinska poslovica kaze: Postoje TRI istine. Moja, Tvoja i ona Prava.'' Istina o ubistvu Premijera Srbije Dr-a Zorana Djindjica, ali ona PRAVA ISTINA moze da bude i tamo gde je najmanje ocekujemo. Ima psihologa u svetu koji su naucno ustanovili da pocinilac nekog zlodela moze da umisli da ga je pocinio neko drugi i totalno potisne pocinjeno delo tako da se on nikada ne otkrije jer se i dalje ponasa kao da nista nije ni bilo. Da je Srbija dugo godina bila leglo najokorelijeg kriminala sada treba konacno da je jasno. Svi pohapseni u vreme Sablje su pusteni na slobodu, rehabilituju se najsumnjivija lica (Mira i Marko Milosevic), pokusava se zakonski da se pomogne ratnim huskacima i ratnim profiterima u Hagu a kako bi se zamglila ISTINA. Samo onda kada Srbija bude kadra da pogleda sama sebe u oci i prizna koji gresi su pocinjeni ona moze ici dalje. Sve dotle ce se vrteti u krugu a krug kao i svaki krug je beskonacan.

evita

pre 20 godina

Meni u celoj stvari nije jasno kako se Gospodin Korac USUDJUJE da proziva sadasnje ministre? On je taj koji je najvise doprineo da se stvari toliko zakomplikuju oko istrage, da ne spominjem da je uspeo da se ugura na listu DS kao neko ko ima pet glasaca ('ajde mozda i sest, da ga castimo)! Po kom je to kriterijumu DS njega stavio? Verovatno po kriterijumu nekih zasluga. E ono sto mene interesuje je kojih zasluga i za koga?

Лудило

pre 20 godina

Наш Зоки је радио сам - борио се против старих вукова и борио се против својих прикривених на чији је рад имао и примедбе и који су његово знање и личност злоупотребили и на крају и изборе изгубили. Изгледа да никоме није у интересу да се све карте открију. После убиства сва та гарнитура коју би и сам Зоран сменио се крила иза његовог лика. Најжалосније је што је после Зорана стање у Србији болесно исто без обзира на то која од могућих коалиција би сада била на власти јер су се бар око његове смрти прећутно удружили у држању завета ћутања. Ако будемо имали среће наћи ће се нови Зоран који ће нас повући напред.

zoroosvetnik

pre 20 godina

eeeeeee DSovci izgleda da ste istresli glave kad ste luali o serpe. A ko je te drzavne neprijatelje iz JSO zaposlio Zandarmeriji. Da nije mozda Voja Kostunica. E jadan Djidjic ko za njim toliko kuka i jadikuje....

Serdar Rade

pre 20 godina

Vrlo je vazno otkriti ko je originalni narucioc ubistva premijera!! Da li je ubistvo poruceno u zemlji ili iz inostranstva???
Za sada se vrlo sporo ide ka odgovoru na ovo pitanje...