Petak, 06.04.2018.

11:54

Vučić opet sa Merkelovom, šta posle "razumeli sve poruke"?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel 13. aprila, javlja Tanjug.

Izvor: B92

Vuèiæ opet sa Merkelovom, šta posle "razumeli sve poruke"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

maja

pre 6 godina

Nadam se da cemo uspeti da nadjemo resenje za KIM,i da sacuvamo mir i stabilnost,i da ce nam Merkelova pomoci,ipak se Vlada Srbija trudi da ispravi tudje greske,i pokusava da nadje nacin da se problemi rese uspesno.

Brane

pre 6 godina

Do sada se Merkelova pokazala kao fer i poštena u odnosu prema Srbiji, pa bi se moglo očekivati da će pokušati da smiri velikog partnera sa one strane okeana i da umanji štetu za Srbiju. U svakom slučaju, Srbija se ne sme i neće odreći nastojanja da zaštiti svoje nacionalne interese.

kraljevic

pre 6 godina

Sama recenica, ali kratka "razumeo sam sve" ukazuje da je Vuciuc na dobrom putu da resi "problem" sa Nemackom kancelarkom po pitanju tenzija oko Kosova i ZSO..
Resice to Vucic na svoj pametan i diplomatski nacin.
Do sada nije nikada izgubio postavljene ciljeve osim ako se neko ne nadje "pametan" i prica koje kakave gluposti ili>> nema od toga nista !!
Ima, itekako..zato je i postovan od svih u Evrop# i svi ga sa paznjom slusaju.
Kod njega vazi ono :"Strpljen-spasen"
Pa neka mu je sa srecom u tim razgovorima za dobro-bit sviju nas

Logic

pre 6 godina

Ljubiti zemlju svoje dece, a ne predaka? Ako nestane zemlja predaka, šta ostaje deci? I pitam, koje su sve zemlje tolikog broja naše dece i naših unuka, već danas? Možda će se jednog dana, u nekoj budućnosti vraćati zemlji svojih predaka koje ima još u nekim maglovitim pričama. Možda će se poneko vratiti iz te svoje druge zemlje, u njenom odelu, sa njenim jezikom, sa njom u srcu, sa zakletvom njenoj službi. To je realna budućnost. Poštedite nas patetike na nivou osnovačkih pismenih zadataka koje nastvnici moraju da pročitaju, mi ne

ana56

pre 6 godina

Nije Srbija Vuciceva prcija pa da se samo on pita za buducnost ove nesretne zemlje! Sta reci o predsedniku zemlje koji javno izjavi da ne postuje zemlju predaka?!
Strasno.

Прота Матеја

pre 6 godina

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka. Srbija je spremna za rešenje, ali rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.
Боже, каква одвратна изјава! Које деце Вучићу? Твоје можда. Мојој си управо ти одузео земљу и уништио будућност. Колико видим земља наше деце неће бити Србија и то захваљујући теби. Све чега сте се дотакли сте уништили. Узгред што ниси одвео ћерку у Пећ да види Патријаршију или у Грачаницу него у Њујорк, Вучићу? Конвертити су најгори слој људу твоја партија их је пуна. На крају је ли Устав Србије суспендован па ти водиш спољну политику земље уместо Владе? Зашто Тома није прговарао са западним партнерима о Косову док је био председник? Је ли он то мање волео државу од тебе, или власт? Нешто јесте.

Miloš

pre 6 godina

Poznato je da Nemačka u EU vuče konce i ovaj sastanak iako najavljan kao težak dobra je stvar jer se problem Kosova i Metohije može rešavati jedino diplomatski

СЕНОВИЋ

pre 6 godina

Остави те цаке. Ова генерација становништва није дорасла спасавању територије Косова. Стопирај. Ако треба иселити народ , а цркве под заштиту УН.

berkut Orao

pre 6 godina

Merkelova ce u sastanku sa nasim predsednikom Vucicem da donese neke dobre i povoljne odluke sto se tice Kosova.
(Gaga, 06. april 2018 12:26)

Kao i sve do sada....posle svakog tog sastanka Srbija je na Kosovu sve manje primetna a vrhunac je Briselski sporazum kojim su apsolutno ukinute sve institucije Srbije na KiM.

milos

pre 6 godina

Vucic ce ostati dosledan u svojoj politici prema Kosovu i da ce Merkelova shvatiti da se to pitanje moze resiti samo ako se uvazavaju i interesi Srbije.

nixon

pre 6 godina

Pazi Vucko, tvoja izjava da mislis o buducnosti nase dece bi imala smisla da nam je standard barem kao u sloveniji, ali obzirom da nisi u stanju ni jedan autoput da zavrsis izjava ti je patetika kao i tvoja celokupna politika.
A sto se tice predaka, da nije bilo njih ti i ja bi bili deca janjicara ili ko zna sta drugo. Pre nego krenes u Berlin da barem uzmes udzbenik iz istorije i vidis za sta su se moji i tvoji preci borili...
Ps. Pre tacno 10godina ima sam platu 800e i planirao sam porodicu. Danas imam manje od 500e i gledam kako da prezivim.

Bucko razmišljam

pre 6 godina

Ne sastaje se Vucic sa Merkelovom zbog Kosova kako to ovde neki misle, to Nemacku "zanima koliko i lanjski sneg", drugi su tu problemi:

"KOSOVSKO pitanje nije najveća prepreka za Srbiju na stazi koja je vodi ka evropskoj porodici. Od definisanja srpske granice, Nemcima se kao veći izazov čini odnos naše zemlje prema Rusiji.

Poslanik CDU u Bundestagu Trostran Fraj tako ukazuje na to da je najveći problem Srbije u njenim evrointegracijama - spoljna politika i, u našem konkretnom slučaju, odnosi sa Rusijom".

Da podsetim, CDU je stranka na cijem je celu Frau Angela Merkel !

marinko

pre 6 godina

gotivim nemacku, ali nemci se solidarisu sa SAD, a SAD nam ne misle dobro po pitanju kosova.. nepravedni su prema srbiji, tako da i nemci moraju da budu, hteli oni ili ne.. kao sto je slucaj sa rusijom.. moraju sankcije uvesti zbog SAD makar i na svoju stetu.. tako da mislim da nam teta angela nece doneti nista lepo..

delta

pre 6 godina

(Сава, 6. april 2018 12:24)

Jel ti vidiš da mi i ovako nestajemo?
Ljudi ili beže iz zemlje svojih predaka u zemlje protiv kojih su se ti preci borili ili beže pod zemlju (umiru)?
Nalitet u padu svake godine i to sve većem a mortaliltet i emigracija u sve većem.
Nestajemo kako god da okreneš

321

pre 6 godina

"Rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.

Srbija gubi Kosovo a Albanci gube da odlučuju o asfaltiranju jedne ulice u Klokotu i zameni ulične rasvete u Severnoj K.Mitrovici to jest Srbi dobijaju ZSO.

Veseli

pre 6 godina

Umesto da se formira neki tim od 20-30 ljudi, i da se SAMO ONI bave dole sa Kosovom (a mislim i da postoji), isto tako i tim za pregovore za EU (a mislim da i to postoji), a da se ostatak države, kako narod tako i političari bavi onim od čega se živi, kod nas 100% političara i stanovništva razbija glavu (trenutno aktuelno) o Kosovu (posle će biti nešto drugo) , a sve crnje i crnje živi.
Isto je i sa onom pevaljkom, umesto da policija radi svoj posao, novine vode slučaj već... vremena, u sustini svi sve rade, niko ništa ne radi! Tropa totalna od države,nikad gora situacija što se tiče institucija,više ništa ne funkcioniše, i ništa se ne zna, država se pretvarila u "sačekaj da pitamo Vučića"!

Fenja

pre 6 godina

'Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka'
Boze kakva izjava ,pa zbog ovog ti se prevrcu u grobu svi predaci nestretnice jedan. Kako mozes da ljubis zemlju tvoje dece ako ne ljubis i ne stitis zemlju svojih djedova .

Litvanija SCG

pre 6 godina

Kosovo je Srbija izgubila. Nazalost krivicom nasih vlasti koje su se plasile gubljenja glasova uvek se u medijima drzala nada da se nekako moze vratiti Kosovo. Taj problem ima i ova vlast. Kosovo nam oduzima previse energije i dosta vise s njim. Kosovo je onoga ko tamo i zivi a to su Albanci. Kako sto i odakle vise i nije vazno. Ubiste nas vise s Kosovom.

Dragan

pre 6 godina

Resenje bi trebalo da bude da i jedna i druga strana nesto dobiju. I da mi kao Srbija budemo zadovoljni onim sto smo dobili. I da ne budemo nezadovoljni sto su i Albanci nesto dobili. Znaci obrnuti ugao gledanja na problematiku. Hocu da meni bude dobro zato sto sam nesto dobio, a ne da mi bude dobro zato sto je drugi nesto izgubio. To je onda princip "da komsiji crkne krava".

Coa

pre 6 godina

Sta se desava iza zatvorenih vrata je stvar izmedju Merkelove i predsednika Vucica. Nadam se da ce razgovori doprineti razresavanju napetosti i osecaja nelagodnosti koji trenutno vladaju.

Лујка

pre 6 godina

Ево овај је пред 5 година све испотписивао, Србија испунила све а Албанци ништа, и нико их не "притишће", ево ухапсили Ђурића и Могеринијева хитно дошла у Београд Вучића да "грди", као овако нешто никад више да се понови, Албанце, Косово, Приштину, Тачија, Харадинаја ни поменула није!
Шта вам све то говори?!

lord

pre 6 godina

kaze vucic da ne ocekuje mnogo dobre vesti a situacija za kosovo nikad bolja, uzimajuci u obzir situaciju od 2008. pa i od 1999. i naravno da ce situacija biti sve povoljnija po srbija i onda ce vucic na kraju izaci i reci da je bilo tesko ali je on uspeo sve da resi...c c c

Dijasporac

pre 6 godina

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka”. Pa neznam sta da ti kazem moj Aleksandre, kako da sad covek izvaga to dvoje.

Сава

pre 6 godina

Хахахаха иде Вучко у Немачку по мишљење.
Јадни ми кад нам Немци кроје судбину.
Иначе ова прича како све ради за "будућности наше деце" је толико одвратна да немам речи.
Сада ће плашити народ причама како све раде за будућност наше деце, како будућност наше деце зависи од овога, бла бла бла бла...значи иду на фору људских осећања.
Хоће да прогурају Косово у уједињене нације на причу како све то раде за "будућност наше деце".
Плаше ту људе без везе, испирају мозак.
То је толико одвратно и ниско да немам речи.
Наравно да будућност наше деце не зависи од признања Косова, давања им столице у уједињене нације и слично, немој да плашите људе.
А ова патетика "да му је драже да љуби земљу своје деце , него својих предака" шта рећи.
Нација која не зна, не познаје и не поштује своју историју, нема ни будућност.
Ако не љубиш земљу својих предака, нећеш ни своје деце.
Пустимо ли Косово, део наше земље, изгубићемо и остале своје територије временом!
Тако нестају државе и нације!

zimzeleni

pre 6 godina

Sta ce da ga pita: Jesi li promenio Ustav? Jesi li usaglasio spoljnu politiku sa EU? Jesi li iskorenio korupciju? I na kraju: Od kad si ti decko na vlasti?

Coa

pre 6 godina

Sta se desava iza zatvorenih vrata je stvar izmedju Merkelove i predsednika Vucica. Nadam se da ce razgovori doprineti razresavanju napetosti i osecaja nelagodnosti koji trenutno vladaju.

Сава

pre 6 godina

Хахахаха иде Вучко у Немачку по мишљење.
Јадни ми кад нам Немци кроје судбину.
Иначе ова прича како све ради за "будућности наше деце" је толико одвратна да немам речи.
Сада ће плашити народ причама како све раде за будућност наше деце, како будућност наше деце зависи од овога, бла бла бла бла...значи иду на фору људских осећања.
Хоће да прогурају Косово у уједињене нације на причу како све то раде за "будућност наше деце".
Плаше ту људе без везе, испирају мозак.
То је толико одвратно и ниско да немам речи.
Наравно да будућност наше деце не зависи од признања Косова, давања им столице у уједињене нације и слично, немој да плашите људе.
А ова патетика "да му је драже да љуби земљу своје деце , него својих предака" шта рећи.
Нација која не зна, не познаје и не поштује своју историју, нема ни будућност.
Ако не љубиш земљу својих предака, нећеш ни своје деце.
Пустимо ли Косово, део наше земље, изгубићемо и остале своје територије временом!
Тако нестају државе и нације!

Лујка

pre 6 godina

Ево овај је пред 5 година све испотписивао, Србија испунила све а Албанци ништа, и нико их не "притишће", ево ухапсили Ђурића и Могеринијева хитно дошла у Београд Вучића да "грди", као овако нешто никад више да се понови, Албанце, Косово, Приштину, Тачија, Харадинаја ни поменула није!
Шта вам све то говори?!

maja

pre 6 godina

Nadam se da cemo uspeti da nadjemo resenje za KIM,i da sacuvamo mir i stabilnost,i da ce nam Merkelova pomoci,ipak se Vlada Srbija trudi da ispravi tudje greske,i pokusava da nadje nacin da se problemi rese uspesno.

kraljevic

pre 6 godina

Sama recenica, ali kratka "razumeo sam sve" ukazuje da je Vuciuc na dobrom putu da resi "problem" sa Nemackom kancelarkom po pitanju tenzija oko Kosova i ZSO..
Resice to Vucic na svoj pametan i diplomatski nacin.
Do sada nije nikada izgubio postavljene ciljeve osim ako se neko ne nadje "pametan" i prica koje kakave gluposti ili>> nema od toga nista !!
Ima, itekako..zato je i postovan od svih u Evrop# i svi ga sa paznjom slusaju.
Kod njega vazi ono :"Strpljen-spasen"
Pa neka mu je sa srecom u tim razgovorima za dobro-bit sviju nas

milos

pre 6 godina

Vucic ce ostati dosledan u svojoj politici prema Kosovu i da ce Merkelova shvatiti da se to pitanje moze resiti samo ako se uvazavaju i interesi Srbije.

Bucko razmišljam

pre 6 godina

Ne sastaje se Vucic sa Merkelovom zbog Kosova kako to ovde neki misle, to Nemacku "zanima koliko i lanjski sneg", drugi su tu problemi:

"KOSOVSKO pitanje nije najveća prepreka za Srbiju na stazi koja je vodi ka evropskoj porodici. Od definisanja srpske granice, Nemcima se kao veći izazov čini odnos naše zemlje prema Rusiji.

Poslanik CDU u Bundestagu Trostran Fraj tako ukazuje na to da je najveći problem Srbije u njenim evrointegracijama - spoljna politika i, u našem konkretnom slučaju, odnosi sa Rusijom".

Da podsetim, CDU je stranka na cijem je celu Frau Angela Merkel !

Прота Матеја

pre 6 godina

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka. Srbija je spremna za rešenje, ali rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.
Боже, каква одвратна изјава! Које деце Вучићу? Твоје можда. Мојој си управо ти одузео земљу и уништио будућност. Колико видим земља наше деце неће бити Србија и то захваљујући теби. Све чега сте се дотакли сте уништили. Узгред што ниси одвео ћерку у Пећ да види Патријаршију или у Грачаницу него у Њујорк, Вучићу? Конвертити су најгори слој људу твоја партија их је пуна. На крају је ли Устав Србије суспендован па ти водиш спољну политику земље уместо Владе? Зашто Тома није прговарао са западним партнерима о Косову док је био председник? Је ли он то мање волео државу од тебе, или власт? Нешто јесте.

Brane

pre 6 godina

Do sada se Merkelova pokazala kao fer i poštena u odnosu prema Srbiji, pa bi se moglo očekivati da će pokušati da smiri velikog partnera sa one strane okeana i da umanji štetu za Srbiju. U svakom slučaju, Srbija se ne sme i neće odreći nastojanja da zaštiti svoje nacionalne interese.

berkut Orao

pre 6 godina

Merkelova ce u sastanku sa nasim predsednikom Vucicem da donese neke dobre i povoljne odluke sto se tice Kosova.
(Gaga, 06. april 2018 12:26)

Kao i sve do sada....posle svakog tog sastanka Srbija je na Kosovu sve manje primetna a vrhunac je Briselski sporazum kojim su apsolutno ukinute sve institucije Srbije na KiM.

Miloš

pre 6 godina

Poznato je da Nemačka u EU vuče konce i ovaj sastanak iako najavljan kao težak dobra je stvar jer se problem Kosova i Metohije može rešavati jedino diplomatski

ana56

pre 6 godina

Nije Srbija Vuciceva prcija pa da se samo on pita za buducnost ove nesretne zemlje! Sta reci o predsedniku zemlje koji javno izjavi da ne postuje zemlju predaka?!
Strasno.

Dijasporac

pre 6 godina

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka”. Pa neznam sta da ti kazem moj Aleksandre, kako da sad covek izvaga to dvoje.

zimzeleni

pre 6 godina

Sta ce da ga pita: Jesi li promenio Ustav? Jesi li usaglasio spoljnu politiku sa EU? Jesi li iskorenio korupciju? I na kraju: Od kad si ti decko na vlasti?

Veseli

pre 6 godina

Umesto da se formira neki tim od 20-30 ljudi, i da se SAMO ONI bave dole sa Kosovom (a mislim i da postoji), isto tako i tim za pregovore za EU (a mislim da i to postoji), a da se ostatak države, kako narod tako i političari bavi onim od čega se živi, kod nas 100% političara i stanovništva razbija glavu (trenutno aktuelno) o Kosovu (posle će biti nešto drugo) , a sve crnje i crnje živi.
Isto je i sa onom pevaljkom, umesto da policija radi svoj posao, novine vode slučaj već... vremena, u sustini svi sve rade, niko ništa ne radi! Tropa totalna od države,nikad gora situacija što se tiče institucija,više ništa ne funkcioniše, i ništa se ne zna, država se pretvarila u "sačekaj da pitamo Vučića"!

321

pre 6 godina

"Rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.

Srbija gubi Kosovo a Albanci gube da odlučuju o asfaltiranju jedne ulice u Klokotu i zameni ulične rasvete u Severnoj K.Mitrovici to jest Srbi dobijaju ZSO.

lord

pre 6 godina

kaze vucic da ne ocekuje mnogo dobre vesti a situacija za kosovo nikad bolja, uzimajuci u obzir situaciju od 2008. pa i od 1999. i naravno da ce situacija biti sve povoljnija po srbija i onda ce vucic na kraju izaci i reci da je bilo tesko ali je on uspeo sve da resi...c c c

nixon

pre 6 godina

Pazi Vucko, tvoja izjava da mislis o buducnosti nase dece bi imala smisla da nam je standard barem kao u sloveniji, ali obzirom da nisi u stanju ni jedan autoput da zavrsis izjava ti je patetika kao i tvoja celokupna politika.
A sto se tice predaka, da nije bilo njih ti i ja bi bili deca janjicara ili ko zna sta drugo. Pre nego krenes u Berlin da barem uzmes udzbenik iz istorije i vidis za sta su se moji i tvoji preci borili...
Ps. Pre tacno 10godina ima sam platu 800e i planirao sam porodicu. Danas imam manje od 500e i gledam kako da prezivim.

Fenja

pre 6 godina

'Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka'
Boze kakva izjava ,pa zbog ovog ti se prevrcu u grobu svi predaci nestretnice jedan. Kako mozes da ljubis zemlju tvoje dece ako ne ljubis i ne stitis zemlju svojih djedova .

Litvanija SCG

pre 6 godina

Kosovo je Srbija izgubila. Nazalost krivicom nasih vlasti koje su se plasile gubljenja glasova uvek se u medijima drzala nada da se nekako moze vratiti Kosovo. Taj problem ima i ova vlast. Kosovo nam oduzima previse energije i dosta vise s njim. Kosovo je onoga ko tamo i zivi a to su Albanci. Kako sto i odakle vise i nije vazno. Ubiste nas vise s Kosovom.

Logic

pre 6 godina

Ljubiti zemlju svoje dece, a ne predaka? Ako nestane zemlja predaka, šta ostaje deci? I pitam, koje su sve zemlje tolikog broja naše dece i naših unuka, već danas? Možda će se jednog dana, u nekoj budućnosti vraćati zemlji svojih predaka koje ima još u nekim maglovitim pričama. Možda će se poneko vratiti iz te svoje druge zemlje, u njenom odelu, sa njenim jezikom, sa njom u srcu, sa zakletvom njenoj službi. To je realna budućnost. Poštedite nas patetike na nivou osnovačkih pismenih zadataka koje nastvnici moraju da pročitaju, mi ne

delta

pre 6 godina

(Сава, 6. april 2018 12:24)

Jel ti vidiš da mi i ovako nestajemo?
Ljudi ili beže iz zemlje svojih predaka u zemlje protiv kojih su se ti preci borili ili beže pod zemlju (umiru)?
Nalitet u padu svake godine i to sve većem a mortaliltet i emigracija u sve većem.
Nestajemo kako god da okreneš

marinko

pre 6 godina

gotivim nemacku, ali nemci se solidarisu sa SAD, a SAD nam ne misle dobro po pitanju kosova.. nepravedni su prema srbiji, tako da i nemci moraju da budu, hteli oni ili ne.. kao sto je slucaj sa rusijom.. moraju sankcije uvesti zbog SAD makar i na svoju stetu.. tako da mislim da nam teta angela nece doneti nista lepo..

СЕНОВИЋ

pre 6 godina

Остави те цаке. Ова генерација становништва није дорасла спасавању територије Косова. Стопирај. Ако треба иселити народ , а цркве под заштиту УН.

Dragan

pre 6 godina

Resenje bi trebalo da bude da i jedna i druga strana nesto dobiju. I da mi kao Srbija budemo zadovoljni onim sto smo dobili. I da ne budemo nezadovoljni sto su i Albanci nesto dobili. Znaci obrnuti ugao gledanja na problematiku. Hocu da meni bude dobro zato sto sam nesto dobio, a ne da mi bude dobro zato sto je drugi nesto izgubio. To je onda princip "da komsiji crkne krava".

nixon

pre 6 godina

Pazi Vucko, tvoja izjava da mislis o buducnosti nase dece bi imala smisla da nam je standard barem kao u sloveniji, ali obzirom da nisi u stanju ni jedan autoput da zavrsis izjava ti je patetika kao i tvoja celokupna politika.
A sto se tice predaka, da nije bilo njih ti i ja bi bili deca janjicara ili ko zna sta drugo. Pre nego krenes u Berlin da barem uzmes udzbenik iz istorije i vidis za sta su se moji i tvoji preci borili...
Ps. Pre tacno 10godina ima sam platu 800e i planirao sam porodicu. Danas imam manje od 500e i gledam kako da prezivim.

Лујка

pre 6 godina

Ево овај је пред 5 година све испотписивао, Србија испунила све а Албанци ништа, и нико их не "притишће", ево ухапсили Ђурића и Могеринијева хитно дошла у Београд Вучића да "грди", као овако нешто никад више да се понови, Албанце, Косово, Приштину, Тачија, Харадинаја ни поменула није!
Шта вам све то говори?!

Сава

pre 6 godina

Хахахаха иде Вучко у Немачку по мишљење.
Јадни ми кад нам Немци кроје судбину.
Иначе ова прича како све ради за "будућности наше деце" је толико одвратна да немам речи.
Сада ће плашити народ причама како све раде за будућност наше деце, како будућност наше деце зависи од овога, бла бла бла бла...значи иду на фору људских осећања.
Хоће да прогурају Косово у уједињене нације на причу како све то раде за "будућност наше деце".
Плаше ту људе без везе, испирају мозак.
То је толико одвратно и ниско да немам речи.
Наравно да будућност наше деце не зависи од признања Косова, давања им столице у уједињене нације и слично, немој да плашите људе.
А ова патетика "да му је драже да љуби земљу своје деце , него својих предака" шта рећи.
Нација која не зна, не познаје и не поштује своју историју, нема ни будућност.
Ако не љубиш земљу својих предака, нећеш ни своје деце.
Пустимо ли Косово, део наше земље, изгубићемо и остале своје територије временом!
Тако нестају државе и нације!

СЕНОВИЋ

pre 6 godina

Остави те цаке. Ова генерација становништва није дорасла спасавању територије Косова. Стопирај. Ако треба иселити народ , а цркве под заштиту УН.

delta

pre 6 godina

(Сава, 6. april 2018 12:24)

Jel ti vidiš da mi i ovako nestajemo?
Ljudi ili beže iz zemlje svojih predaka u zemlje protiv kojih su se ti preci borili ili beže pod zemlju (umiru)?
Nalitet u padu svake godine i to sve većem a mortaliltet i emigracija u sve većem.
Nestajemo kako god da okreneš

zimzeleni

pre 6 godina

Sta ce da ga pita: Jesi li promenio Ustav? Jesi li usaglasio spoljnu politiku sa EU? Jesi li iskorenio korupciju? I na kraju: Od kad si ti decko na vlasti?

ana56

pre 6 godina

Nije Srbija Vuciceva prcija pa da se samo on pita za buducnost ove nesretne zemlje! Sta reci o predsedniku zemlje koji javno izjavi da ne postuje zemlju predaka?!
Strasno.

Veseli

pre 6 godina

Umesto da se formira neki tim od 20-30 ljudi, i da se SAMO ONI bave dole sa Kosovom (a mislim i da postoji), isto tako i tim za pregovore za EU (a mislim da i to postoji), a da se ostatak države, kako narod tako i političari bavi onim od čega se živi, kod nas 100% političara i stanovništva razbija glavu (trenutno aktuelno) o Kosovu (posle će biti nešto drugo) , a sve crnje i crnje živi.
Isto je i sa onom pevaljkom, umesto da policija radi svoj posao, novine vode slučaj već... vremena, u sustini svi sve rade, niko ništa ne radi! Tropa totalna od države,nikad gora situacija što se tiče institucija,više ništa ne funkcioniše, i ništa se ne zna, država se pretvarila u "sačekaj da pitamo Vučića"!

Logic

pre 6 godina

Ljubiti zemlju svoje dece, a ne predaka? Ako nestane zemlja predaka, šta ostaje deci? I pitam, koje su sve zemlje tolikog broja naše dece i naših unuka, već danas? Možda će se jednog dana, u nekoj budućnosti vraćati zemlji svojih predaka koje ima još u nekim maglovitim pričama. Možda će se poneko vratiti iz te svoje druge zemlje, u njenom odelu, sa njenim jezikom, sa njom u srcu, sa zakletvom njenoj službi. To je realna budućnost. Poštedite nas patetike na nivou osnovačkih pismenih zadataka koje nastvnici moraju da pročitaju, mi ne

Litvanija SCG

pre 6 godina

Kosovo je Srbija izgubila. Nazalost krivicom nasih vlasti koje su se plasile gubljenja glasova uvek se u medijima drzala nada da se nekako moze vratiti Kosovo. Taj problem ima i ova vlast. Kosovo nam oduzima previse energije i dosta vise s njim. Kosovo je onoga ko tamo i zivi a to su Albanci. Kako sto i odakle vise i nije vazno. Ubiste nas vise s Kosovom.

Dragan

pre 6 godina

Resenje bi trebalo da bude da i jedna i druga strana nesto dobiju. I da mi kao Srbija budemo zadovoljni onim sto smo dobili. I da ne budemo nezadovoljni sto su i Albanci nesto dobili. Znaci obrnuti ugao gledanja na problematiku. Hocu da meni bude dobro zato sto sam nesto dobio, a ne da mi bude dobro zato sto je drugi nesto izgubio. To je onda princip "da komsiji crkne krava".

321

pre 6 godina

"Rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.

Srbija gubi Kosovo a Albanci gube da odlučuju o asfaltiranju jedne ulice u Klokotu i zameni ulične rasvete u Severnoj K.Mitrovici to jest Srbi dobijaju ZSO.

Dijasporac

pre 6 godina

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka”. Pa neznam sta da ti kazem moj Aleksandre, kako da sad covek izvaga to dvoje.

Fenja

pre 6 godina

'Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka'
Boze kakva izjava ,pa zbog ovog ti se prevrcu u grobu svi predaci nestretnice jedan. Kako mozes da ljubis zemlju tvoje dece ako ne ljubis i ne stitis zemlju svojih djedova .

Coa

pre 6 godina

Sta se desava iza zatvorenih vrata je stvar izmedju Merkelove i predsednika Vucica. Nadam se da ce razgovori doprineti razresavanju napetosti i osecaja nelagodnosti koji trenutno vladaju.

lord

pre 6 godina

kaze vucic da ne ocekuje mnogo dobre vesti a situacija za kosovo nikad bolja, uzimajuci u obzir situaciju od 2008. pa i od 1999. i naravno da ce situacija biti sve povoljnija po srbija i onda ce vucic na kraju izaci i reci da je bilo tesko ali je on uspeo sve da resi...c c c

Прота Матеја

pre 6 godina

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka. Srbija je spremna za rešenje, ali rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.
Боже, каква одвратна изјава! Које деце Вучићу? Твоје можда. Мојој си управо ти одузео земљу и уништио будућност. Колико видим земља наше деце неће бити Србија и то захваљујући теби. Све чега сте се дотакли сте уништили. Узгред што ниси одвео ћерку у Пећ да види Патријаршију или у Грачаницу него у Њујорк, Вучићу? Конвертити су најгори слој људу твоја партија их је пуна. На крају је ли Устав Србије суспендован па ти водиш спољну политику земље уместо Владе? Зашто Тома није прговарао са западним партнерима о Косову док је био председник? Је ли он то мање волео државу од тебе, или власт? Нешто јесте.

marinko

pre 6 godina

gotivim nemacku, ali nemci se solidarisu sa SAD, a SAD nam ne misle dobro po pitanju kosova.. nepravedni su prema srbiji, tako da i nemci moraju da budu, hteli oni ili ne.. kao sto je slucaj sa rusijom.. moraju sankcije uvesti zbog SAD makar i na svoju stetu.. tako da mislim da nam teta angela nece doneti nista lepo..

milos

pre 6 godina

Vucic ce ostati dosledan u svojoj politici prema Kosovu i da ce Merkelova shvatiti da se to pitanje moze resiti samo ako se uvazavaju i interesi Srbije.

Miloš

pre 6 godina

Poznato je da Nemačka u EU vuče konce i ovaj sastanak iako najavljan kao težak dobra je stvar jer se problem Kosova i Metohije može rešavati jedino diplomatski

Bucko razmišljam

pre 6 godina

Ne sastaje se Vucic sa Merkelovom zbog Kosova kako to ovde neki misle, to Nemacku "zanima koliko i lanjski sneg", drugi su tu problemi:

"KOSOVSKO pitanje nije najveća prepreka za Srbiju na stazi koja je vodi ka evropskoj porodici. Od definisanja srpske granice, Nemcima se kao veći izazov čini odnos naše zemlje prema Rusiji.

Poslanik CDU u Bundestagu Trostran Fraj tako ukazuje na to da je najveći problem Srbije u njenim evrointegracijama - spoljna politika i, u našem konkretnom slučaju, odnosi sa Rusijom".

Da podsetim, CDU je stranka na cijem je celu Frau Angela Merkel !

Brane

pre 6 godina

Do sada se Merkelova pokazala kao fer i poštena u odnosu prema Srbiji, pa bi se moglo očekivati da će pokušati da smiri velikog partnera sa one strane okeana i da umanji štetu za Srbiju. U svakom slučaju, Srbija se ne sme i neće odreći nastojanja da zaštiti svoje nacionalne interese.

kraljevic

pre 6 godina

Sama recenica, ali kratka "razumeo sam sve" ukazuje da je Vuciuc na dobrom putu da resi "problem" sa Nemackom kancelarkom po pitanju tenzija oko Kosova i ZSO..
Resice to Vucic na svoj pametan i diplomatski nacin.
Do sada nije nikada izgubio postavljene ciljeve osim ako se neko ne nadje "pametan" i prica koje kakave gluposti ili>> nema od toga nista !!
Ima, itekako..zato je i postovan od svih u Evrop# i svi ga sa paznjom slusaju.
Kod njega vazi ono :"Strpljen-spasen"
Pa neka mu je sa srecom u tim razgovorima za dobro-bit sviju nas

maja

pre 6 godina

Nadam se da cemo uspeti da nadjemo resenje za KIM,i da sacuvamo mir i stabilnost,i da ce nam Merkelova pomoci,ipak se Vlada Srbija trudi da ispravi tudje greske,i pokusava da nadje nacin da se problemi rese uspesno.

berkut Orao

pre 6 godina

Merkelova ce u sastanku sa nasim predsednikom Vucicem da donese neke dobre i povoljne odluke sto se tice Kosova.
(Gaga, 06. april 2018 12:26)

Kao i sve do sada....posle svakog tog sastanka Srbija je na Kosovu sve manje primetna a vrhunac je Briselski sporazum kojim su apsolutno ukinute sve institucije Srbije na KiM.