Subota, 24.03.2018.

13:29

"Vučić tolerantan, povukao bih potpis sa sporazuma"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je u Beogradu da je predsednik Aleksandar Vučić "previše tolerantan" u vezi sa sprovođenjem sporazuma o ZSO.

Izvor: Beta

"Vuèiæ tolerantan, povukao bih potpis sa sporazuma" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Dubrovacki pogled

pre 6 godina

Zar se i vasa vlada nije obvezala tim sporazumom da nece smetati prikljucenju Kosova medjunarodnim organizacijama.
Vidim da ni Kosovski politicari a bogme ni vasi ne postuju svoj potpis. Obje strane pokusavaju loviti u mutnom pa se po mom misljenju taj sporazum i treba raskinuti. Primjetno je da sve veci postotak stanovnistva ni ne zeli ulazak u EU i Nato pa bi trebali izaci i iz tih pregovora. Nije mi jasno zasto bi bilo tko stanovnistvo gurao u asicijacije koje ne zeli. Moje je misljenje da narod mora odluciti pa kako mu bude. Sto se tice progresivnijeg i pametnijeg dijela Srbije ono ce uvjek naci put kako se prikljuciti EU. Preseljenjem u zapadne zemlje.
Ovi koji ostanu u Srbiji neka cekaju pomoc Kine i Rusije ali bogme i kazne zapadnih drzava.
Pa ce se za 20-ak godina raspravljati bi li bilo pametnije da se potpisi nisu povukli. Ali zar to i nije obicaj u nasoj regiji?

Ivan, mladi student prava

pre 6 godina

Sama pravna priroda sporazuma u Briselu puna je manjkavosti sa aspekta domaćeg ustavnog prava. Osim što su pregovori okarakterisani kao tehnički i statusno neutralni njihova sadržina ih duboko demantuje u tome. Implementacija svakog od parafiranih sporazuma mora se odvijati u paradržavnom sistemu nelegalno proglašene republike na teritoriji Kosova i Metohije. Pritom raspravlja se o autonomiji ili bolje reći, upravnoj jedinici (okrugu) ZSO a da se pritom nije utvrdio status ?? Naravno da se time prejudicira da je statusno pitanje rešeno (ili privremeno prihvaćeno) kao takvo. Da se poštovao Ustav RS takav sporazum je trebalo biti zaključen sa predstavnicima UNMIK administracije gde bi ZSO bila i funkcionisala u okviru Kosova kao međunarodnog protektorata UN - onako kako ga prepoznaje i Ustav RS. Ovako sam proces je imao za cilj razgradnju preostale institucionalne infrastrukture Republike Srbije i mirnu reintegraciju čitavog Severnog kosova u administravivno-bezbednosni sistem nelegalno proglašene republike na teritoriji Kosova i Metohije.

Cinik

pre 6 godina

Gospodin Dačić je izjavio da je gospodin Vučić izuzetno tolerantan i da bi on ( Dačić) povukao potpis sa Briselskog sporazuma. Ovo što se tiče potpisa, u reu, lako ćemo to povući ali kako ćemo povući one trubače iz Brisela koje je tamo lično odveo sam gospodin Dačić. Kolo je odsvirano, mi smo igrali u tom kolu i dobili smo aplauz. Mislim, želim da kažem i da zamolim gospodina Dačića da ne priča gluposti. On je kao najbolji student političkih nauka ovo što danas priča trebao tada da keže gospodinu Vučiću kao najboljem studentu Pravnog fakulteta pa da to nikada i ne potpišu. Ja mislim, da su tada u Briselu bili dva obična čoveka sa sela da bi manju glupost uradili od ove dvojce najboljih studenata.

Nikola Nis

pre 6 godina

Iako je ovo najjadnije moguce opravdanje za katastrofu zvanu Briselski sporazum, ovo ce narod lagano progutati. Sutra kad Kosovo dobije status posmatraca u UN, narod guta i to. Srpski narod je skuvana zaba a proces je nepovratan.

Puj pike

pre 6 godina

Dacic je poptisao u ime drzave Srbije, a ne u svoje licno ime. Izjave o povlacenju potpisa zato nemaju apsolutno nikakve posledice. A racun u svakom slucaju uskoro stize na naplatu.

Komša

pre 6 godina

@Pravnik
Bečka konvencija iz 1969.- jedna od ugovornih strana je potpisala ugovor protivno svom Ustavu.
Znači - može.
Ali se neće/ne sme.
Ovo je prigodan patriJotski govor na dan početka bombardovanja,malo više preuveličavanja ZSO kako bi se to kasnije pokazalo kao pobeda i to je sve...

nije da branim Vucica

pre 6 godina

Сада када нисте способни да спроведете ни оно што сте сами потписали,
(Миљан, 24. mart 2018 14:27)
Koji deo recenice "Albanci nisu sproveli dogovoreno" nije jasan.

komnen barjaktar

pre 6 godina

On bi povkao potpis! Ti si podržavao politiku političkog idola koji je povlačio poteze katastrofalne po naciju! Ima nas i onih sa pamćenjem dužim od tri dana!

Bane

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.
(Pravnik, 24. mart 2018 14:24)

Dacic nije pravnik....on je zavrsio FPN. Pravnik je onaj drugi.

BeKo

pre 6 godina

Srbija je posle Kumanova 1999 suverenitet nad Kosovom predala međunarodnoj zajednici gde većina misli da se on više ne može vratiti Srbiji već su ga predali narodu "AP Kosova" (glavni i jedini nosilac suvereniteta) koji je uz pomoć iste te međunarodne zajednice odlučio da napravi svoju državu.

Kako bi bilo da nam sad Erdogan traži nazad suverenitet za koji se narod Srbije borio 1804-1878?

Stole

pre 6 godina

Ako povučemo potpis, gotovo, opet ćemo mi da budemo krivi. Ovako niko nije kriv, albanci neće da sprovedu, tako da onda možemo da se nadamo da će nekad evropi da se smuči i da će da ih otkače.

Tibor

pre 6 godina

1. "Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija"

2. Kumanovski sporazum!

Pa ako si heroj povuci ti sa oba!!!!

leptirica

pre 6 godina

Neki ovdje su u pravu. Moguće je jednostrano raskinuti ugovor ukoliko se jedna strana ne drži tog ugovora. Sigurna sam samo da bi u tom slučaju zemlje koje su na strani Kosova blokirale pregovore tipa Njemačka. Sa druge strane ako se sada za nešto oko Kosova Srbija ne izbori.... neće nikada, pa je možda i bolje reći EU, čekajte, mi idemo pred međunarodni sud pravde.

Pločnici Toronta, oči boje fronta

pre 6 godina

Politika formulisana u floskuli - Da komšiji crkne krava ili Daj da sprečimo nekog u nečemu - koštala je građane Srbije više stotina milijardi dolara, dovela je do urušavanja međuljudskih, međunacionalnih i medjuverskih odnosa, a najzad i moralnih vrednosti... Izgubili smo Jugoslaviju, posvadjali se sa Hrvatima, Bošnjacima, izgubili Krajinu i Kosovo, a u medjuvremenu izgubili i naše mlade, najobrazovanije ljude... Otišla je i Crna Gora... imamo 3 i po miliona građana manje i naposletku više stotina godina osiromašenog uranijuma pred nama i veliki broj ljudi obolelih od raka.
Hvala Vam gosn Dačiću, Vučiću i svim vašima od 87.pa nadalje sto nas tako nepogrešivo vodite u bolje sutra. Spomenik podignite Slobi u centru da možemo u njegovom liku i delu da vas prepoznamo.
Kosovo je srce Srbije, nikad u Evropu nikad u NATO. Samo tako nastavite, a mi odosmo jer pored vas možemo samo da gledamo ovaj čemer i jad.

boris

pre 6 godina

Šta je bilo pre 19 godina kad su neki digli nos i nisu potpisivali šta je bilo ponuđeno?
Gde su tada bile mudre vođe da spasu Srbiju od propasti i kapitulacije par meseci kasnije? Bolje je pitanje gde su sad?

doktori opšte prakse

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.
(Pravnik, 24. mart 2018 14:24)

Guglajte gospodine raskidanje ugovora zbog nesipunjenja jedne od ugovornih strana. Saglasnost druge strane nije potreba. Ovde je svako i pravnik, političar, selektor fudbalske reprezentacije i lekar.

Vratiti status quo, i format razgovra u okviru UN, 1244 i Kumanovskog sporazuma. Tražiti sever Kosmeta i zaštitu svetinja.

marko

pre 6 godina

Јесте ли ви Дачићу и онај несрећни Ђурић у истој влади. Па зар ми нисмо победили.
Па 5 година вам причамо да сте погрешили а ви нас убеђујете да нисте.
И са чега да повучете потпис. Захваљујућу вама на КИМ су инсталирани сви органи власти републике Косова. Па шта мислите да ће они да раде. Да гледају док ви сами себе дриблате.

Видео сам да некад нека екипа да аутогол, али да овако као наша Влада напуни сама себи мрежу, е то никада нисам видео.

sa reči na dela

pre 6 godina

Pošto albanska strana ne poštuje odredbe sporazuma i ne sprovodi tačke na koje se obavezala mislim da i sa pravne strane Dačić može povući svoj potpis sa Briselskog sporazuma. Slobodno neka izvoli to i da učini inače ispada da neozbiljan i piča u prazno. Može biti da usled odredjenih pritisaka Dačić ne može da povuče potpis ali u tom slučaju neka napusti vladu i pokaže svoju netolerantnost prema kršenju nacionalnih interesa.

blato

pre 6 godina

Nema potrebe za tim potezom,dovoljno je pustite Ustavni sud da bez (vašeg)političkog pritiska donese odluku o ustavnosti briselskog sporazuma.Kao što je 2012-e,kada je ova vlast formirana,Ustavni sud dobio odrešene ruke pa je stavio van snage zakon o prinadležnostima u Vojvodini i reformu pravosuđa,koje je doneo Tadićev režim.

Миљан

pre 6 godina

Кад сте потписивали, то сте нам представили као најбоље решење у датим околностима, сваку критику сте осионо одбацивали. Сада када нисте способни да спроведете ни оно што сте сами потписали, ви би да повучете потпис,свесни да та могућност правно не постоји. Играте представу за народ, добар и лош полицајац. Све сте требали сагледати пре потписа, али ви сте били најпаментнији а сви остали идиоти, издајници, кретени... Све сте предали локалну самоуправу, судство, прелазе, полицију, телекомуникације, позивни број... а сад се сетили да ништа нисте добили, после пет година. Свесни сте да нема повратка на старо,нажалост свих нас, сада ЗСО представљате као велики успех, компромис и народ ће то прогутати као и обично...

pobedimo nato!

pre 6 godina

Daj, traži o istom trošku i da nam uvedu sankcije pa da opet uživamo. Baš nam je bilo fino, a narod najviše voli Tita, Slobu, pa sankcije. Tim redom.

Bojan

pre 6 godina

Има логике и исправног резона у Дачићевим речима.Ипак, министар Дачић не жели да се не да предност споразуму и да се покуша да се проблем реши! Ако се не успе треба повући потписе са Бриселског споразума!

Pravnik

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Koja je razlika između normalne države i srbije doživljavamo ovih dana !

Birali ste ih poštovani sugrađani i uživajte SA njima !

Politika za jednodnevnu upotrebu ne vodi u bolje sutra !
Ovo što se srbiji desilo SA OVIMA već je koštalo 2-3 generacije normalnog života a kraj njihovom vladanju se na žalost ne vidi

dino

pre 6 godina

Koga on to zavarava?? Ne postoji mogućnost povlačenja potpisa. Nije ovo dečija igra pa vrati mi moje krpice, neću više da se igram. Da su prave diplomate znali bi kako da ostvare dogovoreno, ovako su samo mali pijuni u svetkoj partiji šaha a u Srbiji kraljevi. Samo u Srbiji to mogu i da budu.

David

pre 6 godina

Čekajte ljudi, pa godinama nam govorite kako u Briselu, Vašington, Berlinu imamo prijatelje, politicare sa kojima vodite konstruktivne razgovore, odakle sad ultimatumi? Niste valjda lagali narod?

leptirica

pre 6 godina

Meni samo nije jasna praksa komunikacije između ministara i predsjednika i općenito unutar vlasti u Srbiji putem medija. Nazoveš Vučića, izraziš svoje stavove i dogovoriš službeni stav Srbije, pa ga onda izneseš pred novinare, a ne ja bi to ovako, ja bi to onako... Kao ministar u vladi Srbije Dačić bi trebao da iznosi službenu politiku Srbije, a ne osobno mišljenje.

Aleksandar

pre 6 godina

Bravo kako se hrabro borite da naš narod dole može da formira kućni savet ali samo u svom stanu. Velika pobeda ako uspete ZSO da aktivirate. Mada sam ja čuo da Srbi već ilegalno formiraju kućne savete po sobama svojim vreme je da se to legalizuje

leptirica

pre 6 godina

Meni samo nije jasna praksa komunikacije između ministara i predsjednika i općenito unutar vlasti u Srbiji putem medija. Nazoveš Vučića, izraziš svoje stavove i dogovoriš službeni stav Srbije, pa ga onda izneseš pred novinare, a ne ja bi to ovako, ja bi to onako... Kao ministar u vladi Srbije Dačić bi trebao da iznosi službenu politiku Srbije, a ne osobno mišljenje.

David

pre 6 godina

Čekajte ljudi, pa godinama nam govorite kako u Briselu, Vašington, Berlinu imamo prijatelje, politicare sa kojima vodite konstruktivne razgovore, odakle sad ultimatumi? Niste valjda lagali narod?

dino

pre 6 godina

Koga on to zavarava?? Ne postoji mogućnost povlačenja potpisa. Nije ovo dečija igra pa vrati mi moje krpice, neću više da se igram. Da su prave diplomate znali bi kako da ostvare dogovoreno, ovako su samo mali pijuni u svetkoj partiji šaha a u Srbiji kraljevi. Samo u Srbiji to mogu i da budu.

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Koja je razlika između normalne države i srbije doživljavamo ovih dana !

Birali ste ih poštovani sugrađani i uživajte SA njima !

Politika za jednodnevnu upotrebu ne vodi u bolje sutra !
Ovo što se srbiji desilo SA OVIMA već je koštalo 2-3 generacije normalnog života a kraj njihovom vladanju se na žalost ne vidi

Bojan

pre 6 godina

Има логике и исправног резона у Дачићевим речима.Ипак, министар Дачић не жели да се не да предност споразуму и да се покуша да се проблем реши! Ако се не успе треба повући потписе са Бриселског споразума!

Миљан

pre 6 godina

Кад сте потписивали, то сте нам представили као најбоље решење у датим околностима, сваку критику сте осионо одбацивали. Сада када нисте способни да спроведете ни оно што сте сами потписали, ви би да повучете потпис,свесни да та могућност правно не постоји. Играте представу за народ, добар и лош полицајац. Све сте требали сагледати пре потписа, али ви сте били најпаментнији а сви остали идиоти, издајници, кретени... Све сте предали локалну самоуправу, судство, прелазе, полицију, телекомуникације, позивни број... а сад се сетили да ништа нисте добили, после пет година. Свесни сте да нема повратка на старо,нажалост свих нас, сада ЗСО представљате као велики успех, компромис и народ ће то прогутати као и обично...

marko

pre 6 godina

Јесте ли ви Дачићу и онај несрећни Ђурић у истој влади. Па зар ми нисмо победили.
Па 5 година вам причамо да сте погрешили а ви нас убеђујете да нисте.
И са чега да повучете потпис. Захваљујућу вама на КИМ су инсталирани сви органи власти републике Косова. Па шта мислите да ће они да раде. Да гледају док ви сами себе дриблате.

Видео сам да некад нека екипа да аутогол, али да овако као наша Влада напуни сама себи мрежу, е то никада нисам видео.

pobedimo nato!

pre 6 godina

Daj, traži o istom trošku i da nam uvedu sankcije pa da opet uživamo. Baš nam je bilo fino, a narod najviše voli Tita, Slobu, pa sankcije. Tim redom.

boris

pre 6 godina

Šta je bilo pre 19 godina kad su neki digli nos i nisu potpisivali šta je bilo ponuđeno?
Gde su tada bile mudre vođe da spasu Srbiju od propasti i kapitulacije par meseci kasnije? Bolje je pitanje gde su sad?

komnen barjaktar

pre 6 godina

On bi povkao potpis! Ti si podržavao politiku političkog idola koji je povlačio poteze katastrofalne po naciju! Ima nas i onih sa pamćenjem dužim od tri dana!

Nikola Nis

pre 6 godina

Iako je ovo najjadnije moguce opravdanje za katastrofu zvanu Briselski sporazum, ovo ce narod lagano progutati. Sutra kad Kosovo dobije status posmatraca u UN, narod guta i to. Srpski narod je skuvana zaba a proces je nepovratan.

Pločnici Toronta, oči boje fronta

pre 6 godina

Politika formulisana u floskuli - Da komšiji crkne krava ili Daj da sprečimo nekog u nečemu - koštala je građane Srbije više stotina milijardi dolara, dovela je do urušavanja međuljudskih, međunacionalnih i medjuverskih odnosa, a najzad i moralnih vrednosti... Izgubili smo Jugoslaviju, posvadjali se sa Hrvatima, Bošnjacima, izgubili Krajinu i Kosovo, a u medjuvremenu izgubili i naše mlade, najobrazovanije ljude... Otišla je i Crna Gora... imamo 3 i po miliona građana manje i naposletku više stotina godina osiromašenog uranijuma pred nama i veliki broj ljudi obolelih od raka.
Hvala Vam gosn Dačiću, Vučiću i svim vašima od 87.pa nadalje sto nas tako nepogrešivo vodite u bolje sutra. Spomenik podignite Slobi u centru da možemo u njegovom liku i delu da vas prepoznamo.
Kosovo je srce Srbije, nikad u Evropu nikad u NATO. Samo tako nastavite, a mi odosmo jer pored vas možemo samo da gledamo ovaj čemer i jad.

Bane

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.
(Pravnik, 24. mart 2018 14:24)

Dacic nije pravnik....on je zavrsio FPN. Pravnik je onaj drugi.

Tibor

pre 6 godina

1. "Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija"

2. Kumanovski sporazum!

Pa ako si heroj povuci ti sa oba!!!!

Komša

pre 6 godina

@Pravnik
Bečka konvencija iz 1969.- jedna od ugovornih strana je potpisala ugovor protivno svom Ustavu.
Znači - može.
Ali se neće/ne sme.
Ovo je prigodan patriJotski govor na dan početka bombardovanja,malo više preuveličavanja ZSO kako bi se to kasnije pokazalo kao pobeda i to je sve...

Aleksandar

pre 6 godina

Bravo kako se hrabro borite da naš narod dole može da formira kućni savet ali samo u svom stanu. Velika pobeda ako uspete ZSO da aktivirate. Mada sam ja čuo da Srbi već ilegalno formiraju kućne savete po sobama svojim vreme je da se to legalizuje

Puj pike

pre 6 godina

Dacic je poptisao u ime drzave Srbije, a ne u svoje licno ime. Izjave o povlacenju potpisa zato nemaju apsolutno nikakve posledice. A racun u svakom slucaju uskoro stize na naplatu.

BeKo

pre 6 godina

Srbija je posle Kumanova 1999 suverenitet nad Kosovom predala međunarodnoj zajednici gde većina misli da se on više ne može vratiti Srbiji već su ga predali narodu "AP Kosova" (glavni i jedini nosilac suvereniteta) koji je uz pomoć iste te međunarodne zajednice odlučio da napravi svoju državu.

Kako bi bilo da nam sad Erdogan traži nazad suverenitet za koji se narod Srbije borio 1804-1878?

Cinik

pre 6 godina

Gospodin Dačić je izjavio da je gospodin Vučić izuzetno tolerantan i da bi on ( Dačić) povukao potpis sa Briselskog sporazuma. Ovo što se tiče potpisa, u reu, lako ćemo to povući ali kako ćemo povući one trubače iz Brisela koje je tamo lično odveo sam gospodin Dačić. Kolo je odsvirano, mi smo igrali u tom kolu i dobili smo aplauz. Mislim, želim da kažem i da zamolim gospodina Dačića da ne priča gluposti. On je kao najbolji student političkih nauka ovo što danas priča trebao tada da keže gospodinu Vučiću kao najboljem studentu Pravnog fakulteta pa da to nikada i ne potpišu. Ja mislim, da su tada u Briselu bili dva obična čoveka sa sela da bi manju glupost uradili od ove dvojce najboljih studenata.

blato

pre 6 godina

Nema potrebe za tim potezom,dovoljno je pustite Ustavni sud da bez (vašeg)političkog pritiska donese odluku o ustavnosti briselskog sporazuma.Kao što je 2012-e,kada je ova vlast formirana,Ustavni sud dobio odrešene ruke pa je stavio van snage zakon o prinadležnostima u Vojvodini i reformu pravosuđa,koje je doneo Tadićev režim.

doktori opšte prakse

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.
(Pravnik, 24. mart 2018 14:24)

Guglajte gospodine raskidanje ugovora zbog nesipunjenja jedne od ugovornih strana. Saglasnost druge strane nije potreba. Ovde je svako i pravnik, političar, selektor fudbalske reprezentacije i lekar.

Vratiti status quo, i format razgovra u okviru UN, 1244 i Kumanovskog sporazuma. Tražiti sever Kosmeta i zaštitu svetinja.

Pravnik

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.

sa reči na dela

pre 6 godina

Pošto albanska strana ne poštuje odredbe sporazuma i ne sprovodi tačke na koje se obavezala mislim da i sa pravne strane Dačić može povući svoj potpis sa Briselskog sporazuma. Slobodno neka izvoli to i da učini inače ispada da neozbiljan i piča u prazno. Može biti da usled odredjenih pritisaka Dačić ne može da povuče potpis ali u tom slučaju neka napusti vladu i pokaže svoju netolerantnost prema kršenju nacionalnih interesa.

Dubrovacki pogled

pre 6 godina

Zar se i vasa vlada nije obvezala tim sporazumom da nece smetati prikljucenju Kosova medjunarodnim organizacijama.
Vidim da ni Kosovski politicari a bogme ni vasi ne postuju svoj potpis. Obje strane pokusavaju loviti u mutnom pa se po mom misljenju taj sporazum i treba raskinuti. Primjetno je da sve veci postotak stanovnistva ni ne zeli ulazak u EU i Nato pa bi trebali izaci i iz tih pregovora. Nije mi jasno zasto bi bilo tko stanovnistvo gurao u asicijacije koje ne zeli. Moje je misljenje da narod mora odluciti pa kako mu bude. Sto se tice progresivnijeg i pametnijeg dijela Srbije ono ce uvjek naci put kako se prikljuciti EU. Preseljenjem u zapadne zemlje.
Ovi koji ostanu u Srbiji neka cekaju pomoc Kine i Rusije ali bogme i kazne zapadnih drzava.
Pa ce se za 20-ak godina raspravljati bi li bilo pametnije da se potpisi nisu povukli. Ali zar to i nije obicaj u nasoj regiji?

nije da branim Vucica

pre 6 godina

Сада када нисте способни да спроведете ни оно што сте сами потписали,
(Миљан, 24. mart 2018 14:27)
Koji deo recenice "Albanci nisu sproveli dogovoreno" nije jasan.

Stole

pre 6 godina

Ako povučemo potpis, gotovo, opet ćemo mi da budemo krivi. Ovako niko nije kriv, albanci neće da sprovedu, tako da onda možemo da se nadamo da će nekad evropi da se smuči i da će da ih otkače.

Ivan, mladi student prava

pre 6 godina

Sama pravna priroda sporazuma u Briselu puna je manjkavosti sa aspekta domaćeg ustavnog prava. Osim što su pregovori okarakterisani kao tehnički i statusno neutralni njihova sadržina ih duboko demantuje u tome. Implementacija svakog od parafiranih sporazuma mora se odvijati u paradržavnom sistemu nelegalno proglašene republike na teritoriji Kosova i Metohije. Pritom raspravlja se o autonomiji ili bolje reći, upravnoj jedinici (okrugu) ZSO a da se pritom nije utvrdio status ?? Naravno da se time prejudicira da je statusno pitanje rešeno (ili privremeno prihvaćeno) kao takvo. Da se poštovao Ustav RS takav sporazum je trebalo biti zaključen sa predstavnicima UNMIK administracije gde bi ZSO bila i funkcionisala u okviru Kosova kao međunarodnog protektorata UN - onako kako ga prepoznaje i Ustav RS. Ovako sam proces je imao za cilj razgradnju preostale institucionalne infrastrukture Republike Srbije i mirnu reintegraciju čitavog Severnog kosova u administravivno-bezbednosni sistem nelegalno proglašene republike na teritoriji Kosova i Metohije.

leptirica

pre 6 godina

Neki ovdje su u pravu. Moguće je jednostrano raskinuti ugovor ukoliko se jedna strana ne drži tog ugovora. Sigurna sam samo da bi u tom slučaju zemlje koje su na strani Kosova blokirale pregovore tipa Njemačka. Sa druge strane ako se sada za nešto oko Kosova Srbija ne izbori.... neće nikada, pa je možda i bolje reći EU, čekajte, mi idemo pred međunarodni sud pravde.

Aleksandar

pre 6 godina

Bravo kako se hrabro borite da naš narod dole može da formira kućni savet ali samo u svom stanu. Velika pobeda ako uspete ZSO da aktivirate. Mada sam ja čuo da Srbi već ilegalno formiraju kućne savete po sobama svojim vreme je da se to legalizuje

dino

pre 6 godina

Koga on to zavarava?? Ne postoji mogućnost povlačenja potpisa. Nije ovo dečija igra pa vrati mi moje krpice, neću više da se igram. Da su prave diplomate znali bi kako da ostvare dogovoreno, ovako su samo mali pijuni u svetkoj partiji šaha a u Srbiji kraljevi. Samo u Srbiji to mogu i da budu.

doktori opšte prakse

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.
(Pravnik, 24. mart 2018 14:24)

Guglajte gospodine raskidanje ugovora zbog nesipunjenja jedne od ugovornih strana. Saglasnost druge strane nije potreba. Ovde je svako i pravnik, političar, selektor fudbalske reprezentacije i lekar.

Vratiti status quo, i format razgovra u okviru UN, 1244 i Kumanovskog sporazuma. Tražiti sever Kosmeta i zaštitu svetinja.

Pravnik

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.

pobedimo nato!

pre 6 godina

Daj, traži o istom trošku i da nam uvedu sankcije pa da opet uživamo. Baš nam je bilo fino, a narod najviše voli Tita, Slobu, pa sankcije. Tim redom.

BeKo

pre 6 godina

Srbija je posle Kumanova 1999 suverenitet nad Kosovom predala međunarodnoj zajednici gde većina misli da se on više ne može vratiti Srbiji već su ga predali narodu "AP Kosova" (glavni i jedini nosilac suvereniteta) koji je uz pomoć iste te međunarodne zajednice odlučio da napravi svoju državu.

Kako bi bilo da nam sad Erdogan traži nazad suverenitet za koji se narod Srbije borio 1804-1878?

nije da branim Vucica

pre 6 godina

Сада када нисте способни да спроведете ни оно што сте сами потписали,
(Миљан, 24. mart 2018 14:27)
Koji deo recenice "Albanci nisu sproveli dogovoreno" nije jasan.

Миљан

pre 6 godina

Кад сте потписивали, то сте нам представили као најбоље решење у датим околностима, сваку критику сте осионо одбацивали. Сада када нисте способни да спроведете ни оно што сте сами потписали, ви би да повучете потпис,свесни да та могућност правно не постоји. Играте представу за народ, добар и лош полицајац. Све сте требали сагледати пре потписа, али ви сте били најпаментнији а сви остали идиоти, издајници, кретени... Све сте предали локалну самоуправу, судство, прелазе, полицију, телекомуникације, позивни број... а сад се сетили да ништа нисте добили, после пет година. Свесни сте да нема повратка на старо,нажалост свих нас, сада ЗСО представљате као велики успех, компромис и народ ће то прогутати као и обично...

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Koja je razlika između normalne države i srbije doživljavamo ovih dana !

Birali ste ih poštovani sugrađani i uživajte SA njima !

Politika za jednodnevnu upotrebu ne vodi u bolje sutra !
Ovo što se srbiji desilo SA OVIMA već je koštalo 2-3 generacije normalnog života a kraj njihovom vladanju se na žalost ne vidi

marko

pre 6 godina

Јесте ли ви Дачићу и онај несрећни Ђурић у истој влади. Па зар ми нисмо победили.
Па 5 година вам причамо да сте погрешили а ви нас убеђујете да нисте.
И са чега да повучете потпис. Захваљујућу вама на КИМ су инсталирани сви органи власти републике Косова. Па шта мислите да ће они да раде. Да гледају док ви сами себе дриблате.

Видео сам да некад нека екипа да аутогол, али да овако као наша Влада напуни сама себи мрежу, е то никада нисам видео.

Nikola Nis

pre 6 godina

Iako je ovo najjadnije moguce opravdanje za katastrofu zvanu Briselski sporazum, ovo ce narod lagano progutati. Sutra kad Kosovo dobije status posmatraca u UN, narod guta i to. Srpski narod je skuvana zaba a proces je nepovratan.

David

pre 6 godina

Čekajte ljudi, pa godinama nam govorite kako u Briselu, Vašington, Berlinu imamo prijatelje, politicare sa kojima vodite konstruktivne razgovore, odakle sad ultimatumi? Niste valjda lagali narod?

Dubrovacki pogled

pre 6 godina

Zar se i vasa vlada nije obvezala tim sporazumom da nece smetati prikljucenju Kosova medjunarodnim organizacijama.
Vidim da ni Kosovski politicari a bogme ni vasi ne postuju svoj potpis. Obje strane pokusavaju loviti u mutnom pa se po mom misljenju taj sporazum i treba raskinuti. Primjetno je da sve veci postotak stanovnistva ni ne zeli ulazak u EU i Nato pa bi trebali izaci i iz tih pregovora. Nije mi jasno zasto bi bilo tko stanovnistvo gurao u asicijacije koje ne zeli. Moje je misljenje da narod mora odluciti pa kako mu bude. Sto se tice progresivnijeg i pametnijeg dijela Srbije ono ce uvjek naci put kako se prikljuciti EU. Preseljenjem u zapadne zemlje.
Ovi koji ostanu u Srbiji neka cekaju pomoc Kine i Rusije ali bogme i kazne zapadnih drzava.
Pa ce se za 20-ak godina raspravljati bi li bilo pametnije da se potpisi nisu povukli. Ali zar to i nije obicaj u nasoj regiji?

blato

pre 6 godina

Nema potrebe za tim potezom,dovoljno je pustite Ustavni sud da bez (vašeg)političkog pritiska donese odluku o ustavnosti briselskog sporazuma.Kao što je 2012-e,kada je ova vlast formirana,Ustavni sud dobio odrešene ruke pa je stavio van snage zakon o prinadležnostima u Vojvodini i reformu pravosuđa,koje je doneo Tadićev režim.

Ivan, mladi student prava

pre 6 godina

Sama pravna priroda sporazuma u Briselu puna je manjkavosti sa aspekta domaćeg ustavnog prava. Osim što su pregovori okarakterisani kao tehnički i statusno neutralni njihova sadržina ih duboko demantuje u tome. Implementacija svakog od parafiranih sporazuma mora se odvijati u paradržavnom sistemu nelegalno proglašene republike na teritoriji Kosova i Metohije. Pritom raspravlja se o autonomiji ili bolje reći, upravnoj jedinici (okrugu) ZSO a da se pritom nije utvrdio status ?? Naravno da se time prejudicira da je statusno pitanje rešeno (ili privremeno prihvaćeno) kao takvo. Da se poštovao Ustav RS takav sporazum je trebalo biti zaključen sa predstavnicima UNMIK administracije gde bi ZSO bila i funkcionisala u okviru Kosova kao međunarodnog protektorata UN - onako kako ga prepoznaje i Ustav RS. Ovako sam proces je imao za cilj razgradnju preostale institucionalne infrastrukture Republike Srbije i mirnu reintegraciju čitavog Severnog kosova u administravivno-bezbednosni sistem nelegalno proglašene republike na teritoriji Kosova i Metohije.

Tibor

pre 6 godina

1. "Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija"

2. Kumanovski sporazum!

Pa ako si heroj povuci ti sa oba!!!!

Pločnici Toronta, oči boje fronta

pre 6 godina

Politika formulisana u floskuli - Da komšiji crkne krava ili Daj da sprečimo nekog u nečemu - koštala je građane Srbije više stotina milijardi dolara, dovela je do urušavanja međuljudskih, međunacionalnih i medjuverskih odnosa, a najzad i moralnih vrednosti... Izgubili smo Jugoslaviju, posvadjali se sa Hrvatima, Bošnjacima, izgubili Krajinu i Kosovo, a u medjuvremenu izgubili i naše mlade, najobrazovanije ljude... Otišla je i Crna Gora... imamo 3 i po miliona građana manje i naposletku više stotina godina osiromašenog uranijuma pred nama i veliki broj ljudi obolelih od raka.
Hvala Vam gosn Dačiću, Vučiću i svim vašima od 87.pa nadalje sto nas tako nepogrešivo vodite u bolje sutra. Spomenik podignite Slobi u centru da možemo u njegovom liku i delu da vas prepoznamo.
Kosovo je srce Srbije, nikad u Evropu nikad u NATO. Samo tako nastavite, a mi odosmo jer pored vas možemo samo da gledamo ovaj čemer i jad.

Bane

pre 6 godina

E moj pravniče. Ako je za sklapanje ugovora potrebna suglasnost stranaka, onda je suglasnost isto potrebna i za raskid osim ako je ugovorom uređeno drugačije.
(Pravnik, 24. mart 2018 14:24)

Dacic nije pravnik....on je zavrsio FPN. Pravnik je onaj drugi.

boris

pre 6 godina

Šta je bilo pre 19 godina kad su neki digli nos i nisu potpisivali šta je bilo ponuđeno?
Gde su tada bile mudre vođe da spasu Srbiju od propasti i kapitulacije par meseci kasnije? Bolje je pitanje gde su sad?

Cinik

pre 6 godina

Gospodin Dačić je izjavio da je gospodin Vučić izuzetno tolerantan i da bi on ( Dačić) povukao potpis sa Briselskog sporazuma. Ovo što se tiče potpisa, u reu, lako ćemo to povući ali kako ćemo povući one trubače iz Brisela koje je tamo lično odveo sam gospodin Dačić. Kolo je odsvirano, mi smo igrali u tom kolu i dobili smo aplauz. Mislim, želim da kažem i da zamolim gospodina Dačića da ne priča gluposti. On je kao najbolji student političkih nauka ovo što danas priča trebao tada da keže gospodinu Vučiću kao najboljem studentu Pravnog fakulteta pa da to nikada i ne potpišu. Ja mislim, da su tada u Briselu bili dva obična čoveka sa sela da bi manju glupost uradili od ove dvojce najboljih studenata.

komnen barjaktar

pre 6 godina

On bi povkao potpis! Ti si podržavao politiku političkog idola koji je povlačio poteze katastrofalne po naciju! Ima nas i onih sa pamćenjem dužim od tri dana!

leptirica

pre 6 godina

Neki ovdje su u pravu. Moguće je jednostrano raskinuti ugovor ukoliko se jedna strana ne drži tog ugovora. Sigurna sam samo da bi u tom slučaju zemlje koje su na strani Kosova blokirale pregovore tipa Njemačka. Sa druge strane ako se sada za nešto oko Kosova Srbija ne izbori.... neće nikada, pa je možda i bolje reći EU, čekajte, mi idemo pred međunarodni sud pravde.

Bojan

pre 6 godina

Има логике и исправног резона у Дачићевим речима.Ипак, министар Дачић не жели да се не да предност споразуму и да се покуша да се проблем реши! Ако се не успе треба повући потписе са Бриселског споразума!

leptirica

pre 6 godina

Meni samo nije jasna praksa komunikacije između ministara i predsjednika i općenito unutar vlasti u Srbiji putem medija. Nazoveš Vučića, izraziš svoje stavove i dogovoriš službeni stav Srbije, pa ga onda izneseš pred novinare, a ne ja bi to ovako, ja bi to onako... Kao ministar u vladi Srbije Dačić bi trebao da iznosi službenu politiku Srbije, a ne osobno mišljenje.

Stole

pre 6 godina

Ako povučemo potpis, gotovo, opet ćemo mi da budemo krivi. Ovako niko nije kriv, albanci neće da sprovedu, tako da onda možemo da se nadamo da će nekad evropi da se smuči i da će da ih otkače.

sa reči na dela

pre 6 godina

Pošto albanska strana ne poštuje odredbe sporazuma i ne sprovodi tačke na koje se obavezala mislim da i sa pravne strane Dačić može povući svoj potpis sa Briselskog sporazuma. Slobodno neka izvoli to i da učini inače ispada da neozbiljan i piča u prazno. Može biti da usled odredjenih pritisaka Dačić ne može da povuče potpis ali u tom slučaju neka napusti vladu i pokaže svoju netolerantnost prema kršenju nacionalnih interesa.

Puj pike

pre 6 godina

Dacic je poptisao u ime drzave Srbije, a ne u svoje licno ime. Izjave o povlacenju potpisa zato nemaju apsolutno nikakve posledice. A racun u svakom slucaju uskoro stize na naplatu.

Komša

pre 6 godina

@Pravnik
Bečka konvencija iz 1969.- jedna od ugovornih strana je potpisala ugovor protivno svom Ustavu.
Znači - može.
Ali se neće/ne sme.
Ovo je prigodan patriJotski govor na dan početka bombardovanja,malo više preuveličavanja ZSO kako bi se to kasnije pokazalo kao pobeda i to je sve...