Četvrtak, 29.03.2018.

09:10

"Kad smo skinuli asfalt - samo jedan sloj i 10cm kamena"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je povodom čestih infrastrukturnih radova u Beogradu da veliki gradovi imaju velike gužve.

Izvor: B92

"Kad smo skinuli asfalt - samo jedan sloj i 10cm kamena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Da gospodine menadžeru tih deset santimetra asfalta i kamen kao podloga ispod su dovoljni ako je kamen dobro utaban i uvaljan a asfalt nanešen na dva puta !!

Ako je podloga pripremljena po svim propisima i normama dovoljno je kao zadnji sloj puta 4-5 santimetra asfalta !!

Pitaj drugi put !

SamoDaKazem

pre 6 godina

E a da vidite put od Železnika ka Sremčici... "Rađen" pre godinu i po dana, šahte već jednom "rađene" i sada vozači bukvalno voze slalom ne bi li sačuvali svoje automobile! Na jednom mestu (ironija šta li) baš preko puta kancelarije SNS-a asfalt propao jedno 10-15cm i u dužini od preko metra uz razdelnu liniju... Radili trotoare pošto su uradili nov asfalt, isekli nov asfalt da bi postavili nove ivičnjake, kada su to završili nisu popunili zazore i to tako stoji mesecima. Put je svuda gde je rađen trotoar stradao, krenuo je ka ivičnjacima jer tuda prolazi gradski prevoz i nije imalo šta da drži put.
Piš živi...

e

pre 6 godina

Ove fazone koje uprošćavaš naučio si još kao titov pionir: "Drugovi i drugarice pre rata ništa nismo imali, a onda su došli Nemci i sve nam odneli". Isti fazoni samo drugo pakovanje.

kvazimodo

pre 6 godina

Svi koji su presli brankov most koji je bio delimicno zatvoren skoro godinu dana su videli kako gradis. Rupa do rupe na mostu otvorenom na silu zbog izbora.

konfucije

pre 6 godina

lokacija vojvoda stepa kod far.fakulteta..stavljanje novih toplovodnih cevi..sloj asfalta 4 cm..licno izmerio dok sam cekao da se otovri semafor na tom mestu! vesicu jel treba dalje da razgovaramo o vasim infrastrukturnim radovima??!!

I tako

pre 6 godina

Bulevar Oktobarske revolucije u tom delu je uvek bio lepa,sredjena ulica,mali objekti sa velikim dvoristima,zelenilo,odlicni restoran sa velikom bastom,pristupacne cene. I onda dolazi do izrazaja megalomanija i grabez, vise nema ni velikih dvorista, ni malih objekata,restoran davno ukinuli,ima visespratnica...da ne duzim, ima stosta. Mislim da je sve pocelo dogradnjom objekta gde danas zivi ministar inostranih poslova. Sto se tice ove nove rekonstrukcije, znam da ce taj novi sljunak i viseslojni asfalt biti vec sledece zime gori nego sto je bio na tih par cm. sljunka i jednim slojem asfalta. I na kraju, pamtim da sam na kolicima vukao naftu za grajanje, sneg je bio veliki, zeleni Lejlandi na liniji 32 su bez problema vozili narod.

SamoDaKazem

pre 6 godina

Jel to on pominje bulevar, ulicu koja je radjena pre 10 godina? Pa na njoj je sve kao sto je bilo kad je bila nova i bas me briga koji je sloj asfalta,izmedju ostalog, sahte su sve u nivou a pogledajte sajam, cetvrti put rade sanaciju slivnika od kad su je "uradili" pre GODINU I PO!!! Sahta u pravcu grada kod skretanja u ulicu Koste Glavinica je RUPA i ko ne zna za nju bukvalno moze bez trapova da ostane!
PS Vesicu, ko je i tada bio u gradskoj vlasti???

u ime boga,valja se droga

pre 6 godina

bravo za menadzera..otkrio je toplu vodu...kao mi smo ludi,pa ne znamo,da je svaki direktor u kombinaciji,sa preduzecem koje obavlja radove na putu,po principu,dobijete posao,a meni debela provizija...plus,sto za kvalitet,posla niko ne odgovarao,a obicno je los kvalitet...I sad ce da se radi,,kako bog zapoveda...ajd da vidimo

El. Ing.

pre 6 godina

Ma pre Vas niko nije postojao i nista se nije izgradilo...
(Dipl. Ing. Gradjevine, 29. mart 2018 09:48)


Da li je "Vas" jednina ili "vas" množina???! heheheheh :D

Nemoj ga persirati, nije zaslužio! Poštuj sebe!

Jul Briner

pre 6 godina

Dobro ste uradili i Brankov most. Prodjoh juce busom 95, novorenoviranom zutom trakom, plombe su mi poispadale. Pravo kod zubara! Lepo rupe u asfaltu.

Sibirski berberin u procesu likvidacije

pre 6 godina

Dokaz kako se ranije radilo?
Eno jutros prođoh. Oni pločnici na Slaviji poprilično raspadnuti. Kobajagi biciklistička staza što je ocrtana se skoto skroz izlizala. Tako se radi sad.
(Sreten Žujkić, penzio

Problem je kontinuirano neprofesionalno izvodjenje radova, ukljucujuci i radove u obliku jedne linije samo. Ne traje to od pre tri, cetiri, deset godina, vec vise od dvadeset. Dok tako bude bilo nema napretka. Nasi politicari su slika naseg drustva, ne samo ovi koji su trenutno na vlasti, vec i prethodni. Mnogi zaboravljaju na jedno: Ako jednom nesto uradis na kvalitetan nacin (makar to bila i jedna linija), nemoguce je da opstane vecno zbog ceste eksploatacije iste. Potrebno je redovno odrzavati, sto je jos jedan od nasih problema. Redovno odrzavanje ne postoji. Mi smo propalo drustvo koje moze opstati jedino sa radikalnim promenama i profesionalnim primenama zakona koje bi u periodu od dve do cetiri generacije u velikoj meri uspele da nas kao zajednicu onekle preporode. I put od hiljadu godina pocinje jednim korakom. Vreme je da se krene i ucini daleko vise od tapkanja u mestu. Prirodna selekcija ocigledno ne moze sama sve.

Iskusan Čovek

pre 6 godina

Bulevar kralja Aleksandra,potez od Vuka do Batutove.Od Rekonstrukcije pa do danas,ni jedna intervencija na Asfaltu.Znam Jer živim na Bulevaru i svakodnevno barem 3 x prodjem gore dole.

Amon Ra

pre 6 godina

Čitam i smejem se...kao prvo, dotični gospodin, rekao bih, kao iz frlje govori da treba 30cm kamenog agregata i 3 sloja asfalta. Prava slika je da ova debljina konstrukcije je za lako-srednje saobraćajno opterećenje, koje se meri po cirkulisanju saobraćajnih vozila. Ja sam iz Valjeva, a rekao bih da je ta saobracajnica jako frekventna. Dakle, da bi ljudi razumeli, da ne bi dolazilo do uleganja asfalta, rupa itd.potrebna je dobra podloga tj. dovoljna debljina kolovozne konstrukcije kamenog agregata. Minimum 40-50cm kamenog agregata i plus dva sloja asfalta 10cm BNS22 ili BNS 32 + 5cm AB11s...to ukupno iznosi 65cm i mirni ste 20-30 godina. Struka je strka, menadzerstvo je sasvim nešto trece!
Pozdrav iz Valjeva!

Mare

pre 6 godina

Kad ste skinuli asfalt, a ono nema ni asfalta. Daj bre "stručnjak" oladi. A to kad neko kaže da je Beograd velegrad, uvek se setim razgovora Krigera i Krste Mišića u Povratku otpisanih. "Znate gospodine Kriger, ipak velegrad je ovo" kaže Krsta. "Ma ajte molim Vas, kakav velegrad" nasmeja se Kriger. I bio je u pravu. Samo Vesić koji je došao iz okoline Kraljeva u Bg, ipak to doživljava drugačije. Ali on radi obrnuto. On od Beograda pravi zabit.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Dokaz kako se ranije radilo?
Eno jutros prođoh. Oni pločnici na Slaviji poprilično raspadnuti. Kobajagi biciklistička staza što je ocrtana se skoto skroz izlizala. Tako se radi sad.

Johnny

pre 6 godina

Pa logicno, sto da se ugradite samo jednom kad moze trostruko. Stavite metar kamena i pola metra asfalta pa kocku istu onakvu kao u Skadarliji. Ihahaj, ima da se ugradite desetostruko, sve tenderski i legalno.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

"Vesić je kazao da je posle skidanja starog asfalta u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića evidentno da je ta saobraćajnica urađena loše jer ima samo jedan sloj asfalta i 10 centimetara kamena."

Булевар није поправљан од реконструкције пре 10 година. Асфалт се троши и логично је да се остао толики слој. Требао си да сачекаш онда још 5 година па да кажеш да нису ни ставили асфалт!

Belić

pre 6 godina

Skoro se vratih iz Beca koji jeste metropola, nema guzve, saobracaj perfektan, niko se ne parkira na trotoaru ili pesackom.Bgd je mozda metropola po br stanovnika, ali samo po tome, po svemu ostalom je teska kasaba.
(C i n i k, 29. mart 2018 10:15)

Zapravo javni gradski prevoz je perfektan, a redovnih gužvi i gužvi usled radova ima, pogotovo u špicu. Osim metroa koji ne zastaju, tramvaju takođe najčešće imaju odvojene šine i povezani su sa semaforima, pa im se semafori prilagođavaju, odnosno otvara se zeleno kako naiđe tramvaj.

Pametni semafori su odvojena priča. Npr. semafor se neće upaliti za skretanje ulevo dok vas senzor ne detektuje.

Daleko je još Beograd od toga.

tipo

pre 6 godina

Ne razumem se u to ali zar nije bolje stavljati jedan sloj asfalta nego 2-3, ovako dobijamo lisnati asfalt koji se prakticno ljusti? Prakticno imamo sloj asfalta od 2 cm pa onda vezu sa drugim slojem koja je sigurno slabija nego da je jedna kompaktna celina. Samo razmisljam, ne trvdim nista.
(torpedo, 29. mart 2018 09:57)

Lepo si rekao, ne razumes se u to.
Prvo, slojevi nisu debljine 2 cm, nego par puta veci. Zavisi od sloja do sloja.
Drugo, u tim slojevima ima razlike, nisu svi isti.
Trece, da je sve jedan sloj, ne bi mogao da sabijes dovoljno. Mnogo je lakse I kvalitetnije sabijati sloj po sloj.
Mozda ima I jos neki razlog.

Ajmo sad svi aplauze za naseg Gorana .)

pre 6 godina

Goran Vesic ijavio kako Goran Vesic (iz prethodne vlasti) nije dobro odradio rekonstrukciju ulica i da ce sada kada je vlast promenjena biti mnogo bolje. :):):)

zvrk

pre 6 godina

Ti prvo da budes procesuiran za radnje u Crvenoj Zvezdi koje su svi zaboravili,i niko nikad nije odgovorio ko je Zvezdu oterao u bankrot? Pa onda guli kamen koji hoces.Sramota.

d

pre 6 godina

Da. Kao i Vojvode Stepe koja je samo našminkana a da ni jedna cev nije promenjena samo spojnice.Koga laže ovaj preletač. Nema stranke koju nije promenio.Lažov

Mandrak

pre 6 godina

“Pa ne stavlja se tu kako mali Veske zamislja, nego onako kako je standard koji su odredili strucni ljudi. Taj bulevar jos i dobro izgleda, kakve su neke druge ulice, koje su bas ovi radili (Veske sigurno, posto je na vlasti 10 godina vec). “

Vesić je vlast ne 10, nego skoro 20 godina, od 2000-te. Kad Vesić priča o bivšoj vlasti, to nekako asocira na Tita ili Kralja.

Samo po zakonu

pre 6 godina

Znaci insinuacije su da je neko krao. U redu imate knjige ko je bio umešan i ko je izvođač radova pa izvolite hapsite i oduzimajte nelegalno stečenu imovinu. Ali neee nećete. Vi samo volite da upirete prstom i vičete drž te lopova dok vi u stvari kradete.

bljak

pre 6 godina

"oni od ranije", ako cemo pravo, nisu napravili muzicku fontanu na Slaviji, upropastili Skadarliju, nisu fantomizirali Savamalu, nisu potpisali najgluplji ugovor u istoriji Beograda, nisu postavljali novogodisnju rasvetu od oktobra do marta... mnogo toga.
Nego, koliko ce burazerska firma da uzme za svaki sloj asfalta i kamena? I hoce li trajati kao Ruzveltova?

coa

pre 6 godina

Sto niste stavili 3 sloja asfalta u Maksima Gorkog iznad Juznog Bulevara? Godinu dana nakon vaseg sredjivanja bukvalno otpadaju tockovi od 20ak rupa

radnaskela

pre 6 godina

Predizborna kampanja ne sme stati ni jedne sekunde!

Ne znam kako je radjen Bulevark Kneza Aleksandra. Ne znam ni ko ni kada je radio. Ali kao primeri zle Zute rekonstrukcije svi koriste Nemanjinu i Bulvera. Bulvera od Vuka do Cvetka "nije mrdnuo" a ide mu deset godina, Nemanjina se vec drzi duze od deset godina. I za te dve ulice "Zutim" skidam kapu. A Slavija se raspada posle 3 meseca.

inzenjer

pre 6 godina

Promenite tekst jer dovodite narod u zabludu. Radovi su počeli u bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića (od kruznog toka kod KBC Dragisa Misovica do Belog Dvora) a ne u bulevaru kralja Aleksandra. I oni trenutno kopaju traku od Belog Dvora ka kruznom toku koja je radjena za vreme ove vlasti! a traka od kruznog toka ka Belom Dvoru i Americkoj ambasadi nije dirnuta jos od pre izgradnje ambasade. Ta izgradnja amabasade je i uzrok uzasnog stanja te ulice(ko god je prosao skoro tamo zna o cemu pricam). Tada je teska mehanizacija upropastila saobracajnicu, a ovi iz vlasti su namerno zaboravljali svih ovih godina da srede tu ulicu da bi se ameri malo truckali. Sramota bre! Mi koji koristimo tu ulicu smo totalno razvalili nase automobile. Tamo je trenutno zbog stanja asfalta realna brzina kretanja vozila 30 km/h na duzini od 1km.

PS: Kada prenosite izjave g. Vesića, obavezno pišite kako govori da bi narod video nivo obrazovanja tog čoveka( "poso", "automobilističke staze" i ostali biseri)

Milutin

pre 6 godina

ako su Tokio, New York, London, itd... - metropole. Ne mislite li da je malo neprimereno nazivati i Beograd istim nazivom? To je isto kao što i stalno govorite da ima dva miliona stanovnika, a nema. Nema niti jednu jedinu liniju metroa, niti će je imati u bližoj budućnosti. Ima cca 15 km auto puta kroz grad. Pa zar zaista mislite da je primereno nazivati se metropolom. To je isto kao kada bi se Srbija nazivala svetskom silom. Smešni smo.

Dejo

pre 6 godina

To je gospodine Vesiću isto kad dođe plima i zadrži određenu višu pozicuju od one koja je bila pre nego je došla. Kada to završite mislim tih dodatnih 30-40 cm asfalta I kamena biće jednostavno to videti jer će biti mnogo viši od pešačkih staza. Onda se bojim da ćete morati I pešačke zone da podignete u visinu za nešto manje santimetara. Živi bili pa videli I nadam se da govorite istinu, pogotovu za Bulevar Kralja Aleksandra!

C i n i k

pre 6 godina

Skoro se vratih iz Beca koji jeste metropola, nema guzve, saobracaj perfektan, niko se ne parkira na trotoaru ili pesackom.Bgd je mozda metropola po br stanovnika, ali samo po tome, po svemu ostalom je teska kasaba.

Radiša Šav

pre 6 godina

Sram te bilo Vesicu, o kom kvalitetu ti pricas. Sta ste uradili u Skadarliji, zamenili dzombastu ulicu jos vecim dzombama. Zetska ulica - sramota, jos nije ni zavrsena a vec popucale resetke i rasklimale se ploce. Oko Narodnog Pozorista trotoari u raspadu, da li ste culi za odrzavanje, to je ono - kad se nesto napravi pa onda to odrzava u pristojnom stanju bez obzira ko je na vlasti...

Smuleco

pre 6 godina

Na debljini asfaltnog sloja, se najbolje "opere" lova. Iskreno mislim, da ćete vi da budete fer, pa da stavite bar dva sloja, a treći da "properete". U takav napredni scenario, ne sumnjam.

javni prostor

pre 6 godina

Da ste nastavili izgradnju Unutrasnjeg Magistralnog Prstena i Spoljne Tangente, prosirili Zicku, Juzni Bulevar, izgradili nova parking mesta na Vracaru, Zvezdari, Vozdovcu, nove parkove... ne bi bilo ni priblizno ovoliko guzvi. Ali vi uzimate vise para od gradjana kroz namete nego sto im vracate u kvalitetu zivota koji grad organizuje. Guzva je relativna rec jer nije isto da li cekas u guzvi od 1 minuta ili u guzvi od pola sata. Vesic se vidim, pravi da ne vidi razliku izmedju te dve guzve.

Mirko

pre 6 godina

Pa ne stavlja se tu kako mali Veske zamislja, nego onako kako je standard koji su odredili strucni ljudi. Taj bulevar jos i dobro izgleda, kakve su neke druge ulice, koje su bas ovi radili (Veske sigurno, posto je na vlasti 10 godina vec). Kakav li je odnos tamo kamena i asfalta? Inace kvalitet svih ulica koje su radjene vidimo posle prve zime, kvalitet vidimo, ulicu ne vidimo od rupa :)

Mirko

pre 6 godina

Sve vi radite jače, bolje... Zašto ste Cvetkovu pijacu renovirali iz tri pokušaja, radovi za pojedine faze trajali i po više meseci za poslove koji se realno mogu obaviti za 10 dana. Megalomanski projekat gde su silne pare oprane a nije ni isprojektovano kako treba (ako je uopšte i rađen projekat) a o njegovoj reviziji i da se ne priča. Sneg koji je pao nije imao gde da se odloži, jedva čekamo da vidimo prvu veću kišu jer ni drenaža nije urađena kako treba.

Demijan

pre 6 godina

Čisto da ne padne u zaborav pošto smo tome skloni, Vesić je upravo bio deo priče kako se ranije radilo, tako da je uputio kritiku samom sebi i stranci kojoj je u to vreme pripadao, pošto se malo mnogo pravi l.d! Svi su kao zaboravili odakle su došli i kritikuju sve pre ove vlasti a bili su deo vlasti i establišmenta koji kritikuju. Dakle ljudi, ne dajte da vam ispiraju mozak lažima, sve su to prevrtači.

cika Mica

pre 6 godina

Jedno pitanje bez imalo ironije u njemu - kada ce i da li ce poceti izgradnja zida pored auto puta izmedju blokova 28 i 29 na Novom Beogradu kao sto je obecano pre izbora? I pored toga sto mi je tada delovalo kao predizborni trik, pomisao da to ima sanse da se realizuje mi je odlicna ideja

torpedo

pre 6 godina

Ne razumem se u to ali zar nije bolje stavljati jedan sloj asfalta nego 2-3, ovako dobijamo lisnati asfalt koji se prakticno ljusti? Prakticno imamo sloj asfalta od 2 cm pa onda vezu sa drugim slojem koja je sigurno slabija nego da je jedna kompaktna celina. Samo razmisljam, ne trvdim nista.

Shommy82

pre 6 godina

"Vesić je kazao da je posle skidanja starog asfalta u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića evidentno da je ta saobraćajnica urađena loše jer ima samo jedan sloj asflata i 10 centimetara kamena.

“To je dokaz kako se ranije radilo, mi ćemo staviti tri sloja sflata i 30 centimetara kamena”, naveo je Vesić."

A on radio i ranije. Misle da smo veverice pa se ne sećamo šta je juče bilo.

Slobodan

pre 6 godina

Vidim kako se sada radi; to govori Ruzveltova ulica gde je sve u poluraspadu a pušteni su radovi u novembru 2017.
Dalje je uzaludno komentarisati i raspravljati...
Nestručnost i neobrazovanost nas ubi, a kao šlag na tortu dolazi mito i korupcija...

Zbogom pameti

pre 6 godina

Nesto mi ovo zvuči kao notorna laž.
Na Bulevaru se veoma retko vidi neka napuklina/rupa/zakrpa a uradjen je pre 6-8 godina.

Sa druge strane Ruzveltova koju je skoro radio taj isti Vesić već pokazuje znake umora.

miki

pre 6 godina

Dodji molim te u ulicu Vladike Nikolaja Velimirovića, na teritoriji opštine Lazarevac da vidiš kako se sad kvalitetno asfaltira, a tek da vidiš trotoare kako su nam deca bezbedna kad idu u školu. To bi i novinari trebali da zabeleže i provere ko je odgovoran za radove, imali bi šta da vide.

Bogdanovic

pre 6 godina

Vidim, Skadarliju ste bas profi uradili sa kamenom starim 100 godina preko asfalta, gde em ruzno na oko i vidi se nesklad i nestrucnost, em voda nema gde da upije nego ce da se sliva niz Skadarliju... Takodje i Slavija je profi, raspada se plocnik na sve strane posle par meseci...

Samo po zakonu

pre 6 godina

Znaci insinuacije su da je neko krao. U redu imate knjige ko je bio umešan i ko je izvođač radova pa izvolite hapsite i oduzimajte nelegalno stečenu imovinu. Ali neee nećete. Vi samo volite da upirete prstom i vičete drž te lopova dok vi u stvari kradete.

C i n i k

pre 6 godina

Skoro se vratih iz Beca koji jeste metropola, nema guzve, saobracaj perfektan, niko se ne parkira na trotoaru ili pesackom.Bgd je mozda metropola po br stanovnika, ali samo po tome, po svemu ostalom je teska kasaba.

Zbogom pameti

pre 6 godina

Nesto mi ovo zvuči kao notorna laž.
Na Bulevaru se veoma retko vidi neka napuklina/rupa/zakrpa a uradjen je pre 6-8 godina.

Sa druge strane Ruzveltova koju je skoro radio taj isti Vesić već pokazuje znake umora.

Mandrak

pre 6 godina

“Pa ne stavlja se tu kako mali Veske zamislja, nego onako kako je standard koji su odredili strucni ljudi. Taj bulevar jos i dobro izgleda, kakve su neke druge ulice, koje su bas ovi radili (Veske sigurno, posto je na vlasti 10 godina vec). “

Vesić je vlast ne 10, nego skoro 20 godina, od 2000-te. Kad Vesić priča o bivšoj vlasti, to nekako asocira na Tita ili Kralja.

d

pre 6 godina

Da. Kao i Vojvode Stepe koja je samo našminkana a da ni jedna cev nije promenjena samo spojnice.Koga laže ovaj preletač. Nema stranke koju nije promenio.Lažov

Shommy82

pre 6 godina

"Vesić je kazao da je posle skidanja starog asfalta u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića evidentno da je ta saobraćajnica urađena loše jer ima samo jedan sloj asflata i 10 centimetara kamena.

“To je dokaz kako se ranije radilo, mi ćemo staviti tri sloja sflata i 30 centimetara kamena”, naveo je Vesić."

A on radio i ranije. Misle da smo veverice pa se ne sećamo šta je juče bilo.

Bogdanovic

pre 6 godina

Vidim, Skadarliju ste bas profi uradili sa kamenom starim 100 godina preko asfalta, gde em ruzno na oko i vidi se nesklad i nestrucnost, em voda nema gde da upije nego ce da se sliva niz Skadarliju... Takodje i Slavija je profi, raspada se plocnik na sve strane posle par meseci...

zvrk

pre 6 godina

Ti prvo da budes procesuiran za radnje u Crvenoj Zvezdi koje su svi zaboravili,i niko nikad nije odgovorio ko je Zvezdu oterao u bankrot? Pa onda guli kamen koji hoces.Sramota.

bljak

pre 6 godina

"oni od ranije", ako cemo pravo, nisu napravili muzicku fontanu na Slaviji, upropastili Skadarliju, nisu fantomizirali Savamalu, nisu potpisali najgluplji ugovor u istoriji Beograda, nisu postavljali novogodisnju rasvetu od oktobra do marta... mnogo toga.
Nego, koliko ce burazerska firma da uzme za svaki sloj asfalta i kamena? I hoce li trajati kao Ruzveltova?

Slobodan

pre 6 godina

Vidim kako se sada radi; to govori Ruzveltova ulica gde je sve u poluraspadu a pušteni su radovi u novembru 2017.
Dalje je uzaludno komentarisati i raspravljati...
Nestručnost i neobrazovanost nas ubi, a kao šlag na tortu dolazi mito i korupcija...

inzenjer

pre 6 godina

Promenite tekst jer dovodite narod u zabludu. Radovi su počeli u bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića (od kruznog toka kod KBC Dragisa Misovica do Belog Dvora) a ne u bulevaru kralja Aleksandra. I oni trenutno kopaju traku od Belog Dvora ka kruznom toku koja je radjena za vreme ove vlasti! a traka od kruznog toka ka Belom Dvoru i Americkoj ambasadi nije dirnuta jos od pre izgradnje ambasade. Ta izgradnja amabasade je i uzrok uzasnog stanja te ulice(ko god je prosao skoro tamo zna o cemu pricam). Tada je teska mehanizacija upropastila saobracajnicu, a ovi iz vlasti su namerno zaboravljali svih ovih godina da srede tu ulicu da bi se ameri malo truckali. Sramota bre! Mi koji koristimo tu ulicu smo totalno razvalili nase automobile. Tamo je trenutno zbog stanja asfalta realna brzina kretanja vozila 30 km/h na duzini od 1km.

PS: Kada prenosite izjave g. Vesića, obavezno pišite kako govori da bi narod video nivo obrazovanja tog čoveka( "poso", "automobilističke staze" i ostali biseri)

coa

pre 6 godina

Sto niste stavili 3 sloja asfalta u Maksima Gorkog iznad Juznog Bulevara? Godinu dana nakon vaseg sredjivanja bukvalno otpadaju tockovi od 20ak rupa

Milutin

pre 6 godina

ako su Tokio, New York, London, itd... - metropole. Ne mislite li da je malo neprimereno nazivati i Beograd istim nazivom? To je isto kao što i stalno govorite da ima dva miliona stanovnika, a nema. Nema niti jednu jedinu liniju metroa, niti će je imati u bližoj budućnosti. Ima cca 15 km auto puta kroz grad. Pa zar zaista mislite da je primereno nazivati se metropolom. To je isto kao kada bi se Srbija nazivala svetskom silom. Smešni smo.

radnaskela

pre 6 godina

Predizborna kampanja ne sme stati ni jedne sekunde!

Ne znam kako je radjen Bulevark Kneza Aleksandra. Ne znam ni ko ni kada je radio. Ali kao primeri zle Zute rekonstrukcije svi koriste Nemanjinu i Bulvera. Bulvera od Vuka do Cvetka "nije mrdnuo" a ide mu deset godina, Nemanjina se vec drzi duze od deset godina. I za te dve ulice "Zutim" skidam kapu. A Slavija se raspada posle 3 meseca.

Radiša Šav

pre 6 godina

Sram te bilo Vesicu, o kom kvalitetu ti pricas. Sta ste uradili u Skadarliji, zamenili dzombastu ulicu jos vecim dzombama. Zetska ulica - sramota, jos nije ni zavrsena a vec popucale resetke i rasklimale se ploce. Oko Narodnog Pozorista trotoari u raspadu, da li ste culi za odrzavanje, to je ono - kad se nesto napravi pa onda to odrzava u pristojnom stanju bez obzira ko je na vlasti...

Jul Briner

pre 6 godina

Dobro ste uradili i Brankov most. Prodjoh juce busom 95, novorenoviranom zutom trakom, plombe su mi poispadale. Pravo kod zubara! Lepo rupe u asfaltu.

Ajmo sad svi aplauze za naseg Gorana .)

pre 6 godina

Goran Vesic ijavio kako Goran Vesic (iz prethodne vlasti) nije dobro odradio rekonstrukciju ulica i da ce sada kada je vlast promenjena biti mnogo bolje. :):):)

Smuleco

pre 6 godina

Na debljini asfaltnog sloja, se najbolje "opere" lova. Iskreno mislim, da ćete vi da budete fer, pa da stavite bar dva sloja, a treći da "properete". U takav napredni scenario, ne sumnjam.

Amon Ra

pre 6 godina

Čitam i smejem se...kao prvo, dotični gospodin, rekao bih, kao iz frlje govori da treba 30cm kamenog agregata i 3 sloja asfalta. Prava slika je da ova debljina konstrukcije je za lako-srednje saobraćajno opterećenje, koje se meri po cirkulisanju saobraćajnih vozila. Ja sam iz Valjeva, a rekao bih da je ta saobracajnica jako frekventna. Dakle, da bi ljudi razumeli, da ne bi dolazilo do uleganja asfalta, rupa itd.potrebna je dobra podloga tj. dovoljna debljina kolovozne konstrukcije kamenog agregata. Minimum 40-50cm kamenog agregata i plus dva sloja asfalta 10cm BNS22 ili BNS 32 + 5cm AB11s...to ukupno iznosi 65cm i mirni ste 20-30 godina. Struka je strka, menadzerstvo je sasvim nešto trece!
Pozdrav iz Valjeva!

miki

pre 6 godina

Dodji molim te u ulicu Vladike Nikolaja Velimirovića, na teritoriji opštine Lazarevac da vidiš kako se sad kvalitetno asfaltira, a tek da vidiš trotoare kako su nam deca bezbedna kad idu u školu. To bi i novinari trebali da zabeleže i provere ko je odgovoran za radove, imali bi šta da vide.

Mirko

pre 6 godina

Sve vi radite jače, bolje... Zašto ste Cvetkovu pijacu renovirali iz tri pokušaja, radovi za pojedine faze trajali i po više meseci za poslove koji se realno mogu obaviti za 10 dana. Megalomanski projekat gde su silne pare oprane a nije ni isprojektovano kako treba (ako je uopšte i rađen projekat) a o njegovoj reviziji i da se ne priča. Sneg koji je pao nije imao gde da se odloži, jedva čekamo da vidimo prvu veću kišu jer ni drenaža nije urađena kako treba.

Demijan

pre 6 godina

Čisto da ne padne u zaborav pošto smo tome skloni, Vesić je upravo bio deo priče kako se ranije radilo, tako da je uputio kritiku samom sebi i stranci kojoj je u to vreme pripadao, pošto se malo mnogo pravi l.d! Svi su kao zaboravili odakle su došli i kritikuju sve pre ove vlasti a bili su deo vlasti i establišmenta koji kritikuju. Dakle ljudi, ne dajte da vam ispiraju mozak lažima, sve su to prevrtači.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Dokaz kako se ranije radilo?
Eno jutros prođoh. Oni pločnici na Slaviji poprilično raspadnuti. Kobajagi biciklistička staza što je ocrtana se skoto skroz izlizala. Tako se radi sad.

Mirko

pre 6 godina

Pa ne stavlja se tu kako mali Veske zamislja, nego onako kako je standard koji su odredili strucni ljudi. Taj bulevar jos i dobro izgleda, kakve su neke druge ulice, koje su bas ovi radili (Veske sigurno, posto je na vlasti 10 godina vec). Kakav li je odnos tamo kamena i asfalta? Inace kvalitet svih ulica koje su radjene vidimo posle prve zime, kvalitet vidimo, ulicu ne vidimo od rupa :)

SamoDaKazem

pre 6 godina

Jel to on pominje bulevar, ulicu koja je radjena pre 10 godina? Pa na njoj je sve kao sto je bilo kad je bila nova i bas me briga koji je sloj asfalta,izmedju ostalog, sahte su sve u nivou a pogledajte sajam, cetvrti put rade sanaciju slivnika od kad su je "uradili" pre GODINU I PO!!! Sahta u pravcu grada kod skretanja u ulicu Koste Glavinica je RUPA i ko ne zna za nju bukvalno moze bez trapova da ostane!
PS Vesicu, ko je i tada bio u gradskoj vlasti???

javni prostor

pre 6 godina

Da ste nastavili izgradnju Unutrasnjeg Magistralnog Prstena i Spoljne Tangente, prosirili Zicku, Juzni Bulevar, izgradili nova parking mesta na Vracaru, Zvezdari, Vozdovcu, nove parkove... ne bi bilo ni priblizno ovoliko guzvi. Ali vi uzimate vise para od gradjana kroz namete nego sto im vracate u kvalitetu zivota koji grad organizuje. Guzva je relativna rec jer nije isto da li cekas u guzvi od 1 minuta ili u guzvi od pola sata. Vesic se vidim, pravi da ne vidi razliku izmedju te dve guzve.

Mare

pre 6 godina

Kad ste skinuli asfalt, a ono nema ni asfalta. Daj bre "stručnjak" oladi. A to kad neko kaže da je Beograd velegrad, uvek se setim razgovora Krigera i Krste Mišića u Povratku otpisanih. "Znate gospodine Kriger, ipak velegrad je ovo" kaže Krsta. "Ma ajte molim Vas, kakav velegrad" nasmeja se Kriger. I bio je u pravu. Samo Vesić koji je došao iz okoline Kraljeva u Bg, ipak to doživljava drugačije. Ali on radi obrnuto. On od Beograda pravi zabit.

cika Mica

pre 6 godina

Jedno pitanje bez imalo ironije u njemu - kada ce i da li ce poceti izgradnja zida pored auto puta izmedju blokova 28 i 29 na Novom Beogradu kao sto je obecano pre izbora? I pored toga sto mi je tada delovalo kao predizborni trik, pomisao da to ima sanse da se realizuje mi je odlicna ideja

Belić

pre 6 godina

Skoro se vratih iz Beca koji jeste metropola, nema guzve, saobracaj perfektan, niko se ne parkira na trotoaru ili pesackom.Bgd je mozda metropola po br stanovnika, ali samo po tome, po svemu ostalom je teska kasaba.
(C i n i k, 29. mart 2018 10:15)

Zapravo javni gradski prevoz je perfektan, a redovnih gužvi i gužvi usled radova ima, pogotovo u špicu. Osim metroa koji ne zastaju, tramvaju takođe najčešće imaju odvojene šine i povezani su sa semaforima, pa im se semafori prilagođavaju, odnosno otvara se zeleno kako naiđe tramvaj.

Pametni semafori su odvojena priča. Npr. semafor se neće upaliti za skretanje ulevo dok vas senzor ne detektuje.

Daleko je još Beograd od toga.

Dejo

pre 6 godina

To je gospodine Vesiću isto kad dođe plima i zadrži određenu višu pozicuju od one koja je bila pre nego je došla. Kada to završite mislim tih dodatnih 30-40 cm asfalta I kamena biće jednostavno to videti jer će biti mnogo viši od pešačkih staza. Onda se bojim da ćete morati I pešačke zone da podignete u visinu za nešto manje santimetara. Živi bili pa videli I nadam se da govorite istinu, pogotovu za Bulevar Kralja Aleksandra!

Iskusan Čovek

pre 6 godina

Bulevar kralja Aleksandra,potez od Vuka do Batutove.Od Rekonstrukcije pa do danas,ni jedna intervencija na Asfaltu.Znam Jer živim na Bulevaru i svakodnevno barem 3 x prodjem gore dole.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

"Vesić je kazao da je posle skidanja starog asfalta u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića evidentno da je ta saobraćajnica urađena loše jer ima samo jedan sloj asfalta i 10 centimetara kamena."

Булевар није поправљан од реконструкције пре 10 година. Асфалт се троши и логично је да се остао толики слој. Требао си да сачекаш онда још 5 година па да кажеш да нису ни ставили асфалт!

Sibirski berberin u procesu likvidacije

pre 6 godina

Dokaz kako se ranije radilo?
Eno jutros prođoh. Oni pločnici na Slaviji poprilično raspadnuti. Kobajagi biciklistička staza što je ocrtana se skoto skroz izlizala. Tako se radi sad.
(Sreten Žujkić, penzio

Problem je kontinuirano neprofesionalno izvodjenje radova, ukljucujuci i radove u obliku jedne linije samo. Ne traje to od pre tri, cetiri, deset godina, vec vise od dvadeset. Dok tako bude bilo nema napretka. Nasi politicari su slika naseg drustva, ne samo ovi koji su trenutno na vlasti, vec i prethodni. Mnogi zaboravljaju na jedno: Ako jednom nesto uradis na kvalitetan nacin (makar to bila i jedna linija), nemoguce je da opstane vecno zbog ceste eksploatacije iste. Potrebno je redovno odrzavati, sto je jos jedan od nasih problema. Redovno odrzavanje ne postoji. Mi smo propalo drustvo koje moze opstati jedino sa radikalnim promenama i profesionalnim primenama zakona koje bi u periodu od dve do cetiri generacije u velikoj meri uspele da nas kao zajednicu onekle preporode. I put od hiljadu godina pocinje jednim korakom. Vreme je da se krene i ucini daleko vise od tapkanja u mestu. Prirodna selekcija ocigledno ne moze sama sve.

El. Ing.

pre 6 godina

Ma pre Vas niko nije postojao i nista se nije izgradilo...
(Dipl. Ing. Gradjevine, 29. mart 2018 09:48)


Da li je "Vas" jednina ili "vas" množina???! heheheheh :D

Nemoj ga persirati, nije zaslužio! Poštuj sebe!

Johnny

pre 6 godina

Pa logicno, sto da se ugradite samo jednom kad moze trostruko. Stavite metar kamena i pola metra asfalta pa kocku istu onakvu kao u Skadarliji. Ihahaj, ima da se ugradite desetostruko, sve tenderski i legalno.

torpedo

pre 6 godina

Ne razumem se u to ali zar nije bolje stavljati jedan sloj asfalta nego 2-3, ovako dobijamo lisnati asfalt koji se prakticno ljusti? Prakticno imamo sloj asfalta od 2 cm pa onda vezu sa drugim slojem koja je sigurno slabija nego da je jedna kompaktna celina. Samo razmisljam, ne trvdim nista.

u ime boga,valja se droga

pre 6 godina

bravo za menadzera..otkrio je toplu vodu...kao mi smo ludi,pa ne znamo,da je svaki direktor u kombinaciji,sa preduzecem koje obavlja radove na putu,po principu,dobijete posao,a meni debela provizija...plus,sto za kvalitet,posla niko ne odgovarao,a obicno je los kvalitet...I sad ce da se radi,,kako bog zapoveda...ajd da vidimo

konfucije

pre 6 godina

lokacija vojvoda stepa kod far.fakulteta..stavljanje novih toplovodnih cevi..sloj asfalta 4 cm..licno izmerio dok sam cekao da se otovri semafor na tom mestu! vesicu jel treba dalje da razgovaramo o vasim infrastrukturnim radovima??!!

e

pre 6 godina

Ove fazone koje uprošćavaš naučio si još kao titov pionir: "Drugovi i drugarice pre rata ništa nismo imali, a onda su došli Nemci i sve nam odneli". Isti fazoni samo drugo pakovanje.

tipo

pre 6 godina

Ne razumem se u to ali zar nije bolje stavljati jedan sloj asfalta nego 2-3, ovako dobijamo lisnati asfalt koji se prakticno ljusti? Prakticno imamo sloj asfalta od 2 cm pa onda vezu sa drugim slojem koja je sigurno slabija nego da je jedna kompaktna celina. Samo razmisljam, ne trvdim nista.
(torpedo, 29. mart 2018 09:57)

Lepo si rekao, ne razumes se u to.
Prvo, slojevi nisu debljine 2 cm, nego par puta veci. Zavisi od sloja do sloja.
Drugo, u tim slojevima ima razlike, nisu svi isti.
Trece, da je sve jedan sloj, ne bi mogao da sabijes dovoljno. Mnogo je lakse I kvalitetnije sabijati sloj po sloj.
Mozda ima I jos neki razlog.

kvazimodo

pre 6 godina

Svi koji su presli brankov most koji je bio delimicno zatvoren skoro godinu dana su videli kako gradis. Rupa do rupe na mostu otvorenom na silu zbog izbora.

SamoDaKazem

pre 6 godina

E a da vidite put od Železnika ka Sremčici... "Rađen" pre godinu i po dana, šahte već jednom "rađene" i sada vozači bukvalno voze slalom ne bi li sačuvali svoje automobile! Na jednom mestu (ironija šta li) baš preko puta kancelarije SNS-a asfalt propao jedno 10-15cm i u dužini od preko metra uz razdelnu liniju... Radili trotoare pošto su uradili nov asfalt, isekli nov asfalt da bi postavili nove ivičnjake, kada su to završili nisu popunili zazore i to tako stoji mesecima. Put je svuda gde je rađen trotoar stradao, krenuo je ka ivičnjacima jer tuda prolazi gradski prevoz i nije imalo šta da drži put.
Piš živi...

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Da gospodine menadžeru tih deset santimetra asfalta i kamen kao podloga ispod su dovoljni ako je kamen dobro utaban i uvaljan a asfalt nanešen na dva puta !!

Ako je podloga pripremljena po svim propisima i normama dovoljno je kao zadnji sloj puta 4-5 santimetra asfalta !!

Pitaj drugi put !

I tako

pre 6 godina

Bulevar Oktobarske revolucije u tom delu je uvek bio lepa,sredjena ulica,mali objekti sa velikim dvoristima,zelenilo,odlicni restoran sa velikom bastom,pristupacne cene. I onda dolazi do izrazaja megalomanija i grabez, vise nema ni velikih dvorista, ni malih objekata,restoran davno ukinuli,ima visespratnica...da ne duzim, ima stosta. Mislim da je sve pocelo dogradnjom objekta gde danas zivi ministar inostranih poslova. Sto se tice ove nove rekonstrukcije, znam da ce taj novi sljunak i viseslojni asfalt biti vec sledece zime gori nego sto je bio na tih par cm. sljunka i jednim slojem asfalta. I na kraju, pamtim da sam na kolicima vukao naftu za grajanje, sneg je bio veliki, zeleni Lejlandi na liniji 32 su bez problema vozili narod.

torpedo

pre 6 godina

Ne razumem se u to ali zar nije bolje stavljati jedan sloj asfalta nego 2-3, ovako dobijamo lisnati asfalt koji se prakticno ljusti? Prakticno imamo sloj asfalta od 2 cm pa onda vezu sa drugim slojem koja je sigurno slabija nego da je jedna kompaktna celina. Samo razmisljam, ne trvdim nista.

C i n i k

pre 6 godina

Skoro se vratih iz Beca koji jeste metropola, nema guzve, saobracaj perfektan, niko se ne parkira na trotoaru ili pesackom.Bgd je mozda metropola po br stanovnika, ali samo po tome, po svemu ostalom je teska kasaba.

Dejo

pre 6 godina

To je gospodine Vesiću isto kad dođe plima i zadrži određenu višu pozicuju od one koja je bila pre nego je došla. Kada to završite mislim tih dodatnih 30-40 cm asfalta I kamena biće jednostavno to videti jer će biti mnogo viši od pešačkih staza. Onda se bojim da ćete morati I pešačke zone da podignete u visinu za nešto manje santimetara. Živi bili pa videli I nadam se da govorite istinu, pogotovu za Bulevar Kralja Aleksandra!

bljak

pre 6 godina

"oni od ranije", ako cemo pravo, nisu napravili muzicku fontanu na Slaviji, upropastili Skadarliju, nisu fantomizirali Savamalu, nisu potpisali najgluplji ugovor u istoriji Beograda, nisu postavljali novogodisnju rasvetu od oktobra do marta... mnogo toga.
Nego, koliko ce burazerska firma da uzme za svaki sloj asfalta i kamena? I hoce li trajati kao Ruzveltova?

Zbogom pameti

pre 6 godina

Nesto mi ovo zvuči kao notorna laž.
Na Bulevaru se veoma retko vidi neka napuklina/rupa/zakrpa a uradjen je pre 6-8 godina.

Sa druge strane Ruzveltova koju je skoro radio taj isti Vesić već pokazuje znake umora.

Milutin

pre 6 godina

ako su Tokio, New York, London, itd... - metropole. Ne mislite li da je malo neprimereno nazivati i Beograd istim nazivom? To je isto kao što i stalno govorite da ima dva miliona stanovnika, a nema. Nema niti jednu jedinu liniju metroa, niti će je imati u bližoj budućnosti. Ima cca 15 km auto puta kroz grad. Pa zar zaista mislite da je primereno nazivati se metropolom. To je isto kao kada bi se Srbija nazivala svetskom silom. Smešni smo.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

"Vesić je kazao da je posle skidanja starog asfalta u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića evidentno da je ta saobraćajnica urađena loše jer ima samo jedan sloj asfalta i 10 centimetara kamena."

Булевар није поправљан од реконструкције пре 10 година. Асфалт се троши и логично је да се остао толики слој. Требао си да сачекаш онда још 5 година па да кажеш да нису ни ставили асфалт!

Samo po zakonu

pre 6 godina

Znaci insinuacije su da je neko krao. U redu imate knjige ko je bio umešan i ko je izvođač radova pa izvolite hapsite i oduzimajte nelegalno stečenu imovinu. Ali neee nećete. Vi samo volite da upirete prstom i vičete drž te lopova dok vi u stvari kradete.

Bogdanovic

pre 6 godina

Vidim, Skadarliju ste bas profi uradili sa kamenom starim 100 godina preko asfalta, gde em ruzno na oko i vidi se nesklad i nestrucnost, em voda nema gde da upije nego ce da se sliva niz Skadarliju... Takodje i Slavija je profi, raspada se plocnik na sve strane posle par meseci...

radnaskela

pre 6 godina

Predizborna kampanja ne sme stati ni jedne sekunde!

Ne znam kako je radjen Bulevark Kneza Aleksandra. Ne znam ni ko ni kada je radio. Ali kao primeri zle Zute rekonstrukcije svi koriste Nemanjinu i Bulvera. Bulvera od Vuka do Cvetka "nije mrdnuo" a ide mu deset godina, Nemanjina se vec drzi duze od deset godina. I za te dve ulice "Zutim" skidam kapu. A Slavija se raspada posle 3 meseca.

d

pre 6 godina

Da. Kao i Vojvode Stepe koja je samo našminkana a da ni jedna cev nije promenjena samo spojnice.Koga laže ovaj preletač. Nema stranke koju nije promenio.Lažov

Mandrak

pre 6 godina

“Pa ne stavlja se tu kako mali Veske zamislja, nego onako kako je standard koji su odredili strucni ljudi. Taj bulevar jos i dobro izgleda, kakve su neke druge ulice, koje su bas ovi radili (Veske sigurno, posto je na vlasti 10 godina vec). “

Vesić je vlast ne 10, nego skoro 20 godina, od 2000-te. Kad Vesić priča o bivšoj vlasti, to nekako asocira na Tita ili Kralja.

Radiša Šav

pre 6 godina

Sram te bilo Vesicu, o kom kvalitetu ti pricas. Sta ste uradili u Skadarliji, zamenili dzombastu ulicu jos vecim dzombama. Zetska ulica - sramota, jos nije ni zavrsena a vec popucale resetke i rasklimale se ploce. Oko Narodnog Pozorista trotoari u raspadu, da li ste culi za odrzavanje, to je ono - kad se nesto napravi pa onda to odrzava u pristojnom stanju bez obzira ko je na vlasti...

Smuleco

pre 6 godina

Na debljini asfaltnog sloja, se najbolje "opere" lova. Iskreno mislim, da ćete vi da budete fer, pa da stavite bar dva sloja, a treći da "properete". U takav napredni scenario, ne sumnjam.

inzenjer

pre 6 godina

Promenite tekst jer dovodite narod u zabludu. Radovi su počeli u bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića (od kruznog toka kod KBC Dragisa Misovica do Belog Dvora) a ne u bulevaru kralja Aleksandra. I oni trenutno kopaju traku od Belog Dvora ka kruznom toku koja je radjena za vreme ove vlasti! a traka od kruznog toka ka Belom Dvoru i Americkoj ambasadi nije dirnuta jos od pre izgradnje ambasade. Ta izgradnja amabasade je i uzrok uzasnog stanja te ulice(ko god je prosao skoro tamo zna o cemu pricam). Tada je teska mehanizacija upropastila saobracajnicu, a ovi iz vlasti su namerno zaboravljali svih ovih godina da srede tu ulicu da bi se ameri malo truckali. Sramota bre! Mi koji koristimo tu ulicu smo totalno razvalili nase automobile. Tamo je trenutno zbog stanja asfalta realna brzina kretanja vozila 30 km/h na duzini od 1km.

PS: Kada prenosite izjave g. Vesića, obavezno pišite kako govori da bi narod video nivo obrazovanja tog čoveka( "poso", "automobilističke staze" i ostali biseri)

zvrk

pre 6 godina

Ti prvo da budes procesuiran za radnje u Crvenoj Zvezdi koje su svi zaboravili,i niko nikad nije odgovorio ko je Zvezdu oterao u bankrot? Pa onda guli kamen koji hoces.Sramota.

Iskusan Čovek

pre 6 godina

Bulevar kralja Aleksandra,potez od Vuka do Batutove.Od Rekonstrukcije pa do danas,ni jedna intervencija na Asfaltu.Znam Jer živim na Bulevaru i svakodnevno barem 3 x prodjem gore dole.

Mirko

pre 6 godina

Pa ne stavlja se tu kako mali Veske zamislja, nego onako kako je standard koji su odredili strucni ljudi. Taj bulevar jos i dobro izgleda, kakve su neke druge ulice, koje su bas ovi radili (Veske sigurno, posto je na vlasti 10 godina vec). Kakav li je odnos tamo kamena i asfalta? Inace kvalitet svih ulica koje su radjene vidimo posle prve zime, kvalitet vidimo, ulicu ne vidimo od rupa :)

javni prostor

pre 6 godina

Da ste nastavili izgradnju Unutrasnjeg Magistralnog Prstena i Spoljne Tangente, prosirili Zicku, Juzni Bulevar, izgradili nova parking mesta na Vracaru, Zvezdari, Vozdovcu, nove parkove... ne bi bilo ni priblizno ovoliko guzvi. Ali vi uzimate vise para od gradjana kroz namete nego sto im vracate u kvalitetu zivota koji grad organizuje. Guzva je relativna rec jer nije isto da li cekas u guzvi od 1 minuta ili u guzvi od pola sata. Vesic se vidim, pravi da ne vidi razliku izmedju te dve guzve.

Sibirski berberin u procesu likvidacije

pre 6 godina

Dokaz kako se ranije radilo?
Eno jutros prođoh. Oni pločnici na Slaviji poprilično raspadnuti. Kobajagi biciklistička staza što je ocrtana se skoto skroz izlizala. Tako se radi sad.
(Sreten Žujkić, penzio

Problem je kontinuirano neprofesionalno izvodjenje radova, ukljucujuci i radove u obliku jedne linije samo. Ne traje to od pre tri, cetiri, deset godina, vec vise od dvadeset. Dok tako bude bilo nema napretka. Nasi politicari su slika naseg drustva, ne samo ovi koji su trenutno na vlasti, vec i prethodni. Mnogi zaboravljaju na jedno: Ako jednom nesto uradis na kvalitetan nacin (makar to bila i jedna linija), nemoguce je da opstane vecno zbog ceste eksploatacije iste. Potrebno je redovno odrzavati, sto je jos jedan od nasih problema. Redovno odrzavanje ne postoji. Mi smo propalo drustvo koje moze opstati jedino sa radikalnim promenama i profesionalnim primenama zakona koje bi u periodu od dve do cetiri generacije u velikoj meri uspele da nas kao zajednicu onekle preporode. I put od hiljadu godina pocinje jednim korakom. Vreme je da se krene i ucini daleko vise od tapkanja u mestu. Prirodna selekcija ocigledno ne moze sama sve.

Jul Briner

pre 6 godina

Dobro ste uradili i Brankov most. Prodjoh juce busom 95, novorenoviranom zutom trakom, plombe su mi poispadale. Pravo kod zubara! Lepo rupe u asfaltu.

Slobodan

pre 6 godina

Vidim kako se sada radi; to govori Ruzveltova ulica gde je sve u poluraspadu a pušteni su radovi u novembru 2017.
Dalje je uzaludno komentarisati i raspravljati...
Nestručnost i neobrazovanost nas ubi, a kao šlag na tortu dolazi mito i korupcija...

Shommy82

pre 6 godina

"Vesić je kazao da je posle skidanja starog asfalta u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića evidentno da je ta saobraćajnica urađena loše jer ima samo jedan sloj asflata i 10 centimetara kamena.

“To je dokaz kako se ranije radilo, mi ćemo staviti tri sloja sflata i 30 centimetara kamena”, naveo je Vesić."

A on radio i ranije. Misle da smo veverice pa se ne sećamo šta je juče bilo.

Mirko

pre 6 godina

Sve vi radite jače, bolje... Zašto ste Cvetkovu pijacu renovirali iz tri pokušaja, radovi za pojedine faze trajali i po više meseci za poslove koji se realno mogu obaviti za 10 dana. Megalomanski projekat gde su silne pare oprane a nije ni isprojektovano kako treba (ako je uopšte i rađen projekat) a o njegovoj reviziji i da se ne priča. Sneg koji je pao nije imao gde da se odloži, jedva čekamo da vidimo prvu veću kišu jer ni drenaža nije urađena kako treba.

coa

pre 6 godina

Sto niste stavili 3 sloja asfalta u Maksima Gorkog iznad Juznog Bulevara? Godinu dana nakon vaseg sredjivanja bukvalno otpadaju tockovi od 20ak rupa

Amon Ra

pre 6 godina

Čitam i smejem se...kao prvo, dotični gospodin, rekao bih, kao iz frlje govori da treba 30cm kamenog agregata i 3 sloja asfalta. Prava slika je da ova debljina konstrukcije je za lako-srednje saobraćajno opterećenje, koje se meri po cirkulisanju saobraćajnih vozila. Ja sam iz Valjeva, a rekao bih da je ta saobracajnica jako frekventna. Dakle, da bi ljudi razumeli, da ne bi dolazilo do uleganja asfalta, rupa itd.potrebna je dobra podloga tj. dovoljna debljina kolovozne konstrukcije kamenog agregata. Minimum 40-50cm kamenog agregata i plus dva sloja asfalta 10cm BNS22 ili BNS 32 + 5cm AB11s...to ukupno iznosi 65cm i mirni ste 20-30 godina. Struka je strka, menadzerstvo je sasvim nešto trece!
Pozdrav iz Valjeva!

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Dokaz kako se ranije radilo?
Eno jutros prođoh. Oni pločnici na Slaviji poprilično raspadnuti. Kobajagi biciklistička staza što je ocrtana se skoto skroz izlizala. Tako se radi sad.

Johnny

pre 6 godina

Pa logicno, sto da se ugradite samo jednom kad moze trostruko. Stavite metar kamena i pola metra asfalta pa kocku istu onakvu kao u Skadarliji. Ihahaj, ima da se ugradite desetostruko, sve tenderski i legalno.

Mare

pre 6 godina

Kad ste skinuli asfalt, a ono nema ni asfalta. Daj bre "stručnjak" oladi. A to kad neko kaže da je Beograd velegrad, uvek se setim razgovora Krigera i Krste Mišića u Povratku otpisanih. "Znate gospodine Kriger, ipak velegrad je ovo" kaže Krsta. "Ma ajte molim Vas, kakav velegrad" nasmeja se Kriger. I bio je u pravu. Samo Vesić koji je došao iz okoline Kraljeva u Bg, ipak to doživljava drugačije. Ali on radi obrnuto. On od Beograda pravi zabit.

El. Ing.

pre 6 godina

Ma pre Vas niko nije postojao i nista se nije izgradilo...
(Dipl. Ing. Gradjevine, 29. mart 2018 09:48)


Da li je "Vas" jednina ili "vas" množina???! heheheheh :D

Nemoj ga persirati, nije zaslužio! Poštuj sebe!

SamoDaKazem

pre 6 godina

Jel to on pominje bulevar, ulicu koja je radjena pre 10 godina? Pa na njoj je sve kao sto je bilo kad je bila nova i bas me briga koji je sloj asfalta,izmedju ostalog, sahte su sve u nivou a pogledajte sajam, cetvrti put rade sanaciju slivnika od kad su je "uradili" pre GODINU I PO!!! Sahta u pravcu grada kod skretanja u ulicu Koste Glavinica je RUPA i ko ne zna za nju bukvalno moze bez trapova da ostane!
PS Vesicu, ko je i tada bio u gradskoj vlasti???

I tako

pre 6 godina

Bulevar Oktobarske revolucije u tom delu je uvek bio lepa,sredjena ulica,mali objekti sa velikim dvoristima,zelenilo,odlicni restoran sa velikom bastom,pristupacne cene. I onda dolazi do izrazaja megalomanija i grabez, vise nema ni velikih dvorista, ni malih objekata,restoran davno ukinuli,ima visespratnica...da ne duzim, ima stosta. Mislim da je sve pocelo dogradnjom objekta gde danas zivi ministar inostranih poslova. Sto se tice ove nove rekonstrukcije, znam da ce taj novi sljunak i viseslojni asfalt biti vec sledece zime gori nego sto je bio na tih par cm. sljunka i jednim slojem asfalta. I na kraju, pamtim da sam na kolicima vukao naftu za grajanje, sneg je bio veliki, zeleni Lejlandi na liniji 32 su bez problema vozili narod.

kvazimodo

pre 6 godina

Svi koji su presli brankov most koji je bio delimicno zatvoren skoro godinu dana su videli kako gradis. Rupa do rupe na mostu otvorenom na silu zbog izbora.

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Da gospodine menadžeru tih deset santimetra asfalta i kamen kao podloga ispod su dovoljni ako je kamen dobro utaban i uvaljan a asfalt nanešen na dva puta !!

Ako je podloga pripremljena po svim propisima i normama dovoljno je kao zadnji sloj puta 4-5 santimetra asfalta !!

Pitaj drugi put !

cika Mica

pre 6 godina

Jedno pitanje bez imalo ironije u njemu - kada ce i da li ce poceti izgradnja zida pored auto puta izmedju blokova 28 i 29 na Novom Beogradu kao sto je obecano pre izbora? I pored toga sto mi je tada delovalo kao predizborni trik, pomisao da to ima sanse da se realizuje mi je odlicna ideja

Ajmo sad svi aplauze za naseg Gorana .)

pre 6 godina

Goran Vesic ijavio kako Goran Vesic (iz prethodne vlasti) nije dobro odradio rekonstrukciju ulica i da ce sada kada je vlast promenjena biti mnogo bolje. :):):)

u ime boga,valja se droga

pre 6 godina

bravo za menadzera..otkrio je toplu vodu...kao mi smo ludi,pa ne znamo,da je svaki direktor u kombinaciji,sa preduzecem koje obavlja radove na putu,po principu,dobijete posao,a meni debela provizija...plus,sto za kvalitet,posla niko ne odgovarao,a obicno je los kvalitet...I sad ce da se radi,,kako bog zapoveda...ajd da vidimo

e

pre 6 godina

Ove fazone koje uprošćavaš naučio si još kao titov pionir: "Drugovi i drugarice pre rata ništa nismo imali, a onda su došli Nemci i sve nam odneli". Isti fazoni samo drugo pakovanje.

konfucije

pre 6 godina

lokacija vojvoda stepa kod far.fakulteta..stavljanje novih toplovodnih cevi..sloj asfalta 4 cm..licno izmerio dok sam cekao da se otovri semafor na tom mestu! vesicu jel treba dalje da razgovaramo o vasim infrastrukturnim radovima??!!

miki

pre 6 godina

Dodji molim te u ulicu Vladike Nikolaja Velimirovića, na teritoriji opštine Lazarevac da vidiš kako se sad kvalitetno asfaltira, a tek da vidiš trotoare kako su nam deca bezbedna kad idu u školu. To bi i novinari trebali da zabeleže i provere ko je odgovoran za radove, imali bi šta da vide.

Demijan

pre 6 godina

Čisto da ne padne u zaborav pošto smo tome skloni, Vesić je upravo bio deo priče kako se ranije radilo, tako da je uputio kritiku samom sebi i stranci kojoj je u to vreme pripadao, pošto se malo mnogo pravi l.d! Svi su kao zaboravili odakle su došli i kritikuju sve pre ove vlasti a bili su deo vlasti i establišmenta koji kritikuju. Dakle ljudi, ne dajte da vam ispiraju mozak lažima, sve su to prevrtači.

tipo

pre 6 godina

Ne razumem se u to ali zar nije bolje stavljati jedan sloj asfalta nego 2-3, ovako dobijamo lisnati asfalt koji se prakticno ljusti? Prakticno imamo sloj asfalta od 2 cm pa onda vezu sa drugim slojem koja je sigurno slabija nego da je jedna kompaktna celina. Samo razmisljam, ne trvdim nista.
(torpedo, 29. mart 2018 09:57)

Lepo si rekao, ne razumes se u to.
Prvo, slojevi nisu debljine 2 cm, nego par puta veci. Zavisi od sloja do sloja.
Drugo, u tim slojevima ima razlike, nisu svi isti.
Trece, da je sve jedan sloj, ne bi mogao da sabijes dovoljno. Mnogo je lakse I kvalitetnije sabijati sloj po sloj.
Mozda ima I jos neki razlog.

Belić

pre 6 godina

Skoro se vratih iz Beca koji jeste metropola, nema guzve, saobracaj perfektan, niko se ne parkira na trotoaru ili pesackom.Bgd je mozda metropola po br stanovnika, ali samo po tome, po svemu ostalom je teska kasaba.
(C i n i k, 29. mart 2018 10:15)

Zapravo javni gradski prevoz je perfektan, a redovnih gužvi i gužvi usled radova ima, pogotovo u špicu. Osim metroa koji ne zastaju, tramvaju takođe najčešće imaju odvojene šine i povezani su sa semaforima, pa im se semafori prilagođavaju, odnosno otvara se zeleno kako naiđe tramvaj.

Pametni semafori su odvojena priča. Npr. semafor se neće upaliti za skretanje ulevo dok vas senzor ne detektuje.

Daleko je još Beograd od toga.

SamoDaKazem

pre 6 godina

E a da vidite put od Železnika ka Sremčici... "Rađen" pre godinu i po dana, šahte već jednom "rađene" i sada vozači bukvalno voze slalom ne bi li sačuvali svoje automobile! Na jednom mestu (ironija šta li) baš preko puta kancelarije SNS-a asfalt propao jedno 10-15cm i u dužini od preko metra uz razdelnu liniju... Radili trotoare pošto su uradili nov asfalt, isekli nov asfalt da bi postavili nove ivičnjake, kada su to završili nisu popunili zazore i to tako stoji mesecima. Put je svuda gde je rađen trotoar stradao, krenuo je ka ivičnjacima jer tuda prolazi gradski prevoz i nije imalo šta da drži put.
Piš živi...