Sreda, 28.03.2018.

19:32

Panini album: treba vam više od 70 hiljada dinara za sličice

Izvor: BBC

Panini album: treba vam više od 70 hiljada dinara za slièice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Snežana

pre 4 godine

Ne razumem koja je poenta sakupljanja ako odmah kupite vise od pola slicica ili sve i onda taj album odlozite. Zar nije draz u prikupljanju, menjanju i druzenju prilikom sakupljanja?! Zar se sve danas svodi na to da smo kao programirani roboti?

Dejan

pre 6 godina

Sramotna cena sličica. Neverovatno je da u ovoj zemlji samo lihvari dolaze do izražaja. Treba bojkotovati album, mada mislim da ćemo sa ovom cenom bojkotovati album hteli mi to ili ne.

I još jedna stvar: mislim da sada u kutiji ima 50 kesica.

marko

pre 6 godina

Profesore veze nemate za album ne treba vise od 200e, ukoliko kupite jednu celu kutiju to je 500 slicica, a panini garantuje naksimum 3% duplikata, sto znaci da ste odmah zalepili 465 slicica.
Eventualno kupiti jos jednu kutiju i menjati slicice, mada je i to previse i dolazimo do zakljucka da "profesor" i nije nesto naucio na studijama.
(mich, 29. mart 2018 20:21)

Управо тако и радим задња три пута купим све сличице одједноме и кренем да лепим, и никад нисам успео да прођем боље од 400-450 залепљених сличица, а остало све дупликати а чак и по четири дупле. Тако да та 3% везе немају, код нас, а шта је тамо негде није ни битно, али сумњам да је другачије. Но, није ни важно пошто сам један сам од првих 10-так код чесме када су нас телевизије снимале као атракцију и када су полицајци почели да прилазе због окупљања, тако да број дупликата и није велики проблем. Одмах је уведено и правило једна за једну, да нема као кад сам био клинац да те неко уцењује и малтретира. Ако у кесици буде 4 сличице то ће бити 15-17 хиљада за албум, а ако буде 6 сличица то је онда око 100 еура за албум. Мислим да су обе цифре високе за наше прилике, посебно ова прва за коју мислим да је чак и претерана, јер то је ипак само обичан албум, па читаве енциклопедије на 1000 страна, са екстра папиром, и са гомилом целих колор страница, и са ко зна колико научника, и ко зна колико година рада, коштају по 100 еура

Timok

pre 6 godina

Apsolutno netacno - za svetsko prvenstvo 2010. sam kupio dve kutije sa po sto kesica i NIJEDAN duplikat nisam imao. Ostalo je jos malo, i brzo sam popunio album. Na kraju nisam imao duplikate da se menjam nego sam morao da kupim jos zbog duplikata. Tako da bolje kupite celu kutiju - provereno - NIJEDAN jedini duplikat u njoj.

Nislija

pre 6 godina

Skupljao sam do sada ali vise ne, preterali su sa cenom i negde mora da se povuce granica, i nije do novca jer ga imam, nego ima mnogo pametnijih stvari za koje bih se mogli urositi ti novci, kao recimo polovni playstation ili dobrotvorne akcije

Valerij

pre 6 godina

Skupljanje slicica je gušt.Nije toliko ni bitno koji su fudbaleri na sličicama, na početku je čak malo i dosadno, ali čim malo odmakne pa onaj filing kad zalepis neku koja ti fali da priđeš da ti fale samo dve ili jedna da kompletiraš neku reprezentaciju ili pehare......
A pare....
Koga još briga za pare, para nema, al će da se nađe kao i uvek....
Nikad nisam potrošio više para nego koliko koštaju sve koje su potrebne plus možda 2-3 kesice preko, čisto da bih za one poslednje 2-3 mogao da dam u zamenu po 4-5 komada.
Skupljam i lepim dok nemam duplikata 10-15 više nego onih koje mi fale, onda pravac Terazije i lagano u zamenu.
Uvek mene neko oduševi, ali i ja oduševim neko dete ili nekog tatu mojih godina, a nemam baš malo, sad još malo pa 48.
Ovi pametni profesori bi su trebali malo više da se druže i da nauče kako život stvarno funkcioniše, nije uvek 1+1=2, nekad je 3, a nekad 0.

dobar kajmak, loš sir

pre 6 godina

kad bilo koji album dobijem besplatno uz nesto, samo ga lepo izvadim i prosledim u kantu za djubre. ne pada mi na pamet da potrosimo pare na album za slicice kao za pola porodicnog letovanja.

mich

pre 6 godina

...pritom to je velika glupost imam albume iz 82-86-90-94 i svi zajedno ne vrede ni 500e...sto je mizerna cena uzevsi u obzir troskova i vremenskog perioda iz kog datiraju.

mich

pre 6 godina

Profesore veze nemate za album ne treba vise od 200e, ukoliko kupite jednu celu kutiju to je 500 slicica, a panini garantuje naksimum 3% duplikata, sto znaci da ste odmah zalepili 465 slicica.
Eventualno kupiti jos jednu kutiju i menjati slicice, mada je i to previse i dolazimo do zakljucka da "profesor" i nije nesto naucio na studijama.

Pera lozac

pre 6 godina

Kad sam procitao juce u komentarima da je kesica 80 din ozbiljno sam pripretio klincima da ce biti problema ako im budem nasao samo jednu slicicu.Ne mogu da verujem da toliko kostaju.I povrh svega moju decu fudbal uopste i ne interesuje ali su ranije skupljali zbog drustva iz skole.

Predrag

pre 6 godina

Sada, kao kontra ovom albumu, treba neka sportska redakcija, neke novinarske kuce, da izda slicnu publikaciju koja ce svakako da ima mnogo vise informacija i ilustracija nego ovaj album. Ta, svakako bogatija brosura, ne bi kostala vise od 1000.-din a svakako bi bila bestseler. Jedino bi izostalo ono zadovoljstvo kada cepate omot slicica u nadi da nema duplikata, i ono posebno zadovoljstvo kod razmenjivanje duplikata.

Cica

pre 6 godina

Ja znam desetak matorijih, preko 35 godina, koji uredno kupuju i popunjavaju svaki Paninijev album. To je odgovor ko kupuje i odakle novac. Podrazumeva se da su zaposleni, da imaju ok plate i da mogu to sebi da priušte. I svi imaju decu, tako da zajedno sa klincima nastavljaju tradiciju.

343

pre 6 godina

Normalno je da danasnju generaciju ne zanima to pored svega ostalog danas. 80tih nisam imao nista drugo ni da radim kao zanimaciju osim albuma i stripova. A i nije jeftino u danasnje vreme.

epf

pre 6 godina

"popunjavanje albuma postalo sve skuplje tokom godina, ne samo zato što ima više ekipa koje se takmiče, već zato što je Panini postao kreativan u davanju prostora reprezentacijama."

Govorimo jasno i tačno: kretaivni u načinima da uzmu novac.

Marko

pre 6 godina

Za Panini album Brazil 2014 sam potrošio između 80-100€ .Sada mi ne pada na pamet da dajem toliko para,i više.A i nemam klince pa da moram da skupljam.

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

Meni je bio "gušt" kad sam bio klinac, pa sa ćaletom lepio, on mi kupovao kesice, ja tapkanjem i "suljanjem" u školi doprinosio. Razmena se podrazumevala. Ja sa mojim drugarima, on sa svojim. Uredno na papiru popisano šta nam fali. Jedna lepa zajednička aktivnost, uspomena za ceo život. Nažalost, otac mi je rano preminuo, tj kad sam imao 13 godina, ceo svet mi se okrenuo, nešto drugo došlo u fokus. Više mi skupljanje sličica nije bilo zanimljivo. Ko zna, možda jednog dana kad budem imao svoje klince.

Laki

pre 6 godina

Autor ovog članka po meni nije nikad skupljao sličice. Da se razumemo, cena kesica je previsoka.80 dinara je mnogo.Sličice nabavljaš menjanjem. Ovoga puta, zbog situacije topka za menjažu je manja,ali šta da se radi.Skupljam od 1974, od Minhena.Zarazio sam i klinca koji obilato pomaže u menjanju.Lepo je kad se i kao matori igramo. Meni da se podsetim na te lepe dane, a klincu da mu ostane u uspomeni kad smo se zajedno nervirali, brojali koliko nam još fali.
Krajnje je ........... (izvinjavam se na izrazu ali ne postoji drugi način da izrazim odnos ovih naših koji prodaju sličice) da je cena kesice 80 dinara. Izgovor im je u cenama u drugim zemljama, navodno i tako je veća cena. A koji je odnos u platama u drugim zemljama?Pa zar mora baš na svemu da se enormno zaradi. Što imaju želju i da malo nečije radosti u vidu skupljanja sličica pokvare razni prevaranti.

Zlatko

pre 6 godina

Ja skupljam na Fifa sajtu. Jeste skraćeno izdanje, ali opet ima mnogo: 32 reprezentacije po 12 sličica, 32 sličica sa navijačima i 8 na početku. Svaki dan po dve kesice od po 10 sličica. Ne košta ništa, ali dobro dođe za razonodu, plus 100% se popunjava do kraja. Za Brazil nije moglo da se preuzme, dok su za Francusku dozvolili preuzimanje. Bilo bi lepo da na kraju može da se preuzme. Popuni se album pre prvenstva a za prvenstvo se pripremi tabela za rezultate i opet je uživanje. Inače, u tom albumu, bolju nam ekipu sastavili Panini i Fifa nego mi sami: Stojković- Rukavina, Tošić, Kolarov, Ivanović- Matić, Gudelj, Tadić, M. Savić, Ljajić- Mitrović. Po starom, normalnom, 4-5-1, po novom, modernom, 4-2-3-1, ali mislim Tadić, Sergej i Ljajić nikad nisu igrali zajedno, ali bi bilo interesantno videti takvu postavku. To možda i vidimo kad nam Brazil ćušne dva komada, pa se kao otvorimo. Do tada, uz Matića i Gudelja ide i Milivojević, 3 zadnja vezna, što je sigurno sigurno je.

Gerrard

pre 6 godina

37-a,и даље се скупља,од Италије 90' па на овамо.Колико год да треба пара скупљаће се увек.
Сад заједно са клинцима који тренирају фудбал,нема веће милине док се попуњава албум!!
Иначе скупљам само светско првенство,европско сам баталио!!

Sećanje

pre 6 godina

Ovi albumi me uvek podsete na jednu sramotu. Menjao sam sličice sa jednim dve godine mladjim dečakom. Meni sve duplikati dve mi fale. I vidim kod njega jednu od te dve sličice koja mi fali da popunim album. Kažem mu a on više ne da ni za 50 sličica. Nikakva bitna ni grb, ni stadion ni neki super igrač. Ja mu otmem sve izvadim tu jednu vratim mu ostatak, dodam mu desetak mojih i pravac kući. Samo što sma je zalepio možda je pola sata prošlo eto njega na vratima sa jednim starijim poznatim po snazi dečkom. U zemlju sam hteo sa propadnem. Ja mu kažem već sam je zalepio i kažem mu šta je i kako je bilo. On se okrene ka njem zvizne mu jednu cusku kaže a što si me lagao? Što si bio ljubomoran? I odu. E danas se to lepo pištoljima rešava ili se popuši lula mira. Mada kakve su cene sličica nije ni čudo.

Aleksandar

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para.  
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo. 
(NoName, 28. mart 2018 20:16) 

Ih, kakav si to čovek?! :-)
Nikad s tobom ne bih seo da popijem pivo!

milence

pre 6 godina

popunjavao od 74 do 90...poklonio ih...sada mi treba samo album radi pracenja sp..ovog mog od 16 leta ne interesuje ni da gleda sp a kamoli slicice...vremena se menjaju...

Cica

pre 6 godina

Ja znam desetak matorijih, preko 35 godina, koji uredno kupuju i popunjavaju svaki Paninijev album. To je odgovor ko kupuje i odakle novac. Podrazumeva se da su zaposleni, da imaju ok plate i da mogu to sebi da priušte. I svi imaju decu, tako da zajedno sa klincima nastavljaju tradiciju.

Kolekcionar

pre 6 godina

Ccc... uvek se slatko nasmejem komentarima. Kao prvo, teško da će trebati tolika svota, kao drugo da će trebati 200e vrlo verovatno, ali bez obzira na sve ja ću da skupljam kao i svako prvenstvo do sada. Ako pušači mogu da na dnevnom nivou daju 200-300din za paklu, mogu i ja za sličice, a uz to trajaće dok ne popunim album, dok pušači nastavljaju i dalje da troše i da truju sebe i druge. Elem, kome ovo predstavlja neki vid zadovoljstva on će i da skuplja, bilo za sebe ili da se šlepa uz svoje dete i da se pravda kako to on ne skuplja već za sina :D

Grayhund

pre 6 godina

Znaci treba 11000, a ne 70000...pa naravno da se menjaju slicice, necu kupovati kesice i traziti sta mi fali. Uvek postoje organizovane razmene, proslo prvenstvo je bilo razmena u centru grada...cim neko pronadje ono sto mu fali da popuni album, daje ti sve duplikate...i ja sam tako na kraju poklonio svoje dalje..
naravno, to ne umanjuje cinjenicu da je 80 dinara ipak previse. Inace secam se da sam za sp u juznoj africi 2010 potrosio oko 4500 dinara da popunim album.

banjaluka

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para. 
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo.
(NoName, 28. mart 2018 20:16)

Nemoj klincu da uskratis taj dozivljaj. Naravno ako si u mogucnosti. Vjeruj mi, odrastao sam ,vec 36-ka kuca na vrata, al taj osjecaj i iscekivanje prvenstva, skupljanje slicica, mjenjanje, trampa, "cjele-pole" (imali smo tu igru), to je neizostavni dio djetinjstva. Kako starim sve vise mi izmame osmijeh takve stvari. Ljetni raspust, svi smo bili "Heroji ulice" ko sto kaze Prljavo kazaliste. Poz

kako da ne

pre 6 godina

@room1408
Ima Srbije naravno :D Album je ovde u Svajcarskoj izasao ima vec 10 dana sigurno, bio u nekim novinama. Ja sam daleko od klinca, skupljao sam nekada kao klinac pa sada kada ga vec imam resio sam da popunjujem. Ovde je kesica 1.60fr. Tako kada idem po nesto na trafici ili u prodavnici, kupim 2, 3 kesice. Necu zuriti, idem lagano. Kad se setim :) Vec dva puta u istim novinama poklanjaju po 6 slicica. Probudi se vreme ono kad si bio klinac, pa si lepo. Lepo je to vreme bilo. Sada ne lepim sa istim zarom :D Ali barem podsecanje. Pozdrav

Dejan

pre 6 godina

Prvi album koji sam skupljao je bila Spanija 82.
Imao sam srecu da imam 9 godina mladjeg brata, a da sam sina dobio sa 26 tako da nikad nisam presato da skupljam.
Imam sve albume (ali nisu svi popunjeni) sem 94' SP i 96' EP.
Jeste malo skupo, ali je uzivanje, pa onda vikendom kod cesme na menjazu, pa sa kolegama na poslu... I na kraju upsiujes svaki dana rezultate.
A u dokolici gledas kako se koji igrac promenio za 2/4 godina i sl.

ivan

pre 6 godina

Ne znam koliko je to sada popularno. Moj sin od 10 godina ne pita za album, izgleda ga ne zanima za sada. Ja sam skupljao '82, '86 i '90. Sećam se da sam popunio Mexico 86 i da mi je dugo falio samo Rumenige. Na kraju sam dao oko dvesta duplikata za njega. I mislim da je to tada bilo znatno jeftinije. Znam da su mi kupovali i po 40 kesica. Deset ili dvadeset je bilo standard. Nisam siguran da bih se sada otvorio 3200 kinti kada bi mi klinac tražio.

Srecno vreme

pre 6 godina

Popunio kao klinac za SP `74. u Nemackoj.
Secam se kao da je danas bilo te srece,dugo mi je nedostajala slicica nekog Poljaka i nikako da je nadjem.
Razmenjivalo se, igralo pola-celo, ali prokletinje nema, pa nema.
Slucajno, pred sam pocetak prvenstva, spazim je kod jednog klinca koji je hteo da igra sa mnom.
Bio sam bolji i strpljivo cekao da i ona dodje na red.
Kad sam je osvojio,odmah je strpam u dzep i njemu poklonim sve ostale koje sam imao kod sebe.
Decko ostao zapanjen,a ja trkom kuci da je zalepim.

Akula

pre 6 godina

Jedino za cim sam zudio a zudim i dalje su slicice iz Jura bombona, verujem da se malo stariji secaju, u pitanju su bili dinosaurusi. Secam se kostale su dva i po dinara. Fudbalske (liga, liga sampiona, liga evrope), mundijalske ili one sa evropskog prvenstva me nikada nisu toliko zanimale.

mra

pre 6 godina

Nadjes na internetu slicice,pa onda istampas u nekoj profi kopirnici,iseces izlepis i eto...ako na jedan A4 stane 15 slicica,znaci treba 44 lista,neka je svaki po 50 din,2200 ceo album.

risto

pre 6 godina

Popunjavao sam prethodna dva svetska prvenstva, za oba albuma mi je bilo potrebno oko 100e da ih popunim. Stima da sam uvek poslednjih 20ak sličica poručivao. Naravno bez razmene nema ništa. Mnogo je 80 din kesica.

NIK

pre 6 godina

A ti kupiš popuniš album i šta? Ne razumem, kad sam bio klinac valjda mi je bilo zanimljivo kao i ostaloj deci ali kad već kreneš u sedmi razred valjda to prerasteš... pa za 70.000 možeš da kupiš telefon ili kompjuter, garderobu... da toliko novca baciš na album za sličice znači da si ili pun para ili klinac kojem mama i tata svaki dan daju za užinu...

room 1408

pre 6 godina

Hoće li biti i naše reprezentacije u albumu?Vidim i sinoć od 50 reprezentacija sto su igrale na portalima za uzivo praćenje utakmica samo za našu reprezentaciju nije izbačena prva postava.Cak je bio i sastav Saudijske Arabije protiv Belgije,hahahahah

tapkaroš

pre 6 godina

Pošto sam u tapkama nezvanični šampion regiona kupiću nekoliko kesica i krećem da igram tapke. Trošak par stotina dinara. Posle nekoliko dana imam dovoljno i za menjanje. Album ću popuniti za 3-4 nedelje uz minimalan trošak i maksimalno uživanje.

NoName

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para.
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo.

srecko

pre 6 godina

Autor članka je zaboravio jednu VRLO VAŽNU stvar. Osim razmene može da se uštedi i na druge načine, a to je da se sličice zarade "tapkanjem". Jedino što nemam sa kim da tapkam....

Srecno vreme

pre 6 godina

Popunio kao klinac za SP `74. u Nemackoj.
Secam se kao da je danas bilo te srece,dugo mi je nedostajala slicica nekog Poljaka i nikako da je nadjem.
Razmenjivalo se, igralo pola-celo, ali prokletinje nema, pa nema.
Slucajno, pred sam pocetak prvenstva, spazim je kod jednog klinca koji je hteo da igra sa mnom.
Bio sam bolji i strpljivo cekao da i ona dodje na red.
Kad sam je osvojio,odmah je strpam u dzep i njemu poklonim sve ostale koje sam imao kod sebe.
Decko ostao zapanjen,a ja trkom kuci da je zalepim.

NoName

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para.
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo.

risto

pre 6 godina

Popunjavao sam prethodna dva svetska prvenstva, za oba albuma mi je bilo potrebno oko 100e da ih popunim. Stima da sam uvek poslednjih 20ak sličica poručivao. Naravno bez razmene nema ništa. Mnogo je 80 din kesica.

srecko

pre 6 godina

Autor članka je zaboravio jednu VRLO VAŽNU stvar. Osim razmene može da se uštedi i na druge načine, a to je da se sličice zarade "tapkanjem". Jedino što nemam sa kim da tapkam....

ivan

pre 6 godina

Ne znam koliko je to sada popularno. Moj sin od 10 godina ne pita za album, izgleda ga ne zanima za sada. Ja sam skupljao '82, '86 i '90. Sećam se da sam popunio Mexico 86 i da mi je dugo falio samo Rumenige. Na kraju sam dao oko dvesta duplikata za njega. I mislim da je to tada bilo znatno jeftinije. Znam da su mi kupovali i po 40 kesica. Deset ili dvadeset je bilo standard. Nisam siguran da bih se sada otvorio 3200 kinti kada bi mi klinac tražio.

mra

pre 6 godina

Nadjes na internetu slicice,pa onda istampas u nekoj profi kopirnici,iseces izlepis i eto...ako na jedan A4 stane 15 slicica,znaci treba 44 lista,neka je svaki po 50 din,2200 ceo album.

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

Meni je bio "gušt" kad sam bio klinac, pa sa ćaletom lepio, on mi kupovao kesice, ja tapkanjem i "suljanjem" u školi doprinosio. Razmena se podrazumevala. Ja sa mojim drugarima, on sa svojim. Uredno na papiru popisano šta nam fali. Jedna lepa zajednička aktivnost, uspomena za ceo život. Nažalost, otac mi je rano preminuo, tj kad sam imao 13 godina, ceo svet mi se okrenuo, nešto drugo došlo u fokus. Više mi skupljanje sličica nije bilo zanimljivo. Ko zna, možda jednog dana kad budem imao svoje klince.

NIK

pre 6 godina

A ti kupiš popuniš album i šta? Ne razumem, kad sam bio klinac valjda mi je bilo zanimljivo kao i ostaloj deci ali kad već kreneš u sedmi razred valjda to prerasteš... pa za 70.000 možeš da kupiš telefon ili kompjuter, garderobu... da toliko novca baciš na album za sličice znači da si ili pun para ili klinac kojem mama i tata svaki dan daju za užinu...

room 1408

pre 6 godina

Hoće li biti i naše reprezentacije u albumu?Vidim i sinoć od 50 reprezentacija sto su igrale na portalima za uzivo praćenje utakmica samo za našu reprezentaciju nije izbačena prva postava.Cak je bio i sastav Saudijske Arabije protiv Belgije,hahahahah

Aleksandar

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para.  
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo. 
(NoName, 28. mart 2018 20:16) 

Ih, kakav si to čovek?! :-)
Nikad s tobom ne bih seo da popijem pivo!

Laki

pre 6 godina

Autor ovog članka po meni nije nikad skupljao sličice. Da se razumemo, cena kesica je previsoka.80 dinara je mnogo.Sličice nabavljaš menjanjem. Ovoga puta, zbog situacije topka za menjažu je manja,ali šta da se radi.Skupljam od 1974, od Minhena.Zarazio sam i klinca koji obilato pomaže u menjanju.Lepo je kad se i kao matori igramo. Meni da se podsetim na te lepe dane, a klincu da mu ostane u uspomeni kad smo se zajedno nervirali, brojali koliko nam još fali.
Krajnje je ........... (izvinjavam se na izrazu ali ne postoji drugi način da izrazim odnos ovih naših koji prodaju sličice) da je cena kesice 80 dinara. Izgovor im je u cenama u drugim zemljama, navodno i tako je veća cena. A koji je odnos u platama u drugim zemljama?Pa zar mora baš na svemu da se enormno zaradi. Što imaju želju i da malo nečije radosti u vidu skupljanja sličica pokvare razni prevaranti.

Kolekcionar

pre 6 godina

Ccc... uvek se slatko nasmejem komentarima. Kao prvo, teško da će trebati tolika svota, kao drugo da će trebati 200e vrlo verovatno, ali bez obzira na sve ja ću da skupljam kao i svako prvenstvo do sada. Ako pušači mogu da na dnevnom nivou daju 200-300din za paklu, mogu i ja za sličice, a uz to trajaće dok ne popunim album, dok pušači nastavljaju i dalje da troše i da truju sebe i druge. Elem, kome ovo predstavlja neki vid zadovoljstva on će i da skuplja, bilo za sebe ili da se šlepa uz svoje dete i da se pravda kako to on ne skuplja već za sina :D

Sećanje

pre 6 godina

Ovi albumi me uvek podsete na jednu sramotu. Menjao sam sličice sa jednim dve godine mladjim dečakom. Meni sve duplikati dve mi fale. I vidim kod njega jednu od te dve sličice koja mi fali da popunim album. Kažem mu a on više ne da ni za 50 sličica. Nikakva bitna ni grb, ni stadion ni neki super igrač. Ja mu otmem sve izvadim tu jednu vratim mu ostatak, dodam mu desetak mojih i pravac kući. Samo što sma je zalepio možda je pola sata prošlo eto njega na vratima sa jednim starijim poznatim po snazi dečkom. U zemlju sam hteo sa propadnem. Ja mu kažem već sam je zalepio i kažem mu šta je i kako je bilo. On se okrene ka njem zvizne mu jednu cusku kaže a što si me lagao? Što si bio ljubomoran? I odu. E danas se to lepo pištoljima rešava ili se popuši lula mira. Mada kakve su cene sličica nije ni čudo.

milence

pre 6 godina

popunjavao od 74 do 90...poklonio ih...sada mi treba samo album radi pracenja sp..ovog mog od 16 leta ne interesuje ni da gleda sp a kamoli slicice...vremena se menjaju...

343

pre 6 godina

Normalno je da danasnju generaciju ne zanima to pored svega ostalog danas. 80tih nisam imao nista drugo ni da radim kao zanimaciju osim albuma i stripova. A i nije jeftino u danasnje vreme.

banjaluka

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para. 
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo.
(NoName, 28. mart 2018 20:16)

Nemoj klincu da uskratis taj dozivljaj. Naravno ako si u mogucnosti. Vjeruj mi, odrastao sam ,vec 36-ka kuca na vrata, al taj osjecaj i iscekivanje prvenstva, skupljanje slicica, mjenjanje, trampa, "cjele-pole" (imali smo tu igru), to je neizostavni dio djetinjstva. Kako starim sve vise mi izmame osmijeh takve stvari. Ljetni raspust, svi smo bili "Heroji ulice" ko sto kaze Prljavo kazaliste. Poz

tapkaroš

pre 6 godina

Pošto sam u tapkama nezvanični šampion regiona kupiću nekoliko kesica i krećem da igram tapke. Trošak par stotina dinara. Posle nekoliko dana imam dovoljno i za menjanje. Album ću popuniti za 3-4 nedelje uz minimalan trošak i maksimalno uživanje.

Cica

pre 6 godina

Ja znam desetak matorijih, preko 35 godina, koji uredno kupuju i popunjavaju svaki Paninijev album. To je odgovor ko kupuje i odakle novac. Podrazumeva se da su zaposleni, da imaju ok plate i da mogu to sebi da priušte. I svi imaju decu, tako da zajedno sa klincima nastavljaju tradiciju.

Grayhund

pre 6 godina

Znaci treba 11000, a ne 70000...pa naravno da se menjaju slicice, necu kupovati kesice i traziti sta mi fali. Uvek postoje organizovane razmene, proslo prvenstvo je bilo razmena u centru grada...cim neko pronadje ono sto mu fali da popuni album, daje ti sve duplikate...i ja sam tako na kraju poklonio svoje dalje..
naravno, to ne umanjuje cinjenicu da je 80 dinara ipak previse. Inace secam se da sam za sp u juznoj africi 2010 potrosio oko 4500 dinara da popunim album.

Gerrard

pre 6 godina

37-a,и даље се скупља,од Италије 90' па на овамо.Колико год да треба пара скупљаће се увек.
Сад заједно са клинцима који тренирају фудбал,нема веће милине док се попуњава албум!!
Иначе скупљам само светско првенство,европско сам баталио!!

kako da ne

pre 6 godina

@room1408
Ima Srbije naravno :D Album je ovde u Svajcarskoj izasao ima vec 10 dana sigurno, bio u nekim novinama. Ja sam daleko od klinca, skupljao sam nekada kao klinac pa sada kada ga vec imam resio sam da popunjujem. Ovde je kesica 1.60fr. Tako kada idem po nesto na trafici ili u prodavnici, kupim 2, 3 kesice. Necu zuriti, idem lagano. Kad se setim :) Vec dva puta u istim novinama poklanjaju po 6 slicica. Probudi se vreme ono kad si bio klinac, pa si lepo. Lepo je to vreme bilo. Sada ne lepim sa istim zarom :D Ali barem podsecanje. Pozdrav

epf

pre 6 godina

"popunjavanje albuma postalo sve skuplje tokom godina, ne samo zato što ima više ekipa koje se takmiče, već zato što je Panini postao kreativan u davanju prostora reprezentacijama."

Govorimo jasno i tačno: kretaivni u načinima da uzmu novac.

Dejan

pre 6 godina

Prvi album koji sam skupljao je bila Spanija 82.
Imao sam srecu da imam 9 godina mladjeg brata, a da sam sina dobio sa 26 tako da nikad nisam presato da skupljam.
Imam sve albume (ali nisu svi popunjeni) sem 94' SP i 96' EP.
Jeste malo skupo, ali je uzivanje, pa onda vikendom kod cesme na menjazu, pa sa kolegama na poslu... I na kraju upsiujes svaki dana rezultate.
A u dokolici gledas kako se koji igrac promenio za 2/4 godina i sl.

Cica

pre 6 godina

Ja znam desetak matorijih, preko 35 godina, koji uredno kupuju i popunjavaju svaki Paninijev album. To je odgovor ko kupuje i odakle novac. Podrazumeva se da su zaposleni, da imaju ok plate i da mogu to sebi da priušte. I svi imaju decu, tako da zajedno sa klincima nastavljaju tradiciju.

Valerij

pre 6 godina

Skupljanje slicica je gušt.Nije toliko ni bitno koji su fudbaleri na sličicama, na početku je čak malo i dosadno, ali čim malo odmakne pa onaj filing kad zalepis neku koja ti fali da priđeš da ti fale samo dve ili jedna da kompletiraš neku reprezentaciju ili pehare......
A pare....
Koga još briga za pare, para nema, al će da se nađe kao i uvek....
Nikad nisam potrošio više para nego koliko koštaju sve koje su potrebne plus možda 2-3 kesice preko, čisto da bih za one poslednje 2-3 mogao da dam u zamenu po 4-5 komada.
Skupljam i lepim dok nemam duplikata 10-15 više nego onih koje mi fale, onda pravac Terazije i lagano u zamenu.
Uvek mene neko oduševi, ali i ja oduševim neko dete ili nekog tatu mojih godina, a nemam baš malo, sad još malo pa 48.
Ovi pametni profesori bi su trebali malo više da se druže i da nauče kako život stvarno funkcioniše, nije uvek 1+1=2, nekad je 3, a nekad 0.

Akula

pre 6 godina

Jedino za cim sam zudio a zudim i dalje su slicice iz Jura bombona, verujem da se malo stariji secaju, u pitanju su bili dinosaurusi. Secam se kostale su dva i po dinara. Fudbalske (liga, liga sampiona, liga evrope), mundijalske ili one sa evropskog prvenstva me nikada nisu toliko zanimale.

Pera lozac

pre 6 godina

Kad sam procitao juce u komentarima da je kesica 80 din ozbiljno sam pripretio klincima da ce biti problema ako im budem nasao samo jednu slicicu.Ne mogu da verujem da toliko kostaju.I povrh svega moju decu fudbal uopste i ne interesuje ali su ranije skupljali zbog drustva iz skole.

Nislija

pre 6 godina

Skupljao sam do sada ali vise ne, preterali su sa cenom i negde mora da se povuce granica, i nije do novca jer ga imam, nego ima mnogo pametnijih stvari za koje bih se mogli urositi ti novci, kao recimo polovni playstation ili dobrotvorne akcije

mich

pre 6 godina

...pritom to je velika glupost imam albume iz 82-86-90-94 i svi zajedno ne vrede ni 500e...sto je mizerna cena uzevsi u obzir troskova i vremenskog perioda iz kog datiraju.

dobar kajmak, loš sir

pre 6 godina

kad bilo koji album dobijem besplatno uz nesto, samo ga lepo izvadim i prosledim u kantu za djubre. ne pada mi na pamet da potrosimo pare na album za slicice kao za pola porodicnog letovanja.

Marko

pre 6 godina

Za Panini album Brazil 2014 sam potrošio između 80-100€ .Sada mi ne pada na pamet da dajem toliko para,i više.A i nemam klince pa da moram da skupljam.

mich

pre 6 godina

Profesore veze nemate za album ne treba vise od 200e, ukoliko kupite jednu celu kutiju to je 500 slicica, a panini garantuje naksimum 3% duplikata, sto znaci da ste odmah zalepili 465 slicica.
Eventualno kupiti jos jednu kutiju i menjati slicice, mada je i to previse i dolazimo do zakljucka da "profesor" i nije nesto naucio na studijama.

Zlatko

pre 6 godina

Ja skupljam na Fifa sajtu. Jeste skraćeno izdanje, ali opet ima mnogo: 32 reprezentacije po 12 sličica, 32 sličica sa navijačima i 8 na početku. Svaki dan po dve kesice od po 10 sličica. Ne košta ništa, ali dobro dođe za razonodu, plus 100% se popunjava do kraja. Za Brazil nije moglo da se preuzme, dok su za Francusku dozvolili preuzimanje. Bilo bi lepo da na kraju može da se preuzme. Popuni se album pre prvenstva a za prvenstvo se pripremi tabela za rezultate i opet je uživanje. Inače, u tom albumu, bolju nam ekipu sastavili Panini i Fifa nego mi sami: Stojković- Rukavina, Tošić, Kolarov, Ivanović- Matić, Gudelj, Tadić, M. Savić, Ljajić- Mitrović. Po starom, normalnom, 4-5-1, po novom, modernom, 4-2-3-1, ali mislim Tadić, Sergej i Ljajić nikad nisu igrali zajedno, ali bi bilo interesantno videti takvu postavku. To možda i vidimo kad nam Brazil ćušne dva komada, pa se kao otvorimo. Do tada, uz Matića i Gudelja ide i Milivojević, 3 zadnja vezna, što je sigurno sigurno je.

marko

pre 6 godina

Profesore veze nemate za album ne treba vise od 200e, ukoliko kupite jednu celu kutiju to je 500 slicica, a panini garantuje naksimum 3% duplikata, sto znaci da ste odmah zalepili 465 slicica.
Eventualno kupiti jos jednu kutiju i menjati slicice, mada je i to previse i dolazimo do zakljucka da "profesor" i nije nesto naucio na studijama.
(mich, 29. mart 2018 20:21)

Управо тако и радим задња три пута купим све сличице одједноме и кренем да лепим, и никад нисам успео да прођем боље од 400-450 залепљених сличица, а остало све дупликати а чак и по четири дупле. Тако да та 3% везе немају, код нас, а шта је тамо негде није ни битно, али сумњам да је другачије. Но, није ни важно пошто сам један сам од првих 10-так код чесме када су нас телевизије снимале као атракцију и када су полицајци почели да прилазе због окупљања, тако да број дупликата и није велики проблем. Одмах је уведено и правило једна за једну, да нема као кад сам био клинац да те неко уцењује и малтретира. Ако у кесици буде 4 сличице то ће бити 15-17 хиљада за албум, а ако буде 6 сличица то је онда око 100 еура за албум. Мислим да су обе цифре високе за наше прилике, посебно ова прва за коју мислим да је чак и претерана, јер то је ипак само обичан албум, па читаве енциклопедије на 1000 страна, са екстра папиром, и са гомилом целих колор страница, и са ко зна колико научника, и ко зна колико година рада, коштају по 100 еура

Predrag

pre 6 godina

Sada, kao kontra ovom albumu, treba neka sportska redakcija, neke novinarske kuce, da izda slicnu publikaciju koja ce svakako da ima mnogo vise informacija i ilustracija nego ovaj album. Ta, svakako bogatija brosura, ne bi kostala vise od 1000.-din a svakako bi bila bestseler. Jedino bi izostalo ono zadovoljstvo kada cepate omot slicica u nadi da nema duplikata, i ono posebno zadovoljstvo kod razmenjivanje duplikata.

Dejan

pre 6 godina

Sramotna cena sličica. Neverovatno je da u ovoj zemlji samo lihvari dolaze do izražaja. Treba bojkotovati album, mada mislim da ćemo sa ovom cenom bojkotovati album hteli mi to ili ne.

I još jedna stvar: mislim da sada u kutiji ima 50 kesica.

Timok

pre 6 godina

Apsolutno netacno - za svetsko prvenstvo 2010. sam kupio dve kutije sa po sto kesica i NIJEDAN duplikat nisam imao. Ostalo je jos malo, i brzo sam popunio album. Na kraju nisam imao duplikate da se menjam nego sam morao da kupim jos zbog duplikata. Tako da bolje kupite celu kutiju - provereno - NIJEDAN jedini duplikat u njoj.

Snežana

pre 4 godine

Ne razumem koja je poenta sakupljanja ako odmah kupite vise od pola slicica ili sve i onda taj album odlozite. Zar nije draz u prikupljanju, menjanju i druzenju prilikom sakupljanja?! Zar se sve danas svodi na to da smo kao programirani roboti?

NoName

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para.
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo.

tapkaroš

pre 6 godina

Pošto sam u tapkama nezvanični šampion regiona kupiću nekoliko kesica i krećem da igram tapke. Trošak par stotina dinara. Posle nekoliko dana imam dovoljno i za menjanje. Album ću popuniti za 3-4 nedelje uz minimalan trošak i maksimalno uživanje.

NIK

pre 6 godina

A ti kupiš popuniš album i šta? Ne razumem, kad sam bio klinac valjda mi je bilo zanimljivo kao i ostaloj deci ali kad već kreneš u sedmi razred valjda to prerasteš... pa za 70.000 možeš da kupiš telefon ili kompjuter, garderobu... da toliko novca baciš na album za sličice znači da si ili pun para ili klinac kojem mama i tata svaki dan daju za užinu...

mra

pre 6 godina

Nadjes na internetu slicice,pa onda istampas u nekoj profi kopirnici,iseces izlepis i eto...ako na jedan A4 stane 15 slicica,znaci treba 44 lista,neka je svaki po 50 din,2200 ceo album.

Akula

pre 6 godina

Jedino za cim sam zudio a zudim i dalje su slicice iz Jura bombona, verujem da se malo stariji secaju, u pitanju su bili dinosaurusi. Secam se kostale su dva i po dinara. Fudbalske (liga, liga sampiona, liga evrope), mundijalske ili one sa evropskog prvenstva me nikada nisu toliko zanimale.

Predrag

pre 6 godina

Sada, kao kontra ovom albumu, treba neka sportska redakcija, neke novinarske kuce, da izda slicnu publikaciju koja ce svakako da ima mnogo vise informacija i ilustracija nego ovaj album. Ta, svakako bogatija brosura, ne bi kostala vise od 1000.-din a svakako bi bila bestseler. Jedino bi izostalo ono zadovoljstvo kada cepate omot slicica u nadi da nema duplikata, i ono posebno zadovoljstvo kod razmenjivanje duplikata.

room 1408

pre 6 godina

Hoće li biti i naše reprezentacije u albumu?Vidim i sinoć od 50 reprezentacija sto su igrale na portalima za uzivo praćenje utakmica samo za našu reprezentaciju nije izbačena prva postava.Cak je bio i sastav Saudijske Arabije protiv Belgije,hahahahah

Aleksandar

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para.  
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo. 
(NoName, 28. mart 2018 20:16) 

Ih, kakav si to čovek?! :-)
Nikad s tobom ne bih seo da popijem pivo!

srecko

pre 6 godina

Autor članka je zaboravio jednu VRLO VAŽNU stvar. Osim razmene može da se uštedi i na druge načine, a to je da se sličice zarade "tapkanjem". Jedino što nemam sa kim da tapkam....

Timok

pre 6 godina

Apsolutno netacno - za svetsko prvenstvo 2010. sam kupio dve kutije sa po sto kesica i NIJEDAN duplikat nisam imao. Ostalo je jos malo, i brzo sam popunio album. Na kraju nisam imao duplikate da se menjam nego sam morao da kupim jos zbog duplikata. Tako da bolje kupite celu kutiju - provereno - NIJEDAN jedini duplikat u njoj.

dobar kajmak, loš sir

pre 6 godina

kad bilo koji album dobijem besplatno uz nesto, samo ga lepo izvadim i prosledim u kantu za djubre. ne pada mi na pamet da potrosimo pare na album za slicice kao za pola porodicnog letovanja.

Kolekcionar

pre 6 godina

Ccc... uvek se slatko nasmejem komentarima. Kao prvo, teško da će trebati tolika svota, kao drugo da će trebati 200e vrlo verovatno, ali bez obzira na sve ja ću da skupljam kao i svako prvenstvo do sada. Ako pušači mogu da na dnevnom nivou daju 200-300din za paklu, mogu i ja za sličice, a uz to trajaće dok ne popunim album, dok pušači nastavljaju i dalje da troše i da truju sebe i druge. Elem, kome ovo predstavlja neki vid zadovoljstva on će i da skuplja, bilo za sebe ili da se šlepa uz svoje dete i da se pravda kako to on ne skuplja već za sina :D

Sećanje

pre 6 godina

Ovi albumi me uvek podsete na jednu sramotu. Menjao sam sličice sa jednim dve godine mladjim dečakom. Meni sve duplikati dve mi fale. I vidim kod njega jednu od te dve sličice koja mi fali da popunim album. Kažem mu a on više ne da ni za 50 sličica. Nikakva bitna ni grb, ni stadion ni neki super igrač. Ja mu otmem sve izvadim tu jednu vratim mu ostatak, dodam mu desetak mojih i pravac kući. Samo što sma je zalepio možda je pola sata prošlo eto njega na vratima sa jednim starijim poznatim po snazi dečkom. U zemlju sam hteo sa propadnem. Ja mu kažem već sam je zalepio i kažem mu šta je i kako je bilo. On se okrene ka njem zvizne mu jednu cusku kaže a što si me lagao? Što si bio ljubomoran? I odu. E danas se to lepo pištoljima rešava ili se popuši lula mira. Mada kakve su cene sličica nije ni čudo.

Valerij

pre 6 godina

Skupljanje slicica je gušt.Nije toliko ni bitno koji su fudbaleri na sličicama, na početku je čak malo i dosadno, ali čim malo odmakne pa onaj filing kad zalepis neku koja ti fali da priđeš da ti fale samo dve ili jedna da kompletiraš neku reprezentaciju ili pehare......
A pare....
Koga još briga za pare, para nema, al će da se nađe kao i uvek....
Nikad nisam potrošio više para nego koliko koštaju sve koje su potrebne plus možda 2-3 kesice preko, čisto da bih za one poslednje 2-3 mogao da dam u zamenu po 4-5 komada.
Skupljam i lepim dok nemam duplikata 10-15 više nego onih koje mi fale, onda pravac Terazije i lagano u zamenu.
Uvek mene neko oduševi, ali i ja oduševim neko dete ili nekog tatu mojih godina, a nemam baš malo, sad još malo pa 48.
Ovi pametni profesori bi su trebali malo više da se druže i da nauče kako život stvarno funkcioniše, nije uvek 1+1=2, nekad je 3, a nekad 0.

Nislija

pre 6 godina

Skupljao sam do sada ali vise ne, preterali su sa cenom i negde mora da se povuce granica, i nije do novca jer ga imam, nego ima mnogo pametnijih stvari za koje bih se mogli urositi ti novci, kao recimo polovni playstation ili dobrotvorne akcije

banjaluka

pre 6 godina

Kad odrastes, shvatis da je ovo jedan prefrigani nacin za otimanje para. 
U zivotu necu detetu kupovati slicice, a kamoli album. Za decu se kupuje nesto sto im rasplamsava mastu i kreativnost, uz razvijanje logike, a to nije ovo.
(NoName, 28. mart 2018 20:16)

Nemoj klincu da uskratis taj dozivljaj. Naravno ako si u mogucnosti. Vjeruj mi, odrastao sam ,vec 36-ka kuca na vrata, al taj osjecaj i iscekivanje prvenstva, skupljanje slicica, mjenjanje, trampa, "cjele-pole" (imali smo tu igru), to je neizostavni dio djetinjstva. Kako starim sve vise mi izmame osmijeh takve stvari. Ljetni raspust, svi smo bili "Heroji ulice" ko sto kaze Prljavo kazaliste. Poz

Zlatko

pre 6 godina

Ja skupljam na Fifa sajtu. Jeste skraćeno izdanje, ali opet ima mnogo: 32 reprezentacije po 12 sličica, 32 sličica sa navijačima i 8 na početku. Svaki dan po dve kesice od po 10 sličica. Ne košta ništa, ali dobro dođe za razonodu, plus 100% se popunjava do kraja. Za Brazil nije moglo da se preuzme, dok su za Francusku dozvolili preuzimanje. Bilo bi lepo da na kraju može da se preuzme. Popuni se album pre prvenstva a za prvenstvo se pripremi tabela za rezultate i opet je uživanje. Inače, u tom albumu, bolju nam ekipu sastavili Panini i Fifa nego mi sami: Stojković- Rukavina, Tošić, Kolarov, Ivanović- Matić, Gudelj, Tadić, M. Savić, Ljajić- Mitrović. Po starom, normalnom, 4-5-1, po novom, modernom, 4-2-3-1, ali mislim Tadić, Sergej i Ljajić nikad nisu igrali zajedno, ali bi bilo interesantno videti takvu postavku. To možda i vidimo kad nam Brazil ćušne dva komada, pa se kao otvorimo. Do tada, uz Matića i Gudelja ide i Milivojević, 3 zadnja vezna, što je sigurno sigurno je.

Marko

pre 6 godina

Za Panini album Brazil 2014 sam potrošio između 80-100€ .Sada mi ne pada na pamet da dajem toliko para,i više.A i nemam klince pa da moram da skupljam.

Srecno vreme

pre 6 godina

Popunio kao klinac za SP `74. u Nemackoj.
Secam se kao da je danas bilo te srece,dugo mi je nedostajala slicica nekog Poljaka i nikako da je nadjem.
Razmenjivalo se, igralo pola-celo, ali prokletinje nema, pa nema.
Slucajno, pred sam pocetak prvenstva, spazim je kod jednog klinca koji je hteo da igra sa mnom.
Bio sam bolji i strpljivo cekao da i ona dodje na red.
Kad sam je osvojio,odmah je strpam u dzep i njemu poklonim sve ostale koje sam imao kod sebe.
Decko ostao zapanjen,a ja trkom kuci da je zalepim.

Pera lozac

pre 6 godina

Kad sam procitao juce u komentarima da je kesica 80 din ozbiljno sam pripretio klincima da ce biti problema ako im budem nasao samo jednu slicicu.Ne mogu da verujem da toliko kostaju.I povrh svega moju decu fudbal uopste i ne interesuje ali su ranije skupljali zbog drustva iz skole.

ivan

pre 6 godina

Ne znam koliko je to sada popularno. Moj sin od 10 godina ne pita za album, izgleda ga ne zanima za sada. Ja sam skupljao '82, '86 i '90. Sećam se da sam popunio Mexico 86 i da mi je dugo falio samo Rumenige. Na kraju sam dao oko dvesta duplikata za njega. I mislim da je to tada bilo znatno jeftinije. Znam da su mi kupovali i po 40 kesica. Deset ili dvadeset je bilo standard. Nisam siguran da bih se sada otvorio 3200 kinti kada bi mi klinac tražio.

mich

pre 6 godina

Profesore veze nemate za album ne treba vise od 200e, ukoliko kupite jednu celu kutiju to je 500 slicica, a panini garantuje naksimum 3% duplikata, sto znaci da ste odmah zalepili 465 slicica.
Eventualno kupiti jos jednu kutiju i menjati slicice, mada je i to previse i dolazimo do zakljucka da "profesor" i nije nesto naucio na studijama.

Gerrard

pre 6 godina

37-a,и даље се скупља,од Италије 90' па на овамо.Колико год да треба пара скупљаће се увек.
Сад заједно са клинцима који тренирају фудбал,нема веће милине док се попуњава албум!!
Иначе скупљам само светско првенство,европско сам баталио!!

Cica

pre 6 godina

Ja znam desetak matorijih, preko 35 godina, koji uredno kupuju i popunjavaju svaki Paninijev album. To je odgovor ko kupuje i odakle novac. Podrazumeva se da su zaposleni, da imaju ok plate i da mogu to sebi da priušte. I svi imaju decu, tako da zajedno sa klincima nastavljaju tradiciju.

Okram "Sejn" Idul

pre 6 godina

Meni je bio "gušt" kad sam bio klinac, pa sa ćaletom lepio, on mi kupovao kesice, ja tapkanjem i "suljanjem" u školi doprinosio. Razmena se podrazumevala. Ja sa mojim drugarima, on sa svojim. Uredno na papiru popisano šta nam fali. Jedna lepa zajednička aktivnost, uspomena za ceo život. Nažalost, otac mi je rano preminuo, tj kad sam imao 13 godina, ceo svet mi se okrenuo, nešto drugo došlo u fokus. Više mi skupljanje sličica nije bilo zanimljivo. Ko zna, možda jednog dana kad budem imao svoje klince.

Laki

pre 6 godina

Autor ovog članka po meni nije nikad skupljao sličice. Da se razumemo, cena kesica je previsoka.80 dinara je mnogo.Sličice nabavljaš menjanjem. Ovoga puta, zbog situacije topka za menjažu je manja,ali šta da se radi.Skupljam od 1974, od Minhena.Zarazio sam i klinca koji obilato pomaže u menjanju.Lepo je kad se i kao matori igramo. Meni da se podsetim na te lepe dane, a klincu da mu ostane u uspomeni kad smo se zajedno nervirali, brojali koliko nam još fali.
Krajnje je ........... (izvinjavam se na izrazu ali ne postoji drugi način da izrazim odnos ovih naših koji prodaju sličice) da je cena kesice 80 dinara. Izgovor im je u cenama u drugim zemljama, navodno i tako je veća cena. A koji je odnos u platama u drugim zemljama?Pa zar mora baš na svemu da se enormno zaradi. Što imaju želju i da malo nečije radosti u vidu skupljanja sličica pokvare razni prevaranti.

risto

pre 6 godina

Popunjavao sam prethodna dva svetska prvenstva, za oba albuma mi je bilo potrebno oko 100e da ih popunim. Stima da sam uvek poslednjih 20ak sličica poručivao. Naravno bez razmene nema ništa. Mnogo je 80 din kesica.

epf

pre 6 godina

"popunjavanje albuma postalo sve skuplje tokom godina, ne samo zato što ima više ekipa koje se takmiče, već zato što je Panini postao kreativan u davanju prostora reprezentacijama."

Govorimo jasno i tačno: kretaivni u načinima da uzmu novac.

kako da ne

pre 6 godina

@room1408
Ima Srbije naravno :D Album je ovde u Svajcarskoj izasao ima vec 10 dana sigurno, bio u nekim novinama. Ja sam daleko od klinca, skupljao sam nekada kao klinac pa sada kada ga vec imam resio sam da popunjujem. Ovde je kesica 1.60fr. Tako kada idem po nesto na trafici ili u prodavnici, kupim 2, 3 kesice. Necu zuriti, idem lagano. Kad se setim :) Vec dva puta u istim novinama poklanjaju po 6 slicica. Probudi se vreme ono kad si bio klinac, pa si lepo. Lepo je to vreme bilo. Sada ne lepim sa istim zarom :D Ali barem podsecanje. Pozdrav

mich

pre 6 godina

...pritom to je velika glupost imam albume iz 82-86-90-94 i svi zajedno ne vrede ni 500e...sto je mizerna cena uzevsi u obzir troskova i vremenskog perioda iz kog datiraju.

Grayhund

pre 6 godina

Znaci treba 11000, a ne 70000...pa naravno da se menjaju slicice, necu kupovati kesice i traziti sta mi fali. Uvek postoje organizovane razmene, proslo prvenstvo je bilo razmena u centru grada...cim neko pronadje ono sto mu fali da popuni album, daje ti sve duplikate...i ja sam tako na kraju poklonio svoje dalje..
naravno, to ne umanjuje cinjenicu da je 80 dinara ipak previse. Inace secam se da sam za sp u juznoj africi 2010 potrosio oko 4500 dinara da popunim album.

milence

pre 6 godina

popunjavao od 74 do 90...poklonio ih...sada mi treba samo album radi pracenja sp..ovog mog od 16 leta ne interesuje ni da gleda sp a kamoli slicice...vremena se menjaju...

Cica

pre 6 godina

Ja znam desetak matorijih, preko 35 godina, koji uredno kupuju i popunjavaju svaki Paninijev album. To je odgovor ko kupuje i odakle novac. Podrazumeva se da su zaposleni, da imaju ok plate i da mogu to sebi da priušte. I svi imaju decu, tako da zajedno sa klincima nastavljaju tradiciju.

343

pre 6 godina

Normalno je da danasnju generaciju ne zanima to pored svega ostalog danas. 80tih nisam imao nista drugo ni da radim kao zanimaciju osim albuma i stripova. A i nije jeftino u danasnje vreme.

marko

pre 6 godina

Profesore veze nemate za album ne treba vise od 200e, ukoliko kupite jednu celu kutiju to je 500 slicica, a panini garantuje naksimum 3% duplikata, sto znaci da ste odmah zalepili 465 slicica.
Eventualno kupiti jos jednu kutiju i menjati slicice, mada je i to previse i dolazimo do zakljucka da "profesor" i nije nesto naucio na studijama.
(mich, 29. mart 2018 20:21)

Управо тако и радим задња три пута купим све сличице одједноме и кренем да лепим, и никад нисам успео да прођем боље од 400-450 залепљених сличица, а остало све дупликати а чак и по четири дупле. Тако да та 3% везе немају, код нас, а шта је тамо негде није ни битно, али сумњам да је другачије. Но, није ни важно пошто сам један сам од првих 10-так код чесме када су нас телевизије снимале као атракцију и када су полицајци почели да прилазе због окупљања, тако да број дупликата и није велики проблем. Одмах је уведено и правило једна за једну, да нема као кад сам био клинац да те неко уцењује и малтретира. Ако у кесици буде 4 сличице то ће бити 15-17 хиљада за албум, а ако буде 6 сличица то је онда око 100 еура за албум. Мислим да су обе цифре високе за наше прилике, посебно ова прва за коју мислим да је чак и претерана, јер то је ипак само обичан албум, па читаве енциклопедије на 1000 страна, са екстра папиром, и са гомилом целих колор страница, и са ко зна колико научника, и ко зна колико година рада, коштају по 100 еура

Dejan

pre 6 godina

Prvi album koji sam skupljao je bila Spanija 82.
Imao sam srecu da imam 9 godina mladjeg brata, a da sam sina dobio sa 26 tako da nikad nisam presato da skupljam.
Imam sve albume (ali nisu svi popunjeni) sem 94' SP i 96' EP.
Jeste malo skupo, ali je uzivanje, pa onda vikendom kod cesme na menjazu, pa sa kolegama na poslu... I na kraju upsiujes svaki dana rezultate.
A u dokolici gledas kako se koji igrac promenio za 2/4 godina i sl.

Dejan

pre 6 godina

Sramotna cena sličica. Neverovatno je da u ovoj zemlji samo lihvari dolaze do izražaja. Treba bojkotovati album, mada mislim da ćemo sa ovom cenom bojkotovati album hteli mi to ili ne.

I još jedna stvar: mislim da sada u kutiji ima 50 kesica.

Snežana

pre 4 godine

Ne razumem koja je poenta sakupljanja ako odmah kupite vise od pola slicica ili sve i onda taj album odlozite. Zar nije draz u prikupljanju, menjanju i druzenju prilikom sakupljanja?! Zar se sve danas svodi na to da smo kao programirani roboti?