Petak, 23.03.2018.

09:17

Hamilton najbrži na treninzima, Ferstapen ga najbolje pratio

Aktuelni šampion Formule 1 najavio je juriš na još jednu titulu posle najboljih rezultata na prva dva zvanična treninga sezone.

Izvor: AK

Hamilton najbrži na treninzima, Ferstapen ga najbolje pratio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

KWL

pre 6 godina

@sah 88 Pa za ta pravila koja su kako kažeš nameštena u korist Mercedesa glasali su i Ferrari i Reno... Drugo Hamilton je prešao iz Mclarena u mercedes kada je Red bul sa Fetelom dominirao a ne iz „najboljeg McL u najbolji Mercedes“... Dalje ne bih komentarisao... @HARIS Majstore Luis je prvu titulu sa Mclarenom osvojio u poslednjoj trci protiv Masse... I drugu takođe u poslednjoj trci(dupli bodovi) a prošle sezone u Mexicu dve trke pre kraja... Schumacher je jednom postao prvak 7 trka pre kraja... Tako da nije na mestu to što pričaš...

Mensel

pre 6 godina

@sah 88,Kada je Hamilton napuštao McLaren bili su ekipa u vrhu,posle njegovog odlaska pali su na najniže grane,u Mercedesu za to vreme Šumi guši mnogo boljeg Rozberga.Sledeće sezone sa Luisom u Mercedesu,Rozberg izgleda ko rekreativac,Luis za dve klase bolji trkač od njega,pa Izvuci sam zaključak ko je najbolji.Sa Luisom Mercedes je doživeo preporod,koji fala bogu traje do dan danas!

HARIS

pre 6 godina

Nesto vam nije bilo dosadno dok su dominirali Sumaher i Fetel kao sada Luis...
(Ma koji Dzordan, 23. mart 2018 10:36)

Tada se sampion odlucivao u posljednjim trkama, ne moze se porediti sa ovim danas, jer vec sada znamo ko je sampion, a odradjen tek TRENING. Sjeti se samo Kimijeve titule ili prve Fetelove, tako da ovo nije isto.

Luis

pre 6 godina

@sah 88... brate tebi bas tesko pada ovo sto radi Merdza zadnjih godina. Sve je to sport i biznis ne nerviraj se. Uostalom nemacka medicina je najbolja medicina Bata Stojkovic

Vlada

pre 6 godina

@sah
2103 godina je bila pre turbo ere. Ako se znalo da to odgovara Mercedesu, zasto su drugi timovi cutali?
Sto se razvoja tice, nije to bas tako. Ko je razvijao pobednicki Red Bul? Mark Veber? Kultard 2008? Pa ne, nego Adrijan Njui.

Jedan je Ayrton

pre 6 godina

@sah88,To što tvrdiš za Šumija,apsolutno nije tačno,kao prvo F1 periodično na četiri -pet godine menja pravila kako bi sprečila apsolutnu dominaciju tima koji je pobeđivao u predhodnim sezonama .Po novim pravilima neke ekipe se brzo prilagode a neke lutaju i neprepoznatljive su u odnosu na ranije.To se upravo desilo i Vilijamsu '94,predhodne sezone su dominirali sa Prostom,dok se u sledećoj sa Senom mučio,nisu imali balans,stalno su proklizavali itd.Te sezone FIA je izbacila upotrebu elektronike stim i kontrolu proklizavanja što je dovelo do nestabilnosti bolida i masovnih izletanja.Pravila ko pravila nekad dobra nekad loša ali trebaju da važe za sve.Te sezone Beneton sa Šumaherom je debelo varao pošto su imali ilegalnu kontrolu proklizavanja o čemu je i pokojni Sena o tome pričao ali nije želeo da ih tuže kod FIE,samo je đžentlmenski ukazivao na to.Jednostavno pokušavao je iz takvog podređenog položaja da bude bolji,brži i na žalost pokušavajući nemoguće u tom jurcanju izgubio je glavu,mogu slobodno reći najbolji trkač svih vremena.Inače kad danas čujem kvazi stručnjake i porede Šumija sa ovom veličinom i gromadom od čoveka nisu svesni svog neznanja,za Šumahera može da se kaže jedino da je najprecenjeniji vozač koji se ikada pojavio ,bio je obična varalica,varao u Benetonu (ESP),varao u Ferariju(jedino on imao pravo na specijalno gorivo i pneumatike)a da ne pričamo o svim njegovim bezobrazlucima na stazi !

sah 88

pre 6 godina

@jedan je Sena kakva gomila gluposti?! A da je Sena mega vizač jeste kao i Šumaher kao i Fanđo. I zbog toga F1 i danas traje zbog rasprave celog sveta ko je od njih trojce najbolji a odgovora nema. Pored njih imalo je još 5,6 mega vozača. A svako ko je pratio svaku trku tada kao i danas kao ja zna kakvi su bolidi bili i da se Ferrari umalo tada nije ugasio koliko je bio loš a i Beneton Ford je bio lampek sa kojim je Šumaher osvojio titulu i niko nikada više ni pre njega ni posle.

Fandjo

pre 6 godina

@sah 88 Kada je iz sampionskog Meklarena presao u Mercedes Hamilton je dosao u novoosnovan tim i sve stavio na kocku. Nije mogao znati gde ce stvar otici. A to sto ti bas ne simpatises Hamiltona to je druga stvar. Svako ima pravo na misljenje ali ne i da potura dezinformacije. Sumaher je bio veliki vozac mada sam ja voleo Prosta i Senu. Mada se bar dve Sumijeve titule mogu smatrati diskutabilnim. Hil i Sena su po meni pokradeni.

sah 88

pre 6 godina

Ljudi kada je Hamilton presao u Mecku bila du usvojena nova pravila koja su samo njima odgovarala i znalo se da će dominirati. Plus su Šumi i Rozberg doveli taj bolid ne prag nepobedivog, plus su ulagali od milijardu do milijardu ipo po sezonu. Ili da neće neko da kaze da je Hamilton dosao kada i Rozberg pa razvijao Mercedes do dominantnog bolida?!

Vlada

pre 6 godina

@Sah
Sumaher je vozio u Ferariju 4 godine ('96 do '99), i prva titula je stigla 2000. Te sezone posle 2000, izuzev 2003, su bile dominantnije od Mercedesovih i Red Bulovih jer je osvajao titule fazon na pola sezone. U Mercedesu, ako nista, timske kolege su se borile za titulu (jednu cak osvojio i Rozberg), dok je Barikelo vozio za Sumahera, i pustao ga cak i kada nije morao (setite se Austrije 2002, Barikelo svakako nije bio konkurent za titulu, a Sumaheru to nista nije znacilo). Onda uporedite Hamiltona koji je prosle godine vratio poziciju Botasu.
Mada ruku na srce, tada su pravila bila normalnija, dozvoljeno dolivanje goriva itd.
Hamilton kad je presao u Mercedes 2013, bili su prosecna ekipa, imali su par pobeda i to je to, nikakve sanse pored Red Bula i Ferarija.
Prosla sezona uopste nije bila losa sa aspekta borbe za titulu, a i Red Bul je ojacao.

sah 88

pre 6 godina

@ma koji Dzordan kada je Šumaher prešao u Ferrari to je bio krš koji se raspada, nije mogao trku da izdrži bolid. E on se sa takvim bolidima trkao, pobeđi so i razvojao ga u eri prejakih Vilijamsa, Meklarena, Renoa i napravio to što je napravio. A Hamilton je iz najjačeg bolida Meklarena prešao u najjači bolid Mercedesa i zato nije popularan i zato ogromna većina navija protiv njega.

jcw

pre 6 godina

Slažem se da F1 cirkus već dugo nije ono što je nekada bio, ali i pored toga kao nepopravljivi petrolhead ne propuštam nijednu sezonu, i nijednu trku, jer prosto volim automobile, i auto sport takmičenja. Tako će biti i ove sezone koju s nestrpljenjem očekujem. Mercedesu svaka čast, ali moje srce kuca za Red Bull, i Maxa Emiliana Verstappena.

McL 13C

pre 6 godina

Nekako mi se čini da su sve prognoze od pre početka sezone bile tačne. Mercedes dominantan, RB bliže Mercedesu nego Ferrari, a Ferrari nazadovao u odnosu na Mercedes prošle sezone. Naravno, ovo su još uvek treninzi, ali mi se čini da će tako ostati i za sutra. Mercedes je sa lakoćom dolazio do vremena koja su brža od konkurencije i čini mi se da sve što konkurencija uradi, Mercedes može još brže. Videćemo još kakav će biti race pace favorita i verovatno će biti razlika od trke do trke. McLaren je daleko iza, kao i realno svi ostali. Sauber uverljivo najlošiji.
Poz

kris

pre 6 godina

Ovi komentari su se stvarno sveli na prepucavanja i ništa više,čak i na formuli.Čudi me da se i ovdje ne spominje Igokea,FMP,titule,budžeti...Niko ne poštuje tuđe mišljenje.Čovjek u prvom komentaru je samo na svoj način rekao da izgleda da se prvak već zna,da će većina trka biti kruženje iza Hamiltona,da će možda malo zbog interesovanja,dopustiti poneku trku Fetelu i Ferštapenu da pobjede,da će Raikonen i Botas vjerno služiti Fetelu i Hamiltonu..I na moju žalost,velike su šanse da tako i bude.Ja sam odrastao ne propustivši nijednu trku,a sad ih pola ne gledam,jer znam kako će izgedati.I mislio sam da je do mene,valjda zbog godina,ali vidim u kontaktu sa ljudima,a i po internetu,da je sve više takvih.

Jaran

pre 6 godina

Steiner, kris
Momci, sta da kazem... Hvala!


brm
Znas da kritika moze da bude i pozitivna i negativna? Time sto prozivam F1, koji je UZASNO predvidljiv vec oko 10 godina (mozda cak i duze), skrecem paznju na uzasne mane koje ovaj sport ima. Otkad znam za sebe gledam trke, godinama se k'o neki mamlaz budim u 5:50 i gledam dosadne (revijalne) voznje. Kada smo vec kod etiketiranja, vidim da ti je SATISFAKCIJA da bacas kamenje na one koji ne dele tvoje misljenje...

Steiner

pre 6 godina

@brm

covek ocigledno voli sport i stalo mu je.
Zato mu smeta sto iz godine u godinu postaje dosadnije.
I ti ces sad njemu da oduzmes pravo da kritikuje promene?

brm

pre 6 godina

Sport koji postaje dosadniji od bocanja...

Ove sezone necu gledati ovaj CIRKUS!
(Jaran, 23. mart 2018 09:45)

Kaže čovek koji je ostavio prvi komentar na vest o Formuli 1. Zašto se baviš onda baviš stvarima koje te ne zanimaju, ili si samo hejter koji je nezadovoljan svojim životom pa ti sve smeta i onda ti je satisfakcija da komentarišeš kako ništa ne valja? :)

brm

pre 6 godina

Sport koji postaje dosadniji od bocanja...

Ove sezone necu gledati ovaj CIRKUS!
(Jaran, 23. mart 2018 09:45)

Kaže čovek koji je ostavio prvi komentar na vest o Formuli 1. Zašto se baviš onda baviš stvarima koje te ne zanimaju, ili si samo hejter koji je nezadovoljan svojim životom pa ti sve smeta i onda ti je satisfakcija da komentarišeš kako ništa ne valja? :)

kris

pre 6 godina

Ovi komentari su se stvarno sveli na prepucavanja i ništa više,čak i na formuli.Čudi me da se i ovdje ne spominje Igokea,FMP,titule,budžeti...Niko ne poštuje tuđe mišljenje.Čovjek u prvom komentaru je samo na svoj način rekao da izgleda da se prvak već zna,da će većina trka biti kruženje iza Hamiltona,da će možda malo zbog interesovanja,dopustiti poneku trku Fetelu i Ferštapenu da pobjede,da će Raikonen i Botas vjerno služiti Fetelu i Hamiltonu..I na moju žalost,velike su šanse da tako i bude.Ja sam odrastao ne propustivši nijednu trku,a sad ih pola ne gledam,jer znam kako će izgedati.I mislio sam da je do mene,valjda zbog godina,ali vidim u kontaktu sa ljudima,a i po internetu,da je sve više takvih.

Jedan je Ayrton

pre 6 godina

@sah88,To što tvrdiš za Šumija,apsolutno nije tačno,kao prvo F1 periodično na četiri -pet godine menja pravila kako bi sprečila apsolutnu dominaciju tima koji je pobeđivao u predhodnim sezonama .Po novim pravilima neke ekipe se brzo prilagode a neke lutaju i neprepoznatljive su u odnosu na ranije.To se upravo desilo i Vilijamsu '94,predhodne sezone su dominirali sa Prostom,dok se u sledećoj sa Senom mučio,nisu imali balans,stalno su proklizavali itd.Te sezone FIA je izbacila upotrebu elektronike stim i kontrolu proklizavanja što je dovelo do nestabilnosti bolida i masovnih izletanja.Pravila ko pravila nekad dobra nekad loša ali trebaju da važe za sve.Te sezone Beneton sa Šumaherom je debelo varao pošto su imali ilegalnu kontrolu proklizavanja o čemu je i pokojni Sena o tome pričao ali nije želeo da ih tuže kod FIE,samo je đžentlmenski ukazivao na to.Jednostavno pokušavao je iz takvog podređenog položaja da bude bolji,brži i na žalost pokušavajući nemoguće u tom jurcanju izgubio je glavu,mogu slobodno reći najbolji trkač svih vremena.Inače kad danas čujem kvazi stručnjake i porede Šumija sa ovom veličinom i gromadom od čoveka nisu svesni svog neznanja,za Šumahera može da se kaže jedino da je najprecenjeniji vozač koji se ikada pojavio ,bio je obična varalica,varao u Benetonu (ESP),varao u Ferariju(jedino on imao pravo na specijalno gorivo i pneumatike)a da ne pričamo o svim njegovim bezobrazlucima na stazi !

Steiner

pre 6 godina

@brm

covek ocigledno voli sport i stalo mu je.
Zato mu smeta sto iz godine u godinu postaje dosadnije.
I ti ces sad njemu da oduzmes pravo da kritikuje promene?

McL 13C

pre 6 godina

Nekako mi se čini da su sve prognoze od pre početka sezone bile tačne. Mercedes dominantan, RB bliže Mercedesu nego Ferrari, a Ferrari nazadovao u odnosu na Mercedes prošle sezone. Naravno, ovo su još uvek treninzi, ali mi se čini da će tako ostati i za sutra. Mercedes je sa lakoćom dolazio do vremena koja su brža od konkurencije i čini mi se da sve što konkurencija uradi, Mercedes može još brže. Videćemo još kakav će biti race pace favorita i verovatno će biti razlika od trke do trke. McLaren je daleko iza, kao i realno svi ostali. Sauber uverljivo najlošiji.
Poz

sah 88

pre 6 godina

@ma koji Dzordan kada je Šumaher prešao u Ferrari to je bio krš koji se raspada, nije mogao trku da izdrži bolid. E on se sa takvim bolidima trkao, pobeđi so i razvojao ga u eri prejakih Vilijamsa, Meklarena, Renoa i napravio to što je napravio. A Hamilton je iz najjačeg bolida Meklarena prešao u najjači bolid Mercedesa i zato nije popularan i zato ogromna većina navija protiv njega.

Fandjo

pre 6 godina

@sah 88 Kada je iz sampionskog Meklarena presao u Mercedes Hamilton je dosao u novoosnovan tim i sve stavio na kocku. Nije mogao znati gde ce stvar otici. A to sto ti bas ne simpatises Hamiltona to je druga stvar. Svako ima pravo na misljenje ali ne i da potura dezinformacije. Sumaher je bio veliki vozac mada sam ja voleo Prosta i Senu. Mada se bar dve Sumijeve titule mogu smatrati diskutabilnim. Hil i Sena su po meni pokradeni.

Vlada

pre 6 godina

@Sah
Sumaher je vozio u Ferariju 4 godine ('96 do '99), i prva titula je stigla 2000. Te sezone posle 2000, izuzev 2003, su bile dominantnije od Mercedesovih i Red Bulovih jer je osvajao titule fazon na pola sezone. U Mercedesu, ako nista, timske kolege su se borile za titulu (jednu cak osvojio i Rozberg), dok je Barikelo vozio za Sumahera, i pustao ga cak i kada nije morao (setite se Austrije 2002, Barikelo svakako nije bio konkurent za titulu, a Sumaheru to nista nije znacilo). Onda uporedite Hamiltona koji je prosle godine vratio poziciju Botasu.
Mada ruku na srce, tada su pravila bila normalnija, dozvoljeno dolivanje goriva itd.
Hamilton kad je presao u Mercedes 2013, bili su prosecna ekipa, imali su par pobeda i to je to, nikakve sanse pored Red Bula i Ferarija.
Prosla sezona uopste nije bila losa sa aspekta borbe za titulu, a i Red Bul je ojacao.

Luis

pre 6 godina

@sah 88... brate tebi bas tesko pada ovo sto radi Merdza zadnjih godina. Sve je to sport i biznis ne nerviraj se. Uostalom nemacka medicina je najbolja medicina Bata Stojkovic

Jaran

pre 6 godina

Steiner, kris
Momci, sta da kazem... Hvala!


brm
Znas da kritika moze da bude i pozitivna i negativna? Time sto prozivam F1, koji je UZASNO predvidljiv vec oko 10 godina (mozda cak i duze), skrecem paznju na uzasne mane koje ovaj sport ima. Otkad znam za sebe gledam trke, godinama se k'o neki mamlaz budim u 5:50 i gledam dosadne (revijalne) voznje. Kada smo vec kod etiketiranja, vidim da ti je SATISFAKCIJA da bacas kamenje na one koji ne dele tvoje misljenje...

Vlada

pre 6 godina

@sah
2103 godina je bila pre turbo ere. Ako se znalo da to odgovara Mercedesu, zasto su drugi timovi cutali?
Sto se razvoja tice, nije to bas tako. Ko je razvijao pobednicki Red Bul? Mark Veber? Kultard 2008? Pa ne, nego Adrijan Njui.

jcw

pre 6 godina

Slažem se da F1 cirkus već dugo nije ono što je nekada bio, ali i pored toga kao nepopravljivi petrolhead ne propuštam nijednu sezonu, i nijednu trku, jer prosto volim automobile, i auto sport takmičenja. Tako će biti i ove sezone koju s nestrpljenjem očekujem. Mercedesu svaka čast, ali moje srce kuca za Red Bull, i Maxa Emiliana Verstappena.

Mensel

pre 6 godina

@sah 88,Kada je Hamilton napuštao McLaren bili su ekipa u vrhu,posle njegovog odlaska pali su na najniže grane,u Mercedesu za to vreme Šumi guši mnogo boljeg Rozberga.Sledeće sezone sa Luisom u Mercedesu,Rozberg izgleda ko rekreativac,Luis za dve klase bolji trkač od njega,pa Izvuci sam zaključak ko je najbolji.Sa Luisom Mercedes je doživeo preporod,koji fala bogu traje do dan danas!

sah 88

pre 6 godina

@jedan je Sena kakva gomila gluposti?! A da je Sena mega vizač jeste kao i Šumaher kao i Fanđo. I zbog toga F1 i danas traje zbog rasprave celog sveta ko je od njih trojce najbolji a odgovora nema. Pored njih imalo je još 5,6 mega vozača. A svako ko je pratio svaku trku tada kao i danas kao ja zna kakvi su bolidi bili i da se Ferrari umalo tada nije ugasio koliko je bio loš a i Beneton Ford je bio lampek sa kojim je Šumaher osvojio titulu i niko nikada više ni pre njega ni posle.

sah 88

pre 6 godina

Ljudi kada je Hamilton presao u Mecku bila du usvojena nova pravila koja su samo njima odgovarala i znalo se da će dominirati. Plus su Šumi i Rozberg doveli taj bolid ne prag nepobedivog, plus su ulagali od milijardu do milijardu ipo po sezonu. Ili da neće neko da kaze da je Hamilton dosao kada i Rozberg pa razvijao Mercedes do dominantnog bolida?!

KWL

pre 6 godina

@sah 88 Pa za ta pravila koja su kako kažeš nameštena u korist Mercedesa glasali su i Ferrari i Reno... Drugo Hamilton je prešao iz Mclarena u mercedes kada je Red bul sa Fetelom dominirao a ne iz „najboljeg McL u najbolji Mercedes“... Dalje ne bih komentarisao... @HARIS Majstore Luis je prvu titulu sa Mclarenom osvojio u poslednjoj trci protiv Masse... I drugu takođe u poslednjoj trci(dupli bodovi) a prošle sezone u Mexicu dve trke pre kraja... Schumacher je jednom postao prvak 7 trka pre kraja... Tako da nije na mestu to što pričaš...

HARIS

pre 6 godina

Nesto vam nije bilo dosadno dok su dominirali Sumaher i Fetel kao sada Luis...
(Ma koji Dzordan, 23. mart 2018 10:36)

Tada se sampion odlucivao u posljednjim trkama, ne moze se porediti sa ovim danas, jer vec sada znamo ko je sampion, a odradjen tek TRENING. Sjeti se samo Kimijeve titule ili prve Fetelove, tako da ovo nije isto.

Steiner

pre 6 godina

@brm

covek ocigledno voli sport i stalo mu je.
Zato mu smeta sto iz godine u godinu postaje dosadnije.
I ti ces sad njemu da oduzmes pravo da kritikuje promene?

brm

pre 6 godina

Sport koji postaje dosadniji od bocanja...

Ove sezone necu gledati ovaj CIRKUS!
(Jaran, 23. mart 2018 09:45)

Kaže čovek koji je ostavio prvi komentar na vest o Formuli 1. Zašto se baviš onda baviš stvarima koje te ne zanimaju, ili si samo hejter koji je nezadovoljan svojim životom pa ti sve smeta i onda ti je satisfakcija da komentarišeš kako ništa ne valja? :)

sah 88

pre 6 godina

@ma koji Dzordan kada je Šumaher prešao u Ferrari to je bio krš koji se raspada, nije mogao trku da izdrži bolid. E on se sa takvim bolidima trkao, pobeđi so i razvojao ga u eri prejakih Vilijamsa, Meklarena, Renoa i napravio to što je napravio. A Hamilton je iz najjačeg bolida Meklarena prešao u najjači bolid Mercedesa i zato nije popularan i zato ogromna većina navija protiv njega.

sah 88

pre 6 godina

Ljudi kada je Hamilton presao u Mecku bila du usvojena nova pravila koja su samo njima odgovarala i znalo se da će dominirati. Plus su Šumi i Rozberg doveli taj bolid ne prag nepobedivog, plus su ulagali od milijardu do milijardu ipo po sezonu. Ili da neće neko da kaze da je Hamilton dosao kada i Rozberg pa razvijao Mercedes do dominantnog bolida?!

sah 88

pre 6 godina

@jedan je Sena kakva gomila gluposti?! A da je Sena mega vizač jeste kao i Šumaher kao i Fanđo. I zbog toga F1 i danas traje zbog rasprave celog sveta ko je od njih trojce najbolji a odgovora nema. Pored njih imalo je još 5,6 mega vozača. A svako ko je pratio svaku trku tada kao i danas kao ja zna kakvi su bolidi bili i da se Ferrari umalo tada nije ugasio koliko je bio loš a i Beneton Ford je bio lampek sa kojim je Šumaher osvojio titulu i niko nikada više ni pre njega ni posle.

Jedan je Ayrton

pre 6 godina

@sah88,To što tvrdiš za Šumija,apsolutno nije tačno,kao prvo F1 periodično na četiri -pet godine menja pravila kako bi sprečila apsolutnu dominaciju tima koji je pobeđivao u predhodnim sezonama .Po novim pravilima neke ekipe se brzo prilagode a neke lutaju i neprepoznatljive su u odnosu na ranije.To se upravo desilo i Vilijamsu '94,predhodne sezone su dominirali sa Prostom,dok se u sledećoj sa Senom mučio,nisu imali balans,stalno su proklizavali itd.Te sezone FIA je izbacila upotrebu elektronike stim i kontrolu proklizavanja što je dovelo do nestabilnosti bolida i masovnih izletanja.Pravila ko pravila nekad dobra nekad loša ali trebaju da važe za sve.Te sezone Beneton sa Šumaherom je debelo varao pošto su imali ilegalnu kontrolu proklizavanja o čemu je i pokojni Sena o tome pričao ali nije želeo da ih tuže kod FIE,samo je đžentlmenski ukazivao na to.Jednostavno pokušavao je iz takvog podređenog položaja da bude bolji,brži i na žalost pokušavajući nemoguće u tom jurcanju izgubio je glavu,mogu slobodno reći najbolji trkač svih vremena.Inače kad danas čujem kvazi stručnjake i porede Šumija sa ovom veličinom i gromadom od čoveka nisu svesni svog neznanja,za Šumahera može da se kaže jedino da je najprecenjeniji vozač koji se ikada pojavio ,bio je obična varalica,varao u Benetonu (ESP),varao u Ferariju(jedino on imao pravo na specijalno gorivo i pneumatike)a da ne pričamo o svim njegovim bezobrazlucima na stazi !

Jaran

pre 6 godina

Steiner, kris
Momci, sta da kazem... Hvala!


brm
Znas da kritika moze da bude i pozitivna i negativna? Time sto prozivam F1, koji je UZASNO predvidljiv vec oko 10 godina (mozda cak i duze), skrecem paznju na uzasne mane koje ovaj sport ima. Otkad znam za sebe gledam trke, godinama se k'o neki mamlaz budim u 5:50 i gledam dosadne (revijalne) voznje. Kada smo vec kod etiketiranja, vidim da ti je SATISFAKCIJA da bacas kamenje na one koji ne dele tvoje misljenje...

jcw

pre 6 godina

Slažem se da F1 cirkus već dugo nije ono što je nekada bio, ali i pored toga kao nepopravljivi petrolhead ne propuštam nijednu sezonu, i nijednu trku, jer prosto volim automobile, i auto sport takmičenja. Tako će biti i ove sezone koju s nestrpljenjem očekujem. Mercedesu svaka čast, ali moje srce kuca za Red Bull, i Maxa Emiliana Verstappena.

HARIS

pre 6 godina

Nesto vam nije bilo dosadno dok su dominirali Sumaher i Fetel kao sada Luis...
(Ma koji Dzordan, 23. mart 2018 10:36)

Tada se sampion odlucivao u posljednjim trkama, ne moze se porediti sa ovim danas, jer vec sada znamo ko je sampion, a odradjen tek TRENING. Sjeti se samo Kimijeve titule ili prve Fetelove, tako da ovo nije isto.

kris

pre 6 godina

Ovi komentari su se stvarno sveli na prepucavanja i ništa više,čak i na formuli.Čudi me da se i ovdje ne spominje Igokea,FMP,titule,budžeti...Niko ne poštuje tuđe mišljenje.Čovjek u prvom komentaru je samo na svoj način rekao da izgleda da se prvak već zna,da će većina trka biti kruženje iza Hamiltona,da će možda malo zbog interesovanja,dopustiti poneku trku Fetelu i Ferštapenu da pobjede,da će Raikonen i Botas vjerno služiti Fetelu i Hamiltonu..I na moju žalost,velike su šanse da tako i bude.Ja sam odrastao ne propustivši nijednu trku,a sad ih pola ne gledam,jer znam kako će izgedati.I mislio sam da je do mene,valjda zbog godina,ali vidim u kontaktu sa ljudima,a i po internetu,da je sve više takvih.

Fandjo

pre 6 godina

@sah 88 Kada je iz sampionskog Meklarena presao u Mercedes Hamilton je dosao u novoosnovan tim i sve stavio na kocku. Nije mogao znati gde ce stvar otici. A to sto ti bas ne simpatises Hamiltona to je druga stvar. Svako ima pravo na misljenje ali ne i da potura dezinformacije. Sumaher je bio veliki vozac mada sam ja voleo Prosta i Senu. Mada se bar dve Sumijeve titule mogu smatrati diskutabilnim. Hil i Sena su po meni pokradeni.

Mensel

pre 6 godina

@sah 88,Kada je Hamilton napuštao McLaren bili su ekipa u vrhu,posle njegovog odlaska pali su na najniže grane,u Mercedesu za to vreme Šumi guši mnogo boljeg Rozberga.Sledeće sezone sa Luisom u Mercedesu,Rozberg izgleda ko rekreativac,Luis za dve klase bolji trkač od njega,pa Izvuci sam zaključak ko je najbolji.Sa Luisom Mercedes je doživeo preporod,koji fala bogu traje do dan danas!

Vlada

pre 6 godina

@Sah
Sumaher je vozio u Ferariju 4 godine ('96 do '99), i prva titula je stigla 2000. Te sezone posle 2000, izuzev 2003, su bile dominantnije od Mercedesovih i Red Bulovih jer je osvajao titule fazon na pola sezone. U Mercedesu, ako nista, timske kolege su se borile za titulu (jednu cak osvojio i Rozberg), dok je Barikelo vozio za Sumahera, i pustao ga cak i kada nije morao (setite se Austrije 2002, Barikelo svakako nije bio konkurent za titulu, a Sumaheru to nista nije znacilo). Onda uporedite Hamiltona koji je prosle godine vratio poziciju Botasu.
Mada ruku na srce, tada su pravila bila normalnija, dozvoljeno dolivanje goriva itd.
Hamilton kad je presao u Mercedes 2013, bili su prosecna ekipa, imali su par pobeda i to je to, nikakve sanse pored Red Bula i Ferarija.
Prosla sezona uopste nije bila losa sa aspekta borbe za titulu, a i Red Bul je ojacao.

KWL

pre 6 godina

@sah 88 Pa za ta pravila koja su kako kažeš nameštena u korist Mercedesa glasali su i Ferrari i Reno... Drugo Hamilton je prešao iz Mclarena u mercedes kada je Red bul sa Fetelom dominirao a ne iz „najboljeg McL u najbolji Mercedes“... Dalje ne bih komentarisao... @HARIS Majstore Luis je prvu titulu sa Mclarenom osvojio u poslednjoj trci protiv Masse... I drugu takođe u poslednjoj trci(dupli bodovi) a prošle sezone u Mexicu dve trke pre kraja... Schumacher je jednom postao prvak 7 trka pre kraja... Tako da nije na mestu to što pričaš...

Luis

pre 6 godina

@sah 88... brate tebi bas tesko pada ovo sto radi Merdza zadnjih godina. Sve je to sport i biznis ne nerviraj se. Uostalom nemacka medicina je najbolja medicina Bata Stojkovic

Vlada

pre 6 godina

@sah
2103 godina je bila pre turbo ere. Ako se znalo da to odgovara Mercedesu, zasto su drugi timovi cutali?
Sto se razvoja tice, nije to bas tako. Ko je razvijao pobednicki Red Bul? Mark Veber? Kultard 2008? Pa ne, nego Adrijan Njui.

McL 13C

pre 6 godina

Nekako mi se čini da su sve prognoze od pre početka sezone bile tačne. Mercedes dominantan, RB bliže Mercedesu nego Ferrari, a Ferrari nazadovao u odnosu na Mercedes prošle sezone. Naravno, ovo su još uvek treninzi, ali mi se čini da će tako ostati i za sutra. Mercedes je sa lakoćom dolazio do vremena koja su brža od konkurencije i čini mi se da sve što konkurencija uradi, Mercedes može još brže. Videćemo još kakav će biti race pace favorita i verovatno će biti razlika od trke do trke. McLaren je daleko iza, kao i realno svi ostali. Sauber uverljivo najlošiji.
Poz