Subota, 17.03.2018.

20:45

Pritisak uništio Ćorića – vodio 1-0 i 4:2 pa izgubio od Federera

Mladi Hrvat Borna Ćorić dugo će da žali za propuštenom šansom u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu protiv Rodžera Federera.

Izvor: AK

Pritisak uništio Æoriæa – vodio 1-0 i 4:2 pa izgubio od Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 6 godina

Ja navijam za Federera i gledam tenis uglavnom kad on igra. Ostali igraci su mi dosadni a uz njegov tenis uzivam. Medjutim, veceras sam navijao za Del Potra, koji je inace bio i bolji taman za nijansu koja je odlucila. A razlog sto nisam navijao za Federera je taj sto je bez potrebe napucao Del Potra sa mreze pred kraj meca. Totalno nepotrebno i nesportski.

Simpo

pre 6 godina

(simpo, 18. mart 2018 17:25) # Link komentara

Gledas veceras finale?
(Uros Djurdjevic #32, 18. mart 2018 18:37)
Gledam ,gledam i uživam dok ti plačeš,predpostavljam

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

donekle poznavalac tenisa@ ti nisi nikakav poznavalac tenisa, ako misliš da je Federer odigrao loš meč. on možda nije bio u svom "najboljem izdanju", ali je sigurno odigrao vrlo dobar meč kada je pobjedio na kraju, izuzetno raspoloženog "mladog lava" Bornu. ne pobjeđuje se mlađahne u naletu, s lošim tenisom, to očito samo ti misliš. da si iti malo pratio susret, vidio bi kako je Borna igrao dobro, to što se Borni oduzimaju sve zasluge je žalosno. nije meč bio neizvjestan, zato jer je Roger igrao loše, već zato jer je Borna igrao dobro. a ti upravo to želiš reći, da je meč bio neizvjestan zbog loše igre Rogera, naravno jer gdje bi Roger mogao izgubiti meč, osim na svoj "loš dan" ili svoju "lošu igru", on kao ne može izgubiti meč kada igra dobro, to je valjda za njega nepoznat pojam. a što su onda sva ona finala koja je izgubio, sigurno ih je izgubio zato jer je igrao loše, i jer "nije bio njegov dan", e pa ja mislim da ste vi fanovi federera puno nerealni, i da je to jedini odgovor na ovo tvoje da je Roger bio loš, Roger je bio dobar točno onoliko koliko mu je Borna dozvolio, kako to obično i bude, nije on bio loš, već je Borna napravio da on izgleda "lošije" nego što je realno bio. a svi znamo o kakvom se klasnom igraču radi, kada u 2018 obara svoje rekorde s početka kariejre od 17 pobjeda za redom, na pragu 37 godine života, to mislim više nećemo vidjeti za svog života, tako da malo više respekta prema Borni ne bi škodilo.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Malo da se ishvali Ćorić sa naslovom al' za njega ja smatram lično da još treba poradi na psihi jer tu je baš tanak. Igra postoji kao fizička sprema al'nije to samo dovoljno jer tenis je sve a ponajviše glava. To je razlika izmedju njega i Fedje što je izgubio na kraju uprkos što ovaj drugi odigrao jako loš meč..

simpo

pre 6 godina

@Simpo
O kakvom ti "Novakovom nizu" lupaš? Nema "niza" u dve kalendarske godine! Ne sabiraju se žabe i babe. Ni kruške i jabuke. Dobro da nisi pomenuo H2H. Evo ti jedan H2H: Kira - Novak 2:0. Bez želje da budem "nekulturan" kažem: da li će Novak ikada više imati snage da igra teške i duge mečeve u tri, četiri ili pet setova, po vrućini ili mrazu, kiši ili snegu?
(Simpo Vranje, zar vi niste u stečaju?, 18. mart 2018 00:28
Znam ja šta Vas botovi Rodjini najviše boli,zato tamo i udaram a možda bi i Novak kad bi hteo da koristi Rodjinu medicinu imao snage za celodnevno igranje tenisa sve do 65 godine ali može mu se pa neće,neće da ostane upamćen kao čovek koji je uništio muški tenis kao tamo neki i to sve samo zarad statistike i lične sujete

Posmatrač

pre 6 godina

Vala, klinac ! Namučio baš Rodžera u ovom meču. Pritisak je postajao jer Bornu je prvo polufinale tek na nekom mastersu a Federer ih ima pregršt što je razumljivo jer je puno stariji od njega. Dakle pobedio je mentalno jači odnosno onaj koji kaže poslednju reč na terenu. A to je Fedeks bio na kraju ! On stvarno izgleda poput švajcarskog sata iz mladjih i najboljih dana. Za protivnike ove sadašnje i koji trebaju uskoro da se vrate biće nezgodan svima a mnogi su počeli da ga izbegavaju a svi znao na koga se odnosi to.

To je to.

pre 6 godina

Nisam gledao meč!

Al'napraviću jednu paralelu izmedju njih dvojice po sklopu inteligencije razmišljanja.

To vam je kako kažu kad deca danas krenu da vam prodaju priču o bolje ponašanju tj da znaju o svemu naspram dosta starijih koji su iskusniji daleko ispred sa godinama naravno uz gomilu toga prošlog u života.

Tako je to presudilo u ovom duelu gde je iskusna lija vrlo mudro nadmudrio mladjeg i zelenog još uvek.

Nevezano na gubitka seta prvog ili vodstvo 4-2.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

@Zoran

Tvoj komentar je pravi primer "logike" nebeskog naroda. Kada se ostane bez argumenata onda se pocne o politici. Ovo je sport covece, KING Federer je sportista, kakav WW2?!

Zoran

pre 6 godina

Kako je odvratno ovo Americko navijanje za Federera !
(pedja, 17. mart 2018 22:02)

A zasto? Zasto bi to nekome smetalo? Odvratne su mrznja i diskvalifikovanje cele jedne nacije, ma koja ona bila. To je tezak provincijalizam.
(Krsta, 18. mart 2018 04:39)

Ja ći ti reći zašto smeta, Krsta!

Švajcarska je od 1937...8... do kraja WWII primala i deponovala nacističko zlato u svoje trezore i čuvala ga a i dan-danas ga čuva osim dela koji je završio u J. Americi. Znali su oni odlično odakle je to dolazilo kao što to danas znaš i ti a i Amerikanci svakako znaju. Na kraju, Švajcarska je jedina zemlja u Evropi(pored Švedske) koju Hitler nije dodirnuo a graniči se sa Nemačkom i više od polovine Švajcaraca govori Nemački kao maternji. Misliš da je to bilo što su nacisti voleli Švajcarce? Nije, druže. C!

Ajoj

pre 6 godina

C. A. Tevez
Novak vodi 1 pobedu protiv Federera. Inace Novak vec 2 godine ne moze dalje od 3 kola, to mu je maksimum, pa ne moze na crtu Federeru. Mozda ako bude bio 30 ima nade da se sretnu u 2 kolu nekog Mastersa, ovako kako stvari sada stoje, nece se skoro sresti. Sto se pak Rafe tice on nema komplekse i on ne racuna da li protiv nekoga vodi, ili gubi u medjusobnim duelima. On racuna titule, sto je jedino vazno. Kad izgubi nije mu vazno da li mu se pogorsao medjusobni odnos. Kad pobedi vazna mu je titula, a ne koliko puta je nekoga pobedio. Tako razmisljaju veliki igraci, zato sto osim H2H imaju i druge stvari, kao sto je 10 RG, 10 MC, recimo... Rafa nije jurio Rodzera, on je stvarao sopstvenu karijeru i ime. E zato je Novak danas povredjen, zato igra lose, zato sto je citavu svoju karijeru jurio da bude bolji sto od Federera, sto od Nadala. Ne znam tacno koliko postoji igraca, ali znam sigurno da ne postoje samo 2. Tako da, oducava od tenisa ove koji igraju. Proveri H2H Novak-Čung, ili Novak-Kirjos... Znam, to se ne vazi.

hah

pre 6 godina

@C.A. Tevez
Oducava od tenisa sve, ama bas sve! Nego, kako Nolo stoji kada je u pitanju H2H sa Kirjosom, Danielom, Karlovicem, Rodikom, Safinom, Gonzalesom...

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

za sve Federerovce,vas idol je u periodu od 2011-2016 izgubio 18 puta od Novaka,bice da nije bio u formi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beli65, 18. mart 2018 09:57) Nebeski narod bas voli neke stare dane. A sta cemo sa 10060 vs 2380, 20 vs 12, 306 vs 223??

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ Batko pamcenje mu kratko - Навијам за оног на кога се кладим. А ако се не кладим онда навијам против Федерера. А кад играју Надал-Мареј, навијам против Надала ако се нисам кладио на Надала. А ово што си написао "вијечити"...е па нећемо да се вријеђамо... Важи?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Peta teniska generacija koju Federer oducava od tenisa. Prvo je Samprasa i Agasija poslao u penziju, pa je svoju generaciju tamburao gde je hteo, onda se mucio sa Nadalom i Novakom ali sa Nadalom u poslednjih, sada vec 2-3 godine, izlazi fino na kraj. Nakon toga je dosla generacija Dimitrova, Raonica... a sada i Chung i Borna. E stvarno ovo nije vidjeno, pa covek lupa klince koji treba da brisu patos sa njim kako i kad god pozeli. Stvarno vise nema smisla ali sta ces, forma je prolazna a klasa vecna. Svaka cast.
(kimi, 17. mart 2018 22:32)

Vecinu komentara se slazem ali Agasija, Samprasa, Ljubicica je Federer "poslao u penziju" iliti pobedjivao jer su oni bili na zalasku karijere tamo neke 2002-2003 godine pa ih je bilo lako dobiti, to kao kad bi danas Aca Zverev pobedio Zil Simona, Verdaska, Hasa, Bagdalisa, Sepija, Ferera, Almagra, Melcera...Dalje, sa Nolom i Rafom se Roki mucio dok ih nije procitao i nasao nacin da ih pobedi, ali budimo realni, povrede su unistile Nadala.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Као Новаков велики навијач и у финалу ћу навијати ПРОТИВ Федерера а тако је исто и кад игра Надал па и Мареј и против њих навијам.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Као Новаков велики навијач и у финалу ћу навијати ПРОТИВ Федерера а тако је исто и кад игра Надал па и Мареј и против њих навијам.
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 18. mart 2018 10:04)

"Vijeciti" a za koga navijas kad se sretnu neka od ta 3 tenisera protiv kojih navijas?

Joc@

pre 6 godina

@beli65
Pa naravno, tada je gubio i od Sepija, Nisikorija, Berdiha, Kirjosa i slicnih poluamatera, sve zbog lose forme uslovljene povredama.

Тодор

pre 6 godina

Nadam se da nole uziva gledajuci ove meceve zagrljen sa svojim reiki uciteljem dok nad njima tako zagrljenima lebdi duh pepe imaza..amor &paz

Hehehehe

pre 6 godina

Hihihihi
Uopste se ne znojim, Novak zvanicno ima 41 pobedu. Ako se racuna DK onda 43. Posto DK nije obavezan turnir, vec takmicenje reprezentacija, zvanicno ostaje 41 pobeda. Naravno za Srbe ne vazi zvanicno, oni imaju svoju drugu listu. Uopste nisam Hrvat, vec samo koristim prednosti interneta. Vidis da se Federeru ne racuna Pert, samo zvanicni ATP mecevi. Inace, secam se te godine i tog meca na RG 2011.

drago

pre 6 godina

Nije ovo bio njegov mec zivita, cijeli turnir ovako igra. Doduse protiv Fritza je odigrao prvi set nesto kao Djokovic iz najboljih dana. Sa takvom igrom bi jucer lako dobio. Steta sto ni on ni Federer nisu bili u najboljem izdanju, bio bi bolji mec.

Krsta

pre 6 godina

Gledam juce mec i svi navijaju za Federere,kao da igra u svoju kucu...
Da je bio Djokovic,svi bi navijali za Corica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BOSS, 18. mart 2018 09:22)

Zapitaj se zasto

pati kompleksasu

pre 6 godina

@drago vidim da si u jednom komentaru pokusao svojatati srpske tenisere, nije ni cudo kad je coric srbin, opet nemate svoje

Hahahaha

pre 6 godina

Mag
Nije 44, vec 41. Znas li ko je zaustavio Novaka? Federer licno, na RG. Znas li za jos jedan podatak? Federer isto ima 41 uzastopnu pobedu. Nije lako, znam, ali ima ih jos. Novak se samo izjednacio sa nekim drugim teniserima.

Indijan Vels

pre 6 godina

Ovde ljudi dosta uvelicavaju stvari, iz kog razloga ? Prvo stil Novaka i Federera se dosta razlikuje. Rodzer je pobedjivao Novaka, pa Novak Rodzera i kad su i jedan i drugi bili na vrhuncu gubili su od ovog drugog. Novak ima te tri pobede u finalima GS 2014-2015, tad je Novak stvarno bio na svojih 100% i mozda i vise, Rodzer je bio dobar te dve godine neosporno pa 2014 RF ima pozitivan skor protiv Novaka. Nekako sve na kraju stice se utisak da je Novak malo bio mentalno jaci od RF u tim vaznim mecevima i trenucima nije tu nicija igra dolazila do izrazaja njih dvojica su uvek 50-50 bili celo njihovo rivalstvo na svim podlogama. Ali poenta je u tome da je Novak platio ceh igranju mnogo turnira te 2-3 godine i sva ta finala i titule i zbog njegovog stila igre nemoguce je bilo da telo pa i um ne pocnu da pucaju. Zato je mozda RF najbolji ikad jer stil kojim on igra dozvoljava mu ovo sto radi danas sa 37 godina niko nikad nije mogao ovako da igra sa 37 godina i da bude vladar tenisa. A kad bi se konretno poredili Novak - Federer - Nadal po meni stvari stoje ovako. Uzmimo da su svi u extra formi :
Šljaka : Nadal neprikosnoven, Novak i Federer egal
Beton : sporiji beton Novak , brzi beton Federer , pa tek Nadal
Trava : Federer bez premca ( mnogi ce hvatati za ta dva dobijena Novakova finala ali tu je vise glava presudila da je RF dobio ono finale 2014 dobio bi ga i 2015 , videli ste 2012 tad su oba bila top dobio je RF 3:1 lagano ) pa Novak pa Nadal.

Hmmmmm

pre 6 godina

Kako je to zanimljivo. Sad se svi hvataju toga da Federer nije pobedio ni jednog top 10 igraca. Do skora su top 10 igraci poput Rodika, Safina, Nalbandijana, Davidenka, Gonzalesa, Moje, bili ismejani i spadali u losu kategoriju igraca. Da mi sad neko objasni kako ugoditi navijacima Novaka Djokovica? Ne valja kad igra protiv top 10, ne valja kad ne igra. Sta god da uradi ne valja i uvek se izvrcu cinjenice. Pa on i samog Novaka da je pobedio ovde bi rekli zato sto je Novak u losoj formi, a ne zato sto je Federer bolji. Kako smo u Srbiji stigli do toga da obmanjujemo sebe? Kako smo dosli do toga da je ceo svet u zabludi, samo mi u pravu?

Eh

pre 6 godina

Znas sta ima Federer, a nema Novak?
Masers Hamburg,Madrid ima, Sinsinati. 20GS titula, daleko vise nedelja na prvom mestu, 8W, 5US... Znas li da Federer ima 8 razlicitih Mastersa? Ne znas, jasno mi je, zato sto tih godina niko nije pratio tenis. Samo da znas Novak je igrao tada, ali ne i finala velikih turnira. Sto se bodova tice to ne spada u rekorde, kao i novcane nagrade. Vec su menjali bodove na velikim turnirima, kao i novcane nagrade, mozda to urade ponovo. Mada to objasniti ljudima je veoma tesko, posto nemaju bas mnogo stvari za koje bi se uhvatili da je Novak bolji. Zato i ostaju bodovi i H2H, ali samo u odredjenim situacijama. To pravilo vazi samo kad Novak vodi u suprotnom uopste ne vazi.

Hmmmm

pre 6 godina

Koma
Novak je na ovom turniru izgubio od kvalifikanta. Mozda si zaboravio, ali je to vazan detalj za tvoj opis situacije. Inace Čung je Novaka pobedio na AO 3:0, secas se onda kada ste rekli da ce razbiti Federera? Tada je predao mec zbog zuljeva, ali je u IW izgubio 2:0. Na AO je Čung bio odlican, ali sad to trenutno nije. Nista ne brini, ne moras da objasnjavas, da Novak igra finale konkurencija bi bila jaka, kao nikad do sad. Posto je u pitanju Federer onda ne valja. Niste se zalili kad su Novaku svi redom predavali, ili kada je osvojio RG 2016. Iskreno da nema komemtara kao sto je tvoj ne bi bilo zanimljivo citati, ovako se covek zabavi, usput se nauci kako ljudi stimuju stvarnost da bude onakva kako njima odgovara.

Joc@

pre 6 godina

Pogresno je i nepravedno nipodastavati mladju generaciju tenisera. Kao sto znamo, Coric je pobedjivao Nadala i Mareja, Cung, Kirios, Zverev redovno mlate Djokovica, Kirijos cak ni set nije izgubio od Novaka, a i Nadala redovno pobedjuje. Samo je Federer za njih tata.
Lako je Novaku bilo da se probije do vrha u onoj slaboj konkurenciji u kojoj su pored Federera i Nadala igrali jos samo slabiji teniseri poput Rodika, Safina, Hjuita, Gonzalesa, Davidenka, Nalbandijana, mladih Berdiha, Del Potra, Vavrinke, Ferera itd. Danas je teze protiv tenisera zlatne ere poput starog Vavrinke, starog Berdiha, starog Delpa, pa Cilica, Raonica, Nisikorija, Ferera, Tima, Gofana, Dimitrova itd.

Krsta

pre 6 godina

Kako je odvratno ovo Americko navijanje za Federera !
(pedja, 17. mart 2018 22:02)

A zasto? Zasto bi to nekome smetalo? Odvratne su mrznja i diskvalifikovanje cele jedne nacije, ma koja ona bila. To je tezak provincijalizam.

eto

pre 6 godina

@koma
Kako su Cung i Borna limitirani teniseri kad redovno lemaju Nola i Nadala? Mora da su po tebi j Kirijos, Taro Danijel i Istomin limitirani?
Federer je osvojio AO 2017 pobedom nad 4 top 10 igraca, Berdiha, Nisikorija, Vavrinku i Nadala. Nolo nikada nije imao takav zreb. Na WB 2017, Federer pobedio Dimitrova, Raonica, Berdiha i Cilica. Opet strasni igraci, dok je Nolo svojevremeno igrao polufinala GS protiv Tima, Gaskea i slicnih “gromada”.
Nolo je iskoristio losu formu Federera i Nadala i osvojio to sto je osvojio. Sada je 14 na svetu jer je jednostavno prevazidjen.

milojko

pre 6 godina

Šta je bilo najlepše u ovom meču? Po meni, to što nijedan od igrača nije tražio med. tajm aut. iako je bilo naporno. Nismo gledali nićiju anatomiju ni žuljeve, ni starog ni mladog. Uzbudljvo i neizvesno (samo uporedite sa gnjavažom između Raonića i Kverija), bio je to pravi tenis za gledanje. Borna, odličan, po meni novi Ferer po stilu igre i upornosti.

eto

pre 6 godina

@...
Sta pricas covece, pa Nolo iz 2015 je 3 puta izgubio od onog Federera koji se raspadao koliko je lose igrao. Protiv ovakvog RF ne bi 2 gema osvojio. Nolo je je sam izjavio da mu je cilj da stigne Federera, da je mladi vuk koji je glada pobeda i zeli na vrh. E pa, nista od toga posto je tenis napredovao i dostigao nivo koji je za Nola nedostizan. Ovakvom igrom bi Coric pre 2-3 godine osvajao GS titule, a sada nista. Jednostavno, Nolo je prevazidjen.

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

nije stvar energije i snage, već iskustva, Rođa ga je dobio na čisto iskustvo. da Borna ima više ovakvih duela, u finišu Mastersa(a nema), dobio bi ga u 2 seta danas. dakle ne govorim Feđu u nekom najboljem izdanju, jer da nas nije bio u najbolje, ali nije ni u najgorem izdanju, bilo je više do načina na koji je Borna igrao protiv njega. sad se svi čude, kada sam rekao prije meča da je Borna stilski više nalik Novaku nego Chung, svi su mi lupali minuse. a danas su se mogli uvjerit, koliko je zapravo Borna sličan Novaku u teniskom smislu, gotovo identična teniska filozifija, uz razliku što je Novak puno stariji iskusniji i naravno popravio je sve svoje manjkavosti koje je imao početkom karijere, što Borna tek mora napraviti. ali na pravom je putu, i to je jedino bitno. nije ponavljam danas presudila snaga, već iskustvo Federera, on je imao takvih milion situacija u karijeri, dok je Borna bio svijestan protiv koga igra cijelo vrijeme, i da se on neće sam od sebe pobjedit već ga on mora pobjedit, i to mu je sigurno stavljalo dodatni teret na ionako nervozne ruke, pa je tako na forehandu pobaco sve živo van u odlučujućim momentima, čisto pokazatelj nervoze a ne nedostatka snage kako vi pričate. 1 servis mu je bio 50tak posto, to je čisti dokaz ovoga o čemu pričam, veze to nema s snagom već doživljajem samog meča, i publike koja je navijala protiv njega, Borna je emotivac i njemu puno znači podrška publike, a ovdje je navijala protiv njega, i to je bilo to. čestitke Rogeru.

Mladen

pre 6 godina

Mozemo mi da pricamo o Novaku, Rafi, hrvatskim i srpskim teniserima i kojecega se sve nisu ljudi u ovim komentarima dotakli, ali ovo je veoma jednostavno. Federer je bio impresivan i jos jednom pokazao zasto ga vecina smatra najvecim koji je igrao ovaj sport.

Istina, Novak na vrhuncu forme bi dobio danasnjeg Federera, ali je i istina da bi i danasnji Federer bez problema pobedio Novaka. Mozemo mi da pricamo o laktovima, povredama, ali znamo da to nije problem. I to nas sve boli. Jer smo svi svesni da je povreda izgovor a ne realan razlog Novakove igre ovih poslednjih dve godine.

Ovo sto Federer radi evo 2 sezone je vise nego impresivno. On polako stvara oko sebe auru nepobedivosti i to postaje problem svakome ko se sa njime susretne. Jos je rano prognozirati, ali ako se ovo ovako nastavi, slobodno celi Tur moze da se lepo spakuje i ode na odmor do daljnjeg. A isto tako, moze sutra da izgubi od Delpa.

Istini za volju, meni je debata oko najveceg tenisera svih vremena zavrsena i sada samo gledamo zasto je to tako. Federeru svaka cast, ostalima puno srece... Cini mi se da ce im trebati.

Bane

pre 6 godina

RF je napravio 17 vezanih pobeda uzeo GS, turnir 500 i sad finale mastersa a da je odigrao samo 2 meca protiv top10 igraca! Zakljucak, konkurencija opet u raspadu. Nole je na mastersima neretko i po 3-4 meca znao da odigra sa top 10 igracima i to onima u top formi. Ovo je raspad totalni, top 20 ne postoji. Ili su na bolovanju ili su tu nezasluzeno. Nije RF kriv sto to koristi, samo konstatujem i sugerisem da butete malo objektivniji i smanjite hvalospeve.
(koma, 17. mart 2018 23:12)

Top10 je jako promenjiva konstanta, Delpo je recimo tek od skoro usao u Top10. To sto su Top10 poispadali pre zavrsnice turnira znaci da su ih pobedili igraci u boljoj formi. Znam sta hoces da kazes, da ucestaliji top10 znaci jacu konkurenciju ali ja bas tvrdim suprotno. Kada se igraci smenjuju u top10 to znaci da ima vise igraca koji su na visokom nivou.

Uostalom Federer ima preko 200 pobeda protiv top10 igraca a najvise ima pobeda bas protiv Djokovica pa onda Endi Rodika, Endi Marija, Del Potra, Berdiha, Nadala, itd tim redom. Njegova kolekcija protivnika iz top10 nije nista drugacija od Djokovicevog primera

Ivan

pre 6 godina

@ Mostarac Hrvat

Koje ti "argumente" imaš? Broj belih i crvenih krvnih zrnaca srpskih i hrvatskih tenisera na osnovu čega se, po vama, ustanovljava koje je nacionalnosti određeni teniser? Jaki jaki su ti "argumenti" nemam reči! Osim toga, čim smatrate da je veliki Nole i "vaš" zašto onda ne navijate za njega nego se ovde krijete pod bezbroj nikova i uporno botujete protiv njega? Ja recimo nikada i slovima NIKADA ne bi reč jednu ni pomislio a kamo li napisao protiv nekog velikog sportiste iz Hrvatske koji je "čistokrvni" Hrvat a kamo li kada ima srpskog porekla, poput recimo velikog Roberta Prosinečkog kome je mama Srpkinja a tata Hrvat a vi protiv Noleta non stop trolujete najprostijim primitivnim rečnikom! To dovoljno govori i o vama i o nama, nama je veliki Robi Prosinečki drag koliko i Nole a vi botujete protiv naših najsramnije moguće!

Surduličanac Srbin te pozdravlja sa...

....DVANAEST GREN SLEMOVA!

Srbin

pre 6 godina

Nazalost ovaj mec pokazuje gde je trenutno muski tenis... Borna decko koji maltene igra bez serve i bez forhenda pa zamalo da pobedi Federera koji je 15 godina stariji ali dobija mec na snagu. Toliko o muskom tenisu.

sasa jokic

pre 6 godina

Gledam pluseve i minuse, kako se Srbi prebace na pobednika, u sekundi. Svi koji nesto protiv Rodzera danas kazu, dobiju gomilu minusa. Ako se Nole vrati, svi ce na njega da se presaltaju.

Simpo Vranje, zar vi niste u stečaju?

pre 6 godina

@Simpo
O kakvom ti "Novakovom nizu" lupaš? Nema "niza" u dve kalendarske godine! Ne sabiraju se žabe i babe. Ni kruške i jabuke. Dobro da nisi pomenuo H2H. Evo ti jedan H2H: Kira - Novak 2:0. Bez želje da budem "nekulturan" kažem: da li će Novak ikada više imati snage da igra teške i duge mečeve u tri, četiri ili pet setova, po vrućini ili mrazu, kiši ili snegu?

sasa jokic

pre 6 godina

Dajte bre ljudi, o kakvom pritisku pricate? Ne moze Coric (Nike) da pobedi Federera (ikonu Nike) u polufinalu master turnira, full stop.

monden

pre 6 godina

Federer na ovom turniru izgleda mrzovoljno i iscrpljeno, ali su ga snaga njegovog karaktera i suvi talenat odveli u samu završnicu.

Simpo

pre 6 godina

Šta više spominjete Novaka,odigrao čovek nekoliko sezona fantastično,pokazao svima kako se igra tenis,svojio sva 4 slema u nizu,dao im domaće zadatke i dovidjenja ,igraće onda kada on hoće a ne Vi ili neki dok ne umru na terenu daleko bilo.

Ivan Veljković

pre 6 godina

Veliki Rodžer Federer je i na ovom meču protiv Borne Ćorića objasnio zašto je najveći svih vremena! Kada je bilo problematično, kada je Ćorić imao prednost 1:0 u setovima i 4:2 u drugom setu, tada je Federer demonstrirao veliku sigurnost i igrao je suvereno manirima kralja tenisa, što on i jeste, i tada u tim trenucima deluje jednostavno nemoguće pobediti ga pa sve sve i da imate deset meč lopti za redom opet vam neće dozvoliti da ga pobedite! Bravo za Federera kralja tenisa!

analiza

pre 6 godina

Tenis je sport u kome moze najbolje da se vidi sta znaci "jaka glava" tj mentalna snaga.Vecina protivnika se pre izlaska na terenu predaju Nadalu na RG,Federeru na ostalim podlogama,a Noletu do pre godinu-dve.Jer retko ko moze da se nadtrcava sa Rafom na sljaci od 3-5 sati,ili da spreci RF da izlazi na mrezu na W ili da predjasnjeg Noleta natera da odustane od vracanja lopte iz nemogucih situacija.Za to moraju da imaju dan i Vavrinka i Marej...
Recimo za Anu Ivanovic nikada nisi bio siguran da li ce pre pobediti protivnicu ili sebe.Sto se udaraca tice,ona je imala sve.Dobro,sem onog novog nacina servisa kada je njen i prvi i drugi servis bio "ako pogodim lopticu,dobro je".Ali,ona kad izadje iz fokusa,iz zone,kada ne ide sve kao po loju-nikad nije imala rezervni plan,retko kada je uspevala da se izvuce.A to je dokaz da "glava" ne radi,da si se u sebi vec predao.
Mene je recimo strasno nerviralo kad po Novakom govoru tela pomislim da umire na terenu,da je odustao-tada mu sve i svako smeta.A recimo,nije mi problem da gledam Mareja kako se vuce po terenu,ali i dalje igra i moze viner da udari-verovatno zato sto ne navijam za njega.
Nervira me RF,ali,svaka cast,u njegovim godinama,posle toliko meceva jos osecati GLAD za pobedom,za slavom...-to je za divljenje.
Nole vise nema tu GLAD,zasitio se.

petar

pre 6 godina

Borna jeste tjelesno pao u završnici meča,ali to nije zato jer je loše pripremljen,nego zato što je puno igrao u zadnjim tjednima odnosno nije naučen dolaziti do završnice turnira gdje je svježina veoma bitna.Stjecajem iskustva on će dobivati ovakve mečeve,ali sam siguran da još dugo neće zaspati..Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

ljubazni komsija

pre 6 godina

Pritisak unistio Corica? Federer pokazao zasto je najveci! Pa u drugom setu Federer je u svakom osim u prvom Borninom servis gemu imao brejk lopte. Iskoristio je cini mi se tek sestu i da nije pravio neke pocetnicke greske zavrsio bi dosta lakse a ovako je samo pokazao koliko je on klasa iznad svih jer i kad ne ide dobro on dobije, stisne i zapne. E to je srce da ne kazem nesto drugo. Bez urlikanja, podsmijavanja, cijepanja..... jednostavno MAESTRO! Djokovic ako je ovo gledao jasno mu je koliko je Federer mocan i koliko je bolji i vjerujem da mu se ne vraca na teren ali mora zbog potpisanih sponzorskih ugovora. Mislim da je poslije ovoga svima jasno zasto svi navijaju za Fedexa i zasto je svaki stadion na svijetu pun kad on igra i zasto se termini odredjuju zbog njega (tacnije ne zbog njega koliko zbog TV prenosa) jer jedan njegov mec donese mnogo vise novca nego 5 Novakovih iz najboljih dana. Bice to tuzan dan za svjetski sport kad odluci da prestane da igra i zato treba iskoristiti priliku i odgledati najveceg jos ovih goinu ili dvije dok ne kaze zbogom, bez obzira gubio ili dobijao jer ova elegancija je neponovljiva. Poslije Jordana su bili, Brajant, Lebron, Djurent... a poslije Federera nema niko. Tenis bez Federera, kako to tuzno zvuci.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Баш ми је криво зато што је мало фалило. Е Борна, Борна зашто ниси још мало запео!? Штета. 😤😤😤

...pet olimpijskih medalja

pre 6 godina

(Ivan, 17. mart 2018 22:43)
Zato jer imam argumente! Hvalite se ovde nekim imenima a objektivno da vaš rod ( u kojem ima i naše krvi) nije izbacio šampiona kakav je Đoković, to je neoborivo,ostale rezultate imate jako sporadično da ne kažem minimalno!
Hrvatski tenis kroz bližu povijest je jako raznovrsniji i to dokazujemo u zadnje vrijeme, to sam ti opisao maloprije već, a vaši se tu nešto kao diče pitanjem Hrvati i tennis!? Iz kuta Novaka imate to pravo napisati, iz svih ostalih kuteva nemate. Mostarac hrvat te pozdravlja sa ...

Samo vas posmatram..

pre 6 godina

Mostarac Hrvat@Koliko ima da pratis tenis???Nabraja sve neke tenisere,a zajedno svi 3 pehara,alal vera...Nole zadao svima domaci zadatak,nimalo lak..Samo 12 G.S.a ostale da ne nabrajam..Jedan je Novak Djokovic.

koma

pre 6 godina

Vidim svi pricaju kako je Federer digao nivo, dobio zasluzeno, izgarao do kraja... A realno Coric ga je imao u 4-5 navrata i sve je sam uprskao. Imao je prazan teren za 5-3 u trecem, imao je 6-7 puta brejk lopte i povoljne situacije, imao je vise puta gem lopte za potvrdu brejka ni to nije iskoristio skoro sve svojim greskama. Ne vidim da je tu ista RF spasao, tek je odigrao odlicno poslednja 2 gema, kad je Coric ostao bez goriva i pukao posle propustenog za 5-3. Slicno kao u drugom setu.
Da je Coric malo iskusniji ili hladnije glave bio, ovo bi dobio 2-0. Federer ovako igra cele nedelje, nego mu je zreb bio takav da su mu protivnici ili limitirani ili neiskusni teniseri. Cung i Coric su ga nadigrali set i po, ali su se onda raspali. Eto tek ce sutra protiv Delpa imati ozbiljan ispit, mada je favorit ali ne veliki. Ako bude Delpo na 90% moze lako do trofeja.
RF je napravio 17 vezanih pobeda uzeo GS, turnir 500 i sad finale mastersa a da je odigrao samo 2 meca protiv top10 igraca! Zakljucak, konkurencija opet u raspadu. Nole je na mastersima neretko i po 3-4 meca znao da odigra sa top 10 igracima i to onima u top formi. Ovo je raspad totalni, top 20 ne postoji. Ili su na bolovanju ili su tu nezasluzeno. Nije RF kriv sto to koristi, samo konstatujem i sugerisem da butete malo objektivniji i smanjite hvalospeve.

Doktor

pre 6 godina

Sta nema GOAT a ima Nole? 
17.OOO ATP bodova, Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu 
Sta Nole nema a ima GOAT? 
Masters u Sinsinatiju.
(sin lovca na medvede, 17. mart 2018 21:54)
Greska, Federer ima Madrid i to 2x.
Sta Nole nema, a ima GOAT?
330 nedelja na #1 ( prvi je do WB ), 20 GS...
Sad je uredu...

kimi

pre 6 godina

Peta teniska generacija koju Federer oducava od tenisa. Prvo je Samprasa i Agasija poslao u penziju, pa je svoju generaciju tamburao gde je hteo, onda se mucio sa Nadalom i Novakom ali sa Nadalom u poslednjih, sada vec 2-3 godine, izlazi fino na kraj. Nakon toga je dosla generacija Dimitrova, Raonica... a sada i Chung i Borna. E stvarno ovo nije vidjeno, pa covek lupa klince koji treba da brisu patos sa njim kako i kad god pozeli. Stvarno vise nema smisla ali sta ces, forma je prolazna a klasa vecna. Svaka cast.

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

Nebojša@ nitko niej govorio da će Borna gaziti sve redom, osobno ja od njega nisam ni očekivao više od 6 gemova ovdje, a on je na konpcima držao trenutno najboljeg igrača svijeta, i vodio veći dio susreta, praktički Federer je radio brejk samo kada bi ovaj na servisu stao, i poklonio mu game. tako da ne razumjem što vi ovdje neki pričate, ja godinama pratim Bornu uvijek mu je mana bila serva i forehand, kada bi to riješio i digo na veći postotak, bio bi gotovo nepobjediv, već sad u svojoj generaciji ima hrpu pobjeda nad svojim vršnjacima, samo su ga Rublev i Chung uspjeli porazit, s Zverevim ima 3-0 a s Kyrgisom 1-1 omjer, dakle talent mu je neosporan kao i borbenost muda i glava. tako da nemojte mislit da zato što će ova generacija u mirovinu, da je neće imati tko zamjenit, Borna je jebeni terijer, ali je iskustvo Fedexa toliko bilo dragocijeno danas, da je sigurno presudilo uz kriminalan postotak 1 servisa Borne, samo 47 posto je u jednom momentu imao, da bi se to guralo ikako trebaš 55 a poželjno je od 60-75 što je idealno. 60 je vrlo dobro od 65-75 posto je idealno. tako da ne znam što reći više, osim da ostaje žal jer je pokazao da može pobjedit Federara a iskliznula mu je važna pobjeda, ovakve šanse ne dolaze često i zato je gorak okus, ali gledat ćemo mi njega u budućnosti još ako ovako nastavi radit na sebi i svom tenisu, ima odličan tim, i itekako ima glavu, Federer je 15 godina stariji igrač, tako da mi nisu jasni ovi što ga uspoređuju s Bornom, nisu generacija.

Nisam navijao za susjeda, jer ne osećam potrebu

pre 6 godina

Ćoro, glavu gore, vidiš da su Srbi uz tebe, a Ameri neka puknu i neka navijaju za "licemernog" Švajcarca. Da li vi znate šta znači reč licemer? Ako bismo o kolektivnom karakteru jedne nacije divanili, onda da vam kažem: ne postoje uljudniji, vredniji, tačniji, humaniji, pošteniji ljudi od Švajcaraca. Pse koji su u Srbiji osuđeni na smrt, Švajcarci zbrinjavaju, a viđao sam u njihovim dvorištima, u selima i manjim gradovima, po nekoliko pasa kako uživaju. Kad pada kiša, krave koje pasu pokrivene su "kabanicama", u više boja. Dominira ljubičasta.

Ivan

pre 6 godina

(Mostarac Hrvat, 17. mart 2018 22:20)

Pa ako "ne razumeš prepucavanja" na temu srpski i hrvatski tenis zašto onda i ti sam podstičeš to prepucavanje svojim hvalisavskim komentarima? Kreni najpre od sebe kada bi nekog da kritikuješ! Osim toga ako neko "živi od uspomena" to ste vi, još uvek se dičite velikim trijumfom Gorana Ivaniševića na Vimbldonu 2001. god kada je sa Vajld Kardom osvojio taj veliki turnir što i jeste za veliko poštovanje, prema tome smanji malo doživljaj, istorija u svemu pa i u sportu je tu da se pamti! Sasvim legitimno je ponositi se velikim rezultatima sportista iz istorije svog naroda! Pa zašto onda veliki Rodžer Federer i dalje bije veliku bitku i sa skoro 37 godina na vrhunskom nivou i želi da osvoji što više turnira? Pa da bi ostao najbolji u istoriji, da bi tu granicu i dalje još više pomerao, da pređe magičnu granicu od 100 osvojenih trofeja, a to se radi da bi se pamtilo i da bi se sa tim velikim rezultatima s pravom i ponosio Rodžer Federer i svi njegovi fanovi širom sveta!

Borna

pre 6 godina

Imamo vise GS titula u cetri konkurencije nego hrvati profesionalnih tenisera.
(Il_Biscione, 17. mart 2018 21:41)

Mi imamo vise igraca koji su bili u top10 atp-a nego vi profesionalnih tenisaca.

hehe

pre 6 godina

Imamo vise GS titula u cetri konkurencije nego hrvati profesionalnih tenisera. 
(Il_Biscione, 17. mart 2018 21:41) 

Mi imamo vise igraca koji su bili u top10 atp-a nego vi profesionalnih tenisaca.
(Borna, 17. mart 2018 22:02)

Bolje se ne brukaj.
Samo Nole ima više slemova nego celokupan vaš i muški i ženski tenis zajedno u istoriji.
Ono kapiram da te malo bolucka činjenica da vi nemate, nikada niste, i nikada nećete imati takvog teniskog velikana dok postojite. Iz tog razloga ti i tebi slični i dolaze ovde da piskaraju i navijaju za Federera, ali on nije vaš he he...
Kada budete imali no1, javi se da pričamo o tenisu. Do tada, psssst...

Rio

pre 6 godina

Ne poredite stvari tako jednostavno, jer svaki igrac ima nesto dobro i nesto lose u igri. Ali mora da se kaze da je Borna napredovao dosta, i danas je sa osnovne linije podsecao na Noleta. Roger je zadao domaci drugima, u smislu i kada nema dan kako se boro. Takmicar do bola, iako je na turu preko 20 god.

Vaso

pre 6 godina

Onaj vetar nije ok, valjda će organizator obezbedit neki krov za finale, bilo bi u redu prema Najvećem svih vremena, neka se potrude malo preko noći...

reflektor

pre 6 godina

Nije nenormalno americko navijanje!Sto jel navijaju za njega i u Spaniji,Italiji,Kini,Dubaiu,Srbiji..Jednostavno kad je neko tu 20 god i kad igra sad ovako neminovno je da ima simpatije i naklonost publike.Uz sve rezultate.Covek je to zasluzio,jeste mozda ovakav ili onakav to je subjektivno,ali ja kao Novakov navijac i sa postovanjem Nadala velike legende takodje,uzivam i divim se RF.

...

pre 6 godina

Da se ne lažemo, Nole iz 2015. bi ovakvog danas Federera dobio lagano 6:1 6:1.
A neverovatno je da Borna u formi života, sa 21 godinom, ne može ovakvog “starca“ Federera sa 36 da dobije. I onda se setim Mastersa u Montrealu daleke 2007. kada je klinac Nole sa dvajs godina peglao prvo Rafu u polufinalu, a onda i 26-ogodišnjeg top Federera u finalu, i osvojio svoj tada drugi masters u karijeri. Sada je Nole rekorder sa 30 titula, 3 više od Federera, a deda igra 6 sezona više. Eh ta holistika, reiki i semenke... da tih new age gluposti nije bilo, barem ne u tolikoj meri, Novak bi lagano poslao Federera u penziju i bio najbolji ikada. I to svi znaju, ceo teniski svet, znaju to i najokoreliji Federerovi navijači i zahvaljuju se bogu što je Novaku tenis prestao biti prioritet, oni isti koji su 2015. na Federerovom sajtu ga molili da ode u penziju jer ne mogu gledati njegovu nemoć u finalima slemova protiv tamo nekog Srbina.

Hublot

pre 6 godina

Bora nije igrao odlično, nego dobro i vrlo dobro, a Federer danas nije bio dobar, o tome je reč, a Bora je izgubio jer bije imao snage, što će mu se uvek događati pošto igra defanzivno, sa mnogo prebacivanja, on gotovo da ne može iz forhenda da udari viner. Ako ste gledali kako je prebacivačica loptice Halep izgubile od Osake, sve će vam biti jasno. Novak će se vratiti, ali nikada kao nekada, jer njegova igra prebacivanja i vanzemaljskog trčanja guta energiju a na GS turnirima igra se u tri, četiri ili pet setova, da i Novak je u zrelim teniskim godinama. Do kraja ove godine on ne može da se vrati u sam vrh, a iduće godine biće u trideset drugoj i trećoj godini, a vaše savete da jede čvarke, pihtije, burek, gibanicu, razna pečenja, karađorđevu sa kajmakom... ne prihvata.

Optimus

pre 6 godina

U tekstu se potencira kako je Borna izgubio snagu... E ako pored svih ostalih elemenata igre koje poseduje Roger jos i na snagu dobija pa ovi ostali treba stvarno da se zapitaju sta rade pogresno???

Mostarac Hrvat

pre 6 godina

Ljudi ja stvarno ne razumijem ovo prepucava je na temu srpski - hrvatski tenis!

Posle godine Lučić Baroni igra 1/2 finale Australije, Čilić finale Wimbledona, Mate Pavic uzima taj turnir a Nikola Mektić igra 1/2 finale istog, ove godine Čilić finale Australije a Mate Pavic pobjeđuje u dvije kategorije, Borna Ćorić dobar nastup i Indian Wellsu, a igrali finale Davis Cupa... Mislim nakupi se tog dok vi zivite od uspomena! Možda sam nešto propustio, sorry!

Rio

pre 6 godina

Ne uzimajte publiku u obzir, jer u razlicitim zemljama i kulturama podrska je razlicita. Negde gotive jednog, negde drugog igraca, ali ipak tenis ne igra publika. Rec je o teniskim navijacima, a ne fudbalskim. Nikad navijanje nije prevaga u tenisu. Sreca je medjutim potrebna nekada, ali se velike pobede ne baziraju na sreci!

drago

pre 6 godina

A sta je Srbe unistilo da ih nems nigdje? Najbolji im onaj vjecno ozlijedjeni Hrvat. Pritom ne mislim na Djokovica. Coric je sa 21-om bio na gem od finala i pobjede protiv broja 1. Doduse vec je dobijao Nadala i Murray-ija, ukupno 4 puta.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nije to pritisak vec je King Federer previse iskusan igrac da bi dozvolio da ga pobedi decko od 18 godina. Idemo King do titule!

Pavle

pre 6 godina

Ja cu sada reci sto je i Federer pre 2god,...Ne moze Novak do veka biti u ovakvoj formi i nizu pobeda, pasce kad tad a onda cemo mi ostali to iskoristiti"/rece Roger i stvarno bi tako. Sad je na njega red.....

Borg

pre 6 godina

Šteta. Navijao sam za Bornu, ali kada je u drugom setu shvatio da može da dobije najvećeg, stisla mu se ruka i još nešto ... to je to što fali ovim nadolazećim klincima da urade nešto više. Ne zaboravite da je u ovom sportu pored dobrog servisa, forhenda, bekhenda, najvažnija GLAVA.

mrki

pre 6 godina

Pritisak zvani Federer. Koji more pritisak, igraš protiv najboljeg na svetu svih vremena, svi očekuju i znaju da ćeš izgubiti i ti onda podlegneš pritisku. Samo jedan čovek je bez pritiska i zove se Fedex.

Miljac

pre 6 godina

Hrvati i tenis ... smesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade84,
Haha da vam nije noleta ne bi ništa imali a mi konstantno imamo tenisača u top 10. S i taj jedini Nole je više Hrvat nego Srbin, pa od tuda mu geni za tenis

Trast

pre 6 godina

Залетео се Борна јако силно и онда ударио главу о зид... Шалу на страну, одиграо је Борна фантастичан трилер меч, ипак на крају пресудило велико искуство Федерера. Ипак, до сада су само Чилич и Чорич озбиљно запретили Федереру, а он још једном доказао зашто је највечи свих времена.

Mastermind

pre 6 godina

Bravo mali, svaka ti čast! Gotivio sam ga i ranije, ali sada me definitivno kupio! 99 % posto ovog osakaćenog tura bi izgubilo u svlačionici meč, i to mnogo veća imena od njega trenutno, ali on je izašao i borio se kao terijer... Sat ipo vjerovatno najboljeg tenisa u životu, protiv najboljeg ikada, a onda se nije desilo ono tzv. " uplašio se pobjede". Ne, vidjelo se da nema snage više, RF kao predator pravi, namirisao je krv, ušao u ultra defanzivni, a super pametni u tom trenutku pasivni mod.. I u trećem setu se najbolje vidjelo kako jedva diše, ide, srlja da završi poene, a Federer je sve to preiskusno iskoristio... Borna je skovan za velika djela, nema dileme, čekamo ga.. A Rodžer? Šta tu više reći? Mislim, nisam očekivao da će uspjeti da 2 puta vrati brejk, i napravi novi za meč. Koliko sam njegovih mečeva kao veliki fan gledao, rekao sam nema šanse... I tu se nameće ona - Nema veze koliko je teško, koliko ne ide, pravi šampion uvijek nađe rješenje... Ko god da dođe sutra, bez uvrede, mislim da nema šanse... Jer kada je ovo izvukao... Obično onda završni meč ide kao po loju...

pera 57

pre 6 godina

Komentator rece pocetkom treceg seta ,kako B.Coric nema vise snage,da jedva stoji na nogama.Decko ima 21 godina i igra sa protivnikom koji je 36 godina star.
O kvalitetu tenisa,ne znam sta da kazem.
Vecina ovde prica o atomskom tenisu u zadnje dve godine.
Ja sam covek u godinama izgleda da sam polako ocoravio,nikako da vidim taj vanzemaljski tenis.

Quincy

pre 6 godina

Koja smejurija od publike, bukvalno da ste u drugoj prostoriji mogli biste po aplauzu zakljuciti ko je osvojio poen (a vrlo verovatno je onaj sa manje aplauza bio borbeniji i napetiji)

parx

pre 6 godina

@Simpo, e dobro me nasmeja, ziv bio 100 godina. Pa ne pobedjuje Federer tako sto vraca dok mu ne pukne patika, kao neki, vec na cistu umetnost.

pribil

pre 6 godina

Da, imao je veliki pritisak, posto brani titulu i ima 15 grand slema. Nema on glavu za velike domete. Sa tim se radjas. Ili jesi ili nisi...

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Federer nije zaslužio da pobedi ovaj meč. .. jednostavno je veoma loš bio... Borna je bio odličan... ali kako je Federer počeo da podiže intenzitet, on je počeo da pada. Ako i sa ovako lošom igrom Federer pobedi, onda se može reći da je trenutno nepobediv. Da me neko pogrešno ne shvati gotivim ja njega...

MareNS

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Federerovih navijaca. Borna udari vrhunski viner, bukvalno izbaci Federera iz terena, a cetvoro ljudi aplaudira. Zato na Borbinu gresku trans. Disgusting.

Davor

pre 6 godina

Borna je jako popravio svoju igru.Velika mana mu je bio forehand kojeg je dosta popravio i puno je agresivniji na forehandu sada.Rad nogu,borbenost i zelja su mu uvijek bili veliki plus.Sa dobrom formom je poceo od Davis cupa protiv Kanade kad je dobio Shapovalova i Pospisila i poslije u intervjuu rekao da je puno radio na svojoj igri jer ima osjecaj da je zapostavio svoj napredak u posljednje dvije godine..Zaista podsjeca na Novaka i ja bi bio zadovoljan kad bi imao i upola dobru karijeru kao Novak :)

Фрфљави

pre 6 godina

Колико овај Федерер има среће ејјјј... Борна је у свим сегментима био бољи. Али у свим. Толико би било лепо да га је победио. А најпре заслужено!

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sta nema GOAT a ima Nole?
17.OOO ATP bodova, Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu
Sta Nole nema a ima GOAT?
Masters u Sinsinatiju.

Mili Marbella

pre 6 godina

Nolo nije dobio meč po vetru nikad! Mažda ako je neko predao...
Željno čekamo Majami, da čujemo šta će biti izgovor ovaj put, polako mu ponestaje izgovora, moraće da se ponavlja.
Hahaha...

Ivan

pre 6 godina

Ma nije pritisak uništio Ćorića već briljantni Federer koji je opet po ko zna koji put, i sa skoro 37 godina, objasnio zašto je najbolji igrač svih vremena! To ja veliki navijač Noleta priznajem i ističem! Šta se naime desilo u ovom meču? Pa desilo se to da je Federer u najnezgodnijim situacijama naprosto briljirao, na 0:1 u setovima i 2:4 u drugom i potom na 1:1 u setovima i 3:4 u trećem uz Ćorićev servis i 40:30 za Ćorića kada mu je samo poen trebao da ode na velikih 5:3 u trećem setu Federer nije ni u tim trenucima dao ni promil šanse Ćoriću da uopšte i pomisli da je iznenađenje u ovom meču moguće! Jednostavno briljantno je i smireno manirima velikog šamopiona, što on i jeste, objasnio Ćoriću da mu neće dozvoliti pobedu ma koliko se ovaj trudio! Najveći igrač svih vremena je definitivno Federer ja strastveni Noletov navijač to ističem i to je jednostavno tako i tako će ostati zauvek! Ovaj meč je to potvrdio Federer je opet na delu objasnio šta je ta razlika koja odvaja velikana poput njega od talentovanih igrača poput Ćorića koji jeste veliki talenat ali nikada ni blizu Federerovih veština, umeća, stabilnosti, perfektnosti! Veliko poištovanje za Federera kralja tenisa! Ma bravo majstore!

haren

pre 6 godina

Mnogo cudan mec. Igra zivaca. U drugom setu Federer ima brejk zaostatka, vraca brejk, uzima jos jedan i dobija set. U trecem dva puta gubi brejk, dva puta ga vraca i pravi jos jedan za pobedu. Na mrezi dosta labilan, forhend do trećeg seta slab totalno, procenat dobijenih poena na drugi servis 25%! Ali i pored svega, opet pobedjuje. Mentalna snaga sampiona. Dobro da je preživeo. Nadamo se boljoj igri u finalu! Common!

Dabome

pre 6 godina

Inače navijam za Federera (osim kada igra sa Nadalom), ali me "mali" croat kupio i eto presedana. Mali je bio odličan, ali kao što rekoh, mora se poraditi na fizičkoj spremi.

Služba je služba

pre 6 godina

Neverovatno je kako se niko ne zapita kako to da vec godinu i po dana nigde nema ni Djokovica ni Mareja ni Wawrinke.
(Referendum, 17. mart 2018 21:34)
Društvo, i Maša sa njima, bili su neko vreme na službenom putu.

Indijan Vels

pre 6 godina

Bog na nebu RODZER FEDERER na zemlji !!! Naravno da je imao i srece vcs to je neosporno ali je i pokazao kakav je on sampion i kakav je borac i koliko je intilegentan i iskusan kad je stala igra izvadio je drugo oruzje.

Natakobîte

pre 6 godina

Nije Leri najbogatiji čovek na stadionu, kada je tu tata Bil sa 30B$ više na kontu, dominira Viško :)
Šteta za mladog Bornu, mogao je ovo dobiti uz bolji servis u presudnim gemovima kada je imao brejkove viška, kako u drugom, tako i u trećem setu. Ne da se Rodžer, strepeo je, ali i upisao još jednu pobedu u nizu. Navijaću za Delpa da osvoji svoj prvi Masters, a neće mi biti krivo i ako ovaj majstor nastavi da ispisuje stranice sportske i teniske istorije!

Filip

pre 6 godina

@ vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...
(Zigzag, 17. mart 2018 21:16)

Noleta, Ane, Jelene, Janka, Troickog, DK titule itd...? A vi gde ste, a vas Novak gde je, hocete li ikad imati jednog? haha, ajde slobodan si.

(crno - beli TV)

pre 6 godina

Rodžer je neverovatan sportsmen, šampion nad šampionima. Posle ovog meča gube smisao bilo kakva naglabanja o najboljem teniseru svih vremena. Đokisti, kapu dole šampionu! Naravno, ovo važi i za Nadalove i Samprasove navijače.

Simpo

pre 6 godina

Ovakvu snagu Rodja nije imao ni sa 25 ,čista hemija na delu.
(Simpo, 17. mart 2018 20:58)

Možda je meso u pitanju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Phantom, 17. mart 2018 21:16)
Jedino ako mu ga ubrizgavaju nekom injekcijom to meso.

email

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Federerovih navijaca. Borna udari vrhunski viner, bukvalno izbaci Federera iz terena, a cetvoro ljudi aplaudira. Zato na Borbinu gresku trans. Disgusting. Pa ljudi navijaju za federera, sta ie sporno?

drug Plavi

pre 6 godina

Ma svaka čast majstore. Baš mi je milo, evo moja žena oće da pukne što je Rodžer dobio. Ona navija za Novaka, a ja za Rođu. Ma šou je svaki put kad igra jedan od njih dvojice. Ja Novaka volim, ali Rođa je neponovljiv, ne možete da ignorišete nešto kao što je Rodžer, uživanje ga je gledati.

Nebojša

pre 6 godina

Pre nekih dve godine možda malo više susedi su pisali komentare ovde kako će Coric za godinu dve gaziti sve redom Novaka koji je bio tada prvi i sve ostale dve godine posle odnosno danas gubi od Federera iako je imao i osvojen set i brejk u oba naredna dva seta šta reći očigledno Hrvat nema pobedničkog mentaliteta Novak je bio mlađi od njega kada je osvojio Montreal pobedom upravo protiv Federera zna se koji igrači su šampioni a koji nisu Coric nije.

Che

pre 6 godina

e rade rade ,da vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...
(Zigzag, 17. mart 2018 21:16)

ako izuzmemo novaka u muskom singlu, moniku, anu i jelenu u zenskom singlu, zivojinovica i zimonjica u muskom dublu, Srbija se brise sa vrha liste najujednacenijih nacija na svetskoj teniskoj mapi.

Zigzag

pre 6 godina

Hrvati i tenis ... smesno
(Rade84, 17. mart 2018 21:10)e rade rade ,da vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...

Dabome

pre 6 godina

Znači 15 godina stariji a duplo više snage...ccc
Borna, navijao sam za tebe brate croat, ali mora malo da se poradi na fizičkoj spremi.

Hahahahah...

pre 6 godina

Presudile su Ćorine godine, očigledno je da je Federer na kraju imao više snage. Odakle meni to da protiv Federera navijaju uglavnom pantergani?

milutin

pre 6 godina

Kako Ćorić da preživi to divljanje gledalaca?
Na svaku njegovu grešku gromoglasni urlici i aplauzi.
Koliko puta pogriješiše sudije ali na Ćorićevu stetu. Na RF nijednom.
Podsjetilo me na sve mečeve koje je Nole odigrao protiv Rodžera.

JerryJackson

pre 6 godina

Nemoguće je Ćoriću pobijediti jer se bori i protiv Federera i publike i mašinerije i vlastite prazne glave.

U njegovim godinama i Nadal i Đoković redovito bi nakon breaka prednosti jednostavno smlavili Plačka, a ovaj ga TRI puta pusti natrag u meč! Nije to za njega.

madrid

pre 6 godina

Steta Borna. Ne zasluzeno si izgubio. A ceo stadion je navijao protiv tebe. I jos su se radovali svaki put kada si promasio prvi servis. To su radili i Noletu na Us Openu. Napred Bornaaa!

Indijan Vels

pre 6 godina

Borna igra mec zivota, Federer ne moze se bas reci da igra ocajno ali pravi neke nekarakteristicne greske, ali sve to je nebitno, koliko je i kakav je RF sampion pokazuje time koliko se on bori i kako se bori stvarno za svako postovanje.

misho

pre 6 godina

Vani sunce prži, igra se treći set, nakon 2 i pol sata igre, toliko dugih izmjena, a frajer djeluje svježije nego na početku dvoboja, svaki puta kad mu zumiraju facu ni kapi znoja, dok sa druge strane Borna 16 godina mlađi u licu sav crven diše na škrge...

N

pre 6 godina

Odavno nisam gledao bolji meč. Borna me mnogo podseća na našeg Noleta. Koliko volim naseg Noleta, moram da priznam da je Federer zaista ikona i doktor ove igre. Vratii se NoLeee!!!

N

pre 6 godina

Odavno nisam gledao bolji meč. Borna me mnogo podseća na našeg Noleta. Koliko volim naseg Noleta, moram da priznam da je Federer zaista ikona i doktor ove igre. Vratii se NoLeee!!!

kimi

pre 6 godina

Peta teniska generacija koju Federer oducava od tenisa. Prvo je Samprasa i Agasija poslao u penziju, pa je svoju generaciju tamburao gde je hteo, onda se mucio sa Nadalom i Novakom ali sa Nadalom u poslednjih, sada vec 2-3 godine, izlazi fino na kraj. Nakon toga je dosla generacija Dimitrova, Raonica... a sada i Chung i Borna. E stvarno ovo nije vidjeno, pa covek lupa klince koji treba da brisu patos sa njim kako i kad god pozeli. Stvarno vise nema smisla ali sta ces, forma je prolazna a klasa vecna. Svaka cast.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Federer nije zaslužio da pobedi ovaj meč. .. jednostavno je veoma loš bio... Borna je bio odličan... ali kako je Federer počeo da podiže intenzitet, on je počeo da pada. Ako i sa ovako lošom igrom Federer pobedi, onda se može reći da je trenutno nepobediv. Da me neko pogrešno ne shvati gotivim ja njega...

Indijan Vels

pre 6 godina

Borna igra mec zivota, Federer ne moze se bas reci da igra ocajno ali pravi neke nekarakteristicne greske, ali sve to je nebitno, koliko je i kakav je RF sampion pokazuje time koliko se on bori i kako se bori stvarno za svako postovanje.

MareNS

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Federerovih navijaca. Borna udari vrhunski viner, bukvalno izbaci Federera iz terena, a cetvoro ljudi aplaudira. Zato na Borbinu gresku trans. Disgusting.

misho

pre 6 godina

Vani sunce prži, igra se treći set, nakon 2 i pol sata igre, toliko dugih izmjena, a frajer djeluje svježije nego na početku dvoboja, svaki puta kad mu zumiraju facu ni kapi znoja, dok sa druge strane Borna 16 godina mlađi u licu sav crven diše na škrge...

Ivan

pre 6 godina

Ma nije pritisak uništio Ćorića već briljantni Federer koji je opet po ko zna koji put, i sa skoro 37 godina, objasnio zašto je najbolji igrač svih vremena! To ja veliki navijač Noleta priznajem i ističem! Šta se naime desilo u ovom meču? Pa desilo se to da je Federer u najnezgodnijim situacijama naprosto briljirao, na 0:1 u setovima i 2:4 u drugom i potom na 1:1 u setovima i 3:4 u trećem uz Ćorićev servis i 40:30 za Ćorića kada mu je samo poen trebao da ode na velikih 5:3 u trećem setu Federer nije ni u tim trenucima dao ni promil šanse Ćoriću da uopšte i pomisli da je iznenađenje u ovom meču moguće! Jednostavno briljantno je i smireno manirima velikog šamopiona, što on i jeste, objasnio Ćoriću da mu neće dozvoliti pobedu ma koliko se ovaj trudio! Najveći igrač svih vremena je definitivno Federer ja strastveni Noletov navijač to ističem i to je jednostavno tako i tako će ostati zauvek! Ovaj meč je to potvrdio Federer je opet na delu objasnio šta je ta razlika koja odvaja velikana poput njega od talentovanih igrača poput Ćorića koji jeste veliki talenat ali nikada ni blizu Federerovih veština, umeća, stabilnosti, perfektnosti! Veliko poištovanje za Federera kralja tenisa! Ma bravo majstore!

Ivan Veljković

pre 6 godina

Veliki Rodžer Federer je i na ovom meču protiv Borne Ćorića objasnio zašto je najveći svih vremena! Kada je bilo problematično, kada je Ćorić imao prednost 1:0 u setovima i 4:2 u drugom setu, tada je Federer demonstrirao veliku sigurnost i igrao je suvereno manirima kralja tenisa, što on i jeste, i tada u tim trenucima deluje jednostavno nemoguće pobediti ga pa sve sve i da imate deset meč lopti za redom opet vam neće dozvoliti da ga pobedite! Bravo za Federera kralja tenisa!

drug Plavi

pre 6 godina

Ma svaka čast majstore. Baš mi je milo, evo moja žena oće da pukne što je Rodžer dobio. Ona navija za Novaka, a ja za Rođu. Ma šou je svaki put kad igra jedan od njih dvojice. Ja Novaka volim, ali Rođa je neponovljiv, ne možete da ignorišete nešto kao što je Rodžer, uživanje ga je gledati.

ljubazni komsija

pre 6 godina

Pritisak unistio Corica? Federer pokazao zasto je najveci! Pa u drugom setu Federer je u svakom osim u prvom Borninom servis gemu imao brejk lopte. Iskoristio je cini mi se tek sestu i da nije pravio neke pocetnicke greske zavrsio bi dosta lakse a ovako je samo pokazao koliko je on klasa iznad svih jer i kad ne ide dobro on dobije, stisne i zapne. E to je srce da ne kazem nesto drugo. Bez urlikanja, podsmijavanja, cijepanja..... jednostavno MAESTRO! Djokovic ako je ovo gledao jasno mu je koliko je Federer mocan i koliko je bolji i vjerujem da mu se ne vraca na teren ali mora zbog potpisanih sponzorskih ugovora. Mislim da je poslije ovoga svima jasno zasto svi navijaju za Fedexa i zasto je svaki stadion na svijetu pun kad on igra i zasto se termini odredjuju zbog njega (tacnije ne zbog njega koliko zbog TV prenosa) jer jedan njegov mec donese mnogo vise novca nego 5 Novakovih iz najboljih dana. Bice to tuzan dan za svjetski sport kad odluci da prestane da igra i zato treba iskoristiti priliku i odgledati najveceg jos ovih goinu ili dvije dok ne kaze zbogom, bez obzira gubio ili dobijao jer ova elegancija je neponovljiva. Poslije Jordana su bili, Brajant, Lebron, Djurent... a poslije Federera nema niko. Tenis bez Federera, kako to tuzno zvuci.

Zigzag

pre 6 godina

Hrvati i tenis ... smesno
(Rade84, 17. mart 2018 21:10)e rade rade ,da vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...

Optimus

pre 6 godina

U tekstu se potencira kako je Borna izgubio snagu... E ako pored svih ostalih elemenata igre koje poseduje Roger jos i na snagu dobija pa ovi ostali treba stvarno da se zapitaju sta rade pogresno???

Doktor

pre 6 godina

Sta nema GOAT a ima Nole? 
17.OOO ATP bodova, Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu 
Sta Nole nema a ima GOAT? 
Masters u Sinsinatiju.
(sin lovca na medvede, 17. mart 2018 21:54)
Greska, Federer ima Madrid i to 2x.
Sta Nole nema, a ima GOAT?
330 nedelja na #1 ( prvi je do WB ), 20 GS...
Sad je uredu...

Mastermind

pre 6 godina

Bravo mali, svaka ti čast! Gotivio sam ga i ranije, ali sada me definitivno kupio! 99 % posto ovog osakaćenog tura bi izgubilo u svlačionici meč, i to mnogo veća imena od njega trenutno, ali on je izašao i borio se kao terijer... Sat ipo vjerovatno najboljeg tenisa u životu, protiv najboljeg ikada, a onda se nije desilo ono tzv. " uplašio se pobjede". Ne, vidjelo se da nema snage više, RF kao predator pravi, namirisao je krv, ušao u ultra defanzivni, a super pametni u tom trenutku pasivni mod.. I u trećem setu se najbolje vidjelo kako jedva diše, ide, srlja da završi poene, a Federer je sve to preiskusno iskoristio... Borna je skovan za velika djela, nema dileme, čekamo ga.. A Rodžer? Šta tu više reći? Mislim, nisam očekivao da će uspjeti da 2 puta vrati brejk, i napravi novi za meč. Koliko sam njegovih mečeva kao veliki fan gledao, rekao sam nema šanse... I tu se nameće ona - Nema veze koliko je teško, koliko ne ide, pravi šampion uvijek nađe rješenje... Ko god da dođe sutra, bez uvrede, mislim da nema šanse... Jer kada je ovo izvukao... Obično onda završni meč ide kao po loju...

reflektor

pre 6 godina

Nije nenormalno americko navijanje!Sto jel navijaju za njega i u Spaniji,Italiji,Kini,Dubaiu,Srbiji..Jednostavno kad je neko tu 20 god i kad igra sad ovako neminovno je da ima simpatije i naklonost publike.Uz sve rezultate.Covek je to zasluzio,jeste mozda ovakav ili onakav to je subjektivno,ali ja kao Novakov navijac i sa postovanjem Nadala velike legende takodje,uzivam i divim se RF.

Služba je služba

pre 6 godina

Neverovatno je kako se niko ne zapita kako to da vec godinu i po dana nigde nema ni Djokovica ni Mareja ni Wawrinke.
(Referendum, 17. mart 2018 21:34)
Društvo, i Maša sa njima, bili su neko vreme na službenom putu.

(crno - beli TV)

pre 6 godina

Rodžer je neverovatan sportsmen, šampion nad šampionima. Posle ovog meča gube smisao bilo kakva naglabanja o najboljem teniseru svih vremena. Đokisti, kapu dole šampionu! Naravno, ovo važi i za Nadalove i Samprasove navijače.

petar

pre 6 godina

Borna jeste tjelesno pao u završnici meča,ali to nije zato jer je loše pripremljen,nego zato što je puno igrao u zadnjim tjednima odnosno nije naučen dolaziti do završnice turnira gdje je svježina veoma bitna.Stjecajem iskustva on će dobivati ovakve mečeve,ali sam siguran da još dugo neće zaspati..Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

pera 57

pre 6 godina

Komentator rece pocetkom treceg seta ,kako B.Coric nema vise snage,da jedva stoji na nogama.Decko ima 21 godina i igra sa protivnikom koji je 36 godina star.
O kvalitetu tenisa,ne znam sta da kazem.
Vecina ovde prica o atomskom tenisu u zadnje dve godine.
Ja sam covek u godinama izgleda da sam polako ocoravio,nikako da vidim taj vanzemaljski tenis.

Miljac

pre 6 godina

Hrvati i tenis ... smesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade84,
Haha da vam nije noleta ne bi ništa imali a mi konstantno imamo tenisača u top 10. S i taj jedini Nole je više Hrvat nego Srbin, pa od tuda mu geni za tenis

Rio

pre 6 godina

Ne poredite stvari tako jednostavno, jer svaki igrac ima nesto dobro i nesto lose u igri. Ali mora da se kaze da je Borna napredovao dosta, i danas je sa osnovne linije podsecao na Noleta. Roger je zadao domaci drugima, u smislu i kada nema dan kako se boro. Takmicar do bola, iako je na turu preko 20 god.

haren

pre 6 godina

Mnogo cudan mec. Igra zivaca. U drugom setu Federer ima brejk zaostatka, vraca brejk, uzima jos jedan i dobija set. U trecem dva puta gubi brejk, dva puta ga vraca i pravi jos jedan za pobedu. Na mrezi dosta labilan, forhend do trećeg seta slab totalno, procenat dobijenih poena na drugi servis 25%! Ali i pored svega, opet pobedjuje. Mentalna snaga sampiona. Dobro da je preživeo. Nadamo se boljoj igri u finalu! Common!

analiza

pre 6 godina

Tenis je sport u kome moze najbolje da se vidi sta znaci "jaka glava" tj mentalna snaga.Vecina protivnika se pre izlaska na terenu predaju Nadalu na RG,Federeru na ostalim podlogama,a Noletu do pre godinu-dve.Jer retko ko moze da se nadtrcava sa Rafom na sljaci od 3-5 sati,ili da spreci RF da izlazi na mrezu na W ili da predjasnjeg Noleta natera da odustane od vracanja lopte iz nemogucih situacija.Za to moraju da imaju dan i Vavrinka i Marej...
Recimo za Anu Ivanovic nikada nisi bio siguran da li ce pre pobediti protivnicu ili sebe.Sto se udaraca tice,ona je imala sve.Dobro,sem onog novog nacina servisa kada je njen i prvi i drugi servis bio "ako pogodim lopticu,dobro je".Ali,ona kad izadje iz fokusa,iz zone,kada ne ide sve kao po loju-nikad nije imala rezervni plan,retko kada je uspevala da se izvuce.A to je dokaz da "glava" ne radi,da si se u sebi vec predao.
Mene je recimo strasno nerviralo kad po Novakom govoru tela pomislim da umire na terenu,da je odustao-tada mu sve i svako smeta.A recimo,nije mi problem da gledam Mareja kako se vuce po terenu,ali i dalje igra i moze viner da udari-verovatno zato sto ne navijam za njega.
Nervira me RF,ali,svaka cast,u njegovim godinama,posle toliko meceva jos osecati GLAD za pobedom,za slavom...-to je za divljenje.
Nole vise nema tu GLAD,zasitio se.

Trast

pre 6 godina

Залетео се Борна јако силно и онда ударио главу о зид... Шалу на страну, одиграо је Борна фантастичан трилер меч, ипак на крају пресудило велико искуство Федерера. Ипак, до сада су само Чилич и Чорич озбиљно запретили Федереру, а он још једном доказао зашто је највечи свих времена.

milutin

pre 6 godina

Kako Ćorić da preživi to divljanje gledalaca?
Na svaku njegovu grešku gromoglasni urlici i aplauzi.
Koliko puta pogriješiše sudije ali na Ćorićevu stetu. Na RF nijednom.
Podsjetilo me na sve mečeve koje je Nole odigrao protiv Rodžera.

Mostarac Hrvat

pre 6 godina

Ljudi ja stvarno ne razumijem ovo prepucava je na temu srpski - hrvatski tenis!

Posle godine Lučić Baroni igra 1/2 finale Australije, Čilić finale Wimbledona, Mate Pavic uzima taj turnir a Nikola Mektić igra 1/2 finale istog, ove godine Čilić finale Australije a Mate Pavic pobjeđuje u dvije kategorije, Borna Ćorić dobar nastup i Indian Wellsu, a igrali finale Davis Cupa... Mislim nakupi se tog dok vi zivite od uspomena! Možda sam nešto propustio, sorry!

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nije to pritisak vec je King Federer previse iskusan igrac da bi dozvolio da ga pobedi decko od 18 godina. Idemo King do titule!

Indijan Vels

pre 6 godina

Bog na nebu RODZER FEDERER na zemlji !!! Naravno da je imao i srece vcs to je neosporno ali je i pokazao kakav je on sampion i kakav je borac i koliko je intilegentan i iskusan kad je stala igra izvadio je drugo oruzje.

parx

pre 6 godina

@Simpo, e dobro me nasmeja, ziv bio 100 godina. Pa ne pobedjuje Federer tako sto vraca dok mu ne pukne patika, kao neki, vec na cistu umetnost.

mrki

pre 6 godina

Pritisak zvani Federer. Koji more pritisak, igraš protiv najboljeg na svetu svih vremena, svi očekuju i znaju da ćeš izgubiti i ti onda podlegneš pritisku. Samo jedan čovek je bez pritiska i zove se Fedex.

Nisam navijao za susjeda, jer ne osećam potrebu

pre 6 godina

Ćoro, glavu gore, vidiš da su Srbi uz tebe, a Ameri neka puknu i neka navijaju za "licemernog" Švajcarca. Da li vi znate šta znači reč licemer? Ako bismo o kolektivnom karakteru jedne nacije divanili, onda da vam kažem: ne postoje uljudniji, vredniji, tačniji, humaniji, pošteniji ljudi od Švajcaraca. Pse koji su u Srbiji osuđeni na smrt, Švajcarci zbrinjavaju, a viđao sam u njihovim dvorištima, u selima i manjim gradovima, po nekoliko pasa kako uživaju. Kad pada kiša, krave koje pasu pokrivene su "kabanicama", u više boja. Dominira ljubičasta.

Hmmmmm

pre 6 godina

Kako je to zanimljivo. Sad se svi hvataju toga da Federer nije pobedio ni jednog top 10 igraca. Do skora su top 10 igraci poput Rodika, Safina, Nalbandijana, Davidenka, Gonzalesa, Moje, bili ismejani i spadali u losu kategoriju igraca. Da mi sad neko objasni kako ugoditi navijacima Novaka Djokovica? Ne valja kad igra protiv top 10, ne valja kad ne igra. Sta god da uradi ne valja i uvek se izvrcu cinjenice. Pa on i samog Novaka da je pobedio ovde bi rekli zato sto je Novak u losoj formi, a ne zato sto je Federer bolji. Kako smo u Srbiji stigli do toga da obmanjujemo sebe? Kako smo dosli do toga da je ceo svet u zabludi, samo mi u pravu?

Dabome

pre 6 godina

Inače navijam za Federera (osim kada igra sa Nadalom), ali me "mali" croat kupio i eto presedana. Mali je bio odličan, ali kao što rekoh, mora se poraditi na fizičkoj spremi.

Borg

pre 6 godina

Šteta. Navijao sam za Bornu, ali kada je u drugom setu shvatio da može da dobije najvećeg, stisla mu se ruka i još nešto ... to je to što fali ovim nadolazećim klincima da urade nešto više. Ne zaboravite da je u ovom sportu pored dobrog servisa, forhenda, bekhenda, najvažnija GLAVA.

Mili Marbella

pre 6 godina

Nolo nije dobio meč po vetru nikad! Mažda ako je neko predao...
Željno čekamo Majami, da čujemo šta će biti izgovor ovaj put, polako mu ponestaje izgovora, moraće da se ponavlja.
Hahaha...

Davor

pre 6 godina

Borna je jako popravio svoju igru.Velika mana mu je bio forehand kojeg je dosta popravio i puno je agresivniji na forehandu sada.Rad nogu,borbenost i zelja su mu uvijek bili veliki plus.Sa dobrom formom je poceo od Davis cupa protiv Kanade kad je dobio Shapovalova i Pospisila i poslije u intervjuu rekao da je puno radio na svojoj igri jer ima osjecaj da je zapostavio svoj napredak u posljednje dvije godine..Zaista podsjeca na Novaka i ja bi bio zadovoljan kad bi imao i upola dobru karijeru kao Novak :)

Dabome

pre 6 godina

Znači 15 godina stariji a duplo više snage...ccc
Borna, navijao sam za tebe brate croat, ali mora malo da se poradi na fizičkoj spremi.

Pavle

pre 6 godina

Ja cu sada reci sto je i Federer pre 2god,...Ne moze Novak do veka biti u ovakvoj formi i nizu pobeda, pasce kad tad a onda cemo mi ostali to iskoristiti"/rece Roger i stvarno bi tako. Sad je na njega red.....

Natakobîte

pre 6 godina

Nije Leri najbogatiji čovek na stadionu, kada je tu tata Bil sa 30B$ više na kontu, dominira Viško :)
Šteta za mladog Bornu, mogao je ovo dobiti uz bolji servis u presudnim gemovima kada je imao brejkove viška, kako u drugom, tako i u trećem setu. Ne da se Rodžer, strepeo je, ali i upisao još jednu pobedu u nizu. Navijaću za Delpa da osvoji svoj prvi Masters, a neće mi biti krivo i ako ovaj majstor nastavi da ispisuje stranice sportske i teniske istorije!

Hublot

pre 6 godina

Bora nije igrao odlično, nego dobro i vrlo dobro, a Federer danas nije bio dobar, o tome je reč, a Bora je izgubio jer bije imao snage, što će mu se uvek događati pošto igra defanzivno, sa mnogo prebacivanja, on gotovo da ne može iz forhenda da udari viner. Ako ste gledali kako je prebacivačica loptice Halep izgubile od Osake, sve će vam biti jasno. Novak će se vratiti, ali nikada kao nekada, jer njegova igra prebacivanja i vanzemaljskog trčanja guta energiju a na GS turnirima igra se u tri, četiri ili pet setova, da i Novak je u zrelim teniskim godinama. Do kraja ove godine on ne može da se vrati u sam vrh, a iduće godine biće u trideset drugoj i trećoj godini, a vaše savete da jede čvarke, pihtije, burek, gibanicu, razna pečenja, karađorđevu sa kajmakom... ne prihvata.

Eh

pre 6 godina

Znas sta ima Federer, a nema Novak?
Masers Hamburg,Madrid ima, Sinsinati. 20GS titula, daleko vise nedelja na prvom mestu, 8W, 5US... Znas li da Federer ima 8 razlicitih Mastersa? Ne znas, jasno mi je, zato sto tih godina niko nije pratio tenis. Samo da znas Novak je igrao tada, ali ne i finala velikih turnira. Sto se bodova tice to ne spada u rekorde, kao i novcane nagrade. Vec su menjali bodove na velikim turnirima, kao i novcane nagrade, mozda to urade ponovo. Mada to objasniti ljudima je veoma tesko, posto nemaju bas mnogo stvari za koje bi se uhvatili da je Novak bolji. Zato i ostaju bodovi i H2H, ali samo u odredjenim situacijama. To pravilo vazi samo kad Novak vodi u suprotnom uopste ne vazi.

Filip

pre 6 godina

@ vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...
(Zigzag, 17. mart 2018 21:16)

Noleta, Ane, Jelene, Janka, Troickog, DK titule itd...? A vi gde ste, a vas Novak gde je, hocete li ikad imati jednog? haha, ajde slobodan si.

madrid

pre 6 godina

Steta Borna. Ne zasluzeno si izgubio. A ceo stadion je navijao protiv tebe. I jos su se radovali svaki put kada si promasio prvi servis. To su radili i Noletu na Us Openu. Napred Bornaaa!

Hmmmm

pre 6 godina

Koma
Novak je na ovom turniru izgubio od kvalifikanta. Mozda si zaboravio, ali je to vazan detalj za tvoj opis situacije. Inace Čung je Novaka pobedio na AO 3:0, secas se onda kada ste rekli da ce razbiti Federera? Tada je predao mec zbog zuljeva, ali je u IW izgubio 2:0. Na AO je Čung bio odlican, ali sad to trenutno nije. Nista ne brini, ne moras da objasnjavas, da Novak igra finale konkurencija bi bila jaka, kao nikad do sad. Posto je u pitanju Federer onda ne valja. Niste se zalili kad su Novaku svi redom predavali, ili kada je osvojio RG 2016. Iskreno da nema komemtara kao sto je tvoj ne bi bilo zanimljivo citati, ovako se covek zabavi, usput se nauci kako ljudi stimuju stvarnost da bude onakva kako njima odgovara.

Simpo

pre 6 godina

Šta više spominjete Novaka,odigrao čovek nekoliko sezona fantastično,pokazao svima kako se igra tenis,svojio sva 4 slema u nizu,dao im domaće zadatke i dovidjenja ,igraće onda kada on hoće a ne Vi ili neki dok ne umru na terenu daleko bilo.

Mladen

pre 6 godina

Mozemo mi da pricamo o Novaku, Rafi, hrvatskim i srpskim teniserima i kojecega se sve nisu ljudi u ovim komentarima dotakli, ali ovo je veoma jednostavno. Federer je bio impresivan i jos jednom pokazao zasto ga vecina smatra najvecim koji je igrao ovaj sport.

Istina, Novak na vrhuncu forme bi dobio danasnjeg Federera, ali je i istina da bi i danasnji Federer bez problema pobedio Novaka. Mozemo mi da pricamo o laktovima, povredama, ali znamo da to nije problem. I to nas sve boli. Jer smo svi svesni da je povreda izgovor a ne realan razlog Novakove igre ovih poslednjih dve godine.

Ovo sto Federer radi evo 2 sezone je vise nego impresivno. On polako stvara oko sebe auru nepobedivosti i to postaje problem svakome ko se sa njime susretne. Jos je rano prognozirati, ali ako se ovo ovako nastavi, slobodno celi Tur moze da se lepo spakuje i ode na odmor do daljnjeg. A isto tako, moze sutra da izgubi od Delpa.

Istini za volju, meni je debata oko najveceg tenisera svih vremena zavrsena i sada samo gledamo zasto je to tako. Federeru svaka cast, ostalima puno srece... Cini mi se da ce im trebati.

email

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Federerovih navijaca. Borna udari vrhunski viner, bukvalno izbaci Federera iz terena, a cetvoro ljudi aplaudira. Zato na Borbinu gresku trans. Disgusting. Pa ljudi navijaju za federera, sta ie sporno?

Krsta

pre 6 godina

Gledam juce mec i svi navijaju za Federere,kao da igra u svoju kucu...
Da je bio Djokovic,svi bi navijali za Corica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BOSS, 18. mart 2018 09:22)

Zapitaj se zasto

Тодор

pre 6 godina

Nadam se da nole uziva gledajuci ove meceve zagrljen sa svojim reiki uciteljem dok nad njima tako zagrljenima lebdi duh pepe imaza..amor &paz

Quincy

pre 6 godina

Koja smejurija od publike, bukvalno da ste u drugoj prostoriji mogli biste po aplauzu zakljuciti ko je osvojio poen (a vrlo verovatno je onaj sa manje aplauza bio borbeniji i napetiji)

pribil

pre 6 godina

Da, imao je veliki pritisak, posto brani titulu i ima 15 grand slema. Nema on glavu za velike domete. Sa tim se radjas. Ili jesi ili nisi...

Borna

pre 6 godina

Imamo vise GS titula u cetri konkurencije nego hrvati profesionalnih tenisera.
(Il_Biscione, 17. mart 2018 21:41)

Mi imamo vise igraca koji su bili u top10 atp-a nego vi profesionalnih tenisaca.

koma

pre 6 godina

Vidim svi pricaju kako je Federer digao nivo, dobio zasluzeno, izgarao do kraja... A realno Coric ga je imao u 4-5 navrata i sve je sam uprskao. Imao je prazan teren za 5-3 u trecem, imao je 6-7 puta brejk lopte i povoljne situacije, imao je vise puta gem lopte za potvrdu brejka ni to nije iskoristio skoro sve svojim greskama. Ne vidim da je tu ista RF spasao, tek je odigrao odlicno poslednja 2 gema, kad je Coric ostao bez goriva i pukao posle propustenog za 5-3. Slicno kao u drugom setu.
Da je Coric malo iskusniji ili hladnije glave bio, ovo bi dobio 2-0. Federer ovako igra cele nedelje, nego mu je zreb bio takav da su mu protivnici ili limitirani ili neiskusni teniseri. Cung i Coric su ga nadigrali set i po, ali su se onda raspali. Eto tek ce sutra protiv Delpa imati ozbiljan ispit, mada je favorit ali ne veliki. Ako bude Delpo na 90% moze lako do trofeja.
RF je napravio 17 vezanih pobeda uzeo GS, turnir 500 i sad finale mastersa a da je odigrao samo 2 meca protiv top10 igraca! Zakljucak, konkurencija opet u raspadu. Nole je na mastersima neretko i po 3-4 meca znao da odigra sa top 10 igracima i to onima u top formi. Ovo je raspad totalni, top 20 ne postoji. Ili su na bolovanju ili su tu nezasluzeno. Nije RF kriv sto to koristi, samo konstatujem i sugerisem da butete malo objektivniji i smanjite hvalospeve.

Krsta

pre 6 godina

Kako je odvratno ovo Americko navijanje za Federera !
(pedja, 17. mart 2018 22:02)

A zasto? Zasto bi to nekome smetalo? Odvratne su mrznja i diskvalifikovanje cele jedne nacije, ma koja ona bila. To je tezak provincijalizam.

Indijan Vels

pre 6 godina

Ovde ljudi dosta uvelicavaju stvari, iz kog razloga ? Prvo stil Novaka i Federera se dosta razlikuje. Rodzer je pobedjivao Novaka, pa Novak Rodzera i kad su i jedan i drugi bili na vrhuncu gubili su od ovog drugog. Novak ima te tri pobede u finalima GS 2014-2015, tad je Novak stvarno bio na svojih 100% i mozda i vise, Rodzer je bio dobar te dve godine neosporno pa 2014 RF ima pozitivan skor protiv Novaka. Nekako sve na kraju stice se utisak da je Novak malo bio mentalno jaci od RF u tim vaznim mecevima i trenucima nije tu nicija igra dolazila do izrazaja njih dvojica su uvek 50-50 bili celo njihovo rivalstvo na svim podlogama. Ali poenta je u tome da je Novak platio ceh igranju mnogo turnira te 2-3 godine i sva ta finala i titule i zbog njegovog stila igre nemoguce je bilo da telo pa i um ne pocnu da pucaju. Zato je mozda RF najbolji ikad jer stil kojim on igra dozvoljava mu ovo sto radi danas sa 37 godina niko nikad nije mogao ovako da igra sa 37 godina i da bude vladar tenisa. A kad bi se konretno poredili Novak - Federer - Nadal po meni stvari stoje ovako. Uzmimo da su svi u extra formi :
Šljaka : Nadal neprikosnoven, Novak i Federer egal
Beton : sporiji beton Novak , brzi beton Federer , pa tek Nadal
Trava : Federer bez premca ( mnogi ce hvatati za ta dva dobijena Novakova finala ali tu je vise glava presudila da je RF dobio ono finale 2014 dobio bi ga i 2015 , videli ste 2012 tad su oba bila top dobio je RF 3:1 lagano ) pa Novak pa Nadal.

Ivan

pre 6 godina

(Mostarac Hrvat, 17. mart 2018 22:20)

Pa ako "ne razumeš prepucavanja" na temu srpski i hrvatski tenis zašto onda i ti sam podstičeš to prepucavanje svojim hvalisavskim komentarima? Kreni najpre od sebe kada bi nekog da kritikuješ! Osim toga ako neko "živi od uspomena" to ste vi, još uvek se dičite velikim trijumfom Gorana Ivaniševića na Vimbldonu 2001. god kada je sa Vajld Kardom osvojio taj veliki turnir što i jeste za veliko poštovanje, prema tome smanji malo doživljaj, istorija u svemu pa i u sportu je tu da se pamti! Sasvim legitimno je ponositi se velikim rezultatima sportista iz istorije svog naroda! Pa zašto onda veliki Rodžer Federer i dalje bije veliku bitku i sa skoro 37 godina na vrhunskom nivou i želi da osvoji što više turnira? Pa da bi ostao najbolji u istoriji, da bi tu granicu i dalje još više pomerao, da pređe magičnu granicu od 100 osvojenih trofeja, a to se radi da bi se pamtilo i da bi se sa tim velikim rezultatima s pravom i ponosio Rodžer Federer i svi njegovi fanovi širom sveta!

milojko

pre 6 godina

Šta je bilo najlepše u ovom meču? Po meni, to što nijedan od igrača nije tražio med. tajm aut. iako je bilo naporno. Nismo gledali nićiju anatomiju ni žuljeve, ni starog ni mladog. Uzbudljvo i neizvesno (samo uporedite sa gnjavažom između Raonića i Kverija), bio je to pravi tenis za gledanje. Borna, odličan, po meni novi Ferer po stilu igre i upornosti.

Фрфљави

pre 6 godina

Колико овај Федерер има среће ејјјј... Борна је у свим сегментима био бољи. Али у свим. Толико би било лепо да га је победио. А најпре заслужено!

Rio

pre 6 godina

Ne uzimajte publiku u obzir, jer u razlicitim zemljama i kulturama podrska je razlicita. Negde gotive jednog, negde drugog igraca, ali ipak tenis ne igra publika. Rec je o teniskim navijacima, a ne fudbalskim. Nikad navijanje nije prevaga u tenisu. Sreca je medjutim potrebna nekada, ali se velike pobede ne baziraju na sreci!

Hahahaha

pre 6 godina

Mag
Nije 44, vec 41. Znas li ko je zaustavio Novaka? Federer licno, na RG. Znas li za jos jedan podatak? Federer isto ima 41 uzastopnu pobedu. Nije lako, znam, ali ima ih jos. Novak se samo izjednacio sa nekim drugim teniserima.

...

pre 6 godina

Da se ne lažemo, Nole iz 2015. bi ovakvog danas Federera dobio lagano 6:1 6:1.
A neverovatno je da Borna u formi života, sa 21 godinom, ne može ovakvog “starca“ Federera sa 36 da dobije. I onda se setim Mastersa u Montrealu daleke 2007. kada je klinac Nole sa dvajs godina peglao prvo Rafu u polufinalu, a onda i 26-ogodišnjeg top Federera u finalu, i osvojio svoj tada drugi masters u karijeri. Sada je Nole rekorder sa 30 titula, 3 više od Federera, a deda igra 6 sezona više. Eh ta holistika, reiki i semenke... da tih new age gluposti nije bilo, barem ne u tolikoj meri, Novak bi lagano poslao Federera u penziju i bio najbolji ikada. I to svi znaju, ceo teniski svet, znaju to i najokoreliji Federerovi navijači i zahvaljuju se bogu što je Novaku tenis prestao biti prioritet, oni isti koji su 2015. na Federerovom sajtu ga molili da ode u penziju jer ne mogu gledati njegovu nemoć u finalima slemova protiv tamo nekog Srbina.

hehe

pre 6 godina

Imamo vise GS titula u cetri konkurencije nego hrvati profesionalnih tenisera. 
(Il_Biscione, 17. mart 2018 21:41) 

Mi imamo vise igraca koji su bili u top10 atp-a nego vi profesionalnih tenisaca.
(Borna, 17. mart 2018 22:02)

Bolje se ne brukaj.
Samo Nole ima više slemova nego celokupan vaš i muški i ženski tenis zajedno u istoriji.
Ono kapiram da te malo bolucka činjenica da vi nemate, nikada niste, i nikada nećete imati takvog teniskog velikana dok postojite. Iz tog razloga ti i tebi slični i dolaze ovde da piskaraju i navijaju za Federera, ali on nije vaš he he...
Kada budete imali no1, javi se da pričamo o tenisu. Do tada, psssst...

monden

pre 6 godina

Federer na ovom turniru izgleda mrzovoljno i iscrpljeno, ali su ga snaga njegovog karaktera i suvi talenat odveli u samu završnicu.

Nebojša

pre 6 godina

Pre nekih dve godine možda malo više susedi su pisali komentare ovde kako će Coric za godinu dve gaziti sve redom Novaka koji je bio tada prvi i sve ostale dve godine posle odnosno danas gubi od Federera iako je imao i osvojen set i brejk u oba naredna dva seta šta reći očigledno Hrvat nema pobedničkog mentaliteta Novak je bio mlađi od njega kada je osvojio Montreal pobedom upravo protiv Federera zna se koji igrači su šampioni a koji nisu Coric nije.

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

Nebojša@ nitko niej govorio da će Borna gaziti sve redom, osobno ja od njega nisam ni očekivao više od 6 gemova ovdje, a on je na konpcima držao trenutno najboljeg igrača svijeta, i vodio veći dio susreta, praktički Federer je radio brejk samo kada bi ovaj na servisu stao, i poklonio mu game. tako da ne razumjem što vi ovdje neki pričate, ja godinama pratim Bornu uvijek mu je mana bila serva i forehand, kada bi to riješio i digo na veći postotak, bio bi gotovo nepobjediv, već sad u svojoj generaciji ima hrpu pobjeda nad svojim vršnjacima, samo su ga Rublev i Chung uspjeli porazit, s Zverevim ima 3-0 a s Kyrgisom 1-1 omjer, dakle talent mu je neosporan kao i borbenost muda i glava. tako da nemojte mislit da zato što će ova generacija u mirovinu, da je neće imati tko zamjenit, Borna je jebeni terijer, ali je iskustvo Fedexa toliko bilo dragocijeno danas, da je sigurno presudilo uz kriminalan postotak 1 servisa Borne, samo 47 posto je u jednom momentu imao, da bi se to guralo ikako trebaš 55 a poželjno je od 60-75 što je idealno. 60 je vrlo dobro od 65-75 posto je idealno. tako da ne znam što reći više, osim da ostaje žal jer je pokazao da može pobjedit Federara a iskliznula mu je važna pobjeda, ovakve šanse ne dolaze često i zato je gorak okus, ali gledat ćemo mi njega u budućnosti još ako ovako nastavi radit na sebi i svom tenisu, ima odličan tim, i itekako ima glavu, Federer je 15 godina stariji igrač, tako da mi nisu jasni ovi što ga uspoređuju s Bornom, nisu generacija.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

@Zoran

Tvoj komentar je pravi primer "logike" nebeskog naroda. Kada se ostane bez argumenata onda se pocne o politici. Ovo je sport covece, KING Federer je sportista, kakav WW2?!

JerryJackson

pre 6 godina

Nemoguće je Ćoriću pobijediti jer se bori i protiv Federera i publike i mašinerije i vlastite prazne glave.

U njegovim godinama i Nadal i Đoković redovito bi nakon breaka prednosti jednostavno smlavili Plačka, a ovaj ga TRI puta pusti natrag u meč! Nije to za njega.

eto

pre 6 godina

@koma
Kako su Cung i Borna limitirani teniseri kad redovno lemaju Nola i Nadala? Mora da su po tebi j Kirijos, Taro Danijel i Istomin limitirani?
Federer je osvojio AO 2017 pobedom nad 4 top 10 igraca, Berdiha, Nisikorija, Vavrinku i Nadala. Nolo nikada nije imao takav zreb. Na WB 2017, Federer pobedio Dimitrova, Raonica, Berdiha i Cilica. Opet strasni igraci, dok je Nolo svojevremeno igrao polufinala GS protiv Tima, Gaskea i slicnih “gromada”.
Nolo je iskoristio losu formu Federera i Nadala i osvojio to sto je osvojio. Sada je 14 na svetu jer je jednostavno prevazidjen.

Bane

pre 6 godina

RF je napravio 17 vezanih pobeda uzeo GS, turnir 500 i sad finale mastersa a da je odigrao samo 2 meca protiv top10 igraca! Zakljucak, konkurencija opet u raspadu. Nole je na mastersima neretko i po 3-4 meca znao da odigra sa top 10 igracima i to onima u top formi. Ovo je raspad totalni, top 20 ne postoji. Ili su na bolovanju ili su tu nezasluzeno. Nije RF kriv sto to koristi, samo konstatujem i sugerisem da butete malo objektivniji i smanjite hvalospeve.
(koma, 17. mart 2018 23:12)

Top10 je jako promenjiva konstanta, Delpo je recimo tek od skoro usao u Top10. To sto su Top10 poispadali pre zavrsnice turnira znaci da su ih pobedili igraci u boljoj formi. Znam sta hoces da kazes, da ucestaliji top10 znaci jacu konkurenciju ali ja bas tvrdim suprotno. Kada se igraci smenjuju u top10 to znaci da ima vise igraca koji su na visokom nivou.

Uostalom Federer ima preko 200 pobeda protiv top10 igraca a najvise ima pobeda bas protiv Djokovica pa onda Endi Rodika, Endi Marija, Del Potra, Berdiha, Nadala, itd tim redom. Njegova kolekcija protivnika iz top10 nije nista drugacija od Djokovicevog primera

eto

pre 6 godina

@...
Sta pricas covece, pa Nolo iz 2015 je 3 puta izgubio od onog Federera koji se raspadao koliko je lose igrao. Protiv ovakvog RF ne bi 2 gema osvojio. Nolo je je sam izjavio da mu je cilj da stigne Federera, da je mladi vuk koji je glada pobeda i zeli na vrh. E pa, nista od toga posto je tenis napredovao i dostigao nivo koji je za Nola nedostizan. Ovakvom igrom bi Coric pre 2-3 godine osvajao GS titule, a sada nista. Jednostavno, Nolo je prevazidjen.

hah

pre 6 godina

@C.A. Tevez
Oducava od tenisa sve, ama bas sve! Nego, kako Nolo stoji kada je u pitanju H2H sa Kirjosom, Danielom, Karlovicem, Rodikom, Safinom, Gonzalesom...

Samo vas posmatram..

pre 6 godina

Mostarac Hrvat@Koliko ima da pratis tenis???Nabraja sve neke tenisere,a zajedno svi 3 pehara,alal vera...Nole zadao svima domaci zadatak,nimalo lak..Samo 12 G.S.a ostale da ne nabrajam..Jedan je Novak Djokovic.

Ajoj

pre 6 godina

C. A. Tevez
Novak vodi 1 pobedu protiv Federera. Inace Novak vec 2 godine ne moze dalje od 3 kola, to mu je maksimum, pa ne moze na crtu Federeru. Mozda ako bude bio 30 ima nade da se sretnu u 2 kolu nekog Mastersa, ovako kako stvari sada stoje, nece se skoro sresti. Sto se pak Rafe tice on nema komplekse i on ne racuna da li protiv nekoga vodi, ili gubi u medjusobnim duelima. On racuna titule, sto je jedino vazno. Kad izgubi nije mu vazno da li mu se pogorsao medjusobni odnos. Kad pobedi vazna mu je titula, a ne koliko puta je nekoga pobedio. Tako razmisljaju veliki igraci, zato sto osim H2H imaju i druge stvari, kao sto je 10 RG, 10 MC, recimo... Rafa nije jurio Rodzera, on je stvarao sopstvenu karijeru i ime. E zato je Novak danas povredjen, zato igra lose, zato sto je citavu svoju karijeru jurio da bude bolji sto od Federera, sto od Nadala. Ne znam tacno koliko postoji igraca, ali znam sigurno da ne postoje samo 2. Tako da, oducava od tenisa ove koji igraju. Proveri H2H Novak-Čung, ili Novak-Kirjos... Znam, to se ne vazi.

Simpo

pre 6 godina

Ovakvu snagu Rodja nije imao ni sa 25 ,čista hemija na delu.
(Simpo, 17. mart 2018 20:58)

Možda je meso u pitanju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Phantom, 17. mart 2018 21:16)
Jedino ako mu ga ubrizgavaju nekom injekcijom to meso.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Баш ми је криво зато што је мало фалило. Е Борна, Борна зашто ниси још мало запео!? Штета. 😤😤😤

...pet olimpijskih medalja

pre 6 godina

(Ivan, 17. mart 2018 22:43)
Zato jer imam argumente! Hvalite se ovde nekim imenima a objektivno da vaš rod ( u kojem ima i naše krvi) nije izbacio šampiona kakav je Đoković, to je neoborivo,ostale rezultate imate jako sporadično da ne kažem minimalno!
Hrvatski tenis kroz bližu povijest je jako raznovrsniji i to dokazujemo u zadnje vrijeme, to sam ti opisao maloprije već, a vaši se tu nešto kao diče pitanjem Hrvati i tennis!? Iz kuta Novaka imate to pravo napisati, iz svih ostalih kuteva nemate. Mostarac hrvat te pozdravlja sa ...

Che

pre 6 godina

e rade rade ,da vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...
(Zigzag, 17. mart 2018 21:16)

ako izuzmemo novaka u muskom singlu, moniku, anu i jelenu u zenskom singlu, zivojinovica i zimonjica u muskom dublu, Srbija se brise sa vrha liste najujednacenijih nacija na svetskoj teniskoj mapi.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

za sve Federerovce,vas idol je u periodu od 2011-2016 izgubio 18 puta od Novaka,bice da nije bio u formi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beli65, 18. mart 2018 09:57) Nebeski narod bas voli neke stare dane. A sta cemo sa 10060 vs 2380, 20 vs 12, 306 vs 223??

Simpo Vranje, zar vi niste u stečaju?

pre 6 godina

@Simpo
O kakvom ti "Novakovom nizu" lupaš? Nema "niza" u dve kalendarske godine! Ne sabiraju se žabe i babe. Ni kruške i jabuke. Dobro da nisi pomenuo H2H. Evo ti jedan H2H: Kira - Novak 2:0. Bez želje da budem "nekulturan" kažem: da li će Novak ikada više imati snage da igra teške i duge mečeve u tri, četiri ili pet setova, po vrućini ili mrazu, kiši ili snegu?

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

nije stvar energije i snage, već iskustva, Rođa ga je dobio na čisto iskustvo. da Borna ima više ovakvih duela, u finišu Mastersa(a nema), dobio bi ga u 2 seta danas. dakle ne govorim Feđu u nekom najboljem izdanju, jer da nas nije bio u najbolje, ali nije ni u najgorem izdanju, bilo je više do načina na koji je Borna igrao protiv njega. sad se svi čude, kada sam rekao prije meča da je Borna stilski više nalik Novaku nego Chung, svi su mi lupali minuse. a danas su se mogli uvjerit, koliko je zapravo Borna sličan Novaku u teniskom smislu, gotovo identična teniska filozifija, uz razliku što je Novak puno stariji iskusniji i naravno popravio je sve svoje manjkavosti koje je imao početkom karijere, što Borna tek mora napraviti. ali na pravom je putu, i to je jedino bitno. nije ponavljam danas presudila snaga, već iskustvo Federera, on je imao takvih milion situacija u karijeri, dok je Borna bio svijestan protiv koga igra cijelo vrijeme, i da se on neće sam od sebe pobjedit već ga on mora pobjedit, i to mu je sigurno stavljalo dodatni teret na ionako nervozne ruke, pa je tako na forehandu pobaco sve živo van u odlučujućim momentima, čisto pokazatelj nervoze a ne nedostatka snage kako vi pričate. 1 servis mu je bio 50tak posto, to je čisti dokaz ovoga o čemu pričam, veze to nema s snagom već doživljajem samog meča, i publike koja je navijala protiv njega, Borna je emotivac i njemu puno znači podrška publike, a ovdje je navijala protiv njega, i to je bilo to. čestitke Rogeru.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sta nema GOAT a ima Nole?
17.OOO ATP bodova, Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu
Sta Nole nema a ima GOAT?
Masters u Sinsinatiju.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Као Новаков велики навијач и у финалу ћу навијати ПРОТИВ Федерера а тако је исто и кад игра Надал па и Мареј и против њих навијам.
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 18. mart 2018 10:04)

"Vijeciti" a za koga navijas kad se sretnu neka od ta 3 tenisera protiv kojih navijas?

drago

pre 6 godina

A sta je Srbe unistilo da ih nems nigdje? Najbolji im onaj vjecno ozlijedjeni Hrvat. Pritom ne mislim na Djokovica. Coric je sa 21-om bio na gem od finala i pobjede protiv broja 1. Doduse vec je dobijao Nadala i Murray-ija, ukupno 4 puta.

Hehehehe

pre 6 godina

Hihihihi
Uopste se ne znojim, Novak zvanicno ima 41 pobedu. Ako se racuna DK onda 43. Posto DK nije obavezan turnir, vec takmicenje reprezentacija, zvanicno ostaje 41 pobeda. Naravno za Srbe ne vazi zvanicno, oni imaju svoju drugu listu. Uopste nisam Hrvat, vec samo koristim prednosti interneta. Vidis da se Federeru ne racuna Pert, samo zvanicni ATP mecevi. Inace, secam se te godine i tog meca na RG 2011.

Hahahahah...

pre 6 godina

Presudile su Ćorine godine, očigledno je da je Federer na kraju imao više snage. Odakle meni to da protiv Federera navijaju uglavnom pantergani?

Posmatrač

pre 6 godina

Vala, klinac ! Namučio baš Rodžera u ovom meču. Pritisak je postajao jer Bornu je prvo polufinale tek na nekom mastersu a Federer ih ima pregršt što je razumljivo jer je puno stariji od njega. Dakle pobedio je mentalno jači odnosno onaj koji kaže poslednju reč na terenu. A to je Fedeks bio na kraju ! On stvarno izgleda poput švajcarskog sata iz mladjih i najboljih dana. Za protivnike ove sadašnje i koji trebaju uskoro da se vrate biće nezgodan svima a mnogi su počeli da ga izbegavaju a svi znao na koga se odnosi to.

Joc@

pre 6 godina

Pogresno je i nepravedno nipodastavati mladju generaciju tenisera. Kao sto znamo, Coric je pobedjivao Nadala i Mareja, Cung, Kirios, Zverev redovno mlate Djokovica, Kirijos cak ni set nije izgubio od Novaka, a i Nadala redovno pobedjuje. Samo je Federer za njih tata.
Lako je Novaku bilo da se probije do vrha u onoj slaboj konkurenciji u kojoj su pored Federera i Nadala igrali jos samo slabiji teniseri poput Rodika, Safina, Hjuita, Gonzalesa, Davidenka, Nalbandijana, mladih Berdiha, Del Potra, Vavrinke, Ferera itd. Danas je teze protiv tenisera zlatne ere poput starog Vavrinke, starog Berdiha, starog Delpa, pa Cilica, Raonica, Nisikorija, Ferera, Tima, Gofana, Dimitrova itd.

Vaso

pre 6 godina

Onaj vetar nije ok, valjda će organizator obezbedit neki krov za finale, bilo bi u redu prema Najvećem svih vremena, neka se potrude malo preko noći...

drago

pre 6 godina

Nije ovo bio njegov mec zivita, cijeli turnir ovako igra. Doduse protiv Fritza je odigrao prvi set nesto kao Djokovic iz najboljih dana. Sa takvom igrom bi jucer lako dobio. Steta sto ni on ni Federer nisu bili u najboljem izdanju, bio bi bolji mec.

Zoran

pre 6 godina

Kako je odvratno ovo Americko navijanje za Federera !
(pedja, 17. mart 2018 22:02)

A zasto? Zasto bi to nekome smetalo? Odvratne su mrznja i diskvalifikovanje cele jedne nacije, ma koja ona bila. To je tezak provincijalizam.
(Krsta, 18. mart 2018 04:39)

Ja ći ti reći zašto smeta, Krsta!

Švajcarska je od 1937...8... do kraja WWII primala i deponovala nacističko zlato u svoje trezore i čuvala ga a i dan-danas ga čuva osim dela koji je završio u J. Americi. Znali su oni odlično odakle je to dolazilo kao što to danas znaš i ti a i Amerikanci svakako znaju. Na kraju, Švajcarska je jedina zemlja u Evropi(pored Švedske) koju Hitler nije dodirnuo a graniči se sa Nemačkom i više od polovine Švajcaraca govori Nemački kao maternji. Misliš da je to bilo što su nacisti voleli Švajcarce? Nije, druže. C!

Joc@

pre 6 godina

@beli65
Pa naravno, tada je gubio i od Sepija, Nisikorija, Berdiha, Kirjosa i slicnih poluamatera, sve zbog lose forme uslovljene povredama.

To je to.

pre 6 godina

Nisam gledao meč!

Al'napraviću jednu paralelu izmedju njih dvojice po sklopu inteligencije razmišljanja.

To vam je kako kažu kad deca danas krenu da vam prodaju priču o bolje ponašanju tj da znaju o svemu naspram dosta starijih koji su iskusniji daleko ispred sa godinama naravno uz gomilu toga prošlog u života.

Tako je to presudilo u ovom duelu gde je iskusna lija vrlo mudro nadmudrio mladjeg i zelenog još uvek.

Nevezano na gubitka seta prvog ili vodstvo 4-2.

Ivan

pre 6 godina

@ Mostarac Hrvat

Koje ti "argumente" imaš? Broj belih i crvenih krvnih zrnaca srpskih i hrvatskih tenisera na osnovu čega se, po vama, ustanovljava koje je nacionalnosti određeni teniser? Jaki jaki su ti "argumenti" nemam reči! Osim toga, čim smatrate da je veliki Nole i "vaš" zašto onda ne navijate za njega nego se ovde krijete pod bezbroj nikova i uporno botujete protiv njega? Ja recimo nikada i slovima NIKADA ne bi reč jednu ni pomislio a kamo li napisao protiv nekog velikog sportiste iz Hrvatske koji je "čistokrvni" Hrvat a kamo li kada ima srpskog porekla, poput recimo velikog Roberta Prosinečkog kome je mama Srpkinja a tata Hrvat a vi protiv Noleta non stop trolujete najprostijim primitivnim rečnikom! To dovoljno govori i o vama i o nama, nama je veliki Robi Prosinečki drag koliko i Nole a vi botujete protiv naših najsramnije moguće!

Surduličanac Srbin te pozdravlja sa...

....DVANAEST GREN SLEMOVA!

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Malo da se ishvali Ćorić sa naslovom al' za njega ja smatram lično da još treba poradi na psihi jer tu je baš tanak. Igra postoji kao fizička sprema al'nije to samo dovoljno jer tenis je sve a ponajviše glava. To je razlika izmedju njega i Fedje što je izgubio na kraju uprkos što ovaj drugi odigrao jako loš meč..

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Као Новаков велики навијач и у финалу ћу навијати ПРОТИВ Федерера а тако је исто и кад игра Надал па и Мареј и против њих навијам.

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

donekle poznavalac tenisa@ ti nisi nikakav poznavalac tenisa, ako misliš da je Federer odigrao loš meč. on možda nije bio u svom "najboljem izdanju", ali je sigurno odigrao vrlo dobar meč kada je pobjedio na kraju, izuzetno raspoloženog "mladog lava" Bornu. ne pobjeđuje se mlađahne u naletu, s lošim tenisom, to očito samo ti misliš. da si iti malo pratio susret, vidio bi kako je Borna igrao dobro, to što se Borni oduzimaju sve zasluge je žalosno. nije meč bio neizvjestan, zato jer je Roger igrao loše, već zato jer je Borna igrao dobro. a ti upravo to želiš reći, da je meč bio neizvjestan zbog loše igre Rogera, naravno jer gdje bi Roger mogao izgubiti meč, osim na svoj "loš dan" ili svoju "lošu igru", on kao ne može izgubiti meč kada igra dobro, to je valjda za njega nepoznat pojam. a što su onda sva ona finala koja je izgubio, sigurno ih je izgubio zato jer je igrao loše, i jer "nije bio njegov dan", e pa ja mislim da ste vi fanovi federera puno nerealni, i da je to jedini odgovor na ovo tvoje da je Roger bio loš, Roger je bio dobar točno onoliko koliko mu je Borna dozvolio, kako to obično i bude, nije on bio loš, već je Borna napravio da on izgleda "lošije" nego što je realno bio. a svi znamo o kakvom se klasnom igraču radi, kada u 2018 obara svoje rekorde s početka kariejre od 17 pobjeda za redom, na pragu 37 godine života, to mislim više nećemo vidjeti za svog života, tako da malo više respekta prema Borni ne bi škodilo.

sasa jokic

pre 6 godina

Gledam pluseve i minuse, kako se Srbi prebace na pobednika, u sekundi. Svi koji nesto protiv Rodzera danas kazu, dobiju gomilu minusa. Ako se Nole vrati, svi ce na njega da se presaltaju.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Peta teniska generacija koju Federer oducava od tenisa. Prvo je Samprasa i Agasija poslao u penziju, pa je svoju generaciju tamburao gde je hteo, onda se mucio sa Nadalom i Novakom ali sa Nadalom u poslednjih, sada vec 2-3 godine, izlazi fino na kraj. Nakon toga je dosla generacija Dimitrova, Raonica... a sada i Chung i Borna. E stvarno ovo nije vidjeno, pa covek lupa klince koji treba da brisu patos sa njim kako i kad god pozeli. Stvarno vise nema smisla ali sta ces, forma je prolazna a klasa vecna. Svaka cast.
(kimi, 17. mart 2018 22:32)

Vecinu komentara se slazem ali Agasija, Samprasa, Ljubicica je Federer "poslao u penziju" iliti pobedjivao jer su oni bili na zalasku karijere tamo neke 2002-2003 godine pa ih je bilo lako dobiti, to kao kad bi danas Aca Zverev pobedio Zil Simona, Verdaska, Hasa, Bagdalisa, Sepija, Ferera, Almagra, Melcera...Dalje, sa Nolom i Rafom se Roki mucio dok ih nije procitao i nasao nacin da ih pobedi, ali budimo realni, povrede su unistile Nadala.

sasa jokic

pre 6 godina

Dajte bre ljudi, o kakvom pritisku pricate? Ne moze Coric (Nike) da pobedi Federera (ikonu Nike) u polufinalu master turnira, full stop.

Srbin

pre 6 godina

Nazalost ovaj mec pokazuje gde je trenutno muski tenis... Borna decko koji maltene igra bez serve i bez forhenda pa zamalo da pobedi Federera koji je 15 godina stariji ali dobija mec na snagu. Toliko o muskom tenisu.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ Batko pamcenje mu kratko - Навијам за оног на кога се кладим. А ако се не кладим онда навијам против Федерера. А кад играју Надал-Мареј, навијам против Надала ако се нисам кладио на Надала. А ово што си написао "вијечити"...е па нећемо да се вријеђамо... Важи?

pati kompleksasu

pre 6 godina

@drago vidim da si u jednom komentaru pokusao svojatati srpske tenisere, nije ni cudo kad je coric srbin, opet nemate svoje

simpo

pre 6 godina

@Simpo
O kakvom ti "Novakovom nizu" lupaš? Nema "niza" u dve kalendarske godine! Ne sabiraju se žabe i babe. Ni kruške i jabuke. Dobro da nisi pomenuo H2H. Evo ti jedan H2H: Kira - Novak 2:0. Bez želje da budem "nekulturan" kažem: da li će Novak ikada više imati snage da igra teške i duge mečeve u tri, četiri ili pet setova, po vrućini ili mrazu, kiši ili snegu?
(Simpo Vranje, zar vi niste u stečaju?, 18. mart 2018 00:28
Znam ja šta Vas botovi Rodjini najviše boli,zato tamo i udaram a možda bi i Novak kad bi hteo da koristi Rodjinu medicinu imao snage za celodnevno igranje tenisa sve do 65 godine ali može mu se pa neće,neće da ostane upamćen kao čovek koji je uništio muški tenis kao tamo neki i to sve samo zarad statistike i lične sujete

Rade

pre 6 godina

Ja navijam za Federera i gledam tenis uglavnom kad on igra. Ostali igraci su mi dosadni a uz njegov tenis uzivam. Medjutim, veceras sam navijao za Del Potra, koji je inace bio i bolji taman za nijansu koja je odlucila. A razlog sto nisam navijao za Federera je taj sto je bez potrebe napucao Del Potra sa mreze pred kraj meca. Totalno nepotrebno i nesportski.

Simpo

pre 6 godina

(simpo, 18. mart 2018 17:25) # Link komentara

Gledas veceras finale?
(Uros Djurdjevic #32, 18. mart 2018 18:37)
Gledam ,gledam i uživam dok ti plačeš,predpostavljam

...

pre 6 godina

Da se ne lažemo, Nole iz 2015. bi ovakvog danas Federera dobio lagano 6:1 6:1.
A neverovatno je da Borna u formi života, sa 21 godinom, ne može ovakvog “starca“ Federera sa 36 da dobije. I onda se setim Mastersa u Montrealu daleke 2007. kada je klinac Nole sa dvajs godina peglao prvo Rafu u polufinalu, a onda i 26-ogodišnjeg top Federera u finalu, i osvojio svoj tada drugi masters u karijeri. Sada je Nole rekorder sa 30 titula, 3 više od Federera, a deda igra 6 sezona više. Eh ta holistika, reiki i semenke... da tih new age gluposti nije bilo, barem ne u tolikoj meri, Novak bi lagano poslao Federera u penziju i bio najbolji ikada. I to svi znaju, ceo teniski svet, znaju to i najokoreliji Federerovi navijači i zahvaljuju se bogu što je Novaku tenis prestao biti prioritet, oni isti koji su 2015. na Federerovom sajtu ga molili da ode u penziju jer ne mogu gledati njegovu nemoć u finalima slemova protiv tamo nekog Srbina.

Simpo

pre 6 godina

Šta više spominjete Novaka,odigrao čovek nekoliko sezona fantastično,pokazao svima kako se igra tenis,svojio sva 4 slema u nizu,dao im domaće zadatke i dovidjenja ,igraće onda kada on hoće a ne Vi ili neki dok ne umru na terenu daleko bilo.

sin lovca na medvede

pre 6 godina

Sta nema GOAT a ima Nole?
17.OOO ATP bodova, Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu
Sta Nole nema a ima GOAT?
Masters u Sinsinatiju.

milutin

pre 6 godina

Kako Ćorić da preživi to divljanje gledalaca?
Na svaku njegovu grešku gromoglasni urlici i aplauzi.
Koliko puta pogriješiše sudije ali na Ćorićevu stetu. Na RF nijednom.
Podsjetilo me na sve mečeve koje je Nole odigrao protiv Rodžera.

koma

pre 6 godina

Vidim svi pricaju kako je Federer digao nivo, dobio zasluzeno, izgarao do kraja... A realno Coric ga je imao u 4-5 navrata i sve je sam uprskao. Imao je prazan teren za 5-3 u trecem, imao je 6-7 puta brejk lopte i povoljne situacije, imao je vise puta gem lopte za potvrdu brejka ni to nije iskoristio skoro sve svojim greskama. Ne vidim da je tu ista RF spasao, tek je odigrao odlicno poslednja 2 gema, kad je Coric ostao bez goriva i pukao posle propustenog za 5-3. Slicno kao u drugom setu.
Da je Coric malo iskusniji ili hladnije glave bio, ovo bi dobio 2-0. Federer ovako igra cele nedelje, nego mu je zreb bio takav da su mu protivnici ili limitirani ili neiskusni teniseri. Cung i Coric su ga nadigrali set i po, ali su se onda raspali. Eto tek ce sutra protiv Delpa imati ozbiljan ispit, mada je favorit ali ne veliki. Ako bude Delpo na 90% moze lako do trofeja.
RF je napravio 17 vezanih pobeda uzeo GS, turnir 500 i sad finale mastersa a da je odigrao samo 2 meca protiv top10 igraca! Zakljucak, konkurencija opet u raspadu. Nole je na mastersima neretko i po 3-4 meca znao da odigra sa top 10 igracima i to onima u top formi. Ovo je raspad totalni, top 20 ne postoji. Ili su na bolovanju ili su tu nezasluzeno. Nije RF kriv sto to koristi, samo konstatujem i sugerisem da butete malo objektivniji i smanjite hvalospeve.

JerryJackson

pre 6 godina

Nemoguće je Ćoriću pobijediti jer se bori i protiv Federera i publike i mašinerije i vlastite prazne glave.

U njegovim godinama i Nadal i Đoković redovito bi nakon breaka prednosti jednostavno smlavili Plačka, a ovaj ga TRI puta pusti natrag u meč! Nije to za njega.

Фрфљави

pre 6 godina

Колико овај Федерер има среће ејјјј... Борна је у свим сегментима био бољи. Али у свим. Толико би било лепо да га је победио. А најпре заслужено!

hehe

pre 6 godina

Imamo vise GS titula u cetri konkurencije nego hrvati profesionalnih tenisera. 
(Il_Biscione, 17. mart 2018 21:41) 

Mi imamo vise igraca koji su bili u top10 atp-a nego vi profesionalnih tenisaca.
(Borna, 17. mart 2018 22:02)

Bolje se ne brukaj.
Samo Nole ima više slemova nego celokupan vaš i muški i ženski tenis zajedno u istoriji.
Ono kapiram da te malo bolucka činjenica da vi nemate, nikada niste, i nikada nećete imati takvog teniskog velikana dok postojite. Iz tog razloga ti i tebi slični i dolaze ovde da piskaraju i navijaju za Federera, ali on nije vaš he he...
Kada budete imali no1, javi se da pričamo o tenisu. Do tada, psssst...

MareNS

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Federerovih navijaca. Borna udari vrhunski viner, bukvalno izbaci Federera iz terena, a cetvoro ljudi aplaudira. Zato na Borbinu gresku trans. Disgusting.

Nebojša

pre 6 godina

Pre nekih dve godine možda malo više susedi su pisali komentare ovde kako će Coric za godinu dve gaziti sve redom Novaka koji je bio tada prvi i sve ostale dve godine posle odnosno danas gubi od Federera iako je imao i osvojen set i brejk u oba naredna dva seta šta reći očigledno Hrvat nema pobedničkog mentaliteta Novak je bio mlađi od njega kada je osvojio Montreal pobedom upravo protiv Federera zna se koji igrači su šampioni a koji nisu Coric nije.

Filip

pre 6 godina

@ vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...
(Zigzag, 17. mart 2018 21:16)

Noleta, Ane, Jelene, Janka, Troickog, DK titule itd...? A vi gde ste, a vas Novak gde je, hocete li ikad imati jednog? haha, ajde slobodan si.

Simpo

pre 6 godina

Ovakvu snagu Rodja nije imao ni sa 25 ,čista hemija na delu.
(Simpo, 17. mart 2018 20:58)

Možda je meso u pitanju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Phantom, 17. mart 2018 21:16)
Jedino ako mu ga ubrizgavaju nekom injekcijom to meso.

Miljac

pre 6 godina

Hrvati i tenis ... smesno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rade84,
Haha da vam nije noleta ne bi ništa imali a mi konstantno imamo tenisača u top 10. S i taj jedini Nole je više Hrvat nego Srbin, pa od tuda mu geni za tenis

Samo vas posmatram..

pre 6 godina

Mostarac Hrvat@Koliko ima da pratis tenis???Nabraja sve neke tenisere,a zajedno svi 3 pehara,alal vera...Nole zadao svima domaci zadatak,nimalo lak..Samo 12 G.S.a ostale da ne nabrajam..Jedan je Novak Djokovic.

madrid

pre 6 godina

Steta Borna. Ne zasluzeno si izgubio. A ceo stadion je navijao protiv tebe. I jos su se radovali svaki put kada si promasio prvi servis. To su radili i Noletu na Us Openu. Napred Bornaaa!

Zoran

pre 6 godina

Kako je odvratno ovo Americko navijanje za Federera !
(pedja, 17. mart 2018 22:02)

A zasto? Zasto bi to nekome smetalo? Odvratne su mrznja i diskvalifikovanje cele jedne nacije, ma koja ona bila. To je tezak provincijalizam.
(Krsta, 18. mart 2018 04:39)

Ja ći ti reći zašto smeta, Krsta!

Švajcarska je od 1937...8... do kraja WWII primala i deponovala nacističko zlato u svoje trezore i čuvala ga a i dan-danas ga čuva osim dela koji je završio u J. Americi. Znali su oni odlično odakle je to dolazilo kao što to danas znaš i ti a i Amerikanci svakako znaju. Na kraju, Švajcarska je jedina zemlja u Evropi(pored Švedske) koju Hitler nije dodirnuo a graniči se sa Nemačkom i više od polovine Švajcaraca govori Nemački kao maternji. Misliš da je to bilo što su nacisti voleli Švajcarce? Nije, druže. C!

Borna

pre 6 godina

Imamo vise GS titula u cetri konkurencije nego hrvati profesionalnih tenisera.
(Il_Biscione, 17. mart 2018 21:41)

Mi imamo vise igraca koji su bili u top10 atp-a nego vi profesionalnih tenisaca.

Zigzag

pre 6 godina

Hrvati i tenis ... smesno
(Rade84, 17. mart 2018 21:10)e rade rade ,da vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...

Ivan Veljković

pre 6 godina

Veliki Rodžer Federer je i na ovom meču protiv Borne Ćorića objasnio zašto je najveći svih vremena! Kada je bilo problematično, kada je Ćorić imao prednost 1:0 u setovima i 4:2 u drugom setu, tada je Federer demonstrirao veliku sigurnost i igrao je suvereno manirima kralja tenisa, što on i jeste, i tada u tim trenucima deluje jednostavno nemoguće pobediti ga pa sve sve i da imate deset meč lopti za redom opet vam neće dozvoliti da ga pobedite! Bravo za Federera kralja tenisa!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Баш ми је криво зато што је мало фалило. Е Борна, Борна зашто ниси још мало запео!? Штета. 😤😤😤

Srbin

pre 6 godina

Nazalost ovaj mec pokazuje gde je trenutno muski tenis... Borna decko koji maltene igra bez serve i bez forhenda pa zamalo da pobedi Federera koji je 15 godina stariji ali dobija mec na snagu. Toliko o muskom tenisu.

Vaso

pre 6 godina

Onaj vetar nije ok, valjda će organizator obezbedit neki krov za finale, bilo bi u redu prema Najvećem svih vremena, neka se potrude malo preko noći...

sasa jokic

pre 6 godina

Dajte bre ljudi, o kakvom pritisku pricate? Ne moze Coric (Nike) da pobedi Federera (ikonu Nike) u polufinalu master turnira, full stop.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Као Новаков велики навијач и у финалу ћу навијати ПРОТИВ Федерера а тако је исто и кад игра Надал па и Мареј и против њих навијам.

pera 57

pre 6 godina

Komentator rece pocetkom treceg seta ,kako B.Coric nema vise snage,da jedva stoji na nogama.Decko ima 21 godina i igra sa protivnikom koji je 36 godina star.
O kvalitetu tenisa,ne znam sta da kazem.
Vecina ovde prica o atomskom tenisu u zadnje dve godine.
Ja sam covek u godinama izgleda da sam polako ocoravio,nikako da vidim taj vanzemaljski tenis.

Mostarac Hrvat

pre 6 godina

Ljudi ja stvarno ne razumijem ovo prepucava je na temu srpski - hrvatski tenis!

Posle godine Lučić Baroni igra 1/2 finale Australije, Čilić finale Wimbledona, Mate Pavic uzima taj turnir a Nikola Mektić igra 1/2 finale istog, ove godine Čilić finale Australije a Mate Pavic pobjeđuje u dvije kategorije, Borna Ćorić dobar nastup i Indian Wellsu, a igrali finale Davis Cupa... Mislim nakupi se tog dok vi zivite od uspomena! Možda sam nešto propustio, sorry!

...pet olimpijskih medalja

pre 6 godina

(Ivan, 17. mart 2018 22:43)
Zato jer imam argumente! Hvalite se ovde nekim imenima a objektivno da vaš rod ( u kojem ima i naše krvi) nije izbacio šampiona kakav je Đoković, to je neoborivo,ostale rezultate imate jako sporadično da ne kažem minimalno!
Hrvatski tenis kroz bližu povijest je jako raznovrsniji i to dokazujemo u zadnje vrijeme, to sam ti opisao maloprije već, a vaši se tu nešto kao diče pitanjem Hrvati i tennis!? Iz kuta Novaka imate to pravo napisati, iz svih ostalih kuteva nemate. Mostarac hrvat te pozdravlja sa ...

email

pre 6 godina

Kakvo nepostovanje Federerovih navijaca. Borna udari vrhunski viner, bukvalno izbaci Federera iz terena, a cetvoro ljudi aplaudira. Zato na Borbinu gresku trans. Disgusting. Pa ljudi navijaju za federera, sta ie sporno?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Peta teniska generacija koju Federer oducava od tenisa. Prvo je Samprasa i Agasija poslao u penziju, pa je svoju generaciju tamburao gde je hteo, onda se mucio sa Nadalom i Novakom ali sa Nadalom u poslednjih, sada vec 2-3 godine, izlazi fino na kraj. Nakon toga je dosla generacija Dimitrova, Raonica... a sada i Chung i Borna. E stvarno ovo nije vidjeno, pa covek lupa klince koji treba da brisu patos sa njim kako i kad god pozeli. Stvarno vise nema smisla ali sta ces, forma je prolazna a klasa vecna. Svaka cast.
(kimi, 17. mart 2018 22:32)

Vecinu komentara se slazem ali Agasija, Samprasa, Ljubicica je Federer "poslao u penziju" iliti pobedjivao jer su oni bili na zalasku karijere tamo neke 2002-2003 godine pa ih je bilo lako dobiti, to kao kad bi danas Aca Zverev pobedio Zil Simona, Verdaska, Hasa, Bagdalisa, Sepija, Ferera, Almagra, Melcera...Dalje, sa Nolom i Rafom se Roki mucio dok ih nije procitao i nasao nacin da ih pobedi, ali budimo realni, povrede su unistile Nadala.

(crno - beli TV)

pre 6 godina

Rodžer je neverovatan sportsmen, šampion nad šampionima. Posle ovog meča gube smisao bilo kakva naglabanja o najboljem teniseru svih vremena. Đokisti, kapu dole šampionu! Naravno, ovo važi i za Nadalove i Samprasove navijače.

Quincy

pre 6 godina

Koja smejurija od publike, bukvalno da ste u drugoj prostoriji mogli biste po aplauzu zakljuciti ko je osvojio poen (a vrlo verovatno je onaj sa manje aplauza bio borbeniji i napetiji)

N

pre 6 godina

Odavno nisam gledao bolji meč. Borna me mnogo podseća na našeg Noleta. Koliko volim naseg Noleta, moram da priznam da je Federer zaista ikona i doktor ove igre. Vratii se NoLeee!!!

drago

pre 6 godina

A sta je Srbe unistilo da ih nems nigdje? Najbolji im onaj vjecno ozlijedjeni Hrvat. Pritom ne mislim na Djokovica. Coric je sa 21-om bio na gem od finala i pobjede protiv broja 1. Doduse vec je dobijao Nadala i Murray-ija, ukupno 4 puta.

pati kompleksasu

pre 6 godina

@drago vidim da si u jednom komentaru pokusao svojatati srpske tenisere, nije ni cudo kad je coric srbin, opet nemate svoje

Che

pre 6 godina

e rade rade ,da vam nije noleta jos bi slavili one dvije titulice bobe zivojinovica...
(Zigzag, 17. mart 2018 21:16)

ako izuzmemo novaka u muskom singlu, moniku, anu i jelenu u zenskom singlu, zivojinovica i zimonjica u muskom dublu, Srbija se brise sa vrha liste najujednacenijih nacija na svetskoj teniskoj mapi.

drug Plavi

pre 6 godina

Ma svaka čast majstore. Baš mi je milo, evo moja žena oće da pukne što je Rodžer dobio. Ona navija za Novaka, a ja za Rođu. Ma šou je svaki put kad igra jedan od njih dvojice. Ja Novaka volim, ali Rođa je neponovljiv, ne možete da ignorišete nešto kao što je Rodžer, uživanje ga je gledati.

Ivan

pre 6 godina

Ma nije pritisak uništio Ćorića već briljantni Federer koji je opet po ko zna koji put, i sa skoro 37 godina, objasnio zašto je najbolji igrač svih vremena! To ja veliki navijač Noleta priznajem i ističem! Šta se naime desilo u ovom meču? Pa desilo se to da je Federer u najnezgodnijim situacijama naprosto briljirao, na 0:1 u setovima i 2:4 u drugom i potom na 1:1 u setovima i 3:4 u trećem uz Ćorićev servis i 40:30 za Ćorića kada mu je samo poen trebao da ode na velikih 5:3 u trećem setu Federer nije ni u tim trenucima dao ni promil šanse Ćoriću da uopšte i pomisli da je iznenađenje u ovom meču moguće! Jednostavno briljantno je i smireno manirima velikog šamopiona, što on i jeste, objasnio Ćoriću da mu neće dozvoliti pobedu ma koliko se ovaj trudio! Najveći igrač svih vremena je definitivno Federer ja strastveni Noletov navijač to ističem i to je jednostavno tako i tako će ostati zauvek! Ovaj meč je to potvrdio Federer je opet na delu objasnio šta je ta razlika koja odvaja velikana poput njega od talentovanih igrača poput Ćorića koji jeste veliki talenat ali nikada ni blizu Federerovih veština, umeća, stabilnosti, perfektnosti! Veliko poištovanje za Federera kralja tenisa! Ma bravo majstore!

pribil

pre 6 godina

Da, imao je veliki pritisak, posto brani titulu i ima 15 grand slema. Nema on glavu za velike domete. Sa tim se radjas. Ili jesi ili nisi...

sasa jokic

pre 6 godina

Gledam pluseve i minuse, kako se Srbi prebace na pobednika, u sekundi. Svi koji nesto protiv Rodzera danas kazu, dobiju gomilu minusa. Ako se Nole vrati, svi ce na njega da se presaltaju.

simpo

pre 6 godina

@Simpo
O kakvom ti "Novakovom nizu" lupaš? Nema "niza" u dve kalendarske godine! Ne sabiraju se žabe i babe. Ni kruške i jabuke. Dobro da nisi pomenuo H2H. Evo ti jedan H2H: Kira - Novak 2:0. Bez želje da budem "nekulturan" kažem: da li će Novak ikada više imati snage da igra teške i duge mečeve u tri, četiri ili pet setova, po vrućini ili mrazu, kiši ili snegu?
(Simpo Vranje, zar vi niste u stečaju?, 18. mart 2018 00:28
Znam ja šta Vas botovi Rodjini najviše boli,zato tamo i udaram a možda bi i Novak kad bi hteo da koristi Rodjinu medicinu imao snage za celodnevno igranje tenisa sve do 65 godine ali može mu se pa neće,neće da ostane upamćen kao čovek koji je uništio muški tenis kao tamo neki i to sve samo zarad statistike i lične sujete

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Federer nije zaslužio da pobedi ovaj meč. .. jednostavno je veoma loš bio... Borna je bio odličan... ali kako je Federer počeo da podiže intenzitet, on je počeo da pada. Ako i sa ovako lošom igrom Federer pobedi, onda se može reći da je trenutno nepobediv. Da me neko pogrešno ne shvati gotivim ja njega...

Joc@

pre 6 godina

Pogresno je i nepravedno nipodastavati mladju generaciju tenisera. Kao sto znamo, Coric je pobedjivao Nadala i Mareja, Cung, Kirios, Zverev redovno mlate Djokovica, Kirijos cak ni set nije izgubio od Novaka, a i Nadala redovno pobedjuje. Samo je Federer za njih tata.
Lako je Novaku bilo da se probije do vrha u onoj slaboj konkurenciji u kojoj su pored Federera i Nadala igrali jos samo slabiji teniseri poput Rodika, Safina, Hjuita, Gonzalesa, Davidenka, Nalbandijana, mladih Berdiha, Del Potra, Vavrinke, Ferera itd. Danas je teze protiv tenisera zlatne ere poput starog Vavrinke, starog Berdiha, starog Delpa, pa Cilica, Raonica, Nisikorija, Ferera, Tima, Gofana, Dimitrova itd.

Pavle

pre 6 godina

Ja cu sada reci sto je i Federer pre 2god,...Ne moze Novak do veka biti u ovakvoj formi i nizu pobeda, pasce kad tad a onda cemo mi ostali to iskoristiti"/rece Roger i stvarno bi tako. Sad je na njega red.....

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ Batko pamcenje mu kratko - Навијам за оног на кога се кладим. А ако се не кладим онда навијам против Федерера. А кад играју Надал-Мареј, навијам против Надала ако се нисам кладио на Надала. А ово што си написао "вијечити"...е па нећемо да се вријеђамо... Важи?

Dabome

pre 6 godina

Inače navijam za Federera (osim kada igra sa Nadalom), ali me "mali" croat kupio i eto presedana. Mali je bio odličan, ali kao što rekoh, mora se poraditi na fizičkoj spremi.

Hahahahah...

pre 6 godina

Presudile su Ćorine godine, očigledno je da je Federer na kraju imao više snage. Odakle meni to da protiv Federera navijaju uglavnom pantergani?

Služba je služba

pre 6 godina

Neverovatno je kako se niko ne zapita kako to da vec godinu i po dana nigde nema ni Djokovica ni Mareja ni Wawrinke.
(Referendum, 17. mart 2018 21:34)
Društvo, i Maša sa njima, bili su neko vreme na službenom putu.

ljubazni komsija

pre 6 godina

Pritisak unistio Corica? Federer pokazao zasto je najveci! Pa u drugom setu Federer je u svakom osim u prvom Borninom servis gemu imao brejk lopte. Iskoristio je cini mi se tek sestu i da nije pravio neke pocetnicke greske zavrsio bi dosta lakse a ovako je samo pokazao koliko je on klasa iznad svih jer i kad ne ide dobro on dobije, stisne i zapne. E to je srce da ne kazem nesto drugo. Bez urlikanja, podsmijavanja, cijepanja..... jednostavno MAESTRO! Djokovic ako je ovo gledao jasno mu je koliko je Federer mocan i koliko je bolji i vjerujem da mu se ne vraca na teren ali mora zbog potpisanih sponzorskih ugovora. Mislim da je poslije ovoga svima jasno zasto svi navijaju za Fedexa i zasto je svaki stadion na svijetu pun kad on igra i zasto se termini odredjuju zbog njega (tacnije ne zbog njega koliko zbog TV prenosa) jer jedan njegov mec donese mnogo vise novca nego 5 Novakovih iz najboljih dana. Bice to tuzan dan za svjetski sport kad odluci da prestane da igra i zato treba iskoristiti priliku i odgledati najveceg jos ovih goinu ili dvije dok ne kaze zbogom, bez obzira gubio ili dobijao jer ova elegancija je neponovljiva. Poslije Jordana su bili, Brajant, Lebron, Djurent... a poslije Federera nema niko. Tenis bez Federera, kako to tuzno zvuci.

mrki

pre 6 godina

Pritisak zvani Federer. Koji more pritisak, igraš protiv najboljeg na svetu svih vremena, svi očekuju i znaju da ćeš izgubiti i ti onda podlegneš pritisku. Samo jedan čovek je bez pritiska i zove se Fedex.

Doktor

pre 6 godina

Sta nema GOAT a ima Nole? 
17.OOO ATP bodova, Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu 
Sta Nole nema a ima GOAT? 
Masters u Sinsinatiju.
(sin lovca na medvede, 17. mart 2018 21:54)
Greska, Federer ima Madrid i to 2x.
Sta Nole nema, a ima GOAT?
330 nedelja na #1 ( prvi je do WB ), 20 GS...
Sad je uredu...

Ivan

pre 6 godina

@ Mostarac Hrvat

Koje ti "argumente" imaš? Broj belih i crvenih krvnih zrnaca srpskih i hrvatskih tenisera na osnovu čega se, po vama, ustanovljava koje je nacionalnosti određeni teniser? Jaki jaki su ti "argumenti" nemam reči! Osim toga, čim smatrate da je veliki Nole i "vaš" zašto onda ne navijate za njega nego se ovde krijete pod bezbroj nikova i uporno botujete protiv njega? Ja recimo nikada i slovima NIKADA ne bi reč jednu ni pomislio a kamo li napisao protiv nekog velikog sportiste iz Hrvatske koji je "čistokrvni" Hrvat a kamo li kada ima srpskog porekla, poput recimo velikog Roberta Prosinečkog kome je mama Srpkinja a tata Hrvat a vi protiv Noleta non stop trolujete najprostijim primitivnim rečnikom! To dovoljno govori i o vama i o nama, nama je veliki Robi Prosinečki drag koliko i Nole a vi botujete protiv naših najsramnije moguće!

Surduličanac Srbin te pozdravlja sa...

....DVANAEST GREN SLEMOVA!

Mili Marbella

pre 6 godina

Nolo nije dobio meč po vetru nikad! Mažda ako je neko predao...
Željno čekamo Majami, da čujemo šta će biti izgovor ovaj put, polako mu ponestaje izgovora, moraće da se ponavlja.
Hahaha...

kimi

pre 6 godina

Peta teniska generacija koju Federer oducava od tenisa. Prvo je Samprasa i Agasija poslao u penziju, pa je svoju generaciju tamburao gde je hteo, onda se mucio sa Nadalom i Novakom ali sa Nadalom u poslednjih, sada vec 2-3 godine, izlazi fino na kraj. Nakon toga je dosla generacija Dimitrova, Raonica... a sada i Chung i Borna. E stvarno ovo nije vidjeno, pa covek lupa klince koji treba da brisu patos sa njim kako i kad god pozeli. Stvarno vise nema smisla ali sta ces, forma je prolazna a klasa vecna. Svaka cast.

Nisam navijao za susjeda, jer ne osećam potrebu

pre 6 godina

Ćoro, glavu gore, vidiš da su Srbi uz tebe, a Ameri neka puknu i neka navijaju za "licemernog" Švajcarca. Da li vi znate šta znači reč licemer? Ako bismo o kolektivnom karakteru jedne nacije divanili, onda da vam kažem: ne postoje uljudniji, vredniji, tačniji, humaniji, pošteniji ljudi od Švajcaraca. Pse koji su u Srbiji osuđeni na smrt, Švajcarci zbrinjavaju, a viđao sam u njihovim dvorištima, u selima i manjim gradovima, po nekoliko pasa kako uživaju. Kad pada kiša, krave koje pasu pokrivene su "kabanicama", u više boja. Dominira ljubičasta.

drago

pre 6 godina

Nije ovo bio njegov mec zivita, cijeli turnir ovako igra. Doduse protiv Fritza je odigrao prvi set nesto kao Djokovic iz najboljih dana. Sa takvom igrom bi jucer lako dobio. Steta sto ni on ni Federer nisu bili u najboljem izdanju, bio bi bolji mec.

Indijan Vels

pre 6 godina

Bog na nebu RODZER FEDERER na zemlji !!! Naravno da je imao i srece vcs to je neosporno ali je i pokazao kakav je on sampion i kakav je borac i koliko je intilegentan i iskusan kad je stala igra izvadio je drugo oruzje.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nije to pritisak vec je King Federer previse iskusan igrac da bi dozvolio da ga pobedi decko od 18 godina. Idemo King do titule!

Hublot

pre 6 godina

Bora nije igrao odlično, nego dobro i vrlo dobro, a Federer danas nije bio dobar, o tome je reč, a Bora je izgubio jer bije imao snage, što će mu se uvek događati pošto igra defanzivno, sa mnogo prebacivanja, on gotovo da ne može iz forhenda da udari viner. Ako ste gledali kako je prebacivačica loptice Halep izgubile od Osake, sve će vam biti jasno. Novak će se vratiti, ali nikada kao nekada, jer njegova igra prebacivanja i vanzemaljskog trčanja guta energiju a na GS turnirima igra se u tri, četiri ili pet setova, da i Novak je u zrelim teniskim godinama. Do kraja ove godine on ne može da se vrati u sam vrh, a iduće godine biće u trideset drugoj i trećoj godini, a vaše savete da jede čvarke, pihtije, burek, gibanicu, razna pečenja, karađorđevu sa kajmakom... ne prihvata.

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

Nebojša@ nitko niej govorio da će Borna gaziti sve redom, osobno ja od njega nisam ni očekivao više od 6 gemova ovdje, a on je na konpcima držao trenutno najboljeg igrača svijeta, i vodio veći dio susreta, praktički Federer je radio brejk samo kada bi ovaj na servisu stao, i poklonio mu game. tako da ne razumjem što vi ovdje neki pričate, ja godinama pratim Bornu uvijek mu je mana bila serva i forehand, kada bi to riješio i digo na veći postotak, bio bi gotovo nepobjediv, već sad u svojoj generaciji ima hrpu pobjeda nad svojim vršnjacima, samo su ga Rublev i Chung uspjeli porazit, s Zverevim ima 3-0 a s Kyrgisom 1-1 omjer, dakle talent mu je neosporan kao i borbenost muda i glava. tako da nemojte mislit da zato što će ova generacija u mirovinu, da je neće imati tko zamjenit, Borna je jebeni terijer, ali je iskustvo Fedexa toliko bilo dragocijeno danas, da je sigurno presudilo uz kriminalan postotak 1 servisa Borne, samo 47 posto je u jednom momentu imao, da bi se to guralo ikako trebaš 55 a poželjno je od 60-75 što je idealno. 60 je vrlo dobro od 65-75 posto je idealno. tako da ne znam što reći više, osim da ostaje žal jer je pokazao da može pobjedit Federara a iskliznula mu je važna pobjeda, ovakve šanse ne dolaze često i zato je gorak okus, ali gledat ćemo mi njega u budućnosti još ako ovako nastavi radit na sebi i svom tenisu, ima odličan tim, i itekako ima glavu, Federer je 15 godina stariji igrač, tako da mi nisu jasni ovi što ga uspoređuju s Bornom, nisu generacija.

petar

pre 6 godina

Borna jeste tjelesno pao u završnici meča,ali to nije zato jer je loše pripremljen,nego zato što je puno igrao u zadnjim tjednima odnosno nije naučen dolaziti do završnice turnira gdje je svježina veoma bitna.Stjecajem iskustva on će dobivati ovakve mečeve,ali sam siguran da još dugo neće zaspati..Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

haren

pre 6 godina

Mnogo cudan mec. Igra zivaca. U drugom setu Federer ima brejk zaostatka, vraca brejk, uzima jos jedan i dobija set. U trecem dva puta gubi brejk, dva puta ga vraca i pravi jos jedan za pobedu. Na mrezi dosta labilan, forhend do trećeg seta slab totalno, procenat dobijenih poena na drugi servis 25%! Ali i pored svega, opet pobedjuje. Mentalna snaga sampiona. Dobro da je preživeo. Nadamo se boljoj igri u finalu! Common!

Eh

pre 6 godina

Znas sta ima Federer, a nema Novak?
Masers Hamburg,Madrid ima, Sinsinati. 20GS titula, daleko vise nedelja na prvom mestu, 8W, 5US... Znas li da Federer ima 8 razlicitih Mastersa? Ne znas, jasno mi je, zato sto tih godina niko nije pratio tenis. Samo da znas Novak je igrao tada, ali ne i finala velikih turnira. Sto se bodova tice to ne spada u rekorde, kao i novcane nagrade. Vec su menjali bodove na velikim turnirima, kao i novcane nagrade, mozda to urade ponovo. Mada to objasniti ljudima je veoma tesko, posto nemaju bas mnogo stvari za koje bi se uhvatili da je Novak bolji. Zato i ostaju bodovi i H2H, ali samo u odredjenim situacijama. To pravilo vazi samo kad Novak vodi u suprotnom uopste ne vazi.

Indijan Vels

pre 6 godina

Borna igra mec zivota, Federer ne moze se bas reci da igra ocajno ali pravi neke nekarakteristicne greske, ali sve to je nebitno, koliko je i kakav je RF sampion pokazuje time koliko se on bori i kako se bori stvarno za svako postovanje.

Mastermind

pre 6 godina

Bravo mali, svaka ti čast! Gotivio sam ga i ranije, ali sada me definitivno kupio! 99 % posto ovog osakaćenog tura bi izgubilo u svlačionici meč, i to mnogo veća imena od njega trenutno, ali on je izašao i borio se kao terijer... Sat ipo vjerovatno najboljeg tenisa u životu, protiv najboljeg ikada, a onda se nije desilo ono tzv. " uplašio se pobjede". Ne, vidjelo se da nema snage više, RF kao predator pravi, namirisao je krv, ušao u ultra defanzivni, a super pametni u tom trenutku pasivni mod.. I u trećem setu se najbolje vidjelo kako jedva diše, ide, srlja da završi poene, a Federer je sve to preiskusno iskoristio... Borna je skovan za velika djela, nema dileme, čekamo ga.. A Rodžer? Šta tu više reći? Mislim, nisam očekivao da će uspjeti da 2 puta vrati brejk, i napravi novi za meč. Koliko sam njegovih mečeva kao veliki fan gledao, rekao sam nema šanse... I tu se nameće ona - Nema veze koliko je teško, koliko ne ide, pravi šampion uvijek nađe rješenje... Ko god da dođe sutra, bez uvrede, mislim da nema šanse... Jer kada je ovo izvukao... Obično onda završni meč ide kao po loju...

Ivan

pre 6 godina

(Mostarac Hrvat, 17. mart 2018 22:20)

Pa ako "ne razumeš prepucavanja" na temu srpski i hrvatski tenis zašto onda i ti sam podstičeš to prepucavanje svojim hvalisavskim komentarima? Kreni najpre od sebe kada bi nekog da kritikuješ! Osim toga ako neko "živi od uspomena" to ste vi, još uvek se dičite velikim trijumfom Gorana Ivaniševića na Vimbldonu 2001. god kada je sa Vajld Kardom osvojio taj veliki turnir što i jeste za veliko poštovanje, prema tome smanji malo doživljaj, istorija u svemu pa i u sportu je tu da se pamti! Sasvim legitimno je ponositi se velikim rezultatima sportista iz istorije svog naroda! Pa zašto onda veliki Rodžer Federer i dalje bije veliku bitku i sa skoro 37 godina na vrhunskom nivou i želi da osvoji što više turnira? Pa da bi ostao najbolji u istoriji, da bi tu granicu i dalje još više pomerao, da pređe magičnu granicu od 100 osvojenih trofeja, a to se radi da bi se pamtilo i da bi se sa tim velikim rezultatima s pravom i ponosio Rodžer Federer i svi njegovi fanovi širom sveta!

analiza

pre 6 godina

Tenis je sport u kome moze najbolje da se vidi sta znaci "jaka glava" tj mentalna snaga.Vecina protivnika se pre izlaska na terenu predaju Nadalu na RG,Federeru na ostalim podlogama,a Noletu do pre godinu-dve.Jer retko ko moze da se nadtrcava sa Rafom na sljaci od 3-5 sati,ili da spreci RF da izlazi na mrezu na W ili da predjasnjeg Noleta natera da odustane od vracanja lopte iz nemogucih situacija.Za to moraju da imaju dan i Vavrinka i Marej...
Recimo za Anu Ivanovic nikada nisi bio siguran da li ce pre pobediti protivnicu ili sebe.Sto se udaraca tice,ona je imala sve.Dobro,sem onog novog nacina servisa kada je njen i prvi i drugi servis bio "ako pogodim lopticu,dobro je".Ali,ona kad izadje iz fokusa,iz zone,kada ne ide sve kao po loju-nikad nije imala rezervni plan,retko kada je uspevala da se izvuce.A to je dokaz da "glava" ne radi,da si se u sebi vec predao.
Mene je recimo strasno nerviralo kad po Novakom govoru tela pomislim da umire na terenu,da je odustao-tada mu sve i svako smeta.A recimo,nije mi problem da gledam Mareja kako se vuce po terenu,ali i dalje igra i moze viner da udari-verovatno zato sto ne navijam za njega.
Nervira me RF,ali,svaka cast,u njegovim godinama,posle toliko meceva jos osecati GLAD za pobedom,za slavom...-to je za divljenje.
Nole vise nema tu GLAD,zasitio se.

misho

pre 6 godina

Vani sunce prži, igra se treći set, nakon 2 i pol sata igre, toliko dugih izmjena, a frajer djeluje svježije nego na početku dvoboja, svaki puta kad mu zumiraju facu ni kapi znoja, dok sa druge strane Borna 16 godina mlađi u licu sav crven diše na škrge...

Trast

pre 6 godina

Залетео се Борна јако силно и онда ударио главу о зид... Шалу на страну, одиграо је Борна фантастичан трилер меч, ипак на крају пресудило велико искуство Федерера. Ипак, до сада су само Чилич и Чорич озбиљно запретили Федереру, а он још једном доказао зашто је највечи свих времена.

reflektor

pre 6 godina

Nije nenormalno americko navijanje!Sto jel navijaju za njega i u Spaniji,Italiji,Kini,Dubaiu,Srbiji..Jednostavno kad je neko tu 20 god i kad igra sad ovako neminovno je da ima simpatije i naklonost publike.Uz sve rezultate.Covek je to zasluzio,jeste mozda ovakav ili onakav to je subjektivno,ali ja kao Novakov navijac i sa postovanjem Nadala velike legende takodje,uzivam i divim se RF.

eto

pre 6 godina

@...
Sta pricas covece, pa Nolo iz 2015 je 3 puta izgubio od onog Federera koji se raspadao koliko je lose igrao. Protiv ovakvog RF ne bi 2 gema osvojio. Nolo je je sam izjavio da mu je cilj da stigne Federera, da je mladi vuk koji je glada pobeda i zeli na vrh. E pa, nista od toga posto je tenis napredovao i dostigao nivo koji je za Nola nedostizan. Ovakvom igrom bi Coric pre 2-3 godine osvajao GS titule, a sada nista. Jednostavno, Nolo je prevazidjen.

Ajoj

pre 6 godina

C. A. Tevez
Novak vodi 1 pobedu protiv Federera. Inace Novak vec 2 godine ne moze dalje od 3 kola, to mu je maksimum, pa ne moze na crtu Federeru. Mozda ako bude bio 30 ima nade da se sretnu u 2 kolu nekog Mastersa, ovako kako stvari sada stoje, nece se skoro sresti. Sto se pak Rafe tice on nema komplekse i on ne racuna da li protiv nekoga vodi, ili gubi u medjusobnim duelima. On racuna titule, sto je jedino vazno. Kad izgubi nije mu vazno da li mu se pogorsao medjusobni odnos. Kad pobedi vazna mu je titula, a ne koliko puta je nekoga pobedio. Tako razmisljaju veliki igraci, zato sto osim H2H imaju i druge stvari, kao sto je 10 RG, 10 MC, recimo... Rafa nije jurio Rodzera, on je stvarao sopstvenu karijeru i ime. E zato je Novak danas povredjen, zato igra lose, zato sto je citavu svoju karijeru jurio da bude bolji sto od Federera, sto od Nadala. Ne znam tacno koliko postoji igraca, ali znam sigurno da ne postoje samo 2. Tako da, oducava od tenisa ove koji igraju. Proveri H2H Novak-Čung, ili Novak-Kirjos... Znam, to se ne vazi.

parx

pre 6 godina

@Simpo, e dobro me nasmeja, ziv bio 100 godina. Pa ne pobedjuje Federer tako sto vraca dok mu ne pukne patika, kao neki, vec na cistu umetnost.

Hahahaha

pre 6 godina

Mag
Nije 44, vec 41. Znas li ko je zaustavio Novaka? Federer licno, na RG. Znas li za jos jedan podatak? Federer isto ima 41 uzastopnu pobedu. Nije lako, znam, ali ima ih jos. Novak se samo izjednacio sa nekim drugim teniserima.

Dabome

pre 6 godina

Znači 15 godina stariji a duplo više snage...ccc
Borna, navijao sam za tebe brate croat, ali mora malo da se poradi na fizičkoj spremi.

eto

pre 6 godina

@koma
Kako su Cung i Borna limitirani teniseri kad redovno lemaju Nola i Nadala? Mora da su po tebi j Kirijos, Taro Danijel i Istomin limitirani?
Federer je osvojio AO 2017 pobedom nad 4 top 10 igraca, Berdiha, Nisikorija, Vavrinku i Nadala. Nolo nikada nije imao takav zreb. Na WB 2017, Federer pobedio Dimitrova, Raonica, Berdiha i Cilica. Opet strasni igraci, dok je Nolo svojevremeno igrao polufinala GS protiv Tima, Gaskea i slicnih “gromada”.
Nolo je iskoristio losu formu Federera i Nadala i osvojio to sto je osvojio. Sada je 14 na svetu jer je jednostavno prevazidjen.

Krsta

pre 6 godina

Kako je odvratno ovo Americko navijanje za Federera !
(pedja, 17. mart 2018 22:02)

A zasto? Zasto bi to nekome smetalo? Odvratne su mrznja i diskvalifikovanje cele jedne nacije, ma koja ona bila. To je tezak provincijalizam.

Hmmmmm

pre 6 godina

Kako je to zanimljivo. Sad se svi hvataju toga da Federer nije pobedio ni jednog top 10 igraca. Do skora su top 10 igraci poput Rodika, Safina, Nalbandijana, Davidenka, Gonzalesa, Moje, bili ismejani i spadali u losu kategoriju igraca. Da mi sad neko objasni kako ugoditi navijacima Novaka Djokovica? Ne valja kad igra protiv top 10, ne valja kad ne igra. Sta god da uradi ne valja i uvek se izvrcu cinjenice. Pa on i samog Novaka da je pobedio ovde bi rekli zato sto je Novak u losoj formi, a ne zato sto je Federer bolji. Kako smo u Srbiji stigli do toga da obmanjujemo sebe? Kako smo dosli do toga da je ceo svet u zabludi, samo mi u pravu?

Krsta

pre 6 godina

Gledam juce mec i svi navijaju za Federere,kao da igra u svoju kucu...
Da je bio Djokovic,svi bi navijali za Corica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BOSS, 18. mart 2018 09:22)

Zapitaj se zasto

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

za sve Federerovce,vas idol je u periodu od 2011-2016 izgubio 18 puta od Novaka,bice da nije bio u formi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (beli65, 18. mart 2018 09:57) Nebeski narod bas voli neke stare dane. A sta cemo sa 10060 vs 2380, 20 vs 12, 306 vs 223??

Davor

pre 6 godina

Borna je jako popravio svoju igru.Velika mana mu je bio forehand kojeg je dosta popravio i puno je agresivniji na forehandu sada.Rad nogu,borbenost i zelja su mu uvijek bili veliki plus.Sa dobrom formom je poceo od Davis cupa protiv Kanade kad je dobio Shapovalova i Pospisila i poslije u intervjuu rekao da je puno radio na svojoj igri jer ima osjecaj da je zapostavio svoj napredak u posljednje dvije godine..Zaista podsjeca na Novaka i ja bi bio zadovoljan kad bi imao i upola dobru karijeru kao Novak :)

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

nije stvar energije i snage, već iskustva, Rođa ga je dobio na čisto iskustvo. da Borna ima više ovakvih duela, u finišu Mastersa(a nema), dobio bi ga u 2 seta danas. dakle ne govorim Feđu u nekom najboljem izdanju, jer da nas nije bio u najbolje, ali nije ni u najgorem izdanju, bilo je više do načina na koji je Borna igrao protiv njega. sad se svi čude, kada sam rekao prije meča da je Borna stilski više nalik Novaku nego Chung, svi su mi lupali minuse. a danas su se mogli uvjerit, koliko je zapravo Borna sličan Novaku u teniskom smislu, gotovo identična teniska filozifija, uz razliku što je Novak puno stariji iskusniji i naravno popravio je sve svoje manjkavosti koje je imao početkom karijere, što Borna tek mora napraviti. ali na pravom je putu, i to je jedino bitno. nije ponavljam danas presudila snaga, već iskustvo Federera, on je imao takvih milion situacija u karijeri, dok je Borna bio svijestan protiv koga igra cijelo vrijeme, i da se on neće sam od sebe pobjedit već ga on mora pobjedit, i to mu je sigurno stavljalo dodatni teret na ionako nervozne ruke, pa je tako na forehandu pobaco sve živo van u odlučujućim momentima, čisto pokazatelj nervoze a ne nedostatka snage kako vi pričate. 1 servis mu je bio 50tak posto, to je čisti dokaz ovoga o čemu pričam, veze to nema s snagom već doživljajem samog meča, i publike koja je navijala protiv njega, Borna je emotivac i njemu puno znači podrška publike, a ovdje je navijala protiv njega, i to je bilo to. čestitke Rogeru.

Indijan Vels

pre 6 godina

Ovde ljudi dosta uvelicavaju stvari, iz kog razloga ? Prvo stil Novaka i Federera se dosta razlikuje. Rodzer je pobedjivao Novaka, pa Novak Rodzera i kad su i jedan i drugi bili na vrhuncu gubili su od ovog drugog. Novak ima te tri pobede u finalima GS 2014-2015, tad je Novak stvarno bio na svojih 100% i mozda i vise, Rodzer je bio dobar te dve godine neosporno pa 2014 RF ima pozitivan skor protiv Novaka. Nekako sve na kraju stice se utisak da je Novak malo bio mentalno jaci od RF u tim vaznim mecevima i trenucima nije tu nicija igra dolazila do izrazaja njih dvojica su uvek 50-50 bili celo njihovo rivalstvo na svim podlogama. Ali poenta je u tome da je Novak platio ceh igranju mnogo turnira te 2-3 godine i sva ta finala i titule i zbog njegovog stila igre nemoguce je bilo da telo pa i um ne pocnu da pucaju. Zato je mozda RF najbolji ikad jer stil kojim on igra dozvoljava mu ovo sto radi danas sa 37 godina niko nikad nije mogao ovako da igra sa 37 godina i da bude vladar tenisa. A kad bi se konretno poredili Novak - Federer - Nadal po meni stvari stoje ovako. Uzmimo da su svi u extra formi :
Šljaka : Nadal neprikosnoven, Novak i Federer egal
Beton : sporiji beton Novak , brzi beton Federer , pa tek Nadal
Trava : Federer bez premca ( mnogi ce hvatati za ta dva dobijena Novakova finala ali tu je vise glava presudila da je RF dobio ono finale 2014 dobio bi ga i 2015 , videli ste 2012 tad su oba bila top dobio je RF 3:1 lagano ) pa Novak pa Nadal.

Hmmmm

pre 6 godina

Koma
Novak je na ovom turniru izgubio od kvalifikanta. Mozda si zaboravio, ali je to vazan detalj za tvoj opis situacije. Inace Čung je Novaka pobedio na AO 3:0, secas se onda kada ste rekli da ce razbiti Federera? Tada je predao mec zbog zuljeva, ali je u IW izgubio 2:0. Na AO je Čung bio odlican, ali sad to trenutno nije. Nista ne brini, ne moras da objasnjavas, da Novak igra finale konkurencija bi bila jaka, kao nikad do sad. Posto je u pitanju Federer onda ne valja. Niste se zalili kad su Novaku svi redom predavali, ili kada je osvojio RG 2016. Iskreno da nema komemtara kao sto je tvoj ne bi bilo zanimljivo citati, ovako se covek zabavi, usput se nauci kako ljudi stimuju stvarnost da bude onakva kako njima odgovara.

Natakobîte

pre 6 godina

Nije Leri najbogatiji čovek na stadionu, kada je tu tata Bil sa 30B$ više na kontu, dominira Viško :)
Šteta za mladog Bornu, mogao je ovo dobiti uz bolji servis u presudnim gemovima kada je imao brejkove viška, kako u drugom, tako i u trećem setu. Ne da se Rodžer, strepeo je, ali i upisao još jednu pobedu u nizu. Navijaću za Delpa da osvoji svoj prvi Masters, a neće mi biti krivo i ako ovaj majstor nastavi da ispisuje stranice sportske i teniske istorije!

Bane

pre 6 godina

RF je napravio 17 vezanih pobeda uzeo GS, turnir 500 i sad finale mastersa a da je odigrao samo 2 meca protiv top10 igraca! Zakljucak, konkurencija opet u raspadu. Nole je na mastersima neretko i po 3-4 meca znao da odigra sa top 10 igracima i to onima u top formi. Ovo je raspad totalni, top 20 ne postoji. Ili su na bolovanju ili su tu nezasluzeno. Nije RF kriv sto to koristi, samo konstatujem i sugerisem da butete malo objektivniji i smanjite hvalospeve.
(koma, 17. mart 2018 23:12)

Top10 je jako promenjiva konstanta, Delpo je recimo tek od skoro usao u Top10. To sto su Top10 poispadali pre zavrsnice turnira znaci da su ih pobedili igraci u boljoj formi. Znam sta hoces da kazes, da ucestaliji top10 znaci jacu konkurenciju ali ja bas tvrdim suprotno. Kada se igraci smenjuju u top10 to znaci da ima vise igraca koji su na visokom nivou.

Uostalom Federer ima preko 200 pobeda protiv top10 igraca a najvise ima pobeda bas protiv Djokovica pa onda Endi Rodika, Endi Marija, Del Potra, Berdiha, Nadala, itd tim redom. Njegova kolekcija protivnika iz top10 nije nista drugacija od Djokovicevog primera

Hehehehe

pre 6 godina

Hihihihi
Uopste se ne znojim, Novak zvanicno ima 41 pobedu. Ako se racuna DK onda 43. Posto DK nije obavezan turnir, vec takmicenje reprezentacija, zvanicno ostaje 41 pobeda. Naravno za Srbe ne vazi zvanicno, oni imaju svoju drugu listu. Uopste nisam Hrvat, vec samo koristim prednosti interneta. Vidis da se Federeru ne racuna Pert, samo zvanicni ATP mecevi. Inace, secam se te godine i tog meca na RG 2011.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

@Zoran

Tvoj komentar je pravi primer "logike" nebeskog naroda. Kada se ostane bez argumenata onda se pocne o politici. Ovo je sport covece, KING Federer je sportista, kakav WW2?!

Rio

pre 6 godina

Ne uzimajte publiku u obzir, jer u razlicitim zemljama i kulturama podrska je razlicita. Negde gotive jednog, negde drugog igraca, ali ipak tenis ne igra publika. Rec je o teniskim navijacima, a ne fudbalskim. Nikad navijanje nije prevaga u tenisu. Sreca je medjutim potrebna nekada, ali se velike pobede ne baziraju na sreci!

Simpo Vranje, zar vi niste u stečaju?

pre 6 godina

@Simpo
O kakvom ti "Novakovom nizu" lupaš? Nema "niza" u dve kalendarske godine! Ne sabiraju se žabe i babe. Ni kruške i jabuke. Dobro da nisi pomenuo H2H. Evo ti jedan H2H: Kira - Novak 2:0. Bez želje da budem "nekulturan" kažem: da li će Novak ikada više imati snage da igra teške i duge mečeve u tri, četiri ili pet setova, po vrućini ili mrazu, kiši ili snegu?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Као Новаков велики навијач и у финалу ћу навијати ПРОТИВ Федерера а тако је исто и кад игра Надал па и Мареј и против њих навијам.
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 18. mart 2018 10:04)

"Vijeciti" a za koga navijas kad se sretnu neka od ta 3 tenisera protiv kojih navijas?

Тодор

pre 6 godina

Nadam se da nole uziva gledajuci ove meceve zagrljen sa svojim reiki uciteljem dok nad njima tako zagrljenima lebdi duh pepe imaza..amor &paz

Borg

pre 6 godina

Šteta. Navijao sam za Bornu, ali kada je u drugom setu shvatio da može da dobije najvećeg, stisla mu se ruka i još nešto ... to je to što fali ovim nadolazećim klincima da urade nešto više. Ne zaboravite da je u ovom sportu pored dobrog servisa, forhenda, bekhenda, najvažnija GLAVA.

milojko

pre 6 godina

Šta je bilo najlepše u ovom meču? Po meni, to što nijedan od igrača nije tražio med. tajm aut. iako je bilo naporno. Nismo gledali nićiju anatomiju ni žuljeve, ni starog ni mladog. Uzbudljvo i neizvesno (samo uporedite sa gnjavažom između Raonića i Kverija), bio je to pravi tenis za gledanje. Borna, odličan, po meni novi Ferer po stilu igre i upornosti.

Mladen

pre 6 godina

Mozemo mi da pricamo o Novaku, Rafi, hrvatskim i srpskim teniserima i kojecega se sve nisu ljudi u ovim komentarima dotakli, ali ovo je veoma jednostavno. Federer je bio impresivan i jos jednom pokazao zasto ga vecina smatra najvecim koji je igrao ovaj sport.

Istina, Novak na vrhuncu forme bi dobio danasnjeg Federera, ali je i istina da bi i danasnji Federer bez problema pobedio Novaka. Mozemo mi da pricamo o laktovima, povredama, ali znamo da to nije problem. I to nas sve boli. Jer smo svi svesni da je povreda izgovor a ne realan razlog Novakove igre ovih poslednjih dve godine.

Ovo sto Federer radi evo 2 sezone je vise nego impresivno. On polako stvara oko sebe auru nepobedivosti i to postaje problem svakome ko se sa njime susretne. Jos je rano prognozirati, ali ako se ovo ovako nastavi, slobodno celi Tur moze da se lepo spakuje i ode na odmor do daljnjeg. A isto tako, moze sutra da izgubi od Delpa.

Istini za volju, meni je debata oko najveceg tenisera svih vremena zavrsena i sada samo gledamo zasto je to tako. Federeru svaka cast, ostalima puno srece... Cini mi se da ce im trebati.

Optimus

pre 6 godina

U tekstu se potencira kako je Borna izgubio snagu... E ako pored svih ostalih elemenata igre koje poseduje Roger jos i na snagu dobija pa ovi ostali treba stvarno da se zapitaju sta rade pogresno???

Joc@

pre 6 godina

@beli65
Pa naravno, tada je gubio i od Sepija, Nisikorija, Berdiha, Kirjosa i slicnih poluamatera, sve zbog lose forme uslovljene povredama.

hah

pre 6 godina

@C.A. Tevez
Oducava od tenisa sve, ama bas sve! Nego, kako Nolo stoji kada je u pitanju H2H sa Kirjosom, Danielom, Karlovicem, Rodikom, Safinom, Gonzalesom...

To je to.

pre 6 godina

Nisam gledao meč!

Al'napraviću jednu paralelu izmedju njih dvojice po sklopu inteligencije razmišljanja.

To vam je kako kažu kad deca danas krenu da vam prodaju priču o bolje ponašanju tj da znaju o svemu naspram dosta starijih koji su iskusniji daleko ispred sa godinama naravno uz gomilu toga prošlog u života.

Tako je to presudilo u ovom duelu gde je iskusna lija vrlo mudro nadmudrio mladjeg i zelenog još uvek.

Nevezano na gubitka seta prvog ili vodstvo 4-2.

Borna voli sve što vole mladi...

pre 6 godina

donekle poznavalac tenisa@ ti nisi nikakav poznavalac tenisa, ako misliš da je Federer odigrao loš meč. on možda nije bio u svom "najboljem izdanju", ali je sigurno odigrao vrlo dobar meč kada je pobjedio na kraju, izuzetno raspoloženog "mladog lava" Bornu. ne pobjeđuje se mlađahne u naletu, s lošim tenisom, to očito samo ti misliš. da si iti malo pratio susret, vidio bi kako je Borna igrao dobro, to što se Borni oduzimaju sve zasluge je žalosno. nije meč bio neizvjestan, zato jer je Roger igrao loše, već zato jer je Borna igrao dobro. a ti upravo to želiš reći, da je meč bio neizvjestan zbog loše igre Rogera, naravno jer gdje bi Roger mogao izgubiti meč, osim na svoj "loš dan" ili svoju "lošu igru", on kao ne može izgubiti meč kada igra dobro, to je valjda za njega nepoznat pojam. a što su onda sva ona finala koja je izgubio, sigurno ih je izgubio zato jer je igrao loše, i jer "nije bio njegov dan", e pa ja mislim da ste vi fanovi federera puno nerealni, i da je to jedini odgovor na ovo tvoje da je Roger bio loš, Roger je bio dobar točno onoliko koliko mu je Borna dozvolio, kako to obično i bude, nije on bio loš, već je Borna napravio da on izgleda "lošije" nego što je realno bio. a svi znamo o kakvom se klasnom igraču radi, kada u 2018 obara svoje rekorde s početka kariejre od 17 pobjeda za redom, na pragu 37 godine života, to mislim više nećemo vidjeti za svog života, tako da malo više respekta prema Borni ne bi škodilo.

Simpo

pre 6 godina

(simpo, 18. mart 2018 17:25) # Link komentara

Gledas veceras finale?
(Uros Djurdjevic #32, 18. mart 2018 18:37)
Gledam ,gledam i uživam dok ti plačeš,predpostavljam

Rio

pre 6 godina

Ne poredite stvari tako jednostavno, jer svaki igrac ima nesto dobro i nesto lose u igri. Ali mora da se kaze da je Borna napredovao dosta, i danas je sa osnovne linije podsecao na Noleta. Roger je zadao domaci drugima, u smislu i kada nema dan kako se boro. Takmicar do bola, iako je na turu preko 20 god.

monden

pre 6 godina

Federer na ovom turniru izgleda mrzovoljno i iscrpljeno, ali su ga snaga njegovog karaktera i suvi talenat odveli u samu završnicu.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Malo da se ishvali Ćorić sa naslovom al' za njega ja smatram lično da još treba poradi na psihi jer tu je baš tanak. Igra postoji kao fizička sprema al'nije to samo dovoljno jer tenis je sve a ponajviše glava. To je razlika izmedju njega i Fedje što je izgubio na kraju uprkos što ovaj drugi odigrao jako loš meč..

Posmatrač

pre 6 godina

Vala, klinac ! Namučio baš Rodžera u ovom meču. Pritisak je postajao jer Bornu je prvo polufinale tek na nekom mastersu a Federer ih ima pregršt što je razumljivo jer je puno stariji od njega. Dakle pobedio je mentalno jači odnosno onaj koji kaže poslednju reč na terenu. A to je Fedeks bio na kraju ! On stvarno izgleda poput švajcarskog sata iz mladjih i najboljih dana. Za protivnike ove sadašnje i koji trebaju uskoro da se vrate biće nezgodan svima a mnogi su počeli da ga izbegavaju a svi znao na koga se odnosi to.

Rade

pre 6 godina

Ja navijam za Federera i gledam tenis uglavnom kad on igra. Ostali igraci su mi dosadni a uz njegov tenis uzivam. Medjutim, veceras sam navijao za Del Potra, koji je inace bio i bolji taman za nijansu koja je odlucila. A razlog sto nisam navijao za Federera je taj sto je bez potrebe napucao Del Potra sa mreze pred kraj meca. Totalno nepotrebno i nesportski.