Četvrtak, 26.04.2018.

13:01

Đurić: Ako je to stav Evropske unije – sve je besmisleno

Direktor Kancelarije za Kosmet Marko Đurić reagovao je na izjavu šefice Kancelarije EU u Prištini Natalije Apostolove.

Izvor: B92

Ðuriæ: Ako je to stav Evropske unije – sve je besmisleno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Zoran Simic

pre 6 godina

Kakav autizam!?! Pa sta si ocekivao nesrecnice?!? Da kaze ,salili smo se?!? Ratovali su protiv nas, bombardovali nas, nikad vise i nikad jace od drugog svetskog rata na ovamo, i ti ocekujes nesto drugo, pobogu covece. Prekinite taj cirkus i recite slobodno ovom jadnom narodu da ste nas vodili i doveli u propast. Sto pre priznate, pre cemo moci da krenemo napred, ponovo od pocetka. Izgubili smo deo teritorije i to nam nije prvi put u istoriji. Dosta vise cmizdrenja i Kalimero politike. Da tacno je, imali smo tu nesrecu da imamo vas na vlasti, da tacno je da ste sve pogresno radili 90-tih, da tacno je da nas sad svi ti sa zapada popreko gledaju i da favorizuju Albance , i sta sad? Kme, kme...bu,bu...zar vam nije vise dosta aman ljudi?!?

bora

pre 6 godina

Ja sam srbin sa Kosova, nisam podržavao Miloševića, niti činio zločine, pa sam ipak proteran, i ne bi bio bezbedan u mom rodnom gradu iz kog su proterani svi Srbi. Zato, alban, nemoj da lažeš i bavi se propagandom na albanskom portalu.

Deki

pre 6 godina

@(alban, 26. april 2018 16:01), nije baš sve tačno što si napisao. I pre Miloševića vi ste imali težnju za ujedinjenjem svih Albanaca na ovom prostorima. Setimo se samo demonstracija 1980-81. Imali ste vi na Kosovu veća prava nego što ih Srbi danas imaju van Srbije. I ja kao Srbin smatram da je Miloševićeva politika bila katastrofalna, ali ste svi vi u bivšoj SFRJ iskoristili zapad protiv Srbije. I nije tačno da je Srba kroz istoriju bilo malo na Kosovu. Ja poznajem masu Srba i to iz moga kraja koji su se sa Kosova iselili još 60-ih i 70-ih godina. Inače, mene bi bilo sramota busati se u grudi, a da znam da SAD i NATO stoji iza mene. To je toliko jadno.

2008-2018

pre 6 godina

Rekao Kostunica jos 2008. sta ce biti. Srecom, pa ima nas koji smo ga slusali. Sad cu da prebrojim koliko sam ustedeo na EU za ovih 10 godina.

Blagoje

pre 6 godina

Cuj sve je besmisleno. Pa tvoj sef svaki drugi dan javno kaze kakva je pozicija EU i drugih zapadnih zemalja. A ti si sada kao iznenadio (i uvredio) zbog bugarke? Dja, dosta glume, molim vas!

alban

pre 6 godina

albanska gromada

Necu da te vredjam, ali izgleda da ti mentalno nemas vise od petnest Godina. Kao prvo: Ramus nije zlocinac nego je covek bio u ratu i borio se protiv srbskih zlocinaca a to ceo svet zna. Drugo: Da nije bilo Milosevica i njegove politike i ratova, ni Ramusha ni Thacia danas niko ne bi poznavao na Kosovu, oni bi bili obicni zemljoradnici, cak ni njihovo selo nebi znali za njih. Hocu reci da nije postojao Milosevic, ne bi postojao ni Ramush, ni Tudjman ni nacionalisti u celini, to su sve posledice srbske politike na celu sa Milosevicem i srbskom akademijom. Sto se tice 'srbskih' manastira, njima nista ne fali, albanci su cuvali Manstire vekovima, a sto se tice zlocina, zna se koje poceo prvi sa zlocinima i tu nema dileme ni nikakvog uporedjivanaja. Zna se odlicno sta je radila Miloseviceva vlast ne samo po Kosovu nego i po Bosni i Hrvatskoj. A sto se tice da je 60% srba isterano sa Kosova, to nije istina, nikad na Kosovu nije zivelo toliko srba. Sa Kosova Jesu proterani srbi ali, vecinom oni koji su podrzavali Milosevica, oni koji su ucestvovali pogrdnim radnjama. Svi oni srbi koji nisu cinili zlocine, mogu se slobodno vartiti i ziveti na Kosovu,i zivece slobodno kao sto su ziveli i pre Milosevica, oni su dobrodosli, ali za zlocince sigurno nece imati mesta.

Nbgd

pre 6 godina

(Deki, 26. april 2018 13:39)

- da predsednik države ide na lokalni samit predsednika vlada.
- da predsednik otvara fabrike u zemlji, a zemlja ima premijerku.
- da se predsednik države bavi ekonomijom, saobraćajem, industrijom, spoljnim poslovima i odbranom, a premijerka i ministri se bave hvaljenjem predsednika.
- da predsednik države ne podnosi ostavku na mesto šefa partije.
- da predsednik države vodi i aktivno učestvuje u kampanji za lokalne izbore i da lista nosi njegovo ime iako je predsednik svih građana.
- da novinari ne smeju da postave pitanje predsedniku zašto se bavi poslovima za koje nema ustavno i zakonodavno ovlašćenje.
- da predsednik države ne izlazi ni na jedan javni tv duel već punih 6 godina.

ziki

pre 6 godina

Srpska vlada jos boluje od proslosti,nemojte vise da lazete svog nroda i sebe,i pticama na granku je jasno!Kosovo je nezavisna drzava priznata od 118 zemlje,sta mislite bri na vlastu 118 zemalja da povuce priznanje to je nonsens!Sto se tice status gotova stvar,95% Albanaca zive na Kosovo,daj sto prije normalizujete odnose i ne prvite sebi bariere i nama,sa inatom kuca ne se drzi,ocemo necemo kosovo je projekat vele sile,probaliste da ratujete samo su izgubljeni nevine zrtve,nit nemate moc nit nemozete milom nekoj da zivi svama,a pogotovo prema Albancima 100 i vise god niste bili u stanju da i tretirete kako svoje gradjane,prepurucujemo ne gubite vreme vise i ne moraju da se bave sa demagogiju da ostane na vlast,vas vlast u srbiju i nama na kosovo ne trebaju kakve imamo sada,pozdrav!

SeijoOju

pre 6 godina

Nema nezavisnosti, nema stolice u UN - to je konacan stav srpskog naroda.

Drzne li se neko drugacije - odmah referendum, pa cete da vidite da ce ubedljiva vecina (vise od 80%) glasati protiv nezavisnosti Kosova i protiv stolice u UN.

Ostalo mozemo da razgovaramo, oko toga nema pregovora.


Srpski narod ne moze da spreci da ih prizna Amerika, ali moze da spreci da ih prizna Srbija!

Njima je sprsko priznanje nezavisnosti ocigledno supervredno, upinju se iz petnih zila da ga dobiju - ali ga nece dobiti.
OK, nikad ne reci nikad, ako nam ponude Skadar, Drac, Valonu, redovni godisnji danak u visini 80% BDP Nemacke, mozda razmislimo...dotad, sikter!

to je to

pre 6 godina

Ne moze da bude stav EU kad 5 clanica EU ne prihvata takav stav. Na tome treba insistirati i na svaku ovakvu izjavu pozvati ambasadore Spanije, Rumunije i drugih i to im predociti. Pogotovo Spaniju.
(Igor, 26. april 2018)

Ali tih 5 članica UOPŠTE nemaju težinu ostalih 23 članica EU koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. Dakle, istina je da EU nema stav oko nezavisnosti Kosova ali IMAJU STAV 23 članica EU koje ga priznaju kao nezavisnu državu i za koje to Kosovo NIJE u sastavu Srbije.

Sve dok se ovo ne razume biće problema i neće biti rešeno ništa.

Ivan

pre 6 godina

Ma nije EU nikada ni bila "neutralna", to je jedna političko-ekonomska unija koja ima jasne stavove i smernice delovanja po svim pitanjima, nije to Crveni Krst niti Unicef a ni Unesko već je to EU jedna pre svega politička unija država koja ima svoje jasne stavove po svim pitanjima. Stav te unije evropskih država je oduvek i bio da je tzv "Kosovo" nezavisna samostalna država, bez obzira što pet njenih članica to ne priznaju, priznaje centrala EU znači priznaje generalno EU to stanje. Znači sve je veoma smisleno, nema tu ništa besmisleno.

Nije džabe ona:"Strpljen - spašen."

pre 6 godina

Isto je tako Srbija kriva za I svetski rat, i taj "terorista" Princip.

Oni te sateraju u ćošak bezumnosti svoje pohlepe, ideologija koje sa sotonom kuću ovde na zemlji grade, ideologije koje sa Bogom imaju veze baš koliko i satana - nikakve. A gde nema Boga nema ni ljudskosti...

I onda kad se pobuniš na tu bolest i besnilo germansko i farisejsko... ti si još terorsita i glavni krivac za sve!

No tako su presudili i Hirstu... i razvejani bili da ih nema više!

Imperija je čitava pukla pred jednim imenom... i ovaj put će!

Slava Bogu, živela Srbija!

idi begaj

pre 6 godina

To je svima jasno a vas su vaši birači izabrali da to ogolite.
Međutim,za to treba biti pametan,ne pali samo dreka kao u našoj zemlji.
Niste ni blizu ispunjenja zadatka na žalost srpskog naroda...

aljbanska moraljna gromada, neprocenjivo

pre 6 godina

@alban

Koje narcis-naci lupetanje. Nabavi dete ogledalo da najzad vidis ko ste i sta ste i kakva je politika koju vodite vi Albanci. Ti ces da pricas o ratnim zlocincima na slobodi a imas Ramusa Haradinaja za premijera? Ti ces da pricas o sovinizmu a proterali ste vise od 60% Srba sa Kosova, unistavate tamo crkve i manastire samo zato sto su srpski? Kakave veze ima koliko vas je na Kosovu? Koliko je Turaka u Nemackoj pa nemaju "republjiku tursku" u Nemackoj, koliko je Srba na severu, pa sta se onda toliko trudite da okupirate i sever Kosova? Spusti se ti na zemljicu i kreni da upoznajes ko ste i sta ste i koliko ste normalni.

Big Salamy

pre 6 godina

I sve to iz usta Đurića, šefa kancelarije za KiM države Srbije koja učestvuje u izvršnoj vlasti preko Srpske Liste u državi Kosovo koju ne priznaje. (Da, dobro ste pročitali)

Daj Bože da preostali Srbi ostanu da žive na KiM u miru ako je ikako moguće. Mada znajući ofarbane radikale i to malo Srba će da izbegne zbog njihove višedecenijske pogrešne politike.

Peka

pre 6 godina

Ko osim naših "pregovarača" pominje tu tzv. "statusnu neutralnost". Kosovo apsolutno svi tretiraju kao državu, samo neke zemlje ne žele da ga formalno priznaju zbog nekih svojih interesa. Inače, sve te zemlje (uključujući i Grčku) priznaju sve kosovske dokumente: pasoše, registarske tablice (KS i RKS).

Goran

pre 6 godina

Praviš se Toša..Jadno i patetično..Sve kao borimo se a u stvari sutra bi potpisali cepanje Kosova i razmenu teritorija. Samo što to sad nije u ponudi..To je taj čuveni kompromis koji se stalno pominje..

Miladin

pre 6 godina

Druze Djuricu, ti si bas neki veseljak. Ovom izjavom potvrdio si da ne znas ni gde si bio, ni sta si radio. Samo si uveseljavao narod tzv vozovima, hapsenjima i iznad svega cuvenim izjavama tipa 5:0. Ti i citav tvoj tim pregovaraca vratite potrosene pare u budzet jer ste ih sprcali na nerad i turizam.

Čiča Miloje®

pre 6 godina

A kad SNS poslanici stotinama amandmana onemogućavaju bilo kakvu raspravu o zakonima, to nije obesmišljavanje parlamentarizma... Tada ćutite ko k...e i blokirate svaki pokušaj opozicije da se čuje i njihov glas! E pa, sinko, ovi vam udaraju istom merom. Samo što kod vas vučkovaca kad vi tlačite , to je po zakonu , a kad vas neko dirne, onda je to zločin nad nejači, ženama i starcima, napad na vekovna ognjišta, genocid, plač , kuknjava , lelek ... Zato ovom narodu sve ide naopako...

Igor

pre 6 godina

Ti kao da si pao sa kruške.Pa to je stav EU oduvek.
(vlada Bgd, 26. april 2018 13:43)

Ne moze da bude stav EU kad 5 clanica EU ne prihvata takav stav. Na tome treba insistirati i na svaku ovakvu izjavu pozvati ambasadore Spanije, Rumunije i drugih i to im predociti. Pogotovo Spaniju.

Crna ovca

pre 6 godina

OVAJ stvarno nema pojma, on ne bi umeo dve ovce da sašuva, a i ONAJ koji ga namesti tu gde je - kao neki ŠEF!!! I šta se nama jadaš? Idi bre u Brisel i uradi nešto za ovu Srbiju, ako bilo šta znaš, a ako ne znaš, ne umeš, ne shvataš, ne razumeš, skloni se, beži, idi, daleko ti lepa kuća, neka dođe ČOVEK koji zna šta treba i kako da pregovara, koji je ŠKOLOVAN za to (ne u Megatrendu i sl.) ako uopšte i može nešto posle BRISELSKOG SPORAZUMA (koji nije potpisao Tadić (nego Vučić i Dačić).

Deki

pre 6 godina

besmisleno:
- da oni koji su učestvovali u gubitku Kosova danas već 6 god. budu na vlasti
- da oni koji su bili protiv Haga, danas saradjuju sa istima
- da premijer kaže da neće da se kandiduje za predsednika se ipak kandiduje
- da predsednik učestvuje u lokalnim izborima
- da predsednik pregovara o Kosovu, a nema ustavna prava za to
- ima još mnogo, ali ne mogu da kucam...

milan d

pre 6 godina

Da si ti marko normalan politicar ti bi posle ovoga podneo ostavku. Znaci da niste pomeriili stvari u korist Srbije i vreme je za ostavke. Uzalud ste putovali , obecavali i na kraju ste znaci nesposobni da dovedete Srbiju u bolju poziciju.To je vasa zasluga jer niste umeli da pregovarate.

Urke

pre 6 godina

Reakcija kao uteha i ohrabrenje svojih tu pa vih glasača, naravno nastavlja sr po starom gde fakticka predaja svega ne prestaje, napred do svršenog cina.

skeptik

pre 6 godina

Nisu oni besmileni nego Ti i AV kompanija jer ce te ici i dalje u Brisel iako je to besmisleno kako kazes. Kad je nesto besmileno onda se to ne radi.

bachi

pre 6 godina

besmisleno: 
- da oni koji su učestvovali u gubitku Kosova danas već 6 god. budu na vlasti 
- da oni koji su bili protiv Haga, danas saradjuju sa istima 
- da premijer kaže da neće da se kandiduje za predsednika se ipak kandiduje 
- da predsednik učestvuje u lokalnim izborima 
- da predsednik pregovara o Kosovu, a nema ustavna prava za to 
- ima još mnogo, ali ne mogu da kucam...
(Deki, 26. april 2018 13:39)
I da ovaj otporaš glumi patriJotu.

alban

pre 6 godina

Djuric, Vucic, Dacic SVI SU ISTI, neznaju sta pricaju. Na Kosovu zive 90% albanaca i samo 6% srba. I sta tu nije jasno? Srbija je jos uvek bolesna nacija, nikako da se otrezni od Miloseviceve sovenisticke politike. To pogotovu vazi za ovu vasu vlast koja vodi jos uvek tu politiku a ta politika ce uskoro Srbiju dovesti u propast. Jedini spas za Srbiju je priznati Kosovo i traziti izvinjenje albancima za zlocine koja je pocinila nad albanskim civilima, jedino tako Srbija moze spasiti obraz samoj sebi, sve drugo su gluposti i gublenje vremena od vasih politicara. Na kraju, danas je pusten na slobodu (pre vremena) srbski zlocinac Sasa Cvjetan koji je ubio 14 civila od toga sedmoro dece od dve do petnest Godina i sedam zena, plus toga je tesko ranio jos petoro dece. Nije on jedini zlocinac, imate takve puno po Srbiji koji setaju slobodno i nikom nista.

slavko

pre 6 godina

Vidi se kako srpska delegacije ne zna o čemu se pregovara sa Prištinom. Ne pregovora se o tome kako če Kosovo povuči svoju nezavisnost i uči u sastav Srbije nego kako če Srbija "pravno zavezujuče" normalizovati odnose sa državom Kosovo, dakle kako če na fini način priznati Kosovo. Svime je sve jasno osim onima koji bi sada nešto da glume!

Deki

pre 6 godina

besmisleno:
- da oni koji su učestvovali u gubitku Kosova danas već 6 god. budu na vlasti
- da oni koji su bili protiv Haga, danas saradjuju sa istima
- da premijer kaže da neće da se kandiduje za predsednika se ipak kandiduje
- da predsednik učestvuje u lokalnim izborima
- da predsednik pregovara o Kosovu, a nema ustavna prava za to
- ima još mnogo, ali ne mogu da kucam...

skeptik

pre 6 godina

Nisu oni besmileni nego Ti i AV kompanija jer ce te ici i dalje u Brisel iako je to besmisleno kako kazes. Kad je nesto besmileno onda se to ne radi.

SeijoOju

pre 6 godina

Nema nezavisnosti, nema stolice u UN - to je konacan stav srpskog naroda.

Drzne li se neko drugacije - odmah referendum, pa cete da vidite da ce ubedljiva vecina (vise od 80%) glasati protiv nezavisnosti Kosova i protiv stolice u UN.

Ostalo mozemo da razgovaramo, oko toga nema pregovora.


Srpski narod ne moze da spreci da ih prizna Amerika, ali moze da spreci da ih prizna Srbija!

Njima je sprsko priznanje nezavisnosti ocigledno supervredno, upinju se iz petnih zila da ga dobiju - ali ga nece dobiti.
OK, nikad ne reci nikad, ako nam ponude Skadar, Drac, Valonu, redovni godisnji danak u visini 80% BDP Nemacke, mozda razmislimo...dotad, sikter!

Deki

pre 6 godina

@(alban, 26. april 2018 16:01), nije baš sve tačno što si napisao. I pre Miloševića vi ste imali težnju za ujedinjenjem svih Albanaca na ovom prostorima. Setimo se samo demonstracija 1980-81. Imali ste vi na Kosovu veća prava nego što ih Srbi danas imaju van Srbije. I ja kao Srbin smatram da je Miloševićeva politika bila katastrofalna, ali ste svi vi u bivšoj SFRJ iskoristili zapad protiv Srbije. I nije tačno da je Srba kroz istoriju bilo malo na Kosovu. Ja poznajem masu Srba i to iz moga kraja koji su se sa Kosova iselili još 60-ih i 70-ih godina. Inače, mene bi bilo sramota busati se u grudi, a da znam da SAD i NATO stoji iza mene. To je toliko jadno.

slavko

pre 6 godina

Vidi se kako srpska delegacije ne zna o čemu se pregovara sa Prištinom. Ne pregovora se o tome kako če Kosovo povuči svoju nezavisnost i uči u sastav Srbije nego kako če Srbija "pravno zavezujuče" normalizovati odnose sa državom Kosovo, dakle kako če na fini način priznati Kosovo. Svime je sve jasno osim onima koji bi sada nešto da glume!

bora

pre 6 godina

Ja sam srbin sa Kosova, nisam podržavao Miloševića, niti činio zločine, pa sam ipak proteran, i ne bi bio bezbedan u mom rodnom gradu iz kog su proterani svi Srbi. Zato, alban, nemoj da lažeš i bavi se propagandom na albanskom portalu.

Igor

pre 6 godina

Ti kao da si pao sa kruške.Pa to je stav EU oduvek.
(vlada Bgd, 26. april 2018 13:43)

Ne moze da bude stav EU kad 5 clanica EU ne prihvata takav stav. Na tome treba insistirati i na svaku ovakvu izjavu pozvati ambasadore Spanije, Rumunije i drugih i to im predociti. Pogotovo Spaniju.

Peka

pre 6 godina

Ko osim naših "pregovarača" pominje tu tzv. "statusnu neutralnost". Kosovo apsolutno svi tretiraju kao državu, samo neke zemlje ne žele da ga formalno priznaju zbog nekih svojih interesa. Inače, sve te zemlje (uključujući i Grčku) priznaju sve kosovske dokumente: pasoše, registarske tablice (KS i RKS).

Nije džabe ona:"Strpljen - spašen."

pre 6 godina

Isto je tako Srbija kriva za I svetski rat, i taj "terorista" Princip.

Oni te sateraju u ćošak bezumnosti svoje pohlepe, ideologija koje sa sotonom kuću ovde na zemlji grade, ideologije koje sa Bogom imaju veze baš koliko i satana - nikakve. A gde nema Boga nema ni ljudskosti...

I onda kad se pobuniš na tu bolest i besnilo germansko i farisejsko... ti si još terorsita i glavni krivac za sve!

No tako su presudili i Hirstu... i razvejani bili da ih nema više!

Imperija je čitava pukla pred jednim imenom... i ovaj put će!

Slava Bogu, živela Srbija!

aljbanska moraljna gromada, neprocenjivo

pre 6 godina

@alban

Koje narcis-naci lupetanje. Nabavi dete ogledalo da najzad vidis ko ste i sta ste i kakva je politika koju vodite vi Albanci. Ti ces da pricas o ratnim zlocincima na slobodi a imas Ramusa Haradinaja za premijera? Ti ces da pricas o sovinizmu a proterali ste vise od 60% Srba sa Kosova, unistavate tamo crkve i manastire samo zato sto su srpski? Kakave veze ima koliko vas je na Kosovu? Koliko je Turaka u Nemackoj pa nemaju "republjiku tursku" u Nemackoj, koliko je Srba na severu, pa sta se onda toliko trudite da okupirate i sever Kosova? Spusti se ti na zemljicu i kreni da upoznajes ko ste i sta ste i koliko ste normalni.

alban

pre 6 godina

Djuric, Vucic, Dacic SVI SU ISTI, neznaju sta pricaju. Na Kosovu zive 90% albanaca i samo 6% srba. I sta tu nije jasno? Srbija je jos uvek bolesna nacija, nikako da se otrezni od Miloseviceve sovenisticke politike. To pogotovu vazi za ovu vasu vlast koja vodi jos uvek tu politiku a ta politika ce uskoro Srbiju dovesti u propast. Jedini spas za Srbiju je priznati Kosovo i traziti izvinjenje albancima za zlocine koja je pocinila nad albanskim civilima, jedino tako Srbija moze spasiti obraz samoj sebi, sve drugo su gluposti i gublenje vremena od vasih politicara. Na kraju, danas je pusten na slobodu (pre vremena) srbski zlocinac Sasa Cvjetan koji je ubio 14 civila od toga sedmoro dece od dve do petnest Godina i sedam zena, plus toga je tesko ranio jos petoro dece. Nije on jedini zlocinac, imate takve puno po Srbiji koji setaju slobodno i nikom nista.

milan d

pre 6 godina

Da si ti marko normalan politicar ti bi posle ovoga podneo ostavku. Znaci da niste pomeriili stvari u korist Srbije i vreme je za ostavke. Uzalud ste putovali , obecavali i na kraju ste znaci nesposobni da dovedete Srbiju u bolju poziciju.To je vasa zasluga jer niste umeli da pregovarate.

Nbgd

pre 6 godina

(Deki, 26. april 2018 13:39)

- da predsednik države ide na lokalni samit predsednika vlada.
- da predsednik otvara fabrike u zemlji, a zemlja ima premijerku.
- da se predsednik države bavi ekonomijom, saobraćajem, industrijom, spoljnim poslovima i odbranom, a premijerka i ministri se bave hvaljenjem predsednika.
- da predsednik države ne podnosi ostavku na mesto šefa partije.
- da predsednik države vodi i aktivno učestvuje u kampanji za lokalne izbore i da lista nosi njegovo ime iako je predsednik svih građana.
- da novinari ne smeju da postave pitanje predsedniku zašto se bavi poslovima za koje nema ustavno i zakonodavno ovlašćenje.
- da predsednik države ne izlazi ni na jedan javni tv duel već punih 6 godina.

bachi

pre 6 godina

besmisleno: 
- da oni koji su učestvovali u gubitku Kosova danas već 6 god. budu na vlasti 
- da oni koji su bili protiv Haga, danas saradjuju sa istima 
- da premijer kaže da neće da se kandiduje za predsednika se ipak kandiduje 
- da predsednik učestvuje u lokalnim izborima 
- da predsednik pregovara o Kosovu, a nema ustavna prava za to 
- ima još mnogo, ali ne mogu da kucam...
(Deki, 26. april 2018 13:39)
I da ovaj otporaš glumi patriJotu.

Miladin

pre 6 godina

Druze Djuricu, ti si bas neki veseljak. Ovom izjavom potvrdio si da ne znas ni gde si bio, ni sta si radio. Samo si uveseljavao narod tzv vozovima, hapsenjima i iznad svega cuvenim izjavama tipa 5:0. Ti i citav tvoj tim pregovaraca vratite potrosene pare u budzet jer ste ih sprcali na nerad i turizam.

Crna ovca

pre 6 godina

OVAJ stvarno nema pojma, on ne bi umeo dve ovce da sašuva, a i ONAJ koji ga namesti tu gde je - kao neki ŠEF!!! I šta se nama jadaš? Idi bre u Brisel i uradi nešto za ovu Srbiju, ako bilo šta znaš, a ako ne znaš, ne umeš, ne shvataš, ne razumeš, skloni se, beži, idi, daleko ti lepa kuća, neka dođe ČOVEK koji zna šta treba i kako da pregovara, koji je ŠKOLOVAN za to (ne u Megatrendu i sl.) ako uopšte i može nešto posle BRISELSKOG SPORAZUMA (koji nije potpisao Tadić (nego Vučić i Dačić).

Čiča Miloje®

pre 6 godina

A kad SNS poslanici stotinama amandmana onemogućavaju bilo kakvu raspravu o zakonima, to nije obesmišljavanje parlamentarizma... Tada ćutite ko k...e i blokirate svaki pokušaj opozicije da se čuje i njihov glas! E pa, sinko, ovi vam udaraju istom merom. Samo što kod vas vučkovaca kad vi tlačite , to je po zakonu , a kad vas neko dirne, onda je to zločin nad nejači, ženama i starcima, napad na vekovna ognjišta, genocid, plač , kuknjava , lelek ... Zato ovom narodu sve ide naopako...

alban

pre 6 godina

albanska gromada

Necu da te vredjam, ali izgleda da ti mentalno nemas vise od petnest Godina. Kao prvo: Ramus nije zlocinac nego je covek bio u ratu i borio se protiv srbskih zlocinaca a to ceo svet zna. Drugo: Da nije bilo Milosevica i njegove politike i ratova, ni Ramusha ni Thacia danas niko ne bi poznavao na Kosovu, oni bi bili obicni zemljoradnici, cak ni njihovo selo nebi znali za njih. Hocu reci da nije postojao Milosevic, ne bi postojao ni Ramush, ni Tudjman ni nacionalisti u celini, to su sve posledice srbske politike na celu sa Milosevicem i srbskom akademijom. Sto se tice 'srbskih' manastira, njima nista ne fali, albanci su cuvali Manstire vekovima, a sto se tice zlocina, zna se koje poceo prvi sa zlocinima i tu nema dileme ni nikakvog uporedjivanaja. Zna se odlicno sta je radila Miloseviceva vlast ne samo po Kosovu nego i po Bosni i Hrvatskoj. A sto se tice da je 60% srba isterano sa Kosova, to nije istina, nikad na Kosovu nije zivelo toliko srba. Sa Kosova Jesu proterani srbi ali, vecinom oni koji su podrzavali Milosevica, oni koji su ucestvovali pogrdnim radnjama. Svi oni srbi koji nisu cinili zlocine, mogu se slobodno vartiti i ziveti na Kosovu,i zivece slobodno kao sto su ziveli i pre Milosevica, oni su dobrodosli, ali za zlocince sigurno nece imati mesta.

Big Salamy

pre 6 godina

I sve to iz usta Đurića, šefa kancelarije za KiM države Srbije koja učestvuje u izvršnoj vlasti preko Srpske Liste u državi Kosovo koju ne priznaje. (Da, dobro ste pročitali)

Daj Bože da preostali Srbi ostanu da žive na KiM u miru ako je ikako moguće. Mada znajući ofarbane radikale i to malo Srba će da izbegne zbog njihove višedecenijske pogrešne politike.

idi begaj

pre 6 godina

To je svima jasno a vas su vaši birači izabrali da to ogolite.
Međutim,za to treba biti pametan,ne pali samo dreka kao u našoj zemlji.
Niste ni blizu ispunjenja zadatka na žalost srpskog naroda...

Goran

pre 6 godina

Praviš se Toša..Jadno i patetično..Sve kao borimo se a u stvari sutra bi potpisali cepanje Kosova i razmenu teritorija. Samo što to sad nije u ponudi..To je taj čuveni kompromis koji se stalno pominje..

ziki

pre 6 godina

Srpska vlada jos boluje od proslosti,nemojte vise da lazete svog nroda i sebe,i pticama na granku je jasno!Kosovo je nezavisna drzava priznata od 118 zemlje,sta mislite bri na vlastu 118 zemalja da povuce priznanje to je nonsens!Sto se tice status gotova stvar,95% Albanaca zive na Kosovo,daj sto prije normalizujete odnose i ne prvite sebi bariere i nama,sa inatom kuca ne se drzi,ocemo necemo kosovo je projekat vele sile,probaliste da ratujete samo su izgubljeni nevine zrtve,nit nemate moc nit nemozete milom nekoj da zivi svama,a pogotovo prema Albancima 100 i vise god niste bili u stanju da i tretirete kako svoje gradjane,prepurucujemo ne gubite vreme vise i ne moraju da se bave sa demagogiju da ostane na vlast,vas vlast u srbiju i nama na kosovo ne trebaju kakve imamo sada,pozdrav!

Urke

pre 6 godina

Reakcija kao uteha i ohrabrenje svojih tu pa vih glasača, naravno nastavlja sr po starom gde fakticka predaja svega ne prestaje, napred do svršenog cina.

Ivan

pre 6 godina

Ma nije EU nikada ni bila "neutralna", to je jedna političko-ekonomska unija koja ima jasne stavove i smernice delovanja po svim pitanjima, nije to Crveni Krst niti Unicef a ni Unesko već je to EU jedna pre svega politička unija država koja ima svoje jasne stavove po svim pitanjima. Stav te unije evropskih država je oduvek i bio da je tzv "Kosovo" nezavisna samostalna država, bez obzira što pet njenih članica to ne priznaju, priznaje centrala EU znači priznaje generalno EU to stanje. Znači sve je veoma smisleno, nema tu ništa besmisleno.

Zoran Simic

pre 6 godina

Kakav autizam!?! Pa sta si ocekivao nesrecnice?!? Da kaze ,salili smo se?!? Ratovali su protiv nas, bombardovali nas, nikad vise i nikad jace od drugog svetskog rata na ovamo, i ti ocekujes nesto drugo, pobogu covece. Prekinite taj cirkus i recite slobodno ovom jadnom narodu da ste nas vodili i doveli u propast. Sto pre priznate, pre cemo moci da krenemo napred, ponovo od pocetka. Izgubili smo deo teritorije i to nam nije prvi put u istoriji. Dosta vise cmizdrenja i Kalimero politike. Da tacno je, imali smo tu nesrecu da imamo vas na vlasti, da tacno je da ste sve pogresno radili 90-tih, da tacno je da nas sad svi ti sa zapada popreko gledaju i da favorizuju Albance , i sta sad? Kme, kme...bu,bu...zar vam nije vise dosta aman ljudi?!?

Blagoje

pre 6 godina

Cuj sve je besmisleno. Pa tvoj sef svaki drugi dan javno kaze kakva je pozicija EU i drugih zapadnih zemalja. A ti si sada kao iznenadio (i uvredio) zbog bugarke? Dja, dosta glume, molim vas!

to je to

pre 6 godina

Ne moze da bude stav EU kad 5 clanica EU ne prihvata takav stav. Na tome treba insistirati i na svaku ovakvu izjavu pozvati ambasadore Spanije, Rumunije i drugih i to im predociti. Pogotovo Spaniju.
(Igor, 26. april 2018)

Ali tih 5 članica UOPŠTE nemaju težinu ostalih 23 članica EU koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. Dakle, istina je da EU nema stav oko nezavisnosti Kosova ali IMAJU STAV 23 članica EU koje ga priznaju kao nezavisnu državu i za koje to Kosovo NIJE u sastavu Srbije.

Sve dok se ovo ne razume biće problema i neće biti rešeno ništa.

2008-2018

pre 6 godina

Rekao Kostunica jos 2008. sta ce biti. Srecom, pa ima nas koji smo ga slusali. Sad cu da prebrojim koliko sam ustedeo na EU za ovih 10 godina.

Deki

pre 6 godina

besmisleno:
- da oni koji su učestvovali u gubitku Kosova danas već 6 god. budu na vlasti
- da oni koji su bili protiv Haga, danas saradjuju sa istima
- da premijer kaže da neće da se kandiduje za predsednika se ipak kandiduje
- da predsednik učestvuje u lokalnim izborima
- da predsednik pregovara o Kosovu, a nema ustavna prava za to
- ima još mnogo, ali ne mogu da kucam...

skeptik

pre 6 godina

Nisu oni besmileni nego Ti i AV kompanija jer ce te ici i dalje u Brisel iako je to besmisleno kako kazes. Kad je nesto besmileno onda se to ne radi.

alban

pre 6 godina

albanska gromada

Necu da te vredjam, ali izgleda da ti mentalno nemas vise od petnest Godina. Kao prvo: Ramus nije zlocinac nego je covek bio u ratu i borio se protiv srbskih zlocinaca a to ceo svet zna. Drugo: Da nije bilo Milosevica i njegove politike i ratova, ni Ramusha ni Thacia danas niko ne bi poznavao na Kosovu, oni bi bili obicni zemljoradnici, cak ni njihovo selo nebi znali za njih. Hocu reci da nije postojao Milosevic, ne bi postojao ni Ramush, ni Tudjman ni nacionalisti u celini, to su sve posledice srbske politike na celu sa Milosevicem i srbskom akademijom. Sto se tice 'srbskih' manastira, njima nista ne fali, albanci su cuvali Manstire vekovima, a sto se tice zlocina, zna se koje poceo prvi sa zlocinima i tu nema dileme ni nikakvog uporedjivanaja. Zna se odlicno sta je radila Miloseviceva vlast ne samo po Kosovu nego i po Bosni i Hrvatskoj. A sto se tice da je 60% srba isterano sa Kosova, to nije istina, nikad na Kosovu nije zivelo toliko srba. Sa Kosova Jesu proterani srbi ali, vecinom oni koji su podrzavali Milosevica, oni koji su ucestvovali pogrdnim radnjama. Svi oni srbi koji nisu cinili zlocine, mogu se slobodno vartiti i ziveti na Kosovu,i zivece slobodno kao sto su ziveli i pre Milosevica, oni su dobrodosli, ali za zlocince sigurno nece imati mesta.

2008-2018

pre 6 godina

Rekao Kostunica jos 2008. sta ce biti. Srecom, pa ima nas koji smo ga slusali. Sad cu da prebrojim koliko sam ustedeo na EU za ovih 10 godina.

Peka

pre 6 godina

Ko osim naših "pregovarača" pominje tu tzv. "statusnu neutralnost". Kosovo apsolutno svi tretiraju kao državu, samo neke zemlje ne žele da ga formalno priznaju zbog nekih svojih interesa. Inače, sve te zemlje (uključujući i Grčku) priznaju sve kosovske dokumente: pasoše, registarske tablice (KS i RKS).

slavko

pre 6 godina

Vidi se kako srpska delegacije ne zna o čemu se pregovara sa Prištinom. Ne pregovora se o tome kako če Kosovo povuči svoju nezavisnost i uči u sastav Srbije nego kako če Srbija "pravno zavezujuče" normalizovati odnose sa državom Kosovo, dakle kako če na fini način priznati Kosovo. Svime je sve jasno osim onima koji bi sada nešto da glume!

Zoran Simic

pre 6 godina

Kakav autizam!?! Pa sta si ocekivao nesrecnice?!? Da kaze ,salili smo se?!? Ratovali su protiv nas, bombardovali nas, nikad vise i nikad jace od drugog svetskog rata na ovamo, i ti ocekujes nesto drugo, pobogu covece. Prekinite taj cirkus i recite slobodno ovom jadnom narodu da ste nas vodili i doveli u propast. Sto pre priznate, pre cemo moci da krenemo napred, ponovo od pocetka. Izgubili smo deo teritorije i to nam nije prvi put u istoriji. Dosta vise cmizdrenja i Kalimero politike. Da tacno je, imali smo tu nesrecu da imamo vas na vlasti, da tacno je da ste sve pogresno radili 90-tih, da tacno je da nas sad svi ti sa zapada popreko gledaju i da favorizuju Albance , i sta sad? Kme, kme...bu,bu...zar vam nije vise dosta aman ljudi?!?

alban

pre 6 godina

Djuric, Vucic, Dacic SVI SU ISTI, neznaju sta pricaju. Na Kosovu zive 90% albanaca i samo 6% srba. I sta tu nije jasno? Srbija je jos uvek bolesna nacija, nikako da se otrezni od Miloseviceve sovenisticke politike. To pogotovu vazi za ovu vasu vlast koja vodi jos uvek tu politiku a ta politika ce uskoro Srbiju dovesti u propast. Jedini spas za Srbiju je priznati Kosovo i traziti izvinjenje albancima za zlocine koja je pocinila nad albanskim civilima, jedino tako Srbija moze spasiti obraz samoj sebi, sve drugo su gluposti i gublenje vremena od vasih politicara. Na kraju, danas je pusten na slobodu (pre vremena) srbski zlocinac Sasa Cvjetan koji je ubio 14 civila od toga sedmoro dece od dve do petnest Godina i sedam zena, plus toga je tesko ranio jos petoro dece. Nije on jedini zlocinac, imate takve puno po Srbiji koji setaju slobodno i nikom nista.

milan d

pre 6 godina

Da si ti marko normalan politicar ti bi posle ovoga podneo ostavku. Znaci da niste pomeriili stvari u korist Srbije i vreme je za ostavke. Uzalud ste putovali , obecavali i na kraju ste znaci nesposobni da dovedete Srbiju u bolju poziciju.To je vasa zasluga jer niste umeli da pregovarate.

bachi

pre 6 godina

besmisleno: 
- da oni koji su učestvovali u gubitku Kosova danas već 6 god. budu na vlasti 
- da oni koji su bili protiv Haga, danas saradjuju sa istima 
- da premijer kaže da neće da se kandiduje za predsednika se ipak kandiduje 
- da predsednik učestvuje u lokalnim izborima 
- da predsednik pregovara o Kosovu, a nema ustavna prava za to 
- ima još mnogo, ali ne mogu da kucam...
(Deki, 26. april 2018 13:39)
I da ovaj otporaš glumi patriJotu.

Miladin

pre 6 godina

Druze Djuricu, ti si bas neki veseljak. Ovom izjavom potvrdio si da ne znas ni gde si bio, ni sta si radio. Samo si uveseljavao narod tzv vozovima, hapsenjima i iznad svega cuvenim izjavama tipa 5:0. Ti i citav tvoj tim pregovaraca vratite potrosene pare u budzet jer ste ih sprcali na nerad i turizam.

Nbgd

pre 6 godina

(Deki, 26. april 2018 13:39)

- da predsednik države ide na lokalni samit predsednika vlada.
- da predsednik otvara fabrike u zemlji, a zemlja ima premijerku.
- da se predsednik države bavi ekonomijom, saobraćajem, industrijom, spoljnim poslovima i odbranom, a premijerka i ministri se bave hvaljenjem predsednika.
- da predsednik države ne podnosi ostavku na mesto šefa partije.
- da predsednik države vodi i aktivno učestvuje u kampanji za lokalne izbore i da lista nosi njegovo ime iako je predsednik svih građana.
- da novinari ne smeju da postave pitanje predsedniku zašto se bavi poslovima za koje nema ustavno i zakonodavno ovlašćenje.
- da predsednik države ne izlazi ni na jedan javni tv duel već punih 6 godina.

Crna ovca

pre 6 godina

OVAJ stvarno nema pojma, on ne bi umeo dve ovce da sašuva, a i ONAJ koji ga namesti tu gde je - kao neki ŠEF!!! I šta se nama jadaš? Idi bre u Brisel i uradi nešto za ovu Srbiju, ako bilo šta znaš, a ako ne znaš, ne umeš, ne shvataš, ne razumeš, skloni se, beži, idi, daleko ti lepa kuća, neka dođe ČOVEK koji zna šta treba i kako da pregovara, koji je ŠKOLOVAN za to (ne u Megatrendu i sl.) ako uopšte i može nešto posle BRISELSKOG SPORAZUMA (koji nije potpisao Tadić (nego Vučić i Dačić).

Čiča Miloje®

pre 6 godina

A kad SNS poslanici stotinama amandmana onemogućavaju bilo kakvu raspravu o zakonima, to nije obesmišljavanje parlamentarizma... Tada ćutite ko k...e i blokirate svaki pokušaj opozicije da se čuje i njihov glas! E pa, sinko, ovi vam udaraju istom merom. Samo što kod vas vučkovaca kad vi tlačite , to je po zakonu , a kad vas neko dirne, onda je to zločin nad nejači, ženama i starcima, napad na vekovna ognjišta, genocid, plač , kuknjava , lelek ... Zato ovom narodu sve ide naopako...

ziki

pre 6 godina

Srpska vlada jos boluje od proslosti,nemojte vise da lazete svog nroda i sebe,i pticama na granku je jasno!Kosovo je nezavisna drzava priznata od 118 zemlje,sta mislite bri na vlastu 118 zemalja da povuce priznanje to je nonsens!Sto se tice status gotova stvar,95% Albanaca zive na Kosovo,daj sto prije normalizujete odnose i ne prvite sebi bariere i nama,sa inatom kuca ne se drzi,ocemo necemo kosovo je projekat vele sile,probaliste da ratujete samo su izgubljeni nevine zrtve,nit nemate moc nit nemozete milom nekoj da zivi svama,a pogotovo prema Albancima 100 i vise god niste bili u stanju da i tretirete kako svoje gradjane,prepurucujemo ne gubite vreme vise i ne moraju da se bave sa demagogiju da ostane na vlast,vas vlast u srbiju i nama na kosovo ne trebaju kakve imamo sada,pozdrav!

idi begaj

pre 6 godina

To je svima jasno a vas su vaši birači izabrali da to ogolite.
Međutim,za to treba biti pametan,ne pali samo dreka kao u našoj zemlji.
Niste ni blizu ispunjenja zadatka na žalost srpskog naroda...

Big Salamy

pre 6 godina

I sve to iz usta Đurića, šefa kancelarije za KiM države Srbije koja učestvuje u izvršnoj vlasti preko Srpske Liste u državi Kosovo koju ne priznaje. (Da, dobro ste pročitali)

Daj Bože da preostali Srbi ostanu da žive na KiM u miru ako je ikako moguće. Mada znajući ofarbane radikale i to malo Srba će da izbegne zbog njihove višedecenijske pogrešne politike.

Urke

pre 6 godina

Reakcija kao uteha i ohrabrenje svojih tu pa vih glasača, naravno nastavlja sr po starom gde fakticka predaja svega ne prestaje, napred do svršenog cina.

Blagoje

pre 6 godina

Cuj sve je besmisleno. Pa tvoj sef svaki drugi dan javno kaze kakva je pozicija EU i drugih zapadnih zemalja. A ti si sada kao iznenadio (i uvredio) zbog bugarke? Dja, dosta glume, molim vas!

Goran

pre 6 godina

Praviš se Toša..Jadno i patetično..Sve kao borimo se a u stvari sutra bi potpisali cepanje Kosova i razmenu teritorija. Samo što to sad nije u ponudi..To je taj čuveni kompromis koji se stalno pominje..

to je to

pre 6 godina

Ne moze da bude stav EU kad 5 clanica EU ne prihvata takav stav. Na tome treba insistirati i na svaku ovakvu izjavu pozvati ambasadore Spanije, Rumunije i drugih i to im predociti. Pogotovo Spaniju.
(Igor, 26. april 2018)

Ali tih 5 članica UOPŠTE nemaju težinu ostalih 23 članica EU koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. Dakle, istina je da EU nema stav oko nezavisnosti Kosova ali IMAJU STAV 23 članica EU koje ga priznaju kao nezavisnu državu i za koje to Kosovo NIJE u sastavu Srbije.

Sve dok se ovo ne razume biće problema i neće biti rešeno ništa.

Ivan

pre 6 godina

Ma nije EU nikada ni bila "neutralna", to je jedna političko-ekonomska unija koja ima jasne stavove i smernice delovanja po svim pitanjima, nije to Crveni Krst niti Unicef a ni Unesko već je to EU jedna pre svega politička unija država koja ima svoje jasne stavove po svim pitanjima. Stav te unije evropskih država je oduvek i bio da je tzv "Kosovo" nezavisna samostalna država, bez obzira što pet njenih članica to ne priznaju, priznaje centrala EU znači priznaje generalno EU to stanje. Znači sve je veoma smisleno, nema tu ništa besmisleno.

SeijoOju

pre 6 godina

Nema nezavisnosti, nema stolice u UN - to je konacan stav srpskog naroda.

Drzne li se neko drugacije - odmah referendum, pa cete da vidite da ce ubedljiva vecina (vise od 80%) glasati protiv nezavisnosti Kosova i protiv stolice u UN.

Ostalo mozemo da razgovaramo, oko toga nema pregovora.


Srpski narod ne moze da spreci da ih prizna Amerika, ali moze da spreci da ih prizna Srbija!

Njima je sprsko priznanje nezavisnosti ocigledno supervredno, upinju se iz petnih zila da ga dobiju - ali ga nece dobiti.
OK, nikad ne reci nikad, ako nam ponude Skadar, Drac, Valonu, redovni godisnji danak u visini 80% BDP Nemacke, mozda razmislimo...dotad, sikter!

Nije džabe ona:"Strpljen - spašen."

pre 6 godina

Isto je tako Srbija kriva za I svetski rat, i taj "terorista" Princip.

Oni te sateraju u ćošak bezumnosti svoje pohlepe, ideologija koje sa sotonom kuću ovde na zemlji grade, ideologije koje sa Bogom imaju veze baš koliko i satana - nikakve. A gde nema Boga nema ni ljudskosti...

I onda kad se pobuniš na tu bolest i besnilo germansko i farisejsko... ti si još terorsita i glavni krivac za sve!

No tako su presudili i Hirstu... i razvejani bili da ih nema više!

Imperija je čitava pukla pred jednim imenom... i ovaj put će!

Slava Bogu, živela Srbija!

Igor

pre 6 godina

Ti kao da si pao sa kruške.Pa to je stav EU oduvek.
(vlada Bgd, 26. april 2018 13:43)

Ne moze da bude stav EU kad 5 clanica EU ne prihvata takav stav. Na tome treba insistirati i na svaku ovakvu izjavu pozvati ambasadore Spanije, Rumunije i drugih i to im predociti. Pogotovo Spaniju.

aljbanska moraljna gromada, neprocenjivo

pre 6 godina

@alban

Koje narcis-naci lupetanje. Nabavi dete ogledalo da najzad vidis ko ste i sta ste i kakva je politika koju vodite vi Albanci. Ti ces da pricas o ratnim zlocincima na slobodi a imas Ramusa Haradinaja za premijera? Ti ces da pricas o sovinizmu a proterali ste vise od 60% Srba sa Kosova, unistavate tamo crkve i manastire samo zato sto su srpski? Kakave veze ima koliko vas je na Kosovu? Koliko je Turaka u Nemackoj pa nemaju "republjiku tursku" u Nemackoj, koliko je Srba na severu, pa sta se onda toliko trudite da okupirate i sever Kosova? Spusti se ti na zemljicu i kreni da upoznajes ko ste i sta ste i koliko ste normalni.

Deki

pre 6 godina

@(alban, 26. april 2018 16:01), nije baš sve tačno što si napisao. I pre Miloševića vi ste imali težnju za ujedinjenjem svih Albanaca na ovom prostorima. Setimo se samo demonstracija 1980-81. Imali ste vi na Kosovu veća prava nego što ih Srbi danas imaju van Srbije. I ja kao Srbin smatram da je Miloševićeva politika bila katastrofalna, ali ste svi vi u bivšoj SFRJ iskoristili zapad protiv Srbije. I nije tačno da je Srba kroz istoriju bilo malo na Kosovu. Ja poznajem masu Srba i to iz moga kraja koji su se sa Kosova iselili još 60-ih i 70-ih godina. Inače, mene bi bilo sramota busati se u grudi, a da znam da SAD i NATO stoji iza mene. To je toliko jadno.

bora

pre 6 godina

Ja sam srbin sa Kosova, nisam podržavao Miloševića, niti činio zločine, pa sam ipak proteran, i ne bi bio bezbedan u mom rodnom gradu iz kog su proterani svi Srbi. Zato, alban, nemoj da lažeš i bavi se propagandom na albanskom portalu.