Petak, 13.04.2018.

12:58

A sad Lavrov: Imamo dokaze, hemijski napad izrežiran

Rusija ima neosporive podatke da su hemijski napad na Dumu inscenirale specijalne službe strane države, izjavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

A sad Lavrov: Imamo dokaze, hemijski napad izrežiran IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Zvonko

pre 6 godina

Zar jos uvek prolaze ove fore? Otkad to Tramp i Engleska kraljica brinu o humanitarnim krizama i sirijsko narodu? Smešno i tragično.

'vatam na buckalo

pre 6 godina

@jasdf
Lavrov je nedvosmisleno potvrdio ono sto je vise nego ocigledno:
"Britanci su direktno odgovorni za desavanja u Dumi"!
I ja u to verujem,ne zato sto je to rekao Lavrov vec zato sto je od istih
narod kome pripadam vise puta izmanipulisan.Sila koja to vise nije
je sada kao deka koji ne moze da poljubi baku.Estoniju ama bas niko nije pominjao.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Imamo dokaze pre dogadjaja, specijalne sluzbe, zavere, bla bla Rusi vise nisu mastoviti ni u izmisljanju, samo se ponavljaju
(to je to, 13. april 2018 13:15)

Prijatelju, I da govore I da me govore istinu, bar dokaze ne traže Na Facebook-u I twiter-u.
Pa juče je visoki američki zvaničnik rekao da su za hemijski napad saznali sa društvenih mreža!
I Na osnovu toga hoće da izazovu sukob svetskih razmera?
Ko je tu lud?

jasdf

pre 6 godina

@' vatam na buckalo
Zasto bi bio sarkazam? Prilikom donosenha zakona o jezicima u Estoniji, Lavrov je tu zemlju opisao kao "zemlju koja nastoji da prednjaci u rusofobicnoj kampanji". Sada govori da je ta zemlja izrezirala ovaj napad. Ako je vest dobro preneta, a nema razloga u sumnju (ne bi citali ovaj medij u suprotnom), radi se o istoj zemlji, tj Estoniji. Sada budi realan i reci verujes li u taj scenario da iza svega stojo Estonija?

hmmm

pre 6 godina

Pero,

da li znaš koliko je nemačka ekonomija bila jača od ruske pred drugi svetski rat.

Nisam ni rusofil ni rusofob, a takođe ni anglofil/anglofob. I najmanje od svega želim, kao i svaki normalan čovek, da dođe do bilo kakvog sukoba, a pogotovu ne do sukoba između svetskih sila.

A predviđanja ko će pobediti u jednom takvom sukobu su prilično jednostavna: NIKO

Pera

pre 6 godina

@hm
Pa ako je neko dokazao da nisi u pravu to su rusi... i jos jedna ispravka, ratovi se ne dobijaju novcem, za vreme rata on je bezvredan papir, vec sirovinama. Trecina ukupnih svetskih zaliha lezi u rusiji... e tako se dobija rat!
(Alcale, 13. april 2018 15:03)

A sta ce da rade sa tim sirovinama? Da ih gledaju?

Ako ne iskopas te sirovine, ne obradis i preradis ih kvalitetno, od toga napravis kvalitetne stvari, ako nemas dobru organizaciju da sve to sprovedes u delo, dovoljno strucnjaka da ti to obezbede, onda ti dzabe sto cuci metal u brdu.

A sve sto sam ti nabrojao cini jednu ekonomiju. Koja se meri u parama, kao dobar kvantifikator i komparator. Pare su veoma bitne, pored sirovina.

Rusija je puna sirovina, da, ali Ruska ekonomija koja ima 147 miliona stanovnika je nesto malo manja od Spanske ekonomije, sa 46 miliona stanovnika. Jedan ne toliko radoholicarski Spanac na sijesti, u proseku proizvede 3.1 puta vise nego jedan prosecan Rus.

djuro

pre 6 godina

Lepo. Makron juče ima dokaze da se napad desio, ovaj danas ima dokaze da se napad nije desio. Kad bi svetska javnost bila malo inteligentnija i obrazovanija, pa zahtevala od institucija dokaze za svoje tvrdnje da bi sa njima u budućnosti uopšte komunicirala, sad bi obojica morali da izbace svoje "dokaze" na sto i mi bismo videli da bar jedan od njih laže. Ovako, neka vas i dalje muzu.

Kuda ide ovaj svet

pre 6 godina

Dok se slonovi tuku strada trava. Nebitno je ko je u pravu (za 50 godina možda i saznamo šta se stvarno desilo) tuga je što nastrada toliko ljudi. A kolko će ih tek nastradati...povraća mi se na ljudsku surovost i glupost.

bezi od rata

pre 6 godina

@kuda ide ovaj svet
Ratovi se dobijaju parama. Ko ima vise taj može da kupi vise oruzija i da ratuje. Ko nema onda bude bombardovan.
Elem rusi su izgubili u hladnom ratu jer nisu bili toliko finansijski jaki.
Treće američki sever je pobedio jug zbog para.
Da ne spominjem da se u ratu lepo zaradjuje.

Alcale

pre 6 godina

@hm
Pa ako je neko dokazao da nisi u pravu to su rusi... i jos jedna ispravka, ratovi se ne dobijaju novcem, za vreme rata on je bezvredan papir, vec sirovinama. Trecina ukupnih svetskih zaliha lezi u rusiji... e tako se dobija rat!

K

pre 6 godina

Није суштина у томе да ли удар ракетама може да промени ток рата. Удар томахавка не може битно да промени стање на терену. Ствар је у томе да уколико они несметано туку Сирију отворена су им врата да је туку кад хоће и колико хоће. А онда нема шансе да се Сирија ослободи и приведе рат крају.
Дакле мора им се јасно ставити до знања да не могу да нападну Сирији не кажњено

pavle

pre 6 godina

Ne vidim da je u interesu Sirije ili Rusije da prave takve gluposti jer je normalno da ce da dodje do sukoba svetskoh razmera. Ovi pobunjenici koji su u istom rangu sa isis-om kuvaju kako bi dobili imtervenciju zapada. Dokaze su Ameri imali i u Iraku pa na kraju su razorili drzavu. Kauboji klasicni.

Petar

pre 6 godina

Ljudi samo to pogledajte i ako vam nece biti jasno onda vam nikad nece geopolitika biti jasna.
1.Trump najavi povlacenje iz Sirije i kaze da ce SAD pustiti da neko drugi zavrsi pricu posto je ISIS pobedjen
2. Par dana nakon toga Asad (koji se godinama bori da ostane na vlasti i da SAD odu iz Sirije) odjednom iz nicega koristi hemijski napad koji ce rezultirati u ostanku Amerike u Siriji i zestokim napadima upravo na Asada samog.
E sad ako neko tu ne vidi, da nesto smrdi onda treba da se zapita malo.

Kosta

pre 6 godina

Sta je problem Zapada i zasto nisu napali?
Politicko jedinstvo i vojna snaga Zapada pocela se raspadati negde izmedju Bregzita i izbora Trampa za preds. SAD. Ti dogadjaji su poljuljali temelje onoga sto su gradili poslednjih decenija do te mere da su ovom simulacijom prakticno proveravali koje jos zapadne zemlje ozbiljno stoje iza globalistickog projekta "jedna svetska vlada, jedan monetarni sistem, jedna religija, itd."
Rezultat provere je ocajan. Na verbalnom planu svi su bili za napad, al' kad je dosao trenutak odluke, samo dve evropske zemlje (Britanija i Francuska ) su pokazale kolebljivu odlucnost, a samo zato sto je Sirija i BI njihovo bivse kolonijalno podrucje, pa su pokusali nesto da usicare, al' valjalo je Rusima i Irancima stati na crtu.
Dalje, da su napali sa distance sa nekoliko stotina krstaercih projektila, napravili bi ozbiljnu stetu Siriji, al' i sebi, jer time ne bi ni za dlaku promenili vojnu situaciju na terenu, a sukob bi digli na daleko visi i rekako bih, nepovratan nivo.

'vatam na buckalo

pre 6 godina

@jasdf
Sarkazam ili ne,ali je istina da su rusi uhvatili nekoliko stranih"savetnika" u Dumi,kao i vodju jedne od najradikalnijih grupa terorista.

Imperija zla

pre 6 godina

Neverovatno kako Rusi, mimo svog ostalog sveta, uvek imaju pogresan stav! Uvek su na strani zla.
Tako je bilo i sa Slobom samo smo mi jos bili urlali "Slobo-slobodo" pa nismo primecivali da Ruse bas briga za Srbe i Srbiju.

acomurija

pre 6 godina

Pa da li je moguce da je nekima tastatura brza od pameti!
Nigde Lavrov nije pomenuo ili priznao da je bilo trovanja, vec da je bilo rezije, glume, imitacije...
Dokaz je jos juce ZAROBLJEN - Engleski specijalci, koje su zarobile Sirijske sluzbe u i oko Dume!

milke

pre 6 godina

Stvarno je tesko pogoditi ko podmece dokaze: Markale, Racak, Irak, 17. mart na Kosovu i unistavanje svega sto je srpsko, dvostruki agent i njegova kcerka itd, itd...Jos je teze uociti da je cilj NATO pokta da se Rusija sa svojim bazama istera iz sirije i da zapadni zlikovci postanu gospodari tog dela zemlji i da budzasto eksploatisu njihovu naftu i gas.

Nikola

pre 6 godina

@krajnje neozbiljno
Kaze da je citav dogadjaj isceniran, nicega nije bilo. Nema mrtvih, u bolnici niko nije prijavljen, na terenu nema ostataka hemijskih supstanci itd... Sta tebi nije jasno ???

krajnje neozbiljno

pre 6 godina

Prekjuce je bilo "nije bilo napada, sarin i hlor nisu detektovani", sad "jesu ali to su strane sluzbe rezirale", a za par dana ce biti nova varijacija na temu

L. ST.

pre 6 godina

Naravno , nema ništa uverljivije od ruskih dokaza.
Istorija nas naucila.

Inače, deca od dve , tri godine su fantastični glumci.
Imali vremena da nauce da glume kako da se guse, kako da im ide pena na usta,
kako su prebledeli.....

hm

pre 6 godina

Ma sada to više i nije bitno, blesavi ameri će izraketirati siriju, a još blesaviji rusi neće napraviti baš ništa...

Rusija je moćna vojna sila, ali ratove dobiva ekonomija a ne vojska...

RexLex

pre 6 godina

Zvuči uverljivo.

Iz iste kuhinje "specijalnih efekata", odeljenje za decu i bebe, ako se sećate, došlo je i svedočenje 15-godišnje devojčice koja se u Oktobru 1990. pred Kongresnim Kokusom za Ljudska Prava, SAD-a, predstaviala kao Nayirah.Ona je izjavila kako je svedočila kako su Irački vojnici, tokom invazije na Kuvajt, izvlačili bebe iz inkubatora, inkubatore uzeli, a bebe ostavili (da umru).

Ovo svedočenje je masovno eksploatisano u američkim medijima i naravno podgrejalo javnu podršku Predsedniku George W.H.Bush-u za napad na Irak.
Amnesty International je nalazima na terenu osporio ovo svedočenje, ali glavna vest je došla previše kasno. U Januaru 1992. New York Times je objavio članak James MacArtur-a u kome ovaj otkriva da je Nayirah u stvari kćerka (tadašnjeg) Kuwajtskog Ambasadora u SAD, Saud Nasir al-Sabah-a i kako je brižljiva scenografija i dramski efekat organizovan uz stručnu pomoć "Hill and Knowlton".

Toliko o dečjoj krvi na nečijim rukama.

Da li ste za jos jedan ples?

pre 6 godina

Korupcija i nepopularnost Netenijahova, nepopularnost i bregzit Tereze Mej, afere i nepopularnost Trampa, mnogo toga ima a bliska istorija sa manipulisanjem informacijama ne ide im u prilog

RexLex

pre 6 godina

Zvuči uverljivo.

Iz iste kuhinje "specijalnih efekata", odeljenje za decu i bebe, ako se sećate, došlo je i svedočenje 15-godišnje devojčice koja se u Oktobru 1990. pred Kongresnim Kokusom za Ljudska Prava, SAD-a, predstaviala kao Nayirah.Ona je izjavila kako je svedočila kako su Irački vojnici, tokom invazije na Kuvajt, izvlačili bebe iz inkubatora, inkubatore uzeli, a bebe ostavili (da umru).

Ovo svedočenje je masovno eksploatisano u američkim medijima i naravno podgrejalo javnu podršku Predsedniku George W.H.Bush-u za napad na Irak.
Amnesty International je nalazima na terenu osporio ovo svedočenje, ali glavna vest je došla previše kasno. U Januaru 1992. New York Times je objavio članak James MacArtur-a u kome ovaj otkriva da je Nayirah u stvari kćerka (tadašnjeg) Kuwajtskog Ambasadora u SAD, Saud Nasir al-Sabah-a i kako je brižljiva scenografija i dramski efekat organizovan uz stručnu pomoć "Hill and Knowlton".

Toliko o dečjoj krvi na nečijim rukama.

acomurija

pre 6 godina

Pa da li je moguce da je nekima tastatura brza od pameti!
Nigde Lavrov nije pomenuo ili priznao da je bilo trovanja, vec da je bilo rezije, glume, imitacije...
Dokaz je jos juce ZAROBLJEN - Engleski specijalci, koje su zarobile Sirijske sluzbe u i oko Dume!

Petar

pre 6 godina

Ljudi samo to pogledajte i ako vam nece biti jasno onda vam nikad nece geopolitika biti jasna.
1.Trump najavi povlacenje iz Sirije i kaze da ce SAD pustiti da neko drugi zavrsi pricu posto je ISIS pobedjen
2. Par dana nakon toga Asad (koji se godinama bori da ostane na vlasti i da SAD odu iz Sirije) odjednom iz nicega koristi hemijski napad koji ce rezultirati u ostanku Amerike u Siriji i zestokim napadima upravo na Asada samog.
E sad ako neko tu ne vidi, da nesto smrdi onda treba da se zapita malo.

milke

pre 6 godina

Stvarno je tesko pogoditi ko podmece dokaze: Markale, Racak, Irak, 17. mart na Kosovu i unistavanje svega sto je srpsko, dvostruki agent i njegova kcerka itd, itd...Jos je teze uociti da je cilj NATO pokta da se Rusija sa svojim bazama istera iz sirije i da zapadni zlikovci postanu gospodari tog dela zemlji i da budzasto eksploatisu njihovu naftu i gas.

K

pre 6 godina

Није суштина у томе да ли удар ракетама може да промени ток рата. Удар томахавка не може битно да промени стање на терену. Ствар је у томе да уколико они несметано туку Сирију отворена су им врата да је туку кад хоће и колико хоће. А онда нема шансе да се Сирија ослободи и приведе рат крају.
Дакле мора им се јасно ставити до знања да не могу да нападну Сирији не кажњено

'vatam na buckalo

pre 6 godina

@jasdf
Sarkazam ili ne,ali je istina da su rusi uhvatili nekoliko stranih"savetnika" u Dumi,kao i vodju jedne od najradikalnijih grupa terorista.

Nikola

pre 6 godina

@krajnje neozbiljno
Kaze da je citav dogadjaj isceniran, nicega nije bilo. Nema mrtvih, u bolnici niko nije prijavljen, na terenu nema ostataka hemijskih supstanci itd... Sta tebi nije jasno ???

Da li ste za jos jedan ples?

pre 6 godina

Korupcija i nepopularnost Netenijahova, nepopularnost i bregzit Tereze Mej, afere i nepopularnost Trampa, mnogo toga ima a bliska istorija sa manipulisanjem informacijama ne ide im u prilog

pavle

pre 6 godina

Ne vidim da je u interesu Sirije ili Rusije da prave takve gluposti jer je normalno da ce da dodje do sukoba svetskoh razmera. Ovi pobunjenici koji su u istom rangu sa isis-om kuvaju kako bi dobili imtervenciju zapada. Dokaze su Ameri imali i u Iraku pa na kraju su razorili drzavu. Kauboji klasicni.

Kosta

pre 6 godina

Sta je problem Zapada i zasto nisu napali?
Politicko jedinstvo i vojna snaga Zapada pocela se raspadati negde izmedju Bregzita i izbora Trampa za preds. SAD. Ti dogadjaji su poljuljali temelje onoga sto su gradili poslednjih decenija do te mere da su ovom simulacijom prakticno proveravali koje jos zapadne zemlje ozbiljno stoje iza globalistickog projekta "jedna svetska vlada, jedan monetarni sistem, jedna religija, itd."
Rezultat provere je ocajan. Na verbalnom planu svi su bili za napad, al' kad je dosao trenutak odluke, samo dve evropske zemlje (Britanija i Francuska ) su pokazale kolebljivu odlucnost, a samo zato sto je Sirija i BI njihovo bivse kolonijalno podrucje, pa su pokusali nesto da usicare, al' valjalo je Rusima i Irancima stati na crtu.
Dalje, da su napali sa distance sa nekoliko stotina krstaercih projektila, napravili bi ozbiljnu stetu Siriji, al' i sebi, jer time ne bi ni za dlaku promenili vojnu situaciju na terenu, a sukob bi digli na daleko visi i rekako bih, nepovratan nivo.

Kuda ide ovaj svet

pre 6 godina

Dok se slonovi tuku strada trava. Nebitno je ko je u pravu (za 50 godina možda i saznamo šta se stvarno desilo) tuga je što nastrada toliko ljudi. A kolko će ih tek nastradati...povraća mi se na ljudsku surovost i glupost.

Alcale

pre 6 godina

@hm
Pa ako je neko dokazao da nisi u pravu to su rusi... i jos jedna ispravka, ratovi se ne dobijaju novcem, za vreme rata on je bezvredan papir, vec sirovinama. Trecina ukupnih svetskih zaliha lezi u rusiji... e tako se dobija rat!

djuro

pre 6 godina

Lepo. Makron juče ima dokaze da se napad desio, ovaj danas ima dokaze da se napad nije desio. Kad bi svetska javnost bila malo inteligentnija i obrazovanija, pa zahtevala od institucija dokaze za svoje tvrdnje da bi sa njima u budućnosti uopšte komunicirala, sad bi obojica morali da izbace svoje "dokaze" na sto i mi bismo videli da bar jedan od njih laže. Ovako, neka vas i dalje muzu.

krajnje neozbiljno

pre 6 godina

Prekjuce je bilo "nije bilo napada, sarin i hlor nisu detektovani", sad "jesu ali to su strane sluzbe rezirale", a za par dana ce biti nova varijacija na temu

Imperija zla

pre 6 godina

Neverovatno kako Rusi, mimo svog ostalog sveta, uvek imaju pogresan stav! Uvek su na strani zla.
Tako je bilo i sa Slobom samo smo mi jos bili urlali "Slobo-slobodo" pa nismo primecivali da Ruse bas briga za Srbe i Srbiju.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Imamo dokaze pre dogadjaja, specijalne sluzbe, zavere, bla bla Rusi vise nisu mastoviti ni u izmisljanju, samo se ponavljaju
(to je to, 13. april 2018 13:15)

Prijatelju, I da govore I da me govore istinu, bar dokaze ne traže Na Facebook-u I twiter-u.
Pa juče je visoki američki zvaničnik rekao da su za hemijski napad saznali sa društvenih mreža!
I Na osnovu toga hoće da izazovu sukob svetskih razmera?
Ko je tu lud?

L. ST.

pre 6 godina

Naravno , nema ništa uverljivije od ruskih dokaza.
Istorija nas naucila.

Inače, deca od dve , tri godine su fantastični glumci.
Imali vremena da nauce da glume kako da se guse, kako da im ide pena na usta,
kako su prebledeli.....

bezi od rata

pre 6 godina

@kuda ide ovaj svet
Ratovi se dobijaju parama. Ko ima vise taj može da kupi vise oruzija i da ratuje. Ko nema onda bude bombardovan.
Elem rusi su izgubili u hladnom ratu jer nisu bili toliko finansijski jaki.
Treće američki sever je pobedio jug zbog para.
Da ne spominjem da se u ratu lepo zaradjuje.

hm

pre 6 godina

Ma sada to više i nije bitno, blesavi ameri će izraketirati siriju, a još blesaviji rusi neće napraviti baš ništa...

Rusija je moćna vojna sila, ali ratove dobiva ekonomija a ne vojska...

Pera

pre 6 godina

@hm
Pa ako je neko dokazao da nisi u pravu to su rusi... i jos jedna ispravka, ratovi se ne dobijaju novcem, za vreme rata on je bezvredan papir, vec sirovinama. Trecina ukupnih svetskih zaliha lezi u rusiji... e tako se dobija rat!
(Alcale, 13. april 2018 15:03)

A sta ce da rade sa tim sirovinama? Da ih gledaju?

Ako ne iskopas te sirovine, ne obradis i preradis ih kvalitetno, od toga napravis kvalitetne stvari, ako nemas dobru organizaciju da sve to sprovedes u delo, dovoljno strucnjaka da ti to obezbede, onda ti dzabe sto cuci metal u brdu.

A sve sto sam ti nabrojao cini jednu ekonomiju. Koja se meri u parama, kao dobar kvantifikator i komparator. Pare su veoma bitne, pored sirovina.

Rusija je puna sirovina, da, ali Ruska ekonomija koja ima 147 miliona stanovnika je nesto malo manja od Spanske ekonomije, sa 46 miliona stanovnika. Jedan ne toliko radoholicarski Spanac na sijesti, u proseku proizvede 3.1 puta vise nego jedan prosecan Rus.

hmmm

pre 6 godina

Pero,

da li znaš koliko je nemačka ekonomija bila jača od ruske pred drugi svetski rat.

Nisam ni rusofil ni rusofob, a takođe ni anglofil/anglofob. I najmanje od svega želim, kao i svaki normalan čovek, da dođe do bilo kakvog sukoba, a pogotovu ne do sukoba između svetskih sila.

A predviđanja ko će pobediti u jednom takvom sukobu su prilično jednostavna: NIKO

Zvonko

pre 6 godina

Zar jos uvek prolaze ove fore? Otkad to Tramp i Engleska kraljica brinu o humanitarnim krizama i sirijsko narodu? Smešno i tragično.

'vatam na buckalo

pre 6 godina

@jasdf
Lavrov je nedvosmisleno potvrdio ono sto je vise nego ocigledno:
"Britanci su direktno odgovorni za desavanja u Dumi"!
I ja u to verujem,ne zato sto je to rekao Lavrov vec zato sto je od istih
narod kome pripadam vise puta izmanipulisan.Sila koja to vise nije
je sada kao deka koji ne moze da poljubi baku.Estoniju ama bas niko nije pominjao.

jasdf

pre 6 godina

@' vatam na buckalo
Zasto bi bio sarkazam? Prilikom donosenha zakona o jezicima u Estoniji, Lavrov je tu zemlju opisao kao "zemlju koja nastoji da prednjaci u rusofobicnoj kampanji". Sada govori da je ta zemlja izrezirala ovaj napad. Ako je vest dobro preneta, a nema razloga u sumnju (ne bi citali ovaj medij u suprotnom), radi se o istoj zemlji, tj Estoniji. Sada budi realan i reci verujes li u taj scenario da iza svega stojo Estonija?

Imperija zla

pre 6 godina

Neverovatno kako Rusi, mimo svog ostalog sveta, uvek imaju pogresan stav! Uvek su na strani zla.
Tako je bilo i sa Slobom samo smo mi jos bili urlali "Slobo-slobodo" pa nismo primecivali da Ruse bas briga za Srbe i Srbiju.

krajnje neozbiljno

pre 6 godina

Prekjuce je bilo "nije bilo napada, sarin i hlor nisu detektovani", sad "jesu ali to su strane sluzbe rezirale", a za par dana ce biti nova varijacija na temu

L. ST.

pre 6 godina

Naravno , nema ništa uverljivije od ruskih dokaza.
Istorija nas naucila.

Inače, deca od dve , tri godine su fantastični glumci.
Imali vremena da nauce da glume kako da se guse, kako da im ide pena na usta,
kako su prebledeli.....

hm

pre 6 godina

Ma sada to više i nije bitno, blesavi ameri će izraketirati siriju, a još blesaviji rusi neće napraviti baš ništa...

Rusija je moćna vojna sila, ali ratove dobiva ekonomija a ne vojska...

Pera

pre 6 godina

@hm
Pa ako je neko dokazao da nisi u pravu to su rusi... i jos jedna ispravka, ratovi se ne dobijaju novcem, za vreme rata on je bezvredan papir, vec sirovinama. Trecina ukupnih svetskih zaliha lezi u rusiji... e tako se dobija rat!
(Alcale, 13. april 2018 15:03)

A sta ce da rade sa tim sirovinama? Da ih gledaju?

Ako ne iskopas te sirovine, ne obradis i preradis ih kvalitetno, od toga napravis kvalitetne stvari, ako nemas dobru organizaciju da sve to sprovedes u delo, dovoljno strucnjaka da ti to obezbede, onda ti dzabe sto cuci metal u brdu.

A sve sto sam ti nabrojao cini jednu ekonomiju. Koja se meri u parama, kao dobar kvantifikator i komparator. Pare su veoma bitne, pored sirovina.

Rusija je puna sirovina, da, ali Ruska ekonomija koja ima 147 miliona stanovnika je nesto malo manja od Spanske ekonomije, sa 46 miliona stanovnika. Jedan ne toliko radoholicarski Spanac na sijesti, u proseku proizvede 3.1 puta vise nego jedan prosecan Rus.

Alcale

pre 6 godina

@hm
Pa ako je neko dokazao da nisi u pravu to su rusi... i jos jedna ispravka, ratovi se ne dobijaju novcem, za vreme rata on je bezvredan papir, vec sirovinama. Trecina ukupnih svetskih zaliha lezi u rusiji... e tako se dobija rat!

milke

pre 6 godina

Stvarno je tesko pogoditi ko podmece dokaze: Markale, Racak, Irak, 17. mart na Kosovu i unistavanje svega sto je srpsko, dvostruki agent i njegova kcerka itd, itd...Jos je teze uociti da je cilj NATO pokta da se Rusija sa svojim bazama istera iz sirije i da zapadni zlikovci postanu gospodari tog dela zemlji i da budzasto eksploatisu njihovu naftu i gas.

jasdf

pre 6 godina

@' vatam na buckalo
Zasto bi bio sarkazam? Prilikom donosenha zakona o jezicima u Estoniji, Lavrov je tu zemlju opisao kao "zemlju koja nastoji da prednjaci u rusofobicnoj kampanji". Sada govori da je ta zemlja izrezirala ovaj napad. Ako je vest dobro preneta, a nema razloga u sumnju (ne bi citali ovaj medij u suprotnom), radi se o istoj zemlji, tj Estoniji. Sada budi realan i reci verujes li u taj scenario da iza svega stojo Estonija?

acomurija

pre 6 godina

Pa da li je moguce da je nekima tastatura brza od pameti!
Nigde Lavrov nije pomenuo ili priznao da je bilo trovanja, vec da je bilo rezije, glume, imitacije...
Dokaz je jos juce ZAROBLJEN - Engleski specijalci, koje su zarobile Sirijske sluzbe u i oko Dume!

Petar

pre 6 godina

Ljudi samo to pogledajte i ako vam nece biti jasno onda vam nikad nece geopolitika biti jasna.
1.Trump najavi povlacenje iz Sirije i kaze da ce SAD pustiti da neko drugi zavrsi pricu posto je ISIS pobedjen
2. Par dana nakon toga Asad (koji se godinama bori da ostane na vlasti i da SAD odu iz Sirije) odjednom iz nicega koristi hemijski napad koji ce rezultirati u ostanku Amerike u Siriji i zestokim napadima upravo na Asada samog.
E sad ako neko tu ne vidi, da nesto smrdi onda treba da se zapita malo.

bezi od rata

pre 6 godina

@kuda ide ovaj svet
Ratovi se dobijaju parama. Ko ima vise taj može da kupi vise oruzija i da ratuje. Ko nema onda bude bombardovan.
Elem rusi su izgubili u hladnom ratu jer nisu bili toliko finansijski jaki.
Treće američki sever je pobedio jug zbog para.
Da ne spominjem da se u ratu lepo zaradjuje.

RexLex

pre 6 godina

Zvuči uverljivo.

Iz iste kuhinje "specijalnih efekata", odeljenje za decu i bebe, ako se sećate, došlo je i svedočenje 15-godišnje devojčice koja se u Oktobru 1990. pred Kongresnim Kokusom za Ljudska Prava, SAD-a, predstaviala kao Nayirah.Ona je izjavila kako je svedočila kako su Irački vojnici, tokom invazije na Kuvajt, izvlačili bebe iz inkubatora, inkubatore uzeli, a bebe ostavili (da umru).

Ovo svedočenje je masovno eksploatisano u američkim medijima i naravno podgrejalo javnu podršku Predsedniku George W.H.Bush-u za napad na Irak.
Amnesty International je nalazima na terenu osporio ovo svedočenje, ali glavna vest je došla previše kasno. U Januaru 1992. New York Times je objavio članak James MacArtur-a u kome ovaj otkriva da je Nayirah u stvari kćerka (tadašnjeg) Kuwajtskog Ambasadora u SAD, Saud Nasir al-Sabah-a i kako je brižljiva scenografija i dramski efekat organizovan uz stručnu pomoć "Hill and Knowlton".

Toliko o dečjoj krvi na nečijim rukama.

Nikola

pre 6 godina

@krajnje neozbiljno
Kaze da je citav dogadjaj isceniran, nicega nije bilo. Nema mrtvih, u bolnici niko nije prijavljen, na terenu nema ostataka hemijskih supstanci itd... Sta tebi nije jasno ???

Kosta

pre 6 godina

Sta je problem Zapada i zasto nisu napali?
Politicko jedinstvo i vojna snaga Zapada pocela se raspadati negde izmedju Bregzita i izbora Trampa za preds. SAD. Ti dogadjaji su poljuljali temelje onoga sto su gradili poslednjih decenija do te mere da su ovom simulacijom prakticno proveravali koje jos zapadne zemlje ozbiljno stoje iza globalistickog projekta "jedna svetska vlada, jedan monetarni sistem, jedna religija, itd."
Rezultat provere je ocajan. Na verbalnom planu svi su bili za napad, al' kad je dosao trenutak odluke, samo dve evropske zemlje (Britanija i Francuska ) su pokazale kolebljivu odlucnost, a samo zato sto je Sirija i BI njihovo bivse kolonijalno podrucje, pa su pokusali nesto da usicare, al' valjalo je Rusima i Irancima stati na crtu.
Dalje, da su napali sa distance sa nekoliko stotina krstaercih projektila, napravili bi ozbiljnu stetu Siriji, al' i sebi, jer time ne bi ni za dlaku promenili vojnu situaciju na terenu, a sukob bi digli na daleko visi i rekako bih, nepovratan nivo.

'vatam na buckalo

pre 6 godina

@jasdf
Sarkazam ili ne,ali je istina da su rusi uhvatili nekoliko stranih"savetnika" u Dumi,kao i vodju jedne od najradikalnijih grupa terorista.

K

pre 6 godina

Није суштина у томе да ли удар ракетама може да промени ток рата. Удар томахавка не може битно да промени стање на терену. Ствар је у томе да уколико они несметано туку Сирију отворена су им врата да је туку кад хоће и колико хоће. А онда нема шансе да се Сирија ослободи и приведе рат крају.
Дакле мора им се јасно ставити до знања да не могу да нападну Сирији не кажњено

Da li ste za jos jedan ples?

pre 6 godina

Korupcija i nepopularnost Netenijahova, nepopularnost i bregzit Tereze Mej, afere i nepopularnost Trampa, mnogo toga ima a bliska istorija sa manipulisanjem informacijama ne ide im u prilog

pavle

pre 6 godina

Ne vidim da je u interesu Sirije ili Rusije da prave takve gluposti jer je normalno da ce da dodje do sukoba svetskoh razmera. Ovi pobunjenici koji su u istom rangu sa isis-om kuvaju kako bi dobili imtervenciju zapada. Dokaze su Ameri imali i u Iraku pa na kraju su razorili drzavu. Kauboji klasicni.

djuro

pre 6 godina

Lepo. Makron juče ima dokaze da se napad desio, ovaj danas ima dokaze da se napad nije desio. Kad bi svetska javnost bila malo inteligentnija i obrazovanija, pa zahtevala od institucija dokaze za svoje tvrdnje da bi sa njima u budućnosti uopšte komunicirala, sad bi obojica morali da izbace svoje "dokaze" na sto i mi bismo videli da bar jedan od njih laže. Ovako, neka vas i dalje muzu.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Imamo dokaze pre dogadjaja, specijalne sluzbe, zavere, bla bla Rusi vise nisu mastoviti ni u izmisljanju, samo se ponavljaju
(to je to, 13. april 2018 13:15)

Prijatelju, I da govore I da me govore istinu, bar dokaze ne traže Na Facebook-u I twiter-u.
Pa juče je visoki američki zvaničnik rekao da su za hemijski napad saznali sa društvenih mreža!
I Na osnovu toga hoće da izazovu sukob svetskih razmera?
Ko je tu lud?

Kuda ide ovaj svet

pre 6 godina

Dok se slonovi tuku strada trava. Nebitno je ko je u pravu (za 50 godina možda i saznamo šta se stvarno desilo) tuga je što nastrada toliko ljudi. A kolko će ih tek nastradati...povraća mi se na ljudsku surovost i glupost.

Zvonko

pre 6 godina

Zar jos uvek prolaze ove fore? Otkad to Tramp i Engleska kraljica brinu o humanitarnim krizama i sirijsko narodu? Smešno i tragično.

hmmm

pre 6 godina

Pero,

da li znaš koliko je nemačka ekonomija bila jača od ruske pred drugi svetski rat.

Nisam ni rusofil ni rusofob, a takođe ni anglofil/anglofob. I najmanje od svega želim, kao i svaki normalan čovek, da dođe do bilo kakvog sukoba, a pogotovu ne do sukoba između svetskih sila.

A predviđanja ko će pobediti u jednom takvom sukobu su prilično jednostavna: NIKO

'vatam na buckalo

pre 6 godina

@jasdf
Lavrov je nedvosmisleno potvrdio ono sto je vise nego ocigledno:
"Britanci su direktno odgovorni za desavanja u Dumi"!
I ja u to verujem,ne zato sto je to rekao Lavrov vec zato sto je od istih
narod kome pripadam vise puta izmanipulisan.Sila koja to vise nije
je sada kao deka koji ne moze da poljubi baku.Estoniju ama bas niko nije pominjao.